Unit4 Hands-on fun同步练习作业(6课时,含答案)译林版(2024)八年级英语上册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit4 Hands-on fun同步练习作业(6课时,含答案)译林版(2024)八年级英语上册

资源简介

Unit 4 Hands-on fun
第1课时 Welcome to the unit
Ⅰ.根据句意及汉语提示填写单词
1.— What should we do about our (玫瑰花)
—— Here is some advice.
2. I can't reach the tool on the (架子).Can you help me get it
3. She can learn about different kinds of (动手的) activities in the club.
4. I need some paper and some (胶水)to make it.
5. Li Hong always make (月饼) on the Mid-Autumn Festival.
Ⅱ.用括号中所给单词的适当形式填空
1. My brother is good at (fold) a paper plane.
2. Climbers usually take long (rope)with them.
3. DIY (stand) for “Do it yourself”.
4. Can you help me (paint) the wall
5.— Did you go to the cinema last night
— No. Instead of (see) a film, I just stayed at home.
Ⅲ.单项选择
1. The team worked hard to a detailed report before the deadline.
A. put off B. put together
C. put away D. put through
2.—— Can the work be finished by the weekend
—— Sure, it on time, we will work two more hours a day.
A. completes B. to complete
C. completing D. complete
3.— Shall we make lanterns together
— . The Lantern Festival is coming.
A. Thank you B. That's right
C. That's all right D. All right
4. Here a pair of . You can use them.
A. are; scissors B. is; scissors
C. are; scissors D. is; scissor
5.— There is a smile on Sam's face. He must be that his answer is right.
—I think so. No one did as as him in our class.
A. uncertain; well B. certain; good
C. uncertain; good D. certain; well
Ⅳ.根据汉语意思完成下列句子
1. DIY在年轻人中很流行。
DIY is young people.
2.我需要一些彩纸,胶带或胶水,一把剪刀。
I need some , or and a pair of .
3.我能和你一起制作纸玫瑰吗
Can I with you
4.你可以像这样折纸。
You can like this.
5.当我们的工作完成时,我们会看见一些可爱的玫瑰。
When our job is , we will see
V.阅读理解
Today, it is very convenient to shop online. But what do you do with all the leftover(剩余的) cardboard boxes Here' re some ideas for reusing them.
Bird feeders
Use a pair of scissors to cut out a square or circle in front of a cardboard box. Put some bird food inside it. Make a hole on each side of the box. Run a string(绳子) through these two holes and hang the box from a tree. The birds will be excited about the free meal!
Plastic bag holders
Put some plastic bags into a pile(叠). Then place the pile in a cardboard box. Cut a hole in the box so you can pull out one bag at a time when you need it.
Weed(杂草) killers
Are you tired of pulling weeds in your yard Place pieces of cardboard in areas where weeds grow. Then add some sand on top to cover these pieces. Cardboard can help prevent weeds from growing.
Artworks
You can use the boxes to make your own easels(画架), or even wall art. Cardboard can also be turned into beautiful party decorations. The possibilities are endless!
1. How many ways of reusing cardboard boxes are mentioned in the text
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
2. Which is the right order to make a bird feeder
①Run a string. ②Make a hole on each side. ③Cut out a square. ④Put some bird food inside.
A. ①②③④ B. ①③④②
C. ③④②① D. ②③④①
3. Why should we cut a hole in the box when making a plastic bag holder
A. To hang the box on the wall.
B. To pull out one bag at a time.
C. To make a beautiful decoration.
D. To put some plastic bags into it.
4. Which of the following is helpful to prevent weeds from growing
5. In which section of the magazine can we read the text
A. Health. B. Art.
C. DIY. D. Nature.
Ⅵ.综合填空
同学们,你们知道什么是 DIY 吗 DIY 是一种非常有趣且富有创造力的 精题详解活动。它能让我充分发挥自己的想象力和创造力。我们一起来看一下 DIY 有哪些好处吧。
DIY is becoming more and more popular. It stands 1. “Do It Yourself.” Many people like it. There are many 2. (reason) for this, and here are some of them.
First, DIY is 3. (cheap) than buying something in the shop. It helps you save money.
Second, people enjoy 4. (know)how to do something new. They feel better5. they learn a new skill. Third, some people work better by 6. (they). They can look at something that they have made and say 7. (happy), “I did this all by myself.”
One of my friends 8. (buy) an old house a few months ago. He and his wife painted all the walls in every room, and now his house looks 9. ( beautiful) than before. Another example is my neighbour, John. He went to night school to learn how10. (fix) cars. Now he has learned to do most of the repair work. He enjoys the work very much.
第1课时 Welcome to the unit
Ⅰ. 1. roses 2. shelf 3. hands-on 4. glue 5. mooncakes
Ⅱ. 1. folding 2. ropes 3. stands 4.(to) paint 5. seeing
Ⅲ.1. B[解析]考查动词短语辨析。句意:这个团队努力在截止日期前完成了一份详细的报告。put together意为“组装;整理;完成”,符合句意。 put off推迟; put away收好; put through接通电话;使经历。故选 B。
2. B[解析]考查动词不定式。句意:——这项工作到周末能完成吗 ——当然,为了能按时完成(工作),我们一天要多工作两个小时。此处用动词不定式来表示目的。故选 B。
3. D [解析]考查情景交际。 Thank you 表示感谢别人;That's right用来肯定别人的意见; That's all right 用来回答别人的感谢等;All right用来表示同意别人的建议,意为“好的,行”。故选 D。
4. B[解析]考查主谓一致。句意:这儿有一把剪刀。你可以使用。以 here 开头的倒装句,主语是空后的“a pair of……”,系动词的形式与“a pair”保持一致,用第三人称单数形式 is;scissors作“剪刀”讲时只以复数形式出现,用a pair of scissors 表示“一把剪刀”。故选 B。
其他以复数形式出现的单词: glasses(眼镜)、compasses(圆规)、 shorts(短裤)等。
5. D [解析]考查形容词和副词辨析。根据“There is a smile on Sam's face.”(萨姆面带微笑)可推知,他确定自己的答案是正确的。 uncertain意为“不确定的”, certain意为“确定的”,A、C两项错误;did 为实义动词,应用副词修饰,B项错误。故选D。
Ⅳ. 1. popular among/ with 2. coloured paper; tape; glue; scissors 3. make paper roses
4. fold the paper 5.complete/ completed/ finished; some lovely roses
V.[文章大意]本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何重新利用废旧纸箱。
1. D [解析]细节理解题。根据四个小标题 Bird feeders; Plastic bag holders; Weed(杂草) killers; Artworks 可知,本文一共介绍了四种不同的重新利用废旧纸箱的方法。故选 D。
2. C [解析]细节理解题。根据 Bird feeders部分中的“Use a pair of scissors to cut out a square or circle in front of a cardboard box. Put some bird food inside it. Make a hole on each side of the box. Run a string(绳子) through these two holes and hang the box from a tree.(用剪刀在纸板箱正面剪出一个正方形或圆形。在里面放些鸟食。在盒子的两边各打一个洞。用一根绳子穿过这两个洞,把盒子挂在树上。)”可知,正确的顺序是③④②①。故选C。
3. B [解析]细节理解题。根据 Plastic bag holders部分中的“Cut a hole in the box so you can pull out one bag at a time when you need it.(在盒子上剪个洞,这样你就可以在需要的时候一次拿出一个袋子。)”可知,开孔是为了每次拿一个塑料袋。故选B。
4. D [解析]细节理解题。根据 Weed(杂草) killers部分中的“Place pieces of cardboard in areas where weeds grow. Then add some sand on top to cover these pieces.(在杂草生长的地方放一些硬纸板。然后在上面加一些沙子覆盖这些碎片。)”可知,硬纸板可阻止杂草生长。故选D。
5. C[解析]推理判断题。根据全文内容可知,文章主要介绍了如何重新利用废旧纸箱的方法。health 健康;art艺术;DIY 自己动手做; nature自然。故选C。
Ⅵ. 1. for 2. reasons 3. cheaper 4. knowing 5. When
6. themselves 7. happily 8. bought 9. more beautiful10. to fix
第2课时 Reading(I)
Ⅰ.根据句意及汉语提示填写单词
1. — Some men like smoking.
