河北省石家庄市2025—2026学年八年级英语上册期中考试模拟题(含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

河北省石家庄市2025—2026学年八年级英语上册期中考试模拟题(含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

河北省石家庄市2025—2026学年八年级英语上期中考试模拟题
【考试范围:Unit1-Unit4】
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、听力选择(满分25分)
1.A.hot B.hat C.hen
2.A.2033 B.2030 C.2013
3.A.waited for B.looked for C.paid for
4.A.We went to school on foot this morning.
B.We went to school by bike this morning.
C.We took a bus to school this morning.
5.A.Lucy get wet because it rained heavily.
B.Lucy didn’t get wet although it rained heavily.
C.Lucy got wet because it didn’t rain heavily.
6.A.Of course not. B.It’s doesn’t matter. C.Well done.
7.A.Some dumplings. B.It is delicious. C.Not really.
8.A.Next week. B.For two weeks. C.Last week.
9.A.Sorry. I’m new here. B.It’s the cheapest. C.No problem.
10.A.Have a good time! B.Long time no see. C.Let’s go now.
听一段对话,回答下面两个小题。
11.What do they plan to do
A.Go to the movies. B.Play football. C.Go camping.
12.What time will they meet this Sunday
A.At 5:00 p.m. B.At 6:00 p.m. C.At 7:00 p.m.
13.What is Cindy going to be when she grows up
A.A scientist. B.A pilot. C.A teacher.
14.Where are they now
A.At Cindy’s home. B.In a shop. C.In the classroom.
听一段对话,回答下面三个小题。
15.Who was Jim
A.Their teacher. B.Their classmate. C.Their cousin.
16.What is Jim like now
A.Handsome and funny. B.Shy and short. C.Tall and thin.
17.When will they get together with Jim
A.This Friday. B.Next Saturday. C.This Sunday.
18.What club is Class 7 going to start
A.English Club. B.Film Club. C.Acting Club.
19.How often will there be English films
A.Once a month. B.Twice a week. C.Twice a month.
20.Who is their English teacher
A.Martin. B.Elena. C.Mr. Brown.
21.When do the students meet in the club
A.Next week. B.At the end of the school year. C.Every Wednesday.
听录音,回答下列各小题。
22.Where did the boy want to go first last Saturday morning
A.To a farm. B.To a museum. C.To a library.
23.How was the weather before 2: 00 p. m. that day
A.Sunny. B.Snowy. C.Rainy.
24.How did the boy go to the city museum
A.By car. B.By bicycle. C.By bus.
25.What did the boy eat for lunch
A.Hamburgers. B.Salad. C.Rice.
二、听力填空(满分5分)
听下面一篇短文,完成表格中的信息。
Information Sheet Name: Rose Age: 26 years old Looks: tall with 27 black hair After-school activities: play 28 and go biking Personality (性格): 29 and kind Help me with: my 30 problems
三、完形填空(满分10分)
John Hunt is a famous writer and he works at home. He is 31 from many writers. Why Because he likes going outside and 32 . For example, he often runs, goes camping and goes skateboarding. 33 his healthy lifestyle (生活方式), he is very happy. And he is 34 in good health. How can he keep 35 He tells us three pieces of advice (建议). First, keep exercising every day. He gets up at 6:00 a.m. and runs 36 one hour every morning. And he walks to mountains three times a week. So don’t be lazy. Second, remember to have 37 . It is very important. For him, he always has lots of porridge, bread or milk after doing morning exercises. Then 38 after working. Don’t worry too much about your work. It isn’t 39 for your health. You can 40 listening to music or walking with friends if you have time.
31.A.same B.different C.popular D.smart
32.A.exercising B.talking C.writing D.reading
33.A.So B.Because C.Because of D.In fact
34.A.sometimes B.hardly C.never D.always
35.A.health B.healthy C.quiet D.loud
36.A.for B.with C.from D.between
37.A.meal B.supper C.breakfast D.lunch
38.A.relax B.talk C.practice D.leave
39.A.bad B.good C.important D.cool
40.A.choose B.make C.spent D.try
四、短文填空(满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内所给单词的正确形式。
Leisure activities (业余活动) are very important now. There are all kinds of things people like to do to relax and 41 (have) fun when they don’t work or go to school. Leisure activities play 42 important role in people’s lives.
