资源简介 / 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科2025-2026学年七年级英语上册期中复习考点培优仁爱科普版(2024)专题12 阅读理解学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________①Old people around the world have different hobbies. These hobbies make their lives fun and interesting.②In China, many grandmothers enjoy dancing in public squares (广场). It is a great way to stay active and meet friends. Some also enjoy playing mahjong (麻将). Older men often get together in parks and play Chinese chess. Light exercise is popular too. Many elderly people like practising Taiji. And some others love walking backward while clapping (拍手) their hands for exercise.③In the US, elderly people have different hobbies. They enjoy playing cards. Card games help them meet others and have fun. Many elderly people also enjoy gardening. Gardening (园艺) gives them fresh air and exercise, and they can grow vegetables or flowers. Baking (烘焙) is another favorite hobby. Grandmothers love baking sweet cookies for their grandchildren. They also enjoy spending time talking and sharing stories with friends. It is a nice way to pass the time and feel less lonely.④No matter where they live, hobbies help old people stay active, meet new friends, and enjoy life. These activities bring health and happiness, making their lives more colorful and meaningful.1.What are popular hobbies for elderly women in China a. Playing mahjong. b. Dancing in the square.c. Playing Chinese chess. d. Baking cookies.A.ab B.ac C.bc D.bd2.What do older men in China often do in parks A.Dance. B.Play mahjong. C.Play Chinese chess. D.Walk backward.3.How does gardening help elderly people A.It helps them grow flowers only. B.It gives them fresh air and exercise.C.It is a way to make new friends. D.It helps them bake cookies.For many Americans, baseball is not just a kind of sport. It’s more like a daily activity. It makes them think of hot dogs, cold beers and sunny afternoons. Baseball is the game between fathers and sons. They practice catching balls with each other on the grass and in parks. A father’s favorite team becomes his son’s. Grandfathers talk to their grandsons about games played long ago.Many American kids collect baseball cards. There are pictures of their favorite players on the cards. At school kids talk about the players on the cards. If they like each other’s baseball cards they often trade them just like they trade their lunches.Americans call baseball players “the boys of summer”, because they like playing the sport mostly in warm or hot months. You don’t need to be of a certain size or shape to play baseball. You don’t have to be as tall as a basketball player or as strong as a football player. When you want to have fun, you can just take part in it.Baseball is not a fast-paced game like basketball. It usually costs more time and energy. People play baseball in a fun and safe way. So when you go to watch a baseball game, there’s time for you to relax, talk and make friends with other people. Don’t hurt others because of your strong will to win and keeping safe is the most important thing while playing any kind of sports.4.People in America often play baseball in ________.A.spring B.summer C.autumn D.winter5.The underlined word “pace” means “________” in Chinese.A.节奏 B.场地 C.结果 D.人数6.What will the passage talk about next A.Different rules of baseball games in different areas.B.How to keep safe when playing baseball.C.How baseball brings benefits to our health.D.How to let more people start playing baseball.My name is Lin Feng. How are you I’m fine. Now I am in Hangzhou with my family. I’m thirteen. And I’m in Class Six, Grade Seven.I have six friends in our class. 7 They are Jim, Mike and Ted. Jim is thirteen years old, too. 8 He enjoys drawing pictures. Mike is fourteen years old. He is nice. He likes reading. 9 He is a kind boy. He often helps me.The other three are from China. They are Wang Qing, Li Hua and Zhang Lan. Wang Qing is a lovely girl. She is very beautiful. 10 And she sings very well. Li Hua is a cute girl. She is thin. She likes dancing. Wang Qing and Li Hua often sing and dance together. Zhang Lan is a tall girl. 11 She loves listening to music. She enjoys the time with Wang Qing and Li Hua.We often do many things together, and we’re very happy.根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。A.She enjoys singing.B.He is a quiet boy.C.She is from Zhengzhou.D.Ted is tall.E.Three of them are from Canada.Mike is my good friend. He is from London, the UK. He is thirteen years old. He is in Class Eight, Grade Seven. And I’m thirteen too, but I’m in Class Seven, Grade Seven. Who’s the boy He is my English friend too. His name is David. He is eleven. He is in Class Seven, Grade Seven. Miss Wang is my English teacher. She is in Nanjing now. She is good. How old is she Can you guess her age 根据材料内容选择最佳答案。