【广西专用】2025-2026学年九年级英语上册 期中考试模拟题(含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

【广西专用】2025-2026学年九年级英语上册 期中考试模拟题(含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

【广西专用】2025-2026学年九年级英语上期中考试模拟题
【考试范围:Unit1-Unit7】
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、听力匹配(满分5分)
1.你将听到五个句子,请选出与所听句子内容相符的图片,有一幅图是多余的。每个句子读两遍。
A.B.C. D.E. F.
1. 2. 3. 4. 5.
二、听力选择(满分15分)
2.What will the speakers do this weekend
A.Fly a kite. B.Play chess. C.Have a picnic.
3.How did the girl improve her English
A.By listening to songs. B.By reading books. C.By watching movies.
4.What’s the model plane made of
A.Bamboo. B.Glass. C.Paper.
5.How often does Joe go to the sports centre
A.Every day. B.Once a week. C.Twice a week.
6.How does the girl study
A.By taking notes.
B.By making vocabulary lists.
C.By working with friends.
听一段对话,回答以下小题。
7.What is Susan’s favorite season
A.Spring. B.Summer. C.Autumn.
8.Why does Susan like it
A.She can go hiking. B.She can go fishing. C.She can go jogging.
9.What can Simon do in winter
A.Play cards. B.Make snowmen. C.Do homework.
听一段对话,回答以下小题。
10.What does the boy buy for his father
A.A pair of shoes. B.A T-shirt. C.A hat.
11.What color does his father like
A.Black. B.White. C.Blue.
12.How much does the boy pay for it
A.180 yuan. B.150 yuan. C.130 yuan.
听对话,回答以下各小题。
13.Who does the man want to buy a gift for
A.His son. B.His daughter. C.His grandson.
14.Why doesn’t the man choose the learning machine
A.He already has one at home. B.He thinks it’s bad for children’s eyes. C.It is too expensive.
15.Where are the colour pencils made
A.In China. B.In Japan. C.In the UK.
16.What will the man take at last
A.An English book. B.The colour pen. C.The watch.
你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的正确答案,短文读两遍。
17.Where did Amy’s family live before she was 12
A.In the mountains. B.In the city. C.In the town.
18.How long did Amy spend walking to school every morning
A.Half an hour. B.One hour. C.One and a half hours.
19.How many students were there in Amy’s school
A.6. B.About 20. C.About 120.
20.What did Amy still remember now
A.Fish. B.Vegetables. C.Flowers, trees and birds.
21.What does Amy think about her life before
A.It was happy. B.It was boring. C.It was poor.
三、听力填空(满分5分)
你将听到一篇短文,请根据短文内容,将所缺信息填入答题卡对应的横线上,每空一词。短文读三遍。
Some information about Jenny Smith
Age 22 years old.
Birthplace A small village.
Ways of traveling in the past 23 or ride horses.
What to grow in the past 24 and vegetables.
How to keep things fresh in the past Put things in a special 25 room.
How to enjoy herself in the past Listen to folk music
In a word 26 good about life is the key to happiness.
四、补全对话(满分10分)
根据对话内容,从下面选出恰当的句子补全对话,有一个选项是多余的。
A: Tom, do you have any plans for the coming vacation
B: Yes! 27
A: Have you ever been there
B: 28 So I’m very interested in the place.
A: If you want to know more about it, you can go to our school library. 29
B: OK. I’ll check them out after school.
30
A: I’d love to, but I have too much homework to do. 31 He needs to go there to finish his book report.
B: Great! I’ll ask him later.
A.Why don’t you ask Jim
B.No, I haven’t.
C.Are you interested in travelling
D.I plan to climb Mount Huang.
E.Would you like to go to the library with me
F.There are books about great mountains.
五、完形填空(满分10分)
阅读下面语篇,从各题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
Mickey was really good at basketball at a very young age. Everyone 32 he would be a star player like Yao Ming in NBA until a bad day came to him. He got a(n) 33 . At first, it didn’t seem serious. All people around him simply thought he caught a cold. Yet, after Mickey took some medicine, he got 34 . Finally, the doctors found that they had to take away Mickey’s two hands and two legs to save his life. There was a hard time in Mickey’s life when he had to leave his teammates. To everyone’s surprise, Mickey never said something 35 . He never thought about giving up 36 he was in a bad situation. Instead, he worked hard with the artificial (人造的) hands and 37 . He even won prizes in the world-famous competitions.
