【精准提分】第3讲阅读理解2025秋人教版2024五年级上学期英语期中真题分类汇编

资源下载
  1. 二一教育资源

【精准提分】第3讲阅读理解2025秋人教版2024五年级上学期英语期中真题分类汇编

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
第3讲 阅读理解【精准提分】2025秋 人教版2024 五年级上学期英语期中真题分类汇编
根据短文内容,选择正确的答案。
Life is colourful, and feeling is colourful too. If(如果) you’re sad, you are feeling blue. Wow, what can you do You can talk with friends or your family. If you are angry(生气的), you are feeling red. Oh, bad! What can you do You can take a deep breath(深呼吸) and count to ten. If you’re afraid, you are feeling yellow. Oh, no! What can you do You can ask for help. If you’re bored, you are feeling grey. Hm, what can you do You can listen to music. If you’re happy, you are feeling pink. Great! Yes, you can sing and dance.
1.I am ______. I can take a deep breath and count to ten. ( )
A.angry B.happy C.bored
2.文中划线部分的单词bored,汉语意思可能是______。( )
A.无聊的 B.激动的 C.开心的
3.You are afraid. You can ______. ( )
A.listen to music B.sing and dance C.ask for help
4.You argue(争吵) with your friends. You are feeling ______. ( )
A.pink B.grey C.red
5.The topic(题目) can be ______. ( )
A.Bad Feelings B.Colourful Feelings C.Good Feelings
阅读短文,选择合适的答案。
Different colors can make people feel different ways. Red is a bright color. It can make people feel excited. Blue is a cool color. It can make people feel calm (平静的). Green is the color of nature. It can make people feel happy.
When you are angry, looking at blue things may help you calm down. When you are sad, being in a green park can make you feel better. When you are worried, wearing red clothes may give you energy (能量).
6.What color can make people feel excited ( )
A.Blue. B.Red. C.Green.
7.Blue can make people feel ______. ( )
A.calm B.sad C.worried
8.If you are sad, ______ may help you feel better. ( )
A.a red apple B.a blue book C.a green park
9.Wearing red clothes may help when you are ______. ( )
A.excited B.worried C.happy
10.The passage (文章) tells us ______. ( )
A.how to finish a project
B.why dogs feel excited
C.how colors and feelings are connected
阅读表格,选择最佳答案。
Amy and Bob’s Sports Habits
Amy Bob
Monday Swimming Football
Tuesday Cycling Running
Friday Yoga Volleyball
Sunday Dance Cycling
11.When does Amy do yoga ( )
A.Monday. B.Friday. C.Sunday.
12.What does Bob do on Tuesday ( )
A.Running. B.Football. C.Cycling.
13.Who dances on Sunday ( )
A.Amy. B.Bob. C.Both.
14.What sport does Bob play on Monday ( )
A.Running. B.Football. C.Swimming.
15.Which sport do they both do on different days ( )
A.Cycling. B.Yoga. C.Running.
你想认识Miko吗?阅读广告advertisement,选择正确的选项。
Meet Miko Miko, the AI Robot for kids, gives a big fun to children. He’s from New York, America. Miko is small but helpful. He is friendly and clever, too. He can talk to kids. He can read books. He can teach English and science. And he has wheels(轮子). He can dance with kids. He can play hide and seek with kids, too. Miko has 30+ kids apps. Children can learn STEAM with Miko. Isn’t it cool There is a Parent App, too. Dads and mums can know their kids’ playing time. Parents like it very much. Miko is not just a robot. He is a nice friend and a kind teacher, too. Welcome to take Miko home. You can buy Miko in our shops. Let’s learn and play with Miko! __________________
16.Miko is a / an ______. ( )
A.new student B.AI robot C.head teacher
17.Miko is from ______. ( )
A.the USA B.China C.the UK
18.—What can Miko do ( )
—Miko can ______.