—— But it's (确定的) that it is bad for their health.
2.— Can you (拼写) your name, please
—— Sure, K-E-V-I-N, Kevin.
3.—— Jack is still doing homework in the classroom.
— Oh, I will (建议) him to ask his teacher for help.
4. More and more people know how to have an (积极的) lifestyle.
5. It was a big (错误) to leave my umbrella at home.
Ⅱ.用括号中所给单词的适当形式填空
1. Andrew is crazy about (do) DIY.
2. We should exercise more instead of (play) computer games at weekends.
3. You must be a (bear) handyman.
4. It is (possible) to sleep with all that noise.
5. Their eyes were (fill) with tears.
Ⅲ.单项选择
1.—— Mum, the Chinese medicine tastes
— But, dear, it is good for your health.
A. good B. well C. terrible D. terribly
2.—I my bicycle myself.
— Good! But I think you need to have some tools first.
A. am going to repair B. repaired
C. am repairing D. repair
3. You be impatient when you do a DIY job. This needs some time and patience.
A. shouldn't B. needn't
C. wouldn't D. may not
4.— Do you know how to the nose, the mouth and sharp teeth to make a pumpkin lantern
— Of course. Let me show you how to do it.
A. cut out B. look out
C. find out D. work out
5.— Don't touch the wet paint, please.
— . I didn’t see the notice “Wet Paint”.
A. Yes, I do B. No, I don't
C. Sorry, I will D. Sorry, I won't
Ⅳ.完形填空
每个人的成长都需要经历无数次 精题详解的失败。不要灰心,多加练习,才能“熟能生巧”。
During the Northern Song Dynasty about1,000 years ago, there was a skilled archer(弓箭手) called Chen Yaozi.
One day he was 1 archery in his own field. He shot eight or nine times out of ten and he became very 2 of his skills. But he noticed that among the crowd there was an old man who sells 3 . He only nodded his head indifferently(冷淡地). This hurt Chen Yaozi's pride. He asked the old man, “Can you shoot an archery ”
“No, I can't, ” the man said.
“What do you think of my archery 4 then ”
“It's OK, but 5 special. You've gained your accuracy from a lot of practice. That's all.”
Then the old man put a bottle on the ground and covered its 6 with a coin that has a small square hole in the middle. He then scooped out(舀出) some oil with a gourd(瓢),held it high and began to fill the bottle. Now, a thread of oil came down into the bottle just 7 the hole of the coin. Everybody watched in 8 .
When the old man finished, he 9 the crowd the coin. “Can you see any oil marks on it ” The crowd could not help giving him a big cheer, but the old man stopped them.
“This is nothing special either. I can do this because I have practised it a lot. Practice makes perfect. Nothing is to be especially proud of.”
10 , people use the idiom “Practice makes perfect” to express someone who is skilled in doing something after plenty of practice.
1. A. watching B. practising
C. making D. seeing
2. A. proud B. full
C. interested D. fond
3. A. arrow B. coin C. oil D. thread
4. A. power B. energy C. skills D. practice
5. A. nothing B. anything
C. something D. everything
6. A. face B. mouth C. nose D. leg
7. A. onto B. along C. across D. through
8. A. joy B. surprise
C. anger D. fear
9. A. showed B. watched
C. offered D. gave
10. A. Besides B. However
C. Later D. Soon
V.阅读理解
为了培养同学们的团队合作能力,以及同学们的审美能力,Miso带来了惊喜,我们一起去看看吧!
Miso Art Studio
Miso Art Studio
Looking for a way to enjoy family time and be away from phones! Come to us!
FOUR DIY jobs to choose!
38 per kid!
5 for each parent!
Time: 4 p. m.—5 p. m.
KIDS(4—8 years old) and parents are welcome!
