资源简介 山东省枣庄市2025-2026学年八年级英语上期中考试模拟题【考试范围:Unit1-Unit4】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择(满分20分)1.A.15 minutes by bike. B.On First Street. C.At 6: 30 p. m.2.A.Don’t worry. B.Thank you. C.Sounds great.3.A.With my friend. B.Dumplings. C.On Monday.4.A.News. B.A dentist. C.A diary.5.A.Yes, they do. B.No, they didn’t. C.No, they can’t.6.How often does the boy go to the sports club A.Once a week. B.Twice a week. C.Every day.7.What does the girl think of the housework A.Interesting. B.Relaxing. C.Boring.8.Where could the man do the volunteer work A.In a hospital. B.At the food bank. C.In a park.9.What’s the matter with Sara A.She has a cold. B.She has a stomachache. C.She has a toothache.10.What chore does Bob usually do A.Do the dishes. B.Clean the kitchen. C.Make dinners.11.Where was Bob A.Under a tree. B.In a house. C.In the library.12.How old was his grandfather A.60. B.70. C.80.13.What was in the tree A.A bird. B.A kite. C.A diary.14.How many times did his grandfather ask A.Once. B.Twice. C.Three times.15.How did Bob feel in the end A.Happy. B.Sorry. C.Angry.16.What is Frank A.A guide. B.A student. C.A teacher.17.What does Frank think of Sunshine School A.It is the biggest. B.It has the most students. C.It has the best teachers.18.How many parks are there in Frank’s town A.Two B.Three. C.Four.19.Which cinema is the most popular in Frank’s town A.Movie World. B.Moon Cinema. C.Town Cinema.20.Where is YM A.It’s next to Moon Cinema.B.It’s across from Sunshine School.C.It’s between Town Cinema and Town Park.二、完形填空(满分10分)One day, a man called Clarence Nash went to see the film maker Walt Disney. He had a special voice and he wanted to work in Disney’s cartoon film 21 children. When Disney heard Nash’s 22 , he said, “Stop! That’s our duck!”The duck was the now 23 Donald Duck. Donald Duck 24 appeared in the film The Wise Little Hen in 1934. Donald Duck lived on an old houseboat and 25 his sailor jacket and hat. Later that year, he became a star after an eight-minute Mickey Mouse film. Donals’ Duck was lazy and 26 his temper (脾气) very easily. 27 people loved him because he was like a real person. And people also loved his voice. Soon Donald Duck was 28 than Mickey Mouse.In the 1930s, 1940s and 1950s, Disney made hundreds of cartoons starring (由……担任主角) Donald and his friends Mickey, Goofy and Pluto. But after 1966, Donald Duck and his voice 29 . There were no new cartoons starring him.Clarence Nash died in February, 1985. But today’s children can 30 see the old cartoons on television and hear that famous voice.21.A.for B.from C.between D.through22.A.noise B.sound C.voice D.name23.A.famous B.common C.usual D.loud24.A.slowly B.fast C.finally D.first25.A.visited B.wore C.reached D.forgot26.A.stopped B.kept C.lost D.found27.A.Or B.But C.So D.Although28.A.more crowded B.more popular C.more creative D.more talented29.A.broke B.came out C.appeared D.disappeared30.A.still B.hardly C.almost D.never三、阅读理解(满分30分)AForum (论坛)What after-school club are you in Lucy, 13I’m in a camera club. I like taking photos. My dad gave me a camera as my birthday gift this year. I joined the club to learn to take pictures.Sophie, 12I love playing tennis. It’s my favorite sport. So I go to a tennis club with my friend every Wednesday after school.Jack, 13I wasn’t in any clubs. But I feel bored sometimes these days. My cousin taught me to swim last week. Now he goes to school, so I plan to join a