12.Where is Mike from A.China B.The UK. C.Canada. D.The USA.13.How old is Mike A.11. B.12. C.13. D.14.14.Which class is Mike in A.Class 8, Grade 7. B.Class 7, Grade 8.C.Class 7, Grade 7. D.Class 8, Grade 8.15.Who teaches (教) me English A.Mike. B.David. C.Miss Wang. D.Mr. Wang.16.Which is RIGHT A.Mike and David are my friends. B.David and I are not in the same class.C.Miss Wang isn’t in China now. D.Miss Wang is twenty years old.Hello, everyone! I’m Julie, a Chinese girl in Class Four, Grade Seven. I have some new friends. Let’s have a look at them.Name: Steve Green Age: 13 years old From: America Hobby (爱好): Playing basketball Class & Grade: Class Four, Grade SevenName: Zhang Hong Age: 14 years old From: Shanghai Hobby: Reading books Class & Grade: Class Five, Grade EightName: Paul Brown Age: 12 years old From: England Hobby: Swimming Class & Grade: Class Five, Grade Seven根据材料内容选择最佳答案。17.Where is Julie from A.China. B.America. C.England. D.Japan.18.What does Zhang Hong like A.She likes playing basketball. B.She likes reading.C.She likes swimming. D.She likes listening to music19.How old is Paul A.11 years old. B.12 years old. C.13 years old. D.14 years old.20.Who is Julie’s classmate A.Zhang Hong. B.Paul Brown. C.Steve Green. D.Steve Brown.21.What’s the text about A.Julie’s friends. B.Julie’s classmates. C.Julie’s family. D.Julie’s hobbies.Name: Alice From: the USA Age: 13 Phone number: 022-6796-8764 Look: round face, long black hair Name: Tom From: England Age: 13 Phone number: 010-6386684 Look: tall, black hair, big eyesName: Joy From: the USA Age: 12 School: Beijing Yu Xing Junior High School Look: round face, big eyes, short and thin Name: Yukio From: Japan Age: 14 School: Beijing Renai International School Look: small nose, short and thin22.Who is from the USA A.Tom and Alice. B.Joy and Tom. C.Yukio and Tom. D.Joy and Alice.23.Tom and Joy both have ________ eyes.A.long B.big C.small D.black24.________ are thirteen years old.A.Yukio and Tom B.Joy and Yukio C.Tom and Alice D.Joy and Alice25.Who are studying in Beijing A.Joy and Tom. B.Joy and Alice. C.Joy and Yukio. D.Yukio and Tom.26.We know all the students’ ________.A.ages and schools B.schools and phone numbersC.looks and phone numbers D.looks and namesTomorrow is Emma’s first day of junior high school. Her mother buys her a new schoolbag. It is red. Emma is excited to have it. She sits on the chair and packs her schoolbag.First, she puts her pencil case into the schoolbag. What’s in the pencil case Look! She has two pens and three pencils. She also has an eraser and a ruler. They’re all in her pencil case. She also puts her coloured pencils in the pencil case. She can draw pictures with them for her art teacher Mrs. Green. Next, she puts her scissors (剪刀) in the schoolbag. She wants to make cards with them for her friends. Then, she puts all her textbooks in it.Emma puts all the school things in her schoolbag. What a great term it can be!27.What colour is Emma’s new schoolbag A.Blue. B.Red. C.Green. D.Yellow.28.How many pencils are in Emma’s pencil case A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.29.Why does Emma put coloured pencils in the schoolbag A.To write homework. B.To give them to Mrs GreenC.To make cards for her friends D.To draw pictures for her art teacher.30.What does the underlined word “it” refer to (指的是) A.The chair. B.The pencil case. C.The schoolbag. D.The textbook.31.What can we know from the passage A.Emma’s mother is a teacher. B.Emma will have art classes this term.C.Emma puts her toys in the schoolbag. D.Emma is not happy about the junior high school life.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。People want a happy family. 32 Here are some good ways for you.Talk to family.Talking is the key to a happy family. It helps family to show what they are thinking. 33Spend time together.There are many ways to spend time with our family, 3435Say “thank you” when family help you. And let them know that you thank them for what they do for you. Also you can buy some small gifts for them. A cool hat or a good book may be a good choice. They can be very happy.Say sorry.36 A good breakfast for your family can show you are sorry too.What other ways can help you to make a happy family Please list one.A.Show thanks.B.Do you know why C.But what can we do D.When you do something wrong, you should say sorry.E.If we often talk to our family, we can know much about them.F.Give a good book to your family.G.like making dinner, going for a walk or cleaning the house.Without classes and exams, the summer vacation is an ideal time for kids. For me, Nancy, it means much more than not going to school. It is also a golden chance to spend time with my family because I have