资源简介 2025-2026学年度第一学期高一年级英语学科第一次考试(外研版必修一1单元-3单元)班级:___________ 姓名:___________第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)( )1.What does the man advise the woman to do A.Check the map. B.Get off immediately. C.Ask the conductor.( )2.What kind of music does the man like A.Jazz. B.Rock. C.Opera.( )3.Why doesn’t the woman want to go shopping today A.She is too tired. B.She has to work. C.She is waiting for the sale tomorrow.( )4.What does the man need now A.Ice cream. B.Milk. C.Water.( )5.How long did the festival last A.10 days. B.14 days. C.7 days.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听第 6段材料,回答第6、7题。( )6.How many foreign languages can the man speak A.Two. B.Three. C.Four.( )7.What do we know about the man A.He thinks Japanese grammar difficult.B.He knows German a lot.C.He is interested in Chinese characters.听第 7段材料,回答第8至10题。( )8.Where are the Greens going first A.To the bus station. B.To the subway station. C.To the man’s house.( )9.Why are the Greens going to Washington A.To see Tommy’s grandparents. B.To go on a trip. C.To attend a meeting.( )10.What can we learn about Tommy A.He misses his grandparents. B.He’ll stay in Washington for a month. C.He is always slow.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。( )11.Why does the woman want to move out of her present flat A.It costs her too much. B.It’s too far from the school. C.It’s shared by too many roommates.( )12.What kind of flat is the woman looking for A.One with furniture in it. B.One which has enough space. C.One where she can live alone.( )13.What will the man do for the woman A.Seek for a flat at school. B.Share his flat with her. C.Visit some flats.听第9段材料,回答第14至17题。( )14.What does the man probably do A.A wildlife expert. B.A photographer. C.A traveller.( )15.What does the man think of his job A.Boring. B.Interesting. C.Challenging.( )16.Why did the man go to Hawaii A.To have a holiday. B.To take photos. C.To do research.( )17.Where does the man sleep when he travels alone A.In a hotel. B.In a sleeping bag. C.In a guest house.听第10段材料,回答第18至20题。( )18.What did the speaker dislike about the hotel A.The drinks. B.The food. C.The waiters.( )19.What did the speaker think of the trip to the museum A.Disappointing. B.Amazing. C.Terrible.( )20.What did the speaker do in the second week A.She rode an elephant. B.She went to the mountains. C.She relaxed in the hotel.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)ANon-Credit CoursesThe Pre-College Program offers non-credit courses. Students will experience college-level courses given by some of our college’s leading experts and will receive written feedback (反馈) on their work at the end of the course. Pre-College students will also receive a grade of Satisfactory/Unsatisfactory and a certificate of completion at the conclusion of the program.All non-credit courses meet from 9:00 a. m.-11:30 a. m. daily and may have additional requirements in the afternoons or evenings.COURSE: Case Studies in Neuroscience●June 11— July 2●Leah RoeschUsing student-centered, active-learning methods and real-world examples, this course is designed to provide a fuller understanding of how the human brain works.COURSE: Psychology of Creativity●June 15—June 28●Marshall DukeWhy are certain people so creative Is it genetic (遗传的), or a result of childhood experience Are they different from everyone else This popular psychology course highlights the different theories of creativity.COURSE: Creative Storytelling●June 21 — July 3●Edith FreniThis college-level course in creative storytelling functions as an introduction to a variety of storytelling techniques that appear in different forms of creative writing, such as short fiction and playwriting.COURSE: Sports Economics●July 19 — August 1●Christina DePasqualeIn this course we will analyze many interesting aspects of the sports industry: sports leagues, ticket pricing, salary negotiations, discrimination, and NCAA policies to name a few.21、Who is the text intended for A. The general public. B. College freshmen. C. Educational experts. D. High school students.22、Which course can you take if you are free only in June A. Sports Economics. B. Creative Storytelling. C. Psychology of Creativity. D. Case Studies in Neuroscience.23、Whose course should you choose if you