资源简介 秘密★启用前【考试时间:2025年10月21日15:00~17:00】字节精准教育联盟·MYS高中2023级第一次诊断性考试模拟试题英 语考生注意:本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将答题卡上的项目填写清楚。考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。考试结束后,请交回答题卡,试题卷自行保存。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1.What club will Jack join A. The reading club. B. The singing club. C. The basketball club.2.What does the man advise A. Changing a partner. B. Staying in the situation. C. Reporting to the manager.3.What is the purpose of Anna's call A. To seek assistance. B. To extend an invitation. C. To make recommendations.4.Why does the man apologize A. For the overcharge. B. For the wrong dish. C. For the terrible food.5.What are the speakers doing A. Doing shopping. B. Doing laundries. C. Hanging curtains.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Who had an accident A. Thompson. B. Johnson. C. David.7.What does David want Mrs. Thompson to do A. Offer tips on an essay. B. Recommend a doctor. C. Investigate an accident.听第7段材料,回答第8、9题。8.What might Grandpa be doing now A. Fishing by the river. B. Hiking in the mountain. C. Driving on the highway.9.Where does the conversation most likely take place A. In the park. B. In Jim's house. C. In a grocery store.听第8段材料,回答第10至13题。10.What are the speakers talking about A.A musical film. B.A dance performance. C. A stage play.11.What does the woman like best about this work A. Its music. B. Its plot. C. Its actors.12.What do they think of Katherine Lamb A. She overacts. B. She's wooden. C. She's amusing.13.When does the man plan to enjoy it A. From 8:30 a.m.to 10:30 a.m.B. From 2:00 p.m.to 4 p.m.C. From 4:40 p.m.to 6:40 p.m.听第9段材料,回答第14至17题。14.What is the probable relationship between the speakers A. Fellow workers. B. Old classmates. C. Husband and wife.15.What led to Jeff moving to New York A. His marriage. B. His promotion. C. His job change.16.What was Jeff's first job after graduation A. Directing. B. Writing. C. Teaching.17.What does a dialogue editor do A. Acting different scenes. B. Working with spoken words. C. Creating lines for films听第10段材料,回答第18至20题。18.What are Catherine Heathrow A.A travel writer. B.A radio host. C. A tour guide.19.What can people do in the first place A. Admire architectural wonders.B. Visit the Potatso National Park.C. Hang about at the night market.20.What is the third place like A. It suits nature lovers.B. It's a city that never sleeps.C. It mixes tradition and modernity.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWe welcome you to attend a campus visit of Harvard College. A campus visit consists of a one-hour information session with an admission (招生) officer and 1-2 current undergraduate students, followed by a one-hour campus tour led by a current undergraduate student. Please note that the visit schedule is typically posted one month prior to each term and you can select an available date from the calendar at the bottom of the page. There will be no on-campus information sessions and tours on Harvard College holidays, during other college closures (关闭) and on most school breaks .RegistrationRegistration for a campus visit is required. We recommend that you arrive 15-30 minutes before the scheduled visit time. You may cancel your registration at any time. We cannot receive you without registration.Group Visits/ToursVisiting parties are limited to groups of 5. For groups of 6 or more, please contact the Harvard University Visitor Center to arrange a visit.Important information for your visit● Please note that we require 21 days advance notice in order to secure ASL (American Sign Language) interpreters. We cannot provide interpreters for other languages at this current time. Those requesting the use of a wheelchair must leave a current driver’s license or state ID with our Visitor Center personnel (人事部门) until the chair is returned.● Most buildings are closed to the public. Public restrooms will be available in the Elizabeth Cary Agassiz House before / after the information session, and at the end of the tour at Smith Campus Center.● At this time, it is not possible to store luggage or other personal property during your visit. We apologize for any inconvenience this may cause.● Your registration and attendance have no connection with the admissions process if you decide to apply.21.What can make you fail to visit the campus A.Visiting in a large group. B.Coming without your state ID.C.Walking in without registration. D.Requesting using a wheelchair.22.How might you deal with your luggage while visiting A.Take it with you during the visit.B.Store it at Smith Campus Center.C.Ask the admissions officer to keep it.D.Leave it at Harvard Information Center.23.Where can we probably find this text A.In a travel journal. B.In an admission letter.C.On a university website. D.In a housing contract.BI used to believe courtesy was a thing of the past. Very seldom have I met a courteous human being in this modern era of the so-called Generation X.Recently, I had to change my thinking when I came face-to-face with just such a human being. I had gone to a fashionable coffee place with two of my grown-up daughters. The place was crowded with the usual loud crowd, and we had to climb a steep flight of stairs in order to find an empty table. After