little time with them during the school year.Last summer vacation I travelled with my family to the Hawkesbury River in Western Sydney. It was one of the most unforgettable summer vacations in my life.Walking by the river helped us escape from the hot weather and noise of the city. Every day, my family and I got up early to go swimming in the cool water. We all took part in a big game. We enjoyed water-skiing and other activities. These activities made my family feel closer.In the warm afternoon, we peacefully read books lying on hammocks by the river. The days always ended with a campfire. We sat around the fire, talking and laughing.The river is a perfect place for people to forget about all the stresses of life and simply enjoy the moment. For me, it is the perfect place to spend time together with my family. I can’t help thinking about those days again and again even though so many months have passed.37.Nancy ________ before the summer vacation.A.was so busy that she stayed at home the whole timeB.was busy studying for the different testsC.enjoyed different kinds of sports in SydneyD.didn’t have much time to stay with her parents38.What did Nancy mainly tell us in Paragraph 3 A.How she enjoyed swimming. B.Why her family liked reading.C.What activities her family enjoyed. D.Why she enjoyed those activities.39.Which of the following statements is NOT TRUE A.Nancy really enjoys relaxing by the river.B.Nancy’s family like to swim in the cool water.C.Nancy’s family got closer to each other after the activities.D.Nancy with her family reads peacefully in the morning.40.We can infer (推断) from the passage that Nancy ________.A.is still a young student who often spends time at homeB.misses the summer vacation with her familyC.won’t go to the river with her parents this summerD.won’t stay in Australia any longerHi, I’m Lily. I usually go to a farm for my holiday. The farm has a big house. It has six rooms. A beautiful fireplace (壁炉) is in the living room, so we feel warm in winter. Flowers and trees are around the house. The trees are big and very old. They look green in summer. I feel cool under the trees. Many birds’ songs make me feel happy.My favourite time on the farm is the night. I like looking at the stars. I talk a lot with my parents after dinner. We often sit outside the house under the beautiful sky and tell old stories (故事).41.Where does Lily usually go for her holiday A.The yard. B.The farm. C.The school.42.How many rooms are there in the big house A.Two. B.Four. C.Six.43.How does Lily feel in winter in the big house A.Warm. B.Cool. C.Happy.44.What does Lily NOT do on the farm at night A.Tell old stories. B.Sit outside the house. C.Count the stars.Having a picnic (野餐) is a great way to be close to nature (自然) and bring us together. Let’s take a look at what these families are doing.A Mike’s family will have a picnic in a park near their house tomorrow. Now, Mike and his parents are shopping for food and drinks.B Jim’s family are preparing for a picnic at home. Mum is making salad. Dad is cooking. Jim and his sister are preparing fruit. They’re looking forward to tomorrow’s trip.C All Betty’s family are having a picnic by the lake. Betty is singing. Dad is eating an apple. Her mum and her grandparents are listening to her singing.45.Where will Mike’s family have a picnic tomorrow A.By a lake. B.In a park. C.In their yard.46.What is Jim doing A.He is cooking. B.He is making a salad. C.He is preparing fruit.47.How many people are having a picnic in Betty’s family A.Three. B.Four. C.Five.48.Which of the following pictures describes (描绘) Passage C best A. B. C.49.What does the reading talk about A.Wonderful sights (风景). B.Family activities (活动). C.Great trips.Alice is a 6-year-old girl. She likes drawing very much and she draws every day.One day, after the rain (雨), she goes out with her father and her dog Coco. “Wow, what’s that in the sky ” She asks.“It’s a rainbow. How many colors can you see, my dear ” asks her father.“Er...one, two, three...seven. Seven colors. It looks so nice.”Then they go home. “I want to draw a rainbow, Dad, but I don’t have orange, green or purple,” Alice says to her father.“That’s easy. You know what We have the three colors. Let me help you. Red and yellow can make orange. Mix (混合) the color yellow with the color blue, and we can get the color green. Blue and red can make purple.”“Wow, that’s interesting! I have seven colors now. I can draw a rainbow. Thanks, Dad!” With the help of her father, Alice draws a great rainbow. She is so happy!50.What does Alice like doing every day A.Asking. B.Drawing. C.Singing.51.What does the underlined (划线) word “rainbow” mean ________.A.天空 B.雨滴 C.