资源简介 / 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优牛津译林版专题20 阅读理解-判断学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________My bedroom is nice but small. There is a bed near the door. There is a desk near the window. On the desk, there is a lamp and three pencils. The clock is on it too. The bookcase is beside the desk. There are many books in the bookcase. I like reading books. I often read books in my bedroom. I like playing football. Where’s my football Look, it’s under the bed.1.My bedroom isn’t big. ( )2.There is a desk beside the bed. ( )3.The clock is on the bookcase. ( )4.I like reading books and playing football. ( )5.There is a football under the desk. ( )There is a rabbit and a lion in a forest. The rabbit lives in a hole. The lion lives near the hole. One day, the lion is hungry, so he goes to look for food. He sees the rabbit drinking water near the hole. “Oh, that’s my food!” The lion runs to the rabbit. The rabbit is afraid of the lion. She runs quickly into her hole. The lion can’t get into the hole. He says to the rabbit, “I don’t like eating rabbits. I’m here to be your friend.” The rabbit is very happy when she hears that, so she goes out of her hole. The lion eats her.6.The rabbit and the lion live the holes. ( )7.The rabbit isn’t afraid of the lion. ( )8.When the lion runs to the rabbit, the rabbit runs into her hole. ( )9.The lion doesn’t like eating rabbits. ( )10.The lion and the rabbit are good friends. ( )I have a picture of my school. There is a new building in the middle of the picture. There are many flowers and trees near the building. There’re twelve classrooms in it. There’re twenty-four desks for the students and one desk for the teacher in every classroom. Beside the building, there is a big playground. There are some boys and girls on it. They’re playing happily.There are some houses next to the building. They are our library and reading rooms. How many windows are there in every reading room Four. So it’s bright. Now some students are reading.We all like our school very much.11.I have a picture of a new classroom. ( )12.There is a new building in the school. ( )13.There are twenty-five desks in every classroom. ( )14.There aren’t any flowers or trees near the new building. ( )15.There’re four windows in the building. ( )Mr. White has two cats. One is big and the other is small. He likes them very much. One day his friend Mr. Black comes to see him. He is very surprised (惊奇). He sees there are two holes in the door, a big one and a small one. He says, “My dear friend, why are there two holes in your door ” “ To let my cats in and out (出),” Mr. White answers. “But why are there two holes ” asks his friend. “ A big hole is enough (够).”16.Mr. White has two cats. One is big and the other is small. ( )17.There are two holes in Mr. Black’s door. ( )18.The holes are for the man. ( )19.Mr. White doesn’t like the cats. ( )20.Mr. White isn’t clever (聪明). ( )My name’s John. I have a happy family. We can do housework. My father can cook the meals. My