【素养测评】2025秋人教版英语八年级期中仿真模拟B卷(含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

【素养测评】2025秋人教版英语八年级期中仿真模拟B卷(含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
【素养测评】2025秋人教版英语八年级期中仿真模拟B卷
(时间:70分钟 满分:100分)
一、听力理解(共20小题,每小题1分,共20分)
A、听力选择(共5小题,每小题1分,共5分)
1.What animals does Sam like best
A. B. C.
2.Which is one of the world’s top food plants
A. B. C.
3.How did John go to Africa in his dream
A. B. C.
4.Which one is the most beautiful
A. B. C.
5.Who is more outgoing than the other two persons
A. B. C.
B.听对话(共5小题,每小题1分,共5分)
听下面一段对话,回答第6-7小题。
6.What does the girl want to borrow from Bruce
A.A pencil. B.A pen. C.An eraser.
7.When can the girl give it back
A.Tomorrow. B.This Sunday. C.Next Monday.
听下面一段对话,回答第8-10小题。
8.What is the poster (海报) about
A.A yard sale. B.Chores for money. C.After-school clubs.
9.What is David going to do
A.Walk dogs. B.Wash cars. C.Work at the school library.
10.Which might be true about Alice
A.She is helpful. B.She is careless. C.She is worried.
C.听短文(共5小题,每小题1分,共5分)
11.What is Alice like
A.Kind but shy. B.Clever and outgoing. C.Kind and outgoing.
12.How old was Alice when she set up (建立) the club
A.She was 13. B.She was 14. C.She was 15.
13.When do Alice and other members meet at the club
A.On Tuesday and Sunday.
B.On Tuesday and Thursday.
C.On Monday and Thursday.
14.How do they raise money for animals
A.By making cards. B.By giving lessons. C.By selling newspapers.
15.What can we learn from the passage
A.Alice does a lot to help animals.
B.Alice set up the club with Emily.
C.Alice goes to look after animals on Saturday.
D.听力填空(共5小题,每小题1分,共5分)
你将听到一篇短文。请你根据所听内容填写下面的信息卡,短文听两遍。
Name Holiday Activity
Anna ·Took a long 16 to Hainan.·Joined a group and met a friendly 17 after their arrival.
Tom ·Stayed at home·His uncle 18 him to go fishing.
Lisa ·Visited her grandparents and was 19 to see so many stars in the night sky.
Peter ·Traveled to Xi’an with his parents and visited many old 20 .
二、语法选择(共10小题,每小题1分,共10分)
Many students think homework is their only duty, but doing housework is equally important. It not only helps parents but also teaches us 21 .
Last month, my parents asked me 22 the house every Saturday. At first, I thought it was boring. However, after trying, I was 23 to find it wasn’t as easy as I imagined. I started with simple tasks like setting the table and washing 24 . Later, I learned to wash my clothes and even cook simple dishes.
Doing housework made me more independent (独立的). Now I understand how hard 25 parents work. Our communication has improved too. When we work together, I often share stories 26 my parents. We talk and smile. This makes our home very warm.
Some parents say they won’t make their children do housework 27 their children are old enough. And many classmates often say they have no time for housework, but I disagree. Even ten minutes a day can make 28 difference. For example, making your bed every morning 29 develop good habits. Schools should teach students the importance of housework. It 30 just about cleaning—it’s about understanding the idea of fairness (公平) and learning life skills.
A.important anything B.important something
C.anything important D.something important
22.A.to clean B.clean C.to plan D.plan
23.A.surprisingly B.surprising C.surprised D.surprise
24.A.plate’s B.plates’ C.plates D.plate
25.A.mine B.my C.me D.myself
26.A.for B.with C.to D.from
27.A.until B.if C.when D.because
28.A.an B./ C.the D.a
29.A.helped B.is helping C.helps D.help
30.A.was B.wasn’t C.is D.isn’t
三、完形填空(共10小题,每小题1分,共10分)
Last summer, I took a trip to Mount Huangshan in Anhui with my parents. I will never 31 the Chinese tea culture there.
