河北保定市2025—2026学年九年级英语上册期中考试模拟题(含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

河北保定市2025—2026学年九年级英语上册期中考试模拟题(含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

河北保定市2025—2026学年九年级英语上册期中考试模拟题
【考试范围:Unit1-Unit5】
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、听力选择(满分25分)
1.A.line B.lie C.lay
2.A.$90,000. B.$9,000. C.$900.
3.A.flower B.fever C.farmer
4.A.The boy is careful enough.
B.The boy isn’t good at English.
C.The boy always makes mistakes.
5.A.Jack was late for school again.
B.Jack didn’t want to be late for school.
C.Jack had to arrive late for school.
6. A.I believe you. B.I’m sorry to hear that. C.Sorry, I can’t follow you.
7. A.That’s all right. B.You are welcome. C.That’s wrong
8.A.Never mind. B.You are welcome. C.Sorry, I won’t.
9.A.That’s right. B.It’s very kind of you. C.No, you won’t.
10.A.Much better. B.That’s all right. C.It’s nothing serious.
11.How long has Rose’s mother taught in the school
A.For 10 years. B.For 20 years. C.For 30 years.
12.What does Rose’s mother do for her students
A.She helps them with their studies.
B.She looks after them.
C.She takes them to travel.
13.Which does the man like best
A.The car. B.The plane. C.The computer.
14.What special shoes does the man want to invent
A.Shoes with lights. B.Shoes with fast wheels. C.Shoes with special heels.
15.What does the girl think of Peter’s lantern
A.Expensive . B.Beautiful. C.Amazing.
16.When did Peter’s grandpa start to make lanterns
A.At the age of 20. B.At the age of 50. C.At the age of 70.
17.When will the girl go to Peter’s home
A.On Thursday. B.On Saturday. C.On Sunday.
18.How long did the competition last
A.Two days. B.Three days. C.Five days.
19.What was the English teacher’s advice for Jim
A.Reading more books.
B.Watching news on TV.
C.Looking for information online.
20.What was the result of the competition
A.Jim won. B.Jim did badly. C.Jim gave up halfway.
21.What is the speaker mainly talking about
A.The importance of the Internet.
B.Jim and the speech competition.
C.The development of our motherland.
22.Where is the study made
A.In colleges. B.In high schools. C.In primary schools.
23.What can standing desks help students do
A.Lose weight. B.Grow taller. C.Be more relaxed.
24.What do many teachers think of the standing desks
A.They make students tired in class.
B.They make students listen more carefully.
C.They make students go around easily in class.
25.What do a few teachers worry about
A.It’s tiring to stand long.
B.It’s bad for students’ health.
C.It’s hard to watch every student.
二、听力填空(满分5分)
Information SheetWhen: at the age of 26 Reason: some friends missed many 27 shots (投篮) Get help from: his 28 Experiences: joined a(n) 29 competition sold his tool to a(n) 30
三、完形填空(满分10分)
Our beautiful daughter Lara was very unhappy for months. She was 31 all the time and hurtful to the whole family. Her brother couldn’t 32 being in the same room with her. Our home was no longer a home.
After consideration, we had to send her to a wonderful 33 . What a beautiful and alive place! The teachers meeting us were like warm clothes on a 34 day. But Lara said, “I never want to see your face again.” This hurt my heart.
For five months we didn’t 35 Lara—not a card, not a call, nothing. I called the school almost every day. 36 , a written letter arrived from Lara, thanking me for her new clothes. I was excited to read it. Then our communication got better, leading to our first 37 .
The love and teaching of the 38 began to pay off. Each time we came for a visit we saw more improvement in Lara. I could see her face softening, the anger and the hardness were gone. And she discovered she had a beautiful voice. She took every chance to sing. The more she 39 , the more confident (自信的) she felt. She slowly began to love herself.
Lara’s graduation (毕业) from the school was a time of pride and love. Lara truly found her 40 . She graduated with a bachelor’s degree (学士学位) in music and singing performance.
