资源简介 2025-2026学年上学期七年级英语单元复习提升练(人教版2024)Unit 1 You and Me单元知识综合检测试题一、单项选择1.Look at the table. Some bananas ________ on it, and some milk ________ on it, too.A.is; is B.is; are C.are; are D.are; is2.The girl is Jane White. Jane is her ________ name and her ________ name is White.A.first; last B.last; first C.first; second D.last; second3.—Can you say hi to everyone —________A.Thanks. B.Yes, I can. C.Nice to meet you too. D.My name is Li Lin.4.Sandy and I will have a trip soon. I hope that ________ of us will have a good time.A.both B.some C.all D.every5.Linda likes playing ________ guitar, but she doesn’t like playing ________ football.A./; / B.the; the C.the; / D./; the6.—How are you —________A.Good! Thanks. B.Nice to meet you! C.I’m fine, thank you. D.It’s nice of you.7.— ________ your name — Alice Brown.A.What’s B.How’s C.How do you spell D.Can you say8.—Does your cousin like basketball or ping-pong —Oh, she loves ________. She thinks they’re really exciting sports.A.other B.another C.all D.both9.Lily and I are in the ________ grade. We’re both in Grade Seven.A.last B.same C.small D.favourite10.Helen lives in China now and she thinks it’s a great ________.A.wall B.country C.yard D.band11.—I want to know when the party is. Can you give me some ________ —It’s at 7:00 this evening.A.information B.books C.food D.sports12.Look! A pair of shoes ________ under the bed.A.is B.are C.be D.am13.—________ your mother free on Sundays —Yes, she ________ have much housework to do.A.Are; don’t B.Is; doesn’t C.Does; isn’t D.Do; aren’t14.— ________ your father free on Sundays —Yes. He ________ work at weekends.A.Is, isn’t B.Does, doesn’t C.Does, isn’t D.Is, doesn’t15.I ________ Tom Green. Tom ________ my first name.A.is; are B.am; are C.is; am D.am; is16.—Hello, Mike! This is my new classmate Ren Guangxi.— ________.A.Yes, I am B.Good morning C.How are you D.Nice to meet you17.—Hi, Jack. What is your favourite food —I like ________ best.A.red B.Beijing roast duck C.tennis D.cats18.Children ______ to play with snow in winter. It’s interesting.A.get B.love C.make D.speak19.—I want to play basketball. Would you like ______ it with me —Yes, I’d love to.A.play B.playing C.to play D.plays20.—Yellow Crane Tower or the East Lake, which one would you like to go to —These two sights are close so we can visit ________ in one morning.A.either B.neither C.all D.both二、完形填空I used to be the shortest in my class, I had few friends and always felt lonely. On my 12th birthday, I made a 21 that I could grow up quickly.Last summer vacation, l was so worried about my 22 that I didn’t want to go to summer camp. But my mum said,“You won’t know anything 23 you get there.” And I had to agree. 24 Monday, my teacher Maggie asked all of us to climb a wall. When I saw the wall, I was so 25 . It might be ten metres high! I thought l could 26 climb that big wall successfully (成功地).After the other campers finished, l told Maggie I wanted to 27 climbing. “Amy, when you meet 28 , just believe (相信) in yourself and never give up easily,” said Maggie. Hearing this, I felt a little sad. Suddenly, I came up with a good 29 . I pretended (假装) to 30 my knee and couldn’t move.“How’s the knee Are you OK ” Maggie asked. She was so 31 that I didn’t want to cheat (欺骗) her again.I said sorry to her. Maggie smiled, and showed me 32 she climbed the wall. Other campers were also cheering for me.I tried my best and kept 33 . And finally something surprising happened—I 34 it!From this experience, I’ve learned a lot, Anything is possible (可能的) if you 35 yourself.21.A.wish B.noise C.living D.difference22.A.height B.build C.hair D.head23.A.if B.so C.until D.after24.A.For B.In C.At D.On25.A.afraid B.tired C.angry D.happy26.A.sometimes B.usually C.never D.often27.A.take up B.give up C.get up D.fix up28.A.difficulties B.differences C.hobbies D.interests29.A.subject B.fact C.form D.idea30.A.show B.hurt C.check D.change31.A.glad B.kind C.busy D.careful32.A.what B.when C.why D.how33.A.trying B.learning C.looking D.picking34.A.got B.felt C.made D.wanted35.A.help B.trust C.teach D.enjoy三、补全对话阅读下面的对话,根据上下文,选择恰当的选项补全对话,使句意完整、符合逻辑。(其中有两项为多余选项)(Alice and Laura are talking on the phone. Laura=L, Alice=A)L: Hello, Laura’s speaking.A: Hello, this is Alice. Could I speak to Tim L: Oh, Alice. 36 He is doing his homework in the room.A: Oh, that’s OK. Let him finish his homework first. I’m calling to ask him to play basketball with us.L: 37A: Laura, I heard you just came back from the school trip. How was it L: It was really interesting.A: What did you do L: We visited a farm. 38A: Did you ride horses L: No, we didn’t. 39A: That’s really fun.L: Yes, and we learned a lot about farming. 40A: Lucky you! Remember to tell Tim to meet us at the school playground this afternoon.L: OK. Bye.A.OK.B.May I know who is speaking C.It is really a good day to remember!D.Can I take the message for him E.We saw many animals on the farm.F.But we picked strawberries and fed chickens.G.They went swimming in the water near the beach.四、阅读理解ALily I am from Australia. I am twelve years old. I have a big family. There are five people in my family. They are my grandparents, my parents and me. I like watching TV and reading picture books. I am in the School Reading Club. But I don’t like playing computer games.Yang Yang I am a Chinese boy and I am a middle school student. I have many hobbies but I like playing basketball best. That is my favourite sport. I often play basketball with my classmates after class.Mike My name is Mike. My favourite sport is baseball because I am strong and I can run fast. I love all kinds of sports. I often play baseball with my friends on the playground after class. It is exciting!41.How old is Lily A.Twelve. B.Thirteen. C.Fourteen. D.Fifteen.42.What is Yang Yang’s favourite sport A.Baseball. B.Football. C.Swimming. D.Basketball.43.Mike often plays baseball with ________.A.his teacher B.his friends C.his brother D.his sister44.What are they mainly talking about A.Their classmates. B.Their families. C.Their hobbies. D.Their schools.BLast Sunday, I had a wonderful day at the zoo with my family. We arrived at the zoo at 6:00 a.m. The weather was perfect—sunny but not too hot.First, we visited the monkey house. The monkeys were very funny. They jumped from tree to tree and made strange sounds. My little