资源简介 Unit 1 Happy Holiday第 I 卷(选择题 共80分)第一部分 听力部分一、听力测试(共三节)第一节(共5小题,每小题1分,满分5分)听下面5个问题。每个问题后有三个答语,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听完每个问题后,你都有5秒钟的时间来作答和阅读下一小题。每个问题仅读一遍。( )1.A.It was fantastic. B.I went to the beach. C.How beautiful!( )2.A.Near my home. B.Yes,I'd love to. C.Next week.( )3.A.By bus. B.For two days. C.Went on vacation.( )4.A.In the library. B.The tour guide. C.Nothing special.( )5.A.A rainbow. B.To Wuhan. C.She felt bored.第二节(共7小题,每小题1分,满分7分)听下面7段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来作答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。( )6.When did they visit the old town A.Last month. B.Last year. C.This month.( )7.How long did Emma stay in the US A.Seven days. B.Ten days. C.Fourteen days.( )8.Which is a right time to visit the museum A.At 8:00 a.m. B.At 2:00 p.m. C.At 5:30 p.m.( )9.What does the man mean A.The trip won't last long. B.They'd better change their mind.C.They shouldn't change their plan.( )10.Why was the Victory Museum built A.To show beautiful artworks. B.To help make more money.C.To remember the fight against the Nazis.( )11.What would the man do next probably A.Go on another trip to a different mountain.B.Look for ways to improve his skills in taking photos.C.Share some of the photos with his friend.( )12.What did Yaming see during his trip to Mount Huangshan 第三节(共13小题,每小题1分,满分13分)听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给 出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答13至15三个小题。( )13.How does the man go to Shanghai A.By plane. B.By train. C.By bus.( )14.Why does the man go to Shanghai A.To visit his friends. B.To go on vacation. C.To learn Chinese.( )15.Who will the man visit A.His classmate. B.His uncle. C.His teacher.听下面一段对话,回答16至18三个小题。( )16.What is Anna worried about A.Her game. B.Her weight. C.Her schoolwork.( )17.What did Tom do in Australia A.He went hiking. B.He went swimming. C.He visited museums.( )18.What's the probable relationship between the two speakers A.Teacher and student. B.Mum and son. C.Friends.听下面一段对话,回答19至21三个小题。( )19.When will the visitors come A.In March. B.In April. C.In May.( )20.How many visitors are coming A.11. B.14. C.15.( )21.What will the visitors do on the second day A.Have a party. B.Visit the schools. C.Go to the Great Wall.听下面一段独白,回答22至25四个小题。( )22.When did the speaker go to Wuhan for a holiday A.Last Saturday. B.Last Sunday. C.Last summer.( )23.Who did the speaker go to Wuhan with A.Friends. B.Parents. C.Teachers.( )24.What did the speaker do first in Wuhan A.Ate hot dry noodles. B.Visited the Yellow Crane Tower.C.Walked along the Yangtze River.( )25.Why does the speaker like hot dry noodles A.They are cheap. B.They smell good. C.They taste special.第二部分 笔试部分二 、选 择 填 空(共10小题,每小题1分,满分10分)从 题 中 所 给 的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。( )26.—I hear many people want to experience amazing Wuhan.一 Where did you pick up the news A.Pardon B.Sorry. C.OK. D.Really ( )27.—Good morning,teacher!—Now,everyone, . Let's start the class with a short warm-up exercise.A.stand up B.sit down C.come on D.take care( )28.Which of the following underlined parts is different from the others in pronunciation A.dream B.ready C.need D.she( )29.—The park is so large.—Yeah,so follow your or you may lose your way.A.waiter B.guide C.scientist D.farmer( )30.