资源简介 广州市荔湾区2025—2026学年九年级英语上册期中考试模拟题【考试范围:Unit1-Unit4】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、语法选择(满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,从各题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项。Chopsticks are 1 important tool to have meals in China.Chopsticks first appeared in ancient China. They 2 for at least 3000 years. The 3 chopsticks were made of bronze (青铜). They were 25 centimetres long and 1.1 to 1.3 centimetres wide and were 4 used to pick up food at that time.Most people believe that the Chinese invented chopsticks. There are many stories about the 5 of chopsticks. Someone says that it was Jiang Ziya, a wise man, 6 created chopsticks. Actually, no one knows 7 sure. We 8 only say that it was a clever ancient Chinese.Chopsticks have the shape of 9 square above and circle below. Chinese believe that the Earth is square and the sky is circular. This shows respect to the nature.Many people think 10 difficult to use chopsticks. In fact, it’s not. Hold them between the thumb and other fingers. The key is 11 one piece tight, and move 12 to control movement and force. Remember, practice makes perfect.Chopsticks are also one important part of Chinese culture. In China, it’s polite to pick up food for the 13 . But it’s impolite to point at others with them. 14 never make your chopsticks stand straight in a rice bowl. Don’t use chopsticks to hit the side of your bowl 15 .1.A.a B.an C.the D./2.A.invented B.were invented C.have invented D.have been invented3.A.early B.earlier C.earliest D.most earliest4.A.much B.more C.most D.mostly5.A.invent B.inventor C.invention D.inventing6.A.what B.who C.how D.why7.A.for B.in C.with D.without8.A.can B.must C.should D.will9.A.be B.to be C.being D.been10.A.they have B.they are C.there is D.it is11.A.held B.holding C.to hold D.to holding12.A.the others B.the other C.another D.others13.A.old B.older C.oldest D.elder14.A.Though B.But C.So D.And15.A.too B.also C.either D.Neither二、完形填空(满分15分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Years ago, a farmer owned land near the sea. He always needed workers to help him, but most people did not want to work on farms near the sea. They were 16 of the terrible storms that often hit and destroyed (毁坏) buildings and plants.Finally, a short man came to the farmer. “Are you a good worker ” the farmer asked him. “Well, I can sleep when the wind blows,” answered the little man. Although surprised by this answer, the farmer, who really needed 17 , gave him the job. The little man 18 very hard on the farm, and the farmer felt 19 with his work.Then one night the wind blew loudly in from the sea. Jumping out of bed, the farmer 20 to the short man’s room. The farmer shouted, “Get up! A 21 is coming! Tie things down before they blow away!” But the little man lay in bed 22 and said, “No, sir. I told you I can sleep when the wind blows.”Hearing the words, the farmer hurried outside to 23 the storm on his own. To his surprise, he found that everything was tied down and nothing could be blown away. The farmer then 24 what the short man meant, so he returned to his bed to sleep while the wind blew.When you’re prepared, you have nothing to worry about. Can you 25 when the wind blows through your life 16.A.afraid B.sure C.careful D.glad17.A.money B.experience C.help D.time18.A.stayed B.worked C.moved D.slept19.A.worried B.angry C.sorry D.pleased20.A.returned B.fell C.left D.rushed21.A.man B.storm C.snake D.boat22.A.lazily B.quickly C.badly D.hardly23.A.wait for B.call for C.look for D.prepare for24.A.asked B.understood C.heard