swimming club. I want to spend time swimming after school.Max, 16I’m in a dance club now. I go there three times a week. I’m also interested in cooking. So I’m in a cooking club too. I feel relaxed when I’m making food.31.How often does Sophie go to the tennis club A.Once a week. B.Twice a week.C.Three times a week. D.Everyday.32.Who taught Jack to swim last week A.His dad. B.His friend. C.His cousin. D.His aunt.33.What do Lucy and Jack have in common A.They go to the same school. B.They are in the same club.C.They are the same age. D.They have the same hobby.BPuppet-making (木偶制作) ClassesPuppet Power is coming to the Just for Kids art center! Join in the Summertime Fun! Well, show you how to create your own great puppet. It’s easy. We have lots of materials, so just bring your imagination. Once you make the puppets, you can decorate (装饰) them.On July 18, invite your family members and friends to the puppet show. They’ll see what Puppet Power is all about!What: Puppet Power puppet-making Cost: $20.00 per kidWhere: Just for Kids, 5083 Nile Avenue Ages: 7—10When: Saturdays, June 20—July 18 10:00 a.m.—11:00 a.m.Sign up until June 19 at Just for Kids.34.What should you bring if you take the class A.Nothing. B.Some books. C.Your parents. D.Some materials.35.The puppet show is on ________.A.June 19 B.June 20 C.July 18 D.July 2036.Which of the following is TRUE according to the advertisement A.Kids of all ages can take the class.B.You can take the class at any time you want.C.The class starts at 10:00 in the morning every day.D.You must sign up for the class no later than June 19.C读下面的文章,判断对错,正确的写T,错误的写F。Last week, I went to Qingdao for my holidays. I didn’t do any plan before I went to Qingdao. I wanted to relax myself thoroughly and walked freely. So I packed my luggage simply on Saturday morning and left from my city. Two hours later, I arrived in Qingdao. It was the first time that I saw the sea. I like the mountain s and the sea. I had already climbed many mountains. I was very happy when I saw the sea. When I got on the bus from the airport, the driver asked me where I wanted to go. “I only want to walk freely by the sea,” I answered. So the driver smiled and said, “No problem.” We talked a lot on the road. He introduced the scenery spots in the city to me.I felt lucky to meet him. When the bus arrived at the seaside, I got off the bus and said “thanks” to him. It seemed that we would meet the next day. The driver also said “thank you” to me. He said it because of my trust (信任) in him. This is an amazing experience, I will never forget, I want to visit there again.37.The writer went to Qingdao to climb the mountains.38.The driver said “thank you” because he trusted the writer.39.The writer didn’t enjoy this trip to Qingdao.40.According to the passage, we can learn that the bus driver was very friendly.D根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入文中1~5小题处的最佳选项。The first cartoons came out in newspapers. They told stories by using pictures. 41 In this movie, an artist drew pictures of two faces on a blackboard. The faces came to life. 42 There were lot of animals in early cartoons. One famous early cartoon character was Felix the Cat. Walt Disney started to make cartoons in the 1920s. 43 But in Disney’s cartoon, it was called Alice in Cartoon Land. Walt Disney’s most famous cartoon character was Mickey Mouse. It was made in 1928, first in a black-and-white movie without sound, then very soon after that in a talking movie and later in color. 