On a sunny afternoon, we arrived at the foot of the mountain, tired but 32 . After a short rest, our 33 took us to a big farm where we learned about tea processing (加工). We were told that Shen Nong found 34 as a drink in ancient times. In the evening, we paid a visit to a teahouse. We watched a 35 tea art show and drank some green tea. We saw a young woman in a traditional Chinese dress who showed us 36 a cup of tea is made with tea sets. We really enjoyed it and 37 ourselves when we were listening to pieces of traditional folk music. There is no doubt (疑问) that the 38 are the ones who best understand the nature of tea.
Time went so fast there. I learned a lot about tea culture. 39 , I had a better understanding of the country. I am 40 to the next trip to China.
31.A.affect B.forget C.follow D.notice
32.A.sick B.weak C.unhappy D.excited
33.A.teacher B.guide C.nurse D.student
34.A.coffee B.juice C.tea D.milk
35.A.cheap B.fantastic C.loud D.terrible
36.A.if B.until C.how D.what
37.A.got B.rushed C.fed D.relaxed
38.A.Russians B.Americans C.Chinese D.Japanese
39.A.Finally B.Suddenly C.Usually D.Hopefully
40.A.helping myself B.looking forward C.feeling like D.getting close
四、阅读理解(共15小题,每小题2分,共30分)
A
Friendship is an important part of life, but not every student is good at making friends. Do you have many friends Are you good at making friends Well, it doesn’t matter if you don’t know how to make friends. Here are some helpful suggestions for you.
Improve your conversational (谈话的) skills. You should learn how to have conversations with others. It is an important skill you should learn. To start a conversation, you can use simple questions like “What’s your hobby ” or “Do you have any pets ”. Remember not to ask questions that are too private (私人的). For example, never ask a young lady about her age. It’s not polite to do that.
Try to be an outgoing person. It seems that nobody wants to make friends with shy people. Don’t be shy if you want to make more friends. You should try to be outgoing. If you are outgoing, you might be popular among your classmates.
Look for more chances to make new friends. Don’t be sad if you don’t have many friends. Maybe that’s because you don’t have enough chances to meet new people. You can try to find more chances to make new friends. You can go to new places or join new activities so that you can meet some new people. For example, clubs are always good places to find new friends. You can join a club. There you can find some students who have similar hobbies.
41.The passage is written for_________.
A.teachers B.students C.foreigners D.parents
42.You can start a conversation by asking “_________”.
A.Do you like playing sports B.Where do you live
C.Do you have a good job D.How old are you
43.The writer mentions “clubs” because _________.
A.you can have fun in the clubs
B.you can join a club with your friends
C.there are some interesting clubs at your school
D.you can make some new friends in the clubs
44.What are the suggestions mentioned in the passage
① Don’t ask private questions. ② Know how to start a conversation.
③ Be friendly to everyone around you. ④ Don’t be shy and try to be outgoing.
A.②③④ B.①③④ C.①②③ D.①②④
45.The purpose of the passage is to _________.
A.give some advice on how to be outgoing
B.ask for advice on how to start a conversation
C.give some advice on how to make friends
D.ask for advice on getting on well with parents
B
MBTI is a personality (性格) test. Many people are very interested in it now. “Am I an ‘I’ person or an ‘E’ person ” “I” means introverted (内向的) while “E” means extroverted. A number of people take the test to find out the answer.
They find the test helpful. The MBTI test puts people into 16 kinds. People can know what kind of people they are by taking the test. It can help people have a better understanding of their personality. A greater self-understanding can be helpful in daily life and for interpersonal communication (人际交往), such as choosing a job or getting along with others.
There are also some problems. Some people take the test for a second time and get different results. Some people find it difficult to answer some questions. For example, I like watching TV at home by myself. But I also enjoy going camping with my friends. Am I an “I” person or an “E” person
“Personalities can change with time, and they are not black and white,” scientists say. You may be introverted now but become extroverted when you get older. Or, you can be both of them. You can be anyone you want to be!
46.What does the underlined word “extroverted” in Paragraph 1 mean
A.倔强的 B.外向的 C.有个性的 D.内向的
47.What can people use MBTI for
①Choosing a job. ②Fighting with others.
③Making good friends. ④Understanding themselves better.
A.①②③ B.②③④ C.①②④ D.①③④
48.What is the purpose of the last paragraph
A.To tell people personalities can change with time.
B.To ask people to do the MBTI test.
C.To show people the MBTI test is not good.