D.wondered25.A.work B.stand C.sleep D.live阅读理解(满分40分)AHere are the posts in a chat room on the Internet. In this chat room, parents can talk about the problems they have with their children.Marisa: Posted on October 19, 2023 Is it ever OK to lie to a child My 10-year-old son plays soccer. He’s not very good at it, but he loves it. Yesterday he played very badly but happily. When he finished the game, he asked, “Did I play well ” I said, “Yes! You’ re a great soccer player!” Did I do the right thing View (138) Reply (29) Share (12)Bay 212 October 19, 2023 Yes, you did the right thing. Sometimes you have to tell lies that are not harmful. It’s necessary to tell white lies in life. Your purpose was to make him feel good. Now he’s ready to play soccer again.Bernie: October 20, 2023 I don’t think there is ever a good reason to lie to our children. Parents are children’s examples. We should be honest in order to teach honesty to our children. If you keep hiding truth from them, they will not trust you or respect you. Honesty is the first step to build a good relationship between parents and children.Missy: October 20, 2023 You lied to make your son feel better, but you missed a good chance to teach him a life lesson. People should work hard for what they want. Maybe next time you can say, “No! You didn’t play well today. Great soccer players practice a lot. Let’s go and practice.” The truth will make him strong and a good soccer player.Parviz: October 21, 2023 Parents should be honest to their children, but they don’t have to tell the whole truth. Next time when your son asks, “Did I play well ” you can say, “What do you think ” Then your son can tell you what he thinks. That way, everything you say is true, and you avoid the truth that hurts him.26.What’s Marisa’s trouble A.Her son didn’t play soccer well. B.She doubted if it was right to lie to her son.C.Her son loved playing soccer very much. D.She didn’t want to tell the truth to her son.27.How many people think Marisa did wrong in this passage A.Two people. B.Three people. C.Four people. D.Five people.28.Which of the following may Parviz probably agree A.To be honest is the first step to a good parent-child relationship.B.Telling a lie may make parents miss a good chance to teach their children.C.It’s a good way for parents to be honest to their children, but try not to hurt them.D.Parents should be honest in order to teach honesty to their children.BConfucianism (儒家思想) is a philosophy and belief system from ancient China. It has been followed by Chinese people for more than two thousand years. To help people understand how to behave towards others, Confucianism teaches the Five Constant Virtues (五常). These are ren, yi, li, zhi and xin. They are general virtues (美德) around the world. The following two virtues are the most important ones.Ren is the feeling of care and love we should have for others. Confucius explained ren could best be understood as loving others. He is famous for teaching people “Do not do to others what you do not want done to yourself”. It is quite similar to what is known in the West as the Golden Rule.While the meaning of ren is easy to understand, li is a little harder to express. It can be thought of as duty (职责) or even respect. Generally, li is the way we should connect with people in our everyday life. In Confucian writings discussions about li include the proper way to drink tea and how to remember people in their family who lived a long time ago. While ren is mostly about our opinions and feelings, li is about how we express our opinions and feelings