资源简介 高二英语十月份检测试题时间120分钟 满分:150分 2025.10.10第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What could the man probably be now A. A receptionist. B. A student. C. An architect.2. Which gate should the woman go to A. Gate 20. B. Gate 30. C. Gate 35.3.How does the man feel A. Relieved. B. Angry. C. Worried.4.What will the speakers do on the man’s birthday A. Eat out. B. Cook at home. C. Visit some friends.5. What type of book is the woman reading A. Horror fiction. B. Science fiction. C. Romantic fiction.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6-7小题。6. What are the speakers mainly talking about A. A camera. B. Some photos. C. A village.7. Why did the man stay in the campsite A. The hotel was fully booked.B. He wanted to get close to the nature.C. The hotel was expensive at that time.听下面一段对话,回答第8-9小题。8. What does the man advise the woman to do A. Apply for a position.B. Refer to Susan’s files.C. Talk to David about the meeting.9. What does the man want to know in the end A. What will be discussed at the meeting.B. Who will attend the meeting.C. When the meeting begins.听下面一段对话,回答第10-12小题。10. Where are the speakers A. At a cinema. B. At a restaurant. C. At a shop.11. What does the man think of the price A. A bit low B. Reasonable. C. Too high.12. Who is Brett Flick A. A movie star. B. The woman’s husband. C. The man’s friend.听下面一段对话,回答第13-16小题。13. Why did Fiona decide to write a book about Beatrice Cadbury A. Beatrice had a surprising life.B. She was interested in the Cadbury family.C. The school Beatrice had started was famous.14. What was Beatrice’s life like in her childhood A. Difficult. B. Unlucky. C. Pleasant.15. What did Beatrice ask her brother to do A. Come to her house. B. Stop giving her money.C. Allow her to meet the factory workers.16. Why did Beatrice and her family live in a tent A. She wanted to live like poor people.B. There were too many people in her house.C. Her children liked to live in a different place.听下面一段对白,回答第17-20小题。17. Where can the listeners find the housing office A. Next to the library. B. Outside the bookstore. C. In the entry to the college.18. When does the housing office open during holidays A. On Monday and Friday mornings.B. On Monday and Thursday morningsC. On Tuesday and Thursday mornings.19. How many library books does the college offer A. Around 5,000. B. Around 50,000. C. Around 500,000.20. Which is the best place to have a cheap hot meal A. The Food Hall. B. The students’ bar C. The Hungry Cafe.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AScience museums are magical places where curiosity meets discovery. The following are four of the world’s most amazing science museums that every tech enthusiast should visit!The Exploratorium (San Francisco, USA)Located in San Francisco, the Exploratorium is an interactive science museum where visitors can touch, play, and experiment. It features over 600 exhibits, including a giant bubble maker and a tornado simulator (模拟器). The museum encourages hands-on learning, making science fun for all ages.Deutsches Museum (Munich, Germany)As one of the world’s largest science and technology museums, the Deutsches Museum displays historic inventions like the first automobile and early airplanes. With exhibits ranging from astronomy (天文学) to robotics, it offers a deep dive into Germany’s engineering achievements.Miraikan (Tokyo, Japan)Miraikan, or the “Museum of Emerging Science and Innovation”, showcases Japan’s cutting-edge technology. Highlights include ASIMO the humanoid robot, a real-time global earthquake tracker and a giant LED globe displaying Earth’s weather patterns. It’s a perfect place to explore future technologies.CosmoCaixa (Barcelona, Spain)CosmoCaixa is famous for its immersive exhibits, such as a flooded Amazon rainforest and a planetarium. Visitors can walk through a recreated ecosystem or experiment with physics puzzles. The museum makes complex scientific concepts easy to understand.21. For a historic invention enthusiast, which museum suits him/her best A. Deutsches Museum. B. The Exploratorium.C. Miraikan. D. CosmoCaixa.22. What special experience does Miraikan offer to visitors A. A chance to operate ASIMO the humanoid robot.B. A display of real-time global earthquake activities.C. A journey to explore technologies of future Japan.D. A collection of historical technical achievements.23. What do all these science museums have in common A. They are all related to space exploration.B. They all combine technology with history.C. They all offer engaging experiences.D. They all allow hands-on experiments.BKris Bowers, a musician and award-winning film composer, grew up playing the piano through Los Angeles Unified’s music program. But it was only a few years ago that he learned about the people who cared for the instruments that brought him — and so many other students — joy and emotional support over the years.The documentary The Last Repair Shop, co-directed by Bowers, puts the spotlight on those technicians who regularly repair more than 130,000 student instruments for free — work that has been taking place in a downtown L.A. storehouse since 1959.For Bowers, making the film was a full circle moment. He learned about the work of Steve Bagmanyan, a technician who tuned the pianos in Bowers’s primary and middle schools. “I was able to thank someone who had a hand in my progress