资源简介 江西省南昌市2025—2026学年八年级英语上册期中考试模拟题【考试范围:Unit1-Unit4】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择(满分15分)1.What did Wendy buy in the gift shop last week A.A model car. B.A bag. C.A watch.2.What does Jason like to do on weekends A.Play the piano. B.Listen to music. C.Watch TV.3.What TV shows does Mark like A.Game shows. B.Sports shows. C.Talent shows.4.How long does Jack plan to play basketball every day A.For 20 minutes. B.For 30 minutes. C.For 40 minutes.5.What does the boy mean A.Students often feel tired.B.He also slept six hours last night.C.The girl didn’t get enough sleep last night.请听对话,回答各小题。6.What does Daniel think of the news A.Boring. B.Noisy. C.Exciting.7.What time will the soccer game start A.At 4:20. B.At 4:40. C.At 5:20.请听对话,回答各小题。8.What is the shoe shop next to A.A school. B.A bank. C.A restaurant.9.What does the boy say about the cinema A.It has big screens.B.It sells cheap tickets.C.It has comfortable seats.请听对话,回答各小题。10.Who lives in Sanya A.Rick’s aunt. B.Rick’s brother. C.Rick’s classmate.11.What did Rick think was the most interesting activity in Sanya A.Playing soccer. B.Tasting delicious food. C.Going paragliding.12.How long did Rick stay in Sanya A.For a week. B.For two weeks. C.For a month.请听对话,回答各小题。13.What does Jenny plan to buy this afternoon A.A dress. B.A T-shirt. C.A pair of jeans.14.Where is Dream Clothes A.On Park Street. B.On Center Street. C.On River Street.15.What can we get from the conversation A.Dream Clothes is a new store.B.Moon Store is not far from Jenny’s house.C.The boy wants to go to Laura’s birthday party.二、听力填空(满分5分)请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。听独白前你将有时间阅读句子内容。独白读两遍。16.Mr. Black works in a(n) .17.Bridge Village tells the story of a talented .18.People in Win Today win prizes by answering questions about .19.Funny Days is a(n) show.20.Mr. Black watches Funny Days for about minutes every Sunday.三、单项选择(满分8分)21.Don’t worry. I think you can ________ out the best ________ you.A.take; in B.bring; in C.take; at D.bring; to22.It will be bad for your health to eat more food and take _________ exercise.A.less B.much C.more D.little23.—The competition is so boring!—True. I can’t _________ it anymore.A.mind B.stand C.wait D.act24.—Mr. White, could you please speak a little more _________ — Sorry! I thought you could understand me.A.quickly B.clearly C.quietly D.seriously25.The doctors said that they would do what they could ______ the sick man.A.save B.to save C.saved D.saving26.Of all the boys, Jimmy is________.A.creative B.most creative C.more creative D.the most creative27.Susan’s parents often make her ________ the piano for three hours on weekends.A.practice to play B.practice playing C.to practice playing D.practicing to play28.—When will Betty come to China —She’ll come here next week. She _________ me that by email.A.tells B.will tell C.told D.is telling四、完形填空(满分15分)The surprise party is very 29 in America. Most Americans think it is very 30 to have surprise parties for their friends or family members. It is very possible to 31 a surprise party when someone’s 32 is coming. Do you want to know 33 a surprise birthday party is like It was a night at Bob’s home. His wife 34 him to go to the kitchen and bring her a glass 35 milk. Bob walked 36 the kitchen and opened the door. Suddenly, he 37 a strange sound and then saw a “bear” standing in front of him! Bob was very 38 and wanted to run away. Just then the “ 39 ” took off his costume. It was Bob’s friend Charles! There were also some people behind 40 . All of them said “surprise! 