资源简介 / 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优牛津译林版专题21 阅读理解-选择学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________阅读理解,选择正确的答案。Today is Friday. Mike and Paul are out for a picnic, They go to a park. There are many hills around the park. There is a lake near the gate. There is a river in front of the park. And there are many ducks in the clear river.Mike and Paul bring many things to eat under a tree. Beside the tree, there are some animals living in the holes in the trees, Some live under the ground. The woodchuck lives under the ground. Some squirrels build nests high in the trees. But hawks(鹰,隼) build their nests high in the mountains(山,山脉).1.What is behind the river ( )A.The hills. B.The park. C.The ducks.2.What are swimming in the river ( )A.Ducks. B.Frogs. C.Bears.3.“woodchuck”的中文意思是“________”。 ( )A.啄木鸟 B.松鼠 C.土拨鼠4.How many kinds of animals are mentioned (提到) in the passage ( )A.Three. B.Four. C.Five.5.Which of the following is RIGHT ( )A.Mike and Paul go to the park on the weekend.B.We know that there is a lake near the park.C.Many animals bring food to eat in the holes.Hi, my dear friends. I’m Lucy. And I’m a student. We all have our own rooms. Do you want to know my room OK! Let me tell you something about my room.Please look at my room. The computer and the lamp are on the desk. The desk is yellow. It is my favorite color. There is a map of China on the wall. The wall is white. There is a dresser (梳妆台) beside the desk. My schoolbag is on it. On the right of the dresser, there is a bookshelf (书架). My books and CDs are on the shelves. On the left of my desk is my bed, and my computer games are under the bed. Oh, there is a basketball, a baseball (棒球) under the bed, too. I like playing ball games with my friends in my free time. And my hat is on the bed.I like my room very much. It’s my bedroom and also my study. I have fun and do my homework in it.6.What’s on the desk ( )A.The schoolbag. B.The computer games.C.The computer and the lamp. D.The schoolbag and books.7.What color is the wall of Lucy’s room ( )A.Yellow. B.White. C.Blue. D.Red.8.Where is the dresser ( )A.It’s on the left of the bookshelf. B.It’s on the left of the desk.C.It’s beside the bed. D.It’s behind the bookshelf.9.There are __________ kinds (种类) of things under the bed. ( )A.two B.three C.four D.five10.What’s the best title (标题) for the passage ( )A.My Home B.My Favorite ThingsC.My Life D.My Room根据短文内容,选出最佳选项。There is only one banana tree in the forest. There are three children on the farm near the forest. They are watching the bananas grow (生长). There are four monkeys in the forest. They are watching the bananas grow, too.One evening the children run to the banana tree. The bananas are almost (几乎) yellow. "Let’s cat the bananas now.""No, they are not ripe."The next morning the monkeys look at the bananas. The four monkeys swing from tree to tree to get to the bananas. The three children run to get to the bananas, too. The children are afraid. They think the monkeys will take all the bananas. The monkeys are afraid, too. They think the children will take all the bananas.11._________ would like to eat the bananas. ( )A.Three children B.Four monkeysC.Four children and three monkeys D.Three children and four monkeys12.The monkeys _________ to get to the banana trees. ( )A.jump B.run C.walk D.swing from tree to tree13.The monkeys look at the bananas in the _________.( )A.morning B.afternoon C.evening D.mountains14.The word “ripe” means _________. ( )A.酸的 B.甜的 C.新鲜的 D.成熟的15.The children _________ the monkeys to take the bananas. ( )A.want B.don’t want C.help D.askA duck walks into a snack bar on Monday. “Are there any grapes ” the duck asks.“Sorry. There aren’t any grapes,” the waiter answers.Then the duck goes away.On Tuesday, the duck comes back. Again, he asks, “Are there any grapes ” The waiter says no and the duck leaves.The duck comes and asks the same question every day. On Friday, the waiter says angrily. “No. And if you ask that again, I’ll nail(钉) your feet to the floor!”The next day, the duck comes again and asks, “Are there any nails ”“No.”