资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台2025-2026学年高一上学期期中模拟卷英 语·全解全析(满分150分,考试用时120分钟)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 测试范围:必修一Welcome Unit~Unit 3(外研版)4. 难度系数:0.65。5. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C.1.How much does the man offer A.$100. B.$85. C.$70.【答案】C【原文】M: What a beautiful old chair! How much is it W: I’m asking for one hundred dollars for it.M: Would you take seventy dollars for it W: Well, it’s worth at least two hundred. How about eighty-five dollars 2.When does the man suggest having a picnic A.On Friday. B.On Saturday. C.On Sunday.【答案】A【原文】W: This weekend will be perfect for a picnic. What do you think M: I’ll be busy on Saturday and Sunday, but I think we could do it right before the weekend.3.What did the speakers just do A.They did revision. B.They took an exam. C.They asked some questions.【答案】B【原文】W: Hey, Mike, what did you think of the exam M: I believe I’ve passed, but I wish I’d done more revision.W: Yeah, me too. At least I answered all the questions this time.4.Where will the speakers go A.A supermarket. B.A restaurant. C.A coffee shop.【答案】B【原文】W: Let’s go get some coffee.M: I don’t want coffee. Let’s get lunch. Or maybe we could just go to the supermarket for some snacks.W: Oh, I’m pretty hungry. Let’s go to that Pizza House next to the coffee shop.5.What are the speakers mainly talking about A.Visiting customers. B.Writing emails. C.Arranging a meeting.【答案】C【原文】M: Hey, Rachel, can you help me set up a meeting with our customers W: Sure thing, Lucas.M: Should I draw up an invitation And then email it to them W: Yes, draw up a formal email inviting them to the meeting and suggest some dates.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What is the relationship between the speakers A.Teacher and student. B.Brother and sister. C.Classmates.7.What music homework has the girl done A.The drum. B.The violin. C.The piano.【答案】6.C 7.B【原文】M: Have you done the music homework W: Yes, I used this amazing website.M: What, the one the teacher told us W: I lost it but fortunately, my brother had used this other one at some point, so I had a look at that and found just what I needed.M: Lucky you! So, did you write about the drum like you said you would W: The website had information on so many different instruments that I kept changing my mind. I ended up doing my essay on the violin, but only after I’d spent ages finding out about the piano.听第7段材料,回答第8至9题。8.What is the woman A.A front desk worker. B.A room service server. C.A hotel manager.9.What will the man do next A.Show his ID. B.Pay the bill. C.Go upstairs.【答案】8.A 9.C【原文】W: Welcome to the Grand Plaza Hotel. How may I help you today M: Hi there! I’m checking in. I have a booking under the name John Smith.W: Of course, Mr. Smith. Let me just pull up your booking ... Ah, here we are. Checking in for one night M: Yes, that’s correct.W: Could I please have your ID and a form of payment M: Here’s my passport and credit card.W: Thank you. And would you like any help with your suitcase M: No, thank you. I’ll manage.W: Alright, Mr. Smith, you’re all set. Here’s your key card to room 305. Our lift is just to your right. Enjoy your stay!听第8段材料,回答第10至12题。10.Who did the man go to competitions with A.His exercise partners. B.His parents. C.His friends.11.What sport was the woman unwilling to do A.Swimming. B.Gymnastics. C.Football.12.What is the woman’s opinion on girls in terms of sport A.They should put in more time.B.They have much more choices.C.They are forced to do girls sports.【答案】10.A 11.B 12.B【原文】M: When I was younger, I used to do a lot of sport. I belonged to a club and we’d go all over the place to do competitions.W: Really Did your parents use to take you M: No. I’d usually just go with people from the club. And I used to go and play football in the park with my friends or cycle a really long way. Did you use to do much sport W: We used to go swimming as a family sometimes and we did a bit of gymnastics at school, which I hated. But I actually think it’s better for girls now. They’d basically force us to do “girls” sports when I was younger, but now girls are free to do all kinds of things — football, rugby and so on. I think it’s great.听第9段材料,回答第13至16题。13.What problem is the man facing now A.Choosing his major. B.Finding a job. C.Attending a college.14.What does the man think of Biology A.Confusing. B.Unattractive. C.Interesting.15.What does the man probably want to be A.An engineer. B.A biologist. C.A doctor.16.What does the woman advise the man to do A.Learn Biology in college.B.Ask his father for advice.C.Stick to his own will.【答案】13.A 14.B 15.A 16.C【原文】M: Hi, how are you today W: I am quite fine. What about you You look so upset today.M: Yeah, I am a little bit confused about my future. I am unable to decide between Math and Biology.W: Oh, I see. What do you think is best for you M: My father is a doctor and he wants me to become a doctor. He has advised me to study Biology in college. I have attended a few lectures of Biology but I don’t think I like it.W: So, you are interested in Math. Aren’t you M: No, not really. I am interested in IT and Computer. You know I love to be among technological products. I have a handsome knowledge about Internet and networking.W: Look, this is the matter of your future. You must talk to your father about it. Just try to convince him to accept your point of view.听第10段材料,回答第17至20题。17.What did the student union consider first about the trip A.The place. B.The time. C.The participants.18.Why won’t the trip take place in spring this year A.Students will be busy preparing for exams.B.Few students expressed interest in it early.C.Many students suggested changing the time.19.What is James Plymouth responsible for A.The accommodation. B.The exams. C.The bookings.20.What do the participants have to do about the trip A.Choose a roommate in advance.B.Decide their preferred room type.C.Hand in a form signed by a parent.【答案】17.B 18.A 19.C 20.C【原文】M: Hello everyone! As you all know, every year the student union organizes a trip for the senior class. This year is no different! Our first major decision was to choose when we would go. Even though I know quite a few of you suggested taking the trip in the spring, we decided that a winter trip would be best. The reason is that we were worried that a spring trip would compete with the end-of-year exam period. It is important that we all do well on the exams. Those of you that would like to attend the trip must contact James Plymouth. He is the one responsible for trip bookings. Seats are limited, so it is wise not to wait until last minute. I am aware that last year many students were left out of their spring trip because they didn’t express interest early enough. For those of you that attend, a form must be signed by a parent. Also, concerning accommodation, you can decide among yourselves who you want to stay with and whether you prefer a single or double room. I think that just about covers it. Hope we have a great time!