44Today, over a hundred years later, cartoons are still popular with people. 45 Because they are so special. Who is more popular than cartoons with both kids and adults A.The first cartoon movie (in 1906) was about faces.B.They smiled and a small dog jumped through a ring.C.Maybe they will be popular for many more years in the future.D.Some people think cartoons are just for kids and don’t mind them.E.Some of his earliest movies were about a famous story, Alice in Wonderland.F.A Mickey Mouse movie was the first cartoon movie with sound to get really popular.G.Chinese cartoons show our traditional culture, like ink painting and paper cutting.四、阅读短文,从方框中选择适当的词填空,每空一词。方框中有两个词为多余选项。(满分10分)program result almost fact most won shows ready moreIn 2017, a famous Chinese actor 46 the hearts of many people in the US after he read Chu Shi Biao by Zhuge Liang (181-234) in English.Zhuge Liang wrote Chu Shi Biao to Liu Shan, the second emperor of Shu (蜀帝) in the Three Kingdoms period (三国时期 ) of China. Chu Shi Biao is also a text in the Chinese textbook and 47 every Chinese student reads it. However, no one expected that it could read so beautifully in another language! As a 48 , many people in other countries became interested in the book Romance of the Three Kingdoms (《三国演义》), although they knew little about the story.In 49 , it was not the first time for people in other countries to be interested in reading Chinese literature (文学). Earlier in November 1979, children in the UK watched a TV 50 called Monkey and the Monkey King is one of the main characters in it. Most children liked the cute Monkey King very much because he always fought bad people and was always 51 to help others.To help people in other countries know more about Chinese people, we should show them more Chinese literature. The 52 they read, the more they will know about Chinese people.五、任务型阅读(满分10分)阅读下面短文,根据短文内容和任务描述,在答题卡的1—6每个题目下面填写相应内容。Luna is an eighth-grader at Stillwater Public School in the US. She did something really nice for her community. In November, she had a blanket drive (毛毯捐赠活动). She collected blankets from different places to help the homeless.Luna’s mum told the reporter, “Luna is a team leader in Payne County. She likes doing community projects. She usually thinks of one or two projects a year. This year, she decided to do a blanket drive.”People could send blankets to the community office, or they could call Luna to pick them up. In the end, 125 blankets were given to Pioneer Pantry.Luna chose to do a blanket drive because schools usually collect coats or mittens (手套). But blankets are great too! “They help people stay warm at night. And they’re not as heavy as coats,” Luna said. “At first, I didn’t know what project to do. Then someone told me that they didn’t have a blanket. I decided to have a blanket drive.”Luna hopes her project will keep the community warm this winter, and calls on others to help people in need.53.The country where Luna is studying (1个词):.54.The number of blankets Pioneer Pantry got (不超过5个词):.55.The things that people could do to help Luna’s project (两条且每条不超过6个词):①② .56.The reason Luna chose a blanket drive instead of a coat drive (不超过6个词):.57.List two ways to help the community (两条且不能选自本文,每条不超过8个词):①② .六、选词填空(满分10分)用方框中短语的适当形式填空,每个空格填一个短语。 