1. Who can enjoy family time in this DIY studio
A. A ten-year-old boy.
B. A nine-year-old girl.
C. A five-year-old boy.
D. A three-year-old girl.
2. Which DIY job may need some paper and scissors in Miso Art Studio
A. Clay dolls. B. Fan painting.
C. Chinese knots D. Birthday cards.
3. Mike is going to this studio with his parents. How much should they pay
A. 43. B. 48. C. 76. D. 114.
Ⅰ. 1. certain 2. spell 3. advise 4. active 5. mistake
Ⅱ. 1. doing 2. playing 3. born 4. impossible 5. filled
Ⅲ.1. C[解析]考查形容词和副词辨析。句意:—妈妈,中国药尝起来很不好。—但是,亲爱的,它对你的健康有好处。 good好的; well好地,健康的; terrible可怕的,糟糕的; terribly可怕地,糟糕地。 taste是感官动词,后接形容词作表语。设空处表示药尝起来很不好。故选 C。
2. A[解析]考查动词的时态。句意:——我打算自己修我的自行车。——好的!但是我认为你需要先有一些工具。根据答语中的“But I think you need to have some tools first.”可知,还没有开始修理自行车,所以此处表示将来的动作,需用一般将来时。故选 A。
3. A[解析]考查情态动词的用法。句意:当你做DIY 工作时,你不应该没有耐心。这需要一些时间和耐心。shouldn't 不应该; needn't 不需要; wouldn't 将不; may not可能不。根据后句“This needs some time and patience.”可以推知,此处表达的是“当你做DIY工作时,你不应该没有耐心”。故选 A。
4. A[解析]考查动词短语辨析。句意:—你知道怎样挖出鼻子、嘴巴和尖牙(的形状)来制作南瓜灯吗 —当然。让我给你展示怎样做。cut out 剪出,切出,挖出;lookout注意; find out查明; work out 解决,算出。故选 A。
5. D[解析]考查情景交际。句意:—请不要触碰湿油漆。—抱歉,我不会了。我没有看到“油漆未干”的警示牌。根据答句句意可知,此处用“Sorry, I won't”回答。故选 D。
Ⅳ.[文章大意]本文是一篇记叙文。文章讲述了“熟能生巧”这个故事的由来及其表达的意义。
1. B[解析]考查动词辨析。句意:一天,他在自己的场地上练习射箭。 watch 观看; practise 练习; make制造; see 看见。根据“archery in his own field”可知,他在练习射箭。故选 B。
2. A[解析]考查形容词辨析。句意:他十次射箭有八九次射中靶心,因此他为自己的技艺感到非常骄傲。proud骄傲的; full满的; interested感兴趣的; fond 喜欢的。根据下> be proud of为……感到骄傲; be full of 充满·be interested in对……感兴趣; be fond of喜欢……。文中的“This hurt Chen Yaozi's pride.”可知,他为自己的技术感到非常骄傲。故选A。
3. C[解析]考查名词辨析。句意:但他注意到人群中有一个卖油的老人。 arrow 箭; coin硬币; oil油; thread线。根据下文中的“He then scooped out(舀出) some oil with agourd(瓢)”可知,老人卖的是油。故选C。
4. C[解析]考查名词辨析。句意:那你觉得我的射箭技术怎么样 power 权力; energy能量; skill 技术; practice 练习。根据“…… of his skills.”可知,此处是在询问射箭技术怎么样。故选C。
5. A[解析]考查不定代词辨析。句意:还可以,但没什么特别的。 nothing没有什么; anything任何事物; something某事,某物; everything一切,所有事物。根据“You’ ve gainedyour accuracy from a lot of practice. That's all.”可知,老人认为他的射箭技术没什么特别的。故选 A。
6. B[解析]考查名词辨析。句意:然后老人把一个瓶子放在地上,用一枚硬币盖住瓶子的口,硬币的中间有一个小方洞。 face 脸; mouth 口; nose 鼻; leg 腿。根据“held ithigh and began to fill the bottle”可知,此处指用硬币盖住瓶口。故选B。
7. D[解析]考查介词辨析。句意:现在,一根油线正好通过硬币的孔进入瓶子里。 onto 在······之上; along沿着;across横穿; through(从内部)穿过。根据“the hole of the coin”可知,此处指油穿过瓶口硬币孔流入瓶子。故选 D。
8. B[解析]考查名词辨析。句意:每个人都惊讶地看着。joy欢乐; surprise惊讶; anger愤怒; fear恐惧。根据“The crowd could not help giving him a big cheer, but the old man stopped them.”可知,其他人都对老人的行为感到惊讶。故选B。
9. A[解析]考查动词辨析。句意:老人倒完油之后,把硬币拿给大家看。 show展示; watch 观看; offer提供; give 给。根据“he... the crowd the coin”可知,此处指把硬币展示给人们看。故选 A。
10. C[解析]考查副词辨析。句意:后来,人们用“熟能生巧”这个成语来表达某人经过大量的练习后熟练地做某事。 besides此外; however然而; later 后来; soon 不久。此处表示自从那个故事发生之后,人们就开始使用“熟能生巧”这个成语了。故选C。
V.[文章大意]本文是一篇说明文。文章主要介绍了 Miso工作室为孩子们提供的四种 DIY 项目。
1. C [解析]细节理解题。根据“KIDS(4—8 years old) and parents are welcome!”可知,欢迎4到8岁的孩子及其父母,故5岁的男孩可以在这个工作室享受家庭时光。故选C。
2. D[解析]推理判断题。根据图片中的四项活动可知,Birthday cards应该需要纸和剪刀。故选 D。
3. B [解析]细节理解题。根据“¥38 per kids! ¥5 for each parent!”可知,迈克如果和他的父母去,应该花费 48。故选B。
第3课时 Reading(Ⅱ)
Ⅰ.根据句意及汉语提示填写单词
1. I also (建议) him to take a course in DIY, but he didn't.
2. I spent half an hour (安装) in the light in the wall.
3. The volunteers can help you (修理)broken bicycles in the community.
4. There are all kinds of (课程) for us to choose this term.
5. He cut out pieces of beautiful roses and (用胶水黏合,粘贴) them on the card.
Ⅱ.单项选择
1. The table tennis player didn't lose heart his rackets were broken. , he tried to cheer up in the next game.
A. when; Instead B. if; Instead
C. though; Once D. because; Once
2. In northern cities, most families central heating(供暖)when decorating their houses because of the cold weather in winter.
A. put in B. put up C. put on D. put out
3. My desk is a mess after working on the project all night.
A. of B. in C. with D. without
4. Many people think the film The Volunteers: The Battle of Life and Death(《志愿军: 存亡之战》) is and they it.
A. boring; are excited about
B. excellent; are crazy about
C. wonderful; are tired of
D. humorous; are angry with
5.—— Would you please this picture the wall
—— Sure, my pleasure.
A. put up; on B. put on; on
C. put up; over D. put up; in
6. — I don't know how to do it well.
— Don't worry. Here are some .
A. ropes B. tapes C. tips D. pipes
7.—— My elder son has achieved his goal after several years of hard work.
— Great! .
A. One tree can't make a forest
B. Where there is a will, there is a way
C. Many hands make light work
D. A friend in need is a friend indeed
Ⅲ.按要求完成下列句子
1. He likes to paint his house by himself.(对画线部分提问)
he like to paint his house
2. The news in the magazine sounds so terrible.(改为感叹句)
the news in the magazine sounds!
3. You should do it yourself.(改为否定句)
it yourself.
4. of, things, went, lots, during, that, time, wrong(.)(连词成句)
5. He had better take a course in DIY.(改为一般疑问句)
a course in DIY
Ⅳ.用方框中所给单词或短语的正确形式填空
越来越多的中国人喜欢 DIY,我们来一起探究其原因吧。
DIY is a popular way of living. It's also a 1 lifestyle.
More and more people like DIY in China. There are some reasons for that.
First, the living cost is growing higher and higher. 2, people choose to do things themselves. In this way, they don't need to pay others for that.
Second, DIY is great fun. People can 3 by making things. They can also have a sense of achievement(成就).