第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A4 Days Private Tour of Johannesburg — Kruger National Park — JohannesburgGuide: English-speaking driver guide, experienced and knowledgeableAccommodation: 4-star hotels, also be open to your own choiceTravel arrangements:Day 1 Fly to Kruger National Park, Sunset game driveThis morning, your English-speaking driver will pick you up at the hotel and drive you to Johannesburg Airport for the one-hour flight to Hoedspruit Airport. On arrival, you will be sent to Arathusa Safari Lodge in Sabi Sand Private Game Reserve, where you’ll spend 3 nights. You’ll have the first game drive after sunset.Day 2 Sabi Sand Game Reserve safari (游猎)The second day of the South Africa private tour package you will have a full day safari in Sabi Sand Game Reserve.Day 3 Private Panorama Route tourAfter breakfast, your driver guide will pick you up to start today’s tour along the Panorama Route. On the way you will visit God’s Window, Lisbon Falls, Berlin Falls, the Pinnacle, Bourke’s Luck Potholes, and Blyde River Canyon.Day 4 Sunrise game drive, Fly back to JohannesburgAfter enjoying the sunrise game drive, we will send you to Hoedspruit Airport for a flight back to Johannesburg.Note: The flight tickets of Johannesburg/Hoedspruit/Johannesburg are included in the tour.Tour prices:2-3 travelers, $2729; 4-5 travelers, $2549. Prices are per person in US Dollars.Price includes accommodation with daily breakfast at our hotels, and service of English-speaking driver guide. Price doesn’t include international flights into and out South Africa, personal expenses (such as telephone, drinks, etc.), tips for the driver guide or South Africa visa fees.21.What will happen on the first day of the tour A.Sunrise game drive. B.Tours along Panorama Route.C.Sabi Sand Game Reserve safari. D.Arathusa Safari Lodge check-in.22.How much should a couple pay if they join a 4-traveler group A.$2549. B.$5098. C.$2729. D.$5458.23.What is included in the tour price A.South Africa visa fees. B.Tips for the driver guide.C.Air tickets of Johannesburg/Hoedspruit. D.Accommodation and meals at self-chosen hotels.【答案】21.D 22.B 23.C【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了为期四天的约翰内斯堡至克鲁格国家公园私人定制游的行程安排和费用详情。21.细节理解题。根据文章Travel arrangements:部分中“Day 1 Fly to Kruger National Park, Sunset game drive (第一天飞往克鲁格国家公园,日落之旅)”和“On arrival, you will be sent to Arathusa Safari Lodge in Sabi Sand Private Game Reserve, where you’ll spend 3 nights. (抵达后,您将被送往萨比沙私人野生动物保护区的阿拉图萨狩猎小屋,在那里您将度过3个晚上)”可知,第一天的行程包括抵达阿拉图萨狩猎小屋入住,并进行第一次日落后的游猎活动。故选D。22.细节理解题。根据文章Tour prices:部分中“2-3 travelers, $2729; 4-5 travelers, $2549. Prices are per person in US Dollars. (2-3名旅客,2729美元;4-5位旅客,2549美元。费用是每人以美元计算的)”可知,4人旅行团每人价格为2549,因此一对夫妇需支付2549,因此一对夫妇需支付2549*2=$5098 (美元)。故选B。23.细节理解题。根据文章Note:部分中“The flight tickets of Johannesburg/Hoedspruit/Johannesburg are included in the tour. (约翰内斯堡/胡德斯普鲁特/约翰内斯堡的往返机票已包含在行程中)”可知,约翰内斯堡/胡德斯普鲁特之间的机票是包含在内的。故选C。BFor many years, I wanted to be a music video director. After graduating from high school, I moved to Los Angeles. I earned a degree in video production there. Fortune smiled upon me as I quickly worked as a production helper. I was young and ambitious, doing my best in my dream work.One day, I worked as a volunteer at an award show. A production manager talked with me and said that I was going to be a “big fish” one day. I was praised, but frightened. I wasn’t sure whether I could bear the pressure of being a “big fish”. Not too long after the show, I was laid off from my position at the production company. I went back home to Florida to think about my next career move.In Florida, I found a job in a financial company. The pay was good, and the work was not difficult. But a few months later, my creative spirit sent an SOS to my brain. It reminded me that I wasn’t making the best use of my talents. I didn’t have the money to make another cross-country move back to Los Angeles, but I couldn’t wait to create something.I did some creative writing during my spare time. To motivate myself even further, I promised myself a children’s storybook. My goal didn’t end there, however. I also decided to get the book published. It was not easy, and I continued sending out my work for nearly four years. Finally my work attracted the interest of a publisher.When I held a copy of my beautiful children’s book in my hands, I felt really happy from the bottom of my heart. I may not have become a big fish, but I did achieve a goal. Success comes from efforts. When you have something to fight for, you’re not far from success.24.The author went to Los Angeles to ______.A.find a high-paid job B.reach for her dreamC.visit a famous film director D.take part in volunteer activities25.What was the author’s reaction to the production manager’s comments on her A.Proud. B.Delighted. C.Uncertain. D.Disappointed.26.What does the author think of her job in Florida A.It lacks challenges. B.It requires a higher degree.C.It often takes up her free time. D.It can hardly support her family.27.Which of the following sayings can best explain the theme of the passage A.A good beginning makes a good ending.B.A thousand mile trip begins with one step.C.Never judge a person by appearance.D.Where there is a will, there is a way.【答案】24.B 25.C 26.A 27.D【导语】本文是一篇记叙文。本文讲述了作者为了追求自己的梦想,从视频制作到金融行业,最终通过不懈努力成为一名儿童书籍作家的经历。文章强调成功来自于努力和坚持,只要有追求和目标,成功就不会太遥远。24.推理判断题。根据第一段“After graduating from high school, I moved to Los Angeles. I earned a degree in video production there. Fortune smiled upon me as I quickly worked as a production helper. I was young and ambitious, doing my best in my dream work. (高中毕业后,我搬到了洛杉矶。我在那里获得了视频制作学位。幸运之神向我微笑,我很快就成为了一名生产助手。我年轻有为,在我梦想的工作中竭尽全力。)”可知,作者去洛杉矶是为了实现自己的梦想。故选B。25.细节理解题。根据第二段“ I was praised, but frightened. I wasn’t sure whether I could bear the pressure of being a “big fish”.(我受到了表扬,但也受到了惊吓。我不确定自己是否能承受“大鱼”的压力。)”可知,作者听到生产经理的评价后,不确定自己是否能承受这样的压力。故选C。26.推理判断题。根据第三段“ The pay was good, and the work was not difficult. But a few months later, my creative spirit sent an SOS to my brain. It reminded me that I wasn’t making the best use of my talents.( 工资不错,工作也不困难。但几个月后,我的创意精神向我的大脑发出了求救信号。它提醒我,我没有充分利用自己的才能。)”可知,在弗洛里达的工作工资不错,工作也不困难,但是作者认为他在佛罗里达的工作没有挑战。故选A。27.主旨大意题。根据最后一段“ Success comes from efforts. When you have something to fight for, you’re not far from success.( 成功来自努力。当你有奋斗的目标时,你就离成功不远了。)”以及通读全文可知,本文讲述了作者为了追求自己的梦想,从视频制作到金融行业,最终通过不懈努力成为一名儿童书籍作家的经历。文章强调成功来自于努力和坚持,只要有追求和目标,成功就不会太遥远。D选项“Where there is a will, there is a way.(有志者,事竟成)。”概括文章的主题。故选D。