资源简介 内江六中 2025—2026 学年(上)高 2027 届第一次月考英语学科试题答案第一部分:听力CAABC BACAC CABCB BCABB第二部分:阅读理解第一节 CBC BDAD BACB BCDB第二节 CDAGE第三部分:语言应用第一节 DBADA BCDCD ABABC第二节 and; has driven; to; an; topped; longer; enthusiasm; destinations; to experience; visiting第四部分:写作应用文写作参考范文:Dear Obinna,I was sorry to know you’re upset about your image and losing confidence. I think your look isunique and charming! Your dark skin shines like warm sunlight, and your bright eyes always showyour kindness. Many classmates even say you have a special style that’s hard to forget. I hope youcan see these wonderful parts of yourself. If you are still upset, I have a few suggestions to share.First, embrace your uniqueness. It makes you different from others.Second, do more things you’re good at, like playing soccer. When you show your talents, you’ll feel proud and confident. Third,talk to me whenever you feel down. I’ll always here to support you.You’re great just as you are. Cheer up!Yours,Li Hua读后续写参考范文:【版本 1】Paragraph 1: Johnson was trapped in the hole, not knowing whether he could be rescued.(1)他下定决心要爬出洞,鼓足力气站起来,却发现自己受了伤,伤口上流着血。(2)在家里,Johnson 的父亲踱来踱去,担忧儿子的安全。(3)几分钟后,他的父亲决定出门寻找约翰逊的踪迹。(4)看到父亲准备离开,Rigo 叫着,猛烈地摇着尾巴,似乎表达了加入搜1索的渴望。(5)一路上,Rigo 低着头四处嗅。随着离洞的距离越来越近,狗显然闻到了熟悉的东西。(1)Determined to crawl out of the hole, he gathered strength to rise to his feet, only to find hegot injured and that there was a trickle of blood from the wound. (2)At home, Johnson’s fatherpaced up and down, concerned about his son’s safety. (3)Minutes later, his father decided to headout for Johnson’s trace. (4)Upon seeing father ready to leave, Rigo barked and wagged its tailfiercely, seeming to express its eagerness to join the search. (5)Along the way, Rigo hung down itshead to sniff around. With the distance from the hole getting closer, the dog apparently smelledsomething familiar.Paragraph 2: Rigo barked and ran around the hole anxiously.(1)Rigo 在洞外的吠叫引起了 Johnson 的注意。他抬起头,看见了那条狗,心里一阵激动。(2)“Rigo, Rigo,我在这里!叫爸爸来救我!”Johnson 用尽全力呼喊道。(3)爸爸听到这里的声音,立刻赶到这个地点,把 Johnson 从洞里救了出来,Johnson 的牙齿冷的直打颤。(4)Johnson 无法抑制自己的喜悦和兴奋,扑进爸爸的怀里,然后温柔地抚摸着 Rigo 的皮毛,喃喃地说:“Rigo 救了我。”(5)爸爸拍了拍 Rigo 的头,轻声说:“你们是彼此的英雄。是你的善良救了你。”(1)Rigo’s bark outside the hole called Johnson’s attention. He looked up and caught sight of thedog, feeling a surge of thrill run through him. (2)“Rigo, Rigo, I am here! Fetch Dad to rescue me!”Johnson shouted with all his might. (3)Hearing the sound here, Dad reached the spot at once andhelped Johnson out of the hole, whose teeth was chattering with cold. (4)Unable to contain his joyand excitement, Johnson threw himself into Dad’s arms and then stroked Rigo’s fur tenderly,murmuring, “Rigo saved me”.(5)Dad patted Rigo’s head, saying in a soft tone, “You're each other'sheroes. It is your kindness that saved you.”【版本 2】Para1:(1)他下定决心要爬出洞,用尽力气站起来,却发现自己受了伤,伤口上流着血。(2)在家里,Rigo 用后腿支撑起整个身体,盯着门,似乎在等待 Johnson 的到来。(3)几分钟后,突然,Rigo 冲出小屋,朝黑暗奔去。(4)一路上,Rigo 低着头四处嗅。随着离洞的距离越来越近,狗显然闻到了熟悉的东西。