A.play football with you B.teach you science C.cook food for you
19.From the advertisement, we know ______. ( )
A.Miko is big and helpful. B.parents don’t like Miko. C.Miko has many apps for Children.
20.Which slogan(广告语) is the best ( )
A.You can have a strict teacher! B.Miko makes learning fun! C.Miko can help everyone!
阅读短文,选择正确的答案。
Strong and healthy teeth help you eat food and speak clearly. So take care of (爱护) your teeth. First, brush your teeth in the right way. Brush them at least twice a day, before breakfast and before bedtime. If you can, brush them after lunch or after eating sweet food, too. Brush all of your teeth, not just the front ones. Get a new toothbrush(牙刷) every three months. Second, have good eating habits. Eating too much sugar is bad for your teeth. Eat more fruits and vegetables. Third, go to the hospital to check your teeth on a regular basis(定期).
21.If you want to eat food and speak clearly, _________. ( )
A.take care of your teeth B.get a new toothbrush
22.We should brush our teeth at least(至少) _________. ( )
A.twice a day B.once a day before breakfast
23.We should _________. ( )
A.brush all the teeth B.brush the teeth only after eating lunch
24.Eating too much sugar is _________. ( )
A.a good eating habit B.not good for your teeth
25.Which of the following is right ( )
A.We can brush our front teeth only. B.We should check our teeth regularly.
【新语篇·表格】阅读表格,判断正(T)误(F)。
Name What’s he/she like What can he/she do What’s he/she good at
Chen Jie lovely, clever dance, sing music
Zhang Peng tall, strong play basketball, run sports
Sarah quiet, hard-working draw, read art
26.Chen Jie is lovely and clever. ( )
27.Zhang Peng can play football and swim. ( )
28.Sarah is good at art. ( )
29.Chen Jie can dance and sing. ( )
30.Zhang Peng is short and weak. ( )
阅读文章,判断正(T)误(F)。
Mike and John had a problem. They didn’t agree on their school project. Mike wanted to clean up the park, but John wanted to go to the children’s centre. Mike felt sad, and John was worried.
Chen Jie had an idea: “Why not do both I can help!” Mike and John thought it was a good idea.They worked together. First, they cleaned up the park in the morning. Then, they went to the children’s centre in the afternoon. Everyone was happy.
Problems are like puzzles (谜题). When you feel worried or sad, talking to others can help you find a solution (解决办法). Working together often makes problems easier!
31.Mike and John agreed on their school project. ( )
32.Mike felt sad at first. ( )
33.Chen Jie suggested doing both activities. ( )
34.They went to the children’s centre in the morning. ( )
35.Working together can help solve problems. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
We plant many trees every year and celebrate Tree-planting Day. Because trees are very helpful and important to us. Trees help clean the air. So we can breathe fresh air every day.
We can get food from trees. The wood from trees is also useful. We can make chairs and tables with the wood. We can build houses with the wood, too. There are many different kinds of trees in the world. In addition to(除……之外) planting, seeds travel in other different ways. Willow(柳树) seeds travel with wind. Coconut tree seeds travel in water. And pine tree seeds travel with animals.
36.We plant many trees on World Earth Day. ( )
37.Trees can help clean the air. ( )
38.We can get fruits from trees. ( )
39.We can’t make chairs and tables with the wood. ( )
40.Four ways of seeds’ travelling are mentioned(被提及) in the passage. ( )
阅读故事,完成下列任务。
It is a bright day. A little dog named Max sits by the garden. His tail wags softly—he is waiting for his friend Lily.
Lily comes with a red ball. “Let’s play!” she says. Max barks happily. They run and chase the ball. The sun shines, and a butterfly flies by.
Suddenly, dark clouds come. “Rain is coming!” Lily laughs. They don’t stop playing. The first raindrop falls on Max’s nose. He shakes his head, making Lily giggle.