D.To introduce the MBTI test.
49.Where is the passage probably from
A.A storybook. B.A website. C.A travel guide. D.A novel.
50.According to the passage, what is a possible problem with the MBTI test
A.It always gives accurate (精确的) results.
B.Some people get different results when they take it a second time.
C.It can only test introverted people.
D.It costs a lot of money.
C
配对阅读:左栏是五个人的度假需求,右栏是七个度假地的简介,请为每一个人选择适合的度假地。
51 Lin Xian, a nurse in a hospital in Guangzhou, hopes to spend her 21st birthday in the north and skate on real ice. 52 Chen Hui, a university student, wants to travel with very little money and would like to get to know the country by working with the people there for two weeks. 53 Mr. Zhang, a young man, needs a holiday to relax. He’d like to go somewhere warm and sunny. He hopes to swim in the sea, and enjoy sports and dancing there. 54 Mr. Lee doesn’t work anymore. He wants to see places of interest, but he doesn’t like flying. 55 Helen is from Canada. She hopes to visit China during the winter vacation. She is interested in the history of China. She wants to go to a city with a long history. A.Go on a seven-day holiday on Jinsha Island! You can see a lovely beach and deep blue sea. You can do water sports as well as dance there. B.Have comfortable coach (长途汽车) tours around five cities in East China. It takes you six days to see some places of interest in China. C. Relax yourselves for a four-day holiday in Guilin. Stay in Lijiang Hotel. Taste delicious Guilin rice noodles. Take a tour on Lijiang River by boat. D.Beijing is a city with a rich history and culture. You can visit the Great Wall, the Palace Museum and some other places of interest. You can learn about the history and culture of China there. E. Do you love snow Then come to Mudanjiang for a one-week holiday. Skating and other winter sports are waiting for you. F. Do you want to have a working holiday on a farm in Guizhou for one to three weeks If you can work with the farmers, rooms, food and trips are all free. You only pay for the traffic. G. Nanjing is a good place for you to take a holiday if you want to educate (教育) your students or children. There are many places, such as the Peace Square and Nanjing Museum.
五、选词填空(共5小题,每小题1分,共5分)
选词填空,请用所给词的正确形式填空。
trader, shop, meet, I, buy
Last summer, I visited Moscow, a city in Russia, with my family. The best part of our trip was our visit to Izmailovsky Market, a great place to buy souvenirs (纪念品) in the city. We went 56 , had fun and learned a lot there.
The market was big. There were hundreds of stalls (货摊) selling all kinds of things like books, paintings and clothes. My dad 57 a painting. I got a lot of clothes for 58 . They were beautiful. The prices were good because I bargained (讨价还价) with the 59 . Many of them were friendly.
Walking in the market, I saw colorful Russian buildings around it. They were beautiful. I 60 many people from different countries. They were interesting. I also listened to some street musicians singing Russian songs. They sounded great.
There were some museums near the market. We visited a history museum at the end of the day. In the museum, we learned a lot about Russia and its history.
Moscow is really an interesting place. I had a great time there.
六、按要求完成句子(共5小题,每小题2分,共10分)
61.The old man couldn’t see anything. (改为同义句)
The old man see .
62.David is taller than other students in his class.(改为同义句)
David is taller than student in his class.
63.Amy is the best girl in her class. (改为同义句)
Amy is than girl in her class.
64.Our school is about 20 km away from the bee factory. (对划线部分提问)
is your school from the bee factory
65.You can find something useful in the old box. (对画线部分提问)
you find in the old box
七、书面表达(共15分)
66.你校英文报“人与自然”栏目对蓝鲸进行了报道,并决定在校内组织一次英语演讲活动,以此呼吁大家从小事做起,保护动物。假如你参加此次活动,请根据写作要点提示完成演讲稿。
写作要点:
1. What situation are the blue whales in (very few blue whales, die ... )
2. Why are they in such a situation
3. How to protect them
要求:
1. 短文应包括所有的写作要点,条理清楚,行文连贯,可适当发挥;
2. 短文中不能出现真实的人名和地名;
3. 词数80词左右,短文开头已给出,不计入总词数。
参考词汇: die out灭绝;throw litter扔垃圾;try one’s best尽力
Dear my friends,
As we all know, ________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
一、
1.B
【原文】W: Hello, Sam. Let’s go to the zoo today. What animals do you like best
M: My favourite animals are pandas.