On a beautiful morning, Mickey decided to start a(n) 38 —mickeysrun.com—to help people with similar (相似的) experiences like him. Since then, many disabled (残疾的) people have shared 39 experiences on it, which encourages more people to be active. One day, he was 40 by a TV program about his story. He said, “Life may be hard for us sometimes, but believe that we are able to make our life meaningful. Keep smiling! Sunshine will 41 after the hard time is gone.”
32.A.replied B.thought C.forgot
33.A.change B.chance C.illness
34.A.worse B.better C.stronger
35.A.hopeless B.careless C.useless
36.A.until B.because C.although
37.A.arms B.legs C.ears
38.A.activity B.group C.website
39.A.his B.their C.our
40.A.interviewed B.taught C.told
41.A.wake up B.put up C.show up
阅读理解(满分30分)
A
①Aarrav Anil, a 13-year-old boy, has had a deep interest in mechanics (机械学) since childhood. He invented a smart spoon and stood for India to attend an international competition last year. In the competition, he won the first prize. But he didn’t create his smart spoon to win a prize. He noticed his uncle who has Parkinson’s disease (PD) (帕金森病) try to feed himself. Food kept falling out of his mouth, making him look like a mess. Aarrav wanted to make a change.
②More than 7 million people in India have PD.The disease influences the brain, causing patients to shake uncontrollably. As the disease progresses, it leads to difficulty in eating by oneself.
③Aarrav wanted his uncle to be able to eat by himself. This encouraged the boy to look for a way to help his uncle. So he took tools to his room with sensors (传感器) and a 3D printer. But not everything went well.
④“I was sad that I couldn’t find certain parts I needed in India. I had to buy some from abroad.” Aarrav said in an interview.
⑤Aarrav made a first model, but the spoon handle was not easy for his uncle to hold. “I’ve improved the invention. It needs to be waterproof (防水的). The spoon must be easily separated, so that it can be cleaned and replaced with a fork. And the spoon needs to be deeper to hold more food.” the boy said.
⑥The smart spoon is now being tested at a local college. The test is expected to be completed in early 2025. Aarrav hopes that his smart spoon will be used in hospitals soon.
根据短文内容,选择最佳答案。
42.Why did Aarrav want to make the smart spoon
A.To win a competition.
B.To help one of his relatives.
C.His uncle wanted him to make one.
43.Which is not the influence of PD
A.Having difficulty in sleeping at night.
B.Causing patients to shake uncontrollably.
C.Leading to difficulty in eating by oneself.
44.What problem did Aarrav meet
A.His family didn’t support him.
B.His uncle didn’t like the spoon.
C.He couldn’t buy certain parts in India.
45.What does Paragraph 5 tell us
A.Some suggestions from Aarrav’s uncle.
B.Why Aarrav wanted to invent the spoon.
C.What Aarrav did to improve his invention.
46.What is the best title of the passage
A.The teenager’s invention for patients with PD
B.A smart spoon to help his uncle eat more
C.India’s greatest inventor in its history
B
A little stream ran down from a high mountain far, far away through many villages and forests, until she reached a desert (沙漠). The stream then thought, “I’ve been through thousands of millions of difficulties. I should have no problems crossing this desert!” But as she started her journey, she found herself slowly disappearing into the sand. After many tries, she still failed and was very unhappy. “Maybe I can’t reach the ocean in the end.” she said sadly to herself.
At this time, a deep voice came, “If a breeze (微风) can cross the desert, so can a stream.” It was the voice of the desert. But the little stream replied, “That’s because a breeze can fly, but I cannot.” “That’s because you can’t give up what you are. If you like to do it, let yourself evaporate (蒸发) into the breeze. It can take you across, and you can reach the ocean.” said the desert.
“Give up what I am now and disappear into the breeze No! No!” The little stream could not accept this idea. After all, she had never experienced anything like it before.