In the past, there 43 (be) few leisure activities. Children often got together to play hide-and-seek (捉迷藏). People 44 (usual) played cards or chess in the street. Few people had chances to travel. Watching operas and listening 45 the radio were the main activities in their free time.
But now Chinese people spend more time in 46 (take) all kinds of leisure activities. A lot of people love both playing 47 watching team sports like basketball or football because they think team sports are 48 (interest). Many people stay at home, having a rest, reading 49 (book) or watching TV. Young people like to play games on computers or chat (聊天) on the Internet. In recent years, more and more people love to travel. They go to visit some places of interest. Chinese people now have the time and chances to do 50 (many) kinds of leisure activities than before.
阅读理解(满分30分)
A
Do you want to know what our life will be like in the future Let’s have a look. You may get a surprise.
You will go to the kitchen when you are hungry. You will give orders to the kitchen robot. The robot will cook the food for you in a few minutes. Then it will bring the food to you.
In the kitchen you will find a special food machine. The food machine will tell you what your body needs. It will help you eat healthily. The food machine will be connected with (连接) the kitchen robot. The robot can get messages from the food machine.
After having a meal, you can go to your home office. You will work at home and you don’t need to go out to work anymore.
You will have a special information screen. You can get any information on the screen. When you receive a message from a friend in America, your information screen will be turned on automatically (自动地). Your friend’s face appears on the screen. Then you can talk to your friend easily.
51.According to (根据) the passage, what will tell you what your body needs
A.The kitchen robot. B.The food machine.
C.The information screen. D.The computer.
52.Where can you see your friend’s face
A.On the wall. B.On the screen. C.On the Internet. D.On TV.
53.Which is the best title for the passage
A.Our Life in the Future B.A Food Machine
C.A Special Information Screen D.A Kitchen Robot
B
Do you know Touching China It is a TV program on CCTV played once a year. It first appeared in 2003. Ten role models are praised (表扬) every year in the program for their moving stories and great achievements (成就) for our society.
Wu Yuren, a 74-year-old physics teacher from China’s Tongji University, was among them. She won the award (奖) because she shared popular physics experiments (实验) through short videos in 2023. By the end of 2023, over 5.2 million people had watched her short videos.
In her short videos, she often wears a coat with several pockets and takes some “toys”. She uses them as teaching tools. She uses the things we may see every day to answer people’s physical questions in a simple way.
“I made these videos to make young people curious (好奇的) about common life. And I hope they can use everyday things to find the truth of science,” Wu said. Wu has been making short videos for 6 years. She said children’s interest in doing experiments made her keep making videos. According to CCTV, her videos are like “classrooms without walls”. She is really a great teacher!
54.How does the writer start the text
A.By telling a story. B.By asking a question.
C.By sending a message. D.By using an old saying.
55.What subject does Wu Yuren teach
A.Math. B.History. C.Geography. D.Physics.
56.Which question can help readers know the main idea of Paragraph 4
A.When does Wu Yuren make short videos B.How does Wu Yuren make short videos
C.Why does Wu Yuren make short videos D.How often does Wu Yuren make short videos
57.What’s the best title for the text
A.A great teacher B.A famous program C.An interesting video D.A wonderful experiment
C
Do you want to keep thin and look good Do you want to stay away from health problems Do you have sleep problems and want to get a better sleep Do you want to make more friends If you do, just exercise! You may hear lots of ways to keep healthy. Here are some easy ways to remember for you.
■Think about what goes into your mouth. It’s important to eat vegetables and fruit every day. It’s also a good idea to eat less sugar and drink more water.
▲Although about 150 minutes of exercise a week is good, experts (专家) say that any activity is better than nothing. So try to stand up more often and do more activities.
★Most people need about 7~9 hours of sleep each night. If you often feel tired and sleepy when you take part in an activity, you may not get enough sleep. It is not easy to get enough sleep, but it is a must for good health.
