【期中考点培优】专题20 阅读理解-任务型-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【期中考点培优】专题20 阅读理解-任务型-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优人教PEP版
专题20 阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,回答问题。
China is a big country. There are lots of things to see. From east to west, you can see many long rivers and high mountains. There are also many big lakes. In winter it is warm in the south. But it is cold in the north. You can play with snow in the north and you can go swimming in the south. Beijing is the capital of China. You can visit the Great Wall there. It's more than twenty thousand kilometres long. Do you want to visit China
1.Can you see many long rivers and high mountains in China
2.In winter, what's the weather like in the north
3.Where can you go swimming in winter in China
4.What is the capital of China
5.How long is the Great Wall
课外阅读。阅读短文,回答下列问题。
There was a tree in front of my house. It was very tall and very big. In autumn, it bore a lot of sweet fruit. I also liked to hide in its shade in summer. It was my favourite place to stay until I was ten. Then we had to move, and we went to the city. I left the tree, too. When I got home again, it was gone. My mother said that the tree was cut off, because it blocked the road. Every time I go home, I stand in front of my door. Even though the tree will not come back, I still remember it.
6.Where was the tree
7.When did the tree bear a lot of sweet fruit
8.What did I like to do in summer
9.Will the tree come back
阅读理解,回答问题。
China is a big country. There are many big cities in it.Beijing is the capital of China. It’s in the north. It has got more than twenty million people. Shanghai is in the east of China. It has got about twenty-four million people. It’s the economic center(经济中心)of China. Hongkong is in the south of China. It’s small but beautiful. It’s warm in winter here. Harbin is in the north of China. It’s very cold in winter.
10.Where is Beijing
________________________________________
11.Is Hongkong a big city
________________________________________
12.How many people does Shanghai have
_______________________________________
13.Is it cold in winter in Harbin
_________________________________
阅读短文,回答问题。
Dear Tom,
Today we got up very early. We went to the Great Wall by bus. It was very far. It was about three hours by bus. The guide told us the food there was very expensive, so we bought some cakes, juice and peaches. We put them in one backpack, Zhang Fang took the backpack and I took the camera, because he said he was older and stronger than me.
When we got to the Great Wall, we saw many people at the entrance (入口). We had to stand in line and waited. It was our turn at last. We began to climb. At first I counted the steps, but soon I couldn’t remember the number. It is too high. We stopped to have a rest for several times. At last we got to the top of the wall. We were so excited! We’ve become real men!
There is a cinema on the wall. We saw a movie of the Great Wall. It was evening when we came back. We ate beef and noodles for supper. We had a good day today.
Zhang Peng
14.How far is the Great Wall from the hotel
15.What did they buy for lunch Why
16.Who is stronger, Zhang Fang or Zhang Peng
17.Did they climb to the top of the Great Wall
18.How did they feel
课内阅读。阅读短文,回答下列问题。
Dear Max, We went to the Ming Tombs yesterday. It was exciting! There were lots of stone animals and a big red gate. Did you know they found clothes and money in the tombs
Dear Baobao, I went to a library yesterday. It is very big. It has books, CDs and computers. My favourites are books about the US and Canada…
Dear Julie, I wrote a story in English class yesterday. My teacher liked it very much! I want to write a book when I am big. I want to visit many countries and write about them.
19.What did they find in the tombs
20.What did James do yesterday
21.What did Ruby do yesterday
阅读短文,回答问题。
Paris(巴黎)is the capital city of France(法国). It's in the north of France. It's not very hot in summer and not very cold in winter. So many people come here to have a holiday. It's a big city. It's a city of art. There is a famous art museum, the Louvre Museum(卢浮宫博物馆). You can see some famous pictures in it. There's a famous tall building, Eiffel Tower(埃菲尔铁塔). It's more than three hundred metres tall. Many people come to visit it and take photos of it.
