【河北省唐山市】2025—2026学年七年级英语上册期中考试模拟试题(含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

【河北省唐山市】2025—2026学年七年级英语上册期中考试模拟试题(含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

河北省唐山市2025—2026学年七年级英语上册期中考试模拟题
【考试范围:Unit1-Unit4】
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、听力选择(满分25分)
1. A.lots of B.a lots of C.a lot of
2. A.any other B.each other C.the other
3. A.conversation B.information C.section
4. A.My bag is green. B.My pen is green. C.My pen is yellow.
5. A.My friends and I have lunch on the farm.
B.My friends and I have a good time on the farm.
C.My friends and I are not happy on the farm.
6.A.Yes, they are. B.No, they aren’t. C.Yes, there are.
7.A.Yes, it’s Teng Fei. B.It’s my mother’s. C.It’s my uncle.
8.A.He is fine. B.He is twelve. C.He feels happy.
9.A.I have a toothache. B.Sorry, I don’t know. C.It doesn’t matter.
10.A.Thank you. B.The same to you. C.All right.
11.How old is Cindy
A.13. B.11. C.10.
12.When is Cindy’s birthday party
A.At 2:00. B.At 3:00. C.At 4:00.
13.Where is Mike’s family photo
A.On the table. B.Under the chair. C.On the sofa.
14.Who is in the photo
A.Mike’s sister. B.Mike’s cousin. C.Mike’s uncle.
15.When is Mike’s mother’s birthday
A.On July 5. B.On January 20. C.On September 11.
16.What did the girl lose
A.A watch. B.A ring. C.Her school ID card.
17.What’s the girl’s name
A.Sonia Smith. B.Sally Green. C.Sarah Brown.
18.What’s the girl’s telephone number
A.097-0317. B.256-4789. C.097-4789.
19.Where does Jenny’s father work
A.In No.4 Middle School.
B.In No.5 Middle School.
C.In No.6 Middle School.
20.How does her father go to work
A.By bus. B.By bike. C.By car.
21.What is her father’s favourite colour
A.Red. B.Black. C.White.
22.What’s the girl’s family name
A.Grace. B.White. C.Brown.
23.Who is Ms. Miller
A.A math teacher. B.An English teacher. C.A music teacher.
24.How many classes does Ms. Miller have a week
A.Two. B.Five. C.Eight.
25.What can the students do in Miss Brown’s class
A.Enjoy music. B.Learn English. C.Play football.
二、听力填空(满分5分)
There are 26 buildings in my school.
Playground It’s in the middle of the school and we can play 27 there after school.
Library It’s on the 28 of the playground and we can enjoy reading there.
Classroom building It’s 29 the library. There are 31 classrooms.
Dining hall We have lunch in the dining hall and the food is 30 .
Sports hall We can play basketball in the sports hall when it rains.
三、单项选择(满分10分)
31.—I lost my watch. Do you know ________ it is
—Sorry, I don’t know.
A.what B.who C.where D.how
32.—Jim, is your photo in your room
—________
A.Yes, I am. B.No, it is. C.Yes, it is. D.No, they aren’t.
33.The name ________ the school ________ Xinhua Middle School.
A.in; is B.of; is C.on; are D.at; are
34.—Is this ________ computer
—Yes, it’s ________.
A.you; me B.your; my C.yours; mine D.your; mine
35.The school rules are good for us. We must ________ them.
A.follow B.take C.save D.write
36.—We can play basketball this weekend!
—That ________ great!
A.sound B.is sound C.are sound D.sounds
37.—Can you ________ “black”, please
—Yes, B-L-A-C-K.
A.see B.say C.thank D.spell
38.I can’t play soccer. I think it’s ________.
A.easy B.fun C.difficult D.relaxing
39.It’s my ________ telephone.
A.a B.an C.the D./
40.This is ________ classroom. They are in Class Two.
