资源简介 山东省枣庄市2025-2026学年七年级英语上期中考试模拟题【考试范围:Unit1-Unit4】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择(满分20分)1. A.It’s wide. B.Nice. C.There are five people in her family.2. A.No, there isn’t. B.No, it isn’t. C.Yes, there are.3. A.She can swim. B.Swimming. C.She is at the swimming club.4. A.It’s Wang Min’s. B.It’s beautiful. C.She likes guitars.5. A.In the dining hall. B.In the playground. C.We can run in the playground.6.What does Ms. Chen say about asking questions A.You can’t ask. B.It’s okay to ask. C.Wait until later.7.What does Daming like to eat in the dining hall A.The fresh fruit and hamburger.B.The fresh fruit and vegetable salad.C.The pizza and vegetable salad.8.What club does Eric want to join A.The writing club. B.The music club. C.The skating club.9.Where does Emma like to go to watch birds A.At the zoo. B.In the park. C.In the wild.10.Where is the science lab A.On the first floor. B.On the second floor. C.On the third floor.听短文,选择正确答案,短文读两遍。11.What is the girl’s last name A.Brown. B.Miller. C.White.12.How old is Emma A.12. B.13. C.14.13.Where does Emma live now A.The UK. B.China. C.Australia.14.What does Emma’s father do A.He is a teacher. B.He is a farmer. C.He is a doctor.15.What sport does Emma like A.Basketball. B.Ping-pong. C.Tennis.听短文和问题,选择最佳答案。16.Where’s Linda’s jacket A.On the bed. B.Under the desk. C.On the chair.17.What’s Linda’s favorite(最喜欢的) sport A.Basketball. B.Tennis. C.Volleyball.18.What’s on Linda’s chair A.A tape player. B.A radio. C.A notebook.19.Who is Alice A.Linda’s aunt. B.Linda’s sister. C.Linda’s cousin.20.________ things are on Alice’s desk.A.Two B.Three C.Four二、完形填空(满分10分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出最佳选项。Hello, boys and girls. My name is Bob. These are 21 photos of my family. In the 22 photo, you can 23 my grandparents, Eric and Lucy. They are good to me. In the next photo 24 my parents and my uncle. My uncle is 25 China and his name is Mike. He likes (喜欢) black and white and I like these two 26 , too. In the third (第三) photo are my brother Tom, my sister Jane and my 27 Lily. She is my uncle’s daughter, and 28 jacket is blue. She is very nice. 29 is the girl in the last photo It’s me. My dog Snow is in the photo, 30 .21.A.two B.four C.three D.five22.A.last B.white C.black D.first23.A.say B.meet C.have D.see24.A.am B.are C.is D.have25.A.on B.of C.in D.to26.A.pens B.cups C.colors D.pictures27.A.sister B.cousin C.mother D.brother28.A.she B.her C.my D.his29.A.What B.Who C.Where D.How30.A.and B.but C.not D.too阅读理解(满分30分)ADale: What’s that over there Bill: Where Dale: Over there, on the floor under the desk.Bill: Let’s go and see. Oh, it’s a new watch. It looks like yours.Dale: Is it a black one My watch is black.Bill: No, it’s a white one.Dale: I know. It’s Jim’s. Jim can’t find his watch.Bill: Let’s go and ask him. Hi, Jim. What’s the time Jim: Sorry, I can’t find my watch.Bill: Is your watch a white one like this Jim: Let me see. Yes, it’s mine.Bill: Here you are.Jim: Thank you very much. By the way, I also lost my purple schoolbag. Can you help me find it Bill: Sure. Let’s go to the lost and found. Dale lost his black watch, too. The teacher there can help us.Jim& Dale: Good idea. Let’s go.31.What’s that on the floor A.An old watch B.A black watch C.A white watch D.A purple schoolbag32.Who lost the black watch A.Dale B.Bill C.Jim D.We don’t know33.What’s the time (时间) A.It’s four o’clock B.It’s like yours C.We don’t know D.Let me seeBZhang Jing is from Hangzhou, Zhejiang. She speaks