资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台2025-2026学年高一上学期期中模拟卷02(人教版)英 语(满分150分,考试用时120分钟)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 难度系数:0.65。4. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C.1. How many students are there at the school this year A. 400. B. 700. C. 1,000.2. What does the man decide to sell A. His computer. B. His CDs. C. His camera.3. What program will be shown after the news A. A cartoon movie.B. A food program.C. A football match.4. How will the man go to school tomorrow A. By car. B. By bicycle. C. By bus.5. Why is Sally late for the appointment A. She had an accident.B. She went to the hospital.C. She had to pick someone up.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the weather like today A. Sunny. B. Cloudy. C. Rainy.7. Where is Cathy going next A. To the mountains. B. To the forest. C. To the river.听第7段材料,回答第8至10题。8. What kind of exercise did the article suggest A. Jogging. B. Cross-country skiing. C. Downhill skiing.9. How is cross-country skiing different from downhill skiing A. It’s good for lungs and hearts.B. It can be done in flat areas.C. It doesn’t require much snow.10. What relation is the man to the woman A. Her husband. B. Her friend. C. Her son.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the man want to do first A. Do science experiments.B. Buy Christmas gifts.C. Take the Star Ferry.12. Which place does the man show little interest in A. The Science Museum.B. Ocean Park.C. Temple Street Night Market.13. What might the woman think of taking the Star Ferry A. Exciting. B. Silly. C. Boring.听第9段材料,回答第14至16题。14. Where will the man go first A. To a hall. B. To a classroom. C. To a meeting room.15. What will the Director of the Studies talk about A. Social activities.B. Different courses.C. Student dormitories.16. How does the man feel about the test A. Glad. B. Confident. C. Surprised.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the talk probably intended for A. Animal activists. B. Zoo visitors. C. Zoo keepers.18. Why are night animals hard to be observed A. Because they are sleeping during the day.B. Because they are not allowed to be watched.C. Because they are uncomfortable with daylight.19. What is the function of red light in the system A. To create natural daylight.B. To enable visitors to watch.C. To put night animals to sleep.20. When can you watch the opening of World Down Under A. This month.B. Next month.C. Several months later.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATrip 1 One Week in The MountainsBring your strong shoes and warm clothes for this walk in a beautiful area of the Green Mountains. You may go hiking or have a try of rock climbing. This is also a protection area for wild animals. You can find many kinds of animals living in this area.Time: May 8-May 14; Tel:64639818; Adult: $ 110.00; Child: $ 55.00Trip 2 Three Days in The CountryThere are many beautiful gardens. Take your camera and enjoy the wonderful sight in Hunter Valley. It is a good place for fishing and horse riding. You can also find different kinds of flowers here. This is also a great walk for bird-lovers.Time: May 20-May 22; Tel: 63986432; Adult: $ 50.00; Child: $ 25.00Trip 3 Flashlight AdventurePut on your warm clothes, bring a flashlight, and come for a night walk along the Dungog Valley. It is a trip full of adventure. A guide will lead the tour. Many of the plants you will see on this trip can only be seen at night.Time: May 16-May 18; Tel: 63875629; Adult: $ 30.00; Not for childrenTrip 4 Five Day By The SeaWear you sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening. Our hotel is next to the sea. We have our own boats too. You can swim in the sea or in the swimming pool. Every day our boat will take you to different places for swimming.Time: May 23-May 27; Tel: 67538293; Adult: $ 80.00; Child : $ 40.0021.Sam wants to stay in Hunter Valley with his wife, his five-year-old daughter and his seven-year-old son. How much will it cost A.$25. B.$50. C.$100. D.$150.22.David loves sports. He will take his holiday from May 7 to May 15. What activity will he probably take part in A.Hiking in the mountains. B.Fishing in the country.C.Watching plants at night. D.Swimming in the sea.23.Lucy is a college student. She is quite interested in science. She wants to know something about the life of plants at night. Which trip will she choose A.Trip 1. B.Trip 2. C.Trip 4. D.Trip 3.BWhen I was six, a new family moved into the house next door. There was a girl, Frances, who was about my age. We became best friends soon. I was too young to notice what was really going on in her life, but my mother did.Mom noticed that Frances never invited anyone into the rooms they lived in. Her mother went off to work very early in the morning and came back looking very tired. And her two older brothers wore dirty clothes and were never at home. Frances was always hungry, and her clothes were often too small.Mom never mentioned anything to me. But she once asked, “Would you mind if I give Frances some of your clothes ” I agreed. Frances seemed very thrilled.Mom began to spend more time with Frances and me. She and I had always done kitchen jobs together, but now the three of us were making biscuits and washing up together. Frances was always willing to help, as long as Mom was there. And sometimes they would just sit together and talk while I was off doing something else.That routine (日常事物) continued until we were both teenagers. But then her mother decided they were moving back to Ireland. We promised to write to each other.One day, my mom called to say that a letter from Frances had arrived. “When I was four, my father died. My mother tried to make money. She ignored me. Your mom saved me. Without her love and attention, I would never have survived (渡过难关) my childhood. I have used your mother’s example as my guide to care for people around me.”My mother taught me many things, but this was her most valuable lesson. Watching her example and seeing the life-changing results were powerful. We will never know how or when our acts of kindness will influence others, but it’s always better to try.24.What do we know about Frances’ family from Paragraph 2 A.They were unhappy to come to a new place. B.They tried hard to avoid their neighbors.C.They cared little about each other. D.They lived a very difficult life.25.What does the underlined word “thrilled” in Paragraph 3 mean A.Proud. B.Excited. C.Calm. D.Confident.26.What does the author try to show through the fourth paragraph A.Frances was a good helper. B.Frances was used to the routine.C.Frances got on well with the author’s mom. D.Frances was good at doing kitchen jobs.27.What can be the best title for the text A.Teaching by example B.Lifelong friendsC.My mom’s life D.Being brave to tryCA small study out of Skidmore College examined the advantages of morning vs, evening exercise for both women and men. Paul, professor for health at Skidmore, led the study.“We had the groups divided into evening and morning groups,” he says. “We found women and men answered differently to different types of exercise depending on the time of the day, which surprised us.”The study showed that for women who want to lower blood pressure (血压), the risk of heart disease or reduce fat, morning exercise works best. Those women hoping for upper body muscle (肌肉) gains or mood (心情) improvement should consider evening exercise. For the men, the findings were somewhat different: Evening exercise lowers blood pressure, the risk of heart disease, and feelings of tiredness. But similar to women, they burn more fat with morning exercise.