are interested in creative writing A. Leah Roesch’s. B. Edith Freni’s. C. Marshall Duke’s. D. Christina DePasquale’s.BThey were a happy family: four daughters were all in the same school in different grades. The youngest, Janice, who was in my class, seemed to be glued to her mother’s skirts.Their three older girls took the bus to school every morning, but Janice was always driven to school by her mother.One Friday, Janice’s mother asked for a talk with me. She said in a soft voice, “My husband is going to Europe on business for two weeks, and he insists that I go with him. I have tried to explain over and over that Janice needs me here. But he thinks that she will be fine without me, so I have no choice, I have to go. I have told the babysitter to drive her every morning. Will you please give Janice special attention and help her I want to be sure everything goes well for her.”I told her that we would make every effort to support Janice. I even volunteered to meet Janice at her car so she would see a familiar face. As a mother myself, I’d like to help. Janice’s mother thanked me for our understanding.On Monday morning, expecting a tearful anxious child, I planned a special programme of fun and games. I waited outside to greet Janice, but just then the bus arrived and not three, but four girls got off. Janice skipped along joyfully, saying “goodbye” to her sisters as she ran with two friends into the classroom. I walked slowly into the classroom and called Janice over to ask how the bus ride went. Impatiently she said, “Oh, I always want to take the bus with the other kids, but mother needs to be with me. You see there won’t be any more babies, so I have to be a baby a little longer. While she is away, I’ll just ride the bus every day. I am five, you know.”( )24.Why did Janice’s mother want to have a talk with the author To ask her to help Janice with her homework.B.To ask her to pick up Janice every day.C.To ask her to give Janice more attention.D.To ask her to meet Janice at her car.( )25.What did the author not do for Janice Plan a special programme of fun and games.B.Wait for her outside the school.C.Greet her when she got off the bus.D.Ask about her bus ride.( )26.What did Janice look like on Monday morning She was tearful and anxious.B.She was worried about her mother.C.She missed her mother very much.D.She was happy rather than sad.( )27.What do we know from the passage Janice is too young to go to school by bus. B.Janice likes taking a bus to school.C.Janice doesn’t like her babysitter. D.Janice is no longer a child.CSure, it’s good to get along well with your teacher because it makes the time you spend in the classroom more pleasant.And yes, it’s good to get along well with your teacher because, in general, it’s smart to learn how to get along well with the different types of people you’ll meet throughout your life.In fact, kids who get along well with their teachers not only learn more, but they’re more comfortable about asking questions and getting extra help.This makes it easier for them to understand new materials and do their best on tests.When you have this kind of relationship with a teacher, he or she can be someone to turn to with problems, such as problems with learning or school issues.Here is a question: What if you don’t get along well with your teachers In fact, teachers want to get along well with you and enjoy seeing you learn.But teachers and students sometimes have personality clashes(个性冲突), which can happen between any two people.If you show your teacher that you want to make the situation better, he or she will probably do everything possible to make that happen.By dealing with a problem like this, you learn something about how to get along with people who are different from you.However, if a certain teacher isn’t your favourite, you can still have a successful relationship with him or her, especially .Here are some of those responsibilities: Attend class ready to learn. Be prepared for class with the right pencils, books, and completed assignments. Listen when your teacher is talking. Do your best, whether it’s a classroom assignment, homework, or a test.( )28.Who is the passage written for A.Teachers. B.Advisers. C.Students. D.Parents.