enjoying coffee and snacks, we were walking down the steep stairs, where the narrow space made climbing down only possible in a single file, with hardly any space for another person to either climb up or come down.Just as I was in the middle of the staircase, a gentleman entered the main entrance of the restaurant, which was right in front of the staircase. I was sure I would be pushed roughly by this man who would want to go up in a hurry. I kept coming down as fast as I could, holding on to the banister (扶手), in spite of my advanced years. My daughters were already down, looking up at me worriedly, hoping I would reach them before the stranger started up the stairs, knowing I was a nervous sort.Nearly reaching them, I noticed the man still standing near the door. I reached my daughters and passed the stranger at the entrance door, which he kept holding open. I looked back, thinking he was still at the door, deciding whether to go in or find another less crowded place. I saw him going up the stairs, two at a time. I told my daughters about it, and all three of us felt bad that we did not even thank the courteous gentleman who was actually holding the door open for us ladies to pass through.We admired his kindness for both waiting for us to come down before going up himself, and also holding the main entrance door open for us to go out. To date, I still remember this gentleman and pray to God to make more human beings like him.24.Before she met the man in the restaurant, the author had thought .A.human beings were born courteousB.she didn’t belong to the Generation XC.there were few polite people in the modern societyD.having coffee in a fancy café was not her cup of tea25.In paragraph 2, the underlined phrase “in a single file” means that .A.walking down the stairs was like walking on a documentB.the staircase was so narrow that only one person was allowed at a timeC.climbing down the staircase was easy as long as we held the file in handD.we needed permission from the restaurant owner before we walked down26.What can we infer from the passage about the author A.She tended to feel nervous in stressful situations.B.She was short-tempered and often walked very fast.C.She was a lady in her early thirties and was quite fit.D.She was grateful and directly expressed thanks to the man.27.Which of the following best describes the gentleman A.Moral and well-mannered. B.Curious and considerate.C.Cautious and committed. D.Ambitious and unselfish.CThe rise of AI (artificial intelligence) music creators has brought fresh attention to the future of the music industry. Unlike traditional musicians who depend on instruments, creators such as Oliver McCann use AI chatbots to produce music. Despite lacking musical talent or background, he creates songs in various styles. After one of his tracks hit 3 million streams (播放量), McCann signed with a record label, becoming the first AI-created artist to land such a contract (合同).Tools like Suno and Udio are driving a new wave of AI-made music, with fully AI-produced group velvet Sundown, new popular online-serving as a striking example. This change not only makes music creation easier for everyone but also raises worries about mass-produced low-quality content and the risk of shaking up the industry.Generative AI is set to reshape music, yet its impact on the $29.6 billion global recorded music market remains unclear. Data from music streaming service Deezer shows that AI-made songs account for 18% of daily uploads but represent only a tiny share of total streams.The technology has also divided the music community. Many artists and labels fear copyright infringement (侵权) and the devaluation of human creativity, with major companies like Sony, Universal and Warner bringing legal claims against Suno and Udio, and over 1,000 musicians protesting proposed AI-related law changes in the UK. However, other figures, like will.i.am and Timbaland, have welcomed AI.Some users draw comparisons between this criticism and past doubts about synthesizers(electronic instruments). Scott Smith, who leads AI band Pulse Empire, views AI as just another tool, and both he and McCann stress the effort needed to improve AI outputs-sometimes requiring dozens of attempts to get a satisfying song. While AI can write songs, users often find them unoriginal and prefer creating their own.Experts believe AI could enable anyone to produce a hit, significantly lowering barriers to music production. However, legal uncertainties surrounding copyright have created a “Wild West” atmosphere, and as AI gains broader acceptance, it may soon compete on music charts, unlocking new creative possibilities for people worldwide.28.What does the author want to show by mentioning Oliver McCann in paragraph 1 A.AI music creators can achieve success.B.He has musical talent and background.C.Traditional musicians are losing their jobs.D.AI chatbots can’t make various music styles.29.What can we infer about AI music from paragraph 3 A.It takes a large share of total streams.B.It pushes global music market growth.C.It is not widely accepted by audiences.D.Its copyright problems have been solved.30.What conclusion can be drawn from paragraph 4 A.AI music has already topped global charts.B.Doubts about synthesizers