mother can wash the clothes. My brother can do the dishes. My sister can set the table. I can put away the clothes.I love my family.21.There are four people (人) in John’s family. ( )22.John has a brother. He can make the bed. ( )23.John’s father can cook the food. ( )24.John’s clothes are dirty (脏的), his brother can help. ( )25.John has a happy family. ( )Look! This is a park. It’s near my school. After school, my friends and I like to go and play there. We can play football there. In the park ,you can see some green trees and colourful (颜色鲜艳的) flowers. There are many birds in the trees. You can see a hill. It’s not high. But it’s beautiful. You can see a nice lake too. It’s big. On the lake, you can see six boats. There are many fish and ten ducks in the lake. Can you draw them Let’s go and draw a picture.26.The park is not near my school. ( )27.We can play football in the park. ( )28.You can see some green trees and colourful flowers in the park. ( )29.The hill is high. ( )30.There aren’t any fish in the lake. ( )判断句子与短文内容是否一致。一致的,在括号内写T,否则写F。A hedgehog lives in a forest. He makes his home under an old apple tree. His new home is not too big or too small. He likes it very much. One day, the hedgehog has a rest under the tree. Suddenly(突然), an apple falls(落) on his back(背). The apple is too big and heavy. The hedgehog can’t get it down. He can’t get in his home either. A bird comes to help him. She tries to pull off the apple, but she is too small. Then, a monkey comes down from the tree. The hedgehog asks him for help. The monkey eats the apple. Then, the hedgehog can go home.31.The word “hedgehog” means 刺猬. ( )32.The hedgehog’s home is big and new. ( )33.One day, the hedgehog can’t get in his home. ( )34.The hedgehog has some good friends. ( )35.We should help each other just like the hedgehog’s friends. ( )阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。Many people like keeping dogs. Dogs are also like to be with people because people and dogs can be very good friends.What does a Dog Look Like Some dogs are big and some are very small. They hear well with their ears. Their fur makes them warm. When dogs are happy, they wag their tails.What are Puppies Puppies are also names for baby dogs. Mum dogs usually give birth to three, four or more puppies at one time. From birth, puppies drink milk from their mum for about four weeks.What do Dogs Eat and Do Dogs should eat right food. Chocolate makes them ill. Dogs likes running. When you walk a dog in a park, you need a lead.36.All the dogs are big. ( )37.Dogs cannot eat chocolate. ( )38.Baby dogs are puppies. ( )39.Puppies eat “” with their mums. ( )40.“Wag” means (意指) “”. ( )阅读短文,判断正(T)误(F)。