English very well and works hard.Zhang loves her job. When she works, she writes quickly and speaks fluently. Many people like her. They think she is beautiful and she always does a good job.Zhang has many hobbies. She is good at dancing, singing, painting and playing volleyball. When she isn’t at work, she often finds time to watch English TV shows. From those shows, she learns more about different countries. She thinks it is good for her job.Many children say they want to be a person like Zhang. They must study hard. Zhang is good at English, but she keeps learning. That’s why she is always good at her job.34.What does the underlined word (划线单词) “fluently” mean in Chinese A.流利地 B.生疏地 C.健忘地 D.费力地35.Zhang Jing thinks ________ is good for her job.A.painting B.playing volleyballC.singing English songs D.watching English TV shows36.What is the writer’s advice for children A.To work hard. B.To have a hobby.C.To get a good job. D.To study English well.C读下面的文章, 然后判断文章后面各小题, 正确的答案写T,错误的答案写F。This is a room in Linda’s house. There is a big bed, a table, a computer and some chairs in it. There’s a tape and some books on the table. There is a picture on the wall. Linda is in th room. That is Linda’s parents’ room. She is watching TV at home. Her father and mother are in the school. They work hard.37.There is only (只有) one room in Linda’s house.38.A bed, a table, a computer and some chairs are in the room.39.Some books are under the table.40.Linda’s father and mother work in school.David and Judy are deskmates (同桌). 41 Today, Mr. Dean asks his students to play a game.“Kids, you and your deskmate need to find out how you’re different and how you’re the same,” says Mr. Dean.Judy says to David, “ 42 I have brown hair and you have black hair.” She writes hair in the different list (清单).“ 43 ” asks David.“I have a cat,” says Judy. “I have a brother. What about you ”“I have a sister.” David writes pets and family in the different list. 44“You don’t have much time. Work on your same list,” says Mr. Dean.“We are not the same at all,” says David. “ 45 ” “Me, too,” says Judy.A.I have two dogs, and you B.We don’t look the same.C.But I want to be your good friend.D.Judy and David ask each other more questions.E.Mr. Dean is their teacher.F.Their English teacher is Miss Yang.G.We have the same pen.四、阅读下面的短文,根据短文内容,从下面方框内所给11个动词中选择10个意义相符的词,必要时进行词形变化(可添加助动词或者情态动词),填入空白处,每空一词。(满分10分)run have win shake swim leave play watch make join skateEveryone 46 different hobbies. Today more and more people in China love sports. Some people like playing sports on the playground and some people like 47 them online. At school, students play many different sports. They play football, basketball and volleyball. In summer, students often go 48 . In winter, they often go 49 .John is good at 50 but he can’t swim. Lisa can 51 ping-pong well. She 52 a ping-pong club. Last year, she 53 China to take part in a competition (比赛) in Canada. She 54 a prize. How happy she is! Peter and Judy are in the school baseball club. They 55 many friends through the same hobbies. They often play baseball in their free time.