资源简介 【广西专用】2025-2026学年七年级英语上期中考试模拟题【考试范围:Unit1-Unit4】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力匹配(满分5分)1.你将听到五个句子,请选出与所听句子内容相符的图片,有一幅图是多余的。每个句子读两遍。A.B.C. D.E. F.1. 2. 3. 4. 5.二、听力选择(满分15分)2.What’s the relationship (关系) between Han Mei and Lily A.Classmates. B.Sisters. C.Friends.3.Who is the man in white A.Tom. B.Jack’s teacher. C.Tom’s teacher.4.What is the woman’s last name A.Mike. B.Green. C.Miller.5.Where are the new books A.In Jack’s room. B.On the sofa. C.Under the sofa.6.What’s Zhang Jie’s telephone number A.633-5541. B.336-5541. C.336-5451.请听对话,回答下列各小题。7.Who does the man buy the shirt for A.His daughter. B.His father. C.His son.8.What colour does the man’s son like A.Blue. B.Brown. C.Green.9.How much is the shirt A.15 yuan. B.25 yuan. C.50 yuan.请听对话,回答下列小题。10.What is this A.It’s a cup. B.It’s a cap. C.It’s a eraser.11.What color is it A.Red. B.Orange. C.Brown.12.Where is it A.Under the desk. B.Under the sofa. C.Under the bed.请听对话,回答下列小题。13.Whose family photo is it A.It’s Peter’s. B.It’s Emma’s. C.It’s Tom’s.14.How many people in this family photo A.Seven. B.Six. C.Four.15.What class is he in A.In Class 1. B.In Class 2. C.In Class 3.16.What’s the family like A.Big. B.Small. C.Beautiful.你将听到一篇短文,短文后有5个小题,请根据短文内容在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项,短文读两遍。17.Where is Kevin Smith now A.In England. B.In America. C.In China.18.How many people are there in the first photo A.Five. B.Six. C.Seven.19.What color is Terry’s jacket A.Green. B.Brown. C.White.20.What’s Oliver’s last name A.Miller. B.Smith. C.King.21.What’s the name of Kevin’s dog A.Puppy. B.Koko. C.Eric.三、听力填空(满分5分)你将听到一篇短文,请根据短文内容,将所缺信息填入答题卡对应的横线上,每空一词。短文读三遍。My farmThe house Its colour is 22 .The animals I have two cows, three pigs, 23 sheep and some ducks on the farm.The plants There are some flowers. There are five 24 trees. My father plants many 25 for me.Features (特点) The farm is small but 26 .四、补全对话(满分10分)根据对话内容,从下面方框中选出恰当的句子补全对话,有一项选项是多余的。Chen Jie: Hello, Mr Smith!Mr Smith: Hello, Chen Jie. 27Chen Jie: I’m good, thank you. Mr Smith, this is my new friend, Peter. Peter, this is our English teacher, Mr Smith. He’s from the US.Mr Smith: Hi, Peter. 28Peter: Nice to meet you too, Mr Smith.Mr Smith: 29Peter: I’m in Class 1.Mr Smith: 30Peter: Ms Hui.Chen Jie: Oh, Peter, it’s Ms Gao, not Ms Hui. Hui is her first name.Peter: 31A.What class are you in, Peter B.How are you C.Oh, sorry! My mistake.D.Who’s your class teacher E.Fine, thanks.F.Nice to meet you.五、完形填空(满分10分)There are many clubs in my junior high school. They are the English club, the music club, the football club, the tennis club and so on. The 32 club is the most popular (受欢迎的) one. I am in the club 33 football is my favourite sport.I am the tallest girl in the club. Sun Wen is my 34 football player. She is my hero (英雄). I hope I can be a player 35 her.Liu Tao is an old 36 in the tennis club. He is tall and looks very 37 . He comes from Beijing. His father also 38 playing tennis very much.Yang Ming is a short boy. He is 11 years old. He 39 a pair of glasses. He is good at 40 . So he is a member of the swimming club.These clubs bring us 41 . We really enjoy ourselves in them.32.A.tennis B.basketball C.football33.A.because B.but C.or34.A.helpful B.favourite C.lonely35.A.to B.of C.like36.A.farmer B.member C.writer37.A.important B.strong C.difficult38.A.loves B.lives C.leaves39.A.wears B.buys C.puts40.A.running B.drawing