Nemo is a little fish. He lives in the sea. He is very lonely (寂寞的). He wants to have a friend and the friend must look like him. Nemo sees an ink fish. The ink fish has eight legs. He doesn’t look like Nemo, so Nemo goes away. Nemo meets a shark (鲨鱼). He wants to say hello to the shark. But the shark suddenly opens his big mouth and wants to catch him. Nemo runs away quickly. He is tired and hungry. He wants to have a rest. Then he sees a round fish. The fish says to him, “Hello! Would you like to be my friend ” Nemo answers, “Of course. But you are round, I am flat (扁平的). ” The round fish says, “But we are both fish. ” Nemo thinks and says, “You are right. Let’s be friends. ” So they become good friends.41.Nemo lives in the river. ( )42.Nemo meets four fish in the story. ( )43.Nemo wants to make friends with the ink fish. ( )44.The shark wants to catch Nemo and eat him. ( )45.The round fish becomes Nemo’s good friend. ( )根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。Sarah has a big family. Her father is a doctor. He likes reading newspapers. Her mother is a teacher. She likes dancing and shopping. She dances well and goes shopping every weekend. Sarah has a little brother, Sam. He is six years old. He likes drawing pictures. But he can’t draw well now. There are many strange(奇怪) shapes on the wall in his bedroom. Sarah often helps her mother clean the rooms. Sarah’s grandfather is a bus driver. He likes listening to Beijing opera(京剧) very much. But Sarah doesn’t. She likes popular music.46.Sarah’s father is a bus driver. ( )47.Sarah’s mother likes dancing and reading. ( )48.Sam likes drawing, but he’s not good at it. ( )49.Sarah and her grandfather have the same(相同的) hobby. ( )50.There are four people in Sarah’s family. ( )Tom is a boy of eight. He and Jim are in the same (相同的) class. Jim is good at Maths. But Tom is not a good student. He doesn't like to go to school. He can only count (数) from I to 10.One day his teacher has a talk with him, “All the boys and girls in our class work hard. What do you do every day Don't you want to be a good boy ” “I watch TV in the evening every day. I know a lot about sports. I am going to be a referee (裁判员).” Tom says.“What referee are you going to be ” the teacher asks.“A boxing (拳击) referee,” Tom answers.“Why ” asks the teacher.“A boxing referee only counts from I to 10” Tom says.51.Jim is Tom's classmate. ( )52.Jim is good at sports, but Tom isn't. ( )53.Tom's teacher thinks Tom doesn't work hard. ( )54.Tom watches TV every evening. ( )55.A boxing referee can only count from 1 to 10. ( )There are some clubs (俱乐部) in our school. Every Monday, Lucy and Lily go to the drawing club. They are good at drawing. Ben and Tom go to the football club every Tuesday. They can play it very well. Mike is not good at football, but Miss Li asks him to have a try. So he joins (加入) Ben and Tom. He is much better now. Yang Ling goes to the Music club every Thursday because she can play the guitar very well. The English club and the Science club are also full of joy (欢乐). We all have a good time in the clubs.56.There are four clubs in our school. ( )57.Mike doesn't go to the football club. ( )58.Yang Ling can go to the club on Tuesday. ( )59.The clubs are not interesting (有趣). ( )60.Miss Li wants Mike to join the basketball club. ( )My name is Peter. My grandmother likes cooking. She cooks nice food every day. She likes dancing after supper, too. My father likes reading newspapers in the evening. My mother likes playing the violin after work. I like drawing. I draw pictures every day.61.There are five people in Peters' family. ( )62.Peter's mother likes playing the guitar. ( )63.Peter's hobby is drawing pictures. ( )64.Peter's grandmother can cook nice food. ( )65.Peter's father doesn't like reading newspapers.