“Are there any grapes ”16.The duck would like _______. ( )A.some nails B.some grapes C.some snacks17.The duck comes to the snack bar for _______ times in total. ( )A.four B.five C.six18.The underlined word “angrily” means “_______” in Chinese. ( )A.生气地 B.热情地 C.无精打采地19.The duck is very _______. ( )A.hungry B.naughty C.hard-working20.Which of the following sentences is TRUE ( )A.The waiter doesn’t like the duck.B.The duck asks “Are there any nails ” because he wants nails that day.C.The waiter will nail the duck’s feet to the floor on Saturday.This is Mary’s room. It’s big and bright. We can see some kites on the front wall. On the back wall, there’s a clock. Look, it is four fifty now!We can see a desk and a bed in her room. The desk is beside the window. Where are her bag and pencil case They’re on the desk. What’s on the bed We can see a pair of jeans. Mary likes them, but they’re too short.Mary and her friend Kate like this room very much. They like to play here.21.Whose bedroom is it ( )A.It’s Tom’s. B.It’s Mary’s. C.It’s Helen’s.22.What time is it now ( )A.It’s five forty. B.It’s four fifty. C.I don’t know.23.What can we see in this room ( )A.A desk and a chair. B.A bed and a desk. C.A desk and a book.24.What’s on the bed ( )A.A pair of jeans. B.A bag. C.A pencil case.25.Does Kate like this room ( )A.Yes, she does. B.No, she doesn’t. C.She likes it.●Hello. My name is Kitty. I am 12 years old. I am from England. There are 15 students in my class. That’s 10 girls and 5 boys. There is not a computer but there is a DVD in my classroom.●Hello. My name is Peter. I am 13 years old. I am from America. There are 9 girls and 10 boys in my class. There is a map, two pictures and a computer in my classroom.●Hello. I am Chen Li. I am 12 years old. I am from China. There are 30 students in my class. But there are 31 desks and 32 chairs in the classroom. There is a TV in my classroom, too. But there is not a computer.26.Where is Kitty from ( )A.America. B.England. C.China. D.Japan.27.How many students are there in Peter’s class ( )A.Nineteen. B.Fifteen. C.Thirty. D.Fifty.28.How old is Chen Li ( )A.Eleven. B.Twelve. C.Thirteen. D.Fourteen.29.There is a _______ in Kitty’s classroom. ( )A.TV B.computer C.DVD D.map30.There are _______ chairs in Chen Li’s classroom. ( )A.30 B.31 C.32 D.33阅读短文和表格,选择正确的答案。Today is the Open Day of Sunshine School. There are many activities (活动). Parents can visit the rooms and know more about the school life of their children.Welcome to our schoolWhen What Where8:30 a. m. See the students’ pictures Art room9:00 a. m. Watch the students doing sports Playground9:30 a. m. Have a parents’ meeting School hall10:30 a. m. Watch two lessons (Chinese & English) Classroom2:00 p. m. Have a free talk (two hours) Meeting room31.Linda’s mother can go to the ________ to see pictures. ( )A.playground B.school hall C.art room D.classroom32.How long can parents watch the students doing sports in the playground ( )A.An hour. B.45 minutes. C.40 minutes. D.Half an hour.33.When does the free talk end(结束) ( )A.At 3:00 p. m. B.At 3:30 p. m. C.At 4:00 p. m. D.At 4:30 p. m.34.Fred’s father is busy in the morning, so he can take part in (参加) ________. ( )A.four activities B.two activities C.only one activity D.all the activitiesMy name is Amy. My family has a new house. This is my new bedroom. It’s small but comfortable. It’s also very beautiful. My father paints(油漆) it pink and I like the color pink. I clean it every Sunday. There are some beautiful pictures on the wall. My hat is on the chair. It’s blue. The notebook is on the bed. My football is under the chair. On the table, there are keys, my ID card and my phone. My English book is on the dresser.I like my new bedroom very much.35.What color is Amy’s bedroom A.Blue. B.Pink. C.White. D.Red.36.The underlined word “comfortable” means(意思是) “________”.A.