【期中考点培优】专题19 阅读理解-选择-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【期中考点培优】专题19 阅读理解-选择-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优人教PEP版
专题19 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Old Smith is a very, very, very old man. He knows everything, he thinks. One day, a boy called Sam asked him where the Great Wall is. Old Smith told Sam it’s in China. Sam asked him how long the Great Wall is. Old Smith told Sam it’s 20, 000 kilometres long. Sam asked him how old the Great Wall is. Old Smith told Sam it’s millions (百万) of years old. But Sam told Old Smith it is only more than 2,000 years old.
1.Old Smith is a _________ man. ( )
A.young B.old C.clever
2.Sam asked Smith the things about _________. ( )
A.China B.the Great Wall C.everything
3.The Great Wall is _________ long. ( )
A.twenty thousand kilometres B.twenty kilometres C.two thousand years
4.Old Smith _________ everything in fact. ( )
A.knows B.don’t know C.doesn’t know
阅读短文,选择正确的答案。
Daming is in New York with his cousin Simon. They are looking at some postcards. Here is a picture of the Great Wall. The Great Wall is very long. It's about twenty thousand kilometres. Daming wants to know something about New York. Simon says New York is very big. Beijing is very big, too.
5.Daming is in ___________with Simon. ( )
A.Beijing B.New York C.Shanghai
6.They are looking at some___________. ( )
A.pictures B.photos C.postcards
7.Here is a picture of___________. ( )
A.the Great Wall B.the Empire State Building C.a museum
8.The Great Wall is very___________. ( )
A.long B.short C.small
9.It is about ___________kilometres. ( )
A.ten thousand B.twenty thousand C.five thousand
阅读对话,选择正确的答案。
Guide: Hello! Welcome to Qingdao, I'm your guide(导游). Nice to meet you!
Sam: Nice to meet you, too. Can you tell me something about Qingdao
Guide: Sure. Qingdao is in the east of China.
Sam: How old is it
Guide: It's about six thousand years old. Here we get to the Zhongshan Road.
Sam: I love sea very much. Look! What's that
Guide: Zhan Qiao(栈桥). It is the symbol(标志)of Qingdao. It`s very beautiful.
10.Where is Sam now ( )
A.In Oingdao. B.In Oinghai. C.In Qingzhou.
11.How old is Qingdao ( )
A.About sixty years old.
B.About six hundred years old.
C.About six thousand years old.
12.What is the symbol of Qingdao ( )
A.The sea. B.Zhan Qiao. C.The Zhongshan Road.
阅读短文,选择最佳答案。
One day, Jack and David went fishing. Jack took his dog Tony with him. By the river, when the dog saw a bird, he wanted to run after it and tried to catch it. “All the fish are frightened and swim away,” said David. “Be quiet! Tony,” Jack shouted at him. But Tony didn’t listen to him. “Next time, I will not bring him here again,” said Jack. “Wait!” said David. “A fish is biting my line.” “Look out!” shouted Jack. But it was too late. The boy fell into the water. “Help! Help!” shouted David. But Jack couldn’t swim. Just then, Tony came out. He jumped into the water and pulled the boy onto the bank and saved his life.
13.Tony is the name of . ( )
A.a fish B.a dog C.a boy
14.David asked Tony to be . ( )
A.quiet B.noisy C.happy
15.Jack said that . ( )
A.he won’t take Tony to go fishing with him
B.he won’t go fishing with David
C.he won’t save David
16.Who fell into the river and got wet ( )
A.Jack. B.David. C.Nobody.
17. helped David. ( )
A.The dog B.Jack C.Nobody
阅读短文,选择正确的答案。
The Whites like to go out for a trip on weekends. Last Sunday they went to the Beihai Park. Tom and Mike got up very early in the morning. Tom put on a shirt and shorts, and Mike put on a T-shirt and shorts. They also put on their sunglasses. After they helped their mother do the housework, they put bread, meat, eggs and some drinks in a basket and carried it to the car. Mrs White also took four apples with her. The little dog was running after her. It wanted to go with them, too. They were all very happy.
18.On weekends the Whites like ___________.( )
A.to stay at home B.to watch TV C.to go out for a trip
19.Tom and Mike ___________very early in the morning. ( )
A.got up B.came out C.slept
20.Tom put on___________.( )
A.a T-shirt and shorts B.a shirt and shorts C.a shirt and trousers
21.The Whites took___________ with them. ( )
A.some apples and orange B.some food and drinks C.some hamburgers and cakes
22.What was the little dog doing ( )
A.It was sleeping. B.It was playing with Jack. C.It was running after Mrs White.