brother, Tom, laughed a lot when he saw the monkeys playing with each other.Then we went to see the elephants. They were so big! One elephant was using its trunk to spray water. Another elephant was eating hay. The zookeeper told us that elephants can eat up to 300 pounds of food every day!After that, we watched the penguin show. The penguins swam very fast in the water. They looked like they were flying underwater. A zookeeper fed them fish and told us interesting facts about penguins. Did you know the penguins live only in the Southern Hemisphere (半球) At noon, we had lunch at the zoo restaurant. I had a hamburger and French fries. My parents had salads, and Tom had chicken nuggets. The food was delicious.In the afternoon, we visited the reptile house where we saw snakes, lizards (蜥蜴), and turtles. I don’t like snakes very much, but the colorful lizards were beautiful.Before we left, we bought some souvenirs from the gift shop. I got a stuffed penguin toy to remember our wonderful day at the zoo.45.What did Tom do when he saw the monkeys A.He cried. B.He laughed. C.He was scared. D.He fed them.46.What did the writer learn about elephants A.They can swim very fast. B.They can spray water with their mouths.C.They can eat up to 300 pounds of food daily. D.They live only in the Southern Hemisphere.47.Which kind of animals live in the reptile house A.Animals that can fly. B.Animals that can climb or crawl.C.Animals that live in water. D.Animals that dig tunnels (钻洞).48.Which of the following shows the right order (顺序) of their visit at the zoo A.Elephants→Monkey House→Penguin Show→Reptile House→Gift ShopB.Monkey House→Elephants→Penguin Show→Reptile House→Gift ShopC.Penguin Show→Monkey House→Reptile House→Elephants→Gift ShopD.Monkey House→Reptile House→Penguin Show→Elephants→Gift ShopC“How often do you take part in school reading time ” If you ask students this question, many of them may say, “I don’t join school reading time because I’m too busy with other things. I have to finish my math problems and learn new English words. Reading seems like a waste of time.” But this idea is wrong!School reading time is really important. It helps us in many ways. First, it can make us know more things. When we read storybooks, we can enter different worlds and meet all kinds of interesting characters. We can learn about far-away places and old stories. Second, reading makes our language better. We can pick up new words and beautiful sentences. These can help us write better compositions.Some students just sit in the classroom doing homework all the time. They don’t want to take a break to read. But this is not good for them. Reading can relax our minds. After reading for a while, we can study better.So, every student should love school reading time and enjoy reading more.49.Why do many students not join school reading time A.Because they don’t know how to read.B.Because they think reading is not cool.C.Because they are busy with other schoolwork.D.Because they don’t have any books to read.50.What can we get from school reading time according to the passage A.We can become very strong.B.We can know more things and improve our language.C.We can make more friends.D.We can get more pocket money.51.Which of the following is TRUE about students who always do homework in the classroom A.They are very clever. B.They will get high scores for sure.C.They are doing the right thing. D.It’s not good for their study and health.52.What does the writer want to tell us A.Students should stop reading.B.Students should only read storybooks.C.School reading time is not useful.D.Students should take part in school reading time.DWhat will you do today How much time will you spend at school How long will your mealtimes take What will you do in your free time Leisure time is time that is free from school, work and chores. It is a time when you can do what you like. After eating, sleeping and working, most people still have about five hours of leisure time each day. Very young children spend less time working each day, but they spend longer sleeping.There are many different leisure activities. Some you can do on your own and some with other people. You can do some indoors and others outdoors. Some of the leisure activities you can do on your own are reading or drawing. There are even more activities you can carry out with other people. Group leisure activities include playing team sports or going to the cinema with friends.Most leisure activities, like sports, need special areas of land or special buildings. Football fields, tennis courts and swimming pools need special areas. Cinemas, clubs and other activities need special buildings. All of these are big users of space, and land is expensive in town and city centres. That is why most sports grounds are in the countryside or away from the city center, where there is more space and where land is less expensive.All the leisure activities have some effect (影响) on the environment (环境). The leisure activities that have the biggest effect are those that use engines (发动机) and so make air pollution (污染). Motor racing and similar sports can be very bad to the environment.53.How does the writer start the passage A.By asking questions. B.By showing facts. C.By giving numbers. D.By using pictures.54.Which of the following can be called as a leisure time A.Daniel listens to some music while doing homework.B.Simon helps old people cleans their flats at weekends.C.Neil chats over a cup of tea with family in the garden.D.Femi collects eggs with his sister in their farmhouse.55.What do we know about leisure activities A.All of the leisure activities have very little pollution.B.People do most of the sports away from the city centre.C.Very young people have more time to do leisure activities.D.You must go with other people when doing outdoor activities.56.Which book may the passage come from A.Amazing animals B.My sweet hometown C.Chinese folk art D.Tips about having funEEarly to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy (富有) and wise.This is an old English saying. Have you heard of it before It means that we must go to bed early at night and get up early in the morning. Then we can be healthy. We shall also be rich and clever.This is true. The body must have enough sleep to be healthy. Children of young