41 Birthday!” to him.In fact, there are many 42 of surprise parties in America. A successful surprise party always 43 people surprised and excited.29.A.boring B.exciting C.popular D.expensive30.A.exciting B.bad C.hard D.boring31.A.take B.plan C.see D.order32.A.weekday B.birthday C.holiday D.weekend33.A.what B.how C.when D.where34.A.helped B.taught C.left D.asked35.A.for B.on C.at D.of36.A.of B.from C.to D.on37.A.saw B.played C.felt D.heard38.A.happy B.scared C.worried D.kind39.A.bear B.tiger C.lion D.panda40.A.her B.him C.me D.you41.A.Hello B.Happy C.Important D.Different42.A.teams B.matches C.kinds D.groups43.A.helps B.takes C.makes D.keeps五、选词填空(满分11分)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给的词的适当形式填空,并将答案填写到答题卷的相应位置。每个词限用一次。almost,success, make,building,become,both,heart,decide,famous,beautifully,interestNot everyone can make their dreams come true. But Walt Disney could.Usually, mice are not popular, but Mickey Mouse wins many people’s 44 . Movies about Mickey Mouse are popular 45 everywhere in the world for more than eighty years. Walt Disney made this 46 cartoon character. When he was young, Walt Disney was 47 in drawing cartoons. And he tried to find better ways of 48 cartoon movies. At that time, some movies just started to use sound. So Disney 49 to put sound in his cartoons, too. People were excited when they saw Mickey Mouse talk on the movie screen. Mickey became popular with 50 young and old.Later, Walt Disney started to 51 a new kind of amusement (娱乐) park. He hoped to bring a clean, good and 52 world to people of all ages. Finally, Walt Disney made his dream come true. In 1995, Disneyland opened in the USA and 53 the most 54 amusement park in the world.阅读理解(满分40分)AWriters Club InformationDo you enjoy writing Join us! Saturdays 8:00 a. m.—10:00 a. m. Telephone: 321-9649368 E-mail: cmacaleer@.Country Life MarketOur fruits and vegetables come in fresh every morning. Special prices for the first month. Opening hours: 7:00 a. m.—10:00 p. m. Telephone: 010-6261788 or 010-6261799Looking for a Roommate (室友)I’m Alice. I have a house with 2 bedrooms. You only need to pay $200 for it each month. And it includes the cost of surfing the Internet, but you need to bring your own computer. Telephone: 239-5478603 E-mail: room.to.rent@55.What number can you call you want to improve your writing skills A.321-9649368. B.010-6261788. C.010-6261799. D.239-5478603.56.How many hours is Country Life Market open a day A.3 hours. B.10 hours. C.12 hours. D.15 hours.57.If you are Alice’s roommate, how much do you need to pay for your bedroom every year A.$200. B.$100. C.$2400. D.$1200.BIn almost every big university in the USA, football is a favourite sport. American football is not like soccer. Players sometimes kick the ball, but they also throw the ball and run with it. They try to take it to the other end of the field. They have four chances to move the ball ten yards. They can carry it or throw it. If they move it to the end of the field, they win six points. This is called a touchdown.It is difficult to move the ball. Eleven men on the team try to stop the man with the ball. If the man does not move the