课外阅读
Lisa is a 25-year-old woman. She works in a company(公司). She is a busy woman. For Lisa, computer is the most important part of her daily life(日常生活). She spends a lot of time on her computer every day. In the morning, she reads news on the computer for one hour and then she works for three hours. In the afternoon, she works on the computer for about four hours. When she gets home in the evening, she still sits in front of her computer. She plays games and talks with her friends on the Internet. Sometimes she buys things online, such as books and clothes. She says that she cannot live without the computer.
23.Where does Lisa work ( )
A.In a company. B.In a school. C.In a hotel. D.In a hospital.
24.How long does Lisa work a day ( )
A.About three hours. B.About four hours.
C.About five hours. D.About seven hours.
25.What does Lisa usually do on the computer in the evening ( )
A.She reads news. B.She works.
C.She listens to music. D.She plays games.
阅读短文,选择正确答案。
This is my bedroom. It's big and clean. There is a desk on the left. There is a computer on the desk. The computer is new. There are some books on the desk, too. There is a lamp in my bedroom. There are two chairs near the desk. I like my bedroom very much.
26.My bed room is____________ and____________. ( )
A.small; clean B.big; clean C.big; dirty
27.The desk is on the____________. ( )
A.right B.middle C.left
28.The computer is____________. ( )
A.on the desk B.on the chair C.on the bed
29.The chairs are ____________the desk. ( )
A.on B.near C.under
30.There is no____________ in the bedroom. ( )
A.CD B.lamp C.desk
My name is Tim. I am a student. I’m 10. I’m from England. I have a new Chinese teacher. She’s Miss White. She’s very young. She’s tall and thin. She is strict, but she’s funny. Her class is so much fun. We all like our Chinese teacher.
31.Tim is an _______ boy. ( )
A.Chinese B.English
32.Tim’s Chinese teacher is _______. ( )
A.a woman B.a man
33.Miss White is _______ and _______. ( )
A.young; tall B.young; short
34.Miss White _______ strict. ( )
A.isn’t B.is
35.Miss White is a _______ teacher. ( )
A.old B.new
Li Ming has got a good friend. His name is Peter. He is from the US. Li Ming and Peter are in the same class. They go to school together from Monday to Friday. Peter likes China and Chinese food. He likes rice very much. They often play football after school.
Li Ming and Peter like making things. Now they are making a kite. They like flying kites on Sunday morning. Peter can speak English and a little Chinese. Li Ming can speak Chinese and English very well. They teach each other.
36.Li Ming has got a(n) _______ friend. ( )
A.American B.Chinese C.Canadian
37.Li Ming and Peter go to school together ______. ( )
A.on Saturday and Sunday B.from Monday to Friday C.only on Tuesday
38.Peter likes ______ very much. ( )
A.hamburgers B.apples C.rice
39.Li Ming and Peter like ______ on Sunday morning. ( )
A.playing football B.flying kites C.going swimming
40.Li Ming can speak ______. ( )
A.Chinese B.English C.both A and B
阅读短文,选择正确的答案。
China made its first stamp in 1878. It’s a picture of a very big dragon. Chinese stamps are famous because they are very beautiful. They also show Chinese history, people, places and animals. Many stamps from China are children’s paintings. People love these stamps.
41.China made its first stamp in ______. ( )
A.1870 B.1878 C.1880
42.We can see ______ on Chinese first stamp. ( )
A.a very big dragon B.people C.animals
43.Chinese stamps are famous because they are ______. ( )
A.noisy B.beautiful C.old
44.We can’t see ______ on Chinese stamps. ( )
A.history B.places C.hobbies
45.______ pictures are printed on the stamps in China. ( )
A.Children’s B.Artists’ C.Teachers’
阅读理解。
America is the fourth largest country in the world. It is smaller than Russia, Canada and China. Washington D.C. is its capital. But it is a quiet city. New York is the biggest city in America and it's one of the biggest cities in the world. It is in the east of the US and at the mouth of the Hudson River. A large part of the city is on Manhattan Island, a big island in the river. New York has a larger population than Washington D.C. In New York we can see the famous statue, the Statue of Liberty.
