资源简介 英语月考答案及解析1-5A BABA 6-10BCABA 11-15ABCCB 16-20BACCC21.D 22.A 23.B 24. B 25. B 26. C 27. DB 29.A 30.C 31.C 32. C 33. D 34. B 35. B36. C 37. E 38. D 39. F 40. AB 42. C 43. D 44. C 45. B 46. B 47. A 48. B 49. C 50. C51. A 52. C 53. B 54. C 55. C56.confused 57.to choose 58.fluently 59.was recommended 60.activities 61.but/yet 62.that 63.in 64.getting 65.comes四 答案:alarming 67. stuck to 68. confidence 69. concerned 70. proposalattractions 72. shot up 73. is equal to 74. independent 75. arguments76.Dear Tom,How is everything going I'm writing to tell you about my new life in senior high school.Life here is quite different. We have more subjects and the teachers encourage us to be independent. I've also made some new friends. However, I faced a challenge too. I found it hard to balance study and club activities. To solve this, I made a detailed schedule and stuck to it. Now I feel less anxious.I believe the next three years will be challenging but wonderful. I hope to learn more and make lasting memories.Looking forward to your reply.Yours,Li Hua77.I ran home and told my mother what had happened. She just hugged me while I cried for hours. The advice my mother gave was so simple. I had heard it several times, but this time it was impressive:"Just be yourself and people will like you for who you are." Hearing that, I decided to pick up my interest and find out who I was. From then on, I stopped hanging out with Ashley and her group. I began making new friends who liked me and developed my own opinions. Never did I again follow the crowd blindly.听力1. A【原文】M: Oh, it’s you, Lily. I didn’t recognize you.W: Of course, you didn’t. I got a haircut and I am wearing a lot of make-up.2.B【原文】W: Do you think you could stop singing I’m trying to write a paper.M: Oh, I’m sorry. I thought you were in the next room.3.A 【原文】W: Hi, Mr. Smith. Which department do you work in M: I worked in the Sales Department for one year, but now I am in the Marketing Department.W: Oh. I used to work in the Finance Department.4. B【原文】W: Are you planning to study abroad after graduation M: No, I want to find a job. My father is sick, so I need money to help him.5.A 【原文】W: How do you usually go to work, Michael M: By bus. Sometimes, I go by subway, but I never walk. My office is too far away.6.-7. BC【原文】W: I wonder if our boys have caught a big one yet.M: Well, the thing about being out on the lake is that you never know if the fish are going to bite or not.W: Well, whether they are biting or not, being out on the lake is a great way to relax and have fun. I wish we could go with them. It would be nice to be together as a family.M: Don’t worry. There’s always next time.8. A 9. B 10. A【原文】M: I’m so proud of you! It’s your first time surfing and you managed to stand up on the board. You told me that you had never been surfing before.W: Yeah, it’s my first time, all right. Thanks so much for teaching me. I feel so happy!M: No problem. I spent a lot of time surfing in Australia when I was studying there. Would you like to go back out W: Well, I’m a little hungry. Let’s eat something and then we can hit the waves again. What do you think M: Nah, let’s just hit the waves now. There’s no time to rest!A 12. B 13. C【原文】W: Do you do anything special on Saturdays M: Well, I usually visit my aunt and chat with her for the afternoon. She lives alone and doesn’t have many friends. She really looks forward to my visits.W: Do you go to see her every Saturday M: I try to. She’s quite old and she can’t walk very far, so I often go shopping for her.W: Does she live near the shopping center M: Yes, but she finds it difficult to carry heavy things because of her poor health. She also has a lot of pain in one leg.W: What’s wrong with her leg Did she have an accident M: Oh, no. I think it’s just because she’s old. Many elderly people have a lot of aches and pains.W: Yes, I suppose they do. I’m glad I’m still young.14. C 15. B 16. B【原文】W: Oh, my goodness, did you hear the news ! There was a terrible earthquake in