were reasonable.C.The UK has passed laws limiting AI music.D.Not all in the music field are against AI music.31.Which statement would Scott Smith agree with A.AI could produce perfect music.B.AI only plays a supportive role.C.New tools hurt musical creativity.D.Electronic instruments are outdated.DRecently, I spent time with my 14-month-old grandson, Theodore. It was an eye-opening experience because, as a grandfather, I was able to play and interact with him without having to balance other responsibilities. His parents were more than happy to let him and me play while they caught up on some sleep.His days were full of exploration and inquiry. Every drawer and cupboard had all sorts of new stuff that needed to be taken out, examined, sometimes thrown and sometimes put carefully away. It brought back memories as he went through the same drawers his father had explored over 30 years ago.But what struck me the most were the hours of concentration trying out new stuff and working to understand what was happening. He spent a long time playing with five stacking rings. He didn’t just stack(摞起来) them. He dropped them onto the carpet where they stayed still, and on the hard floor where they rolled. He went back and forth, testing how each ring behaved in different places. He watched closely every time.Theodore was always observing, thinking, and learning. It reminded me that when we’re very young, we’re all great learners. But as we grow older, many of us lose that motivation. Instead of thinking critically, we’ll try to fit whatever new information we might encounter into our existing worldview instead of expanding our horizons.The world changes. If we don’t keep up, we fall behind. How can you have relevant opinions when you don’t understand the issue itself People are satisfied with what they knew years ago, or what they heard from an article titled “Experts say...”. People lack the motivation to question what they hear or to understand different points of view. We can’t investigate everything like Theodore, but we can stay curious. Being a successful creative person demands that we be lifelong learners.32.What can we infer from Theodore’s exploration in paragraph 2 A.He was looking for his father’s old toys.B.He was creating disorder without any purpose.C.He was helping grandparents with housework.D.He was naturally curious about his environment.33.How did Theodore try to understand the rings A.By lining them up to prevent falling.B.By following instructions from adults.C.By concentrating on making them stand still.D.By observing movements on different surfaces.34.What makes adults fall behind according to the author A.A fear of doing things wrong. B.A lack of curiosity to explore.C.A distraction of various activities. D.A distrust in provided information.35.What is the author’s purpose in telling Theodore’s story A.To describe a grandparent’s role.B.To motivate people to keep learning.C.To prove that early education is vital.D.To show how curiosity is passed down.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Marketing is an industry that is constantly developing, with new technologies and techniques emerging all the time. 36 AI is changing the marketing game by providing new ways for marketers to understand and engage with their target audience.AI-Driven Customer Insights37 . By analyzing vast quantities of customer data, AI-powered tools can identify patterns and trends that would be difficult or impossible for humans to detect. Some of the crazy AI tools can enable businesses to gain deep insights into their customers’ preferences, behaviors, and needs.According to a survey, 63% of companies that are using AI for customer analysis are seeing improved customer satisfaction and loyalty.AI-Generated ContentAnother area where AI is making an impact in marketing is in content creation. 38 , from product descriptions and blog posts to social media updates and ad copy. This can save businesses time and resources, while also improving the quality and relevance of their content.For example, Copymatic.ai is an AI-powered copywriting tool that helps businesses and marketers create high-quality engaging content in a matter of minutes.AI-Powered AdvertisingAI is also changing the game when it comes to advertising. 39 . This can improve ad performance and ROI (投资回报率), while also enabling businesses to deliver more relevant and personalized advertising experiences to customers.For example, an online retailer (零售商) might use AI to analyze customer browsing (浏览) and purchasing data to identify the most effective ad placements. 