“For many people, the best time to exercise will depend on their chronotype,” says Heisz, author of Move the Body, Heal the Mind.“Chronotype is your body’s natural habit to sleep at a certain time—it’s what decides whether you’re a night owl or an early bird. For the 25% of the population that considers themselves a night owl, getting both enough sleep and enough exercise can be difficult,” adds Heisz.He continues, “Sleep—which provides your body the necessary time to recover (恢复) and make gains from exercise—should always be the first choice. When it comes to exercise, regardless of research on the advantages of certain exercises at particular times of the day, your results will not be good if it doesn’t allow enough time for sleep.”28.What can women get by doing evening exercise according to the study A.A fat loss.B.A good mood.C.A lower blood pressure.D.A smaller risk of heart disease.29.What does the author intend to do in paragraph 5 A.Give an example. B.Tell the difference.C.Do an experiment. D.Explain a term.30.What does Heisz think is important to achieve good results of exercise A.Enough sleep. B.Low-fat food.C.Plenty of water. D.Lots of exercise.31.What is the best title for the text A.A Night Owl or An Early BirdB.Why Fitness Plan Being ImportantC.How to Change Your Exercise TimeD.The Best Time of a Day to ExerciseDBeing bored is no fun, especially at work. There’s nothing worse than finding yourself bored in your office on a Monday morning and realize there’s still four and a half more days to the weekend. But a new research done by Australian National University argues that while boredom is certainly boring, it isn’t all bad. This bored mental state can actually spark (引发) precious creativity.The study asked 52 subjects (实验对象) to do a boring job: Sort apart a bowl of red and green beans with just one hand for 30 minutes. Meanwhile, 49 other subjects — the control group — were instructed to create art projects with paper, beans, and glue.Once the 30 minutes was over, each group was asked to spend five minutes on a creative task:they had to come up with reasons why a hypothetical (假设的) person was two hours late for a meeting. The researchers found that the bored group came up with not just more ideas but more creative ideas than the control group.The research found that although some previous research implies boredom can lead to dissatisfaction at a job, boredom didn’t produce unwanted emotions that could be detrimental to mental health. In this case, people who were bored were just bored, and they walked away with a net benefit of creativity.“Boredom is not miserable and harmful based on my research,” says the study’s lead author, Guihyun Park. “People want to get out of a boring state, so they are induced to novelty-seeking (追求新奇的) unique thinking, which brings out creativity.”32.What can we know about the 52 subjects A.They often felt very bored. B.They always thought of weekends.C.They were asked to do creative work. D.They were required to sort beans.33.What can we learn from the third paragraph A.The bored group was as creative as the control group.B.Bored people could work better than those who were not.C.The two groups did different tasks to test their creativity.D.Bored people are often late for a meeting.34.What can the underlined word “detrimental” in Paragraph 4 probably be replaced by A.Valuable. B.Effective. C.Harmful. D.Positive.35.What is the best title for the text A.Boredom Brings out Creativity B.Never Feel Bored When Doing WorkC.Being Bored Is No Fun at Work D.Boredom Produces Unwanted Emotions第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Forget privacy, young internet users want to be trackedOn every smartphone there sits a tracker’s paradise (乐园) of location data ready to be shared. 36 And this tech is marketed as convenient, not frightening.What is an acceptable level of online surveillance (监视) I had assumed we all agreed that the ideal was none. 37 A quick enquiry on my friends found that those who were, like me, in their 40s and older either had no idea they could use their phone in this way or had relatively little interest in doing so. But friends a decade or so younger all seem to be tracking one another at will. They don’t find the idea of monitoring or being monitored in this way upsetting. They say it makes them feel safer.38 It is just that they are realistic about the privacy that is available. They know that if you own a smartphone and don’t want to disable useful things like maps, then your location is already being watched. If app creators, smartphone makers and ad companies are already tracking your location, then why not share the information with people you know If you want to start tracking the people you know, then there are some rules involved. It’s fine to use tracking to check that a friend has got home safely at the end of a night out, for example, but not to surprise them on the street. And think carefully about whom you share data with. 39Location tracking as a safety measure, particularly for elderly parents and children, is appealing. 40 Once you grow comfortable sharing your location with your family and friends, perhaps one day you’ll be happy to share it with your employer or even government agencies.A.It is for family and close friends only, not new dates.B.But the truth is how popular it is depends on your age.C.Location sharing has been around for more than a decade.D.The risk is that if you do it too often, it will be hard to turn around.E.After all, no one will find it comfortable to be watched all the time.F.This is not because they are blind to the importance of online privacy.G.Location tracking is so precise that it can locate one person in a crowd.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Many people agree that pets are family. It’s because they 41 pets like human family members. Unfortunately, so many animals have much 42 lives than us. And it seems like we can never get 43 days together.Julia Earheart knows 44 how strong the love for a pet and the pet 45 to its owners can be because she has her own pets. Based in Michigan, Julia works as an independent photographer with plenty of 46 customers. But it’s her non-paying customers that get the most out of the sessions.When elderly and sick pets 47 their final months with their humans, Julia offers to take pet photos for 48 . She photographs these owners and their pets so even when the pet dies, its owner can enjoy every last moment together.And these pictures couldn’t be more beautiful but heartbreaking at the same time. “The shoots can be emotional and difficult, absolutely,” Julia said. “But when you look at the pictures, you can see that 49 is possible even when there isn’t much 50 left.”Julia wants the owners to be able to spend the money on vet bills and toys 51 a photography session. Thanks to her, some lucky owners can 52 the final days with their companions so the owners couldn’t be more 53 .