●When you exercise, ask a friend to go with you. He or she can encourage (鼓励) you when you feel tired. Then you will not stop exercising halfway (在中途).
58.Why does the text start with those questions in Paragraph 1
A.To introduce some ways to keep healthy.
B.To ask us to make more friends in life.
C.To show the problems of being fat.
D.To show the benefits (好处) of a good sleep.
59.Match the title with each paragraph.
a. Move more and sit less. b. Eat healthily.
c. Don’t exercise by yourself. d. Get enough sleep.
A.■-a; ▲-c; ★-b; ●-d B.■-b; ▲-a; ★-d; ●-c
C.■-b; ▲-c; ★-d; ●-a D.■-d; ▲-a; ★-b; ●-c
60.What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to
A.To keep healthy. B.To stand up more often.
C.To get enough sleep. D.To drink more water.
61.Which of the following best shows the structure of the text
(①=Paragraph 1…)
A. B. C. D.
D
I am a middle school student and I enjoy watching TV. There are many interesting TV shows on every day. Among them, my favorite TV shows are “Animal World” and “Science Fiction”.
“Animal World” is on every Sunday evening. It tells us a lot about animals’ lives. We can see different kinds of animals in different places. It also tells us how animals live and what they eat. This show helps me understand the animal world better.
“Science Fiction” is on every Tuesday and Thursday evening. It shows as what life will be like in the future. There are many robots, flying cars, and space stations. The stories are very exciting and make me think a lot.
Besides these two shows, I also like to watch “News” because it tells us what is happening around the world. I think watching TV is a good way to learn more about the world.
62.Which show is not mentioned in the passage
A.Animal World. B.Science Fiction.
C.Comedy. D.News.
63.When is “Animal World” on
A.Every Monday evening. B.Every Tuesday evening.
C.Every Wednesday evening. D.Every Sunday evening.
64.Why does the writer like “Science Fiction”
A.Because it tells us about animals. B.Because it shows us the news.
C.Because the stories are very exciting. D.Because it tells us how to drive cars.
65.What does the writer think of watching TV
A.It takes us too much time to watch.
B.It’s not interesting but we must watch it.
C.It’s only for fun to turn it on and relax.
D.It’s a good way to learn more about the world.
六、任务型阅读(满分10分)
阅读下面短文,简略回答问题。
People often set many alarms to wake themselves up for fear of oversleeping. However, this can be bad for one’s health because it makes sleep quality poorer, according to Brandon Peters, a doctor from Virginia Mason Franciscan Health in Seattle, US.
A good sleep happens in cycles (周期), according to Medical News Today. Each cycle has four stages. During stage one, we go into a light sleep. Our body relaxes and our heartbeat slows. As we fall deeper into sleep, stage two begins. Our eyes stop moving and our body temperature drops. Then comes the third stage which is the deepest sleep and also the hardest for people to wake up from.
Last is the fourth stage, known as rapid eye movement sleep, or REM sleep. Our eyes move rapidly from side to side during this stage. At the same time, our breathing picks up and our heartbeat rises.
REM sleep is very important because most of our dreams take place during it. This allows our brain to process emotions (情绪). REM sleep also helps the brain turn the new knowledge learned during the day into memories. When we get enough REM sleep, it is easier to focus on studying the next day, said the National Sleep Foundation of the US.
Since REM sleep mostly takes place in the last hours of a night’s sleep, it is a bad idea to break it with alarms ringing one after another.
“My general advice is that you set one alarm,” said Alicia Roth at the Cleveland Clinic in the US.
66.Why is it harmful to set many alarms
67.In which stage do people sleep the deepest
68.What will happen when we get enough REM sleep
69.When does REM sleep take place
70.What did Alicia Roth suggest Give another way to improve sleep quality. (答案须与文中建议不同)
七、补全对话(满分10分)
根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
A: Hi, Lucy! Long time no see. You are much taller than before.
B: Yes. I try to eat healthily and do a lot of sports. You know I like basketball all the time.
A: Yes. 71
B: Four times a week. I play it with my classmates after school.
