资源简介 广东深圳市2025-2026学年九年级英语上期中考试模拟题【考试范围:Unit1-Unit4】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、完形填空(满分10分)My grandmother 1 at the age of 90. My mother and I went to her home and looked around a bit. It was the house where so many 2 lived—feeding birds in the backyard, sitting on the grass playing cards and drinking lemonade (柠檬水). In the weeks and months after she died, it was so 3 to be in her house without her.She had lived a 4 life and hadn’t left much behind. We weren’t looking for money or anything 5 —we just wondered what kinds of things we might find.In the living room, I 6 Grandma’s rocking chair. For as long as I could remember, she would sit in that chair, knitting things and watchingTV. I thought for a moment about taking the chair home with me, but it was far too big for my living room.Besides, I’m not old yet.Then my mum came in and looked at the same chair. “Ah, it’s my mum’s rocking chair. You know, when I was a newborn, your grandmother would nurse me and send me to 7 while rocking in that chair. And when you were born, I did the same to you,” she said.I had no idea about the chair’s history. For years, it stayed in our family and helped my mother and my grandmother as they dealt with the 8 of being a new motherhood. 9 , my husband and I had been talking about possibly having a child of our own.“I’ll take the chair home with me if you don’t 10 ,” I said to my mother. “Not at all,” she replied, with a knowing look in her eyes.1.A.passed by B.passed out C.passed away D.passed down2.A.memories B.wishes C.animals D.strangers3.A.disappointed B.hard C.memorable D.frightening4.A.normal B.sweet C.comfortable D.simple5.A.worthless B.important C.expensive D.invaluable6.A.broke B.saw C.sold D.made7.A.eat B.sleep C.play D.study8.A.risks B.kindness C.challenges D.happiness9.A.Recently B.Suddenly C.Possibly D.Slowly10.A.mind B.accept C.agree D.doubt阅读理解(满分50分)AAubree recently noticed her grandmother’s difficulty opening a bottle cap. Aubree wanted to help. She found a method in her engineering class at Carson Middle School. The goal of the class was to solve problems. In the class, students had to change existing products to make daily life easier for people with challenges.To help her grandmother solve the problem, Aubree explored existing bottle openers and then created her own. For the improved bottle opener design, she used a piece of wood shaped like a cellphone. Next, she put three holes in it. The holes were of different sizes so that they could match common bottle cap sizes. With a simple twist, her grandmother could open bottles without help.Students like Aubree used math, physics and tool skills to help people with challenges. They also learned about empathy. “Empathy is looking at problems from another person’s point of view,” Aubree’s teacher, Mark Bolt said. “It is of great value for engineering. You have to put yourself in the product users’ shoes to build effective solutions.”Other students in the class also applied empathy as they watched people around them struggle with daily tasks. Then they used their projects to find methods. Roman’s grandfather had trouble holding a coffee cup because of his arthritis (关节炎). So Roman made a 3D-printed finger which helped his grandfather firmly support the bottom of the cup.The class tried different ways to improve their products. Rather than giving step-by-step directions for creating their projects, Mark Bolt preferred to leave students’ creative paths open. “If we want to do better, we have to have a chance to fail,” he said.11.How does the writer start the passage A.By giving an example.B.By making a comparison.C.By raising a question.D.By giving a fact.12.What do we know about Aubree’s bottle opener A.It is made of wood.B.It can match common cellphones.C.It has three holes of the same size.D.It is in the shape of a cap.13.What is essential for engineering