age should have ten hours’ sleep every night. If children do not have enough sleep, they cannot do their work very well. They will not be wise and they may not become wealthy!The body also needs exercise. Walking, running, jumping, swimming and playing games are all exercise. Exercise keeps the body strong. Exercise also helps the blood (血液) to move around inside the body. This is very important. Our blood takes food to all parts of our body. The head also needs blood. Exercise helps us to think better!57.The saying “Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy and wise.” mainly tells the importance (重要性) of ________.A.enough exercise B.enough sleep C.good food D.money58.If a child doesn’t have 10 hours’ sleep, maybe he or she ________.A.will become wise B.won’t do well in his or her work C.will go to school in time D.will have enough sleep59.Exercise helps people think better because ________.A.it makes people cleverer B.it takes blood to our heads C.it makes people strong D.it is good for our health60.What does the underlined word “wise” mean in Chinese A.和善的 B.愚笨的 C.聪明的 D.健康的61.What can be the best title (标题) for the passage A.Enough sleep is important. B.For our health, exercise now!C.Why is exercise important D.Sleep and exercise are important for good health.F根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。I like doing many things in my free time. I want to share (分享) them with you.The first one is that I do exercise every day. 62The second one is reading books. Reading helps me learn more knowledge. 63 Books always show me new stories, ways of life and many other useful things.The third one is my best thing. 64 Family and friends are important in my life. They are always with me and make me happy.The fourth one is joining a hiking group. 65 It’s also great for me to learn new things and make new friends.66 Taking a good sleep is very important. Eight hours of sleep in a day is enough for me to work for the day.A.I have a happy school life.B.It also helps me think more.C.The fifth one is that I sleep a lot now.D.Exercising often helps me stay healthy.E.I always spend time with my friends and family.F.I like to grow flowers at home.G.It’s a great time for me to walk into nature.五、选词填空阅读短文,从下面方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。并将答案填写在答题卡相应的位置上。they, however, explore, friendly, sit, slow, before, tourist, seem, killHow will you feel if you live side by side with many wonderful animals I can tell you about my visit to Nairobi, Kenya. Last year, I 67 a rhino sanctuary (犀牛保护区) there. This place was home to many rhinoceroses. They were very 68 to people. When 69 visited the sanctuary, rhinos would walk 70 to them. Sometimes they even touch (触碰) the people with their noses, asking for some care. When I was there, I enjoyed 71 near and feeding them. Now rhinos 72 to be everywhere in Kenya. People can see them in zoos and in the wild. 73 , they are in great danger. The number of rhinos is becoming fewer and fewer. Why Because people are 74 rhinos for their horns (角). People are also destroying (破坏) 75 homes to make more farms and roads. It is time for us to protect these wild animals 76 it is too late.六、短文填空阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。My name is Wu Ning. I live in London with my family now and go to a school only for girls here. I am 12 years old and now 77 Grade 7. I really enjoy 78 (read) and drama (戏剧). When I first got to this school, I was worried about making new friends. Luckily, my school activities helped me 79 (make) friends. During my third week at school, we went to 80 outdoor learning centre. There, we worked in teams and tried extreme (极限的) activities 81 ziplining (高空滑索) and rock climbing. I met lots of nice girls in my team. After we 82 (come) back, we started our regular (定期的) meetings. We have a meeting on Tuesday every week. I really love these meetings because we can talk about our school life, homework and hobbies.Before our midterm exams (期中考试) begin, Grade 7 students also have a “Grade 7 Challenge (挑战)”. We must work with our classmates 83 (finish) it. It is often a test or a show. This year, we were lucky to have Mr. Morley: He is a great drama 84 (teach). He helped 85 (we) a lot. We gave a show called The Beginning for the challenge. It told a story about 86 (interest) things that happened at school. We did a great job and really had fun working together as a team.七、完成句子87.蔬菜和水果是我最喜欢的食物。Vegetables and fruit are my .88.我喜欢音乐。我在学校乐队里弹吉他。I like music. I in the school band.89.我和父母住在中国。I China my parents.90.我很愿意再次见到你并且更多地了解你。I’d really like to see you again and you better.91.——我能知道你的名字吗?——我叫大明。— your name —I’m Daming.92.——梅梅,你第一天上学怎么样?——很棒。我和一些同班同学交了朋友。—Meimei, how is your first day at school —It’s great. I with some classmates.93.他的全名是Tony Smith。他12岁。His is Tony Smith. He is 12 .94.他的爸爸喜欢弹吉他。His father likes .95.这张学生卡是她的。The student ID card .96.她期待交新朋友很久了。She to new friends for a long time.八、书面表达97.近年来,教育部大力推进“五育并举”育人体系,强调“德育为先”,倡导培养有理想、 敢担当、能吃苦、肯奋斗的新时代好少年。假如你是李华,你校正在进行主题为“校园模范(The Role Model of School)” 的英文演讲比赛,你心目中的校园模范人物是谁?请用 英文写一篇演讲稿。内容要点需包含:1. Who is he/ she in your school 2. What did he/ she do 3. What do you think of him/ her 写作要求:1.70 词左右;2. 文中不能出现真实的姓名与学校名;3. 文章的开头和结尾已给出,不计入总词数;4. 条理清楚,语句通顺,意义连贯,书写规范。Dear teachers and students,It is a great honor to stand here today.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________That’s all for my speech. Thank you!2025-2026学年上学期七年级英语单元复习提升练(人教版2024)Unit 1 You and Me单元知识综合检测试题一、单项选择1.Look at the table. Some bananas ________ on it, and some milk ________ on it, too.A.is; is B.is; are C.are; are D.are; is2.The girl is Jane White. Jane is her ________ name and her ________ name is White.A.first; last B.last; first C.first; second D.last; second3.—Can you say hi to everyone —________A.Thanks. B.Yes, I can. C.Nice to meet you too. D.My name is Li Lin.4.Sandy and I will have a trip soon. I hope that ________ of us will have a good time.A.both B.some C.all D.every5.Linda likes playing ________ guitar, but she doesn’t like playing ________ football.A./; / B.the; the C.the; / D./; the6.—How are you —________A.Good! Thanks. B.Nice to meet you! C.I’m fine, thank you. D.It’s nice of you.7.— ________ your name — Alice Brown.A.What’s B.How’s C.How do you spell D.Can you say8.