ball ten yards, his team kicks the ball to the other team.Each university wants its team win. Thousands of people come to watch. They all yell for their favourite team. Young men and women from the cheer team dance and jump while they yell.Each team plays ten or eleven games each season. The season begins in September and ends in November. If a team is very good, it may play another game after the season ends. The best team plays again on January 1st, the first day of the New Year. Many people go to see these games and many others watch them on television.58.American football is________.A.the same as soccer B.popular in almost every big universities in the USA C.a game played only with feet D.a game with ten players59.To win six points the players in a team must________.A.kick the ball ten yards B.kick the ball to the other team C.move the ball to the end of the field D.throw the ball to the sky60.If the man does not move the ball ten yards, ________.A.his team loses a point B.the other team kicks the ball to the end of the fieldC.his team kicks the ball to the other team D.his team wins six points61.It is a very important sport because________.A.all people like it B.thousands of people play itC.the best team will play again on New Year’s DayD.the cheer team dance and jump while they yellCThe World Health Organization (WHO) says that 80% of the world’s teenagers don’t get enough exercise to live healthy lives. It did research (研究)on students aged from 11 to 17 in 146 countries for about eight years and got the result.Doctors say 60 minutes of exercise a day is important for teenagers to build up their strength (力量). It’s also good for their hearts and lungs (心肺). Also, teenagers won’t become fat through exercise. What’s more, more and more research is showing that exercise doesn’t just help with the body. It can help with the mind, too—making people think better and helping students get better grades.Trevor Shilton working for the Heart Foundation in Australia says that doing exercise is really important, and he also says, “If this were a medicine, we would all take it.”However, it’s not easy. Now many teenagers find it very difficult to stay away from smartphones, computers or televisions. In their free time, they talk with friends online, play online games and watch interesting TV programs. WHO says that young people need to play less in the online world and play more in the real world.Health experts want schools and families to ask teenagers to do more exercise. Doctors also say that teens can do 20 minutes of exercise three times a day to get 60 minutes of exercise. They say it’s very important for young people to do exercise, because it will be good for their lives in the future.62.What’s the second paragraph mainly about A.What kind of exercise teenagers should do.B.How much exercise teenagers should do.C.Why doing exercise is important.D.How long teenagers should do exercise.63.Why don’t many teenagers do enough exercise according to the passage A.Because they are always busy with their studies.B.Because they think they are healthy.C.Because they don’t like to do exercise.D.Because they spend much time doing things online.64.What can we learn from the passage A.WHO got the result with the help of 116 students.B.Teenagers don’t have to do 60 minutes of exercise in one go.C.Doctors think five hours of