资源简介 / 让教学更有效 高效备考 | 英语学科初中英语期中专项训练(牛津版)专题05阅读理解之 应用文【通关练】Passage 1(Unit 1 Wise men in history)Passage 1文章内容:历史上著名人物RED BANK, New Jersey (January 31, 2020). These days, women go to space. They sail (航行) around the world. They have all kinds of adventures (冒险). This wasn’t true hundreds of years ago. Back then, women were expected to stay home. But that didn’t stop these three women from taking off and doing big things. Jeanne Baret (1740—1807): Baret was a French scientist. She studied plants. And she was the first woman to sail around the world. In 1766, Baret wanted to set sail with a group of scientists. But they were all men. Women weren’t allowed to travel on French navy ships. So Baret dressed up like a man. And she sailed away. Lady Hester Stanhope (1776—1839): Stanhope was from England. She wanted to travel. She traveled throughout the Middle East by herself. And she led an archeological dig there. She was the first woman to do this. Nellie Bly (1864-1922): Bly was a reporter. In 1887, she wrote a story about hidden problems at a hospital. She dressed up like a patient at the hospital. Then she wrote an alarming six-part report. The story made Bly well-known. It also led the way for other women reporters. Two years later, Bly set a world record. She traveled around the world in seventy-two days!1. The passage is probably from the _column (栏目) of a magazine.A. People B. Science C. Health D. News2. According to the passage, __________set a record traveling around the world in 72 days.A. Red Bank B. Jeanne Baret C. Lady Hester Stanhope D. Nellie Bly3. It is the most important to tell that __________, if you are retelling this passage.A. women today have all kinds of adventuresB. women could do great things even centuries agoC. Jeanne Baret was the first woman to sail around the worldD. Nellie Bly’s report about life inside a hospital made her famousPassage 2(Unit 2 Great minds)Passage 2文章内容:古代四大发明The four great inventions of ancient China are China’s outstanding contributions to the whole world, and have had a great impact on world’s scientific and cultural exchanges.Paper-making During the Eastern Han Dynasty around 104 A. D. , a eunuch (太监) of the Imperial Court named Cai Lun invented a new type of paper. It was said that he used bark (树皮), rags (破布) and broken fishing nets as materials to make plant fiber paper suitable for writing. In 105 A. D. , he presented this invention to He Di, the emperor at that time, according to Chinese history.Printing In the Song Dynasty, Bi Sheng (A. D. 1004﹣1048), used clay to make rectangle cubes (长方体), carved a single Chinese character on each of them, and burnt them with fire. Then according to the article content, he arranged the words, put them in an iron frame (框架) to print. The printing skill is named the movable-type printing.Compass The working people of ancient China invented the compass in their long-term labor practice. They found the characteristic of magnet (磁铁) showing the direction. The earliest compass, Sinan, firstly appeared in the Warring States Period.Gunpowder The invention of gunpowder began with ancient alchemy (炼丹术) in the Sui Dynasty and Tang Dynasty. In order to refine pills for immortality (永生), alchemists constantly update the methods of alchemy, which finally led to the invention of gunpowder. In Tang Dynasty, the gunpowder began to be applied (应用) to the military affairs (军事).1. Which of the following is RIGHT according to the passage A. Paper was firstly invented in the Eastern Han Dynasty.B. Cai Lun invented a new type of paper in 105 A. D. .C. Cai Lun presented his invention to the emperor about a year after he invented paper.D. Cai Lun used bark, rags and broken fishing nets and clay to make paper.2. Who was the inventor of compass A. The working people of ancient China. B. He Di. C. Bi Sheng. D. Sinan.3. Which is the latest of the four great inventions A. Paper-making. B. Printing. C. Compass. D. Gunpowder.4. What was the initial (最初的) purpose of the ancient alchemy A. To make gunpowder to apply to the military. B. To make paper suitable for writing.C. To find direction while working. D. To make medicine that could help live forever.5. Which part of a newspaper is the passage most probably from A. Science B. Nature C. Sports D. EducationPassage 3(Unit 3 Family life)Passage 3文章内容:家庭生活Some people think only school children do not agree with their parents, however, it is not true.Communication is a problem for parents and children of all ages. If it’s hard for you to communicate with your parents, don’t worry about it. Here is some advice for you to bridge the generation gap(代沟).Don’t argue with your parents.Don’t get to your parents when you are angry. Your parents probably won’t think about your ideas if you are shouting at them. And you can’t express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy. Then decide what you want to say to your parents. If you don’t think you can speak to them at the moment, try writing a letter.Try to reach a compromise.Perhaps you and your parents disagree on something. You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michael’s mother didn’t agree with him about buying a motorcycle. They argued over it. But they finally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but he was only allowed to drive it on certain days. Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect to them. Showing respect will keep your relationship strong.Talk about your values.The values of your parents are probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. Understanding your values might help them see your purposes in life.A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!1. Your parents probably won’t consider your ideas if you ______.A. express yourself well B. write a letter to themC. don’t get to them often D. don’t speak to them politely2. What does the underlined word “compromise” in Paragraph 4 mean A. Instruction. B. Agreement. C. Expectation. D. Improvement.3. What can you do if there’s a generation gap between you and your parents A. Keep away from them. B. Refuse to compromise.C. Have a talk with them often. D. Care little about their values.Passage 4(Unit 4 Problems and advice)Passage 4文章内容:问题与建议DON’T WORRY!WE CAN HELP! Wednesday 22 DecemberMy parents argue a lot. I wish I could make them stop. It’s really upsetting. —Michael You aren’t alone. Many teenagers feel upset when their parents argue. Adults disagree at times, just as teenagers do. It’s natural to wish you could make your parents stop arguing, but that isn’t your responsibility. They must solve their own disagreements. If you feel upset, focus on things that’ll help you feel calm. Do activities you enjoy, or write or draw to express how you feel. At a time when things are calm, tell your parents, “When I hear you arguing, I feel worried and scared. ”Why do friends get mad at me and my other friends —Lily People get irritated for lots of reasons. Sometimes it’s because they feel hurt by or don’t like others’ actions or words. Sometimes it’s because they are just tired, in a bad mood, or annoyed about something that has nothing to do with you. If you’re not sure why a friend is irritated___1___. Any advice —Jack All kinds of things can keep you awake. Ask a parent to help you find out what keeps you up and what to do about it. Your doctor may have helpful tips too. Being active for at least 30 minutes a day (long before bed) can improve your sleep. Having a nightly routine (常规) can also help. For example(games, phone, TV) an hour beforehand. Dress for bed, brush your teeth, calming music, or read something relaxing.1. Which suggestion is given to Michael A. Share his feelings with his parents.B. Try his best to make his parents stop.C. Help his parents solve their problems.D. Be happy and change his bad feelings.2. What does the underlined word in the second post probably mean A. Angry. B. Sad. C. Ashamed. D. Embarrassed.3. Which problem may Jack have A. “I don’t know how to relax. ”B. “I have trouble falling asleep. ”C. “I get tired easily in the daytime!”D. “I can’t stop playing electronic games!”【真题演练】Passage 1(24-25·深圳高级中学·期中)We can do many interesting chemical tests in our class. Today, we will use CO to blow up a balloon! Mixing baking soda (小苏打) with vinegar (醋) together can give off the CO .What you’ll need1)A balloon2)About 40 ml of water3)A soft drink bottle4)Vinegar5)A teaspoon of baking sodaInstructions●Before you begin, make sure that you pull the balloon long to make it as easy as possible to blow up.●Put the 40 ml of water into the soft drink bottle.●Add the baking soda and mix it with water.