Pakistan. So many people got hurt. I feel so helpless. I wish there were something that we could do!M: I know! Let’s do something to raise money.W: That’s a good idea. We could bake cookies and sell them at school to raise money for the people that need help.M: But most of the girls in our class don’t know how to bake. How about we put on a fashion show and charge people an entrance fee W: Yeah, let’s do that! And maybe we could even sell some of the clothes from the show afterwards.M: That sounds great. We can ask some of the local shops to give us the materials so that we can design some great new looks.W: Should we do men’s fashion too M: That might be nice. But...A 18. C 19. C 20. CM: Welcome to McDonald’s! Congratulations! You’ve been hired to work at the world’s most successful fast-food restaurant. In this video, we will teach you a few things that you need to know in order to be successful here. First of all, remember that the customer is the most important. It’s also important that our employees are very polite. Employees should ask the customers how they are before taking their order. McDonald’s employees should also look their best and keep their McDonald’s uniforms clean. When in the kitchen, always remember to fully cook the food. The correct temperature for a properly cooked hamburger is 180 degrees. McDonald’s has been able to serve and employ millions of people worldwide in over 150 countries. We are glad you are a part of our team. Thank you for choosing McDonald’s!阅读理解21.D 22.A 23.B【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了四本儿童书籍的情况。21.细节理解题。根据第一段“Having a robot friend may not be as straightforward as they expect, though, especially when it starts to develop human feelings.(然而,拥有一个机器人朋友可能不像他们想象的那么简单,尤其是当它开始发展人类的感情时)”可知,莎拉的家的机器人朋友的问题是它像人类一样有情感。故选D。22.细节理解题。根据倒数第二段“With the help of the main characters in Anne of Green Gables and Alice in Wonderland, Tilly sets out to discover what happened to her mother.(在《绿山墙的安妮》和《爱丽丝梦游仙境》中主要人物的帮助下,蒂莉开始调查她母亲的下落)”以及最后一段“Jimmy loves reading and uses this as an inspiration for the company, making it as imaginative and fun as Willy Wonka’s chocolate factory. (吉米喜欢阅读,并以此作为公司的灵感来源,使其像威利旺卡的巧克力工厂一样富有想象力和乐趣)”可知,最后两本书都提到了其他儿童书籍。故选A。23.细节理解题。根据第二段“When Mr. and Mrs. Snell, the dishonest owners of Happy Days Zoo, steal a baby bear, it’s up to Polly Pecorino to help. Can she be brave enough to stand up to the Snells and return the bear cub to the woods Full of attractive pictures, this is a lovely story of a kindly girl and a lost bear.(当快乐时光动物园不诚实的主人斯内尔夫妇偷了一只熊宝宝时,波莉·佩科里诺来帮忙了。她是否有足够的勇气来对抗这些气味,并将熊宝宝送回森林?这是一个关于一个善良的女孩和一只迷路的熊的可爱故事,充满了迷人的图片)”可知,Polly Pecorino最适合关心动物的孩子。故选B。24.B 25.B 26.C 27.D【分析】这是一篇说明文。文章说明了一个新的研究的成果:当孩子玩耍时,简单地提醒孩子他们的角色,孩子们会思考更多,可以带来更好的问题解决和更灵活的思考。24细节理解题。根据第二段第一句“This is some of the first research on reminding kids about their many roles said lead author Sarah Gaither, a professor at Duke. (杜克大学教授兼首席作者Sarah Gaither说,这是第一个提醒孩子们他们的许多角色的研究。)”可知,Sarah Gaither是杜克大学的一个教授。故选B。25.细节理解题。根据第三段中“The first group of children was reminded of their various identities, such as son, daughter, reader or helper.(第一组的孩子被提醒他们的各种身份,如儿子,女儿,读者或帮手。)”可知,实验中第一组的孩子被提醒他们自己的身份。故选B。26.推理判断题。根据第四段中“The first group of children showed stronger problem-solving and creative thinking skills.(第一组孩子表现出更强的解决问题和创造性思维能力。)”及接下来谈到的事例,可知,通过举例一只熊看着树上一个装满蜂蜜的蜂巢的照片,是为了说明实验中第一组孩子所表现出的能力,即这个能力是在实验中的到的结果。故选C。27推理判断题。根据最后一段“When we remind kids that they have various identities, they think more and remember that there are many other groups. They are more open-minded.(当我们提醒孩子们,他们有不同的身份时,他们思考得更多并且记得还有很多其他群体。他们思想更开放。)”可知,当孩子们被提醒自己的身份时,他们会思考的更多。所以可推知,对于这个新的研究的结果Christopher是肯定的。故选D。28.B 29.A 30.C 31.C【导语】本文是一篇说明文。文章向高一新生介绍了高中生活及如何适应高中生活。28.细节理解题。根据第一段中的“Even if you know other freshmen (新生), you still feel nervous that you don’t know any upperclassmen (高年级的学生).(即使你认识其他新生,你仍然会因为不认识高年级的学生而感到紧张。)”可知,新生第一天来到学校时通常感到紧张。故选B。29.细节理解题。根据第四段中的“The work in high school is something freshmen are probably anxious about.(高中的功课可能是新生们最焦虑的事情)”可知,高中的学习任务可能是新生们感到焦虑的事情。