Unit 2 We're Family !单元试题(含答案、听力原文,无音频)人教版(2024)七年级英语上册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 2 We're Family !单元试题(含答案、听力原文,无音频)人教版(2024)七年级英语上册

资源简介

Unit 2 We’re Family!
第一部分 听力理解(共两节,满分20分)
第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。
1.Who's the boy in the photo
A. Mike's friend. B. Sam's friend. C.Oscar's friend.
2.What's Kate's family name
A.Miller. B. White. C.Black,
3.Whose fishing rod is it
A. Bill's father's. B. Bill's brother's. C.Bill's uncle's.
4. How many people are there in Fred's family
A. Three. B. Four. C. Five.
5.What does the girl's father often do
A. He often plays the guitar.
B. He often plays the violin.
C. He often plays Chinese chess.
第二节 听下面6段对话或独白。(共15小题;每小题1分,满分15分)
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第 6、7题。
6. Whose family photo are they talking about
A.Jim's. B. The girl's. C.Alan's.
7.Who is Jack
A.Alan's brother. B. Alan's cousin, C.The girl's father.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. Who's Betty
A. Peter's sister. B. Peter's cousin, C. Peter's aunt,
9. What class is Sam in
A. Class 1, B. Class 2. C. Class 3.
听第8段材料,回答第10、11题。
10. Where is the boy from
A. New York. B. London. C.Washington,
11.What is the girl's mother's job
A. A policewoman, B. A teacher. C.A doctor.
听第9段材料,回答第12至14题。
12. What does Tom's mother always do on weekends
A. She plays sport. B. She watches TV. C.She writes stories.
13. When does Lucy's father play basketball
A. On Mondays. B. On Fridays. C.On Sundays.
14.Who enjoys reading books on weekends
A.Tom. B. Lucy. C. Lucy's grandmother.
听第10段材料,回答第15至17题。
15.What colour is Linda's coat in the photo
A. Blue. B. Red. C.Green.
16.What's Dale's father's name
A.Eric. B.Frank. C.Jim.
17. Where is Jim in the photo
A. Next to Eric. B. Next to Jenny. C.Next to Dale.
听第11段材料,回答第18至20题。
18. What is Grace's last name
A. Green. B. Miller. C.Smith.
19. How many people are there in the second
photo
A.2. B.3. C.4.
20.What does Cindy like
A. Animals. B. Reading. C. Gardening.
第二部分 阅读理解(共两节,15小题,每小题2分,计30分)
第一节(共11小题;每小题2分,满分22分)
阅读下列材料,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
A
What Does Home Mean to You
Home is more than just a building—it is a place where we feel safe, loved, and happy. Different people have different ideas about home. For some, it is a small apartment in a busy city, while for others, it may be a quiet house in the countryside.
Amy lives in a tall building with her parents. She loves her home because she can see the whole city from her window. Every evening, her family eats dinner together and talks about their day.
Jack’s home is a small wooden house near a river. He enjoys fishing with his father on weekends. His mother often bakes cookies, making the house smell sweet and warm.
No matter what kind of home we have, the most important thing is the people inside it. Home is where we share laughter, stories, and love.
21.Where does Amy live
A.In a small wooden house. B.In a tall building. C.Near a river.
22.What does Jack enjoy doing on weekends
A.Watching TV. B.Fishing with his father. C.Baking cookies.
23.Why does Amy love her home
A.Because she can see the whole city.
B.Because it smells sweet.
C.Because it is very big.
B
Last month, I went to Beijing with my parents. We visited many places of interest. First, we went to the Great Wall. It was very long and great. We took a lot of photos there. Then we went to the Palace Museum. It was very beautiful. We saw many old things there. After that, we went to the Summer Palace. It was very big and nice. We walked around the lake and enjoyed the beautiful views. We also went to Wangfujing Street. We bought some presents for our friends. We had a great time in Beijing.