“The breeze can carry the vapor (蒸气) across the desert and let it leave as rain. The rain will form a stream again to continue its course.” explained the desert very patiently.
“And whether you’re a stream or vapor, your nature never changes.” continued the desert. Hearing this, the little stream rushed into the open arms of the breeze, which carried her to the next stage of her life.
The course of our lives is like the experience of the little stream. If you want to overcome the difficulties in your life to get success, you should also change the way you used to be.
根据语篇内容,选择最佳选项。
47.Where did the little stream plan to reach
A.The ocean. B.The desert. C.The forest.
48.What does the underlined word “It” in the second paragraph refer to
A.The stream. B.The breeze. C.The ocean.
49.At first, why didn’t the little stream accept the desert’s advice
A.Because she failed many times.
B.Because she was afraid of nature.
C.Because she had never experienced anything like it before.
50.How did the little stream finally cross the desert
A.By forming a river.
B.By changing her nature.
C.By evaporating into the breeze.
51.What does the passage mainly tell us
A.Our lives can be as difficult as the little stream’s.
B.To succeed, we should change the way we used to be.
C.The little stream couldn’t accept the advice from others.
C
A Soccer ClubDo you like to play soccer Do you want to play soccer well Mr.Smith can teach you.You can come here every Saturday afternoon. Tel: 368-5778 Add: Room 212 in School’s P.E.Building
Teachers WantedDo you speak English Are you a teacher Do you like children Can you help them with English on weekends Come to join us. Call John at 385-7889 for more information.
Chinese Character ClubCan you write Chinese characters Do you want to write Chinese characters well Please join the Chinese Character Club now. Call Jane at 345-1238. Time: 8:30 a.m.--11:00 a.m. (every Monday)
Musicians WantedDo you like music Can you sing or dance Can you play any instruments Welcome to our Star Rock Band. Please call Tina at 898-3443 or send an e-mail to Music@
根据语篇内容,选择最佳选项。
52.When can you learn to play soccer in the club
A.On weekends.
B.From Monday to Friday.
C.Every Saturday afternoon.
53.Who can you call if you want to ask for a job as a teacher
A.Tina. B.John. C.Mr.Smith.
54.How long does a Chinese character writing lesson last
A.2.5 hours. B.3.5 hours. C.4 hours.
55.What can you do in Star Rock Band
A.Play soccer.
B.Sing or dance.
C.Write Chinese characters.
56.Where may you read the passage
A.In a story book. B.In a newspaper. C.In a dictionary.
七、任务型阅读(满分10分)
阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
The bus is a little different from other buses. It’s black and white, and has two black “cars” on the top, just like a giant panda(大熊猫). The lights of the bus are its “eyes”. This is the popular Panda Bus in China. There are 23 seats on the 12-meter long bus.
The Panda Bus is popular not just because of its cute look. You can also find something cool when you get on it. First of all, it’s very easy for people to buy tickets. They don’t need to use their phones or bus cards like before. All they need are their hands. They can buy tickets just by scanning(扫描)their hands. In this way, people can also buy drinks and food on the bus. There is a vending machine(自动贩卖机)in the middle of the bus. Another surprise is the small computer on the back of each seat. People can choose to watch a movie on the way. How interesting! There are also some cameras on the bus. If someone steals things, these cameras will catch them. So, it’s safe and comfortable for people to take the bus. Most importantly, the bus is driverless(无人驾驶的). It can stop at lights and park at the stop all by itself. It only needs someone to watch all the way just in case(以防万一). And it usually runs a little slower than other buses.
By the end of 2021, there had been over ten cities in China having the Panda Bus, such as Tianjin, Shanghai and Jinan. Would you like to take such a bus to go to school
57.How long is the bus
58.How can people buy food and drinks on the bus
59.Why is it safe for people to take the bus
60.Does the bus run faster than other buses
61.What’s the passage mainly about
八、选词填空(满分10分)
根据短文内容,从方框中选择适当的词填空,使短文意思完整,并将答案填写在答题卡对应的横线上。每个单词限用一次,每空一词。
on brightly like give before tradition enjoy an what make
The Lantern (灯笼) Festival is 62 important Chinese festival. It is celebrated 63 the fifteenth day of the Chinese New Year.