40 .AI has already made a significant impact on the marketing industry, and its influence is only expected to increase in the future.A.AI is making it easier to achieve this goalB.AI-powered tools can generate a wide range of content typesC.Customer service is another area where AI is making an impact on marketingD.Customer analysis is one of the most valuable applications of AI in marketingE.This enables the retailer to deliver more effective campaigns and generate higher salesF.One of the most significant recent developments in marketing is the increasing use of AIG.AI-powered tools can analyze vast amounts of data to identify the most effective advertising strategies第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C 和 D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Sam had always felt invisible. He had a few friends but never felt like he 41 belonged. He was just… there.Every day, while going to school, he stopped to 42 Mrs. Reyes, who struggled to carry flour sacks inside her bakery. One lunch break, Sam 43 a classmate, Daniel, sitting alone, while others chatted in groups. Without overthinking, he slid into the 44 across from him, asking, “Mind me sitting here ” Daniel smiled, a(n) 45 shine in his eyes. Later that day, as he passed a little girl crying over her escaping balloon, he bought a new one, and 46 it to her.To him, these were just 47 things — things anyone would do. Yet, he felt, somehow, nothing extraordinary ever seemed to 48 to him.One evening, as he sat alone in the classroom, his gaze distant, his friend, Maya, 49 and sat down beside him. “You look like you’re waiting for something,” she 50 . Sam sighed, “Nothing 51 really happens to me.” Maya smiled softly, “Because you are the good that happens to others.”Sam blinked, stunned. 52 of Mrs. Reyes’ grateful smiles, Daniel’s radiant look, and the little girl’s joyful giggling flashed back. Maybe Maya was right. Maybe some people weren’t meant to 53 the good, but to be the good. Maybe good things were happening to him — quietly in the 54 he gave others. And in those 55 of connection, he’d always belonged.41.A.truly B.politely C.patiently D.rarely42.A.elect B.cheat C.help D.greet43.A.informed B.examined C.spotted D.defeated44.A.classroom B.seat C.outline D.association45.A.embarrassing B.muddyC.sudden D.terrible46.A.sold B.handed C.concluded D.seized47.A.small B.meaningful C.remarkable D.essential48.A.happen B.sink C.compute D.fold49.A.gave up B.came over C.paid off D.picked up50.A.answered B.whispered C.imagined D.responded51.A.fictional B.boring C.useless D.good52.A.Classics B.Faults C.Concepts D.Memories53.A.offer B.create C.receive D.praise54.A.warmth B.cooperation C.confusion D.contest55.A.circuses B.debts C.classes D.moments第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Labubu, a snaggletoothed forest sprite(精灵)from Kasing Lung’s “The Monsters”, has grown from a non-mainstream favorite to a globally 56 (collect) hit. This character, 57 gender and nine teeth serve as key identifying features, has managed to win the heart of art toy enthusiasts with its unique blend of cuteness and rebellious(反叛的) appeal.Pop Mart’s strategy—blind boxes, limited releases, social ads—made Labubu viral(爆火的). Labubu’ s success, 58 (fuel) by the promotion of celebrities like Lisa and Rihanna, shows no signs of slowing down. By 2024, The Monsters IP (centered on Labubu) 59 (earn) over 3 billion RMB, pushing Pop Mart’s global expansion.Labubu’s appeal spans Asia, with long lines at releases and extensive 60 (cover) in major media like BBC. The “blind box” format, plus unboxing videos and fan communities 61 (share) their finds, has created a cross-border collecting culture. Yet debates on overspending and gambling-like tendencies tied 62 the model exist.Labubu’s popularity brought fakes (“Lafufus”), so checks are key: nine teeth, good paint, even stitching, “Pop Mart/Kasing” carvings—details to avoid imitation 63 (product).Today, Labubu sparks talks on cultural influence, which is seen as China’s 64 (grow) soft power. Its journey from book to global icon shows design charm, storytelling power, and a character’s ability 65 (connect) worldwide.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李茂,正在参加一个文化交流营(Cultural Exchange Camp),因生活习惯差异与外国室友产生分歧,例如室友经常在晚上举办派对。你已向营地办公室写过一封信表达自己的困扰,但是还没有得到答复,你希望尽快解决。请写一封邮件,内容包括:1.表明自身困境;2.委婉的催促。注意:1.写作词数80词左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Committee Office, _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Yours, Li Mao第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。One sunny afternoon, 8-year-old Leo was running after a colorful butterfly around the neighborhood. He laughed as he ran faster, his eyes fixed on the moving wings. He was so caught up in the game that he didn’t notice where he was going. Near the neighbor’s yard, he tripped over a small stone and crashed right into Mrs. Lee’s potted sunflowers — her favorite ones.The pot broke into pieces, and soil spread all over the path. Leo froze, his laughter gone in a second. Mrs. Lee was always so nice to him — she’d even given him a tiny sunflower plant last spring. He knelt down and tried to put the flowers and soil back into the broken pot, but only made it worse and got his hands all dirty.He was so scared he’d ruined her hard work that he stepped back, his heart beating fast. He looked at her door, half hoping she hadn’t seen it and half wishing she would come out so he could say sorry right away. However, scared of what Mrs. Lee might say, he turned and ran home as fast as he could. When he pushed open the door, he didn’t even take off his shoes — he just ran to his room and sat on the bed, hands covering his face.After a few minutes, his mom Clara knocked softly on his door. “Leo You’re home early, and you ran in so fast. Are you okay ” She eased the door open and saw him sitting with his head down. She walked over and sat next to him, putting a hand on his back. “You look upset. What’s wrong, sweetie ” she asked.Leo took a deep breath and then told his mom what had happened with tears in his eyes. His mom hugged him gently and said, “It’s okay to make mistakes, but we need to take responsibility.” She took out a new pot and some fresh soil, and then held Leo’s hand. “Let’s go and say sorry and fix it together.”