—Does your cousin like basketball or ping-pong —Oh, she loves ________. She thinks they’re really exciting sports.A.other B.another C.all D.both9.Lily and I are in the ________ grade. We’re both in Grade Seven.A.last B.same C.small D.favourite10.Helen lives in China now and she thinks it’s a great ________.A.wall B.country C.yard D.band11.—I want to know when the party is. Can you give me some ________ —It’s at 7:00 this evening.A.information B.books C.food D.sports12.Look! A pair of shoes ________ under the bed.A.is B.are C.be D.am13.—________ your mother free on Sundays —Yes, she ________ have much housework to do.A.Are; don’t B.Is; doesn’t C.Does; isn’t D.Do; aren’t14.— ________ your father free on Sundays —Yes. He ________ work at weekends.A.Is, isn’t B.Does, doesn’t C.Does, isn’t D.Is, doesn’t15.I ________ Tom Green. Tom ________ my first name.A.is; are B.am; are C.is; am D.am; is16.—Hello, Mike! This is my new classmate Ren Guangxi.— ________.A.Yes, I am B.Good morning C.How are you D.Nice to meet you17.—Hi, Jack. What is your favourite food —I like ________ best.A.red B.Beijing roast duck C.tennis D.cats18.Children ______ to play with snow in winter. It’s interesting.A.get B.love C.make D.speak19.—I want to play basketball. Would you like ______ it with me —Yes, I’d love to.A.play B.playing C.to play D.plays20.—Yellow Crane Tower or the East Lake, which one would you like to go to —These two sights are close so we can visit ________ in one morning.A.either B.neither C.all D.both二、完形填空I used to be the shortest in my class, I had few friends and always felt lonely. On my 12th birthday, I made a 21 that I could grow up quickly.Last summer vacation, l was so worried about my 22 that I didn’t want to go to summer camp. But my mum said,“You won’t know anything 23 you get there.” And I had to agree. 24 Monday, my teacher Maggie asked all of us to climb a wall. When I saw the wall, I was so 25 . It might be ten metres high! I thought l could 26 climb that big wall successfully (成功地).After the other campers finished, l told Maggie I wanted to 27 climbing. “Amy, when you meet 28 , just believe (相信) in yourself and never give up easily,” said Maggie. Hearing this, I felt a little sad. Suddenly, I came up with a good 29 . I pretended (假装) to 30 my knee and couldn’t move.“How’s the knee Are you OK ” Maggie asked. She was so 31 that I didn’t want to cheat (欺骗) her again.I said sorry to her. Maggie smiled, and showed me 32 she climbed the wall. Other campers were also cheering for me.I tried my best and kept 33 . And finally something surprising happened—I 34 it!From this experience, I’ve learned a lot, Anything is possible (可能的) if you 35 yourself.21.A.wish B.noise C.living D.difference22.A.height B.build C.hair D.head23.A.if B.so C.until D.after24.A.For B.In C.At D.On25.A.afraid B.tired C.angry D.happy26.A.sometimes B.usually C.never D.often27.A.take up B.give up C.get up D.fix up28.A.difficulties B.differences C.hobbies D.interests29.A.subject B.fact C.form D.idea30.A.show B.hurt C.check D.change31.A.glad B.kind C.busy D.careful32.A.what B.when C.why D.how33.A.trying B.learning C.looking D.picking34.A.got B.felt C.made D.wanted35.A.help B.trust C.teach D.enjoy三、补全对话阅读下面的对话,根据上下文,选择恰当的选项补全对话,使句意完整、符合逻辑。(其中有两项为多余选项)(Alice and Laura are talking on the phone. Laura=L, Alice=A)L: Hello, Laura’s speaking.A: Hello, this is Alice. Could I speak to Tim L: Oh, Alice. 36 He is doing his homework in the room.A: Oh, that’s OK. Let him finish his homework first. I’m calling to ask him to play basketball with us.L: 37A: Laura, I heard you just came back from the school trip. How was it L: It was really interesting.A: What did you do L: We visited a farm. 38A: Did you ride horses L: No, we didn’t. 39A: That’s really fun.L: Yes, and we learned a lot about farming. 40A: Lucky you! Remember to tell Tim to meet us at the school playground this afternoon.L: OK. Bye.A.OK.B.May I know who is speaking C.It is really a good day to remember!D.Can I take the message for him E.We saw many animals on the farm.F.But we picked strawberries and fed chickens.G.They went swimming in the water near the beach.四、阅读理解ALily I am from Australia. I am twelve years old. I have a big family. There are five people in my family. They are my grandparents, my parents and me. I like watching TV and reading picture books. I am in the School Reading Club. But I don’t like playing computer games.Yang Yang I am a Chinese boy and I am a middle school student. I have many hobbies but I like playing basketball best. That is my favourite sport. I often play basketball with my classmates after class.Mike My name is Mike. My favourite sport is baseball because I am strong and I can run fast. I love all kinds of sports. I often play baseball with my friends on the playground after class. It is exciting!41.How old is Lily A.Twelve. B.Thirteen. C.Fourteen. D.Fifteen.42.What is Yang Yang’s favourite sport A.Baseball. B.Football. C.Swimming. D.Basketball.43.Mike often plays baseball with ________.A.his teacher B.his friends C.his brother D.his sister44.What are they mainly talking about A.Their classmates. B.Their families. C.Their hobbies. D.Their schools.BLast Sunday, I had a wonderful day at the zoo with my family. We arrived at the zoo at 6:00 a.m. The weather was perfect—sunny but not too hot.First, we visited the monkey house. The monkeys were very funny. They jumped from tree to tree and made strange sounds. My little brother, Tom, laughed a lot when he saw the monkeys playing with each other.Then we went to see the elephants. They were so big! One elephant was using its trunk to spray water. Another elephant was eating hay. The zookeeper told us that elephants can eat up to 300 pounds of food every day!After that, we watched the penguin show. The penguins swam very fast in the water. They looked like they were flying underwater. A zookeeper fed them fish and told us interesting facts about penguins. Did you know the penguins live only in the Southern Hemisphere (半球) At noon, we had lunch at the zoo restaurant. I had a hamburger and French fries. My parents had salads, and Tom had chicken nuggets. The food was delicious.In the afternoon, we visited the reptile house where we saw snakes, lizards (蜥蜴), and turtles. I don’t like snakes very much, but the colorful lizards were