【精准提分】第4讲 阅读理解2025秋 人教版2024 四年级上学期英语 期中真题分类汇编

资源下载
  1. 二一教育资源

【精准提分】第4讲 阅读理解2025秋 人教版2024 四年级上学期英语 期中真题分类汇编

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
第4讲 阅读理解【精准提分】2025秋 人教版2024 四年级上学期英语期中真题分类汇编
阅读短文,选择正确的选项填写在括号内。
Hello, I’m Kate. This is my family. My father is tall and strong. He has glasses. Who’s that woman She is tall and thin. She has long black hair. Oh, she’s my mother. This is my brother. He is short and strong. He has a new schoolbag. Look! What’s in it Oh, a maths book, a Chinese book and some candies. It’s me. I’m thin.
1._________ is my father. ( )
A. B.
2._________ is my mother. ( )
A. B.
3._________ is my brother. ( )
A. B.
4._________ are in the schoolbag. ( )
A. B.
5.为短文选一个合适的题目。( )
A.My schoolbag B.My family
Read and choose. 最后,Miss Yang 给同学们分享了一个刻苦学习的故事,读一读,选择正确答案。
Kuang Heng is from a poor (贫穷的) family. He is tall and thin. He is a quiet boy. He likes reading books. But he doesn’t have a lot of books. He goes to a man’s house and works for him. He works in the daytime (白天) and reads books at night (夜晚). But there are no lights in his room. His neighbor’s house (邻居家) has the light. The light is near the wall of his room. He chisels (凿) a small hole on the wall and uses the light to read books.
6.Kuang Heng is _______. ( )
A.short and strong B.tall and strong C.tall and thin
7.Kuang Heng likes _______. ( )
A.writing B.reading C.working
8.Where is the hole ( )
A.On the wall. B.Near the wall. C.On the floor.
9.What’s the story’s name ( )
A.悬梁刺股 B.凿壁偷光 C.手不释卷
10.This story tells us that we should(应该) _______. ( )
A.Work (工作) in the daytime (白天) B.read at night (夜晚) C.study hard (努力学习)
Read and choose. 阅读理解,选出恰当的选项。
Hello, I’m Zhang Peng. I’m tall and friendly. I have some friends. They are James, Ben, Kate and Ann. James has short hair. He has a big green bag. He is near the door. Ben is short and thin. He has glasses. He is near the window. Kate is thin and tall. She has a blue hat. Ann always helps me. She is cute and friendly. I love my friends.
11.Zhang Peng is __________. ( )
A.cute and friendly B.tall and friendly C.thin and tall
12.Who has a big green bag ( ).
A.Zhang Peng. B.Ben. C.James.
13.Who is Kate ( )
A. B. C.
14.Where is Ben ( )
A.Near the door. B.Near the window. C.At home.
15.Zhang Peng has __________friends. ( )
A.six B.five C.four
阅读理解。
Tom: Peter is my new friend. He’s an American boy. He’s tall and thin. He has glasses and his hair is brown. He’s quiet and friendly.
Peter: Tom is my new friend. He’s from the UK. He’s tall and strong. He has black and straight hair. He’s quiet and kind. I like him very much.
Mr Li: Hi, I’m Mr Li, a maths teacher from Zhengzhou. Tom and Peter are new students in my class. They are not from China. They are not Chinese. They can speak a little Chinese. They are both(两个都) tall and they are quiet and friendly. Many students like playing with them.
16.Peter is from ______. ( )
A.America B.the UK C.China
17.Tom is ______. ( )
A.a Chinese boy B.an American boy C.an English boy
18.What colour is Mr Li’s hair ( )
A.Brown. B.Black. C.We don’t know.
19.Peter and Tom are ______. ( )
A.from China B.tall C.teachers
20.文中kind和下面哪个词不属于同一类?( )
A.quiet B.friendly C.play
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Jack. I have three friends. They are Lucy, Lily and Tom. Lucy has yellow hair and two big eyes. Lily has short hair. She is quiet(安静的). Tom has short hair, too. But he isn’t quiet. I have long hair and I’m not quiet. We are good friends.