“I won’t be able to get to all of them and that’s the hardest thing for me,” Julia said. Even though she can’t help all of the owners, she is an angel for giving this 54 gift to so many heartbroken pet parents. Above all, she uses her talent to 55 love and comfort.41.A.love B.notice C.understand D.remember42.A.slower B.quieter C.shorter D.poorer43.A.enough B.special C.important D.crazy44.A.immediately B.mostly C.hardly D.exactly45.A.comes up B.comes down C.gives back D.gives in46.A.potential B.friendly C.paying D.regular47.A.approach B.prepare C.waste D.attach48.A.fun B.free C.sale D.good49.A.trust B.pride C.happiness D.health50.A.time B.money C.memory D.space51.A.apart from B.rather than C.due to D.as for52.A.control B.describe C.create D.treasure53.A.surprised B.faithful. C.interested D.grateful54.A.affordable B.priceless C.simple D.common55.A.possess B.spread C.complete D.exchange第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或所给单词的正确形式。Being caught in a flood is incredibly dangerous. Like many other natural disasters, floods can occur without warning.If a flood warning has been issued, seek shelter immediately, and never attempt to walk, swim or drive through floodwaters. It only takes six inches of moving water 56 (knock) a person off their feet, and being knocked unconsciously by a fall into moving water could be fatal.Watch out for damaged areas. Avoid bridges 57 cross rapidly-moving water, as floodwaters can cause bridges to collapse. The soil under the usual routes will be 58 (mud) and less able to support the weight of vehicles. Find alternate routes over high ground or wait for the authorities to indicate which roads are safe.Listen to emergency broadcasts for further 59 (instruct). If told to evacuate (撤离), do so as 60 (quick) as possible.Stay inside a car trapped by fast-moving water. Only get out if the water begins to flood the car 61 (it), then move to the roof of the vehicle. If 62 (trap) within a flooding building, move to the 63 (high) floor. Don’t go into the at tic (阁楼), as it is possible to become trapped there without a way to escape. Just relocate to the roof if necessary. Once there, signal for help, such as drawing SOS on it.Avoid power lines, as they are often 64 (damage) during intense storms and flooding. A downed power line can cause the surrounding water to become charged, 65 (lead) to electrocution (触电死亡).第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)66.假定你是李华,你计划在暑假期间去新西兰旅游。为了更好地准备这次旅行,你决定写信向你在新西兰的笔友Jack了解情况。内容包括:1. 请求推荐旅游地点;2. 询问旅游注意事项。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Jack,____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua第二节(满分25分)67.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Peter woke up early in the morning. He went downstairs in a hurry and started to have his breakfast as quickly as possible.“Why are you in such a hurry, early bird ” Mum asked him. “We will have an English spelling test today, Mum,” Peter said. “Mr. White promised to offer prizes to those who get 100 scores. I’ve been studying the word list since last week. Although the test is difficult, I am well prepared for it.”Peter reviewed the spelling of each word once more carefully when Dad drove him to school. At last, it was time for the students to have a test. “Responsibility,” Mr. White started. Peter wrote the word on his test paper quickly and confidently.“The second word: contribution,” Mr. White said.“So easy,” Peter thought. He quickly wrote the word down.Thirty minutes later, the test papers were collected by Mr. White. “I’m going to mark your papers,” he told the class. After marking the test papers, Mr. White said, “Three of you won a prize today for excellent test scores. Peter, David and Mary got full marks on the spelling test!”Mr. White praised them. Meanwhile, he gave the three students each a dictionary. Peter got an English-Chinese dictionary —the one he liked best. Peter was so excited that he waved it highly. “This is my happiest moment.” Peter shouted.After Mr. White gave the test paper back, Peter had a look at the words, feeling proud of his performance. All of a sudden, the word “contribution” confused him. It didn’t seem right. Peter began to the word. “C-o-n-t-r-i-b-u-s-i-o-n,” he whispered. It was wrong. “What should I do ” Peter asked himself, staring at the red full marks.注意:1.续写词数应为150词左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Peter was lost in thought.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________A month later, Peter happily told his mother a piece of good news.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)中小学教育资源及组卷应用平台2025-2026学年高一上学期期中模拟卷02(人教版)英 语·全解全析(满分150分,考试用时120分钟)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 难度系数:0.65。4. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C.1. How many students are there at the school this year A. 400. B. 700. C. 1,000.【答案】B【解析】【原文】W: Last year, there were 400 students at the school. Now there are 700.M: So there are 300 more this year, a big increase.2. What does the man decide to sell A. His computer. B. His CDs. C. His camera.【答案】C【解析】【原文】M: I’m kind of on a tight budget. I’m thinking of selling some of my things to buy a new computer and some CDs.W: What about your camera You haven’t used it for ages.M: That’s a good idea.3. What program will be shown after the news A. A cartoon movie.B. A food program.C. A football match.【答案】B【解析】【原文】W: The cartoon movie will not be shown after the news as advertised. A food program will be shown afterwards.M: Yes, the cartoon movie will be on tomorrow evening at eight o’clock, just after a football match.4. How will the man go to school tomorrow A. By car. B. By bicycle. C. By bus.【答案】A【解析】【原文】W: I must leave early tomorrow so it will be difficult to take you to school in the car.M: Oh no, my bicycle’s got a flat tire. I’ll have to take the bus.W: Or you could come with me and do your homework in the library until lessons start.M: Great.5. Why is Sally late for the appointment A. She had an accident.B. She went to the hospital.C. She had to pick someone up.【答案】C【解析】【原文】M: Sally, where have you been We were supposed to meet hours ago.W: Sorry Mark. Somebody from work had an accident and had to go to hospital. I offered to pick her son up from school.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the weather like today A. Sunny. B. Cloudy. C. Rainy.7. Where is Cathy going next A. To the mountains. B. To the forest. C. To the river.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: Cassy, why do you stay at home alone Is there any plan for today W: Well, I wanted to go to the mountains or the forest but I’m afraid it may rain.M: Are you kidding Cassy The sun is shining and there is no cloud in the sky. Come on, what’s the real reason W: Hum, I’ve got no one to go with.M: Come on, Cassy. Well, I’m going to the river. Do you want to come with me W: Okay, thanks.听第7段材料,回答第8至10题。8. What kind of exercise did the article suggest A. Jogging. B. Cross-country skiing. C. Downhill skiing.9. How is cross-country skiing different from downhill skiing A. It’s good for lungs and hearts.B. It can be done in flat areas.C. It doesn’t require much snow.10. What relation is the man to the woman A. Her husband. B. Her friend. C. Her son.