拥挤的 B.狭窄的 C.舒适的 D.阴暗的37.Amy’s notebook is ________.A.on the bed B.on the chair C.under the bed D.on the table38.________ is (are) on the dresser.A.The hat B.The ID card C.The keys D.The English book39.Which of the following(下面哪一个) is right A.Amy’s house is very old. B.Amy cleans her bedroom every Sunday.C.Some beautiful pictures are on the chair. D.Amy’s phone is on the bed.Look at our classroom. There are many things in it. There are thirty-three students’ desks and a teacher’s desk. There is a blackboard on the front wall. On the teacher’s desk, there are some flowers and picture books. On the back wall, there is a clock. It tell us time. Near the clock, there’s a blackboard too.40.How many desks are there in the classroom ( )A.33. B.30. C.34.41.Is there a clock in the classroom ( )A.Yes, there is. B.No, there isn’t. C.Sorry, I don’t know.42.What’s on the teacher’s desk ( )A.Flowers. B.Flowers and pictures. C.Flowers and books.43.What’s on the back wall ( )A.A blackboard. B.A clock. C.A blackboard and a clock.44.Is there only a blackboard in the classroom ( )A.Yes, there is. B.No, there isn’t. C.Sorry, I don’t know.Hello, I’m Jack. Please look at the picture of my classroom. On the front wall, there is a blackboard. It’s very big. In front of the blackboard, there is a yellow desk. It’s for our teachers’. There is a computer on it. On the right wall there is a map of China. On the back(后面的) wall of our classroom is a blackboard. We can write and draw on it. There are forty students in my class. Everyone has a desk and a chair.In my classroom, my desk is next to Li Fang’s desk. She is on my left. And Tim is on my right. In front of me is John. Who is behind me It’s a girl, Amy. They are my good friends.45.This is a picture of Jack’s ________. ( )A.family B.classroom C.friends D.school46.How many blackboards are there in the classroom ( )A.One. B.Two. C.Three. D.Four.47.What’s on the right wall ( )A.A clock. B.A map of China. C.A map of the world. D.A picture.48.There are ________ desks in Jack’s classroom. ( )A.20 B.21 C.40 D.4149.Where is Jack in the classroom ( )A.He is on Li Fang’s left. B.He is in front of John. C.He is behind Amy. D.He is between Tim and Li Fang.根据短文内容,选出正确答案。 Look for a FriendSam is a little fish. He lives in the sea. He wants to have a friend. The friend looks like him. Sam sees an ink fish. The ink fish has eight legs. He doesn’t look like Sam. So Sam goes away. Sam meets a shark (鲨鱼). He wants to say hello to the shark. The shark opens his big mouth. Sam runs away quickly. Sam is tired and hungry. He wants to have a rest. Then he sees a round fish. The round fish says to Sam, “Hello! Would you like to be my friend ” “Of course! But you are round. I am flat.” The round fish says. “But we are both fish.” Sam thinks and says, “You are right. Let’s be friends.” They become good friends.50.Sam lives in the _________. ( )A.lake B.sea C.river51.The shark has _________. ( )A.a big mouth B.a small nose C.a small mouth52.The ink fish has _________ legs. ( )A.7 B.8 C.653.Sam is _________. ( )A.big B.round C.flat54.Who becomes Sam’s friend at last ( )A.An ink fish. B.A shark. C.A round fish.阅读短文,选择正确的答案。The panda’s face is like the cat’s, but its fat body and its short tail are like the bear’s. So people call this animal bear-cat. But scientists (科学家) call it cat-bear. The panda is very lovely and kind. Children like them very much.The panda is an animal only in China. Some of them live in Sichuan and some of them live in Gansu. Pandas like climbing the trees. They live in the forest. They like to eat bamboo and drink spring (泉) water.55.Panda has fat body and short tail, so it looks like a ______. ( )A.cat B.dog C.elephant D.bear56.What does a panda like to do ( )A.Running. B.Skating. C.Climbing. D.Playing.57.What does “bamboo” mean ( )A.一种肉 B.一种鱼 C.一种植物 D.一种竹子58.Where can you find pandas ( )A.In Jiangsu. B.In Sichuan. C.In Gansu. D.Both B and C.59.Where do pandas live ( )A.In the cities. B.In the park. C.In the forest. D.In the villages.