江苏省扬州市新华中学2025-2026学年高一上学期第一次月考英语试卷(PDF版,含解析,含听力原文无音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

江苏省扬州市新华中学2025-2026学年高一上学期第一次月考英语试卷(PDF版,含解析,含听力原文无音频)

资源简介

2025-2026学年高一英语自主练习一
(考试时间:120分钟试卷满分:150分)
第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节听下面5段对话。每段对话仅读一遍。
1.What does Lisa probably want to find
A.A novel.
B.A magazine.
C.A dictionary.
2.What's the man's plan for tonight
A.To go dancing.
B.To sleep early
C.To stay up late.
3.Why does the woman talk to the man
A.To check in at a hotel.
B.To find her missing purse.
C.To complain about a problem.
4.What is the weather like now
A.Sunny.
B.Cloudy.
C.Rainy.
5.What are the speakers talking about
A.How Linda found the movie yesterday
B.What movie Linda watched last night.
C.Why Linda went to the cinema yesterday.
第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话,回答以下小题。
6.Which dress will the woman buy
A The red one.
B.The black one.
C.The orange one.
7.How much should the woman pay for the dresstshe wants
A.S40.
B.$80.
C.$120.
听下面一段对话,回答以下小题。
8.Why does Nina need to go to the dentist's
A.To fill a bad tooth.
B.To have a tooth pulled.
C.To get her teeth cleaned.
9 How soon will Nina get to the dentist's
A.In an hour.
.M.B.In half an hour.
C.In fifteen minutes.
10.How will Nina go to the dentist's
第1页共12页
骑製CS扫描全能王
备然翁32人E直用销日情A0江苏省扬州市新华中学2025-2026学年高一上学期第一次月考英语试卷参考答案
听力: 1-5 CBBBC6-10CBBAA11-15ACABC 16-20ACAAC
阅读: 21-23 DCA 24-27 CCDA 28-31 CCDC 32-35 BADC
七选五: 36. C 37. E 38. F 39. B 40. G
完形: 41-45ACACB 46-50DADCB 51-55 CABDB
语法填空: 56. a 57. challenging 58. called 59. contribution 60. interested
61. which 62. argument 63. of 64. regularly 65. doing
单词拼写: 66. attitude 67. calligraphy 68. describe 69. responsible
opportunity71. independence 72. anxious 73. balance 74. normal
75. teenager
完成句子: 76. rise to
77. Take advantage of
78. make a difference to
79. Of equal importance are
80. calm down
81. see eye to eye
82. over time
83. Last but not least
84. back down
85. make the most of
作文:
Dear Tom
Knowing that you want to learn the Chinese cooking, I would like to recommend you to join the cooking club of our school.
The reason why I recommend it is that the cooking club invites a professional cook from a famous local restaurant, which can make sure that you acquire great knowledge on cooking. In addition, you will have the opportunity to experience the cooking culture in the club, broadening your horizon at the same time.
I do hope that you have great fun in the club and master the cooking skills.
Yours
Li Hua
听力
1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】
What does Lisa probably want to find
A. A novel. B. A magazine. C. A dictionary.
【答案】C
【解析】
【原文】M: Lisa, what are you looking for here A magazine or a novel
W: Neither. I came across some new words while reading. Now I need to look them up.
2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】
What's the man's plan for tonight
A. To go dancing. B. To sleep early. C. To stay up late.
【答案】B
【解析】
【原文】W: Karl, would you like to go dancing with me tonight
M: Sorry, Elizabeth. I stayed up late last night. And I just want to go to bed early tonight.
W: What a pity! I thought we'd have fun together.
3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】
Why does the woman talk to the man
A. To check in at a hotel.
B. To find her missing purse.
C. To complain about a problem.
【答案】B
【解析】
【原文】W: Excuse me, sir. I'm afraid I' ve dropped my purse somewhere in the hotel. Has anyone found one and given it to you
M: We do have a purse here. Please tell me what your purse looks like.
4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】
What is the weather like now
A. Sunny. B. Cloudy. C. Rainy.
【答案】B
【解析】
【原文】W: Tom, I'm afraid it's going to rain. Look out of the window.
M: Oh, the sun is behind the clouds now.
W: Yes. We'd better not go out this afternoon. I hope the weather will be nice tomorrow.