according to Mark Bolt A.Putting the product users’ shoes on.B.Taking users’ needs into consideration.C.Making use of different tools and skills.D.Being good at Maths and Physics.14.What is the reason for Roman to make a 3D-printed finger A.He was greatly interested in the latest technology.B.He suffered from arthritis.C.His grandpa’s finger was hurt.D.His grandpa had difficulty holding a coffee cup.15.Which is the best title for the passage A.Study Engineering to Deal with Problems B.Use Different Ways to Make LifeC.Solve Daily Problems with Empathy D.Learn to Improve Products Through ProjectsBOrchids (兰花) are a large family of flowering plants. A book introducing the city’s 96 species (物种) of wild orchids was published by Shenzhen Orchid Conservation and Research Centre at the beginning of 2021. The researchers in the centre spent two years finishing and publishing the book.Shenzhen started recording species of wild orchids in 1983. Information and pictures of the 96 species discovered in the city were all included in the book. Several of the valuable pictures were provided by local plant lovers.Chen Jianbing, director of the city’s orchid conservation and research centre, said that the book reflects the situation of wild orchids to some degree in the region. He said the book was a good example of the city’s improvement in environmental protection, adding that it was important for protecting and researching wild orchids.Orchids are of high value for medicine, food and decoration. The plants are considered as the “panda of the plant field” in China but illegal harvesting and pollution to the environment in recent years have influenced the growth of wild orchids.There are orchids growing in greenhouses and orchids growing in the wild. The former look the same in size and appearance but the latter are much cheaper. For most people, they prefer to buy more affordable ones. However, it’s illegal to sell or buy wild orchids.By publishing the book, the centre plans to improve the protection of orchids and spread the knowledge of the flowers to people so as to encourage them to pay more attention to wild orchids.16.What can we know about the book A.Most pictures in the book were provided by local plant lovers.B.It was finished by Chen Jianbing himself.C.It began to be written at the start of 2019.D.It introduced all species of wild orchids in China.17.Which achievement does the book show according to Chen Jianbing A.The city’s protection of the environment. B.The city’s action to stop illegal harvesting.C.The city’s development in economy. D.The city’s research on wild orchids.18.Why do most consumers choose to buy wild orchids A.Because they look more beautiful.B.Because the price of them is much lower.C.Because they look different in size and appearance.D.Because they are hard to harvest.19.What can we infer from the passage A.Orchids have many uses for human beings.B.The orchids in greenhouses are more popular than those in the wild.C.20 years ago, Shenzhen began to record species of wild orchids.D.The book was written to tell people how to protect wild orchids.20.What is the best title for the passage A.Wild orchids discovered in Shenzhen.B.A book tells about the value of wild orchids.C.Wild orchid book published in Shenzhen.D.Shenzhen tries to protect wild orchids.CFor generations, the longest distance that many villagers in Zhadong, Guangxi, could understand is travel between their village and Nanning.But in 2018, the arrival of a Luxembourg man opened up their horizons.” The first time I came to Zhadong Village, I was overwhelmed by its natural scenery. The adobe homes fit perfectly with the green environment, “recalled Hansen Nico Rene, a 63-year-old retired policeman from Luxembourg.The village Hansen visited lies in deep mountains, known for its spectacular karst landscape but also its grinding poverty.Before coming to Zhadong, Hansen