( )Read and judge true or false. (阅读短文,用T或F判断)Peter is an old man. He has a big house. He likes cats very much. He has three cats. One cat is from England. Her name is Coco. One cat is from America. His name is Dodo. One cat is from China. Her name is Mimi. Peter loves his cats very much. He has many toys for his cats. Coco has a red toy mouse. It is small and funny. Dodo has a blue toy mouse. It can jump and run. Mimi has a green toy mouse. It has big ears. The cats like their toys and they like Peter, too. They like playing with Peter very much.66.Peter has three cats. ( )67.Coco is from China. ( )68.Dodo’s toy mouse can jump and run. ( )69.Mimi’s toy mouse is green. ( )70.The cats don’t like their toys. ( )阅读短文,判断正(T)误(F)。I have a good friend named Snoopy. He is a toy dog. He looks very funny. He has a big black nose and two small eyes. His black ears are very big. I like him very much. I play with him every day.One day, Mum bought(买) a real dog back home. As soon as the dog saw Snoopy, she went towards him and sniffed(闻) him, but Snoopy stood still. Then the dog began barking. It seemed that she thought Snoopy was a real dog. I thought I should find a real dog to be her friend.71.Snoopy is a toy. ( )72.Snoopy has a small nose. ( )73.Snoopy’s black ears are very big. ( )74.Snoopy was afraid of the dog, so he stood still. ( )75.Snoopy is a real dog. ( )Peter is an old man. He has a big house. He likes cats very much. He has three cats. One cat is from England. Her name is Coco. One cat is from America. His name is Dodo. One cat is from China. Her name is Mimi. Peter loves his cats very much. He has many toys for his cats. Coco has a red toy mouse. It is small and funny. Dodo has a blue toy mouse. It can jump and run. Mimi has a green toy mouse. It has big ears. The cats like their toys and they like Peter, too.They like playing with Peter very much.76.Peter has three cats. ( )77.Coco is from China. ( )78.Dodo's toy mouse can jump and swim. ( )79.Mimi's toy mouse is green. ( )80.The cats don't like their toys. ( )Father rabbit and Mother rabbit go to the hill. They want to find some carrots for their child. Little Rabbit is at home by himself.There is a bad wolf. He comes to Father Rabbit’s house. He wants to eat Little Rabbit. The bad wolf knocks at (敲) the door and says, “Little Rabbit, I’m your mother. Open the door, please.” But the voice (声音) is not right. Little Rabbit doesn’t open the door. Then the bad wolf pushes the door but the door is strong.Then the bad wolf sees Father Rabbit and Mother Rabbit. They’re on their way home. The bad wolf is scared (害怕). He runs away.81.Little Rabbit