C.swimming41.A.pain B.sadness C.Joy六、阅读理解(满分30分)AHelen’s uncle has a big and beautiful farm. Ella, Emma, Peter and Helen are there. They find many great animals there.My name is Helen. I can see five rabbits here. The rabbits are white. They are very cute. I like them very much.I am Ella. I find eight horses on the farm. The horses are black. They are great and they are near (在……附近) the lake.Emma is here. Look! These ducks are cute. The colour of them is brown and black. The seven ducks are swimming in the lake.I am Peter. Look there! Many black and white baby cows are behind the trees. How many cows are there Let me count. One, two, three,…six cows! They are welcome on the farm.42.How is the farm A.Big and beautiful. B.Small but tidy. C.Nice and new.43.What does Ella find on the farm A. B. C.44.How many cows does Peter see A.Four. B.Five. C.Six.45.What color are the horses A.Black. B.White. C.Brown.46.How many kinds (种类) of animals can they see on the farm A.Three. B.Four. C.Five.BIt was Mother’s Day, but Mrs. White was a little unhappy. She was 500 kilometers away from her parents. In the morning, she phoned her mother to wish her a happy Mother’s Day, and her mother told her about the beautiful flowers in the yard.Later that day, Mr. White took her children, Tom, Cindy and Eric, to a small mountain. There, Mrs. White saw a lot of beautiful purple flowers. She picked some here and some there. She was so excited.On the way back, Mrs. White saw an old grandma sitting in a chair in the nursing home (养老院). She had no children with her. They stopped the car and Mrs. White walked to the old woman and put some flowers in her hands. The old grandma thanked her again and again.When Mrs. White came back to the car, her children asked her, “Why did you give our flowers to her ”Their mother said happily, “It’s Mother’s Day, and she has no children. I have all of you, and I still have my mother. Those flowers will mean a lot to her.”根据语篇内容,选择最佳选项。47.What festival was that day A.Christmas. B.Father’s Day. C.Mother’s Day.48.Where did they go later that day A.A park. B.A small mountain. C.A nursing home.49.What did Mrs. White give the old woman A.Some food. B.Some fruits. C.Some flowers.50.How did Mrs. White’s feelings change on that day A.Unhappy—excited—happy.B.Happy—unhappy—excited.C.Excited—happy—unhappy.51.According to the passage, what do you think of Mrs. White A.Strict. B.Kind. C.Brave.CThis is a new school in Shenzhen, Guangdong. There are 55 classes from Grade One to Grade Nine. It is big. In this school, the students can sleep in their classroom.After lunch, students put all the desks and chairs in the middle of the classroom. Then they get beds out of drawers (抽屉). At last, all the students find their beds to sleep on. After five minutes, they turn the classroom into a special (特殊的) bedroom! “It is good to have a rest in the classroom!” said Liu Mingming, a student of Grade Six.The head teacher Luo Can got the good idea of the drawer bed. “It can help students learn better in the afternoon,” she said.“The idea is so great. I want to thank the school and the head teacher!” said Chen Hong, one of the parents of the students in the school.根据语篇内容,选择最佳选项。