exercise a week is enough.D.Only parents can ask teenagers to do more exercise.65.In which column (栏目) of a newspaper can we read this passage A.Health. B.Vacation. C.Science. D.Education.DIn China, safety education is becoming more and more important now. The last Monday in March is for students to learn it at school. It helps students learn more about what they should do to keep themselves safe. What are the accidents at school Take a look.A stampede(踩踏)always happens in crowded places. When students around you begin to push, just stand there and try to hold onto something. If you fall down in the crowd, move to one side and protect(保护)your head with your hands around.When earthquakes happen, you can get under a desk quickly and hold on. It’ll protect you from falling things. If you are outdoors, find a place away from buildings, trees, and power lines.When there’s a fire, leave the classroom quickly. It’s better to put something wet over your mouth and nose. In this way, you won’t breathe in smoke. Many people die in a fire, not because of the fire but smoke. It makes them cough and they can’t breathe. That’s very dangerous! So when you want to get out, you should make yourself close to the floor. Then you can breathe some fresh air.Stampedes, earthquakes and fires are the main accidents at school. And next time, if something terrible happens, we are sure you can protect yourself successfully as the above says.66.Stampedes, earthquakes and fires are the main accidents ________.A.at school B.at home C.on the farm D.in the open air67.A stampede always happens in ________ places.A.busy B.dirty C.crowded D.clean68.Which of the following shows the structure(结构)of the passage A. B.C. D.69.Which of the following sentences is RIGHT about the fire accident A.When there’s a fire, stay in the classroom quietly.B.Many people die in a fire because of the smoke.C.Stand straight and run quickly out of the classroom.D.Cover your mouth and nose with something dry.第二节 请阅读下面一篇短文,根据短文内容选择适当的句子还原到文中,有两项是多余的。As I was finishing seventh grade, my school decided to make some changes. The school would make the classes bigger, so there could be fewer teachers. We needed to write down the people we wanted and didn’t want to be with. 70 .Sadly, I found out that none of my close friends were in any of my new classes. And my new classmates were quite different from my old ones. 71 . They also weren’t in the school activities I was in. I couldn’t find common interests with them.72 . I also began to envy (嫉妒) people in other groups. Why could they be with all their friends But as I found out, they didn’t have many friends at first. 73 . They seemed pretty happy with their new friends.74 . I found out that the people with many friends were very active. They often talked to others first, while I was too scared to talk to others, and hoped other people would talk to me first.So I decided to change. Once I did, I found that making friends is very easy if you can talk to them. Now, I feel a lot happier because I have more friends.A.I thought they weren’t as smart as my old classmatesB.There were so many new friends in my classC.As time went on, I began to feel lonelyD.I decided it was time for me to make new friendsE.Sometimes, I fought with my new classmatesF.They had made new friends in their new classesG.I wrote down the names of all my close friends七、补全对话(满分10分)A: Hey, Stephen.B: Hi! How is it going recently A: Terrible! 