However, everything has two sides. DIY also 4 people problems. For example, when you make new things with some tools, like the knife and the hammer, you may get hurt if you are not 5 enough. Moreover, DIY often takes a lot of time. So you need to be patient.
1. 2. 3. 4. 5.
V.阅读理解
如何制作全麦苹果煎饼 让我们一起来看看下面这篇文章了解一下吧!
Whole wheat(全麦) apple pancakes What you need: 2 cups of whole wheat flour 1/4 cup of vegetable oil 1/2 teaspoon of salt 2 large apples grated(磨碎的) 2 eggs 1 cup of butter Directions: In a large bowl, stir(搅拌) the flour and salt. Put eggs, oil and apples into the flour. Heat(加热) a large pan over low heat. Put a large teaspoon of batter(面糊) onto the pan and cook until the batter becomes dry. Then flip the pancake and cook till it becomes light brown on the other side. When both sides have a light brown colour, the pancake is ready. Heat the butter over low heat and add it to the pancake. It makes the pancake taste more delicious.
1. The passage tells us how to make .
A. wheat flour B. cakes
C. apples D. pancakes
2. To make whole wheat apple pancakes, you need the following things EXCEPT
A. milk B. salt C. flour D. butter
3. What can we know from the passage
A. Heat a large pan over high heat.
B. The pancake is ready if one side is light brown.
C. Put eggs in the flour before stirring the flour and salt.
D. Adding some butter makes the pancake more delicious.
4. Which picture shows “The cook is flipping” best
5. This passage is most probably from .
A. a science book B. a news website
C. a DIY book D. a storybook
Ⅰ. 1. advised 2. putting 3.(to) repair 4. courses5. glued
Ⅱ.1. A[解析]考查连词和副词辨析。句意:当他的球拍坏了的时候,那个乒乓球运动员并没有灰心。相反,他在接下来的比赛中努力振作起来。when当……时;if如果;though尽管; instead 相反; once 曾经。根据“his rackets were broken”可知,此处指球拍坏了的时候,应用连词when引导时间状语从句;球拍坏了,但是没有放弃,“相反”应用副词 instead 表示对比关系。故选 A。
2. A[解析]考查动词短语辨析。句意:在北方城市,由于冬季天气寒冷,大多数家庭在装修房屋时会安装中央供暖系统。put in 安装; put up 张贴,搭建; put on穿上,增加; put out扑灭。根据语境可知,此处表示“安装供暖系统”。故选 A。
put in 还有投入(精力/时间)的意思
3. B[解析]考查固定短语。句意:整晚赶项目后,我的办公桌乱成一团了。in a mess意为“乱七八糟”。故选 B。
4. B[解析]考查形容词和形容词短语辨析。句意:许多人认为《志愿军:存亡之战》这部电影很精彩,他们都为它着迷。 boring无聊的; excellent 优秀的; wonderful 精彩的;humorous幽默的; be excited about 对……感到兴奋; be crazy about为……着迷; be tired of 对……感到厌烦; be angry with为……感到生气。and 前后连接的两个句子意义上应当保持一致,因此只有B选项“电影很出色,许多人对此着迷”符合语境。故选 B。
5. A[解析]考查动词短语和介词辨析。句意:——请你把画贴在墙上可以吗 ——当然,我很乐意。put up张贴,搭建; put on 穿上,带上。 on 在······上面; over(覆盖)在……上面;in在……里面。根据句意可知,把画张贴在墙上。故选 A。
6. C[解析]考查名词辨析。句意:——我不知道怎样把它做好。——别担心,这里有一些提示。rope 绳索;tape磁带,胶带;tip 提示,贴士;pipe管子。根据上文可知,需要一些提示和帮助。故选 C。
7. B[解析]考查谚语辨析。句意:——我的长子经过多年的努力达成了目标。——太棒了!有志者,事竟成。One tree can't make a forest 独木不成林; Where there is a will, there is a way 有志者,事竟成; Many hands make lightwork 众人拾柴火焰高;A friend in need is a friend indeed患难见真情。根据句意可知,长子经过几年的努力终于实现了目标,B选项“有志者,事竟成”符合语境。故选B。
Ⅲ. 1. How does 2. How terrible 3. You shouldn't do
4. Lots of things went wrong during that time.5. Had he better take
Ⅳ. 1. healthy 2. To spend less money 3. enjoy themselves4. brings 5. careful
V.[文章大意]本文主要介绍如何制作全麦苹果煎饼所需的材料以及制作过程中的注意事项等。
1. D [解析]细节理解题。文章标题“Whole wheat(全麦)apple pancakes”以及内容中介绍的制作材料和步骤都是围绕制作煎饼展开,所以这篇文章告诉我们如何制作煎饼。故选 D。
2. A [解析]细节理解题。根据“What you need”中“2 cups of whole wheat flour1/4 cup of vegetable oil 1/2teaspoon of salt2 large apples grated(磨碎的)2 eggs 1 cup of butter”可知,制作全麦苹果煎饼需要全麦面粉、盐、黄油等,未提及牛奶。故选 A。
3. D [解析]细节理解题。根据“Directions”中“Heat the butter over low heat and add it to the pancake. It makes the pancake taste more delicious.”可知,加入黄油会使煎饼更美味。故选 D。
4. B[解析]词义猜测题。flip表示“翻转”,B图片展示的是厨师在翻转煎饼,最能体现“The cook is flipping”。故选 B。
5. C[解析]推理判断题。文章主要介绍了全麦苹果煎饼的制作材料和步骤,属于自己动手做的内容,所以这篇文章很可能来自一本DIY 书籍。故选C。
第 4 课时 Grammar & Word power
Ⅰ.用括号内所给动词的适当形式填空
1. (not put) the brush into the paint.
2. Please (tell) our teacher when the school football match begins.
3. (remember) to leave Lucy alone because she is doing her homework.
4. (not be) careless when you read it.
5. The teacher asked you (not touch)the wet paint.
6. You’ d better not (get) too much glue on your skin. That will hurt you.
Ⅱ.用所给单词的适当形式填空
1. He not the fan of DIY because he always makes (mistake).
2. It will be very (danger) if you are not careful when driving.
3. It's (possible) to make it. Sorry.
4. They were (lucky) during the war because they lost their homes.
5. I'm a hard-working man. It's (usual) for me to rest all day.
Ⅲ.单项选择
1.(2025·南京联合体期中)—— How did you fix my model plane, Dad
—I just read the carefully before I started.
A. questions B. instructions
C. sentences D. advertisements
2. It's raining hard. You’ d better .
A. not go out B. not to go out
C. not to going out D. not going out
3. “Li Ming, your homework first, and you can watch TV for30 minutes,” said his mum.
A. does B. did C. do
4. —— To prepare for tomorrow's test, what should I do first
— all your notes ready, and then make a plan.