21.Jack has _________ friends. ( )
A.two B.three C.four
22.Lily and Tom have _________ hair. ( )
A.yellow B.long C.short
23._________ is quiet. ( )
A.Jack B.Lily C.Tom
24._________ has two big eyes. ( )
A.Lucy B.Lily C.Tom
25.Jack and Tom isn’t _________. ( )
A.good B.friendly C.quiet
阅读短文,选择正确的答案。
This is my classroom. It’s big. What’s in it A teacher’s desk, six chairs and a blackboard. The teacher’s desk is white. The chairs are green. The picture is on the wall. I like my classroom.
26.I have a _______ classroom. ( )
A.big B.nice C.small
27.________ are in the classroom. ( )
A.A teacher’s desk B.Six chairs and a blackboard C.A and B
28.The teacher’s desk is ________. ( )
A.blue B.green C.white
29.The picture is ________. ( )
A.on the wall B.on the teacher’s desk C.on the desk
30.I like _________. ( )
A.the teacher’s desk B.the picture C.my classroom
阅读选择,根据短文内容选择正确的选项。
Hi, my name is John. I’m short, but I am strong. I like music. My eyes are small. I have a good friend. He is a boy. His name is Mike. He is tall. He has big eyes and ears, short brown hair. He has small nose and a big mouth. He likes sports. He also likes painting. Do you have a good friend
31.What’s John’s friend’s name ( )
A.Zhang Peng. B.Jim. C.Mike.
32.John is ______. ( )
A.short and strong B.short and thin C.tall and strong
33.Mike has ______ hair. ( )
A.long black B.short brown C.short black
34.John likes ______. ( )
A.music B.sports C.painting
35.Mike’s eyes are ______. ( )
A.small B.big C.black
Read and judge. 阅读理解,选出恰当的选项。
Hello, I’m Mike. Welcome to my classroom. It’s big and clean. The TV is near the blackboard. The picture is near the window. My schoolbag is in the desk. The books are on the desk. My football is under the chair. Look at the boy. He is short and strong. He has big eyes and black hair. He’s my friend, Li Peng. He is near the door.
36.The classroom is small and clean. ( )
37.The blackboard is near the TV. ( )
38.Mike and Lin Peng are good friends. ( )
39.Li Peng is short and thin. ( )
40.Li Peng’s hair is black. ( )
根据短文,判断句子的正(T)误(F)。
Hello, I’m Jack. Look at the boy in this picture! This is my good friend, Adam. He is 11. He has short hair, big eyes and small ears. He has a small nose and a small mouth. He has blue glasses and green shoes. He is very friendly. His father is our English teacher, Mr Black. I like him very much.
41.Adam and Jack are good friends. ( )
42.Adam has short hair. ( )
43.Adam has a big nose. ( )
44.Mr Black is Adam’s father. ( )
45.Mr Black is an English teacher. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello! My name is Lily. I have a new friend. Her name is Linda. She is eleven years old. She is from Canada. She has big eyes and long brown hair. She is tall. She has a beautiful schoolbag. It’s black and white. It’s a cute panda. She puts a Chinese book, a maths book, an English book, some notebooks and a pencil box in it. It is big. Linda is quiet. I am quiet, too.
46.My friend’s name is Lily. ( )
47.Linda is 12 years old. ( )
48.Linda has some storybooks in her schoolbag. ( )
49.Linda has big eyes and long hair. ( )
50.Linda’s schoolbag is blue. ( )
Jack新学校有一间计算机教室,请根据短文内容完成下列任务。
Our computer room is small but clean. There are many desks and chairs in it. There are twenty (1) ____________ (computer / computers) on the desks. The computers are black. The teacher’s desk is in front of the room. We can see six lights and some pictures (2) ____________ (in / on) the blue wall and there are four fans on the wall. They are blue. There are also four windows and two doors in the room. We can’t eat or drink in the computer room. When we get in the room, we should be quiet. After class, we should clean it together.
51.联系上下文,选择正确的单词填在横线上。
(1)
(2)
52.阅读短文,回答问题。
(1) There are _______ lights and _______ fans in the computer room. ( )
A.4; 2 B.6; 2 C. 6; 4
(2) What colour is the wall ( )
A.White. B.Blue. C. Yellow.
