山东省青岛市2025-2026学年七年级英语上册 期中考试模拟题(含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

山东省青岛市2025-2026学年七年级英语上册 期中考试模拟题(含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

山东省青岛市2025-2026学年七年级英语上期中考试模拟题
【考试范围:Unit1—Unit4】
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、听力选择(满分20分)
1. A.read notices B.read books C.spell words
2.A.weekdays B.weekends C.Wednesdays
3.A.try B.dry C.cry
4. A.a bag B.a ball C.a bottle
5.Where did Tina go last weekend
A.To the lake. B.To the beach. C.To the park.
6.What did Tim buy for his brother
A.A new watch. B.A baseball. C.A basketball.
7.What would the boy like to eat
A.Cakes. B.Noodles. C.Dumplings.
8.What does Nancy’s dog look like
A.It’s black and heavy. B.It has white legs. C.It has big eyes.
9.What does Jim often do on the bus
A.He often reads books. B.He often talks with others. C.He often listens to music.
10.Where can students play football after school
A.In front of the classroom building. B.Behind the classroom building. C.In the classroom building.
听下面一段短文,短文后有五道小题。短文读两遍。请你听完短文后,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
11.What does the school gate look like
A.A bird. B.A book. C.A flower.
12.What color is the library
A.Red. B.Brown. C.Green.
13.What is behind the science building
A.The sports hall. B.The library. C.The dining hall.
14.Where is the office building
A.Behind the classroom building.
B.On the right of the dining hall.
C.Between the classroom building and dining hall.
15.What’s in the middle of the school
A.The library. B.The playground. C.The dining hall.
16.How does Sally often go to her grandparents' home
A.By bus. B.By bike. C.On foot.
17.How old is the library
A.About 50 years old. B.About 100 years old. C.About 150 years old.
18.What’s next to the post office
A.A supermarket. B.A park. C.A library.
19.Where is the park
A.Behind Walking Street. B.In front of Walking Street. C.Behind the post office.
20.What do Sally’s grandparents always do in the afternoon
A.Sing and dance. B.Take a walk. C.Play basketball.
二、语音题(满分5分)
请找出画线部分发音与所给音标一致的一项。
21./i:/
A.really B.seat C.great D.head
22./ /
A.across B.hall C.parrot D.change
23./ /
A.bird B.sport C.large D.sure
24./ /
A.another B.most C.pot D.violin
25./ /
A.music B.summer C.guitar D.full
三、完形填空(满分20分)
(A )
Tony is eight years old. He likes to play with a paper plane in the 26 . His English teacher, Ms. Miller, always stops him when she sees it. Tony knows it is (a) 27 , but he feels unhappy.
One Sunday, Tony meets Ms. Miller at the park. He wants to run away, 28 it’s too late. He has to go to her and he raises his hand to 29 her.
“There is no need to raise your hand, Tony. What would you like to say ” Ms. Miller says.
“I only want to say hello to you.”
Just then, Ms. Miller’s 30 is blown away (被风吹走). “Oh, my hat.” she shouts. Tony helps her get it back.
“Thank you so much, Tony.”
Tony is happy. He asks Ms Miller to see his favourite 31 . They come to the corner of the park and sit down together. It’s beautiful there, with lots of flowers. Ms Miller takes out a piece of paper from her bag and 32 a plane. Tony plays with it and then lets it fly away. “This is a 33 paper plane for me. It means so much to me.” Tony says.
After that, Tony 34 a lot at school. He starts to like the English class. And reading English is his new 35 .
26.A.gym B.field C.classroom
27.A.fun B.way C.mistake
28.A.so B.but C.and
29.A.greet B.thank C.meet
30.A.hat B.bag C.book
31.A.animal B.place C.food
32.A.makes B.takes C.notices
33.A.special B.modern C.beautiful
34.A.keeps B.changes C.sends
35.A.member B.activity C.hobby
(B)
Lisa has a habit of keeping a diary. Here is one of her diary entries.