24.When did they go to Beijing
A.Last week. B.Last month. C.Last year.
25.Where did they go first
A.The Great Wall. B.The Palace Museum. C.The Summer Palace.
26.What did they do at the Great Wall
A.They took a lot of photos. B.They bought some presents. C.They walked around.
27.Did they have a good time in Beijing
A.Yes, they did. B.No, they didn’t. C.We don’t know.
C
“Mum, there’s no food in the fridge and I’m hungry!” I said.
“Meghan, Dad and I need to talk to you!” Mum said.
Dad added, “It’s OK, Meggie. Don’t look so worried. We’re just short of money, so we have to go to the supermarket after 6 p. m.”
When shopping, I heard someone laughing. It was Kyla. “Look at her! Shopping for yellow-sticker (黄色标签) food. Bye, Yellow Sticker Girl!”
At school, Kyla shouted, “Hey, look! It’s the Yellow Sticker Girl!”
One day, I saw a poster “Saturday Girl Wanted” in a bakery (烘焙店) window.
“Excuse me, sir. I want to be a Saturday Girl,” I said to Mr Turner.
He asked, “Did you make cakes before ”
I answered, “Erm... no... but I LOVE cakes.”
Mr Turner laughed, “Well, can you start next week ”
“Yes!!! I mean, yes, please. Thank you,” I said happily.
Every Saturday, I was busy working in the bakery. Mr Turner said, “Well done, Meghan. You worked hard, you’re smart and the buyers love you.” Then he gave me money and many cakes.
I had happy Saturdays, but I was “a yellow sticker girl” at school on weekdays. At home, I told Mum about Kyla, “Mum, everyone calls me the Yellow Sticker Girl,” I cried.
Mum said, “I’ll go to school and talk to the form teacher.”
I stopped her, “No! Please don’t go. Everyone will see you.”
Mum agreed not to, but said, “You have to tell me everything and talk to your form teacher.”
One evening, I saw Kyla at the supermarket again.
This time, she didn’t laugh and she said, “I’m sorry, Meghan.”
“Sorry Why did you do it ” I asked.
She said, “I am also a yellow sticker girl. So I made them laugh at (嘲笑) you first.”
I was ▲ , but then she told me how hard things were at home. Her mother was badly ill and her father didn’t have a full-time job.
I said, “Look, let’s start again. Maybe we can be friends again.”
Just then, Mr Turner needed one more helper. I invited Kyla to come. The bakery always had bread and cakes left, so Mr Turner decided (决定) to give them to people in the food bank.
“Why not share the idea on social media (社交媒体) ” Kyla advised.
I asked, “But how ”
Kyla said, “What about using the hashtag (话题标签) The Yellow...”
I finished, “Sticker Girls! I love it.”
28.Meghan worked as a Saturday girl in a ________.
A.school B.bakery C.supermarket D.food bank
29.What does the underlined word “it” in Paragraph 19 refer to (指代)
A.Laughing at me. B.Calling me the “Yellow Sticker Girl”.
C.Saying sorry to me. D.Making others laugh at me.
30.Which word can be put in ▲
A.angry B.afraid C.amazed D.calm
31.Which is the best title for the story
A.Meghan’s Hashtag B.Saturday girls in a Bakery
C.Kyla’s Social Media D.The Yellow Sticker Girls
第二节(共4小题;每小题2分,满分8分)
阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
My name is Cindy.I’m thirteen years old this year.I’m a middle school student.I’m in Class 3, Grade 7. I have two new subjects this year.___ 32 ___ My favourite day is Thursday because I have science on that day.
I have a twin sister.Her name is Sonia. She is also a middle school student.She is in Class 6, Grade 7. She likes English.Her favourite day is Monday because she has English on that day.
My father is Mr White.He is a maths teacher.His favourite day is Sunday because he can go to the baseball club on that day.___ 33 ____.