(3) Which one is NOT right (不正确) ( )
A.Our computer room is small but clean.
B.We can eat and drink in the computer room.
C. There are lights, pictures and fans on the wall.
阅读理解。
Hello, I’m Sam. I’m tall and thin. I have a new classroom. It’s big and nice. The walls are white and the floor is brown. The big computer is near the blackboard. I like my classroom.
I have two good friends at school. Lily is a friendly girl. She has big eyes and short hair. She likes Chinese. Jim is an English boy. He is tall and he has glasses. He likes English very much.
53.根据短文内容,选出Sam的两位朋友。( )
A. B. C. D.
54.根据短文内容, 判断下列句子正(T)误(F)。
(1) Sam’s classroom is small and nice. ( )
(2) The walls are brown and the floor is white. ( )
(3) The computer is big. It’s near the blackboard. ( )
(4) Jim likes Chinese very much. ( )
阅读短文,完成任务。
Look at this picture. I have a good friend. Her name is Mary. She is from Australia. She has long yellow hair. She is twelve years old. She is a student. And she likes English best(最). Her dad is a teacher. He is tall and strong. Her mum is a doctor (医生). She is thin and her hair is long and black. Mary has a brother. His name is Jack. Jack is a cute boy. He is two years old. He likes painting. Mary and Jack love their family very much.
55.阅读短文,选择正确的答案。
(1) Mary’s hair is _____ and _____. ( )
A.long; black B.long; yellow C. short; yellow
(2) Mary’s father works (工作) in a _____ and her mother works in a _____. ( )
A.school; hospital (医院) B.hospital; school C. school; zoo
(3) There are _____ people in Mary’s family. ( )
A.three B.four C. five
(4) Mary is Jack’s _____. ( )
A.brother B.sister C. mum
(5) Jack is from _____. ( )
A.the USA B.the UK C. Australia
56.请根据短文及图片提示,填写合适的内容,介绍Jack。
参考词汇:long, short, big, strong, friendly, cute, hair, eye...
Hello, this is Jack.
He has .
He is .
阅读理解
Hello, I’m Jia Ling. I have three friends. They are Li Dong, Wu Binbin and Liu Mei. Li Dong is tall and strong. He has short hair and black glasses. Now he is near the window. Wu Binbin is short and fat. He is very friendly. He is near the blackboard. Liu Mei is very quiet. She has long hair and big eyes. She has many storybooks in her schoolbag. She likes reading (阅读). She is under the light. Where am I Haha! I’m near the door.
57.根据短文内容,选择正确的答案。
(1) Who is Li Dong ( )
A. B. C.
(2) Liu Mei has many _______ in her schoolbag. ( )
A. B. C.
58.根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
(1) Jia Ling is near the window. ( )
(2) Wu Binbin is short and thin. He is very friendly. ( )
(3) Liu Mei has long hair and big eyes. She’s under the light. ( )
Read and complete.(阅读短文,完成下列任务。)
Wen Jing has a happy family. Her father is strong and her mother is beautiful. Her father has blue glasses and her mother has black glasses. Wen Jing is six. Her eyes are big. She’s quiet. She likes storybooks. She has twenty storybooks. The storybooks are in her desk.
59.根据短文内容,判断句子正“T”误“F”。
(1) Wen Jing’s father is strong. ( )
(2) Wen Jing’s mother is beautiful. ( )
(3) Wen Jing’s father has black glasses. ( )
60.根据短文内容,选择最佳答案。
(1) Wen Jing has _________ eyes. ( )
A.big B.small
(2) Wen Jing is _________. ( )
A.twenty B.quiet
(3) The storybooks are _________. ( )
A.in Wen Jing’s desk B.on Wen Jing’s chair
阅读短文,完成下列任务。
Hello! I’m Bob. I’m a student. Look! This is my classroom. It’s big and nice.
The door is yellow. The desks and chairs are blue. There are ten lights and six fans in it. The computer is on the teacher’s desk. My desk is near the window.
My schoolbag is in the desk. What’s in my schoolbag A notebook, an English book, a maths book and six storybooks. They’re my friend’s storybooks. My friend is quiet, but I’m very outgoing. His name is Joe. He is very friendly. He has black glasses.