as a musician,” Bowers says.Besides Bagmanyan, who is one of four workers, each personal story intersects (交织) with a piece of L.A. and maybe even United States history. Dana Atkinson, who works in the strings division, shares his story. Paty Moreno, the only woman technician in the shop, talks about her journey moving to the U.S. from Mexico and raising her children here — her job in the repair shop helped her maintain some stability, she says. Duane Michaels fixes the woodwind instruments and talks about his time on tour with the great rock singer Elvis in the past.Directing the documentary gave Bowers a chance to mix his love for music and his city. “Having that deep love for this city and discovering this music repair shop and this program make me extremely proud of the city,” Bowers says.The film has already brought attention to the repair shop. There is now a $15 million fundraising effort set up by the Education Foundation to help keep the program running and invest in future instrument technicians.24. What does The Last Repair Shop focus on A. The development of a repair shop.B. The stories of instrument technicians.C. Bowers’s journey to become a musician.D. Bowers’s struggle to support piano players.25. Why was Steve Bagmanyan included in the film A. He instructed Bowers to be a composer.B. He played a role in Bowers’s musical career.C. He was a professional instrument repairman.D. He had an influence on Bowers academically.26. What does Bowers think of the experience of directing the documentary A. Demanding. B. Challenging. C. Promising. D. Rewarding.27. What is the purpose of the text A. To honor a famous director. B. To advertise a repair shop.C. To introduce a documentary. D. To share a music program.CResearchers from Norwegian University of Science and Technology have looked at the connection between physical activity and brain health. The findings show that the brain definitely benefits from physical activity.The research evaluated evidence from both animal and human studies. It points out that our body mechanisms (机制) like blood flow, immune function, brain plasticity, and the release of protective chemicals in the blood will weaken with age, which plays an important role in the development of dementia (痴呆). However, physical activity can be one effective way to help slow down the process, reducing the risk of dementia and promote healthy brain aging.Today, the recommendation is at least 150 minutes of moderate intensity (中等强度) or 75 minutes of high intensity each week. Fully 50% to 70% of the population does not manage today’s activity recommendations.However, based on the reality, Atefe R. Tari, one of the researchers, suggested that microtraining (going from no activity to adding brief strength training into everyday life) be included in the recommendations from Norwegian health authorities. He noted that exercising much less than what the current recommendations can provide great benefits — as long as the intensity of the training is high.“Our review shows that even small amounts of high-intensity activity — similar to fast walking where you can’t sing — can reduce the risk of dementia by up to 40%. A little is better than nothing. We believe it’s time for health authorities to make some adjustments on how important exercise is for the brain — it may be what encourages people to get started,” says Tari.In a commentary in Nature Medicine, American researchers even argued that public guidelines need to be updated. As life expectancy increases, dementia is becoming a major public health challenge. Since there is still no cure, prevention is crucial. “Exercise is cheap, accessible and has no side effects. It should be considered a first-line measure to preserve brain health,” Tari says.28.What is the main finding of the research A.Regular physical activity helps cure dementia.B.It’s difficult to follow exercise recommendations.C.High-intensity exercise is less effective for health.D.Exercise protects aging brains against dementia.29.What does paragraph 2 mainly talk about A.How exercise influences brain health.B.Possible risks of developing dementia.C.Effects exercise has on animals and humans.D.Why our body mechanisms begin to weaken.30.Why does Tari suggest microtraining A.Most people prefer exercising in groups.B.It is more achievable for ordinary people.C.It is more enjoyable than regular exercise.D.Current recommendations are unscientific.31.What is American researchers’ attitude toward microtraining A.Doubtful. B.Curious. C.Supportive. D.Disapproving.DAt any given moment, millions of people suffer from undiagnosed (未确诊) health conditions—diabetes, vitamin deficiencies, or even early signs of neurological diseases—that could be detected earlier with better monitoring. In fact, the World Health Organization estimates that delayed diagnosis contributes to nearly 20% of preventable health complications (并发症). What if there was a way to continuously track key health markers without invasive blood tests or frequent doctor visits Researchers have developed a groundbreaking smart contact lens (隐形眼镜) that can analyze tears to monitor health in real time. Inspired by the natural composition of tears, the lens uses ultra-thin sensors to detect changes in these substances. Their waves can indicate dehydration, high blood sugar, or even signs of stress.The new technology is