●Put the vinegar in and quickly put the balloon over the mouth of the bottle.What's happening If all goes well, then the balloon should become bigger and bigger! Adding the vinegar to the baking soda creates a chemical effect. The baking soda is a base (碱), while the vinegar is an acid (酸). When the two are mixed, they’ll create CO . The gas rises up and runs away through the soft drink bottle. However, it doesn’t get away from the balloon, pushing it outwards and blowing it up.1. What will be given off when the baking soda and vinegar are mixed A. O . B. O . C. CO . D. CO.2. What should you do before you begin the chemical test A. Heat the water. B. Drink some juice. C. Pull the balloon long. D. Blow up the balloon.3. What shows that the chemical test is successful A. The soft drink bottle is broken. B. The balloon gets smaller suddenly.C. Something smelly begins to appear. D. The balloon becomes bigger and bigger.4. What can be used instead of vinegar A. Tea. B. Milk. C. Water. D. Lemon juice.5. Where is this passage most probably from A. A storybook. B. A guidebook. C. An art magazine. D. A science magazine.Passage 2(24-25·广州第七中学·期中)To: pasthuman@historymail. orgFrom : futurehuman@Dear past humans, I am writing to you from the future, a time beyond your imagination. I want to share with you what our world has become and how it differs from the one you live in. Firstly, let me tell you that we have made amazing progress in many areas. Medicine has developed to the point where we have found ways to cure (治愈) almost every disease that once caused pains or troubles. We have learned to use clean, renewable energy sources (来源) and have greatly reduced our harm to the environment. We have also made big progress in AI and space exploration, allowing us to unlock the mysteries of the universe. However, even with all this progress, our world still faces many challenges. The gap (差距) between the rich and the poor has grown wider. Some people find it hard to pay for food, medicine, and school supplies, but still try their best to make ends meet by cutting costs wherever they can. Climate (气候) change has led to many natural disasters and forced many people to leave their homes. And while our efforts in AI have shown to be a big step forward, we must be careful to make sure that it does not endanger humanity. But perhaps the most important thing I want to share with you is that we have realized the importance of taking responsibility. We have come to understand that our actions and decisions shape the lives of others and the future of our planet. We are working together to build a more fair world where everyone has chances to get what they need. I hope that you can take these lessons to heart and fight for yourselves and the future. The choices you make today will make a difference to generations (一代人) to come. Let us work together to build a better tomorrow. Yours sincerely, A future human1. What progress has been made according to the passage A. Patients feel almost no pain during illnesses.B. AI robots replace us to unlock the space.C. People are using clean energy to help the environment.2. What does the underlined phrase “make ends meet” mean A. Reach personal goals. B. Pay for daily needs. C. Keep work-life balance.3. Why should we be careful with AI A. To ensure it does not harm humans.B. To prevent AI from controlling the world.C. To avoid depending on AI for climate solutions.4. How does the writer show the problems we may face in the future A. By telling stories. B. By giving examples. C. By making comparisons.5. What is the author’s opinion on the future A. We should focus more on technology.B. We should take responsibility for our actions.C. We should wait for the next generation to solve the problems.Passage 4(24-25·广州荔湾第一中学·期中)https: ///personaladvice Welcome to the Dear Aunt Lee Personal Advice Columns! There are two columns: the Daily Personal Advice Column and the Weekly Family Advice Column. You can read the Dear Aunt Lee Daily column in the Guangzhou Morning News and online here. Dear Aunt Lee provides her free personal advice and opinions for you. With her encouragement and guidance, you can face difficulty bravely and solve problems in proper ways. Dear Aunt Lee welcome all questions and comments! HOW TO CONTACT Dear Aunt Lee with your questions You can email your questions to Dear Aunt Lee. Your response will be emailed back, usually within 48 hours. Your letter and the reply may also appear in one of her columns. Sometimes, Dear Aunt Lee emails her replies to the letters within 72 hours. Dear Aunt Lee always responds. She knows how hard you work on these letters and she is honored to receive them. WHAT ADVICE DO YOU NEED ·Teenagers Advice·Personal Issues Advice·Family AdviceContact her today! Check HERE to see more advice.1. What can we do on Dear Aunt Lee A. Get suggestions on our problems. B. Learn how to give helpful advice.C. Help people talk about their problems. D. Write articles for Guangzhou Morning.2. How soon will people get replies from Dear Aunt Lee A. In only one day. B. In 2 or 3 days.C. In more than 72 hours. D. Sometimes no reply.3. What may probably happen if you write to Dear Aunt Lee A. You may pay for a reply from Aunt Lee.B. Your letter and reply may be seen by others.C. Your problem may be easily solved by Aunt Lee.D. You may receive a letter of your response by post.Passage 5(24-25·广州南武中学·期中)Here are the posts in a chat room on the Internet. In this chat room, parents can talk about the problems they have with their children.Marisa: Posted on October 19, 2023 Is it ever OK to lie to a child My 10-year-old son plays soccer. He’s not very good at it, but he loves it. Yesterday he played very badly but happily. When he finished the game, he asked, “Did I play well ” I said, “Yes! You’re a great soccer player!” Did I do the right thing View(138) Reply(29) Share (12)Bay 212October 19, 2023 Yes, you did the right thing. Sometimes you have to tell lies that are not harmful. It’s necessary to tell white lies in life. Your purpose was to make him feel good. Now he’s ready to play soccer again.Bernie: October 20, 2023 I don’t think there is ever a good reason to lie to our children. Parents are children’s examples. We should be honest in order to teach honesty to our children. If you keep hiding truth from them, they will not trust you or respect you. Honesty is the first step to build a good relationship between parents and children.Missy: October 20, 2023 You lied to make your son feel better, but you missed a good chance to teach him a life lesson. People should work hard for what they want. Maybe next time you can say, “No! You didn’t play well today. Great soccer players practice a lot. Let’s go and practice.” The truth will make him strong and a good soccer player.Parviz: October 21, 2023 Parents should be honest to their children, but they don’t have to tell the whole truth. Next time when your son asks, “Did I play well ” you can say, “What do you think ” Then your son can tell you what he thinks. That way, everything you say is true, and you avoid the truth that hurts him. 1. What’s Marisa’s trouble A. Her son didn’t play soccer well.B. She doubted if it was right to lie to her son.C. Her son loved playing soccer very much.D. She didn’t want to tell the truth to her son.2. How many people think Marisa did wrong in this passage A. Two people. B. Three people. C. Four people. D. Five people.3. Which of the following may Parviz probably agree A. To be honest is the first step to a good parent-child relationship.B. Telling a lie may make parents miss a good chance to teach their children.C. It’s a good way for parents to be honest to their children, but try not to hurt them.D. Parents should be honest in order to teach honesty to their children.Passage 6(24-25·广州·期中)Here are the posts in a chat room on the Internet. In this chat room, parents can talk about the problems they have with their children.Marisa: Posted on October 19, 2023 Is it ever OK to lie to a child My 10-year-old son plays soccer. He’s not very good at it, but he loves it. Yesterday he played very badly but happily. When he finished the game, he asked, “Did I play well ” I said, “Yes! You’ re a great soccer player!” Did I do the right thing View (138) Reply (29) Share (12)Bay 212 October 19, 2023 Yes, you did the right thing. Sometimes you have to tell lies that are not harmful. It’s necessary to tell white lies in life. Your purpose was to make him feel good. Now he’s ready to play soccer again.Bernie: October 20, 2023 I don’t think there is ever a good reason to lie to our children. Parents are children’s examples. We should be honest in order to teach honesty to our children. If you keep hiding truth from them, they will not trust you or respect you. Honesty is the first step to build a good relationship between parents and children.Missy: October 20, 2023 You lied to make your son feel better, but you missed a good chance to teach him a life lesson. People should work hard for what they want. Maybe next time you can say, “No! You didn’t play well today. Great soccer players practice a lot. Let’s go and practice.” The truth will make him strong and a good soccer player.Parviz: October 21, 2023 Parents should be honest to their children, but they don’t have to tell the whole truth. Next time when your son asks, “Did I play well ” you can say, “What do you think ” Then your son can tell you what he thinks. That way, everything you say is true, and you avoid the truth that hurts him.1. What’s Marisa’s trouble A. Her son didn’t play soccer well. B. She doubted if it was right to lie to her son.C. Her son loved playing soccer very much. D. She didn’t want to tell the truth to her son.2. How many people think Marisa did wrong in this passage A. Two people. B. Three people. C. Four people. D. Five people.3. Which of the following may Parviz probably agree A. To be honest is the first step to a good parent-child relationship.B. Telling a lie may make parents miss a good chance to teach their children.C. It’s a good way for parents to be honest to their children, but try not to hurt them.D. Parents should be honest in order to teach honesty to their children.Passage 7(24-25·广州·期中)Welcome to the American Museum of Natural History, a place filled with amazing things to discover. The following will help you make the most of your visit.Location:Address: 200 Central Park West, New York, NY 10024.Nearest Subway Stations: 81st Street-Museum of Natural History (B and C lines) and 86th Street (1 line).Tickets and Hours:Museum hours are typically from 10:00 AM to 5:45 PM on weekdays.You can decide how much to pay for your ticket, but it's good to pay the suggested amount. It’s a good idea to buy your tickets online to avoid long lines.Must-See Exhibits:Dinosaurs: Feel amazed at the huge dinosaur skeletons in the Hall of Saurischian Dinosaurs.The Blue Whale: See the life-sized model of a blue whale in the Milstein Hall of Ocean Life.The Rose Center for Earth and Space: Explore the universe in the Hayden Planetarium and visit the famous “Dark Universe” show.Fossils: Discover the wonders of ancient life in the Fossil Halls, where you’ll find prehistoric creatures and even a T-Rex!Plan your visit:The museum is vast, so plan to spend at least half a day exploring the exhibits. Check the daily schedule for special exhibitions, guided tours, and different shows. Take a museum map at the entrance to help you navigate the massive building.Photography:Photography is allowed in most areas, but be mindful of the “No Photography” signs in certain exhibition halls.Nearby Attractions:After your museum visit, take a walk in Central Park, or explore other cool places nearby like the Metropolitan Museum of Art.Visiting the American Museum of Natural History is like going on a big adventure! Whether you’re a science history lover or traveling with family, this museum offers something for everyone. Enjoy your visit!1. You can visit the American Museum of Natural History ________.A. at 3:00 A. M. on Saturday B. at 11:00 A. M. on FridayC. at 3:00 P. M. on Sunday D. at 6:00 P. M. on Wednesday2. If you are interested in space, you can go to ________.A. the Hall of Saurischian Dinosaurs B. the Fossil HallsC. the Hayden Planetarium D. the Milstein Hall of Ocean Life3. Which of the following about the American Museum of Natural History is NOT TRUE A. Taking a map helps to visit the museum better.B. You can’t take photographs in most exhibition halls.C. There are some other attractions nearby.D. You can buy the museum tickets online to avoid long waiting.Passage 8(24-25·广州·期中)YOUTH Share your views.HOME NEWS SCHOOL LIFE YOUR VIEW SPORT SEARCH◆Should Museum Entry Be Free With International Museum Day coming up, today we are asking readers: Should museums be free or should people have to pay for a ticket Let us know your view.