五、任务型阅读(满分10分)Last Sunday, the students of our school had a food festival. Jackson is asking Mike about the day.Jackson: What did you do at the food festival Mike: My classmates and I cooked different kinds of food, and sold them to other people. Lots of people liked our food. So we could raise (募集) money for the children in the countryside.Jackson: What kind of food did you make Mike: We made some tomato noodles, vegetable dumplings, meat dumplings, hamburgers, beef soup and some juice!Jackson: Did the teachers or your parents help you Mike: It was difficult for us to cook delicious food, so our teachers and parents helped us a lot. They made posters (海报) to tell people about the food festival. They also taught us how to cook well. The food was so delicious that many people came to buy it.Jackson: What do you think of the food festival Mike: I think it is a great success (成功).根据短文内容,回答下列问题。56.Why did the students have this food festival (不超过9个词)To .57.What kinds of dumplings did the students make (不超过5个词)58.Who helped the students cook the food (不超过4个词)59.The underlined word “it” refers to (指的是) “ ”.60.What does Mike think of this food festival (不超过5个词)六、选词填空(满分10分)阅读下面的短文用方框中所给的单词填空,把短文内容补充完整。每空一词,每个单词只使用一次。(无需词形变化)nature along bird’s its funBird watching is a wonderful activity that allows us to connect with 61 .On a sunny day, I went to the park to watch birds. As I was walking quietly 62 the road, I heard the beautiful songs of different birds. Looking up, I saw a colorful parrot (鹦鹉) sitting on a branch (树枝). Suddenly my son said, “Mum, the 63 feathers (羽毛) were bright green and red!” I smiled, “Yes, and it looks very lively (活跃).”Not far away, there were some sparrows (麻雀) jumping around on the grass. They were small but very active. They were looking for food.I also saw an eagle (鹰) flying high in the sky. It spread (展开) 64 large wings (翅膀). Watching it made me feel free.Bird watching not only brings us 65 but also helps us learn about different kinds of birds and their habits (习性). It makes us enjoy the beauty of nature even more.七、阅读短文,根据题目要求完成各小题。(满分10分)Many hobbies can give us knowledge and help us in some way. Take three-dimensional (3D) printing (3D打印技术) for example. 3D printing can make all kinds of things. It can make a house or a toy car.A group of animal lovers in Brazil helps badly hurt animals with their hobbies. They use 3D printer to create (创造) animal body parts. In one case, the Brazil team used 3D printing to help a tortoise. A forest fire had destroyed (毁坏) almost all of the tortoise’s shell. A shell is something a tortoise can’t live without. The group named the tortoise Freddy and worked together to give her another chance (机会) at life.First, they took photos of Freddy. They also took photos of a healthy tortoise with a complete (完整的) shell. Then, they used a computer program to design a new plastic (塑料的) shell for Freddy. A 3D printer created the shell. It was made in three parts and fit together like a puzzle. The new shell was attached to Freddy’s body. However, they didn’t stop here. Later, they painted the outside of the shell so that it would look like a real one.Freddy now lives with the doctor who helped save her life.66.What do the animal lovers use the 3D printer to do 67.What happened to the tortoise 68.How did the Brazil team help Freddy Put the steps in order.① give the shell to the tortoise ② color the shell ③ take photos ④ make a new shell69.Why did the group paint the outside of the new shell 70.If you have the knowledge of 3D printing, what will you use it to do and why 八、书面表达(满分15分)71.为了了解七年级新生对新校园的印象,你校在英语活动周开展了题为“My New School Life”的征文活动。请你根据以下提示,写一篇英语短文,介绍一下你的校园生活。(1) 你的学校有多少栋楼?(2) 你最喜欢的科目是什么?为什么?(3) 放学后你们经常做什么?(4) 你认为你的新学校怎么样?注意:(1) 词数60左右,标题已给出,不计入总词数;(2) 可适当增加细节,以使行文连贯;(3) 短文中不能出现真实姓名及学校名称。