built on a flexible hydrogel (水凝胶) equipped with biological sensors that react to specific biomarkers. When these substances interact with the sensors, the lens sends out light signals that can be captured by a smartphone camera. An accompanying app then translates these signals into easy-to-understand health data, warning the wearer if any levels fall outside the normal range. The hydrogel material is comfortable for extended wear and minimizes wear-related stress, making it suitable for daily use. Additionally, the lens is designed to maintain clear vision while performing its monitoring functions, ensuring no damage to the wearer’s sight.In tests, the lenses successfully detected abnormal sugar levels in diabetic patients within seconds. When the smartphone app processes the light signals, it provides instant feedback, allowing users to take immediate action if necessary.“While further clinical testing is needed before this technology can be widely adopted, our work represents a major step forward in non-invasive health monitoring,” said Dr. Elena Vasquez from Stanford University. “Future versions could integrate additional features, such as drug delivery for conditions like glaucoma, which will be a key focus of our next research phase. We are also exploring partnerships with healthcare providers to make this technology accessible to underserved populations.”32. What does the author stress in paragraph 1 A. The urgency for early detection of health issues.B. The inefficiency of traditional diagnostic methods.C. The growing burden of deadly diseases worldwide.D. The high cost of monitoring people’s health condition.33. Why is a hydrogel used in the smart contact lens A. To change the contact lens’ color. B. To replace the smartphone camera.C. To store real-time health data. D. To ensure comfort and clear vision.34. What is Dr. Elena Vasquez’s suggestion about A. The future plans of the research.B. The limitations of future version.C. The challenges of producing the lenses.D. The practical applications of the technology.35. What can be a suitable title for the text A. Tears Uncover Your Health Secret. B. Contact Lens cure Diseases.C. Smart Lens detect Diseases Early. D. Hydrogel Improves Eyesight.第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(注:E涂AB,F涂AC,G涂AD)Have you been wishing to put on your hiking shoes and enter the woods for a little backpacking trip, but you’re not sure exactly where to start That’s okay! ____36____ These are all of the things you need to know as a backpacking beginner!Stay close to your home.Find an overnight trip that’s not too far away from where you live and try for just a night. This will make you feel safer, and you won’t have to take along quite as much equipment during your first attempt. ____37____ You can work up to a tougher trip over time.Plan ahead.You need to make sure you know where you’re going, where you’re camping out, where to find water, etc. Be sure to read up on the route you’re hiking on so that you can prepare for your journey in advance! It also includes choosing a route, figuring out when you’re going to set off, who you’ re going with, and what you’ re going to bring along. ____38____Put safety first.While beautiful, the wilderness can sometimes also be dangerous. ____39____ What’s worse, there are no hospitals close by. Make sure you know some basic first aid and stay safe and careful when you’ re on the way.____40____When you’re backpacking and camping out, it’s important to try to leave the space as it was when you found it. If you’ve made a fire, be sure to put it out and bury it before you head back onto the trip. Also, don’t leave any waste or litter behind. Pick up after yourself and take care of the beautiful earth!A. Take care of nature.B. Take advantage of the peace.C. As a result, your bag will be a little lighter.D. You never know what could happen outdoors.E. You should also take time to kick back and relax.F. We’ve got you covered on all the backpacking basics.G. You can try making a checklist to get it totally prepared.第三部分 语言运用(共三节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Craig Grossi, a young US Marine (海军陆战队士兵), was on a dangerous ____41____ in Afghanistan in 2010. One day, during a break in a ruined village, he ____42____ a thin, injured yellow dog and it looked lost and hungry. Craig felt ____43____ for it, so he shared his meatballs with it, who ____44____ followed Craig and his unit back to their camp. Craig decided to ____45____ the dog, naming him Fred.Fred quickly became more than just a pet, he became a vital ____46____ and the unit’s mascot (吉祥物). In the harsh reality of war, Fred provided ____47____ comfort and joy. His presence not only lifted the soldiers’ spirits, but also ____48____ them a sense of home and unconditional love amidst the chaos. For Craig, his ____49____ with Fred was even closer. On night patrols, Fred always accompanied Craig and _____50_____ never make a sound.Considering how cruel the battlefield was, Craig decided to part with Fred temporarily. _____51_____ a crew of DHL workers, a _____52_____ vet, and a military dog handler, Fred was smuggled (偷运) into a duffel bag and eventually made it to Craig’s family in Virginia.Months later, Craig and Fred were _____53_____. Adapting to peaceful life had its _____54_____ for both, but they helped each other _____55_____ the