52.What’s the school like A.Big and old. B.New and big. C.Small and old.53.What does the underlined expression “turn into” mean A.become B.find C.stop54.Who got the idea of the drawer bed A.Chen Hong. B.Liu Mingming. C.Luo Can.55.Which one is True from the passage A.There are 55 classes from Grade One to Grade Six.B.Students can sleep in their classroom after lunch.C.Students put the desks and chairs at the back of the classroom.56.What is the best title of the passage A.A special bedroom. B.A beautiful school. C.A good class.七、任务型阅读(满分10分)The inaugural (首次的) International Basketball Expo was held (举行) from November 8 to 12 in Jinjiang, Fujian province. Many basketball brands, players and fans went there to share their love for the sport. Song Yihong, a young basketball lover, was one of them.Song Yihong is 12 this year. He started to learn basketball at the age of 5 because he wanted to grow taller. Playing basketball makes him know better about his strengths and weaknesses. “I’m good at shooting (投篮), and some of my teammates are good at breaking through (突破),” Song said. “Different strengths make us a team.” Song also said that training was quite hard and he often got hurt (受伤的). But basketball helps him become strong.Sun Yue, a former Chinese basketball player, is now a coach at LI-NING Basketball Academy. In the talk with teenagers (青少年), he was happy that basketball is popular in China and that a lot of teenagers love basketball. But he said there was a long way to go. “Teenage players in China don’t have training with a unified standard (统一的标准),” Sun said. Sun hopes more players with international experience (国际经验) could help to bring back the best ways of training and playing.根据短文内容回答问题。57.Where was the inaugural International Basketball Expo held 58.When did Song Yihong begin to learn basketball 59.What does Song Yihong do well in 60.Do many Chinese teenagers love basketball 61.What does Sun Yue hope more players with international experience could help to bring back 八、选词填空(满分10分)根据语篇内容,从方框中选择恰当的单词,并用其正确形式填空。每个单词只能用一次。poor knocked I vegetable delicious share loudly stone something againOnce upon a time, there was an old village. The people there didn’t like to share. One evening, a 62 traveler went there. He stopped at a house and 63 at the door. After that, a woman opened the door. “I didn’t have my breakfast and lunch today. Could you give me 64 to eat ” asked the traveler. But the woman said no to him.Then, he picked up a stone on the ground and came 65 . “Would you like to try my stone soup It’s delicious,” said the traveler. “Stone soup ” the woman asked. “Yes. Just give 66 some hot water and a kettle (水壶),” the traveler smiled and said. She gave him some water and a kettle unhappily. He put some water and the 67 in the kettle. “It’s good,” he said, “The soup will become more 68 if I can put some salt into it!” The woman was not unhappy any more and gave him salt.Many villagers knew what happened and started to stand around the traveler. He said to those people, “I have a better idea. It will be perfect with some 69 .” Then, a villager shouted 70 , “I have some tomatoes!” When the stone soup was ready, the traveler gave a bowl of the stone soup to everyone. “Wonderful!” they cried with happiness.After that, they started to enjoy 71 with each other. And they lived a happier life.九、书面表达(满分15分)72.李华是一名七年级新生,他在充满活力的初中校园里度过了两个月的精彩时光。李华想与他的外国朋友 Jack分享他最近的学习生活。假如你是李华,请用英文,根据图表内容写一封信。写作要求:1.内容必须包含所给信息,并做适当发挥,使行文连贯2.语篇完整,语句通顺,语法正确,书写规范3.文中不能出现真实的人名和校名,否则一律不予评分;4.词数:60词左右 (开头已给出,并不计入总词数)。