Saturday, October 28th, Cool. Last night, I 36 Dad to drive me to the National Zoo this morning, but he said he had to go to the train station to meet a friend. Then Mom said she was 37 and that she could go to the zoo with me. We have two cars in our house. But Mom isn’t good at 38 , so we plan (计划) to ride there. We will leave at 9: 45. It will 39 us thirty minutes. Now, Mom is in the 40 , brushing her teeth. I want to go to the National Zoo because I want to say 41 to the three pandas-Mei Xiang, Tian Tian and their son Xiao Qi Ji. They are big stars of the National Zoo, but they will leave for 42 on November 8th. Saying goodbye to them is not an 43 thing for me because I really love pandas. And you know 44 Xiao Qi Ji’s birthday is on August 21st. My birthday is on August 21st, too. I’m 45 that Xiao Qi Ji will live a happy life in China. Some day, I want to go to China to see him again.
36.A.asked B.told C.taught D.helped
37.A.terrible B.lovely C.free D.slow
38.A.fishing B.flying C.driving D.cooking
39.A.hear B.visit C.make D.take
40.A.museum B.bathroom C.kitchen D.bedroom
41.A.sorry B.hello C.goodbye D.thanks
42.A.China B.the US C.Canada D.Russia
43.A.early B.easy C.old D.excellent
44.A.what B.how C.why D.where
45.A.special B.surprised C.afraid D.sure
阅读理解(满分30分)
A
A young woman spends her time helping people know more about saving Yangtze’s ‘smiling angels (天使)’. The Yangtze River is their home. They are Yangtze finless porpoises (江豚)—a kind of animal in danger in China.
We know they have a beautiful smile because of their special mouth. That’s why people love them so much. ________ People take so many fish from the river that the finless porpoises have less food to eat. And the water isn’t so good as before. There are only around 1,000 of the porpoises left. Many volunteers (志愿者) are working hard to save them. Tan Ge is one of them.
Tan Ge was born in 1991. She grew up in Hunan’s Yueyang, a city beside Dongting Lake. The lake is linked (连接的) to the Yangtze River. After learning about this important animal and the importance of saving the animal, she joined a group of volunteers and started working to save them.
As she worked with the volunteers, Tan Ge learned more about the animal: And she knew that maybe a lot of people, like herself, didn’t know much of the animal. So, in 2018, she joined an association (协会).
After that, she tried her best to work for the animal: She joined in over 350 field trips to fight against bad fishing. She saved not only finless porpoises, but also other kinds of wildlife in the area.
46.Why do people love Yangtze finless porpoises very much
A.Because they have a beautiful smile. B.Because they look like fish.
C.Because they are important to us. D.Because they can sing well.
47.Which sentence can be put in ______
A.And they are always smiling. B.However, they don’t smile any more.
C.So they are in great danger. D.But they are really nice.
48.What does the underlined word “them” refer to
A.Rivers in China. B.All kinds of fishes. C.Yangtze·finless porpoises. D.Volunteers.
49.Which is the right order according to the passage
①Tan Go joined a group of volunteers.
②Tan Ge grew up in Hunan’s Yueyang.
③Tan Ge joined an association to save Yangtze finless porpoises.
④Tan Ge learned about the importance of protecting Yangtze finless porpoises.
A.②④①③ B.①②④③ C.②④③① D.②①④③
50.What’s the best title of the passage
A.Working with Volunteers B.Saving’ Smiling Angels’
C.A Young Volunteer’s Dream D.Wildlife in Dongting Lake
B
Today, people want to keep healthy through sports and exercise. But some of them have some wrong ideas about it. “A plate of chicken is a good meal before games because it has much energy.”
In fact, the best meal before games should have carbohydrates (碳水化合物). Food like potatoes, bread, bananas are rich in it, but chicken and meat are not.
“The best time to exercise is early in the morning.”
No. Morning is a good time to exercise, but it may not be suitable for you. If an afternoon or evening is suitable for you, and you enjoy the feeling of getting healthier, you can choose any time to exercise. So there is no fixed time for you to exercise.
“If you drink water when you exercise, you’ll feel tired.”
The fact is that you must have some water during breaks (休息时间) when you exercise. And after exercising, you must have water. If you don’t drink water, then you may feel tired.
“Exercising every day is quite important.”
Wrong. Too much exercise is bad for your health. You need to give your body a day of rest.
51.According to the passage, we must drink water ________.
A.in the morning B.when you exercise
C.during breaks and after exercising D.when you feel tired
52.________ wrong ideas people have about sports and exercise are mentioned in the article.