had lived in downtown Hechi for six years. What brought the retiree to Zhadong was a notice recruiting volunteers to aid the poverty alleviation campaign in March 2018.During that visit, Hansen met Xie Wanju, then the first Party secretary of Zhadong. Xie told him they were preparing to grow passion fruit to help people out of poverty. Since then, Hansen became the village’s first Party secretary’s assistant.Across the hills and rivers, they visited each household, asking about villagers’ income and taking careful notes. They helped the villagers develop featured industries, including cattle and sheep breeding and fruit planting.Their efforts paid off. As of November 2020, the whole of Zhadong Village successfully eradicated poverty. Now local authorities are leading the villagers on a new journey to rural revitalization (乡村振兴).“Volunteerism in China is amazing. That, in my view, is also a core spirit of the Party. The world is changing, and the mentality of society is changing. I believe the Lei Feng spirit maybe needs more promotion,” Hansen said. For villagers in Zhadong, the images of “living Lei Feng” now include a foreign face.21.What does the underlined word “overwhelmed” probably mean in Paragraph 2 A.shocked.B.fascinated.C.frightened.D.controlled.22.What did Hansen do before he came to China A.He was a bus driver.B.He was a fireman.C.He was a worker.D.He was a police officer.23.What made Hansen come to the mountainous village, Zhadong A.The strange customs.B.An adventurous dream.C.The beautiful scene.D.A notice for volunteers.24.How many years did it take the villagers to throw off poverty A.Five years or so.B.More than ten years.C.Over three years.D.About two years.25.According to Hansen, what is volunteerism A.The spirit for happiness.B.The adventurous spirit.C.The Lei Feng spirit.D.The spirit of the Party.DMost people believe that we should not listen to sad songs when we’re feeling sad. 26 But a study shows that listening to sad songs does help us feel better.According to the study, if we listen to music that is in line with our present emotions, we will feel a connection with it. 27 A friend, in hard times, will only advise us to become judgmental (判断的) about the situation. We don’t wish to listen to advice that would actually make us think too much when we are in tears, do we We simply want someone to understand our situation, and sad songs do just that.28 Similarly, listening to sad songs will help us feel better during times of sadness. Listening to sad songs while we’re in such a situation is similar to having a friend who will understand all our emotions.The feelings we are unable to explain to our dear ones can easily be put to words by these songs. What’s more, when we’re listening to sad music quietly, we may feel tears coming out of our eyes. 29In a word, sad songs help to treat a broken heart. Sad singers normally sing with peaceful rhythms and tones (节奏和音调), which help us relax. 30 Even though the emotions in these songs may be of the sad kind, the peace in them surely makes us feel relaxed.A.This helps us come out of our situation better than taking advice from a friend.B.We should thank them for lending special voices to comfort us.C.The reason is that sad songs will make us think of our pains.D.Sad songs are like friends who bring out the best in us.E.If we’re happy and choose to listen to happy songs, we’ll feel happier.F.Once we let all these emotions go with tears, we’ll feel better.E请阅读下面六个英语谚语及其解释。下面是五个人的情况,请为每个人选择相应的英语谚语。31 Mary enjoys improving herself. She spends a lot of time reading and takes part in many activities. She seldom has time to rest. 32 Jenny never laughs or smiles. She is mean and only thinks about herself. No one would like to make friends with her. 33 Victor is a nice boy. He always listens to his mother and teachers. He is easy-going and never gets angry. 