beautiful.Before we left, we bought some souvenirs from the gift shop. I got a stuffed penguin toy to remember our wonderful day at the zoo.45.What did Tom do when he saw the monkeys A.He cried. B.He laughed. C.He was scared. D.He fed them.46.What did the writer learn about elephants A.They can swim very fast. B.They can spray water with their mouths.C.They can eat up to 300 pounds of food daily. D.They live only in the Southern Hemisphere.47.Which kind of animals live in the reptile house A.Animals that can fly. B.Animals that can climb or crawl.C.Animals that live in water. D.Animals that dig tunnels (钻洞).48.Which of the following shows the right order (顺序) of their visit at the zoo A.Elephants→Monkey House→Penguin Show→Reptile House→Gift ShopB.Monkey House→Elephants→Penguin Show→Reptile House→Gift ShopC.Penguin Show→Monkey House→Reptile House→Elephants→Gift ShopD.Monkey House→Reptile House→Penguin Show→Elephants→Gift ShopC“How often do you take part in school reading time ” If you ask students this question, many of them may say, “I don’t join school reading time because I’m too busy with other things. I have to finish my math problems and learn new English words. Reading seems like a waste of time.” But this idea is wrong!School reading time is really important. It helps us in many ways. First, it can make us know more things. When we read storybooks, we can enter different worlds and meet all kinds of interesting characters. We can learn about far-away places and old stories. Second, reading makes our language better. We can pick up new words and beautiful sentences. These can help us write better compositions.Some students just sit in the classroom doing homework all the time. They don’t want to take a break to read. But this is not good for them. Reading can relax our minds. After reading for a while, we can study better.So, every student should love school reading time and enjoy reading more.49.Why do many students not join school reading time A.Because they don’t know how to read.B.Because they think reading is not cool.C.Because they are busy with other schoolwork.D.Because they don’t have any books to read.50.What can we get from school reading time according to the passage A.We can become very strong.B.We can know more things and improve our language.C.We can make more friends.D.We can get more pocket money.51.Which of the following is TRUE about students who always do homework in the classroom A.They are very clever. B.They will get high scores for sure.C.They are doing the right thing. D.It’s not good for their study and health.52.What does the writer want to tell us A.Students should stop reading.B.Students should only read storybooks.C.School reading time is not useful.D.Students should take part in school reading time.DWhat will you do today How much time will you spend at school How long will your mealtimes take What will you do in your free time Leisure time is time that is free from school, work and chores. It is a time when you can do what you like. After eating, sleeping and working, most people still have about five hours of leisure time each day. Very young children spend less time working each day, but they spend longer sleeping.There are many different leisure activities. Some you can do on your own and some with other people. You can do some indoors and others outdoors. Some of the leisure activities you can do on your own are reading or drawing. There are even more activities you can carry out with other people. Group leisure activities include playing team sports or going to the cinema with friends.Most leisure activities, like sports, need special areas of land or special buildings. Football fields, tennis courts and swimming pools need special areas. Cinemas, clubs and other activities need special buildings. All of these are big users of space, and land is expensive in town and city centres. That is why most sports grounds are in the countryside or away from the city center, where there is more space and where land is less expensive.All the leisure activities have some effect (影响) on the environment (环境). The leisure activities that have the biggest effect are those that use engines (发动机) and so make air pollution (污染). Motor racing and similar sports can be very bad to the environment.53.How does the writer start the passage A.By asking questions. B.By showing facts. C.By giving numbers. D.By using pictures.54.Which of the following can be called as a leisure time A.Daniel listens to some music while doing homework.B.Simon helps old people cleans their flats at weekends.C.Neil chats over a cup of tea with family in the garden.D.Femi collects eggs with his sister in their farmhouse.55.What do we know about leisure activities A.All of the leisure activities have very little pollution.B.People do most of the sports away from the city centre.C.Very young people have more time to do leisure activities.D.You must go with other people when doing outdoor activities.56.Which book may the passage come from A.Amazing animals B.My sweet hometown C.Chinese folk art D.Tips about having funEEarly to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy (富有) and wise.This is an old English saying. Have you heard of it before It means that we must go to bed early at night and get up early in the morning. Then we can be healthy. We shall also be rich and clever.This is true. The body must have enough sleep to be healthy. Children of young age should have ten hours’ sleep every night. If children do not have enough sleep, they cannot do their work very well. They will not be wise and they may not become wealthy!The body also needs exercise. Walking, running, jumping, swimming and playing games are all exercise. Exercise keeps the body strong. Exercise also helps the blood (血液) to move around inside the body. This is very important. Our blood takes food to all parts of our body. The head also needs blood. Exercise helps us to think better!57.The saying “Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy and wise.” mainly tells the importance (重要性) of ________.A.enough exercise B.enough sleep C.good food D.money58.If a child doesn’t have 10 hours’ sleep, maybe he or she ________.A.will become wise B.won’t do well in his or her work C.will go to school in time D.will have enough sleep59.Exercise helps people think better because ________.A.it makes people cleverer B.it takes blood to our heads C.it makes people strong D.it is good for our health60.What does the underlined word “wise” mean in Chinese A.