Lily takes out a blue umbrella. Max stands under it with her. Their feet get wet, but they keep playing. Max wags his tail so hard that his whole body moves.
When the rain stops, a rainbow paints the sky. “What a fun day!” Lily says. Max licks her hand. They walk home, holding the ball—ready to play again tomorrow.
41.根据故事内容,选择正确的答案。
(1) Who is Max waiting for ( )
A.Tom B.Lily C. Lucy
(2) What does Lily bring ( )
A.A red ball B.A blue umbrella C. A yellow kite
(3) What appears after the rain stops ( )
A.A butterfly B.A rainbow C. A bird
42.根据故事内容,给图片排序。
( ) ( ) ( ) ( ) ( )
阅读短文,完成下列任务。
Hello, I’m Lucy. Look at my picture. It’s a warm and sunny day. There is a big park. We can see green trees. Some birds are flying happily in the sky. There are beautiful flowers everywhere. A little girl is having a picnic with her parents. They are happy.
Hi, I’m Henry. This is my picture. We can see some trees, but there aren’t any leaves on the trees. The weather is too cold. It’s white everywhere. But it is my favourite season. You can see a boy. He is making a snowman with his friends in this picture.
43.请根据他们的介绍,判断句子正(T)误(F)。
(1) It’s spring in Lucy’s picture. ( )
(2) We can see green trees in Henry’s picture. ( )
(3) Henry doesn’t like winter. Because it’s very cold. ( )
44.你能找出他们的作品吗?请将图片序号填在相应的横线上。
(1) is Lucy’s picture.
(2) is Henry’s picture.
A. B. C. D.
阅读绘本,选择正确的答案。
Feelings ① What is worry Worry is a feeling. When you feel worried,you may think that something bad is going to happen. You may feel sick and have a stomachache.②
Why do I feel worried There are many things that can make you feel worried. For example, you may be worried before going to a new school or taking part in a competition(参加比赛). ③ What can I do if I feel worried If you are worried about something, you can tell your parents and friends. They will help you. You can also do something fun to get better. .④
45.Which is the best picture for Page 2 ( )
A. B. C.
46.On Page 3, the writer talks about ______ thing(s) that can make people worried. ( )
A.one B.two C.three
47.If you are worried about something, you can’t ______. ( )
A.go to a new school B.tell your parents and friends C.do something fun
48.Complete the title for this picture book on Page 1. Which one is RIGHT ( )
A.Excited B.Happy C.Worried
阅读短文,完成下列各题。
Hi, I am Lily. I have a good friend. Her name is Sarah. She is polite. We are in the same (相同的) class. We go to school from Monday to Friday. We have four classes in the morning and two in the afternoon. I like Tuesdays, because we have art on Tuesdays. I can draw pictures in the art class. Sarah likes Fridays. We have music on Fridays. Our music teacher is Miss Yang. She sings. She is very kind. We have lunch at school. My favourite food is bread. Sarah likes hamburgers best. We both (都) like the weekend, because we can play ping-pong together on the weekend.
49.根据短文,选出正确答案。
(1) What’s Sarah like ( )
A.She’s polite. B.He’s tall. C. She’s kind.
(2) How many classes do they have in a day ( )
A.Two. B.Four. C. Six.
50.根据短文,判断正(T)误(F)。
(1) Mr Yang is their music teacher. ( )
(2) Lily’s favourite food is hamburgers. ( )
(3) They can play ping-pong on the weekend. ( )
阅读花卉种植小贴士,完成任务。
How does the plant grow ① You plant a seed (种子). ② It needs sun and water. Give it some water. ③ You can see 1 small leaf. Then (然后) 2 leaves come out. It grows and grows. ④ It has more (更多的) leaves. Some leaves are long, some are round (圆的). ⑤ Flowers come out.