—The song always me of the days we spent together in the countryside.—Yeah,those days were really unforgettable.A.searches B.praises C.records D.reminds( )31.—Why are you writing down all the things you buy —To my money and not spend too much.A.waste B.prepare C.give D.budget( )32.—The museum keeps so many old coins.—They are treasures from the Han Dynasty.A.ancient B.modern C.strange D.awful( )33.—You left the cinema early last night.What's up —There was interesting in the movie, so I got bored.A.nothing B.something C.everything D.anything( )34.—Why did the driver suddenly stop the car —He had to quickly in order not to hit the cat on the road.A.look for B.set off C.turn off D.turn around( )35.The word“picture-picture”in the sentence “The mountain village with its ancient streets and buildings was picture-picture."tells us .A.the scenery is not real B.the picture is about the sceneryC.the picture is very perfect D.the scenery is as beautiful as a picture三、完形填空( 共15小题,每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Last summer,I went on a trip to the mountains with my parents.It was a trip that left me with a(n)36 life lesson.When we 37 at the foot of the mountains,the sight of the tall hills excited me.We started climbing along a narrow road.At first,everything was easy.I was full of 38 and quickly walked ahead of my parents.However,after about an hour, I was so 39 that I was out of breath. 40 I wanted to give up and go back down.Just then, a little girl walked past me.She was probably no older than me.Although she was climbing 41 she showed no tiredness.Her 42 encouraged me.I thought to myself,“If she can do it,I can too." So.I took a short 43 drank some water,and started climbing again.During the rest of the climb, I 44 the top and took one step after another.Finally,I 45 it! Standing on the mountaintop,I felt great happiness.The landscape was amazing—the vast sky, the endless mountains, and the fresh 46 .This trip 47 me that even if things are hard,if we keep trying and never give up,we can solve problems and reach our goals.I'll never forget this lesson—it always 48 me to stay strong.I also realized that the 49 of a trip lies not only in the destination(目的地),but also along the way.This 50 made me more confident(自信的)to face future difficulties.( )36.A.important B.difficult C.comfortable D.healthy( )37.A.built B.relaxed C.arrived D.looked( )38.A.mind B.luck C.energy D.progress( )39.A.ready B.tired C.happy D.worried( )40.A.If B.So C.While D.And( )41.A.heavily B.slowly C.easily D.quietly( )42.A.spirit B.notice C.happiness D.praise( )43.A.blow B.order C.break D.goal( )44.A.looked for B.focused on C.laughed at D.stood up( )45.A.made B.explored C.watched D.forgot( )46.A.water B.air C.cloud D.rain( )47.A.taught B.lent C.changed D.brought( )48.A.hopes B.agrees C.asks D.reminds( )49.A.fight B.victory C.beauty D.peace( )50.A.direction B.promise C.vacation D.experience四 、阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下面三篇材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。A( )51.In which SECTION of a website can we read the news A.CULTURE. B.TRAVEL. C.FOOD. D.HEALTH.( )52.The best heading for the first piece of news would beA.Night Activities:From Star-watching to Picnics B.Reasons for Night TravelingC.Enjoy Night-time Travel D.Night-sky-related Activities( )53.What activities are about the trip in the second piece of news ①Red light therapy. ②Group hikes.