阅读短文,选择正确的答案。Animals are our friends. We should help them. Many animals are in danger(危险). Some people cut down the trees. This makes animals lose their homes. Some people hunt(打猎) animals for their fur(皮毛) or meat. We must stop these bad things. We can plant more trees for animals to live in. We should not buy things made from animal fur. We should not make the sea dirty. We can help more whales, sea turtles and dolphins.The lives of the animals are in our hands. Go to the www.saveanimals.orgx to find out how to save(拯救) our animals. Act now before it’s too late!60.We should ______ animals. ( )A.hunt B.help C.buy61.People ______ to make animals lose their homes. ( )A.plant trees B.buy things C.cut down the trees62.People hunt animals for the ______. ( )A.fur B.meat C.both A and B63.www.saveanimals.orgx is a______. ( )A.school B.website C.hospital64.Which statement is wrong (哪一句陈述是错误的 ) ( )A.We should not buy things.B.We should plant more trees to help animals.C.We should keep the sea clean to help more sea animals.阅读短文,选择正确的答案。Welcome to Bird-lover Club (俱乐部)! I’m Mr Black, I like reading books about birds. I know (了解) a lot about them. Today, I want to show you three kinds (种类) of birds.Owls (猫头鹰) are night animals. They have big eyes. They can see things well at night. Owls sleep in the daytime. At night, they come out to find food. They eat small animals. They also eat fish and other birds.Kiwi birds (几维鸟) have no wings or tails, Their eyes are very small. They also sleep in the daytime. They have long noses. Their eggs are very big.King penguins (帝企鹅) are birds but they do not fly. They use (用) their wings to swim. They’re good swimmers. King penguins can walk and jump. They love to play on the ice and snow in the day.65.Which bird is not a night animal ( )A.King penguins. B.Kiwi. C.Owl.66.What do owls eat ( )A.Lions and tigers. B.Fish and other birds. C.Cats and monkeys.67.What do kiwi birds have ( )A.Big eyes. B.Long noses. C.Long tails.68.King penguins are good at ______. ( )A.flying B.jumping C.swimming69.Which is NOT right ( )A.Mr Black knows birds well. B.All birds have wings.C.Some birds can see things well at night.阅读短文,选择正确的答案。OctopusesThere are about 300 species(种类) of octopuses in the world. They like to live in warm sea. They have eight arms, a large head, a soft body and three hearts. Octopuses are one of the most intelligent animals in the sea. They can build their homes by rocks. They can also change their skin colour to hide from other sea animals. When they are in danger, they can shoot (喷射) dark liquid(液体) . This is called ink. Octopuses eat crabs, shrimps and other sea animals.70.Where do octopuses like to live ( )A.Warm sea. B.Cold sea. C.Deep sea.71.How many arms do octopuses have ( )A.4 B.6 C.872.Are octopuses clever ( )A.Yes. B.No. C.Not given.73.What is the ink ( )A.Dark liquid. B.Shoot. C.Danger.74.Octopuses do not eat________. ( )A.crabs B.shrimps C.seal阅读短文内容,选择正确的答案。Jake is eleven. He lives in a small town near Nanjing. He likes sports. He often plays football after school. On the weekend, he likes riding a bike in the park.One day, he breaks (使骨折) his leg. He has to stay at home and he is sad. His mother buys him some books, but he doesn’t want to read. In the evening, Jake’s father comes home and he has two letters (信) in his hand. Jake looks at a big stamp (邮票) on one envelope (信封).There is a beautiful castle (城堡) on the stamp. Jake likes that stamp. He says, “I want to collect stamps. Buy me an album (集邮簿), please.”Now collecting stamps is Jake’s new hobby. He has got twenty-six stamps in his album. There are hills, rivers, animals, cars and flowers on these stamps.75.Where does Jake live ( )A.In Nanjing. B.In a big town near Nanjing. C.In a small town near Nanjing.76.What does Jake like doing on the weekend before he breaks his leg ( )A.Playing football. B.Riding a bike. C.Collecting stamps.77.Where did Jake break his bone ( )A.Leg. B.Arm. C.Feet.78.How many stamps does Jake have in his album now ( )A.Twenty. B.Twenty-six. C.Thirty-six.79.What can’t we see on Jake’s stamps ( )A.Hills and rivers. B.Animals and cars. C.Flowers and people.