opens the door for the bad wolf. ( )82.Little Rabbit is not stupid (愚蠢). ( )83.The bad wolf has eaten (吃掉) the Little Rabbit. ( )84.There is a strong house in the story. ( )85.Little Rabbit is safe (安全). ( )My name’s John. I have a happy family. We can do housework. My father can cook the meals. My mother can wash the clothes. My brother can do the dishes. My sister can set the table. I can put away the clothes. I love my family.86.There are four people (人) in John’s family. ( )87.John has a brother. He can make the bed. ( )88.John’s father can cook meals. ( )89.John’s clothes are dirty (脏的), his brother can help. ( )90.John has a happy family. ( )Many people don't have the same hobbies, but they can still be good friends. Li and Wang are good friends. Li likes collecting stamps(集邮). Wang doesn't like collecting stamps. He likes swimming.Wang often asks Li to go swimming with him, but Li always(总是) says he is very busy(忙碌的). Yes, he is always busy with his stamps. "You should collect something with me," Wang often says to Li. "You should collect something." Li often says to Wang. Wang likes playing the violin, but Li doesn't. Li likes playing the piano. They like to help each other. That's why they are good friends.91.All of the friends always have the same hobbies. ( )92.Li likes swimming and Wang likes collecting stamps. ( )93.Wang always has no time to swim. ( )94.Li likes playing the piano. ( )95.Wang and Li help each other and they're good friends. ( )阅读短文,判断正(T)误(F)。I live in a new house now. It’s big and nice. The doors are blue. There are two bedrooms. The big one is for my father and my mother. The small one is for me. Near the big bedroom, there is a big sitting room. Can you see the sofa in it It’s red. I like it. The kitchen and the study are not big, but they are very nice. In the study, there’s a computer on the desk. There are a lot of books on the desk, too. There is a garden in front of my house. And there are some tall trees and flowers in it. I like my house very much.96.There are four people in my family. ( )97.There are some tall trees and flowers in front of my house. ( )98.There’s a red sofa in the sitting room. ( )99.There is a computer and a lot of books on the desk. ( )100.There’s a big sitting room near my bedroom. ( )/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com)参考答案及试题解析1.T 2.F 3.F 4.T 5.F【分析】短文主要描写了我的卧室。1.句意:我的卧室不大。根据文中句子My bedroom is nice but small.可知我的卧室是漂亮的但是小的。故答案为T。2.句意:在床旁边有一张桌子。根据文中句子There is a desk near the window.可知桌子在窗户旁边,不在床旁边,故答案为F。3.句意:时钟在书架上。根据文中句子On the desk, there is a lamp and three pencils. The clock is on it too. 可知时钟在书桌上,不在书架上,故答案为F。4.句意:我喜欢读书和踢足球。根据文中句子I like reading books. I like playing football. 可知我喜欢读书和踢足球,故答案为T。5.句意:在桌子下面有一个足球。根据文中句子Where’s my football Look, it’s under the bed.可知足球在床下面,不是桌子下面,故答案为F。6.F 7.F 8.T 9.F 10.F【分析】短文大意:短文介绍了兔子住在洞里,狮子住在洞附近,狮子想办法吃掉兔子的故事。6.句意:兔子和狮子住在洞里。根据短文中的The rabbit lives in a hole. The lion lives near the hole. 兔子住在洞里。狮子住在洞附近。可知该句与短文不符,故答案为F。7.句意:兔子不怕狮子。根据短文中的The rabbit is afraid of the lion. 兔子害怕狮子。