Several days 64 the Lantern Festival, people begin to make lanterns. All kinds of lanterns shine 65 against the dark night sky. Some are small, and others are really big. Some look 66 beautiful flowers and lively animals.
The lanterns are 67 of different materials. There are plastic lanterns, silk lanterns, and paper lanterns. On the Lantern Festival, people go outside to have a look at the lanterns and guess the riddles (谜语) on the lanterns. Usually, people can get a prize by 68 the right answer. While some people are enjoying the colorful lanterns, others are watching 69 Chinese lion dance performances.
People prepare tasty sweet dumplings in the morning for their family and friends to 70 in the evening. Everything is very interesting and everyone is very happy. 71 a nice festival!
九、书面表达(满分15分)
72.学校最近开展了“文明活动月”的实践活动。通过这次活动,同学们的变化很大,尤其是你们班上的李华同学,请根据表格内容写一篇关于李华同学变化的作文。
过去的表现 迟到,不认真听课,熬夜,沉溺手机, 游戏考试不及格,……
现在的表现 积极参加活动,健康的生活方式,……
对李华变化的感受 ……
写作要求:
1. 词数为90左右;
2. 可适当增加细节,以使行文流畅;
3. 文中不能出现真实姓名及学校名称;
4. 短文开头已给出,不计入总词数。
Li Hua is my classmate. He has made great progress this term. In the past
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1. E C D B F
【原文】1. The photo shows a boy who is playing the guitar.
2. William Shakespeare is a great poet in England.
3. I think reading paper books is more comfortable.
4. It’s known that the kangaroo is a symbol of Australia.
5. Tim practises the high jump every day after school.
2.C
【原文】W: Why don’t we go for a picnic in Zhongshan Park this weekend
M: Good idea.
3.B
【原文】M: How did you improve your English By listening to English songs
W: No. I read a lot of English books.
4.C
【原文】W: Jack, your model plane is so cool! What is it made of
M: Well, it’s made of paper.
5.C
【原文】W: You look strong, Joe. Do you often do sports
M: Yes. I go to the sports centre twice a week.
6.A
【原文】W: I like taking notes. I find it very useful to my study.
M: So do I. I usually write down every word the teacher said in class.
7.C 8.A 9.B
【原文】A: Which season do you like best, Susan
B: My favorite season is autumn.
A: Why do you like it
B: Because it is always cool. And it’s the best time to go hiking outside. Which is your favorite season, Simon
A: I like winter best.
B: Why Winter is so cold.
A: In winter, it is always snowing in Beijing. I can make snowmen with my family.
10.B 11.C 12.B
【原文】A: Good morning. What can I do for you
B: Good morning. Father’s day is coming. I’d like to buy a T-shirt for my dad.
A: What color does he like
B: He likes blue best.
A: All right, what about this one
B: Wow, it looks nice. How much is it
A: It’s 150 yuan.
B: OK, I will take it.
13.A 14.B 15.B 16.C
【原文】W: Can I help you
M: Yes, please. I’d like to buy a gift for my seven-year-old son.
W: How about this learning machine It can help your son to learn a lot including English.
M: I don’t think it is good for the eyes of a kid.
W: Does your son like drawing pictures
M: Yes, he is crazy about it.
W: Then he must love these color pencils. They are made in Japan.
M: Oh, we have bought him thousands of them. Anything else
W: Why not buy him a watch. This kind of watch in our store can help you find where he is, if he is not with you.
M: That’s really a good idea. I will take it. Thank you.
17.A 18.B 19.C 20.C 21.A
【原文】
Hi, my name is Amy. Before I was 12 years old, my family lived in the mountains. Our house was far from my school. It took me one hour to walk to school every morning. It was a happy time for me, because I could meet friends on the way. And we would go to school together. There were just six classes in my school and only about twenty students in each class. We spent most of our time playing in the mountains, or on our playground. I still remember the different kinds of flowers, the songs of different birds and the colors of trees and different seasons. Everything was so interesting and beautiful. Even now I still miss my life in the mountains.