阅读短文内容,选择正确答案。
46.America is the _____ largest country in the world. ( )
A.second B.third C.fourth D.fifth
47.Washington D.C. has a _____ population than New York. ( )
A.larger B.smaller C.more D.lots of
48.Washington D.C. is _____ than New York. ( )
A.larger B.more crowed C.quieter D.bigger
49.A large part of New York is on _____.( )
A.an island B.the sea C.the lake D.the river
50.New York is one of the _____ cities in the world. ( )
A.quietest B.biggest C.oldest D.smallest
There is a new park near my house. It’s a fine day today. My family and I are in the park now. On my left, there is a restaurant. On my right, there is a big lake. There are many flowers and trees near the lake. There’s a small hill behind the lake. Near the lake, there is a sign (警示牌). It says “Don’t swim in the lake!” There is a playground in the middle of the park. There are some small shops near the gate. The park is so beautiful. We like it very much.
51.The park near my house is old and _________. ( )
A.old B.famous C.beautiful
52.There is not a ________ in the park. ( )
A.hill B.supermarket C.restaurant
53.People can’t _______ in the park. ( )
A.swim B.have lunch C.buy things
54.The shops in the park are ________. ( )
A.big B.new C.small
55.People ________ the park. ( )
A.like B.don’t like C.don’t go to
My aunt works in a zoo. Her job is to look after the animals in the zoo. She feeds (喂) the animals, washes them and cleans their rooms. She loves animals and she likes her job very much. She talks to the animals. And the animals understand her. The animals are always happy when they see my aunt.
Every day, many people come to see the animals in my aunt’s zoo. But some people do not know the zoo rules. They go near to the dangerous animals like lions or tigers. Some people litter. When people do these, my aunt will stop them.
56.What does my aunt do every day ( )
A.She looks after the animals. B.She loves animals. C.She feeds the animals.
57.Can the animals in the zoo talk ( )
A.Yes, they can. B.No, they can’t. C.Sorry, I don’t know.
58.What is “dangerous” in Chinese (dangerous的中文意思是什么?) ( )
A.可爱的 B.干净的 C.危险的
59.What’s the rule of the zoo ( )
A.Don’t litter.
B.Don’t talk to the animals.
C.Don’t be far from the dangerous animals.
60.My aunt is a _______ worker in the zoo. ( )
A.good B.bad C.love
阅读短文,选择正确答案。
New Year's Day is coming. The students want to make presents for their families and friends. Mr Chen is helping them. Jill wants to make a crown. It's for her little cousin. She needs a pair of scissors. Tom wants to make a toy plane for his brother. He likes playing with toy planes. Alice and Mary want to make a model house. It's for Peter.
61.________ is coming. ( )
A.Children's Day B.Mother's Day C.New Year's Day
62.The students want to make presents for their ________. ( )
A.teachers B.families and friends C.classmates
63.Jill wants to make a ________. ( )
A.toy plane B.saw C.crown
64.________ wants to make a toy plane for his brother. ( )
A.Tom B.Jill C.Peter
65.The ________ is for Peter. ( )
A.crown B.toy plane C.model house
阅读短文,选择正确的答案。
Next month we are going to have a Sports Day. Wang Gang can run fast. He’s going to run the 400 metres. Lily can jump far. She’s going to do the long jump. Andy can jump high. He’s going to do the high jump. Xiaoming can swim fast. He is going to swim.
66.We are going to have a ________. ( )
A.Meeting B.Sports Day C.Party
67.Lily is going to ________. ( )
A.do the high jump B.do the long jump C.run
68.Wang Gang is going to run ________. ( )
A.the 400 metres B.the 100 meters C.the 200 metres
69.Andy can ________. ( )
A.jump long B.run fast C.jump high
70.Xiaoming is going to ________. ( )
A.swim B.climb C.fish
阅读短文,选择正确的答案。
There is an interesting festival in China. On that day, people in Hunan always have a dragon boat race. The dragon boat is very long. There are pictures of dragons on each side. The front of the boat is like the head of a dragon. Each team of the race has twenty members. Besides them, there is a man on the boat. He beats a drum(敲鼓). It's an exciting race, especially(特别是)when they are reaching the end. The audience(观众)beside the lake cheer for their favourite teams. From this race, we have the name of the festival—Dragon Boat Festival. This special day has another(另一个)name—Duanwu Festival. It has a story. The story is about a poet called Qu Yuan.
71.What's the name of this special festival ( )
A.The Chinese New Year.
B.The Spring Festival.
C.The Dragon Boat Festival.