towards others and the world around us.Perhaps the most well-known Confucian virtue is xiao. This is the duty children have for their parents. Xiao means loving, respecting, obeying and taking care of one’s parents in their old age. In Confucianism, xiao is important for a harmonious society. Without it, the whole world would fall into a mess.Confucianism plays an important role in shaping Chinese society and values. It is high time for us to treasure and develop our own valuable culture.29.Which are the most important virtues of the Five Constant Virtues according to the passage A.Ren and yi. B.Ren and li. C.Ren and xiao. D.Li and zhi.30.What is the Golden Rule in the West according to the passage A.Doing is better than saying. B.Never offer to teach fish to swim.C.Failure is the mother of success. D.Treat others as you wish to be treated.31.Which of the following is an example of li A.Building a peaceful society. B.Taking care of one’s childrenC.Following rules of drinking tea D.Learning all through one’s life32.What does the passage mainly tell us about Confucianism A.Its general virtues.B.Its long history. C.Its new challenges. D.Its golden rules.CMost environmental pollution comes from humans and their inventions. The electric bulbs are thought to be one of the greatest human inventions of all time. However, too much of a good thing has started to negatively impact the environment. Light pollution, the extreme or inappropriate use of outdoor artificial (人造的) light, is affecting human health and wildlife behavior. There is a global movement to reduce light pollution, and everyone can help.Light pollution is a global issue. This became especially obvious when the World Atlas (地图册) of Night Sky Brightness, a computer-generated map based on thousands of satellite photos, was published in 2016. Vast areas of North America, Europe, the Middle East, and Asia are glowing with light, while only Siberia, the Sahara, and the Amazon are in total darkness.Artificial light can wreak havoc on natural body rhythms in both humans and animals. It interrupts sleep and confuses the circadian rhythm (生理节奏)— the internal, twenty-four-hour clock that guides day and night activities and affects physiological (生理的) processes in nearly all living organisms. One of these processes is the production of the hormone melatonin (褪黑素), which is released when it is dark and is stopped when there is light. An increased amount of light at night lowers melatonin production, which results in lack of sleep, headaches, stress, anxiety, and other health problems. Blue light, in particular, has been shown to reduce levels of melatonin in humans. It is found in cell phones and other computer devices, as well as in LEDs, the kinds of bulbs that have become popular at home and in industrial and city lighting due to their low cost and energy efficiency.Studies show that light pollution is also impacting animal behaviors, such as migration (迁徙) patterns and habitat formation. Because of light pollution, sea turtles guided by moonlight during migration get confused, lose their way, and often die. Even animals living under the deep sea may be affected by underwater artificial lighting. One study looked at how animals in sea responded to brightly lit panels put under water off the coast of Wales. Fewer filter feeding animals (滤食性动物), such as the sea squirt (海鞘), made their homes near the lighted panels. This could mean that the artificial light is changing ocean ecosystems.The good news is that light pollution, unlike many other forms of pollution, is reversible (可逆的) and each one of us can make a difference! Now, many people are taking action to reduce light pollution and bring back the natural night sky. Individuals are required to use outdoor lighting only when and where it is needed, to make sure outdoor lights are properly shielded (遮挡) and direct light down instead of up into the sky, and to close window blinds, shades, and curtains at night to keep light inside.33.What does the underlined phrase “wreak havoc on” in Para.3 probably mean A.Improve greatly.B.Maintain Well. C.Manage strictly. D.Damage seriously.34.According to the passage, which would the author agree with A.Light pollution was first studied as a global issue in 2016.B.Deep-sea environment can help animals avoid light pollution.C.Artificial light affects the sense of direction and habits of animals.D.LEDs can be used more because of low cost and energy efficiency.35.What is the author’s attitude towards the control of light pollution A.Uncertain. B.Doubtful. C.Worried. D.Hopeful.36.What is the main purpose of the passage A.To call on people to reduce light pollution.B.To discuss pros and cons of artificial light.C.To give suggestions to protect environment.D.To show future development of artificial light.DNew Year Singing Competition 2025Entry Form Singer’s NameSinger’s Age Competition TypeMusicAgeSingingBring your own CD Prepare 2 songs13-19 years old onlyPrizesEntry DateFee1st, 2nd and 3rdBefore December 10, 2024NoneThe Pudong tour route travels through the Pudong area. It shows you Pudong’s fast development. You will see amazing buildings in the heart of new Shanghai.Competition Rules:Relatives of judges and organizers are not allowed to take part in the competition. All singers must be between 13 and 19 years of age. Singers aged 17 or younger need the permission of a parent to take part (See parent Permission below). All singers must arrive at least 30 minutes before the start of the competition. Late comers will not be allowed to take part. Prizes: 1st Prize-$1,000 (one prize only) 2nd Prize-$500 (3 prizes) 3rd Prize-$250 (5 prizes)Winners will be decided according to the following: Voice Quality 50%Song Choice 15%Audience Response 25%Dancing Ability 10%New Year Singing Competition Date of Event: December 31, 2024 Head Organizer: William Daniels Where: City Town Hall, 191 King Street, Newtown Email: w-daniels@ Time: 1:30 p.m. to 8:30 p.m. Website: www. Tickets: $15 (an adult), $5 (children under 17) Parent Permission (needed for singers aged 17 or younger) Parent Name: __________ Signature: __________ Date signed: __________37.Who can take part in the competition A.A 20-year-old singer. B.A 19-year-old daughter of a judge.C.A 15-year-old friend of an organizer. D.A 12-year-old friend of William Daniels.38.If the parents of the singer want to watch the competition, how much will they pay A.$15. B.$20. C.$25. D.$30.39.Which of the following is the most important for deciding the winners A.Voice Quality. B.Song Choice. C.Audience Response. D.Dancing Ability.40.If an 18-year-old singer wants to enter the competition, which parts of the form must be completed A.Singer’s Name.B.Singer’s Name and Singer’s Age.C.Singer’s Name, Singer’s Age and Date of Event.D.Singer’s Name, Singer’s Age and Parent Permission.第二节 阅读短文及文后 A~E选项,选出可以填入各题空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Think about what you like to wear on the weekend. There’s a good chance that you like to put on a pair of blue jeans. 