W: I like pandas, too. They are really cute.
2.B
【原文】W: Which is one of the world’s top food plants
M: All around the world, wheat, rice and corn are the top three food plants.
3.B
【原文】W: Did you have a good dream last night, John
M: Yes, I dreamed that I flew to Africa to see different trees.
W: Wow! What an amazing dream!
4.A
【详解】A: Which one is the most beautiful
B: The sun.
5.C
【原文】M: Who is more outgoing, your mother or your father
W: My father is as outgoing as my mother. My grandmother is more outgoing than both of them.
6.B 7.C
【原文】W: Hi, Bruce. Can I borrow your pen I forgot mine at home.
M: Sure, here you are.
W: Thanks. Oh, by the way, what day is it today
M: It’s Friday.
W: I’ll give it back next Monday. Is that OK
M: No problem.
8.B 9.C 10.A
【原文】M: Hey, Alice. Look at the poster. Are you going to do any of these chores to raise money
W: Yes, David. I’m going to do yard work.
M: Really Is Eric going to do yard work too
W: No, he isn’t. He’s going to clean windows. How about you Are you going to do anything
M: Sure. But I’m not going to clean windows. I’m not going to do yard work either. It’s hard work.
W: What about walking dogs That sounds easy.
M: No, I’d like to wash cars or work at a food festival.
W: Well, I think you should work at the school library. Washing cars is hard work too.
M: You are right! Thanks.
11.C 12.B 13.B 14.C 15.A
【原文】
Hello, everyone! I’m Emily. Now let me tell you something about my friend Alice. She is a kind and outgoing girl. Although she is only 15 years old, she runs a club to help animals. She set up the club last year. Alice wants more people to help protect animals. Every Tuesday and Thursday, she and other members meet at the club and go online to learn about animals. They often make signs to teach people about wild animals. On Saturday, they try to raise some money for animals by selling newspapers in the street. Every Sunday, they go to the zoo to help look after the animals. The work isn’t easy, but they all try their best. They always say, “Animals are our friends, and we should help protect them.” What kind children they are!
16.journey 17.guide 18.invited 19.surprised 20.buildings
【原文】My friends told me something about their vacations. Anna said her family took a long journey to Hainan. After their arrival, they joined a group and met a friendly guide. He showed them around the island. Tom said he stayed at home, but his uncle invited him to go fishing one day. It was fun. Lisa said she visited her grandparents in the countryside. She was surprised to see so many stars in the night sky. Peter said he traveled to Xi’an with his parents and visited many old buildings. He thought the journey was great. They all enjoyed their vacations.
二、
21.D 22.A 23.C 24.C 25.B 26.B 27.A 28.D 29.C 30.D