31.A.busy B.sleepy C.proud D.angry
32.A.stand B.help C.mind D.consider
33.A.camp B.school C.factory D.hospital
34.A.cold B.cloudy C.hot D.sunny
35.A.care for B.hear from C.look for D.talk about
36.A.Luckily B.Naturally C.Normally D.Honestly
37.A.card B.call C.letter D.visit
38.A.humans B.parents C.teachers D.neighbors
39.A.rested B.smiled C.sang D.learned
40.A.voice B.family C.symbol D.music
四、短文填空(满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式(每空不多于两词)。
I had a chance to give some students speaking lessons. The shy and 41 (silence) students made me think of myself.
I was 42 shy boy and born with a speech problem. It took 43 (I) six years to have pronouncing classes. One day I decided 44 (make) my voice heard. I joined a debate (辩论) team to practice my speaking skills. At 45 (one) I stuttered (结巴) many times. However, after thinking over, I started using the 46 (tool) I learned: practice and time. They were really 47 (help). A few months later, I was still nervous, 48 I was different. I knew 49 to do next. I always kept trying. Then I found I became a good English 50 (speak).
I shared my experience 51 my students. As time passed, they began to try and practice. In the last class, I saw 52 (everyone) confidence (信心 ). And they 53 (dare) to speak their ideas out! I really felt 54 (proud) than before.
Everyone will become better if he 55 (face) himself bravely. With courage, time and practice, everyone can do better.
阅读理解(满分30分)
A
Do you like these three inventions Please choose your favorite one.
The red tricycle can run on land. It can also fly in the air. Both can go up to200 km/ h. Its name is PALV. A Dutch company made it.
A truck is so large. Cars behind it can’t see the front road. It’s dangerous to pass the truck. The Safety Truck solves this problem. A camera is on the front and a video wall is on its back. Cars can see the front road through the video wall.
Many people love walking. It’s good for our health. How can we make walking more fun A Japanese company invented a walking bicycle. When we walk on it, it moves. It is faster than walking.
56.If the traffic is busy on the road, you can take ________ to your office quickly.
A.PALV B.the Safety Truck
C.a walking bicycle D.a car
57.Which is NOT right about the Safety Truck
A.There is a camera on its front.
B.A video wall is on its back.
C.It’s smaller than the normal truck.
D.Cars can keep safe through the video wall.
58.Which of the following is NOT mentioned about the walking bicycle
A.We can walk more quickly by it.
B.It can keep us safer.
C.It can help us be healthier.
D.It can help us have fun walking.
B
Summer holiday is coming. What is the most welcoming food Of course! It is ice cream. Can you make ice cream yourself Let’s follow the instructions below and have a try. You will need: a glass of milk 112 gram (克) of cream 1/4 spoon of vanilla (香草) 4 spoons of sugar a few drops of food coloring lots of ice and salt small and large freezer bags (冷藏袋) What to do: Step 1 Put the milk, cream, flavoring (调味料), food coloring and sugar into the small freezer bag and shut it (be sure it is closed completely).
Step 2 Put about a cup of ice into the large bag and cover the ice with a small handful of salt. Put the small bag into the larger bag. Step 3 Add some more ice and salt until the bag is almost full. Step 4 Shut it and then carefully hold the opposite side of the bag and shake the bag for about 5—8 minutes. Step 5 Open the larger bag and take out the smaller bag—it should be full of ice cream! Step 6 Open and enjoy! The science of ice cream: When you add salt to the ice, the chemistry between the two force the ice to melt. Before the ice can melt, it need to borrow heat from the objects around it. This is called an endothermic process (吸热过程). When all the things in the small bag get colder, they freeze up into ice cream.
59.Where should you put the milk and cream into
A.A cup. B.A spoon. C.A freezer bag. D.A large glass.
60.How long will you shake the large bag after it is shut
A.For 4 minutes. B.For 7 minutes. C.For 10 minutes. D.For 12 minutes.
61.What will happen when the things in the small bag get colder
A.They will turn salt into ice. B.They will freeze up into ice cream.
C.They will be covered with ice. D.They will borrow heat from other objects
62.What is the passage mainly about
A.How to make ice cream by yourself. B.What to do when you make ice cream.