(1)Determined to crawl out of the hole, he gathered strength to rise to his feet, only to find hegot injured and that there was a trickle of blood from the wound. (2)At home, Rigo raised its wholebody on its hind legs, staring at the door, seeming to await the arrival of Johnson. (3)Minutes later,there came another downpour. All of a sudden, Rigo dashed out of the cottage, heading towards the2dark. (4)Along the way, Rigo hung down its head to sniff around. With the distance from the holegetting closer, the dog apparently smelled something familiar.Para2:(1)Rigo 在洞外的吠叫引起了 Johnson 的注意。他抬起头,看见了那条狗,心里一阵激动。 (2)“Rigo, Rigo,我在这里!叫爸爸来救我!”Johnson 用尽全力呼喊道。 (3)Johnson听到 Rigo 的脚步声渐渐消失了。(4)随着时间的流逝,约翰逊浑身发抖,感觉自己快要崩溃了。(5)幸运的是,爸爸终于赶到了现场。Rigo 成功了!(6)在爸爸的帮助下,Johnson一从洞里出来,无法抑制自己的喜悦和兴奋,他就扑到爸爸的怀里,然后温柔地抚摸着里戈的皮毛,喃喃地说:“里戈救了我。”(7)爸爸拍了拍 Rigo 的头,轻声说:“你们是彼此的英雄。是你的善良救了你。”(1)Rigo’s bark outside the hole called Johnson’s attention. He looked up and caught sight of thedog, feeling a surge of thrill run through him. (2)“Rigo, Rigo, I am here! Fetch Dad to rescue me!”Johnson shouted with all his might. (3)Johnson heard the sound of Rigo’s footsteps gradually dieaway. (4)With time ticking by, Johnson was shivering all over, feeling himself on the verge ofbreaking down. (5)Fortunately, Dad reached the scene eventually. Rigo made it! (6)With theassistance of Dad, upon getting out of the hole, unable to contain his joy and excitement, Johnsonthrew himself into Dad’s arms and then stroked Rigo’s fur tenderly, murmuring, “Rigo saved me”.(7)Dad patted Rigo’s head, saying in a soft tone, “You're each other's heroes. It is your kindness thatsaved you.”部分题目解析:24. 细节理解题。根据第四段 The school’s year 5 children — aged nine and 10 — werestruggling to sit still in a tight space so she removed all the furniture. 以及 Children now choosewhere and how to learn. 可知,Farr 通过移除家具,让学生能自主选择学习的地点和方式,为学生创造了灵活的学习环境。25. 细节理解题。根据第三段 If a practice isn’t in line with healthy child development, why arewe doing it 可知,Farr 推行游戏化学习的核心考量是是否符合儿童健康发展需求,其目的是促进孩子的健康和成长。26. 细节理解题。根据第四段 A class once struggling with attention is now calm and engaged. 以及 A teacher noted: “Their self-regulation has improved greatly. They settle down to work muchmore readily. 可知,新的座位安排(移除家具,让学生自主选择学习地点)让学生变得更专注。27. 主旨大意题。根据最后一段 We have neuroscience to know children learn through play.、InJune the school sailed through its Ofsted inspection. The Inspector really understood our play-basedlearning. 以及 Farr’s message is that her approach can be rolled out. “It’s blown my mind how3engaged the children are. It’s phenomenal,” she says. 可知,该段通过神经科学依据、学校通过检查的结果以及学生投入度高的表现,体现了 Farr 推行的游戏化学习方法的有效性。28. 细节理解题。根据第二段 Already, it suggests that brains might be more similar than wemight think. 可知,研究人员通过比较果蝇大脑的研究结果发现大脑的结构可能相似。29. 细节理解题。根据第二段 Flies can do all kinds of complicated things like walk and fly, andthe males sing to the females. 可知,研究人员会选择研究果蝇是因为它们具备执行复杂任务的能力。30. 细节理解题。