51.为每个种植步骤添加合适的配图,将序号①-⑤填写在下方图片上。
( )
( )
( )
( )
( )
52.判断对错,对的写“T”,错的写“F”。
(1) A plant needs sun and water. ( )
(2) Leaves have different shapes (形状). ( )
阅读,根据不同城市的天气情况选择合适的“建议”。
Weather report
A.Take your umbrella or raincoat if you want to go outside. B.You can look up at the sky and enjoy nice clouds today. C. It is a good time to fly kites. D.Take your sunglasses because the sunlight is strong today. E. You can make a snowman today.
City Weather Suggestions(建议)
Beijing 20℃—25℃ 53.( )
Kunming 24℃—28℃ 54.( )
Hong Kong 32℃—38℃ 55.( )
Lhasa 15℃—18℃ 56.( )
Harbin -6℃—1℃ 57.( )
《第3讲 阅读理解【精准提分】2025秋 人教版2024 五年级上学期英语期中真题分类汇编》参考答案
1.A 2.A 3.C 4.C 5.B
【导语】本文介绍了不同颜色代表的不同情绪状态以及对应的调节方法。
1.句意:我很生气。我可以深呼吸并数到十。A生气的,B开心的,C无聊的,根据“If you are angry, you are feeling red. You can take a deep breath (深呼吸)and count to ten. ”可知生气时可以深呼吸并数到十。故选A。
2.句意:文中划线部分的单词bored,汉语意思可能是无聊。根据“If you’re bored, you are feeling grey.”可知bored对应无聊状态。故选A。
3.句意:你感到害怕。你可以寻求帮助。A听音乐,B唱歌跳舞,C寻求帮助,根据“If you’re afraid, you are feeling yellow. Oh, no! What can you do You can ask for help. ”可知害怕时应寻求帮助。故选C。
4.句意:你和朋友争吵。你感到生气。A粉色,B灰色,C红色,根据“If you are angry, you are feeling red.”可知争吵时感到生气对应红色。故选C。
5.句意:文章题目可能是多彩的情绪。A不良情绪,B多彩的情绪,C良好情绪,根据全文描述不同颜色代表不同情绪。故选B。
6.B 7.A 8.C 9.B 10.C
【导语】本文讲了颜色和情绪。
6.句意:什么颜色使人们感到兴奋?A蓝色。B红色。C绿色。根据“Red is a bright color. It can make people feel excited.”,可知是红色,故选B。
7.句意:蓝色使人感到_______。A平静的,B伤心的,C担心的,根据“Blue is a cool color. It can make people feel calm (平静的).”,可知是平静的,故选A。
8.句意:如果你很伤心,______可以帮助你感觉更好。A一个红色的苹果,B一本蓝色的书,C一个绿色的公园,根据“When you are sad, being in a green park can make you feel better.”,可知是绿色的公园,故选C。
9.句意:当你_______的时候,穿红色的衣服可能会有所帮助。A兴奋的,B担心的,C高兴的,根据“When you are worried, wearing red clothes may give you energy (能量).”,可知当担心时,穿红色的衣服可能会有所帮助,故选B。
10.句意:文章告诉我们_______。A如何完成一个项目,B为什么狗会感到兴奋,C颜色和感觉是如何联系在一起的,文章主要讲述了不同颜色与情绪之间的关系,故选C。
11.B 12.A 13.A 14.B 15.A
【导语】本文讲了艾米和鲍勃的运动习惯。
11.句意:艾米什么时候做瑜伽?A星期一。B星期五。C星期天。根据表格可知她星期五做瑜伽,故选B。
12.句意:鲍比星期二做什么?A跑步。B足球。C骑脚踏车兜风。根据表格可知鲍勃星期二跑步,故选A。
13.句意:谁星期天跳舞?A艾米。B鲍勃。C两者都。根据表格可知艾米星期天跳舞,故选A。
14.句意:鲍勃星期一做什么运动?A跑步。B足球。C游泳。根据鲍勃星期一踢足球,故选B。
15.句意:他们两个在不同的日子里都做哪一种运动?A骑脚踏车兜风。B瑜伽。C跑步。根据表格可知都骑脚踏车兜风,故选A。