22.Where is Paris
23.Is it very cold in winter in Paris
24.Is there a famous art museum in Paris
25.How tall is Eiffel Tower
阅读短文,回答下列问题。
Everyone has different hobbies. Someone likes singing. Others like dancing.
My hobby is travelling. I like going to different places. And I’ve been to many countries. I saw beautiful cherry trees in Japan. I enjoyed the West Lake in China. I took lots of photos everywhere. I love recording every place I visited.
I hope to visit more places and enjoy more scenery in the future. I will take my camera and my love to visit more places.
26.What is the author’s (作者的) hobby
27.Where did the author go according to the passage
28.What did the author do when he was in Japan
阅读短文,回答问题。
My name is Li Fang. I've got a new friend. Her name is Linda. She comes from New York. Linda is eleven years old. She likes playing chess. My hobby is playing chess, too. She often goes to school by bus. Her mother is a doctor. She walks to work. Her father is a teacher. He goes to work by car. Every evening Linda does her homework at home. Her mother watches TV and her father reads newspapers. Linda is in England now. She will come to China soon. I'm very excited.
29.Is Linda a Chinese girl
30.How old is Linda
31.What's Linda's hobby
32.What does Linda's mother do
33.Does Linda's father read newspapers every evening
阅读短文 根据要求完成下列各题。
My Hobby
Everyone has his own( 自己的)hobby. For example( 例如 ) , someone likes reading, someone likes swimming and someone likes painting. For me, singing songs is my hobby.
I started to listen to music many years ago. I often learn to watch TV or listen to the radio. 1 have two teachers --my mother and my music teacher. My mother teaches me when I am at home on Sundays. My music teacher teaches me in her classes.
I am busy with my study, but I still sing songs every day. Now I am a member of the chorus of our school. I'll sing forever. I am sure I can be a good singer.
根据短文内容回答问题
34.What is the writer's hobby
35.When did the writer start to listen to music
36.Who teaches the writer when the writer is at home on Sundays
37.Everyone has his own
38.The writer often learns to sing by TV or the radio .
课外阅读。阅读短文,回答下列问题。
There are many traditional festivals in China, but my favourite one is the Mid-Autumn Festival. I like delicious moon cakes and the bright moon. On this day, my family can eat moon cakes together and enjoy the full moon. My brother loves the Spring Festival because he can set off firecrackers. But I don’t like it, because I have to clean the house. It is a very tiring thing. But there is more delicious food to eat during the festival. And the streets are shiny and beautiful with lots of lights.
39.What is the writer’s favourite festival Why
40.Why doesn’t the writer like the Spring Festival
41.What festival does the writer’s brother like Why
Father’s Day is a special day when we celebrate (祝贺) fathers and grandfathers. After Mother’s Day became a holiday in America, a woman named Sonora Dodd wanted to have a day for fathers, too. Her mother had died (死了) when she was a baby, and her father had raised (抚育) her all by himself. So she began a special holiday, Father’s Day, to honor (尊敬) her own father, and all fathers. It is on the third Sunday in June.
On Father’s Day children make or buy presents for their fathers and grandfathers. The children also tell their fathers that they love them, and thank their fathers for all of the love and support (支持) that fathers give their children. Sometimes children make breakfast for their fathers and bring it to them in bed. It is a day to show love and respect (尊重) for fathers.
42.When is father’s Day
43.Who began this special holiday
44.What do children do on Father’s Day
45.Do the children tell their that they love their fathers
46.What do children make for their father
阅读短文,填空。
Next week is a holiday. On Monday Dodo will go to the zoo. He will go with Rere. Mimis grandma is ill. So she will visit her grandma on that day. On Tuesday Fafa will help his mother. The other days they will do their homework and read their books.
47.Next is a holiday.
48.On , Dodo go to the .
49.Mimi will see her on .
50.The other days they will do and then .