A: Sounds like fun! What other things do you usually do in your free time
B: 72
A: Oh, I see. You read a lot of books about science. That’s why you are so good at science. 73
B: I want to be a scientist. I will make a lot of robots to help humans protect the environment.
A: It’s cool! By the way, where are you going
B: Don’t you remember we will have a school party tonight I am going to prepare (准备) for it. 74
A: Sorry, I can’t. 75
B: That’s really too bad. Maybe next time. See you!
A: Bye-bye!
八、书面表达
76.假如你是Mary,去英国做交换生已有一年。请你根据下面的思维导图给你的朋友Jenny写信介绍这一年你的成长变化,以及你的梦想和对未来的希望。
要求:
1. 语言准确得体,要点全面,可适当发挥;
2. 文中不得出现真实人名和校名;
3. 词数80左右,开头结尾已给出,不计入总词数。
Dear Jenny,
How’s everything going I’ve been studying in England for one year. Let me tell you something about my life.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
How about your life I’m looking forward to hearing from you.
Yours,
Mary
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.A
【原文】It was not hot yesterday.
2.C
【原文】They visited Beijing in 2013.
3.A
【原文】He waited for me at the park just now.
4.B
【原文】We rode bicycle to school this morning.
5.A
【原文】Lucy got wet because of the heavy rain.
6.B
【原文】I am afraid I can’t go to the movies with you, Tony.
7.B
【原文】What do you think of the food
8.A
【原文】When is Larry going to practice basketball
9.A
【原文】Excuse me. Is there a good restaurant near here
10.A
【原文】What should you say if your friend is going to Paris for a holiday
11.A 12.B
【原文】W: Hello, Ben. What do you plan to do this Sunday
M: I wanted to go camping, but it’s going to rain. Do you have any good ideas, Betty
W: How about going to see a film at the new cinema in town
M: Good idea. People say it has the best service.
W: When shall we meet
M: How about it five p.m.
W: Can we make it a little later I have a piano class then.
M: OK. Let’s meet at six p.m.
W: Great. See you then.
Question: What do they plan to do
Question: What time will they meet this Sunday
13.B 14.C
【原文】M: Hello, Cindy. What are you going to be when you grow up
W: I’m going to be a woman pilot.
M: A woman pilot That sounds exciting.
W: What about you, Paul
M: I want to be a scientist. I want to change the world.
W: Wow, your dream is so big.
M: Oh! Time for class. Our English teacher is coming.
Question: What is Cindy going to be when she grows up
Question: Where are they now
15.B 16.C 17.C
【原文】W: George, do you still remember Jim in our class
M: Jim You mean the boy who was shy and a little short
W: Yeah. That was him. I met with him in the supermarket the other day. He has changed so much.
M: What is he like now
W: He looks great now tall and thin. And he seems really outgoing too.
M: Time changes and so do people.
W: By the way he asked me to get together this Sunday. And he would like you to go with me.
M: Sounds great. I’d like to go with you.
Question: Who was Jim
Question: What is Jim like now
Question: When will they get together with Jim
18.A 19.C 20.C 21.C
【原文】Hello, boys and girls. Class 7 is going to start an English Club next week. We would like students in other classes in our college to come to the club, too. We want to meet at the same time every week and improve English together. There will be English films twice a month. We also plan to put on a play at the end of the school year for our classmates or parents. You don’t have to pay for these. Our English teacher Mr. Brown will let us use Room 203 in the library on Wednesday afternoons. Please speak to Martin or Elena in Class 7 if you want to know more about the club. See you next Wednesday, at 4: 30!
Question: What club is Class 7 going to start
Question: How often will there be English films
Question: Who is their English teacher
Question: When do the students meet in the club
22.A 23.C 24.C 25.A
【原文】
Last Saturday morning, I got up early, because I wanted to go to my uncle’s farm. I wanted to do something interesting like feeding chickens and milking cows, but when I was leaving for the farm by bicycle, it started to rain. So I went to visit the city museum by bus. There I also saw many wonderful things. At about twelve thirty, I felt hungry, so I bought two hamburgers to eat. It seems that hamburgers were never delicious like those. At about two o’clock, the rain stopped. I walked back home. At night, I felt a little tired, but I still kept a diary about the day.