◆Comments:Abbey Aged 15, USA Museums are not just for fun; they also help us learn a lot. That’s why they should be free to enter. Running museums costs a lot of money, but the wealthy can help pay for it. It’s not fair if someone who loves art can’t see it just because they can’t afford the ticket.Jerry Aged 14, France Free entry might not make people want to visit or learn to like art more. Usually, people value things more if they are hard or expensive to get. Museums could ask people who visit often to pay, but give free tickets to students who do well in school and can really appreciate the art.Florence Aged 17, Australia Museums teach people about their past. This is part of our shared culture that should be available to everyone. Rich or poor people should never be asked to pay an entrance fee.Kevin Aged 16, UK There are no simple answers. Low ticket prices could help museums stay open. But companies and businessmen should also provide museums with more money and other support. They have a social responsibility too.Lilly Aged 15, China I suppose that museums and art galleries should all be free to the public. I do, however, think twice a year the museums should organize money-raising events to help pay for the cost of staying open.Click here to leave your comments!1. Who supports that the museum should be open for free A. Jerry, Florence, and Lilly. B. Abbey, Florence, and Lilly.C. Abbey, Jerry, and Kevin. D. Jerry, Kevin, and Lilly.2. According to Jerry, which of the following person can get free tickets for museums A. Holly, a volunteer who works in a museum at weekends.B. Gary, a successful business man who likes music.C. Tom, a top student who likes enjoying artwork online.D. Maggie, an Art teacher who usually visits art galleries.3. Where can we probably read this passage A. A travel magazine. B. A teenager website. C. A poster of library. D. A personal blog.Passage 9(24-25·深圳·期中)Welcome to the Olympic Museum! Our museum is located in Lausanne, Switzerland, is the home to the world’s largest and most comprehensive Olympic collection. This year, as the Olympic takes center stage, there is no better time to visit us. We offer a group tour project for students. Here’s what you can expect from your visit:1. Educational exploration: Learn about the history of the Olympic Games through objects, photos and videos.2. Special focus on Paris Olympics: Find out more about the 1900, 1924 and 2024 Summer Olympic Games in Paris.3. Interactive discussions: Take part in fun discussions with other students. These will be led by a museum educator. You will talk about the true meaning of the Olympic torch (火炬), the Paris 2024 mascots (吉祥物) and more.Visit type The tour is guided and must be hooked ahead of time.Dates The project is closed in May and June. For the other ten months, tours can be booked on Tuesdays, Thursdays and Fridays.Opening times 9 am—6 pm from 1 May to 20 October (daily) 10 am—6 pm from 21 October to 30 April (Tuesday to Sunday, closed on Mondays)Language French/ English/ GermanAge 11—15 yearsPrice Group tickets: Each group needs to pay 80 CHF (瑞士法郎) for the entrance ticket. A group can have no more than 25 people.1. Which country is the Olympic Museum located A. In Switzerland. B. In Germany. C. In Sweden. D. In Britain.2. What is the special feature (特点) of the museum’s collection A. To show Swiss history in the past 80 years.B. To display the world’s largest Olympic collection.C. To teach about the culture of French and Germany.D. To exhibit artworks from different countries.3. When are the museum closed for the group tour project A. On Tuesdays in January and February. B. On Fridays from March to AprilC. On Sundays from May to October D. On Wednesdays in May and June.4. What can we learn from the passage A. The museum has a special collection for the three Paris Olympics.B. The 1924 Paris Olympics were the first modern Olympic Games.C. All visitors will talk about the true meaning of the Olympic torch.D. Every visitor should pay 80 CHF to get the entrance ticket.5. Where can we read this passage A. In a science book. B. In a travel magazine.C. In a newspaper report. D. In a history book.Passage 10(24-25·深圳·期中)With the development of technology, our city life is becoming more and more “smart”. Here are some great technologies that make our cities “smart”.Sensors (传感器) Sensors are like eyes in every corner of the city. They can see and feel things by collecting data (数据) on people and the environment.Internet of things It is like the blood vessels (血管) of a city, connecting everything to the Internet. Imagine when you are nearly home, and your smart watch can tell your home to turn on the lights. This can become a reality with the Internet of things.5G 5G provides high-speed wireless Internet. It is what makes the Internet of things possible. The speed of 5G can be up to 10 GB per second. With such a speed, we can download a film in just a few seconds.Artificial intelligence (AI) AI can also help to deal with data. More importantly, it learns from the data and becomes a smart helper for us. AI can work as a delivery person, a tour guide, or even help design cars and make people’s work safer.Online maps Baidu Map and Gaode Map are two typical online maps. They help people find their way from one place to another. Some online maps can update real-time data on cities. With their help, people can find out the busiest road and plan the best route when traveling.1. Which technology makes a difference to Internet of things A. Sensors. B. 5G. C. AI. D. Online maps.2. What can AI be used for according to the passage ① Dealing with data. ② Collecting data. ③Working as a tour guide. ④ Helping design cars. ⑤Making people healthier.A. ①②⑤ B. ②③④ C. ①③④ D. ③④⑤3. Which of the following is Not true according to the passage A. Sensors can see and feel things like eyes.B. You can turn on your lights out of your home one day.C. We can download a film in a few minutes with 5G.D. People can avoid heavy traffic with Baidu Map.4. What’s the purpose of the passage A. To introduce some technologies. B. To ask people to buy cars.C. To show what the city life is like. D. To tell people how to use technologies.Passage 11(24-25·广州·期中)Jack is a clerk of a bookstore. Here is the note from his boss, Ben. Jack has to decide what books to order according to the following note and the descriptions of the books.Hi Jack, You must hand in the order list of books to me by the first working day of every month. The rules for choosing books are: For textbooks: August is coming. We must choose all textbooks, without thinking of other rules. For books which are not textbooks: If more than five copies of books were sold last month, we choose them. But if there are five copies or more in stock (存货), we do not make an order. If the wholesale (批发) prices of the books are higher than $75, we do not choose them. And we do not order anything whose retail (零售) price is higher than $100. BenThe descriptions of the books:Title: Homeland English Publisher: Homeland Ltd Wholesale price: $110 Retail price: $140 Textbook: Yes Copies sold last month: 3 Copies in stock: 2 Title: How to become Successful Publisher: Founders Company Ltd Wholesale price: $25 Retail price: $40 Textbook: No Copies sold last month: 2 Copies in stock: 1Title: Biology at a Glance Publisher: New Times Publishing Ltd Wholesale: $70 Retail price: $95 Textbook: No Copies sold last month: 18 Copies in stock: 3 Title: Good Health in 20 Days Publisher: Oscar World Ltd Wholesale price: $50 Retail price: $66 Textbook: No Copies sold last month: 10 Copies in stock: 201. If Jack wants to buy the books about success, he should order them from _________.A. Homeland Ltd B. Founders Company LtdC. Oscar World Ltd D. New Times Publishing Ltd2. Which of the following should be included in the order list A. Homeland English B. How to Become SuccessfulC. Good Health in 20 Days D. None of the above3. Jack can’t buy Good Health in 20 Days because _________.A. it is not a school textbook B. its wholesale price is too highC. the copies sold last month are over 5 D. the copies in stock are more than 5Passage 12(24-25·广州·期中)AI technology has been rapidly developing and it is now used in different fields. This progress adds a lot of convenience to people’s daily lives, making them better.a In hospitals, AI is now changing how patients get care. Doctors and researchers use AI to study medical data (数据) and images, which helps in finding out sicknesses more correctly. AI smart tricks can predict patient health results and suggest personal treatment plans, improving the quality of healthcare. b AI technology has a big influence on education