22.Sixty 23.Walk 24.Rice 25.underground 26.Feeling
【原文】
I am Jenny Smith, and I was born sixty years ago in a small village. Traveling used to be a big problem. When we traveled from village to village, we used to walk or ride horses. Shopping was not an easy job, either. There was no supermarket in the village. We used to grow most of our own food: rice and vegetables. We kept things fresh in a special underground room. We didn’t have any televisions. We used to listen to our folk music and enjoy it very much. Life used to be very hard, so I would like you to know about the old days and be happy with what you have. Remember, feeling good about life is the key to happiness.
27.D 28.B 29.F 30.E 31.A
【导语】本文是一则关于为假期爬黄山而做准备的对话。
27.根据文中“Tom, do you have any plans for the coming vacation ”及下文中“Yes!”可知,空处指的是自己假期爬黄山的安排。选项D“我计划攀登黄山。”符合语境。故选D。
28.根据文中“Have you ever been there ”及“So I’m very interested in the place.”可知,空处指的是自己对黄山并不了解,对问题的否定回答。选项B“不,我没有。”符合语境。故选B。
29.根据文中“If you want to know more about it, you can go to our school library. ”及下文中“OK. I’ll check them out after school.”可知,空处指的是提出去图书馆查阅资料的提议。选项F“那里有关于大山的书。”符合语境。故选F。
30.根据文中“I’d love to, but I have too much homework to do. ”可知,空处指的应是询问对方是否愿意一起图书馆。选项E“你愿意和我一起去图书馆吗?”符合语境。故选E。
31.根据文中“He needs to go there to finish his book report.”及下文“Great! I’ll ask him later.”可知,空处应指的是邀请别人一起去图书馆的提议。选项A“你为什么不问吉姆?”符合语境。故选A。
32.B 33.C 34.A 35.A 36.C 37.B 38.C 39.B 40.A 41.C
【导语】本文讲述了米奇在年少时篮球打得很好,被认为有望成为像姚明一样的明星球员,然而却突患重病,失去双手和双腿,但他没有放弃,努力用义肢生活并取得成就,还创建网站帮助有相似经历的人,鼓励大家积极面对生活的故事。
32.句意:每个人都认为他会成为像姚明一样的NBA明星球员。
replied回答;thought认为;forgot忘记。根据前文“Mickey was really good at basketball at a very young age.”可知,因为米奇篮球打得好,所以大家认为他会成为明星球员,故选B。
33.句意:他生病了。
change改变;chance机会;illness疾病。根据后文“All people around him simply thought he caught a cold.”可知,米奇生病了,故选C。
34.句意:然而,米奇吃了一些药后,情况变得更糟了。
worse更糟;better更好;stronger更强壮。根据后文“Finally, the doctors found that they had to take away Mickey’s two hands and two legs to save his life.”可知,米奇的病情加重了,故选A。
35.句意:令所有人惊讶的是,米奇从未说过绝望的话。
hopeless绝望的;careless粗心的;useless无用的。根据后文“He never thought about giving up…”可知,米奇没有放弃,所以他没有说过绝望的话,故选A。
36.句意:尽管他处于困境,他从未想过放弃。
until直到;because因为;although尽管。根据“He never thought about giving up…he was in a bad situation.”可知,前后句之间是让步关系,表示尽管处于困境,他从未想过放弃,所以用although引导让步状语从句,故选C。
37.句意:相反,他努力使用人造手和腿。
arms手臂;legs腿;ears耳朵。根据前文“the doctors found that they had to take away Mickey’s two hands and two legs”可知,米奇失去了双手和双腿,所以这里说的是用人造手和腿努力生活,故选B。
38.句意:在一个美丽的早晨,米奇决定创建一个网站mickeys run.com来帮助有和他相似经历的人。
activity活动;group团体;website网站。根据“mickeys run.com”可知,这是一个网站,故选C。
39.句意:从那以后,许多残疾人在上面分享了他们的经历,这鼓励了更多的人变得积极。
his他的;their他们的;our我们的。此处指代“many disabled (残疾的) people”,所以用their,故选B。