75B: What’s wrong A: My parents always ask me to study hard and encourage me before exams. But actually it makes me stressed out. 76B: Don’t worry. Why don’t you post on the microblog (微博) to share your feelings with others A: Really 77B: Yes, I think so. You can get many replies from friends in the same situation, which may make you feel better.A: 78B: Well, you’d better have a try first. If you have a chance, you should suggest your parents read your microblog.A: 79 Thank you very much.B: Not at all.A.I won’t do it!B.Sounds great!C.I always feel upset.D.Is it helpful for me E.It’s so embarrassing!F.I don’t know how to deal with it.G.But what if my parents don’t let me do it 八、书面表达(满分15分)80.假如你是李华,你想邀请你的同班同学兼好友Mike来家里过周末,请向你的家长介绍Mike的基本情况,方便父母提前了解和准备。基本情况 Mike12岁;戴着眼镜;与我一样高;比我更瘦性格 比我更开朗;喜欢交朋友;乐于助人饮食习惯 最喜欢吃牛肉和土豆;每天都要喝苹果汁;几乎不吃垃圾食品,但是喜欢吃巧克力冰激凌兴趣爱好 每周运动三次;喜欢看游戏节目;不介意看新闻;在我们班弹吉他最棒学习 在我们班学习最勤奋;成绩最好对他的看法 班级最受欢迎的学生之一;也是我的最好的朋友________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.C【原文】A: Do you know the gift shop on the Main Street, Wendy B: Yes, it’s the biggest one in town. I bought a watch for my cousin there last week.2.A【原文】A: Hi, Jason, does your friend Tony like to do the same thing as you on weekends B: No, I like to play the piano, but Tony likes to listen to music.3.B【原文】A: Do you like game shows, Mark B: No, I can’t stand them. They are boring. I like sports shows.4.B【原文】A: Is this your new basketball, Jack B: Yes, I plan to play basketball for half an hour every day to keep healthy.5.C【原文】A: You look tired today.B: I only slept six hours last night.A: Oh, students should sleep eight to nine hours every night.6.A 7.B【原文】A: Daniel, shall we watch the news B: Oh, I don’t like watching it. It’s so boring.A: Then what do you want to watch B: What about the soccer game It’s exciting.A: Good idea. When will it start B: At twenty to five.8.C 9.A【原文】A: Excuse me. Is there a shoe shop near here B: Look, there is one next to the restaurant. It sells the best shoes in town.A: Thank you. By the way, is there a cinema near here B: Yes, there is one on Green Street. It has big screens.10.A 11.C 12.B【原文】A: Did you go anywhere on vacation, Rick B: Yes, I went to visit my aunt in Sanya. She lives there.A: Sounds good. Did you do anything interesting there B: Yes, I played soccer on the beach and tasted the food there. I also tried paragliding. That was the most interesting thing for me.A: Did you stay there for a long time B: Well, for two weeks. I just came back yesterday.13.A 14.B 15.B【原文】A: Do you have any plans this afternoon, Jenny B: Yes, I plan to buy a dress for a party next week.A: A party B: Yeah, Laura’s birthday party. It’s next Wednesday.A: Okay, which clothes store do you plan to go to B: Dream Clothes on Center Street. It has good service.A: Well, I think you can also go to Moon Store on Park Street. It is a new store for girls.B: Is it far from my house A: No, just ten minutes by bike.B: Okay, I see. Thanks.16.post office 17.farmer 18.Chinese culture 19.talk 20.forty-five/45【原文】Mr. Black is a 35 year old man. He works in a post office. He likes watching different TV shows in his free time. He often watches Bridge Village. It is a soap opera and it tells the story of a talented farmer. Mr. Black thinks the soap opera is enjoyable. He also watches Win Today. It is a game show. People in the show win prizes by answering questions about Chinese culture. Mr. Black watches it every Friday. He likes watching Funny Days too. It’s a talk show. Mr. Black watches it on Sunday afternoons and he watches it for about 45 minutes every time.21.B【详解】句意:别担心。