③City tours at night. ④Full moon picnics.A.①② B.③④ C.①③ D.②④( )54.What does“Detour travel”mean according to the third piece of news A.Travelling to big and famous cities.B.Travelling to places far away from main sights.C.Travelling to smaller,less well-known places.D.Travelling to places along the railway.( )55.What do the three pieces of news have in common A.They all introduce new travel-related words.B.They all show different ways of travelling.C.They all tell us how to plan a travel budget.D.They all encourage people to travel alone.BYears ago,I was travelling around Australia with two friends.At that time,both friends had to leave early because of work,so I decided to travel to the Whitsunday Islands on my own.I got on a boat.Everyone on the boat was with friends except me.Not wanting to talk to strangers, I decided to take photos.The back of the boat was a good place to catch the wonderful scenery of the sea.I walked there and saw a metal box standing there.I put my arms on it,without knowing it was a hot barbecue(烧烤架)!"Oh, it hurts!"crying in pain(疼痛),I moved my arms away at once.Although there weren't marks on my arms,I was in great pain.And I didn't even have friends with me. I sat by myself,trying not to cry.Finally my arms turned purple.People on the boat saw this and came to help me.One girl gave me a special scald cream(烫伤膏). After using it, I felt much better.And a little boy gave his seat to me...I could enjoy the beauty of the Whitsundays,talk to strangers on the boat and have fun with them.It's not the common way to meet people,but it shows even hurting your arms can become part ofyour trip, and make your trip better in the end.( )56.In which place did the writer get hurt ( )57.Which of the following is TRUE according to the passage A.The writer liked talking with strangers.B.A metal box is in the middle of the boat.C.The writer walked to the back of the boat to take photos.D.The writer wanted to put his hands on the metal box again.( )58.What does the underlined word "it"refer to A.The seat B.The boat. C.The hot barbecue. D.The scald cream.( )59.How did the people on the boat help the writer after he got hurt a.They called 911 for help. b.A girl gave him a special scald cream.c.They sent him to the hospital. d.A boy gave his seat to him.A.a&b B.b&d C.a&d D.b&c( )60.The writer wrote this passage to________.A.give advice on how to travel on our own B.tell us the importance of friendshipC.show probable dangers during a trip D.share what he learned from a tripCHigh in the cloudy Yunnan Province, there is a wonderful mountain—Ailao Mountain.This beautiful place is perfect for people who love nature.Ailao Mountain rises from the ground.It shows the great power of nature.Its peaks(山峰)are veryhigh, more than 3,000 metres.They are often full of clouds.When we climb the mountain,we feel the peace and beauty of the wild nature.