阅读短文,选择正确的答案。Sam and Billy are talking about their hobbies. Sam likes skating. He can skate very well. Billy likes skating too. He can skate well. They want to go skating this afternoon. But there is a hole in the ice. Billy falls into the hole. He is cold and wet. He doesn’t like skating now.80.Sam and Billy like ______. ( )A.skating B.swimming C.climbing81.Sam can skate ______. ( )A.good B.well C.nice82.They want to go skating ______. ( )A.this morning B.this afternoon C.this evening83.Billy falls into the hole and he is ______. ( )A.cold and dry B.hot and wet C.cold and wet84.Billy ______ skating now. ( )A.likes B.doesn’t like C.don’t like阅读短文,选择正确的答案。Mike, Su Hai, Nancy, Liu Tao and Yang Ling are good friends. But their hobbies are different. Mike likes playing football. Su Hai likes making clothes, and she can make pretty dresses for her doll. Nancy likes growing flowers, and she looks after them carefully. Liu Tao likes playing table tennis. He is good at it. Yang Ling likes reading, she also likes playing the piano.85.What’s Su Hai’s hobby ( )A.Making clothes. B.Growing flowers. C.Playing the piano.86.Who likes playing football ( )A.Mike. B.Liu Tao. C.Mike and Liu Tao.87.How many hobbies does Yang Ling have ( )A.Three. B.Two. C.One.88.Who looks after her flowers carefully ( )A.Su Hai. B.Nancy. C.I don’t know.89.Is Liu Tao good at playing table tennis ( )A.Yes, he is. B.No, he isn’t. C.I don’t know.阅读短文,选择正确的答案。Reading books is a good hobby. We can learn a lot from books. Books are our teachers and good friends. Reading can make us think clearly(清晰地).Books are fun. There are different kinds of books. Some books are about cooking. Some books are about science, Some books are about films. From reading these books, we can see a new world.There are a lot of books in a library. We can go there to read books or borrow(借) books. And we should protect(保护) the books. We can’t fold(折) them. We can use a bookmark.A writer is a man or a woman who writes books for us. Popular writers of children’s books are Zheng Yuanjie and Qin Wenjun. Do you like them 90.Reading can help us ______. ( )A.think clearly B.see a new world C.both A and B91.We can’t ______ in a library. ( )A.read books B.fold books C.borrow books92.The underlined word “bookmark” means “______” in Chinese. ( )A.书签 B.报纸 C.直尺93.Qin Wenjun is a famous writer of ______. ( )A.storybooks B.science books C.children’s books94.Which is NOT right ( )A.We can learn a lot from books. B.There aren’t any books about films. C.Zheng Yuanjie is a writer.根据阅读材料内容,选出最佳选项。Children may have many different hobbies. Now, let’s look at their hobbies.Bob I like collecting stamps (集邮) very much. Now I have about 500 stamps. Some of my classmates like it too. We sometimes trade (交换) stamps. Then we can get what we want.Jim Fishing is my hobby. I often go fishing with Bill. He is my cousin. We like to share (分享) fish with our friends. They are very happy to get our fish. We are happy too.May I like riding bikes. There is a club (俱乐部) in my school. Every Sunday I ride a bike with my friends in the club. We all have a great time.Sue My hobby is reading. I like reading all kinds of good books. Books are important to me, just like food. But on Saturday, I don’t read. I usually go to visit my grandparents.95.What does Bob like doing ( )A.He likes collecting stamps. B.He likes fishing. C.He likes riding bikes.96.Who does Jim often go fishing with ( )A.His cousin. B.His father. C.His friends.97.When does May ride a bike with her friends ( )A.Every Friday. B.Every Saturday. C.Every Sunday.98.What does Sue usually do on Saturday ( )A.She reads books. B.She visits her grandparents. C.She eats food.99.Which of the following is TRUE ( )A.Some of Bob’s classmates like collecting stamps.B.Jim likes fishing and eating all of the fish.C.May likes reading very much./ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com)参考答案及试题解析1.B 2.A 3.C 4.B 5.B【导语】本文介绍的是在公园里的一些情况。