CThe printed book is back. Recent studies have shown that students remember more information when they read a paper book compared to reading an e-book. One school responded to these findings by ditching its e-readers (电子阅读器). The students found that “the ease of navigation (导航)” was greater when using a traditional book.I love the way we now judge printed books using the language of the digital world. E-books may come with “navigational tools,” but it turns out the best navigational tools are the “devices” at the ends of your arms. You can use them to flip the pages forward and backward.Fans of digital books may point out that e-readers have a handy “search” tool. Old-fashioned books also have a search function, in which you turn back to the opening part to help you remember the hero’s name. They even have a “bookmark system, ” which uses something called a “bookmark.”Can a traditional book offer all the features of an e-book Alas, no. It has no “progress bar (进度条)” indicating how much of the book has been read. Luckily, a clever tip is available: turn your book so that it can be viewed from the side or top. It will naturally form two parts joined in the middle. If the left part is thicker than the right one, you are more than halfway through.Admittedly, e-books are lighter than paper books, but one must question whether this is really an advantage. In secondary school my body figure was actually transformed by the daily need to carry textbooks. For me and my fellow students, these weighty books would draw our shoulders back and our chests forward.Educational fashions come and go, so maybe the return of traditional books won’t last. But for the moment, I find myself welcoming their wonderful return.28.Which expression can best replace the underlined “ditching” in paragraph 1 A.Referring to. B.Getting rid of. C.Getting used to. D.Making use of.29.What can serve as the “navigational tool” of printed books A.Bookmarks. B.Fingers. C.The progress bar. D.The opening part.30.Why does the writer give the example in paragraph 5 A.To explain an opposing idea. B.To provide additional information.C.To support the author’s argument. D.To connect paragraph 5 and 6.31.What might be the best title A.Printed books — Great Benefits B.Printed books — A Bright FutureC.Printed books — A Welcomed Return D.Printed books — Better than E-books【答案】28.B 29.B 30.C 31.C【导语】本文是一篇议论文。文章围绕纸质书籍与电子书之间的对比和讨论展开,提出了关于阅读方式、书籍功能、携带便利性等方面的观点和看法。28.词句猜测题。根据划线词上文“Recent studies have shown that students remember more information when they read a paper book compared to reading an e-book(近期研究表明,与阅读电子书相比,学生在阅读纸质书时能记住更多信息)”可知,研究表明学生在阅读纸质书时能记住更多信息。再根据划线词组所在句“One school responded to these findings by ditching its e-readers(电子阅读器).(一所学校根据这些研究结果,_____其电子阅读器)”可推测,既然纸质书更好,那么这所学校应该是放弃了电子阅读器。所以,划线词ditching为“放弃”之意。选项A“Referring to (提及)”;选项B“Getting rid of (摆脱、除去)”;选项C“Getting used to (习惯于)”;选项D“Making use of (利用)”。故选B。29.推理判断题。根据文章第二段“E-books may come with “navigational tools,” but it turns out the best navigational tools are the “devices” at the ends of your arms. You can use them to flip the pages forward and backward.(电子书可能配备了“导航工具”,但事实证明,最好的导航工具是你手臂末端的“装置”——你可以用它们来前后翻页。)”可推测,这里的“手臂末端的‘装置’”指的就是手指,所以手指可以作为纸质书的“导航工具”。故选B。30.推理判断题。根据文章第五段“Admittedly, e-books are lighter than paper books, but one must question whether this is really an advantage. In secondary school my body figure was actually transformed by the daily need to carry textbooks. For me and my fellow students, these weighty books would draw our shoulders back and our chests forward.(诚然,电子书比纸质书轻,但人们不禁要问,这真的是一个优势吗?在中学时,我每天需要携带课本,这实际上改变了我的体型。对我和我的同学们来说,这些沉重的书籍让我们的肩膀后展,胸部前挺)”可推测,作者给出了自己中学时因为每天需要携带课本而塑造了体型这一例子,这个例子支持了作者的观点,即电子书轻便这一特点并不一定是优势,因为携带纸质书也可以带来一些好处,如塑造体型。故选C。31.主旨大意题。根据文章第一段“The printed book is back. Recent studies have shown that students remember more information when they read a paper book compared to reading an e-book.(纸质书籍回归了。近期研究表明,与阅读电子书相比,学生在阅读纸质书时能记住更多信息)”以及全文内容可知,文章从多个方面对纸质书籍和电子书进行了对比和讨论,最后一段提到“But for the moment, I find myself welcoming their wonderful return(但就目前而言,我发现自己对它们美妙的回归表示欢迎)”点明了文章的主旨,即纸质书籍的回归是受欢迎的,即“印刷书籍-欢迎回归”可能是最好的标题。故选C。DWhen I mentioned to some friends that we all have accents (口音), most of them proudly replied, “Well, I speak perfect English/ Chinese/ etc. But this kind of response makes me fail to understand the true meaning of accents.Usually, what we mean when we say someone “has an accent” is that their accent is different from the local one, or that pronunciations are different from our own. But this definition of accents is limiting and could give rise to prejudice. Funnily enough, in terms of the language study, every person speaks with an accent. It is the regular differences in how we produce sounds that define our accents. Even if you don’t hear it yourself, you speak with some sort of accent. In this sense, it’s pointless to point out that someone “has an accent”. We all do!Every person speaks a dialect (方言), too. In the field of language study, a dialect is a version of a language that is characterized by its variations of structure, phrases and words. For instance, “You got eat or not ” (meaning “Have you eaten ”) is an acceptable and understood question in Singapore Oral English. The fact that this expression would cause a standard American English speaker to take pause doesn’t mean that Singapore Oral English is “wrong” or “ungrammatical”. The sentence is well-formed and clearly communicative, according to native Singapore English speakers’ solid system of grammar. Why should it be wrong just because it’s different We need to move beyond a narrow conception of accents and dialects — for the benefit of everyone.Language differences like these provide deep understandings into people’s cultural experiences and backgrounds. In a global age, the way one speaks is definitely a part of one’s identity. Most people would be happy to talk about the cultures behind their speech. We’d learn more about the world we live in and make friends along the way.32.What does the author think of his/ her friends’ response in paragraph 1 A.It reflects their self-confidence.B.It reflects their language levels.C.It misses the point of communication.D.It misses the real meaning of accents.33.Why does the author use the example of Singapore Oral English A.To support the use of dialects.B.To show the diversity of dialects.C.To correct a grammatical mistake.D.To highlight a traditional approach.34.What does the author recommend us to do in the last paragraph A.Learn to speak with your local dialect.B.Seek for an official definition of accents.C.Appreciate the value of accents and dialects.D.Distinguish our local languages from others’.35.What can be a suitable title for this passage A.Everyone Has an AccentB.Accents Weaken Our UniquenessC.Dialects Lead to MisunderstandingD.Standard English Is at Risk【答案】32.D 33.A 34.C 35.A【导语】本文是一篇议论文。主要论述了每个人都有口音。从这个意义上说,指出某人“有口音”是毫无意义的。语言差异可以帮助人们洞察他人的文化经历和背景,因此我们要欣赏口音和方言的价值。32.推理判断题。根据第一段“When I mentioned to some friends that we all have accents, most of them proudly replied, “Well, I speak perfect English/ Chinese/ etc. But this kind of response makes me fail to understand the true meaning of accents.(当我跟一些朋友提到我们每个人说话都有口音时,他们中的大多数人都自豪地回答:“哦,我说的是标准的英语或汉语等等。” 但这种回应让我无法理解口音的真正含义。)”可知,作者认为他或她的朋友的回应忽略了口音的真正含义。故选D。33.推理判断题。根据第三段第一句“Every person speaks a dialect, too. (每个人也会说一种方言。)”及本段后文“American English speaker to take pause doesn’t mean that Singapore Oral English is “wrong” or “ungrammatical”. The sentence is well-formed and clearly communicative, according to native Singapore English speakers’ solid system of grammar. Why should it be wrong just because it’s different (以美式英语为母语的人会停顿,这并不意味着新加坡英语口语是 “错误的” 或 “不合语法的”。按照新加坡英语母语者自成体系的语法规则,这个句子结构规范,表意清晰。仅仅因为它与众不同,就该被视为错误吗?)”可知,作者认为不能因为它不同就认为它是错的。所以作者使用新加坡口语的例子是为了证明使用方言是可以接受的。故选A。34.推理判断题。根据最后一段“Language differences like these provide deep understandings into people’s cultural experiences and backgrounds. In a global age, the way one speaks is definitely a part of one’s identity. Most people would be happy to talk about the cultures behind their speech. We’d learn more about the world we live in and make friends along the way.