72.The name of this festival comes from____________. ( )
A.the dragon boat race in Henan
B.the dragon boat race in Hunan
C.the dragon boat race in Sichuan
73.In the race, there is always a man on the boat to____________. ( )
A.cheer for them B.help them boat C.beat a drum for them
74.The story of Duanwu Festival is about____________. ( )
A.a poet called Qu Yuan. B.a poet called Li Bai C.a poet called Du Fu
75.On that day, people eat____________. ( )
A.pumpkins B.moon cakes C.zongzi
阅读理解, 完成问题。
Hi, I'm Kitty. I'm from the UK. But now I'm studying in China. I'm a primary student. Tomorrow is May Day. I'm going to buy many gifts in the supermarket this afternoon. Tomorrow, I'm going to take a trip to Sanya with my parents. I'm going to swim there. I like swimming. We’re going there by plane. We are going to have a nice trip.
76.Kitty is from__________.( )
A.the UK B.Canada C.China
77.Tomorrow is _________. ( )
A.May Day B.Father's Day C.Mother's Day
78.Kitty is going to _____ in the supermarket. ( )
A.take a trip B.go shopping C.collect stamps
79.Kitty is going to _________in Sanya. ( )
A.go shopping B.buy gifts C.swim
80.They are going to Sanya by_____.( )
A.plane B.train C.subway
Can you play the piano How many times can you hit the keys (敲击琴键) in one minute Hungarian musician (匈牙利音乐家) Balzs Havasi can hit the piano keys 490 times a minute. Havasi began to learn the piano when he was four years old. He practiced playing the piano eight to ten hours a day. In November 2009, Havasi broke a Guinness world record (吉尼斯世界纪录) and became the “Fastest piano player in the world.”
In 2010 Havasi gave a wonderful performance (表演) at the Shanghai World Expo.
81.Where is Havasi from ( )
A.Canada. B.America. C.Hungary.
82.—What is he ( )
—He’s _________.
A.a football player B.a dancer C.a musician
83.Balzs Havasi began to learn the piano when he was _________ years old. ( )
A.3 B.4 C.5
84.—How many times can he hit the piano keys a minute ( )
—There are _________.
A.2009 B.2010 C.490
85.—In which city did he give a performance ( )
—In _________.
A.Shanghai B.Guangzhou C.Shenyang
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.B 3.A 4.C
【分析】本文主要讲了关于长城的一些信息。
1.句意:老史密斯是个_____人。A年轻的,B年老的,C聪明的,根据Old Smith is a very, very, very old man.,可知老史密斯是个非常非常老的人,故选B。
2.句意:萨姆问史密斯关于______的事情。A中国,B长城,C任何事情,根据One day, a boy called Sam asked him where the Great Wall is.,可知萨姆问史密斯关于长城的事情,故选B。
3.句意:长城______长。A两万公里,B二十公里,C两千年,根据Old Smith told Sam it’s 20, 000 kilometres long.,可知长城两万公里长,故选A。
4.句意:事实上,老史密斯并不是什么都知道。根据But Sam told Old Smith it is only more than 2,000 years old.,可知老史密斯并不是什么都知道,主语Old Smith 是第三人称单数,助动词用doesn't,故选C。
5.B 6.C 7.A 8.A 9.B
10.A 11.C 12.B
【解析】10.由对话Guide: Hello! Welcome to Qingdao,可知他们在青岛,故答案为A。
11.由对话Guide: It's about six thousand years old.可知有6000年历史,故答案为C。
12.由对话Guide: Zhan Qiao(栈桥). It is the symbol(标志)of Qingdao.可知答案为B。
13.B 14.A 15.A 16.B 17.A
【解析】13.句意:Tony是_____的名字。由句子Jack took his dog Tony with him.可知Tony是狗的名字,故答案为B。