C.How to make ice cream more delicious. D.What you need when you make ice cream.
C
Everyone likes living in a clean and comfortable environment. If the environment (环境) are bad, it will affect (影响) our body, and make us not feel well. Sometimes we may be terribly ill. At that time we don’t want to work, and we have to stay in bed and rest at home. So the environment is very important to us.
It’s germs (细菌) that makes us ill. There are germs everywhere, they are very small and you can’t find them with your own eyes, but you can see them with a microscope (显微镜). They are very small and there may be hundreds of them on a very small thing. Germs can always be found in dirty water. When we look at dirty water under the microscope, we shall see them in it. Germs can also be found in air and dust (灰尘). If you cut your finger, some of the dust from the floor may go into it, and you will have much pain in it. Sometimes the germs will go into all of your body, and you will have pain everywhere.
To keep us healthy, we should try our best to make our environment become cleaner and tidier. This needs us to act together.
63.The writer tells us that ________.
A.we like working when we are ill B.germs can’t live in the water
C.we can’t feel ill if the environment is bad D.we feel well when the environment is good
64.Germs are ________.
A.very small things that you can’t see with your eyes B.the things that don’t effect people
C.the things that you can find with your eyes D.the things that are very big
65.How will you feel if germs go into the finger that is cut
A.I will feel nothing. B.I won’t mind.
C.I will feel tense. D.I will feel painful.
66.From the passage we know that ________.
A.environment doesn’t affect our life B.we don’t need to improve our environment
C.germs may make us ill D.if the environment is better, germs will be more
D
Tom has a happy family. Here are some rules (规矩) in his family.
Keep healthy. Being healthy is important. Tom’s family do sports for one hour every day. Tom is in the school swimming club. And his parents run every morning.
Evening time is family time. They can’t watch TV or play computer games after dinner. The family usually sit on the sofa and talk. Tom always talks about his schools and friends. Sometimes they take a walk together.
Share the housework. In the family, everyone should help do the housework. When Tom finishes his homework, he cleans his own bedroom. Sometimes he helps his parents clean the house.
Always say “I love you” and “Thank you”. Tom says “I love you” to his parents in the morning before he goes to school, and at night before he goes to bed. His parents say it to him, too. When Tom helps his mother, she says “Thank you”. They show their love and thanks all the time.
Because of these family rules, they live a better and happier life.
67.How many rules are there in Tom’s family
A.2. B.3. C.4. D.5.
68.What does Tom’s family usually do in the evening
A.Watch TV. B.Play computer games.
C.Sit on the sofa and talk. D.Take a walk.
69.Which of the following is NOT true
A.Tom’s family do some exercise every day to keep healthy.
B.Tom doesn’t watch TV after dinner.
C.When family members help each other, they will say “Thank you”
D.Only Tom’s mother does the housework.
70.In which part (部分) of the newspaper can we find the text
A.School life. B.Family life.
C.After-school activities. D.Fun clubs.
六、任务型阅读(满分10分)
阅读下面短文,简略回答1—5题。
Where does your food come from How is it made In the past, many people worried about food safety (安全). But food safety is not a new worry. In 1906, Upton Sinclair wrote The Jungle. The book is about the story of a poor family in Chicago. It also shows that some people prepared food in the dangerous ways. People were so worried that the U.S. started testing food.
These days, most food in the world is safe. The reason is that laws control where food comes from and how people prepare food. Laws are important. But it’s more important to make sure people follow the rules. A good food safety system keeps people safe. It also helps them eat healthy food. And labels on food give people important information. Then they can make good choices about their food.
Food safety systems are useful. But there can be problems. Sometimes people make mistakes. For example, a truck might carry eggs and then ice cream. The ice cream could make people sick when the truck isn’t cleaned (被清理) before carrying it. Other problems are not mistakes. Sometimes companies break rules to make more money. When this happens, people don’t know if their food is safe.
As we all know, food is really important in our everyday life. We should take action to make food safer!
71.What were many people worried about in the past
72.Who wrote “The Jungle”
73.Why is the most food safe now
74.Which word means “标签” in Paragraph 2
75.What do you think of the food safety systems
七、补全对话(满分10分)
A: Good morning, Doctor.