我认为你可以发挥出你最好的一面。考查动词短语。take out拿出;bring out使显现;in在里面;to到;at在。根据“out the best...you”可知此处是结构bring out the best in sb.“使某人显现出最好的一面”。故选B。22.A【详解】句意:吃更多的食物而进行更少的锻炼对你的健康有害。考查形容词比较级和形容词辨析。less更少的,修饰不可数名词;much许多的,修饰不可数名词;more更多的;little 很少的,修饰不可数名词。根据“eat more food and take…exercise”以及“be bad for your health”可知,应该是吃得多而锻炼少对健康有害,与more相对应,应用less。故选A。23.B【详解】句意:——这场比赛太无聊了!——确实。我再也无法忍受它了。考查动词辨析。mind介意;stand忍受;wait等待;act行动。根据“The competition is so boring!”可知,因为比赛无聊,所以无法“忍受”。故选B。24.B【详解】句意:——怀特先生,你能说得更清楚一点吗?——对不起!我以为你能听懂我的话。考查副词辨析。quickly快速地;clearly清楚地;quietly安静地;seriously严肃地。根据“I thought you could understand me.”可知,是希望说话更“清楚”,以便能听懂。故选B。25.B【详解】句意:医生们说他们会尽他们所能去挽救这个病人。 考查不定式作目的状语。根据句意可知,此处需要不定式to save表示目的,意为“为了挽救”。故选B。26.D【详解】句意:在所有的男孩里,Jimmy是最有创造性的。考查形容词最高级。根据句中“Of all the boys”可知,范围是三者以上,所以应用最高级形式“the +最高级”即“the most creative”。故选D。27.B【详解】句意:苏珊的父母常常让她在周末练习弹钢琴三个小时。考查动词短语。make sb do sth表示“让某人做某事”;practice doing sth“练习做某事”。故选B。28.C【详解】句意:——贝蒂什么时候来中国?——她下周会来这里。她通过电子邮件告诉我的。考查动词时态。根据“She’ll come here next week. She ... me that by email”可知,她通过电子邮件告诉我她下周来,“发邮件告诉我”这件事是发生在过去,应用一般过去时。故选C。29.C 30.A 31.B 32.B 33.A 34.D 35.D 36.C 37.D 38.B 39.A 40.B 41.B 42.C 43.C【导语】本文主要讲述了美国的惊喜派对非常流行,大多数美国人认为给朋友或家人举办惊喜派对非常令人兴奋。文章通过鲍勃的惊喜生日派对为例,说明了成功的惊喜派对总是让人们感到惊讶和兴奋。29.句意:惊喜派对在美国非常受欢迎。boring无聊的;exciting令人兴奋的;popular受欢迎的;expensive昂贵的。由下文“Most Americans think it is very…to have surprise parties for their friends or family members.”可知,惊喜派对在美国非常受欢迎。故选C。30.句意:大多数美国人认为给朋友或家人举办惊喜派对非常令人兴奋。exciting令人兴奋的;bad坏的;hard困难的;boring无聊的。由“have surprise parties for their friends or family members”及常识可知,给朋友或家人举办惊喜派对非常令人兴奋。故选A。31.句意:当某人的生日即将到来时,计划一个惊喜派对是非常可能的。take带走;plan计划;see看见;order命令。由“a surprise party”可知,此处指计划一个惊喜派对。故选B。32.句意:当某人的生日即将到来时,计划一个惊喜派对是非常可能的。weekday工作日;birthday生日;holiday假日;weekend周末。由下文“a surprise birthday party”可知,此处指某人的生日即将到来时。故选B。33.句意:你想知道惊喜生日派对是什么样的吗?what什么;how如何;when何时;where哪里。由“a surprise birthday party is like”可知,此处用what引导宾语从句,在从句中作介词like的宾语,表示想知道惊喜生日派对是什么样的。故选A。34.句意:他的妻子让他去厨房给她拿一杯牛奶。helped帮助;taught教;left离开;asked问,要求。由“to go to the kitchen and bring her a glass…milk”可知,此处指妻子要求他去厨房拿牛奶。故选D。35.句意:他的妻子让他去厨房给她拿一杯牛奶。for为了;on在……上面;at在(某时间或某地点);of……的。由“a glass…milk”可知,此处指一杯牛奶,用介词of。故选D。36.句意:鲍勃走到厨房,打开门。of……的;from从;to到;on在……上面。由“Bob walked…the kitchen and opened the door”可知,此处指走到厨房,用介词to。故选C。37.句意:突然,他听到一个奇怪的声音,然后看到一只“熊”站在他面前!saw看见;played玩;felt感觉;heard听见。由“a strange sound”可知,此处指听到一个奇怪的声音。故选D。38.句意:鲍勃非常害怕,想逃跑。happy高兴的;scared害怕的;worried担心的;kind善良的。由“and wanted to run away”可知,此处指鲍勃非常害怕。故选B。39.句意:就在这时,“熊”脱下了他的戏服。bear熊;tiger老虎;lion狮子;panda熊猫。由上文“saw a ‘bear’ standing in front of him”可知,此处指“熊”脱下了他的戏服。故选A。40.句意:他身后还有一些人。her她;him他;me我;you你。由上文“It was Bob’s friend Charles”及“There were also some people”可知,此处指他身后还有一些人,用代词him指代Bob。故选B。41.句意:他们都对他说:“惊喜!生日快乐!”Hello你好;Happy高兴的;Important重要的;Different不同的。由“Birthday”可知,此处指“生日快乐”。故选B。42.句意:事实上,美国有很多种惊喜派对。teams队;matches比赛;kinds种类;groups组。由“of surprise parties”可知,此处指很多种惊喜派对,用名词复数kinds。故选C。43.句意:一个成功的惊喜派对总是让人们感到惊讶和兴奋。helps帮助;takes带走;makes使;keeps保持。由“people surprised and excited”可知,此处指让人们感到惊讶和兴奋,用动词make。