Unit 2 We're Family! 类文阅读理解 强化练 2025-2026学年上学期初中英语人教版(2024)七年级上册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 2 We're Family! 类文阅读理解 强化练 2025-2026学年上学期初中英语人教版(2024)七年级上册

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
Unit 2 We're Family! 类文阅读理解 强化练
2025-2026学年上学期初中英语人教版(2024)七年级上册
Hello, I am Sofia. I am a girl and I am five. Do you want to meet my family
This is my father, James. He is very handsome. He is an actor (男演员). He is 40.
This is my mother. Her name is Miranda. She is an English teacher. She is 38.
This is Mark. He is my brother. He is nine. He likes birds very much. He has a pet parrot. Its name is Toby.
This girl is Amber. She is nine too. She and Mark are twins. Her favourite colour is yellow. She likes playing the violin.
根据材料内容选择最佳答案。
1.Who is 9 years old
A.Sofia. B.Sofia and Mark. C.Miranda. D.Amber and Mark.
2.There are ________ females (女性) in the family.
A.two B.three C.four D.five
3.James is Mark’s ________.
A.mom B.dad C.teacher D.son
4.Who is Toby
A.Sofia’s brother. B.Sofia’s dad. C.Mark’s pet. D.Mark’s teacher.
5.Which of the following is TRUE
A.Miranda is an English teacher. B.Sofia is James’ son.
C.Mark likes red. D.Amber and Sofia are twins.
Hello, everyone. My name’s John. Here is the picture of my family tree. Let’s have a look.
6.________ may be (可能是) Gina.
A. B. C. D.
7.Bill is Eric’s ________.
A.father B.uncle C.cousin D.grandpa
8.Which of the following words can be put in (能被放在) the ▲
A.parent B.cousin C.sister D.aunt
9.Frank has ________ sons.
A.two B.three C.four D.five
10.Which of the following is TRUE
A.Mary is Anna’s aunt. B.Kate is Jane’s mother.
C.Paul is Eric’s uncle. D.Peter is Eric’s cousin.
I’m Dick. I have a big family. My family take photos every year. In my eyes, these photos are great. They can help us record our happy times. We often have a look at them when we are free. Now I want you to see a photo.
When do we take the photo During the Spring Festival (春节期间) this year. All my family come back home to celebrate (庆祝) the new year. So we take the photo together.
My two grandfathers, two grandmothers, my parents, my sister and I are in this photo. We all have big smiles (微笑) on our faces. My grandparents sit in the chairs, and I am in front of (在……前面) them. The two people next to my grandparents are my father and mother. My sister is in their arms. Everyone looks very happy in the photo. I like the photo very much.
Next year, I want to take photos with my family in my school. That is very nice.
11.What does the underlined word “record” mean in Chinese
A.依靠 B.记录 C.遗忘 D.吸引
12.How does the writer begin Paragraph (段落) 2
A.By (通过) asking a question. B.By showing an example (举例).
C.By giving numbers. D.By telling a story.
13.________ people are in the photo.
A.Five B.Six C.Seven D.Eight
14.Where is Dick’s sister
A.In the chair. B.Next to her parents.
C.In her parents’ arms. D.In front of her grandparents.
15.What’s the best title (最佳标题) for the text
A.My family story B.My family photo
C.The Spring Festival D.A photo of my school
根据材料内容选择最佳答案。
16._________ introduces his family to us.
A.Leo B.Mike C.Eric D.Nancy
17.Mike is _________ son.
A.Jenny’s B.Lily’s C.Nancy’s D.Kevin’s
18.Nancy is in _________.
A.No. 32 Middle School B.No. 75 Middle School
C.No. 132 Middle School D.No. 112 Middle School
19.Kevin always plays with his _________.
A.grandpa B.sister C.friend D.dad
20.From the passage, we can find _________.
A.Mike and Jenny are teachers B.Eric doesn’t like making friends
C.there are seven people in the family D.Nancy doesn’t like English
二、任务型阅读
My name is Chen Yang. I’m twelve years old. I’m a Chinese student.
There are four people in my family—my father, my mother, my brother and I. My father is a doctor at the City Central Hospital and my mother is a theatre manager. My brother is a student, too. He is thirteen. We are in the same school, but not in the same class.
I like English very much. I can speak a lot of English. I want to have an American pen friend. Let’s be friends, OK Please write to me. My address is No.22 Middle School, Hunan, China. My email is Cheny@.