1.句意:什么在河后面?A小山。B公园。C鸭子。根据文章“There is a river in front of the park.”得知河在公园的前面,那么公园在河的后面,故选B。2.句意:谁在河里游泳?A鸭子。B青蛙。C熊。根据文章“There is a river in front of the park.”得知鸭子在河里游泳,故选A。3.根据文章“The woodchuck lives under the ground.”得知这种动物生活在地底下,故选C。4.句意:文中提到了几种动物?A三种。B四种。C五种。根据文章,可知提到了鸭子,土拨鼠,松鼠,鹰,共计四种动物,故选B。5.句意:下列哪个是正确的?A迈克和保罗在周末去公园。B我们知道公园附近有一个湖。C许多动物把食物带到洞里吃。根据文章“There are many hills around the park. There is a lake near the gate. ”得知公园附近有一个湖。故选B。6.C 7.B 8.A 9.B 10.D【导语】本文介绍了露西的房间。6.句意:桌子上有什么?A书包。B电脑游戏。C电脑和台灯。D书包和书。根据“The computer and the lamp are on the desk.”,可知电脑和台灯在桌子上,故选C。7.句意:露西房间的墙是什么颜色的?A黄色的。B白色的。C蓝色的。D红色的。根据“The wall is white.”,可知墙是白色的,故选B。8.句意:梳妆台在哪?A它在书架的左边。B它在桌子的左边。C它在床的旁边。D它在书架后面。根据“On the right of the dresser, there is a bookshelf (书架).”,可知梳妆台在书架的左边,故选A。9.句意:床下有______种东西。A二,B三,C四,D五,根据“On the left of my desk is my bed, and my computer games are under the bed. Oh, there is a basketball, a baseball (棒球) under the bed, too.”,可知床下有三种东西,故选B。10.句意:文章最好的标题是什么?A我家,B我最喜欢的东西,C我的生活,D我的房间,根据全文可知选项D是文章最好的标题,故选D。11.D 12.D 13.A 14.D 15.B【导语】本文主要讲述了三个孩子和四只猴子都想要摘香蕉的故事。11.句意: 想吃香蕉。A三个孩子,B四只猴子,C四个孩子和三只猴子,D三个孩子和四只猴子,根据第一段落三个孩子和四只猴子都看着香蕉长大,可知三个孩子和四只猴子都想吃香蕉,故选D。12.句意:猴子 到达香蕉树。A跳,B跑,C步行,D从一棵树荡到另一棵树,根据“The four monkeys swing from tree to tree to get to the bananas.”可知猴子是从一棵树荡到另一棵树,故选D。13.句意:猴子在 看着香蕉。A早上,B下午,C晚上,D山上,根据“The next morning the monkeys look at the bananas.”可知猴子在早上看着香蕉,故选A。14.句意:“ripe”的意思是 。根据“The bananas are almost (几乎) yellow. “Let’s cat the bananas now.” “No, they are not ripe.””可知他们没有摘香蕉是因为香蕉没成熟,故选D。15.句意:孩子们 猴子们去摘香蕉。A希望,B不希望,C帮助,D邀请,根据“The children are afraid. They think the monkeys will take all the bananas. The monkeys are afraid, too. They think the children will take all the bananas.”可知他们都害怕对方把香蕉摘完,由此可知孩子们不希望猴子们去摘香蕉,故选B。16.B 17.C 18.A 19.B 20.A【导语】本文讲了一只鸭子每天都去快餐店问有没有葡萄。16.句意:鸭子想要______。A一些钉子,B一些葡萄,C一些零食,根据“‘Are there any grapes ’ the duck asks.”,可知鸭子想要一些葡萄,故选B。17.句意:鸭子总共来了_____次快餐店。A四,B五,C六,根据全文可知鸭子总共来了六次快餐店,故选C。18.句意:划线单词“angrily”的中文意思是“_______”。根据短文语境可知angrily的中文意思是生气地,故选A。19.句意:鸭子很______。A饿的,B淘气的,C勤奋的,根据全文可知鸭子很淘气,故选B。20.句意:以下句子中哪句话是正确的?A服务员不喜欢这只鸭子。B鸭子问:“有钉子吗?”因为他那天想要钉子。C周六服务员会把鸭子的脚钉在地板上。根据“And if you ask that again, I’ll nail(钉) your feet to the floor!”,可知选项A正确,故选A。21.B 22.B 23.B 24.A 25.A【导语】本文讲述了玛丽的房间及物品位置。21.句意:这是谁的卧室?A它是汤姆的。B它是玛丽的。C它是海伦的。根据“This is Mary’s room.”可知是玛丽的。故选B。22.句意:现在是几点?A现在是五点四十。B现在是四点五十。C我不知道。根据“Look, it is four fifty now!”可知是四点五十。故选B。23.句意:在这个房间里我们能看见什么?A一个书桌和一把椅子。B一张床和一个书桌。C一个书桌和一本书。根据“We can see a desk and a bed in her room.”可知是一个书桌和一张床。故选B。24.句意:床上有什么?A一条牛仔裤。B一个书包。C一个文具盒。根据“What’s on the bed We can see a pair of jeans.”可知是一条牛仔裤。故选A。25.句意:凯特喜欢这个房间吗?根据“Mary and her friend Kate like this room very much. ”可知她喜欢。故做肯定回答,故选A。26.B 27.A 28.B 29.C 30.C【导语】文章介绍了三位朋友,凯蒂、彼得和陈立的基本情况。26.句意:凯蒂来自于哪里?A美国,B英国,C中国,D日本。根据原文“I am from England. ”可知,凯蒂来自于英国。故选B。27.句意:彼得班里有多少名学生?A十九,B十五,C三十,D五十。根据原文“There are 9 girls and 10 boys in my class. ”可知,彼得班里一共有19名学生。故选A。28.句意:陈立多大?A十一,B十二,C十三,D十四。根据原文“I am 12 years old.”可知,陈立12岁。故选B。29.句意:凯蒂的教室有一个______。A电视,B电脑,C DVD刻录机,D地图。根据原文“There is not a computer but there is a DVD in my classroom.”可知,凯蒂班里有一个DVD刻录机。故选C。30.句意:陈立的班里有_____把椅子。根据原文“But there are 31 desks and 32 chairs in the classroom.”可知,教室里有32把椅子。故选C。31.C 32.D 33.C 34.C【导语】本文介绍的是学校开放日的活动情况。31.句意:琳达的妈妈可以去______看照片。A操场,B学校大厅,C美术室,D教室,根据文章“8:30 a. m.See the students’ pictures Art room”得知可以去美术室看照片,故选C。32.句意:在操场上父母可以观看学生们做运动多长时间?A一个小时,B 45分钟,C 40分钟,D半小时,根据文章“9:00 a. m.Watch the students doing sports Playground 9:30 a. m.Have a parents’ meeting School hall”得知观看运动从九点到九点半,半个小时的时间,故选D。33.句意:自由谈话什么时候结束?A下午三点,B下午三点半,C下午四点,D下午四点半,根据文章“2:00 p. m.Have a free talk (two hours)Meeting room”得知自由谈话下午两点开始,共两个小时,下午四点结束,故选C。34.句意:弗莱德的爸爸上午很忙,因此他能参加_______。A四个活动,B两个活动,C只有一个活动,D所有的活动,根据表格得知他只能参加下午的自由谈话活动,故选C。