资源简介 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科2025 - 2026学年七年级上册英语单元核心素养培优卷外研版(2024)Unit 6 Fantastic friends本试卷共9页,满分120分,考试用时120分钟。注意事项:1.答卷前、考生务必将自己的姓名、准考证号填写在试卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用黑色签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内,写在试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将试卷和答题卡一并交回。一、完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)My mom and I flew to Whitehorse to care for my old sick grandfather. We 1 to spend two months in the town of my youth.A few days before we arrived, my grandfather called to say he was flying to Vancouver for another operation (手术). My mom had already booked the air tickets and her 2 from work, so even though my grandfather wouldn’t be there, we made the trip north anyway.Grandpa 3 a dog. He got it from a local shelter (收容所) two years earlier and renamed him “Scruffy”. 4 we were alone in my grandpa’s house with nothing to do, Scruffy saved us. The dog needed to be walked. Those walks were 5 to revisit the place where I grew up. I left that small town behind as soon as I finished primary school, but Scruffy took us to the school where 6 picture still hung.By the fall, we were back in Toronto and Grandpa was back in Whitehorse. I flew to 7 him. When I arrived, my grandpa was tired and 8 a lot. With no one to talk to, I found myself chatting with Scruffy. He was always excited to see me. I gave him many 9 : Scruffster, Scruff man, Scruffmaster. He would 10 reply to them all.The last month of the year was 11 . My grandfather passed away. Visitors came and went. Boxes were packed. My mom and I were too 12 to keep Scruffy. But it didn’t matter because months earlier, Scruffy had 13 the heart of my grandpa’s home care nurse.Last summer, I took a trip to Whitehorse. During my 14 , I dropped by the nurse’s home to see Scruffy. As soon as I opened the door, he ran up to me as 15 as ever, making me feel right at my grandfather’s home.1.A.refused B.planned C.continued D.failed2.A.leave B.change C.choice D.decision3.A.trained B.met C.kept D.followed4.A.After B.While C.Until D.Unless5.A.problems B.hopes C.methods D.chances6.A.my B.his C.her D.its7.A.think of B.look after C.worry about D.get used to8.A.ate B.learned C.slept D.worked9.A.walks B.toys C.snacks D.names10.A.happily B.quietly C.bravely D.politely11.A.free B.hard C.important D.normal12.A.serious B.weak C.nervous D.busy13.A.won B.missed C.offered D.hidden14.A.break B.life C.growth D.stay15.A.kindly B.excitedly C.thankfully D.sadly二、阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读以下三篇短文,从每小题所给的四个选项中,选出一个与短文内容相符的最佳选项。AHelen lives on a farm. She likes animals very much. There are six sheep, three horses and ten chickens on her farm.One day, Ella, one of Helen’s friends, goes to visit Helen. “I have a white rabbit,” Ella says. “It is from my cousin Peter. But I can’t find a nice home for it to live in. Can you give me some ideas ”“Yes,” Helen says. “You can bring (带来) your rabbit here. I think it will be happy to live on my farm. And you can come to take care of (照顾) the rabbit at any time.”Ella is very happy to hear (听) that. The next day, Ella takes her rabbit to Helen’s farm. And the two girls give the rabbit a name—Bubbles. Now, Bubbles has a nice new home. It lives on the farm happily.16.What animals live on Helen’s farm at first ①Sheep. ②Horses. ③Rabbits. ④Chickens.A.