16.B 17.A 18.B 19.C 20.B
【导语】本文主要介绍了人工智能机器人米科。
16.句意:米科是一个____________。A新学生,B人工智能机器人,C班主任。根据“Miko, the AI Robot for kids, gives a big fun to children.”可知米科是一个人工智能机器人,故选B。
17.句意:米科来自___________。A美国,B中国,C英国。根据“He’s from New York, America.”可知米科来自美国纽约,故选A。
18.句意:—米科能做什么?—米科能_________。A和你踢足球,B教你科学,C为你做饭。根据“He can talk to kids. He can read books. He can teach English and science.”可知米科会和孩子说话、看书和教英语和科学,故选B。
19.句意:从这个广告,我们知道__________。A米科又大又很有帮助。B家长不喜欢米科。C米科有很多应用程序给孩子们。根据“Miko, the AI Robot for kids, gives a big fun to children.”“Miko is small but helpful. ”“Miko has 30+ kids apps.”“Parents like it very much.”可知米科虽然很小,但是很有用;米科有超过三十个的应用程序给孩子们使用,家长们很喜欢它。故选C。
20.句意:哪一个是最佳的广告语?A你可以拥有一个严格的老师!B米科让学习有趣!C米科可以帮助每个人!根据“Miko, the AI Robot for kids, gives a big fun to children.”“Miko is not just a robot. He is a nice friend and a kind teacher, too.”可知米科是一个专为孩子而研发出来的友善的老师,故选B。
21.A 22.A 23.A 24.B 25.B
【导语】本文主要写了怎样保护牙齿。
21.句意:如果你想吃东西和说话清楚,_______。A保护好你的牙齿。B买一个新牙刷。根据文中句子“Strong and healthy teeth help you eat food and speak clearly. So take care of your teeth.”可知要保护好牙齿,故选A。
22.句意:我们至少应该刷牙________。A一天两次,B每天早餐前一次。根据文中句子“Brush them at least twice a day, before breakfast and before bedtime.”可知一天至少刷两次牙,故选A。
23.句意:我们应该_______。A刷所有的牙齿,B吃完午饭后才刷牙。根据文中句子“Brush all of your teeth, not just the front ones.”可知刷你所有的牙齿,不只是前面的。故选A。
24.句意:吃太多糖是_______。A良好的饮食习惯,B对你的牙齿不好。根据文中句子“Eating too much sugar is bad for your teeth.”可知吃太多糖对牙齿不好,故选B。
25.句意:下面哪一个是正确的?A我们只能刷我们的门牙。B我们应该定期检查牙齿。根据文中句子“Third, go to the hospital to check your teeth on a regular basis.”可知要定期去医院检查牙齿,故选B。
26.T 27.F 28.T 29.T 30.F
【导语】本文主要介绍陈杰,张鹏和莎拉的情况。
26.句意:陈杰可爱聪明。根据表格“lovely, clever”可知陈杰可爱聪明。题干与原文相符,故答案为T。
27.句意:张鹏可以踢足球和游泳。根据表格“play basketball, run”可知张鹏可以打篮球和跑步。题干与原文不符,故答案为F。
28.句意:莎拉擅长艺术。根据表格“art”可知莎拉擅长艺术。题干与原文相符,故答案为T。
29.句意:陈杰可以跳舞和唱歌。根据表格“dance, sing”可知陈杰可以跳舞和唱歌。题干与原文相符,故答案为T。
30.句意:张鹏又瘦又弱。根据表格“tall, strong”可知张鹏又高又壮。题干与原文不符,故答案为F。
31.F 32.T 33.T 34.F 35.T
【导语】本文主要介绍解决对学校项目没有达成一致的问题。
31.句意:迈克和约翰对他们的学校项目达成一致。根据“They didn’t agree on their school project.”可知没有达成一致,故答案为F。
32.句意:迈克起初感到伤心。根据“Mike felt sad, and John was worried.”可知迈克感觉伤心,故答案为T。
