江西省宜春市2025—2026学年八年级英语上册期中考试模拟题(含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

江西省宜春市2025—2026学年八年级英语上册期中考试模拟题(含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

江西省宜春市2025—2026学年八年级英语上册期中考试模拟题
【考试范围:Unit1-Unit4】
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、听力选择(满分15分)
1.How many students play sports every day in the girl’s class
A.20. B.25. C.30.
2.When will the girl’s father come back
A.On October 6th. B.On October 10th. C.On October 16th.
3.Who did Cindy go to Shanghai with last month
A.Her friends. B.Her brother. C.Her parents.
4.Where might Peter go this afternoon
A.To a cinema. B.To a bookstore. C.To a theater.
5.What does the boy think the life will be like in 100 years
A.There will be more water.
B.There will be fewer trees.
C.There will be more pollution.
请听材料,回答下列小题。
6.What’s the girl’s favorite TV show
A.A talk show. B.A game show. C.A talent show.
7.What’s the relationship(关系)between the speakers
A.Father and daughter. B.Brother and sister. C.Mother and son.
请听材料,回答下列小题。
8.How many people are going to have a picnic tomorrow
A.Two. B.Three. C.Four.
9.Which of the following is true
A.Sam likes watching movies in his free time.
B.Linda goes to the movies twice a week.
C.Linda also likes listening to music.
请听材料,回答下列小题。
10.What day is it today
A.Friday. B.Saturday. C.Thursday.
11.What does Lisa think of Beijing Opera
A.Boring. B.Interesting. C.Just so-so.
12.What can we know about the two speakers
A.The girl is better at English than the boy.
B.They will see a movie at Zhongbai Theater.
C.They will meet at 8:30 pm.
请听材料,回答下列小题。
13.Why does John call Ella
A.To ask her to go to his birthday party.
B.To talk about his vacation.
C.To ask her to help with his math.
14.How long will Ella stay in Beijing
A.For three days. B.For five days. C.For seven days.
15.What can we get from the conversation
A.Ella’s mother had a meeting in Beijing.
B.John’s mother will buy a lot of delicious food for the party.
C.Mike, Lucas and John are good friends.
二、听力填空(满分5分)
请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。听独白前你将有50秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。
16.The winter camp will start on .
17.Each child needs to pay yuan.
18.Children can play , football and ping-pong here.
19.Children can sing, dance and play computer games with .
20.You can have an educational and winter holiday in the winter camp.
三、单项选择(满分8分)
21.—Sir, you ________ cross the road when the traffic lights are red. We are trying to build a civilized (文明的) city.
—Sorry, I won’t.
A.needn’t B.mustn’t C.may not D.wouldn’t
22.—Where is your sister, Ann I want to talk to her.
—You can find her in the library. She __________ books there three times a week.
A.read B.reads C.is reading D.will read
23.Bob got good exam results. His parents are very happy for his __________.
A.dream B.chance C.idea D.success
24.—Can you say it more __________, Kate I can’t follow you.
—OK. Listen to me again, please.
A.clearly B.quietly C.cheaply D.beautifully
25.—Why do people like going to Pizza House
—It has the most delicious food, __________ the price is high.
A.though B.so C.before D.because
26.—Excuse me, sir. You ________ to smoke here. Look at the sign “No smoking”.
—Sorry. I ________ it.
A.aren’t allowed; wasn’t seen B.aren’t allowed; didn’t see
C.don’t allow; didn’t see D.don’t allow; haven’t seen
27.Wanda Cinema has the best service. You can buy tickets ________.
A.more slowly B.most quietly C.most quickly D.more loudly
28.________ the table ________ a cloth, or it will get dirty.
A.Fill; with B.Send; to C.Cover; with D.Give; to
四、完形填空(满分15分)
Gwondo was a trainer of dogs. He would go out every day with his dogs to 29 them how to catch animals, so all his tribesmen (部落成员) could eat.
Wherever Gwondo went, his tribesmen could see him away in the distance 30 his white hair would shine in the sunlight. The tribe’s 31 would say to their children, “See, there is Gwondo and his dogs, searching for 32 for us all.” Gwondo went out hunting every day and always came 33 with much food. And all of the tribesmen were very happy.
Now Gwondo grew 34 and as all humans do; one day he died. The tribesmen felt sad and cried many days and many nights 35 one day the elders said to their children, “You have cried enough for Gwondo. Now it is time to 36 living. Go down to the beach and be happy.”