【答案】8. B 9. B 10. A【解析】【原文】M: Dear I just read an article in a magazine that talked about different types of exercise. Guess what kind it suggested W: Let’s see. Was it jogging M: No, according to the article, jogging can cause leg and foot injuries to some people.W: Then what kind of exercise did the article suggest M: Cross-country skiing. The article said cross-country skiing provided a full body workout and that it’s good for the heart and lungs.W: Cross-country skiing I would never have guessed that. Tell me how is cross-country skiing different from downhill skiing M: Well, you don’t have to go to the mountains to go cross-country skiing. You can go anywhere there’s snow.W: In that case, what about going cross-country skiing this weekend with our son M: Sounds great.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the man want to do first A. Do science experiments.B. Buy Christmas gifts.C. Take the Star Ferry.12. Which place does the man show little interest in A. The Science Museum.B. Ocean Park.C. Temple Street Night Market.13. What might the woman think of taking the Star Ferry A. Exciting. B. Silly. C. Boring.【答案】11. A 12. B 13. C【解析】【原文】W: Welcome to Hong Kong, Stephen. What would you like to do while you are here M: Thanks. Well, I enjoy science. I would like to go to the science museum first. I’ve never been to one before. I’d like to see what experiments I can try.W: Good plan. Oh, would you like to go to ocean park M: That sounds exciting. However, I do go to ocean park we have at home a lot. I guess they will be pretty similar. Oh, can we go to temple street night market I’ve never been to a night market.W: If you like, we go there every Christmas and buy silly gifts.M: One more thing, can we take the Star Ferry W: Okay, if you insist, I take that every day to get to school.听第9段材料,回答第14至16题。14. Where will the man go first A. To a hall. B. To a classroom. C. To a meeting room.15. What will the Director of the Studies talk about A. Social activities.B. Different courses.C. Student dormitories.16. How does the man feel about the test A. Glad. B. Confident. C. Surprised.【答案】14. C 15. B 16. C【解析】【原文】W: Can I help you M: Yes, today is the first day of the school year. I’m a new student. Where should I go W: Well, all the new students will first gather in the meeting room at nine thirty, where you’ll be introduced to the staff.M: What will we do after that W: Firstly, at a quarter to ten in the hall, which is next to the meeting room, the director of the studies will talk to you about the different courses and their requirements. This should last for about 45 minutes. Then at about half past ten, the student accommodation officer will talk about the student dormitories and some social activities that we offer. That’s in the same place. He will finish at about eleven o’clock. Then you’ll be taken to class room three for a test.M: Oh no, I did not know I’d have to take an exam.W: Take it easy. It just helps us find your level of English and put you in the right class.M: Okay, I see.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the talk probably intended for A. Animal activists. B. Zoo visitors. C. Zoo keepers.18. Why are night animals hard to be observed A. Because they are sleeping during the day.B. Because they are not allowed to be watched.C. Because they are uncomfortable with daylight.19. What is the function of red light in the system A. To create natural daylight.B. To enable visitors to watch.C. To put night animals to sleep.20. When can you watch the opening of World Down Under A. This month.B. Next month.C. Several months later.【答案】17. B 18. A 19. B 20. B【解析】【原文】M: Ladies and gentlemen, welcome to the city zoo’s newest show, World of Darkness. Here is a new world of night animals to you. Not too many years ago, zoo visitors were unable to watch the behavior of night animals because these animals were active during the night and generally slept during the day when the zoo was open to visitors. But in the 1960s, zookeepers at the Bronx Zoo in New York city found a way to settle this problem and develop the system that we now use in our show. The animals living places are lit with white light at night. Then the animals think the white light is daylight, so of course they go to sleep. During the day, their living places are lit with red light, which makes the animals think it is at night so that they will be active. On the other hand, the red light enables visitors to watch these animals going about the normal activities at night. So just enjoy your visit to the World of Darkness and enjoy watching these amazing animals of the night. And remember, next month is the opening of World Down Under, a new show of Australian animals. Are you looking forward to learning about Australian animals in person Well, you are lucky, just please come and join us for that event.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATrip 1 One Week in The MountainsBring your strong shoes and warm clothes for this walk in a beautiful area of the Green Mountains. You may go hiking or have a try of rock climbing. This is also a protection area for wild animals. You can find many kinds of animals living in this area.Time: May 8-May 14; Tel:64639818; Adult: $ 110.00; Child: $ 55.00Trip 2 Three Days in The CountryThere are many beautiful gardens. Take your camera and enjoy the wonderful sight in Hunter Valley. It is a good place for fishing and horse riding. You can also find different kinds of flowers here. This is also a great walk for bird-lovers.Time: May 20-May 22; Tel: 63986432; Adult: $ 50.00; Child: $ 25.00Trip 3 Flashlight AdventurePut on your warm clothes, bring a flashlight, and come for a night walk along the Dungog Valley. It is a trip full of adventure. A guide will lead the tour. Many of the plants you will see on this trip can only be seen at night.Time: May 16-May 18; Tel: 63875629; Adult: $ 30.00; Not for childrenTrip 4 Five Day By The SeaWear you sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening. Our hotel is next to the sea. We have our own boats too. You can swim in the sea or in the swimming pool. Every day our boat will take you to different places for swimming.Time: May 23-May 27; Tel: 67538293; Adult: $ 80.00; Child : $ 40.0021.Sam wants to stay in Hunter Valley with his wife, his five-year-old daughter and his seven-year-old son. How much will it cost A.$25. B.$50. C.$100. D.$150.22.David loves sports. He will take his holiday from May 7 to May 15. What activity will he probably take part in A.Hiking in the mountains. B.Fishing in the country.C.Watching plants at night. D.Swimming in the sea.23.Lucy is a college student. She is quite interested in science. She wants to know something about the life of plants at night. Which trip will she choose A.Trip 1. B.Trip 2. C.Trip 4. D.Trip 3.【答案】21.D 22.A 23.D【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个旅行路线。21.细节理解题。由文章Trip 2 Three Days in The Country部分中“Take your camera and enjoy the wonderful sight in Hunter Valley. (带上你的相机,欣赏猎人谷的美景吧。)”和“Time: May 20-May 22; Tel: 63986432; Adult: $50.00; Child: $ 25.00 (时间:5月8- 14日;电话:64639818;成人:50.00美元;儿童:25.00美元)”可知,Sam想和他的妻子、五岁的女儿和七岁的儿子住在猎人谷,需要150美元。故选D。22.推理判断题。由文章Trip 1 One Week in The Mountains部分中“Time: May 8-May 14; Tel:64639818; Adult: $ 110.00; Child: 55.00 (时间:5月8- 14日;电话:64639818;成人:110.00美元;儿童:55.00美元)”可知大卫喜欢运动,将从5月7日到5月15日休假,他可能会参加在山上徒步旅行活动。故选A。23.推理判断题。由文章Trip 3 Flashlight Adventure部分中“Put on your warm clothes, bring a flashlight, and come for a night walk along the Dungog Valley. It is a trip full of adventure. A guide will lead the tour. Many of the plants you will see on this trip can only be seen at night. (穿上保暖的衣服,带上手电筒,晚上沿着邓高格山谷散步吧。