①②③. B.①②④. C.①③④. D.②③④.17.Ella gets a rabbit from ________.A.her cousin B.her friend C.Helen’s cousin D.Helen’s friend18.What is Helen’s idea A.To let Ella live with her. B.To buy the rabbit from Ella. C.To give the rabbit to her. D.To let the rabbit live on her farm.19.Who gives the rabbit a name A.Helen. B.Ella and Helen. C.Ella. D.Peter.20.What is the best title (标题) for the passage A.A Nice Farm. B.A Nice Family. C.A New Name. D.A White Rabbit.BHello, everyone! Welcome to the House of Animals. I’m Chen Mei, your tour guide (导游).First, we visit the Lion Park. The lions in our zoo are all from South Africa. They are kind of scary. The Elephant Park is in front of the Lion Park. There are many friendly and clever Thai elephants. Next to the Elephant Park is the Dolphin World. We can see the cute dolphins and watch the films about dolphins there. After that we visit the Panda Park, across from the Dolphin World. We can see some cute pandas there. And before visiting the House of Animals, please read the rules first. Look! They are on the noticeboard (布告牌).1. Please don’t give food to the animals. 2. Please don’t take your pets into the zoo. 3. Please don’t use cameras with flash lamps (闪光灯). 4. Be away from some dangerous animals. 5. Children under 12 should be with an adult (成年人).21.We can know ________ from the passage.①the places of animals ②the time of the films about dolphins③the guide of the visitors ④the size of the House of Animals⑤the rules of the House of AnimalsA.①②⑤ B.①③⑤ C.①③④ D.②③⑤22.The map of the House of Animals is ________.A.B.C.D.23.The underlined word “They” refers to (指代的是) “________”.A.the animals B.the rules C.the visitors D.the pandas24.We can’t ________ in the House of Animals.A.feed animals B.take photos C.eat food D.stay with our parents25.Which of the following is TRUE A.The lions are very smart.B.We can watch the panda films.C.The elephants are from Thailand.D.You must read the rules after visiting the House of Animals.CThere is a small island named Alicudi in Italy. It’s very beautiful. There are about 100 villagers living on the island, but the number of goats here is about six times (倍) that of villagers on the island now. So Mayor Riccardo Gullo is trying to do something with the problem. He has a plan: giving free goats to anyone catching them.Gullo said if someone wants to do it, they should first email the government (政府) and then pay a $17 “stamp fee”. After that they can take as many goats as they wish, but they need to take the goats off the island in 15 days.Gullo also said the government doesn’t care about what people do with the goats. But he said he’d like to see people feed them, instead of (而不是) selling or eating them.The island got its first goats 20 years