35.B 36.C 37.A 38.D 39.B【导语】本文介绍了艾米的卧室。35.句意:艾米的卧室是什么颜色的?根据原文“My father paints(油漆) it pink and I like the color pink.”可知卧室是粉色的,故选B。36.句意:带下划线的单词“comfortable”意思是______。根据原文“It’s small but comfortable.”中but转折词可知词义为褒义,结合上下文可知单词词义是舒适的,故选C。37.句意:艾米的笔记本是在_______。根据原文“ The notebook is on the bed. ”可知笔记本在床上,故选A。38.句意:______在梳妆台上。根据原文“My English book is on the dresser.”英语书在梳妆台上,故选D。39.句意:以下哪项是正确的?根据原文“ I clean it every Sunday.”可知艾米每周日打扫卧室,选项B是正确的,故选B。40.C 41.A 42.C 43.C 44.B【导语】本文介绍了作者的教室。40.句意:教室里有多少张桌子?根据“There are thirty-three students’ desks and a teacher’s desk.”,可知教室里有34张桌子,故选C。41.句意:教室里有时钟吗?根据“On the back wall, there is a clock.”,可知教室里有时钟,答语为肯定回答,故选A。42.句意:教师的桌子上有什么?A花。B花和图画。C花和书。根据“On the teacher’s desk, there are some flowers and picture books.”,可知教师的桌子上有花和书,故选C。43.句意:后墙上有什么?A一块黑板。B一个时钟。C一块黑板和一个时钟。根据“On the back wall, there is a clock. It tell us time. Near the clock, there’s a blackboard too.”,可知后墙上有一块黑板和一个时钟,故选C。44.句意:教室里只有一块黑板吗?根据“There is a blackboard on the front wall. Near the clock, there’s a blackboard too.”,可知教室里有两块黑板,答语为否定回答,故选B。45.B 46.B 47.B 48.D 49.D【导语】本文杰克通过一张照片介绍了他的教室。45.句意:这是一张杰克的_____的照片。A家庭,B教室,C朋友,D学校。根据“Please look at the picture of my classroom. 请看我的教室的照片。”可知B选项符合题意,故选B。46.句意:教室里有多少个黑板?A一个,B两个,C三个,D四个。根据“On the front wall, there is a blackboard. 在前面的墙上有一个黑板。On the back wall of our classroom is a blackboard. 在我们教室后面的墙上是一个黑板。”可知教室里有两个黑板。B选项符合题意,故选B。47.句意:右边的墙上有什么?A一个时钟,B一张中国地图,C一张世界地图,D一张照片。根据“On the right wall there is a map of China. 右边墙上有一张中国地图。”可知B选项符合题意,故选B。48.句意:杰克的教室里有______桌子。根据“In front of the blackboard, there is a yellow desk. It’s for our teachers’. 在黑板前面,有一张黄色的桌子。它是我们的老师的桌子。There are forty students in my class. Everyone has a desk and a chair. 在我的班级有四十个同学。每个人有一张桌子和一张椅子。”可知教室里有四十一张桌子。D选项符合题意,故选D。49.句意:杰克在教室哪里?A他在李芳的左边。B他在约翰的前面。C他在艾米后边。D他在蒂姆和李芳中间。根据“In my classroom, my desk is next to Li Fang’s desk. She is on my left. And Tim is on my right. In front of me is John 在我的教室里,我的桌子在李芳的桌子旁边。她在我的左边。蒂姆在我的右边。我的前面是约翰。”可知D选项符合题意,故选D。50.B 51.A 52.B 53.C 54.C【导语】本文讲了小鱼萨姆找朋友。50.句意:萨姆住在______里。A湖,B海,C河,根据“Sam is a little fish. He lives in the sea.”,可知住在海里,故选B。51.句意:鲨鱼有______。A一张大嘴,B一个小鼻子,C一张小嘴,根据“The shark opens his big mouth.”,可知有一张大嘴,故选A。52.句意:墨鱼有_____条腿。根据“The ink fish has eight legs.”,可知有8条腿,故选B。53.句意:萨姆很______。A大的,B圆的,C平的,根据“But you are round. I am flat.”,可知萨姆是平的,故选C。54.句意:谁最终成为了萨姆的朋友?A一条墨鱼。B一条鲨鱼。C一条圆圆的鱼。根据“Then he sees a round fish. The round fish says to Sam, “Hello! Would you like to be my friend ”...They become good friends.”,可知一条圆圆的鱼最终成为了萨姆的朋友,故选C。55.D 56.C 57.D 58.D 59.C【导语】本文主要介绍了熊猫。55.句意:熊猫有肥胖的身体和短尾巴,因此它看起来像熊。根据“but its fat body and its short tail are like the bear’s.”可知熊猫有肥胖的身体和短尾巴,因此它看起来像熊。故选D。56.句意:熊猫喜欢做什么?A跑步。B滑冰。C爬。D玩。根据“Pandas like climbing the trees.”可知熊猫喜欢爬树,故选C。57.句意:“bamboo”意思是什么?根据“They live in the forest. They like to eat bamboo and drink spring (泉) water.”可知bamboo是熊猫吃的东西,根据常识可知熊猫吃竹子,故选D。58.句意:你在哪里可以找到熊猫?A在江苏。B在四川。C在甘肃。D在四川和甘肃。根据“Some of them live in Sichuan and some of them live in Gansu.”可知四川和甘肃有熊猫,故选D。59.句意:熊猫住在哪里?A在城市里。B在公园里。C在森林里。D在村子里。根据“They live in the forest.”可知熊猫住在森林里,故选C。60.B 61.C 62.C 63.B 64.A【导语】本文介绍了人类要保护动物。60.句意:我们应该帮助动物。A打猎,B帮助,C买,根据“We should help them.”,可知应该帮助动物,故选B。61.句意:人们砍伐树木让动物们失去家园。A种树,B买东西,C砍伐树木,根据“Some people cut down the trees. This makes animals lose their homes.”,可知人们砍树让动物们失去家园,故选C。62.句意:人们打猎动物为了皮毛和肉。A皮毛,B肉,C皮毛和肉。根据“Some people hunt(打猎) animals for their fur(皮毛) or meat.”,可知人们打猎动物为了皮毛和肉。故选C。63.句意:www.saveanimals.orgx是一个网站。A学校,B网站,C医院。根据“Go to the www.saveanimals.orgx to find out how to save(拯救) our animals.”,可知去这个网站寻找更多方法来拯救动物,故选B。64.句意:哪一个是错误的?A我们不应该买东西。B我们应该种植更多的树来帮助动物。C我们应该保持海洋干净来帮助更多的海洋动物。根据“We should not buy things made from animal fur.”,可知我们不能买用动物皮毛制作的东西,不是不能买东西。故选A。65.A 66.B 67.B 68.C 69.B【导语】本文主要介绍了猫头鹰,几维鸟和帝企鹅的特点和习性。65.句意:哪种动物不是夜间动物?A帝企鹅,B几维鸟,C猫头鹰,根据“Owls sleep in the daytime.”和“Kiwi birds (几维鸟) have no wings or tails, Their eyes are very small. They also sleep in the daytime.”可知猫头鹰和几维鸟是夜间动物,故选A。66.