5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】
What are the speakers talking about
A. How Linda found the movie yesterday.
B. What movie Linda watched last night.
C. Why Linda went to the cinema yesterday.
【答案】C
【解析】
【原文】M: Linda,I heard you went to the cinema last night. Didn't you say you hate going to the cinema
W: Well, my friend Karen was a bit upset last night. She wanted to watch a funny movie to feelbetter and she wanted me to go with her.
第二节 听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听究后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】
6. Which dress will the woman buy
A: The red one. B. The black one. C. The orange one.
7. How much should the woman pay for the dress she wants
A.$40. B.$80. C.$120.
【答案】6. C 7. B
【解析】
【原文】M: Have you made up your mind Which dress do you want to take, the red one or the black one
W: Actually, I love this one best. Orange is my favorite color. But there is one problem.
M: What's it
W: The red dress only costs 40 dollars. But this one is twice as expensive as it. If I take the dress, Iwill go over my budget.
M: But you really look great in this dress. Remember you get what you pay for.
W:I guess you' re right. I' ll take it.
听下面一段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】
8. Why does Nina need to go to the dentist’ s
A. To fill a bad tooth. B. To have a tooth pulled. C. To get her teeth cleaned.
9. How soon will Nina get to the dentist's
A. In an hour. B. In half an hour. C. In fifteen minutes.
10. How will Nina go to the dentist's
A. On foot. B. By car. C. By bus.
【答案】8. B 9. A 10. A
【解析】
【原文】W: Oh, it's already 3:00 pm. I must be off now.
M: Why do you leave so soon, Nina
W:I have to meet my dentist this afternoon. Last week, while cleaning my teeth, my dentist foundI had a bad tooth. And she advised me to pull it out this week.
M: Got it. But when do you need to get there
W: By 4:00 pm.
M: It's only a fifteen-minute drive. I'm sure you can get there on time. Why not stay and have another cup of coffee
W: Thanks, but I'm not driving my car today. And the bus always makes me sick. I have to walk all the way there.
M: In this case, you'd better set off now.
听下面一段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】
11. Who taught Tom in the fourth grade
A. Mr. Smith. B. Mrs. White. C. Ms. Green.
12. What did Mrs. White often do
A. Have discussions with students.
B. Dress herself as famous characters.
C. Encourage students to do experiments.
13. What is Tom now
A. A teacher. B. A scientist. C. A student.
14. What will the speakers talk about next
A. Lucy's high school life.
B. Lucy's most unforgettable teacher.
C. Tom's relationships with his teachers.
【答案】11. A 12. C 13. A 14. B
【解析】
【原文】W: Tom, who are the teachers that influence you most
M: They' re Mr. Smith and Mrs. White. Both of them were my fifth-grade teachers, but Mr. Smith also taught me in the fourth grade.
W: Why are they so memorable to you
M: Well, Mr. Smith made history come alive. He was often dressed as famous characters like LeifErikson and Queen Anne.
W: What about Mrs. White
M: She often let us do science experiments. It was she that made me fall in love with science. AndI once wanted to be a scientist because of her.
W: Do you still keep in touch with them now
M: Yes. I visit them a lot. And now I also teach at a primary school.
W: Do they often share their teaching experience with you
M: Of course. They help me a lot. Lucy, do you have any teacher that is kept in your mind forever
W: Yes. She is one of my high school teachers.
M:I'm all ears.
听下面一段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】
15. Where are the speakers
A. In Phoenix. B. In New York. C. In Los Angeles.
16. Why did Robert go to a new city
A. To work. B. To visit some friends. C. To go sightseeing.
17. What does Robert most probably think of Mary
A. Funny. B. Hard-working. C. Kind-hearted.
【答案】15. C 16. A 17. C
【解析】
【原文】W: Hello. I'm Mary. Are you new here
M: Yes. I moved to this neighborhood last week. And you can call me Robert.
W: Hello, Robert. Where did you come from
M: Phoenix.
W: Why did you come to Los Angeles
M:I was offered a good job here. So here I am. What do you do for a living, Mary
W:I teach maths in a middle school. And I have been living in this neighborhood for many years and know many people. If you want to know more people,I can introduce you to them.
M: That will be great. I really look forward to making some new friends here.
W: Then how about coming to my party this weekend I' ll introduce my friend, Karen, to you.She's a funny New Yorker.
M:OK. Thank you for inviting me.
听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】
18. Why do lights grow closer to the little house
A. The city is becoming larger.
B. Villagers use better lamps.
C· People come to visit the village.