注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Leo thought for a while and nodded. __________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ To his surprise, Mrs. Lee’s face softened into a smile._____________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________试卷第4页,共10页字节精准教育联盟·高中2023级第一次诊断性考试模拟试题英语试题参考答案与试题解析听力部分答案:1-5 CCABA 6-10 BAACA 11-15 ABCBC 16-20 CBBAA21.C 22.A 23.C【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了参观哈佛大学校园的注意事项。21.细节理解题。根据Registration部分的 “Registration for a campus visit is required.(参观校园需要注册。)”及“We cannot receive you without registration.(没有登记我们不能接待你。)”可知,参观校园必须先注册登记,没有登记就进去会让你不能参观校园。故选C。22.推理判断题。根据Important information for your visit部分中第三个黑点的“At this time, it is not possible to store luggage or other personal property during your visit.(在此期间,您不可以寄存行李或其他个人财产。)”可知,现阶段学校不提供行李暂存服务,因此参观期间只能随身携带行李。故选A。23.推理判断题。根据本文内容:介绍了参观哈佛大学校园的注意事项以及第一段中的“Please note that the visit schedule is typically posted one month prior to each term and you can select an available date from the calendar at the bottom of the page.(请注意,访问时间表通常在每个学期前一个月发布,您可以从页面底部的日历中选择一个可用的日期。)”可知本文来自大学官网。故选C。24.C 25.B 26.A 27.A【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者原本认为现代社会缺乏礼貌,但一次在拥挤咖啡店的经历中,一位绅士的体贴行为让她改变了看法,并希望更多人能像这位绅士一样彬彬有礼。24.细节理解题。根据第一段“I used to believe courtesy was a thing of the past. Very seldom have I met a courteous human being in this modern era of the so-called Generation X. (我曾经认为礼貌是过去的事。在这个所谓的X时代的现代,我很少遇到有礼貌的人。)”可知,在这次相遇之前,作者认为在现代社会中很少有礼貌的人。故选C项。25.词句猜测题。根据画线部分的上文“After enjoying coffee and snacks, we were walking down the steep stairs, where the narrow space (享用完咖啡和点心后,我们走下陡峭的楼梯,那里狭窄的空间)”和下文“with hardly any space for another person to either climb up or come down (几乎没有空间让另一个人上去或下来)”可知,楼梯陡峭,且空间狭窄,因此一次只能走一个人,画线部分指“楼梯太窄,一次只能容纳一个人”。故选B项。26.推理判断题。根据第三段中“My daughters were already down, looking up at me worriedly, hoping I would reach them before the stranger started up the stairs, knowing I was a nervous sort. (我的女儿们已经下楼了,担心地抬头看着我,希望我能在那个陌生人开始上楼前到达她们那里,因为她们知道我是个容易紧张的人。)”可知,面对陌生人可能即将走上狭窄楼梯的情况,女儿们很担忧容易紧张的作者。由此推知,作者容易在压力情境下感到紧张。故选A项。27.推理判断题。根据第四段“I told my daughters about it, and all three of us felt bad that we did not even thank the courteous gentleman who was actually holding the door open for us ladies to pass through. (我把这件事告诉了我的女儿们,我们三个人都觉得很抱歉,因为我们甚至没有感谢那位礼貌的先生,他实际上是在为我们女士们开门,让我们通过。)”最后一段中“We admired his kindness for both waiting for us to come down before going up himself, and also holding the main entrance door open for us to go out. (我们都很佩服他的善良,他先等我们下来再上去,还为我们开着大门让我们出去。)”可知,这位绅士主动让行,并为作者一行人开门,说明他有道德,有礼貌。故选A项。28.A 29.C 30.D 31.B【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人工智能音乐创作者的成功引发对音乐行业未来的关注,包括AI音乐创作带来的变化、影响、引发的争议以及专家对其前景的看法。28.推理判断题。根据第一段“The rise of AI (artificial intelligence) music creators has brought fresh attention to the future of the music industry. Unlike traditional musicians who depend on instruments, creators such as Oliver McCann use AI chatbots to produce music. Despite lacking musical talent or background, he creates songs in various styles. After one of his tracks hit 3 million streams (播放量), McCann signed with a record label, becoming the first AI-created artist to land such a contract (合同).(人工智能音乐创作者的兴起为音乐行业的未来带来了新的关注焦点。与依赖乐器的传统音乐家不同,像奥利弗·麦卡恩这样的创作者利用人工智能聊天机器人来创作音乐。尽管他没有音乐天赋或背景,但他仍能创作出各种风格的歌曲。在他的一首歌曲播放量达到300万次后,麦卡恩与一家唱片公司签约,成为首位获得此类合同的人工智能创作艺人)”可知,作者提及Oliver McCann是为了表明AI音乐创作者能够取得成功。故选A。29.推理判断题。根据第三段“Data from music streaming service Deezer shows that AI-made songs account for 18% of daily uploads but represent only a tiny share of total streams.(来自音乐流媒体服务 Deezer 的数据显示,由人工智能创作的歌曲占每日上传歌曲的18%,但在总播放量中所占比例极小)”可知,AI制作的歌曲并没有被观众广泛接受。故选C。30.推理判断题。根据第四段“However, other figures, like will.i.am and Timbaland, have welcomed AI.(然而,其他一些人士,比如will.i.am和蒂姆巴兰,却对人工智能表示欢迎)”可推断,并不是音乐领域的所有人都反对AI音乐。故选D。31.推理判断题。根据第五段“Scott Smith, who leads AI band Pulse Empire, views AI as just another tool, and both he and McCann stress the effort needed to improve AI outputs-sometimes requiring dozens of attempts to get a satisfying song.(斯科特·史密斯是人工智能乐队“脉冲帝国”的领队,他认为人工智能只是另一种工具而已。他和麦卡恩都强调,要提升人工智能的创作成果需要付出大量努力——有时甚至需要尝试数十次才能创作出一首令人满意的歌曲)”可知, Scott Smith认为AI只是起到辅助作用。故选B。32.D 33.D 34.B 35.B【导语】这是一篇夹叙夹议文。作者讲述了与14个月大的孙子西奥多的相处经历,进而谈及对学习与好奇心的思考。32.推理判断题。根据第二段“His days were full of exploration and inquiry. Every drawer and cupboard had all sorts of new stuff that needed to be taken out, examined, sometimes thrown and sometimes put carefully away. (他的日子充满了探索和探究。每个抽屉和橱柜里都有各种各样的新东西,需要拿出来、检查,有时扔掉,有时小心地收起来)”可知,西奥多的日子充满了探究,对抽屉、橱柜里的新东西都要去摸索,说明他对周围环境天生充满好奇。故选D项。33.细节理解题。根据第三段“He dropped them onto the carpet where they stayed still, and on the hard floor where they rolled. He went back and forth, testing how each ring behaved in different places. He watched closely every time. (他把它们扔到地毯上,它们就静止不动,扔到硬地板上,它们就滚动起来。他来回走动,测试每个圆环在不同地方的表现。他每次都仔细观察)”可知,西奥多通过测试和观察圆环在不同表面的运动来尝试理解圆环。故选D项。34.细节理解题。