My mother is Mrs White.She works in Lantian Clothes Store.Her favourite day is Saturday because on that day she doesn’t go to work.___ 34 ___ Oh, my mother likes playing tennis.
My brother Dale doesn’t need to go to school because he is only 2 years old.___ 35 ___ He likes playing with our dog.
A.She can play tennis with her friends.
B.She is an English teacher.
C.They are science and history.
D.He is at home with my grandparents.
E.He likes playing baseball.
第三部分 语言运用(共两节,满分25分)
第一节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)第三部分语言运用(共两节,满分25分)阅读下面短文.从短文后各题所给的A.B_C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项
I am Jane Smith. I am a girl 36 England. I am 1.45 metres 37 . I 38 blond hair. I am in China now. My parents are in China, too. There are six people in my family. They 39 my grandfather, my grandmother, my father, my mother, my brother and me. We often do 40 things. I like to 41 music. My grandparents like watching TV. They often 42 TV in the evening. My father 43 reading books. My father is a doctor, 44 my mother is a teacher in a school in Beijing. I'm in the same school. It's big. There are 1,000 students and 22 teachers.
I have some friends. They are Zhang Fei, Li Lei and Han Meimei. They are very 45 and always help me.
36.A.come B.from C.in D.of
37.A.long B.short C.tall D.high
38.A.have B.am C.with D.do
39.A.is B.have C.do D.are
40.A.different B.same C.exciting D.fun
41.A.hear B.hear to C.listen to D.listen
42.A.see B.watch C.watches D.sees
43.A.have B.has C.like D.likes
44.A.and B.so C.because D.or
45.A.well B.interesting C.nice D.exciting
第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
It’s a 46 (rain) Sunday morning. My grandparents, my parents, my cousin and I 47 (be) all at home. We are really busy.
What are my grandparents doing Oh, my grandfather is 48 (exercise). He is playing 49 a ball. My grandmother is reading a story 50 (happy). The story is interesting. And my father is watching TV. He is watching Fine Arts in China. It’s 51 (he) favorite show. My mother is in the kitchen. She is cooking. She can cook delicious food. She is 52 good mother. I love her very much. My cousin Peter is my uncle’s son. He is twelve 53 (year) old. He is listening to music in my room. He likes music and he can play the piano and the guitar. He is also good 54 singing. He wants to be a singer when he grows up.
What am I doing I’m using the computer, 55 I’m writing an e-mail to my pen pal.
第四部分 综合技能(共两节,满分25分)
第一节(共5小题:每小题2分,满分10分)
阅读下面的短文,根据短文内容回答问题或翻译画线部分
Frank Brown:
56. I don’t have a soccer ball, but my brother Alan does. We go to the same school and we love soccer. We play it at school with our friends. 57. Playing soccer is relaxing.
Gina Smith:
58. I have two soccer balls, three volleyballs, four basketballs and five baseballs and bats.
I love sports, but I don’t play them. 59. 因为这对于我来说很难!
Wang Wei:
Soccer is difficult. I like ping-pong. It’s easy for me. I have three ping-pong balls and two ping-pong bats. 60. 放学后我和同学们一起打乒乓球。
56.
57.
58.
59.
60.
第二节 写作(满分15分)
61.假如你是来自温州的七年级学生Lingling,你的新笔友Cathy想了解你去年暑假的情况以及今年暑假的安排,请你用英语写一封电子邮件给Cathy,介绍你的暑假情况。
Activities (活动) about last summer holiday 1.visited… 2.…
Plans for this summer holiday 1.will help parents do housework 2.be going to visit… 3.…
要求:1.短文必须包含所有要点,至少描述3项去年暑假的活动;
表中信息仅供参考,也可以自由发挥;
文中不能出现真实的人名和校名等相关信息。
词数:80—100,文章开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Cathy,
You want to know something about my summer holiday, don't you
Yours,
Lingling
参考答案
听力材料
第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B.C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。
1. W:Is the boy in the photo your friend, Mike M:No, He is Sam's friend, Oscar.
2.W:What's your cousin's name M:It's Kate Black.