这是一次充满冒险的旅行。导游将带领旅行团。你在这次旅行中看到的许多植物只有在晚上才能看到。)”可知,露西是一名大学生,对科学很感兴趣,想了解一些植物在夜间的生活。她会选择Trip 3.旅行。故选D。BWhen I was six, a new family moved into the house next door. There was a girl, Frances, who was about my age. We became best friends soon. I was too young to notice what was really going on in her life, but my mother did.Mom noticed that Frances never invited anyone into the rooms they lived in. Her mother went off to work very early in the morning and came back looking very tired. And her two older brothers wore dirty clothes and were never at home. Frances was always hungry, and her clothes were often too small.Mom never mentioned anything to me. But she once asked, “Would you mind if I give Frances some of your clothes ” I agreed. Frances seemed very thrilled.Mom began to spend more time with Frances and me. She and I had always done kitchen jobs together, but now the three of us were making biscuits and washing up together. Frances was always willing to help, as long as Mom was there. And sometimes they would just sit together and talk while I was off doing something else.That routine (日常事物) continued until we were both teenagers. But then her mother decided they were moving back to Ireland. We promised to write to each other.One day, my mom called to say that a letter from Frances had arrived. “When I was four, my father died. My mother tried to make money. She ignored me. Your mom saved me. Without her love and attention, I would never have survived (渡过难关) my childhood. I have used your mother’s example as my guide to care for people around me.”My mother taught me many things, but this was her most valuable lesson. Watching her example and seeing the life-changing results were powerful. We will never know how or when our acts of kindness will influence others, but it’s always better to try.24.What do we know about Frances’ family from Paragraph 2 A.They were unhappy to come to a new place. B.They tried hard to avoid their neighbors.C.They cared little about each other. D.They lived a very difficult life.25.What does the underlined word “thrilled” in Paragraph 3 mean A.Proud. B.Excited. C.Calm. D.Confident.26.What does the author try to show through the fourth paragraph A.Frances was a good helper. B.Frances was used to the routine.C.Frances got on well with the author’s mom. D.Frances was good at doing kitchen jobs.27.What can be the best title for the text A.Teaching by example B.Lifelong friendsC.My mom’s life D.Being brave to try【答案】24.D 25.B 26.C 27.A【导语】本文是一篇记叙文。文章通过叙述作者与邻居女孩Frances的友谊以及作者母亲对Frances的关爱和帮助,展现了人与人之间的温情与善良,以及这些行为对Frances人生的深远影响。24.推理判断题。根据文章第二段“Her mother went off to work very early in the morning and came back looking very tired. And her two older brothers wore dirty clothes and were never at home. Frances was always hungry, and her clothes were often too small.(她妈妈一大早就出门上班,回来时看上去疲惫不堪。她的两个哥哥穿着脏衣服,还总是不在家。Frances总是饿着肚子,她的衣服也常常小得不合身)”可知,Frances的妈妈工作辛苦,哥哥们穿着脏衣服,Frances总是饿着且衣服不合身,这些都表明他们一家生活很艰难。故选D。25.词义猜测题。根据文章第二段“Her mother went off to work very early in the morning and came back looking very tired. And her two older brothers wore dirty clothes and were never at home. Frances was always hungry, and her clothes were often too small.(她妈妈一大早就出门上班,回来时看上去疲惫不堪。她的两个哥哥穿着脏衣服,还总是不在家。Frances总是饿着肚子,她的衣服也常常小得不合身)”可知,Frances的衣服太小,家庭生活很艰难;再根据划线单词上文“But she once asked, “Would you mind if I give Frances some of your clothes ” I agreed.(但有一次她问我:“要是我把你的一些衣服给弗朗西丝,你介意吗?”我同意了。)”可知,作者的妈妈打算送一些作者的衣服给Frances。由此可推测,对于生活条件不好的Frances来说,能得到衣服是一件开心、令人兴奋的事。选项B“excited”意为“兴奋的”,与此相符。故选B。26.推理判断题。根据文章第四段“Mom began to spend more time with Frances and me. She and I had always done kitchen jobs together, but now the three of us were making biscuits and washing up together. Frances was always willing to help, as long as Mom was there. And sometimes they would just sit together and talk while I was off doing something else.(妈妈开始花更多时间和我还有Frances在一起。以前我和妈妈总是一起做厨房的活儿,但现在我们三个一起做饼干、洗碗。只要妈妈在,Frances总是很乐意帮忙。有时候,我去做别的事,她们俩就会坐在一起聊天)”可知,作者的妈妈花更多时间和Frances在一起,她们一起做各种事,还会一起聊天,这些都表明Frances和作者的妈妈相处得很好。故选C。27.主旨大意题。根据文章最后一段“My mother taught me many things, but this was her most valuable lesson. Watching her example and seeing the life-changing results were powerful. We will never know how or when our acts of kindness will influence others, but it’s always better to try.(母亲教会了我许多东西,但这是她传授的最宝贵的一课。目睹她树立的榜样,看到其带来改变人生的成效,这种力量无比强大。我们永远无从知晓善举会以何种方式、在何时影响他人,但尝试总归是好的)”以及全文内容可知,文章讲述了作者妈妈注意到邻居Frances家的困境后,通过给Frances衣服、与她一起做事、交流等方式,给予她关爱和帮助,改变了Frances的童年。Frances在信中提到以作者妈妈为榜样去关心他人,这充分体现了作者妈妈以身作则的行为产生的深远影响。选项A“Teaching by example(以身作则)”能够很好地概括全文主旨。故选A。CA small study out of Skidmore College examined the advantages of morning vs, evening exercise for both women and men. Paul, professor for health at Skidmore, led the study.“We had the groups divided into evening and morning groups,” he says. “We found women and men answered differently to different types of exercise depending on the time of the day, which surprised us.”The study showed that for women who want to lower blood pressure (血压), the risk of heart disease or reduce fat, morning exercise works best. Those women hoping for upper body muscle (肌肉) gains or mood (心情) improvement should consider evening exercise. For the men, the findings were somewhat different: Evening exercise lowers blood pressure, the risk of heart disease, and feelings of tiredness. But similar to women, they burn more fat with morning exercise.“For many people, the best time to exercise will depend on their chronotype,” says Heisz, author of Move the Body, Heal the Mind.“Chronotype is your body’s natural habit to sleep at a certain time—it’s what decides whether you’re a night owl or an early bird. For the 25% of the population that considers themselves a night owl, getting both enough sleep and enough exercise can be difficult,” adds Heisz.He continues, “Sleep—which provides your body the necessary time to recover (恢复) and make gains from exercise—should always be the first choice. When it comes to exercise, regardless of research on the advantages of certain exercises at particular times of the day, your results will not be good if it doesn’t allow enough time for sleep.”28.What can women get by doing evening exercise according to the study A.A fat loss.B.A good mood.C.A lower blood pressure.D.A smaller risk of heart disease.29.What does the author intend to do in paragraph 5 A.Give an example. B.Tell the difference.C.Do an experiment. D.Explain a term.30.What does Heisz think is important to achieve good results of exercise A.Enough sleep. B.Low-fat food.C.Plenty of water. D.Lots of exercise.31.What is the best title for the text A.A Night Owl or An Early BirdB.Why Fitness Plan Being ImportantC.How to Change Your Exercise TimeD.The Best Time of a Day to Exercise【答案】28.B 29.D 30.A 31.D【导语】本文是说明文。本文讲述了一项关于早晚锻炼对女性和男性不同的受益,研究表明对于男性和女性根据需求不同最佳锻炼时间不同。28.细节理解题。根据第三段的“Those women hoping for upper body muscle (肌肉) gains or mood (心情) improvement should consider evening exercise.(那些希望增加上身肌肉或改善情绪的女性应该考虑晚上锻炼)”可知,根据这项研究,女性可以通过晚上锻炼改善情绪,变得情绪好。故选B。29.推理判断题。根据第五段内容““Chronotype is your body’s natural habit to sleep at a certain time—it’s what decides whether you’re a night owl or an early bird. For the 25% of the population that considers themselves a night owl, getting both enough sleep and enough exercise can be difficult,” adds Heisz.(“生物钟是你身体在特定时间睡觉的自然习惯,它决定了你是夜猫子还是早起鸟。