A.Three B.Four C.Two D.Five
53.The underlined word “fixed” probably means ________ in Chinese.
A.important B.difficult C.unchangeable D.simple
54.Which of the following is TRUE according to the passage
A.Don’t drink water when you exercise, or you’ll feel tired.
B.Evening is the best time to exercise because it’s always cool.
C.You should eat enough meat because it can give you energy before games.
D.Exercising too much is not good for us.
55.Which of the following will be the best title (标题)
A.Results of sports and exercise B.Best time for sports and exercise
C.Reasons for sports and exercise D.Wrong ideas about sports and exercise
第二节 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
My dream school is modern and bright.
56 It has a big library with many floors. 57 There is also a cool art centre in the school. It is a building with many glass walls. 58 Outside, there are also two football fields and a large playground. We can play and have great fun. Our classrooms are big and clean. 59 They are at the back of the classroom. We can get information on the computers. 60 It has all kinds of healthy food and snacks.
My dream school is the best place to learn and have a good time!
A.We have lots of after-school activities there.
B.I think it’s the best school in the world.
C.It has many tall buildings and smart classrooms.
D.We can read different kinds of books in it.
E.My favourite part of my dream school is the dining hall.
F.There are four computers in each classroom.
五、短文填空(满分10分)
阅读下面的短文,在空白处填入适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式,
How do you spend your birthday Different people have different 61 (way).
Chen Jie
I always spend my birthday 62 my friends. They always bring nice gifts to me. But last year, my friend Mingming didn’t bring 63 (some) gift for me. That 64 (make) me unhappy. For me, a gift from a friend is a symbol of friendship. We always have a party. That’s 65 (interested).
Xu Lingling
When it’s my birthday, I often tell my best friends. Usually they bring me some gifts. If someone 66 (do) not have a gift, I am still happy. We don’t have a party. We just talk 67 something that we like. Mother usually 68 (cook) a delicious meal for us. We have fun.
Liu Yuan
On my birthday, my parents always tell 69 (they) friends and our relatives (亲戚). Everyone of them gives 70 (I) some money. We have a big dinner at a big restaurant. And we are happy.
任务型阅读(满分10分)
阅读下面文本,完成1至5小题。
My New School
I’m Lisa, my new school is very beautiful. There are six buildings in our school: a library, an office building, a classroom building, a dining hall, a sports hall and a science building.
In the middle of the school is a big sports field. We go there and do morning exercises every day. The library is on the left of the sports field near the school gate. There are many books, maps and computers in it. Behind the library, on the left, are the school offices. Our teachers work there.
Between this building and the dining hall is the classroom building with twenty-four classrooms. Our classrooms are big and clean. On the right of the classroom building is the dining hall. I love the food there. It’s delicious. In front of the dining hall is the sports hall and the building in front of that is for science. There are six science labs and five computer rooms in the science building. I love science.
71.How many buildings are there in the school
72.What does Lisa do on the sports field every day
73.Fill the names of the buildings on the map.
① ② ③ classroom building
④ ⑤ the sports hall ⑥
74.Does Lisa like the classrooms in her new school
75.What is your school like
六、阅读下面文本,完成1至5小题。(满分10分)
Bob is 9 years old, and I am his pencil. Bob is my good friend. I am with him in his hand or in his pencil bag every day. I am a blue pencil. Bob likes the colour.
Bob’s pencil bag is at home. I like the home and I have some friends here. They are two erasers,a pen and a ruler. I like to be with (A)them because they like me too.We are always happy in the pencil bag.
This morning I am not happy, because a new pen comes in. It’s a black music pen. It can write and sing. But I can only help Bob to write. Does Bob still like me
Evening comes. It is time to write. Bob holds (握住) me again. He likes writing with no music. I am happy to help him again. I am still Bob’s favourite.
76.What am “I” in this passage (文章)
77.What color does Bob like
78.(A)处划线单词 them指代的是:
79.What can the music pen do
80.How do “I” feel at last
八、书面表达(满分15分)
81.学校下周英语沙龙的主题是分享一次学校旅行。你们学校组织的外出旅行活动中,哪一次外出给你留下了深刻印象呢?请根据信息提示,记录你的一次学校旅行,准备与大家分享。
要求:
1. 词数70~90;
2. 包含提示内容, 可适当发挥;
3. 文中不能出现真实校名和人名。
My School Trip
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.A
【原文】Let’s read the notices on the whiteboard.