41To make jeans feel nicer and give them a blue colour, some man-made chemicals are added to denim (牛仔布) . Every time we wash our jeans, small bits of denim drop. 42 Scientists studied the Great Lakes in America and found denim waste in it. The harmful chemicals in denim have spread far and wide. 43 It’s because they may take the bits of denim as food by mistake.44 The answer was worrying: About 50, 000 bits. Not all of them come into the environment. Wastewater treatment factories can deal with 99% of them. This may sound pretty good. However, the rest of them still have a bad influence on the environment.45 Probably not. “We need to buy fewer jeans and only wash them when we truly need to do it,” says Sam Athey, one of the scientists. Maybe you can wash your jeans less often or find new ways to recycle old jeans, so they don’t harm the planet.A.Does this mean we shouldn’t wear jeans B.They might be putting some sea animals in danger.C.But according to a new study, our love for jeans may be bad for Earth.D.They come out of our washing machine and into the world’s rivers, lakes and oceans.E.Scientists also washed jeans to see how many bits of denim each pair would drop for each wash.四、完成句子(满分10分)46.运动员刻苦训练,因为他们知道没人能轻易赢得奖牌。Athletes worked very hard, because they knew that nobody could win medals .47.杰森每天花两小时背诵演讲稿。It Jason two hours a day to the script .48.杰森挑战自我,是一个多么勇敢的男孩!Jason challenged himself. Jason was!49.他的父母期待他参加学校的演讲比赛。Jason take part in the speaking competition in this school by his parents.50.他几乎没有朋友,他似乎很难相处。He has few friends, and he to get along with.五、书面表达(满分15分)51.假如你是李华,你们班级将要举行“健康家,好生活”的英文主题班会。请你根据以下思维导图的内容,写一篇英文发言稿,介绍你家庭的健康生活方式。注意:1. 在思维导图内容提示的基础上适当拓展信息;2. 词数80词左右;3. 不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分。4. 开头与结尾已经给出,不计入词数。Hello, everyone. I’m Li Hua. Today, I’d like to share my family’s healthy lifestyle with you. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Thank you for listening./ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.B 2.D 3.C 4.D 5.C 6.B 7.A 8.A 9.C 10.D 11.C 12.B 13.D 14.D 15.C【导语】本文介绍了筷子的历史、文化意义及使用礼仪,强调其作为中国饮食文化重要组成部分的地位。1.句意:筷子是在中国用餐时的重要工具。a一个,表泛指,用于辅音音素开头单词前;an一个,表泛指,用于元音音素开头单词前;the表特指;/零冠词。根据“important tool”可知,是泛指一个重要的工具,且important是元音音素开头的单词,用an修饰。故选B。2.句意:它们至少已经被发明了3000年。invented发明,动词过去式或过去分词;were invented一般过去时的被动语态;have invented现在完成时;have been invented现在完成时的被动语态。根据“for at least 3000 years”可知,句子用现在完成时,主语They与谓语动词之间是动宾关系,因此用现在完成时的被动语态。故选D。3.句意:最早的筷子由青铜制成。early早的,原级;earlier比较级;earliest最高级;most earliest错误形式。此处是指最早的筷子,用最高级。故选C。4.句意:它们长度为25厘米,宽度在1.1到1.3厘米之间,当时主要被用来夹取食物。much很多;more更多;most最;mostly主要地。空处修饰动词,用副词mostly,表示主要是用来夹取食物。故选D。5.句意:有很多关于筷子的发明的故事。invent发明,动词;inventor发明者;invention发明,名词;inventing动名词或现在分词。此处是指关于筷子的发明的故事,根据“the ... of”可知,空处应用名词形式。故选C。6.句意:有人说,是智者姜子牙发明了筷子。what什么;who谁;how如何;why为什么。此处是定语从句,先行词是a wise man,指人,用who引导定语从句。故选B。7.句意:实际上,没有人确切知道。for为了;in在里面;with和;without没有。for sure“确定”,固定短语。故选A。8.句意:我们只能说是一位聪明的古代中国人。can能;must必须;should应该;will将。根据“We ... only say”可知,表示只能说是一位聪明的古代中国人。故选A。9.句意:筷子上方呈方形,下方呈圆形。be是,原形;to be不定式;being动名词或现在分词;been过去分词。of是介词,后跟动名词。故选C。10.句意:许多人认为使用筷子很难。they have他们有;they are他们是;there is有;it is它是。此处是固定句型“it is+形容词+to do sth”的结构,it是形式主语。故选D。11.句意:关键在于紧紧握住其中一根,同时移动另一根来控制运动和力量。held握住,动词过去式或过去分词;holding动名词或现在分词;to hold动词不定式;to holding介词to+动名词。此处作表语,用不定式形式。故选C。12.句意:关键在于紧紧握住其中一根,同时移动另一根来控制运动和力量。the others其余全部;the other两者中的另一个;another另一个,表泛指;others其他人或物,表泛指。此处是特指两根筷子中的另一根,用the other。故选B。13.句意:为长辈夹食物是礼貌的。old老的;older比较级;oldest最高级;elder年长的,长辈的。the elder“长辈”。故选D。14.句意:而且永远不要让你的筷子直直地立在饭碗中。Though虽然;But但是;So所以;And和。空前后句是并列关系,用and连接。故选D。15.句意:也不要使用筷子敲打碗的边缘。too也,用于肯定句末;also也,用于句中;either也,用于否定句末;neither两者不。此处是否定句末,用either表示“也”。故选C。