★ There are a lot of thick forests.Some very old and tall trees are like quiet watchers of time. Green rocks and waterfalls make the place look like a magic world.It seems that nature draws a beautiful picture here.When we move further into the mountain,we can see different kinds of wild animals.Clouded leopards and the endangered Yunnan snub-nosed monkeys live here.These special animals get used to the land and live well here.We can also hear birds singing all around.Colourful birds fly from a tree to another, and they make the green forest more beautiful.The cultural traditions of Ailao Mountain are also very interesting.Some ethnic minority groups(少数民族)live here, such as the Yi,Hani,and Dai.Each group has its own special traditions and way of life.When we visited the mountain villages, the people here welcomed us with big smiles warmly. They were happy to share their stories and customs(风俗)with us.Ailao Mountain is a place where nature and culture meet.It's a perfect place for tourists to explore nature and experience the rich culture of its people.( )61.What BIG question does Paragraph 2 answer A.What is Ailao Mountain like B.Why is Ailao Mountain well-known C.Where is Ailao Mountain D.How many peaks does Ailao Mountain have ( )62.Which of the following can be put in ★ A.Ailao Mountain has a long-standing history.B.Ailao Mountain is well-known for its many plants.C.Ailao Mountain is home to wild animals.D.Ailao Mountain is a must-visit place for young people.( )63.What can we know about Ailao Mountain from the passage A.Its peaks are less than 3,000 metres. B.There are few plants and animals there.C.People in the mountain villages are friendly. D.It's always sunny on the mountain.( )64.How do the people in Ailao Mountain villages welcome visitors A.By giving expensive gifts.B.By singing and dancing.C.By sharing their stories and customs coldly.D.By welcoming them with big smiles warmly.( )65.What is the best title of the passage A.Yunnan Province —A Beautiful Place B.Nature and Culture in Ailao MountainC.How to Explore Mountains Safely D.Wild Animals in Ailao Mountain第Ⅱ卷(非选择题 共40分)五、词与短语填空(共5小题,每小题2分,满分10分)阅读下面短文,然后用下面方框中所给的单词或短语填空,使短文在结构、语意和逻辑上正确。 (提示:方框中有两个单词或短语是多余的。)buildings/show/exploring/parks/take your breath away /strange/comfortableAre you ready for an unforgettable vacation Head to Wudang Mountain in Hubei! Its landscapeis amazing and will surely 66. .The tall mountains and ancient 67. create a beautiful picture, especially in the mist(薄雾).You can stay in 68. guesthouses. After 69. , you might find somewhere quiet to enjoy the sight On sunny days after rain, rainbows often 70. up.It's not just anywhere —Wudang Mountain is a perfect place for a fantastic trip!六 、综合填空(共10小题,每小题1分,满分10分)阅读下面短文,根据上下文或括号内单词等提示,在空白处填入适当的单词或括号内单词的适 当形式。Last December 22, my parents and I visited Iceland.This country only gets about four 71.______ (hour)of sunshine a day in December.The next morning,when we left for our glacier(冰川)hike at 8:00 a.m.,it was very dark.It felt like we were travelling 72.______ night.Before the hike,our guide asked us 73.______ (wear)special shoes.This way,we wouldn't fall74.______ (easy).He also told us what to pay attention to and showed us how to climb up the glacier before 75.______ (start)to climb it.On the third day, we visited 76.______ old lava tunnel(熔岩隧道).A volcanic eruption(火山喷 发) 77.______ (create)the tunnel long ago.The dried lava took on many amazing shapes.Iceland is home to more than 130 such volcanoes.Around 1:00 a.m.on our 78.______ (four)day, we were all in a deep sleep when the hotel front desk woke us up to see the Northern Lights.We were 79._______(surprise)by the sight.The green, purple,red and yellow lights were fantastic.It was like these lights were dancing in the sky.After more than half an hour,the light show stopped.We went back to bed, 80.