2.C
【原文】We often play football on Wednesdays together.
3.B
【原文】My mouth feels dry.
4.C
【原文】There is a yellow bottle on the desk.
5.B
【原文】A: Did you go to the lake last weekend, Tina
B: No, I went to the beach. Although it rained a lot, I had a great time.
6.C
【原文】A: Tim, what did you buy for your family during the trip
B: I bought a new watch for my mom and a basketball for my brother.
7.C
【原文】A: Wow! There are cakes, noodles and dumplings. What would you like to eat, Amy
B: I’d like some cakes. What about you
A: I want some dumplings.
8.B
【原文】A: Hi Nancy. Is that black dog yours
B: No. My dog is the one with white legs. It is very heavy.
A: Wow. It is very pretty.
9.A
【原文】A: Jim often reads books on the bus.
B: Oh, it’s bad for his eyes.
10.B
【原文】A: Where can we play football after school, Mr Zhang
B: There’s a big playground behind the classroom building.
Question: Where can students play footballl after school
11.A 12.C 13.A 14.C 15.B
【原文】
This is a map of our school. Look! This is the school gate. It looks like a flying bird. On the right of the gate, there is a green building. It’s the library. The science building is behind the library, and behind the science building is the sports hall.
On the left of the playground, there are three buildings. They are the classroom buildings, the office building and the dining hall. The office building is between the classroom building and the dining hall. Where’s the playground Look, it’s in the middle of the school.
16.C 17.C 18.A 19.A 20.B
【原文】
I’m Sally. My grandparents live in a nice neighborhood, it’s an interesting place to visit. I like to spend time there on weekends. I often walk along main street to get there. There is an old building in the center of the neighborhood. It’a library, it’s about one hundred and fifty years old and lots of people like to read books there. There is an old post office across from the library. It’s about one hundred years old. Next to it, there is a supermarket, my favorite place in the neighborhood is walking street. There are many small restaurants on this street. There is a park behind walking street. My grandparents always walk around in the park every afternoon. It’s nice and quiet and they can enjoy the clean air and sunshine.
21.B 22.C 23.A 24.A 25.D
【解析】21.really/ ri li/;seat/si t/;great/ɡre t/;head/hed/。seat的画线部分发音为/i:/。故选B。
22.across / kr s/;hall/h l/;parrot/ p r t/;change/ p r t/。parrot的画线部分发音为/ /。故选C。