Father’s Day is a special day when we celebrate fathers and grandfathers. After Mother’s Day became a holiday in America, a woman wanted to have a day for fathers, too. Her mother died (死亡) when she was a baby, and her father raised (抚养) her by himself. So she began a special holiday, Father’s Day, to honour (尊重) her own father and all fathers. It is on the third Sunday in June.
On Father’s Day children make or buy presents for their fathers and grandfathers. The children also tell their fathers that they love them, and thank their fathers for their love and support (支持). Sometimes children make breakfast for their fathers and bring it to them in bed. It is a day to show love and respect (敬重) to fathers.
51.When is Father’s Day
52.Who began this special holiday
53.What happened to the woman when she was a baby
54.Do children tell their fathers that they love them on Father’s Day
55.将画线句子翻译成汉语。
阅读短文,回答问题。
I’m Sam. I’m going to Beijing next Sunday. I’m going to visit my friend Lili there. We’re going to walk to the Tianmen. We are going to home by bus, I’m going to come back on Monday.
56.Where is Sam going to go next Sunday
57.Who is Sam going to visit
58.How are they going to the Tiananmen
59.How are they going to home
60.When is Sam going to come back
阅读短文,回答问题。
Christmas is a very important festival in many countries. It is on the 25th of December. People send Christmas cards to their relatives and friends, and they buy Christmas trees to decorate(装饰)their homes. They buy presents and put them under their Christmas trees. Some families open their presents on Christmas Eve. There are lights in the streets and shops. All the people get together and have a big meal.
61.When is Christmas
62.Where do people put their presents
63.What can you see in the streets
64.When do some people open their presents
65.What do people send
课外阅读。阅读短文,回答下列问题。
All kids have dreams. Some want to be doctors. Some want to be teachers. And this 9-year-old boy wants to protect the earth.
The boy’s name is Jack Davis. He lives in the United States. He wrote a letter to NASA(美国国家航空和航天局). He wants to be a planetary protection officer(星球护卫官) for NASA.Here are funny parts (部分) of his letter.
I will be fit for the job(胜任这份工作). My sister says I am an alien.
Also, I watch nearly all the space movies and alien movies.
I am good at video games. I am young. So I can learn to think like an alien.
Soon, Jack got a letter from NASA!
Dear Jack,
You want to be a NASA planetary protection officer. That’s great!
The job is really cool and is very important. It protects the earth from microbes(微生物). It also needs to protect other planets.
We are always looking for scientists and engineers to help us. So we hope you will study hard and do well in school. We hope to see you at NASA in the future!
66.Where does Jack live
67.What does Jack want to be
68.Does Jack think he will be fit for the job
69.Did NASA choose Jack as the planetary protection officer
70.What do you want to be when you grow up(长大)
Dear Liu Yun.
I am happy to have a new pen friend. I live in Australia. I like swimming, diving and riding my bike. My twin sister Ann likes drawing pictures and making kites. I like sports, but she likes art. We look the same, but we don’t like the same things .Tell me something about you: What’s your hobby
Your new pen friend, Alice.
Dear Alice
Australia must be fun! I live in China with my mom and dad. I don’t have a sister or brother, My mom is a singer. She likes swimming. My dad is a TV reporter. He likes listening to music. I like playing the violin and writing emails.
Your new friend, Liu Yun.
71.Where does Alice live
72.What does Ann like doing
73.Has Liu Yun got a brother or sister
74.What does Liu Yun like doing
75.Who likes listening to music
I have a pen friend. His name is Blair. He comes from France. His family live in a small town in France. It’s a beautiful place. There are many old houses. He is 12 years old now. He speaks French and he can also speak English. He can swim well. He feels relaxed, so he usually goes swimming with his father. Blair often writes to me in English. Sometimes I teach him a little Chinese. Now he can speak a little Chinese, such as Nihao, Xiexie, Bukegi. It’s very interesting. Blair can tell a lot of stories about his country. I hope I can go to visit France someday.