A.Jim and Dave B.Jim’s and Dave’s
C.Jim and Dave’s D.Jim’s and Dave
四、完形填空(满分10分)
Hello! My name is Alan. Now let me tell you something about my 41 . Can you see the 42 on the wall The picture shows my house. It is a white house. In front of the house, there is a 43 . We have a small 44 in the middle of the yard. In the garden, there are many 45 flowers. My grandparents often water 46 . They become more and more beautiful. There are also two small trees in the garden. 47 is an apple tree, and the other is a pear tree. In the house, there are four 48 , a living room, a kitchen, two bathrooms and a study. The study is my favourite place in the house, 49 I like reading very much. Welcome to 50 house!
41.A.school B.house C.office D.farm.
42.A.map B.clock C.picture D.window
43.A.tree B.hill C.yard D.street
44.A.garden B.farm C.school D.country
45.A.tidy B.quiet C.boring D.beautiful
46.A.it B.her C.him D.them
47.A.One B.Two C.Three D.Four
48.A.doors B.tables C.bedrooms D.computers
49.A.if B.or C.but D.because
50.A.we B.their C.your D.our
五、短文填空(满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给词的正确形式填空。
As we know, English is 51 important subject in middle school. Everyone 52 (know) they have to learn English well. Some students think it is a piece of cake, 53 others find it really hard to be good English learners. Some even don’t know how to remember the 54 (mean) or a word. Here are some tips for you.
First, don’t be afraid of making 55 (mistake). The best way to learn English is to use 56 (it). You must listen to teachers 57 (careful) and speak English every day. You can also keep a diary 58 English. Second, learning English 59 (need) practice. You can practice English songs with 60 (you) friends. You can enjoy 61 (sing) a song with music 62 write down the words. You can also watch English TV 63 (show). Third, English exercises are 64 (help). You can learn English better by 65 (do) more exercises.
阅读理解(满分30分)
A
Sophie gets an invitation (邀请) card from her best friend Anna today. Anna is going to have a birthday party.
Dear Sophie, I will have a birthday party. Please come to my party! Date: Saturday, 9th November, 2024 Time: From 3:00 p. m. ~6: 00 p. m. Place: Flat A.Block 4, 356 Green Street Remember to draw a picture of your favorite animal and bring it to the party. We are going to play a game with the animal pictures. It will be fun! Anna
Sophie is very excited about the party. She is writing back to Anna.
Dear Anna, Thanks for your invitation. I’ll be there on time. You know, cat is my favorite animal. So I will bring a picture of a cat for the game. I can’t wait to see you on Saturday. Sophie
66.What’s Sophie’s favorite animal
A.The lion. B.The dog. C.The cat. D.The tiger.
67.What are Anna and her friends going to do with the animal pictures
A.Play a game. B.Make gifts. C.Go to the zoo. D.Write invitations.
68.Sophie is __________ Anna’s invitation.
A.scared at B.excited about C.worried about D.angry with
B
At the age of 7, I wanted to know why my name is Alice but not Lucy, Lily or Sonia. Mum told me every name was special for the owner (所有者).
When I was a child, mum always told me to eat all kinds of fruits every day. This made me want to know how all kinds of fruits got their names. But now, I know some names are not the meanings of the fruits sometimes. For example, pineapple: it doesn’t come from a pine (松树) tree and it is not an apple.
The pineapple is a kind of fruit of southern Brazil and Paraguay in South America. In 1493, Columbus, on his trip to the Caribbean, found the fruit on the island (岛) of Guadaloupe. To their surprise, this special new fruit was like a pinecone (松果) outside and was like an apple inside. So they called it “pineapple”.
69.What’s the writer’s name
A.Lucy. B.Lily. C.Alice. D.Sonia.
70.The writer’s mum told her to eat __________.
A.eggs B.fruit C.food D.bread
71.People grow (种植) the pineapple __________.
A.on apple trees B.near the river C.in 1493 D.in Brazil and Paraguay
72.The passage mainly tells __________.
A.why my name is Alice B.eating more fruit is good for our health
C.how “pineapple” got its name D.the “pineapple” is like an apple
C
Friends are important. They are the people in your life that you know and like. Friends do not have to be just the same age as you. They can be older or younger. You and your friends enjoy different things. Learn how to be a good friend at school by reading the tips below.
Say something about yourself.