26.14/fourteen 27.short 28.basketball 29.creative 30.math/maths
【原文】
I have a good classmate. Her name’s Rose. She is fourteen years old. She looks like a boy. She is tall with short black hair. On the first day of school I was so surprised to learn that she was a girl. Rose enjoys different activities but she loves doing sports best. She often plays basketball after school and she often goes biking on weekends. Rose is creative and she is also a kind girl. She is always ready to give a helping hand to others. Rose is good at math. When I need help with my math problems, she always tells me everything she knows. I’m so happy to have such a good classmate and friend.
31.B 32.A 33.C 34.D 35.B 36.A 37.C 38.A 39.B 40.D
【导语】本文讲述了John Hunt的健康生活方式及其保持健康的建议。
31.句意:他与许多作家不同。
same相同的;different不同的;popular受欢迎的;smart聪明的。根据“Why Because he likes going outside...”可知,他与其他作家是不同的,故选B。
32.句意:因为他喜欢去外面和锻炼。
exercising锻炼;talking交谈;writing写作;reading阅读。根据“For example, he often runs, goes camping and goes skateboarding.”可知,他喜欢去外面锻炼,故选A。
33.句意:因为他的健康生活方式,他很快乐。
So所以;Because因为;Because of因为;In fact事实上。根据“his healthy lifestyle (生活方式), he is very happy.”可知,快乐是因为有健康的生活方式,空后是名词短语,应用because of。故选C。
34.句意:并且他总是身体健康。
sometimes有时;hardly几乎不;never从不;always总是。根据他健康的生活方式可知,他总是很健康,故选D。
35.句意:他怎样保持健康?
health健康;healthy健康的;quiet安静的;loud响亮的。根据“in good health”可知,是指保持健康,用keep healthy,故选B。
36.句意:他每天早上6点起床,跑步一个小时。
for达,计;with带着;from从;between在……之间。根据“one hour”可知,跑步持续一段时间用for,故选A。
37.句意:第二,记得吃早餐。
meal一餐;supper晚餐;breakfast早餐;lunch午餐。根据“It is very important. For him, he always has lots of porridge, bread or milk after doing morning exercises.”可知,说的是早餐,故选C。
38.句意:然后工作后放松一下。
relax放松;talk谈话;practice练习;leave离开。根据“...after working. Don’t worry too much about your work.”可知,是建议工作后放松一下,故选A。
39.句意:这对健康不好。
bad不好的;good好的;important重要的;cool冷静的。根据“Don’t worry too much about your work.”可知,对工作有过多担心会对健康不好。故选B。
40.句意:如果你有时间,你能尝试听音乐或与朋友散步。
choose选择;make使,制作;spent花费;try尝试。choose to do sth.表示“选择做某事”;make sb. do sth.表示“让某人做某事”;spend doing sth.表示花费做某事;try dong sth.表示“试着做某事”。所以D选项符合,故选D。
41.have 42.an 43.were 44.usually 45.to 46.taking 47.and 48.interesting 49.books 50.more
【导语】本文介绍了业余活动的重要性,对比了过去和现在人们所进行的不同业余活动,说明现在中国人有更多时间和机会参与各种业余活动。
41.句意:当人们不工作或不上学的时候,他们喜欢做各种各样的事情来放松和娱乐。根据空前的“to relax and”可知,此处与relax并列,应用动词原形,故填have。
42.句意:业余活动在人们的生活中扮演着重要的角色。“play an important role in”为固定短语,意为“在……中扮演重要角色”,故填an。
43.句意:在过去,业余活动很少。根据时间状语“In the past”可知,本句时态为一般过去时,主语“few leisure activities”为复数形式,be动词应用were,故填were。
44.句意:人们通常在街上打牌或下棋。根据空后的“played”可知,此处需要填副词修饰动词,“usual”的副词形式是“usually”,故填usually。
45.句意:看歌剧和听收音机是他们空闲时间的主要活动。“listen to”为固定短语,意为“听”,故填to。
46.句意:但是现在中国人把更多的时间花在各种休闲活动上。“spend time in doing sth.”为固定搭配,意为“花费时间做某事”,故填taking。
47.句意:很多人既喜欢参加也喜欢观看像篮球或足球这样的团队运动,因为他们认为团队运动很有趣。“both...and...”为固定短语,意为“既……又……”,故填and。