76.Where does Blair come from
77.How old is Blair
78.What language can Blair speak
79.What’s Blair’s hobby
80.Can Blair speak Chinese
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.Yes, I/We can. 2.It is cold(in winter). 3.We can go swimming in the south(in winter). 4.Beijing(is the capital of China). 5.It's more than twenty thousand kilometres long.
【解析】1.问句:在中国可以看到高山流水吗?由句子You can see many long rivers and high mountains.可知在中国可以看到高山流水。故答案为Yes, I/We can.
2.问句:在北方天气如何?由句子In winter it is warm in the south. But it is cold in the north.可知在北方冬天很冷。故答案为It is cold(in winter).
3.问句:在中国冬天哪里可以游泳?由句子You can play with snow in the north and you can go swimming in the south.可知在南方可以游泳。故答案为We can go swimming in the south(in winter).
4.问句:中国的首都是哪里?由句子Beijing is the capital of China.可知首都是北京。故答案为Beijing(is the capital of China)
5.问句:长城有多长?由句子It's more than twenty thousand kilometres long.可知有2000多米长。故答案为It's more than twenty thousand kilometres long.
6.It was in front of my house. 7.In autumn. 8.I liked to hide in the tree’s shade in summer. 9.No, it won’t.
【导语】本文主要讲述了作者回忆自己家门口的一棵树。
6.句意:树在哪?根据“There was a tree in front of my house.”可知树在我家的前面,故答案为It was in front of my house.
7.句意:树什么时候结出很多甜甜的果子?根据“In autumn, it bore a lot of sweet fruit.”可知树在秋天的时候结出很多果子,故答案为In autumn.
8.句意:我喜欢在夏天做什么?根据“I also liked to hide in its shade in summer.”可知夏天的时候我喜欢躲在树荫下,故答案为I liked to hide in the tree’s shade in summer.
9.句意:这棵树会回来吗?根据“Even though the tree will not come back, I still remember it.”可知这棵树不会回来了,故答案为No, it won’t.
10.It’s in the north of China. 11.No, it isn’t. 12.It has got about twenty-four million people. 13.Yes, it is.
【解析】10.从短文的第三句话“It’s in the north.”可以得知答案。
11.从短文中“It’s small but beautiful.”可知此题回答应是“No”。
12.介绍上海时,短文中明确写道:It has got about twenty-four million people.
13.从短文最后一句话“It’s very cold in winter”可以知道此题应回答“Yes”。
14.It was about three hours by bus. 15.They bought some cakes, juice and peaches for lunch. Because the food on the Great Wall was very expensive. 16.Zhang Fang is stronger. 17.Yes, they did. 18.They felt very excited.
19.Clothes and money. 20.He went to a library yesterday. 21.She wrote a story in English class yesterday.
【导语】本文主要介绍了三封信的内容。
19.句意:他们在坟墓里发现了什么?根据文中“Did you know they found clothes and money in the tombs ”可知他们在坟墓里发现了衣服和钱。故答案为Clothes and money.
20.句意:詹姆斯昨天做了什么?根据文中“I went to a library yesterday.”可知他昨天去了图书馆。故答案为He went to a library yesterday.
21.句意:鲁比昨天做了什么?根据文中“I wrote a story in English class yesterday.”可知在她在英语课上写了一个故事。故答案为She wrote a story in English class yesterday.
22.It's in the north of France. 23.No, it isn't. 24.Yes, there is. 25.It's more than three hundred metres tall.
【解析】22.问句:巴黎在哪里?由句子It's in the north of France. 可知巴黎在法国的北部,故答案为It's in the north of France.
23.问句:巴黎冬天冷吗?由句子not very hot in summer and not very cold in winter.可知巴黎冬天不冷,故答案为No, it isn't.
24.问句:巴黎有艺术博物馆吗?由句子There is a famous art museum可知巴黎有著名的艺术博物馆,故答案为Yes, there is.
