资源简介 B卷计划邮八年级上拼Week 4 Amazing Plants and Animals神奇的动植物◆◆周中练【一】◆一、听对话。根据对话内容及问题选择正确答案。听第1段对话,回答第1、2题。)1.What does Alice like best A.Dogs.B.Cats.C.Roses.)2.Why does Jason like animals better A.Because animals are friendlyB.Because animals can protect us.C.Because animals make the world beautiful.听第2段对话,回答第3至5题。()3.What is the relationship between the two speakers A.Father and daughter.B.Brother and sister.C.Teacher and student.()4.What did horses usually do to help people in the old days A.They carried food.B.They did farm work.C.They helped people move around.()5.How does Emma feel at the end A.She feels sad.B.She feels excited.C.She feels touched.二、选择填空。阅读下面短文,从方框内选出可以填入空白处的最佳选项。A.In the past B.go fishing C.plays an important role D.goes back E.is connected withChina grows the most bamboo in the world.That's why it got the name "Kingdom of Bamboo".Bamboo has a very long history in China.The history of Chinese people planting and using bamboo1 about 6,000 years.Bamboo 2 in many ways.For example,people used it to build houses,bridges and so on.3,people also made bamboo into rafts(to cross rivers or 4.Even today,in someplaces,it's still possible to take a ride on a bamboo raft.Before Chinese people had paper,they alsoused bamboo to write on.What's more,Chinese people have used this plant to make food and musicalinstruments.Bamboo also has a special place in Chinese culture.Chinese people believe that bamboo 5 goodcharacters.It grows straight and tall.It can withstand()bad weather.Do you love bamboo 1.2.3.5.P38/B卷周计划地八年级上册【长难句分析】may enjoy talking with others more.”可知,作者以“内向的人”为It could be such a difficult thing for anyone to cross the finish line,but例,说明性格特征会随着时间的推移而改变。83-year-old Mildred Wilson from Missouri,the USA,surprised us.4.make better choices;our relationships with others根据“A这是一个由but连接的并列句。分句1的主干是It could be such agood decision often includes both logic and feelings.Understandingdifficult thing:for anyone to cross the finish line是不定式短语作定语,this can help you make better choices and build strong relationships修饰such a difficult thing。.分句2的主干是Mildred Wilson surprisedwith others..”可知,一个好的决定通常包含逻辑和情感,理解这us,其余成分都是作定语,修饰Mildred Wilson。原句意为:冲过终点一点可以帮助“我们”做出更好的选择,并改善与他人的关系。线对任何人而言都可能是一件困难的事情,但是来自美国密苏里州5.guide;limit;strengths;all parts of our personalities文章主83岁的Mildred Wilson却让我们感到惊讶要讲述了像MBTI这样的人格测试虽然可以帮助人们了解自七、己,但重要的是不要让这些测试定义或限制自己。人们的性格[语篇解读】本文讲述了MBTI等性格测试的作用与局限性,强调是复杂多变的,测试只是显示了“我们”偏好的那一部分。因性格的动态性和可变性,并鼓励读者不要将性格测试结果视为固此,作者写这篇文章的目的是告诉人们性格测试可以引导“我定不变的标签,而应将其视为自我反思和成长的工具。们”但不应限制“我们”,“我们”要通过关注自身优势并理解性【答案详析】格的各个方面来成长并过上充实幸福的生活。1.They help people understand themselves and their relationships八、with others..根据“These tests can help us understand ourselvesJenny is my best friend.In some ways,we are the same.Weand our relationships with others.”可知,像MBTI这样的人格测试both like sports.We are both hard-working and we get good grades in可以帮助人们了解自己以及与他人的关系。school.We like reading.We usually go to the library on weekends.2.Because personalities change as we grow and have new experi-But we are also different in some ways.Jenny is much taller andences.根据“Our personalities change as we grow and have newquieter than me.I'm more outgoing and I like making friends.She isexperiences.”可知,“我们”的性格会随着成长和经历而改变,测better at singing and dancing.She likes to go to concerts,but I like to试只是显示了“我们”偏好的一部分,而不是“我们”的全部。play computer games in my free time.3.An“introvert'”may enjoy social activities more over time..根I don't really care if my friends are the same as me or different.Ai据“For example,if the test says you are an‘introvert',you mighttrue friend usually reaches for my hand and touches my heart.think you should stay away from social activities.But over time,youWeek 4 Amazing Plants and Animals周中练(一】【答案详析】-、1-5 CAABCl.A根据“They called the dog a hero,because the dog..them from二、ae.”及下文描述可知,狗从火灾中救了他们。【语篇解读】本文讲述了中国是世界上竹子种植最多的国家,竹子2.C根据“Then she took him to the park and kept telling people在中国有着悠久的历史和多种用途,同时在中国文化中也有着特that he needed a home.”可知,Jane在街上遇到这只狗后,想为它殊的地位。找一个家,说明这只狗是无家可归的。【答案详析】3.A根据“Then she took him to the park and kept telling peoplel.D根据“Bamboo has a very long history in China.The history ofthat he needed a home.”和“nobody wanted to take this dog homeChinese people planting and using bamboo...about 6,000 years."that day'”可知,Jane想给狗找一个家,但是没有人愿意带这只狗知,这里提到竹子在中国有着很悠久的历史,所以此处需要一个回家,说明这是一个不幸的结果。表示时间追溯的动词短语。goes back意为“追溯到”,符合上下4.B根据“Jane and her family"可知,主语是Jane和她的家人,因文描述的历史时间跨度。此用their指代他们一家人的。2.C根据下文列举了竹子在建筑、交通工具等方面的用途可知.5.A根据“the family was sleeping,the house next to theirs caught竹子在很多方面都扮演着重要的角色。fire”可知,当Jane一家正在睡觉时,旁边的房子着火了,说明这3.A根据下文的“Even today”可知,此处需要一个时间状语来形两件事是同时发生的,用while引导时间状语从句,强调动作同成对比,因此用“in the past'”强调竹子在过去的用途。时进行。4.B根据“cross river'”可知.此处需要一个动词短语来形成并列6.C上文提到Jane和她的家人正在睡觉,下文又提到一家人逃关系,用竹筏除了过河还可以去钓鱼。生,由此可知是Lucky叫醒了他们。wake up意为“唤醒”。5.E根据“Chinese people believe that bamboo.…good characters.t7.A根据下文描述可知,新闻报道的是Jane一家的经历。grows straight and tal.It can withstand bad weather..”可知,这里&.B根据“The fire spread so quickly.And at that point,every需要一个动词短语,表示竹子与美好品质的关联second.”可知,火势蔓延得非常快,每一秒都至关重要。三、9.A根据“I am glad that I took Lucky home.”可知,Jane对自己收【语篇解读】本文讲述了Jane一家收留流浪狗Lucky后,Lucky在养了Lucky这件事感到高兴,说明她认为自己做了一个正确的火灾中机智救下了Jane一家,不仅守护了家庭安全,更诠释了人选择。与动物之间的温情与忠诚。l0.B根据“He is here to stay”可知,Lucky会留下来,Jane说他12 展开更多...... 收起↑ 资源列表 B卷周计划八年级上册-参考答案 _12-16.pdf B卷周计划八年级上册-正文(含目录内文)_40-45.pdf 《B卷周计划》八上 Week 4 听对话.mp3 《B卷周计划》八上 Week 4 听短文.mp3