故选A。30.细节理解题。根据倒数第二段“High school also has more after-school activities than middle school did, such as clubs, music and theater groups and sports teams. This is a good time to explore your interests and try new things.(高中也比初中有更多的课外活动,比如俱乐部、音乐和戏剧团体以及运动队。这是探索你的兴趣和尝试新事物的好时机)”可知,课外活动主要是帮助学生培养兴趣。故选C。31.主旨大意题。根据最后一段“Middle school taught you the basics of academic knowledge, time management, and social skills while providing you with a little extra support and guidance. High school gives you the chance to learn how to be more independent and responsible.(初中教给你基本的学术知识、时间管理和社交技巧,同时为你提供一点额外的支持和指导。高中给了你学习如何变得更加独立和负责任的机会)”可知,最后一段主要是介绍初中和高中的区别。故选C。【答案】32. C 33. D 34. B 35. B【导语】这是一篇说明文。文章介绍一项研究发现,多参加课外活动同时减少屏幕时间的青少年心理会更健康。32.细节理解题。根据第二段“The students first answered … Then, students reported … After that, researchers asked students to describe their state of mind.(学生们首先回答了…。然后,学生们报告了…。之后,研究人员要求学生描述他们的心理状态)”对研究过程的介绍可知,在接受调查时,学生们最后报告他们的心理状态。故选C项。33.细节理解题。根据第三段“And they expected girls would score higher on negative indicators (消极指标) of mental health, as earlier research had found that they tended to have higher levels of anxiety compared to boys.(他们预计女孩会在心理健康的负面指标上得分更高,因为早期的研究发现,与男孩相比,女孩往往有更高的焦虑水平)”可知,研究者们发现过多的屏幕时间对女生的不良影响更大。故选D项。34.推理判断题。根据第四段中“Together, this suggests high screen time among teenagers generally.(总之,这表明青少年的屏幕时间普遍偏高)”可知,作者想用前面的这些数字说明很多青少年都把大量时间花在看电子设备。故选B项。35.细节理解题。根据第一段中“Teenagers who spend more time on after-school activities and less than two hours of screen time after school are more mentally healthy, according to a study published in the journal Preventive Medicine. (发表在《预防医学》杂志上的一项研究表明,花更多时间参加课外活动、放学后看屏幕时间少于两小时的青少年心理更健康)”及最后一段中的“The findings suggest that after-school activities are valuable for the happy growing of teenagers(研究结果表明,课外活动对青少年的快乐成长很有价值)”及“While past studies have proved the importance of after-school activities for social and academic development, the present study shows their importance for good mental health results. (虽然过去的研究已经证明了课外活动对社交和学业发展的重要性,但目前的研究显示了它们对良好的心理健康结果的重要性)”可知,这项新的研究发现课外活动有助于改善青少年的心理健康状况。故选B项。【答案】36. C 37. E 38. D 39. F 40. A【导语】本文是一篇说明文。文章向我们介绍了几种快乐学英语的方法。36.由上文“One of the easiest things you can do to learn English faster is to read as much as you can. (为了更快地学习英语,最简单的事情之一就是尽可能多地阅读。)”可知,这里讲阅读可以有助于快速学英语。而C项Read things all the time.(一直读东西。)符合语境,其中Read 与前文对应。故选C项。37.由下文“Once you have a basic vocabulary,try to keep the subtitles off and focus on listening for the words you do know and guessing the words you don’t know from what is happening on the screen. (一旦你掌握了基本的词汇,试着关掉字幕,专注于听你知道的单词,并根据屏幕上发生的事情猜测你不知道的单词。)”可知,这里主要建议不看字幕情况下看电影。而E项You can start watching with subtitles on.(你可以打开字幕开始观看。)符合语境,与后文形成转折关系,其中subtitles 与后文对应。故选E项。38.由上文“Pen-pals are people trying to learn your language that you write letters (or emails) to and they write back. You write half of your letter in your native language so that they can practice and half in English so that you can practice. (笔友是试图学习你的语言的人,你写信(或电子邮件)给他们,他们会回信。你用你的母语写一半的信,以便他们练习,用英语写一半,以便你练习。)”可知,这里讲你一半的信是用你的母语写的,这样他们就可以练习汉语了,另一半用英语写,这样你就可以练习英语了。而D项You can talk about whatever you want!(你想说什么就说什么!)符合语境,其中 talk 和前文 write letters (or emails) 对应。故选D项。39.由后文“It will also help increase your vocabulary. Find a song you like, learn it, and learn what the lyrics (歌词) mean. (这也有助于增加你的词汇量。找到一首你喜欢的歌,学习它,并了解歌词的含义。)”可知,唱歌可以增加你词汇量,而F项This will help you improve your pronunciation. (这将帮助你提高发音。)符合语境,其中This will help 与后文It will also help 对应。故选F项。40.由下文“You can also just make friends with English language speakers online and chat, email, and Skype together in order to practice your English. You can find online friends by joining fan communities or through language-learning communities. (你也可以在网上和说英语的人交朋友,一起聊天、发电子邮件和Skype,练习英语。你可以通过加入粉丝社区或通过语言学习社区找到在线朋友。)”可知,这里主要讲通过交友来提高英语。而A项Make a friend(交个朋友)符合语境,有总括作用,其中Make a friend与后文 make friends对应。故选A项。完形填空41. B(get along with是固定短语,意为“与...相处”。)42. C (根据下文“太多新信息”和“作业更重”可知,最初几周是“艰难的”(tough)。)43. D (与初中相比,高中的作业“更重”(heavier)。)44. C (根据and homesick(想家)可知,感觉是“迷茫的”(lost)。)