B: Good morning, boy. 76
A: I’ve got a toothache.
B: 77
A: Since last night.
B: Let me check it. Open your mouth, please. 78
A: Yes. Sweet food is my favorite. Is my tooth okay
B: Nothing serious.
A: 79
B: Please remember to brush your teeth at least twice a day.
A: OK. I’ll do as you say. But it still hurts now.
B: I’ll give you some medicine. Take it after meals three times a day.
A: 80 .
八、书面表达(满分15分)
81.为了增强安全意识,提高自我保护能力,全国中小学生安全教育日到来之际,你校将开展以“安全”为主题的英语演讲比赛。请根据以下要点提示写一篇演讲稿。
School be careful, run after…
Traffic traffic rules, on the sidewalk…
Food eat healthy food, form good eating habits…
注意:
(1)短文须包括提示中的所有要点,可适当发挥。
(2)文中不得出现真实的地名、校名和人名。
(3)词数80个左右(开头已给出,不计入总词数)。
As teenagers, we should always keep safe in our mind.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.B
【原文】Don’t lie on the ground.
2.A
【原文】The boy has made $90,000 by selling newspapers.
3.B
【原文】Tom got a fever yesterday.
4.A
【原文】The boy is so careful that he makes few mistakes in English.
5.B
【原文】Tom didn’t want to arrive late for school.
6.C
【原文】What should you say when you don’t catch others’ words
7.A
【原文】Sorry, I took your umbrella by mistake.
8.C
【原文】I’m afraid you can’t smoke here, sir.
9.B
【原文】Let me get the medicine for you.
10.A
【原文】How are you feeling now, Jack
11.B 12.A
【原文】M: Is your mother a writer, Rose
W: No, she is a teacher. She has taught in the school for 20 years.
M: Wow, 20 years. Your mother must have a lot of students.
W: Yes, she is kind to her students, and she often helps them with their studies.
Q: How long has Rose’s mother taught in the school
Q: What does Rose’s mother do for her students
13.A 14.C
【原文】W: Which do you like best, the car, the plane or the computer
M: The car. Because it helps people go farther and faster. What about you
W: The computer. Because it can help people do a lot of work. What would you like to invent
M: I’d like to invent shoes with special heels. I want the heels can change the style of the shoes.
W: Wow, I want to invent shoes with lights.
M: Sounds interesting. Let’s work hard together to invent them.
Q: Which does the man like best
Q: What special shoes does the man want to invent
15.B 16.A 17.B
【原文】W: What a beautiful lantern! Did you make it by yourself, Peter
M: No, actually I got it from my grandpa. He has made lots of lanterns for the coming Lantern Festival.
W: Wow, that’s amazing. How old is your grandpa
M: He is seventy now, but he started to make lanterns at the age of twenty. So it’s simple for him.
W: I wish I could have such a lantern.
M: Well, you can come to my home this Saturday and choose one.
W: Really Thank you very much.
Q. What does the girl think of Peter’s lantern
Q. When did Peter’s grandpa start to make lanterns
Q. When will the girl go to Peter’s home
18.B 19.C 20.A 21.B
【原文】
Last month, our school held a speech competition. It was about the development of our motherland. It lasted three days. And nearly 100 students took part in it. My classmate Jim took part in it for our class. Before the competition, he was nervous because he didn’t know how to prepare for it. Our English teacher told him to search for information on the Internet. Thanks to this suggestion, Jim got to know more about the development of our motherland. He was surprised at her great changes and felt proud. He spent five days preparing for it and finally won the first prize. Jim was very happy about the result.
22.C 23.A 24.B 25.C
【原文】 Usually, there are chairs and desks in every classroom. But a study says, maybe students won’t need chairs anymore. A research team has made a study in primary schools. They find that if children use standing desks, they can finish their classwork better than those who sit. Many studies show that standing desks can help students lose weight and keep fit. Many teachers say using standing desks makes students listen more carefully. But a few teachers have their worries. It is not easy for them to see what every student is doing in class. Some parents also worry about it. They think the children will be tired if they stand long.