和善的 B.愚笨的 C.聪明的 D.健康的61.What can be the best title (标题) for the passage A.Enough sleep is important. B.For our health, exercise now!C.Why is exercise important D.Sleep and exercise are important for good health.F根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。I like doing many things in my free time. I want to share (分享) them with you.The first one is that I do exercise every day. 62The second one is reading books. Reading helps me learn more knowledge. 63 Books always show me new stories, ways of life and many other useful things.The third one is my best thing. 64 Family and friends are important in my life. They are always with me and make me happy.The fourth one is joining a hiking group. 65 It’s also great for me to learn new things and make new friends.66 Taking a good sleep is very important. Eight hours of sleep in a day is enough for me to work for the day.A.I have a happy school life.B.It also helps me think more.C.The fifth one is that I sleep a lot now.D.Exercising often helps me stay healthy.E.I always spend time with my friends and family.F.I like to grow flowers at home.G.It’s a great time for me to walk into nature.五、选词填空阅读短文,从下面方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。并将答案填写在答题卡相应的位置上。they, however, explore, friendly, sit, slow, before, tourist, seem, killHow will you feel if you live side by side with many wonderful animals I can tell you about my visit to Nairobi, Kenya. Last year, I 67 a rhino sanctuary (犀牛保护区) there. This place was home to many rhinoceroses. They were very 68 to people. When 69 visited the sanctuary, rhinos would walk 70 to them. Sometimes they even touch (触碰) the people with their noses, asking for some care. When I was there, I enjoyed 71 near and feeding them. Now rhinos 72 to be everywhere in Kenya. People can see them in zoos and in the wild. 73 , they are in great danger. The number of rhinos is becoming fewer and fewer. Why Because people are 74 rhinos for their horns (角). People are also destroying (破坏) 75 homes to make more farms and roads. It is time for us to protect these wild animals 76 it is too late.六、短文填空阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。My name is Wu Ning. I live in London with my family now and go to a school only for girls here. I am 12 years old and now 77 Grade 7. I really enjoy 78 (read) and drama (戏剧). When I first got to this school, I was worried about making new friends. Luckily, my school activities helped me 79 (make) friends. During my third week at school, we went to 80 outdoor learning centre. There, we worked in teams and tried extreme (极限的) activities 81 ziplining (高空滑索) and rock climbing. I met lots of nice girls in my team. After we 82 (come) back, we started our regular (定期的) meetings. We have a meeting on Tuesday every week. I really love these meetings because we can talk about our school life, homework and hobbies.Before our midterm exams (期中考试) begin, Grade 7 students also have a “Grade 7 Challenge (挑战)”. We must work with our classmates 83 (finish) it. It is often a test or a show. This year, we were lucky to have Mr. Morley: He is a great drama 84 (teach). He helped 85 (we) a lot. We gave a show called The Beginning for the challenge. It told a story about 86 (interest) things that happened at school. We did a great job and really had fun working together as a team.七、完成句子87.蔬菜和水果是我最喜欢的食物。Vegetables and fruit are my .88.我喜欢音乐。我在学校乐队里弹吉他。I like music. I in the school band.89.我和父母住在中国。I China my parents.90.我很愿意再次见到你并且更多地了解你。I’d really like to see you again and you better.91.——我能知道你的名字吗?——我叫大明。— your name —I’m Daming.92.——梅梅,你第一天上学怎么样?——很棒。我和一些同班同学交了朋友。—Meimei, how is your first day at school —It’s great. I with some classmates.93.他的全名是Tony Smith。他12岁。His is Tony Smith. He is 12 .94.他的爸爸喜欢弹吉他。His father likes .95.这张学生卡是她的。The student ID card .96.她期待交新朋友很久了。She to new friends for a long time.八、书面表达97.近年来,教育部大力推进“五育并举”育人体系,强调“德育为先”,倡导培养有理想、 敢担当、能吃苦、肯奋斗的新时代好少年。假如你是李华,你校正在进行主题为“校园模范(The Role Model of School)” 的英文演讲比赛,你心目中的校园模范人物是谁?请用 英文写一篇演讲稿。内容要点需包含:1. Who is he/ she in your school 2. What did he/ she do 3. What do you think of him/ her 写作要求:1.70 词左右;2. 文中不能出现真实的姓名与学校名;3. 文章的开头和结尾已给出,不计入总词数;4. 条理清楚,语句通顺,意义连贯,书写规范。Dear teachers and students,It is a great honor to stand here today.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________That’s all for my speech. Thank you!参考答案一、1.D【解析】句意:看这张桌子。一些香蕉在上面,一些牛奶也在上面。考查主谓一致。is主语为第三人称单数;are主语为第二人称或第一、三人称复数。第一空主语“Some bananas”是可数名词复数,be动词用are;第二空主语“some milk”是不可数名词,不可数名词视为单数,be动词用is。故选D。2.A【解析】句意:这个女孩是简·怀特。简是她的名字,怀特是她的姓氏。考查英文姓名表达。在英文姓名体系中,名在前,姓在后,由“The girl is Jane White.”可知,“Jane”是姓名中的“名”,对应first name,“White”是姓名中的“姓”,对应last name或family name。故选A。3.B【解析】句意:——你能向大家问好吗?——是的,我能。考查情景交际。Thanks谢谢;Yes, I can是的,我能;Nice to meet you too我也很高兴见到你;My name is Li Lin我的名字是李林。根据“Can you say hi to everyone ”可知,这是一般疑问句,其肯定回答用Yes, I can,否定回答用No, I can’t,此处应作肯定回答。故选B。4.A【解析】句意:Sandy和我即将有一次旅行。我希望我们两人都能玩得开心。考查代词辨析。both两者都;some一些;all所有的;every每个。根据“Sandy and I”可知,此处指两个人,应用both,其他选项使用范围均大于两个。故选A。5.C【解析】句意:琳达喜欢弹吉他,但是她不喜欢踢足球。考查冠词。 根据“guitar”可知,第一个空乐器前要用定冠词the;根据“football”可知,球类前用零冠词。故选C。6.C【解析】句意:——你好吗?——我很好,谢谢你。考查交际用语。Good! Thanks很好!谢谢;Nice to meet you很高兴认识你;I’m fine, thank you我很好,谢谢你;It’s nice of you你真好。回答“How are you ”时,答语常用“(I’m) fine, thank you”。故选C。7.A【解析】句意:——你的名字是什么?——爱丽丝·布朗。考查情景交际。根据“Alice Brown”可知,这是询问姓名,询问对方的名字时,常用“What’s your name ”。故选A。8.D【解析】句意:——你的表妹喜欢篮球还是乒乓球?——哦,她两个都喜欢。她觉得它们是非常令人兴奋的运动。考查代词。other其他的;another另一个,表示泛指;all全部;both两者都。根据“basketball or ping-pong”可知,此处是指两者;根据“She thinks they’re really exciting sports.”可知,篮球和乒乓球都喜欢,应用both。故选D。9.B【解析】句意:Lily和我在同一个年级。我们都在七年级。考查形容词辨析。last最后的;same相同的;small小的;favourite最喜爱的。根据“We’re both in Grade Seven”可知,两人处于相同年级,应用same。故选B。10.B【解析】句意:海伦现在住在中国,她认为这是一个了不起的国家。考查名词辨析。wall墙;country国家;yard院子;band乐队。根据“Helen lives in China now and she thinks it’s a great ...”,海伦认为中国是一个了不起的“国家”,符合题意。故选B。11.A【解析】句意:——我想知道聚会的时间。你能给我一些信息吗?——聚会时间是今晚7点。考查名词辨析。information信息;books书;food食物;sports运动。根据“It’s at 7:00 this evening.”可知,希望对方给自己一些关于聚会时间的信息。故选A。12.A【解析】句意:看!床底下有一双鞋。考查be动词。is是be动词的第三人称单数形式;are是be动词的复数形式;be是动词原形;am只与第一人称单数I连用。