34 David hardly listens carefully in class. What’s more, he often breaks the rules and makes noise in class. Classes are often disturbed (打扰) by him. 35 Ken always says that his dream is to be a scientist. However, he never takes action to work hard for his dream. A.As we all know, fish are cold-blooded animals. So when people describe those who are very cold and unfriendly, they will call them “cold fish”. B.What if a person has two left feet He can’t walk well! So if someone doesn’t do well in something, we may say “He has two left feet!” C. Bees are always busy working hard. To describe people who work without stopping, you can say they are as busy as bees. D.It’s uncomfortable to see a black sheep among a group of white sheep. If a person does harm to his group or team, he may be called “a black sheep”. E. Lambs are gentle little sheep. They are easy to keep and hardly hurt human. If a person seldom gets angry with others, you can say he / she is as gentle as a lamb. F. Do you think it’s possible to have a head in clouds Of course not! When someone is daydreaming, we may say “He has his head in the clouds”.三、短文填空(满分10分)The Ministry of Education has expressed support 36 PE teachers becoming class teachers. Wang Dengfeng, one of the ministry’s officials, said, “All teachers can take class teacher positions, no matter 37 subject they teach.”Shao Changfeng, headmaster of a middle school in Nanjing, said, “Most parents don’t care about students’ physical education because China’s education system is more exam-oriented (应试的). They think 38 harder you study, the higher scores you can get and the more successful you 39 (be) in the future. So they would like to see teachers from the so-called main subjects—Chinese, math and English become class teachers.”However, five out of eight PE teachers at this middle school are class teachers. According to Shao, at first, many parents were against the action. They 40 (suppose) it would lower the students’ scores in exams. But soon they found that some PE teachers’ classes could achieve 41 (good) results than those taught by Chinese, math or English teachers.In Shao’s opinion, more PE teachers should 42 (allow) to become class teachers. “PE teachers have more time 43 (manage) classes because they are not as busy as those who teach Chinese, math or English. They are often more energetic. What’s more, PE teachers are good at teaching students how to work with others and how to face failure, which are important 44 (skill) they can learn from doing sports,” said Shao 45 (serious).四、书面表达(满分15分)46.开学以来,一些同学因挑食、爱吃零食、不吃早餐等不良饮食习惯而出现身体不适。针对这一问题,校英语演讲社拟举行一场以“Eat Healthily, Live Happily”为主题的英语演讲比赛。假设你是参赛选手李华,请你根据以下提示,写一篇演讲稿。1.指出问题;2.提出建议;3.美好祝愿。要求:1.80词左右(开头和结尾已给出,不计入总词数内);2.文中不得出现真实姓名及学校名称;3.可适当增加细节,以使语句通顺、条理清楚、意义连贯;4.书写规范,卷面整洁。Eat Healthily, Live HappilyGood morning, everyone. These days,________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________I hope we can all live a healthy and joyful life. Thank you!/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第2页,共2页试卷第1页,共1页参考答案1.C 2.A 3.B 4.D 5.C 6.B 7.B 8.C 9.A 10.A【导语】本文讲述了祖母去世后,作者和母亲在整理遗物时回忆起祖母的摇椅承载的家庭记忆,并决定将其传承下去的故事。1.句意:我的祖母在90岁时去世了。passed by路过;passed out昏迷;passed away去世;passed down传承。根据后文“after she died”可知,是去世,“passed away”符合。故选C。2.句意:这是一所承载着诸多回忆的房子 —— 在后院喂鸟、坐在草地上打牌、喝柠檬水。memories回忆;wishes愿望;animals动物;strangers陌生人。根据“It was the house where so many ... lived-feeding birds in the backyard, sitting on the grass playing cards and drinking lemonade (柠檬水).”可知,结合后文描述的在房子里的活动,是回忆,“memories”符合。故选A。3.句意:在她去世后的几周和几个月里,房子里没有她,待在这儿感觉很难受。disappointed失望的;hard艰难的;memorable值得纪念的;frightening可怕的。根据“In the weeks and months after she died, it was so ... to be in her house without her.”可知,祖母去世后,房子里没有她,氛围难受,“hard”符合。故选B。4.句意:她过着简单的生活,没留下多少东西。normal正常的;sweet甜蜜的;comfortable舒适的;simple简单的。根据“hadn’t left much behind”可知,生活简单,“simple”符合。故选D。5.句意:我们不是在找钱或者任何昂贵的物品 —— 我们只是想知道可能会找到什么样的东西。