Q. Where is the study made
Q. What can standing desks help students do
Q. What do many teachers think of the standing desks
Q. What do a few teachers worry about
26.9/nine 27.easy 28.father 29.invention
30.boss
【原文】
People can always get new ideas from life. At the age of nine, Chris invited a basketball training tool for children. One day, when Chris was playing basketball with his friends in the sports center, some of them missed many easy shots. Then he came up with a good idea, and he told his father about it. With his father’s help, Chris invented the tool successfully. He painted two hands on a basketball. The hands showed the players the best way to hold a basketball. Later on, he joined an invention competition. But he didn’t win. Then he tried to sell his invention. One and a half years later, a boss bought his tool. From then on. The tool has become popular.
31.D 32.A 33.B 34.A 35.B 36.A 37.D 38.C 39.C 40.D
【导语】本文主要讲述作者的女儿Lara在家里总是生气,所以作者把女儿送到一个学校,一开始,Lara不和家里联系,直到后来,Lara才回信,慢慢地Lara改变了很多,也开始爱自己。
31.句意:她一直很生气,伤害了全家。
busy忙碌的;sleepy困乏的;proud骄傲的;angry生气的。根据下文“I could see her face softening, the anger and the hardness were gone.”可知,此处指生气。故选D。
32.句意:她哥哥无法忍受和她在同一个房间里。
stand忍受;help帮助;mind介意;consider考虑。根据上文“hurtful to the whole family”可知,Lara伤害了全家,所以此处指无法忍受和她在同一个房间里。故选A。
33.句意:经过深思熟虑,我们不得不把她送到一所很棒的学校。
camp营地;school学校;factory工厂;hospital医院。根据下文“The teachers meeting us…”以及“Lara’s graduation (毕业) from the school was a time of pride and love.”可知,此处指学校。故选B。
34.句意:迎接我们的老师就像寒冷日子里的保暖衣服。
cold寒冷的;cloudy多云的;hot炎热的;sunny晴朗的。根据“The teachers meeting us were like warm clothes on a…day.”的语境可知,此处表示比喻,指像寒冷日子里的保暖衣服。故选A。
35.句意:五个月来,我们没有收到Lara的消息——没有卡片,没有电话,什么都没有。
care for照顾;hear from得到……的消息;look for寻找;talk about谈论。根据“not a card, not a call, nothing”可知,此处指没有收到Lara的消息。故选B。
36.句意:幸运的是,Lara寄来了一封信,感谢我送她的新衣服。
Luckily幸运的是;Naturally自然地;Normally正常地;Honestly诚实地。根据上文“For five months we didn’t…Lara—not a card, not a call, nothing.”可知,五个月来,作者没有收到Lara的消息,所以Lara寄来了一封信来表达感谢,作者应该是感到幸运的。故选A。
37.句意:然后我们的沟通变得更好,导致我们的第一次看望。
card卡片;call打电话;letter信;visit看望。根据下文“Each time we came for a visit we saw more improvement in Lara.”可知,此处指第一次去看到Lara。故选D。
38.句意:老师们的爱和教导开始得到回报。
humans人类;parents父母;teachers老师;neighbors邻居。根据“teaching”并结合选项可知,此处指老师的教导。故选C。
39.句意:她唱得越多,就越自信。
rested休息;smiled笑;sang唱;learned学习。根据上文“She took every chance to sing.”可知,此处与唱歌带来的变化有关,C项符合。故选C。
40.句意:Lara真的找到了她的音乐。
voice嗓音;family家庭;symbol象征;music音乐。根据下文“She graduated with a bachelor’s degree (学士学位) in music and singing performance.”可知,此处与音乐有关,D项符合。故选D。
41.silent 42.a 43.me 44.to make 45.first 46.tools 47.helpful 48.but 49.what 50.speaker 51.with 52.everyone’s 53.dared 54.prouder 55.faces
【导语】本文主要讲述了作者从小害羞且有语言障碍,通过自己的努力最终克服自己的弱点变得更加自信并且帮助其他人勇敢面对自我的故事。
41.句意:害羞而沉默的学生让我想起了自己。空处缺少形容词作定语修饰students,silence的形容词形式为silent“沉默的”,故填silent。