take notes thousands of no matter pack up fight againstIn South Africa, students usually 58 their books and say goodbye to school at 2:15 p.m. every day. When the long summer holiday arrives, there is nothing but rest—no homework, no tests.Many students get together with friends and head for the countryside. 59 wild animals greet them at Kruger National Park. They camp under the stars, look for tiny insects, and 60 on every new plant they explore.Volunteering is another big part of the holiday. Students must finish 400 hours of volunteer work before college, so some choose to play games with sick kids in children’s hospitals and learn to 61 pollution (污染).Older students also work during the holidays. For example, I once worked as a tutor for little kids and earned 150 rand an hour. The money is not for toys—it helps pay for music lessons or a trip abroad. 62 what they do, they can learn something from it.All in all, in South Africa, the best classroom is the wide world outside.任务型阅读Three brothers went to work in the same company. Three years later, Jim got $500 a month, Frank received $1,000, but George made $1,500.Their father decided to visit the boss and understand the reason. The boss said nothing but asked Jim to come to the office and said, “Jim, I know a big plane arrived here with lots of goods (货物). Will you please go over to the airport and make a survey (调查) ”Three minutes later, Jim returned to the office. “The goods were 1,000 bags of American silk. And I got the information over the telephone.”Then the boss asked Frank to make a survey. An hour later, Frank came back with a list showing that the plane carried 1,000 bags of American silk, 500 radios, and 1,000 bamboo plates.Working hours were over when George finally came back. “The plane carried 1,000 bags of American silk,” he said. “It’s on sale (促销) at sixty dollars a bag; we can sell the silk at 75 dollars a bag. I also found 500 radios; we can sell them at a profit (利润) of $2.30 each. There were 1,000 bamboo plates, but they were of poor quality, so I didn’t try to do anything with them.”When George left the office, the boss smiled, “I think you know the reason now.”根据短文内容,回答下列问题。63.Who got the most pay (工资) of the three brothers 64.How long did Frank take to finish the survey 65.How did Jim make the survey 66.What was there on the plane 67.How much would he get if the boss did as George said 七、书面表达(满分15分)68.接纳自己是成长的开始。每个人都有自己不喜欢的地方,为了让同学们学会接纳自己不喜欢的地方,你校正在组织英文写作比赛。假设你是王萌,请以“Accept Your Differences”为题,根据下面的要点写一篇短文参赛。1. 你与他人的不同之处2. 接纳自我的经历:①不同之处带来的困扰 ②转变的过程3. 你的感悟:①每个人都有不同之处②……要求:1. 短文须包含上述要点,可适当增加细节,以使行文连贯;2. 文中不能出现真实姓名和学校名称;3. 词数80~100 (开头已给出,不计入总词数) 。Accept Your DifferencesI suppose everyone has something they don’t like about themselves. For me, it was__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.A【原文】How far is it from your home to Dream Clothes, Robert 2.C【原文】Let’s go to the movies this Saturday.3.B【原文】What food did you try on your trip to China 4.A【原文】What do you plan to watch tonight 5.A【原文】Do you friends have good habits 6.A【原文】W: Do you go to the sports club every day M: No, I usually go there on Friday afternoon.7.C【原文】M: Could you please help me with the housework W: I don’t want to do that. It’s boring.8.A【原文】M: I hope to do some volunteer work.W: You could ask hospitals to let you visit the kids.9.B【原文】M: You don’t look well. What’s the matter, Sara W: I ate too much yesterday. Now I have a stomachache.10.C【原文】W: Bob, what chore do you usually do, do the dishes