Say hello to someone new. See if he or she would like to play with you. Talk about yourself. Ask questions to get to know each other better.
Do things together.
What are your favorite things to do Ask a friend to do them with you. You can play games. read, or go for walks together after class.
Take turns (轮流).
It is fun to play with toys. Let someone else try after you. Share your favorite toys with each other. Take turns playing with them.
Help each other.
Ask how a friend is feeling. If he is sad, make him happy. You can teach friends something they do not know. Ask them for help when you need it.
73.What kind of people may be your friends
A.The people never share things. B.The people you know and like.
C.The people are the same age as you. D.The people have different hobbies.
74.The writer writes the passage for ________.
A.parents B.teachers C.students D.workers
75.What can you do when you say something about yourself
A.Play with toys and have fun. B.Teach friends something they don't know.
C.Read or go for walks with friends. D.Ask questions and know each other better.
76.What does the writer tell us in the passage
A.How to be a good friend at school. B.Ask friends for help when you need it.
C.It is easy to make friends at school. D.Favorite things to do with your friends.
D
Hello! My name is Robin. I’m twelve years old and I live in London. I have a big family. I live with my parents and my twin sisters Jane and Sue. Everybody thinks we have the traditional English breakfast: fried bread, sausages(香肠), bacon and eggs, tomatoes, baked beans and mushrooms—But there is no time, of course! We usually have a glass of milk and bread and butter. I prefer cereals with yogurt. I have a snack in the morning. It’s always a piece of fruit.
We have lunch at about one o’clock. My favorite food is chicken and I like a glass of fresh orange juice. I don’t like rice. For desserts, I love ice-cream. Yummy! In the afternoon I often eat a cheese sandwich. At about half past eight, we have dinner. We always have soup. I like vegetable soup very much. We often have fish and salad. After dinner, we like to watch Matilda and the Ramsay Bunch or MasterChef on TV.
77.Where does Robin live
A.In the UK. B.In the USA. C.In Japan. D.In Canada.
78.How many people are there in Robin’s family
A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.
79.What do Robin’s family have for breakfast
A.Fried bread and eggs. B.Milk and eggs.
C.Tomatoes and eggs. D.Milk and bread.
80.Matilda and the Ramsay Bunch may be the name of ________.
A.a girl B.a man C.a book D.a TV show
七、任务型阅读(满分10分)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
My name is Kate. I have an interesting family name. It is from the color, White. This is my good friend. Her name is Mary Green. Her family name is from the color too. She has a nice family.
Look at the photo of her family. Her brother is in the middle of her parents and grandparents. But Mary is not in the photo. Now she is in Tangshan with her uncle, aunt and their two sons. In the next photo are her two good friends. The girl in yellow is Meimei. The girl next to her is me.
Mary likes red. Her pens are red. Her rulers are red. Her pencils are red too. Mary likes doing sports. Every morning, she usually runs in the park.
81.How is Kate’s family name similar to Mary’s
82.Does Mary have a nice family
83.Who are in the next photo
84.What does Mary usually do in the morning
85.What colour do you think Mary’s running shoes are Why
八、补全对话(满分10分)
根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
A: Hello, Peter!
B: Hi, Frank! How are you
A: 86 And you
B: Well, what’s that in your hand
A: 87
B: A photo of your family Great! Let me have a look. How many people are there in your family
A: 88 They’re my parents, my sister and me.
B: 89
A: My father is a policeman and my mother is a saleswoman. They are very kind.
B: This girl is so cute. 90
A: Yes, she is my sister Jane.
B: What a happy family!
A: Thank you.
九、书面表达(满分15分)
91.假设你是李欣,请结合全家福介绍家人,提示词须都用上,可适当发挥,开头已给出,不计入总词数。60词左右。
Hi, I’m LiXin.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.C
【原文】My father spends a lot of time fishing.
2.B
【原文】My family often help each other in our life.
3.A
【原文】Listen to three conversations and fill in the blanks.
4.B
【原文】略
5.B
【原文】My friends and I have fun on the farm.
6.C
【原文】Are there any lockers
7.B
【原文】Whose piano is this
8.B
【原文】How old is your brother
9.A
【原文】What’s wrong
10.A
【原文】Peter, you have a happy family.