The children ran down to the beach and looked out to the sea. 37 , they all looked at each other, then turned and ran back to their elders, 38 , “Come quickly. Gwondo, he is back with us. He is out in the sea.” The elders hurried to the 39 and said, “Yes! It is Gwondo back! He is now a dolphin and lives in the sea.”
Now whenever you see 40 dolphins in the sea, look for the big old dolphin. You will know him because he has a large white fin (鳍) on 41 back. He is Gwondo and he is training the young dolphins to chase (追逐) 42 close to the beach so that his tribesmen can catch them.
Gwondo is known to all the tribes 43 the east coast of Australia. They call him their sea dog.
29.A.ask B.teach C.study D.advise
30.A.before B.unless C.because D.although
31.A.elders B.guards C.teachers D.visitors
32.A.food B.water C.oil D.salt
33.A.down B.out C.back D.about
34.A.tall B.old C.thin D.strong
35.A.after B.as C.since D.until
36.A.depend on B.give up C.think about D.look after
37.A.Finally B.However C.Anyway D.Suddenly
38.A.explaining B.warning C.answering D.calling
39.A.hill B.beach C.forest D.camp
40.A.a group of B.a kind of C.a pair of D.a pool of
41.A.its B.his C.her D.my
42.A.sheep B.fish C.dogs D.dolphins
43.A.for B.in C.on D.above
五、选词填空(满分11分)
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从方框所给的词的适当形式填空,每个词限用一次。
when planets suddenly they dangerous becomes die really predict serious believe
What will happen in 2100 Let’s have a 44 . It must be fun. I think there will be a war between aliens (外星人) and humans. This is a story that may happen.
Aliens from other 45 want to invade (入侵) the earth. It is very difficult 46 , but it’s true, because their homes are 47 polluted. Then there is a great astronaut named John. He tries to save the earth and humans. He makes a special bomb (炸弹) and takes it into his spaceship. Although it is a 48 job, he must have a try.
49 he is flying in space, he sees some green aliens flying to the earth. He shoots (射击) 50 with the bomb and flies away. The bomb 51 a big fireball and follows the aliens. The aliens are getting closer and closer to the earth. 52 , the big fireball explodes (爆炸). All the aliens 53 and the earth is safe again.
Will it 54 happen in the future And who will be the great astronaut
六、阅读理解(满分40分)
A
For rent(出租)
Quiet flat(公寓)in Greenwood 2 bedrooms, large kitchen Near shops and restaurants 600 a month Phone 07348—0848153 Small flat in the center of London 1 bedroom 2 minutes from train station 650 a month Phone 07206—9339458
House in Hoburne For rent from the end of September 4 bedrooms Near schools 1,000 a month Phone 07122—7476933 House in Kent 3 bedrooms 700 a month near parks and bus station no pets Phone 07545—8860952
55.How many bedrooms does the flat in Greenwood have
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
56.If Sam plans to rent the house in Kent for three months, how much does he need to pay
A. 1,800. B. 1,950. C. 2,100. D. 3,000.
57.Which is TRUE from the material
A.The house in Kent is in a park.
B.The flat in Greenwood has a small kitchen.
C.The flat in the center of London is far from the train station.
D.The house in Hoburne is for rent from the end of September.
B
J&M Music Store Rock, pop and country music Buy CDs new or used Listen before you buy Guitar lessons offered (提供) Perth Market Fresh fruit and vegetables Open Friday to Sunday mornings Free ice cream for children under 12
Times Coffee Shop The best coffee in town Sandwiches, cakes, pies Open 10:00a.m. —11:00 p.m. daily Jazz music: Wednesday to Sunday Macon’s B&B Feel like home when you’re away from home We have different kinds of rooms Delicious homemade breakfast
58.You can________at J&M Music Store.
A.learn pop music history B.buy all kinds of music books C.have guitar lessons D.borrow new or used CDs
59.You can go to Times Coffee Shop to have coffee and pies at________.
A.8:30 a.m. B.9:30 a.m. C.10:30 p.m. D.11:30 p.m.
60.If your friend is coming for a visit, where will he stay for a night
A.In J&M Music Store. B.In Perth Market. C.At Times Coffee Shop. D.At Macon’s B&B.
61.Which of the following is TRUE according to the passage
A.There is no breakfast at Macon’s B& B B.You can’t listen to the CD before you buy it.