these days. Smart study helper systems offer students personalized learning experiences. These systems look at how students progress and change the learning materials to match their study speed and style. This helps students understand hard knowledge and improve their school performance.c Mount Tai has more than 7,000 steps, which is hard for climbers, especially older people.AI-powered exoskeletons (外骨骼机器人) (1.8kg) fit around the waist and legs, making climbing easier by supporting their bodies. Moreover, the exoskeletons have a long-lasting battery system that allows for over 5 hours of walking, with a single charge supporting a distance of around 14 kilometers. This technology is not only useful for climbers, but also convenient for daily use of the old. d Government work benefits from AI technology. AI systems now offer better services to the public. Over 70 AI workers in Shenzhen deal with 240 tasks, creating texts in minutes (95% correct) and dealing with police records at once. Chat robots in Beijing, Datong, and Zhangzhou can help in answering public questions, cutting down the work of human and speeding up reply time. By 2029, 80% of government work may be done by AI, letting humans focus on creative jobs while keeping personal information safe.1. How does AI benefit healthcare in hospitals A. By studying medical data and helping find out sicknesses.B. By predicting people’s health problems more correctly.C. By helping the elderly with daily life like climbing.2. Which blank can be filled with the underlined word in passage b A. Every athlete must follow ______ rules during the competition.B. The ______ speed of cars on this highway is 100 kilometers per hour.C. The company offers ______ services based on users’ online searching history.3. Why are AI exoskeletons useful for the old in daily life A. They predict health results.B. They create personalized treatment plans.C. They offer physical support to old people.4. How is passage d mainly developed A. By telling stories. B. By comparing facts. C. By giving examples.5. If passage e is added, which of the following will fit A. AI brings challenges and risks.B. AI helps improve weather prediction.C. AI influences human decision-making.Passage 13(24-25·广州·期中)Various Apps to LearnApps are typical digital learning tools, which can give you different and personalized content to meet your needs. Want to find an app that can help you learn Here are some great ideas for you.Khan Academy allows you to learn almost anything for free. It covers subjects such as math, physics, biology, and even computer science. The real magic of this app is that you can learn at your own pace. You can review subjects that you are not good at, or start learning a subject you like. The app is in English. If you want to see its translation you can visit http://opencom/khan.BrainPOP mixes learning and technology in a fun and simple way. It’s free and teaches you something new every day. From the solar system to DNA, each topic starts with an interesting cartoon movie. After you’ve watched it, you can take a test to see how much you’ve learned.Udemy is a “learn on demand” website and app. It is for career- oriented(职业导向)individuals to start their course pricing at $10.99. This app allows you to flexibly(灵活地) spend time learning the courses you have bought within a few months, without worrying about recurring (重复的) payments before you finish. This flexible learning app allows you to take things slow, fast, or anywhere in-between with complete control on your end.Duolingo is the premier leader in language education for learning apps. You can learn to speak 29 different languages, all at the touch of a button. You’ll be invited to not only read new words, but to speak them. You’ll learn grammar and conversational strategies. This app helps you learn to communicate with a new portion of its inhabitants!1. According to the passage, what apps allow you to learn at your speed A. Khan Academy and Udemy. B. Udemy and DuolingoC. Khan Academy and BrainPOP. D. BrainPOP and Duolingo2. What can Duolingo offer its users A. Subjects reviewing. B. Speaking practiceC. Technical support. D. Career training3. What is the purpose of the passage A. To compare the difference of different learning methods.B. To introduce the development of learning technology,C. To help find the suitable learning apps.D. To provide various learning activities.21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科初中英语期中专项训练(牛津版)专题05阅读理解之 应用文【通关练】Passage 1(Unit 1 Wise men in history)Passage 1文章内容:历史上著名人物RED BANK, New Jersey (January 31, 2020). These days, women go to space. They sail (航行) around the world. They have all kinds of adventures (冒险). This wasn’t true hundreds of years ago. Back then, women were expected to stay home. But that didn’t stop these three women from taking off and doing big things. Jeanne Baret (1740—1807): Baret was a French scientist. She studied plants. And she was the first woman to sail around the world. In 1766, Baret wanted to set sail with a group of scientists. But they were all men. Women weren’t allowed to travel on French navy ships. So Baret dressed up like a man. And she sailed away. Lady Hester Stanhope (1776—1839): Stanhope was from England. She wanted to travel. She traveled throughout the Middle East by herself. And she led an archeological dig there. She was the first woman to do this. Nellie Bly (1864-1922): Bly was a reporter. In 1887, she wrote a story about hidden problems at a hospital. She dressed up like a patient at the hospital. Then she wrote an alarming six-part report. The story made Bly well-known. It also led the way for other women reporters. Two years later, Bly set a world record. She traveled around the world in seventy-two days!1. The passage is probably from the _column (栏目) of a magazine.A. People B. Science C. Health D. News2. According to the passage, __________set a record traveling around the world in 72 days.A. Red Bank B. Jeanne Baret C. Lady Hester Stanhope D. Nellie Bly3. It is the most important to tell that __________, if you are retelling this passage.A. women today have all kinds of adventuresB. women could do great things even centuries agoC. Jeanne Baret was the first woman to sail around the worldD. Nellie Bly’s report about life inside a hospital made her famous【答案】1. A 2. D 3. B【解析】文中介绍了三位奋发有为、成就大事的女性。1.推理判断题。根据“But that didn’t stop these three women from taking off and doing big things.”及文中对三名女性的介绍,可知主要讲人物,可能选自杂志的人物专栏。故选A。2.细节理解题。根据“Two years later, Bly set a world record. She traveled around the world in seventy-two days!”可知Nellie Bly创造了72天环游世界的记录。故选D。3.细节理解题。根据“This wasn’t true hundreds of years ago. Back then, women were expected to stay home. But that didn’t stop these three women from taking off and doing big things.”可知转述这篇文章的时候,最重要的是要提到即使在几个世纪以前,女人也能做出伟大的事情。故选B。Passage 2(Unit 2 Great minds)Passage 2文章内容:古代四大发明The four great inventions of ancient China are China’s outstanding contributions to the whole world, and have had a great impact on world’s scientific and cultural exchanges.Paper-making During the Eastern Han Dynasty around 104 A. D. , a eunuch (太监) of the Imperial Court named Cai Lun invented a new type of paper. It was said that he used bark (树皮), rags (破布) and broken fishing nets as materials to make plant fiber paper suitable for writing. In 105 A. D. , he presented this invention to He Di, the emperor at that time, according to Chinese history.Printing In the Song Dynasty, Bi Sheng (A. D. 1004﹣1048), used clay to make rectangle cubes (长方体), carved a single Chinese character on each of them, and burnt them with fire. Then according to the article content, he arranged the words, put them in an iron frame (框架) to print. The printing skill is named the movable-type printing.Compass The working people of ancient China invented the compass in their long-term labor practice. They found the characteristic of magnet (磁铁) showing the direction. The earliest compass, Sinan, firstly appeared in the Warring States Period.Gunpowder The invention of gunpowder began with ancient alchemy (炼丹术) in the Sui Dynasty and Tang Dynasty. In order to refine pills for immortality (永生), alchemists constantly update the methods of alchemy, which finally led to the invention of gunpowder. In Tang Dynasty, the gunpowder began to be applied (应用) to the military affairs (军事).1. Which of the following is RIGHT according to the passage A. Paper was firstly invented in the Eastern Han Dynasty.B. Cai Lun invented a new type of paper in 105 A. D. .C. Cai Lun presented his invention to the emperor about a year after he invented paper.D. Cai Lun used bark, rags and broken fishing nets and clay to make paper.2. Who was the inventor of compass A. The working people of ancient China. B. He Di. C. Bi Sheng. D. Sinan.3. Which is the latest of the four great inventions A. Paper-making. B. Printing. C. Compass. D. Gunpowder.4. What was the initial (最初的) purpose of the ancient alchemy A. To make gunpowder to apply to the military. B. To make paper suitable for writing.C. To find direction while working. D. To make medicine that could help live forever.5. Which part of a newspaper is the passage most probably from A. Science B. Nature C. Sports D. Education【答案】1. C 2. A 3. B 4. D 5. A【解析】本文主要讲述了中国的四大发明。1. 推理判断题。根据“During the Eastern Han Dynasty around 104 A.D., a eunuch of the Imperial Court named Cai Lun invented a new type of paper.”和“In 105 A.D., he presented this invention to He Di, the emperor at that time, according to Chinese history.”可知,蔡伦在发明纸大约一年后把他的发明呈献给了皇帝,故选C。2. 细节理解题。根据“The working people of ancient China invented the compass in their long-term labor practice.”可知,指南针的发明者是中国古代的劳动人民,故选A。3. 细节理解题。根据“During the Eastern Han Dynasty around 104 A.D.,…Cai Lun invented a new type of paper.”,“In the Song Dynasty, Bi Sheng (A.D.1004﹣1048), used clay to make rectangle cubes…”,“The earliest compass, Sinan, firstly appeared in the Warring States Period.”和“The invention of gunpowder began with ancient alchemy in the Sui Dynasty and Tang Dynasty.”可知,活字印刷术是四大发明中最晚的,故选B。