可知该句与短文不符,故答案为F。8.句意:当狮子跑向兔子时,兔子跑进了洞里。根据短文中的 The lion runs to the rabbit. The rabbit is afraid of the lion. She runs quickly into her hole. 狮子跑向兔子。兔子害怕狮子。她飞快地跑进了洞。可知该句与短文相符,故答案为T。9.句意:狮子不喜欢吃兔子。根据短文中的The lion eats her.狮子吃了它。可知狮子喜欢吃兔子,该句与短文不符,故答案为F。10.句意:狮子和兔子时好朋友。根据短文中的The rabbit is very happy when she hears that, so she goes out of her hole. The lion eats her.兔子听到后非常高兴,于是她走出了洞。狮子吃了它。可知狮子与兔子并不是好朋友,而是狮子想引兔子走出洞然后吃掉它。该句与短文不符,故答案为F。11.F 12.T 13.T 14.F 15.F【分析】11.句意:我有一幅新教室的图片。由句子I have a picture of my school. 可知我有一张学校的照片。故答案为F。12.句意:在学校里有一个新的大楼。由句子There is a new building in the middle of the picture.可知学校有一栋新的大楼。故答案为T。13.句意:在每个教室里有25张桌子。由句子There’re twenty-four desks for the students and one desk for the teacher in every classroom. 可知有24张是给学生的,1张是给老师的,一共25张。故答案为T。14.句意:在新的大楼附近没有花。由句子There are many flowers and trees near the building.可知大楼附近有很多花。故答案为F。15.句意:在楼里有四个窗户。由句子How many windows are there in every reading room Four.可知是在阅览室里有4个窗户。故答案为F。16.T 17.F 18.F 19.F 20.T【分析】本文主要介绍了怀特先生为他的两只猫在门上挖了两个洞。16.句意:怀特先生有两只猫。一只大一只小。根据Mr. White has two cats. One is big and the other is small.,可知怀特先生有两只猫,一只大,一只小,句子描述正确,故答案为T。17.句意:布莱克先生的门上有两个洞。根据One day his friend Mr. Black comes to see him. He is very surprised (惊奇). He sees there are two holes in the door, a big one and a small one.,可知是怀特先生的门上有两个洞,句子描述错误,故答案为F。18.句意:洞是给那个人的。根据He says, “My dear friend, why are there two holes in your door ” “ To let my cats in and out (出),” Mr. White answers.,可知洞是给怀特先生的两只猫,句子描述不正确,故答案为F。19.句意:怀特先生不喜欢猫。根据He likes them very much.,可知怀特先生喜欢猫,句子描述不正确,故答案为F。20.句意:怀特先生不聪明。根据文章对怀特先生的描述,可知怀特先生不聪明,故答案为T。21.F 22.F 23.T 24.F 25.T【分析】短文大意:介绍约翰一家人各自做的家务。21.题干句意:约翰家有四口人。根据短文内容可知有约翰,他的爸爸,妈妈,弟弟和妹妹。可知有五口人。故题干错误,故答案为F。22.题干句意:约翰有一个弟弟。他会整理床铺。根据 My brother can do the dishes. 可知他有一个弟弟,他会洗盘子。故题干错误,故答案为F。23.题干句意:约翰的爸爸会做饭。根据My father can cook the meals.可知题干正确,故答案为T。24.题干句意:约翰的衣服很脏,他哥哥能帮他。根据My mother can wash the clothes.可知他妈妈洗衣服。故题干错误,故答案为F。25.题干句意:约翰有个幸福的家庭。根据I have a happy family. 可知题干正确,故答案为T。26.F 27.T 28.T 29.F 30.F【分析】短文主要描写了我的学校附近的公园的景物。26.句意:公园不在我的学校附近。根据文中句子This is a park. It’s near my school.可知公园在我的学校附近,故答案为F。27.句意:我们可以在公园里踢足球。根据文中句子We can play football there.可知我们可以在公园里踢足球,故答案为T。28.句意:你可以在公园里看到一些绿树和颜色鲜艳的花。根据文中句子In the park ,you can see some green trees and colourful (颜色鲜艳的) flowers.可知在花园里,你可以看见一些绿树和鲜艳的花,故答案为T。29.句意:山很高。根据文中句子You can see a hill. It’s not high. 可知山不高,故答案为F。30.句意:湖里没有鱼。根据文中句子There are many fish and ten ducks in the lake.可知湖里有很多鱼和鸭子,故答案为F。31.T 32.F 33.T 34.T 35.T【导语】本文主要讲述了苹果落在刺猬的身上,刺猬弄不下来,大家来帮忙,最后猴子吃掉苹果的故事。31.句意:单词“hedgehog”意思是刺猬。根据“Suddenly(突然), an apple falls(落) on his back(背). The apple is too big and heavy. The hedgehog can’t get it down. ”可知苹果落在身上,弄不下来,hedgehog应该是刺猬,句子和短文内容相符,故答案为T。32.句意:刺猬的家大而且新。根据“His new home is not too big or too small. ”可知他的新家不大也不小,句子和短文内容不符,故答案为F。33.句意:一天,刺猬不能进入他的家里。根据“He can’t get in his home either. ”可知他也不能进入他的家里,句子和短文内容相符,故答案为T。34.句意:刺猬有一些好朋友。通读全文可知,苹果落在刺猬身上,小鸟和猴子都来帮助他,可知刺猬有一些朋友,句子和短文内容相符,故答案为T。35.句意:我们应该像刺猬的朋友一样互相帮助。苹果落在刺猬身上,小鸟和猴子都来帮忙,最后刺猬可以回家了。我们应该学习这种互相帮助的品质。句子和短文内容相符,故答案为T。