根据第四段“But as we grow older, many of us lose that motivation. Instead of thinking critically, we’ll try to fit whatever new information we might encounter into our existing worldview instead of expanding our horizons. (但随着我们长大,我们中的许多人失去了那种动力。我们不会批判性地思考,而是会试图将我们可能遇到的任何新信息融入我们现有的世界观,而不是拓宽我们的视野)”以及最后一段“We can’t investigate everything like Theodore, but we can stay curious. (我们不能像西奥多那样探究一切,但我们可以保持好奇心)”可知,作者认为成年人落后是因为缺乏探索的好奇心。故选B项。35.推理判断题。根据最后一段“Being a successful creative person demands that we be lifelong learners. (成为一个成功的有创造力的人需要我们成为终身学习者)”可知,作者讲述西奥多的故事是为了激励人们不断学习。故选B项。36.F 37.D 38.B 39.G 40.E【导语】这是一篇说明文。文章围绕营销行业展开,介绍了人工智能在营销领域的应用,包括助力客户洞察、生成内容、赋能广告等方面的影响。36.上文“Marketing is an industry that is constantly developing, with new technologies and techniques emerging all the time.(市场营销是一个不断发展的行业,新技术、新手法层出不穷)”说明营销行业日新月异,下文“AI is changing the marketing game by providing new ways for marketers to understand and engage with their target audience. (人工智能通过为营销人员提供了解目标受众并与之互动的新方法,正在改变营销游戏)”提到了人工智能对营销行业的影响。空处应承接上文,引出人工智能在营销行业的发展情况。F选项“营销领域最近最重大的发展之一是人工智能的使用日益增加”既呼应了上文不断发展的营销行业,又引出下文关于人工智能改变营销的内容,符合语境。故选F。37.本段小标题是“AI-Driven Customer Insights(人工智能驱动的客户洞察)”,空处应围绕“客户洞察”和“人工智能”展开。D选项“客户分析是人工智能在营销中最有价值的应用之一”体现了人工智能在客户分析(属于客户洞察范畴)方面的应用,符合段落主题。故选D。38.本段小标题是“AI-Generated Content (人工智能生成的内容)”,上文“Another area where AI is making an impact in marketing is in content creation.(人工智能对营销产生影响的另一个领域是内容创造)”提到内容创作,空处应说明人工智能生成内容的相关情况。B选项“人工智能驱动的工具可以生成各种各样的内容类型”与小标题和本段首句呼应,也引出下文提到的各种内容形式,符合语境。故选B。39.本段小标题是“AI-Powered Advertising(人工智能赋能的广告)”,空处应围绕人工智能在广告方面的作用展开。G选项“人工智能驱动的工具可以分析大量数据,以确定最有效的广告策略”体现了人工智能在广告策略制定方面的作用,符合段落主题。故选G。40.上文“For example, an online retailer (零售商) might use AI to analyze customer browsing (浏览) and purchasing data to identify the most effective ad placements.(例如,在线零售商可能会使用人工智能来分析客户浏览和购买数据,以确定最有效的广告位置)”举例说明了在线零售商利用人工智能分析数据确定最有效的广告投放位置,E选项“这使零售商能够开展更有效的营销活动,并产生更高的销售额”承接上文,说明了在线零售商这样做的效果,符合语境。故选E。41.A 42.C 43.C 44.B 45.C46.B 47.A 48.A 49.B 50.B51.D 52.D 53.C 54.A 55.D【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Sam总觉得自己是个透明人,通过日常助人却自认无好事降临,最终被朋友点醒——自己便是他人眼中“好事”的故事。41.考查副词词义辨析。句意:他有几个朋友,却从未真正感受到自己属于这里。A. truly真正地;B. politely礼貌地;C. patiently耐心地;D. rarely很少地。根据上文“Sam had always felt invisible.”可知,Sam觉得自己是个透明人,从未真正融入周边环境。故选A。42.考查动词词义辨析。句意:每天上学路上,他都会停下来帮Reyes太太一把。A. elect选举、选择;B. cheat欺骗、作弊;C. help帮助;D. greet问候、打招呼。根据下文“who struggled to carry flour sacks inside her bakery.”以及最后一段“Mrs. Reyes’ grateful smiles”可知,Sam是帮助Reyes太太。故选C。43.考查动词词义辨析。句意:某个午休时间,Sam看到同学Daniel独自坐着,而其他同学都三五成群地聊天。A. informed通知、告知;B. examined检查、审视;C. spotted发现、认出;D. defeated打败、击败。根据下文“a classmate, Daniel, sitting alone, while others chatted in groups.”可知,Sam是看到了Daniel一个人独自坐着。故选C。44.考查名词词义辨析。句意:他没多想,便滑到Daniel对面的座位上,问道:“介意我坐这儿吗?”A. classroom教室;B. seat座位;C. outline轮廓;大纲;D. association协会;联系。根据下文“asking, “Mind me sitting here ””可知,Sam是坐到了Daniel对面的座位。故选B。45.考查形容词词义辨析。句意:Daniel笑了,眼里突然闪过一丝光亮。A. embarrassing令人尴尬的;B. muddy泥泞的、浑浊的;C. sudden突然的;D. terrible可怕的、糟糕的。根据下文“Daniel’s radiant look”可知,Daniel笑了起来。故选C。46.考查动词词义辨析。句意:当天晚些时候,他路过一个小女孩——女孩正为飞走的气球哭个不停,Sam便买了个新气球,递到了她手里。A. sold卖、销售;B. handed递、交给;C. concluded推断、结束;D. seized抓住、夺取。根据上文“Later that day, as he passed a little girl crying over her escaping balloon, he bought a new one”以及常理可知,Sam看到小女孩为了飞走的气球哭泣后,应该是买了个气球递给小女孩。故选B。47.考查形容词词义辨析。句意:在Sam看来,这些都只是小事——换作任何人都会这么做。A. small小的、微小的;B. meaningful有意义的;C. remarkable显著的、非凡的;D. essential必要的、本质的。根据下文“things anyone would do”可知,Sam认为这些都是小事。故选A。48.考查动词词义辨析。句意:可不知为何,他总觉得,从未有什么特别的好事发生在自己身上。A. happen发生;B. sink下沉、沉没;C. compute计算、估算;D. fold折叠、对折。根据下文“Nothing ____11____ really happens to me.”可知,Sam认为没什么特别的事发生在自己身上。故选A。49.考查动词短语词义辨析。句意:一天晚上,Sam独自坐在教室里,目光放空。这时,他的朋友Maya走了过来,在他身边坐下。A. gave up放弃;B. came over走过来;顺便来访;C. paid off还清(债务)、取得成功;D. picked up捡起、学会。根据下文“sat down beside him.”可知,Maya是走过来坐在他身边。故选B。50.考查动词词义辨析。句意:“你看起来好像在等什么东西,”Maya轻声说道。A. answered回答、回应;B. whispered低声说、耳语;C. imagined想象;设想;D. responded 回应、作出反应。根据下文“Maya smiled softly, “Because you are the good that happens to others.””可推测,Maya是轻声说话,符合安慰人的情境。故选B。51.考查形容词词义辨析。句意:Sam叹了口气:“其实没什么好事会发生在我身上。”A. fictional虚构的、小说的;B. boring无聊的、令人厌烦的;C. useless无用的、无效的;D. good好的、有益的。根据下文“Maybe good things were happening to him”可知,Sam觉得没什么好事会发生在自己身上。故选D。52.考查名词词义辨析。句意:Reyes太太感激的笑容、Daniel灿烂的神情、还有小女孩开心的笑声,一幕幕回忆涌上心头。A. Classics经典作品、名著;B. Faults缺点、过错;C. Concepts概念、观念;D. Memories回忆、记忆。根据空后“Mrs. Reyes’ grateful smiles, Daniel’s radiant look, and the little girl’s joyful giggling flashed back”可知,这些都是曾经发生的事情,是美好的回忆。故选D。53.考查动词词义辨析。句意:或许有些人注定不是“接受”美好,而是成为“美好”本身。A. offer提供、给予;B. create创造、创作;C. receive收到、得到;D. praise表扬、赞扬。根据上文内容可知,Sam经常帮助其他人,因此,Maya认为Sam不是得到好事的人而是给予好事的人。故选C。54.考查名词词义辨析。句意:或许美好早已降临在他身上——就藏在他给予别人的温暖里,悄无声息。A. warmth温暖、热情;B. cooperation合作、协作;C. confusion困惑、混淆;D. contest比赛、竞赛。根据上文的描述可知,Sam给予他人的帮助传递的是温暖。故选A。55.考查名词词义辨析。句意:而在那些彼此联结的瞬间里,他其实一直都“属于”这里。A. circuses马戏团;马戏表演;B. debts债务、欠款;C. classes班级、课程;D. moments时刻、瞬间。根据上文“ ____12____ of Mrs. Reyes’ grateful smiles, Daniel’s radiant look, and the little girl’s joyful giggling flashed back.”可知,这些美好的时刻正是Sam和别人产生联结的瞬间。故选D。56.collectible/collectable 57.whose 58.fueled 59.had earned 60.coverage61.sharing 62.to 63.products 64.growing 65.to connect【导语】本文是说明文。文章讲述Labubu从绘本角色发展为全球收藏热潮,其成功归功于独特设计、盲盒营销和明星推广。它创造了跨界收藏文化并带来巨大收益,但也引发了过度消费的争议。Labubu的崛起被视为中国软实力增长的体现,展现了文化IP的全球影响力。56.考查形容词。句意:Labubu是卡辛·隆格所著《怪物》一书中的一种长着歪牙的森林精灵。