【导语】本文主要讲述了作者做家务的经历与感悟,阐述了做家务的重要性,不仅能让人更独立,还能增进家人间的交流,并且指出做家务不只是清洁,更是关于理解公平理念和学习生活技能。
21.句意:它不仅帮助父母,还教会我们一些重要的东西。
anything任何东西,常用于否定句和疑问句;something某物,常用于肯定句。此句是肯定句,应用something,形容词修饰不定代词要后置,要用something important。故选D。
22.句意:上个月,我的父母要求我每个星期六打扫房子。
to clean打扫,动词不定式;clean动词原形;to plan计划,动词不定式;plan动词原形。根据“Last month, my parents asked me ... the house”可知,此处应指作者的父母要求作者打扫房子,ask sb. to do sth.“要求某人做某事”,固定搭配,应用to clean。故选A。
23.句意:然而,尝试之后,我惊讶地发现这并不像我想象的那么容易。
surprisingly惊讶地,副词;surprising令人惊讶的,形容词,常用来修饰物;surprised惊讶的,形容词,常用来修饰人;surprise惊讶,名词。根据“I was ... to find ...”可知,此处修饰人,应用surprised。故选C。
24.句意:我从简单的任务开始,比如摆桌子和洗盘子。
plate’s盘子的,单数名词所有格;plates’复数名词所有格;plates盘子,可数名词复数;plate可数名词单数。根据“setting the table and washing ...”可知,此处应指洗盘子,plate是可数名词,此处表示泛指,应用其复数形式plates。故选C。
25.句意:现在我明白我的父母工作有多辛苦。
mine我的,名词性物主代词;my我的,形容词性物主代词;me我,代词宾格;myself我自己,反身代词。根据“Now I understand how hard ... parents work.”可知,此处修饰名词parents,应用形容词性物主代词my。故选B。
26.句意:当我们一起工作时,我经常和我的父母分享故事。
for为了;with和……一起;to向;from来自。share sth. with sb.“和某人分享某物”,固定搭配,要用介词with。故选B。
27.句意:一些父母说,直到他们的孩子足够大时,他们才会让孩子做家务。
until直到;if如果;when当……时候;because因为。not ... until ...“直到……才……”,固定搭配。故选A。
28.句意:即使每天十分钟也能产生影响。
an不定冠词,表泛指,用于发音以元音音素开头的单数可数名词前;the定冠词,表特指;a不定冠词,表泛指,用于发音以辅音音素开头的单数可数名词前。make a difference“有影响”,固定搭配,要用不定冠词a。故选D。
29.句意:例如,每天早上整理床铺有助于养成好习惯。
helped帮助,动词过去式;is helping正在帮助,现在进行时结构;helps第三人称单数形式;help动词原形。根据“making your bed every morning ... develop good habits.”可知,句子的主语是动名词短语,且此处描述一般情况用一般现在时,谓语动词用三单形式,应用helps。故选C。
30.句意:它不只是关于清洁——它是关于理解公平的理念和学习生活技能。
was是,用于一般过去时;wasn’t不是,用于一般过去时;is是,用于一般现在时;isn’t不是,用于一般现在时。根据“it’s about understanding the idea of fairness (公平) and learning life skills”可知,此处应表示不只是关于清洁,而是关于理解公平的理念和学习生活技能,且描述一般情况用一般现在时,要用isn’t。故选D。
三、
31.B 32.D 33.B 34.C 35.B 36.C 37.D 38.C 39.A 40.B
【导语】本文主要讲述了作者在黄山旅行时体验中国茶文化的经历,包括学习茶叶加工、观赏茶艺表演以及对传统文化的感悟。
31.句意:我永远不会忘记那里的中国茶文化。
affect影响;forget忘记;follow跟随;notice注意到。根据“Last summer, I took a trip to Mount Huangshan in Anhui with my parents.”以及后文对茶文化体验的描述,可知是不会忘记,故选B。
32.句意:在一个阳光明媚的下午,我们到达了山脚下,疲惫但兴奋。
sick生病的;weak虚弱的;unhappy不开心的;excited兴奋的。根据“tired but…”的转折关系可知,排除负面词汇,到达景点应该是兴奋的。故选D。
33.句意:短暂休息后,我们的导游带我们去了一个大农场,在那里我们了解了茶叶加工。
teacher老师;guide导游;nurse护士;student学生。根据“...took us to a farm”可知,旅行中带领游客的应是导游。故选B。
34.句意:我们被告知神农在古代发现了茶是一种饮品。
coffee咖啡;juice果汁;tea茶;milk牛奶。根据全文主题“tea culture”及“Shen Nong”传说可知,茶是神农发现的。故选C。
35.句意:我们观看了一场精彩的茶艺表演,还喝了一些绿茶。
cheap便宜的;fantastic精彩的;loud吵闹的;terrible糟糕的。根据后文“We really enjoyed it”可知,表演很精彩。故选B。
36.句意:我们看到一位身着中国传统服饰的年轻女子,她向我们展示了如何用茶具泡茶。
if是否;until直到;how如何;what什么。根据“showed us...a cup of tea is made with tea sets”可知,是展示如何泡茶,需用“how”表示制作方式。故选C。
37.句意:当我们听着传统的民间音乐时,我们真的很享受,也很放松。
got得到;rushed匆忙;fed喂养;relaxed放松。根据“enjoyed”和“listening to music”可知,是放松状态。故选D。
38.句意:毫无疑问,中国人是最了解茶的本质的人。
Russians俄罗斯人;Americans美国人;Chinese中国人;Japanese日本人。茶是中国的文化,所以中国人最了解。故选C。
39.句意:最后,我对这个国家有了更好的了解。
finally最后;suddenly突然;usually通常;hopefully希望。根据“Time went so fast”和总结句可知,这里是说旅行结束后最终的感受,故选A。
