资源简介 Week 3日卷计划◆◆周末测试◆(满分:70分测试时间:70分钟)一、完形填空。阅读下面短文,根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的正确答案。(共10小题;每小题1分,计10分)Polly is a student in the city.She often 1 the school bus to school.Sometimes her daddrives her to school.But her pen pal Meimei lives in a small village.The children in the villagecouldn't go to school 2 the school is far from their homes.Their parents don't have any 3And there is a big river 4 the village and the school.It's dangerous for the children to go toschool.5 should the people in the village do Then they got an idea.Near the village,therewere some old houses.They 6 the houses and made them into classrooms for the children.Sothe children can 7 in the classrooms.Now,the classrooms are ready.In front of each classroom,there is a 8 for the teacher towrite notes and give lessons.There are new desks and chairs for the children to sit and study.Theyalso have a computer in each classroom to help them learn.Some green plants are in the cornersand they can make the air in the rooms 9.At the back of the classroom,there are 10 forthe children to put their books and things in.Look!The classrooms are bright.The children are having classes in them.They are so happy.)1.A.likesB.takesC.rides)2.A.butB.soC.because)3.A.carsB.seatsC.changes)4.A.betweenB.behindC.across)5.A.WhyB.HowC.What)6.A.looked atB.cleaned upC.talked about)7.A.sleepB.studyC.live)8.A.blackboardB.flagC.screen)9.A.largeB.quietC.fresh)10.A.drawersB.bookcasesC.lockers∥37AB卷调计划批七年级上册少钱。前后文为转折关系。七、7.what根据“.can we do for them ”可知,这是一个疑问句。此【语篇解读】这篇文章讲述了Bl在妈妈的帮助下克服对数学的处是问能为他们做什么。厌恶,重新对数学产生兴趣,并发现了妈妈为更好地教他而不断学8.to buy根据“then we can get some money'”可知,人们可以来买这习的故事。些东西,然后他们就能得到一些钱。此处填动词不定式,表示目的。【答案详析】9.parents根据“How warm-hearted Bil's family are!”可知,此处1.not easy/difficult根据“He thinks maths is not easy and it is boring在称赞Bi和Bb一家,所以此处指他们的父母。for him.”可知,Bil认为数学并不简单,对他来说很无聊。not easy10.doctor根据“She must see a doctor”可知,David的妈妈必须看也可用difficult表示。医生,故此处是指送她去看医生。2.What根据“Don't worry,dear.I can be your maths teacher"以六、及第三段的内容可知,妈妈鼓励BI并教他数学,所以BI现在【语篇解读】这篇文章主要讲述了作者对自己的哥哥John的赞美对数学感兴趣了。这些是Bi的妈妈为他做的事,故填what。和骄傲。3.learning maths根i据“Every day after school,Bill learns maths【答案详析】with his mother for one hour.”可知,每天放学后,Bil和妈妈一起1.D根据“John is a doctor.He always works really hard.”可知,学一个小时的数学。也就是说B和妈妈每天花一个小时一起Joh加是一名医生,总是努力工作。选项D“他在医院工作了许多学习数学。个日日夜夜”符合语境。4.herself根据“He sees his mother learning maths on the Internet'"2.F根据“If ever I need any advice or encouragement after a hard可知,Bi看到他妈妈在网上学习数学,也就是说她在网上自学ime,he is always there.”可知,如果“我”在经历了困难之后需数学。teach oneself表示“自学”。要任何建议或者鼓励时,他总是会在“我”身边。选项F“尽管5.thank./be thankful根据“As children,we must thank our mums他的生活忙碌而充实,但他总是会为他的弟弟腾出一些时间”for everything they do for us.”可知,作为孩子,“我们”必须感谢符合语境。妈妈为“我们”所做的一切。3.C根据“Even when we were kids,he always made a good example..”【长难句分析】可知,即使在“我们”还是孩子的时候,他也总是一个好榜样。选项His mum asks him why and he says he doesn't know what the teacherC“他总是学习、读书和做家务”符合语境。talks about.4.E根据“But it's not really a thing that needs to be said."可知,此这是一个并列句,由并列连词and连接。分句1的主干是His处说的是需要被说出来的某件事。选项E“作为成年人,我们并num asks him:why是宾语从句的连接副词,作状语。分句2的主不总是说我们爱对方”符合语境。干是he says;he doesn't know what the teacher talks about是宾语从5.A根据“And he knows I'm proud of him.”可知,他知道“我”为句,作$ys的宾语。原句意为:他妈妈问他为什么,他说他不知道他感到骄做。选项A“最近他告诉我,他也为我感到骄傲”符合老师在讲什么。语境。八、【长难句分析】My FamilyIf ever I need any advice or encouragement after a hard time,he isMy name is Sandy.I am 13 and in Grade 7.I have a happy family.always there.My father is 40.He is tall and has short black hair.He is a这是一个复合句。主句的主干是he is always there。.If ever I needteacher and enjoys cooking delicious meals.My mother is 38.She hasany advice or encouragement after a hard time是条件状语从句;anylong brown hair and is very beautiful.She is a doctor.She is very kindadvice or encouragement是并列的宾语结构:after a hard time是介and loves reading books.My brother is 10 and has curly hair.He is词短语作时间状语。原句意为:如果我在经历困难时期后需要任very active and loves playing soccer.何建议或鼓励,他总是在我身边。We all enjoy spending time together.I love my family very much.Week 3 My School周中练(一】公楼后面是图书馆。-、1-5 CABCA4.C根据上文可知,此处的here指代图书馆。结合常识可知二、在图书馆可以看书和做作业。【语篇解读】这篇文章介绍了作者Peter所在的第一中学的校园环5.A根据“There are20 classrooms in it..”可知,教学楼里面有20境和设施,以及老师和学生周末的活动安排」间教室,所以教学楼又大又干净。【答案详析】6.A根据“such as rice,jiaozi and vegetables”可知,餐厅里有各种l.A根据“It's far from the busy streets.”可知,学校远离繁华的街不同的食物。道,所以它位于一个安静的社区。7.B根据“Students need to..l0 yuan to have lunch there.”可知,2.B根据“It is for teachers.”可知,这栋楼是为老师准备的,所以学生需要付钱吃午饭。是办公楼。8.B根据“It only takes us two minutes to walk there."可知,从体育馆3.B根据“It is my favourite place because I like reading."可知,办步行到教学楼只需两分钟,结合选项可知,体育馆在教学楼对面。8 展开更多...... 收起↑ 资源列表 B卷周计划七年级上册-主书_37-42.pdf B卷周计划七年级上册-参考答案_8-12.pdf