worthless无价值的;important重要的;expensive昂贵的;invaluable极宝贵的。根据“We weren’t looking for money or anything ... —we just wondered what kinds of things we might find.”可知,结合语境,不是找昂贵的东西,“expensive”符合,invaluable偏褒义,与“找钱”的语境不符。故选C。6.句意:在客厅里,我看到了祖母的摇椅。broke打破;saw看见;sold卖;made制作。根据“In the living room, I ... Grandma’s rocking chair.”可知,进入客厅看到摇椅,“saw”符合。故选B。7.句意:你知道吗,我刚出生时,你的祖母会在那把椅子上摇晃着给我喂奶,哄我睡觉。eat吃;sleep睡觉;play玩;study学习。根据“You know, when I was a newborn, your grandmother would nurse me and send me to ... while rocking in that chair.”可知,新生儿被哄着睡觉,“sleep”符合。故选B。8.句意:多年来,它一直留在我们家,在我的母亲和祖母应对初为母亲的挑战时,给了她们帮助。risks风险;kindness善良;challenges挑战;happiness幸福。根据“For years, it stayed in our family and helped my mother and my grandmother as they dealt with the ... of being a new motherhood.”可知,初为母亲有挑战,“challenges”符合。故选C。9.句意:最近,我和丈夫一直在讨论可能要个自己的孩子。Recently最近;Suddenly突然;Possibly可能地;Slowly慢慢地。根据“... my husband and I had been talking about possibly having a child of our own.”可知,结合语境是最近的想法,“Recently”符合。故选A。10.句意:“如果你不介意的话,我把这把椅子带回家。”我对母亲说。mind介意;accept接受;agree同意;doubt怀疑。根据“I’ll take the chair home with me if you don’t ...”可知,“don’t mind”表示“不介意”,符合语境。故选A。11.A 12.A 13.B 14.D 15.C【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了Aubree和她的同学们通过工程课学习,运用同理心解决日常生活中人们遇到的困难,如Aubree为祖母改进开瓶器,Roman为患关节炎的祖父制作3D打印手指支架等。11.细节理解题。根据文章第1段“Aubree recently noticed her grandmother’s difficulty opening a bottle cap… She found a method in her engineering class…”可知,作者通过Aubree帮助祖母解决开瓶问题的具体事例引入主题。故选A。12.细节理解题。根据文章第2段“For the improved bottle opener design, she used a piece of wood shaped like a cellphone”可知,开瓶器由木头制成。故选A。13.细节理解题。根据文章第3段“You have to put yourself in the product users’ shoes to build effective solutions”可知,Mark Bolt认为工程的核心是考虑用户需求。故选B。14.细节理解题。根据文章第4段“Roman’s grandfather had trouble holding a coffee cup because of his arthritis (关节炎). So Roman made a 3D-printed finger which helped his grandfather firmly support the bottom of the cup.”可知,Roman制作3D打印手指的原因是祖父因关节炎难以拿咖啡杯。故选D。15.最佳标题题。本文主要讲述了Aubree和她的同学们通过工程课学习,运用同理心解决日常生活中人们遇到的困难,如Aubree为祖母改进开瓶器,Roman为患关节炎的祖父制作3D打印手指支架等。C选项“用同理心解决日常问题”是最佳标题。故选C。16.C 17.A 18.B 19.A 20.C【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了深圳兰花保护与研究中心出版了一本关于深圳96种野生兰花的书籍,旨在提高人们对野生兰花的保护意识。16.细节理解题。根据文章第1段“A book introducing the city’s 96 species (物种) of wild orchids was published by Shenzhen Orchid Conservation and Research Centre at the beginning of 2021. The researchers in the centre spent two years finishing and publishing the book.”可知,2021年初出版,花了两年时间,所以是2019年初开始编写。故选C。17.细节理解题。根据文章第3段“He said the book was a good example of the city’s improvement in environmental protection”可知,这本书体现了城市在环境保护方面的成就。故选A。18.细节理解题。根据文章第5段“The former look the same in size and appearance but the latter are much cheaper. For most people, they prefer to buy more affordable ones.”可知,消费者选择野生兰花是因为价格低。故选B。19.推理判断题。根据文章第4段“Orchids are of high value for medicine, food and decoration.”可知,兰花对人类有很多用途。故选A。20.最佳标题题。文章主要围绕深圳出版的一本关于野生兰花的书籍展开,“Wild orchid book published in Shenzhen.”能很好概括文章主旨。故选C。21.B 22.D 23.D 24.D 25.C【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了来自卢森堡的退休警察Hansen Nico Rene参与中国广西扎洞村扶贫工作的故事,以及他对志愿精神的理解。21.词句猜测题。根据文章第2段“The first time I came to Zhadong Village, I was overwhelmed by its natural scenery.”结合后文对景色的正面描述可知,“overwhelmed”在此处表达“被深深吸引”的积极含义。故选B。22.细节理解题。根据文章第2段“Hansen Nico Rene, a 63-year-old retired policeman from Luxembourg”可知,汉森来中国前是一名警察。故选D。23.细节理解题。根据文章第4段“What brought the retiree to Zhadong was a notice recruiting volunteers to aid the poverty alleviation campaign”可知,是志愿者招募通知让汉森来到扎洞村。故选D。24.细节理解题。根据文章第4段“in March 2018”汉森开始参与助力脱贫,及第7段“As of November 2020, the whole of Zhadong Village successfully eradicated poverty”可知,截至2020年11月,整个扎洞村成功脱贫,村民脱贫大概用了约两年的时间。故选D。25.细节理解题。根据文章第8段“I believe the Lei Feng spirit maybe needs more promotion”可知,汉森认为志愿服务精神就是雷锋精神。故选C。26.C 27.A 28.E 29.F 30.B【导语】本文是一篇议论文,论述了大多数人认为难过时不应听悲伤歌曲,但研究表明听悲伤歌曲能帮助人们感觉更好,并从多个方面阐述了原因。26.