11.A 12.B
【原文】W: Cindy, how old are you
M: I’m thirteen years old. What about you, Bill
W: I’m 11 years old.
M: When is your birthday
W: It’s in August.
M: Would you like to come to my birthday party
W: Sure. When is it
M: At three o’clock this afternoon.
W: Okay, see you.
Q: How old is Cindy
Q: When is Cindy’s birthday party
13.C 14.A 15.A
【原文】W: Good morning, Mike. What’s that on the sofa
M: Morning, Su. Is my family photo
W: Are these your parents
M: Yes, they are, and this is my sister Grace and this is me.
W: Um …When are your parents’ birthday
M: Oh, my father’s birthday is on January 20 and my mother’s is on July 5.
W: What about your sister’s
M: Her birthday is on September 11.
Q: Where is Mike’s family photo
Q: Who is in the photo
Q: When is Mike’s mother’s birthday
16.C 17.A 18.B
【原文】略
19.B 20.C 21.C
【原文】M: Jenny, what does your father do
W: He is a teacher. He works in No. 5 Middle School.
M: How does he go to work
W: He drives his car to work. He has a new car now.
M: Wow, what color is his new car
W: It’s white. White is his favorite color.
M: I like white, too.
Q. Where does Jenny’s father work
Q. How does her father go to work
Q. What is her father’s favorite color
22.C 23.B 24.B 25.A
【原文】
Hey there. I’m Grace Brown. I’m a student in Number One Middle School. Now let me tell you something about my teachers. Miss Miller is my English teacher, she has one class every day from Monday to Friday, she is good to every student. She sometimes teaches us English songs in class, so we think English is interesting. Mr. White is my math teacher, he is thirty-five years old, he has eight math classes a week. He likes to play football with us afterschool. Miss Brown is my music teacher, she has two classes every Tuesday. In her class we can enjoy some nice music. I think my teachers are really great and I love them.
Q: What’s the girl’s family name
Q: Who is Ms. Miller
Q: How many classes does Ms. Miller have a week
Q: What can the students do in Miss Brown’s class
26.five/5 27.football 28.left 29.behind 30.delicious
【原文】
Hello everyone. My name is Linda. I’m a student in No. 2 Middle School. This is a map of my school. There are five buildings in it. The big playground is in the middle of the school. We can play football there after school. The library is on the left of the playground. There are many books, and we can enjoy reading there. The classroom building is behind the library. There are 31 classrooms. The dining hall is between the classroom building and the sports hall. We have lunch in the dining hall and the food is delicious. We can play basketball in the sports hall when it rains. My school is small but beautiful.
31.C
【详解】句意:——我弄丢了我的手表。你知道它在哪里吗?——抱歉,我不知道。
考查宾语从句。what什么;who谁;where在哪里;how怎样。根据“I lost my watch”可知,手表丢了,所以询问手表在哪里,故选C。
32.C
【详解】句意:——Jim,你的照片在房间里吗?——是的,它在。
考查一般疑问句。主语photo是指物,答语的代词用it,肯定回答是Yes, it is,否定回答是No, it isn’t,故选C。
33.B
【详解】句意:学校的名字是新华中学。
考查介词辨析和主谓一致。in在……里面;of……的;on在……上;at在;is是,单数;are是,复数。分析“The name...the school ”和“Xinhua Middle School”可知,学校的名字是新华中学,所以第一空表示所属关系,应用介词of;主语是the name,谓语动词用三单,故选B。
34.D
【详解】句意:——这是你的电脑吗?——是,它是我的。
考查代词辨析。you你;your你的,形容词性物主代词;yours你的,名词性物主代词。第一空修饰名词computer,应用形容词性物主代词,排除AC选项;my我的,形容词性物主代词;mine我的,名词性物主代词。第二空后无名词,应用名词性物主代词。故选D。
35.A
【详解】句意:学校的规章制度对我们有好处,我们必须遵守它们。
考查动词辨析。follow遵守;take带走;save节省;write写。根据“The school rules are good for us.”可知,应该是“遵守”学校规则。故选A。
36.D
【详解】句意:——这个周末我们可以打篮球!——听起来很棒!