“a pair of+名词复数”表示“一双/对……”,作主语时,谓语动词的单复数形式取决于pair,在本句中,pair为单数形式,所以谓语动词要用单数形式。故选A。13.B【解析】句意:——你妈妈星期天有空吗?——是的,她没有很多家务要做。考查be动词和助动词的用法。Are是,be动词的复数形式;Is是,be动词的单数形式;Does是助动词,用于第三人称单数;Do是助动词,用于第一、二人称和复数;don’t是do not的缩写,表示否定;doesn’t是does not的缩写,表示否定;isn’t是is not的缩写,表示否定;aren’t是are not的缩写,表示否定。根据题干可知,第一个空,主语your mother是第三人称单数,be free表示“有空的”,因此这里用be动词is;第二个空,主语she是第三人称单数,have是实义动词,表示否定需要加助动词doesn’t;故选B。14.D【解析】句意:——你父亲周日有空吗?——是的,他周末不上班。考查be动词和助动词do。第一空,主语“your father”是第三人称单数,“free”是形容词,需用“Is”构成一般疑问句;第二空,“work”是实义动词,且主语为“He”,变否定句时需用助动词doesn’t。故选D。15.D【解析】句意:我是汤姆·格林。汤姆是我的名。考查be动词的用法。is是,主语为第三人称单数代词、单数名词或不可数名词;are是,主语为you、复数名词或复数代词;am是,与第一人称I连用。I是第一人称,所以第一空要填am;第二句主语是Tom,要用is。故选D。16.D【解析】句意:——你好,迈克!这是我的新同学任光熙。——很高兴认识你。考查交际用语。Yes, I am是的,我是;Good morning早上好;How are you你好吗;Nice to meet you很高兴认识你。根据“This is my new classmate Ren Guangxi.”可知,此处是向迈克介绍新同学,因此迈克应该回应“很高兴认识你”。故选D。17.B【解析】句意:——嗨,Jack,你最喜欢的食物是什么?——我最喜欢北京烤鸭。考查名词辨析。red红色;Beijing roast duck北京烤鸭;tennis网球;cats猫。根据“What is your favourite food”可知此处选择最喜欢的食物,故选B。18.B【解析】句意:孩子们喜欢在冬天玩雪。那很有趣。考查动词辨析。get得到;love喜爱;make制作;speak说。根据“It’s interesting.”可知,因为有趣,所以孩子们喜欢玩雪。“love to do sth.”表示“喜欢做某事”。故选B。19.C【解析】句意:——我想要打篮球,你想要和我打篮球吗?——是的,我想要。考查非谓语动词。play玩,动词原形;playing玩,动词现在分词,动名词;to play玩,动词不定式;plays玩,动词第三人称单数形式。根据“Would you like...it with me ”可知,此处表示想要去打篮球。would like to do sth.“想要做某事”,后接动词不定式。故选C。20.D【解析】句意:——黄鹤楼和东湖,你想去哪一个?——这两个景点离得很近,所以我们可以在一个上午都参观完。考查代词辨析。either(两者中的)任意一个;neither两者都不;all(三者及以上)全部;both两者。根据“These two sights are close so we can visit...in one morning.”可知,此处表示可以在一个上午参观完黄鹤楼和东湖这两个景点。故选D。二、21.A 22.A 23.C 24.D 25.A 26.C 27.B 28.A 29.D 30.B 31.B 32.D 33.A 34.C 35.B【解析】本文是一篇记叙文,讲述了曾经因个子矮而自卑的作者,在夏令营攀岩活动中,从想放弃到最终克服困难的经历,从中领悟到只要相信自己,一切皆有可能的道理。21.句意:在我 12 岁生日那天,我许下一个愿望,希望自己能快点长大。wish愿望;noise噪音;living生计;difference不同。根据“that I could grow up quickly”可知,这是一个愿望,make a wish“许愿”,故选A。22.句意:去年暑假,我非常担心自己的身高,以至于不想去夏令营。height身高;build体型;hair头发;head头。根据前文“I used to be the shortest in my class”可知,担心的是身高,故选A。23.句意:你到了那里才会知道(情况)。if如果;so所以;until直到;after在……之后。not...until...“直到……才……”,此处是“won’t...until...”结构,故选C。24.句意:在星期一,我的老师Maggie让我们所有人去爬墙。For后接一段时间;In后接年、月、季节等;At后接具体时刻;On后接具体某一天。“Monday”是具体某一天,用介词On,故选D。25.句意:当我看到那堵墙时,我非常害怕。afraid害怕的;tired疲惫的;angry生气的;happy开心的。根据“It might be ten metres high!”可知,墙很高,所以作者感到害怕,故选A。26.句意:我认为我永远不可能成功爬上那堵大墙。sometimes有时;usually通常;never从不;often经常。根据前文描述作者害怕,所以觉得自己永远爬不上去,故选C。27.句意:其他露营者结束后,我告诉Maggie我想放弃攀岩。take up开始从事;give up放弃;get up起床;fix up修理。根据后文“just believe (相信) in yourself and never give up easily”,可知是想放弃,故选B。28.句意:Amy,当你遇到困难时,只要相信自己,不要轻易放弃。difficulties困难;differences不同;hobbies爱好;interests兴趣。根据“just believe in yourself and never give up easily”可知,是遇到困难时要坚持,故选A。29.句意:突然,我想到了一个好主意。subject科目;fact事实;form形式;idea主意。come up with a good idea“想到一个好主意”,故选D。30.句意:我假装膝盖受伤,不能动了。show展示;hurt受伤;check检查;change改变。根据“couldn’t move”可知,假装受伤,故选B。31.句意:她是如此善良,以至于我不想再欺骗她了。glad高兴的;kind善良的;busy忙碌的;careful仔细的。根据“How’s the knee Are you OK ”可知,老师很关心作者,很善良,故选B。32.句意:Maggie 笑了,然后向我展示她是如何爬墙的。what什么;when何时;why为什么;how如何。根据“showed me...she climbed the wall”可知,是展示爬墙的方式,用how,故选D。33.句意:我尽了最大努力,不断尝试。trying尝试;learning学习;looking看;picking采摘。根据“I tried my best and kept...”可知,不断尝试,keep doing sth.“持续做某事”,故选A。34.句意:最后,令人惊讶的事情发生了——我成功了!got得到;felt感觉;made制作;wanted想要。make it“成功”,固定短语,故选C。35.句意:如果你相信自己,一切皆有可能。help帮助;trust相信;teach教;enjoy享受。根据前文“just believe in yourself”可知,是要相信自己,故选B。三、36.D 37.A 38.E 39.F 40.C【解析】本文主要讲述了Alice打电话找Tim打篮球得知其在写作业,同时和Laura在电话中交流了学校农场之旅的见闻。36.根据下文“He is doing his homework in the room.”可知,Tim正在做作业,不方便接电话,此处应是询问是否需要带话,选项D“我能给他捎个口信吗?”符合语境。故选D。37.根据上文“I’m calling to ask him to play basketball with us.”可知,这是Alice告诉Laura给Tim打电话的原因,此处Laura需给出已收到的回应,选项A“好的。”符合语境。故选A。38.根据上文“We visited a farm.”可知,此处需补充在农场的所见所闻,但不需要表达转折含义,选项E“我们在农场看到了许多动物。”符合语境。故选E。39.根据上文“Did you ride horses ”和“No, we didn’t.”可知,此处需说明未骑马但做了其他活动,选项F“但是我们摘草莓,喂鸡。”符合语境。故选F。40.根据上文“Yes, and we learned a lot about farming.”可知,此处Laura总结农场之行的感受,选项C“这真是一个值得记住的日子!”符合语境。故选C。四、A41.A 42.D 43.B 44.C【解析】本文主要介绍了Lily、Yang Yang和Mike的基本情况,包括来自哪里、年龄、家庭情况以及各自的爱好等。41.细节理解题。根据Lily的介绍中“I am twelve years old”可知,Lily是12岁。故选A。42.细节理解题。根据Yang Yang的介绍中“I have many hobbies but I like playing basketball best. That is my favourite sport.”可知,篮球是Yang Yang最爱的运动。故选D。43.细节理解题。根据Mike的介绍中“I often play baseball with my friends on the playground after class.”可知,Mike经常和他的朋友一起打棒球。故选B。44.细节理解题。根据“I like watching TV and reading picture books.”、“I have many hobbies but I like playing basketball best. That is my favourite sport.”和“My favourite sport is baseball because I am strong and I can run fast. ”可知,三个人分别谈到各自喜欢的活动和运动,主要围绕兴趣爱好展开,故选C。B45.B 46.C 47.B 48.B【解析】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者一家上周日在动物园的愉快经历。45.细节理解题。根据第二段“My little brother, Tom, laughed a lot when he saw the monkeys playing with each other.”可知,汤姆看到猴子时的反应是大笑。故选B。46.细节理解题。根据第三段“The zookeeper told us that elephants can eat up to 300 pounds of food every day!”可知,作者了解到大象每天能吃多达300磅的食物。故选C。47.推理判断题。根据第六段“we visited the reptile house where we saw snakes, lizards, and turtles.”可知,作者在爬行动物馆看到了蛇、蜥蜴和乌龟,它们都是可以爬行或蠕动的动物,由此推知,可以爬行或蠕动的动物住在爬行动物馆。故选B。48.细节理解题。根据第二段“First, we visited the monkey house.”,第三段“Then we went to see the elephants.”,第四段“After that, we watched the penguin show.”,第六段“In the afternoon, we visited the reptile house”以及最后一段“Before we left, we bought some souvenirs from the gift shop.”可知,正确顺序为:Monkey House→Elephants→Penguin Show→Reptile House→Gift Shop。故选B。C49.C 50.B 51.D 52.D【解析】本文介绍了学校的阅读时间的好处以及学生对待它的态度。49.推理判断题。根据“If you ask students this question, many of them may say, ‘I don’t join school reading time because I’m too busy with other things. I have to finish my math problems and learn new English words. Reading seems like a waste of time.’”可知,许多学生不参加学校的阅读时间,因为他们忙于其他功课。故选C。50.细节理解题。根据“First, it can make us know more things.”和“Second, reading makes our language better.”可知,根据文章,我们可以从学校的阅读时间中知道更多的东西,提高我们的语言。故选B。51.推理判断题。根据“Some students just sit in the classroom doing homework all the time. They don’t want to take a break to read. But this is not good for them. Reading can relax our minds. After reading for a while, we can study better.”可知,学生总是在教室里做作业,这对他们的学习和健康都不好。故选D。52.推理判断题。根据“So, every student should love school reading time and enjoy reading more.”可知,作者想要告诉我们,学生应该参加学校的阅读时间。故选D。D53.A 54.C 55.B 56.D【解析】本文探讨了休闲时间的重要性、各种休闲活动的形式及其所需的空间,并指出了某些休闲活动对环境可能产生的负面影响。53.细节理解题。