4. 细节理解题。根据“In order to refine pills for immortality, alchemists constantly update the methods of alchemy, which finally led to the invention of gunpowder.”可知,古代炼金术最初的目的是制造可以帮助长生不老的药物,故选D。5. 推理判断题。根据“The four great inventions of ancient China are China’s outstanding contributions to the whole world, and have had a great impact on world’s scientific and cultural exchanges.”并通读全文可知,本文主要讲述了中国的四大发明,所以最有可能来自报纸的科学部分,故选A。Passage 3(Unit 3 Family life)Passage 3文章内容:家庭生活Some people think only school children do not agree with their parents, however, it is not true.Communication is a problem for parents and children of all ages. If it’s hard for you to communicate with your parents, don’t worry about it. Here is some advice for you to bridge the generation gap(代沟).Don’t argue with your parents.Don’t get to your parents when you are angry. Your parents probably won’t think about your ideas if you are shouting at them. And you can’t express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy. Then decide what you want to say to your parents. If you don’t think you can speak to them at the moment, try writing a letter.Try to reach a compromise.Perhaps you and your parents disagree on something. You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michael’s mother didn’t agree with him about buying a motorcycle. They argued over it. But they finally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but he was only allowed to drive it on certain days. Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect to them. Showing respect will keep your relationship strong.Talk about your values.The values of your parents are probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. Understanding your values might help them see your purposes in life.A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!1. Your parents probably won’t consider your ideas if you ______.A. express yourself well B. write a letter to themC. don’t get to them often D. don’t speak to them politely2. What does the underlined word “compromise” in Paragraph 4 mean A. Instruction. B. Agreement. C. Expectation. D. Improvement.3. What can you do if there’s a generation gap between you and your parents A. Keep away from them. B. Refuse to compromise.C. Have a talk with them often. D. Care little about their values.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】本文是议论文。关于父母和孩子之间的沟通不畅问题,文章给出了三个建议。1. 细节理解题。根据“Your parents probably won’t think about your ideas if you are shouting at them.”可知,如果你对父母发火了,那么父母很有可能不会考虑你的想法。选项D“不能礼貌的对他们说话”符合题意。故选D。2. 词义猜测题。根据“Michael bought the motorcycle, but he was only allowed to drive it on certain days.”可知,麦克买了摩托车,但是他只能在特定的日子骑。故由开始的不同意买到后来的同意买,但是有限制的骑,可知是父母和孩子之间达成了一致。故选项B“同意;一致”符合题意。故选B。3. 细节理解题。根据文中给出的三个建议“不要和父母争吵”、“努力达成一致”、“谈一谈你所看重的东西”。选项C“经常和他们聊一聊”与文中的第三条建议有共通的地方,即通过沟通能增进彼此了解,从而达到使沟通更加顺畅的目的。故选C。Passage 4(Unit 4 Problems and advice)Passage 4文章内容:问题与建议DON’T WORRY!WE CAN HELP! Wednesday 22 DecemberMy parents argue a lot. I wish I could make them stop. It’s really upsetting. —Michael You aren’t alone. Many teenagers feel upset when their parents argue. Adults disagree at times, just as teenagers do. It’s natural to wish you could make your parents stop arguing, but that isn’t your responsibility. They must solve their own disagreements. If you feel upset, focus on things that’ll help you feel calm. Do activities you enjoy, or write or draw to express how you feel. At a time when things are calm, tell your parents, “When I hear you arguing, I feel worried and scared. ”Why do friends get mad at me and my other friends —Lily People get irritated for lots of reasons. Sometimes it’s because they feel hurt by or don’t like others’ actions or words. Sometimes it’s because they are just tired, in a bad mood, or annoyed about something that has nothing to do with you. If you’re not sure why a friend is irritated___1___. Any advice —Jack All kinds of things can keep you awake. Ask a parent to help you find out what keeps you up and what to do about it. Your doctor may have helpful tips too. Being active for at least 30 minutes a day (long before bed) can improve your sleep. Having a nightly routine (常规) can also help. For example(games, phone, TV) an hour beforehand. Dress for bed, brush your teeth, calming music, or read something relaxing.1. Which suggestion is given to Michael A. Share his feelings with his parents.B. Try his best to make his parents stop.C. Help his parents solve their problems.D. Be happy and change his bad feelings.2. What does the underlined word in the second post probably mean A. Angry. B. Sad. C. Ashamed. D. Embarrassed.3. Which problem may Jack have A. “I don’t know how to relax. ”B. “I have trouble falling asleep. ”C. “I get tired easily in the daytime!”D. “I can’t stop playing electronic games!”【答案】1. A 2. A 3. B【解析】本文是应用文。学生就日常遇到的问题寻求帮助,专家则给出相应的建议。1.细节理解题。根据第二个方框“At a time when things are calm, tell your parents, ‘When I hear you arguing, I feel worried and scared.’”可知,专家建议告诉你的父母你的感受。故选A。2.词义猜测题。根据第三个方框“Sometimes it’s because they feel hurt by or don’t like others’ actions or words.”可知人们会感到被伤害或不喜欢他人的某些行为或话语。故 irritated 的意思为“愤怒”。故选A。3.细节理解题。根据最后一个方框“Being active for at least 30 minutes a day (long before bed) can improve your sleep.”可知,杰克可能有很难入睡的问题。故选B。【真题演练】Passage 1(24-25·深圳高级中学·期中)We can do many interesting chemical tests in our class. Today, we will use CO to blow up a balloon! Mixing baking soda (小苏打) with vinegar (醋) together can give off the CO .What you’ll need1)A balloon2)About 40 ml of water3)A soft drink bottle4)Vinegar5)A teaspoon of baking sodaInstructions●Before you begin, make sure that you pull the balloon long to make it as easy as possible to blow up.●Put the 40 ml of water into the soft drink bottle.●Add the baking soda and mix it with water.●Put the vinegar in and quickly put the balloon over the mouth of the bottle.What's happening If all goes well, then the balloon should become bigger and bigger! Adding the vinegar to the baking soda creates a chemical effect. The baking soda is a base (碱), while the vinegar is an acid (酸). When the two are mixed, they’ll create CO . The gas rises up and runs away through the soft drink bottle. However, it doesn’t get away from the balloon, pushing it outwards and blowing it up.1. What will be given off when the baking soda and vinegar are mixed A. O . B. O . C. CO . D. CO.2. What should you do before you begin the chemical test A. Heat the water. B. Drink some juice. C. Pull the balloon long. D. Blow up the balloon.3. What shows that the chemical test is successful A. The soft drink bottle is broken. B. The balloon gets smaller suddenly.C. Something smelly begins to appear. D. The balloon becomes bigger and bigger.4. What can be used instead of vinegar A. Tea. B. Milk. C. Water. D. Lemon juice.5. Where is this passage most probably from A. A storybook. B. A guidebook. C. An art magazine. D. A science magazine.【答案】1. C 2. C 3. D 4. D 5. D【知识点】科普知识、说明文【解析】本文介绍了用小苏打和醋发生化学反应产生的气体吹起气球的实验方法。1. 细节理解题。根据“Today, we will use CO to blow up a balloon! Mixing baking soda (小苏打) with vinegar (醋) together can give off the CO .”可知,可以利用小苏打和醋反应产生的二氧化碳来吹气球,因此它们二者反应会产生二氧化碳。故选C。2. 细节理解题。根据“Before you begin, make sure that you pull the balloon long to make it as easy as possible to blow up.”可知,在开始之前,应该先把气球拉长。故选C。3. 细节理解题。根据“If all goes well, then the balloon should become bigger and bigger!”可知气球变得越来越大表明化学实验是成功的。故选D。4. 推理判断题。根据“The baking soda is a base (碱), while the vinegar is an acid (酸).”可知,醋是一种酸, 所以可以用柠檬汁代替醋。故选D。5. 推理判断题。本文介绍了用小苏打和醋发生化学反应产生的气体吹起气球的实验方法。由此推出最可能出自一本科学杂志。故选D。Passage 2(24-25·广州第七中学·期中)To: pasthuman@historymail. orgFrom : futurehuman@Dear past humans, I am writing to you from the future, a time beyond your imagination. I want to share with you what our world has become and how it differs from the one you live in. Firstly, let me tell you that we have made amazing progress in many areas. Medicine has developed to the point where we have found ways to cure (治愈) almost every disease that once caused pains or troubles. We have learned to use clean, renewable energy sources (来源) and have greatly reduced our harm to the environment. We have also made big progress in AI and space exploration, allowing us to unlock the mysteries of the universe. However, even with all this progress, our world still faces many challenges. The gap (差距) between the rich and the poor has grown wider. Some people find it hard to pay for food, medicine, and school supplies, but still try their best to make ends meet by cutting costs wherever they can. Climate (气候) change has led to many natural disasters and forced many people to leave their homes. And while our efforts in AI have shown to be a big step forward, we must be careful to make sure that it does not endanger humanity. But perhaps the most important thing I want to share with you is that we have realized the importance of taking responsibility. We have come to understand that our actions and decisions shape the lives of others and the future of our planet. We are working together to build a more fair world where everyone has chances to get what they need. I hope that you can take these lessons to heart and fight for yourselves and the future. The choices you make today will make a difference to generations (一代人) to come. Let us work together to build a better tomorrow. Yours sincerely, A future human1. What progress has been made according to the passage A. Patients feel almost no pain during illnesses.B. AI robots replace us to unlock the space.C. People are using clean energy to help the environment.2. What does the underlined phrase “make ends meet” mean A. Reach personal goals. B. Pay for daily needs. C. Keep work-life balance.3. Why should we be careful with AI A. To ensure it does not harm humans.B. To prevent AI from controlling the world.C. To avoid depending on AI for climate solutions.4. How does the writer show the problems we may face in the future A. By telling stories. B. By giving examples. C. By making comparisons.5. What is the author’s opinion on the future A. We should focus more on technology.B. We should take responsibility for our actions.C. We should wait for the next generation to solve the problems.