My New School Life________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.B【原文】What is the girl’s family like 2.A【详解】Is there an art festival every spring in your school 3.B【原文】What’s Zhang Ming’s hobby 4.A【原文】Whose is the guitar 5.B【原文】Where do you hold your sports events 6.B【原文】A: Ms Chen, can we ask questions when you’re talking B: Yes, you can. It’s okay to ask if you don’t understand.Question: What does Ms Chen say about asking questions 7.B【原文】A: Do you like the food in our dining hall, Daming B: Yes, it’s great! I especially love the fresh fruit and vegetable salad they have every day.Question: What does Daming like to eat in the dining hall 8.A【原文】A: Hey, what club do you want to join this term, Eric B: I’m going to join the writing club. I really like writing magic stories.Question: What club does Eric want to join 9.C【原文】M: What do you usually do in your free time, Emma W: I like to watch birds in the wild. There are so many kinds of birds.Question: Where does Emma like to go to watch birds 10.C【原文】A: Excuse me, where is the science lab B: It’s next to the library, on the third floor.Question: Where is the science lab 11.A 12.C 13.B 14.A 15.C【原文】Hello, boys and girls. I’m Emma. My last name is Brown. B-R-O-W-N, Brown. I’m fourteen years old. I’m a girl from Australia, but now I live in Beijing with my parents. Both my mother and father are the teachers in a middle school in China. And I’m a student in Class Six, Grade Seven in their school. I have many hobbies. I like playing tennis. And I can play the guitar, too. I’m new in China. I want to make friends here. Would you like to be my friends 16.A 17.B 18.C 19.C 20.A【原文】略21.B 22.D 23.D 24.B 25.C 26.C 27.B 28.B 29.B 30.D【导语】本文主要是通过四张照片,介绍了鲍勃一家人的情况。21.句意:这是我们家的四张照片。two二;four四;three三;five五。根据下文“In the third (第三) photo…”和“…in the last photo”,可推知总共有四张照片。故选B。22.句意:在第一张照片里,你可以看到我的祖父母艾瑞克和露西。last最后的;white白色;black黑色;first第一的。根据下文“In the next photo…”,可知此处表示“第一张照片”。故选D。23.句意:在第一张照片里,你可以看到我的祖父母艾瑞克和露西。say说;meet遇见;have有;see看见。根据前文可知这是一张照片,所以对应的就是“看见”。故选D。24.句意:下一张照片是我的父母和叔叔。am be的第一人称单数;are be的复数和第二人称单数;is be 的第三人称单数;have有。空后“my parents and my uncle”为复数表达,故空处be动词应用are。故选B。25.句意:我的叔叔在中国,他的名字叫迈克。on在……上面;of……的;in在……里面;to向。根据空后“China”可知国家前面用介词in。故选C。26.句意:他喜欢黑白,我也喜欢这两种颜色。pens钢笔;cups杯子;colors颜色;pictures照片。根据“He likes black and white...”可知他喜欢黑色和白色,故此处表示“我也喜欢这两种颜色”。故选C。27.句意:第三张照片是我的兄弟汤姆,我的妹妹简和我的堂姐莉莉。sister姐妹;cousin表(堂)兄弟姐妹;mother母亲;brother兄弟。根据下文“She is my uncle’s daughter…”,可知她是叔叔家的女儿,所示是堂姐妹关系。故选B。28.句意:她是我叔叔的女儿,她的夹克衫是蓝色的。she她(主格);her她(宾格)/她的;my我的;his他的。分析句子,根据空后是名词jacket,可知空处应填形容词性物主代词,根据“She”,可知为女性。故选B。29.句意:最后一张照片中的那个女孩是谁?What什么;Who谁;Where哪里;How如何。根据下文“It’s me.”可知是在询问“谁”,特殊疑问词应用who。故选B。30.句意:我的狗雪花也在照片里。and和;but但是;not不;too也。联系上文可知“我”和狗都在这张照片里,空前有逗号,可知空处应填too,表示“也”。故选D。31.C 32.A 33.C【导语】本文描述了戴尔和比尔在桌子下面的地板上发现了一块白色手表,这是吉姆的,他们也决定帮助吉姆找到丢失的紫色书包的事情。31.细节理解题。根据“it’s a new watch.”以及“No, it’s a white one.”可知,地板上有一块白色的新手表。故选C。32.细节理解题。根据“Dale lost his black watch, too.”可知,戴尔丢了黑色手表。故选A。33.细节理解题。根据“What’s the time Sorry, I can’t find my watch.”可知,我们不知道几点了。故选C。34.A 35.D 36.A【导语】本文介绍了外交部张京的个人背景、工作态度、爱好以及她对持续学习的看法。34.词句猜测题。根据“She speaks English very well and works hard.”可知,她的英语说得非常好,可推测出“fluently”意为“流利地”。故选A。35.细节理解题。根据“When she isn’t at work, she often finds time to watch English TV shows. From those shows, she learns more about different countries. She thinks it is good for her job.”可知,她在不工作的时候经常看英语电视节目,并且她认为这对她的工作有好处。故选D。36.细节理解题。根据“Many children say they want to be a person like Zhang. They must study hard.”可知,许多孩子说他们想成为像张京这样的人,作者给孩子们的建议是努力学习。故选A。37.F 38.T 39.F 40.T【导语】本文介绍了Linda家里的陈设及她的父母。37.细节理解题。