( )29.According to the passage, getting along well with your teachers will make you . get the best scores in the examsB.have more pleasant time in the classroomC.have no problems with studyD.get a better seat in the classroom( )30.What does the underlined word “that” in the fourth paragraph refer to Getting along very well with classmates.B.The disappearance of personality differences.C.A better relationship between you and your teacher.D.The happy time you have in the classroom.( )31.Which of the following can be filled in the blank if you fulfill your basic responsibilities as a studentB.if you are easy-going and helpfulC.if you know some basic social skillsD.if you are thought of as a good studentDMost people follow others blindly mainly under the effect of peer(同龄人) pressure. Some people also feel it safe to follow a large number of people. In some rare cases it might be right to follow the crowd(群众), but in most cases this can be one big mistake. Actually there are reasons why we shouldn’t follow the crowd blindly.According to a study, people tend to follow the crowd when they aren’t sure about the direction they should take. This means a large number of people could be following others without understanding what’s right and what’s wrong!This attracts more people to follow them and the result is that most people move in a certain direction even if it isn’t right.A man who wants to be successful always hopes for others’ guidance and he usually follows the same path of most people, but the question this man never asks himself is:Are all of those people successful Of course not!If you want to follow a crowd, then follow a successful one. However, in real life you’ll only find one successful person among hundreds of people, and that’s why following the crowd makes no sense at all.Most people act without thinking wisely. If you always follow others because they’re greater than you in number, then sooner or later you’ll discover that you’re making decisions you might regret later.However, should we never follow the crowd No. I’m not trying to say you should never follow the crowd, but instead I’m just asking you to think wisely before you make a decision. If you find others are right, there is no problem in following them, but if you have doubts about the direction they’re moving in, don’t follow them blindly.( )32.Why do most people follow others blindly according to the text A.Because they are affected by their peers. B.Because they don’t believe in themselves.C.Because they feel it safe to stay with others. D.Because they are weaker than other people.( )33.What can we learn from Paragraph 4 A.It needs some time to think wisely.B.We shouldn’t regret what we have done.C.We should think wisely before deciding to follow others.D.Making others follow us is better than following others.( )34.Which of the following will the author agree with It is wrong to follow other people.B.Those who follow others won’t succeed.C.Only those foolish people will follow others.D.One should use his head before following others.( )35.What is the text mainly about Effects of following others.B.Benefits of making wise decisions.C.Reasons why most people follow others.D.Reasons why people shouldn’t follow others blindly.第二节:七选五(共5小题,每小题2.5分,满分12.5分)What can you do to say thank you in a meaningful way Here are five creative ways to say thank you that your friends and family will always remember!Send a letter. Snail mail(普通邮件) is a largely lost art form.36. What really matters is that you took the time to put pen to paper and express your feelings honestly! Listen to them. Listening is almost as a lost art as the handwritten letter. When your friends or family members need to talk,listen to them.37. Just letting them know you’re paying attention to them is a great way to say thank you for the time when they listened to you. Make surprise gifts for them. There’s no need to wait until “later” to send a thank-you message to people who helped you. Why not do it right away Create gift bags with surprises inside.38. Show them love. A simple hug,or helping out when they need it without being asked may be the most powerful gratitude(感谢) message you can send. Offer to take the dogs for a walk,or babysit the kids for a few hours.39. Sometimes your willingness to help is all that matters. 