or clean the kitchen M: Neither. I usually help my mother make dinners.11.A 12.C 13.B 14.C 15.B【原文】Bob was reading a book under a tree. His grandfather, an 80-year-old man, was sitting in the sun. His grandfather saw a thing in the tree and asked him, “What’s that, Bob ” “It’s a kite,” Bob said. Then the grandfather asked him again, “What’s that, Bob ” “It’s a kite,” Bob told him again.Later, the grandfather asked him the same question. Bob got angry and said loudly to his grandfather. It’s a kite. The grandfather didn’t say anything. He went into a house and then came back with and old diary in his hand. Then he started to read, “Wednesday, July 15th. Today my grandson asked me about a thing in a tree. I told him it was a crow. He asked me many times and I told him many times.”After hearing that, Bob said sorry to his grandfather.16.B 17.B 18.A 19.C 20.C【原文】Hello, everyone! I’m Frank. I’d like to tell you some places in my town. I’m studying in Sunshine School now. It is the most beautiful school. It also has the most students. There are two parks in town, and Town Park is more popular. It’s not big, but it’s very beautiful. There are three cinemas in my town. Movie World has the most comfortable seats and Moon Cinema has the biggest screens. But Town Cinema is the most popular because it’s the biggest and cheapest. What about restaurants I think YM is the best. It is between Town Cinema and Town Park. The food there tastes great, so it’s always crowded.21.A 22.C 23.A 24.D 25.B 26.C 27.B 28.B 29.D 30.A【导语】本文主要介绍了唐老鸭的配音演员Clarence Nash成名的历程。21.句意:他有一个特别的声音,他想在迪士尼的儿童卡通电影中工作。for为了;from从;between在……之间;through通过。根据“in Disney’s cartoon film…children.”可知,此处指的是为孩子们制作的卡通电影。故选A。22.句意:当迪士尼听到Nash的声音时,他说:“停!那是我们想要的鸭子的声音!”noise噪音;sound声音;voice嗓音;name名字。根据“When Disney heard Nash’s”可知,此处指的是这个人的声音,此处指的这个人的嗓音适合为唐老鸭配音,故选C。23.句意:这只鸭子就是现在著名的唐老鸭。famous著名的;common普通的;usual寻常的;loud大声的。根据“Donald Duck.”可知,此处指的是现在有名的唐老鸭。故选A。24.句意:唐老鸭于1934年首次出现在电影《聪明的小母鸡》中。slowly缓慢地;fast快;finally最终;first第一。根据“appeared in the film”可知,此处指的第一次出现。故选D。25.句意:唐老鸭住在一艘旧船屋里,穿着水手服,戴着水手帽。visited参观;wore穿;reached抵达;forgot忘记。根据“his sailor jacket”可知,应该说穿着水手服。故选B。26.句意:唐老鸭很懒,很容易发脾气。stopped停止;kept保持;lost失去;found找到。根据“Donals’ Duck was lazy and”以及“his temper (脾气) very easily.”可知,此处应该说唐老鸭容易发脾气,固定短语lose one’s temper“发脾气”。故选C。27.句意:但人们喜欢他,因为他就像一个真实的人。Or或者;But但是;So因此;Although虽然。根据“people loved him”可知,后文语境发生了转折,but“但是”符合题意。故选B。28.句意:不久,唐老鸭就比米老鼠更受欢迎了。more crowded更挤;more popular更受欢迎;more creative更有创造力;more talented更有天赋。根据“people loved him because he was like a real person.”以及“than Mickey Mouse.”可知,此处应该说,唐老鸭就比米老鼠更受欢迎。故选B。29.句意:但1966年后,唐老鸭和他的声音消失了。broke打破;came out出来;appeared出现;disappeared消失。根据后文“There were no new cartoons starring him.”可知此处指的是“消失”。故选D。30.句意:但今天的孩子们仍然可以在电视上看到旧卡通,听到那个著名的声音。still仍然;hardly几乎不;almost几乎;never从不。根据“see the old cartoons on television and hear that famous voice.”可知,此处指的是“仍然”可以在电视上看到,故选A。31.A 32.C 33.C【导语】本文主要为四名同学介绍自己参加的课后俱乐部的信息。31.细节理解题。根据“So I go to a tennis club with my friend every Wednesday after school”可知,Sophie一周去一次网球俱乐部。故选A。32.细节理解题。根据“My cousin taught me to swim last week”可知,Jack的堂兄教的他游泳。故选C。33.细节理解题。根据“Lucy, 13”和“Jack, 13”可知,Lucy和Jack年龄相同。故选C。34.A 35.C 36.D【导语】本文是一篇应用文,是一则木偶制作课程的广告。34.细节理解题。根据“We have lots of materials, so just bring your imagination”可知,他们有很多材料,只需要带着想象力就行了,所以什么都不用带。故选A。35.细节理解题。根据“On July 18, invite your family members and friends to the puppet show.”可知,在7月18号有木偶表演。故选C。36.细节理解题。