故选C。44.hearts 45.almost 46.famous 47.interested 48.making 49.decided 50.both 51.build 52.beautiful 53.became 54.successful【导语】本文主要介绍沃尔特·迪斯尼和他创造的卡通人物——米老鼠。44.句意:通常,老鼠是不受欢迎的,但是米老鼠却赢得了很多人的心。根据“Usually, mice are not popular, but Mickey Mouse wins many people’s ….”可知,but表示转折,老鼠不受欢迎,但米老鼠却赢得了人们的心,此处应用名词heart“心,心脏”,由于many后接名词复数,所以,heart变为复数hearts。故填hearts。45.句意:关于米老鼠的电影几乎在世界各地受欢迎了80多年。分析句子结构可知,此处缺少一个副词,结合语境和备选词可知,应是几乎在世界各地受欢迎,almost“几乎”修饰everywhere。故填almost。46.句意:沃尔特·迪斯尼创造了这个著名的卡通人物。根据上文可知,有关米老鼠的电影几乎在世界各地都受欢迎,由此推断,米老鼠是个著名的卡通形象;又根据空后是“cartoon character”,所以空上应是形容词famous“著名的”,修饰后面的名词“卡通人物”。故填famous。47.句意:沃尔特·迪斯尼年轻的时候,他对绘画卡通很感兴趣。根据题意可知,be interested in对……感兴趣。固定短语,所以,interest的形容词是interested。故填interested。48.句意:他试图找到制作卡通电影的更好的办法。根据“of”是介词,所以后面加动名词,根据空后的“cartoon movies”可知,应是制作卡通电影,介词of后接动名词形式,因此make变为making。故填making。49.句意:因此迪斯尼决定放声音在他的卡通里。根据下一句“People were excited when they saw Mickey Mouse talk on the movie screen.”可知,此处指迪斯尼决定给卡通片配上声音。decide to do sth.决定做某事,固定短语,且根据上一句“At that time, some movies just started to use sound.”可知,此句是一般过去时,decide的过去式是decided。故填decided。50.句意:米老鼠在年轻人和老人中都很受欢迎。根据“young and old”可知,是在老人和年轻人中,both…and…两者都,固定短语,故填both。51.句意:后来,沃尔特·迪斯尼开始建造一种新型的游乐园。根据空后“a new kind of amusement park”可知,备选词building的动词形式“build”符合语境,指建造一种新型游乐园,且start to do sth.“开始做某事”,此空要用动词原形。故填build。52.句意:他希望给所有年龄层的人带来干净,好且漂亮的世界。句中连词and连接并列的形容词,根据空前形容词clean和good可知,空上也应是形容词,根据备选词“beautifully”可知,beautifully的形容词“beautiful”符合题意。故填beautiful。53.句意:在1995年迪斯尼乐园在美国开办并成为世界上最成功的游乐园。分析句中结构可知,句中的and连接两个并列的谓语动词,空处动词应与opened并列,也应是过去式;且根据语境应是成为最成功的游乐园,所以应用become,become变为过去式是became。故填became。54.句意:在1995年迪斯尼乐园在美国开办并成为世界上最成功的游乐园。根据“Finally, Walt Disney made his dream come true.”可知,迪斯尼实现了开办迪斯尼乐园的梦想,而且根据“the most …amusement park in the world”和语境可知,此句the most是形容词最高级,空处形容词修饰后边名词amusement park,意思是“世界最成功的乐园”,备选词success的形容词“successful”符合题意。故填successful。55.A 56.D 57.C【导语】本文分别是作家俱乐部、乡村生活市场以及室友招租的广告。55. 细节理解题。根据“Writers Club: Telephone: 321-9649368”可知,如果你想提高你的写作水平,你可以打电话至321-9649368。故选A。56.细节理解题。根据“Country Life Market: Opening hours: 7:00 a. m. —10:00 p. m.”可知,乡村生活市场每天开放15个小时。故选D。57.细节理解题。根据“You only need to pay $200 for it each month”可知,如果你是爱丽丝的室友,你每年需要支付房租200×12=2400美元。故选C。58.B 59.C 60.C 61.C【导语】本文主要介绍了美国最受欢迎的运动——足球。58.细节理解题。根据“In almost every big university in the USA, football is a favourite sport.”可知在美国几乎每一所大学里,足球都是最受欢迎的运动,故选B。59.细节理解题。根据“If they move it to the end of the field, they win six points.”可知如果他们把球移到场地末端,他们就赢了六分。故选C。60.细节理解题。根据“If the man does not move the ball ten yards, his team kicks the ball to the other team.”可知如果该队员没有将球移动10码,则本队将球踢给另一队。故选C。61.推理判断题。根据“The best team plays again on January 1st, the first day of the New Year. Many people go to see these games and many others watch them on television.”可知因为最好的队会在1月1日踢球,故选C。62.C 63.D 64.B 65.A【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了世界健康组织对学生所做的健康方面的研究,说明了锻炼为什么重要以及分析了青少年锻炼少的原因和改进建议。62.主旨大意题。根据第二段“Doctors say 60 minutes of exercise a day is important for teenagers to build up their strength (力量). It’s also good for the heart and lungs (心肺). Also, ... What’s more, ...”可知,本段主要介绍了为什么锻炼很重要。故选C。63.推理判断题。根据第四段“In their free time, they talk with friends online, play online games and watch interesting TV programs.”可知,许多青少年在空闲时间在网上和朋友聊天,玩网络游戏,看有趣的电视节目,由此推知许多青少年没有进行足够的锻炼,是因为他们花了太多的时间在网上。故选D。64.推理判断题。根据最后一段“Doctors also say that teens can do 20 minutes of exercise three times a day to get 60 minutes of exercise.”