Week 1 You and Me周末练(含答案)-《B卷周计划》新人教版(2024)七上英语第二部分单元话题分层训练

资源下载
  1. 二一教育资源

Week 1 You and Me周末练(含答案)-《B卷周计划》新人教版(2024)七上英语第二部分单元话题分层训练

资源简介

Week1WD卷i计划
◆◆周末测试◆
(满分:70分测试时间:70分钟)
一、完形填空。阅读下面短文,根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的正
确答案。(共10小题;每小题1分,计10分)
Anna is an 11-year-old girl.She loves music and 1 sing very well.In her free time,she often
sings for her friends.This term,she 2 the music club at her school.She goes there every Friday
afternoon to practice singing and learn new songs.There are many students in the club.They all think
music makes them happy.Anna 3 thinks so,and she wants to be a great singer one day.
Frank and Cindy are Anna's friends.Frank loves reading,and storybooks are his 4.He
often tells stories to his classmates after class.Sometimes,he 5 writes stories by himself.His
stories are really interesting,6 many of his classmates like them.
Cindy is very 7 drawing and she is a member()of the art club at her school.She
loves creating beautiful pictures.Next Friday,she will draw some pictures for the school 8
festival.She will be happy to see all the students like her 9.
These three friends are very kind and good with kids.Every weekend,they visit the kids'home
to play with the children there.Anna usually sings for them.Frank tells them funny stories.Cindy
teaches them 10 to draw well.All the kids there like them very much because they make their
weekends special and fun.
()1.A.will
B.can
C.may
(
)2.A.joins
B.meets
C.finds
)3.A.also
B.even
C.only
)4.A.hobby
B.interest
C.favourite
)5.A.even
B.still
C.else
(
)6.A.s0
B.but
C.or
)7.A.good for
B.good at
C.good with
)8.A.music
B.art
C.sport
(
)9.A.games
B.stories
C.pictures
(
)10.A.where
B.when
C.how
二、阅读理解。阅读下面短文,根据短文内容选择正确答案。(共5小题;每小题2分,计10分)
My name is David.I'm a student in a junior high school.I'm thirteen years old.I was born in
Canada,but now I study in China.My teachers and classmates are very kind to me.My life here is
∥13d参考巷案与解析机B卷调计划
参考答案与解析
第一部分
基础能力小测
听力(Listening)】
4.There is a book on the desk.
-、1-5 BABCC
5.She makes her mother happy
二、1-5 ABBCB
二、
三、1-5 BCAAC
1.It's bad for you to drink a lot of cola.
四、1一5 BBCAB
2.Some boys are playing basketball now.
阅读(Reading)
3.I like Chinese because I think it's interesting.
-、1-5 ABACB
4.There are four students in the classroom.
二、1-5 AABAB
5.One of my favourite books is The Little Prince.
1.grandfather grandpa 2.son 3.aunt 4.mother 5.cousin
三、
1.watching movies 2.playing sports 3.tall 4.short
IECDAJGFHB
5.science
四、
写作(Writing)
I have a cute pet.It's a dog and its name is Tudou.Tudou is
一、
white and has two big eyes.It likes playing with a ball and running
1.My father is a doctor
around in the garden.Every day,I take it for a walk.Tudou is my
2.I watch TV on the weekend
good friend.I love it very much.
3.Miss Li teaches us English.
第二部分单元话题分层训练
Week 1 You and Me
周中练(一】
他经常帮Emily辅导功课。
一、1—5 BBAAA
l0.C根据“I'm excited to make new friends'"和“At school,I have a
二、
lot of..friends.”可知,Emily喜欢交朋友,并且在学校有很多朋
【语篇解读】这篇文章讲述了Emily作为一名新生在学校中结交新
友。所以她认为交新朋友并不难。
朋友的过程。通过共同的兴趣爱好与友善的交流,她不仅找到了
三、
志同道合的朋友,还体验到了交朋友的乐趣。
【语篇解读】这篇文章讲述了Amy在老师的建议下,主动寻找新朋
【答案详析】
友并最终与另一位女孩成为朋友的过程。
L.B根据“I think making friends can make school life interesting.”
【答案详析】
可知,Emily认为交朋友可以使学校生活变得有趣。故推测她是
L.C词义猜测。根据“All the girls in her class had someone to play
一名学生。
with,but she didn't..”可知,班上所有的女生都有玩伴,但Amy
没有。所以划线词应是“受冷落的”。
2.A根据“I'm from a small town near the countryside"可知,Emily
2.C细节理解。根据“Mrs Gibbs smiled and said,‘Amy,the best
来自一个靠近乡村的小镇,但现在她和家人住在城市里。前后
way to get a friend is to be a friend.."可知,Mrs Gibbs告诉Amy交
文为转折关系。
朋友最好的方式就是先成为一位朋友。
3.A根据“I enjoy playing the piano in my free time'”可知,Emily喜
3.B细节理解。根据“She told Amy her name was Ming.She just
欢音乐,她喜欢在空闲时间弹钢琴。
came to the school..”可知,Mimg是学校的新生。
4.C根据“I enjoy playing the piano in my free time.”可知,Emily
4.A推理判断。根据“One day,her English teacher Mrs Gibbs
喜欢弹钢琴,这是一种爱好。
asked..”和“Mrs Gibbs smiled and said..”可知,Mrs Gibbs能及
5.C根据下文Emily对朋友们的介绍可知,在学校里,她有很多
时注意到学生的异常并开导,由此可知她对学生很友好。
友好的朋友。
5.A主旨大意。根据文章内容可知,Amy原本在学校没有朋友,
6.B根据“we share a lot of common interests'”可知,Emily和Lily
但在英语老师Mrs Gibbs的建议下,她尝试去主动寻找朋友,并
两人有共同的兴趣爱好,她们都喜欢读书。
最终成功与一位叫Mig的女孩成为朋友。整个故事围绕Amy
7.B根据“One of them is Lily.”可知,介绍完第一位朋友Liy,这
寻找并找到新朋友的过程展开,故选A。
里在介绍另一位朋友David。
周中练二】
8.A根据“He also likes to read books,and I often see him there.
可知,David也喜欢看书,所以Emily经常在图书馆遇到他。
【答案详析】
g.C根据“often helps me with my homework”可知,David很聪明,
1.hobbies根据“I enjoy playing basketball best'”和首字母h可知,在
1

展开更多......

收起↑

资源列表