ago. At that time, a farmer brought some to Alicudi. He tried to keep the goats in his garden at first, but he didn’t make it. They ended up running and living on the island freely.The goats attract (吸引) many tourists to the island, but too many goats break (打破) the quiet life on the island. And the goats sometimes get into the villagers’ gardens and homes. That scares the villagers a lot.26.How many goats are there on Alicudi now A.About one hundred. B.About two hundred. C.About five hundred. D.About six hundred.27.What’s the right order of getting goats for free ① Go and catch goats. ②Pay a “stamp fee”.③Send an email to the government. ④ Take the goats off Alicudi in about half a month.A.①③②④ B.①④②③ C.③①②④ D.③②①④28.Gullo wishes anyone catching the goats to ________ them.A.eat B.sell C.feed D.free29.Who brought the first goats to Alicudi A.A tourist. B.A farmer. C.The mayor. D.A zoo keeper.30.The villagers on Alicudi are ________ to see goats coming into their houses.A.Scared B.relaxed C.interested D.surprised第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)阅读短文,从文后所列选项中,选出最佳选项填入对应空白处,使短文通顺、连贯。(选项中有两项多余)Pandas are popular animals from China. But they were once in great danger. China is home to pandas. 31 “As time goes by, we will have more pandas in the future,” one Chinese official said. China has done a lot to help pandas and now pandas live better in China.Here are two examples. Pandas’ favourite food is bamboo. 32 A panda needs 12—38 kilogrammes of bamboo each day. In the 1980s, without enough food, there were just 1,200 pandas left. 33 In these reserves, people plant lots of bamboo. Pandas are born small and blind. 34 So people look after them in labs (实验室).35 The earth is getting warmer. Some places may be not good for pandas to live. Some bamboo could go away (消失) within 80 years, scientists said. It’s still dangerous for pandas.A.But there is still bad news.B.And they are big eaters!C.But a panda doesn’t eat much bamboo.D.The number of pandas in China is going up.E.They only open their eyes six to eight weeks after birth.F.To help the pandas, China has set up 67 panda reserves (保护区).G.These pandas look so cute.三、词汇应用(本大题共10小题,每小题1分,共10分)36.Mr. Wang is our new English teacher. He is (friend) to all of his students.37.I like English because it is very (amaze).38.Hurry up, Tom! Your mother (wait) for you at the school gate.39.Yang Ling (brush) her teeth in the bathroom now.40.Sitting under the trees will not be (bore) at all.41.His sunny (性格) makes many people like him.42.The 16th day of August in the lunar calendar is the best time to watch the (满的) moon.43.If my mother has time, she will take me to visit Nanjing (博物馆).44.What fine weather it is! Our school is (举行) the sports meet.45.Look! The dog is helping a blind man. It is a great (英雄) to humans.四、完成句子(本大题共5小题,每小题2分,共10分)46.他完成学业后,在几所中学教过物理。After finishing his study, he taught at middle schools.47.今天是运动日。所有的学生都很兴奋。Su Hai和Su Yang正在看跑步比赛。It’s Sports Day. the students are very . Su Hai and Su Yang are the running race.48.那对老夫妇在乡村过着简单而幸福的生活。