对于25%认为自己是夜猫子的人来说,获得足够的睡眠和足够的锻炼是很困难的,”海兹补充道)”可知,在本段作者解释了一个术语——生物钟。故选D。30.细节理解题。根据最后一段的“When it comes to exercise, regardless of research on the advantages of certain exercises at particular times of the day, your results will not be good if it doesn’t allow enough time for sleep.(说到运动,不管研究表明在一天中的特定时间进行某些运动有什么好处,如果没有足够的睡眠时间,你的结果都不会好)”可知,海兹认为要达到良好的运动效果,足够的睡眠是重要的。故选A。31.主旨大意题。根据第一段的“A small study out of Skidmore College examined the advantages of morning vs, evening exercise for both women and men. ( 斯基德莫尔学院的一项小型研究调查了早晚锻炼对女性和男性的好处)”和第三段的“The study showed that for women who want to lower blood pressure (血压), the risk of heart disease or reduce fat, morning exercise works best. Those women hoping for upper body muscle (肌肉) gains or mood (心情) improvement should consider evening exercise. For the men, the findings were somewhat different: Evening exercise lowers blood pressure, the risk of heart disease, and feelings of tiredness. But similar to women, they burn more fat with morning exercise.(研究表明,对于想要降低血压、心脏病风险或减少脂肪的女性来说,晨练效果最好。那些希望增加上身肌肉或改善情绪的女性应该考虑晚上锻炼。对于男性来说,研究结果有些不同:晚上锻炼可以降低血压、患心脏病的风险和疲劳感。但与女性相似的是,他们通过晨练燃烧更多的脂肪)”可知,本文讲述了一项关于早晚锻炼对女性和男性不同的受益,研究表明对于男性和女性根据需求不同最佳锻炼时间不同。因此推断D项“一天中锻炼的最佳时间”为最佳标题。故选D。DBeing bored is no fun, especially at work. There’s nothing worse than finding yourself bored in your office on a Monday morning and realize there’s still four and a half more days to the weekend. But a new research done by Australian National University argues that while boredom is certainly boring, it isn’t all bad. This bored mental state can actually spark (引发) precious creativity.The study asked 52 subjects (实验对象) to do a boring job: Sort apart a bowl of red and green beans with just one hand for 30 minutes. Meanwhile, 49 other subjects — the control group — were instructed to create art projects with paper, beans, and glue.Once the 30 minutes was over, each group was asked to spend five minutes on a creative task:they had to come up with reasons why a hypothetical (假设的) person was two hours late for a meeting. The researchers found that the bored group came up with not just more ideas but more creative ideas than the control group.The research found that although some previous research implies boredom can lead to dissatisfaction at a job, boredom didn’t produce unwanted emotions that could be detrimental to mental health. In this case, people who were bored were just bored, and they walked away with a net benefit of creativity.“Boredom is not miserable and harmful based on my research,” says the study’s lead author, Guihyun Park. “People want to get out of a boring state, so they are induced to novelty-seeking (追求新奇的) unique thinking, which brings out creativity.”32.What can we know about the 52 subjects A.They often felt very bored. B.They always thought of weekends.C.They were asked to do creative work. D.They were required to sort beans.33.What can we learn from the third paragraph A.The bored group was as creative as the control group.B.Bored people could work better than those who were not.C.The two groups did different tasks to test their creativity.D.Bored people are often late for a meeting.34.What can the underlined word “detrimental” in Paragraph 4 probably be replaced by A.Valuable. B.Effective. C.Harmful. D.Positive.35.What is the best title for the text A.Boredom Brings out Creativity B.Never Feel Bored When Doing WorkC.Being Bored Is No Fun at Work D.Boredom Produces Unwanted Emotions【答案】32.D 33.B 34.C 35.A【导语】这是一篇说明文。主要介绍了无聊的精神状态可以引发宝贵的创造力。32.细节理解题。根据第二段中“The study asked 52 subjects (实验对象) to do a boring job: Sort apart a bowl of red and green beans with just one hand for 30 minutes.(这项研究要求52名实验对象做一项无聊的工作:用一只手把一碗红豆和绿豆分开,时长30分钟)”可知,这52名实验对象他们被要求对豆子进行分类。故选D项。33.推理判断题。根据第三段中“The researchers found that the bored group came up with not just more ideas but more creative ideas than the control group.(研究人员发现,与对照组相比,无聊的那一组不仅有更多的想法,而且更有创意)”可推知,无聊的人比不无聊的人工作得更好。故选B项。34.词句猜测题。根据划线单词句中“The research found that although some previous research implies boredom can lead to dissatisfaction at a job, (研究发现,尽管之前的一些研究表明无聊会导致对工作的不满)”以及下文“In this case, people who were bored were just bored, and they walked away with a net benefit of creativity.(在这种情况下,无聊的人只是无聊,他们带着创造力的净收益离开)”由此可知,此处指无聊并不会产生有害于心理健康的不必要情绪,故可猜测划线单词detrimental为“有害的”意思,与C项Harmful“有害的”意思一致。故选C项。35.主旨大意题。根据文章大意以及最后一段““Boredom is not miserable and harmful based on my research,” says the study’s lead author, Guihyun Park. “People want to get out of a boring state, so they are induced to novelty-seeking (追求新奇的) unique thinking, which brings out creativity.”(“根据我的研究,无聊并不是痛苦和有害的,”该研究的主要作者Guihyun Park说。“人们想要摆脱枯燥的状态,所以他们被诱导出寻求新奇的独特思维,这带来了创造力。”)”可知,文章主要介绍了无聊的精神状态可以引发宝贵的创造力,故这篇文章最好的标题是“无聊带来创造力”。故选A项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Forget privacy, young internet users want to be trackedOn every smartphone there sits a tracker’s paradise (乐园) of location data ready to be shared. 36 And this tech is marketed as convenient, not frightening.What is an acceptable level of online surveillance (监视) I had assumed we all agreed that the ideal was none. 37 A quick enquiry on my friends found that those who were, like me, in their 40s and older either had no idea they could use their phone in this way or had relatively little interest in doing so. But friends a decade or so younger all seem to be tracking one another at will. They don’t find the idea of monitoring or being monitored in this way upsetting. They say it makes them feel safer.38 It is just that they are realistic about the privacy that is available. They know that if you own a smartphone and don’t want to disable useful things like maps, then your location is already being watched. If app creators, smartphone makers and ad companies are already tracking your location, then why not share the information with people you know If you want to start tracking the people you know, then there are some rules involved. It’s fine to use tracking to check that a friend has got home safely at the end of a night out, for example, but not to surprise them on the street. And think carefully about whom you share data with. 39Location tracking as a safety measure, particularly for elderly parents and children, is appealing. 40 Once you grow comfortable sharing your location with your family and friends, perhaps one day you’ll be happy to share it with your employer or even government agencies.A.It is for family and close friends only, not new dates.B.But the truth is how popular it is depends on your age.C.Location sharing has been around for more than a decade.D.The risk is that if you do it too often, it will be hard to turn around.E.After all, no one will find it comfortable to be watched all the time.F.This is not because they are blind to the importance of online privacy.G.Location tracking is so precise that it can locate one person in a crowd.【答案】36.G 37.B 38.F 39.A 40.D【导语】本文的一篇议论文。文章讨论了不同年龄段的人对位置追踪技术的态度差异,年轻人更愿意分享位置信息以提高安全感,而年长者则较为保守。文章还探讨了位置追踪的潜在规则和未来趋势。36.根据上文“On every smartphone there sits a tracker’s paradise (乐园) of location data ready to be shared. (每部智能手机上都有一个跟踪器的天堂,其中包含可供共享的位置数据。)”可知,本句应继续描述位置追踪的精确性,G选项“Location tracking is so precise that it can locate one person in a crowd. (位置追踪非常精确,可以在人群中定位一个人。)”符合语境。故选G。37.由上文“What is an acceptable level of online surveillance (监视) I had assumed we all agreed that the ideal was none. (什么是可以接受的在线监控水平?我认为我们都同意理想的情况是没有监控。)”