彩虹52.How does Alice get the color purple A.By putting yellow and blue together.B.By putting red and yellow together.C.By putting blue and red together.53.What can we know according to (根据) the passage A.Alice’s father helps her get orange, red and green.B.Alice goes out with her father and sister Coco after the rain.C.Alice draws a great rainbow with the help of her father.Dear Jack,Today is a big day. We have a new family member. Her name is Amy. She is my little sister. My parents Shelly and Robert are very happy. My dad says I am a big brother now. But what is a big brother I ask my mum about it. She says, “A big brother is like a good friend. You talk and play with her. In summer (夏天), you share ice cream (冰激凌) with her. In winter (冬天), you play with her in the snow (雪). You look after her.”It sounds interesting. And I am very happy to have a sister. I want to be a good big brother! And now you have two cousins.Do you want to come and see my sister Yours,Joseph54.What are Joseph’s parents’ names A.Jack and Shelly. B.Robert and Amy.C.Shelly and Robert. D.Jack and Robert.55.What does Joseph’s mum say about a big brother A.He is like a father. B.He is like a good friend.C.He looks very interesting. D.He likes his new family member.56.Joseph is a big brother of ________.A.Jack B.Robert C.Shelly D.Amy57.How many cousins does Jack have now A.One. B.Two. C.Three. D.Four.58.What’s the email about A.Joseph’s family. B.Joseph’s life. C.Joseph’s photo. D.Joseph’s school.It’s Sports Day next month. Linda is not good at sports but her teacher asks her to run in the relay race (接力赛).Mum knows that and asks, “Can I go to your school on Sports Day, Linda ”“Sports Day is boring,” Linda says sadly.“I think it can be interesting,” says Mum.Linda knows she can’t do well in the race, so she says, “But my shoes are not that kind of running shoes.”Mum knows what Linda means. She wants to help Linda. The next day, Mum takes a dog home and says to Linda, “Your grandma has a cold. Let’s walk the dog for her!”The dog is so naughty (调皮的): It runs here and there, and Linda has to run fast to take it. In the next few weeks, Mum asks Linda to walk the dog every day. Linda finds that she runs faster and faster.The day before Sports Day, Mum gives a pair of running shoes to Linda and says, “Can I go to your school and take photos of you tomorrow ”“Sure, Mum,” Linda says happily.The next day Linda runs fast and her class wins (赢) the race.“You’re great, Linda!” Mum says“You’re a great help to me, Mum.” says Linda. “Thank you!”根据短文内容, 选择最佳答案。59.How does Linda feel when her mother first asks her A.She feels tired. B.She feels excited. C.She feels unhappy. D.She feels interested.60.Why doesn’t Linda want Mum to go to her school on Sports Day A.She doesn’t want Mum to see her teacher. B.She thinks she can’t do well in the race.C.She doesn’t want Mum to see her old shoes. D.She wants to take care of her grandma.61.Why does Linda’s Mum take a dog home A.She loves the dog. B.Linda loves the dog. C.The dog is naughty. D.She wants to help Linda.62.What does Mum give Linda the day before Sports Day A.A pair of shoes. B.A photo of her. C.Grandma’s gift. D.A dog.63.What can we learn from the story A.We should have our hobbies. B.Love and practice can help us win.C.Walking dogs can make us good at sports. D.Mom can always helps kids win.I’m Mary. Welcome to my school. Let me show you around my school.There are many tall trees and beautiful flowers in our school. At the school gate, you can see our teaching building. There are five floors in the building. Each floor has six classrooms. All the classrooms are in this building.Behind the teaching building, there is a big playground. It’s a wonderful place for students to do morning exercises and hold school sports events. You can see the gym (体育馆) next to the playground, with a table tennis room, a badminton (羽毛球) room and a dancing room. After 4:30 in the afternoon, many boys come to the playground to play football or basketball. Girls like to play sports inside the gym.This is our library. We can read books and do our homework in it. It’s on the first floor of the building in front of the playground. There are a lot of books and magazines in it.I love my school. Do you like my school 64.What place is a wonderful place for students in Mary’s school A.The library. B.The gym. C.The playground. D.The classrooms.65.What can Mary do in the gym A.She can play basketball. B.She can swim.C.She can play badminton. D.She can play football.66.What time may (可能) Mary’s school finish A.At 4:00 a.m. B.At 4:30 a.m. C.At 4:00 p.m. D.At 4:30 p.m.67.The underlined word “magazines” in Paragraph 4 means ________ in the text.A.杂志 B.食物 C.工具 D.