参考词汇:favourite最喜欢的,subject学科,after-school activities课后活动My junior high school lifeDear Jack,I want to share my junior high school life with you._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1. F C E B A【原文】1. Tom made a paper boat yesterday.2. We visited the Great Wall this summer holiday.3. Lily wears a new dress.4. Daming likes playing the guitar.5. Mia wants to know more about the Beijing Opera.2.A【原文】W: Are Han Mei and Lily in the same class M: Yes. They’re in Class 4, Grade 7.3.C【原文】W: Jack, who is the man in white M: He is Mr. Miller, my brother Tom’s teacher.4.B【原文】M: Is Mike your last name W: En, oh, my last name is Green.5.C【原文】M: Mom, where are my two new books I can’t find them in my room.W: Oh, Jack. You can look for them under the sofa.6.B【原文】W: Hi, Zhang Jie. Can I have your telephone number M: Sure. My telephone number is 336-5541.7.C 8.C 9.C【原文】W: Can I help you, sir M: Yes, please. I need a shirt for my son.W: What colour does he like M: Green.W: How about this one It’s for kids.M: OK. How much is it W: 50 yuan.M: OK. Here is the money.10.B 11.C 12.C【原文】W: Dad, I can’t find my new cap. Do you see it M: Your new cap What color is it W: It’s brown.M: Oh, here it is. It’s under your bed.W: Thank you, Dad.M: You’re welcome.13.A 14.A 15.C 16.A【原文】W: Is this your family photo, Peter M: Yes, it is.W: Who’s she M: She is my sister, Betty.W: Are these your parents M: Yes, they are. And they are my grandparents.W: I see. Who is the boy M: He is my brother and his name is Sam.W: What class is he in M: He is in Class 3.W: What a big family!17.C 18.B 19.A 20.C 21.A【原文】My name is Kevin Smith. I come from England, but I’m in China now. Here are two photos. My grandparents, my parents, my brother Terry and I are in the first photo. Terry’s jacket is green and my jacket is brown. My friends and I are in the next photo. This is Oliver King, and that is Lidia. They are brother and sister. Oh, here, he is my dog Puppy. That is Lidia’s dog, and her name is Coco.22.orange 23.8/eight 24.apple 25.tomatoes 26.beautiful【原文】Hi, I’m Emily. Here is my farm. My small house is on the farm. It’s in my favorite color, orange. I keep two cows, three pigs, eight sheep and some ducks on my farm. There are a lot of flowers on the farm, too. Oh, here are five apple trees. You can see some big red apples on them. I like tomatoes, so my father plants many tomatoes for me. My farm is small but beautiful. Do you like it 27.B 28.F 29.A 30.D 31.C【导语】本文是一段长对话,主要描绘了陈杰向她的英语老师史密斯先生引荐新朋友彼得,双方在相互问候与简单交流中,彼得因混淆了班主任的姓氏而被陈杰友好地纠正。27.根据后文“I’m good, thank you.”可知,此处应是史密斯先生询问陈杰的情况,B选项“你好吗?”符合语境。故选B。28.根据后文“Nice to meet you too, Mr Smith.”可知,此处应是彼得向史密斯先生问候说:很高兴见到你。F选项“很高兴见到你。”符合语境。故选F。29.根据后文“I’m in Class 1.”可知,此处是史密斯先生问彼得在哪个班。A选项“彼得,你在哪个班?”符合语境。故选A。30.根据后文“Ms Hui.”和后文“Oh, Peter, it’s Ms Gao, not Ms Hui. Hui is her first name.”可知,此处应提问名字。D选项“你的班主任是谁?”符合语境。故选D。31.根据前文“Oh, Peter, it’s Ms Gao, not Ms Hui. Hui is her first name.”可知,哦,彼得,是高女士,不是惠女士。惠是她的名。C选项“哦,对不起!我的错误。”符合语境。故选C。32.C 33.A 34.B 35.C 36.B 37.B 38.A 39.A 40.C 41.C【导语】本文介绍了作者所在初中学校的几个俱乐部及其成员的情况,表达了作者对足球的热爱以及俱乐部活动带来的快乐。32.句意:足球俱乐部是最受欢迎的一个。tennis网球;basketball篮球;football足球。根据下文“football is my favourite sport”可知,足球是作者最喜欢的运动,因此足球俱乐部是最受欢迎的。故选C。33.句意:我在俱乐部,因为足球是我最喜欢的运动。because因为;but但是;or或者。空后是解释空前“在这个俱乐部”的原因,所以用because引导。故选A。34.句意:孙雯是我最喜欢的足球运动员。helpful有帮助的;favourite最喜欢的;lonely孤独的。根据“She is my hero (英雄).”可知,应是说她是作者最喜欢的运动员,故选B。35.句意:我希望我能成为像她一样的运动员。to到;of……的;like像。根据“She is my hero (英雄). I hope I can be a player ...her.”可知,是希望成为像她一样的运动员,故选C。36.句意:刘涛是网球俱乐部的一名老会员。