45. B (老师注意到的是他的“担忧”(worry)。)46. B (`adjust`意为“适应”,每个人都需要时间来适应。)47. A (`take one's advice`是固定搭配,意为“接受某人的建议”。)48. B (看到很多人很友好,他应该是感到“惊讶的”(surprised)。)49. C (make friends是固定搭配,意为“交朋友”。)50. C(与teamwork(团队合作)并列,并且是通过努力才能学到的,effort(努力)最合适。)51. A (help each other with...是固定搭配,意为“在...方面互相帮助”。)52. C(根据全文,他适应了之后,感觉更“自信”(confident)了。)53. B(a part of growth意为“成长的一部分”。)54. C (因为困难的开始教会了他很多,所以他应该是“感激的”(thankful)。)55. C(face problems意为“面对问题”。)灌南县惠泽高级中学2025~2026学年第一学期第一次月考高一英语学科试题注意事项:考试时长:120分钟 试卷总分150分答卷前,考生务必将自己的姓名、准考生号填写在答题纸上。请用2B铅笔和0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上指定区域内作答。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman say A. She had her hair cut.B. She will buy something to wear.C. She mistook the man for another.2. What is the woman trying to do A. Go to sleep. B. Write something. C. Learn to sing a song.3. Which department did the man use to work in A. The Sales Department. B. The Finance Department. C. The Marketing Department.4. What will the man do after graduation A. Study abroad. B. Apply for a job. C. Take care of his mother.5. How does the man usually go to work A. By bus. B. By underground. C. By bicycle.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What may the boys be doing A. Skating. B. Fishing. C. Boating.7. What is the relationship between the speakers A. Neighbors. B. Co-workers. C. Husband and wife.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. How does the man feel about the woman A. He takes pride in her. B. He is worried about her. C. He is disappointed with her.9. Where did the man once study A. A country in Asia. B. A country in Oceania. C. A country in South America.10. What are the speakers going to do next A. Go surfing. B. Have lunch. C. Take a rest.听下面一段较长对话,回答以下小题。11. When does the man usually visit his aunt A. At weekend. B. On Monday. C. On Thursday.12. Why does the man’s aunt feel painful in her leg A. Due to the weather. B. Owing to her old age. C. Because of an accident.13. What is the woman speaker happy about A. Her family. B. Her education. C. Her youth.听下面一段较长对话,回答以下小题。14. What are the speakers planning to do at last A. Donate some clothes. B. Bake some cookies. C. Host a fashion show.15. Why do the speakers want to organize the activity A. To get more knowledge. B. To raise some money. C. To improve their skills.16. Which might the speakers ask for help A. Their relatives. B. Some local stores. C. The government.听下面一段独白,回答以下小题。17. What is the video about A. Training. B. Recipes. C. Menus.18. What is important according to the speaker A. Their employers must arrive on time.B. Their employers must work as a team.C. Their employees must have good manners.19. What is mentioned in the speech A. How to clean the kitchen.B. How to see off a customer.C. How to prepare a hamburger by heating it.20. Whom is the talk intended for A. Officials who are checking the restaurant.B. Regular customers in the restaurant.C. New workers in the restaurant.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFour amazing books for childrenTrooFriendSarah’s parents are always busy, so they invest in the latest artificial intelligence —a TrooFriend560 Mark IV—to keep their daughter company. Having a robot friend may not be as easy as they expect, though, especially when it starts to develop human feelings.Polly PecorinoWhen Mr. and Mrs. Snell, the dishonest owners of Happy Days Zoo, steal a baby bear, it’s up to Polly Pecorino to help. Can she be brave enough to stand up to the Snells and return the bear cub(幼崽) to the woods Full of attractive pictures, this is a lovely story of a kindly girl and a lost bear.Pages & Co: Tilly and the BookwanderersTilly has lived above her grandmother’s bookshop ever since her mother disappeared. One day, Tilly realizes that characters from books are appearing in the shop. With the help of the main characters in Anne of Green Gables and Alice in Wonderland, Tilly sets out to discover what happened to her mother.Laugh Out LoudWritten by James Patterson, this book