阅读短文,回答问题。
21.What is Chen Yang’s father
22.How old is Chen Yang’s brother
23.Are Chen Yang and his brother in the same class
24.What school are they in
25.Can Chen Yang speak English
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 D B B C A A B C A D
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 B A D C B C B D A C
1.D 2.B 3.B 4.C 5.A
【导语】本文主要介绍作者Sofia及家人的个人信息。
1.细节理解题。根据“This girl is Amber. She is nine too. She and Mark are twins.”可知,Amber和Mark是双胞胎,两人都是九岁。故选D。
2.细节理解题。根据表格中的图片可知,Sofia家一共有三位女性。故选B。
3.细节理解题。根据“This is my father, James.”以及第四栏中的“This is Mark. He is my brother.”可知,James是Mark的爸爸。故选B。
4.细节理解题。根据“This is Mark… He has a pet parrot. Its name is Toby.”可知,Toby是Mark的宠物。故选C。
5.细节理解题。根据“Her name is Miranda. She is an English teacher.”可知,Miranda是一名英语老师,A项正确。故选A。
6.A 7.B 8.C 9.A 10.D
【导语】本文主要介绍了约翰的家谱。
6.推理判断题。根据家谱信息可知,吉娜是约翰的奶奶,照片应是年龄比较大的女性。故选A。
7.推理判断题。根据家谱信息可知,比尔和保罗是兄弟关系,因此保罗的孩子埃里克应叫比尔叔叔或伯伯。故选B。
8.细节理解题。根据家谱信息可知,“我”、埃里克和简都是保罗和萨莉的孩子,因此“我”和简是姐弟或兄妹关系,在简姓名下应填sister。故选C。
9.推理判断题。根据家谱信息可知,弗兰克和吉娜有两个儿子,分别是比尔和保罗。故选A。
10.推理判断题。根据家谱信息可知,莎莉和珍妮是姐妹,因此莎莉的儿子埃里克与珍妮的儿子彼得是表兄弟,因此选项D描述正确。故选D。
11.B 12.A 13.D 14.C 15.B
【导语】本文是一篇记叙文。主要介绍了Dick的全家福。
11.词句猜测题。根据“My family take photos every year. In my eyes, these photos are great.”可知,照片是用来记录生活中的幸福瞬间的,由此可推测record意为“记录”。故选B。
12.篇章结构题。根据“When do we take the photo ”可知,第二段以一个问题开头。故选A。
13.细节理解题。根据“My two grandfathers, two grandmothers, my parents, my sister and I are in this photo.”可知,照片里一共有八个人。故选D。
14.细节理解题。根据“The two people next to my grandparents are my father and mother. My sister is in their arms.”可知,我妹妹在父母的怀里。故选C。
15.最佳标题题。根据“Now I want you to see a photo.”可知,本文主要介绍了Dick一家的全家福。故选B。
16.C 17.B 18.D 19.A 20.C
【导语】本文是Eric介绍自己的家庭。
16.细节理解题。根据图片中的句子“These are my grandparents,Leo and Lily”,“Mike and Jenny are my parents”以及“I’m Eric.”可知,说话者不是Leo和Mike,结合选项可知,是Eric在给我们介绍他的家庭。故选C。
17.细节理解题。根据文中的句子“These are my grandparents,Leo and Lily”以及“Mike and Jenny are my parents”可知,Mike是Leo以及Lily的儿子,故选B。
18. 细节理解题。根据文中的句子“Jenny is her English teacher”可知,Jenny是Nancy的老师;根据“Mike and Jenny are my parents. My mother is a doctor and my mother is an English teacher in No. 112 Middle School”可知,Jenny在第112中学,所以Nancy也在第112中学。故选D。
19. 细节理解题。根据前文可知,Eric在给我们介绍他的家庭;根据文中的句子“He always plays with Leo”可知,Eric的弟弟Kevin总是和他的祖父玩。故选A。
20. 细节理解题。本文是Eric介绍自己的家庭。介绍了grandparents (Leo和Lily)、parents (Mike和Jenny)、sister (Nancy)、little brother (Kevin)。一家共七个人。故选C。
21.His father is a doctor. 22.His brother is thirteen(years old). 23.No, they aren’t. 24.They are in No. 22 Middle School, Hunan, China. 25.Yes, he can.
【导语】本文介绍了陈阳的家庭情况。
21.根据“My father is a doctor at the City Central Hospital ”可知陈阳的父亲是一名医生,故填His father is a doctor.
22.根据“My brother is a student, too. He is thirteen.”可知陈阳的哥哥十三岁了,故填His brother is thirteen (years old).
23.根据“We are in the same school, but not in the same class.”可知,陈阳和他的哥哥在同一所学校但是班级不同,所以否定回答,故填No, they aren’t.
24.根据“My address is No.22 Middle School, Hunan, China.”可知他们的学校是中国湖南省第22中学,故填They are in No. 22 Middle School, Hunan, China.
25.根据“I can speak a lot of English.”可知,陈阳能说很多英语,所以此处肯定回答,故填Yes, he can.
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览