19. What does the little house miss later
A. The natural scenery.B. The life in a big city. C. The visitors to the village.
20. What is the speaker probably doing now
A. Having a tour. B. Giving a lecture. C. Selling a book.
【答案】18. A 19. A 20. C
【解析】
【原文】W: Good morning, everyone. Welcome to our store. Now I'd like to introduce a classic children's book to you. It's The Little House. The book is about a tiny pink house on a hill in the countryside with apple trees all around. The little house watches the seasons change. And at night she notices the far-away lights of the city and wonders what it would be like to live there. Slowly,the lights grow closer. And finally, the village becomes a city. The little house realizes she is living in the city! But now she can't see the sun or moon because of the bright city lights and she misses the flowers and apple trees... Do you want to know what happens to the little house and how the story ends Come and buy one. You can explore the story with your kids at home. And this is a great book to teach your kids about the development of a city.
The book usually costs 8 dollars. But if you buy today, you can get a ten percent discount.
21. D 22. C 23. A
【导语】
本文是一篇应用文。文章主要推荐了社交媒体上的一些教育类资源或平台,为读者提供了关于如何在教学课堂中寻找和分享灵感、使用技术、以及从其他教师那里获取灵感的建议和信息。
1.
推理判断题。根据文章第一段“Social media is a great resource for you to find and shareinspiration for your classroom on a daily basis. You will be able to find neat activities, fun gamesand creative crafts(手艺) to include in your teaching plans. Give them a try and they will be ableto take your teaching style to the next level.(社交媒体是一个很好的资源,你可以在日常生活中找到和分享课堂上的灵感。你将能够找到整洁的活动,有趣的游戏和创意工艺品,包括在你的教学计划。试一试,他们会把你的教学风格提升到一个新的水平)”可知,这篇文章为教师提供了社交媒体上的一些教育类资源或平台,以帮助教师将自己的教学风格提升到一个新的水平。故选D。
2.细节理解题。根据文章“Technically Its Kinder”部分中的“Technically Its Kinder has so manygreat ideas for you to use in your kindergarten (幼儿园) classrooms. It posts tons of activities andgames on a regular basis. It also provides ways to include technology in your lesson plans, whichwill help your students feel more comfortable with technology.(Technically its Kinder 有很多很棒的想法供你在幼儿园教室中使用。它定期发布大量的活动和游戏。它还提供了将技术纳入您的课程计划的方法,这将帮助您的学生对技术感到更舒适)”可知, Technically its Kinder可以帮助教师将技术应用于教学中。故选C。
3.
细节理解题。根据文章“Teachers Pay Teachers”部分中的“Teachers Pay Teachers is a websitewhere teachers can sell teaching products to other teachers.(Teachers Pay Teachers是一个教师可以向其他教师出售教学产品的网站)”可知,教师可以在 Teachers Pay Teachers 这一网站上购买一些教学工具。故选A。
24. C 25. C 26. D 27. A
这是一篇说明文。人有时会从梦中惊醒是很常见的。根据自古以来人们对梦的理解和科学家的研究发现,做梦对人或许是有好处的。所以虽然还不能确切知道做噩梦的原因,人们不必害怕做梦。
24. C 细节理解题。根据第二段第一句“In times gone by, many people believed that dreams were a window to another world.”排除 A; 根据第三句“They believed the dream world contained a mixture of the past and the future, “排除D; 根据第三句“and it might help people find purposes with their lives.”排除 B; 根据最后两句 Others saw them as a sign from the gods. No wonder some people found dreams frightening!可知C 正确。故选择C。
25. C推理判断题。根据第四小节可知科学家通过研究人的脑电图来研究人的睡眠,发现有“(REM) sleep and non-REM sleep”, 根据“During REM sleep, your brain is active and the eyesroll quickly behind your eyelids.”可知在REM sleep 阶段, 虽然人的大脑很活跃, 眼睛闭着眼球在动,但是还是在睡觉,所以排除A: 根据“REM sleep is when we are most likely to dream.”可知D 完全不对; 根据最后一句“In this type, people sleep soundly and don't typically reportdreaming.”可知人们在 deep sleep阶段人们睡得很香,人们没有报告做梦,但不等于没做梦,排除B。故选择C。