61.(1) Bob’s classroom is small and nice. ( )
(2) The computer is in the teacher’s desk. ( )
62.阅读短文,选出正确的选项。
(1) Joe’s glasses are ______. ( )
A.green B.blue C. black
(2) What’s in Bob’s schoolbag ( )
A.A notebook, an English book, a maths book and seven storybooks.
B.Two notebooks, an English book, a maths book and six storybooks.
C. A notebook, an English book, a maths book and six storybooks.
(3)猜测划线单词“outgoing”的意思为 ______。( )
A.安静的 B.外向的 C. 出去玩
《第4讲 阅读理解【精准提分】2025秋 人教版2024 四年级上学期英语期中真题分类汇编》参考答案
1.A 2.A 3.A 4.B 5.B
【导语】本文主要介绍了凯特一家人。
1.句意:______是我爸爸。根据“My father is tall and strong. He has glasses.”,可知爸爸又高又壮,戴着眼镜,故选A。
2.句意:_______是我妈妈。根据“Who’s that woman She is tall and thin. She has long black hair. Oh, she’s my mother.”,可知妈妈有长头发,故选A。
3.句意:______是我哥哥。根据“This is my brother. He is short and strong.”,可知哥哥又矮又壮,故选A。
4.句意:______在书包里。根据“He has a new schoolbag. Look! What’s in it Oh, a maths book, a Chinese book and some candies.”,可知一本数学书,一本语文书和一些糖果在书包里,故选B。
5.A我的书包,B我的家人,根据全文可知主要讲了凯特一家人,故选B。
6.C 7.B 8.A 9.B 10.C
【导语】本文主要介绍了匡衡凿壁偷光努力学习的事情。
6.句意:匡衡是_____。A又矮又强壮,B高大强壮,C又高又瘦。根据文中“He is tall and thin.”可知匡衡又高又瘦。故选C。
7.句意:匡衡喜欢_____。A写作,B读书,C工作。根据文中“He likes reading books.”可知匡衡喜欢读书。故选B。
8.句意:洞在哪里?A在墙上。B靠近墙壁。C在地板上。根据文中“He chisels a small hole on the wall and uses the light to read books.”可知匡衡他在墙上凿一个小洞,利用灯光看书。故选A。
9.句意:故事的名字是什么?A悬梁刺股,B凿壁偷光,C手不释卷。根据文中“He chisels a small hole on the wall and uses the light to read books.”可知匡衡他在墙上凿一个小洞,利用灯光看书。因此是凿壁偷光。故选B。
10.句意:这个故事告诉我们应该____。A白天工作,B晚上读书,C努力学习。通读全文可知我们应该像匡衡一样努力学习。故选C。
11.B 12.C 13.A 14.B 15.C
【导语】本文介绍了张鹏和张鹏的朋友。
11.句意:张鹏______。A又可爱又友好,B又高又友好,C又瘦又高,根据“Hello, I’m Zhang Peng. I’m tall and friendly.”,可知张鹏又高又友好,故选B。
12.句意:谁有一个绿色的大包?A张鹏。B本。C詹姆斯。根据“James has short hair. He has a big green bag.”,可知詹姆斯有一个绿色的大包,故选C。
13.句意:谁是凯特?根据“Kate is thin and tall. She has a blue hat.”,可知戴着蓝色帽子的是凯特,故选A。
14.句意:本在哪?A在门附近。B在窗户附近。C在家。根据“Ben is short and thin. He has glasses. He is near the window.”,可知本在窗户附近,故选B。
15.句意:张鹏有______个朋友。A六,B五,C四,根据“I have some friends. They are James, Ben, Kate and Ann.”,可知张鹏有四个朋友,故选C。
16.A 17.C 18.C 19.B 20.C
【导语】本文介绍了彼得和汤姆。
16.句意:彼得来自_______。A美国,B英国,C中国,根据“Peter is my new friend. He’s an American boy.”,可知彼得来自美国,故选A。
17.句意:汤姆是_______。A一名中国男孩,B一名美国男孩,C一名英国男孩,根据“Tom is my new friend. He’s from the UK.”,可知汤姆是一名英国男孩,故选C。
18.句意:李老师的头发是什么颜色的?A棕色的。B黑色的。C我们不知道。根据全文可知我们不知道李老师的头发是什么颜色的,故选C。