48.句意:很多人既喜欢参加也喜欢观看像篮球或足球这样的团队运动,因为他们认为团队运动很有趣。根据空前的“are”可知,此处需要填形容词作表语,修饰物“team sports”应用“interesting”,故填interesting。
49.句意:很多人待在家里休息、读书或看电视。“read books”为固定短语,意为“读书”,此处应用复数形式表示泛指,故填books。
50.句意:中国人现在有时间和机会比以前做更多种类的业余活动。根据空后的“than”可知,此处需要填形容词的比较级形式,“many”的比较级是“more”,故填more。
51.B 52.B 53.A
【导语】本文介绍了对未来生活的设想与展望。
51.细节理解题。根据“The food machine will tell you what your body needs.”可知,食品机器会告诉你你的身体需要什么。故选B。
52.细节理解题。根据“Your friend’s face appears on the screen.”可知,你朋友的脸出现在屏幕上。故选B。
53.最佳标题题。本文介绍了对未来生活的设想与展望,最佳标题为“我们未来的生活”。故选A。
54.B 55.D 56.C 57.A
【导语】本文介绍了物理教师吴於人因通过短视频分享物理实验而获得“感动中国”奖的事迹。
54.细节理解题。根据“Do you know Touching China ”可知,作者是通过提问开始本文的。故选B。
55.细节理解题。根据“Wu Yuren, a 74-year-old physics teacher from China’s Tongji University, was among them. ”可知,吴於人是一位物理老师,教的科目应是物理。故选D。
56.推理判断题。根据“I made these videos to make young people curious (好奇的) about common life. And I hope they can use everyday things to find the truth of science, ”可知。她制作这些视频是为了让年轻人对日常生活感到好奇。希望他们能从日常生活中发现科学的真相,“吴於人老师为什么要制作这些视频”有助于了解段落大意。故选C。
57.最佳标题题。本文介绍了物理教师吴於人因通过短视频分享物理实验而获得“感动中国”奖的事迹;选项A“一名伟大的教师”符合文意。故选A。
58.A 59.B 60.C 61.A
【导语】本文主要介绍了一些保持健康的方法。
58.推理判断题。根据第一段中“You may hear lots of ways to keep healthy. Here are some easy ways to remember for you.”可知,开头的问题是为了引出文章主题——如何保持健康。故选A。
59.主旨大意题。根据第二段中“Think about what goes into your mouth.”可知,第二段主要讲的是饮食问题,小标题应为b“吃得健康”;根据第三段中“So try to stand up more often and do more activities.”可知,第三段主要讲的是要多活动,小标题应为a“多动少坐”;根据第四段中“Most people need about 7~9 hours of sleep each night.”可知,第四段主要讲的是睡眠问题,小标题应为d“保证充足的睡眠”;根据第五段中“When you exercise, ask a friend to go with you.”可知,第五段主要讲的是要和朋友一起锻炼,小标题应为c“不要独自锻炼”。故选B。
60.词句猜测题。根据第四段中“It is not easy to get enough sleep, but it is a must for good health.”可知,保证充足的睡眠并不容易,但它是保持健康的必要条件;可推测出“it”指代的是“to get enough sleep”。故选C。
61.篇章结构题。通读全文可知,第一段引出“保持健康”这一主题;第二、三、四、五段分别介绍了一些保持健康的方法;因此文章是“总分”结构,A选项图符合题意。故选A。
62.C 63.D 64.C 65.D
【导语】本文主要介绍了作者喜欢看的电视节目。
62.细节理解题。根据“Among them, my favorite TV shows are ‘Animal World’ and ‘Science Fiction’.”及“Besides these two shows, I also like to watch ‘News’ because it tells us what is happening around the world.”可知,文章提及了《动物世界》、《科幻世界》及《新闻》。故选C。
63.细节理解题。根据“‘Animal World’ is on every Sunday evening.”可知,该节目每周日晚上播出。故选D。
64.细节理解题。根据“The stories are very exciting and make me think a lot.”可知,是因为节目中的故事是非常激动人心的。故选C。
65.细节理解题。根据“I think watching TV is a good way to learn more about the world.”可知,作者认为看电视是了解更多关于世界的好方法。故选D。
66.Because it makes sleep quality poorer. 67.The third stage. 68.It is easier to focus on studying the next day. 69.In the last hours of a night’s sleep. 70.Set one alarm. We can maintain a consistent sleep schedule. (开放性试题,言之有理即可)
【导语】本文主要讲述了设置多个闹钟对睡眠质量的负面影响,以及睡眠周期中的不同阶段,特别是REM睡眠的重要性。
66.根据“However, this can be bad for one’s health because it makes sleep quality poorer”可知,原因是会让睡眠质量变差。故填Because it makes sleep quality poorer.