根据文章第1段“Most people believe that we should not listen to sad songs when we’re feeling sad. But a study shows that listening to sad songs does help us feel better.”可知,此处应解释大多数人认为难过时不应听悲伤歌曲的原因,选项C“原因是悲伤的歌曲会让我们想起痛苦”符合语境。故选C。27.根据文章第2段“A friend, in hard times, will only advise us to become judgmental (判断的) about the situation. We don’t wish to listen to advice that would actually make us think too much when we are in tears, do we We simply want someone to understand our situation, and sad songs do just that.”可知,此处应说明悲伤歌曲在这方面比朋友的建议更好,选项A “这比接受朋友的建议更能帮助我们走出困境”符合语境。故选A。28.根据文章第3段“Similarly, listening to sad songs will help us feel better during times of sadness.”可知,此处应是类比开心时听开心歌曲的情况,选项E“如果我们开心,选择听开心的歌曲,我们会感觉更开心”符合语境。故选E。29.根据文章第4段“What’s more, when we’re listening to sad music quietly, we may feel tears coming out of our eyes.”可知,此处应说明流泪后会感觉更好,选项F“一旦我们让所有这些情绪随着眼泪释放出来,我们会感觉更好”符合语境。故选F。30.根据文章第5段“Sad singers normally sing with peaceful rhythms and tones (节奏和音调), which help us relax.”可知,此处应表达对悲伤歌曲演唱者的感谢,选项B“我们应该感谢他们用特别的声音来安慰我们”符合语境。故选B。31.C 32.A 33.E 34.D 35.F【导语】本文通过六条英语谚语及其解释,匹配五个人的行为特征。31.根据“She spends a lot of time reading and takes part in many activities. She seldom has time to rest.”可知,她像蜜蜂一样忙碌。选项C“蜜蜂总是忙着辛勤工作。要描述那些不停工作的人,你可以说他们‘像蜜蜂一样忙碌’。”与之匹配。故选C。32.根据“She is mean and only thinks about herself. No one would like to make friends with her.”可知,她冷漠无情。选项A“众所周知,鱼是冷血动物。所以当人们描述那些非常冷漠、不友好的人时,会称他们为‘冷血动物’。”与之匹配。故选A。33.根据“He is easy-going and never gets angry.”可知,他温顺如羔羊。选项E“羊羔是温顺的小羊。它们容易饲养,几乎不会伤害人类。如果一个人很少对别人生气,你可以说他/她‘像羊羔一样温顺’。”与之匹配。故选E。34.根据“he often breaks the rules and makes noise in class. Classes are often disturbed by him.”可知,他是团队中的害群之马。选项D“在一群白色的羊中看到一只黑羊会让人不舒服。如果一个人对他的群体或团队造成了损害,他可能会被称为‘害群之马’。”与之匹配。故选D。35.根据“he never takes action to work hard for his dream.”可知,他沉溺于空想。选项F“你认为‘脑袋在云里’是可能的吗?当然不可能!当有人在做白日梦时,我们可能会说‘他白日做梦呢’。”与之匹配。故选F。36.for 37.what 38.the 39.will be 40.supposed 41.better 42.be allowed 43.to manage 44.skills 45.seriously【导语】本文是一篇议论文,主要讨论体育老师担任班主任的可行性和优势,以及家长对此的不同看法。36.句意:教育部已经表达了对体育教师担任班主任的支持。“express support for...”是固定短语,意为“对……表示支持”。故填for。37.句意:所有老师都可以担任班主任,不管他们教什么科目。“no matter what”引导让步状语从句,意为“不管什么”,此处修饰“subject”,所以填“what”。故填what。38.句意:他们认为你学习越努力,你能取得的分数就越高,并且未来你会越成功。“the+比较级,the+比较级”表示“越……,越……”。故填the。39.句意:他们认为你学习越努力,你能取得的分数就越高,并且未来你会越成功。根据“in the future”可知,句子用一般将来时,结构为“will+动词原形”,所以填“will be”。故填will be。40.句意:他们认为这会降低学生的考试分数。文章叙述过去的事情,用一般过去时,“suppose”的过去式是“supposed”,所以填“supposed”。故填supposed。41.句意:但很快他们发现,一些体育教师的班级能取得比语文、数学或英语教师所教班级更好的成绩。根据“than”可知,此处用形容词比较级,“good”的比较级是“better”。故填better。42.句意:在邵看来,更多的体育教师应该被允许成为班主任。“PE teachers”和“allow”之间是被动关系,“should”后接“be+过去分词”,构成含情态动词的被动语态。故填be allowed。43.句意:体育教师有更多时间管理班级,因为他们不像教语文、数学或英语的老师那么忙。“have time to do sth.”是固定用法,意为“有时间做某事”。故填to manage。44.句意:更重要的是,体育教师擅长教学生如何与他人合作以及如何面对失败,这些都是他们可以从运动中学到的重要技能。“skill”是可数名词,根据“are”可知,此处用复数形式“skills”。故填skills。45.句意:邵严肃地说。此处修饰动词“said”,要用副词,“serious”的副词形式是“seriously”。故填seriously。46.例文Eat Healthily, Live HappilyGood morning, everyone. These days, many students have developed unhealthy eating habits, such as being picky eaters, loving snacks, and skipping breakfast. These habits can lead to health issues like fatigue and poor concentration. To improve our health, I suggest we maintain a balanced diet, including all essential nutrients, and eat regular meals, especially breakfast. Avoid too many snacks or fast food. Let’s choose health, and happiness will follow. I hope we can all live a healthy and joyful life. Thank you!【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇演讲稿;②时态:一般现在时;③提示:写作要点已给出,考生注意不要遗漏要点,并适当添加细节,突出重点。[写作步骤]第一步,引出主题,指出学生们的问题;第二步,针对问题提出建议,以及表达美好的祝愿。[亮点词汇]①such as比如②lead to导致③essential必不可少的[高分句型]①To improve our health, I suggest we maintain a balanced diet, including all essential nutrients, and eat regular meals, especially breakfast.(不定式表目的)②I hope we can all live a healthy and joyful life.(宾语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览