40. The best gifts come from the heart,and the best way to repay a gift is to pay it forward. If your friend has a special cause they care about,why not volunteer some of your time to the cause This will mean more than any number of candies or thank-you notes. This is because you’re taking your friend’s love seriously and spreading it around to others. A.Be there for them.B.Do something special for them.C.Ask questions when necessary.D.Repay their kindness by paying it forward.E.Don’t worry about how long it takes for a letter to arrive.F.These small things are often the most important and meaningful.G.This is a great way to say thanks to the people who attended your event.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题,每小题1分,满分15分)I have had thousands of classes since I started school nine years ago. But only one 41 was the most important.It happened last term just after I had got a 42 result in an exam. I was sad and had lost heart. I decided to go to a class which can tell me how to be 43 .The speaker walked into the room. But he did not start talking like a teacher. Instead he held up a twenty dollars note! “Who wants this ” he asked. Unsurprisingly, 44 of us in the class held up our hands. The speaker smiled. Then he put up the note on the blackboard and asked the 45 question. Again, we all put up our hands. The speaker smiled again, but 46 nothing. Suddenly, he threw the note onto the floor! Then he asked the same question third time.I didn’t 47 what the speaker was doing. Why was he asking the same question again and again I didn’t know what to do. I wanted the note, 48 I put my hand up again. After a while, he 49 the note and started to laugh. “You have all just told me how to become successful,” he said to us 50 the note in his hand.“The note is worth twenty dollars. It is 51 worth twenty dollars, even though I throw it on the floor. You are like the 52 . No matter 53 happens to you, you still have your worth.”When I heard those words, I was deeply moved. Suddenly, I 54 I was worth a lot. I may have done badly in an exam, but it doesn’t 55 I can’t do well in the future. If I believe in myself, I will be successful!41、A. class B. subject C. classroom D. school42、A. same B. bad C. lucky D. good43、A. extreme B. rich C. famous D. successful44、A. both B. neither C. all D. none45、A. different B. same C. difficult D. math46、A. said B. bought C. saw D. wanted47、A. understand B. remember C. notice D. find48、A. if B. though C. so D. or49、A. took out B. packed up C. put down D. picked up50、A. from B. with C. by D. above51、A. never B. sometimes C. always D. hardly52、A. note B. question C. view D. exam53、A. when B. who C. how D. what54、A. realized B. forgot C. dreamed D. remembered55、A. know B. think C. mean D. vote第二节:语法填空(10小题,每小题1.5分,满分15分)Tim Hollingsworth, 56. well-known American chef, learned to cook at his mother’s side when he was growing up. He would measure ingredients to help her make dinner. He would talk with his mother and taste the food as they 57. (cook). He still cooks with his mother, but it is 58. (differ) now. She struggles with memory 59.________ (lose). She sits with him as he prepares “comfort foods” from her favourite recipes, ones that fill your stomach and warm your heart with happy memories, while 60. (fill) a home with a pleasant smell. His mother does not cook anymore. But being present at the cooking 61. (help) close the distance that dementia(痴呆) can create. Dementia affects older people’s memories. Over time, patients lose their memories, piece by piece. 62. (be) with family and doing things together can help. It helps them feel like part of a family or community. It’s not what they eat 63. the comforting experience of sitting around the table that matters. This year, the Alzheimer’s Association has been spreading the world about the 64.____________ (connect) power of mealtime through their Around the Table programme. We make memories over good food 65.__________ has been made with “thoughts and love”. 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你是一名高中生,名字叫李华,你的美国笔友 David 来信向你求助。他最近在和妈妈闹矛盾,因为妈妈不让他过多上网。他对此很不理解。请你给他写一封回信,要点如下:1.建议他向妈妈道歉;2.说明过多上网的危害;3.列举一些健康的休闲方式。注意: 词数80左右; 参考词汇:网瘾Internet addiction____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。“Happy birthday, dear Rhea, happy birthday to you!” Silence penetrated (穿透) the room.