衣物Bob: Maths is my favourite subject. It is useful in our life and it is interesting. I have maths on Monday, Tuesday, Thursday and Friday.Jane: I love English. It’s my favourite subject. I have English from Monday to Friday. I think this language is beautiful. I want to be an English teacher like Miss Green.Eric: Someone thinks history is boring, but I don’t think so. I like it very much and I think it’s really interesting. I know a lot of great people in history classes. I have two history classes every week.Tina: My mother is a singer. She sings very well. She is good at the piano and drawing. I love art because of her. I have an art lesson on Wednesday afternoon.68.Bob doesn’t have maths on ________.A.Monday B.Tuesday C.Wednesday D.Friday69.Eric thinks history is ________.A.interesting B.boring C.difficult D.healthy70.________ is good at the piano.A.Tina’s father B.Tina’s mother C.Tina’s aunt D.Tina’s uncleHi, my name is Jim. I’m 13 years old, and I’m a middle school student. My school is very big. I’d like to tell you more about it.There are two teaching buildings. Each teaching building has 18 classrooms. We have lessons there. And there is also a music room, a reading room, five labs and a library in the buildings. There are many books in the library. There are storybooks, picture books and magazines. We can read them after class.The big playground is behind the teaching buildings. We play sports in the playground every day. We can run, play basketball and play table tennis there.The office building is next to the teaching buildings. Teachers prepare their lessons (备课) there.My school is also very beautiful. There is a big garden near the school gate. There are many beautiful flowers in it. In the centre of the garden, there is a pool. The fish are swimming happily in the pool.I like my school very much.71.How is Jim’s school A.Small but beautiful. B.Small and not beautiful.C.Big and beautiful. D.Big but not beautiful.72.Where are the teaching buildings A.In the garden. B.In front of the playground.C.Behind the playground. D.Near the library.73.What can we know from the passage A.There are eighteen classrooms in Jim’s school.B.There is no lab in the teaching buildings.C.Jim can’t play table tennis in the playground.D.The pool is in the centre of the garden.74.What’s the passage mainly talking about A.Jim’s family. B.Jim’s classroom. C.Jim’s school. D.Jim’s everyday life.Every day, you may go to school by school bus. But do you have lessons on the bus On a small farm in Mexico, there are no schools. A bus is the school. The driver of the bus is the teacher. It’s a school bus, but it doesn’t take the children to school. It just goes around from place to place, and sometimes it comes to this farm. The bus will stay here for three months. The farmers call it a school on wheels (轮子). Every time when the bus comes, the farmers will come, running to it, shouting and laughing. They warmly welcome the school bus.When the bus is on the farm in the morning, the teacher teaches the small children. In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning. At night, the fathers and mothers come to school. They want to learn, too. The farmers hope that someday they can have a real school!75.The school bus will ________.A.take the children to school B.stay at a place for a whole yearC.go around from place to place D.take the fathers and mothers to school76.What does the underlined word (划线单词) “it” in paragraph 1 refer to (指的是) A.the school B.the farm C.the children D.the bus77.The bigger children have their lessons in the afternoon because ________ in the morning.A.they have to work B.they can’t get up earlyC.they have to do their homework D.the teacher wants to teach the small children first78.Where may the passage come from A.A comic book (漫画书). B.A storybook.C.A travel guide (指南). D.A magazine.There is a wonderful farm near the sports field in our school. We call it Happy School Farm. This is not just a farm—it is also a place where we work, play, and learn together.On the farm, students grow plants like carrots, potatoes, and tomatoes with the help of teachers. Every Tuesday and Friday, we work on the farm after class. We water the plants, clean the ground, and watch them grow day by day. When the vegetables are ready, we pick them and take them home to share with our families. Sometimes, we even prepare delicious food together. The food tastes so good because we grow it ourselves!The farm is also a big classroom. In biology class, we study the plants and learn interesting things about them. In art class, we draw beautiful pictures of the vegetables and show them to our classmates. In Chinese class, we write short stories about the farm with beautiful words. These fun activities make learning more exciting and meaningful.Happy School Farm is really a special place for all of us. It teaches us to love nature and enjoy working together. It also helps us learn new skills.79.Where is Happy School Farm A.Near the school gate. B.Near the sports field.C.Behind the classroom building. D.In the classroom.80.What do students do on the farm every Tuesday and Friday A.Study plants in biology class. B.Draw pictures of vegetables.C.Work on the farm after class. D.Share vegetables with their families.81.What does the underlined phrase “day by day” mean in Chinese A.