根据“Linda is in th room. That is Linda’s parents’ room.”可知,Linda家里不是只有一个房间。故答案为F。38.细节理解题。根据“There is a big bed, a table, a computer and some chairs in it.”可知,房间里有一张大床,一张桌子,一台电脑和一些椅子。故答案为T。39.细节理解题。根据“There’s a tape and some books on the table.”可知,一些书在桌子上。故答案为F。40.细节理解题。根据“Her father and mother are in the school. They work hard.”可知,Linda的父母都在学校工作。故答案为T。41.E 42.B 43.A 44.D 45.C【导语】本文讲述了学生们在Mr. Dean的指导下进行一个游戏,找出他们之间的相同点和不同点。41.根据下文“Today, Mr. Dean asks his students to play a game.”可知,Mr. Dean叫他的学生做一个游戏,因此Mr. Dean是他们的老师,文章开头介绍了David和Judy的关系,此处应是介绍Mr. Dean,选项E“Mr. Dean是他们的老师。”符合语境。故选E。42.根据“I have brown hair and you have black hair.”可知,此处提到了头发颜色的不同,头发属于外貌,选项B“我们看起来不一样。”符合语境。故选B。43.根据“‘I have a cat,’ says Judy.”可知,上文应该是询问Judy是否有宠物,选项A“我有两只狗,你呢?”符合语境。故选A。44.根据“‘You don’t have much time. Work on your same list,’ says Mr. Dean.”可知,Mr. Dean提醒他们时间不多了,结合前面David和Judy之间的互动,他们应该是一直在互相问对方问题来找相同和不同之处,选项D“Judy和David互相问更多的问题。”符合语境。故选D。45.根据“‘We are not the same at all,’ says David.”以及“‘Me, too,’ says Judy.”可知,最后David总结他们没有找到任何相同点,然后说了一句话后,Judy表示赞同,结合备选项,选项C“但我想成为你的好朋友。”符合语境。故选C。46.has 47.watching 48.swimming 49.skating 50. running 51. play 52.joined 53.left 54.won 55.make【导语】本文介绍了人们对于运动的不同爱好,并讲述了一些学生在不同季节的体育活动,及他们在这些运动中所取得的成绩和收获。46.句意:每个人都有不同的爱好。根据“different hobbies”可知,此处指每个人都有不同的爱好,have“有”符合句意;时态是一般现在时,everyone作主语,谓语动词用单三形式has。故填has。47.句意:有些人喜欢在操场上运动,有些人喜欢在线观看。根据“them online”可知,此处指在网上观看,watch“观看”符合句意,根据like doing sth可知,空处填动名词形式。故填watching。48.句意:在夏天,学生们经常去游泳。根据“In summer”可知,此处指游泳,go swimming去游泳,固定短语。故填swimming。49.句意:在冬天,他们经常去滑冰。根据“In winter”可知,skate“滑冰”符合句意,根据go skating“去滑冰”,固定短语。故填skating。50.句意:约翰擅长跑步,但他不会游泳。根据“but he can’t swim”可知,空处填一种运动,run“跑”符合句意,根据be good at doing sth可知,空处填running。故填running。51.句意:莉萨乒乓球打得好。play ping-pong“打乒乓球”,情态动词can后跟动词原形。故填play。52.句意:她加入了一个乒乓球俱乐部。根据下文“last year”可知,加入俱乐部这件事发生在去年以前,因此用一般过去时,join“加入”的过去式是joined。故填joined。53.句意:去年她离开中国去加拿大参加比赛。根据“China to take part in a competition (比赛) in Canada”可知,此处指离开中国,leave“离开”符合句意,根据last year可知,时态用一般过去时。故填left。54.句意:她赢得了一个奖项。时态是一般过去时,根据“a prize”可知,此处填win“赢得”的过去式won。故填won。55.句意:他们通过相同的爱好结识了许多朋友。根据“They often play baseball in their free time.”可知,时态用一般现在时,make friends交朋友,固定短语,主语是复数,谓语动词用原形。故填make。56.raise money for the children in the countryside / help the children in the countryside 57.Vegetable dumplings and meat dumplings. 58.Their teachers and parents. / Teachers and parents. 59.the food 60.It is a great success. / It is successful. / It’s great (wonderful) …【导语】本文讲述了学生们在老师和家长的帮助下举办了一个食物节,通过制作和售卖美食为乡村儿童募集资金的故事。56.根据“So we could raise (募集) money for the children in the countryside.”可知,举办美食节是为了给乡村的孩子筹钱/帮助乡村的孩子。故填raise money for the children in the countryside / help the children in the countryside。57.根据“Mike: We made some tomato noodles, vegetable dumplings, meat dumplings, hamburgers, beef soup and some juice!”可知,学生们制作了蔬菜馅饺子和肉馅饺子。故填Vegetable dumplings and meat dumplings.58.根据“It was difficult for us to cook delicious food, so our teachers and parents helped us a lot.”可知,老师和父母帮助学生们烹饪食物。故填Their teachers and parents. / Teachers and parents.59.根据“The food was so delicious that many people came to buy it.”可知,食物很好吃,很多人都来买。“it”指代食物。故填the food。60.根据“Mike: I think it is a great success (成功).”可知,迈克认为这次美食节是成功的/很棒的。故填It is a great success. / It is successful. / It’s great (wonderful) …61.nature 62.along 63.bird’s 64.its 65.fun【导语】本文主要讲述了作者去公园观鸟的经历,描述了看到的不同鸟类以及观鸟带来的乐趣。61.句意:观鸟是一项精彩的活动,能让我们与大自然联系起来。根据常识和语境可知,观鸟是与大自然(nature)接触的活动,故填nature。62.句意:当我沿着路静静地走着时,我听到了不同鸟儿的美丽歌声。walk along表示“沿着……走”,符合语境。故填along。63.句意:妈妈,那只鸟的羽毛是鲜亮的绿色和红色!