可知,青少年可以每天做三次20分钟的运动,以获得60分钟的运动时间。由此推知,青少年不需要一口气做60分钟的运动。故选B。65.推理判断题。根据“The World Health Organization (WHO)”可知,本篇文章是关于世界健康组织对学生的锻炼情况所做的研究,因此属于健康栏目。故选A。66.A 67.C 68.B 69.B【导语】本文是一篇说明文,主要讲述了有关踩踏,地震和火灾的安全教育知识。66.细节理解题。根据“Stampedes, earthquakes and fires are the main accidents at school.”可知,踩踏,地震和火灾主要发生在学校。故选A。67.细节理解题。根据“A stampede(踩踏)always happens in crowded places.”可知,踩踏事故一般发生在拥挤的地方。故选C。68.篇章结构题。分析全文内容可知,第一段提出问题——学校有什么事故;第二、三、四段分别叙述三种事故——踩踏,地震和火灾;第五段总结。故选B。69.细节理解题。根据“Many people die in a fire, not because of the fire but smoke.”可知,很多人在火灾中死亡,不是因为火而是因为烟。故选B。70.G 71.A 72.C 73.F 74.D【导语】本文讲述了一名学生在学校进行班级调整后,发现自己与好朋友被分到了不同的班级,感到孤独和不适应的经历。通过观察和反思,他发现自己需要主动与新同学交流,最终成功结交了新朋友,变得更加快乐的故事。70.根据“We needed to write down the people we wanted and didn’t want to be with. ”可知,大家需要写下想要和不想在一起的人。选项G“我写下了所有亲密朋友的名字”符合语境。故选G。71.根据“And my new classmates were quite different from my old ones.”可知,此处应该要描述新同学与旧同学的不同,选项A“我认为他们没有我以前的同学聪明”符合语境。故选A。72.根据“I couldn’t find common interests with them”和“I also began to envy (嫉妒) people in other groups.”可知,这里需要一个句子来描述作者的感受,选项C“随着时间的推移,我开始感到孤独”符合语境。故选C。73.根据“Why could they be with all their friends ”可知,这里需要一个句子来解释其他人为什么有很多朋友,选项F“他们在新班级里交了新朋友”符合语境。故选F。74.根据“They seemed pretty happy with their new friends”和“I found out that the people with many friends were very active.”可知,作者想要新朋友了,选项D“我决定是时候交新朋友了”符合语境。故选D。75.C 76.F 77.D 78.G 79.B【导语】本文是A和B的对话,主要讲述A因父母施加的考试压力感到困扰,B建议通过发微博分享感受来缓解压力,并提议让父母阅读微博以增进理解。75.根据上文“How is it going recently ”和“Terrible!”可知,此处介绍自己最近过得不好,选项C“我总是感到心烦意乱。”符合语境。故选C。76.根据上文“But actually it makes me stressed out.”和下文“Don’t worry. Why don’t you post on the microblog (微博) to share your feelings with others ”可知,B针对A提出的问题给出了建议,说明A不知道如何处理自己遇到的问题,选项F“我不知道该如何处理它。”符合语境。故选F。77.根据下文“Yes, I think so. You can get many replies from friends in the same situation, which may make you feel better.”可知,此处使用一般疑问句,询问发微博是否有助于自己解决问题,选项D“它对我有帮助吗?”符合语境。故选D。78.根据下文“Well, you’d better have a try first. If you have a chance, you should suggest your parents read your microblog.”可知,选项G“但如果我父母不让我做呢?”符合语境,用于表示父母可能反对使用微博的担忧。故选G。79.根据上文“If you have a chance, you should suggest your parents read your microblog.”可知,B给出建议,A对建议进行评价,选项B“听起来很棒!”符合语境。故选B。80.例文:My FriendMy name is Li Hua. I have a good friend. His name is Mike. He is 12 years old. He wears glasses. He is as tall as me but he is thinner than me. He is more outgoing than me. He likes making friends. He is always ready to help others when they are in trouble. He likes beef and potatoes best, he also likes apple juice and he drinks it every day. He seldom eats junk food except chocolate ice-cream. He exercises three times a week. He likes watching game shows, and he doesn’t mind watching the news. He plays the guitar best in our class. He studies most diligently among us, so he always gets the first prize.This is my best friend. He is one of the most popular students in our class. We all like him very much. We will be best friend forever.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇记叙文。②时态:时态为“一般现在时”。③提示:写作要点已给出,考生应注意描述要点要全面,条理清晰。[写作步骤]第一步,表明写作意图。先表明身份,然后介绍朋友的基础信息。第二步,具体阐述写作内容。从性格、饮食习惯,兴趣爱好、以及学习四个方面介绍我的朋友。第三步,书写结语。表达我对于他的看法,进行情感升华。[亮点词汇]①three times a week一周三次②diligently勤奋地[高分句型]①He is always ready to help others when they are in trouble.(when引导的时间状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 江西省南昌市2025—2026学年八年级英语上册期中考试模拟题.docx