16.A 17.C 18.B 19.D 20.D 21.B 22.A 23.D 24.B 25.C【导语】本文讲述了一个农场主的助手为农场做好抵御风暴的准备后安心去睡觉的故事,文章告诉我们:当我们为生活做好了准备,就没什么可担心的。16.句意: 他们害怕可怕的暴风雨经常袭击和摧毁建筑物和植物。afraid害怕;sure确信;careful小心;glad高兴。根据上文“…but most people did not want to work on farms near the sea.”可知,大多数人不想在海边的农场工作,因为害怕暴风雨的袭击。故选A。17.句意:尽管对这个答案感到惊讶,但这个农场主真地需要帮助,所以还是给了他这份工作。money钱;experience经验;help帮助;time时间。根据第一段“He always needed workers to help him”可知,农场主需要帮助。故选C。18.句意:小个子男人在农场里工作很努力,农场主对他的工作感到满意。stayed停留,待;worked工作,劳动;moved移动;slept睡觉。work hard“努力工作”,固定短语。故选B。19.句意:小个子男人在农场里工作很努力,农场主对他的工作感到满意。worried担心,焦虑的;angry愤怒的,生气的;sorry难过的;pleased满意的,高兴的。联系上文可知,助手努力工作,农场主很满意。故选D。20.句意:农场主从床上跳起来,冲到小个子男人的房间。returned回来;fell跌倒,落下;left离开;rushed冲。根据上文“Then one night the wind blew loudly in from the sea.”及“Jumping out of bed”可知,海风来了,他冲到小个子男人的房间叫他帮忙。故选D。21.句意:暴风雨来了!man男人;storm暴风雨;snake蛇;boat小船。根据上文“Then one night the wind blew loudly in from the sea.”可知,暴风雨来了。故选B。22.句意:但是小个子懒洋洋地躺在床上说:“不,先生。我告诉过你,刮风的时候我可以睡觉。”lazily懒散地;quickly迅速地;badly坏地;hardly几乎不。根据下文“No, sir. I told you I can sleep when the wind blows.”可知,他懒洋洋地躺在床上,要睡觉。故选A。23.句意:听到这句话,农夫急忙跑到外面独自为暴风雨做准备。wait for等待;call for需要,要求;look for寻找;prepare for准备。根据前文“Tie things down before they blow away!”可知,农场主跑到外面去捆东西,为暴风雨做准备。故选D。24.句意:然后农场主明白了小个子男人的意思,于是他回到床上,在刮风天去睡觉了。asked问,要求;understood理解,明白;heard听见;wondered想知道。根据上文“To his surprise, he found that everything was tied down and nothing could blow away.”可知,东西都已经捆好了,于是农场主明白小个子男人的意思了,故选B。25.句意:当你的生活刮起风波的时候,你是否能睡着觉呢?work工作;stand站立;sleep睡觉;live生活,生存。上文提到小个子男人把一切都准备好了,所以暴风雨来时可以安然睡觉,由此引申出:生活中遇到波折时,你是否做好了准备,能否安然入睡。故选C。26.B 27.A 28.C【导语】本文讨论了父母是否应该对孩子撒谎的问题。26.细节理解题。根据文章“Is it ever OK to lie to a child ”可知,Marisa的困扰在于她不确定是否应该对儿子撒谎。故选B。27.细节理解题。根据文章“I don’t think there is ever a good reason to lie to our children.”可知,Bernie认为不应该对孩子说谎;根据“You lied to make your son feel better, but you missed a good chance to teach him a life lesson...The truth will make him strong and a good soccer player.”可知,Missy认为应该教孩子诚实做人;由此可知Bernie和Missy都认为Marisa对他儿子说谎的做法是错误的。故选A。28.细节理解题。根据文章“Parents should be honest to their children, but they don’t have to tell the whole truth.”可知,Parviz认为父母应该对孩子诚实,但不必说出全部真相,以避免伤害孩子。故选C。29.B 30.D 31.C 32.A【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了儒家思想中的五常美德,特别是其中最重要的仁和礼,以及孝在儒家思想中的地位。文章还强调了儒家思想在塑造中国社会和价值观方面的重要作用。29.细节理解题。根据第二段首句 “The following two virtues are the most important ones.” 及其后内容可知,作者紧接展开阐述的是 ren 与 li,并未提及 xiao 属于“最重要的两项”。故选 B。30.细节理解题。根据文章第二段“He is famous for teaching people ‘Do not do to others what you do not want done to yourself’. It is quite similar to what is known in the West as the Golden Rule.”可知,西方的黄金法则是“己所不欲,勿施于人”,即“Treat others as you wish to be treated.”。故选D。31.细节理解题。根据文章第三段“In Confucian writings discussions about li include the proper way to drink tea and how to remember people in their family who lived a long time ago.”可知,礼包括饮茶的适当方式和如何纪念家族中去世的长辈,因此“Following rules of drinking tea”是礼的一个例子。故选C。32.主旨大意题。根据文章第一段“To help people understand how to behave towards others, Confucianism teaches the Five Constant Virtues (五常). These are ren, yi, li, zhi and xin.”以及后文对五常中仁、礼和孝的详细解释,可知文章主要介绍了儒家思想的一般美德。故选A。33.D 34.C 35.D 36.A【导语】本文主要介绍了人类过度使用灯光导致光污染,对环境、人类的健康和野生动物的健康产生负面影响,还影响动物迁徙模式和栖息地形成等行为。号召人类采取行动减少光污染,恢复自然夜空。33.词句猜测题。根据“interrupts sleep and confuses the circadian rhythm”可知,光污染扰乱睡眠、打乱生理节奏。故“wreak havoc on”意思是对自然生理节奏有严重破坏作用。故选D。34.推理判断题。根据“Studies show that light pollution is also impacting animal behaviors, such as migration patterns and habitat formation.”以及海龟因光污染迷路等例子可知,人造光影响动物方向感和习性。故选C。35.观点态度题。