40.句意:一天,他接受了一个关于他故事的电视节目的采访。
interviewed采访;taught教;told告诉。根据“by a TV program”可知,他是被电视节目采访,故选A。
41.句意:艰难时期过去后,阳光总会出现。
wake up醒来;put up张贴;show up出现。根据“Sunshine will…after the hard time is gone.”可知,这里说的是艰难时期过后会迎来阳光,故选C。
42.B 43.A 44.C 45.C 46.A
【导语】本文主要介绍了阿拉夫·阿尼尔发明的一种勺子,可以帮助患有帕金森病的人。
42.细节理解题。根据第一段“ He noticed his uncle who has Parkinson’s disease (PD) try to feed himself. Food kept falling out of his mouth, making him look like a mess. Aarrav wanted to make a change.”可知,他制造这个勺子是为了帮助他的叔叔。故选B。
43.细节理解题。根据第二段“The disease influences the brain, causing patients to shake uncontrollably. As the disease progresses, it leads to difficulty in eating by oneself.”可知,帕金森病影响大脑,导致病人无法控制地颤抖。随着病情的发展,它会导致自己进食困难。选项A“夜间难以入睡”不是它的影响。故选A。
44.细节理解题。根据第四段“I was sad that I couldn’t find certain parts I needed in India. I had to buy some from abroad.”可知,他遇到的问题是他在印度买不到一些东西。故选C。
45.主旨大意题。通读第五段可知,讲述的是在制作勺子的过程中他做了哪些改良。故选C。
46.最佳标题题。通读全文可知,本文主要介绍了阿拉夫·阿尼尔发明的一种勺子,可以帮助患有帕金森病的人。A项最适合做标题。故选A。
47.A 48.B 49.C 50.C 51.B
【导语】本文讲述的是一条小溪在过沙漠的时候,遇到了困难,最后在沙漠的建议下,小溪改变了自己的形态,变成了水蒸气,在风的帮助下,最后越过了沙漠。这个故事告诉我们:为了获得成功,我们应该在必要时改变我们过去的方式。
47.细节理解题。根据第一段“Maybe I can’t reach the ocean in the end.”可知,那条小溪打算到达海洋。故选A。
48.词句猜测题。根据第二段“That’s because you can’t give up what you are. If you like to do it, let yourself evaporate into the breeze. It can take you across, and you can reach the ocean.”可知,那是因为你不能放弃你是谁,如果你原意这样做,让你自己蒸发在微风中,它就能带你过去,你就能到达海洋。此处的“It“指代的是“微风”。故选B。
49.细节理解题。根据第三段“ Give up what I am now and disappear into the breeze No! No!...After all, she had never experienced anything like it before.”可知,起初,小溪不接受沙漠的建议,因为她从没有过这样的经历。故选C。
50.细节理解题。根据倒数第二段“the little stream rushed into the open arms of the breeze, which carried her to the next stage of her life.”可知,小溪最后蒸发到微风中,微风带它越过沙漠。故选C。
51.主旨大意题。根据最后一段“The course of our lives is like the experience of the little stream. If you want to overcome the difficulties in your life to get success, you should also change the way you used to be.”以及整个文章的理解可知,这个故事告诉我们:为了获得成功,我们应该在必要时改变我们过去的方式。故选B。
52.C 53.B 54.A 55.B 56.B
【导语】本文是一篇应用文。文章讲了足球俱乐部、招聘教师、汉字俱乐部和招聘乐师,详细地介绍了要求、地址和联系方式等。
52.细节理解题。根据图表第一栏“You can come here every Saturday afternoon.”可知,每周六晚上可以上足球课。故选C。
53.细节理解题。根据图表第二栏“Call John at 385-7889 for more information.”可知,想要应聘教师职位需要联系John。故选B。
54.细节理解题。根据图表第三栏“Time: 8:30 a.m.--11:00 a.m. (every Monday)”可知,汉字书写课时长为2.5小时。故选A。
55.细节理解题。根据图表第四栏“Do you like music Can you sing or dance Can you play any instruments Welcome to our Star Rock Band.”可知,在Star Rock Band可以唱歌或跳舞。故选B。
56.推理判断题。本文讲了足球俱乐部、招聘教师、汉字俱乐部和招聘乐师,详细地介绍了要求、地址和联系方式等,故推测出这篇文章可能出现在报纸上。故选B。
57.(It is) 12 meters. 58.By scanning their hands. 59.Because there are some cameras on the bus. 60.No, it doesn’t./No. 61.The Panda Bus.