它原本只是非主流作品中的一个小众宠儿,如今却已成为全球范围内广受追捧的热门角色。空格前是副词 globally,后面是名词 hit(成功的事物)。这里需要一个形容词来修饰 hit,表示“可收藏的爆款/热门藏品”。collect 的形容词形式为 collectible(美式英语常用)或 collectable(英式英语常用),两者皆可。故填collectible/collectable。57.考查定语从句。句意:这个角色,其性别和九颗牙齿是关键识别特征,以其可爱与反叛魅力的独特融合赢得了艺术玩具爱好者的心。空格后是名词短语gender and nine teeth,整个句子是一个非限制性定语从句,修饰主语This character,并在从句中作定语,表示“它的性别和牙齿”,因此使用关系代词whose。故填whose。58.考查非谓语动词。句意:Labubu的成功,由像Lisa和Rihanna这样的明星推广所推动,没有放缓的迹象。“(fuel) by the promotion of celebrities like Lisa and Rihanna”作定语,修饰success, success与fuel(推动)之间是被动关系,意思是“成功被……所推动”。因此需要用fuel的过去分词形式 fueled 来构成过去分词短语作后置定语,表被动和完成。故填fueled。59.考查时态。句意:到2024年,The Monsters IP(以泡泡玛特为中心)已经赚取了超过30亿元人民币,推动泡泡玛特的全球扩张。句首的时间状语 By 2024 表示“到2024年为止”,这是一个典型的过去完成时(had + done)的标志。过去完成时表示动作在过去某一时间点(2024年)或动作(pushing)之前已经完成。赚取收入的动作在“推动全球扩张”之前就已经完成并持续产生影响。故填had earned。60.考查名词。句意:Labubu的影响力遍及整个亚洲,其作品一经发布便引得众多观众排队等候,各大媒体如英国广播公司也对其进行了广泛的报道。空格前是形容词 extensive(广泛的),后面需要一个名词作宾语。cover 的名词形式是 coverage,意为“覆盖、报道”,extensive coverage 是常见搭配,指“广泛的媒体报道”。故填coverage。61.考查非谓语动词。句意:“盲盒”模式,再加上开盒视频以及粉丝社群分享各自的发现,共同催生了一种跨地域的收藏文化。空格所在部分“fan communities _____ their finds”是and 连接的并列成分之一。fan communities和share是主动关系,即“粉丝社区分享他们的收获”,用现在分词短语sharing their finds作后置定语,修饰fan communities,相当于定语从句which share their finds。故填sharing。62.考查介词。句意:然而,关于与这种模式相关的过度消费和类似赌博倾向的争论依然存在。be tied to 是一个固定短语,意为“与……相关,与……有联系”。故填to。63.考查名词。句意:拉布布的走红导致出现了仿制品(“拉富夫”),因此检查工作至关重要:九颗牙齿的排列、良好的涂漆、甚至缝合处都要仔细检查,“波普马特/卡辛”雕像的这些细节是避免仿制品的关键所在。空格前是名词 imitation(仿制品),它在这里起形容词作用,修饰空格处的名词。imitation product 或 imitation products 意为“仿冒产品”。由于是泛指一类产品,使用复数形式 products作宾语。故填products。64.考查形容词。句意:如今,拉布布事件引发了关于文化影响力的讨论,这被视为中国在提升自身软实力方面所取得的进展。空格前是名词所有格 China’s,后面是名词soft power。这里需要一个形容词来修饰 soft power。grow的现在分词growing可以转化为形容词,意为“增长中的、日益增长的”,China’s growing soft power表示“中国日益增长的软实力”。故填growing。65.考查非谓语动词。句意:从一本书到成为全球知名作品的这一历程,展现了设计的魅力、叙事的力量,以及角色跨越国界建立联系的能力。ability to do sth.是固定搭配,意为“做某事的能力”。空格处需要填入动词connect 的不定式形式to connect作定语。to connect worldwide 意为“与全世界建立联系”。故填to connect。第四部分第一节:One possible version:Dear Committee Office,I am writing to follow up on the complaint I submitted last week concerning the ongoing noise disturbances caused by my roommate’s frequent late-night parties. Unfortunately, the situation has not improved, and it is significantly impacting my ability to rest and focus on my studies.As an international student participating in this Cultural Exchange Camp, I deeply value the opportunity to learn and share experiences with others. However, the lack of quiet during nighttime has made it challenging for me to adapt and maintain a healthy routine.I kindly request your urgent intervention to mediate this matter. Your prompt attention to this issue would be greatly appreciated, as I am eager to resolve it amicably and continue enjoying the camp’s activities.I look forward to your response.Yours,Li Mao【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生就你已向营地办公室写过一封信表达自己的困扰,但是还没有得到答复这件事情再写一封邮件表明自己的困境并请求尽快帮忙处理。【详解】1.词汇积累关于:concerning → with regard to不幸地:Unfortunately → Unluckily集中:focus on → concentrate on渴望:be eager to→ be dying to2.句式拓展并列句变复合句原句:Unfortunately, the situation has not improved, and it is significantly impacting my ability to rest and focus on my studies.拓展句:Unfortunately, the situation has not improved, which is significantly impacting my ability to rest and focus on my studies.【点睛】【高分句型1】I am writing to follow up on the complaint I submitted last week concerning the ongoing noise disturbances caused by my roommate’s frequent late-night parties.(运用了省略关系that或者which引导的限制性定语从句修饰先行词complaint)【高分句型2】Your prompt attention to this issue would be greatly appreciated, as I am eager to resolve it amicably and continue enjoying the camp’s activities.(运用了as连接的原因状语从句)第四部分第二节:One possible version:Leo thought for a while and nodded. They walked to Mrs. Lee’s gate together, with the new pot pressed against Leo’s side. When they arrived, Mrs. Lee was already outside, sweeping the spilled soil into a small pile. When she saw Leo, her eyes widened, but before she could speak, he stepped forward and said with his head down, “I broke your pot. It was an accident. I brought a new pot to help plant your sunflowers again, if you’ll let me.” He looked up, worried she’d be angry.To his surprise, Mrs. Lee’s face softened into a smile. “Of course you can, Leo, I’m proud of you for telling the truth — that’s the hardest part.” Together, the three of them carefully lifted the sunflowers into the new pot. Leo patted the soil gently, while Clara helped straighten the plant. Mrs. Lee then fetched her green watering can and poured the cold water gently around the roots. When they finished, Mrs. Lee picked a small sunflower and gave it to Leo. “This is for being honest and responsible,” she said.【导语】本文以人物为线索展开,文章讲述8岁的利奥追逐蝴蝶时,不小心撞碎了李太太心爱的向日葵花盆。他因害怕逃跑回家,双手脏污、满心愧疚。妈妈克拉拉察觉异常后,倾听了他的遭遇,告诉他人犯错不可怕但要承担责任,还准备了新花盆,打算陪他一起去向李太太道歉并弥补过失。【详解】1.段落续写:①由第一段首句内容“利奥想了想,点了点头。”可以预测续写这段主要内容:利奥和妈妈带新花盆找李太太,主动低头道歉,愿帮忙重种向日葵,还担心对方生气。②由第二段首句内容“令利奥意外的是,李太太的表情柔和下来,露出了笑容。”可以预测续写这段主要内容:李太太未生气还微笑夸利奥诚实,三人共种向日葵,李太太赠花奖励其负责。2.续写线索:带新花盆找李太太——道歉——提出重种向日葵——李太太夸利奥诚实——共种向日葵——李太太赠花奖励3.词汇激活行为类①看见:see/spot/catch sight of②帮助:help/assist/aid③完成:finish/complete/accomplish情绪类①焦虑的:worried/anxious②恼怒的:angry/annoyed/irritated【点睛】[高分句型1]They walked to Mrs. Lee’s gate together, with the new pot pressed against Leo’s side.