根据“The good news is that light pollution, unlike many other forms of pollution, is reversible and each one of us can make a difference! Now, many people are taking action to reduce light pollution and bring back the natural night sky.”可知,作者认为光污染可逆,人们能有所作为,很多人已在行动,所以作者对光污染控制持乐观态度。故选D。36.主旨大意题。文章介绍光污染危害后,着重强调人们可采取行动减少光污染,如合理使用户外照明等,目的是呼吁人们减少光污染。故选A。37.C 38.D 39.A 40.B【导语】本文旨在为有意参加2025年新年歌唱比赛的人提供详细的参赛指南和规则说明,确保比赛顺利进行。37.细节理解题。根据“All singers must be between 13 and 19 years of age.”和“Relatives of judges and organizers are not allowed to take part.”可知,参赛者必须是13-19岁之间,裁判和组织者的亲属不能参加,因此组织者的15岁的老朋友可以参加。故选C。38.推理判断题。根据“$15 (an adult), $5 (children under 17)”可知,成年人的票价是15美元,父母两人为30美元。故选D。39.细节理解题。根据“Voice Quality 50%”可知,声音质量占50%,最重要。故选A。40.推理判断题。根据“Singers aged 17 or younger need the permission of a parent to take part”可知,18岁参赛者不需要父母的许可,再根据“最上方表格可知,Singers Name和Age部分需要填写,故参赛者必须填写姓名和年龄。故选B。41.C 42.D 43.B 44.E 45.A【导语】本文讲述了牛仔裤对环境的潜在危害以及我们如何可以通过改变一些习惯来减少这些影响。41. 根据“Think about what you like to wear on the weekend. There’s a good chance that you like to put on a pair of blue jeans.”和下文“The harmful chemicals in denim have spread far and wide.”可知,应该是揭示穿牛仔裤对地球不好的影响,选项C“但根据一项新的研究,我们对牛仔裤的热爱可能对地球有害”符合语境。故选C。42.根据“Every time we wash our jeans, small bits of denim drop. ”可知,牛仔布的小片段从牛仔裤上掉落下来,选项D“它们从我们的洗衣机出来,流入世界的河流、湖泊和海洋”符合语境,说明掉落下来的小片段流向何处。故选D。43.根据“The harmful chemicals in denim have spread far and wide.”和“They may take the bits of denim as food by mistake”可知,这对一些海洋动物可能构成危险,选项B“它们可能正在危及一些海洋动物”符合语境。故选B。44.根据“The answer was worrying: About 50, 000 bits. ”和上文“Scientists studied the Great Lakes in America and found denim waste in it. The harmful chemicals in denim have spread far and wide”可知,科学家们洗牛仔裤以检测掉落下来的牛仔布小片段数量,选项E“科学家们还洗了牛仔裤,看看每条牛仔裤洗一次会掉多少块小片段”符合语境。故选E。45.根据“Probably not”和“We need to buy fewer jeans…”可知,此处是疑问句,人们仍然可以穿牛仔裤,但可能需要减少购买,选项A“这是否意味着我们不应该穿牛仔裤”符合语境。故选A。46. without difficulty【详解】根据汉语提示可知,句中缺少“轻易”,也就是“毫不费力地”,英文表达为“without difficulty”,介词短语。故填without;difficulty。47. took learn by heart【详解】根据中英文对照可知,句子结构为“It takes sb. some time to do sth.”表示“某人花费时间做某事”,句子时态为一般过去时,take用过去式took;“背诵演讲稿”用固定短语“learn…by heart”,放在动词不定式之后,learn用动词原形,故填took;learn;by;heart。48. What a brave boy【详解】根据汉语句子可知,本题考查感叹句:What + a/an + 形容词 + 可数名词单数 + 主语 + 谓语!what感叹词;a brave boy“一个勇敢的男孩”;故填What;a;brave;boy。49. is expected to【详解】根据中英文对照可知,此处主语为Jason,原句中“期待”的逻辑主语是“父母”,因此用被动语态体现“Jason被父母期待”,故缺“被期待做某事”,用“be expected to do sth.”,时态为一般现在时,且主语为三单形式,be动词用is。故填is;expected;to。50. seems difficult/hard【详解】根据中英文对照可知,根据“He has few friends”可知,句子时态为一般现在时。此处缺“似乎很难”,“似乎”用“seem”,主语he为第三人称单数,一般现在时用seems;“很难相处”用“difficult/hard to get along with”,形容词作表语。故填seems; difficult/hard。51.例文 Hello, everyone. I’m Li Hua. Today, I’d like to share my family’s healthy lifestyle with you. It’s important to have a balanced and nutritious diet to stay healthy. We never eat chips or drink coffee. My parents prepare meals that are rich in fruits, vegetables, whole grains, and lean proteins. Sleep is crucial for overall health. We sleep nine hours every night. And before sleeping, we turn off our electronic devices. I play sports with parents every night. On weekends, we go hiking. It’s important for us to have a healthy lifestyle. Try to have a healthy lifestyle! Thank you for listening!【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇发言稿;②时态:时态以“一般现在时”为主;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏提示,并适当添加细节,注意字母大小写以及标点符号。[写作步骤]第一步、开篇点题,引出话题;第二步、介绍自己家庭在饮食、睡眠和运动上的健康的生活方式;第三步、书写结语。[亮点词汇]①stay healthy保持健康②be rich in富于③be crucial for…对……至关重要④go hiking去远足[高分句型]①My parents prepare meals that are rich in fruits, vegetables, whole grains, and lean proteins.(that引导定语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览