3.W:Whose fishing rod is it, Bill M:It's my uncle's.
4.W: Fred, how many people are there in your family M:My sister,mother,father, and me. What
about you, Sarah
5. M:Does your father often play Chinese chess W:No, he often plays the violin.
听下面6段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
W:Look at this photo,Jim. M:Oh. is it your family photo
W:No, it isn't. It's Alan's family photo. M:Is the boy in a red hat Alan
W:No, he isn't, He is Alan's cousin, Jack.
听第7段材料,回答第8、9题。
W:ls this your family photo, Peter M:Yes, it is. W:Who's she
M.She's my sister, Betty. W:I see.Who's the boy
M. He's my brother, and his name is Sam. W:What class is he in
M:He's in Class 3.
听第8段材料,回答第10、11题。
W:I'm Mary. I'm American. Where are you from M:I'm from London. Can you tell me something about your family
W:Sure. There are three people in my family. My father is a doctor, My mother is a teacher. M:Oh, 1 know. Thank you,
听第9段材料,回答第12至14题。
W: What does your mother always do on weekends, Tom M:She always plays sport with her friends. W:How about your brother
M: He loves watching TV. What about your family,Lucy
W:My father enjoys playing basketball, and he often plays it on Sundays. My grandmother loves reading books on weekends. M:That sounds great!
听第10段材料,回答第15至17题。
M: Hello,Gina! Is this your family photo W:Hello,Paul! Yes, it is,
M:Is that girl in a red coat your sister W:Yes, she is.
M:What's her name
W:Her name is Linda. Those are my cousins.Dale and Frank.
M:Is that your uncle
W: Yes. He's my uncle,Eric. He's Dale and Frank's father.
M:Is the woman on the right your aunt
W:No.She's my mother, Jenny. And the man next to her is my father,Jim.
听第11段材料,回答第18至20题。
Hi! My name is Grace Green.Here are three nice photos of my family. My grandparents,Linda and Tom, are in the first photo. They play the erhu very well. In the second photo are my parents, Helen and Frank. They often read a lot.My brother Bob and my sister Cindy are in the second photo too. Bob loves animals. Cindy likes gardening. I am in the last photo. Dingding is my dog. It is black, and it is in the last photo too.
I.听力理解
1.B 2.C 3.C 4.B 5.B 6.C 7.B 8.A 9.C10.B 11.B 12.A 13.C 14.C 15.B 16.A17.B 18.A 19.C 20.C
【答案】21.B 22.B 23.A
【分析】本文探讨“家”的含义,指出家不仅是建筑物,更是让人感到安全、被爱和幸福的地方。
【详解】21.细节理解题。根据第二段“Amy lives in a tall building with her parents”可知,Amy和父母住在一栋高楼里。故选B。
22.细节理解题。根据第三段“He enjoys fishing with his father on weekends”可知,Jack喜欢在周末跟他爸爸一起钓鱼。故选B。