考查系动词。分析句子,可知空前“That”指上一句话,为单数含义,动词用三单形式,sound在句中是感官系动词,表示“听起来”。故选D。
37.D
【详解】句意:——请问,你会拼写“black”吗?——是的,B-L-A-C-K。
考查动词辨析。see看见;say说;thank谢谢;spell拼写。根据答语“Yes, B-L-A-C-K.”可知应是询问是否会拼写“black”这个单词。故选D。
38.C
【详解】句意:我不会踢足球。我认为它很难。
考查形容词辨析。easy容易的;fun有趣的;difficult困难的;relaxing令人放松的。根据“I can’t play soccer.”可知,不会踢足球,所以认为这项运动很难。故选C。
39.D
【详解】句意:它是我的电话。
考查冠词。telephone是单数可数名词,但是空前有形容词性物主代词my修饰,所以此处不用冠词,故选D。
40.C
【详解】句意:这是吉姆和戴夫的教室。他们在二班。
考查名词所有格。空格后的classroom“教室”是名词,空格处应用名词所有格表示所属关系,当两人或多人共有一个人或事物时,只有最后一个名词用所有格形式;如果是各自拥有,各个名词都要用所有格形式。classroom是单数形式,说明这是吉姆和戴夫两人共有的教室,结合选项,只要在Dave后加’s。故选C。
41.B 42.C 43.C 44.A 45.D 46.D 47.A 48.C 49.D 50.D
【导语】本文主要介绍了阿伦家的房子。
41.句意:现在让我告诉你一些关于我家房子的事情。
school学校;house房子;office办公室;farm农场。根据“The picture shows my house.”可知,此处指一些关于我家房子的事情。故选B。
42.句意:你能看到墙上的照片吗?
map地图;clock时钟;picture照片;window窗户。根据“The picture shows my house.”可知,此处指墙上的照片。故选C。
43.句意:在房子前面,有一个院子。
tree树;hill山;yard院子;street街道。根据“in the middle of the yard.”可知,此处指在房子前面,有一个院子。故选C。
44.句意:在院子的中间,我们有一个小花园。
garden花园;farm农场;school学校;country国家。根据“In the garden”可知,此处指在院子的中间,我们有一个小花园。故选A。
45.句意:在花园里,有许多美丽的花。
tidy整洁的;quiet安静的;boring无聊的;beautiful美丽的。根据“They become more and more beautiful.”可知,此处指在花园里,有许多美丽的花。故选D。
46.句意:我的祖父母经常给它们浇水。
it它;her她;him他;them他们。根据“flowers.”可知,此处指我的祖父母经常给它们浇水。故选D。
47.句意:一棵是苹果树。
One一;Two二;Three三;Four四。根据“There are also two small trees in the garden.”及“and the other is a pear tree.”可知,此处指一棵是苹果树。故选A。
48.句意:在房子里,有四个卧室。
doors门;tables桌子;bedrooms卧室;computers电脑。根据“a living room, a kitchen, two bathrooms and a study.”可知,此处指在房子里,有四个卧室。故选C。
49.句意:因为我非常喜欢阅读。
if如果;or或者;but但是;because因为。根据“I like reading very much.”可知,此处是由because引导的句子。故选D。
50.句意:欢迎来到我们的房子。
we我们;their他们的;your你的;our我们的。根据前面的“Now let me tell you something about my house.”可知,此处指欢迎来到我们的房子。故选D。
51.an 52.knows 53.but 54.meaning 55.mistakes 56.it 57.carefully 58.in 59.needs 60.your 61.singing 62.and 63.shows 64.helpful 65.doing
【导语】本文主要介绍了学好英语的一些建议。
51.句意:众所周知,英语是中学的一门重要科目。根据“...important subject in middle school.”可知,空处需不定冠词,important是以元音音素开头的单词,需冠词an修饰。故填an。
52.句意:每个人都知道他们必须学好英语。因陈述的是一般事实,故时态为一般现在时,主语“Everyone”为单数,所以动词填第三人称单数形式knows。故填knows。
53.句意:一些学生认为它很容易,但其他人发现要成为好的英语学习者真得很难。根据空前后关系可知,空处表转折,需连词but。故填but。
54.句意:一些人不知道如何记住意思或一个单词。根据分析句子成分可知,the后跟名词,mean“意味着”为动词,其名词为meaning。故填meaning。
55.句意:首先,不要害怕犯错误。make mistakes“犯错”,此处无限定词,所以填名词复数形式。故填mistakes。
56.句意:学英语的最好方式是使用它。根据“use”可知,空处需跟宾格。it“它”的宾格为it。故填it。
57.句意:你必须认真听老师讲课,每天讲英语。listen为动词,需副词修饰。careful“认真的”为形容词,其副词为carefully。故填carefully。
58.句意:你也可以用英语写一篇日记。根据“You can also keep a diary...English.”可知,你也可以用英语写日记。in English表示“用英语”。故填in。
