资源简介 Unit 6达标测试卷时间:100分钟 满分:120分题 号 一 二 三 四 五 六 七 八 九 十 总 分得 分 第Ⅰ卷 听力部分(20分)一、听句子,选择恰当的答语(每小题1分,共5分)1.A.By Bell. B.In 1876. C.In the US.2.A.It's made of wood. B.It's dark.C.For cleaning shoes.3.A.Thank you. B.That's all right.C.Sorry, I don't know.4.A.No, I'm not. B.Yes, I do. C.Yes, I can.5.A.In Zhejiang. B.Eat bread. C.A hotel.二、听小对话,选择正确答案(每小题1分,共5分)二、听小对话,选择正确答案(每小题1分,共5分)6.What does Mark think is the most useful invention INCLUDEPICTURE "E:\\九上\\九上人教\\九上R点拨典中点\\典中点\\r5.tif" \* MERGEFORMATINET A B C7.What would Mary like for lunch INCLUDEPICTURE "E:\\九上\\九上人教\\九上R点拨典中点\\典中点\\r7.tif" \* MERGEFORMATINET INCLUDEPICTURE "E:\\九上\\九上人教\\九上R点拨典中点\\典中点\\r1.tif" \* MERGEFORMATINET A B C8.What will Tom repair tomorrow INCLUDEPICTURE "E:\\九上\\九上人教\\九上R点拨典中点\\典中点\\r8.tif" \* MERGEFORMATINET INCLUDEPICTURE "E:\\九上\\九上人教\\九上R点拨典中点\\典中点\\r9.tif" \* MERGEFORMATINET INCLUDEPICTURE "E:\\九上\\九上人教\\九上R点拨典中点\\典中点\\r13.tif" \* MERGEFORMATINETA B C9.Where will Bob go in half an hour A B C10.What time will the alarm clock go off(发出响声) tomorrow morning INCLUDEPICTURE "E:\\九上\\九上人教\\九上R点拨典中点\\典中点\\b1.tif" \* MERGEFORMATINET INCLUDEPICTURE "E:\\九上\\九上人教\\九上R点拨典中点\\典中点\\b2.tif" \* MERGEFORMATINET INCLUDEPICTURE "E:\\九上\\九上人教\\九上R点拨典中点\\典中点\\b3.tif" \* MERGEFORMATINETA B C三、听长对话,选择正确答案(每小题1分,共5分) 听第一段对话,回答第11~12小题。11.Who are the speakers talking about A.A famous doctor. B.A famous writer.C.A famous inventor.12.When was the person born A.On January 11th, 1837.B.On February 11th, 1847.C.On July 11th, 1857. 听第二段对话,完成13~15小题。13.What's the weather like today A.It's cloudy. B.It's sunny. C.It's snowy.14.When was the umbrella invented probably A.About 1,000 years ago.B.About 2,000 years ago.C.About 3,000 years ago.15.What time will the film start A.At 7:20. B.At 7:30. C.At 7:50.四、听短文,补全表格(每小题1分,共5分)Robot Name When it wasinvented What he/she is doingThe first robot Jack In ________(16) He is cooking.The second robot Mary In 2008 She is ________(17).The third robot David In ________(18) He is riding a bike.The fourth robot Jenny In 2009 She is talking to________(19)The fifth robot Linda In 2010 She is playing the________(20). 第Ⅱ卷 笔试部分(100分)五、单项选择(每小题1分,共15分)21.—Who's the baby in the photo —It's me.The photo________ ten years ago.A.took B.was taken C.was taking22.—What do you think of my shirt?It ________ cotton.—It looks nice on you.A.is made in B.is made forC.is made of D.is made by23. A year can ________ twelve months.A.divide into B.be divided intoC.divide from D.be divided from24. Fresh food is good for you.But you have to ________it first because sometimesit is a little dirty.A.taste B.smell C.wash D.plant25.The Internet is very useful.We can get a lot of ________ from it.A.thing B.messageC.informations D.information26. The 18th Jiangsu Provincial Games will ________ in September.Many students want to be volunteers.A.take place B.take partC.take action D.take care27. After the big earthquake,the house remained ________.It was amazing.A.safe B.safelyC.dangerous D.dangerously28.(易错题) Basketball has become a more popular sport for people ________.A.watch B.to watchedC.watching D.to watch29. My mother puts too much ________ in the soup so it tastes quite ________.A.salty;salt B.salt;saltyC.salt;salt D.salty;salty30. I took a boy's bag ________ when I got off the bus,and he was very angry with me.A.by mistake B.by mistakesC.by hand D.by accident31.—Do you know that China is one of ________countries in the world —Yes, I do.It's much ________ than the US.A.oldest; older B.the oldest; olderC.the oldest; elder D.the older; elder32.Keys ________ used for ________ the doors.A.is;opening B.is;openedC.are;opening D.are;opened33.It is ________ that our team will win the match.A.believe B.believingC.to believe D.believed34. The young ________ has over twenty ________.A.inventor;inventors B.invention;inventionsC.inventor;inventions D.invention;inventors35.I saw a little girl ________ at the door.A.to stand B.standsC.to standing