A. Getting B. Get
C. To get D. Got
5. any noise! The baby is sleeping.
A. Make B. Not make
C. No make D. Don't make
6.— Max, afraid of speaking in front of people. You' re the best.
—OK, I .
A. don't be; will B. don't be; won't
C. not be; will D. not be; won't
Ⅳ.阅读理解
我们一起来看看下面这篇文章,了解一下一位父亲如何通过在三口锅中煮胡萝卜、鸡蛋和咖啡豆的经过,向在生活中遭遇困境的女儿讲述应该直面人生困难的道理。
A girl went to her father to ask for his advice. She was having a hard time in life, and it seemed that as soon as one problem disappeared(消失), another one appeared(出现)in its place.
Her father, a cook, took her into the kitchen. He poured water into three pans and put them on to boil(煮). After the water boiled, he put some carrots into the first pan, some eggs into the second pan and coffee beans into the last one. He waited without saying a word.
After 20 minutes, her father turned off the stove, took out carrots and eggs, and put them in the bowl. He poured the coffee into the cup.
He asked his daughter, “Dear, what do you see ”
“Carrots, eggs and coffee,” she replied.
“Touch the carrots,” he told her. She did and felt that the carrots were soft. After that he asked her to take an egg and break it. She found that the egg was hard. At last, her father asked her to taste the coffee.
She asked, “What's the meaning, Father ”
Her father said, “As you see, each thing reacted differently to the boiling water. The strong and hard carrots became soft and weak after boiling. The fragile(脆弱的) eggs became hard after being cooked. The coffee beans were very special, but they changed in the water too.”
“Who are you ” asked her father. “When trouble knocks at your door, how do you react Are you carrots, eggs or coffee beans ”
1. What does the first paragraph tell us
A. A girl's father had much advice.
B. A girl was having a lot of difficulties.
C. A girl had no problems.
D. A girl could solve the problems alone.
2. What does the underlined word “reacted” mean in Chinese
A.回答 B.反应 C.划分 D.规划
3. What is the RIGHT order of what the father did
a. He turned off the stove, put the carrots and eggs in a bowl and poured the coffee into a cup.
b. He poured water into three pans and boiled it.
c. He asked his daughter to touch the carrots.
d. He put carrots, eggs and coffee into the three pans.
A. c-d-b-a B. b-d-c-a
C. c-b-a-d D. b-d-a-c
4. What is the main idea of this passage
A. We should run away from our problems.
B. It's best not to think about our problems.
C. We should face our problems and try to solve them smartly.
D. Doing some cooking can help us solve problems.
V.短文填空
如何制作水果沙拉 让我们一起来看看下面这篇文章了解一下吧!
How to Make a Fruit Salad
Next time you go on 1. picnic, try to bring a fruit salad to share! How do you make a fruit salad OK, I have some2. (tip) for you.
3. (one), go to the market and find some fruit in season. Make sure it's fresh. You should use fruit of different colours to make it look as good as it tastes. For example,4. (mix) red apples, green pears, purple grapes and orange oranges together will make your fruit salad 5. (colour).Next, turn on the tap and wash everything well. Cut your fruit 6. small pieces. Finally, add some cream to your salad and taste it. It is so easy that you 7. (not need)any instructions to make this delicious food! But remember 8. (prepare) the fruit salad just 9. you' re going to eat it. Some of the fruit will 10. (quick) turn brown when you leave it in the air for some time.
Ⅵ.阅读还原(有一项为多余选项)
自己动手的项目(DIY)可以让你设计自己的房子,提供一种省钱的方法,但即使有步骤说明,DIY 也是有不足之处的。
Do-it-yourself projects let you design your house, providing a way to save money, but even with step-by-step instructions, DIY doesn't always go as planned. Nearly 80% of homeowners make a mistake while doing DIY.1.
Taking on Too Much.
More than 40% of people find DIY projects more difficult and expensive than they thought. Bailey Carson, a home care expert, said,“2. It's important to think about why you want to do DIY, and what you hope to get out of it. Without the time, tools, and skills to do it correctly and safely, mistakes may cost you more than simply paying others to help.”
3.
A third of people used the wrong tool for a DIY project. Many tools are designed for special uses and materials, so if you use them for other tasks, you may get hurt. Always use the proper tools for each project, and make sure you know how to use them.
Not Safety First.
4. Of the survey people who once made a big mistake during their DIY projects,47% said that the mistake led to serious problems, while 44% started a fire or fell off a roof or ladder. Take your time and follow all safety rules when using tools to protect yourself.
Skipping(跳过) Important Steps.
Skipping a key step can end up your whole DIY project. And you might not know it until much later. In the survey, 47% of people said that they had finished a DIY project before knowing it was done wrong. 5. And make sure you have the necessary(必要的)skills to complete each step.
A. Using the Wrong Tools. B. Not Attending DIY Lessons. C. You may need to think twice. D. DIY mistakes can also be dangerous. E. Read all instructions carefully before you begin. F. Here are four biggest mistakes that homeowners often make.