C.Times Coffee Shop offers jazz music every day. D.Kids under 12 can get free ice cream in Perth Market
C
Friendship Day is a day in some countries for celebrating (庆祝) friendship. It’s the best chance (机会) to say “Thank you” to our friends. Most of us may have a few special friends and lots of friends make our life more pleasant and happier. People can do a lot of things on that day. The following are some of them.
Do favorite things together. We may have the same hobbies as our friends. And when we get together, we talk a lot about our hobbies and do what we like to do happily. So we can plan something for this Friendship Day and do what we like best with our friends on that day.
Do some shopping. If we love shopping, we can call our friends and spend some time in shops with them. As friends, we know what our friends really want to have. We can also buy something as a present to give them a surprise on that day.
Have a party. Having a party is the best thing to do together. We can go to a restaurant to eat some delicious food with our friends or play some games with our friends at home. Singing and dancing together will make the party more interesting.
Plan some activities on Friendship Day and thank some people for being our friends. We can tell our friends that we really care about them and enjoy ourselves on that day.
62.What question can the first paragraph answer
A.When is Friendship Day
B.Who started Friendship Day
C.Why is Friendship Day interesting
D.What’s the purpose (目的) of Friendship Day
63.What activities about Friendship Day are mentioned in the passage
a. eat out b. do sports
c. talk about hobbies d. buy some presents
A.abc B.acd C.bcd D.abd
64.What’s the best title for the passage
A.Activities on Friendship Day.
B.The history of Friendship Day.
C. The meaning of Friendship Day.
D.The importance of Friendship Day.
65.Which of the following best shows the structure of the passage
A. B. C. D.
D
Did you watch The Jungle Book (《奇幻森林》) The film tells a story about the boy Mowgli who grows up in the jungle. When a dangerous tiger Shere Khan learns about Mowgli, he wants to kill the boy. So Mowgli’s friends Bagheera the leopard (豹) and Baloo the bear decide to help him out.
Neel Sethi who played Mowgli did a great job in the film. The 12-year-old boy competed with (与……竞争) about 2000 other little actors and finally got the role. It was not an easy job. Neel had to imagine (想像) that he lived in a jungle with different animals. In fact, he could only see a computer screen.
“Luckily, the director (导演) often talked with me. That helped me a lot and made my work much easier.”
Neel would like to be an actor when he grows up. He also wants to become a dentist just like his father. Then again, he wouldn’t mind playing football. “Doing three things well might sound difficult—but fighting with a tiger in the jungle isn’t easy either,” Neel says.
66.Which paragraph mainly tells us what The Jungle Book is about
A.Paragraph 1. B.Paragraph 2. C.Paragraph 3. D.Paragraph 4.
67.What does the underlined “that” refer to
A.The role in the film. B.The jungle with animals.
C.The computer screen. D.The director’s talk.
68.Which of the following is TRUE about Neel according to the passage
A.He is a ten-year-old boy. B.He played Mowgli in the film.
C.He can’t stand playing football. D.He wants to be a director after school.
69.What would be the best title for this passage
A.An Exciting but Seary Story. B.A Jungle with Different Animals.
C.Neel and The Jungle Book. D.Neel and His Future Jobs.
第二节 请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面的七个选项中选择五个还原到文中使短文意思通顺结构完整,并在答题卡上将其序号涂黑。
During the summer holiday, I went to a summer camp. 70 It helped us improve our English speaking, reading and writing.
I’m a fan of English and I wanted to meet people with the same interest. So I went to the camp. The teachers were all professionals (专业人士) there. 71 .
The camp was not just about studying English. 72 They played in a concert (音乐会). Every night there was an interesting game, too. Most importantly, after a hard week of studying English. we also had an English party. All the teachers joined the party and played with us.
The best part was the English play. Students acted it out on the last day of the camp. It was the tradition of the camp to put on a play and all the actors should speak in English. 73 I felt like I traveled back to the ancient (古代的) world! How special!
74 I think all of you will love it, too. If you find a great summer camp like this, you will not want to go anywhere else for your holiday!
A.You can still play it today.
B.I really enjoyed my life there.
C.It was about learning English.
D.They were very friendly and helpful.
E.You can also find it in other parts of the world.
F.There were also great singers and dancers there.
G.The play I acted in was about five men’s lives 100 years ago.