(诸如此类的语言差异能让我们深入了解人们的文化经历和背景。在全球化时代,一个人的说话方式无疑是其身份认同的一部分。大多数人会很乐意谈论自己语言背后的文化。这样一来,我们会更多地了解我们所生活的世界,还能在这个过程中交到朋友。)”可知, 作者在最后一段中建议我们欣赏口音和方言的价值。故选C。35.主旨大意题。根据第二段“In this sense, it’s pointless to point out that someone “has an accent”. We all do! (从这个意义上说,指出某人“有口音”是毫无意义的。我们都有!)”以及第三段“Every person speaks a dialect, too. (每个人也会说一种方言。)”可知,作者认为每个人都有口音,而且作者在最后一段指出不同的口音可以让我们更多地了解我们生活的世界,并在这一过程中结交朋友。故A项“Everyone Has an Accent (每个人都有口音)”最能概括本文主旨。故选A。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Studying longer does not necessarily mean studying better. 36 Below are some great ways of learning as much as you can without getting too stressed.Find the right place to study.The first thing you need to do is avoid distractions (分散注意力的事物) while studying. 37 You should keep away from television sets and phone calls. Get all of your study materials together, so you will not be interrupted in the middle of your session.Break down the tasks into smaller parts.When you have gotten everything ready, list the items you need to study, and arrange them across several hours or days, depending on how big your load is. As a general rule, assign (分配) at least one hour to each subject. 38 By doing this, you will be able to know more easily how long you need for each topic.Schedule study breaks.When you have listed all of your tasks and made a schedule, you should arrange study breaks. 39 This will give your eyes some time to rest, and yourself a chance to go to the bathroom or have some coffee. Scheduled breaks will reduce the need for you to interrupt yourself to the lowest level during the study session.Put your tasks in order of importance.40 Just in case you run out of time to study, or if you think you do not have enough time to cover all topics, you should study in an order.A.Each break may take about 15 minutes every two hours.B.Learn to arrange the subjects in order of importance.C.This means going to one place that will give you peace and quiet.D.The key to efficient studying is following the schedule strictly.E.You can find a way to test your knowledge by having a study partner.F.If you have a broad subject, you will need to break it down into smaller parts.G.To make the best use of your time, you need to learn how to study efficiently(高效地).【答案】36.G 37.C 38.F 39.A 40.B【导语】本文是一篇说明文,介绍了如何高效学习的几点建议。36.根据本空前的“Studying longer does not necessarily mean studying better.”可知,学习时间长并不意味着学得更好,下文又介绍了高效学习的几点建议,故G项(为了充分利用时间,你需要学会如何高效地学习)符合语境。37.根据本空前的“The first thing you need to do is avoid distractions (分散注意力的事物) while studying.”可知,你需要做的第一件事就是避开学习时分散注意力的事物,故C项(这意味着去一个能给你带来平静的地方)符合语境。38.根据本空前的“As a general rule, assign (分配) at least one hour to each subject.”可知,每个科目至少安排一小时,故F项(如果你有一个宽泛的科目,你需要把它分成更小的部分)符合语境。39.根据本空前的“you should arrange study breaks.”可知,你应该安排学习时的休息时间,故A项(每两个小时休息15分钟)符合语境。40.根据本段后的“Just in case you run out of time to study, or if you think you do not have enough time to cover all topics, you should study in an order.”可知,如果你认为你没有足够的时间完成所有的科目,以防你用光学习时间,你应当有序地学习,故B项(学会按照重要性安排科目)符合语境。【点睛】过渡句是七选五的常见考点,被选选项一定要起到承上启下的过渡作用,既要对应上问话题,又要引出下文(通常是方法或建议),例如本篇第1题,上文提到学习时间长并不意味着学得更好,下文又介绍了如何高效学习的几点建议,G项(为了充分利用时间,你需要学会如何高效地学习)既对应了上文提到的学习时间这一话题,又引出了下文高效学习的几点建议,符合语境。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。When I think of the word perfect, I think of something only a few can achieve, anything that I can compare myself to. For a few weeks, I have been 41 one girl who is in a few of my middle school classes. It seems like she has a 42 life - lots of friends, all A’s, and everything anyone could ever want, 43 in my point of view.One day, I was talking to my teacher about one of the upcoming tests when I saw the girl 44 me in a strange way. I 45 started to feel surprised and think, “Why is she staring at me Did I do something wrong Is my hair messed up ” When the class was over and everyone was 46 to their next class, she caught up to me and said, “I just thought you should know, I think you are really 47 .” I then watched her as she walked away and thought, “She thinks I am pretty ”The whole day, I 48 up thinking about one thing. That was, “Why does she think that way ” After thinking about that 49 in my head through each second of the day, I came to learn one big 50 in our life. In the whole society, almost everyone has the 51 of comparing themselves to others and feeling unhappy. In this case, I was thinking that she was everything I wanted to be and she 52 the same of me. Both of us are not perfect. It is our 53 to either accept that and love ourselves or keep torturing (折磨) ourselves with 54 . I think that being able to fully love yourself is the 55 meaning of the word perfect.41.A.waiting B.exploring C.avoiding D.noticing42.A.perfect B.balanced C.tough D.challenging43.A.at most B.after all C.at least D.above all44.A.waving at B.looking at C.nodding at D.pointing at45.A.finally B.easily C.slowly D.immediately46.A.moving B.leading C.giving D.contributing47.A.generous B.pretty C.confident D.brave48.A.gave B.made C.built D.ended49.A.battle B.question C.error D.performance50.A.lesson B.promise C.skill D.aim51.A.dream B.experience C.way D.adventure52.A.thought B.answered C.intended D.worried53.A.chance B.exchange C.responsibility D.choice54.A.comparisons B.introductions C.experiments D.improvements55.A.funny B.negative C.true D.traditional【答案】41.D 42.A 43.C 44.B 45.D 46.A 47.B 48.D 49.B 50.A 51.B 52.A 53.D 54.A 55.C【导语】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过与另一个女孩互相欣赏,同时也得到了自信。作者意识到能够完全爱自己才是真正的完美。41.考查动词词义辨析。句意:几个星期以来,我一直注意到一个女孩,她是我一个中学班里的同学。A. waiting等待;B. exploring探索;C. avoiding探避免;D. noticing注意到。根据下文“who is in a few of my middle school classes.(这个女孩是我班里的一个学生)”可知,作者认识这个女孩,他们之前是同班同学,因此此处表示作者“注意到这一学生”。故选D。42.考查形容词词义辨析。句意:她的生活似乎很完美——很多朋友,所有的成绩都是A,拥有任何人想要的一切,至少在我看来是这样。A. perfect完美的;B. balanced平衡的;C. tough艰难的;D. challenging有挑战的。根据下文“lots of friends, all A’s, and everything anyone could ever want(很多朋友,全科都得A,拥有常人想要的一切)”可知这个女孩的生活在别人看来是非常完美的;故选A。43.考查副词词组词义辨析。句意:她的生活似乎很完美——很多朋友,所有的成绩都是A,拥有任何人想要的一切,至少在我看来是这样。A. at most最多;B. after all毕竟;C. at least至少;D. above all最重要的。根据上文“lots of friends, all A’s, and everything anyone could ever want(很多朋友,全科都得A,拥有常人想要的一切)”可知,以我的视角来看,这个女孩拥有别人艳羡的一切,此处表达“至少在我看来”是这样的。故选C。44.考查动词词组词义辨析。句意:有一天,我正在和老师谈论即将到来的考试,这时我看到一个女孩用一种奇怪的方式看着我。A. waving at挥手;B. looking at看;C. nodding at点头;D. pointing at指着。根据下文“Why is she staring at me(为什么她这样盯着我)”可知,我注意到这个女孩用奇怪的方式看着我。故选B。45.考查副词词义辨析。句意:我立刻感到很惊讶,心想:“她为什么盯着我看?我做错什么了吗?我的头发乱了吗?A. finally最后;B. easily容易;C. slowly慢慢地;D. immediately立即。根据下文“Why is she staring at me Did I do something wrong Is my hair messed up(为什么这么盯着我,我做错啥了?我头发乱了) ”可知,看到女孩盯着自己,作者立刻觉察不对劲,才有一系列的疑问。故选D。46.考查动词词义辨析。句意:下课后,每个人都去上下一节课了,她追上我说:“我只是觉得你应该知道,我觉得你真的很漂亮。A. moving移动;B. leading领先;C. giving给;D. contributing贡献。根据上文“When the class was over(这时下课了)”可知,下课之后,同学们要离开本堂课赶去上下一堂课。故选A。47.考查形容词词义辨析。句意:下课后,每个人都去上下一节课了,她追上我说:“我只是觉得你应该知道,我觉得你真的很漂亮。A. generous慷慨的;B. pretty漂亮的;C. confident自信的;D. brave勇敢的。根据下文“She thinks I am pretty (她认为我很漂亮?)”可知 ,此处女孩夸赞我漂亮。故选B。48.考查动词词义辨析。句意:一整天,我都在想一件事。A. gave给;B. made使,制作;C. built建造;D. ended结束。根据下文“After thinking about that question in my head through each second of the day(这一天每时每刻我都在想这个问题)”可知,这一天结束时,作者都一直在想这个问题。故选D。49.考查名词词义辨析。句意:在我每时每刻都在思考这个问题之后,我学到了我们生活中的重要一课。A. battle战斗;B. question问题;C. error错误;D. performance表演。