和下文“But friends a decade or so younger all seem to be tracking one another at will. They don’t find the idea of monitoring or being monitored in this way upsetting. They say it makes them feel safer. (快速询问我的朋友发现,那些像我一样40多岁及以上的人要么不知道他们可以这样使用手机,要么对这样做兴趣相对不大。)”可知,空处与上文构成转折关系,而且在线监控水平的流行程度因年龄而各有不同,B选项“But the truth is how popular it is depends on your age. (但事实是它的流行程度取决于你的年龄。)”符合语境。故选B。38.由上文“They don’t find the idea of monitoring or being monitored in this way upsetting. They say it makes them feel safer. (他们不觉得这种监控或被监控的想法令人不安。他们说这让他们感到更安全。)”可知,本句应解释他们的态度,F选项“This is not because they are blind to the importance of online privacy. (这并不是因为他们对在线隐私的重要性视而不见。)”承上启下,符合语境。故选F。39.由上文“And think carefully about whom you share data with. (并仔细考虑与谁共享数据。)”可知,本句应描述共享数据的对象,A选项“It is for family and close friends only, not new dates. (这仅限于家人和亲密朋友,而不是新约会对象。)”符合语境。故选A。40.上文“Location tracking as a safety measure, particularly for elderly parents and children, is appealing. (位置跟踪作为一种安全措施,特别是对老年父母和孩子来说,很有吸引力。)”,说明位置跟踪的优势,结合下文“Once you grow comfortable sharing your location with your family and friends, perhaps one day you’ll be happy to share it with your employer or even government agencies. (一旦你习惯于与家人和朋友分享你的位置,也许有一天你会很乐意与你的雇主甚至政府机构分享。)”可知,空格处承上启下,描述频繁使用位置追踪的风险,D项“The risk is that if you do it too often, it will be hard to turn around. (风险在于,如果你经常这样做,将很难不再使用了。)”前半句的“if you do it too often”与上文一致,“it will be hard to turn around”与下文一致,故选D。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Many people agree that pets are family. It’s because they 41 pets like human family members. Unfortunately, so many animals have much 42 lives than us. And it seems like we can never get 43 days together.Julia Earheart knows 44 how strong the love for a pet and the pet 45 to its owners can be because she has her own pets. Based in Michigan, Julia works as an independent photographer with plenty of 46 customers. But it’s her non-paying customers that get the most out of the sessions.When elderly and sick pets 47 their final months with their humans, Julia offers to take pet photos for 48 . She photographs these owners and their pets so even when the pet dies, its owner can enjoy every last moment together.And these pictures couldn’t be more beautiful but heartbreaking at the same time. “The shoots can be emotional and difficult, absolutely,” Julia said. “But when you look at the pictures, you can see that 49 is possible even when there isn’t much 50 left.”Julia wants the owners to be able to spend the money on vet bills and toys 51 a photography session. Thanks to her, some lucky owners can 52 the final days with their companions so the owners couldn’t be more 53 .“I won’t be able to get to all of them and that’s the hardest thing for me,” Julia said. Even though she can’t help all of the owners, she is an angel for giving this 54 gift to so many heartbroken pet parents. Above all, she uses her talent to 55 love and comfort.41.A.love B.notice C.understand D.remember42.A.slower B.quieter C.shorter D.poorer43.A.enough B.special C.important D.crazy44.A.immediately B.mostly C.hardly D.exactly45.A.comes up B.comes down C.gives back D.gives in46.A.potential B.friendly C.paying D.regular47.A.approach B.prepare C.waste D.attach48.A.fun B.free C.sale D.good49.A.trust B.pride C.happiness D.health50.A.time B.money C.memory D.space51.A.apart from B.rather than C.due to D.as for52.A.control B.describe C.create D.treasure53.A.surprised B.faithful. C.interested D.grateful54.A.affordable B.priceless C.simple D.common55.A.possess B.spread C.complete D.exchange【答案】41.A 42.C 43.A 44.D 45.C 46.C 47.A 48.B 49.C 50.A 51.B 52.D 53.D 54.B 55.B【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了摄影师Julia Earheart为那些快要走到生命尽头的宠物和他们的主人免费拍照,多亏了她,一些幸运的狗主人可以珍惜和它们的同伴在一起的最后几天,所以狗主人们非常感激。41.考查动词词义辨析。句意:这是因为他们喜欢宠物就像人类的家庭成员。A. love爱;B. notice注意到;C. understand理解;D. remember记得。根据后文“like human family members”可知,许多人把宠物当做家人,喜爱宠物。故选A。42.考查形容词词义辨析。句意:不幸的是,许多动物的寿命比我们短得多。A. slower更慢的;B. quieter更安静的;C. shorter更短的;D. poorer更贫穷的。根据上文“so many animals have much”以及常识,宠物的寿命比人类更短。故选C。43.考查形容词词义辨析。句意:我们在一起的日子似乎永远都不够。A. enough足够的;B. special特别的;C. important重要的;D. crazy疯狂的。根据后文“days together”以及上文提到宠物的寿命短,所以待在一起的日子永远不够。故选A。44.考查副词词义辨析。句意:茱莉亚·埃尔哈特清楚地知道,对宠物的爱有多强烈,宠物也会回报主人,因为她也有自己的宠物。A. immediately立即;B. mostly多半;C. hardly几乎不;D. exactly清楚地,恰好。根据后文“how strong the love for a pet”指茱莉亚·埃尔哈特清楚地知道,对宠物的爱有多强烈,故选D。45.考查动词短语辨析。句意:茱莉亚·埃尔哈特清楚地知道,对宠物的爱有多强烈,宠物也会回报主人,因为她也有自己的宠物。A. comes up接近;B. comes down传承;C. gives back回报,归还;D. gives in屈服。根据后文“to its owners”指宠物会回报主人的爱。故选C。46.考查形容词词义辨析。句意:朱莉娅住在密歇根州,是一名独立摄影师,有很多付费客户。A. potential潜在的;B. friendly友好的;C. paying付费的;D. regular定期的。根据上文“Julia works as an independent photographer with plenty of”指她是摄影师,有很多付费客户。后文“But it's her non-paying customers that get the most out of the sessions.”也是提示。故选C。47.考查动词词义辨析。句意:当年老或生病的宠物和人类在一起的最后几个月时,朱莉娅提出免费为宠物拍照。A. approach靠近;B. prepare准备;C. waste浪费;D. attach附上。根据后文“their final months with their humans”指宠物临近死亡,应用approach。故选A。48.考查形容词和名词词义辨析。句意:当年老或生病的宠物和人类在一起的最后几个月时,朱莉娅提出免费为宠物拍照。A. fun有趣的;B. free免费的;C. sale出售;D. good好的。根据后文“Julia wants the owners to be able to spend the money on vet bills and toys”可知,茱莉亚希望主人们能把钱花在兽医账单和玩具上,而不是拍照,推测拍照是免费的。故选B。49.考查名词词义辨析。句意:“但当你看这些照片时,你会发现即使没有多少时间,幸福也是可能的。”A. trust信任;B. pride骄傲;C. happiness幸福;D. health健康。根据上文“And these pictures couldn't be more beautiful but heartbreaking at the same time.(这些照片太美了,但同时也让人心碎。)”指宠物和主人之间的幸福时刻被她发现了,故选C。50.考查名词词义辨析。句意:“但当你看这些照片时,你会发现即使没有多少时间,幸福也是可能的。”A. time时间;B. money金钱;C. memory记忆;D. space空间。根据后文“their final months with their humans”指宠物和主人没剩下多少时间了,宠物要死亡了。故选A。51.考查介词短语辨析。句意:茱莉亚希望主人能把钱花在兽医账单和玩具上,而不是花在拍照上。A. apart from除了;B. rather than而不是;C. due to因为;D. as for至于。根据上文“Julia wants the owners to be able to spend the money on vet bills and toys”可知,茱莉亚希望主人们能把钱花在兽医账单和玩具上,而不是拍照,故选B。52.考查动词词义辨析。句意:多亏了她,一些幸运的狗主人可以珍惜和它们的同伴在一起的最后几天,所以狗主人们非常感激。A. control控制;B. describe描述;C. create创造;D. treasure珍惜。根据后文“the final days with their companions”指狗的主人珍惜和自己宠物在一起的最后几天。故选D。53.考查形容词词义辨析。句意:多亏了她,一些幸运的狗主人可以珍惜和它们的同伴在一起的最后几天,所以狗主人们非常感激。A. surprised惊讶的;B. faithful忠实的;C. interested感兴趣的;D. grateful感激的。根据上文“the final days with their companions so the owners couldn't be more”可知,因为茱莉亚,所以狗主人们可以和宠物度过最后的时光,因此他们是感激的。故选D。54.考查形容词词义辨析。句意:尽管她不能帮助所有的主人,但她是一个天使,把这个无价的礼物送给了这么多伤心的宠物父母。A. affordable便宜的;B. priceless无价的;C. simple简单的;D. common共同的。根据上文可知,茱莉亚为那些快要死去的宠物和主人拍照,让主人可以珍惜最后在一起的时光,因此是无价的礼物。故选B。55.考查动词词义辨析。句意:最重要的是,她用她的才能传播爱和安慰。A. possess拥有;B. spread传播;C. complete完成;D. exchange交换。根据后文“love and comfort”可知,茱莉亚通过免费拍照的行为传播了爱和安慰。故选B。第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或所给单词的正确形式。Being caught in a flood is incredibly dangerous. Like many other natural disasters, floods can occur without warning.If a flood warning has been issued, seek shelter immediately, and never attempt to walk, swim or drive through floodwaters. It only takes six inches of moving water 56 (knock) a person off their feet, and being knocked unconsciously by a fall into moving water could be fatal.Watch out for damaged areas. Avoid bridges 57 cross rapidly-moving water, as floodwaters can cause bridges to collapse. The soil under the usual routes will be 58 (mud) and less able to support the weight of vehicles. Find alternate routes over high ground or wait for the authorities to indicate which roads are safe.Listen to emergency broadcasts for further 59 (instruct). If told to evacuate (撤离), do so as 60 (quick) as possible.Stay inside a car trapped by fast-moving water. Only get out if the water begins to flood the car 61 (it), then move to the roof of the vehicle. If 62 (trap) within a flooding building, move to the 63 (high) floor. Don’t go into the at tic (阁楼), as it is possible to become trapped there without a way to escape. Just relocate to the roof if necessary. Once there, signal for help, such as drawing SOS on it.Avoid power lines, as they are often 64 (damage) during intense storms and flooding. A downed power line can cause the surrounding water to become charged, 65 (lead) to electrocution (触电死亡).