一天一夜 B.日复一日 C.每隔一天 D.一整天82.What do students do in art class on the farm A.Study the plants. B.Draw pictures of vegetables.C.Write stories about the farm. D.Cook delicious food.83.What does the passage mainly talk about A.How students grow vegetables on the farm.B.Why students like the school farm.C.How the farm helps students learn and have fun.D.What students do in different classes.This is Jack’s first day of the new term (学期). He meets a girl at the school gate (大门).“Nice to meet you,” he says to the girl. “I’m Jack. ________” The girl is happy to meet him and says, “Nice to meet you, too. I am Maria.”Now they are in their classroom. They see many new things in it—desks, chairs, books, pencil boxes, schoolbags and some flowers. “What a nice classroom! I like it,” Maria says. “Yes, it is. I like it, too,” Jack says.Then they hear (听见) the bell at 8:00 am. It’s time for class. A new teacher gets into the classroom. She wears a pair of glasses. “She must be our English teacher,” Jack says to Maria. “I think so,” Maria says.“Hello, boys and girls!” the teacher says. “I’m Gina Brown. This is our first class. Let’s have English now.” Jack starts his happy day.84.Which is the missing sentence (缺失的句子) in Paragraph (段落) 2 A.How are you B.What’s your name C.Where are you D.How do you spell your name 85.What do Jack and Maria see in the classroom ①books ②cups ③flowers ④chairs ⑤erasersA.①②③ B.②③④ C.③④⑤ D.①③④86.What can we know about the new teacher A.Her name is Gina Black.B.She doesn’t wear glasses.C.She is Jack and Maria’s English teacher.D.She goes to the classroom at 8:30 am.87.What is the passage mainly about (这篇文章主要关于什么) A.Jack’s new friend. B.Jack’s first school day.C.Jack’s new classroom. D.Jack’s new teacher./ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com)参考答案及试题解析1.A 2.C 3.B【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了世界各地老年人不同的爱好,最后强调爱好对老年人的积极作用,能让他们保持活力、结交新朋友、享受生活,使生活更丰富多彩且有意义。1.细节理解题。根据“In China, many grandmothers enjoy dancing in public squares (广场). Some also enjoy playing mahjong (麻将).”可知,中国老年女性流行的爱好有在广场上跳舞和打麻将,a“打麻将”和b“在广场跳舞”符合,故选A。2.细节理解题。根据“Older men often get together in parks and play Chinese chess.”可知,中国老年男性经常在公园下中国象棋,故选C。3.细节理解题。根据“Gardening (园艺) gives them fresh air and exercise, and they can grow vegetables or flowers.”可知,园艺能给老年人新鲜空气和锻炼,还能让他们种植蔬菜或花卉,故选B。4.B 5.A 6.B【导语】本文主要介绍了美国的棒球运动及其文化。4.细节理解题。根据文章第三段“Americans call baseball players ‘the boys of summer’, because they like playing the sport mostly in warm or hot months.”可知,美国人通常在温暖的月份,也就是夏天,打棒球。故选B。5.词句猜测题。根据文章第四段“Baseball is not a fast-paced game like basketball.”可知,棒球不像篮球那样快节奏,因此“pace”在此处的意思是“节奏”。故选A。6.推理判断题。根据文章最后一段“Don’t hurt others because of your strong will to win and keeping safe is the most important thing while playing any kind of sports.”可知,文章接下来可能会讨论如何在打棒球时保持安全。故选B。7.E 8.B 9.D 10.A 11.C【导语】本文是一篇记叙文。作者林峰介绍了自己在杭州的六位朋友,分别从年龄、性格、爱好或籍贯等方面对朋友进行了描述。7.根据上文“I have six friends in our class.”以及下文“They are Jim, Mike and Ted.”,可知此处需衔接“六个朋友”与“其中三位”的关系。选项E“他们中的三位来自加拿大”既呼应了“六个朋友”的总数,又引出了后文提及的吉姆、迈克、泰德这三位,符合语境。故选E。8.根据上文“Jim is thirteen years old, too.”以及下文“He enjoys drawing pictures.”,可知此处需补充关于吉姆的性格或特点,使介绍更连贯。选项B“他是一个安静的男孩”是对吉姆的性格描述,介于年龄和爱好之间,逻辑顺畅。故选B。9.根据上文“Mike is fourteen years old. He is nice. He likes reading.”以及下文“He is a kind boy. He often helps me.”可知,此处存在信息空缺,需补充另一位朋友Ted的情况,以衔接前文的“吉姆、迈克”和后文对“善良男孩”的描述。D选项“Ted很高”是对Ted外貌的补充,符合语境。故选D。10.根据上文“Wang Qing is a lovely girl. She is very beautiful.”以及下文“And she sings very well.”可知,此处需补充与“唱歌”相关的内容,使“漂亮”和“唱歌好”的描述更衔接。选项A“她喜欢唱歌”既呼应了后文的“唱歌好”,又丰富了王晴的爱好,符合语境。故选A。11.根据上文“Zhang Lan is a tall girl.”以及下文“She loves listening to music. She enjoys the time with Wang Qing and Li Hua.”可知,此处需补充关于张兰的背景信息,使对三位中国朋友的介绍更完整。C选项“她来自郑州”填补了这一空缺,完善了人物细节。故选C。12.B 13.C 14.A 15.C 16.A【导语】本文是记叙文。主要介绍了“我”的两位朋友的基本信息,包括他们的年龄、所在班级,同时也提及了“我”的英语老师王老师的现状。12.细节理解题。根据“Mike is my good friend. He is from London, the UK.”可知,Mike来自英国。故选B。13.细节理解题。根据“Mike is my good friend…He is thirteen years old.”可知,Mike的年龄是13岁。故选C。14.细节理解题。根据“Mike is my good friend…He is in Class Eight, Grade Seven.”可知,Mike在七年级八班。故选A。15.细节理解题。根据“Miss Wang is my English teacher.”可知,教“我”英语的是王老师。故选C。16.细节理解题。根据“Mike is my good friend.”和“He is my English friend too. His name is David.”可知,Mike和David都是“我”的朋友。 故选A。17.A 18.B 19.B 20.C 21.A【导语】本文是记叙文。主要介绍了朱莉的几位新朋友,包括他们的姓名、年龄、来自哪里、爱好以及所在的班级和年级等信息。17.细节理解题。根据“I’m Julie, a Chinese girl in Class Four, Grade Seven.”可知,朱莉来自中国。故选A。18.细节理解题。