14.句意:大卫要求Tony_____。由句子Be quiet! Tony.可知是要够安静一点,故答案为A。
15.句意:Jack 说_____。由句子Next time, I will not bring him here again,可知他不想带购,故答案为B狗来钓鱼了。故答案为A。
16.句意:T谁掉进了河里并且衣服湿了。由句子The boy fell into the water. shouted David.可知是David掉进了河里,故答案为B。
17.句意: _____帮助了David。由句子Just then, Tony came out. He jumped into the water and pulled the boy onto the bank and saved his life可知Tony救了David,故答案为A 。
18.C 19.A 20.B 21.B 22.C
【解析】18.句意:周末Whites一家人喜欢_____。由句子The Whites like to go out for a trip on weekends.可知他们喜欢外出旅行。故答案为C。
19.句意:汤姆和麦克早晨_____非常早。由句子Tom and Mike got up very early in the morning.可知他们起床很早。故答案为A。
20.句意:汤姆穿了_____。由句子Tom put on a shirt and shorts可知他穿了衬衫和短裤。故答案为B。
21.句意:Whites夫妻带了_____。由句子They put bread, meat, eggs and some drinks in a basket and carried it to the car.可知他们带了食物和喝的东西。故答案为B。
22.问句:狗在做什么?由句子The little dog was running after her.可知狗在追着Mrs White。故答案为C。
23.A 24.D 25.D
【导语】本文主要介绍丽莎离不开电脑的故事。
23.句意:丽莎在哪里工作?A在一家公司。B在学校。C在宾馆。D在医院。根据“She works in a company(公司).”可知是公司工作,故选A。
24.句意:丽莎一天工作多长时间?A大约三个小时。B大约四个小时。C大约五个小时。D大约七个小时。根据“In the morning, she reads news on the computer for one hour and then she works for three hours. In the afternoon, she works on the computer for about four hours.”可知上午工作三小时,下午工作四小时,共七小时,故选D。
25.句意:晚上丽莎通常在电脑上做什么?A她看新闻。B她工作。C她听音乐。D她玩游戏。根据“She plays games and talks with her friends on the Internet.”可知是玩游戏,故选D。
26.B 27.C 28.A 29.B 30.A
【解析】26.由句子This is my bedroom. It's big and clean.可知我的房间又大又干净,故答案为B。
27.由句子There is a desk on the left.可知桌子在左边,故答案为C。
28.由句子There is a computer on the desk.可知电脑在桌子上,故答案为A。
29.由句子There are two chairs near the desk.可知在桌子旁边有椅子,故答案为B。
30.在文章中提到了台灯,桌子,没有提到CD,故答案为A。
31.B 32.A 33.A 34.B 35.B
【分析】略
31.根据句子“ I’m from England.”可知答案是B。
32.根据句子“She’s Miss White.”可知答案是A。
33.根据句子“She’s very young. She’s tall and thin.”可知答案是A。
34.根据句子“She is strict, but she’s funny.”可知答案是B。
35.根据句子“I have a new Chinese teacher. She’s Miss White.”可知答案是B。
【点睛】略
36.A 37.B 38.C 39.B 40.C
【分析】本文介绍了李明和彼得。
36.句意:李明有一个______朋友。A美国的,B中国的,C加拿大的,根据Li Ming has got a good friend. His name is Peter. He is from the US.,可知李明有一个美国的朋友,故选A。
37.句意:李明和彼得______一起上学。A在星期六和星期天,B从星期一到星期五,C只在星期二,根据They go to school together from Monday to Friday.,可知李明和彼得从星期一到星期五一起上学,故选B。
38.句意:彼得非常喜欢_______。A汉堡,B苹果,C米饭,根据He likes rice very much.,可知彼得非常喜欢米饭,故选C。
39.句意:星期天早上李明和彼得喜欢______。A踢足球,B放风筝,C去游泳,根据They like flying kites on Sunday morning.,可知星期天早上他们喜欢放风筝,故选B。
40.句意:李明会说______。A中文,B英语,根据Li Ming can speak Chinese and English very well.,可知李明会说中文和英语,故选C。
41.B 42.A 43.B 44.C 45.A
【导语】本文主要介绍中国的邮票。
41.句意:中国在_____发行了第一张邮票。根据“China made its first stamp in 1878.”可知是1878年,故选B。
42.句意:我们可以在中国第一张邮票上看到_____。A一条很大的龙,B人们,C动物。根据“It’s a picture of a very big dragon.”可知是一条很大的龙,故选A。
43.句意:中国邮票是很有名的因为它们是_____。A吵闹的,B漂亮的,C古老的。根据“Chinese stamps are famous because they are very beautiful.”可知是因为漂亮,故选B。
44.句意:我们在中国邮票上不能看见______。A历史,B地方,C爱好。根据“They also show Chinese history, people, places and animals.”可知不能看见爱好,故选C。