33.句意:陈杰建议两个活动一起做。根据“Chen Jie had an idea: “Why not do both I can help!””可知陈杰建议两个活动一起做。故答案为T。
34.句意:他们在上午去儿童中心。根据“Then, they went to the children’s centre in the afternoon.”可知是下午去,故答案为F。
35.句意:合作可以解决问题。根据“Working together often makes problems easier!”可知合作可以解决问题,故答案为T。
36.F 37.T 38.T 39.F 40.T
【导语】本文主要介绍了植树的重要性及树木的用途,并说明种子的传播方式。
36.句意:我们在世界地球日种了许多树。根据“We plant many trees every year and celebrate Tree-planting Day.”可知我们每年种树并庆祝植树节,文中提到的是植树节而非地球日,故答案为F。
37.句意:树木可以帮助净化空气。根据“Trees help clean the air.”可知树木帮助净化空气,故答案为T。
38.句意:我们可以从树上得到水果。根据“We can get food from trees.”可知我们能从树木获取食物,水果属于食物的一种。故答案为T。
39.句意:我们不能用木头来做椅子和桌子。根据“We can make chairs and tables with the wood.”可知我们可用木材制作桌椅,题干与原文不相符,故答案为F。
40.句意:文中提到了种子传播的四种方式。根据“In addition to planting, seeds travel in other different ways: Willow seeds travel with wind, coconut tree seeds in water, and pine tree seeds with animals.”可知除种植外,种子通过风、水、动物传播,所以共四种方式,故答案为T。
41. B A B 42. 3 4 2 1 5
【导语】本文主要介绍马克斯和莉莉玩得开心的一天。
41.(1)句意:马克斯在等谁?A汤姆,B莉莉,C露西。根据“His tail wags softly—he is waiting for his friend Lily.”可知是在等莉莉,故选B。
(2)句意:莉莉带来了什么?A一个红色的球,B一把蓝色的雨伞,C一只黄色的风筝。根据“Lily comes with a red ball.”可知带了一个红色的球,故选A。
(3)句意:雨停后出现了什么?A一只蝴蝶,B一道彩虹,C一只鸟。根据“When the rain stops, a rainbow paints the sky.”可知是出现了彩虹,故选B。
42.根据“His tail wags softly—he is waiting for his friend Lily.”可知马克斯在等莉莉,符合第四幅图,排1。
根据“They run and chase the ball.”可知他们奔跑并追球,符合第三幅图,排2。
根据““Rain is coming!” Lily laughs.”可知下雨了,符合第一幅图,排3。
根据“Lily takes out a blue umbrella. Max stands under it with her.”可知马克斯和莉莉一起站在雨伞下,符合第二幅图,排4。
根据“When the rain stops, a rainbow paints the sky.”可知雨停后出现了彩虹,符合第五幅图,排5。
故答案为34215。
43. T F F 44. C D
【导语】本文介绍了Lucy和Henry自己画中的季节场景,展现了春夏的温暖生机与冬季的寒冷欢乐。
43.(1)句意:Lucy的画中是春天。根据“It’s a warm and sunny day. There is a big park. We can see green trees. Some birds are flying happily in the sky. There are beautiful flowers everywhere.”可知是春季景象,故答案为T。
(2)句意:在Henry的画中能看到绿树。根据“We can see some trees, but there aren’t any leaves on the trees. The weather is too cold. It’s white everywhere.”可知树木无叶且遍地白雪,故答案为F。
(3)句意:Henry不喜欢冬天,因为很冷。根据“But it is my favourite season.”可知他最喜欢冬天,故答案为F。