is about 12-year-old Jimmy’s attempts to set up a book company that is run by people of his own age. Jimmy loves reading and uses this as an inspiration for the company, making it as imaginative and fun as Willy Wonka’s chocolate factory. The book has lots of funny and clever references to other books for young people.21.What problem do Sarah’s family have with their robot friend A.It isn’t good at helping children learn. B.It doesn’t give wanted care and love.C.It speaks too straightforwardly. D.It has emotions like humans.22.What do the last two books have in common A.They make mention of other children’s books.B.They are stories about running a business.C.They talk about family relationships.D.They inspire children to help others.23.Which book best suits children who care about animals A.TrooFriend. B.Polly Pecorino.C.Laugh Out Loud. D.Pages & Co: Tilly and the Bookwanderers.BA child plays many roles, such as friend, neighbor, son or daughter. Simply reminding children of that fact can lead to better problem-solving and more flexible (灵活的) thinking, finds a new research from Duke University.“This is some of the first research on reminding kids about their many roles said lead author Sarah Gaither, a professor at Duke. “Such reminders improve their problem-solving skills and how flexibly they see their social worlds.”In one experiment, Gaither and her workmates looked at 196 children, aged 6 and 7. All were native English speakers. The first group of children was reminded of their various identities, such as son, daughter, reader or helper. A second group of children was reminded of their many physical features. The rest of the children were reminded of other children’s many roles, not their own.All the children solved many tasks. The first group of children showed stronger problem-solving and creative thinking skills. For example, when shown pictures of a bear looking at a honey-filled beehive (蜂巢) high up in a tree, these children had more creative ideas for how the bear might get the honey, such as turning over a bowl as a seat.The second group of children also showed more flexible thinking about social groupings. When asked to group different photos of faces, they suggested many ways to do so. For example, they identified smiling faces VS unsmiling ones, and old VS young faces. The other children mainly grouped people’s faces by race and gender.“We often only think about ourselves in connection with one important group at a time,” said Christopher Marlowe, a schoolmaster in Durham, North Carolina. “When we remind kids that they have various identities, they think more and remember that there are many other groups. They are more open-minded.”24. Who is Sarah Gaither A. A reader. B. An educator . C. A reporter D. A schoolmaster.25. What can we learn from the experiment A. The research was intended for people of all ages.B. The first group was reminded of various identities.C. Children in the second group are the most creative.D. All tasks were solved by the other children.26. Why are photos of a bear talked about in Paragraph 4 A. To remind children of childhood. B. To make children more creative.C. To show the result of the research. D. To inform children of wildlife protection.27. What’s Christopher’s attitude to the new research A Negative. B. Unclear. C. Doubtful. D. Positive.CYou may not know a lot of people when you start high school. Maybe your friends from middle school are going to a different high school. Even if you know other freshmen (新生), you still feel nervous that you don’t know any upperclassmen. How are you going to make friends among this sea of unknown faces Most high schools hold a freshman orientation(新生训练营) before school actually starts. It is helpful not only because you learn your way around the building and get to meet some of your teachers, but you can also get to meet fellow freshmen. That way, when you show up on your first day of school, you may already recognize a few familiar faces.When you talk to people at