The old couple in the countryside.49.这枚戒指给我的母亲带来了好运。This ring my mother.50.我的朋友们想让我和他们一起去动物园。My friends with them.五、短文选词填空(共10小题,每小题1分,满分10分)请阅读下面语篇,根据其内容,用方框中所给词的正确形式填空,使其通顺、连贯,并将答案写在答题卡相应的位置上。方框中有两个词为多余项。kind beautiful live be see same have another cute I look likeHello! I’m Chen Jie. I’m 12 years old. I’m from Shanxi, China. I 51 with my father, my mother and my sister. My sister’s name 52 Chen Jing. She is 12 years old too. We are twins. We live in a big room. We’re in the 53 class. My mother is an English teacher. My father 54 a big farm. You can see many 55 of animals on the farm.He has rabbits, horses, cows, ducks, sheep and chickens. 56 at the cows! They are black and white. Look at the ducks! They are in a small lake. Let 57 count. One, two, three, four, five...fifteen ducks! Oh, no. Look there! 58 duck is behind the big tree. Look at the white rabbits. They are 59 and they are eating grass.This is a very 60 farm. I like it very much.六、短文语法填空(共10小题,每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Tom has 61 big garden and he plants vegetables in it. There are 62 (carrot), tomatoes and so on. He wants to win a prize (奖) for Best Vegetables at the Village Show.Tom’s good friend Zara lives on the farm next door. She 63 (have) many different kinds of animals like horses, cows and sheep. 64 (Zara) sheep like Tom’s yard. They like eating vegetables in it.“Zara, your sheep 65 (be) in my yard,” says Tom. The sheep eat his carrots. Zara takes them home. She shuts the gate (关上门), but the sheep jump over the gate and get into Tom’s yard. “Zara! Look 66 your sheep!” says Tom. “They are in my yard.” The sheep eat Tom’s carrots. Zara ties (绑) the sheep up with ropes (绳子). The sheep bite (咬) the rope 67 jump into Tom’s yard again. They eat all the vegetables. “Now I can’t 68 (go) to the show!” says Tom.Zara is a good and kind friend. “Oh, I’m sorry. You can take 69 (I) sheep to the show!” she says. “Your vegetables make 70 (this) sheep big and strong.” Tom and Zara have lots of fun at the show. The cows win the first prize.七、读写结合(共两节,满分25分)第一节 任务型阅读(共5小题,每小题2分,满分10分)阅读下面短文,简略回答问题。My father has a brother named John. He is a farmer. He often wears a blue coat and black pants. The coat goes well with his pants. Let me tell you something more about Uncle John.Uncle John lives far away from us. We need to drive for about two hours to visit him. He has a small farm. On the farm there are two cows, a horse, ten chickens, twenty sheep, two sheepdogs and three pet dogs. Every morning, Uncle John goes to give the animals some food. They eat different foods and he has to be very careful. He can’t give them the wrong food. When he rides the horse, the two sheepdogs walk around the sheep and watch them. They help him manage (管理) all the sheep.I usually visit Uncle John with my parents every two months. I always have lots of fun on the farm.71.What’s Uncle John’s job (工作) 72.How many chickens are there 73.What does Uncle John do every morning 74.Why do sheepdogs walk around the sheep 75.Do you like farms Why or why not 第二节 书面表达(共1题,满分15分)76.