25.问句:埃菲尔铁塔有多高?由句子It's more than three hundred metres tall. 可知超过300米高,故答案为It's more than three hundred metres tall.
26.Travelling. 27.Japan and China. 28.He saw the cherry trees.
【导语】本文主要介绍作者的爱好旅行。
26.句意:作者的爱好是什么?根据“My hobby is travelling.”可知爱好是旅行,故答案为Travelling.
27.句意:根据文章作者去了哪里?根据“I saw beautiful cherry trees in Japan. I enjoyed the West Lake in China.”可知去了日本和中国,故答案为Japan and China.
28.句意:作者在日本时做了什么?根据“I saw beautiful cherry trees in Japan.”可知看了樱花树,故答案为He saw the cherry trees.
29.No, she isn't. 30.She/Linda is eleven years old. /Eleven years old. 31.Playing chess. 32.She is a doctor. 33.Yes, he does.
【解析】29.问句:琳达是一个中国女孩吗?由句子She comes from New York.可知她来自纽约,不是中国人,故答案为No, she isn't.
30.问句:琳达多大了?由句子She comes from New York.可知她来自纽约,不是中国人,故答案为She/Linda is eleven years old. /Eleven years old.
31.问句:琳达的爱好是什么?由句子She likes playing chess.可知她喜欢下棋,故答案为Playing chess.
32.问句:琳达的妈妈是干什么的?由句子Her mother is a doctor..可知她妈妈是医生,故答案为She is a doctor.
33.问句:琳达的爸爸每天晚上看报纸吗?由句子her father reads newspapers.可知她爸爸晚上看报纸,故答案为Yes, he does.
34.The writer's hobby is singing songs. 35.Many years ago. 36.The writer's mother. 37.hobby 38. watching listening to
39.The Mid-Autumn Festival. Because he/ she likes delicious moon cakes and the bright moon. 40.Because he/ she doesn’t like to clean the house. 41.He likes the Spring Festival. Because he can set off firecrackers.
【导语】本文介绍了作者在中秋节和家人一起赏月吃月饼的事情。
39.句意:作者最喜欢的节日是什么?为什么?根据“my favourite one is the Mid-Autumn Festival. I like delicious moon cakes and the bright moon.”可知作者最喜欢的节日是中秋节,因为作者喜欢美味的月饼和明亮的月亮,故答案为The Mid-Autumn Festival. Because he/ she likes delicious moon cakes and the bright moon.
40.句意:作者为什么不喜欢春节?根据“But I don’t like it, because I have to clean the house. It is a very tiring thing.”可知作者不喜欢春节是因为需要打扫房子,这是一件非常累人的事情,故答案为Because he/ she doesn’t like to clean the house.
41.句意:作者的兄弟喜欢什么节日?为什么?根据“My brother loves the Spring Festival because he can set off firecrackers.”可知作者的兄弟喜欢春节,因为他可以放鞭炮,故答案为He likes the Spring Festival. Because he can set off firecrackers.
42.It’s on the third Sunday in June. 43.A woman named Sonora Dodd. 44.They make or buy presents. / They tell their father they love them and thank their father. / They make breakfast for their father and bring it to them in bed. 45.Yes, they do. 46.They make breakfast for their father.
【分析】短文主要介绍了父亲节的来历,及父亲节时孩子们会做的事情。
42.句意:父亲节在什么时候?根据文中句子 It is on the third Sunday in June.可知父亲节在六月第三个星期日,故答案为It’s on the third Sunday in June.
43.句意:谁开始了这个特殊的节日?根据文中句子After Mother’s Day became a holiday in America, a woman named wanted to have a day for fathers, too.可知是一名叫索诺拉多德的女人提及的,故答案为A woman named Sonora Dodd.