26. D 细节理解题。根据第六段第四句“We share the ability to dream with all warm-bloodedanimals”排除A; 根据第二句“The truth is that we don't know for sure.”可知人们目前无法知道为什么有些梦可怕,不等于没有理由做噩梦,排除C;根据第三句“What we do know is that allpeople dream, and all people think dreams can be strange, frightening and puzzling at times. 可知人们目前已经知道人都会做梦,所有人都认为有时梦可能会奇怪、令人害怕,但并没有说由于梦太奇怪了而无法理解, 排除B。根据最后一句“so it probably has an important function inkeeping us healthy.”可知做梦在人们保持健康方面或许有作用,可知D项正确。故选择D。
27. A 主旨大意题。根据第一小节“Getting a fright from a dream is very normal, but our brainsdon't have a secret plan to shock us with nightmares (噩梦). “可知人们害怕噩梦, 根据文章第二至第六段人们和科学家的理解认知和研究可知,做梦是一件好事。C项是第四段的细节信息。故选择A。
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在高中生活的第一天。
4. 细节理解题。根据第一段“I was worried about being late, and I was. The math teacher said,‘Just be on time tomorrow, or you’ ll have detention(放学后留校).’(我很担心会迟到, 我确实迟到了。数学老师说:“明天要准时,否则你就会被留校”)”可知,科学课后,作者数学课迟到了。故选C项。
5. 细节理解题。根据第二段“I like my art class a lot because I get to create things.(我非常喜欢我的美术课,因为我可以创造东西。)”可知,作者认为美术课很愉快。故选B项。
6. 推理判断题。根据倒数第二段“We could write a paragraph or a poem, and I wrote a poemabout myself. I thought it was a good poem, and the teacher said I had used good images(意象) tocommunicate my feelings.(我们可以写一段话或一首诗,我写了一首关于我自己的诗。我认为这是一首好诗,老师说我用了很好的意象来表达我的感情。)“可推断,英语老师看了作者的作品后赞扬了作者。故选 A 项。
7. 主旨大意题。根据第一段“Today was my first day at senior high and it was hard.(今天是我上高中的第一天,很艰难。)”及全文可知,文章讲述了作者在的高中第一天。所以D项 My firstday in high school(我高中的第一天)作为文章标题最为合适。故选 D项。
28. C 29. C 30. D 31. C
【导语】
这是一篇记叙文。文章主要讲述了加州12岁的学生将一张纸对折了12次,她目前保持着将一张纸对折次数最多的吉尼斯世界纪录。
8. 细节理解题。根据第三段“The prompt that led Gallivan to accomplish this was an extra-creditchallenge in math class to fold anything in half 12 times. Her teacher asked the students to foldsomething thicker:a piece of paper.(促使 Gallivan完成这一任务的是数学课上的一个额外学分挑战,将任何东西对折12次。她的老师让学生们折叠一些更厚的东西:一张纸)“可知,促使 Gallivan接受折纸挑战的是学术上的需要。故选 C。
9. 细节理解题。根据第五段中“She found that in order to fold many times,a long thin sheet isneeded —— the more a sheet is folded. the thicker the resulting stack becomes, and once the stackbecomes thicker than it is long, there is nothing left to fold.(她发现,为了折叠多次, 需要一张又长又薄的纸————一张纸被折叠的次数越多,叠起来的纸就越厚,一旦叠起来的纸厚超过了它的长度,就没有东西可以折叠了)”可知,一旦叠起来的纸厚度超过了它的长度就无法再折叠。故选C。
10. 细节理解题。根据倒数第二段中“Working on the problem took a tremendous amount oftime and effort,’ Gallivan said(‘解决这个问题花费了大量的时间和精力,’ Gallivan说)”可知,Gallivan的叠纸尝试非常耗费精力。故选 D。
11. 推理判断题。根据最后一段“Since Gallivan set her record, others have made claims offold ng a sheet of paper more than 12 times. Still, ‘I anticipate that my current record will besurpassed,’ Gallivan said.(自从 Gallivan创造了她的记录, 其他人声称折叠一张纸超过12次。不过,‘我预计我目前的纪录将被超越,’ Gallivan 说)”可知, Gallivan叠纸12次的记录可能被超越。由此推知,将东西对半折叠可能不限于12次。故选C。
32. B 33. A 34. D 35. C
【导语】本文是一篇说明文。文章主要为每个即将进入高中的新生和他们的家人介绍了一些应该知道的事情。
12. 推理判断题。根据第二段中“People who have a fixed mindset(思维倾向) believe that they are born to be great or weak.(拥有固定思维倾向的人认为他们生来就是厉害的或弱小的)”可知,固定思维倾向是把人的能力归为与生俱来的。比较选项可知,“我妈妈也不擅长化学”是把自己不擅长化学归结为遗传自母亲,属于固定思维倾向,故选 B项。
13.推理判断题。根据第三段中“The second weapon(武器) is eating healthy and balanced meals.Studies show that students who eat nutritious meals and who exercise 60 minutes a day remainmore attentive during the school day and experience improved academic achievement and grades.(第二个武器是健康均衡的饮食。研究表明,每天吃营养食物和锻炼60分钟的学生在上学期同注意力更集中,学习成绩和成绩也有所提高)“可知,作者认为健康均衡的饮食很重要,可以帮助孩子们改善学习表现。因此,作者会鼓励家长为他们的孩子准备健康的食物。故选A项.
