资源简介 卷周计划地八年级上册可知,此处是在介绍已经问世的机器人Carebot帮助老年人和残七、疾人。选项A“幸运的是,现在已经有了这样一种机器人”符合【语篇解读】本文介绍了香港建筑师团队设计的30平方米语境。的“spaceflats”,通过多功能家具与紧凑布局解决城市空间不足3.C根据“It can move around the house.take their medicine.”可问题。知,它可以在家里四处走动,收拾东西,甚至提醒用户吃药。这【答案详析】是在介绍这个机器人可以为用户做的工作。选项C“这个机器l.It can be used as an office,a kitchen,.and even a second人使用传感器和人工智能来满足用户的需求”符合语境。bedroom.根据“The living room is the main room of the flat..lt4.E根据“With technology improving fast..more advanced robots incan be used as an office,a kitchen,and even a second bedroom."the future.”可知,此处应进行猜想未来的机器人会有哪些进步。可知,客厅可以被用作办公室、厨房甚至是第二间卧室。选项E“这些机器人不仅将完成简单的工作.而且将提供情感关2.Three3.根据“You can't see the cooker,the microwave and the怀,帮助他们感觉更好”符合语境。small refrigerator because they are all hidden.”可知,隐藏起来的5.F根据“It is hoped..help more people in need."可知,此处是在东西有炉灶、微波炉和小冰箱,一共三样。对未来机器人的发展进行总结。选项F“未来,随着这些机器人3.On the balcony..根据“The balcony has enough space for two变得更加智能、更加人性化,它们将在改善许多人的生活方面发people to sit,and you may see an amazing fountain on it..”可知,文挥关键作用”符合语境。中通过描述阳台的空间和视野暗示此处是观赏风景的地点。六、4.Small/Tiny;practical;efficient/good use of/well-used【语篇解读】本文介绍了机器人艺术家Ai-Da和特斯拉机器人"They have designed spaceflats'that are only 30 square metresOptimus,.展现了人工智能技术的进步,并探讨了机器人融入日常in size.”可知,公寓面积小。根据“The other rooms are small but生活带来的喜与忧。practical.”可知,房间虽小但实用。根据“everything is carefully【答案详析】planned to make good use of the limited space”"以及对各个房间功能l.a more important role根据“With robots becoming more and可转换等描述可知,公寓很好地利用了空间,即空间利用率高。more part of our daily lives,we may have to learn to live with5.solve space problems文章开头提到随着人口增长和空间变hem.”可知,随若着机器人越来越多地成为“我们”日常生活的一贵,城市住房会变小,接若引出了“spaceflats”的介绍,说明这种部分,作者预测未来机器人将会在日常生活中扮演越来越重要公寓是为了解决空间问题而设计的。所以,作者写作目的就是的角色。向读者介绍这种旨在解决空间问题的新型公寓。2.examples roles本文列举了两个新型机器人(的例子)来说八、明“我们”在机器人领域已经取得了巨大进展,并且即将面临In the future,my family life will be easier with robots.They can更大的发展。finish the housework before I arrive home.With the help of robots,I3.on her own/by herself根据“Although I am not alive,I can stillcan get some simple health care if I don't feel well.At school,we'll use Al for lessons,and it will make learningcreate art..”可知,Ai-Da机器人虽然没有生命,但是能自主创作more fun.What's more,there will be a robot teacher after class and it艺术品。on one's own by oneself意为“靠某人自己”。can help us improve our studies.4.Optimus根据“Musk showed Tesla's human--like robot,Optimus..”How about transportation Self-driving cars will be common.And可知,特斯拉公司研发的机器人名为Optimus。there will be more streets in the air because the streets will be crowded.5.bring results根据“AsAi-Da said in parliament,‘Technolo罗Finally,we'll save the earth in a smarter way,like using somecan be both a danger and a possibility..'"可知,Ai-Da在议会中kinds of robots to pick up rubbish outside.And we'll also use machines说,科技既是一种危险,也是一种可能。也就是说,科技是一to clean the polluted water.把双刃剑,能够同时带来好与坏的结果。bring results意为“带I am excited about the future because we'll have many helpers,来…的结果”。and we'll see how creativity makes a difference.Week 8 Let's Communicate!周中练一】2.A根据“Tom wanted to add examples of texting,like..”可知,这-、1-5 CACBC里是对发短信这种交流方式的举例。send a text message quickly二、意为“快速发短信”,符合语境。【语篇解读】本文讲述了作者和同学们在小组项目“有效沟通”中,3.D根据“However,I thought it was better to..to understand everyone's围绕海报主题产生分歧,经过争论、休息冷静后,最终融合多种沟ideas clearly."和前文提到的不同交流方式可知,“面对面交谈”通方式完成海报并获奖,并领悟到倾听和尝试不同沟通方式是成这种交流方式更有利于清楚地理解他人想法。talk face to face功的关键。意为“面对面交谈”,符合语境。【答案详析】4.C前文提到“We argued for a while'”,后面又说“calm down”,那L.B根据“to show how people communicate without words"可知,这么中间应该是决定休息一下。take a break意为“休息一下”,符是一种不通过语言进行交流的方式。use sign language意为“使合这种逻辑,即争论后休息一下让自己冷静下来。用手语”,符合语境。5.E根据“After 10 minutes,Lisa said,‘Let's take all ideas!We28Week8WB卷周计划Week 8Let's Communicate!让我们沟通吧!◆◆周中练【一】◆一、听对话。根据对话内容及问题选择正确答案。听第1段对话,回答第1、2题。()1.What seems to be Jack's problem A.Making friends.B.Cleaning his room.C.Getting along with Charlie.)2.What may the woman do next A.Talk to Charlie.B.Do some cleaning.C.Play loud music.听第2段对话,回答第3至5题。)3.Why did Mike look unhappy during the group discussion A.Because he didn't like the group discussion.B.Because others didn't want to work with him.C.Because others disagreed on how to show the work()4.What did the woman advise Mike to do to support his idea A.Ask the teacher to decide for them.B.Prepare examples of successful work that used videos.C.Ignore()the group's opinions and do what he wants.()5.What do we learn about Mike from the conversation A.He is not good at making videos.B.He doesn't care about the group's decision.C.He is a little afraid of expressing his different opinion.二、选择填空。阅读下面短文,从方框内选出可以填入空白处的最佳选项。A.send a text messageB.use sign languageC.take a breakD.talk face to faceE.solve the problemLast week,my classmates and I had a group project about "Effective Communication".Weneeded to design a poster,but we disagreed on the theme.At first,Lucy advised drawing symbols for"1"to show how people communicate withoutwords.Tom wanted to add examples of texting,like "2 quickly".However,I thought it wasbetter to 3 to understand everyone's ideas clearly.We argued for a while,then decided to 4 and calm down.After 10 minutes,Lisa said,"Let'stake all ideas!We can use symbols,texting,and even add the steps to 5 through teamwork.Finally,our poster won first prize!It taught us that listening and trying different ways to commu-nicate are the key to success.2.3∥87A 展开更多...... 收起↑ 资源列表 B卷周计划八年级上册-参考答案 _28-33.pdf B卷周计划八年级上册-正文(含目录内文)_89-94.pdf 《B卷周计划》八上 Week 8 听对话.mp3 《B卷周计划》八上 Week 8 听短文.mp3