根据“Sign up until June 19 at Just for Kids.”可知,要在6月19日之前报名。故选D。37.F 38.F 39.F 40.T【导语】本文讲述了作者计划去青岛度假的经历。37.细节理解题。根据“I didn’t do any plan before I went to Qingdao. I wanted to relax myself thoroughly and walked freely.”可知,作者去青岛不是为了爬山,而是为了放松自己。故选F。38.细节理解题。根据“It seemed that we would meet the next day. The driver also said “thank you” to me. He said it because of my trust (信任) in him.”可知,司机说“谢谢”是因为作者信任他,而不是因为他信任作者。故选F。39.细节理解题。根据“This is an amazing experience, I will never forget, I want to visit there again.”可知,作者对这次青岛之行感到非常满意。故选F。40.细节理解题。根据“We talked a lot on the road. He introduced the scenery spots in the city to me.”可知,司机非常友好。故选T。41.A 42.B 43.E 44.F 45.C【导语】本文讲述卡通的历史和发展,从最早的报纸上的图画故事到现代受欢迎的卡通电影。41.根据“In this movie, an artist drew pictures of two faces on a blackboard.”可知,在这部电影中,一位艺术家在黑板上画了两张脸,可推知知空处是对于这部电影的说明。选项A“第一部卡通电影(1906年)是关于面孔的。”符合语境。故选A。42.根据“There were lot of animals in early cartoons.”可知,早期的卡通中有很多动物,可推知空处是描述和动物相关的。选项B“他们微笑着,一只小狗跳过了一个圈。”符合语境。故选B。43.根据“But in Disney’s cartoon, it was called Alice in Cartoon Land.”可知,但在迪士尼的卡通中,它被称为《爱丽丝在卡通之地》,可推知空处是关于爱丽丝这个故事的。选项E“他的一些早期电影是关于一个著名故事《爱丽丝梦游仙境》的。”符合语境。故选E。44.根据“It was made in 1928, first in a black-and-white movie without sound, then very soon after that in a talking movie and later in color.”可知,米奇老鼠诞生于1928年,最初是一部没有声音的黑白电影,然后很快之后推出了有声电影和彩色电影,可推知空处是描述关于第一部有声电影的。选项F“一部米老鼠电影是第一部真正受欢迎的有声卡通电影。”符合语境。故选F。45.根据“Because they are so special.”可知,他们是如此的特殊,可推知空处是对于卡通电影未来的预测。选项C“也许它们在未来的很多年里还会继续受欢迎。”符合语境。故选C。46.won 47.almost 48.result 49.fact 50.program 51.ready 52.more【导语】本文是一篇说明文。通过中国古典名著《三国演义》和《美猴王》在美国和英国广受欢迎这一现象, 呼吁中国学者更好地传播我们的文学作品。46.句意:2017年,一位著名的中国演员用英文朗读了诸葛亮(181-234)的《出师表》,赢得了美国许多人的心。根据“a famous Chinese actor ... the hearts of many people”可知,在这里表示“赢得了许多人的心”,结合备选词won“赢得”符合语境,故填won。47.句意:《出师表》也是语文课本中的一篇课文,几乎每个中国学生都读过。根据“... every Chinese student reads it”可知,几乎每个中国学生都读过,提示词almost“几乎”符合语境,故填almost。48.句意:因此,许多其他国家的人对《三国演义》一书产生了兴趣,尽管他们对这个故事知之甚少。As a result意为“结果是”,结合提示词result“结果”符合语境。故填result。49.句意:事实上,这不是其他国家的人第一次对阅读中国文学感兴趣。in fact意为“事实上”,提示词fact“事实”符合语境。故填fact。50.句意:1979年11月初,英国的孩子们观看了一个名为《美猴王》的电视节目,美猴王是其中的主要角色之一。根据“children in the UK watched a TV ... called Monkey”可知,TV program“电视节目”符合语境,故填program。51.句意:大多数孩子都非常喜欢可爱的孙悟空,因为他总是和坏人打架,并且总是乐于助人。根据“to help others”可知,这里是总是乐于助人,be ready to do sth.意为“准备做某事”。故填ready。52.句意:他们读得越多,就越了解中国人。根据“the more they will know about Chinese people.”可知,该句是“the+比较级,the+比较级”结构,表示“越……,越……”,more符合语境。故填more。53.America 54.125 blankets 55. Send blankets to the community office Call Luna to pick them up 56.Blankets aren’t as heavy as coats 57. Volunteer at local shelters Donate books to libraries【导语】本文讲述了美国Stillwater公立学校的八年级学生Luna为社区组织毛毯捐赠活动的故事。53.根据“Luna is an eighth-grader at Stillwater Public School in the US.”可知,Luna学习的国家是美国。故填America。54.根据“In the end, 125 blankets were given to Pioneer Pantry.”可知,先锋储藏室最终收到了125条毛毯。故填125 blankets。55.根据“People could send blankets to the community office, or they could call Luna to pick them up.”可知,人们可以把毛毯送到社区办公室,或者打电话给Luna让她来取。故填Send blankets to the community office;Call Luna to pick them up。56.根据“Luna chose to do a blanket drive because schools usually collect coats or mittens (手套). But blankets are great too! ‘They help people stay warm at night. And they’re not as heavy as coats,’ Luna said.”可知,Luna选择捐赠毛毯而不是外套是因为毛毯也能帮助人们保暖,而且不像外套那么重。故填Blankets aren’t as heavy as coats。57.开放题。答案不唯一,合理即可。故填Volunteer at local shelters;Donate books to libraries。