40.句意:我期待下一次的中国之旅。
helping myself自助;looking forward期待;feeling like想要;getting close接近。根据“...to the next trip to China”及作者这次旅行经历可知,是期待下一次的中国之旅,“look forward to”表期待。故选B。
四、
41.B 42.A 43.D 44.D 45.C
【导语】本文主要介绍了针对不擅长交朋友的学生,提出的三条有助于交友的建议。
41.细节理解题。根据第一段“Friendship is an important part of life, but not every student is good at making friends.”可知,文章是为学生写的。故选B。
42.细节理解题。根据第二段“To start a conversation, you can use simple questions like ‘What’s your hobby ’ or ‘Do you have any pets ’. Remember not to ask questions that are too private (私人的). For example, never ask a young lady about her age.”可知,可通过关于爱好等不涉及隐私的问题开启对话,“Do you like playing sports ”符合要求;B、C不符合学生场景,D属于隐私问题。故选A。
43.细节理解题。根据第四段“For example, clubs are always good places to find new friends. You can join a club. There you can find some students who have similar hobbies.”可知,提到俱乐部是因为能在俱乐部里结交新朋友。故选D。
44.细节理解题。根据第二段“Remember not to ask questions that are too private”(①)、“learn how to have conversations with others”(②),第三段“Don’t be shy...try to be outgoing”(④),文中未提及“Be friendly to everyone around you”(③)。所以建议为①②④。故选D。
45.主旨大意题。根据第一段“Here are some helpful suggestions for you.”以及后文对交友建议的阐述,可知文章目的是给出一些关于如何交友的建议。故选C。
46.B 47.D 48.A 49.B 50.B
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了MBTI性格测试的相关内容,包括其定义、作用、存在的问题以及科学家对于性格的看法。
46.词句猜测题。根据文章第一段“‘I’ means introverted (内向的) while ‘E’ means extroverted.”可知,“I”代表内向,“E”与“I”相对,代表外向。故选B。
47.细节理解题。根据文章第二段“It can help people have a better understanding of their personality. A greater self-understanding can be helpful in daily life and for interpersonal communication (人际交往), such as choosing a job or getting along with others.”可知,MBTI测试可以帮助人们更好地了解自己,这对于日常生活和人际交往(如选择工作或与他人相处)都有帮助。①Choosing a job.(选择工作)和④Understanding themselves better.(更好地了解自己)均符合文意,而③Making good friends.(交好朋友)与getting along with others.(与他人相处)意思相近,也符合文意,②Fighting with others.(与他人打架)与文意不符。故选D。
48.推理判断题。根据文章最后一段“‘Personalities can change with time, and they are not black and white,’ scientists say.”可知,本段主要讲述了科学家对于性格的看法,即性格会随时间而变化,不是非黑即白的。故选A。
49.推理判断题。文章主要介绍了MBTI性格测试的相关内容,这种内容更可能出现在网站上,而不是故事书、旅游指南或小说中。故选B。
50.细节理解题。根据文章第三段“Some people take the test for a second time and get different results.”可知,有些人第二次参加测试时得到了不同的结果,这是MBTI测试可能存在的问题之一。故选B。
51.E 52.F 53.A 54.B 55.D
【导语】本文介绍了不同的度假地,以匹配林现、陈辉、张先生、Lee先生和Helen的度假需求。
51.根据“Lin Xian, a nurse in a hospital in Guangzhou, hopes to spend her 21st birthday in the north and skate on real ice.”可知林现想要去北方,并且在真正的冰上滑冰,选项E“你喜欢雪吗?那么来牡丹江度过为期一周的假期。滑冰和其他的冬季运动正在等着你。”与之匹配,故选E。
52.根据“Chen Hui, a university student, wants to travel with very little money and would like to get to know the country by working with the people there for two weeks.”可知陈辉想要通过和本地人一起工作两周来了解国家,选项F“你想在贵州的农场度过一到三周的工作假期吗?如果你能和农民一起工作,住宿、食物和旅行都是免费的。你只需要支付交通费。”与之匹配,故选F。