Ⅰ. 1. Don't put 2. tell 3. Remember 4. Don't be 5. not to touch 6. get
Ⅱ. 1. mistakes 2. dangerous 3. impossible 4. unlucky5. unusual
Ⅲ.1. B[解析]考查名词辨析。句意:——爸爸,你是怎么修好我的模型飞机的 ——我只是在开始之前仔细阅读了说明。 question问题; instruction 说明; sentence 句子;advertisement 广告。根据“carefully before I started”可知,修模型飞机需要看说明。故选 B。
2. A[解析]考查固定搭配。句意:雨正下得很大。你最好不要出去。 had better not do sth意为“最好不要做某事”。故选 A。
3. C[解析]考查祈使句的用法。句意:“李明,先完成作业,然后你可以看30分钟电视”,他的妈妈说。根据“……your homework first, and you can watch TV for 30 minutes”可知,此处应是句式“祈使句+and+陈述句”,句中的祈使句应以动词原形开头。故选C。
4. B[解析]考查祈使句的用法。句意:——为了准备明天的考试,我应该先做什么 ——准备好你的所有的笔记,然后制定一个计划。根据“…… all your notes ready, and then make a plan.”可知,本句是祈使句,动词原形 get置于句首,首字母应大写。故选B。
5. D[解析]考查祈使句的用法。根据“宝宝在睡觉”推知,不要发出噪音。本题考查否定祈使句的用法,Do 型祈使句动词原形前面加 don't。故选 D。
6. B[解析]考查祈使句和交际用语。句意:——马克斯,不要害怕在众人面前讲话。你是最棒的。——好的,我不会害怕的。这句话表明说话者意识到他自己不会害怕在众人面前讲话。故选 B。
Ⅳ.[文章大意]本文是一篇记叙文。文章讲述了一位父亲通过在三口锅中煮胡萝卜、鸡蛋和咖啡豆的经过,向在生活中屡屡碰壁的女儿揭示一个真理:我们应该直面困难,让自己坚强。
1. B [解析]细节理解题。根据第一段中的“She was having a hard time in life, and it seemed that as soon as one problem disappeared(消失), another one appeared(出现) in its place.”(她的日子过得很艰难,似乎每当一个问题一解决,另一个问题又出现了。)可知,这个女孩在生活中有很多困难。故选B。
2. B [解析]词义猜测题。根据画线词后的“The strong and hard carrots became soft and weak after boiling. The fragile(脆弱的) eggs became hard after being cooked. The coffee beans were very special, but they changed in the water too.”(坚硬的胡萝卜在煮后变得软烂。脆弱的鸡蛋在煮后变得很硬。咖啡豆很特别,但它们也在水中发生了改变。)可知,这里应该指每一样东西在沸水中的反应是不一样的。故选B。
3. D [解析]细节理解题。根据第二段中的“He poured water into three pans and put them on to boil(煮). Afterthe water boiled, he put some carrots into the first pan, some eggs into the second pan and coffee beans into the last one.”(他把水倒进三口锅里,放在上面煮。水开后,他在第一口锅里放了一些胡萝卜,在第二口锅里放了一些鸡蛋,在最后一口锅里放了咖啡豆。)可知,b为第一项,d为第二项。根据第三段中的“After 20 minutes, her father turned off the stove, took out carrots and eggs, and put them in the bowl. He poured the coffee into the cup.”(20分钟后,她的父亲关掉炉子,拿出胡萝卜和鸡蛋,把它们放在碗里。他把咖啡倒入杯子里。)可知,a为第三项。根据第六段中的“Touch the carrots...(摸摸这些胡萝卜……)”可知,c为最后一项。故选D。
4. C[解析]主旨大意题。通读全文可知,女孩的父亲想通过在三口锅中煮胡萝卜、鸡蛋和咖啡豆的经过告诉女孩,不管生活多么困难,都要勇敢地去面对。故选C。
V. 1. a 2. tips 3. First 4. mixing 5. colourful/ colorful
6. into 7. don't need 8. to prepare 9. before 10. quickly
Ⅵ.[文章大意]本文主要讲述了 DIY 项目的四个常见错误,包括承担太多、使用错误工具、不重视安全以及跳过重要步骤。
1. F [解析]根据上文“Nearly 80% of homeowners make a mistake while doing DIY.”可知,接下来应该是具体说明有哪些常见的错误,F选项“以下是房主经常犯的四个最大错误”起到了承上启下的作用。故选 F。
2. C [解析]根据 Bailey Carson所说的话“It's important to think about why you want to do DIY, and what you hope to get out of it.”可知,在做 DIY 之前要多思考,C选项“你可能需要三思”符合语境。故选C。
3. A [解析]根据下文“A third of people used the wrong tool for a DIY project.”可知,该段落的主题是关于使用错误工具的问题,A选项“使用错误的工具”符合语境。故选 A。
4. D [解析]根据下文“Of the survey people who once made a big mistake during their DIY projects, 47% said that the mistake led to serious problems, while 44% started a fire or fell off a roof or ladder.”可知,DIY 中的错误可能是危险的,D选项“DIY 中的错误也可能是危险的”符合语境。故选 D。
5. E [解析]根据上文“Skipping a key step can end up your whole DIY project.”以及下文“And make sure you have the necessary(必要的) skills to complete each step.”可知,这里应该是强调在做 DIY 之前要认真阅读说明,E选项“在你开始之前仔细阅读所有说明”符合语境。故选 E。
第5课时 Integration
Ⅰ.根据句意及汉语提示填写单词
1. The government encourages people to (减少) plastic (浪费) by using reusable bags.
2. The children's faces were full of (快乐) when they saw the colourful balloons.
3. She (缝制) a beautiful flower (到……上) her dress yesterday.
4. The worker wore thick (手套) to protect his (手指) from the cold.
5. Please press the red (按钮) on the screen. There's no (理由) to panic.
Ⅱ.单项选择
1. Not only the twins but also their father crazy about Chinese chess.
A. are B. is C. be D. am
2. The sun was shining brightly, everything there more beautiful.
A. making; look
B. to make; looked
C. and made; looking
D. and making; be looked
3. We don't know it next. Let's go and ask Mr Li.
A. what to do B. to do what
C. whether to do D. to do whether
4.—— some of the large fruit small pieces.
—OK, I will.
A. Cut; into B. Cut; with
C. Cutting; into D. Cutting; in
5.— Don’t give up, my children. Keep and you will be successful.
— Thank you, Mr Wang. We'll try our best.
A. working on B. working off
C. for working D. to work
6.—— Lucy, let me help you fix your computer.— . I can manage it myself.
A. That's OK B. No, thanks
C. Perhaps not D. Not at all
Ⅲ.阅读理解
同学们,你们见过在石头上制作的可爱的瓢虫石头画吗 它们真的很有趣。我们来看看下面这篇文章来了解一下制作过程吧!
Ladybugs(瓢虫) are wonderful and amazing bugs in the summer months. Making lovely ladybug stone paintings(瓢虫石头画) can also be really fun. You can put them in your garden outside. Hopefully, no one walks off with them!
How to make it
· Wash and dry your stone.
· Paint the stone with the colour you like. Do not paint the bottom(底部) as it will be put on the soil(土地).
· Coat(给······涂上一层) the top end of the stone with black paint(涂料) to make it look like the head of a ladybug and let it dry.
· Use the end of a paintbrush(画笔) to add black spots to the ladybug's body.
· Clean the end of the paintbrush and use it to paint the white eyes. Or use wiggle eyes(能动的眼睛) instead to make the ladybug look fun.
· Cut the tip of a toothpick(牙签). Use black paint to dot the white eyes.
· Let it all dry.
What you'll need
①Paint ②A small stone
③A paintbrush ④A toothpick
1. According to the passage, ladybugs usually live in .
A. spring B. summer
C. autumn D. winter
2. The underlined sentence “Hopefully, no one walks off with them! “means that .
A. many people will like the ladybug stone paintings
B. nobody will like the ladybugs
C. few people like walking in the garden
D. some people like walking with the ladybugs
3. The underlined word “it” refers to(指的是) .
A. the ladybug B. the paintbrush
C. the stone D. the paint
4. Where can you read this passage
A. A story book
B. A science book.
C. A home and life magazine.
D. A newspaper.
Ⅳ.学校开设“探索中国旧式服装”课程 (2025·南京秦淮区期中)首字母填空
南京外国语学校开设了“探索中国旧式服装”的课程。让我们看看下面这篇文章了解一下吧!