42.句意:我是一个害羞的男孩,天生就有语言障碍。空格处填不定冠词表示泛指,“shy”是以辅音音素开头的单词。故填a。
43.句意:我花了六年时间上发音课。谓语动词took后接人称代词的宾格形式,故填me。
44.句意:有一天,我决定让别人听到我的声音。decide to do sth“决定做某事”,空处填动词不定式,故填to make。
45.句意:起初,我结巴了很多次。at first “起初” ,介词短语,空处填序数词。故填first。
46.句意:然而,经过深思熟虑,我开始使用我学到的工具:练习和时间。根据“practice and time.”可知,此处应为可数名词复数,故填tools。
47.句意:它们是真的很有用。help“帮助”,空格处缺少形容词作表语。故填helpful。
48.句意:几个月后,我还是很紧张,但我变了。根据“I was still nervous, … I was different.”可知,此处为转折关系,故填but。
49.句意:我知道下一步该做什么。根据“to do next.”可知,此处表达下一步做什么,what“什么”符合,故填what。
50.句意:然后我发现我成了一个很好的英语使用者。根据“a good English”可知,此处应为名词形式,speaker“说话者”,故填speaker。
51.句意:我和我的学生们分享了我的经历。share sth with sb“与某人分享某物”,固定短语,故填with。
52.句意:在最后的课中,我看到了每个人的信心。此处应为everyone的所有格形式修饰confidence,表达每个人的信心,故填everyone’s。
53.句意:每一个人都勇敢地站起来。句子为一般过去时,空处用动词过去式,故填dared。
54.句意:我真的比之前感到骄傲。pride “为……感到骄傲”是动词,空格处缺少形容词“proud”,作表语,than是比较级的标志词。故填prouder。
55.句意:如果他勇敢地面对自己,每个人都会变得更好。if引导条件状语从句,遵循“主将从现”的原则,从句主语he为第三人称单数,空处用动词三单形式,故填faces。
56.A 57.C 58.B
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了三种新型的交通工具。
56.推理判断题。根据“It can also fly in the air. Both can go up to200 km/h.”可知PALV可以在空中飞行且速度非常快,因此如果路上交通繁忙,你可以乘坐它快速去办公室。故选A。
57.细节理解题。根据“A camera is on the front and a video wall is on its back. Cars can see the front road through the video wall.”可知相机在前面,视频墙在后面。汽车可以通过视频墙看到前方的道路。并未提及Safety Truck比寻常的卡车要小。故选C。
58.细节理解题。根据“It’s good for our health. How can we make walking more fun ...When we walk on it, it moves. It is faster than walking.”可知这中步行自行车对我们的健康有好处。能让走路更有趣,当我们走在上面时,它会移动。它比走路快。该段没有提到它会让我们更加安全。故选B。
59.C 60.B 61.B 62.A
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了自制冰淇淋的方法及原理。
59.细节理解题。根据“Put the milk, cream, flavoring (调味料), food coloring and sugar into the small freezer bag”可知,应把牛奶和奶油放入小冷藏袋,故选C。
60.细节理解题。文中提到“shake the bag for about 5—8 minutes”可知,7分钟在此范围内,故选B。
61.细节理解题。由“When all the things in the small bag get colder, they freeze up into ice cream.”可知,小袋里的东西变冷时会凝结成冰淇淋,故选B。
62.主旨大意题。文章主要讲述了如何自己制作冰淇淋,故选A。
63.D 64.A 65.D 66.C
【导语】本文是一篇说明文,文章主要介绍了干净整洁的环境对人身体健康的重要性。
63.推理判断题。根据“Everyone likes living in a clean and comfortable environment. If the environment ( 环境 ) are bad, it will affect ( 影响) our body, and make us not feel well.”可知每个人都喜欢生活在干净舒适的环境中。如果环境不好,会影响我们的身体,让我们感觉不舒服。因此环境好的话,我们也会感觉很好。故选D。
64.细节理解题。根据“There are germs everywhere, they are very small and you can’t find them with your own eyes”可知细菌很小,肉眼看不到。故选A。
65.细节理解题。根据“If you cut your finger, some of the dust from the floor may go into it, and you will have much pain in it.”可知细菌进入割破的手指,会感到非常疼痛。故选D。
66.细节理解题。根据“It’s germs (细菌) that makes us ill.”可知细菌会让我们生病。故选C。
67.C 68.C 69.D 70.B
【导语】本文主要介绍了汤姆家的家规。
67.细节理解题。文中提到“Keep healthy.”“Evening time is family time.”“Share the housework.”“Always say ‘I love you’ and ‘Thank you’.”共四条家规,故选C。
68.细节理解题。根据“Evening time is family time...The family usually sit on the sofa and talk.”可知,汤姆一家晚上通常坐在沙发上聊天,故选C。