______ I was still super excited!七、书面表达( 共1大题,满分20分)假如你是李华,你校英文校刊正在开展“Travelling” 的主题征文活动。请你根据下面提示,以 “An Unforgettable Travelling”为题,用英语写一篇短文投稿,谈谈你的一次难忘的旅行经历和你对 旅行的看法。Which is your unforgcttable travelling Where did you go for travelling What did you do there Something more about it.注意:文中不得透露个人真实信息;词数100词左右;标题已给出,不计入总词数。An Unforgettable Travellingunit 1 Happy Holiday听力材料 第一节听下面 5个问题 。每个问题后有三个答语 , 从题中所给 的A、B、C三个选项中选出最佳选项 。听完每个问题后, 你都有5秒钟的时间来作答和阅读下一小题。每个问题 仅读一遍。Text 1 How was your holiday Text2Would you like to visit yichang Text 3 What did you do in Enshi Text 4 Who told you the stories about the war Text 5 Where did Emma go on vacation 第二节听下面 7段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项 。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来作答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 6W: The old town was really excellent.M: yeah. I still remember we went there last month.Text 7W: Hi, I heard Emma went on a trip. Where did she go M: she went Back to the Us. And she stayed there for ten days.Text 8M: Hello Cindy. The science museum is open next week from 10:00 a.m. to 5:30 p.m. Would you like to go for a look together W: Great.Text 9W: If it rains tomorrow, we may give up the idea of having a trip in East Lake.M: oh, I don ’t think it ’ll last long. The weather report says it will Be sunny at around nine.Text 10W: Do you know the Victory Museum in Moscow M: yeah. It was Built to remember their fight against the Nazis during the war.Text 11W: How was your trip to shennongjia M: It was amazing! But I ’m not really good at taking photos so I didn’t take many good photos of the landscape there.Text 12W: Did you go to Mount Huangshan, yaming M: yes. I saw the Beautiful sea of clouds and lots of strange stones.第三节听下面 4段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题 , 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5 秒钟; 听完后, 各小题将给出 5秒钟的作答时间, 每段对话或独白读两遍。听下面一段对话 , 回答13至15三个小题。Text 13W: Good morning, sir. Is this your first visit to shanghai By air M: yes, it is.W: And how long are you going to stay here M: For a week. I ’m on vacation.W: Do you have any friends in shanghai M: yes. And I ’m going to see my teacher, too. He taught me Chinese when he was in America.W: oh, I think he ’ll Be very happy to see you.听下面一段对话 , 回答16至18三个小题。Text 14M: Hey, Anna. Long time no see. How was your holiday in Chengdu W: Not Bad. The only problem is that I put on three kilos.I ’m worried about it.M: Really I guess you ate a lot of sichuan food.W: That ’s true. Did you do anything interesting, Tom M: yes. I joined a summer camp in Australia and stayed therefor ten days.W: sounds great. What did you do there M: We went hiking in the wild and played some team games together. It was a wonderful experience for me.听下面一段对话 , 回答19至21三个小题。Text 15W: I got the final information about the visitors this morning.M: When are they coming W: They will come in April.M: okay. How many visitors are coming, eleven or fifteen W: Eleven.M: Good. We have two weeks to get everything ready. Here is my advice. On the first day we ’ll have a welcome party. Then they can visit the schools on the second and third days.W: That will Be nice. What about the last day M: why not take them to the Great wall I ’m sure they will like it.