七、补全对话(满分10分)
请阅读下面对话,根据对话内容从下面七个选项中选择五个填入空白处,使对话通顺、合理,意思完整,一空一句。
(Ben and Laura are talking on the phone. Ben=B, Laura=L)
B: Hello, this is Ben. Is that Laura speaking
L: Yes, this is Laura, 75
B: Not bad. Have you decided what to do tomorrow evening
L: Not really. 76
B: Well. I plan to watch a movie. Do you want to go to the movies with me
L: Sure. I’d love to. 77
B: I like scary movies. I think they are exciting.
L: But I don’t like them. 78
B: Why not watch an action movie
L: 79 When and where shall we meet
B: Maybe at 6:00 p. m. at the school gate.
L: OK. See you then.
A.I can’t stand it.
B.That’s a good idea.
C.How is it going
D.What about you
E.Do you have a camera
F.What kind of movie do you like best
G.I think they are meaningless.
八、书面表达(满分15分)
80.校学生会正在竞选主席,假设你是8年级6班的。请根据下列海报,写一份竞选演说,介绍自己,注意突出自己的长处。 (词数:至少80词)
Chairman wanted!Our school student’s union needs a chairman. You must: have good grades; be outgoing; have a healthy lifestyle; like to work with people. Call the student’s union at 333-6879
Hello, everyone! I’m Jerry, from Class 6, Grade 8.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第2页,共2页
试卷第1页,共1页
参考答案
1.A
【原文】M: How many students in your class play sports every day
W: Of the fifty students, forty percent of them play sports every day.
2.C
【原文】M: When will your father come back from London
W: Today is October 6. He will be back in ten days.
3.C
【原文】M: Did you go to Shanghai with your brother last month, Cindy
W: No, he was busy with his work. I went there with my parents.
4.B
【原文】W: Did you enjoy the movie, Peter
M: Yes, Sally. It’s quite interesting.
W: I’ll watch it with my parents this afternoon. By the way, what are you going to do this afternoon
M: I plan to buy a book.
5.C
【原文】W: There will be less water in one hundred years.
M: I agree. And there will be more pollution.
6.C 7.B
【原文】W: What time is it now, Steve
M: It’s 8:00. What’ s up
W: Oh, my favorite TV show will start in half an hour.
M: Is it a game show
W: No, it’s a talent show. Our mom and I watch it every Friday night.
M: But where is Mom
W: She went to buy some bread and milk for us, and she will be back soon.
8.C 9.B
【原文】W: Sam, what do you often do in your free time
M: I often go fishing. I like it best.
W: Anything else
M: I also like listening to music. What about you, Linda
W: I’m a movie fan. I often watch movies. I go to the movies every Tuesday and Sunday.
M: Oh, that’s a good hobby. By the way, Amy, Sandy and I are going to have a picnic tomorrow. Would you like to go with us
W: Sure, I’d like to.
10.A 11.B 12.B
【原文】M: Lisa, tomorrow is Saturday. What do you want to do
W: I plan to see Beijing Opera. I think it’s fun. It has a long history.
M: Oh, no. It’s hard for me to understand the words. Why not see a movie with me
W: OK. I haven’t seen a movie for a long time. By the way, what movie is on these days
M: Peter Rabbit 2: The Runaway. This movie is very popular with young people. And it can help you to learn English.
W: Oh, I see. When and where will we meet tomorrow
M: What about at half past eight in the morning at Zhongbai Theatre
W: All right. I like the theatre very much. See you tomorrow.
M: See you.
13.A 14.C 15.C
【原文】M: Hello, this is John speaking.
W: Hi, John. This is Ella. What’s up
M: I plan to have a birthday party this Saturday evening. Would you like to come
W: I’d like to, but I’m afraid I can’t. I’m still in Beijing now.
M: When did you get to Beijing
W: On Wednesday. My father had a meeting here, so my mother and I came here for a vacation.
M: That sounds nice. When will you come back
W: I will be back next Wednesday. By the way, where will you have your birthday party
M: At my house. My mother will make a big cake and lots of delicious food for me.
W: Will Mike and Lucas go to your party
M: Of course. They are my best friends. And our math teacher Mr. Brown will come, too.
W: How exciting! Hope you have a great time!
16.January 12th/January the twelfth 17.150 18.basketball 19.some American children 20.interesting
【原文】
The winter camp will start on January the twelfth. All children from seven to fourteen can take part in the winter camp and each child needs to pay one hundred and fifty yuan. You can play basketball, football and ping-pong here. You will sing, dance and play computer games with some American children. It’s a good chance to practice your spoken English. If you want to spend an educational and interesting winter holiday, please join us for learning with fun. Come now.