59.句意:其次,学英语需要练习。learning English为动名词作主语,谓语动词用单三形式。故填needs。
60.句意:你能和你的朋友一起练英文歌。根据“...friends.”可知,空处需形容词性物主代词修饰名词friends。you为主格,其形代为your。故填your。
61.句意:你能合着英语享受唱一首歌,并且写下歌词。enjoy doing sth.表示“喜欢做某事”,故空处需动名词。故填singing。
62.句意:你能合着英语享受唱一首歌,并且写下歌词。根据空前后关系可知,空处表并列,需连词and。故填and。
63.句意:你也能看英文电视秀。根据“You can also watch English TV...”可知,空处需名词复数表泛指。故填shows。
64.句意:第三,英语练习是有用的。根据分析句子成分可知,空处需形容词作表语。help“帮助”为动词或名词,其形容词为helpful,意为“有用的”。故填helpful。
65.句意:然而,通过做练习,你可以更好地学习英语。by doing sth.表示“通过做某事”,所以填动名词doing。故填doing。
66.C 67.A 68.B
【导语】本文是Anna要举办一场生日派对,写信邀请Sophie参加,信中介绍了派对的时间,地点以及提醒要带的物品,Sophie给Anna回了信,表示迫不及待要去参加生日派对的心情。
66.细节理解题。根据“You know, cat is my favorite animal. ”可知,最喜欢的动物是猫,故选C。
67.细节理解题。根据“We are going to play a game with the animal pictures.”可知,用动物照片玩游戏,故选A。
68.细节理解题。根据“Sophie is very excited about the party. ”可知,对这个邀请感到兴奋,故选B。
69.C 70.B 71.D 72.C
【导语】本文主要讲述了作者通过发出疑问自己为什么叫这个名字,从而从母亲口中得知了菠萝名字的来历。
69.细节理解题。根据“At the age of 7, I wanted to know why my name is Alice but not Lucy, Lily or Sonia.”可知,作者的名词是Alice。故选C。
70.细节理解题。根据“When I was a child, mum always told me to eat all kinds of fruits every day.”可知,当我还是个孩子的时候,妈妈总是告诉我每天要吃各种各样的水果。故选B。
71.细节理解题。根据“The pineapple is a kind of fruit of southern Brazil and Paraguay in South America.”可知,菠萝是南美洲巴西南部和巴拉圭的一种水果。故选D。
72.主旨大意题。本文主要讲述了作者通过发出疑问自己为什么叫这个名字,从而从母亲口中得知了菠萝名字的来历。故选C。
73.B 74.C 75.D 76.A
【导语】本文是一篇说明文。文章通过列举一些具体的建议或方法,向读者说明如何在学校成为一个好朋友。
73.细节理解题。根据第一段“They are the people in your life that you know and like.”可知,朋友是你在生活中认识并且喜欢的人。故选B。
74.推理判断题。根据第一段“Learn how to be a good friend at school by reading the tips below.”可知,通过阅读下面的建议,学习如何在学校成为一个好朋友;据此可以推断,作者写这篇文章是为了让学生们学会如何在学校成为一个好朋友。故选C。
75.细节理解题。根据第二段“Say hello to someone new. See if he or she would like to play with you. Talk about yourself. Ask questions to get to know each other better.”可知,当你说你自己的时候,你可以问问题并更好地了解彼此。故选D。
76.主旨大意题。综合全文,尤其是根据第一段“Learn how to be a good friend at school by reading the tips below.”可知,文章作者从多个方面给出了建议,包括介绍自己、与他人一起做事情、轮流分享、互相帮助等,告诉我们如何在学校成为一个好朋友。故选A。
77.A 78.C 79.D 80.D
【导语】本文主要介绍了罗宾一家的三餐情况。
77.细节理解题。根据“My name is Robin. I’m twelve years old and I live in London”可知罗宾住在英国伦敦,故选A。
78.细节理解题。根据“I live with my parents and my twin sisters Jane and Sue”可知一共有五个人,故选C。
79.细节理解题。根据“ We usually have a glass of milk and bread and butter”可知早上喝牛奶和吃面包,故选D。
80.细节理解题。根据“we like to watch...on TV.”可知在电视上看的,应该是电视节目,故选D。
81.Their family names are both from the color. 82.Yes, she does. 83.Meimei and Kate. 84.Every morning, she usually runs in the park. 85.Red. Because red is her favorite colour.