【答案】1. C 2. B 3. A 4. B 5. B【解析】本文是一封来自未来的信。信中一位未来人类向过去的人类描述了未来世界的进步(如医学、清洁能源、AI和太空探索)和挑战(如贫富差距、气候变化、AI风险),并强调了人类责任的重要性。1. 细节理解题。根据“We have learned to use clean, renewable energy sources (来源) and have greatly reduced our harm to the environment.”可知,人们学会了使用清洁的可再生能源并大幅减少了对环境的危害,未来人类通过使用清洁能源保护环境。故选C。2. 词句猜测题。根据“Some people…try their best to make ends meet by cutting costs”(一些人通过削减开支尽力维持生计),结合“pay for food, medicine, and school supplies”(支付食物、药物和学费)可知,“make ends meet”指满足基本生活需求。故选B。3. 细节理解题。根据“And while our efforts in AI have shown to be a big step forward, we must be careful to make sure that it does not endanger humanity.”可知,我们必须谨慎对待AI,目的是确保AI不会危害人类。故选A。4. 推理判断题。作者通过列举具体问题描述未来挑战,如“The gap between the rich and the poor…”(贫富差距)、“Climate change…natural disasters”(气候变化导致灾害)等,属于“举例说明”(giving examples)。故选B。5. 推理判断题。根据“we have realized the importance of taking responsibility. We have come to understand that our actions and decisions shape the lives of others and the future of our planet.”可知,作者认为人们已经意识到承担责任的重要性,已经明白我们的行动和决定塑造了他人的生活和我们星球的未来。可知,作者强调人类需对自己的行为负责。故选B。Passage 4(24-25·广州荔湾第一中学·期中)https: ///personaladvice Welcome to the Dear Aunt Lee Personal Advice Columns! There are two columns: the Daily Personal Advice Column and the Weekly Family Advice Column. You can read the Dear Aunt Lee Daily column in the Guangzhou Morning News and online here. Dear Aunt Lee provides her free personal advice and opinions for you. With her encouragement and guidance, you can face difficulty bravely and solve problems in proper ways. Dear Aunt Lee welcome all questions and comments! HOW TO CONTACT Dear Aunt Lee with your questions You can email your questions to Dear Aunt Lee. Your response will be emailed back, usually within 48 hours. Your letter and the reply may also appear in one of her columns. Sometimes, Dear Aunt Lee emails her replies to the letters within 72 hours. Dear Aunt Lee always responds. She knows how hard you work on these letters and she is honored to receive them. WHAT ADVICE DO YOU NEED ·Teenagers Advice·Personal Issues Advice·Family AdviceContact her today! Check HERE to see more advice.1. What can we do on Dear Aunt Lee A. Get suggestions on our problems. B. Learn how to give helpful advice.C. Help people talk about their problems. D. Write articles for Guangzhou Morning.2. How soon will people get replies from Dear Aunt Lee A. In only one day. B. In 2 or 3 days.C. In more than 72 hours. D. Sometimes no reply.3. What may probably happen if you write to Dear Aunt Lee A. You may pay for a reply from Aunt Lee.B. Your letter and reply may be seen by others.C. Your problem may be easily solved by Aunt Lee.D. You may receive a letter of your response by post.【答案】1. A 2. B 3. B【解析】本文是一篇应用文,主要向我们介绍了一个可以帮助人解决问题的网页。1. 细节理解题。根据“Dear Aunt Lee provides her free personal advice and opinions for you. With her encouragement and guidance, you can face difficulty bravely and solve problems in proper ways.”可知,它是一个针对你的问题提供免费的个人建议和意见的网页。故选A。2. 细节理解题。根据“You can email your questions to Dear Aunt Lee. Your response will be emailed back, usually within 48 hours.”和“Sometimes, Dear Aunt Lee emails her replies to the letters within 72 hours.”可知,你可以把你的问题发到Dear Aunt Lee上,人们会在2-3天内收到回复。故选B。3. 细节理解题。根据“You can email your questions to Dear Aunt Lee. Your response will be emailed back, usually within 48 hours. Your letter and the reply may also appear in one of her columns.”可知,如果你给Dear Aunt Lee写信,你的信和回复也可能出现在它的专栏中。故选B。Passage 5(24-25·广州南武中学·期中)Here are the posts in a chat room on the Internet. In this chat room, parents can talk about the problems they have with their children.Marisa: Posted on October 19, 2023 Is it ever OK to lie to a child My 10-year-old son plays soccer. He’s not very good at it, but he loves it. Yesterday he played very badly but happily. When he finished the game, he asked, “Did I play well ” I said, “Yes! You’re a great soccer player!” Did I do the right thing View(138) Reply(29) Share (12)Bay 212October 19, 2023 Yes, you did the right thing. Sometimes you have to tell lies that are not harmful. It’s necessary to tell white lies in life. Your purpose was to make him feel good. Now he’s ready to play soccer again.Bernie: October 20, 2023 I don’t think there is ever a good reason to lie to our children. Parents are children’s examples. We should be honest in order to teach honesty to our children. If you keep hiding truth from them, they will not trust you or respect you. Honesty is the first step to build a good relationship between parents and children.Missy: October 20, 2023 You lied to make your son feel better, but you missed a good chance to teach him a life lesson. People should work hard for what they want. Maybe next time you can say, “No! You didn’t play well today. Great soccer players practice a lot. Let’s go and practice.” The truth will make him strong and a good soccer player.Parviz: October 21, 2023 Parents should be honest to their children, but they don’t have to tell the whole truth. Next time when your son asks, “Did I play well ” you can say, “What do you think ” Then your son can tell you what he thinks. That way, everything you say is true, and you avoid the truth that hurts him. 1. What’s Marisa’s trouble A. Her son didn’t play soccer well.B. She doubted if it was right to lie to her son.C. Her son loved playing soccer very much.D. She didn’t want to tell the truth to her son.2. How many people think Marisa did wrong in this passage A. Two people. B. Three people. C. Four people. D. Five people.3. Which of the following may Parviz probably agree A. To be honest is the first step to a good parent-child relationship.B. Telling a lie may make parents miss a good chance to teach their children.C. It’s a good way for parents to be honest to their children, but try not to hurt them.D. Parents should be honest in order to teach honesty to their children.【答案】1. B 2. B 3. C【解析】本文通过在线聊天的帖子,介绍了孩子和家长之间的问题。1. 细节理解题。根据“Yesterday he played very badly but happily. When he finished the game, he asked, ‘Did I play well ’ I said, ‘Yes! You’re a great soccer player!’ Did I do the right thing ”可知,她怀疑对儿子撒谎是否正确。故选B。2. 细节理解题。根据“I don’t think there is ever a good reason to lie to our children.”、“You lied to make your son feel better, but you missed a good chance to teach him a life lesson.”以及“Parents should be honest to their children, but they don’t have to tell the whole truth.”可知,有三个人觉得玛丽莎做错了。故选B。3. 细节理解题。根据“Parents should be honest to their children, but they don’t have to tell the whole truth.”以及“That way, everything you say is true, and you avoid the truth that hurts him.”可知,他认为:父母对孩子坦诚是个好办法,但尽量不要伤害孩子。故选C。Passage 6(24-25·广州·期中)Here are the posts in a chat room on the Internet. In this chat room, parents can talk about the problems they have with their children.Marisa: Posted on October 19, 2023 Is it ever OK to lie to a child My 10-year-old son plays soccer. He’s not very good at it, but he loves it. Yesterday he played very badly but happily. When he finished the game, he asked, “Did I play well ” I said, “Yes! You’ re a great soccer player!” Did I do the right thing View (138) Reply (29) Share (12)Bay 212 October 19, 2023 Yes, you did the right thing. Sometimes you have to tell lies that are not harmful. It’s necessary to tell white lies in life. Your purpose was to make him feel good. Now he’s ready to play soccer again.Bernie: October 20, 2023 I don’t think there is ever a good reason to lie to our children. Parents are children’s examples. We should be honest in order to teach honesty to our children. If you keep hiding truth from them, they will not trust you or respect you. Honesty is the first step to build a good relationship between parents and children.Missy: October 20, 2023 You lied to make your son feel better, but you missed a good chance to teach him a life lesson. People should work hard for what they want. Maybe next time you can say, “No! You didn’t play well today. Great soccer players practice a lot. Let’s go and practice.” The truth will make him strong and a good soccer player.Parviz: October 21, 2023 Parents should be honest to their children, but they don’t have to tell the whole truth. Next time when your son asks, “Did I play well ” you can say, “What do you think ” Then your son can tell you what he thinks. That way, everything you say is true, and you avoid the truth that hurts him.1. What’s Marisa’s trouble A. Her son didn’t play soccer well. B. She doubted if it was right to lie to her son.C. Her son loved playing soccer very much. D. She didn’t want to tell the truth to her son.2. How many people think Marisa did wrong in this passage A. Two people. B. Three people. C. Four people. D. Five people.3. Which of the following may Parviz probably agree A. To be honest is the first step to a good parent-child relationship.B. Telling a lie may make parents miss a good chance to teach their children.C. It’s a good way for parents to be honest to their children, but try not to hurt them.D. Parents should be honest in order to teach honesty to their children.【答案】1. B 2. A 3. C【知识点】家庭关系、新媒体语篇【解析】本文讨论了父母是否应该对孩子撒谎的问题。1. 细节理解题。根据文章“Is it ever OK to lie to a child ”可知,Marisa的困扰在于她不确定是否应该对儿子撒谎。故选B。2. 细节理解题。根据文章“I don’t think there is ever a good reason to lie to our children.”可知,Bernie认为不应该对孩子说谎;根据“You lied to make your son feel better, but you missed a good chance to teach him a life lesson...The truth will make him strong and a good soccer player.”可知,Missy认为应该教孩子诚实做人;由此可知Bernie和Missy都认为Marisa对他儿子说谎的做法是错误的。故选A。3. 细节理解题。根据文章“Parents should be honest to their children, but they don’t have to tell the whole truth.”可知,Parviz认为父母应该对孩子诚实,但不必说出全部真相,以避免伤害孩子。故选C。