23.bird/b d/;sport/sp t/;large/lɑ d /;sure/ (r)/。bird的画线部分发音为/ /。故选A。
24.another/ n (r)/;most/m st/;pot/p t/;violin / va l n/。another的画线部分发音为/ /。故选A。
25.music/ mju z k/;summer/ s m (r)/;guitar/ɡ tɑ (r)/;full/f l/。full的画线部分发音为/ /。故选D。
26.C 27.C 28.B 29.A 30.A 31.B 32.A 33.A 34.B 35.C
【导语】本文讲述了一个名叫托尼的八岁男孩在学校和公园里与他的英语老师米勒女士之间发生的故事。
26.句意:他喜欢在课堂上玩纸飞机。
gym体育馆;field田野;classroom教室。根据“always stops him when she sees it”可知,老师会阻止他,故可推知是在教室里玩飞机。故选C。
27.句意:托尼知道这是一个错误,但他感到不开心。
fun乐趣;way方式;mistake错误。根据“but he feels unhappy”可知,托尼知道自己做的是错误的。故选C。
28.句意:他想逃跑,但已经太晚了。
so因此;but但是;and和。根据“He wants to run away…it’s too late”可知,他想逃跑,已经太晚了,两个分句之间是转折关系。故选B。
29.句意:他不得不走向她,并举手向她打招呼。
greet问候;thank感谢;meet遇见。根据“Tony meets Ms. Miller at the park”可知,托尼在公园遇到了米勒老师,所以此处是举手打招呼。故选A。
30.句意:就在这时,米勒老师的帽子被风吹走了。
hat帽子;bag包;book书。根据“Oh, my hat.”可知,刮走的是帽子。故选A。
31.句意:他请米勒老师去看他最喜欢的地方。
animal动物;place地方;food食物。根据“They come to the corner of the park”可知,他们来到公园的一角,可推知是喜欢的地方。故选B。
32.句意:米勒老师从包里拿出一张纸,折了一架飞机。
makes制造;takes拿;花费;notices注意到。根据“a plane”可知,此处是指米勒老师折了一架纸飞机。故选A。
33.句意:这对我来说是一架特别的纸飞机。
special特别的;modern现代的;beautiful美丽的。根据“It means so much to me”可知,托尼说它对我意义重大,可知此处指特殊的。故选A。
34.句意:从那以后,托尼在学校进步了很多。
keeps保持;changes改变;sends发送。根据“He starts to like the English class.”可知,他开始喜欢上英语课,和第一段对比,可知他是改变了很多。故选B。
35.句意:而阅读英语成了他的新爱好。
member成员;activity活动;hobby爱好。根据“He starts to like the English class.”可知,他开始喜欢上英语课,可推知读英语成了他的新爱好。故选C。
36.A 37.C 38.C 39.D 40.B 41.C 42.A 43.B 44.A 45.D
【导语】本文是Lisa的一篇日记,内容是关于她和妈妈一起去动物园的计划。
36.句意:昨晚,我让爸爸今天早上开车带我去国家动物园,
asked询问;told告诉;taught教;helped帮助。ask sb. to do“要求某人做某事”,是固定搭配。故选A。
37.句意:然后妈妈说她有空,可以和我一起去动物园。
terrible可怕的;lovely可爱的;free空闲的;slow慢的。根据“she could go to the zoo with me”可知,妈妈说她可以带我去,可推知她有时间。故选C。
38.句意:但是妈妈不擅长开车,所以我们计划骑自行车去那里。
fishing钓鱼;flying飞行;driving驾驶;cooking烹饪。根据“we plan (计划) to ride there”可知,我们计划骑自行车去那里是因为妈妈不擅长开车。故选C。
39.句意:这会花费我们三十分钟。
hear听;visit参观;make制作;take花费。带走根据“thirty minutes”可知,此处指花费三十分钟。故选D。
40.句意:现在,妈妈在浴室里,她在刷牙。
museum博物馆;bathroom浴室;kitchen厨房;bedroom卧室。根据“brushing her teeth.”可知,刷牙应该在浴室。故选B。
41.句意:我想去国家动物园是因为我想向三只熊猫——美香,天天和他们的儿子小奇迹说再见。
sorry对不起;hello你好;goodbye再见;thanks谢谢。根据“Saying goodbye to them is not an”可知,下文提到三只熊猫要离开了,是向它们说再见。故选C。
42.句意:但他们将在11月8日前往中国。
China中国;the US美国;Canada加拿大;Russia俄罗斯。根据“Some day, I want to go to China to see him again.”可知,下文提到有一天会来中国看它们,可知它们是来中国。故选A。
43.句意:对我来说,和它们告别并不是一件容易的事情,因为我真的很喜欢熊猫。
early早的;easy容易的;old老的;excellent优秀的。根据“I really love pandas”可知,我真的很喜欢熊猫,故和它们告别并容易。故选B。
44.句意:而且你猜怎么着?