orientation, you’ll probably find that a lot of them are feeling just like you are. They’re all new to the school and don’t know what to expect. Talking about a common concern with your classmates can help you develop friendships.The work in high school is something freshmen are probably anxious about. The work in high school builds on what you learned in middle school, giving you a more advanced knowledge of many subjects. So you may find you have more work to do or that it’s a bit more challenging. If you ever find your work too difficult, teachers can give you extra help.High school also has more after-school activities than middle school did, such as clubs, music and theater groups and sports teams. This is a good time to explore your interests and try new things.Middle school taught you the basics of academic knowledge, time management, and social skills while providing you with a little extra support and guidance. High school gives you the chance to learn how to be more independent and responsible.28.According to the passage, when they come to the school on the first day freshmen usually feel ______.A.proud B.nervous C.excited D.afraid29.What are freshmen probably worried about A.The learning task. B.The training in the freshman orientation.C.The ability to make friends. D.The relationship with teachers.30.After-school activities mainly help students ________.A.build up healthy bodies B.develop friendshipsC.develop their interests D.improve their learning ability31.The last paragraph is mainly about ________.A.what you’ll learn in high schoolB.what you learned in middle schoolC.the difference between middle school and high schoolD.the importance of being more independent and responsibleDTeenagers who spend more time on after-school activities and less than two hours of screen time after school are more mentally healthy, according to a study published in the journal Preventive Medicine.The study used information collected from more than 28,000 seventh-grade Canadian students between 2014 and 2018. The students first answered questions about their usage of screen time after school, including how much time they spent watching TV or something else. Then, students reported how many days they had taken part in after-school activities such as sports or arts programmes. After that, researchers asked students to describe their state of mind. For example, when given a statement such as “I start most days thinking that I will have a good day”, they could choose to what level they agreed with it on a scale (等级).Researchers said in the study some of the results were expected. Students with no after-school activities usually had high levels of screen time, for example. And they expected girls would score higher on negative indicators (消极指标) of mental health, as earlier research had found that they tended to have higher levels of anxiety compared to boys.What was noteworthy, researchers say, is that even among students who took part in after-school activities, 46% still went beyond the recommended screen time of two hours. At the same time, 67% of students who didn’t take part in after-school activities also had more than two hours of screen time. Together, this suggests high screen time among teenagers generally.“The findings suggest that after-school activities are valuable for the happy growing of teenagers,” the study said. “While past studies have proved the importance of after-school activities for social and academic development, the present study shows their importance for good mental health results.”32. Which of the following came last when students took part in the new study A. Talking about their lifestyles. B. Introducing their after-school activities.C. Reporting their mental states on a scale. D. Answering questions about screen time use.33. What do the researchers find about teenage girls A. They often have higher levels of satisfaction.B. Few of them take part in after-school activities.C. Anxiety has become a serious problem among them.D. Too much screen time may be more harmful to them.34. What does the author want to show by using the numbers in paragraph 4 A. Earlier findings about screen time are wrong.B. High screen time is common among teenagers.C. No after-school activities mean no screen time.D. Screens attract teenagers more than after-school activities do.35. Why are after-school activities so important according to the new study A. They are good for teenagers’ physical health.B. They help to improve teenagers’ mental health.C. They encourage teenagers’ social development.D. They allow teenagers to become better learners.