difficulties. Craig often says, “I rescued Fred, but truly, Fred rescued me.”41. A. vacation B. mission C. scene D. protest42. A. realized B. cured C. spotted D. harmed43. A. frightened B. sympathetic C. generous D. inspired44. A. honestly B. reluctantly C. immediately D. nearly45. A. abandon B. approach C. assist D. adopt46. A. burden B. weapon C. companion D. enemy47. A. unexpected B. independent C. determined D. shallow48. A. resulted B. offered C. contributed D. enabled49. A. bond B. belonging C. agreement D. impact50. A. wisely B. politely C. sincerely D. easily51. A. With the help of B.On account of C. In spite of D. On the basis of52. A. confident B. kindhearted C. selfish D. humble53. A. encountered B. separated C. reunited D. identified54. A. consequences B. opportunities C. benefits D. challenges55. A. break into B. look for C. get over D. put up with第二节(共10小题;每小题1分, 满分10分)阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式。In China, calligraphy refers to the way of writing. The writing brush, ink stick, ink stone, and paper were essential tools for ancient Chinese ____56____ (scholar) and they are often referred to as the “Four Treasures of the Study.”The writing brush, together with ink stick, ____57____ (use) by the Chinese to write and paint since 5,000 years ago. In the Qin Dynasty (221 BC-206 BC), people already used feathers of different hardness and bamboo trunks ____58____ (produce) brushes. During the Han Dynasty (206 BC-220 AD), people focused instead on man-made ink, due to its ____59____ (convenient) over natural ink. After paper was invented by the Chinese, bamboo slips, wooden tablets, brocade and silk, ____60____ originally functioned as writing surfaces, gradually faded out. The ancient Chinese first ____61____ (develop) ink stone with the use of writing brushes and ink. After the Song Dynasty (960AD-1279 AD), the “Four Treasures of the Study” were ____62____ (especial) referred to hubi: the writing brush produced in Huzhou, Zhejiang province; huimo, the ink stick produced in Huizhou, Anhui province; xuan paper, ____63____ kind of paper produced in Xuanzhou, Anhui province; and duanyan, the ink stone ____64____ (make) in Zhaoqing, Guangdong province (Zhaoqing was earlier called Duanzhou).____65____ is a fact that the “Four Treasures of the Study” have played a key role in recording and preserving Chinese civilization.第三节 单词拼写(共10小题;每小题0.5分,满分5分)根据汉语及首字母提示写出单词的正确形式,每空限填一词。66.The walk gave me a good a (胃口, 食欲).67.He s (伸出,伸展) out a hand and picked up the book. 68.U (最终), my duty is helping every student to learn.69.The study concluded that the data presented in the survey was r (可靠的) and could be used for further research.70.Some students hide their faces in their hands m (仅仅) because they are afraid of being called on by the teacher.71. The players were a___________(激怒) by the unfair judge. 72.Organic farmers use different d (深度) of soil to plant diverse crops.73.2.By 2028, two-thirds of the world’s population may face water s (短缺).74.Although I soon c (使相信) him of my innocence, I think he still has serious doubts about my sanity.75.The airline industry is experiencing big growth in both international and d__________(国内的) travel.第四部分 写作(40分)第一节 应用文写作(15分)你校正在组织英语作文比赛,请以“The Person I Admire most”为题,写一篇短文参赛,内容包括:1. 人物简介;2. 钦佩和欣赏的原因。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 可适当添加细节,以使行文连贯。The Person I Admire most____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第二节 读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节和段落开头语续写两段,使之构成一个完整的故事。所续写短文的词数应为150左右。Alex sat quietly at the back of his Chinese class, his eyes fixed on the textbook before him. As a shy and unnoticed student, he felt like a lone wolf, struggling against the complexities of high school life. Ms Lau, his Chinese teacher, was a light in his otherwise dark world. Her warm smile and gentle behavior made her stand out among the sea of teachers. She was the only one who seemed to understand his conservative nature, always encouraging him to step out of his comfort zone.One day, after class, Ms Lau approached Alex with excitement shining in her eyes. “Alex, I have an offer for you,” she said, her voice filled with enthusiasm. “I am organizing a cultural exchange program to China, and I believe it would be a great opportunity for you to explore a new world.”Alex’s heart skipped a beat, the prospect of traveling to a foreign country both exciting and terrifying. He hesitated, unsure if he had the courage to start such an adventure. But Ms Lau’s firm belief in him gave him the push he needed to take a leap of faith.Under Ms Lau’s guidance, Alex began preparing for the trip. He got really interested in Chinese culture and learned about its long history and traditions. Ms Lau became his mentor(导师), teaching him not only the language but also invaluable life lessons. She taught him the importance of being confident and not giving up, reminding him that growth only happens outside one’s comfort zone.The day of departure arrived, and Alex found himself on a plane headed for China. He couldn’t help but feel amazed as he stepped off the plane and into a world so different from his own. The busy streets, bright colors, and unfamiliar sounds flooded his senses. Yet, Ms Lau’s comforting presence by his side provided him with the strength to face the unknown.During their time in China, Alex wholeheartedly enjoyed the experience. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Back in the United States, Alex was a changed person.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________高二英语十月份检测试题答案1.【答案】AM: My job is so boring. I really don’t like dealing with customers in the front desk.W: Really Maybe you should try something new.M: I don’t know. I’ve always wanted to be an architect, but I’d have to go back to school.2. 【答案】AW: The announcement said my flight will depart from Gate 30 instead of 20. Why is my flight number not on the screen at Gate 30 It will depart in 35 minutes.M: You must have missed the second announcement. Please ignore the gate change. It was an error.3.【答案】CM: We’re moving very slowly again now. I’m going to miss my meeting if we don’t speed up soon.W: Yes, we seem to be late most days at the moment.4.【答案】AW: How about going out for a meal on your birthday 5. 【答案】AM: Do you still have that book I lent you, Mary W: It’s just here, Mark. I’m still partway through reading it. Normally I read science fiction or love stories but this is fascinating!M: I’m glad you like it. I’m not a fan of horror fiction but I thought it was great.【答案】6. B 7. CW: You took this on the way to the mountain I can see the village. And I can also feel the beauties of nature. This was the campsite where you were staying M: Yes. We wanted to save money because it was high season. So we didn’t book a hotel or live in a villager’s house.W: Why didn’t you take photos of the mountain you were climbing M: I did. I took lots of photos because there was a wonderful view. But unfortunately those were no good.W: What a pity! Maybe something went wrong with the camera.【答案】8. B 9. CW: Can you tell me which one of these files contains the sales figures I need them for the meeting tomorrow afternoon.M: Susan and David have them, but I recommend looking at Susan’s files. I heard she always comes out with a very good analysis of the figures.W: Great, I’ll go with Susan’s then. Thanks for the help.M: No problem. By the way, what time does the meeting start I guess I’ll have to attend, too.【答案】10. B 11. C 12. AW: Hi Tony! I didn’t expect to meet you here. How’s it going M: Fine, thanks. Well, I just read about it in the local paper. I thought it sounded interesting.W: Me too. From the review, I didn’t expect to be able to get a table.M: Me neither, but if you look at these prices, you can see why people lost interest.W: You don’t say. It doesn’t seem unreasonable to me. And look over there, that’s Brett Flick. It’s not every day you can say you spent the evening in the same place as a Hollywood star.M: I suppose not. Anyway, I’d better be getting back. We’re sitting over there, near the entrance.【答案】13. A 14. C 15. B 16. BM: ... I’m speaking to Fiona Josephs, who’s written a book about a woman called Beatrice Cadbury. Fiona, why did you want to write about her W: Well, one day I was reading about a school in the Netherlands. That had been started by a poor married couple and the wife was called Beatrice Cadbury! I discovered she was a member of the famous Cadbury family. I felt puzzled. Why was a rich woman living as a poor person The answer was so amazing that I decided to write a book.M: What did you discover W: Well, as a child she lived in huge houses and was educated at the best schools. She had a very comfortable life. But Beatrice grew up wanting to make society a better place. She married a man from the Netherlands. While she was in the Netherlands, she decided she didn’t want to receive any more money from the Cadbury business. She told her brother, who was running the company, that he should give her share of the money to the factory workers instead.M: And then what happened W: Well, she even invited poor people to live in her house. When it became too crowded, she and her family had to live in a tent.M: Oh, a great woman!【答案】17. C 18. B 19. B 20. AW: Welcome to Highdown College. Firstly I’d like to say something about living arrangements. Most of you already have a place in one of our college flats. If you have any problems, please contact the housing staff. You’ll find the office at the entrance to the college and it’s open from nine until four Monday to Friday. During the holidays, it’s open, mornings only, on Monday and Thursday. However, if you have an emergency, you can contact somebody on 9785423. Moving on now... the college has excellent facilities to help you with your studies, including the Learning Resource Center that has about 50,000 library books. There are also 50 computers so you can use the Internet. There are plenty of places to eat at the college, like the Hungry Cafe on the first floor where you can have sandwiches and salad, or, if you prefer a hot meal at a very reasonable price you can go to the Food Hall. You’ll find it next to the bookshop, on the ground floor. Otherwise, you can have a pub lunch in the students’ bar. There are also machines around the college, where you can buy chocolate and drinks. Right, if anybody has any questions about these matters, or anything else, please stay behind now. I hope all of you enjoy your time at our college.21. A 22. B 23. C这是一篇应用文。文章主要介绍了世界上最令人惊叹的四个科学博物馆。21细节理解题。根据Deutsches Museum (Munich, Germany)部分的“As one of the world’s largest science and technology museums, the Deutsches Museum displays historic inventions like the first automobile and early airplanes.