“Make a wish," my mom said in a sweet whisper. Now, I’m a straight A student, confident and popular, but that’s not what I was a year ago. It was my mom’s love that made me what I am today. Looking around the room filled with my friends, I couldn't help but smile.I wish...Memories flooded back. The December morning breeze brushed my long, black hair as I stepped towards the doors of Hagenberg High. It was my first day of school. Only two weeks ago, my mom and I migrated to America, hoping for a bright new life.My English was poor, and I was alone, like a lost little kid. I unknowingly avoided interacting with anyone because I was afraid they’d laugh in my face. When my English was better, I decided, I would come up to people and maybe manage to say, “Whussup ”Finally in gym class, a friendly brown face. She almost looked like me, only happier .Her name was Caroline. At lunchtime we found ourselves enjoying the cafeteria food. She wanted me to meet her friends. “Don’t worry Rhea,” she assured me, calling me “sister”, “You’ll fit right in.”And I did. It was as if some foreign soul entered my body and made me do things against my will. I found myself drinking beer, smoking cigarettes and skipping school. I didn't even like the taste of beer. The moment it touched my tongue I felt like I had to spit it back. But I didn't. I couldn’t afford to look bad and lose my new “friends”. I began to miss at least one day of school a week to hang out with them. Then I missed two, three, even four days in a row.But while I was out having fun with my “friends,” inside I was full of conflict, unhappiness and regret. I stopped practicing my English sentences in front of the mirror and instead practiced, “I don’t know why the school called, mom. There must be something wrong in the system because I did not miss school today.”注意: 续写词数应为150左右。 One day the school teacher called my mom and the truth came out._________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ My mom’s voice awakened me from my thoughts, “Have you made your birthday wish yet, sweetie ”_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________2025-2026学年度第一学期高一年级英语学科第一次考试参考答案听力 1—5 ABACB 6—10 AABAC 11—15 BACAB 16—20 ABBAC听力原文Text 1W: Do you know if this train stops at the Carlisle Street stop M: There’s a route map over there by the door.Text 2W: Wow, that opera singer is fantastic! I could listen to him all night.M: No, not me. I prefer rock music. This guy is kind of boring even more so than jazz singers. I bet my mum would like him, though.Text 3W: Can’t we just wait and go shopping tomorrow I’m too tired to go today. The sale will still be happening.M: Tomorrow is Monday. We both have to work and the store will be closed by the time we can get there.Text 4W: What kind of ice cream would you like, chocolate or milk M: Neither. Thank you. I like them both but right now all I want is some water.Text 5W: I would have come back a week earlier, but the weather was so bad that we couldn’t travel.M: That’s a real pity. The festival lasted two weeks, and it just finished yesterday.Text 6W: Having visited so many countries, you must be able to speak several foreign languages.M: I wish I could, but only French and Spanish.W: Have you ever tried Chinese M: Yes, but I gave it up halfway. As for me, the Chinese characters are too difficult. I also took a Japanese class for about three months, but I found the grammar more and more difficult.W: Didn’t you insist on M: No, I didn’t. I’m interested in German, though I know nothing about it.Text 7M: Where are you going, Mrs Green W: We’re going to the subway station first. We have to catch the train at 4 o’clock.M: There are only 30 minutes left. Today is Friday, and there may be a traffic jam. You should have left home a bit earlier.W: That’s why we are choosing the subway. Tommy is always slow, you know. We often have to wait for him.M: But your son is very cute.W: Thanks!M: I guess you’re leaving for Washington to see Tommy’s grandparents W: Yes, they miss Tommy very much, so we’ll take him to see them.M: Please remember to send my regards to them.W: OK, I will. There is no more time for chatting. See you next weekend.M: Have a nice trip.Text 8M:Hi, Ann. How’s your new flat W:Well, that’s what I’m