53.根据“Mr. Zhang, a young man, needs a holiday to relax. He’d like to go somewhere warm and sunny. He hopes to swim in the sea, and enjoy sports and dancing there.”可知张先生想要去温暖,阳光明媚的地方,他想在海里游泳,享受运动,跳舞,选项A“去金沙岛度七天假吧!你可以看到可爱的海滩和深蓝色的大海。你可以在那里做水上运动,也可以跳舞。”与之匹配,故选A。
54.根据“Mr. Lee doesn’t work anymore. He wants to see places of interest, but he doesn’t like flying.”可知李先生想要看名胜,但是不喜欢坐飞机,选项B“乘舒适的长途汽车游览中国东部五个城市。你需要六天时间,看到中国的一些名胜古迹。”与之匹配,故选B。
55.根据“Helen is from Canada. She hopes to visit China during the winter vacation. She is interested in the history of China. She wants to go to a city with a long history.”可知Helen对中国的历史感兴趣,她想要去有悠久历史的城市,选项D“北京是一座历史文化底蕴深厚的城市。你可以参观长城、故宫和其他一些名胜古迹。你可以在那里了解中国的历史和文化。”与之匹配,故选D。
五、
56.shopping 57.bought 58.myself 59.traders 60.met
【导语】本文主要讲述了作者去年夏天和家人游览俄罗斯莫斯科,重点介绍了在伊兹梅洛沃市场购物、游玩的经历以及对莫斯科的整体感受。
56.句意:我们在那里购物、玩乐,还学到了很多东西。根据前文“a great place to buy souvenirs in the city”可知,伊兹梅洛沃市场是买纪念品的好地方,所以此处应是购物,go shopping表示“去购物”。故填shopping。
57.句意:我爸爸买了一幅画。根据前文“There were hundreds of stalls selling all kinds of things like books, paintings and clothes”可知,市场里有卖画的货摊,此处应是买一幅画,文章时态为一般过去时,buy的过去式是bought。故填bought。
58.句意:我给我自己买了很多衣服。根据主语“I”和“got a lot of clothes”可知,此处是给自己买衣服,应用反身代词myself,表示“我自己”。故填myself。
59.句意:价格很实惠,因为我和商贩讨价还价了。根据“bargained with”可知,讨价还价的对象是商贩,trader是可数名词,此处应用复数形式traders表示泛指。故填traders。
60.句意:我遇到了很多来自不同国家的人。根据“many people from different countries”可知,此处应是遇到这些人,文章时态为一般过去时,meet的过去式是met。故填met。
六、
61. could nothing
【详解】句意:老人什么也看不见。couldn’t see anything=could see nothing“什么也看不见”,故填could;nothing。
62. any other
【详解】句意:David比他班里其他学生都高。空格后面“student”是单数,考的是“比较级+than any other+单数名词”的结构。故填any;other。
63. better any other
【详解】句意:艾米是她班上最好的女孩。改为同义句,需使用比较级结构。原句使用最高级“the best”,同义句可转换为“better than any other girl”,表示“比班上任何其他女孩都好”,从而表达最高级的含义。故填better;any;other。
64. How far
【详解】句意:我们学校离蜜蜂工厂大约20公里远。划线部分表示距离,对距离提问用how far“多远”,位于句首,首字母要大写。故填How;far。
65. What can
【详解】句意:你能在旧箱子里找到一些有用的东西。根据“something useful”可知是对“什么物品”提问,特殊疑问词用“What”,句中有情态动词“can”,变为疑问句时将“can”提到主语之前,放在特殊疑问词“What”之后。故填What;can。
七.例文
Dear my friends,
As we all know, blue whales live in the deep sea and are the largest animals in the world. They feed on small fishes in the sea. Sadly, they are in danger now. There are very few blue whales left. They are dying out.
There are some reasons. People are taking away their homes, so blue whales have fewer safe places to live. People kill them for different uses. People also kill other sea animals, so they don’t have enough food. In order to protect blue whales in the wild, we should make plans. Firstly, we shouldn’t throw litter into the sea. Secondly, we should stop people from killing them. We can do this by not buying things made of whales. At last, we can think of as many other ways as possible to protect sea animals.
I really hope that we can try our best to save them!
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源列表