14. 细节理解题。根据第三段中“This last” secret” weapon is not to have over-scheduled(安排过度的) time. Make sure students know how to set realistic plans and how to say no to tasks andactivities that aren't important to them.(最后一个“秘密”武器就是不要把时间安排得过满。确保学生知道如何制定切合实际的计划,以及如何拒绝对他们不重要的任务和活动)”可知,第三个武器主要是培养时间管理技能,合理安排时间。故选 D 项。
15.指代猜测题。根据画线词的上文“A lot of students know each other from primary and middleschool. They are in their“comfort zones”, feeling they have a sense of control over andexpectation of their relationships. But come the first real day of high school(很多学生从小学和中学就认识了。他们在自己的“舒适区”,感觉自己对自己的关系有一种控制感和期待。但是到了高中的第一天)”和下文“will all change(一切都会改变)”可知,此处先描述学生们待在“舒适区”的感觉,再提到高中的第一天意味着改变。由此可知, that指代的是前面描述的那种他们能控制人际关系的感觉。故选 C项。
36. C 37. E 38. F 39. B 40. G
【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了如何在学校里养成好的学习习惯。
16. 根据上文“It is never too late to develop great study habits. However, starting to make somechanges is hard. Even if you want to do well enough in school and improve your grades, you' reprobably having trouble getting started in the first place!(培养良好的学习习惯水远不会太晚。然而,开始做出一些改变是困难的。即使你想在学校做得足够好,提高你的成绩,你可能在开始的时候就有困难!)”可知,想要提高成绩是困难的,后文各段首句给出了具体方法让你形成良好的学习习惯,空白处承上启下,只要通过正确方法养成良好习惯,就能提高成绩,即以下是具体方法,C 项“There are several ways that can help you(有几种方法可以帮助你)”引起了下文的具体方法,因此承上启下,符合语境,故选C。
17.上文“Make a list of your weekly tasks.(列一个每周任务清单。)”说到要列任务清单, 后文“but it will make you more aware of how you spend your time(但它会让你更加意识到你是如何度过你的时间的)”讲这样做的好处,空白处要承接上文,又要与后文是转折关系,所以应该填的是周计划存在的缺点, E 项" This weekly schedule may not solve all of your problems(这个每周计划可能不能解决你所有的问题)”承上启下,符合语境。故选 E、
18. 空前“Skim before you read.(阅读前先略读。)”说明在阅读前要略读,空格处应该说什么是寤读, F 选项” This means looking over a passage quickly before you begin to read it morecarefully(这意味着在你开始更仔细地阅读一篇文章之前,要快速浏览一画)“说明了什么是略读,因此承接上文,符合语境,故选 F。
19.空格处是本段主题句,结合前后段落的主题句都是祈使句,优先考虑祈使句的选项,根据后文“Listening to what the teacher says in class means less work later. Taking notes helps you
remember what the teacher says.(在课堂上听老师讲课意味着以后少做作业。记笔记可以帮助你记住老师说的话。)”可知,本段说明利用好课堂时间,认真听课,做笔记的重要性。根据其他段落首句特征可知, 此处用祈使句, B 项“Make good use of your time in class(好好利用你的课堂时间)”概括了本段内容,可作为主题句。故选B。
20. 根据上文“Develop a good attitude to tests. The purpose of a test is to show what you havelearned about a subject.(培养良好的考试态度。考试的目的是显示你对某门学科的了解程度。)”可知,空白处应该说明对考试应有的正确态度,即不要太担心考试,G项“The world won't endif you don't pass a test, so don't worry too much about your grade(考试不及格并不是世界末日,所以不要太担心你的成绩)”承接上文,符合语境,故选G。