D.standing六、完形填空(每小题1.5分,共15分)(词数:约140;建议用时:6分钟)How would you use a radio or a telephone if you had no electricity or batteries These ________(36) bothered (使烦恼) British inventor Trevor Baylis.So in 1996 he ________(37) a wind up (装有发条的)radio.It doesn't need electricity or batteries.You wind it up ________(38) hand.It plays for about an hour.Then,you wind it up ________(39).Today it's made in South Africa.Then in 1999,Baylis invented a mobile telephone that is powered by ________(40).The shoes contain (含有) a small battery that is powered when you ________(41).This battery is connected to a mobile phone.These two simple inventions can bring modern ________(42) to all parts of the world.Baylis doesn't have a university degree in engineering.In ________(43),he left high school before graduating (毕业).He just loves ________(44) things to help people.He never knows ________(45) ideas will come to him.The idea for the telephone came to him in a dream.36.A.dreams B.problems C.wonders D.wishes37.A.invented B.improved C.borrowed D.copied38.A.in B.at C.on D.by39.A.then B.slowly C.again D.finally40.A.sun B.shoes C.caps D.wind41.A.sleep B.walk C.rest D.chat42.A.communications B.exhibitionsC.suggestions D.instructions43.A.fact B.order C.need D.time44.A.buying B.selling C.making D.collecting45.A.while B.because C.unless D.when七、阅读理解(每小题2分,共30分)A(词数:约130;建议用时:4分钟)Kids have invented all kinds of things that we use in our everyday lives,including earmuffs,the Popsicle,the trampoline and Braille!One of the earliest kid inventors was Benjamin Franklin.He invented swim flippers at the age of twelve.About 500,000 kids invent things each year.Their inventions help make our lives easier and more interesting!Let's celebrate the creativity of young people on K.I.D.!What is it K.I.D.—Kid Inventors' DayWhen is it It's celebrated on January 17th,the birthday of Benjamin Franklin.Why is it celebrated To acknowledge(感谢) past and present achievements of kid inventors;to encourage the creativity of future kid inventors.How can you celebrate it Read about it.Write about it.Start a young inventors' club.Enter a contest.Or,design your own invention!46.Which of the following was invented by young Benjamin Franklin A.Earmuffs. B.Swim flippers.C.Braille. D.The trampoline.47.What does the writer think of kids' inventions A.Strange. B.Simple. C.Boring. D.Useful.48.How many reasons are given to explain why we celebrate K.I.D. A.One. B.Two. C.Three. D.Four.49.Which of the following is NOT mentioned as a way of celebrating K.I.D. A.Writing. B.Reading.C.Visiting museums. D.Taking part in a contest.50.The passage mainly tells us about ________.A.some kid inventorsB.how to become a good young inventorC.Kid Inventors' DayD.the story of young Benjamin FranklinB(词数:约260;建议用时:8分钟)“Three apples have changed the world.One is for Eve,one is for Newton.The third is in the hands of Steve Jobs,”said someone.Steve Jobs was the former CEO of the Apple computer company which was set up in his parents' garage(车库) on April Fool's Day,1976.Through many years' hard work,Jobs and his Apple products were a great success.People believe he has made the world a better place.Many young people also think of Apple products as a fashion icon.Because of his great achievements in this area,he was honoured with a number of awards,including the National Medal of Technology in 1985,the Times cover character (封面人物)and the Most Successful Manager in 1997.Jobs' road to success wasn't an easy one.He experienced several ups and downs,but he was still standing.Just as Hemingway in The Old Man and the Sea said,“A man can be destroyed,but not be defeated(打败).”So he was considered as an American hero.What did Jobs' workers and family members think of him On one hand,some workers described him as a strange,bad tempered(坏脾气的)boss.They said he was impatient with those who disagreed with him or didn't understand his ideas.On the other hand,his family members thought of him as a home loving dad with each of his four children.He