根据上文“Why does she think that way (她为什么会这么想呢)”可知,作者一直在思考一个问题。故选B。50.考查名词词义辨析。句意:在我每时每刻都在思考这个问题之后,我学到了我们生活中的重要一课。A. lesson课;B. promise诺言;C. skill诺言;D. aim目的。根据下文“Both of us are not perfect.(我们没人是完美的)”可知,作者通过这件事学到了一个重要的道理即重要的一课。故选A。51.考查名词词义辨析。句意:在整个社会中,几乎每个人都有“将自己与他人比较并感到不快乐”的经历。A. dream梦想;B. experience经历;C. way方式;D. adventure冒险。根据下文“In this case, I was thinking that she was everything I wanted to be(我一直认为我想成为她)”可知,我们每个人都有将自己与别人进行对比的经历。故选B。52.考查动词词义辨析。句意:在这种情况下,我认为我想完全成为她,她也这么想的。A. thought想,思考;B. answered回答;C. intended意图;D. worried担心。根据上文“lots of friends, all A’s, and everything anyone could ever want(很多朋友,全科都得A,拥有常人想要的一切)及“She thinks I am pretty (她认为我很漂亮)”可知,这个女孩也羡慕作者很漂亮,而我认为她很完美,两个人都是彼此羡慕的对象。因为是想法一致。故选A。53.考查名词词义辨析。句意:在这种情况下,我认为我想完全成为她,她也这么想的。A. chance机会;B. exchange交流;C. responsibility责任;D. choice选择。根据下文“love ourselves or keep torturing (折磨) ourselves(爱自己或是不停折磨自己)”可知,这是两种不同的选择。故选D。54.考查名词词义辨析。句意:这是我们的选择,要么接受并爱自己,要么继续用比较折磨自己。A. comparisons比较;B. introductions介绍;C. experiments实验;D. improvements改进。根据上文“When I think of the word perfect, I think of something only a few can achieve, anything that I can compare myself to.(当我想到完美这个词的时候,我想到的是只有少数人能做到的事情,任何我能和自己相比的事情。)”可知,此处呼应文章首段的主题,即人总是会与别人进行比较进而折磨自己。故选A。55.考查形容词词义辨析。句意:我认为“完美”这个词的真正含义是“能够完全爱自己”。A. funny有趣的;B. negative消极的;C. true真是的;D. traditional传统的。根据上文“Both of us are not perfect.(我们都是不完美的)”可知,事实上我们都是不完美的,所以接纳自己,爱自己,不与他人进行比较才是真正的完美。故选C。第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或所给单词的正确形式。Today, much of the world’s ocean is still a mystery. Only 5 percent of it 56 (explore) so far. In fact, we know more about some areas of Mars 57 some parts of the world’s ocean.New technology, however, is helping scientists explore these 58 (hide) worlds. For example, scientists are using 59 underwater vehicle called DeepSea to explore seamounts — underwater mountains.Scientists have used DeepSea to study Las Gemelas, an area of seamounts near Costa Rica. A wide 60 (vary) of species live around Las Gemelas. Some of these species may have chemicals 61 can help people fight illnesses.The 62 (deep) location of the earth is the Mariana Trench in the Pacific Ocean. The ocean floor there is 63 (rough) 11,000 meters deep. In 2012, filmmaker and explorer James Cameron reached the Mariana Trench in a vehicle called DeepSea Challenger. He was the first 64 (complete) the journey alone. Cameron took photos and made videos on the ocean floor. Deep sea exploration also helps us 65 other ways. For example, we are learning how underwater earthquakes cause tsunamis. As Cameron says, “This is the beginning of opening up a new frontier.”【答案】56.has been explored 57.than 58.hidden 59.an 60.variety 61.that/which 62.deepest 63.roughly 64.to complete 65.in【导语】这是一篇说明文。主要介绍了海洋仍是未知领域,仅探索了5%。新技术助力科学家研究深海,如用DeepSea探测海底山、并发现可能治病的物种以及通过深海探索可以揭示海啸成因。56.考查动词时态和语态。句意:目前仅有5%被探索过。分析句子可知,句中存在时间状语so far,因此使用现在完成时,主语Only 5 percent of it表单数含义,与谓语动词explore之间为被动关系,根据主谓一致原则,谓语使用第三人称单数形式。故填has been explored。57.考查介词。句意:事实上,我们对火星某些区域的了解甚至超过了对地球海洋某些部分的了解。分析句子可知,more是“much”的比较级,表示程度上的“更多”,more+than是比较级结构,用于比较两者的差异。故填than。58.考查形容词。句意:然而,新的技术正在帮助科学家探索这些隐藏的世界。设空处作定语修饰worlds,填形容词hidden“隐藏的”。故填hidden。59.考查冠词。句意:例如,科学家们正在使用一种名为“深海”的水下探测器来研究海底山——也就是水下山脉。vehicle为可数名词,此处表示“一种水下探测器”,为泛指,且underwater起始音是元音音素,因此使用不定冠词an。故填an。60.考查固定短语。句意:各种各样的物种生活在拉斯吉梅拉斯周围。分析句子可知,a variety of是固定搭配意为“多种多样的”,修饰可数名词复数,这里使用vary的名词形式variety。故填variety。61.考查定语从句。句意:其中一些物种可能拥有能够帮助人类对抗疾病的化学物质。分析句子可知,设空处引导一个定语从句,先行词是chemicals,在从句中作主语,因此使用that或which引导定语从句。故填that/which。62.考查最高级。句意:地球上最深的地方是位于太平洋的马里亚纳海沟。根据下文11,000 meters deep可知,这里表示最深的地方,需要使用形容词最高级修饰名词location。故填deepest。63.考查副词。句意:那里海底的深度约为11000米。rough是形容词,表示大概的,这里需要使用副词形式表示“大约”,修饰数值,强调数字是估算值,而非精确的测量结果。故填roughly。64.考查动词不定式。句意:他是第一个独自完成这次旅程的人。the+序数词+to do something是固定句式,表示某人在顺序上的排名以及完成某一动作。这里动词不定式作定语修饰the first。故填to complete。65.考查固定短语。句意:深海探索还以其他方式帮助了我们。分析句子可知,这里“in other ways”表示“用其他方式”是固定搭配,在句中作状语。故填in。第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假如你是李华,你校将举行主题为“The Power of Communication”的英语演讲比赛,请你结合自己的经历写一篇演讲稿参赛,内容需包括:1. 交流沟通的重要性;2. 你的经历。注意:1. 词数100词左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。Dear teachers and fellow students,I’m Li Hua.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】Dear teachers and fellow students,I’m Li Hua. Today I’m honored to deliver a speech here entitled “The Power of Communication”.As is often the case, communication is truly crucial in our life. It bridges gaps between people, helps resolve conflicts, promotes understanding and forges strong and lasting relationships.Now let me share with your my own experience. I once had a misunderstanding with my best friend. We stopped talking to each other. But later, I took the initiative and had an open conversation with her. Through communication, we realized our mistakes and cleared up the misunderstanding. Now, our friendship is even stronger than before.The power of communication is enormous. Let’s learn the art of communication, enhance our relationships and create a more harmonious world.Thank you for your attention!【导语】本篇书面表达属于应用文写作中的演讲稿。要求考生写一篇主题为“The Power of Communication”的英语演讲稿参加学校举办的英语演讲比赛。【解析】1.词汇积累做演讲:deliver a speech→ make a speech重要的:crucial→ significant解决:resolve→ solve/deal with提高:enhance→ improve2.句式拓展简单句变复合句原句:Today I’m honored to deliver a speech here entitled “The Power of Communication”.拓展句:Today I’m honored to deliver a speech here which is entitled “The Power of Communication”.【点睛】【高分句型1】As is often the case, communication is truly crucial in our life.(运用了as引导的非限制性定语从句)【高分句型2】Let’s learn the art of communication, enhance our relationships and create a more harmonious world.(运用了祈使句型)第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Peter woke up early in the morning. He went downstairs in a hurry and started to have his breakfast as quickly as possible.“Why are you in such a hurry, early bird ” Mum asked him. “We will have an English spelling test today, Mum,” Peter said. “Mr. White promised to offer prizes to those who get 100 scores. I’ve been studying the word list since last week. Although the test is difficult, I am well prepared for it.”Peter reviewed the spelling of each word once more carefully when Dad drove him to school. At last, it was time for the students to have a test. “Responsibility,” Mr. White started. Peter wrote the word on his test paper quickly and confidently.“The second word: contribution,” Mr. White said.“So easy,” Peter thought. He quickly wrote the word down.Thirty minutes later, the test papers were collected by Mr. White. “I’m going to mark your papers,” he told the class. After marking the test papers, Mr. White said, “Three of you won a prize today for excellent test scores. Peter, David and Mary got full marks on the spelling test!”Mr. White praised them. Meanwhile, he gave the three students each a dictionary. Peter got an English-Chinese dictionary —the one he liked best. Peter was so excited that he waved it highly. “This is my happiest moment.” Peter shouted.After Mr. White gave the test paper back, Peter had a look at the words, feeling proud of his performance. All of a sudden, the word “contribution” confused him. It didn’t seem right. Peter began to the word. “C-o-n-t-r-i-b-u-s-i-o-n,” he whispered. It was wrong. “What should I do ” Peter asked himself, staring at the red full marks.