【导语】本文主要介绍了熊猫巴士的功能和特点,它收到人们的广泛欢迎。
57.根据“There are 23 seats on the 12-meter long bus.”可知,熊猫巴士12米长。故填(It is) 12 meters.
58.根据“They can buy tickets just by scanning(扫描)their hands. In this way, people can also buy drinks and food on the bus.”可知,通过扫描手掌,人们可以买食物和饮料。故填By scanning their hands.
59.根据“There are also some cameras on the bus ... So, it’s safe”可知,车上有一些摄像头,所以人们可以安全乘车。故填Because there are some cameras on the bus.
60.根据“And it usually runs a little slower than other buses.”可知,它相对来说开得较慢,答案是否定的。故填No, it doesn’t./No.
61.全文主要介绍了熊猫巴士的功能和特点等,围绕熊猫巴士展开。故填The Panda Bus.
62.an 63.on 64.before 65.brightly 66.like 67.made 68.giving 69.traditional 70.enjoy 71.What
【导语】本文主要介绍了中国的传统节日元宵节及相关的习俗。
62.句意:元宵节是一个重要的中国节日。根据“important Chinese festival”及备选词可知,此处表示泛指“一个”,important以元音音素开头,故填an。
63.句意:它在中国新年的第十五天庆祝。根据“the fifteenth day of the Chinese New Year”可知,表示“在具体的某一天”使用介词on,故填on。
64.句意:在元宵节前几天,人们开始制作灯笼。根据“Several days...the Lantern Festival, people begin to make lanterns”及备选词可知,此处指“在元宵节之前”,故填before。
65.句意:各式各样的灯笼在漆黑的夜空中明亮地闪耀。根据“shine...against the dark night sky”及备选词可知,此处需用副词修饰动词“shine”,表示“明亮地”,故填brightly。
66.句意:有些看起来像美丽的花朵和活泼的动物。根据“look...beautiful flowers”及备选词可知,此处表示“像”,look like“看起来像”,为固定搭配,故填like。
67.句意:灯笼由不同的材料制成。根据“The lanterns are...of different materials”及备选词可知,此处为固定搭配be made of,表示“由……制成”,故填made。
68.句意:通常,人们通过给出正确答案可以获得奖品。介词by后接动词-ing形式,故填giving。
69.句意:当一些人在欣赏五彩缤纷的灯笼时,另一些人在观看传统的中国舞狮表演。根据“Chinese lion dance performances”及备选词可知,此处需用形容词作定语修饰名词“performances”,此处表示“传统的”,故填traditional。
70.句意:人们在早上准备美味的汤圆,供家人和朋友在晚上享用。根据“People prepare tasty sweet dumplings in the morning”及备选词可知,此处表示“享用”汤圆,用动词不定式作目的状语,故填enjoy。
71.句意:多么美好的节日啊!根据“a nice festival”及备选词可知,此处是感叹句结构,中心词是名词“festival”,故用What引导感叹句,结构为:“What a + 形容词 + 名词!”。首字母大写。故填What。
72.例文
Li Hua is my classmate. He has made great progress this term. In the past, he was often late for school and didn’t listen carefully in class. He stayed up late playing games on his phone. He even failed some exams.
However, the “Civilization Activity Month” changed him a lot. Now, he actively takes part in school activities. More importantly, he has developed a healthier lifestyle. He comes to school on time, pays attention in class, and goes to bed early.
I feel very happy and proud of his great changes. He has become a better student.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态以“一般现在时”、“一般过去时”和“现在完成时”为主;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏提示,并适当添加细节,注意字母大小写以及标点符号。
[写作步骤]
第一步、承接已给的开头,介绍其过去的表现;
第二步、介绍其现在的表现;
第三步、对李华变化感到高兴和自豪。
[亮点词汇]
①be late for迟到
②stay up late熬夜
③proud of…为……感到自豪
[高分句型]
He comes to school on time, pays attention in class, and goes to bed early. (and连接并列成分)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表