(运用了with的复合结构)[高分句型2]When they arrived, Mrs. Lee was already outside, sweeping the spilled soil into a small pile.(运用了when引导的时间状语从句和现在分词作状语)字节精准教育联盟·高中2023级第一次诊断性考试模拟试题英语试题听力录音文稿Text 1W:Jack,have you downloaded the book to your e-reader M:No.Maybe I should join the singing club.W:Still hesitating You’ll miss the deadline.M:Ok.My final decision is to play basketball. Anyhow, that’s my favorite.Text 2W:Nancy didn’t complete her part again.M:It’s impossible to change a project partner right now. But why not talk to your manager about it W:She might get angry.M:It’s better than staying in this situation.Text 3W:Hello,Charles.Anna speaking. I’m planning to buy a watch for Bob’s adult party. But it’s a little bit over my budget. Can we buy it together M:Sure.Text 4M:Sorry,Miss.We didn’t notice we served a wrong dish. The waiter was a little bit busy.W:It’s OK. Anyhow, the food is good.Text 5W:Look,that light blue curtains will suit our bedroom perfectly.M:Yes,but they get dirty easily. What about those grey ones over there They will save you trips to the laundry.Text 6M:Good morning, Mrs. Thompson. I can’t come to your office as planned this afternoon.W:Hello,David.What happened M:My friend Johnson had an accident half an hour ago so I must go to the hospital right now.W:Oh,dear,sorry to hear that. If I can do something, don’t hesitate to tell me.M:Thank you. I do need your help with my essay. I had planned to talk about it with you this afternoon, but now…W:Don’t worry. If necessary, we can discuss it online.M:That helps a lot, Mrs. Thompson. Thank you.Text 7W:Jim,I’ve got everything on the shopping list. Let’s check out. Grandpa might have arrived. We can’t keep him waiting outside our home. Hurry up.M:There’s no need to rush.10 minutes ago, he messaged me saying that he had parked his car on our driveway. Now he might be sitting by the river.W:Er…by the river He won’t come to our house M:Yes,he will, but he wants to get some fish for us, er…for dinner.W:Are you joking M:No.He said so in the message.W:That’s crazy. I’ll call him.M:A die-hard fisherman won’t listen. Calm down. J ust get this bag of groceries back and wait.Text 8M:So you went to see it What did you make of it W:The music is perfect. No wonder it’s said to be the best musical ever.M:I’ve been thinking about going to see it, but some people say it’s not as good as expected. A lot of people find the story a bit too complex. Is it hard to follow W:No,not really, there are just a lot of twists and turns. I thought it was interesting, and well-acted as well.M:Who’s in it W:Jim Rodgers, Katherine Lamb, and a few other people. Jim Rodgers used to act in stage plays so sometimes his acting is kind of larger-than-life, which makes his acting unnatural and amusing. But in this film, he does well. However, Katherine Lamb is always wooden.M:Yeah,I wonder why. It must be her acting ability! Is it still on W:Let me check my phone.Yes,Friday,2.pm to 4 p.m. and there are two showings a day at weekends. One begins 8:30 in the morning and the other 4:40 in the afternoon.M:Ok.I’ll see it this Saturday afternoon.Text 9W:Hi,Jeff.Fancy meeting you here.M:My god. Joanna. It’s you. We haven’t seen each other since we graduated from college. How are you W:Fine.So you moved from Los Angles to New York For promotion Or for marriage M:Neither.I changed my job.W:Tell me more.M:Well,I worked as a teacher in a high school after graduation, you know. Then I began to write. Last year one of my friends working in a filming company called me and asked whether I’d like to be a dialogue editor.W:A dialogue editor in a filming company An actor acts. A director directs. I know that. But what does your job involve M:Generally speaking, my work is to make sure that every word spoken by the actors is heard as intended by the director. Most of the time, I clean up unwanted noise, ensure the dialogue matches across different takes, and so on.W:Do you like it M:Yes.It often goes unnoticed but it’s important for both audiences and actors. It just suits a person like me.Text 10Good morning. Welcome to our program "Let’s Travel". I’m Catherine Heathrow. China is a country filled with rich traditions, ancient temples, dreamy landscapes, futuristic cities, and delicious food. You can start your tour in the capital of the country, Beijing, where you can find architectural wonders such as the Temple of Heaven or the Forbidden City. Both shines for its historical content. This city is both modern and traditional and the two mix beautifully. Hongkong is a vital destination if you intend to visit Asia. It is a city that never sleeps. The highest mountain in the city is Victoria Peak where you can enjoy most beautiful sunsets. Save a few days of your trip to live like a real Hong Konger and discover the Cantonese food in the night markets. Also known as Zhondiang, this quiet town changed its name to Shangri-La in 2002 in honor of a novel by James Hilton. Among the main points of interests is the Potatso National Park. Shangri-La is small and peaceful, and is perfect option if you are looking for a physical and spiritual connection with yourself and nature. Stay tuned and discover the best places to visit in China.答案第6页,共7页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 英语.docx 英语听力.mp3