注意:1.续写词数应为150词左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Peter was lost in thought.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________A month later, Peter happily told his mother a piece of good news.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】Peter was lost in thought. “Should I return the dictionary If so, I would lose what I have expected for a long time. But, if not, I can’t persuade myself to pretend to be as calm as nothing happened.” Suddenly Mum’s words flew into his mind: “We ought to be honest.” Without any hesitation, holding the dictionary and the test paper in hand, Peter approached to Mr. White quickly. Being praised for honesty in front of the class, Peter was very delighted and decided to get full marks in the next test.A month later, Peter happily told his mother a piece of good news. He would be given the title An honesty boy by the school the next day. Hearing the news, as excited as Peter, Mum kissed Peter on the cheek, saying “I feel so proud of you for your good virtue, honey.” At school, Mr. White handed the dictionary to Peter once again, saying it was not for his score but for his good quality. Laughter lingering around the classroom, Peter set an example to other students that honesty is the best policy.【导语】本文以人物为线索展开。文章讲述了Peter为了得到老师的奖品,精心为英语拼写测试做准备,测试完以后,Peter因得了100 分而获得了奖品——他最喜欢的英汉词典,可是试卷发下来时,Peter发现老师误判了,经过激烈的思想斗争后,想起妈妈教育自己做人要诚实,Peter最终告诉了老师事实,Peter在全班同学面前被表扬了诚实,一个月后,Peter被学校授予“诚实男孩”的称号,妈妈为此感到骄傲,老师又一次把字典递给Peter作为他诚实的奖励。【解析】1.段落续写:①由第一段首句内容“Peter陷入了沉思。”可知,第一段可以从 Peter 向老师解释测试的失误,以及老师对 Peter 这种诚实行为的评价入手,进行续写。②由第二段首句内容“一个月后,Peter高兴地告诉妈妈一个好消息。”可知,第二段可描写具体哪件事让Peter高兴,把这个好消息告诉了妈妈,妈妈为他的诚实表扬他,他的老师也送给Peter原来的字典作为奖励。2.续写线索:Peter的思想斗争——决定告诉老师实情——老师表扬Peter诚实——学校表彰Peter——Peter告诉妈妈——妈妈感到骄傲——老师因此送出奖励3.词汇激活行为类①期待:expected/looked forward to/anticipated②接近:approached to/be close to/came near/drew near③决心:decided/determined/made up one’s mind/resolve情绪类①高兴的:delighted/pleased/happy/cheerful②兴奋的:excited/cordial/feverish【点睛】 [高分句型1]. Without any hesitation, holding the dictionary and the test paper in hand, Peter approached to Mr. White quickly.(运用了现在分词作状语)[高分句型2]. Laughter lingering around the classroom, Peter set an example to other students that honesty is the best policy. (运用了独立主格结构)21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)中小学教育资源及组卷应用平台2025-2026学年高一上学期期中模拟卷英 语·全解全析(满分150分,考试用时120分钟)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 测试范围:必修一Welcome Unit~Unit 3(外研版)4. 难度系数:0.65。5. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C.1.How much does the man offer A.$100. B.$85. C.$70.2.When does the man suggest having a picnic A.On Friday. B.On Saturday. C.On Sunday.3.What did the speakers just do A.They did revision. B.They took an exam. C.They asked some questions.4.Where will the speakers go A.A supermarket. B.A restaurant. C.A coffee shop.5.What are the speakers mainly talking about A.Visiting customers. B.Writing emails. C.Arranging a meeting.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What is the relationship between the speakers A.Teacher and student. B.Brother and sister. C.Classmates.7.What music homework has the girl done A.The drum. B.The violin. C.The piano.听第7段材料,回答第8至9题。8.What is the woman A.A front desk worker. B.A room service server. C.A hotel manager.9.What will the man do next A.Show his ID. B.Pay the bill. C.Go upstairs.听第8段材料,回答第10至12题。10.Who did the man go to competitions with A.His exercise partners. B.His parents. C.His friends.11.What sport was the woman unwilling to do A.Swimming. B.Gymnastics. C.Football.12.What is the woman’s opinion on girls in terms of sport A.They should put in more time.B.They have much more choices.C.They are forced to do girls sports.听第9段材料,回答第13至16题。13.What problem is the man facing now A.Choosing his major. B.Finding a job. C.Attending a college.14.What does the man think of Biology A.Confusing. B.Unattractive. C.Interesting.15.What does the man probably want to be A.An engineer. B.A biologist. C.A doctor.16.What does the woman advise the man to do A.Learn Biology in college.B.Ask his father for advice.C.Stick to his own will.听第10段材料,回答第17至20题。17.What did the student union consider first about the trip A.The place. B.The time. C.The participants.18.Why won’t the trip take place in spring this year A.Students will be busy preparing for exams.B.Few students expressed interest in it early.C.Many students suggested changing the time.19.What is James Plymouth responsible for A.The accommodation. B.The exams. C.The bookings.20.What do the participants have to do about the trip A.Choose a roommate in advance.B.Decide their preferred room type.C.Hand in a form signed by a parent.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A4 Days Private Tour of Johannesburg — Kruger National Park — JohannesburgGuide: English-speaking driver guide, experienced and knowledgeableAccommodation: 4-star hotels, also be open to your own choiceTravel arrangements:Day 1 Fly to Kruger National Park, Sunset game driveThis morning, your English-speaking driver will pick you up at the hotel and drive you to Johannesburg Airport for the one-hour flight to Hoedspruit Airport. On arrival, you will be sent to Arathusa Safari Lodge in Sabi Sand Private Game Reserve, where you’ll spend 3 nights. You’ll have the first game drive after sunset.Day 2 Sabi Sand Game Reserve safari (游猎)The second day of the South Africa private tour package you will have a full day safari in Sabi Sand Game Reserve.Day 3 Private Panorama Route tourAfter breakfast, your driver guide will pick you up to start today’s tour along the Panorama Route. On the way you will visit God’s Window, Lisbon Falls, Berlin Falls, the Pinnacle, Bourke’s Luck Potholes, and Blyde River Canyon.Day 4 Sunrise game drive, Fly back to JohannesburgAfter enjoying the sunrise game drive, we will send you to Hoedspruit Airport for a flight back to Johannesburg.Note: The flight tickets of Johannesburg/Hoedspruit/Johannesburg are included in the tour.Tour prices:2-3 travelers, $2729; 4-5 travelers, $2549. Prices are per person in US Dollars.Price includes accommodation with daily breakfast at our hotels, and service of English-speaking driver guide. Price doesn’t include international flights into and out South Africa, personal expenses (such as telephone, drinks, etc.), tips for the driver guide or South Africa visa fees.21.What will happen on the first day of the tour A.Sunrise game drive. B.Tours along Panorama Route.C.Sabi Sand Game Reserve safari. D.Arathusa Safari Lodge check-in.22.How much should a couple pay if they join a 4-traveler group A.$2549. B.$5098. C.$2729. D.