36.F 37.T 38.T 39.F 40.F【导语】本文主要介绍了狗的外貌,什么是小狗,狗吃什么做什么。36.句意:所有的狗都是大的。根据“Some dogs are big and some are very small.”可知有的狗大,有的狗小,句子和短文内容不符,故答案为F。37.句意:狗不能吃巧克力。根据“Chocolate makes them ill.”可知巧克力会让狗生病,狗不能吃巧克力,句子和短文内容相符,故答案为T。38.句意:婴儿狗是小狗。根据“Puppies are also names for baby dogs.”可知小狗也是婴儿狗的名字,句子和短文内容相符,故答案为T。39.句意:小狗和他们的妈妈一起吃骨头。根据“From birth, puppies drink milk from their mum for about four weeks.”可知小狗吃妈妈的奶,句子和短文内容不符,故答案为F。40.句意:“Wag”意指大叫。根据“When dogs are happy, they wag their tails.”可知狗开心的时候,应该是摇尾巴,不是大叫,句子和短文内容不符,故答案为F。41.F 42.F 43.F 44.T 45.T【导语】本文讲述了小鱼尼莫寻找朋友的过程。41.句意:尼莫住在河里。根据“He lives in the sea.”可知尼莫住在海里,故答案为F。42.句意:尼莫在故事中遇到了四条鱼。根据全文可知,他遇到了墨鱼、鲨鱼和圆鱼三条鱼,故答案为F。43.句意:尼莫想和墨鱼交朋友。根据“He wants to say hello to the shark.”可知尼莫想和墨鱼打个招呼,故答案为F。44.句意:鲨鱼想抓住尼莫并吃掉他。根据“But the shark suddenly opens his big mouth and wants to catch him.”可知鲨鱼想要张开嘴抓住尼莫,故答案为T。45.句意:圆鱼成了尼莫的好朋友。根据“So they become good friends.”可知圆鱼和尼莫成为了好朋友,故答案为T。46.F 47.F 48.T 49.F 50.F【导语】本文主要介绍了萨拉的一家,包括家庭成员的职业和爱好。46.句意:萨拉的爸爸是一名公交车司机。根据“Her father is a doctor.”可知她的爸爸是一名医生,句子和短文内容不符,故答案为F。47.句意:萨拉的妈妈喜欢跳舞和读书。根据“Her mother is a teacher. She likes dancing and shopping.”可知她的妈妈喜欢跳舞和购物,句子和短文内容不符,故答案为F。48.句意:山姆喜欢画画,但是她不擅长画。根据“He likes drawing pictures. But he can’t draw well now.”可知他喜欢画,但是画不好,即不擅长画。句子和短文内容相符,故答案为T。49.句意:萨拉和她的爷爷有相同的爱好。根据“He likes listening to Beijing opera(京剧) very much. But Sarah doesn’t. ”可知萨拉和爷爷的爱好不同,句子和短文内容不符,故答案为F。50.句意:在萨拉的家里有四口人。文章提到了萨拉的爸爸,妈妈,弟弟,爷爷和萨拉。一共是五口人,句子和短文内容不符,故答案为F。51.T 52.F 53.T 54.T 55.F【导语】本文介绍了不擅长数学的汤姆的职业理想。51.题干句意:吉姆是汤姆的同学。根据短文内容“Tom is a boy of eight. He and Jim are in the same class.”汤姆是一个八岁的男孩。他和吉姆在同一个班。可知题干与短文内容相符,故答案为T。52.题干句意:吉姆擅长运动,但汤姆不擅长。根据短文内容“Jim is good at Maths. But Tom is not a good student. He doesn't like to go to school. He can only count from I to 10.”吉姆擅长数学。但是汤姆不是一个好学生。他不喜欢上学。他只能从一数到十。可知题干与短文内容不符,故答案为F。53.题干句意:汤姆的老师认为汤姆学习不努力。根据短文内容“One day his teacher has a talk with him, “All the boys and girls in our class work hard. What do you do every day Don't you want to be a good boy ”一天,他的老师和他谈话:“我们班所有的男孩和女孩都很努力。你每天都做什么?你不想成为一个好男孩吗?”可知题干与短文内容相符,故答案为T。54.题干句意:汤姆每天晚上看电视。根据短文内容“I watch TV in the evening every day.”我每天晚上看电视。可知题干与短文内容相符,故答案为T。55.题干句意:拳击裁判只能从1数到10。根据短文内容“What referee are you going to be ” the teacher asks.“A boxing referee,” Tom answers.“Why ” asks the teacher.“A boxing referee only counts from I to 10” Tom says.”“你要当什么裁判?”老师问。“拳击裁判,”汤姆回答。“为什么?”老师问。“一个拳击裁判只从1数到10,”汤姆说。可知汤姆只看到拳击比赛时裁判经常喊一到十,但是不知道拳击裁判也会基础的数学知识,不是像他一样只要数到十就可以。可知,题干与短文内容不符,故答案为F。56.F 57.F 58.F 59.F 60.F【分析】短文大意:作者介绍自己学校的社团以及他们参加的社团。56.题干句意:我们学校有四个社团。根据短文内容可知有画画社团,足球社团,音乐社团,英语社团和科学社团共五个社团。故题干错误,故答案为F。57.题干句意:迈克不去足球社团。根据Mike is not good at football, but Miss Li asks him to have a try. So he joins (加入) Ben and Tom.可知他加入了足球社团。故题干错误,故答案为F。58.题干句意:杨玲可以在星期二去社团。根据Yang Ling goes to the Music club every Thursday because she can play the guitar very well. 可知是星期四。故题干错误,故答案为F。59.题干句意:社团没有趣。根据The English club and the Science club are also full of joy (欢乐). We all have a good time in the clubs.可推断社团有趣。故题干错误,故答案为F。60.题干句意:李小姐想让迈克加入篮球社团。