第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Fun Ways to Learn English FasterRead, read, read.One of the easiest things you can do to learn English faster is to read as much as you can. 36 This will make your vocabulary better and it will also help you learn grammar and slang (俚语).Watch movies.Watching movies will also help you improve your English, by helping you to hear what it sounds like and also helping you to learn new words. 37 Once you have a basic vocabulary, try to keep the subtitles (字幕) off and focus on listening for the words you do know and guessing the words you don’t know from what is happening on the screen.Find an online pen-pal.Pen-pals are people trying to learn your language that you write letters (or emails) to and they write back. You write half of your letter in your native language so that they can practice and half in English so that you can practice. 38Sing songs.Learning and singing songs is another good way to make your English better. 39 It will also help increase your vocabulary. Find a song you like, learn it, and learn what the lyrics(歌词)mean.40You can also just make friends with English language speakers online and chat, email, and Skype together in order to practice your English. You can find online friends by joining fan communities or through language-learning communities.A. Make a friend.B. Join a fan community.C. Read things all the time.D. You can talk about whatever you want!E. You can start watching with subtitles on.F. This will help you improve your pronunciation.G. Newspapers are a good way to learn the basics of a language.第三部分 语言运用(共两节,满分 30 分)第一节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。The first day of senior high school was a mixture of excitement and nervousness for me. I walked into the new campus, my heart beating fast. I was worried about whether I could 41 well with my new classmates.The first few weeks were 42 .There was so much new information to take in, and the homework was 43 than in junior high. I felt a little 44 and homesick sometimes. One day, our head teacher noticed my 45 . She said to me, "It's okay to feel this way. Everyone needs time to 46 . Why not try to join a club It's a good way to meet people."I took her 47 . I signed up for the basketball club because I loved sports. At the first practice, I was 48 to see that many guys were friendly and welcomed me. We practiced together and soon I 49 several good friends. Through basketball, I learned the importance of 50 and teamwork. My new friends and I also studied together. We 51 each other with difficult problems.Now, I feel much more 52 about my school life. I've learned that challenges are a_ 53 of growth. When I look back, I'm 54 for that difficult beginning because it taught me how to 55 problems and ask for help.( ) 41. A. live B. get along C. work D. agree( ) 42. A. boring B. easy C. tough D. long( ) 43. A. less B. lighter C. more D. heavier( ) 44. A. bored B. excited C. lost D. confident( ) 45. A. happiness B. worry C. courage D. progress( ) 46. A. play B. adjust C. wait D. study( ) 47. A. advice B. order C. gift D. promise( ) 48. A. afraid B. surprised C. sad D. sorry( ) 49. A. met B. knew C. made D. kept( ) 50. A. practice B. victory C. effort D. skill( ) 51. A. helped B. found C. shared D. discussed( ) 52. A. nervous B. curious C. confident D. serious( ) 53. A. result B. part C. sign D. way( ) 54. A. sorry B. ready