Passage 7(24-25·广州·期中)Welcome to the American Museum of Natural History, a place filled with amazing things to discover. The following will help you make the most of your visit.Location:Address: 200 Central Park West, New York, NY 10024.Nearest Subway Stations: 81st Street-Museum of Natural History (B and C lines) and 86th Street (1 line).Tickets and Hours:Museum hours are typically from 10:00 AM to 5:45 PM on weekdays.You can decide how much to pay for your ticket, but it's good to pay the suggested amount. It’s a good idea to buy your tickets online to avoid long lines.Must-See Exhibits:Dinosaurs: Feel amazed at the huge dinosaur skeletons in the Hall of Saurischian Dinosaurs.The Blue Whale: See the life-sized model of a blue whale in the Milstein Hall of Ocean Life.The Rose Center for Earth and Space: Explore the universe in the Hayden Planetarium and visit the famous “Dark Universe” show.Fossils: Discover the wonders of ancient life in the Fossil Halls, where you’ll find prehistoric creatures and even a T-Rex!Plan your visit:The museum is vast, so plan to spend at least half a day exploring the exhibits. Check the daily schedule for special exhibitions, guided tours, and different shows. Take a museum map at the entrance to help you navigate the massive building.Photography:Photography is allowed in most areas, but be mindful of the “No Photography” signs in certain exhibition halls.Nearby Attractions:After your museum visit, take a walk in Central Park, or explore other cool places nearby like the Metropolitan Museum of Art.Visiting the American Museum of Natural History is like going on a big adventure! Whether you’re a science history lover or traveling with family, this museum offers something for everyone. Enjoy your visit!1. You can visit the American Museum of Natural History ________.A. at 3:00 A. M. on Saturday B. at 11:00 A. M. on FridayC. at 3:00 P. M. on Sunday D. at 6:00 P. M. on Wednesday2. If you are interested in space, you can go to ________.A. the Hall of Saurischian Dinosaurs B. the Fossil HallsC. the Hayden Planetarium D. the Milstein Hall of Ocean Life3. Which of the following about the American Museum of Natural History is NOT TRUE A. Taking a map helps to visit the museum better.B. You can’t take photographs in most exhibition halls.C. There are some other attractions nearby.D. You can buy the museum tickets online to avoid long waiting.【答案】1. B 2. C 3. B【知识点】旅行、应用文、景点/建筑【解析】本文是一篇应用文,围绕美国自然历史博物馆展开,介绍了博物馆的位置、开放时间、门票信息、必看展览、参观建议、摄影规则及周边景点等内容,旨在帮助游客更好地规划参观行程,享受博物馆之旅。1. 细节理解题。根据“Museum hours are typically from 3:00 AM to 5:45 PM on weekdays.”可知,博物馆开放时间是工作日上午3点到下午5点45分,周五属于工作日,上午11点在开放时间内,故选B。2. 细节理解题。根据“The Rose Center for Earth and Space: Explore the universe in the Hayden Planetarium and visit the famous ‘Dark Universe’ show.”可知,如果对太空感兴趣,可以去海登天文馆,故选C。3. 细节理解题。根据“Photography is allowed in most areas, but be mindful of the ‘No Photography’ signs in certain exhibition halls.”可知,在大多数区域允许拍照,只是某些展厅有“禁止拍照”标志,选项B“在大多数展厅不能拍照”表述错误,故选B。Passage 8(24-25·广州·期中)YOUTH Share your views.HOME NEWS SCHOOL LIFE YOUR VIEW SPORT SEARCH◆Should Museum Entry Be Free With International Museum Day coming up, today we are asking readers: Should museums be free or should people have to pay for a ticket Let us know your view.◆Comments:Abbey Aged 15, USA Museums are not just for fun; they also help us learn a lot. That’s why they should be free to enter. Running museums costs a lot of money, but the wealthy can help pay for it. It’s not fair if someone who loves art can’t see it just because they can’t afford the ticket.Jerry Aged 14, France Free entry might not make people want to visit or learn to like art more. Usually, people value things more if they are hard or expensive to get. Museums could ask people who visit often to pay, but give free tickets to students who do well in school and can really appreciate the art.Florence Aged 17, Australia Museums teach people about their past. This is part of our shared culture that should be available to everyone. Rich or poor people should never be asked to pay an entrance fee.Kevin Aged 16, UK There are no simple answers. Low ticket prices could help museums stay open. But companies and businessmen should also provide museums with more money and other support. They have a social responsibility too.Lilly Aged 15, China I suppose that museums and art galleries should all be free to the public. I do, however, think twice a year the museums should organize money-raising events to help pay for the cost of staying open.Click here to leave your comments!1. Who supports that the museum should be open for free A. Jerry, Florence, and Lilly. B. Abbey, Florence, and Lilly.C. Abbey, Jerry, and Kevin. D. Jerry, Kevin, and Lilly.2. According to Jerry, which of the following person can get free tickets for museums A. Holly, a volunteer who works in a museum at weekends.B. Gary, a successful business man who likes music.C. Tom, a top student who likes enjoying artwork online.D. Maggie, an Art teacher who usually visits art galleries.3. Where can we probably read this passage A. A travel magazine. B. A teenager website. C. A poster of library. D. A personal blog.【答案】1. B 2. C 3. B【知识点】景点/建筑、新媒体语篇【解析】本文主要讲了几位年轻人对博物馆是否该免费开放的意见。1. 细节理解题。根据“Abbey Aged 15, USA ”一栏中的“That’s why they should be free to enter.”;“Florence Aged 17, Australia”一栏中的“Rich or poor people should never be asked to pay an entrance fee.”;“Lilly Aged 15, China”一栏中的“I suppose that museums and art galleries should all be free to the public.”可知,Abbey、Florence和Lilly支持博物馆应该免费开放。故选B。2. 细节理解题。根据“Jerry Aged 14, France”一栏中的“Museums could ask people who visit often to pay, but give free tickets to students who do well in school and can really appreciate the art.”可知,Jerry认为应该给在学校表现好并且能真正欣赏艺术的学生免费门票。故选C。3. 推理判断题。根据“Click here to leave your comments!”可知,文章是一个网页,是青少年在表达自己的看法,因此可能在一个青少年网站上读到这篇文章,B项符合。故选B。Passage 9(24-25·深圳·期中)Welcome to the Olympic Museum! Our museum is located in Lausanne, Switzerland, is the home to the world’s largest and most comprehensive Olympic collection. This year, as the Olympic takes center stage, there is no better time to visit us. We offer a group tour project for students. Here’s what you can expect from your visit:1. Educational exploration: Learn about the history of the Olympic Games through objects, photos and videos.2. Special focus on Paris Olympics: Find out more about the 1900, 1924 and 2024 Summer Olympic Games in Paris.3. Interactive discussions: Take part in fun discussions with other students. These will be led by a museum educator. You will talk about the true meaning of the Olympic torch (火炬), the Paris 2024 mascots (吉祥物) and more.Visit type The tour is guided and must be hooked ahead of time.Dates The project is closed in May and June. For the other ten months, tours can be booked on Tuesdays, Thursdays and Fridays.Opening times 9 am—6 pm from 1 May to 20 October (daily) 10 am—6 pm from 21 October to 30 April (Tuesday to Sunday, closed on Mondays)Language French/ English/ GermanAge 11—15 yearsPrice Group tickets: Each group needs to pay 80 CHF (瑞士法郎) for the entrance ticket. A group can have no more than 25 people.1. Which country is the Olympic Museum located A. In Switzerland. B. In Germany. C. In Sweden. D. In Britain.2. What is the special feature (特点) of the museum’s collection A. To show Swiss history in the past 80 years.B. To display the world’s largest Olympic collection.C. To teach about the culture of French and Germany.D. To exhibit artworks from different countries.3. When are the museum closed for the group tour project A. On Tuesdays in January and February. B. On Fridays from March to AprilC. On Sundays from May to October D. On Wednesdays in May and June.4. What can we learn from the passage A. The museum has a special collection for the three Paris Olympics.B. The 1924 Paris Olympics were the first modern Olympic Games.C. All visitors will talk about the true meaning of the Olympic torch.D. Every visitor should pay 80 CHF to get the entrance ticket.5. Where can we read this passage A. In a science book. B. In a travel magazine.C. In a newspaper report. D. In a history book.【答案】1. A 2. B 3. D 4. A 5. B【知识点】时文/广告/布告、应用文、景点/建筑【解析】本文主要介绍了奥林匹克博物馆为学生提供了一个团体旅游项目。1. 细节理解题。根据“Our museum is located in Lausanne, Switzerland,”可知博物馆位于瑞士。故选A。2. 细节理解题。根据“Our museum is located in Lausanne, Switzerland, is the home to the world’s largest and most comprehensive Olympic collection”可知博物馆是世界上最大、最全面的奥林匹克藏品的所在地。故选B。3. 细节理解题。根据“The project is closed in May and June”可知该项目于5月和6月关闭。故选D。4. 细节理解题。根据“Special focus on Paris Olympics: Find out more about the 1900, 1924 and 2024 Summer Olympic Games in Paris.”可知了解更多关于1900年、1924年和2024年巴黎夏季奥运会的信息,所以博物馆为三届巴黎奥运会特别收藏了藏品。故选A。5. 推理判断题。本文主要介绍了奥林匹克博物馆为学生提供了一个团体旅游项目,故文章可能出现在一本旅行杂志上。故选B。Passage 10(24-25·深圳·期中)With the development of technology, our city life is becoming more and more “smart”. Here are some great technologies that make our cities “smart”.Sensors (传感器) Sensors are like eyes in every corner of the city. They can see and feel things by collecting data (数据) on people and the environment.Internet of things It is like the blood vessels (血管) of a city, connecting everything to the Internet. Imagine when you are nearly home, and your smart watch can tell your home to turn on the lights. This can become a reality with the Internet of things.5G 5G provides high-speed wireless Internet. It is what makes the Internet of things possible. The speed of 5G can be up to 10 GB per second. With such a speed, we can download a film in just a few seconds.Artificial intelligence (AI) AI can also help to deal with data. More importantly, it learns from the data and becomes a smart helper for us. AI can work as a delivery person, a tour guide, or even help design cars and make people’s work safer.Online maps Baidu Map and Gaode Map are two typical online maps. They help people find their way from one place to another. Some online maps can update real-time data on cities. With their help, people can find out the busiest road and plan the best route when traveling.1. Which technology makes a difference to Internet of things A. Sensors. B. 5G. C. AI. D. Online maps.2. What can AI be used for according to the passage ① Dealing with data. ② Collecting data. ③Working as a tour guide. ④ Helping design cars. ⑤Making people healthier.A. ①②⑤ B. ②③④ C. ①③④ D. ③④⑤3. Which of the following is Not true according to the passage A. Sensors can see and feel things like eyes.B. You can turn on your lights out of your home one day.C. We can download a film in a few minutes with 5G.D. People can avoid heavy traffic with Baidu Map.4. What’s the purpose of the passage A. To introduce some technologies. B. To ask people to buy cars.C. To show what the city life is like. D. To tell people how to use technologies.