44.(1)句意:   是Lucy的画。根据“A little girl is having a picnic with her parents.”可知一个小女孩和父母在野餐,图片C是野餐,符合句意,故选C。
(2)句意: 是Henry的画。根据“You can see a boy. He is making a snowman with his friends in this picture.”可知一个男孩在做雪人,图片D是男孩做雪人,符合句意,故选D。
45.C 46.B 47.A 48.C
【导语】本文描述了担忧的情绪。
45.句意:第二页的最佳图片是什么?根据“Worry is a feeling.”可知第二页描述的是担忧的情绪,图C是担忧,故选C。
46.句意:在第3页,作者谈到了_______件事情会让人担心的事情。A一,B二,C三。根据“For example, you may be worried before going to a new school or taking part in a competition”可知去新学校前或参加比赛前感到担心,两件事。故选B。
47.句意:如果你(你们)担心什么,你(你们)不能______。A去一所新学校,B告诉你父母和朋友,C做一些有趣的事情。根据“If you are worried about something, you can tell your parents and friends. They will help you. You can also do something fun to get better.”可知如果对某事感到担心,可以告诉父母或朋友,也可以做些感兴趣的事情,故选A。
48.句意:完成这本图画书第1页的标题。哪一个是正确的?A兴奋,B开心,C担忧。图片中的人紧皱眉头,表示担忧,故选C。
49. A C 50. F F T
【导语】本文介绍了莉莉的朋友萨拉及她们的学校生活。
49.(1)句意:萨拉什么样?A她很有礼貌。B他很高。C她很友善。根据“Her name is Sarah. She is polite.”,可知萨拉很有礼貌,故选A。
(2)句意:他们一天有多少节课?A两节。B四节。C六节。根据“We have four classes in the morning and two in the afternoon.”,可知他们一天有六节课,故选C。
50.(1)句意:杨先生是他们的音乐老师。根据“Our music teacher is Miss Yang.”,可知杨小姐是他们的音乐老师,故答案为F。
(2)句意:莉莉最喜欢的食物是汉堡包。根据“My favourite food is bread.”,可知莉莉最喜欢的食物是面包,故答案为F。
(3)句意:他们可以在周末打乒乓球。根据“We both (都) like the weekend, because we can play ping-pong together on the weekend.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
51. ⑤ ② ③ ① ④ 52. T T
【导语】本文主要介绍植物的生长过程。
51.图片是花儿开了。⑤“花儿开了。”句图匹配,故答案为⑤。
图片是浇水。②“它需要太阳和水。给它一些水。”句图匹配,故答案为②。
图片是长出小叶。③“你可以看到一片小叶子。然后有2片叶子出来。它长啊长。”句图匹配,故答案为③。
图片是种下种子。①“你种下一颗种子。”句图匹配,故答案为①。
图片是很多叶子。④“它有更多的叶子。有些叶子很长,有些是圆的。”句图匹配,故答案为④。
52.(1) 句意:种子需要阳光和水。根据“It needs sun and water.”可知需要阳光和水,故答案为T。
(2) 句意:叶子有不同的形状。根据“Some leaves are long, some are round (圆的).”可知一些是长的,一些是圆的,故答案为T。
53.B 54.A 55.D 56.C 57.E
【导语】本文介绍了不同城市的天气预报情况。
53.根据表格信息可知北京的天气是有云的,选项B“今天你可以仰望天空,欣赏美丽的云朵。”符合语境,故选B。
54.根据表格信息可知昆明的天气是下雨的,选项A“如果你想出去,带上雨伞或雨衣。”符合语境,故选A。
55.根据表格信息可知香港的天气是晴朗的,选项D“带上你的太阳镜,因为今天阳光很强。”符合语境,故选D。
56.根据表格信息可知拉萨的天气是有风的,选项C“现在是放风筝的好时机。”符合语境,故选C。
57.根据表格信息可知哈尔滨的天气是下雪的,选项E“你今天可以堆雪人。”符合语境,故选E。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览