21. A 22. C 23. A 24. C 25. B 26. D 27. A 28. D 29. C30. B 31. C 32. A 33. B 34. D 35. B
【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了 Todd的妈妈买不起新衣服给他,所以 Todd 每天都穿着同一件黑色的裤子和白色的t恤,因而遭到了同学们的嘲笑。但是其中两个学生Garrett 和 Graham 意识到这对 Todd 正在造成伤害,所以他们把干净的衣服和崭新的鞋子送给了 Todd , 和 Todd 成为了好朋友。
21.考查形容词词义辨析。句意:其他孩子开始注意到他每天都穿着同一件黑色的裤子和白色的t恤。A. very同一的; B. small小的; C. large 大的; D. loose宽松的。根据上文“MichaelTodd wore the same clothes every day for the first three weeks of school.”可知, Todd 每天都穿着同一件黑色的裤子和白色的t恤。故选 A。
22.考查名词词义辨析。句意:于是托德成了孩子们取笑的对象。A. care关心;B. stop停止;C. laughter笑声; D. help 帮助。根据上文“Then Todd became the target of tease”可知, Todd每天穿同样的衣服,成为了同学们取笑的对象。故选 C。
23.考查动词词义辨析。句意:他母亲根本买不起新衣服给他。A. afford买得起;B. determine决定;C. refuse 拒绝;D. promise承诺。根据上文“Michael Todd wore the same clothes every dayfor the first three weeks of school.”可知, Todd的母亲根本买不起新衣服给他, 所以他每天都穿同样的衣服。故选A。
24.考查形容词词义辨析。句意:但随着时间的推移,他们意识到他们伤人的话就像欺凌,似乎正在慢慢地摧毁托德的精神。A. angry生气的;B. empty 空的;C. hurtful伤人的;D. plain朴素的。根据上文“Two of kids laughing at him were Antwan Garrett and Kristopher Graham,apair of freshman football players.”可知, Garrett 和 Graham 说了一些伤人的话, 给 Todd 造成了伤害。故选C。
25.考查名词词义辨析。句意:但随着时间的推移,他们意识到他们伤人的话就像欺凌,似乎正在慢慢地摧毁托德的精神。A. record记录; B. spirit精神; C. rule规则: D. silence 寂静。根据上文“words felt like bullying”可知, 这些伤人的话语似乎正在慢慢地摧毁 Todd 的精神。故选 B。
26. 考查动词短语辨析。句意: 于是他们想出了一个计划。A. turned down 调小; B. gave up放弃; C. focused on集中于; D. thought of 想到。根据上文“I felt like I need to do something”可知, Garrett 和 Graham 两个人想出了一个计划来帮助 Todd 。故选 D。
27. 考查动词词义辨析。句意:他们回到家,翻遍了抽屉和壁橱。A. searched搜索; B. passed通过; C. swept 打扫; D. broke打破。根据下文“Inside were clean shirts”可知, 他们翻遍了抽展和壁橱找衣服。故选 A。
28.考查形容词词义辨析。句意:托德很担心被大孩子们叫出去。A. curious好奇的;B.enthusiastic 热情的; C. amazed惊奇的; D. anxious担心的,焦虑的。根据上文“Then Toddbecame the target of tease(戏弄)”以及下文“about being out by the larger boys”可知, Todd 总是被大孩子们取笑,所以他很担心被大孩子们叫出去。故选 D。
29.考查名词词义辨析。句意:然后他们递给托德一个大袋子。A. coat外套;B. document文件: C. bag袋子, 包; D. bottle 瓶子。根据下文“Inside were clean shirts”可知, 他们递给Todd一个大袋子,里面装的是干净的衣服。故选 C。
30.考查名词词义辨析。句意:里面是干净的衬衫和短裤,还有一双崭新的耐克运动鞋。A.balls球; B. shorts短裤; C. books书; D. gifts 礼物。根据空前“Inside were clean shirts”可知,他们递给 Todd一个大袋子,里面装的都是干净衣服,所以空处应该是短裤。故选 B。