farmer农民;member成员,会员;writer作家。根据“ an old ... in the tennis club”可知,应是俱乐部里的老会员,故选B。37.句意:他很高,看起来很强壮。important重要的;strong强壮的;difficult困难的。根据“He is tall and looks very...”可知,此处应是对外形上的描述,备选词strong符合语境,故选B。38.句意:他的父亲也非常喜欢打网球。loves喜欢;lives居住;leaves离开。根据“His father also...”及对刘涛的介绍可知,刘涛喜欢打网球,所以此处指他父亲也喜欢,故选A。39.句意:他戴着一副眼镜。wears戴;buys买;puts放。根据“a pair of glasses”可知,此处指戴着眼镜,故选A。40.句意:他擅长游泳。running跑步;drawing画画;swimming游泳。根据“So he is a member of the swimming club.”可知,应是擅长游泳,故选C。41.句意:这些俱乐部给我们带来快乐。pain痛苦;sadness悲伤;joy快乐。根据“We really enjoy ourselves in them.”可知,很开心,所以应是带来了快乐,故选C。42.A 43.B 44.C 45.A 46.B【导语】本文主要介绍艾拉,艾玛,彼得和海伦在海伦叔叔的农场里所发现的许多极好的动物。42.细节理解题。根据“Helen’s uncle has a big and beautiful farm.”可知,农场又大又漂亮的。故选A。43.细节理解题。根据“I am Ella. I find eight horses on the farm.”可知,Ella在农场上发现了八匹马。故选B。44.细节理解题。根据最后一段中的“I am Peter...How many cows are there Let me count. One, two, three,…six cows!”可知,Peter看到了六头奶牛。故选C。45.细节理解题。根据“The horses are black.”可知,马是黑色的。故选A。46.细节理解题。根据“I can see five rabbits here.”、“I find eight horses on the farm.”、“Look! These ducks are cute.”以及“Look there! Many black and white baby cows are behind the trees.”可知,他们在农场里能看到四种动物。故选B。47.C 48.B 49.C 50.A 51.B【导语】本文主要介绍了心地善良的怀特太太把花送给了养老院的一个没有孩子的老太太的故事。47.细节理解题。根据第一段“It was Mother’s Day,”可知,那天是母亲节。故选C。48.细节理解题。根据第二段“Later that day, Mr. White took her children, Tom, Cindy and Eric, to a small mountain.”可知,他们去了一座小山。故选B。49.细节理解题。根据第三段“Mrs. White walked to the old woman and put some flowers in her hands.”可知,她将一些花送给了老太太。故选C。50.细节理解题。根据第一段“Mrs. White was a little unhappy”可知,因远离父母,她有点不开心 (unhappy);根据第二段“There, Mrs. White saw a lot of beautiful purple flowers. She picked some here and some there. She was so excited.”可知,看到漂亮的花,她很兴奋 (excited);再根据最后一段“Their mother said happily,”可知,给老人送花后,她开心地回答孩子的问题,因此她是开心的 (happy);因此,她的情绪变化为:不开心→兴奋→开心”。故选A。51.推理判断题。综合全文,尤其是根据最后一段“Those flowers will mean a lot to her.”可知,怀特夫人主动将花送给孤独的老太太,并解释说那些花对老太太意义重大,这体现了她的善良 (kind)。故选B。52.B 53.A 54.C 55.B 56.A【导语】本文主要介绍了深圳的一所学校,可以把教室变成了一个特别的卧室。52.细节理解题。根据“This is a new school in Shenzhen, Guangdong. There are 55 classes from Grade One to Grade Nine. It is big.”可知,这所学校又新又大,故选B。53.词义猜测题。根据“At last, all the students find their beds to sleep on. After five minutes, they turn the classroom into a special (特殊的) bedroom”可知,最后,所有的学生都找到了睡觉的床。五分钟后,他们把教室变成了一个特别的卧室,所以turn...into意为“把……变成”,故选A。54.细节理解题。根据“The head teacher Luo Can got the good idea of the drawer bed”可知,罗校长想出了抽屉床的好主意,故选C。55.细节理解题。根据“After lunch, students put all the desks and chairs in the middle of the classroom. Then they get beds out of drawers (抽屉). At last, all the students find their beds to sleep on.”可知,午饭后,学生们可以在教室里睡觉。故选B。56.最佳标题题。根据“This is a new school in Shenzhen, Guangdong...In this school, the students can sleep in their classroom”及全文内容可知,本文主要介绍了深圳的一所学校,可以把教室变成了一个特别的卧室,所以A项“一个特殊的卧室”符合内容,故选A。57.In Jinjiang, Fujian province. 58.At the age of 5. 59.He does well in shooting. 60.Yes, they do. 61.The best ways of training and playing.【导语】本文主要介绍了一个12岁的篮球爱好者,以及中国前男篮队员孙悦对于中国青少年篮球运动的期待。57.根据“The inaugural (首次的) International Basketball Expo was held (举行) from November 8 to 12 in Jinjiang, Fujian province.”可知,第一届国际篮球博览会在福建晋江举行。故填In Jinjiang, Fujian province.58.根据“He started to learn basketball at the age of 5 because he wanted to grow taller.”可知,因为想长高,他从5岁开始学习篮球。故填At the age of 5.59.根据“‘I’m good at shooting (投篮), and some of my teammates are good at breaking through (突破),’ Song said.”可知,他擅长投篮。故填He does well in shooting.60.