19.句意:彼得和汤姆是________。A来自中国,B高的,C老师,根据“Peter is my new friend. He’s an American boy. He’s tall and thin. Tom is my new friend. He’s from the UK. He’s tall and strong.”,可知彼得和汤姆个子高,故选B。
20.kind友善的,A安静的,B友好的,C玩,选项AB和kind是形容词,选项C是动词,故选C。
21.B 22.C 23.B 24.A 25.C
【导语】本文介绍了杰克和他的三个朋友。
21.句意:杰克有_____个朋友。A二,B三,C四,根据“Hello, I’m Jack. I have three friends.”,可知杰克有三个朋友,故选B。
22.句意:莉莉和汤姆有______头发。A黄色的,B长的,C短的,根据“Lily has short hair. Tom has short hair, too.”,可知莉莉和汤姆有短头发,故选C。
23.句意:______很安静。A杰克,B莉莉,C汤姆,根据“Lily has short hair. She is quiet(安静的).”,可知莉莉很安静,故选B。
24.句意:______有两只大眼睛。A露西,B莉莉,C汤姆,根据“Lucy has yellow hair and two big eyes.”,可知露西有两只大眼睛,故选A。
25.句意:杰克和汤姆不_______。A好的,B友好的,C安静的,根据“Tom has short hair, too. But he isn’t quiet. I have long hair and I’m not quiet.”,可知杰克和汤姆不安静,故选C。
26.A 27.C 28.C 29.A 30.C
【导语】本文介绍了作者的教室。
26.句意:我有一个______教室。A大的,B漂亮的,C小的,根据“This is my classroom. It’s big.”,可知有一个大教室,故选A。
27.句意:_______在教室里。A一个讲台,B六把椅子和一块黑板,根据“A teacher’s desk, six chairs and a blackboard.”,可知教室里有一个讲台,六把椅子和一块黑板,故选C。
28.句意:讲台是_______。A蓝色的,B绿色的,C白色的,根据“The teacher’s desk is white.”,可知讲台是白色的,故选C。
29.句意:图画______。A在墙上,B在讲台上,C在桌子上,根据“The picture is on the wall.”,可知图画在墙上,故选A。
30.句意:我喜欢_______。A讲台,B图画,C我的教室,根据“I like my classroom.”,可知作者喜欢自己的教室,故选C。
31.C 32.A 33.B 34.A 35.B
【导语】本文介绍了约翰和约翰的朋友迈克。
31.句意:约翰朋友的名字是什么?A张鹏。B吉姆。C迈克。根据“I have a good friend. He is a boy. His name is Mike.”,可知约翰朋友的名字是迈克,故选C。
32.句意:约翰______。A又矮又壮,B又矮又瘦,C又高又壮,根据“Hi, my name is John. I’m short, but I am strong.”,可知约翰又矮又壮,故选A。
33.句意:迈克有______头发。A长黑色,B短棕色,C短黑色,根据“He has big eyes and ears, short brown hair.”,可知迈克有棕色的短发,故选B。
34.句意:约翰喜欢________。A音乐,B运动,C画画,根据“I like music.”,可知约翰喜欢音乐,故选A。
35.句意:迈克的眼睛是______。A小的,B大的,C黑色的,根据“He has big eyes and ears, short brown hair.”,可知迈克的眼睛是大的,故选B。
36.F 37.T 38.F 39.F 40.T
【导语】本文介绍了迈克的教室和朋友。
36.句意:教室又小又干净。根据“Welcome to my classroom. It’s big and clean.”,可知教室又大又干净,故答案为F。
37.句意:黑板在电视附近。根据“The TV is near the blackboard.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
38.句意:迈克和李鹏是好朋友。根据“He’s my friend, Li Peng.”,可知迈克和李鹏是好朋友,而不是林鹏,故答案为F。
39.句意:李鹏又矮又瘦。根据“He is short and strong. He has big eyes and black hair. He’s my friend, Li Peng.”,可知李鹏又矮又壮,故答案为F。
40.句意:李鹏的头发是黑色的。根据“He has big eyes and black hair. He’s my friend, Li Peng.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
41.T 42.T 43.F 44.T 45.T
【导语】本文介绍了杰克的朋友亚当。
41.句意:亚当和杰克是好朋友。根据“Hello, I’m Jack. Look at the boy in this picture! This is my good friend, Adam.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