44.句意:孩子们在父亲节做什么?根据文中句子On Father’s Day children make or buy presents for their fathers and grandfathers. The children also tell their fathers that they love them, and thank their fathers for all of the love and support (支持) that fathers give their children. Sometimes children make breakfast for their fathers and bring it to them in bed.在父亲节,孩子们为他们的父亲和祖父制作或买礼物。孩子们也告诉他们的父亲,他们爱他们,并为父亲给予他们的孩子所有的爱和支持而感谢他们。有时候孩子们会给他们的父亲做早餐,并且拿到床上给他们。故答案为They make or buy presents. They tell their father they love them and thank their father. They make breakfast for their father and bring it to them in bed.
45.句意:孩子们会告诉他们爱他们的父亲吗?根据文中句子The children also tell their fathers that they love them, and thank their fathers for all of the love and support (支持) that fathers give their children. 可知孩子们会告诉爸爸,他们爱他们,所以做肯定回答,故答案为Yes, they do.
46.句意:孩子们为他们的父亲做什么?根据文中句子Sometimes children make breakfast for their fathers and bring it to them in bed. 可知有时孩子们也为爸爸做早餐,故答案为They make breakfast for their father.
47.week 48. Monday will zoo 49. grandma Monday 50. their homework read books
51.It is on the third Sunday in June. 52.a woman. 53.Her mother died when she was a baby, and her father raised her by himself. 54.Yes they do. 55.它是向父亲表达爱与敬重的一天。
【分析】短文大意:介绍父亲节的来历与孩子们为父亲们做的事情。
51.问句句意:父亲节在什么时候?根据It is on the third Sunday in June.可知在六月的第三个星期日。故答案为It is on the third Sunday in June.
52.问句句意:谁开始了这个节日?根据After Mother’s Day became a holiday in America, a woman wanted to have a day for fathers, too. So she began a special holiday, Father’s Day, to honour (尊重) her own father and all fathers.可知是一个妇女。故答案为A woman。
53.问句句意:当她是个婴儿的时候这个妇女发生了什么?根据Her mother died (死亡) when she was a baby, and her father raised (抚养) her by himself. 可知当她是个婴儿时,她的妈妈死了,她的爸爸自己抚养她。故答案为Her mother died when she was a baby, and her father raised her by himself.
54.问句句意:在父亲节这一天孩子们告诉他们的父亲他们爱他们吗?根据The children also tell their fathers that they love them, and thank their fathers for their love and support (支持). 可知该句做肯定回答,故答案为Yes they do.
55.It is它是,a day一天,to show love and respect (敬重) to fathers向父亲表达爱与敬重的,该句是陈述句,故答案为它是向父亲表达爱与敬重的一天。
56.He’s going to Beijing. 57.He’s going to visit Lili. 58.They are going to walk to Tianmen. 59.By bus. 60.He’s going to come back on Monday.
【解析】56.问句:Sam下周日准备去哪里?由句子可知I’m Sam. I’m going to Beijing next Sunday.他打算去北京。故答案为He’s going to Beijing。
57.问句:Sam准备去看望谁?由句子可知I’m going to visit my friend Lili there.他打算去看望他的朋友Lily。故答案为He’s going to visit Lili.
58.问句:他们怎么去天安门?由句子可知We’re going to walk to the Tianmen.他打算步行去天安门。故答案为They are going to walk to Tianmen.
59.问句:他们怎么回家的?由句子可知We are going to home by bus他打算坐公交车回家。故答案为By bus.
60.问句:他们准备什么时候回来?由句子可知I’m going to come back on Monday.他打算周一回来。故答案为He’s going to come back on Monday.
61.It’s on the 25th of December. 62.Under Christmas trees. 63.Lights. 64.On Christmas Eve. 65.(They send)Christmas cards.
【解析】61.问句:圣诞节在什么时候?由句子It is on the 25th of December.可知在12月25日。故答案为It is on the 25th of December.
62.问句:人们把礼物放在哪里?由句子They buy presents and put them under their Christmas trees.可知人们把礼物放在圣诞树下。故答案为Under Christmas trees.