根据文中“What will you do today How much time will you spend at school How long will your mealtimes take What will you do in your free time ”可知,作者通过提出问题开启文章。故选A。54.细节理解题。根据“Leisure time is time that is free from school, work and chores. It is a time when you can do what you like.”可知,尼尔和家人在花园喝茶聊天,属于自由做喜欢的事,是休闲时间。故选C。55.细节理解题。根据“That is why most sports grounds are in the countryside or away from the city center, where there is more space and where land is less expensive.”可知,人们做大多数运动远离市中心。故选B。56.推理判断题。文章围绕休闲时间、休闲活动展开,Tips about having fun“关于娱乐的小贴士”符合主题。故选D。E57.B 58.B 59.B 60.C 61.D【解析】本文通过一句古老的谚语强调了早睡早起的重要性,指出充足的睡眠和适当的锻炼对保持健康、富有和聪明至关重要,尤其对儿童的成长尤为关键。57.细节理解题。根据“Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy and wise.”和“It means that we must go to bed early at night and get up early in the morning. Then we can be healthy.”可知,这句谚语主要强调早睡早起的重要性,即充足的睡眠,故选B。58.细节理解题。根据“If children do not have enough sleep, they cannot do their work very well.”可知,如果孩子睡眠不足,他们无法很好地完成学习任务,故选B。59.细节理解题。根据“Exercise helps us to think better!”和“Our blood takes food to all parts of our body. The head also needs blood.”可知,运动有助于思考是因为它帮助血液流向头部,故选B。60.词义猜测题。根据“They will not be wise and they may not become wealthy!”可知,“wise”与“wealthy”并列,且前文提到“clever”,因此“wise”意为“聪明的”,故选C。61.最佳标题题。全文主要讨论了充足睡眠和运动对健康的重要性,因此最佳标题是“睡眠和运动对健康很重要”,故选D。F62.D 63.B 64.E 65.G 66.C【解析】本文作者分享了自己在空闲时间喜欢做的五件事,包括每天锻炼以保持健康、读书获取知识与帮助思考、花时间和家人朋友在一起、参加徒步旅行团走进大自然以及保证充足睡眠,借此展示自己丰富的课余生活。62.根据“The first one is that I do exercise every day.”可知,此处在阐述锻炼的好处。选项D“经常锻炼有助于我保持健康。”符合语境,故选D。63.根据“The second one is reading books. Reading helps me learn more knowledge.”可知,此处在讲读书的作用,选项B“它也帮助我思考得更多。”符合语境。故选B。64.根据“The third one is my best thing.”以及“Family and friends are important in my life.” 可知,此处围绕与家人朋友相处展开。选项E“我总是花时间和我的朋友以及家人在一起。”符合语境。故选E。65.根据“The fourth one is joining a hiking group.”可知,此处在描述参加徒步旅行团给作者带来的感受。选项G“对我来说走进大自然是一段很棒的时光。”符合语境,故选G。66.根据“Taking a good sleep is very important.”可知,此处在阐述睡眠的重要性,选项C“第五件事是我现在睡眠充足。”符合语境。故选C。五、67.explored 68.friendly 69.tourists 70.slowly 71.sitting 72.seem 73.However 74.killing 75.their 76.before【解析】本文介绍了作者去年在肯尼亚内罗毕犀牛保护区的经历。67.句意:去年,我探索了那里的一个犀牛保护区。根据“a rhino sanctuary”和备选词可知,此处指探索犀牛保护区,应用动词explore“探索”;根据“Last year,”可知,时态为一般过去时,explore的过去式是explored。故填explored。68.句意:它们对人非常友好。根据“They were very... to people.”和备选词可知,此处指犀牛对人很友好,be friendly to“对……友好”。故填friendly。69.句意:当游客参观保护区时,犀牛会慢慢地走向他们。根据“When... visited the sanctuary,”和备选词可知,此处指游客参观保护区,应用名词tourist“游客”,结合下一句中的“them”可知,此处用其复数形式。故填tourists。70.句意:当游客参观保护区时,犀牛会慢慢地走向他们。根据“rhinos would walk... to them”和备选词可知,此处指犀牛慢慢地走向游客,应填slow的副词形式slowly“慢慢地”,修饰动词walk。故填slowly。71.句意:当我在那里的时候,我喜欢坐在它们旁边喂它们。根据“I enjoyed... near and feeding them.”和备选词可知,此处指坐在犀牛旁边,应用动词sit“坐”,enjoy doing sth“喜欢做某事”,sit的动名词形式是sitting。故填sitting。72.句意:现在,犀牛似乎在肯尼亚无处不在。根据“People can see them in zoos and in the wild.”和备选词可知,犀牛似乎随处可见,seem to be“似乎是”;根据“Now”可知,时态为一般现在时,主语是rhinos,所以谓语用动词原形seem。故填seem。73.句意:然而,它们正处于极大的危险之中。根据“People can see them in zoos and in the wild.”和“they are in great danger.”可知,前后两句之间表示转折关系,应用连词however“然而”,句首首字母要大写。故填However。74.句意:因为人们为了犀牛角而杀害犀牛。根据“Because people are... rhinos for their horns (角).”和备选词可知,此处指人们杀害犀牛,应用动词kill“杀害”,此处表示现阶段发生的事情,时态为现在进行时,kill的现在分词是killing。故填killing。75.句意:人们也在破坏它们的家园来建造更多的农场和道路。根据“homes”和备选词可知,此处指破坏犀牛的家园,应填形容词性物主代词their“它们的”。故填their。76.句意:是时候让我们来保护这些野生动物,以免为时过晚。根据“It is time for us to protect these wild animals... it is too late.”和备选词可知,此处应填连词before,表示在为时已晚之前保护这些野生动物。故填before。六、77.in 78.reading 79.make/to make 80.an 81.like 82.came 83.to finish 84.teacher 85.us 86.interesting【解析】本文主要讲述了吴宁在伦敦一所女子学校的学习和生活经历,包括她如何通过学校活动结交朋友,以及参与“七年级挑战”的经历。77.句意:我12岁,现在上七年级。表示“在某个年级”用介词“in”。故填in。78.句意:我真的很喜欢阅读和戏剧。enjoy doing sth“喜欢做某事”。故填reading。79.句意:幸运的是,学校的活动帮助我交朋友。help sb (to) do sth“帮助某人做某事”。故填make/to make。80.句意:在我上学的第三周,我们前往了一个户外学习中心。此处泛指一个户外学习中心,且outdoor是元音音素开头的单词,用an修饰。故填an。81.句意:在那里,我们团队合作,尝试了像高空滑索和攀岩这样的极限活动。空后是在举例说明,用介词like“比如,像”。故填like。82.句意:我们回来后,开始了定期的会议。根据“started”可知,时态是一般过去时,动词用过去式came。故填came。83.句意:我们必须和同学合作完成它。此处表示目的,用不定式形式。故填to finish。84.句意:他是一位很棒的戏剧老师。根据“He is a great drama”可知,此处是表示职业,用名词teacher“老师”符合语境。故填teacher。85.句意:他帮了我们很多。此处作动词helped的宾语,用宾格代词us“我们”。故填us。86.句意:它讲述了一个关于在学校里发生的有趣的事情的故事。空处修饰things,用形容词interesting“有趣的”,作定语。故填interesting。七、87. favourite food【解析】根据中英文对照可知,空处缺少了“最喜欢的食物”,英文表达为favourite food。故填favourite;food。88. play the guitar【解析】根据句意可知,此处表示“弹吉他”,用动词短语“play the guitar”,且句子时态为一般现在时,主语为“I”,所以谓语动词用原形。故填play;the;guitar。89. live in with【解析】根据中英文对照可知,空处缺少了“和……住在……”,英文表达为live in...with sb,陈述事实时态用一般现在时,I作主语,谓语动词用原形。故填live;in;with。90. get to know【解析】根据中英文对照可知,此处缺少“了解”,“了解”用英文短语表达为get to know;且空格前有并列连词and,其连接的成分需保持形式一致,and前为动词原形see,因此此处也应用get to know的原形形式。故填get;to;know。91. May I have【解析】根据中英文对照,空格处缺“我能知道”,“May I have...”是用于询问对方是否可以告知某事的常用表达,在这里表示“我能知道你的名字吗”,符合语境。故填May;I;have。92. make friends【解析】根据中英文对照,空格处缺“交朋友”,“make friends”是固定短语,意为“交朋友”,符合“和一些同班同学交了朋友”的表达。根据“how is”可知,此句用一般现在时,主语是I,动词用原形。故填make;friends。93. full name years old【解析】根据中英文对照,第一个和第二个空格处缺“全名”,“full name”是固定短语,意为“全名”,所以填“full”和“name”;第三个和第四个空格处缺“岁”,“... years old”是表示“……岁”的常用结构,所以填“years”和“old”。故填full;name;years;old。94. playing the guitar【解析】play the guitar“弹吉他”,like doing sth“喜欢做某事”。故填playing;the;guitar。95. is hers【解析】根据中英文对照可知,空格处为“是她的”,“是”be,结合语境可知,句子时态为一般现在时,由于主语为三单,故此处be动词应用is;“她的”hers,此处应用名词性物主代词作表语。故填is;hers。96. has looked forward making【解析】look forward to doing sth“期待做某事”,固定搭配。for a long time表明句子要用现在完成时,其结构是have/has+动词的过去分词,主语she是第三人称单数,所以用has;make friends表示交朋友,这里make要变为making。故填has;looked;forward;making。八、97.Dear teachers and students,It is a great honor to stand here today. My role model at school is my classmate, Lucy. She is kind-hearted and helpful.She always puts others first. Last month, she helped our sick classmate catch up with math lessons. She also helps clean the classroom’s book corner every morning.Her care for others and sense of responsibility make her shine. She shows us that a role model is about being willing to help!That’s all for my speech. Thank you!【写作解析】[总体分析]①题材:本文是一篇讲稿;②时态:时态为“一般现在时”③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏“信息提示”中的介绍要点,适当添加细节,并突出写作重点。[写作步骤]第一步,介绍自己的榜样是Lucy;第二步,具体阐述她都做了什么事情;第三步,书写结语。[亮点词汇]①help sb do sth帮助某人做某事②catch up with赶上③be willing to do sth愿意做某事[高分句型]①She shows us that a role model is about being willing to help! (that引导的宾语从句) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Unit 1 You and Me(综合检测)(原卷版).docx Unit 1 You and Me(综合检测)(解析版).docx