worried about all the things of them,such as their boyfriends,travel,safety and even skirt length.Though he was quite busy,he still attended his daughter's graduation party.51.Where did Steve Jobs set up the Apple computer company A.In his own house. B.In his friend's house.C.In his friend's garage. D.In his parents' garage.52.What do you think of Steve Jobs according to(根据)the passage A.Home loving. B.Honest.C.Jealous. D.Humorous.53.What award did Steve Jobs achieve in 1985 A.The Most Successful Manager.B.The Top Richest Man.C.The National Medal of Technology.D.The Times cover character.54.Why was he considered as an American hero according to the passage A.Because he developed lots of Apple products.B.Because he set up the Apple computer company.C.Because he devoted himself to the area of the computer.D.Because he wasn't defeated after several ups and downs.55.From the passage,we know that ________.A.Steve Jobs was very famous only in the USAB.Steve Jobs was too busy to care about his childrenC.Steve Jobs changed the world a lot with his Apple productsD.Steve Jobs never got into any trouble on his way to successC(词数:约220;建议用时:7分钟)A few years ago, Masaru Ibuka, the head of Sony, was at a company planning meeting.Suddenly he had an idea.He stopped the meeting and asked everyone what would happen if Sony took away the recording function(功能)and speakers and sold headphones with a tape player instead.Almost everyone thought he was silly.Still, Ibuka kept his idea and worked at it.The result, of course, turned out to be the successful Sony Walkman.Good ideas often start with a really silly question.Bill Bowerman was making breakfast one day.As he stood there making cakes for his son, he asked himself what would happen if he put rubber into his mold(模具).Later, he tried it and the result was something like the bottom of most sports shoes we see today.Still, when he took this idea to several shoe companies, he was laughed at.In fact, every single company turned him down.Though rather disappointed, Bowerman went on to set up his own company, making NIKE sports shoes.We know today that each of these ideas caused a successful thing that has changed the way many of us live.The best questions are usually open ended and are often “silly”.Children aren't afraid to ask such questions, but adults usually are.Think how different the world might be if people never asked “silly” questions!56.At first, almost everyone thought Masaru's idea was ________.A.good B.easy C.silly D.difficult57.Bill Bowerman got his idea ________.A.at a meetingB.while he was making breakfastC.from another companyD.while he was making sports shoes58.What might the underlined phrase “turn down” in Paragraph 2 mean in Chinese A.拒绝 B.欢迎 C.调低 D.讨厌59.Bowerman felt very disappointed because ________.A.he didn't make a cake for his sonB.he had to set up his own companyC.his idea was hard to come trueD.no companies accepted his idea60.From the passage we know ________.A.it's easy to make one's idea come trueB.adults like asking open ended questionsC.good ideas only start with silly questionsD.sometimes “silly” questions may cause successful inventions八、根据汉语完成句子(每小题2分,共10分)61.《江南Style》这首歌不仅在韩国而且在世界其他地方也流行。The song Gangnam Style is popular __________ ________ in Korea __________ in other parts of the world.62.那个小孩在登山中意外地摔伤了腿。That child broke his leg ________ ________ when he was climbing the mountain.63.据说这所医院建于20世纪。________ ________ ________ ________ the hospital was built in the 20th century.64.直到他明天回来我才告诉他。I won't tell him ________ he ________ back tomorrow.65.许多热爱篮球运动的年轻人都非常仰慕姚明。Many young people who love basketball ________ ________ ________ Yao Ming very much.九、任务型阅读(每小题2分,共10分)(词数:约250;建议用时:8分钟)阅读下面的材料,然后根据材料内容回答问题。