(作为世界上最大的科技博物馆之一,德意志博物馆展示了历史上的发明,比如第一辆汽车和早期的飞机)”可知,该博物馆的展品展示了历史上的发明。因此对于一个历史发明爱好者,Deutsches Museum是适合的。故选A。22细节理解题。根据Miraikan (Tokyo, Japan)部分的“Highlights include ASIMO the humanoid robot, a real-time global earthquake tracker and a giant LED globe displaying Earth’s weather patterns. It’s a perfect place to explore future technologies.(亮点包括人形机器人ASIMO,实时全球地震跟踪器和显示地球天气模式的巨大LED地球仪)”可知,该博物馆给游客提供的特别体验是实时全球地震活动的展示。故选B。23细节理解题。根据第一段“Science museums are magical places where curiosity meets discovery. The following are four of the world’s most amazing science museums that every tech enthusiast should visit!(科学博物馆是充满魔力的地方,这里将好奇心与探索精神完美融合。以下便是全球四家最令人惊叹的科学博物馆,每一位科技爱好者都应前往参观!)”第二段中的“Located in San Francisco, the Exploratorium is an interactive science museum where visitors can touch, play, and experiment.(探索博物馆位于旧金山,是一个互动式科学博物馆,游客可以触摸,玩耍和实验)”,第三段中的“As one of the world’s largest science and technology museums, the Deutsches Museum displays historic inventions like the first automobile and early airplanes.(作为世界上最大的科技博物馆之一,德意志博物馆展示了历史上的发明,比如第一辆汽车和早期的飞机)”,第四段中的“ It’s a perfect place to explore future technologies.(这里是探索未来科技的绝佳场所)”和最后一段中“Visitors can walk through a recreated ecosystem or experiment with physics puzzles. (游客可以在重建的生态系统中漫步,也可以尝试物理谜题)”可知,这四个科学博物馆的共同之处是它们都提供引人入胜的体验。故选C。24. B 25. B 26. D 27. C这是一篇记叙文。文章讲述了音乐家Kris Bowers通过纪录片《最后的修理店》让人们关注到了为学生免费修理乐器的技术人员和他们的故事,同时该片也引起了公众对这一项目的关注和支持。24细节理解题。根据第二段中“The documentary The Last Repair Shop, co-directed by Bowers, puts the spotlight on those technicians who regularly repair more than 130,000 student instruments for free — work that has been taking place in a downtown L.A. storehouse since 1959. (由鲍尔斯联合执导的纪录片《最后的修理店》将镜头对准这些技术人员——自1959年以来,他们一直在洛杉矶市中心的一间仓库里免费维修超过13万件学生乐器。)”可知,纪录片《最后的维修店》聚焦于那些免费为学生修理乐器的技术人员。故选B项。25细节理解题。根据第三段中“He learned about the work of Steve Bagmanyan, a technician who tuned the pianos in Bowers’s primary and middle schools. ‘I was able to thank someone who had a hand in my progress as a musician,’ Bowers says. (他了解到了Steve Bagmanyan的工作——这位技师曾为Bowers的小学和中学钢琴调音。“我终于能感谢这位在我音乐成长路上伸出援手的人。”)”可知,Steve Bagmanyan是Bowers小学和中学调试钢琴的技术人员,对他的音乐生涯产生了影响,因此被包括在电影中。故选B项。26推理判断题。根据第五段中“Directing the documentary gave Bowers a chance to mix his love for music and his city. (导演这部纪录片让鲍尔斯有机会将他对音乐的热爱与他的城市结合起来。)”可知,Bowers认为执导这部纪录片将他对音乐和城市的热爱融合在一起,是一次有意义的经历。故选D项。27推理判断题。根据第二段“The documentary The Last Repair Shop, co-directed by Bowers, puts the spotlight on those technicians who regularly repair more than 130,000 student instruments for free — work that has been taking place in a downtown L. A. storehouse since1959. (由鲍尔斯联合执导的纪录片《最后的修理店》将镜头对准这些技师——自1959年以来,他们一直在洛杉矶市中心的一间仓库里免费维修超过13万件学生乐器。)”和下文内容可知,本文主要介绍了一部由Kris Bowers联合执导的纪录片《最后的修理店》,这部纪录片关注那些为学生免费修理乐器的技术人员。因此,本文的目的是介绍一部纪录片。故选C项。28.D 29.A 30.B 31.C本文是一篇说明文。主要介绍挪威科技大学研究发现运动有益大脑健康,可减缓衰老、降低痴呆风险,并建议调整运动建议纳入微训练。28.细节理解题。根据第一段中的“The findings show that the brain definitely benefits from physical activity. (研究结果表明,大脑确实能从体育活动中获益。)”以及第二段中的“However, physical activity can be one effective way to help slow down the process, reducing the risk of dementia and promote healthy brain aging. (然而,体育活动是帮助减缓这一过程、降低痴呆风险并促进大脑健康衰老的有效方法之一。)”可知,研究的主要发现是运动能保护衰老的大脑,降低痴呆风险。故选D项。29.主旨大意题。根据第二段中的“The research evaluated evidence from both animal and human studies. It points out that our body mechanisms (机制) like blood flow, immune function, brain plasticity, and the release of protective chemicals in the blood will weaken with age, which plays an important role in the development of dementia (痴呆). However, physical activity can be one effective way to help slow down the process, reducing the risk of dementia and promote healthy brain aging. (该研究评估了来自动物和人类研究的证据。它指出,我们的身体机制,如血液流动、免疫功能、大脑可塑性以及血液中保护性化学物质的释放,会随着年龄增长而减弱,这在痴呆的发展中起着重要作用。然而,体育活动是帮助减缓这一过程、降低痴呆风险并促进大脑健康衰老的有效方法之一。)”可知,第二段先说明随年龄增长身体机制减弱会引发痴呆,再指出运动可改善这一情况,核心是“运动如何影响大脑健康”。选A项。30.推理判断题。根据第三段中的“Fully 50% to 70% of the population does not manage today’s activity recommendations. (有50%到70%的人无法达到目前的运动建议。)”以及第四段中的“However, based on the reality, Atefe R. Tari, one of the researchers, suggested that microtraining (going from no activity to adding brief strength training into everyday life) be included in the recommendations from Norwegian health authorities. (然而,基于现实情况,研究人员之一阿特菲·R·塔里建议将微训练(从无运动状态到在日常生活中加入短暂的力量训练)纳入挪威卫生部门的建议中。)”可知,塔里建议微训练是因为多数人无法达到现有运动标准,而微训练更易完成,对普通人来说更可行。故选B项。31.推理判断题。根据尾段中的“In a commentary in Nature Medicine, American researchers even argued that public guidelines need to be updated. (在美国《自然·医学》杂志的一篇评论中,美国研究人员甚至认为公共指南需要更新。)”以及前文提到塔里建议纳入微训练以完善现有指南可知,美国研究人员主张更新指南,与塔里的建议方向一致,即对微训练持支持态度。故选C项。32. A 33. D 34. A 35. C本文是一篇说明文。这篇文章主要介绍了研究人员开发的一种创新智能隐形眼镜技术,该技术能够通过分析眼泪实时监测健康状况。32推理判断题。根据文章第一段中的“At any given moment, millions of people suffer from undiagnosed (未确诊) health conditions—diabetes, vitamin deficiencies, or even early signs of neurological diseases—that could be detected earlier with better monitoring. (在任何时刻,都有数以百万计的人患有未被确诊的健康问题——如糖尿病、维生素缺乏症,甚至神经系统的早期病变——而这些病症若能通过更有效的监测手段提前发现,将会好得多。)”以及“the World Health Organization estimates that delayed diagnosis contributes to nearly 20% of preventable health complications(世界卫生组织估计,诊断延误导致了近 20%的可预防健康并发症的发生。)”可知,作者强调了早期发现健康问题的重要性以及延误诊断的严重后果,突出了对健康问题早期检测的紧迫性。故选A项。33细节理解题。