63.问句:你在街上可以看到什么?由句子There are lights in the streets and shops .可知灯在街上。故答案为Lights.
64.问句:人们什么时候打开她们的礼物?由句子Some families open their presents on Christmas Eve.可知他们在平安夜打开礼物。故答案为On Christmas Eve.
65.问句:人们寄什么?由句子People send Christmas cards to their relatives and friends可知人家寄卡片。故答案为(They send)Christmas cards.
66.He lives in the United States. 67.He wants to be a planetary protection officer for NASA. 68.Yes, he does. 69.No. 70.I want to be an astronaut. (答案不唯一)
【导语】本文主要介绍了杰克·戴维斯写给美国国家航空和航天局的信及回信的内容。
66.句意:杰克住在哪里?根据文中“He lives in the United States.”可知杰克他住在美国。故答案为He lives in the United States.
67.句意:杰克想成为什么?根据文中“He wants to be a planetary protection officer for NASA.”可知杰克他想成为美国国家航空和航天局的一名星球护卫官。故答案为He wants to be a planetary protection officer for NASA.
68.句意:杰克认为他适合这份工作吗?根据文中“I will be fit for the job.”可知杰克他将能够胜任这份工作。故答案为Yes, he does.
69.句意:美国宇航局选择杰克作为行星保护官吗?根据文中“We are always looking for scientists and engineers to help us. So we hope you will study hard and do well in school. We hope to see you at NASA in the future!”可知我们一直在寻找科学家和工程师来帮助我们。所以我们希望你努力学习,在学校取得好成绩。我们希望将来在NASA见到您!故答案为No.
70.句意:你长大后想做什么?我想成为一名宇航员。故答案为I want to be an astronaut.
71.Alice lives in Australia. 72.She likes drawing pictures and making kites.
73.No, she hasn’t. 74.She likes playing the violin and writing emails. 75.Liu Yun’s dad likes listening to music.
【分析】本文主要介绍了刘云和爱丽丝的家人。
71.句意:爱丽丝住在哪?根据I live in Australia.,可知爱丽丝住在澳大利亚,故答案为Alice lives in Australia.
72.句意:安喜欢做什么?根据My twin sister Ann likes drawing pictures and making kites.,可知安喜欢画画和做风筝,故答案为She likes drawing pictures and making kites.
73.句意:刘云有兄弟姐妹吗?根据I don’t have a sister or brother.,可知刘云没有兄弟姐妹,答语为否定回答,has提问用has回答,故答案为No, she hasn’t.
74.句意:刘云喜欢做什么?根据I like playing the violin and writing emails.,可知刘云喜欢拉小提琴或写电子邮件,故答案为She likes playing the violin and writing emails.
75.句意:谁喜欢听音乐?根据My dad is a TV reporter. He likes listening to music.,可知刘云的爸爸喜欢听音乐,故答案为Liu Yun’s dad likes listening to music.
76.He comes from France. 77.He’s 12 years old. 78.French, English and Chinese. 79.Swimming. 80.Yes, he can.
【分析】76.问句句意:布莱尔来自哪里?根据He comes from France.,可知布莱尔来自法国,故答案为He comes from France.
77.问句句意:布莱尔多大了?根据He is 12 years old now.,可知布莱尔12岁了,故答案为He’s 12 years old.
78.问句句意:布莱尔会说什么语言?根据He speaks French and he can also speak English. Now he can speak a little Chinese, such as Nihao, Xiexie, Bukegi.,可知布莱尔会说法语,英语和中文,故答案为French, English and Chinese.
79.问句句意:布莱尔的爱好是什么?根据He can swim well. He feels relaxed, so he usually goes swimming with his father.,可知布莱尔的爱好是游泳,故答案为Swimming.
80.问句句意:布莱尔会说中文吗?根据Now he can speak a little Chinese, such as Nihao, Xiexie, Bukegi.,可知布莱尔会说中文,答语为肯定回答,故答案为Yes, he can.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览