根据倒数第二段 The map was produced by taking the brain of a fly, itself lessthan 1 millimeter wide, and cutting it into 7,000 thin sections and then scanning them. Researchersused AI to scan those images to build up a map of the 140,000 neurons and 50 million connections.可知,通过拍摄薄切片的图像,构建出了果蝇大脑的三维模型。31. 推理判断题。根据最后一段 Researchers have made the full database open and free to allresearchers, in the hope of better understanding all brains. By understanding how a healthy brainworks, we might be better able to see what happens when brains function differently, as in the caseof mental health conditions. 可知,还需要进行更多的研究来了解大脑。32. 细节理解题。由第一段 Tourism is a leisure activity, whose prework means just the opposite和 it is organized within particular place and occurs for a period of time, which is arrangedbeforehand 可知作者想说,在你去一个新的地方旅行之前,计划旅行需要时间和细致的考虑。33. 词句猜测题。由第三段 Tourists tend to visit features of landscape and townscape whichseparate them off from everyday experience. Such aspects are viewed because they are thought tobe in some sense out of the ordinary 可知,游客们倾向于游览有特点的景观和城镇景观,这与他们日常的经历完全不同。这些方面之所以被看待,是因为在某种意义上对游客来讲,它们被认为是不寻常的。所以通过上下文的语境我们可以判断出第三段中的 the viewing of thesetourist sights often involves different forms of social patterning 这一句的意思是旅行就是要看标志性的建筑物,发现未知的生活方式和价值观。34. 推理判断题。由最后段 he argues that contemporary Americans cannot experience “reality”directly but are happy with “pseudo-events” the mass tourist travels in guided groups and findspleasure in fake or man-made attractions 可知,他认为当代美国人不能直接体验“现实”,但对“伪事件”很满意。游客在假景点或人造景点中寻找乐趣。游客不关心景点是人造还是自然的,重要的是享受体验了旅游的过程中与自己不同的文化交流给自己带来的益处。所以从最后一段推断出旅行的好处是可以与不同于你自己的文化进行交流。35. 主旨大意题。通读全文可知,短文介绍了旅游的定义,它的实施的客观保障,游客的动机和旅游的益处。这些都为了说明旅游是不同的人生观的体验。所以本段的最佳标题为“旅游是不同的人生观的体验”。4内江六中2025一2026学年(上)高2027届第一次月考英语学科试题考试时间:120分钟满分:150分第I卷选择题(满分95分)第一部分:听力共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1.What do you know about the woman's watch A.It keeps good time.B.It gains time.C.It loses time.2.Why does the man walk to school A.To do workouts.B.To save money.C.To go green.3.What will the woman most probably do next for the man A.Change for a bigger pair.B.Measure his feet.C.Present the receipt.4.What does the man mean A.He missed the game.B.He watched the game.C.He disliked the game.5.Where are the speakers most probably A.Athome.B.In a museum.C.In a hotel.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答6、7题。6.What is the probable relationship between the speakers A.Coworkers.B.Classmates.C.Neighbors7.How did the woman respond to the man's invitation A.She declined it.B.She accepted it.C.She hesitated.听下面一段对话,回答8、9题。8.What did the program say about the life in the future A.People's way of consumption will changeB.More supermarkets will come into existenceC.More free time will be available for people.9.What is the speakers'attitude to the program's opinion on shopping in the future A.Doubtful.B.Supportive.C.Indifferent.内江六中高二年级,英语学科试卷,第1页(共10页) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 四川省内江市第六中学2025—2026学年上期高二第一次月考英语试题(含答案) 内江六中高2027届高二上期第一次月考 - 印制版(最终定稿)(1).pdf 四川省内江市第六中学2025—2026学年上期高二第一次月考英语试题(含答案) 内江六中高2027届高二上期第一次月考 - 参考答案.docx