telling you about. You see, I’ve decided to look for a new place.M:Why I thought you liked it. You decorated it very well.W:Oh, I did. I like the style of it, but the distance is just killing me. Do you think you could help me M:Oh, so, what kind of place are you looking for W:Well, I’d like to share a flat with one or two roommates within walking distance to school.M:How much do you want to spend a month W:Uh, under 200 pounds, and I’d like a flat with furniture in it.M:Well, I know there are some flats around the corner that seem to have a few left. I’ll drop by there.W:Thanks a lot.Text 9W: Mike, you’re studying snakes all around the world. So, you have to travel a lot. Do you ever take holidays M: No, not often. My work is also my hobby. I’ve been to Paris, Rome and Egypt, but it was always because my work took me there. For my last trip, I went to Sudan to look for snakes.W: But you must take a holiday sometimes.M: Well, once or twice I have travelled to some places not connected with snakes. For example, I spent a holiday in Hawaii with some friends. They enjoyed the beach and the markets while I went swimming underwater with my underwater camera.W: Is your camera the most important thing when you travel M: Yes, my camera and my sleeping bag. I can sleep anywhere I want.W: So, do you ever stay in hotels M: If I go with friends, I might stay at a hotel or a guest house. But normally I’m on my own, so I rarely book a hotel in advance. I can fall asleep in a sleeping bag anytime and anywhere.Text 10W: Well, my name is Cindy and recently, I’ve finished a tour which is not the type of thing I’d usually go for. But because we won it, we didn’t have to pay anything. We didn’t get off to a good start, though, because the bus from the airport to the hotel was awful. It took ages. The trip was all-inclusive, so all drinks and meals were included in the price. The drinks were fantastic! The hotel food was either tasteless or too hot, but the waiters were all friendly and knowledgeable at least. John decided he wanted to take a trip to a museum, so I went along. Actually, I didn’t really like it. It was pretty disappointing. I surely preferred being near the ocean. The beach was amazing and I went there several times. In the second week, John went off on his own into the mountains, but I stayed in the hotel. I once tried going on an elephant ride, but it was terrible. Elephants frightened me, so I gave up. The two weeks went by so quickly. We got back last night and, all in all, I think it was a great trip, really relaxing. I’m so glad we entered the competition.阅读理解阅读A 21-23 DCB阅读B: 本文是一篇记叙文。他们是一个幸福的家庭:四个女儿在同一所学校不同年级上学。三个大一点的女孩每天早上乘公共汽车上学,但作者班上最小的Janice总是由她妈妈开车送她去学校。后来Janice也坐公共汽车去上学,其实Janice喜欢乘公共汽车去学校,只是她的妈妈不让。24.C 细节理解题。根据第二段中“Will you please give Janice special attention and help her I want to be sure everything goes well for her.”可知,Janice的妈妈想和作者谈谈是为了让她多注意Janice。故选C。25.C 细节理解题。根据第四段中“I waited outside to greet Janice, but just then the bus arrived and not three, but four girls got off. Janice skipped along joyfully, saying ‘goodbye’ to her sisters as she ran with two friends into the classroom.”可知,Janice下公共汽车时作者没有向她打招呼。故选C。26.D 推理判断题。根据第四段中“Janice skipped along joyfully, saying ‘goodbye’ to her sisters as she ran with two friends into the classroom.”可知,Janice星期一早上看起来高兴而不是悲伤。故选D。27.B 细节理解题。根据最后一段中“Oh, I always want to take the bus with the other kids, but mother needs to be with me.”可知,Janice喜欢乘公共汽车去学校。故选B。阅读C: 这是一篇说明文。文章讲述了和老师相处融洽对于学生也有帮助,告诉我们要与老师友好相处。28.C 推理判断题。根据文章第一段“Sure, it’s good to get along well with your teacher because it makes the time you spend in the classroom more pleasant.”可知,此篇文章是写给学生的。故选C。29.B 细节理解题。根据文章第一段“Sure, it’s good to get along well with your teacher because it makes the time you spend in the classroom more pleasant.”可知,和老师相处好是很好的,因为这会让你在教室里的时间过得更愉快。故选B。30.C 词义猜测题。根据前文的“If you show your teacher that you want to make the situation better…”可知,此处的that指的是与老师相处更加融洽。故选C。31.A 推理判断题。根据前一句“However, if a certain teacher isn’t your favourite, you can still have a successful relationship with him or her…”和下文“Here are some of those responsibilities…”可知,空处说明在不喜欢老师的情况下与其友好相处的方法,故A项“如果你履行学生的基本的职责的话”承上启下。故选A。阅读D: 这是一篇议论文。本文论述了“盲从他人是错误的”这一观点,说明了不应该盲从的原因。指出盲从他人是不明智的,但这并不是说我们不能从众。正确的做法是:在决定是否从众之前必须三思。32.A 细节理解题。