$5458.23.What is included in the tour price A.South Africa visa fees. B.Tips for the driver guide.C.Air tickets of Johannesburg/Hoedspruit. D.Accommodation and meals at self-chosen hotels.BFor many years, I wanted to be a music video director. After graduating from high school, I moved to Los Angeles. I earned a degree in video production there. Fortune smiled upon me as I quickly worked as a production helper. I was young and ambitious, doing my best in my dream work.One day, I worked as a volunteer at an award show. A production manager talked with me and said that I was going to be a “big fish” one day. I was praised, but frightened. I wasn’t sure whether I could bear the pressure of being a “big fish”. Not too long after the show, I was laid off from my position at the production company. I went back home to Florida to think about my next career move.In Florida, I found a job in a financial company. The pay was good, and the work was not difficult. But a few months later, my creative spirit sent an SOS to my brain. It reminded me that I wasn’t making the best use of my talents. I didn’t have the money to make another cross-country move back to Los Angeles, but I couldn’t wait to create something.I did some creative writing during my spare time. To motivate myself even further, I promised myself a children’s storybook. My goal didn’t end there, however. I also decided to get the book published. It was not easy, and I continued sending out my work for nearly four years. Finally my work attracted the interest of a publisher.When I held a copy of my beautiful children’s book in my hands, I felt really happy from the bottom of my heart. I may not have become a big fish, but I did achieve a goal. Success comes from efforts. When you have something to fight for, you’re not far from success.24.The author went to Los Angeles to ______.A.find a high-paid job B.reach for her dreamC.visit a famous film director D.take part in volunteer activities25.What was the author’s reaction to the production manager’s comments on her A.Proud. B.Delighted. C.Uncertain. D.Disappointed.26.What does the author think of her job in Florida A.It lacks challenges. B.It requires a higher degree.C.It often takes up her free time. D.It can hardly support her family.27.Which of the following sayings can best explain the theme of the passage A.A good beginning makes a good ending.B.A thousand mile trip begins with one step.C.Never judge a person by appearance.D.Where there is a will, there is a way.CThe printed book is back. Recent studies have shown that students remember more information when they read a paper book compared to reading an e-book. One school responded to these findings by ditching its e-readers (电子阅读器). The students found that “the ease of navigation (导航)” was greater when using a traditional book.I love the way we now judge printed books using the language of the digital world. E-books may come with “navigational tools,” but it turns out the best navigational tools are the “devices” at the ends of your arms. You can use them to flip the pages forward and backward.Fans of digital books may point out that e-readers have a handy “search” tool. Old-fashioned books also have a search function, in which you turn back to the opening part to help you remember the hero’s name. They even have a “bookmark system, ” which uses something called a “bookmark.”Can a traditional book offer all the features of an e-book Alas, no. It has no “progress bar (进度条)” indicating how much of the book has been read. Luckily, a clever tip is available: turn your book so that it can be viewed from the side or top. It will naturally form two parts joined in the middle. If the left part is thicker than the right one, you are more than halfway through.Admittedly, e-books are lighter than paper books, but one must question whether this is really an advantage. In secondary school my body figure was actually transformed by the daily need to carry textbooks. For me and my fellow students, these weighty books would draw our shoulders back and our chests forward.Educational fashions come and go, so maybe the return of traditional books won’t last. But for the moment, I find myself welcoming their wonderful return.28.Which expression can best replace the underlined “ditching” in paragraph 1 A.Referring to. B.Getting rid of. C.Getting used to. D.Making use of.29.What can serve as the “navigational tool” of printed books A.Bookmarks. B.Fingers. C.The progress bar. D.The opening part.30.Why does the writer give the example in paragraph 5 A.To explain an opposing idea. B.To provide additional information.C.To support the author’s argument. D.To connect paragraph 5 and 6.31.What might be the best title A.Printed books — Great Benefits B.Printed books — A Bright FutureC.Printed books — A Welcomed Return D.Printed books — Better than E-booksDWhen I mentioned to some friends that we all have accents (口音), most of them proudly replied, “Well, I speak perfect English/ Chinese/ etc. But this kind of response makes me fail to understand the true meaning of accents.Usually, what we mean when we say someone “has an accent” is that their accent is different from the local one, or that pronunciations are different from our own. But this definition of accents is limiting and could give rise to prejudice. Funnily enough, in terms of the language study, every person speaks with an accent. It is the regular differences in how we produce sounds that define our accents. Even if you don’t hear it yourself, you speak with some sort of accent. In this sense, it’s pointless to point out that someone “has an accent”. We all do!Every person speaks a dialect (方言), too. In the field of language study, a dialect is a version of a language that is characterized by its variations of structure, phrases and words. For instance, “You got eat or not ” (meaning “Have you eaten ”) is an acceptable and understood question in Singapore Oral English. The fact that this expression would cause a standard American English speaker to take pause doesn’t mean that Singapore Oral English is “wrong” or “ungrammatical”. The sentence is well-formed and clearly communicative, according to native Singapore English speakers’ solid system of grammar. Why should it be wrong just because it’s different We need to move beyond a narrow conception of accents and dialects — for the benefit of everyone.Language differences like these provide deep understandings into people’s cultural experiences and backgrounds. In a global age, the way one speaks is definitely a part of one’s identity. Most people would be happy to talk about the cultures behind their speech. We’d learn more about the world we live in and make friends along the way.32.What does the author think of his/ her friends’ response in paragraph 1 A.It reflects their self-confidence.B.It reflects their language levels.C.It misses the point of communication.D.It misses the real meaning of accents.33.Why does the author use the example of Singapore Oral English A.To support the use of dialects.B.To show the diversity of dialects.C.To correct a grammatical mistake.D.To highlight a traditional approach.34.What does the author recommend us to do in the last paragraph A.Learn to speak with your local dialect.B.Seek for an official definition of accents.C.Appreciate the value of accents and dialects.D.Distinguish our local languages from others’.35.What can be a suitable title for this passage A.Everyone Has an AccentB.Accents Weaken Our UniquenessC.Dialects Lead to MisunderstandingD.Standard English Is at Risk第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Studying longer does not necessarily mean studying better. 36 Below are some great ways of learning as much as you can without getting too stressed.Find the right place to study.The first thing you need to do is avoid distractions (分散注意力的事物) while studying. 