我们的世界因各种生物而丰富多彩,妙趣横生。它们是我们亲爱的朋友,也是我们守护的珍宝。你喜欢哪种动物呢?你对这个动物了解多少呢?请根据下面的思维导图,用英语写一篇短文,向你的同学介绍一下这种动物。注意:1. 要点齐全,适当拓展;2. 行文连贯,语法正确,书写规范;3. 文中不得出现真实的人名、校名、地名;4. 60词左右(文章开头已给出,不计入总词数)。Animals are our friends. My favourite animal is________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com)参考答案及试题解析1.B 2.A 3.C 4.B 5.D 6.A 7.B 8.C 9.D 10.A 11.B 12.D 13.A 14.D 15.B【导语】本文主要讲述了爷爷过世前收养的狗——斯库菲,在照顾爷爷期间,作者与斯库菲建立了深厚的感情。1.句意:我们计划在我年轻时居住的城镇度过两个月。refused拒绝;planned计划;continued继续;failed失败。根据“My mom and I flew to Whitehorse to care for my old sick grandfather. We…to spend two months in the town of my youth.”可知,此处指计划在城镇度过两个月。故选B。2.句意:我妈妈已经订好了机票并请了假,所以即使我爷爷不在那里,我们还是去了北方。leave离开;change改变;choice选择;decision决定。根据“My mom had already booked the air tickets and her…from work, so even though my grandfather wouldn’t be there, we made the trip north anyway.”可知,此处指请假。故选A。3.句意:爷爷养了一只狗。trained训练;met遇见;kept保持,饲养;followed跟随。根据“Grandpa…a dog. He got it from a local shelter two years earlier and renamed him ‘Scruffy’. ”可知,此处指爷爷养了一只狗。故选C。4.句意:当我们独自在爷爷家无所事事时,斯库菲“拯救”了我们。After在……之后;While当……时候;Until直到……才;Unless除非。根据“…we were alone in my grandpa’s house with nothing to do, Scruffy saved us.”可知,此处应用while引导时间状语从句,表达当我们无所事事时。故选B。5.句意:散步让我有机会重新参观我长大的地方。problems问题;hopes希望;methods方法;chances机会。根据“Those walks were…to revisit the place where I grew up.”可知,此处指散步提供了重新参观长大的地方的“机会”。故选D。6.句意:我小学一毕业就离开了那个小镇,但斯库菲带我们去了学校,我的照片还挂在那里。my我的;his他的;her她的;its它的。根据“…to revisit the place where I grew up.”及“Scruffy took us to the school where…picture still hung.”可知,此处指的是“我的”照片。故选A。7.句意:我乘飞机过去照顾他。think of想起;look after照顾;worry about担心;get used to习惯于。根据“By the fall, we were back in Toronto and Grandpa was back in Whitehorse. I flew to…him.”可知,此处指我乘飞机过去照顾爷爷。故选B。8.句意:当我到达时,我爷爷很累,睡得很多。ate吃;learned学习;slept睡觉;worked工作。根据“When I arrived, my grandpa was tired and…a lot. With no one to talk to…”可知,此处指爷爷睡得很多。故选C。9.句意:我给他取了很多名字。walks步行;toys玩具;snacks小吃;names名字。根据“Scruffster, Scruff man, Scruffmaster.”可知,此处指我给狗取了很多名字。故选D。10.句意:他会很高兴地一一回应。happily高兴地;quietly安静地;bravely勇敢地;politely有礼貌地。根据“He would…reply to them all.”可知,此处指他很高兴地对每个名字回应。故选A。11.句意:这一年的最后一个月很难熬。free免费的;hard艰难的;important重要的;normal正常的。根据“The last month of the year was…My grandfather passed away.”可知,此处指这一年的最后一个月是艰难的。故选B。12.句意:我妈妈和我太忙了,没时间照顾斯库菲。serious严重的;weak虚弱的;nervous紧张的;busy繁忙的。根据“My mom and I were too…to keep Scruffy.”可知,此处指太忙而没时间照顾斯库菲。故选D。13.句意:但这并不重要,因为几个月前,斯库菲赢得了我爷爷的家庭护理护士的心。won赢得;missed错过;offered提供;hidden隐藏。根据“But it didn’t matter because months earlier, Scruffy had…the heart of my grandpa’s home care nurse.”可知,此处指斯库菲赢得了爷爷的家庭护理护士的心。故选A。14.句意:在我停留期间,我顺便去护士家看望了斯库菲。break打破;life生命;growth成长;stay待着,停留。根据“Last summer, I took a trip to White horse. During my…I dropped by the nurse’s home to see Scruffy.”可知,此处指在停留期间,去看了斯库菲。故选D。15.句意:我一打开门,他就像往常一样兴奋地跑向我,让我觉得自己就在爷爷家。kindly亲切地;excitedly激动地;thankfully感激地;sadly悲伤地。根据“As soon as I opened the door, he ran up to me as…as ever, making me feel right at my grandfather’s home.”可知,此处指的是兴奋地。故选B。16.B 17.A 18.D 19.B 20.A【导语】本文是一篇记叙文,讲述了Helen住在农场,非常喜欢动物。她的朋友Ella有一只来自表弟Peter的白兔,但找不到合适的家,Helen便邀请兔子住在她的农场,Ella很高兴地接受了,两个女孩给兔子取名为Bubbles,兔子在新家快乐地生活着。