根据文章第三段中的“The hydrogel material is comfortable for extended wear and minimizes wear-related stress, making it suitable for daily use. Additionally, the lens is designed to maintain clear vision while performing its monitoring functions, ensuring no damage to the wearer’s sight.(这种水凝胶材料佩戴舒适,可长时间使用,并能有效减轻佩戴带来的压力,因此非常适合日常佩戴。此外,镜片的设计能够保证在执行监测功能的同时保持清晰的视力,确保不会对佩戴者的视力造成损害。)”可知,水凝胶被用于智能隐形眼镜中是为了确保舒适和清晰视力的,同时还能进行监测功能。故选D项。34细节理解题。根据文章最后一段中的“Future versions could integrate additional features, such as drug delivery for conditions like glaucoma, which will be a key focus of our next research phase. We are also exploring partnerships with healthcare providers to make this technology accessible to underserved populations.(未来的版本可能会加入更多功能,比如针对诸如青光眼等病症的药物输送功能,这将是我们在下一研究阶段的重点关注内容。)”可知,Dr. Elena Vasquez提到了未来的研究计划,包括进一步的临床测试、未来版本的附加功能以及与医疗机构合作等。故选A项。35主旨大意题。根据第二段中“Researchers have developed a groundbreaking smart contact lens (隐形眼镜) that can analyze tears to monitor health in real time.(研究人员开发出了一款具有开创性的智能隐形眼镜,它能够分析眼泪成分,从而实时监测健康状况。)”以及通读全文可知,文章主要介绍了智能隐形眼镜技术,该技术可以实时监测健康状况,包括检测血糖水平、脱水、压力等。文章强调了这项技术的创新性和潜力,以及未来的发展计划。因此,C选项 “Smart Lens detect Diseases Early(智能眼镜片能早期检测疾病)”概括文章主要内容,符合标题。故选C项。36. F 37. C 38. G 39. D 40. A这是一篇说明文。文章为新手介绍背包旅行的基本知识。36上文“Have you been wishing to put on your hiking shoes and enter the woods for a little backpacking trip, but you’re not sure exactly where to start That’s okay!(你是否一直希望穿上你的登山鞋,进入森林进行一次小小的背包旅行,但你不确定从哪里开始?没关系!)”说明喜欢背包旅行的人可能还有些知识欠缺,选项F“我们已经为你准备了所有背包旅行的基本知识。”承接上文,引出下文“These are all of the things you need to know as a backpacking beginner!(这些都是你作为背包旅行新手需要知道的事情!)”,介绍文章主题——为新手介绍背包旅行的基本知识。故选F项。37上文“This will make you feel safer, and you won’t have to take along quite as much equipment during your first attempt.(这会让你感觉更安全,而且你在第一次尝试时不必带那么多装备。)”建议少带些装备,选项C“这样,你的包就轻了一点。”承接上文,是上文的结果。故选C项。38小标题“Plan ahead.(提前计划)”和上文“Be sure to read up on the route you’re hiking on so that you can prepare for your journey in advance! It also includes choosing a route, figuring out when you’re going to set off, who you’ re going with, and what you’ re going to bring along. (一定要阅读你徒步旅行的路线,这样你就可以提前为你的旅行做好准备!它还包括选择路线,弄清楚你什么时候出发,和谁一起去,以及你要带什么。)”建议提前做好准备并说明准备内容,选项G“你可以试着列一个清单,把一切准备好。”建议把准备的内容列个清单,做个计划,呼应小标题。故选G项。39上文“While beautiful, the wilderness can sometimes also be dangerous. (荒野虽然美丽,但有时也很危险。)”说明荒野旅行有一定的危险性,因为说不定有什么意外发生,选项D “你永远不知道外面会发生什么。”承接上文,和上文存在因果关系。故选D项。40下文“When you’re backpacking and camping out, it’s important to try to leave the space as it was when you found it. If you’ve made a fire, be sure to put it out and bury it before you head back onto the trip. Also, don’t leave any waste or litter behind. Pick up after yourself and take care of the beautiful earth!(当你背包旅行和露营时,重要的是尽量让你找到的地方保持原样。如果你生了火,一定要把它扑灭并埋掉,然后再回去旅行。此外,不要留下任何废物或垃圾。捡起自己的垃圾,爱护美丽的地球!)”说明一切行动都不要破坏大自然,要爱护大自然,选项A “爱护自然。”概括了本段主题。故选A项。41. B 42. C 43. B 44. C 45. D 46. C 47. A 48. B 49. A 50. A 51. A 52. B 53. C 54. D 55. C本文是一篇记叙文。主要讲述了美国海军陆战队士兵克雷格·格罗西在阿富汗执行任务时救助一只受伤流浪狗的故事。41考查名词词义辨析。句意:2010年,年轻的美国海军陆战队士兵克雷格·格罗西正在阿富汗执行一次危险的任务。A. vacation假期;B. mission任务;C. scene场景;D. protest抗议。根据本句中的“a young US Marine”、“dangerous”和“in Afghanistan”等信息可知,身为海军陆战队士兵在战区应执行的是“任务”。故选B项。42考查动词词义辨析。句意:一天,在一处破败的村庄休整时,他发现了一只瘦弱的受了伤的黄色小狗,它看上去迷路了又很饥饿。A. realized意识到;B. cured治愈;C. spotted发现;D. harmed伤害。根据本句中的“during a break in a ruined village”可推知,在遭到毁坏的村庄中休整时,他应是偶然见看见或发现了一只小狗,“看见、发现”符合语境。选C。43考查形容词词义辨析。句意:克雷格对它心生同情,于是把自己的肉丸分给它吃,小狗立刻跟着他和小队回到了营地。A. frightened害怕的;B. sympathetic同情的;C. generous慷慨的;D. inspired受到鼓舞的。由句中“shared his meatballs with it”可知,克雷格应是因可怜小狗而分享食物,“同情”符合语境。故选B项。44考查副词词义辨析。句意:克雷格对它心生同情,于是把自己肉丸分给它吃,小狗立刻跟着他和小队回到了营地。A. honestly诚实地;B. reluctantly不情愿地;C. immediately立刻;D. nearly几乎。根据本句中的“so he shared his meatballs with it”及狗会跟着尤其是在饥饿时会给它喂食的人的特点可推知,狗吃肉丸与跟随他回去之间时间衔接较为紧密,应用表示时间的副词。故选C项。45考查动词词义辨析。句意:克雷格决定收养这只狗,并给它取名弗雷德(Fred)。A. abandon抛弃;B. approach接近;C. assist帮助;D. adopt收养。由本句中的“naming him Fred”可知,克雷格给它取了名字,说明他是收养了这只狗。故选D项。46考查名词词义辨析。句意:很快,弗雷德不仅仅是一只宠物,更成为大家的重要伙伴和全队的吉祥物。A. burden负担;B. weapon武器;C. companion伙伴;D. enemy敌人。由本句中“the unit’s mascot”可知,士兵们把它当全队的吉祥物,空处应填入一个褒义词,它应是成为了大家的伙伴。故选C项。47考查形容词词义辨析。句意:在战争的残酷现实中,弗雷德带来了意想不到的安慰与快乐。A. unexpected意想不到的;B. independent独立的;C. determined坚定的;D. shallow肤浅的。根据后文“His presence not only lifted the soldiers’ spirits, but also ____8____ them a sense of home and unconditional love amidst the chaos.”可知,它在战乱中提振了士气,给士兵们带来家的感觉和无条件的爱,这在战区是让人不敢奢望的、出人意料的。故选A项。48考查动词词义辨析。句意:它的存在不仅提振了士气,还为大家提供了战乱中的一份归属感和无条件的爱。A. resulted导致;B. offered提供;C. contributed贡献;D. enabled使能够。此处为“给某人提供……”的固定搭配offer sb. sth,表示“给予士兵们归属感”。选 B。49考查名词词义辨析。句意:对克雷格而言,他与弗雷德的纽带甚至更加紧密。A. bond纽带;B. belonging归属感;C. agreement协议;D. impact影响。由后文“On night patrols, Fred always accompanied Craig and ____10____ never make a sound.”可知,二者关系更亲密,小狗总是陪伴他左右,使用“纽带”一词能准确表意。故选A项。50考查副词词义辨析。句意:夜间巡逻时,弗雷德总是机智地陪伴克雷格,从不发出一点声响。A. wisely机智地;B. politely礼貌地;C. sincerely真诚地;D. easily容易地。战地巡逻需保持隐蔽,狗能做到“never make a sound”体现其“机智”。故选A项。51考查介词短语辨析。句意:在一群DHL员工、一位善良的兽医和一名军犬训导员的帮助下,弗雷德被装进旅行包偷运出境,最终抵达克雷格在弗吉尼亚的家中。A. With the help of在……帮助下;B. On account of因为;C. In spite of尽管;D. On the basis of根据。由句意及本句中的“eventually made it to Craig’s family in Virginia”可知,小狗能顺利出境并运回远在千里之外他的家中,应是多方“帮助”才完成偷运。故选A项。52考查形容词词义辨析。句意:在一群DHL员工、一位善良的兽医和一名军犬训导员的帮助下,弗雷德被装进旅行包偷运出境,最终抵达克雷格在弗吉尼亚的家中。A. confident自信的;B. kindhearted善良的;C. selfish自私的;D. humble谦逊的。能够冒险协助偷运狗的兽医,其品质应为“善良”。故选B项。53考查动词词义辨析。句意:几个月后,弗雷德与克雷格团聚了。A. encountered遇到;B. separated分离;C. reunited团聚;D. identified认出。根据后文“Adapting to peaceful life had its ____14____ for both, but they helped each other ____15____ the difficulties.”