根据Mike is not good at football, but Miss Li asks him to have a try. So he joins (加入) Ben and Tom.可知李小姐让他加入足球社团。故题干错误,故答案为F。61.F 62.F 63.T 64.T 65.F【分析】本文主要介绍了彼得一家人的爱好。61.句意:彼得家有五口人。根据短文内容可知彼得家有奶奶,爸爸妈妈和彼得,一共四口人,句子描述错误,故答案为F。62.句意:彼得的妈妈喜欢弹吉他。根据My mother likes playing the violin after work.,可知彼得的妈妈喜欢拉小提琴,句子描述错误,故答案为F。63.句意:彼得的爱好是画画。根据I like drawing.,可知彼得的爱好是画画,句子描述正确,故答案为T。64.句意:彼得的奶奶能做美味的食物。根据My grandmother likes cooking. She cooks nice food every day.,可知彼得的奶奶能做美味的食物,句子描述正确,故答案为T。65.句意:彼得的爸爸不喜欢看报纸。根据My father likes reading newspapers in the evening.,可知彼得的爸爸喜欢看报纸,句子描述错误,故答案为F。66.T 67.F 68.T 69.T 70.F71.T 72.F 73.T 74.F 75.F76.T 77.F 78.F 79.T 80.F【分析】本文介绍了彼得的猫。76.句意:彼得有三只猫。根据He has three cats.可知彼得有三只猫,故答案为T。77.句意:Coco来自中国。根据One cat is from England. Her name is Coco.可知Coco来自英国,故答案为F。78.句意:Dodo的玩具老鼠会跳,会游泳。根据Dodo has a blue toy mouse. It can jump and run.可知Dodo的玩具老鼠会跳,会跑,故答案为F。79.句意:Mimi的玩具老鼠是绿色的。根据Mimi has a green toy mouse.可知Mimi的玩具老鼠是绿色的,故答案为T。80.句意:猫不喜欢它们的玩具。根据The cats like their toys and they like Peter, too.可知猫喜欢它们的玩具,故答案为F。81.F 82.T 83.F 84.T 85.T【分析】短文大意:讲述小白兔和大灰狼的故事。81.句意:小白兔给大灰狼开门了。由句子 Little Rabbit doesn’t open the door.可知小白兔没有开门。故答案为F。82.句意:小白兔不愚蠢。由文章可知小白兔很聪明,不给大灰狼开门,故答案为T。83.句意:大灰狼已经吃掉了小白兔。由句子The bad wolf is scared (害怕). He runs away.可知大灰狼跑了,没有吃小白兔,故答案为F。84.句意:在故事中有一个坚固的房子。由句子Then the bad wolf pushes the door but the door is strong.可知门很坚固,故答案为T。85.句意:小白兔安全了。由句子The bad wolf is scared (害怕). He runs away.可知大灰狼跑了,所以小白兔安全了,故答案为T。86.F 87.F 88.T 89.F 90.T【分析】短文大意:介绍约翰一家人在家做的家务活。86.题干句意:约翰家有四口人。根据短文内容可知约翰的一家有约翰,他的爸爸,妈妈,弟弟和妹妹。可知共五口人,故题干错误,故答案为F。87.题干句意:约翰有一个弟弟。他会整理床铺。根据My brother can do the dishes. 可知他弟弟会洗盘子。故题干错误,故答案为F。88.题干句意:约翰的爸爸会做饭。根据My father can cook the meals. 可知题干正确,故答案为T。89.题干句意:约翰的衣服很脏,他的弟弟能帮他。根据My mother can wash the clothes.可知他的妈妈洗衣服。故题干错误,故答案为F。90.题干句意:约翰有个幸福的家庭。根据My name’s John. I have a happy family.可知题干正确,故答案为T。91.F 92.F 93.F 94.T 95.T【详解】大意:讲述了一对朋友有不同爱好的故事。1. 句意:所有的朋友们总是有相同的爱好。根据Many people don't have the same hobbies, but they can still be good friends.许多人没有相同的爱好,但是他们仍然可以是好朋友。可知题干与原文不符合,故答案为F。2. 句意:李喜欢游泳,王喜欢集邮。根据Li likes collecting stamps. Wang doesn't like collecting stamps. He likes swimming.李喜欢集邮。王不喜欢集邮。他喜欢游泳。可知题干与原文不符合,故答案为F。3. 句意:王总是没有时间去游泳。根据Wang often asks Li to go swimming with him, but Li always says he is very busy. 王经常邀请李和他去游泳。但是李总是说他很忙。可知李没有时间去游泳,而不是王。题干与原文不符合,故答案为F。4. 句意:李喜欢弹钢琴。根据Li likes playing the piano.李喜欢弹钢琴。可知题干与原文符合,故答案为T。5. 句意:王和李互相帮助,他们是好朋友。根据They like to help each other. That's why they are good friends.他们喜欢互相帮助。那就是他们成为好朋友的原因。可知题干与原文符合,故答案为T。96.F 97.T 98.T 99.T 100.F【解析】96.句意为我家有四口人。通读全文,可知我的家里有爸爸,妈妈和我,共三人,故答案为F。97.句意为我家门前有一些高大的树木和花朵。根据There is a garden in front of my house. And there are some tall trees and flowers in it,可知该句是正确的,故答案为T。98.句意为客厅里有个红色的沙发。根据Can you see the sofa in it It’s red,可知该句是正确的,故答案为T。99.句意为桌子上有一台电脑和很多书。根据In the study, there’s a computer on the desk. There are a lot of books on the desk, too,可知该句是正确的,故答案为T。100.句意为我卧室附近有个大客厅。根据The small one is for me. Near the big bedroom, there is a big sitting room,可知爸爸妈妈的卧室附近有个大客厅,故答案为F。21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览