16.细节理解题。根据第一段“There are six sheep, three horses and ten chickens on her farm.”可知,Helen的农场里原本有六只羊、三匹马和十只鸡。故选B。17.细节理解题。根据第二段“I have a white rabbit,” Ella says. “It is from my cousin Peter.”可知,Ella的兔子是从她的表亲Peter那里得到的。故选A。18.细节理解题。根据第三段“You can bring your rabbit here. I think it will be happy to live on my farm.”可知,Helen提出让兔子住在她的农场。故选D。19.细节理解题。根据第四段“And the two girls give the rabbit a name—Bubbles.”可知,两个女孩给兔子取了名字。故选B。20.最佳标题题。本文主要介绍了Helen住在一个农场里,农场养了各种动物,她的朋友Ella把自己的兔子也送到了农场。故选A。21.B 22.C 23.B 24.A 25.C【导语】本文介绍了动物之家的相关信息,包括导游陈梅的自我介绍、动物园内不同动物展区(狮子公园、大象公园、海豚世界、熊猫公园)的位置和动物特点,以及参观动物园前需要阅读并遵守的规则。21.细节理解题。根据“I’m Chen Mei, your tour guide (导游).”、“First, we visit the Lion Park. The lions in our zoo are all from South Africa. They are kind of scary. The Elephant Park is in front of the Lion Park. There are many friendly and clever Thai elephants. Next to the Elephant Park is the Dolphin World.”及“And before visiting the House of Animals, please read the rules first. Look! They are on the noticeboard (布告牌).”可知,文章介绍了导游、动物的位置和动物之家的规则。故选B。22.细节理解题。根据“First, we visit the Lion Park. The lions in our zoo are all from South Africa. They are kind of scary. The Elephant Park is in front of the Lion Park. There are many friendly and clever Thai elephants. Next to the Elephant Park is the Dolphin World. After that we visit the Panda Park, across from the Dolphin World.”可知,首先,我们参观了狮子公园,大象公园在狮子公园的前面,大象公园的旁边是海豚世界,之后我们参观了海豚世界对面的熊猫公园。与选项C图示一致。故选C。23.词义猜测题。根据“And before visiting the House of Animals, please read the rules first. Look! They are on the noticeboard (布告牌).”可知,在参观动物之家之前,请先阅读规则。看!它们在布告栏上。“They”指代的是前面提到的规则。故选B。24.细节理解题。根据“1. Please don’t give food to the animals.”可知,我们不能在动物之家喂动物食物。故选A。25.细节理解题。根据“There are many friendly and clever Thai elephants.”可知,大象是来自泰国的。故选C。26.D 27.D 28.C 29.B 30.A【导语】本文是一篇记叙文,讲述了意大利有一个名为Alicudi的小岛,岛上山羊数量是村民数量的六倍,市长Gullo为解决这一问题,推出免费送山羊的计划,并介绍了该计划的实施步骤、对山羊后续处理的态度、山羊的来源以及山羊给村民带来的困扰等内容。26.细节理解题。根据“There are about 100 villagers living on the island, but the number of goats here is about six times (倍) that of villagers on the island now.”可知,岛上有大约100名村民,山羊数量是村民数量的六倍,那么山羊数量大约是600只。故选D。27.细节理解题。根据“Gullo said if someone wants to do it, they should first email the government (政府) and then pay a $17 ‘stamp fee’. After that they can take as many goats as they wish, but they need to take the goats off the island in 15 days.”可知,免费获得山羊的正确顺序是:先给政府发电子邮件,然后支付“邮票费”,接着去抓山羊,最后在大约半个月内把山羊带离Alicudi岛,即③②①④。故选D。28.细节理解题。根据“But he said he’d like to see people feed them, instead of (而不是) selling or eating them.”可知,Gullo希望抓到山羊的人能喂养它们,而不是卖掉或吃掉它们。故选C。29.细节理解题。根据“The island got its first goats 20 years ago. At that time, a farmer brought some to Alicudi.”可知,20年前,一个农民把第一批山羊带到了Alicudi岛。故选B。30.细节理解题。根据“And the goats sometimes get into the villagers’ gardens and homes. That scares the villagers a lot.”可知,山羊有时会进入村民的花园和家里,这让村民们很害怕。故选A。31.D 32.B 33.F 34.E 35.A【导语】本文主要介绍了中国大熊猫的现状以及全球变暖对它们造成的威胁。31.根据下文“As time goes by, we will have more pandas in the future”可知,此处指大熊猫的数量在增加。D选项“中国熊猫的数量正在增加”符合语境。故选D。32.