可知,克雷格从战场返回家中,主人与小狗共同生活,他们“团聚”了。故选C项。54考查名词词义辨析。句意:适应和平生活对他们俩都是一种挑战,但他们互相帮助克服了困难。A. consequences后果;B. opportunities机会;C. benefits益处;D. challenges挑战。由本句中的“Adapting to peaceful life”并结合战争创伤的背景可知,适应过程充满“挑战”。故选D项。55考查动词短语辨析。句意:适应和平生活对他们俩都是一种挑战,但他们互相帮助克服了困难。A. break into闯入;B. look for寻找;C. get over克服;D. put up with忍受。根据语境及后文“Craig often says, “I rescued Fred, but truly, Fred rescued me.”可知,小狗帮助克雷格战胜了困难。故选C项。56. scholars 57. has been used 58. to produce 59. convenience 60. which 61. developed 62. especially 63. a 64. made 65. It这是一篇说明文。文章主要介绍了中国“文房四宝”的发展历史。56考查名词的数。句意:毛笔、墨、砚台和纸是中国古代学者必不可少的工具,它们通常被称为“文房四宝”。scholar“学者”是可数名词,中国古代的学者不止一个,因此此处应用复数形式。故填scholars。57考查时态和语态。句意:自从5000年前,中国人就开始使用毛笔和墨来书写和绘画。空处为句子谓语动词,结合时间状语since 5,000 years ago可知,句子应用现在完成时,together with连接两个并列名词作主语时,遵循就远原则,主语writing brush和use是被动关系,应用一般现在时的被动语态,主语是单数,助动词用has。故填has been used。58考查非谓语动词。句意:在秦朝(公元前221年—公元前206年),人们已经使用不同硬度的羽毛和竹干来制作毛笔。句中已有谓语动词used,空处应用非谓语动词,此处表目的,应用不定式作目的状语。故填to produce。59考查名词。句意:在汉代(公元前206年—公元220年),人们转而关注人造墨水,因为它比天然墨水更方便。作due to的宾语,convenient对应的名词convenience“方便”符合题意,为不可数名词。故填convenience。60考查定语从句。句意:中国人发明纸之后,原本用作书写表面的竹简、木版、锦缎和丝绸逐渐消失。空处引导非限制性定语从句,先行词是bamboo slips, wooden tablets, brocade and silk,指物,代替先行词在从句中作主语,应用关系代词which作引导词。故填which。61考查动词时态。句意:中国古代首先用毛笔和墨发明了砚台。空处为句子谓语动词,结合ancient Chinese可知,句子应用一般过去时。故填developed。62考查副词。句意:宋代(公元960 年 — 公元1279年)以后,“文房四宝” 便特指 “湖笔、徽墨、宣纸、端砚”:湖笔是产自浙江省湖州的毛笔;徽墨是产自安徽省徽州的墨锭;宣纸是产自安徽省宣州的一种纸张;端砚则是产自广东省肇庆(肇庆古称端州)的砚台。空处应用副词especially“尤其,特别地”修饰谓语were referred to。故填especially。63考查冠词。句意:宋代(公元960 年 — 公元1279 年)以后,“文房四宝” 便特指 “湖笔、徽墨、宣纸、端砚”:湖笔是产自浙江省湖州的毛笔;徽墨是产自安徽省徽州的墨锭;宣纸是产自安徽省宣州的一种纸张;端砚则是产自广东省肇庆(肇庆古称端州)的砚台。kind“种类”是可数名词,此处为泛指,应用不定冠词a修饰,a kind of“一种”是常用搭配。故填a。64考查非谓语动词。句意:宋代(公元960 年 — 公元1279 年)以后,“文房四宝” 便特指 “湖笔、徽墨、宣纸、端砚”:湖笔是产自浙江省湖州的毛笔;徽墨是产自安徽省徽州的墨锭;宣纸是产自安徽省宣州的一种纸张;端砚则是产自广东省肇庆(肇庆古称端州)的砚台。空处应用非谓语动词作后置定语,make和逻辑主语the ink stone之间为被动关系,应用过去分词。故填made。65考查it的用法。句意:事实上,“文房四宝”在记录和保存中华文明方面发挥了关键作用。空处用it作形式主语,真正的主语是that引导的从句,位于句首,it的首字母需大写。appetite, stretched, Ultimately, reliable, merely, angered, depths, shortage, convinced, domesticThe Person I Admire mostThe person I admire most is Tu Youyou, who is the first Chinese female scientist to be awarded a Nobel Prize for her work. She is an intelligent woman with friendly smiles. The reasons are as follows:First of all, Tu Youyou is not only hard-working but also brave. What impresses me most is that she researched hundreds of traditional recipes and volunteered to be the first human subject to find a cure for malaria. In addition, I am moved by her spirit that she never gave up despite limited resources and bad air quality. Last but not least, even though Tu Youyou is internationally renowned, she is not interested in fame and prefers to continue her research attentively.All in all, Tu Youyou is so remarkable that she is selected as one of the most influential figures of science of 20th century. It is her sincerity and bravery that inspire me to go ahead, and she deserves my admiration.During their time in China, Alex wholeheartedly enjoyed the experience.He felt so excited that she couldn’t wait to explore China. The high buildings, the modern cities,the picturesque scenery and the advanced technology made Alex really fall in love with this great country. Also, Alex visited several well-known places of interest in China, such as the Great Wall, the Forbidden City and so on, in which he learned much more about Chinese traditional culture and history. Besides that, he enjoyed a lot of Chinese delicious food. He liked the Beijing roast duck best. Most importantly, to his happiness, he made a lot of Chinese friends. They were friendly and kind to him.Back in the United States, Alex was a changed person.He was no longer shy and quiet. He became much more confident and outgoing. As soon as he went back to school, he was glad to tell his classmates about his wonderful experience in China.He studied even harder and was also brave to express opinions and ideas in the class, which won popularity among teachers and students. More and more classmates made friends with Alex. He was much happier and more optimistic towards life and future.本文是记叙文。讲述了小男孩Alex经常坐在班级的后面,害羞,不引人注目,没有朋友,像一头孤狼一样独来独往。唯一带给Alex阳光和安慰的是他的语文老师,Ms Lau. Ms Lau鼓励他去参加中国的文化交流项目。中国之行彻底改变了Alex,让他变得阳光开朗。【详解】段落续写①由第一段首句“During their time in China, Alex wholeheartedly enjoyed the experience. ”(在中国期间,亚历克斯非常享受这段经历。)可知,第一段可描写Alex在中国旅行交流的经历。②由第二段首句“Back in the United States, Alex was a changed person.”(回到美国,亚历克斯变了一个人。)可知,第二段可描写Alex回到美国后发生的变化。续写线索:到中国→参观名胜古迹→吃美食→交中国朋友→回到美国→变化高二英语十月份检测试题答题纸第二节(共10小题;每小题1分, 满分10分)56.____________57. ____________58. ____________59. ____________60. ____________61. ____________62. ____________63. ____________64. ____________65. ____________第三节 单词拼写(共10小题;每小题0.5分, 满分5分)66.____________67. ____________68. ____________69. ____________70. ____________ 71.____________72. ____________73. ____________74. ____________75. ____________第四部分 写作(40分)第一节 应用文写作(15分)The Person I Admire most________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第二节 读后续写(满分25分)During their time in China, Alex wholeheartedly enjoyed the experience. _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Back in the United States, Alex was a changed person.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 展开更多...... 收起↑ 资源列表 山东省潍坊市高密第三中学2025-2026学年高二10月月考英语试题.docx 高二英语十月份检测试题 听力.mp3 高二英语十月份检测试题 答案.docx 高二英语十月份检测试题答题纸.docx