根据语境和空后的名词feathers可知,此处表示“那只鸟的羽毛”,应用bird’s。故填bird’s。64.句意:它展开了它的大翅膀。根据语境和空后的名词wings可知,此处表示“它的翅膀”,故填its。65.句意:观鸟不仅给我们带来乐趣,还帮助我们了解不同种类的鸟和它们的习性。短语bring sb. sth.表示“给某人带来某物”,理解语境可知,此处表示“乐趣”,故填fun。66.They use 3D printer to create animal body parts./ They use 3D printer to help a tortoise. 67.A forest fire had destroyed almost all of the tortoise’s shell/ The tortoise’s shell was broken. 68.③④①② 69.They painted the outside of the shell so that it would look like a real one.To let it look like a real shell.Because it can let the new shell look like a real shell. 70.I will use 3D printing to help animals too because I love animals and animals are our friends. / I will use 3D printing to make human body parts because I want to help some (disabled/sick) people. / I will use 3D printing to help make planes and ships to make our country stronger.【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了巴西的一个团队利用3D打印技术为乌龟制作了一个人造的壳。66.根据“A group of animal lovers in Brazil helps badly hurt animals with their hobbies. They use 3D printer to create animal body parts. In one case, the Brazil team used 3D printing to help a tortoise.”可知,他们使用3D打印机创造动物身体部位。在一个案例中,巴西团队使用3D打印来帮助一只乌龟。故填They use 3D printer to create animal body parts./They use 3D printer to help a tortoise.67.根据“A forest fire had destroyed almost all of the tortoise’s shell.”可知,是一场森林大火几乎摧毁了这只乌龟的壳。故填A forest fire had destroyed almost all of the tortoise’s shell./The tortoise’s shell was broken.68.根据“First, they took photos of Freddy.”、“A 3D printer created the shell.”、“The new shell was attached to Freddy’s body.”、“Later, they painted the outside of the shell so that it would look like a real one.”可知,团队帮助乌龟造壳的过程是:先拍一个完整的乌龟壳的照片;其次通过3D打印制作乌龟壳;然后给乌龟装上壳;最后给乌龟壳涂上颜色,看起来好像真的一样。因此正确顺序为:③take photos④make a new shell①give the shell to the tortoise②color the shell。故填③④①②。69.根据“However, they didn’t stop here. Later, they painted the outside of the shell so that it would look like a real one.”可知,后来,他们对贝壳的外部进行了粉刷,使其看起来像一个真实的贝壳。团队给龟壳涂颜色是为了让人工制作的龟壳看起来更加逼真。故填They painted the outside of the shell so that it would look like a real one./To let it look like a real shell./Because it can let the new shell look like a real shell.70.根据本文内容进行回答,言之有理即可,使用一般将来时态。故填I will use 3D printing to help animals too because I love animals and animals are our friends./I will use 3D printing to make human body parts because I want to help some (disabled/sick) people./I will use 3D printing to help make planes and ships to make our country stronger.71.例文My New School Life My new school is really nice. There are five buildings in total, including classrooms, a library, and a gym. My favorite subject is English because it’s interesting and I can learn a lot about different cultures. After school, I often play basketball with my classmates on the playground. I think my new school is wonderful. The teachers are kind and the classmates are friendly. I enjoy my school life very much.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇记叙文,为材料作文;②时态:以“一般现在时”为主;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏提示,并适当添加细节,注意字母大小写以及标点符号。[写作步骤] 第一步,先介绍新学校的整体情况及硬件设施,点明学校给人的整体印象和主要建筑构成,让读者对学校有初步了解。 第二步,再描述个人在学校的学习与生活,包括喜爱的学科及原因、课后活动,展现校园生活的具体内容。 第三步,最后总结对新学校及校园生活的感受,表达对学校的认可、对师生关系的满意以及对校园生活的喜爱,升华文章情感。 [亮点词汇] ①in total 总共②learn a lot about 了解很多关于……③after school 放学后[高分句型] My favorite subject is English because it’s interesting and I can learn a lot about different cultures.(because引导原因状语从句) 答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 山东省枣庄市2025-2026学年七年级英语上期中考试模拟题.docx