31.考查副词词义辨析。句意:他不再独自坐着吃午饭了。A. still还,依旧;B. straight径直地; C. alone 独自, 单独地; D. aside在旁边。根据上文“And Todd got much more than theclothing.”可知, 除了送衣服, Garrett 和 Graham 还做了其它的事情。 Todd 不再独自坐着吃午饭了, 他和 Garrett 和 Graham成为了朋友。故选 C。
32.考查名词词义辨析。句意:现在他和他的新朋友加勒特和格雷厄姆一起吃午饭。A. friends朋友: B. roommates室友: C. teammates队友; D. relatives亲戚。根据上文“He no long sits11 at lunch.”可知, 他们成为了好朋友。故选 A。
33.考查动词词义辨析。句意:他说:“回想起加勒特和格雷厄姆把我叫进大厅的那天,事实上那是我一生中最美好的一天。” A. Making制作; B. Recalling回想起; C. Taking取; D.Forgetting 忘记 。根据下文“The next day at school, they met Todd and asked him to come intothe hall.”可知, Todd回想起 Garret和 Graham 把他叫进大厅的那天。故选 B。
34.考查名词词义辨析。句意:他说:“回想起加勒特和格雷厄姆把我叫进大厅的那天,事实上那是我一生中最美好的一天。” A. school学校: B. classroom 教室;C. store 商店; D. hall大厅。根据上文“The next day at school, they met Todd and asked him to come into the hall.”可知, Garret和 Graham 把 Todd 叫到大厅。故选 D。
35.考查形容词词义辨析。句意:他说:“回想起加勒特和格雷厄姆把我叫进大厅的那天,事实上那是我一生中最美好的一天。” A. last最后的; B. best最好的;C. worst最坏的; D. first第一的。根据上文“Now he eats with his new 12 , Garret and Graham.”可知, 他们成为了朋友,因此 Todd觉得那是他一生中最美好的一天。故选 B。
36. a 37. feels 38. amazing puters 40. called 41. them 42. which43. and 44. description 45. doing
【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了高中生李康在高中展开了新的学习生活,高中的教室、老师、教学方法等都给他留下了深刻印象。
36. 考查不定冠词。句意: Li Kang 是一名高中生, 住在河北省。由于“high school student”是可数名词,因此需要使用不定冠词。由于“highschool”以辅音音素开头,所以使用不定冠词“a”。故填a。
37.考查时态。句意:他觉得新学校非常好,教室非常令人惊叹因为所有的教室都有电脑。由于句子描述的是 Li Kang对于新学校的感受,且发生在现在,因此应该使用一般现在时。主语“he”是第三人称单数,所以动词“feel”应使用第三人称单数现在时形式,即“feels”。故填feels。
38.考查形容词。句意:同上。“amaze”作为动词,其形容词形式是“amazing”,用来修饰复数名词“classrooms”。故填 amazing。
39.考查名词的复数形式。句意:同上。“computer”是可数名词单数,根据句意,这里应该变成复数形式“computers”。故填 computers。
40.考查过去分词作定语。句意:他喜欢英语老师,一位名叫沈老师的女性。由于这里需要一个定语来修饰名词“woman”,并且“call”和“woman”之间存在被动关系,因此需要使用过去分词形式。“call”的过去分词是“called”。故填 called。
41.考查人称代词。句意:沈老师告诉他们阅读理解很重要,并鼓励他们在课堂上多说话。由于“encourage”后面需要跟宾格代词, they的宾格代词是“them”。故填 them。
42.考查定语从句。句意: Li Kang和他的同学们对沈老师的教学方法感兴趣,这与初中老师的教学方法完全不同。分析句子可知,这个句子是个非限定性定语从句,先行词为 MsShen's teaching method, 空格在句中充当主语, 故填 which。
43.考查并列连词。句意:沈女士还帮助学生提高他们的拼写和书写。由于“improve theirspelling”和“handwriting”是两个并列的事物, 因此需要使用并列连词“and”来连接。故填 and。
44.考查名词。句意:在这节课后,沈女士要求他们写一篇他们居住街道的描述。由于“write”后面需要跟一个名词作宾语, describe是动词,意思是描述,其名词是“description”,横线前有a, 不需要复数形式。故填 description。
45.考查动名词。句意:他们大多数人都期待去做这件事。“look forward to”后面通常跟动名词作宾语,表示期待进行某项活动或动作。因此,正确的形式是“doing”。故填doing。
46.

展开更多......

收起↑

资源列表