what什么;how如何;why为什么;where哪里。you know what “你猜怎么着”,固定搭配。故选A。
45.句意:我确定小奇迹在中国能过上幸福的生活。
special特别的;surprised惊讶的;afraid害怕的;sure确定的。根据“Some day, I want to go to China to see him again.”可知,下文提到有一天,我想去中国再次见到它,且中国是熊猫的故乡,故此处是确定小奇迹在中国能过上幸福的生活。故选D。
46.A 47.B 48.C 49.A 50.B
【导语】本文主要讲述了年轻志愿者谭格致力于拯救长江江豚这一濒危动物的故事,介绍了江豚的现状以及谭格为此所做的努力。
46.细节理解题。根据“We know they have a beautiful smile because of their special mouth. That’s why people love them so much.”可知,人们非常喜欢长江江豚是因为它们有着美丽的微笑。故选A。
47.词句猜测题。前文提到人们因为江豚美丽的微笑而喜欢它们,后文又讲述了江豚面临食物减少、水质变差等生存危机,数量仅剩下大约1000只。所以此处应是转折,表明江豚如今面临的困境,不再能像以前一样“微笑”,这里的 “不微笑” 象征着它们生存艰难。故选B。
48.词句猜测题。根据前文“Many volunteers are working hard to save them.”以及上文对长江江豚面临危险的描述可知,them指代的是长江江豚。故选C。
49.细节排序题。根据“Tan Ge was born in 1991. She grew up in Hunan’s Yueyang, a city beside Dongting Lake.”可知,②谭格在湖南岳阳长大是最先发生的;接着“After learning about this important animal and the importance of saving the animal”,即④谭格了解到保护长江江豚的重要性;然后“she joined a group of volunteers and started working to save them”,也就是①谭格加入了一群志愿者;最后“So, in 2018, she joined an association (协会).”,即③谭格加入了一个拯救长江江豚的协会。所以正确顺序是②④①③,故选A。
50.主旨大意题。文章主要围绕着拯救长江江豚展开,讲述了江豚的现状以及志愿者谭格为拯救它们所做的努力。选项 B“拯救‘微笑天使’”符合文章主旨。故选B。
51.C 52.B 53.C 54.D 55.D
【导语】本文介绍了一些人们关于锻炼和运动的错误观念。
51.细节理解题。根据文中第六段“The fact is that you must have some water during breaks when you exercise. And after exercising, you must have enough water.”可知,我们应该在锻炼期间休息时,或锻炼之后喝水。故选C。
52.细节理解题。根据文中第一段“A plate of chicken is a good meal before games because it has much energy.”;第三段“The best time to exercise is early in the morning.”;第五段“If you drink water when you exercise, you’ll feel tired.”;第七段“Exercising every day is quite important.”可知,本文主要提到了四个对锻炼的错误看法。故选B。
53.词句猜测题。根据文中第四段“If an afternoon or evening is suitable for you, and you enjoy the feeling of getting healthier, you can choose any time to exercise. So there is no fixed time for you to exercise.”可知,不用固定时间来锻炼,你可以选择任何时间来锻炼,unchangeable“不变的”,与fixed意思接近。故选C。
54.细节理解题。根据文中最后一段“Too much exercise is bad for your health.”可知,过度的锻炼对健康没有好处。故选D。
55.最佳标题题。结合文章内容可知,本文主要讲述了人们对锻炼的四种错误看法。故选D。
56.C 57.D 58.A 59.F 60.E
【导语】本文主要介绍了作者梦想中的学校的样子。
56.根据前文“My dream school is modern and bright.”及后句“It has a big library with many floors.”可知,此处应总的介绍学校的大环境,选项C“它有许多高楼和智能教室。”符合语境。故选C。
57.根据上句“It has a big library with many floors.”可知,前句介绍了图书馆,选项D“我们可以在里面阅读不同类型的书籍。”符合语境。故选D。
58.根据上文“There is also a cool art centre in the school.”可知,学校里还有一个很酷的艺术中心,选项A“我们在那里有很多课后活动。”符合语境。故选A。
59.根据后文“They are at the back of the classroom. We can get information on the computers.”可知,后文介绍了通过电脑获取很多信息,选项F“每个教室有四台电脑。”符合语境。故选F。
60.根据下句“It has all kinds of healthy food and snacks.”可知,后文介绍了餐厅的美食,选项E“我的梦想学校中我最喜欢的部分是餐厅。”符合语境。故选E。
61.ways 62.with 63.any 64.made 65.interesting 66.does 67.about 68.cooks 69.their 70.me
【导语】本文主要介绍了不同的人有不同的生日庆祝方式。
61.句意:不同的人有不同的方式。different后加可数名词复数ways“方式”。故填ways。
62.句意:我总是和朋友们一起过生日。根据“spend my birthday...my friends”可知是和朋友一起度过,with“和”。故填with。
63.句意:但是去年,我的朋友明明没有给我带任何礼物。句子是否定句,用any。故填any。
64.句意:这让我很不高兴。根据“last year”可知句子用一般过去时,动词用过去式。故填made。
65.句意:这很有趣。作be动词的表语用形容词,且此处形容物用interesting“有趣的”。故填interesting。
66.句意:如果有人没有礼物,我仍然很高兴。根据“I am still...”可知句子用一般现在时,主语是someone,谓语动词用单三does。故填does。
67.句意:我们只是谈论一些我们喜欢的事情。talk about“谈论”。故填about。
68.句意:妈妈通常为我们做一顿美味的饭。根据“usually”可知句子用一般现在时,主语是Mother,谓语动词用单三cooks。故填cooks。
69.句意:在我生日那天,我父母总是告诉他们的朋友和我们的亲戚。修饰名词friends用形容词性物主代词their。故填their。
70.句意:他们每个人都给我一些钱。此处作gives的宾语用代词宾格me。故填me。
71.Six./6. 72.She does morning exercises. 73. Library Office building Dining hall Science building 74.Yes, she does. 75.My school is beautiful and big. (合理即可)
【导语】本文作者介绍了自己的学校,详细描述了学校内的各个建筑及其位置关系。
71.根据“There are six buildings in our school...”可知,有6个建筑物。故填Six./6.