In the 1980s, women in the Jiangnan countryside wore special clothes. They wore headscarves(头巾) and blue calico(印花棉布)clothes. These soft clothes were 1. c to wear when working in rice fields. Students in school got the chance to see and learn about these cool traditional(传统的) 2. c these days.
The “exploration of old Chinese clothes” class on Nov. 8 at Nanjing Foreign Language School tried to learn more about blue calico. The students took on the challenge(挑战) of making their 3. o bags through tie-dyeing. It is a dyeing skill used to make blue calico.
“First, fold the cloth bag the 4. w you like,” said He Xinyue, a Grade 8 student. “Then use rubber bands(橡皮筋) to hold it. Next, 5. a colourful dye. Push it down well so that the colours go through.6. W it a few times to get rid of extra dye(去掉多余的染料).”
“ Tie-dyeing is a magical(奇妙的) art. Everyone does it a little differently, and you never know 7. e how it will look in the end when it is 8. f . Tie-dyeing mixes the style of traditional ink wash paintings(水墨画) with the excitement of impressionist(印象派的) of oil paintings,” said Ma Qianyu, a Grade8 student, happy with her work. “The dye and cotton material used to make blue calico all 9. c from nature(大自然). It is a symbol of folk people and their labour(劳动),” she said.
“Clothing is part of traditional culture. It is also part of art and 10.1 ,” said ChenXi, the teacher of the class. “Our students will later go to Nanjing Museum to get more knowledge about life in Jiangsu and the folk customs(民俗) there.”
V.选词填空(需变换形式)
同学们,你们是如何度过周末的 让我们来看看小作者和苏红是如何度过她们的周末的吧!
quick; piece; salad; finish; strawberry; mix; wash; add; grape; sentence
Last Friday, our English teacher Miss Yang asked us to make 1. with some English words as our English homework for the weekend.
Last Saturday morning, I went to visit my classmate Su Hong to discuss the English homework with her. After doing the homework, Su Hong and I decided to make a fruit 2. .
There were many kinds of fruit at SuHong's home, like 3. , oranges, apples and 4. . First, we 5. them and made them clean. Then, Su Hong began to cut them into small 6. . I put them into a big glass bowl and 7. them together. To make it taste nicer, Su Hong kept 8. some cream into it. At last, it was 9. . Su Hong asked me to eat it10. because some of the fruit would go bad easily if we left it in the air for some time.
After eating it, I said goodbye to Su Hong and went back home happily.
Ⅰ. 1. reduce; waste 2. joy 3. sewed; onto 4. gloves; fingers 5. button; reason
Ⅱ.1. B[解析]考查主谓一致。句意:不仅这对双胞胎,而且他们的父亲也对中国象棋着迷。主语是由 not only…… but also…连接的并列主语,遵循就近原则, be动词的数与 their father保持一致,用第三人称单数形式 is。故选B。
2. A[解析]考查非谓语动词的用法。句意:阳光灿烂,那儿的一切看起来都更加美丽。此处分词作结果状语, making指顺其自然的结果;make后接不带 to的不定式作宾语补足语。故选 A。
3. C [解析]考查“疑问词+不定式”的结构。“what to donext”表示“下一步该做什么”, “whether to do it next”表示“是否接下来做这件事”。根据空后的“it”可知,应用“whether to do it”。故选C。
4. A [解析]考查动词短语。 cut... into...意为“将······切成……”。此处表示“将一些大水果切成小块”。故选 A。
5. A[解析]考查非谓语动词的用法。句意:——不要放弃,我的孩子们。继续努力,你们会成功的。——谢谢你,王老师。我们会尽力的。 keep doing sth意为“持续做某事”;= stick to doing sth←
keep working on 意为“继续努力工作”。故选 A。
6. B[解析]考查情景交际。句意:—露西,让我帮你修电脑吧。—不了,谢谢。我可以自己把它修好。That's OK.没关系; No, thanks不,谢谢; Perhaps not可能不; Not at all一点儿也不。故选 B。
Ⅲ.[文章大意]本文介绍了制作可爱的瓢虫石头画的过程以及所需要的材料等。
1. B [解析]细节理解题。根据“Ladybugs(瓢虫) are wonderful and amazing bugs in the summer months.”可知,瓢虫在夏季是一种奇妙而令人惊奇的虫子。故选 B。
2. A [解析]词句猜测题。根据“Hopefully, no one walks off with them!”可知,希望没有人带走它们。因此可以推断出很多人会喜欢这些瓢虫石头画。故选 A。
3. B [解析]代词指代题。根据“Clean the end of the paintbrush and use it to paint the white eyes.”可知,清理画笔的末端,用它来画白色的眼睛。此处 it指代前面提到的“画笔”。故选 B。
4. C[解析]推理判断题。文章介绍了如何制作瓢虫石头画,这是一个与家庭生活相关的主题。因此可以推断出,这篇文章可能出现在家庭生活类的杂志上。故选C。
Ⅳ. 1.comfortable 2.clothes 3.own 4.way 5.add6.Wash 7.exactly 8.finished 9.come 10.lifeV. 1. sentences 2. salad 3. grapes 4. strawberries5. washed 6. pieces 7. mixed 8. adding 9. finished10. quickly
第6课时 Assessment & Further study
Ⅰ.根据句意及汉语或首字母提示填写单词
1. The old cloth was (染色) blue last week, and the final (结果) surprised everyone.
2. If you mix these chemicals, it might result in(导致) a (危险的) reaction.
3. My grandmother taught me how to (缝纫), and now I can mend(补) my clothes by myself. This skill brings me great (快乐).
4. To (减少) pollution, we should recycle instead of burning (废弃物).
5. Follow these instructions and you won't go w .
Ⅱ.单项选择
1.— Where is Jack I can't find him anywhere.
— He is busy posters for the talent show tomorrow.
A. putting in B. putting away
C. putting up D. putting down
2. You look tired. You’ d better a good rest.
A. stop to have B. stop having
C. to stop to have D. to stop having
3.— How did the engineer the computer It is working again.— It is easy, just follow the .
A. break; plan B. start; competition
C. fix; instruction D. mend; language
4. The number of students in our DIY Club 50 when I joined it.
A. are B. is C. was D. were
Ⅲ.阅读理解
竹蜻蜓是中国古代的一种玩具。它被认为是现代直升机旋翼的雏形。让我们一起来探索竹蜻蜓的原理,并了解古代科技对现代飞机的影响吧。
In your childhood, was there a kind of toy called bamboo dragonfly Just like its name, bamboo dragonfly looks like a dragonfly. Bamboo dragonfly is made of bamboo. Bamboo dragonfly has two parts. One is the bamboo handle. The second is the wings. To play it, rub your hands, and then let it go. Bamboo dragonfly will fly to the sky. It has a long history. If you don't believe, please read on.