根据“Name: Zhang Hong Hobby: Reading books”可知,张红喜欢读书。故选B。19.细节理解题。根据“Name: Paul Brown Age: 12 years old”可知,保罗12岁。故选B。20.细节理解题。根据“Name: Steve Green Class & Grade: Class Four, Grade Seven”以及“I’m Julie, a Chinese girl in Class Four, Grade Seven.”可知,史蒂夫·格林是朱莉的同学。故选C。21.主旨大意题。根据“I have some new friends. Let’s have a look at them.”可知,文章是关于朱莉的朋友们的。故选A。22.D 23.B 24.C 25.C 26.D【导语】本文是一篇应用文,通过表格对比了四位学生的个人信息 (姓名、国籍、年龄、联系方式、外貌等)。22.细节理解题。根据“Name: Alice… From: the USA”和“Name: Joy… From: the USA”可知,Alice和Joy均来自美国。故选D。23.细节理解题。根据“Name: Tom… Look: tall, black hair, big eyes”和“Name: Joy… Look: round face, big eyes…”可知,Tom和Joy的共同特征是大眼睛。故选B。24.细节理解题。根据“Name: Alice… Age: 13”和“Name: Tom… Age: 13”可知,Alice和Tom均为13岁。故选C。25.细节理解题。根据“Name: Joy… School: Beijing Yu Xing Junior High School”和“Name: Yukio… School: Beijing Renai International School”可知,Joy和Yukio在北京的学校就读。故选C。26.细节理解题。表格中所有学生均提供了“Name”和“Look”信息。因此,完整覆盖所有学生的信息只有外貌和名字。故选D。27.B 28.B 29.D 30.C 31.B【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了Emma即将迎来初中第一天,妈妈为她买了红色新书包,她兴奋地整理书包,依次放入文具盒 (含笔、橡皮、彩色铅笔等)、剪刀和课本,期待开启美好的新学期,展现了她对初中生活的期待。27.细节理解题。根据第一段“Her mother buys her a new schoolbag. It is red.”可知,Emma的新书包是红色的。故选B。28.细节理解题。根据第二段“She has two pens and three pencils.”可知,文具盒里有3支铅笔。故选B。29.细节理解题。根据第二段“She also puts her coloured pencils in the pencil case. She can draw pictures with them for her art teacher Mrs. Green.”可知,Emma带彩色铅笔是为了给美术老师画画。故选D。30.词句猜测题。根据第二段“Then, she puts all her textbooks in it.”及上下文可知,Emma正在往书包里装东西,之前已经装了铅笔盒、剪刀,现在轮到装课本。因此,划线单词“it”指代的就是她一直在整理的“schoolbag”。故选C。31.推理判断题。根据第二段“She can draw pictures with them for her art teacher Mrs. Green.”可推断,Emma可以用彩色铅笔给她的美术老师格林夫人画画,这强烈暗示了她这学期将有艺术课;其他选项,文章只提到Emma的妈妈给她买了一个新书包,并未说明她妈妈是老师,排除A;文章详细列举了Emma放入书包的物品 (文具和课本),并未提到玩具,排除C;文章开头说Emma很“excited”,结尾说“What a great term it can be!”,都表明她对初中生活充满期待和喜悦,排除D。故选B。32.C 33.E 34.G 35.A 36.D【导语】本文围绕如何营造幸福家庭展开,给出了多个建议。32.根据上文“People want a happy family.”以及下文“Here are some good ways for you.”可知,人们想要一个幸福的家庭,但不知道怎么做,这里有一些好方法。C选项“但是我们能做什么呢?”符合语境,承上启下,引出下文给出的方法。故选C。33.根据上文“Talking is the key to a happy family. It helps family to show what they are thinking.”可知,交谈是幸福家庭的关键,它有助于家庭成员表达他们的想法。E选项“如果我们经常和家人交谈,我们可以更多地了解他们。”进一步阐述了交谈的好处,符合语境。故选E。34.根据上文“There are many ways to spend time with our family”可知,此处是在介绍和家人一起度过时间的方式。G选项“比如做晚饭、散步或打扫房子。”列举了一些具体的方式,符合语境。故选G。35.根据下文“Say ‘thank you’ when family help you. And let them know that you thank them for what they do for you. Also you can buy some small gifts for them.”可知,此处是在介绍对家人表达感谢的方式。A选项“表达感谢。”概括了这部分的核心内容,符合语境。故选A。36.根据上文“Say sorry.”以及下文“A good breakfast for your family can show you are sorry too.”可知,此处是在介绍对家人说抱歉的方式。D选项“当你做错事时,你应该说对不起。”符合语境,且与下文“为家人准备一顿丰盛的早餐也可以表示你的歉意。”相呼应。故选D。37.D 38.C 39.D 40.B【导语】本文是Nancy讲述她去年夏天与家人在霍克斯伯里河度假的经历,以及这段时光对她的重要意义。37.细节理解题。根据“It is also a golden chance to spend time with my family because I have little time with them during the school year.”可知,Nancy在暑假前没有太多时间与父母在一起。故选D。38.主旨大意题。第三段主要介绍了Nancy和家人进行的活动,如游泳、水上滑水等。故选C。39.细节理解题。根据“In the warm afternoon, we peacefully read books lying on hammocks by the river.”可知,Nancy和家人在下午安静地看书,而不是在早上。故选D。40.推理判断题。根据“I can’t help thinking about those days again and again even though so many months have passed.”可知即使已经过去了好几个月,Nancy仍忍不住一次又一次地想起那些日子。由此推知,Nancy怀念与家人共度的暑假。故选B。41.B 42.C 43.A 44.C【导语】本文描述了Lily在农场的度假生活,包括农场的环境、她最喜欢的活动等。41.细节理解题。根据“Hi, I’m Lily. I usually go to a farm for my holiday.”可知,莉莉通常去农场度假。故选B。42.细节理解题。根据“The farm has a big house. It has six rooms.”可知,这个大房子有六个房间。故选C。43.细节理解题。根据“A beautiful fireplace (壁炉) is in the living room, so we feel warm in winter.”可知,莉莉在冬天的大房子里感觉温暖。故选A。44.细节理解题。根据“My favourite time on the farm is the night. I like looking at the stars. I talk a lot with my parents after dinner. We often sit outside the house under the beautiful sky and tell old stories (故事).”可知,莉莉晚上在农场喜欢看星星,晚饭后和父母聊天,经常坐在房子外面美丽的天空下讲老故事,但没有提到数星星。故选C。45.B 46.C 47.C 48.B 49.B【导语】本文主要介绍了三个家庭将要进行的野餐活动。45.细节理解题。根据“Mike’s family will have a picnic in a park near their houses tomorrow.”可知,他们将在公园里野餐。故选B。46.细节理解题。根据“Jim and his sister are preparing fruit.”可知,Jim正在和他的妹妹准备水果。故选C。47.细节理解题。根据“Betty is singing. Dad is eating an apple. Her mum and her grandparents are listening to her singing.”可知,共有五个人。故选C。48.推理判断题。根据“All Betty’s family are having a picnic by the lake. Betty is singing. Dad is eating an apple. Her mum and her grandparents are listening to her singing.”可知,本段主要介绍Betty一家在湖边野餐,B选项的图片符合。故选B。49.主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要介绍的是家庭活动。故选B。50.B 51.C 52.C 53.C【导语】本文是一篇记叙文,讲述了6岁喜欢画画的爱丽丝,雨后和父亲及狗狗出门看到彩虹后想画彩虹,却缺少橙色、绿色和紫色,在父亲的帮助下通过混合颜色得到了所需颜色并画出了很棒的彩虹,体现了爱丽丝的天真以及父女间的温馨互动。50.细节理解题。根据“She likes drawing very much and she draws every day.”可知,爱丽丝每天喜欢做的事情是画画,故选B。51.词句猜测题。根据前文“Wow, what’s that in the sky ”以及后文“Seven colors. It looks so nice.”可知,天空中出现的有七种颜色且很好看的东西是彩虹,所以“rainbow”意思是 “彩虹”,故选C。52.