根据“In the talk with teenagers (青少年), he was happy that basketball is popular in China and that a lot of teenagers love basketball.”可知,中国有许多青少年喜爱篮球。故填Yes, they do.61.根据“Sun hopes more players with international experience (国际经验) could help to bring back the best ways of training and playing.”可知,孙悦希望更多有国际经验的球员能帮助带回最好的训练和打球方式。故填The best ways of training and playing.62.poor 63.knocked 64.something 65.again 66.me 67.stone 68.delicious 69.vegetables 70.loudly 71.sharing【导语】本文主要讲述了一个贫穷的旅行者用石头煮汤的巧妙方法,让原本不愿分享的村民们学会了互相分享,并过上了更快乐的生活的故事。62.句意:一天晚上,一个可怜的旅行者去了那里。根据后文“‘I didn’t have my breakfast and lunch today. Could you give me…to eat ’ asked the traveler.”,结合备选词可知,此处应该填入poor,形容词,作定语,修饰名词traveler,意为“贫穷的,可怜的”,指的是一个可怜的旅行者去了那里。故填poor。63.句意:他在一所房子前停下来敲门。根据空格后“at the door”,结合备选词可知,此处指的是敲门,又根据句中“stopped”可知,时态为一般过去时,所以此处要填入knocked,过去式,作谓语。故填knocked。64.句意:你能给我一些吃的吗?根据前一句“I didn’t have my breakfast and lunch today.”,结合备选词可知,此处应该填入something,复合不定代词,意为“一些(东西)”,指的是请求对方给自己一下吃的东西。故填something。65.句意:然后,他捡起地上的一块石头,又来了。根据“Then, he picked up a stone on the ground and came….”,结合备选词可知,此处应该填入again,意为“再次,又”,表达他捡起地上的一块石头,又来了。故填again。66.句意:旅行者微笑着说,“可以的。给我一些热水和一个水壶”。根据分析句子,结合备选词可知,此处应该填入I的宾格人称代词me,作宾语,意为“我”,此处指的是旅行者微笑着说:“给我一些热水和一个水壶”。故填me。67.句意:他在水壶里放了一些水和石头。根据前文“Then, he picked up a stone on the ground and came…. ‘Would you like to try my stone soup It’s delicious,’ said the traveler. ‘Stone soup ’ the woman asked.”,结合备选词可知,此处应该填入stone,意为“石头”,指的是在水壶里放了一些水和石头。故填stone。68.句意:他说,“如果我能放点盐进去,汤会变得更美味!”根据“The soup will become more…if I can put some salt into it!”,结合备选词可知,此处应该填入delicious,形容词,作表语,意为“美味的”,表达如果我能放点盐进去,汤会变得更美味!故填delicious。69.句意:他对那些人说:“我有一个更好的主意。配上一些蔬菜就完美了。”根据后文“Then, a villager shouted…,‘I have some tomatoes!’”,结合备选词可知,此处指的是配上一些蔬菜就完美了。vegetable“蔬菜”,可数名词,又根据空格前“some”后跟可数名词复数,vegetable的复数形式是vegetables。故填vegetables。70.句意:这时,一个村民大声喊道,根据“Then, a villager shouted…”,结合备选词可知,此处应该填入loudly,副词,修饰动词shouted,意为“大声地”,指的是一个村民大声喊道。故填loudly。71.句意:从那以后,他们开始喜欢和彼此分享。根据“they started to enjoy …with each other.”,结合备选词可知,此处表达他们开始喜欢和彼此分享,share“分享”,动词原形,又根据空格前“enjoy”可知,此处考查:enjoy doing sth“喜欢做某事”,所以此处应该填入sharing,动名词,作宾语。故填sharing。72.例文:My junior high school lifeDear Jack, I want to share my junior high school life with you. I love my school very much. It’s very big and beautiful. There are three teaching buildings and a library with a lot of books in it. I spend lots of my free time reading in the library with my classmates. We have many subjects, such as Maths, Chinese, English, history and so on. Of all the subjects, I like Maths best because I like to play with numbers. After class, there are many different kinds of after-school activities like playing basketball, playing football and so on. I am a member of school band. We make great music. My school life is full of excitement, learning and fun. I usually have a good time at school. What about you I am looking forward to hearing from you soon.Yours,Li Hua【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇书信作文;②时态:主要时态为“一般现在时”;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏“信息提示”中的每一项提示,适当添加细节,并突出写作重点。[写作步骤]第一步,表明写作意图是分享自己最近的学习生活;第二步,具体阐述写作内容。从“校园环境、学科介绍以及课后活动”等方面阐述。第三步,书写结语,表达自己的感受。[亮点词汇]①spend+时间 doing sth.花时间做某事②have a good time玩得开心③be full of充满[高分句型]①After class, there are many different kinds of after-school activities like playing basketball, playing football and so on. (There be句型)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 【广西专用】2025-2026学年七年级英语上期中考试模拟题.docx