42.句意:亚当留着短发。根据“He has short hair, big eyes and small ears.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
43.句意:亚当有一个大鼻子。根据“He has a small nose and a small mouth.”,可知亚当有一个小鼻子,故答案为F。
44.句意:布莱克先生是亚当的父亲。根据“His father is our English teacher, Mr Black.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
45.句意:布莱克先生是一位英语老师。根据“His father is our English teacher, Mr Black.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
46.F 47.F 48.F 49.T 50.F
【导语】本文介绍了莉莉的朋友琳达和学习用品。
46.句意:我朋友的名字叫莉莉。根据“I have a new friend. Her name is Linda.”,可知朋友的名字是琳达,故答案为F。
47.句意:琳达12岁。根据“Her name is Linda. She is eleven years old.”,可知琳达11岁,故答案为F。
48.句意:琳达的书包里有一些故事书。根据“It’s a cute panda. She puts a Chinese book, a maths book, an English book, some notebooks and a pencil box in it.”,可知琳达的书包里没有故事书,故答案为F。
49.句意:琳达有一双大眼睛和一头长头发。根据“She has big eyes and long brown hair.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
50.句意:琳达的书包是蓝色的。根据“She has a beautiful schoolbag. It’s black and white.”,可知琳达的书包是黑白相间的,故答案为F。
51.; 52. C B B
【导语】本文介绍了杰克学校的计算机室。
51.(1)句意:桌子上有二十台电脑。twenty修饰可数名词复数,computers是computer的复数,故答案为。
(2)句意:我们可以在蓝色的墙上看到六盏灯和一些图画,墙上有四个风扇。in在……里面,on在……上面,on符合句意,故答案为。
52.(1)句意:计算机室有_____盏灯和______个风扇。根据“We can see six lights and some pictures on the blue wall and there are four fans on the wall.”,可知计算机室有6盏灯和4个风扇,故选C。
(2)句意:墙是什么颜色的?A白色的。B蓝色的。C黄色的。根据“We can see six lights and some pictures on the blue wall and there are four fans on the wall.”,可知墙是蓝色的,故选B。
(3)句意:哪一项不正确?A我们的计算机室很小,但很干净。B我们可以在计算机室里吃喝。C墙上有灯、图画和风扇。根据“We can’t eat or drink in the computer room.”,可知不能在计算机室里吃喝,选项B描述正确,故选B。
53.AC 54. F F T F
【导语】本文介绍了萨姆的新教室和朋友。
53.根据“I have two good friends at school. Lily is a friendly girl. She has big eyes and short hair. Jim is an English boy. He is tall and he has glasses.”,可知萨姆有两位朋友,莉莉和吉姆,莉莉是A,吉姆是C,故答案为AC。
54.(1)句意:萨姆的教室又小又漂亮。根据“I have a new classroom. It’s big and nice.”,可知萨姆又大又漂亮,故答案为F。
(2)句意:墙是棕色的,地板是白色的。根据“The walls are white and the floor is brown.”,可知墙是白色的,地板是棕色的,故答案为F。
(3)句意:电脑很大。它在黑板附近。根据“The big computer is near the blackboard.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
(4)句意:吉姆非常喜欢语文。根据“Jim is an English boy. He is tall and he has glasses. He likes English very much.”,可知吉姆非常喜欢英语,故答案为F。
55. B A B B C 56.,
【导语】本文介绍了朋友玛丽和玛丽的家人。
55.(1)句意:玛丽的头发是_______和_______。A长的;黑色的,B长的;黄色的,C矮的;黄色的,根据“She has long yellow hair.”,可知玛丽有黄色的长发,故选B。