The World Wide Web(www万维网)turned 25 years old on March 12th.It has become a very important part in our daily lives.We can't imagine living without the Web,the short form of the World Wide Web.In 1989,a British engineer named Tim Berners Lee came up with the idea of the Web.It is a group of “pages” of information that are connected to each other around the world.That is the very beginning of the Web.Since then,the Web has greatly changed the way people live.With a click(点击)of a mouse we can read news,buy things,make friends and learn anything we're interested in.Now,25 years after its birth,how will the Web influence life in the future Scientists believe there are both advantages and disadvantages.A growing Web will help build “better relationships” between different cultures.Also in the future,everyday items could be connected to the Web.We could share plenty of information to make our daily lives more convenient(方便的).So one day in the future,your front door could send you a message,“Dear sir,everyone has left the house,but I'm still open!”But scientists warn(警告)us that if we share personal information on the Internet it could get into the wrong hands.“It's not wise to spend a whole day in front of the screen.People need to get close to nature and enjoy the sun.Never be controlled by the Internet,” said Berners Lee.66.How old is the World Wide Web _______________________________________________________________________67.Who came up with the idea of the Web _______________________________________________________________________68.What can we do by clicking a mouse according to the passage _______________________________________________________________________69.Will the Web influence life in the future _______________________________________________________________________70.What could happen if we share personal information on the Internet _______________________________________________________________________十、书面表达(20分)假如在今天的英语课上,老师让你们讨论了什么是最有用的发明,是电视、电脑还是手机或相机?请你以The most helpful invention为题用英语写一篇短文,简要介绍一下你认为最有用的发明及原因,不少于80词。The most helpful invention________________________________________________________________________________________________________________________________________________Unit 6达标测试卷第Ⅰ卷 听力部分听力材料:一、1.When was the telephone invented 2.What is this machine used for 3.I think your invention is useful.4.Do you know potato chips were invented by mistake 5.Where were the photos taken 二、6.W:What do you think is the most useful invention, Mark M:The light bulb, I think.7.M:Mary, would you like some hamburgers for lunch W:No, thanks. I'd like some potato chips.8.M:My watch is broken. I want to change a new one.W:I think you can ask Tom to repair it tomorrow.M:OK,I will.9.W:When will you go to the zoo, Bob M:In half an hour.10.M:Have you set the alarm clock, Maria W:Yes, I have. I set it at 7:10. Then we'll catch the bus at 9:20.三、Text 1M:Do you know Thomas Edison W:Yes. He was a great American inventor.M:When was he born W:He was born on February 11th,1847.M:Wow,you know so much about him.Text 2M:Look at the clouds. It's going to rain.W:Yes. We should take our umbrellas.M:By the way, do you know when the umbrella was invented W:About 3,000 years ago. It is said that Lu Ban invented it at that time.M:Oh, I see! It's already 7:30 now.The film will start in twenty minutes.W:Let's hurry up.四、Hello,I'm watching a robot show in Japan. There are all kinds of robots. They are so cool and interesting. Look!The first robot named Jack was invented in 2006.He is cooking. People taste the meal and say it's very delicious. The second robot named Mary was invented in 2008.She is dancing. She dances so well that I want to learn to dance from her. The third robot named David was invented in 2012.He is riding a bike. Listen!Who is speaking English so well?It's the fourth one named Jenny. She was invented in 2009.She is talking to a little girl. Can you hear the nice music?Oh,the fifth robot named Linda is playing the violin. She was invented in 2010.How great they are!听力答案:一、1~5:BCABA二、6~10:BAABA三、11~15:CBACC四、16.2006 17.dancing 18.201219.a little girl 20.violin第Ⅱ卷 笔试部分五、21.B 点拨:考查时态及语态。句中“The photo”与“take”是被动关系,故应用被动语态;再根据“ten years ago”可知此处应用一般过去时,故选B。