听下面一段独白 , 回答22至25四个小题。Text 16Last summer, I spent an unforgettable holiday in wuhan with my parents. The trip was filled with wonderful moments. we visited the famous yellow Crane Tower first. standing there, I felt like travelling back in history. Then, we walked along the yangtze River and enjoyed the beautiful sight. The most exciting part was trying local snacks. Hot dry noodles were my favourite! They tasted really special. wuhan is a city full of warmth. I hope I can visit it again someday.一、1~5 ABCBB 6~10ABBCC 11~15 BCABC 16~20 BACBA 21~25 BCBBC二、26. D 解析考查情景交际。Really 用于对听到的 消息表示惊讶 , 符合语境对“很多人想体验武汉”的消 息感到意外, 并询问消息来源 , 故选D。27. A 解析考查动词短语辨析。根据“Let ’s start the class with a short warm-up exercise”可知, 老师让学生起立进行课前热身, 故选A。28. B 解析考查元音字母(组合)发音辨析 。A.dream、 C.need、D.she中画线部分均发长元音/i:/;B.ready中 画线部分发短元音/e/ , 与其他选项不同, 故选B。29. B 解析考查名词辨析。“follow your guide”表示“跟 随导游”, 与“ 公园很大, 可能迷路”的语境匹配, 故 选B。30. D 解析考查动词辨析。“remind sb. ofsth.”表示“使 某人想起某事”, 符合语境“歌曲让人想起在乡下的日 子”, 故选D。31. D 解析考查动词辨析 。budget意为“规划预算”, 与 “记录购买物品以避免超支”的语境一致 , 故选D。32. A 解析考查形容词辨析 。“ancient treasures”表示 “ 古代珍宝 ”, 与“ 博物馆的汉代古币 ”语境匹配 , 故 选A。33. A 解析考查不定代词辨析 。根据“I got bored”可知 没有有趣的内容 , 故选A。34. D 解析考查动词短语辨析 。“had to turn around quickly”表示“ 不得不快速转向”, 符合“ 避让路上的 猫”的紧急情境 , 故选D。35. D 解析考查习语。“picture-picture”为合成词, 此处 表示“如图片般美丽的”, 整句意为“ 山村及其古老的 街道和建筑美如画”, D选项the scenery is as beautiful as a picture(风景美如画卷)与词义一致 , 故选D。三、【文章大意】本文是一篇记叙文 。文章主要介绍了去 年夏天 , 作者和父母去爬山的旅游经历。这次旅行让作者明白, 即使事情艰难, 只要坚持不放弃就能达成目标, 也意识到旅程的美好不仅在于目的地, 还在于沿途的风景, 这段经历让作者更有信心面对未来的困难。36. A 解析根据下文可知 , 这次旅行给作者带来了一个 “ 重要的(important) ”人生教训 , 故选A。37. C 解析根据“at the foot of the mountains”可知, 这里 表示到达山脚下 , 故选C。38. C 解析根据“At first, everything was easy”以及 “ quickly walked ahead of my parents”可知 , 一开始一切都很容易 , 作者走在父母前面 , 说明作者充满“精力(energy) ”, 故选C。39. B 解析根据“I was so . . . that I was out of breath”可知 , 作者太累了以至于气喘吁吁 , 故选B。40. B 解析根据前文作者疲惫以及“ . . . I wanted to give up and go back down”可知, 作者想要放弃然后下山 , 前后是因果关系, 用连词so(所以) , 故选B。41. B 解析根据“Although ”以 及“she showed no tiredness”可知, 尽管小女孩爬得慢(slowly) , 但她没有表现出疲倦, 故选B。42. A 解析根据“I thought to myself,‘ If she can do it, I can too ’”, 可知, 小女孩的“精神(spirit) ”鼓励了作者 , 故选A。43. C 解析根据“drank some water, and started climbing again”可知, 作者喝了些水然后又开始爬山 , 说明作者短暂“休息(break) ”了一下 , 故选C。44. B 解析根据“During the rest of the climb”以及“took one step after another”可知, 在剩下的爬山过程中, 作者一步一步地爬 , 说明作者“专注(focused on) ”于山顶 , 故选B。45. A 解析 根 据“standing on the mountaintop, I felt great happiness”可知, 作者站在了山顶, 所以是“成功做到(made it) ”了 , 故选A。46. B 解析根据“standing on the mountaintop”以及“the vast sky, the endless mountains”可知 , 站在山顶上 , 能感受到广阔的天空、无尽的山脉和新鲜的“空气 (air) ”, 故选B。47. A 解析根据“even if things are hard, if we keep trying and never give up, we can solve problems and reach our goals” 可知, 这次旅行 “ 教会(taught) ”了作 者一个道理 , 故选A。48. D 解析根据“I ’ll never forget this lesson”可知 , 这个教训总是“提醒(reminds) ”作者要坚强 , 故选D。49. C 解析根据“not only in the destination, but also along the way”可知 , 作者意识到旅程的“ 美好 (beauty) ”不仅在于目的地, 还在于沿途, 故选C。50. D 解析根据前文描述的这次爬山旅行的经历可知 , 这次“ 经历(experience) ”让作者更有信心面对未 来的困难, 故选D。四、【文章大意】本文是一篇应用文。文章主要介绍了夜间旅游、围绕长寿活动的旅行、绕道旅行这三种旅行趋势。51. B 解析推理判断题 。文章主要介绍了夜间旅游 、 围绕健康长寿活动的旅行以及绕道旅行这三种旅行 相关内容 , 所以最有可能在网站的“旅行(TRAVEL) ” 版块读到 , 故选B。52. C 解析最佳标题题。第一段主要讲述了夜间旅游 (noctourism)的概念, 人们通过在夜间进行观星、夜间城市游览、满月海滩野餐等活动来享受夜晚旅行的美好 , C选项“享受夜间旅行”能够全面概括该部分主旨 , 故选C。53. A 解析细节理解题。根据第二则新闻“more people would like to plan their trips around activities like red light therapy and group hikes to help them live longer”可知 , 与该部分旅行相关的活动是红光疗法(①)和集体徒步(②) , A选项正确。