37 You should keep away from television sets and phone calls. Get all of your study materials together, so you will not be interrupted in the middle of your session.Break down the tasks into smaller parts.When you have gotten everything ready, list the items you need to study, and arrange them across several hours or days, depending on how big your load is. As a general rule, assign (分配) at least one hour to each subject. 38 By doing this, you will be able to know more easily how long you need for each topic.Schedule study breaks.When you have listed all of your tasks and made a schedule, you should arrange study breaks. 39 This will give your eyes some time to rest, and yourself a chance to go to the bathroom or have some coffee. Scheduled breaks will reduce the need for you to interrupt yourself to the lowest level during the study session.Put your tasks in order of importance.40 Just in case you run out of time to study, or if you think you do not have enough time to cover all topics, you should study in an order.A.Each break may take about 15 minutes every two hours.B.Learn to arrange the subjects in order of importance.C.This means going to one place that will give you peace and quiet.D.The key to efficient studying is following the schedule strictly.E.You can find a way to test your knowledge by having a study partner.F.If you have a broad subject, you will need to break it down into smaller parts.G.To make the best use of your time, you need to learn how to study efficiently(高效地).第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。When I think of the word perfect, I think of something only a few can achieve, anything that I can compare myself to. For a few weeks, I have been 41 one girl who is in a few of my middle school classes. It seems like she has a 42 life - lots of friends, all A’s, and everything anyone could ever want, 43 in my point of view.One day, I was talking to my teacher about one of the upcoming tests when I saw the girl 44 me in a strange way. I 45 started to feel surprised and think, “Why is she staring at me Did I do something wrong Is my hair messed up ” When the class was over and everyone was 46 to their next class, she caught up to me and said, “I just thought you should know, I think you are really 47 .” I then watched her as she walked away and thought, “She thinks I am pretty ”The whole day, I 48 up thinking about one thing. That was, “Why does she think that way ” After thinking about that 49 in my head through each second of the day, I came to learn one big 50 in our life. In the whole society, almost everyone has the 51 of comparing themselves to others and feeling unhappy. In this case, I was thinking that she was everything I wanted to be and she 52 the same of me. Both of us are not perfect. It is our 53 to either accept that and love ourselves or keep torturing (折磨) ourselves with 54 . I think that being able to fully love yourself is the 55 meaning of the word perfect.41.A.waiting B.exploring C.avoiding D.noticing42.A.perfect B.balanced C.tough D.challenging43.A.at most B.after all C.at least D.above all44.A.waving at B.looking at C.nodding at D.pointing at45.A.finally B.easily C.slowly D.immediately46.A.moving B.leading C.giving D.contributing47.A.generous B.pretty C.confident D.brave48.A.gave B.made C.built D.ended49.A.battle B.question C.error D.performance50.A.lesson B.promise C.skill D.aim51.A.dream B.experience C.way D.adventure52.A.thought B.answered C.intended D.worried53.A.chance B.exchange C.responsibility D.choice54.A.comparisons B.introductions C.experiments D.improvements55.A.funny B.negative C.true D.traditional第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或所给单词的正确形式。Today, much of the world’s ocean is still a mystery. Only 5 percent of it 56 (explore) so far. In fact, we know more about some areas of Mars 57 some parts of the world’s ocean.New technology, however, is helping scientists explore these 58 (hide) worlds. For example, scientists are using 59 underwater vehicle called DeepSea to explore seamounts — underwater mountains.Scientists have used DeepSea to study Las Gemelas, an area of seamounts near Costa Rica. A wide 60 (vary) of species live around Las Gemelas. Some of these species may have chemicals 61 can help people fight illnesses.The 62 (deep) location of the earth is the Mariana Trench in the Pacific Ocean. The ocean floor there is 63 (rough) 11,000 meters deep. In 2012, filmmaker and explorer James Cameron reached the Mariana Trench in a vehicle called DeepSea Challenger. He was the first 64 (complete) the journey alone. Cameron took photos and made videos on the ocean floor. Deep sea exploration also helps us 65 other ways. For example, we are learning how underwater earthquakes cause tsunamis. As Cameron says, “This is the beginning of opening up a new frontier.”第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假如你是李华,你校将举行主题为“The Power of Communication”的英语演讲比赛,请你结合自己的经历写一篇演讲稿参赛,内容需包括:1. 交流沟通的重要性;2. 你的经历。注意:1. 词数100词左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。Dear teachers and fellow students,I’m Li Hua.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Peter woke up early in the morning. He went downstairs in a hurry and started to have his breakfast as quickly as possible.“Why are you in such a hurry, early bird ” Mum asked him. “We will have an English spelling test today, Mum,” Peter said. “Mr. White promised to offer prizes to those who get 100 scores. I’ve been studying the word list since last week. Although the test is difficult, I am well prepared for it.”Peter reviewed the spelling of each word once more carefully when Dad drove him to school. At last, it was time for the students to have a test. “Responsibility,” Mr. White started. Peter wrote the word on his test paper quickly and confidently.“The second word: contribution,” Mr. White said.“So easy,” Peter thought. He quickly wrote the word down.Thirty minutes later, the test papers were collected by Mr. White. “I’m going to mark your papers,” he told the class. After marking the test papers, Mr. White said, “Three of you won a prize today for excellent test scores. Peter, David and Mary got full marks on the spelling test!”Mr. White praised them. Meanwhile, he gave the three students each a dictionary. Peter got an English-Chinese dictionary —the one he liked best. Peter was so excited that he waved it highly. “This is my happiest moment.” Peter shouted.After Mr. White gave the test paper back, Peter had a look at the words, feeling proud of his performance. All of a sudden, the word “contribution” confused him. It didn’t seem right. Peter began to the word. “C-o-n-t-r-i-b-u-s-i-o-n,” he whispered. It was wrong. “What should I do ” Peter asked himself, staring at the red full marks.注意:1.续写词数应为150词左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Peter was lost in thought.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________A month later, Peter happily told his mother a piece of good news.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)" 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025-2026学年高一上学期期中英语模拟卷(原卷)(外研版.doc 2025-2026学年高一上学期期中英语模拟卷(解析)(外研版.doc