72.根据“In the middle of the school is a big sports field. We go there and do morning exercises every day.”可知,她每天在操场做早操。故填She does morning exercises.
73.根据“There are six buildings in our school: a library, an office building, a classroom building, a dining hall, a sports hall and a science building.”可知我们学校有六栋建筑:图书馆、办公楼、教学楼、食堂、体育馆和科学楼;“The library is on the left of the sports field near the school gate.”可知图书馆位于运动场左侧,靠近学校门口,符合图片中1的位置;“Behind the library, on the left, are the school offices.”可知图书馆后面的左侧是办公楼,符合图片中2的位置;“Between this building and the dining hall is the classroom building”可知办公楼和食堂之间是教学楼,因此食堂符合图片中4的位置;“In front of the dining hall is the sports hall and the building in front of that is for science.”可知食堂前面是体育馆,体育馆前面的建筑是科学楼,因此体育馆符合图片中5的位置,科学楼符合图片6的位置。故填Library;Office building;Dining hall;Science building。
74.根据“Between this building and the dining hall is the classroom building with twenty-four classrooms. Our classrooms are big and clean.”可知喜欢学校的教室,觉得又大又干净。故填Yes, she does.
75.开放题,合理即可。参考答案:My school is beautiful and big.
76.I am Bob’s pencil. 77.Blue. 78.Two erasers, a pen and a ruler. 79.It can write and sing. 80.Happy.
【导语】这段文章以一支蓝色铅笔的视角讲述了它与主人Bob的日常。
76.根据“Bob is 9 years old, and I am his pencil.”可知,文章中第一人称的“我”是Bob的铅笔。故填I am Bob’s pencil.
77.根据“Bob likes the colour.”可知,Bob最喜欢蓝色。故填Blue.
78.根据“They are two erasers,a pen and a ruler. I like to be with (A)them”可知,他们是两块橡皮擦、一支钢笔和一把尺子,我喜欢和“他们”在一起。此处的“他们”指的是两块橡皮擦、一支钢笔和一把尺子。故填Two erasers, a pen and a ruler.
79.根据“It’s a black music pen. It can write and sing.”可知,这只音乐笔可以写字和唱歌。故填It can write and sing.
80.根据“I am happy to help him again”可知,我很开心能够再次帮助他。故填Happy.
81.One possible version:
My School Trip
Last Saturday, our class took a trip to Forest Park. It was sunny that day. We arrived there at 8:30.
In the morning, we climbed a mountain. Along the way, we saw beautiful flowers and tall trees. We talked and sang happily. It took us about three hours to get to the top. How interesting it was! At noon, we ate our lunch on the top. I was so hungry that I ate a bowl of rice with chicken. In the afternoon, we put up tents at the foot of the mountain. There we played games and took photos.
Happy times always pass by quickly. But I really had fun on the trip.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇记叙文;
②时态:本文以“一般过去时”为主;
③提示:题目要求根据提示描述一次学校的旅行,包括旅行的时间、天气、活动以及自己的感受。写作时注意适当增加细节,不要遗漏要点。
[写作步聚]
第一步,开篇点题;
第二步,根据所给要点,依次介绍学校旅行的时间、天气以及具体的活动;
第三步,最后表达自己的感受。
[亮点词汇]
①get to 到达
②at noon 在中午
③put up 支起
[高分句型]
①It took us about three hours to get to the top..(it作形式主语)
②I was so hungry that I ate a bowl of rice with chicken.(so...that...引导的结果状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表