23.细节理解题。根据第二段“She loves her home because she can see the whole city from her window”可知,她爱她的家是因为从她的窗户可以看到整个城市。故选A。
【答案】24.B 25.A 26.A 27.A
【分析】本文主要介绍作者和父母一起去北京的旅行。
【解析】24.细节理解题。根据“Last month, I went to Beijing with my parents.”可知,他们是上个月去的北京。故选B。
25.细节理解题。根据“First, we went to the Great Wall.”可知,他们首先去的是长城。故选A。
26.细节理解题。根据“We took a lot of photos there.”可知,他们在长城拍了很多照片。故选A。
27.细节理解题。根据“We had a great time in Beijing.”可知,他们在北京玩得很开心,应作肯定回答。故选A。
【答案】28.B 29.C 30.C 31.D
【分析】本文讲述了主人公Meghan因家庭经济困难,只能购买特价的食品,从而被同学Kyla嘲笑为“Yellow Sticker Girl”的故事。
【详解】28.细节理解题。根据“One day, I saw a poster ‘Saturday Girl Wanted’ in a bakery (烘焙店) window. ‘Excuse me, sir. I want to be a Saturday Girl,’ I said to Mr Turner.”可知是在烘焙店工作。故选B。
29.词句猜测题。根据“Sorry Why did you do it”可知it指代对方的道歉,故选C。
30.推理判断题。根据“I am also a yellow sticker girl. So I made them laugh at (嘲笑) you first.”可知听到对方也是“a yellow sticker girl”而感到惊讶。故选C。
31.最佳标题题。本文讲述了主人公Meghan因家庭经济困难,只能购买贴有黄色标签(特价)的食品,从而被同学Kyla嘲笑为“Yellow Sticker Girl”的故事。故选D。
【答案】
32.C
33.E
34.A
35.D
【分析】本文主要介绍了辛迪和她家人的一些情况。
【详解】
32.根据“I have two new subjects this year.”可知,此处应介绍这两门新学科。选项C(它们是科学和历史。)符合语境。
33.根据“His favourite day is Sunday because he can go to the baseball club on that day.”可知,爸爸喜欢打棒球。结合选项,此处应与棒球有关。选项E(他喜欢打棒球。)符合语境。
34.根据“Oh, my mother likes playing tennis.”可知,妈妈喜欢打网球。结合选项,此处应与网球有关。选项A(她可以和她的朋友们打网球。)符合语境。
35.根据“My brother Dale doesn't need to go to school because he is only 2 years old.”可知,弟弟很小,不用上学。选项D(他和我的祖父母在家里。)符合语境。
【答案】
36.B 37.C 38.A 39.D 40.A 41.C 42.B 43.D 44.A 45.C
【分析】本文是一篇记叙文,文章介绍了来自英国的女孩Jane Smith,她身高1.45米,有一头金发,现居中国,家中有六口人,家人各自有着不同的喜好,她还有几个友善且常帮助她的朋友。
【解析】36.句意:我是一个来自英国的女孩。
come来;from来自;in在……里面;of……的。根据原文“England”和“I am in China now”可知是说现在在中国,所以是来自英国,be from“来自”,故选B。
37.句意:我身高1.45米。
long长的;short短的;tall高的;high高的。根据原文“1.45 metres”可知是说身高,用tall,故选C。
38.句意:我有一头金发。
have有;am是;with和……一起;do做。根据原文“blond hair”可知是说有金发,have符合,故选A。
39.句意:他们是我的祖父、祖母、父亲、母亲、哥哥和我。
is是;have有;do做;are是。根据原文“They…my grandfather, my grandmother, my father, my mother, my brother and me”可知,主语是They,用are,表示“是”,故选D。
40.句意:我们经常做不同的事情。
different不同的;same相同的;exciting令人兴奋的;fun有趣的。根据“I like to…reading books”可知,家人有不同的爱好,所以是做不同的事,different符合,故选A。
41.句意:我喜欢听音乐。
hear听到;hear to表达错误;listen to听;listen听。根据原文“music”可知是听音乐,listen是不及物动词,要加to,故选C。
42.句意:他们经常在晚上看电视。
see看见;watch观看;watches观看;sees看见。根据原文“TV”可知是看电视,主语They是复数,动词用原形watch,故选B。
43.句意:我父亲喜欢读书。
have有;has有;like喜欢;likes喜欢。根据原文“reading books”可知是喜欢读书,like doing sth“喜欢做某事”,主语My father是第三人称单数,动词用likes,故选D。