根据下文“A panda needs 12—38 kilogrammes of bamboo each day.”可知,此处指大熊猫吃得多。B选项“而且它们的食量大”符合语境。故选B。33.根据下文“In these reserves, people plant lots of bamboo.”可知,此处应介绍大熊猫保护区。F选项“为了帮助大熊猫,中国建立了67个大熊猫保护区”符合语境。故选F。34.根据上文“Pandas are born small and blind.”可知,此处应介绍大熊猫出生后的情况。E选项“它们出生后六到八周才睁开眼睛”符合语境。故选E。35.根据上文“So people look after them in labs.”以及下文“The earth is getting warmer. Some places may be not good for pandas to live.”可知,此处应介绍大熊猫面临的生存威胁,上下文之间构成转折关系。A选项“但仍有坏消息”符合语境。故选A。36.friendly【解析】句意:王老师是我们的新英语老师。他对所有学生都很友好。be friendly to是固定搭配,意为“对……友好”,friend的形容词是friendly,意为“友好的”。故填friendly。37.amazing【解析】句意:我喜欢英语,因为它非常令人惊叹。根据“it is very ...”可知用形容词作表语,主语it指代“英语”,用“amaze”的形容词“amazing”,表示“令人惊叹的”。故填amazing。38.is waiting【解析】句意:快点,汤姆!你妈妈在校门口等你。根据“Hurry up, Tom!”可知,此处指汤姆的妈妈正在等他,所以要快点;句子应用现在进行时,其结构为be doing,主语是Your mother,be动词用is,后跟wait的现在分词waiting。故填is waiting。39.is brushing【解析】句意:杨玲现在正在浴室刷牙。根据句中“now”可知,该句时态为现在进行时,结构为:am/is/are+现在分词;又根据所给词可知,brush“刷”,动词原形,其现在分词是brushing,且该句主语是Yang Ling,所以此处be动词要用is,所以此处应该填入is brushing,作谓语。故填is brushing。40.boring【解析】句意:坐在树下一点也不无聊。根据“Sitting under the trees will not be…(bore) at all.”可知,此处是指坐在树下这件事不会无聊,应用形容词boring“无聊的”作表语。故填boring。41.personality/character【解析】句意:他阳光的性格使很多人喜欢他。“性格”常用名词“personality”或是“character”来表示,根据句中的“makes”可知,这里用名词的单数形式作主语。故填personality/character。42.full【解析】句意:农历八月十六是观赏满月的最佳时间。根据“moon”可知,横线处需填形容词来修饰名词,“满的”对应的英文单词是“full”,为形容词,full moon表示“满月”。故填full。43.Museum【解析】句意:如果我的妈妈有时间,她会带我去参观南京博物馆。根据“博物馆”可知,此处应填museum,前面有Nanjing修饰,用单数形式,专有名词首字母大写。故填Museum。44.holding【解析】句意:天气真好!我们学校正在举办运动会。根据“is”以及中文提示“举行”可知,句子是现在进行时,其谓语构成是“be+现在分词”,hold“举行”,动词,其现在分词形式为holding。故填holding。45.hero【解析】句意:看!这只狗正在帮助一位盲人。对人类来说,它是一个大英雄。根据“a great”可知,横线处需填名词单数,英雄“hero”,名词,符合语境。故填hero。46.physics several【解析】根据中英文对照可知,此处缺“物理”和“几所”, taught后接名词,middle schools前需要形容词修饰,physics“物理”作为学科名称不可数,several“几个”修饰可数名词复数。故填physics;several。47.All excited watching【解析】第一空:“所有的”用“All”,修饰“the students”,位于句首首字母大写。第二空:“兴奋的”,形容人用“excited”。第三空:“看(比赛等)”用“watch”,前面有“are”,构成现在进行时,“watch”的现在分词是“watching”。故填All;excited;watching。48.live a simple and happy life【解析】根据中英文句子可知,句子是一般现在时,主语是The old couple,谓语用原形。过着简单而幸福的生活:live a simple and happy life,故填live;a;simple;and;happy;life。49.brings/brought good luck to【解析】“给某人带来……”bring sth to sb,“好运”good luck。根据汉语可知,时态用一般现在时或一般过去时均可。主语是This ring,一般现在时中,谓语动词用三单形式;一般过去时中,谓语动词用过去式。故填brings/brought;good;luck;to。50.want me to go to the zoo【解析】根据中英文对照可知,此句为一般现在时,此处需要用“want sb. to do sth.”,表示“想让某人做某事”,主语“My friends”为复数,因此want用原形;want后用宾格“me”,to后跟动词原形;go to the zoo“去动物园”,为固定用法。故填want me to go to the zoo。51.live 52.is 53.same 54.has 55.kinds 56.Look 57.me 58.Another 59.cute 60.beautiful【导语】本文主要介绍了家庭成员、农场动物及场景,表达了作者对农场的喜爱之情。51.句意:我和我的父亲、母亲和姐姐住在一起。结合“...with my father...”可知,此处介绍了家庭成员情况,需用动词live表示“居住”,主语为I,应用一般现在时。故填live。52.句意:我姐姐的名字叫陈静。结合“My sister’s name...”可知,此处介绍姐姐的名字,需用be动词is表示“是”,主语为单数名词name。故填is。53.句意:我们在同一个班级。结合“We are twins.”和“We are...class.”可知,双胞胎在同一个班级,应用形容词same“相同的”修饰class。故填same。54.句意:我父亲有一个大农场。结合“...a big farm.”可知,此处介绍父亲有大农场,需用动词have表示“拥有”,主语My father为第三人称单数,应用has。故填has。55.句意:在农场上你可以看到许多种类的动物。结合“...many...of animals...”可知,此处说明农场的动物种类多,需用名词kind的复数形式kinds,构成短语many kinds of“许多种类”。