Over 2,500 years ago, bamboo dragonfly was created(创造) by the Chinese. It has been a toy for Chinese children for more than 2,000years. It was introduced to Europe in the 18th century, and George Cayley, the father of aviation(航空), had been fascinated by bamboo dragonflies all his life. In his first aeronautical(航空学的) research, he copied and modified the bamboo dragonfly in the 1796 and figured out how propellers(螺旋桨) work. His research helped with the development of airplanes.
How to make bamboo dragonfly Cut out the paper, turn it over, turn it upside down, and glue the sides. Fold one side along the dotted line(虚线) and glue it. Fold the other side on. Then glue it again. Use a needle to pierce(刺) two small round holes, ready to wear bamboo. Fold one side up about 20 degrees along the centre diagonal(对角线的) dotted line. Insert two thin bamboo strips into two small holes one by one and stick them with glue. Use paper strips to wrap the two bamboo strips together and stick them with glue. After the glue dries, with both hands rub bamboo, leaf rotation(旋转). Blow the wind down. At this time a release, it can fly up. How clever the ancestors(祖先) of man were!
1. Which picture is bamboo dragonfly
2. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to
A. The holes. B. The other side.
C. The first side. D. The needle.
3. According to the passage, which one about bamboo dragonfly is TRUE
A. It was introduced to Europe 400 years ago.
B. It was created by George Cayley over2,500 years ago.
C. To make it, two bamboo strips should be inserted into two holes.
D. It has been a toy for Chinese children for almost 2,000 years.
4. What's the best title for this passage
A. Bamboo dragonfly, clever creation.
B. The history of bamboo dragonfly.
C. Bamboo dragonfly, everyone's love.
D. Bamboo dragonfly, a popular toy.
Ⅳ.阅读还原(五选四)
你对雨伞的历史与发展了解多少 我们一起来看看下面这篇文章了解一下吧!
Umbrellas have a long history. People started to use umbrellas long ago. But in ancient(古 代 的) times, not everyone had umbrellas. 1. In the 18th century, umbrellas became women's fashion accessories(配饰). And at the end of the 19th century, almost every family had umbrellas for daily use. Today many kinds of umbrellas are available(可获得的) in the world. 2. They are smaller and less heavy now.
Umbrellas are an important part of people's daily life. We use them on rainy or sunny days. So of course, there's a holiday to remember this useful and necessary tool. February 10th is Umbrella Day. The holiday is also known as National Umbrella Day in the United States.
3. You can check the weather in your city and bring out your coolest umbrella. Another way to celebrate Umbrella Day is by having a drink with an umbrella in it. If you often have a vacation to a beach with friends, you will know small umbrellas are often used to decorate cocktail(鸡尾酒) drinks. 4. Of course, the most famous one is Singing in the Rain.
A. How can you celebrate Umbrella Day B. Some people do not like to use umbrellas. C. And there are some improvements(改进)on umbrellas. D. Only the nobility(贵族) and the rich(富人)could use umbrellas. E. You can also spend Umbrella Day watching a film about an umbrella.
Ⅰ. 1. dyed; result 2. dangerous 3. sew; joy 4. reduce; waste 5. wrong
Ⅱ.1. C[解析]考查动词短语辨析。句意:——杰克在哪里 我到处都找不到他。——他正忙着为明天的才艺表演贴海报。 put in投入(时间或精力); put away收好; put up 张贴; put down放下。根据“He is busy... posters for the talent show tomorrow.”并结合选项可知,此处指贴海报。故选C。
2. A[解析]考查动词的用法。句意:你看起来很累。你最好停下来好好休息一下。had better do sth意为“最好做某事”,后加动词原形;stop to do sth意为“停下来去做另一件事”; stop doing sth意为“停止正在做的事”。根据“You look tired. You'd better... a good rest.”可知,你看起来很累,最好停下来去休息。故选 A。
3. C[解析]考查动词及名词辨析。句意:——工程师是怎么修好电脑的 它又开始工作了。——这很容易,只需按照说明操作即可。 break 打破; start 开始; fix修理; mend修理; plan计划; competition竞争; instruction用法说明;language语言。根据“It is working again.”可知,此处指修好电脑;根据“It is easy, just follow the…”并结合选项可知,此处指按照说明操作。故选C。
4. C[解析]考查主谓一致和时态。句意:在我加入的时候,我们的DIY 俱乐部里的学生人数是50。 the number of后面跟名词复数作主语时,谓语动词要用单数形式。根据时间状语从句“when I joined it”可知,此处描述的是过去的事情,应使用一般过去时。故选C。
Ⅲ.[文章大意]本文介绍了竹蜻蜓的历史,它对飞机制造的影响及它的制作过程。
1. A [解析]细节理解题。根据“Just like its name, bamboo dragonfly looks like a dragonfly. Bamboo dragonfly is made of bamboo. Bamboo dragonfly has two parts. One is the bamboo handle. The second is the wings.”可知,竹蜻蜓是由竹子制成的,像蜻蜓一样。故选 A。
2. B [解析]代词指代题。根据“Fold one side along the dotted line(虚线) and glue it. Fold the other side on. Then glue it again.”可知,此处指把另一面也用胶水粘在一起。故选 B。
3. C [解析]细节理解题。根据“Insert two thin bamboo strips into two small holes one by one and stick them with glue.”可知,将两根细竹条分别插入两个小孔中,并用胶水粘牢。故选C。
4. A[解析]标题归纳题。通读全文可知,本文不仅介绍了竹蜻蜓的历史,还强调其对现代航空的启发和制作工艺的巧妙。故选A。
Ⅳ.[文章大意]本文是一篇说明文。文章主要介绍了雨伞的历史和“雨伞日”的活动。
1. D [解析]根据“But in ancient(古代的) times, not everyone had umbrellas.”可知,设空处应是介绍古代能使用雨伞的人群,选项E“只有贵族和富人才能使用雨伞。”符合语境。故选 D。
2. C [解析]根据“They are smaller and less heavy now.”可知,设空处应提到雨伞的改进,选项C“雨伞也有一些改进。”符合语境。故选C。
3. A [解析]根据后文“You can check the weather in your city and bring out your coolest umbrella. Another way to celebrate Umbrella Day is by having a drink with an umbrella in it.”可知,后文是在介绍如何庆祝雨伞日,选项A“你如何庆祝雨伞日 ”符合语境。故选 A。
4. E [解析]根据“Of course, the most famous one is Singing' in the Rain.”可知, Singing' in the Rain 是一部电影,那么此处应与电影和雨伞日有关,选项F“你也可以在雨伞日看一部关于雨伞的电影。”符合语境。故选E。

展开更多......

收起↑

资源预览