69.细节理解题。由“Share the housework. In the family, everyone should help do the housework.”可知全家都做家务,并非只有汤姆妈妈做,故选D。
70.推理判断题。文章主要围绕汤姆家庭生活中的家规展开,应在报纸的家庭生活板块,故选B。
71.Food safety. 72.Upton Sinclair. 73.Because laws control where food comes from and how people prepare food. 74.Label(s). 75.They are useful/necessary/important/good/helpful.
【导语】本文主要讲了食品安全至关重要,从源头到餐桌,需要严格监管和个人注意,确保安全健康。
71.根据“ In the past, many people worried about food safety (安全).”可知,过去人们担心食品安全,故填Food safety.
72.根据“In 1906, Upton Sinclair wrote The Jungle.”可知,Upton Sinclair写了这本书,故填Upton Sinclair.
73.根据“These days, most food in the world is safe. The reason is that laws control where food comes from and how people prepare food.”可知,是因为法律控制食物的来源和人们如何准备食物,故填Because laws control where food comes from and how people prepare food.
74.根据“And labels on food give people important information. Then they can make good choices about their food.”可知,label(s)指“标签”。故填Label(s).
75.开放性试题,言之有理即可。例如:它们是有用的/必要的/重要的/好的/有帮助的。故填They are useful/necessary/important/good/helpful.
76.What’s the matter with you 77.How long have you been like this 78.Do you have a sweet tooth/Do you like sweet food 79.Then what should I do 80.Thank you
【导语】本文是一段医生和病人关于牙疼诊疗的对话。
76.根据“I’ve got a toothache.”可知,此处医生询问病人的症状,故填What’s the matter with you。
77.根据“Since last night.”可知,此处医生询问问题持续的时间,故填How long have you been like this。
78.根据“Yes. Sweet food is my favorite.”可知,此处医生用疑问句询问病人是否喜欢甜食,故填Do you have a sweet tooth/Do you like sweet food。
79.根据“Please remember to brush your teeth at least twice a day.”可知,此处病人询问接下来应该做什么,故填Then what should I do。
80.根据“I’ll give you some medicine. Take it after meals three times a day.”可知,此处病人表示感谢,故填Thank you。
81.例文:
As teenagers, we should always keep safe in our mind.
At school, we must be careful. Never run after each other in the hallways or on the stairs. It’s very dangerous and can lead to accidents. When it comes to traffic, we should strictly follow traffic rules. Always walk on the sidewalk and look both ways before crossing the road. Regarding food, we should eat healthy food and form good eating habits. Avoid junk food and make sure the food we eat is clean and safe.
Everyone has only one life. Safety is crucial for us. Let’s take these measures to protect ourselves and stay safe.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇讲稿。
②时态:主要为“一般现在时”。
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏题目要求中每一项内容,适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,表明写作意图。开头提出青少年应重视安全的论点。
第二步,具体阐述。分别从学校、交通、饮食方面详细说明安全注意事项。
第三步,书写结语。总结生命宝贵,安全重要,呼吁采取行动保障安全,升华主题。
[亮点词汇]
①keep safe 保持安全
②run after 追逐
③lead to 导致
④traffic rules 交通规则
[高分句型]
Let’s take these measures to protect ourselves and stay safe.(祈使句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表