45.句意:中国邮票上印着_____图片。A儿童的,B艺术家的,C老师的。根据“Many stamps from China are children’s paintings.”可知是儿童的,故选A。
46.C 47.B 48.C 49.A 50.B
【解析】46.由句子America is the fourth largest country in the world可知美国是第4大国家,故答案为C。
47.由句子New York has a larger population than Washington D.C.可知华盛顿的人口比纽约少,故答案为B。
48.Washington D.C. is its capital. But it is a quiet city.华盛顿比纽约要安静,故答案为C
49.由句子A large part of the city is on Manhattan Island可知纽约一大部分在岛上,故答案为A。
50.由句子New York is the biggest city in America可知纽约是美国最大的城市,故答案为B。
51.C 52.B 53.A 54.C 55.A
【分析】略
51.根据短文倒数第二句“The park is so beautiful.”可知选C。
52.根据短文内容可知公园里有山,有餐厅,但是没有超市。故选B。
53.根据短文里“Don’t swim in the lake!”可知,公园里不让游泳。
54.根据短文倒数第三句“There are some small shops near the gate.”可知商店很小。
55.根据短文最后一句“We like it very much.”可知选A。
56.A 57.B 58.C 59.A 60.A
56.根据Her job is to look after the animals in the zoo. 可知我姑姑每天照顾动物。C项“给动物喂食”只是工作的一部分,不全面。所以答案为A。
57.根据She talks to the animals. And the animals understand her. 可知姑姑每天和动物交流,虽然动物不会说话,但是它们能理解姑姑言行的含义,所以答案为B。
58.根据But some people do not know the zoo rules. They go near to the dangerous animals like lions or tigers.可知一些人不遵守动物园的规则,他们靠近狮子或老虎等动物,由此可推断dangerous是一个负面的词汇,其含义是“危险的”,所以答案为C。
59.根据最后一段可知人们要遵守规则,不靠近危险动物,不乱丢垃圾。far from远离,C项的意思是:不要远离危险动物,不合常识。所以答案为A。
60.根据短文可知我姑姑是一名优秀的员工,所以答案为A。
【点睛】略
61.C 62.B 63.C 64.A 65.C
【解析】61.句意:________就要来了?根据文中句子“New Year's Day is coming.”得知是新年就要到了,故选C。
62.句意:学生们把做的礼物送给 。根据文中句子“The students want to make presents for their families and friends.”得知给他们的家人和朋友,故选B。
63.句意:吉尔想做一个________。根据文中句子“Jill wants to make a crown.”得知想做个皇冠,故选C。
64.句意:________想给他哥哥做一架玩具飞机。根据文中句子“Tom wants to make a toy plane for his brother.”得知是Tom,故选A。
65.句意:这个________是给彼得的。根据文中句子“Alice and Mary want to make a model house. It's for Peter.”得知是模型屋,故选C。
66.B 67.B 68.A 69.C 70.A
71.C 72.B 73.C 74.A 75.C
【解析】71.问句:这个特殊的节日的名字是什么?由句子We have the name of the festival—Dragon Boat Festival.是端午节,就是The Dragon Boat Festival,故答案为C。
72.由句子On that day, people in Hunan always have a dragon boat race.可知是湖南的赛龙舟,故答案为B。
73.由句子there is a man on the boat. He beats a drum可知有一个人坐在船头击鼓,故答案为C。
74.由句子The story is about a poet called Qu Yuan.可知这个节日是用来纪念屈原的,故答案为A。
75.在那天,人们吃粽子,故答案为C。
76.A 77.A 78.B 79.C 80.A
81.C 82.C 83.B 84.C 85.A
【导语】本文介绍了匈牙利音乐家Balzs Havasi。
81.句意:哈瓦西来自哪里?A加拿大。B美国。C匈牙利。根据文中句子“Hungarian musician (匈牙利音乐家) Balzs Havasi can hit the piano keys 490 times a minute.”可知哈瓦西来自匈牙利,故选C。
82.句意:—他是做什么的?—他是_______。A一个足球运动员,B一名舞者,C一个音乐家,根据文中句子“Hungarian musician (匈牙利音乐家) Balzs Havasi can hit the piano keys 490 times a minute.”可知他是一个音乐家,故选C。
83.句意:巴拉兹·哈瓦西_________岁开始学习钢琴。根据文中句子“Havasi began to learn the piano when he was four years old.”可知哈瓦西四岁开始学习钢琴,故选B。
84.句意:—他一分钟能按多少次钢琴键?—有______。根据文中句子“Hungarian musician (匈牙利音乐家) Balzs Havasi can hit the piano keys 490 times a minute.”可知哈瓦西一分钟能按490次钢琴键,故选C。
85.句意:—他在哪个城市演出?—在______。A上海,B广州,C沈阳,根据文中句子“In 2010 Havasi gave a wonderful performance (表演) at the Shanghai World Expo.”可知他在上海演出,故选A。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览