故填kinds。56.句意:看那些奶牛!结合“...at the cows!”可知,此处为祈使句结构,需用动词Look构成短语Look at“看”。故填Look。57.句意:让我数一数。结合“Let...count.”可知,此处需用人称代词I的宾格me作宾语,构成Let me do sth句型。故填me。58.句意:另一只鸭子在大树后面。结合前文数鸭子时少了一只,此处指“另一只”,需用代词Another“另一个”。故填Another。59.句意:它们很可爱,正在吃草。结合“...they are eating grass.”和备选词汇可知,此处介绍兔子吃草的状态,需用形容词cute“可爱的”作表语。故填cute。60.句意:这是一个非常美丽的农场。结合“I like it very much.”可知,农场令人喜爱,需用形容词beautiful“美丽的”作定语修饰farm。故填beautiful。61.a 62.carrots 63.has 64.Zara’s 65.are 66.at 67.and 68.go 69.my 70.these【导语】本文围绕汤姆的菜园以及他和好友扎拉的羊之间的趣事展开,讲述了羊多次进入汤姆菜园吃蔬菜,影响汤姆参加乡村展览会,最后扎拉提出解决方案,两人在展览会上收获乐趣的故事。61.句意:汤姆有一个大花园,他在里面种蔬菜。空后的garden是可数名词单数,且big以辅音音素开头,需用不定冠词a修饰,表示“一个”。故填a。62.句意:(花园里)有胡萝卜、西红柿等。根据“There are”以及“tomatoes and so on”可知,此处应用复数形式表示泛指。carrot为可数名词。故填carrots。63.句意:她有很多不同种类的动物,比如马、牛和羊。根据“She”可知,本句主语为第三人称单数,且全文使用一般现在时,have的第三人称单数为“has”。故填has。64.句意:扎拉的羊喜欢汤姆的院子。根据“Tom’s good friend Zara...animals like horses, cows and sheep.”可知,此处表示扎拉的羊,应用名词所有格Zara’s来修饰sheep。故填Zara’s。65.句意:扎拉,你的羊在我的院子里。根据“The sheep eat his carrots.”可知,此处主语“your sheep”是复数,sheep单复数同形。一般现在时中,be动词用are。故填are。66.句意:看你的羊!根据“Look...your sheep!”可知,此处指看你的羊。look at是固定短语,意为“看”。故填at。67.句意:羊咬断绳子,又跳进汤姆的院子里。空前的“bite the rope”和空后的“jump into Tom’s yard again”是两个并列的动作,用连词and连接。故填and。68.句意:现在我不能去展览会了!根据空前的“can’t”可知,此处应用动词原形。故填go。69.句意:你可以带我的羊去展览会!根据空后的“sheep”可知,此处应用形容词性物主代词,表示“我的羊”。I的形容词性物主代词是my。故填my。70.句意:你的蔬菜让这些羊长得又大又壮。根据“She...cows and sheep.”可知,扎拉养了很多羊。故此处sheep是复数,应用this的复数形式these修饰复数名词。故填these。71.He is a farmer. 72.Ten chickens. 73.Give the animals some food. 74.Because they can help to manage all the sheep. 75.Yes, I do. Because I can have lots of fun on the farm.【导语】本文主要介绍了作者的叔叔约翰的职业、居住情况、农场里的动物、约翰每天早上的活动以及作者对农场的喜爱。71.根据“He is a farmer.”可知,约翰叔叔的职业是农民。故填He is a farmer.72.根据“On the farm there are two cows, a horse, ten chickens, twenty sheep, two sheepdogs and three pet dogs.”可知,农场里有十只鸡。故填Ten chickens.73.根据“Every morning, Uncle John goes to give the animals some food.”可知,每天早上约翰叔叔都会去给动物们喂食。故填Give the animals some food.74.根据“When he rides the horse, the two sheepdogs walk around the sheep and watch them. They help him manage (管理) all the sheep.”可知,牧羊犬围着羊走是为了帮助约翰叔叔管理所有的羊。故填Because they can help to manage all the sheep.75.这是一个开放性问题,答案因人而异。但可以根据文章内容和常识来回答。故填Yes, I do. Because I can have lots of fun on the farm.76.例文Animals are our friends. My favourite animal is an elephant. It has a strong body with two big ears, a long trunk and a long tail. It mainly eats grasses, fruit and leaves. It lives in the forest. It is good at swimming. It not only has good hearing but also has good memories. What an amazing animal it is! What’s more, it is also a good helper for us. That’s because it can carry heavy things for people. In my opinion, it is such a helpful friend.【解析】[总体分析] ①题材:本文是一篇说明文,为材料作文; ②时态:时态为“一般现在时”; ③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节完整表述内容。[写作步骤] 第一步,介绍自己最喜欢的动物是什么; 第二步,介绍这个动物的特征,饮食情况以及居住情况;第三步,最后对这个动物进行评价。 [亮点词汇] ①be good at擅长 ②not only…but also不但……而且……③what’s more并且[高分句型] ①What an amazing animal it is!(感叹句) 21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览