③夜间城市游览 和④满月野餐是“noctourism” 部分的活动 , 故选A。54. C 解析推理判断题 。从“Discover small wonders Nearby”部分的“Detour travel means going to smaller, less famous places close to the main sights”可知, 绕道 旅行指的是前往靠近主要景点的较小且不太知名的 地方 , 故选C。55. B 解析主旨归纳题 。文章主要介绍了夜间旅游、围绕健康长寿活动的旅行、绕道旅行这三种不同的旅行方式 , 故选B。【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述作者 独自去圣灵群岛旅行, 但意外被烫伤, 一个女孩给了作者烫伤膏, 作者感触旅行中发生的插曲也是旅行的一部分, 可以让你的旅行更美好。56. C 解析图文理解题 。根据第二段及第三段可知, 作者是在船上烫伤的, 故选C。57. C 解析细节理解题。根据“I decided to take photos. The back of the boat was a good place to catch the wonderful scenery of the sea”可知作者去船尾拍 照 , 故选C。58. D 解析代词指代题。根据“one girl gave me a special scald cream”及“I felt much better”可推知 , 此 处it指代烫伤膏 , 故选D。59. B 解析细节理解题 。根据倒数第二段中的描述 , 作者受伤之后, 船上的人就来帮助作者了 , 女孩给他烫伤膏、男孩让座给他 , 故选B。60. D 解析写作意图题。通读全文可知 , 作者分享了 一次他旅行的经历, 由于在船上被烫伤, 一个女孩给了作者烫伤膏, 作者感触旅行中发生即使像烫伤了胳膊这样的小插曲也会成为旅行的一部分, 可以让你的旅行更美好 , 故选D。【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了云南的哀牢山 , 包括其美丽的自然景观以及有趣的文化传统。61. A 解析段落大意题 。第二段描述了哀牢山拔地而起 , 展现出大自然的强大力量, 山峰很高(超过3 000 米)且常云雾缭绕, 人们爬山时能感受到自然的宁静 与美丽。这些内容都是在描述哀牢山的样子, 回答了 “ 哀牢山是什么样的”这个问题 , 故选A。62. B 解析句子还原题 。 ★ 后面的内容提到有很多茂密的森林, 一些古老高大的树木等, 主要围绕哀牢山 的植物展开。B选项“Ailao Mountain is well-known for its many plants(哀牢山因其众多植物而闻名) ”起 到承上启下的作用 , 故选B。63. C 解析推理判断题 。根据第五段“when we visited the mountain villages, the people here welcomed us with big smiles warmly. They were happy to share their stories and customs with us”可知 , 当地人很友好 , 故 选C。64. D 解析细节理解题。根据第五段“when we visited the mountain villages, the people here welcomed us with big smiles warmly”可知 , 哀牢山村庄的当地人是 热情地带着灿烂的笑容欢迎游客的 , 故选D。65. B 解析最佳标题题 。文章主要介绍了哀牢山的自 然景观 , 如山峰、植物、动物 , 还介绍了其丰富的文化传统, 如少数民族的生活方式和风俗等。B选项“哀牢山的自然与文化”, 既涵盖了自然方面, 又包括文化方面, 能很好地概括文章内容 , 故选B。五、66. take your breath away 67. buildings fortable 69. exploring 70. show六、【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作 者一家在冰岛的旅行经历, 包括冰川徒步、熔岩隧道 参观和观赏北极光等。71. hours 解析数词four后接名词复数 , 故填hours。72. at 解析固定短语“at night”表示“在夜晚”, 故填at。73. to wear 解析“ask sb. to do sth.”为固定搭配, 意为 “ 要求某人做某事”, 故填to wear。74. easily 解析修饰动词需用副词 , 故填easily。75. starting 解析“before”为介词 , 后接动名词形式 , 故 填starting。76. an 解析“old”以元音音素开头, 泛指“一个古老的 熔岩隧道”, 需用不定冠词, 故填an。77. created 解析根据“long ago”可知动作发生在过去 , 用一般过去时 , 故填created。78. fourth 解析表示“第四天”需用序数词 ,“four”的序 数词为fourth , 故填fourth。79. surprised 解析“be surprised by”为固定短语 , 意为 “ 对……感到惊讶”, 故填surprised。80. but 解析前后句为转折关系 , 意为“我们回到床上 , 但我仍然非常兴奋”, 故填but。七、An unforgettable TravellingI really love travelling. Among all the trips, the one to Beijing is truly unforgettable.Last winter holiday, I went to Beijing with my parents. First, we visited the Great Wall. Standing on it, I was amazed by its fantastic sight. We took many pictures there. Then, we went to the Forbidden city. The red walls and golden roofs were so amazing. I felt like I travelled back to ancient times.Food in Beijing was the best part of the trip. We tried Beijing roast duck. The crispy skin and tender meat were truly delicious. We also had some local snacks like baozi and jianbing, which were really mouth-watering.Travelling is not just about seeing new places. It ’s a great way to learn about different cultures. Every journey is a new experience full of surprises and unforgettable moments. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 unit 1 .mp3 Unit 1 Happy Holiday.docx