C. thankful D. famous( ) 55. A. avoid B. forget C. face D. create第二节(共10题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Adam is a freshman at the senior high school. For him, the senior high school is a big challenge. Many things in the first week made him 56 (confuse).First, he couldn’t decide which courses 57 (choose). With the help of the school adviser, he chose suitable ones for himself. He thinks Chinese is very difficult, but he hopes to speak Chinese 58 (fluent) when he graduates. Because he is good at English, he _ 59 (recommend) by the adviser to sign up for advanced literature.As for extra-curricular 60 (activity), he wanted to join the school football team. Sadly, the coach thought he was not skillful enough to be part of the team, 61 he wouldn’t quit. He was determined 62 (practise) more and believed he could join the team next year. Instead, he joined a volunteer club. He always takes an active part to help those 63 need.As a freshman, he has difficulty in 64 (get) used to the senior high school life. He is also worried about falling behind others in his advanced course. Still, he is very happy and he believes he will be well prepared for university and whatever else 65 (come) in the future.第四部分 选词填空:选择正确的词、短语并用其适当形式填空( 每题1分,满分10分)confident dependent argue concern shoot up attract propose alarm stick to be equal toThe rainforests are disappearing at an __________ rate.She ____________ her word once she promised to help.I’m sure that she has great ______________ in her success.The mother is _________ about everything concerning her daughter.His ____________ was refused by his boss, which made him a little sad.Of course you can also visit other tourist _______________ by yourself.I can’t believe this is Joshua—he has _________ since we met last time!Although he is very young, he _______________ running the company.Now that you are a college student, you should learn to be __________ of your parents..They argued with each other about the problem for a long time, and after some heated ___________, a final decision was made.第五部分 写作(满分30分)第一节 应用文(满分15分)76.假设你是李华,你的英国笔友Tom给你发来邮件,想知道你进入高中后的生活情况。请你给他回一封邮件,内容包括:描述你高中生活的新变化(如课程、老师、朋友等);分享你遇到的一个挑战及你是如何应对的;谈谈你对未来高中生活的期待。注意:词数80左右;可适当增加细节,以使行文连贯。_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第二节 读后续写(满分15分)77.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写一段,使之构成一篇完整的短文。I wasn't the most popular kid in my first year of high school, not even close. I was not interested in fashion. I preferred reading to sports, and I had difficulty talking to boys. As a result, the first year of high school had not been kind to me. I had no close friends.The girl, Ashley, was very different from me. She was fashionable, and she was very artistic, listening to bands I had never heard of. She was quite popular. We were always in the same classes throughout school, but didn't talk much.During summer school, the teacher asked us to pair up on a school project. Ashely had no choice but to choose me because none of her cool friends were in the class. We met at the library to work on the project and when classes ended we continued to hang out.I admired Ashley; she was the kind of person I thought I wanted to be. I began to wear the clothes she wore. I even quit reading and started to take an art class as she did though I had really wanted to take the theatre. To fit in with Ashley's cool group, I followed them around, laughing at their jokes and agreeing with their opinions I actually disagreed with.One day, they were chatting without noticing my arrival. One girl said, “Ashely, she just follows you around, trying to be you. She doesn't have her personality.” Ashley replied,“I wish she could find the group she actually belonged to(属于)."I was shocked and sad. I thought I had fit in with them.注意:1.所续写短文词数应为80左右;2.续写部分开头已给出。I ran home and told my mother what had happened.______________________________________________________________________________ 展开更多...... 收起↑ 资源列表 答案高一英语.docx 试卷高一英语.docx 高一英语第一次月考听力.mp3