根据第一段第一句“Most people follow others blindly mainly under the effect of peer(同龄人) pressure.”可知,大多数人盲从他人是因为他们受到了同龄人的影响。故选A。33.C 推理判断题。根据第四段“Most people act without thinking wisely. If you always follow others because they’re greater than you in number, then sooner or later you’ll discover that you’re making decisions you might regret later.”可推知,在决定是否从众之前,我们应当先好好思考一下。故选C。34.D 推理判断题。根据最后一段中“I’m not trying to say you should never follow the crowd, but instead I’m just asking you to think wisely before you make a decision.”可推知,D选项“一个人在从众之前,应该先独立思考一下”符合作者的观点。故选D。35.D 主旨大意题。根据第一段“Most people follow others blindly mainly under the effect of peer(同龄人) pressure. Some people also feel it safe to follow a large number of people. In some rare cases it might be right to follow the crowd(群众), but in most cases this can be one big mistake. Actually there are reasons why we shouldn’t follow the crowd blindly.”可知,本文主要阐明了我们不该盲从他人的原因。故选D。七选五【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了表达感谢的几个方法。36.E 根据下文“What really matters is that you took the time to put pen to paper and express your feelings honestly!”可知,真正重要的是你花时间真诚地写下你的感受,所以不要担心信件多久能送达,故选E项。37.C 根据上文“When your friends or family members need to talk, listen to them.”及下文“Just letting them know you’re paying attention to them is a great way to say thank you for the time when they listened to you.”可知,C项“必要时问一些问题”切题,表示我们应该参与交谈,故选C项。38.G 根据上文“Create gift bags with surprises inside.”可知,制作里面有惊喜的礼品袋。承接上文,G选项中的this指代前一句“Create gift bags with surprises inside.”,意为“这是向参加过你的活动的人表示感谢的好方法”,故选G项。39.F 根据上文“A simple hug,or helping out when they need it without being asked may be the most powerful gratitude(感谢) message you can send.Offer to take the dogs for a walk,or babysit the kids for a few hours.”可知,这些日常中的小事虽小但却非常有意义,故选F项。40.D 根据下文“The best gifts come from the heart,and the best way to repay a gift is to pay it forward.”可知,最好的礼物是发自内心的,而回报礼物的最好方式是把爱传递出去,该句中的repay与选项中的repay相呼应。D项“回报他们的好意,把爱传递出去”引出下文,故选D项。完形填空 41-45 ABDCB 46-50 AACDB 51-55 CADAC语法填空56.a 考查冠词。chef为可数名词,此处表示泛指,且well-known为辅音音素开头的单词。故填a。57.cooked/were cooking 考查动词时态。此处为as引导的时间状语从句,根据上文would talk可知应用一般过去时,或将此处理解为过去的某一时刻正在进行的动作,主语为they,谓语动词用复数形式。故填cooked/were cooking。58.different 考查形容词。根据上文的is可知此处用形容词different作表语,表示“不同的”。故填different。59.loss 考查名词。结合句意可知,此处表示“失忆,健忘”,故用短语memory loss。故填loss。60.filling 考查非谓语动词。分析句子结构可知fill在句中应用非谓语动词的形式,且与逻辑主语ones构成主动关系,故用现在分词。故填filling。61.helps 考查主谓一致。本句主语为动名词短语being present at the cooking,时态为一般现在时,故谓语动词应用第三人称单数形式。故填helps。62.Being 考查动名词。分析句子结构可知本句中缺少主语,故应用动名词短语作主语,注意首字母要大写。故填Being。63.but 考查连词。表示“不是……而是……”用短语not…but…。故填but。64.connecting 考查形容词。修饰后文名词power应用形容词connecting,表示“连接的”。故填connecting。65.that/which 考查定语从句。此处为定语从句修饰先行词food,且先行词在从句中作主语,故用关系代词that或which引导。故填that/which。写作Dear David, I’m very sorry to hear that a conflict occurred between you and your mother because of your Internet addiction.In my opinion, you should apologize to your mother. Many students spend most of their time playing computer games or chatting aimlessly with others, which may not only result in poor health and decline in study but also loss of communication in the real world.As students, we should devote our energy to study. When available, you may as well walk outside with your friends or take some exercise to keep fit instead of playing online games. Only in this way can you live and study happily and healthily.Yours,Li Hua 读后续写One day the school teacher called my mom and the truth came out. I was so depressed. I was sure I had lost my moms trust and love. "I'm sorry." I cried. Not until then did realize how much my mom loved me. "It’s okay, honey. Everything will be okay. Know it is hard, but we'll work it out together." My mom didn’t change how she viewed me despite everything I had done I stopped seeing Caroline and devoted myself to study. Gradually, I had true friends who saw the beauty in me. My life was back on track.My mom's voice awakened me from my thoughts, "Have you made your birthday wish yet, sweetie? I looked at her, tears of love and gratitude welling up in my eyes. Yes, Mom. Then I hugged her very, very tightly. And now, staring at the yellow candles on my birthday cake, I only have one wish: That someday, somehow, I can repay my mom for raising me the way she did and for loving me no matter what happens. 展开更多...... 收起↑ 资源预览