22.C 点拨:考查短语的区别。be made in“在……制造”;be made for“为……制造”;be made of“由……制成”;be made by“被……制造”。根据句意可知应选C。23.B 点拨:考查短语及语态。divide...into“把……分开”。含有情态动词的被动语态结构为“情态动词+be+过去分词”,故选B。24.C 点拨:考查词义辨析。taste 品尝;smell 闻起来;wash 洗;plant 种植。根据“a little dirty”可知选C。25.D 点拨:thing指具体“事情”,是可数名词;message是可数名词,意为“消息”;information是不可数名词,意为“信息”,故选D。26.A 点拨:take place“发生;进行”;take part“参加”;take action“采取行动”;take care“当心”。句意:第18届江苏省运动会将在9月举行。许多学生想成为志愿者。27.A 点拨:remain后跟形容词,故排除B、D。句意:在大地震后,这所房子仍保持安全。这真令人惊讶。故应选A。28.D29.B 点拨:salt不可数名词,意为“盐”;salty形容词,意为“咸的”。too much后跟不可数名词;taste后跟形容词。30.A 点拨:考查句意及短语用法。by mistake“错误地”;by hand“手工”;by accident“偶然,意外地”。句意为“下公交车时,我错拿了一个男孩的包,他非常生气。”故选A。31.B 点拨:“one of+the+形容词最高级+可数名词复数”表示“最……之一”。根据“much”及“than”可知第二空应用比较级。older一般作表语,elder一般作定语,只修饰人。故选B。32.C 点拨:be used for doing“被用来做……”。33.D 点拨:考查固定句型。It is believed that...“据信……”。34.C 点拨:考查词义辨析。inventor“发明家”;invention“发明”。句意为“这位年轻的发明家有二十多项发明。”35.D 点拨:see sb. doing sth.“看到某人正在干某事”。六、36.B 点拨:dream“梦想”;problem“难题”;wonder“奇迹”; wish “愿望”。根据上句“How would you use a radio or a telephone if you had no electricity or batteries?”可知是“这些难题”。37.A 点拨:invent“发明”;improve“提高”;borrow“借”;copy“复制”。根据上句中“British inventor Trevor Baylis”可知他是一位发明家,在1996年,他发明了一个装有发条的收音机。38.D 点拨:根据上句“It doesn't need electricity or batteries.”可知它不需要电或电池,你用手给它上发条。39.C 点拨:then“然后”;slowly“慢慢地”;again“再”;finally“最后”。根据上文“它播放大约一个小时”可知选C。40.B 点拨:根据下句“The shoes contain (含有) a small battery that is powered...”可知选B。41.B42.A 点拨:communication“通信”; exhibition“展览”;suggestion“建议”; instruction“说明”。句意“这两项简单的发明能给世界各地带来现代通信。”43.A 点拨:in fact“事实上”。44.C 点拨:根据他是一位发明家,可知“他仅仅喜爱制作东西来帮助别人”。45.D 点拨:while“当……时候”;because“因为”;unless“除非”;when“什么时间”。根据下句可知他从不知道什么时候会有想法。七、A 46.B 点拨:细节理解题。根据第一段最后一句可知。47.D 点拨:细节理解题。根据第二段意思可知。48.B 点拨:推理判断题。根据“Why is it celebrated?”一段可知。49.C 点拨:考查细节理解与判断。根据最后一段可知。50.C 点拨:文章主旨大意题。本文主要讲述的就是“孩子发明日”。B 51.D 点拨:根据第二段第一句“Steve Jobs was the former CEO of the Apple computer company which was set up in his parents' garage...”可知。52.A 点拨:根据最后一段 “On the other hand,his family members thought of him as a home loving dad with each of his four children...Though he was quite busy,he still attended his daughter's graduation party.”可知。53.C 点拨:根据第三段“...he was honoured with a number of awards,including the National Medal of Technology in 1985...”可知。54.D 点拨:根据第四段“He experienced several ups and downs,but he was still standing...So he was considered as an American hero.”可知。55.C 点拨:通读全文可知Steve Jobs通过他的苹果产品改变了世界很多。C 56.C 点拨:细节理解题。根据第一段“Almost everyone thought he was silly.”可知答案选C。57.B 点拨:细节理解题。根据第二段“Bill Bowerman was making breakfast one day.As he stood there making cakes for his son,he asked himself what would happen if he put rubber into his mold(模具).”可知答案选B。58.A 点拨:词义猜测题。根据第二段“Though rather disappointed,Bowerman went on to set up his own company...”可知,所有公司都拒绝了他,所以他成立了自己的公司;由此可推知turn down意为“拒绝”。故选A。59.D 点拨:细节理解题。根据第二段最后三句可知,没有公司接受他的想法,因此他很沮丧。故选D。60.D 点拨:推理判断题。根据最后一段“...each of these ideas caused a successful thing that has changed the way many of us live.”及对全文的整体理解可知,有时一些看似愚蠢的问题却可能带来成功。故选D。八、61.not only;but(also) 62.by accident 63.It is said that 64.until;comes 65.look up to九、66.25 years old.67.Tim Berners Lee.68.We can read news, buy things, make friends and learn anything we're interested in.69.Yes, it will.70.It could get into the wrong hands.十、范文:The most helpful inventionThere__are__many__inventions__around__us.But__I__think__the__most__helpful__invention__is__TV.① Firstly②,TV can provide__us__with__lots__of__information③.We can know what's happening around the world.Secondly②,we can study by watching TV.There are many useful programs that are good for our study.I often learn English by watching English programs.It helps me a lot.Thirdly②,we can relax by watching TV.For example,we can watch talent shows on TV.That's really a good way to relax.点评:①开篇点题,前两句用得非常好。②Firstly,Secondly,Thirdly三个词的运用使文章条理清晰,井然有序。③provide sb. with sth.=provide sth. for sb.为某人提供某物。 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Unit 6达标测试卷.doc Unit 6达标测试卷听力.mp3