21.B
【详解】句意:——先生,交通灯变红时你不能过马路。我们正在努力建设一个文明城市。——对不起,我不会了。
考查情态动词。needn’t不必;mustn’t禁止;may not可能不;wouldn’t将不。根据“cross the road when the traffic lights are red”可知红灯的时候禁止过马路。故选B。
22.B
【详解】句意:——Ann,你妹妹在哪里?我想和她谈谈。——你可以在图书馆找到她。她每周在那里读三次书。
考查动词时态。根据“three times a week.”可知,此句是一般现在时,主语She是第三人称单数形式,动词用三单,故选B。
23.D
【详解】句意:鲍勃考试取得了好成绩。他的父母为他的成功感到很高兴。
考查名词辨析。dream梦想;chance机会;idea想法;success成功。根据“Bob got good exam results.”可知,得了好成绩是一种成功,success符合题意。故选D。
24.A
【详解】句意:——Kate,你能再说清楚一点吗?我跟不上你。——好的。请再听我说一遍。
考查副词辨析。clearly清楚地;quietly安静地;cheaply便宜地;beautifully美丽地。根据“I can’t follow you.”及“Listen to me again”可知,询问对方是否可以再说得清楚一点,故选A。
25.A
【详解】句意:——为什么人们喜欢去Pizza House?——它有最美味的食物,尽管价格很高。
考查让步状语从句的引导词。though尽管;so所以;before在……之前;because因为。根据“It has the most delicious food...the price is high.”可知,设空处前后的部分为让步关系,所以,此处需填入让步状语从句引导词though。故选A。
26.B
【详解】句意:——对不起,先生,您不能在这里吸烟。看那个“禁止吸烟”的标志。——对不起。我没看到。
考查动词语态和时态。根据“You…to smoke here”可知,是不被允许在这里抽烟,需用被动语态,因此选aren’t allowed;根据“Sorry. I…it.”可知,此处描述过去的动作,需用一般过去时,因此选didn’t see。故选B。
27.C
【详解】句意:万达影院服务最好。你可以最快买到票。
考查副词最高级。more slowly更慢地;most quietly最安静地;most quickly最快地;more loudly更大声地。根据“Wanda Cinema has the best service.”可知,此处需用最高级,且强调可以最快买到票。故选C。
28.C
【详解】句意:用一块布盖住桌子,否则它很容易脏。
考查动词短语辨析。fill...with用……填满;send...to把……发送给……;cover...with用……覆盖;give...to把……给……。根据“...the table...a cloth, or it will get dirty easily.”可知,用布盖住桌子。故选C。
29.B 30.C 31.A 32.A 33.C 34.B 35.D 36.C 37.D 38.D 39.B 40.A 41.B 42.B 43.C
【导语】本文讲述了训狗员Gwondo的故事。他总是带着狗为部落成员猎捕食物,直到有一天他去世了,所有人都非常的伤心。后来,大家在海里发现一只带领小海豚驱逐鱼群的白鳍海豚,大家都认为这是Gwondo。他只是换了一种方式继续帮助大家。
29.句意:他每天都带着他的狗出去,教它们如何捕捉动物,这样他的部落所有的人都可以吃。
ask问;teach教导;study学习;advise建议。根据“Gwondo was a trainer of dogs”可知,Gwondo是一个狗的训练员,所以他的任务是教他的那些狗怎么捕猎。故选B。
30.句意:不管Gwondo走到哪,他的部落成员都能在远方看见他,因为他的白头发会在阳光下闪光。
before在……以前;unless除非;because因为;although尽管。前后是因果关系,前果后因,故选C。
31.句意:部落里的长者就会对他们的孩子说,“看,那就是Gwondo和他的狗,正在为我们大家寻找食物。”
elders长辈;guards守卫;teachers老师;visitors游客。根据“would say to their children”可知,因为是对孩子们介绍Gwondo,所以应该是部落里的老人,故选A。
32.句意:部落里的长者就会对他们的孩子说,“看,那就是Gwondo和他的狗,正在为我们大家寻找食物。”
food食物;water水;oil油;salt盐。根据上文“them how to catch animals, so all his tribesmen (部落成员) could eat.”可知,是指寻找食物,故选A。
33. 句意:Gwondo每天出去打猎,总是带着许多的食物回来。
down向下;out外面;back后面;about左右。根据“Gwondo went out hunting every day and always came...with much food”可知,Gwondo每天出去打猎,回来带很多食物,come back“回来”。故选C。
34. 句意:现在Gwondo变老了,像所有人类一样。
tall高的;old老的;thin薄的;strong强壮的。根据“one day he died”可知,Gwondo后来去世了,所以这里表达的意思是变老了。故选B。
35. 句意:部落里的人都很伤心,哭了许多天,许多夜,直到有一天,长老们对他们的孩子们说:“你们为Gwondo哭得够多了。”