44.句意:我父亲是一名医生,我母亲是北京一所学校的老师。
and和;so所以;because因为;or或者。根据“My father is a doctor…my mother is a teacher in a school in Beijing”可知,前后是并列关系,介绍父亲和母亲的工作,用and连接,故选A。
45.句意:他们非常友善,总是帮助我。
well好地;interesting有趣的;nice友善的;exciting令人兴奋的。根据原文“always help me”可知朋友很友善,nice符合,故选C。
【答案】46.rainy 47.are 48.exercising 49.with 50.happily 51.his 52.a 53.years 54.at 55.because
【分析】本文描述了一个下雨的周日早晨,作者全家人都在家忙碌的场景。
【详解】46.句意为:这是一个下雨的周日早晨。括号内给出的是名词rain“雨”,此处需用形容词形式作定语修饰“Sunday morning”,rainy“下雨的”。故填rainy。
47.句意为:我的祖父母、父母、表弟和我都在家。根据“My grandparents, my parents, my cousin and I”可知,主语是复数,多个家庭成员,且时态为一般现在时,be动词应填are。故填are。
48.句意为:我的祖父正在锻炼。根据“is”判断为现在进行时,动词需用-ing形式,exercise“锻炼”应转变为exercising。故填exercising。
49.句意为:他正在玩球。固定搭配“play with a ball”表示“玩球”。故填with。
50.句意为:我的祖母正在开心地读故事。括号内给出的是形容词happy“开心的”,此处需用副词happily“开心地”修饰动词reading“阅读”。故填happily。
51.句意为:这是他最喜欢的节目。括号内给出的是人称代词主格he“他”,此处需形容词性物主代词his“他的”修饰“favorite show”。故填his。
52.句意为:她是一个好母亲。单数可数名词mother“母亲,妈妈”前需要冠词,此处表示泛指,good以辅音音素开头,故填不定冠词a。故填a。
53.句意为:他十二岁。根据“twelve”可知,年龄表达中复数单位用“years”。故填years。
54.句意为:他也擅长唱歌。固定搭配”be good at”表示“擅长……”。故填at。
55.句意为:我正在用电脑,因为我要给笔友写邮件。前后句是因果关系,故填连词because“因为”。故填because。
【答案】56.我没有足球,但我弟弟Alan有。 57.踢足球是令人放松的。 58.我有两个足球,三个排球,四个篮球和五个棒球和球棒。 59.Because it’s difficult for me! 60.I play table tennis with my classmates after school.
【分析】本文讲述了三位同学在球类运动的爱好。
【解析】56.I“我”;don’t have“没有”;a soccer ball“一个足球”;but“但是”;my brother“我的弟弟”;Alan does指“Alan有”。故填:我没有足球,但我弟弟Alan有。
57.Playing soccer“踢足球”;is“是”;relaxing“令人放松的”。故填:踢足球是令人放松的。
58.I“我”;have“有”;two soccer balls“两个足球”;three volleyballs“三个排球”;four basketballs“四个篮球”;and“和”;five baseballs“五个棒球”;bats“球棒”。故填:我有两个足球,三个排球,四个篮球和五个棒球和球棒。
59.根据中文,可知时态为一般现在时;it is difficult for sb.“对于某人来说很难”,介词for后接宾格me“我”;because“因为”,故填Because it’s difficult for me!
60.根据中文,可知时态为一般现在时;I“我”第一人称作主语,后接动词原形;play table tennis“打乒乓球”;with“和”;my classmates“我的同学们”;after school“放学后”。故填I play table tennis with my classmates after school.
61.【答案】
参考范文:I spent two weeks in a summer camp in Beijing last summer holiday.At the summer camp, I had English classes and visited many places of interest in Beijing.The summer camp had a lot of fun activities.I learned English through games and storytelling.I also took part in activities like buying vegetables at the market and buying museum tickets.It helped me a lot.This summer holiday, I will help parents do housework and I'm going to visit London with my uncle.
第 page number 页,共 number of pages 页

展开更多......

收起↑

资源预览