句意:猫头鹰吃什么?A狮子和老虎,B鱼和其他鸟,C猫和猴子,根据“They eat small animals. They also eat fish and other birds.”可知猫头鹰吃小动物,鱼和其他鸟,故选B。67.句意:几维鸟有什么?A大眼睛,B长鼻子,C长尾巴,根据“They have long noses.”可知几维鸟有长鼻子,故选B。68.句意:帝企鹅擅长什么?A飞,B跳,C游泳,根据“They’re good swimmers.”可知帝企鹅擅长游泳,故选C。69.句意:下面哪个是不正确的?A布兰克先生非常懂鸟。B所有的鸟有翅膀。C一些鸟可以在夜间看到东西。根据“Kiwi birds (几维鸟) have no wings or tails.”可知几维鸟没有翅膀,B错误,故选B。70.A 71.C 72.A 73.A 74.C【导语】本文主要描述了章鱼。70.句意:章鱼喜欢住在哪里?A温暖的海水。B冰冷的海水。C深海。根据“They like to live in warm sea.”可知章鱼喜欢居住在温暖的水域,故选A。71.句意:章鱼有多少只手?根据“They have eight arms, a large head, a soft body and three hearts.”可知章鱼有8只手,故选C。72.句意:章鱼是聪明的吗?A是的。B不。C没有提及。根据“Octopuses are one of the most intelligent animals in the sea.”可知章鱼是聪明的,作肯定回答,故选A。73.句意:墨是什么?A深色液体。B喷射。C危险。根据“When they are in danger, they can shoot (喷射) dark liquid(液体) . This is called ink.”可知章鱼喷射的深色液体叫墨,故选A。74.句意:章鱼不吃_____。A螃蟹,B虾,C海豹。根据“Octopuses eat crabs, shrimps and other sea animals.”可知章鱼吃螃蟹、虾和其他海产动物,不吃海豹,故选C。75.C 76.B 77.A 78.B 79.C【导语】本文主要介绍了杰克腿骨折后,喜欢集邮的故事。75.句意:杰克住在哪里?A在南京。B在南京附近的大城镇。C在南京附近的小城镇。根据“He lives in a small town near Nanjing.”可知杰克住在南京附近的小城镇,故选C。76.句意:在他腿骨折以前,杰克周末喜欢做什么?A踢足球。B骑自行车。C收集邮票。根据“On the weekend, he likes riding a bike in the park.”可知在他腿骨折以前,杰克周末喜欢骑自行车,故选B。77.句意:杰克哪里骨折了?A腿。B胳膊。C脚。根据“One day, he breaks (使骨折) his leg.”可知杰克腿骨折了,故选A。78.句意:杰克的集邮簿里,现在有多少邮票?A20。B26。C36。根据“He has got twenty-six stamps in his album.”可知有26张邮票,故选B。79.句意:在杰克的邮票上不能看到什么?A山和河。B动物和汽车。C花和人们。根据“There are hills, rivers, animals, cars and flowers on these stamps.”可知邮票上有山,河,动物和花,不能看到人,故选C。80.A 81.B 82.B 83.C 84.B【导语】本文讲了兴趣爱好。80.句意:萨姆和比利喜欢______。A滑冰,B游泳,C爬山,根据“Sam likes skating. He can skate very well. Billy likes skating too.”,可知喜欢滑冰,故选A。81.句意:萨姆滑冰滑得很好。根据“Sam likes skating. He can skate very well.”,可知空处填副词well,修饰动词,故选B。82.句意:他们______想去滑冰。A今天上午,B今天下午,C今天晚上,根据“They want to go skating this afternoon.”,可知今天下午想去滑冰,故选B。83.句意:比利掉进洞里了,他_______。A又冷又干,B又热又湿,C又冷又湿,根据“Billy falls into the hole. He is cold and wet.”,可知又冷又湿,故选C。84.句意:彼得现在_____滑冰。A喜欢,B不喜欢,C不喜欢,根据“He doesn’t like skating now.”,可知现在不喜欢滑冰,故选B。85.A 86.A 87.B 88.B 89.A【导语】本文主语介绍了几个好朋友的不同爱好。85.句意:苏海的爱好是什么?A制作衣服,B种花,C弹钢琴。根据“Su Hai likes making clothes.”可知苏海的爱好是制作衣服,故选A。86.句意:谁喜欢踢足球?A迈克,B刘涛,C迈克和刘涛。根据“Mike likes playing football. ”可知迈克喜欢踢足球,故选A。87.句意:杨玲有多少爱好?A三,B二,C一。根据“Yang Ling likes reading, she also likes playing the piano.”可知杨玲的爱好是读书和弹钢琴,一共是两个爱好,故选B。88.句意:谁细心地照顾她的花?A苏海,B南希,C我不知道。根据“Nancy likes growing flowers, and she looks after them carefully.”可知南希细心地照顾她的花,故选B。89.句意:刘涛擅长打乒乓球吗?A是的,他擅长。B不,他不擅长。C我不知道。根据“Liu Tao likes playing table tennis. He is good at it.”可知刘涛擅长打乒乓球,故选A。90.C 91.B 92.A 93.C 94.B【导语】本文讲述了读书是一个好的爱好,书的种类,图书馆里有很多书以及著名的作家。90.句意:读书能帮助我们_____。A想清楚,B看到一个新的世界,CA和B都对,根据“Reading can make us think clearly.”以及“we can see a new world”可知,读书可以让我们清晰地思考,还可以让我们看到一个新世界。故选C。91.句意:我们不能在图书馆里______。A读书,B折叠书籍,C借书,根据“We can’t fold them.”可知,我们不能折书。故选B。92.句意:画线单词“bookmark” 的中文意思是_____。根据“And we should protect the books. We can’t fold them. We can use a bookmark.”可知,我们要保护书,不能折书页,因此,我们可以使用书签。bookmark意为“书签”。故选A。93.句意:秦文君是著名的______作家。A故事书,B科学书,C儿童读物,根据“Popular writers of children’s books are Zheng Yuanjie and Qin Wenjun.”可知,郑渊洁和秦文君都是受欢迎的儿童读物的作家。故选C。94.句意:哪一个不正确?A我们可以从书中学到很多东西。B没有任何关于电影的书。C郑渊洁是一位作家。根据“Some books are about films.”可知,有一些书是关于电影的。故选B。95.A 96.A 97.C 98.B 99.A【导语】本文主要介绍鲍勃、吉姆、梅和苏四人的爱好。95.句意:鲍勃喜欢做什么?A他喜欢集邮。B他喜欢钓鱼。C他喜欢骑自行车。根据第一行表格“I like collecting stamps (集邮) very much.”可知鲍勃非常喜欢集邮。故选A。96.句意:吉姆经常和谁一起去钓鱼?A他的堂兄。B他的爸爸。C他的朋友。根据第二行表格“I often go fishing with Bill. He is my cousin. ”可知经常和堂兄一起去钓鱼。故选A。97.句意:梅和她的朋友们什么时候骑自行车?A每周五。B每周六。C每周日。根据第三行表格“Every Sunday I ride a bike with my friends in the club.”可知每周日骑自行车。故选C。98.句意:苏在周六经常做什么?A她读书。B她看望她的祖父母。C她吃食物。根据第四行表格“But on Saturday, I don’t read. I usually go to visit my grandparents.”可知周六苏经常去看望祖父母。故选B。99.句意:以下内容哪个是对的?A鲍勃的一些同学喜欢集邮。B吉姆喜欢钓鱼和吃所有的鱼。C梅非常喜欢看书。根据第一行表格“Some of my classmates like it too.”可知鲍勃的一些同学也喜欢集邮。根据第二行表格“We like to share (分享) fish with our friends.”可知他们把鱼分享给朋友们,而不是都吃掉。根据第三行表格“I like riding bikes.”可知梅喜欢骑自行车而不是读书。故选A。21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览