after在……之后;as因为;since因为;until直到。根据“The tribesmen felt sad and cried many days and many nights...one day the elders said to their children”可知,他们一直为Gwondo哭泣,直到老者对孩子说该为谋生考虑了。故选D。
36.句意:现在是考虑生活的时候了。
depend on取决于;give up放弃;think about考虑;look after照顾。由文意可知,以前这个部落全靠Gwondo一个人为他们打猎,提供食物,现在他去世了,所以他们应该考虑该怎么谋生,故选C。
37. 句意:突然,他们面面相觑,然后转身跑向他们的长辈,喊道:“快来。”
Finally最后;However无论如何;Anyway总之;Suddenly突然地。根据“they all looked at each other, then turned and ran back to their elders”可知,他们在海里看到了Gwondo,所以应该是突然,大家望着彼此。故选D。
38. 句意:突然,他们面面相觑,然后转身跑向他们的长辈,喊道:“快来。”
explaining解释;warning警告;answering回答;calling呼叫。根据“Come quickly. Gwondo, he is back with us. He is out in the sea.”可知,孩子们向大人报告他们看到了Gwondo,故选D。
39. 句意:那些老者赶往海滩说道,“是的,是Gwondo回来了。”
hill小山;beach海滩;forest森林;camp露营。根据上文“The children ran down to the beach”可知,孩子们在海里见到了Gwondo,所以长者们也应该是去海滩上看,故选B。
40. 句意:如今,无论什么时候你在海里看到一群海豚,寻找那一只大的、老的海豚。
a group of一组,一群;a kind of一种,一类;a pair of 一双,一副,一对;a pool of 一汪,一池。根据“dolphins in the sea, look for the big old dolphin”可知,这里应该是说在海里看到一群海豚。故选A。
41. 句意:你会认出它,因为它的背上有一个巨大的白色鳍。
its它的;his他的;her她的;my我的。这里指的是Gwondo,所以用第三人称男性的形容词性物主代词。故选B。
42. 句意:他是Gwondo,他正在训练小海豚在靠近海滩的地方追逐鱼,这样他的部落成员就可以抓住它们。
sheep羊;fish鱼;dogs狗;dolphins海豚。根据“training the young dolphins to chase (追逐)”可知,因为是在海里,所以海豚只能是追逐鱼类,故选B。
43.句意:Gwondo被在澳大利亚东海岸的所有部落所熟知。
for为了;in在……之内;on在……之上;above在……之上。根据“the east coast of Australia”可知,在澳大利亚东海岸用介词on。故选C。
44.prediction 45.planets 46.to believe 47.seriously 48.dangerous 49.When 50.them 51.becomes 52.Suddenly 53.die 54.really
【导语】本文主要讲述了对2100年外星人入侵地球的设想。
44.句意:让我们来预测一下。根据上文“What will happen in 2100 ”以及备选词可知,此处指预测一下2100年会发生什么,空前为不定冠词a,空处应用名词的单数形式;predict“预测”,动词,其名词为prediction。故填prediction。
45.句意:来自其他星球的外星人想要入侵地球。根据“Aliens from other…want to invade the earth.”以及备选词可知,此处指“来自其他星球的外星人”,空前为other,其后接可数名词复数形式或不可数名词,空处应用复数名词planets。故填planets。
46.句意:很难相信,但这是真的,因为他们的家被严重污染了。根据“ It is very difficult…but it’s true, because their homes are…polluted.”以及备选词可知,此处指很难相信,believe“相信”,动词;It is+形容词+to do sth.“做某事是……的”,固定句型。故填to believe。
47.句意:很难相信,但这是真的,因为他们的家被严重污染了。根据“their homes are…polluted”以及备选词可知,此处指他们的家被严重污染了,应用副词来修饰动词polluted;serious“严重的”,形容词,其副词为seriously。故填seriously。
48.句意:虽然这是一项危险的工作,但他必须试一试。根据上文“He makes a special bomb and takes it into his spaceship.”以及备选词可知,此处指这是一项危险的工作,应用形容词来修饰名词job,应填dangerous“危险的”。故填dangerous。
49.句意:当他在太空飞行时,他看到一些绿色的外星人飞向地球。根据“…he is flying in space, he sees some green aliens flying to the earth.”以及备选词可知,此处指当他在太空飞行时,他看到一些绿色的外星人飞向地球,两个动作同时发生,应用连词when引导时间状语从句,when“当……时”,且句首首字母要大写。故填When。