细节理解题。根据“Blue and red can make purple.”可知,爱丽丝通过将蓝色和红色混合得到紫色,故选C。53.细节理解题。根据“With the help of her father, Alice draws a great rainbow.”可知,爱丽丝在父亲的帮助下画了一幅很棒的彩虹,故选C。54.C 55.B 56.D 57.B 58.A【导语】本文是一篇应用文,Joseph写给表/堂兄弟Jack的一封邮件,主要与他分享自己成为哥哥、家里迎来新成员Amy的喜悦,并探讨了如何做一个好哥哥。54.细节理解题。根据第一段中“My parents Shelly and Robert are very happy.”可知,作者的父母是Shelly和Robert。故选C。55.细节理解题。根据第二段中“I ask my mum about it. She says, ‘A big brother is like a good friend.”可知,信中Joseph的妈妈说:一个哥哥就像好朋友。故选B。56.细节理解题。根据第一段中“We have a new family member. Her name is Amy. She is my little sister.…My dad says I am a big brother now.”可知,作者是Amy的哥哥。故选D。57.细节理解题。根据第三段中“And now you have two cousins.”可知,作者有两个(堂、表)兄弟姐妹。故选B。58.主旨大意题。通读全文可知,本文是一封电子邮件,Joseph写给表/堂兄弟Jack的一封邮件,主要与他分享自己成为哥哥、家里迎来新成员Amy的喜悦,并探讨了如何做一个好哥哥。故选A。59.C 60.B 61.D 62.A 63.B【导语】本文主要讲述了Linda不擅长运动,但在妈妈的帮助下通过每天遛狗锻炼跑步,最终在接力赛中表现出色并赢得比赛的故事。59.细节理解题。根据“‘Sports Day is boring,’ Linda says sadly.”可知,Linda感到不开心。故选C。60.细节理解题。根据“Linda knows she can’t do well in the race”可知,Linda不想让妈妈去学校是因为她认为自己表现不好。故选B。61.细节理解题。根据“Mum knows what Linda means. She wants to help Linda.”可知,妈妈带狗回家是为了帮助Linda。故选D。62.细节理解题。根据“The day before Sports Day, Mum gives a part of running shoes to Linda”可知,妈妈给Linda的是一双跑鞋。故选A。63.推理判断题。通过全文可知,妈妈的爱和Linda的练习帮助她赢得了比赛。故选B。64.C 65.C 66.D 67.A【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了Mary的学校布局及设施功能。64.细节理解题。根据文章第3段“Behind the teaching building, there is a big playground. It’s a wonderful place for students to do morning exercises and hold school sports events.”可知,操场是学生们活动的理想场所。故选C。65.细节理解题。根据文章第3段“You can see the gym next to the playground, with a table tennis room, a badminton room and a dancing room.”可知,Mary可以在体育馆打羽毛球。故选C。66.推理判断题。根据文章第3段“After 4:30 in the afternoon, many boys come to the playground to play football or basketball.”可推断,学校可能在4:30放学。故选D。67.词句猜测题。根据文章第4段“There are a lot of books and magazines in it.”结合上下文及中文选项,“magazines”意为“杂志”。故选A。68.C 69.A 70.B【导语】本文是一篇记叙文,通过四个学生的自述,分别介绍了他们最喜欢的科目及相关信息。68.细节理解题。根据“I have maths on Monday, Tuesday, Thursday and Friday.”可知,Bob没有数学课的日子是周三。故选C。69.细节理解题。根据“Someone thinks history is boring, but I don’t think so. I like it very much and I think it’s really interesting.”可知,Eric认为历史是有趣的。故选A。70.细节理解题。根据“My mother is a singer… She is good at the piano and drawing.”可知,Tina的妈妈擅长钢琴。故选B。71.C 72.B 73.D 74.C【导语】本文主要介绍了作者吉姆的学校。71.细节理解题。根据“My school is very big.”和“My school is also very beautiful.”可知,吉姆的学校又大又漂亮,故选C。72.细节理解题。根据“The big playground is behind the teaching buildings.”可知,教学楼在操场的前面,故选B。73.细节理解题。根据“In the centre of the garden, there is a pool.”可知,水池在花园的中央。故选D。74.主旨大意题。通读全文,以及“My school is very big. I’d like to tell you more about it.”可知,本文主要介绍了吉姆的学校。故选C。75.C 76.D 77.A 78.D【导语】本文是记叙文。主要讲述了在墨西哥的一个小农场里,没有固定学校,一辆公交车充当移动学校,司机担任老师,为不同年龄段的孩子及家长授课,农场人们期盼拥有真正学校的故事。75.细节理解题。根据“It’s a school bus, but it doesn’t take the children to school. It just goes around from place to place”可知,这辆公交学校会四处移动。结合选项,“go around from place to place”符合文意。故选C。76.词句猜测题。根据前文“A bus is the school. The driver of the bus is the teacher. It’s a school bus... The farmers call it a school on wheels”可知,前文一直围绕“公交车”展开,此处“it”指代前文提到的“the bus”,即农民们把这辆公交车称为“车轮上的学校”。故选D。77.细节理解题。根据“In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning”可知,大一点的孩子下午上课,是因为他们早上必须工作。“they have to work”与原文表述一致。故选A。78.推理判断题。本文讲述特殊的教育形式,适合刊登在杂志上。故选D。79.B 80.C 81.B 82.B 83.C【导语】本文介绍了学校运动场附近的“快乐学校农场”。79.细节理解题。根据“There is a wonderful farm near the sports field in our school. We call it Happy School Farm.”可知,Happy School Farm在运动场附近,故选B。80.细节理解题。根据“Every Tuesday and Friday, we work on the farm after class.”可知,每周二和周五,课后会去农场干活,故选C。81.词义猜测题。根据“We water the plants, clean the ground, and watch them grow day by day.”可知,给植物浇水,清理地面,然后每天看着这些植物茁壮成长,“day by day”表示“日复一日”,故选B。82.细节理解题。根据“In art class, we draw beautiful pictures of the vegetables and show them to our classmates.”可知,在美术课上,我们画蔬菜的图片,故选B。83.主旨大意题。根据“Happy School Farm is really a special place for all of us. It teaches us to love nature and enjoy working together. It also helps us learn new skills.”可知,本文介绍了学校运动场附近的“快乐学校农场”,这是一个既可以帮助学生学习,又可以让学生玩得快乐的地方,故选C。84.B 85.D 86.C 87.B【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了Jack在新学期的第一天遇到新同学Maria,并一起体验新教室和认识新老师的故事。84.推理判断题。根据第二段“‘Nice to meet you,’ he says to the girl. ‘I’m Jack...’ The girl is happy to meet him and says, ‘Nice to meet you, too. I am Maria.’”可知,Jack自我介绍后,女孩Maria也回应了自己的名字,因此缺失的句子应该是询问对方名字的问句。选项B“你叫什么名字?”最符合语境。故选B。85.细节理解题。根据第三段“They see many new things in it—desks, chairs, books, pencil boxes, schoolbags and some flowers.”可知,教室里有椅子、书、和花。故选D。86.推理判断题。根据第四段“‘She must be our English teacher,’ Jack says to Maria. ‘I think so,’ Maria says.”可推知,这位新老师是Jack和Maria的英语老师。故选C。87.主旨大意题。全文围绕Jack新学期的第一天展开,描述了他遇到新同学、参观新教室以及认识新老师的过程。因此,选项B“Jack的第一天学校生活”最全面概括了文章主旨。故选B。21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览