67.根据“Then comes the third stage which is the deepest sleep”可知,第三阶段睡眠最深。故填The third stage.
68.根据“When we get enough REM sleep, it is easier to focus on studying the next day”可知,获得足够的REM睡眠时更容易专注于第二天的学习。故填It is easier to focus on studying the next day.
69.根据“Since REM sleep mostly takes place in the last hours of a night’s sleep”可知,REM睡眠发生在睡眠的最后几个小时。故填In the last hours of a night’s sleep.
70.根据“My general advice is that you set one alarm”可知,Alicia Roth建议只定一个闹钟;另一个问题为开放性试题,言之有理即可。故填Set one alarm. We can maintain a consistent sleep schedule.
71.How often do you play basketball 72.I usually read books about science. 73.What do you want to be when you grow up 74.Can you come with me 75.I have to prepare for the test.
【导语】本文是AB之间的一则对话,两人好久不见,见面时谈论空闲时间做的事,B经常打篮球和看书,长大想当科学家,最后B邀请A参加学校的派对。
71.根据“You know I like basketball all the time.”及“Four times a week.”可知,此处是询问打篮球的频率,应用How often来提问,故填How often do you play basketball
72.根据“What other things do you usually do in your free time ”及“Oh, I see. You read a lot of books about science.”可知,此处指我在空闲时会读书,故填I usually read books about science.
73.根据“I want to be a scientist.”可知,此处是询问长大之后成为什么,故填What do you want to be when you grow up
74.根据“Don’t you remember we will have a school party tonight I am going to prepare (准备) for it.”及“Sorry, I can’t.”可知,此处应是表示邀请,询问对方能否和我一起去,故填Can you come with me
75.根据“Sorry, I can’t.”及“That’s really too bad. Maybe next time.”可知,此处应是说明自己去不了的原因,回答言之有理即可,可填I have to prepare for the test.
76.例文
Dear Jenny,
How’s everything going I’ve been studying in England for one year. Let me tell you something about my life.
I’ve changed a lot! Now I swim 2 or 3 times a week to stay healthy. I’ve also become friendlier and more outgoing, making friends with people from different cultures.
In my free time, I enjoy watching talk shows—they’re fantastic! Comedies are funny and help me relax. My dream is to be a teacher when I grow up, so I’m going to study harder. In 30 years, I’ll live in a quiet town and travel in my free time.
How about your life I’m looking forward to hearing from you.
Yours,
Mary
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇书信作文;
②时态:以 “一般现在时” 和 “现在完成时” 为主;
③提示:写作提示已给出,考生应注意根据具体语境使用正确的时态,适当发挥,使上下文连贯。
[写作步骤]
第一步,引出主题,题干已给出;
第二步,阐述自己在这一年的经历和成长;
第三步,书写结尾,表达期待。
[亮点词汇]
①grow up长大
②in my free time在我的空闲时间我的在
③look forward to期待
[高分句型]
①I’ve also become friendlier and more outgoing, making friends with people from different cultures.(比较级)
②My dream is to be a teacher when I grow up, so I’m going to study harder(so并列句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表