50.句意:他用炸弹射击了他们,然后飞走了。根据上文“he sees some green aliens flying to the earth”以及备选词可知,此处指他用炸弹射击外星人,空前为动词shoots,空处应用人称代词的宾格作宾语;they“他们”,人称代词的主格,其宾格为them,指代“some green aliens”。故填them。
51.句意:炸弹变成了一个大火球,跟着外星人。根据“The bomb…a big fireball and follows the aliens.”以及备选词可知,此处指炸弹变成了一个大火球,句子时态为一般现在时,主语为“The bomb”,谓语动词应用第三人称单数形式,空处应用becomes。故填becomes。
52.句意:突然,大火球爆炸了。根据“the big fireball explodes”以及备选词可知,此处指突然,大火球爆炸了,应用副词来修饰整个句子,应填suddenly“突然”,且句首首字母要大写。故填Suddenly。
53.句意:所有的外星人都死了,地球又安全了。根据“All the aliens…and the earth is safe again.”以及备选词可知,此处指所有的外星人都死了,地球又安全了,die“死”,动词;句子时态为一般现在时,主语为“All the aliens”,谓语动词应用动词原形。故填die。
54.句意:未来真的会发生吗?根据“Will it…happen in the future ”以及备选词可知,此处询问未来是否真的会发生这样的事情,应用副词来修饰动词happen,应填really“真正地”。故填really。
55.B 56.C 57.D
【导语】本文是四则房屋租赁广告。
55.细节理解题。根据“Quiet flat(公寓)in Greenwood”中的“2 bedrooms, large kitchen”可知,有2间卧室。故选B。
56.推理判断题。根据“House in Kent”中的“ 700 a month”可知,每个月700英镑房租,3个月是2100英镑。故选C。
57.细节理解题。根据“House in Hoburne”中的“For rent from the end of September”可知,霍伯恩的房子从九月底开始出租。故选D。
58.C 59.C 60.D 61.D
【导语】本文是一篇应用文。文章是四篇广告。
58.细节理解题。根据左上表格中的最后一行“Guitar lessons offered”提供吉他课程,可知这里是提供吉他课的教学。故选C。
59.推理判断题。根据左下表格第三行的营业时间“Open 10:00a.m. —11:00 p.m. daily”可知只有10:30这个时间,Times Coffee Shop在营业。故选C。
60.细节理解题。根据右下表格第二行“We have different kinds of rooms”可知,Macon’s B&B有房间提供住宿。故选D。
61.细节理解题。根据右上表格第三行“Free ice cream for children under 12”可知,12岁以下提供免费冰淇淋。故选D。
62.D 63.B 64.A 65.C
【导语】本文主要介绍了Friendship Day及人们在这一天可以做的一些活动,包括做喜欢的事情、购物、开派对等等,强调了友谊的重要性和感恩朋友的意义。
62.推理判断题。根据“It’s the best chance (机会) to say ‘Thank you’ to our friends.”及第一段主旨可知,本段主要讲述了一些国家为了庆祝友谊而设立了友谊日,回答了友谊日的目的是什么。故选D。
63.细节理解题。根据“we talk a lot about our hobbies and do what we like to do happily.” “We can also buy something as a present to give them a surprise on that day.”及“We can go to a restaurant to eat some delicious food with our friends or play some games with our friends at home.”可知,文中提到的关于友谊日的活动有:谈论爱好、在外面吃饭和买礼物。故选B。
64.最佳标题题。根据“The following are some of them. Do favorite things together. …”及下文对各项活动的详细描述可知,本文主要介绍了在Friendship Day的一些活动。故选A。
65.篇章结构题。通读全文可知,文章第一段主要介绍了友谊节以及它的目的;第二、三、四段分别说三个具体活动;第五段对文章总结。故选C。
66.A 67.D 68.B 69.C
【导语】本文主要讲述了电影《奇幻森林》以及电影的小演员Neel Sethi。
66.细节理解题。根据“The film tells a story about the boy Mowgli who grows up in the jungle. When a dangerous tiger Shere Khan learns about Mowgli, he wants to kill the boy. So Mowgli’s friends Bagheera the leopard (豹) and Baloo the bear decide to help him out.”可知,第一段讲述了《奇幻森林》的主要内容。故选A。
67.词义猜测题。根据“Luckily, the director (导演) often talked with me. That helped me a lot and made my work much easier.”可知,幸运的是,导演经常和我聊天。这对我帮助很大,让我的工作轻松多了。that指代的是“跟导演的聊天”。故选D。