(2)句意:玛丽的爸爸在一所_____工作,她妈妈在一家______工作。A学校;医院,B医院;学校,C学校;动物园,根据“Her dad is a teacher. He is tall and strong. Her mum is a doctor (医生).”,可知玛丽的爸爸在一所学校工作,她妈妈在一家医院工作,故选A。
(3)句意:玛丽家有______口人。A三,B四,C五,根据全文可知玛丽家有四口人,故选B。
(4)句意:玛丽是杰克的________。A哥哥,B姐姐,C妈妈,根据“Mary has a brother. His name is Jack.”,可知玛丽是杰克的姐姐,故选B。
(5)句意:杰克来自_______。A美国,B英国,C澳大利亚,根据“Her name is Mary. She is from Australia. Mary has a brother. His name is Jack.”,可知杰克来自澳大利亚,故选C。
56.根据“Mary has a brother. His name is Jack. Jack is a cute boy.”及图片,可知他有短头发和大眼睛,他很可爱,短头发和大眼睛short hair and big eyes,可爱的cute,故答案为,。
57. B C 58. F F T
【导语】本文主要介绍了贾玲的三个朋友。
57.(1) 句意:谁是李东?根据文中对李东的描述“Li Dong is tall and strong. He has short hair and black glasses.”可知李东又高又壮,长着短头发,戴着黑眼睛,与图片B相符,故选B。
(2) 句意:刘梅的书包里有许多 。根据文中“She has many storybooks in her schoolbag.”可知刘梅的书包里有许多故事书,与图片C相符,故选C。
58.(1) 句意:贾玲在窗户附近。根据文中“Li Dong is tall and strong. He has short hair and black glasses. Now he is near the window.”可知李东在窗户附近,句子与原文不符,故答案为F。
(2) 句意:吴冰冰又矮又瘦。他非常友好。根据文中“Wu Binbin is short and fat. He is very friendly.”可知吴冰冰又矮又胖。他非常友好,句子与原文不符,故答案为F。
(3) 句意:刘梅长着长头发和大眼睛。她在灯的下面。根据文中“Liu Mei is very quiet. She has long hair and big eyes. She has many storybooks in her schoolbag. She likes reading (阅读). She is under the light.”可知刘梅长着长头发和大眼睛,她在灯的下面,句子与原文相符,故答案为T。
59. T T F 60. A B A
【导语】本文介绍了文静的家人和学习用品。
59.(1)句意:文静的爸爸很强壮。根据“Her father is strong and her mother is beautiful.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
(2)句意:文静的妈妈很漂亮。根据“Her father is strong and her mother is beautiful.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
(3)句意:文静的爸爸戴着黑色的眼镜。根据“Her father has blue glasses and her mother has black glasses.”,可知文静的爸爸戴着蓝色的眼镜,故答案为F。
60.(1)句意:文静有______眼睛。A大的,B小的,根据“Her eyes are big.”,可知文静有大眼睛,故选A。
(2)句意:文静很_______。A二十,B安静的,根据“Wen Jing is six. Her eyes are big. She’s quiet.”,可知文静很安静,故选B。
(3)句意:故事书_______。A在文静的桌子里,B在文静的椅子上,根据“The storybooks are in her desk.”,可知故事书在文静的桌子里,故选A。
61. F F 62. C B B
【导语】本文介绍了鲍勃的教室,学习用品和朋友。
61.(1)句意:鲍勃的教室又小又漂亮。根据“This is my classroom. It’s big and nice.”,可知鲍勃的教室又大又漂亮,故答案为F。
(2)句意:电脑在讲台里。根据“The computer is on the teacher’s desk.”,可知电脑在讲台上,故答案为F。
62.(1)句意:乔的眼镜是_______。A绿色的,B蓝色的,C黑色的,根据“He has black glasses.”,可知乔的眼镜是黑色的,故选C。
(2)句意:鲍勃的书包里有什么?A一本笔记本,一本英语书,一本数学书和七本故事书。B两本笔记本,一本英语书,一本数学书和六本故事书。C一本笔记本,一本英语书,一本数学书和六本故事书。根据“What’s in my schoolbag A notebook, an English book, a maths book and six storybooks.”,可知鲍勃的书包里有一本笔记本,一本英语书,一本数学书和六本故事书,故选B。
(3)根据短文语境可知outgoing的意思是外向的,故选B。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览