【导语】本文是凯特介绍她的朋友玛丽及其家人的一些基本信息。
81.根据“My name is Kate. I have an interesting family name. It is from the color, White.”和“Her name is Mary Green. Her family name is from the color too.”可知,凯特和玛丽她们的姓都来自颜色,所以是相似的。故填Their family names are both from the color.
82.根据“Her name is Mary Green. ... She has a nice family.”可知,玛丽有一个很好的家庭,此处要进行肯定回答。故填Yes, she does.
83.根据“In the next photo are her two good friends. The girl in yellow is Meimei. The girl next to her is me.”可知,下一张照片里的是梅梅和凯特。故填Meimei and Kate.
84.根据“Mary likes doing sports. Every morning, she usually runs in the park.”可知,每天早上,她通常在公园里跑步。故填Every morning, she usually runs in the park.
85.根据“Mary likes red. Her pens are red. Her rulers are red. Her pencils are red too.”可知,玛丽喜欢红色,她的很多物品都是红色的,由此推知她的跑鞋也是红色的。故填Red. Because red is her favorite colour.
86.I’m fine, thank you. 87.A photo. 88.Four. 89.What do your parents do 90.Is the girl your sister
【导语】本文是彼得和弗兰克之间的一段对话,他们相互问候,并对弗兰克手里拿的一张家庭照片进行了讨论。
86.根据上文“How are you ”可知,是询问身体状况的,因此应回答“我很好,谢谢你。”。故填I’m fine, thank you.
87.根据上文“what’s that in your hand ”以及下文“A photo of your family ”可知,此处是说手里拿的是“一张照片”。故填A photo.
88.根据上文“How many people are there in your family ”以及下文“They’re my parents, my sister and me.”可知,全家共有四口人。故填Four.
89.根据下文“My father is a policeman and my mother is a saleswoman.”可知,此处询问“你父母是什么职业?”。故填What do your parents do
90.根据上文“This girl is so cute.”及下文“Yes, she is my sister Jane.”可知,此处询问“这个女孩是你的妹妹吗?”。故填Is the girl your sister
91.例文
Hi, I’m LiXin. This is my family photo. Here’s my dad. He’s handsome and funny. He likes playing tennis and basketball. He plays it every week. Next to him is my mum. She’s beautiful and she always happy. She likes reading. The tall girl is me. I’m clever and I like playing the guitar. The old man is my grandpa. He is tall and he likes Chinese chess. The old woman is my grandma. She is kind. She has a pet cat. She likes flowers and plants.
We love and help each other.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏提示,并适当添加细节,突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,承接短文开头,开篇点题;
第二步,详细介绍家庭成员的爱好和外貌;
第三步,表达自己的感受。
[亮点词汇]
①like doing sth.喜欢做某事
②Chinese chess中国象棋
③pet cat宠物猫
④each other彼此
[高分句型]
She’s beautiful and she always happy.(and连接的并列句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表