云南省玉溪市第三中学2025-2026学年高二上学期第一次月考英语试题(PDF版,含解析,含听力原文无音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

云南省玉溪市第三中学2025-2026学年高二上学期第一次月考英语试题(PDF版,含解析,含听力原文无音频)

资源简介

高二英语
考生注意:
1.满分150分,考试时间120分钟。
2.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上
应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答
区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。
3.本卷命题范围:必修第一册至选择性必修第一册Uit3。

第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳
项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅
一遍。
例:How much is the shirt
A?19.15.
B.£9.18.
C.£9.15.
答案是C。

1.What does the woman expect Mr.Smith to do

A.Make a call to George.
B.Offer her some vegetable oil.
C.Help her open the kitchen window.
2.How much did the woman weigh three months ago
A.100 pounds.
B.115 pounds.
C.150 pounds.
3.What mistake did the truck driver make
A.He made a video illegally.
B.He broke the traffic rules.
C.He damaged the traffic lights.
4.What is the weather like
A.It's hot.
B.It's warm.
C.It's cold.
5.What is Mom doing
A.Playing a joke on Dad.
B.Doing some cleaning.
C.Looking for her book.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选
中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,
小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
【高二秋季学期第一次月考英语卷第1页(共8页)】
6063参考答案、提示及评分细则
听力(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
题号
1
2
3
4
5
67
8
9
10
11
12
1314
15
16
17
18
19
20
答案

B
A
C
A
B
B
A
A
A
A
阅读(共20小题;每小题2.5分,满分50分)
题号
21
22
23
24
25
2627
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
答案
D
B
C
D
0
C
D

P
B
A
B
F
E
A
完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
题号
41
42
43
44
45
46
4748
49
50
51
52
53
54
55
答案
0

D
D
B
0
C
21.A细节理解题。根据第一个博物馆介绍的最后一句可知。
22.C细节理解题。对比四个博物馆成立的时间可知。
23.D细节理解题。根据第三个博物馆介绍的第二句可知。
24.B细节理解题。根据第一、第二段内容,尤其是“I just think that she can't accept failures because she lives
her life as a perfectionist(完美主义者).What she fails to understand is that a lot of good can come from
failures.”可知,作者的好朋友害怕失败。
25.C细节理解题。根据第三段中“That day,I learned that failure doesn't always make people dislike you.In
fact,after she said those words to me,I grew closer to her.”可知,作者最终获得的是更亲近的友情。
26.D细节理解题。根据第四段中“A few days later,however,the teacher gave me and some other students
another chance to run and I got a pass finally!You can't imagine how excited I was after that.I felt the
memory of the success was as sweet as honey,because I had to overcome failure to reach it.”可知,作者在通
过跑步测验后那么激动是因为她经历了多次的失败后才获得成功。
27.D文章意图题。根据第二段中“What she fails to understand is that a lot of good can come from failures.”
和最后一段“Now it''s clear to see that failure can teach us good lessons..It's not an end-it can be a
beginning.”可知,本文旨在鼓励读者勇敢面对失败。
28.C细节理解题。根据第二段中“Some plants also send out a bad smell when stressed to try and stop insects
from taking advantage of their stressed state and eating them up.”可知,一些植物发出难闻的气味是为了不
被吃掉,即自我保护。
29.D推理判断题。根据第四段中“plants send out sounds at frequencies(频率)between40to80 kilohertz
out of the range of human ears,but within the range of some animals.'Bats()make sounds in these
ranges all the time,,and mice,.dogs and cats can partly hear within it'”推断可知,蝙蝠能够最清楚地听到植
物的声音。
30.B推理判断题。根据最后一段中“This type of information could be key for agriculture..”以及下文的具体
讲述可知,本段聚焦于该项新研究的可能的应用。
3l.A标题判断题。通读全文,尤其是第一段中“Now,scientists have discovered that plants actually make
noise as a way of communicating..In other words,they talk!”可知,本文主要介绍了一项新的研究发现
植物可以发声。
32.B细节理解题。根据第一段“No one can say whether human--like robots will have a sweet dream,but they
will almost certainly need periods of rest that offer benefits like what sleep provides to living brains,
according to new research from Los Alamos National Laboratory(LANL).”以及第二段中“Watkins and her
research team found that the network simulations (became unstable after continuous periods of
unattended learning.”可知,沃特金斯和她的研究团队发现人造大脑可能也需要休息。
【高二秋季学期第一次月考·英语卷参考答案第1页(共4页)】
6063B

展开更多......

收起↑

资源列表