【答案】56.to knock 57.that/which 58.muddy 59.instructions 60.quickly 61.itself 62.trapped 63.highest 64.damaged 65.leading【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了洪水期间一些保护自身安全的措施。56.考查非谓语动词。句意:只需要6英寸的流水就可以把一个人撞倒,而被落入流水中的人无意中撞倒可能是致命的。句中It是形式主语,空处应用动词不定式形式作真正的主语,固定句型It takes sth. to do sth.表示“做某事需要……”。故填to knock。57.考查定语从句。句意:避免跨越快速移动的水的桥梁,因为洪水会导致桥梁倒塌。设空处引导定语从句,先行词为bridges,指物,关系词在从句中充当主语,故应用关系代词that或which引导。故填that/which。58.考查形容词。句意:通常的路线下的土壤会是泥泞的,并且支撑不住车辆的重量。设空处应填形容词作表语,muddy是形容词,意为“泥泞的”。故填muddy。59.考查名词。句意:听从紧急广播的进一步指示。设空处应填名词作介词for的宾语,结合句意“指示”应用名词instruction,可数名词,由前面的further修饰应用复数形式表示泛指。故填instructions。60.考查副词。句意:如果被告知撤离,尽快撤离。设空处应填副词修饰动词do,quick的副词为quickly,意为“快速地”。故填quickly。61.考查代词。句意:只有当水开始淹没汽车本身时,才出来,然后转移到汽车的顶部。设空处指代前文提到的car,应用反身代词itself,意为“本身”。故填itself。62.考查非谓语动词。句意:如果你被困在洪水淹没的建筑物里,移到最高的楼层。设空处应用非谓语动词作状语,主句为省略主语you的祈使句,trap与逻辑主语you之间是被动关系,表示“被困”,应用过去分词trapped作状语,此处构成状语从句的省略结构,完整的句子为if you are trapped within a flooding building。故填trapped。63.考查形容词最高级。句意:如果你被困在洪水淹没的建筑物里,移到最高的楼层。设空处应填形容词作定语,修饰名词floor,结合句意“最高的”应用形容词最高级highest,意为“最高的”。故填highest。64.考查动词时态和语态。句意:避开电线,因为在暴风雨和洪水期间它们经常被破坏。此处they指代前文的power lines,其与damage之间是被动关系,此处表示“被破坏”,故此处使用过去分词形式,与前文are构成一般现在时的被动语态。故填damaged。65.考查非谓语动词。句意:倒下的电线会使周围的水带电,导致触电死亡。句中已有谓语动词can cause,设空处应用非谓语动词作结果状语,结合句意“导致”可知,动词lead和主句之间为主动关系,应用现在分词leading。故填leading。第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)66.假定你是李华,你计划在暑假期间去新西兰旅游。为了更好地准备这次旅行,你决定写信向你在新西兰的笔友Jack了解情况。内容包括:1. 请求推荐旅游地点;2. 询问旅游注意事项。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Jack,____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua【答案】Dear Jack,I hope this letter finds you well.I am planning to visit New Zealand during my summer vacation. I would love to hear your recommendations for must-visit tourist spots. As a local, you must know the best places to explore. I am particularly interested in nature and adventure activities. Additionally, could you please share some travel tips or any important information that I should be aware of Any advice you can give would be greatly appreciated.Looking forward to hearing from you soon.Yours,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给新西兰的笔友Jack写信,请他推荐旅游地点,并询问旅游注意事项。【详解】1.词汇积累当地人:local→native探索:explore→discover尤其:particularly→especially建议:advice→suggestion2.句式拓展简单句变复合句原句:I am planning to visit New Zealand during my summer vacation.拓展句:Since my summer vacation is coming, I am planning to visit New Zealand.【点睛】【高分句型1】Additionally, could you please share some travel tips or any important information that I should be aware of (运用了that引导的限制性定语从句)【高分句型2】Any advice you can give would be greatly appreciated.(运用了省略that引导的限制性定语从句)第二节(满分25分)67.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Peter woke up early in the morning. He went downstairs in a hurry and started to have his breakfast as quickly as possible.“Why are you in such a hurry, early bird ” Mum asked him. “We will have an English spelling test today, Mum,” Peter said. “Mr. White promised to offer prizes to those who get 100 scores. I’ve been studying the word list since last week. Although the test is difficult, I am well prepared for it.”Peter reviewed the spelling of each word once more carefully when Dad drove him to school. At last, it was time for the students to have a test. “Responsibility,” Mr. White started. Peter wrote the word on his test paper quickly and confidently.“The second word: contribution,” Mr. White said.“So easy,” Peter thought. He quickly wrote the word down.Thirty minutes later, the test papers were collected by Mr. White. “I’m going to mark your papers,” he told the class. After marking the test papers, Mr. White said, “Three of you won a prize today for excellent test scores. Peter, David and Mary got full marks on the spelling test!”Mr. White praised them. Meanwhile, he gave the three students each a dictionary. Peter got an English-Chinese dictionary —the one he liked best. Peter was so excited that he waved it highly. “This is my happiest moment.” Peter shouted.After Mr. White gave the test paper back, Peter had a look at the words, feeling proud of his performance. All of a sudden, the word “contribution” confused him. It didn’t seem right. Peter began to the word. “C-o-n-t-r-i-b-u-s-i-o-n,” he whispered. It was wrong. “What should I do ” Peter asked himself, staring at the red full marks.注意:1.续写词数应为150词左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Peter was lost in thought.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________A month later, Peter happily told his mother a piece of good news.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】One Possible VersionPeter was lost in thought. “Should I return the dictionary If so, I would lose what I have expected for a long time. But, if not, I can’t persuade myself to pretend to be as calm as nothing happened.” Suddenly Mum’s words flew into his mind: “We ought to be honest.” Without any hesitation, holding the dictionary and the test paper in hand, Peter approached to Mr. White quickly. Being praised for honesty in front of the class, Peter was very delighted and decided to get full marks in the next test.A month later, Peter happily told his mother a piece of good news. He would be given the title An honesty boy by the school the next day. Hearing the news, as excited as Peter, Mum kissed Peter on the cheek, saying “I feel so proud of you for your good virtue, honey.” At school, Mr. White handed the dictionary to Peter once again, saying it was not for his score but for his good quality. Laughter lingering around the classroom, Peter set an example to other students that honesty is the best policy.【导语】本文以人物为线索展开。文章讲述了Peter为了得到老师的奖品,精心为英语拼写测试做准备,测试完以后,Peter因得了100 分而获得了奖品——他最喜欢的英汉词典,可是试卷发下来时,Peter发现老师误判了,经过激烈的思想斗争后,想起妈妈教育自己做人要诚实,Peter最终告诉了老师事实,Peter在全班同学面前被表扬了诚实,一个月后,Peter被学校授予“诚实男孩”的称号,妈妈为此感到骄傲,老师又一次把字典递给Peter作为他诚实的奖励。【详解】1.段落续写:①由第一段首句内容“Peter陷入了沉思。”可知,第一段可以从 Peter 向老师解释测试的失误,以及老师对 Peter 这种诚实行为的评价入手,进行续写。②由第二段首句内容“一个月后,Peter高兴地告诉妈妈一个好消息。”可知,第二段可描写具体哪件事让Peter高兴,把这个好消息告诉了妈妈,妈妈为他的诚实表扬他,他的老师也送给Peter原来的字典作为奖励。2.续写线索:Peter的思想斗争——决定告诉老师实情——老师表扬Peter诚实——学校表彰Peter——Peter告诉妈妈——妈妈感到骄傲——老师因此送出奖励3.词汇激活行为类①期待:expected/looked forward to/anticipated②接近:approached to/be close to/came near/drew near③决心:decided/determined/made up one’s mind/resolve情绪类①高兴的:delighted/pleased/happy/cheerful②兴奋的:excited/cordial/feverish【点睛】 [高分句型1]. Without any hesitation, holding the dictionary and the test paper in hand, Peter approached to Mr. White quickly.(运用了现在分词作状语)[高分句型2]. Laughter lingering around the classroom, Peter set an example to other students that honesty is the best policy. (运用了独立主格结构)21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)" 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025-2026学年高一上学期期中模拟卷02(人教版)(原卷).doc 2025-2026学年高一上学期期中英语模拟卷02(人教版)(解析).doc