58.pack up 59.Thousands of 60.take notes 61.fight against 62.No matter【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了南非学生的日常生活和假期活动,包括整理书包、野外探险、志愿活动和工作经历等。58.句意:在南非,学生们通常在下午2:15整理书包,告别学校。根据“say goodbye to school”以及备选词可知,是整理书包,且主语为复数“students”,动词用原形。故填pack up。59.句意:成千上万的野生动物在克鲁格国家公园迎接他们。根据“wild animals greet them at Kruger National Park”可知,此处是描述动物的数量,thousands of“成千上万的”,修饰“wild animals”。故填Thousands of。60.句意:他们在星空下露营,寻找微小的昆虫,并为探索的每一种新植物做笔记。根据“and...about every new plant they explore”以及备选词可知,此处表示“做笔记”,且与前文动词“camp”、“look for”并列,故用原形。故填take notes。61.句意:学生们在大学前必须完成400小时的志愿服务,因此有些人选择在儿童医院与患病儿童做游戏,或是学习对抗污染。根据“...pollution”以及备选词可知,此处表示“对抗(fight against)”,且与“learn to”搭配,动词用原形。故填fight against。62.句意:无论他们做什么,都能从中学习。此处引导让步状语从句,表示“无论”,固定搭配为“No matter what”。故填No matter。63.George got the most pay. 64.Frank took an hour. 65.Jim made the survey over the telephone. 66.There were 1,000 bags of American silk, 500 radios, and 1,000 bamboo plates. 67.He would get $16,150.【导语】本文讲述了三兄弟在同一家公司工作,月薪却不同。父亲为弄清原因拜访老板,老板通过让三兄弟分别调查机场货物的任务,展现出三人工作态度与能力的差异,最终揭示了薪资不同的原因。63.根据“Jim got $500 a month, Frank received $1,000, but George made $1,500”可知,George的工资最高。故填George got the most pay.64.根据“Then the boss asked Frank to make a survey. An hour later, Frank came back with a list showing that the plane carried 1,000 bags of American silk, 500 radios, and 1,000 bamboo plates.”可知,Frank完成调查用了一个小时。故填Frank took an hour.65.根据“And I got the information over the telephone.”可知,Jim通过打电话完成了调查。故填Jim made the survey over the telephone.66.根据“‘The plane carried 1,000 bags of American silk,’ he said. ‘It’s on sale at sixty dollars a bag; we can sell the silk at 75 dollars a bag. I also found 500 radios; we can sell them at a profit of $2.30 each. There were 1,000 bamboo plates, but they were of poor quality, so I didn’t try to do anything with them.’”可知,这架飞机载有1,000袋美国丝绸,500 台收音机和1000个竹盘。故填There were 1,000 bags of American silk, 500 radios, and 1,000 bamboo plates.67.根据“‘The plane carried 1,000 bags of American silk,’ he said. ‘It’s on sale at sixty dollars a bag; we can sell the silk at 75 dollars a bag. I also found 500 radios; we can sell them at a profit of $2.30 each. There were 1,000 bamboo plates, but they were of poor quality, so I didn’t try to do anything with them.’”可知,丝绸利润:1000袋×(75美元/袋-60美元/袋)=1000×15=15000美元;收音机利润:500台×2.30美元/台=1150美元;竹盘质量差未参与销售,不计入。总利润:15000+1150=16150美元。故填He would get $16,150.68.参考范文I suppose everyone has something they don’t like about themselves. For me, it was my shyness.I was always quiet and afraid to speak in public. This difference once brought me much trouble. I often felt lonely. But then, my teacher encouraged me to join the school debate club. At first, I was nervous, but I tried to take part in small activities. Gradually, I found that my quietness made me a good listener, and I could express my ideas clearly when I was prepared. Now I realize that everyone has differences. We should accept them and turn them into our strengths. Only by accepting ourselves can we truly grow.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇记叙文,为材料作文;②时态:主要为一般过去时;③提示:写作要点已给出,注意不要遗漏提示中的要点,需包含三个要点(自身不同之处、接纳经历、感悟),可适当添加细节,并突出写作要点。[写作步骤]第一步,沿用给定句子,直接点明自身不同之处。第二步,描述具体不同带来的困扰以及转变的过程;第三步,总结感悟,强调差异的价值。[亮点词汇]①in public在公共场合②take part in参加[高分句型]①At first, I was nervous, but I tried to take part in small activities.(but连接的并列句)②Only by accepting ourselves can we truly grow.(倒装句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 山东省枣庄市2025-2026学年八年级英语上期中考试模拟题.docx