【答案】 1. B 2. C 3. C 4. A【导语】本文介绍了使我们的生活更智能的几项科技。1. 细节理解题。从第四段“5G provides high-speed wireless Internet. It is what makes the Internet of things possible.”可知,5G使物联网成为可能。故选B。2. 细节理解题。从第五段“AI can also help to deal with data.”和“AI can work as a delivery person, a tour guide, or even help design cars...”可知,人工智能可以帮助处理数据、做导游和帮助设计汽车,故选C。3. 细节理解题。从第四段“With such a speed, we can download a film in just a few second.”可知,我们可以在几秒钟内下载一部电影,而不是几分钟。故选C。4. 主旨大意题。通读全文并根据第一段“Here are some great technologies that make our cities ‘smart’.”可知,本文的目的是介绍几种科技,故选A。Passage 11(24-25·广州·期中)Jack is a clerk of a bookstore. Here is the note from his boss, Ben. Jack has to decide what books to order according to the following note and the descriptions of the books.Hi Jack, You must hand in the order list of books to me by the first working day of every month. The rules for choosing books are: For textbooks: August is coming. We must choose all textbooks, without thinking of other rules. For books which are not textbooks: If more than five copies of books were sold last month, we choose them. But if there are five copies or more in stock (存货), we do not make an order. If the wholesale (批发) prices of the books are higher than $75, we do not choose them. And we do not order anything whose retail (零售) price is higher than $100. BenThe descriptions of the books:Title: Homeland English Publisher: Homeland Ltd Wholesale price: $110 Retail price: $140 Textbook: Yes Copies sold last month: 3 Copies in stock: 2 Title: How to become Successful Publisher: Founders Company Ltd Wholesale price: $25 Retail price: $40 Textbook: No Copies sold last month: 2 Copies in stock: 1Title: Biology at a Glance Publisher: New Times Publishing Ltd Wholesale: $70 Retail price: $95 Textbook: No Copies sold last month: 18 Copies in stock: 3 Title: Good Health in 20 Days Publisher: Oscar World Ltd Wholesale price: $50 Retail price: $66 Textbook: No Copies sold last month: 10 Copies in stock: 201. If Jack wants to buy the books about success, he should order them from _________.A. Homeland Ltd B. Founders Company LtdC. Oscar World Ltd D. New Times Publishing Ltd2. Which of the following should be included in the order list A. Homeland English B. How to Become SuccessfulC. Good Health in 20 Days D. None of the above3. Jack can’t buy Good Health in 20 Days because _________.A. it is not a school textbook B. its wholesale price is too highC. the copies sold last month are over 5 D. the copies in stock are more than 5【答案】1. B 2. A 3. D【知识点】时文/广告/布告、商品、应用文【解析】本文是书店老板对店员提出的进货要求以及部分书籍的相关信息。1. 细节理解题。根据书籍信息“Title: How to become Successful Publisher: Founders Company Ltd”可知,想买关于成功的书籍,可以从Founders Company Ltd出版商订购。故选B。2. 推理判断题。根据老板的要求“We must choose all textbooks, without thinking of other rules.”可知,所有的课本都要订购,结合书籍信息“Title: Homeland English...Textbook: Yes”可知,Homeland English属于课本,应该包含在订购清单中。故选A。3. 推理判断题。根据老板的要求“But if there are five copies or more in stock (存货), we do not make an order.”可知,存货超过五本的书籍不再订购,结合书籍信息“Good Health in 20 Days...Copies in stock: 20”可知,该书籍存货为20本,所以不订购。故选D。Passage 12(24-25·广州·期中)AI technology has been rapidly developing and it is now used in different fields. This progress adds a lot of convenience to people’s daily lives, making them better.a In hospitals, AI is now changing how patients get care. Doctors and researchers use AI to study medical data (数据) and images, which helps in finding out sicknesses more correctly. AI smart tricks can predict patient health results and suggest personal treatment plans, improving the quality of healthcare. b AI technology has a big influence on education these days. Smart study helper systems offer students personalized learning experiences. These systems look at how students progress and change the learning materials to match their study speed and style. This helps students understand hard knowledge and improve their school performance.c Mount Tai has more than 7,000 steps, which is hard for climbers, especially older people.AI-powered exoskeletons (外骨骼机器人) (1.8kg) fit around the waist and legs, making climbing easier by supporting their bodies. Moreover, the exoskeletons have a long-lasting battery system that allows for over 5 hours of walking, with a single charge supporting a distance of around 14 kilometers. This technology is not only useful for climbers, but also convenient for daily use of the old. d Government work benefits from AI technology. AI systems now offer better services to the public. Over 70 AI workers in Shenzhen deal with 240 tasks, creating texts in minutes (95% correct) and dealing with police records at once. Chat robots in Beijing, Datong, and Zhangzhou can help in answering public questions, cutting down the work of human and speeding up reply time. By 2029, 80% of government work may be done by AI, letting humans focus on creative jobs while keeping personal information safe.1. How does AI benefit healthcare in hospitals A. By studying medical data and helping find out sicknesses.B. By predicting people’s health problems more correctly.C. By helping the elderly with daily life like climbing.2. Which blank can be filled with the underlined word in passage b A. Every athlete must follow ______ rules during the competition.B. The ______ speed of cars on this highway is 100 kilometers per hour.C. The company offers ______ services based on users’ online searching history.3. Why are AI exoskeletons useful for the old in daily life A. They predict health results.B. They create personalized treatment plans.C. They offer physical support to old people.4. How is passage d mainly developed A. By telling stories. B. By comparing facts. C. By giving examples.5. If passage e is added, which of the following will fit A. AI brings challenges and risks.B. AI helps improve weather prediction.C. AI influences human decision-making.【答案】1. A 2. C 3. C 4. C 5. B【解析】本文通过医疗、教育、老年人辅助、政府工作等领域的实例,全面展示了AI技术如何推动社会进步,体现了技术对人类生活的积极影响。1. 细节理解题。根据段落a中“Doctors and researchers use AI to study medical data and images, which helps in finding out sicknesses more correctly.”可知,AI通过分析医疗数据辅助诊断疾病。故选A。2. 词句猜测题。根据段落b中“personalized learning experiences”可知,此处强调根据学生特点定制学习内容,与选项C的“personalized services”逻辑一致,均体现“个性化”概念。故选C。3. 细节理解题。根据段落c中“AI-powered exoskeletons…make climbing easier by supporting their bodies”可知,外骨骼通过提供身体支撑帮助老年人,与日常生活中的体力需求直接相关。故选C。4. 推理判断题。根据“70 AI workers in Shenzhen”;“Chat robots in Beijing”可知,段落d以深圳、北京等地的具体案例说明AI在政府工作中的运用,属于“举例论证”。故选C。5. 推理判断题。结合全文可知,本文围绕AI的积极应用展开(医疗、教育、养老、政务),若补充段落e,应延续这一主题。选项B“AI helps improve weather prediction”属于AI在另一领域的应用,符合上下文逻辑。故选B。Passage 13(24-25·广州·期中)Various Apps to LearnApps are typical digital learning tools, which can give you different and personalized content to meet your needs. Want to find an app that can help you learn Here are some great ideas for you.Khan Academy allows you to learn almost anything for free. It covers subjects such as math, physics, biology, and even computer science. The real magic of this app is that you can learn at your own pace. You can review subjects that you are not good at, or start learning a subject you like. The app is in English. If you want to see its translation you can visit http://opencom/khan.BrainPOP mixes learning and technology in a fun and simple way. It’s free and teaches you something new every day. From the solar system to DNA, each topic starts with an interesting cartoon movie. After you’ve watched it, you can take a test to see how much you’ve learned.Udemy is a “learn on demand” website and app. It is for career- oriented(职业导向)individuals to start their course pricing at $10.99. This app allows you to flexibly(灵活地) spend time learning the courses you have bought within a few months, without worrying about recurring (重复的) payments before you finish. This flexible learning app allows you to take things slow, fast, or anywhere in-between with complete control on your end.Duolingo is the premier leader in language education for learning apps. You can learn to speak 29 different languages, all at the touch of a button. You’ll be invited to not only read new words, but to speak them. You’ll learn grammar and conversational strategies. This app helps you learn to communicate with a new portion of its inhabitants!1. According to the passage, what apps allow you to learn at your speed A. Khan Academy and Udemy. B. Udemy and DuolingoC. Khan Academy and BrainPOP. D. BrainPOP and Duolingo2. What can Duolingo offer its users A. Subjects reviewing. B. Speaking practiceC. Technical support. D. Career training3. What is the purpose of the passage A. To compare the difference of different learning methods.B. To introduce the development of learning technology,C. To help find the suitable learning apps.D. To provide various learning activities.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个语言学习的应用程序。1. 细节理解题。根据第二段“The real magic of this app is that you can learn at your own pace.(这个应用程序的真正神奇之处在于,你可以按照自己的节奏学习)”以及第四段“This flexible learning app allows you to take things slow, fast, or anywhere in-between with complete control on your end.(这款灵活的学习应用程序允许您在完全控制的情况下,缓慢、快速或介于两者之间)”可知,可汗学院和Udemy可以让你以你的速度学习。故选A。2. 细节理解题。根据最后一段“You’ll be invited to not only read new words, but to speak them.(你不仅会被邀请去读新单词,还会被邀请去说它们)”可知,Duolingo能为用户提供口语练习。故选B。3. 推理判断题。根据第一段“Apps are typical digital learning tools, which can give you diverse and personalized content to meet your needs. Want to find an app that can help you learn Here are some great ideas for you.(应用程序是典型的数字学习工具,它可以为你提供多样化和个性化的内容,以满足你的需求。想找一个可以帮助你学习的应用程序吗?这里有一些给你的好主意)”结合文章主要介绍了四个语言学习的应用程序。可知,文章的目的是帮助找到合适的学习应用。故选C。21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 专题05 阅读理解之应用文(期中专项训练)(原卷版).docx 专题05 阅读理解之应用文(期中专项训练)(解析版).docx