68.细节理解题。根据“Neel Sethi who played Mowgli did a great job in the film.”可知,Neel在电影中扮演Mowgli。故选B。
69.最佳标题题。本文主要讲述了电影《奇幻森林》以及电影的小演员Neel Sethi。C选项“Neel和《奇幻森林》”为最佳标题。故选C。
70.C 71.D 72.F 73.G 74.B
【导语】本文主要讲述了作者一次学习英语的夏令营活动。
70.根据“It helped us improve our English speaking, reading and writing.”可知,该夏令营是关于学习英语的,选项C“是关于学习英语的。”符合语境,故选C。
71.根据“The teachers were all professionals”可知,谈论老师,选项D“他们非常友好和乐于助人。”符合语境,故选D。
72.根据“They played in a concert”可知,此处They指代上文人物,选项F“那里也有很棒的歌手和舞者。”符合语境,故选F。
73.根据“I felt like I traveled back to the ancient world! How special!”可知,此处是在描述演出的内容为与古代生活相关的剧本,选项G“我演的那出戏是关于100年前五个人的生活。”符合语境,故选G。
74.根据“think all of you will love it, too”可知,最后总结个人感受,选项B“我真的很喜欢那里的生活。”符合语境,故选B。
75.C 76.D 77.F 78.A 79.B
【导语】本文是一段关于电影喜好的对话,Ben邀请Laura一起去看电影,双方就电影类型进行了讨论。
75.根据回答“ Not bad.”可知Laura在询问Ben的现状,选项C“How is it going ”是一个常见的问候语,用于询问对方近况如何,能够自然地引出Laura对近况的描述。故选C。
76.Laura回答“Not really”表示她还没有决定明天晚上要做什么,接着Ben提出自己的计划,此时Laura可能会询问Ben的意见或计划。选项D“What about you ”是一个自然的回应,询问Ben的计划或意见,故选D。
77.根据“I like scary movies. ”可知Ben在回答Laura的提问,喜欢哪种类型的电影。选项F“What kind of movie do you like best ”符合语境,是Laura询问Ben电影喜好的问题,故选F。
78.根据“But I don’t like them.”可知,Laura表示不喜欢恐怖电影,接下来需要表达她对恐怖电影的具体看法。选项A“I can’t stand it.”表示她无法忍受恐怖电影,符合她的态度,故选A。
79.根据“Why not watch an action movie ”可知Ben提出看动作片的建议,Laura需要对此作出回应。选项B“That’s a good idea.”表示她同意看动作片的建议,是合适的回应,故选B。
80.例文:
Hello, everyone! I’m Jerry, from Class 6, Grade 8. I study hard, so I have good grades on each subject. Besides, I am outgoing and willing to make friends. I am ready to listen to others and help them with their problems. What’s more, I have a healthy lifestyle. I keep taking exercise. For example, I go running every morning and play basketball three times a week. I never stay up late. Last but not the least, I like to work with people. I can communicate well with classmates and teachers when meeting problems. They all think I am easy to get along with.
Thanks for giving me the chance to introduce myself. Thanks again for your attention!
【详解】[总体分析]
①题材:这是一篇材料作文;
②时态:主要采用“一般现在时”;
③提示:围绕“成绩好、外向、拥有健康的生活方式、喜欢和人共事”展开写作,突出自己的长处。
[写作步骤]
第一步,介绍自己的班级、年级(已经给出);
第二步,具体介绍自己的长处:成绩好、外向、拥有健康的生活方式、喜欢和人共事;
第三步,表示感谢。
[亮点词汇]
①be willing to do乐意做某事
②stay up late熬夜很晚
③communicate well with sb和某人很好地沟通
[高分句型]
①I study hard, so I have good grades on each subject. (so引导结果状语从句)
②They all think I am easy to get along with. (宾语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表