Unit 4 School days 周末提优讲义(含解析) 2025-2026学年译林版(2024)七年级英语上册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 4 School days 周末提优讲义(含解析) 2025-2026学年译林版(2024)七年级英语上册

资源简介

7AUnit 4 School days周末提优讲义(1)
Part 1 知识梳理
A.词汇变形
get up→_______(get的过去式)→_______(get的现在分词)→get away逃离,离开→get lost迷路→get away from远离,摆脱→get married结婚→get back回来,恢复→get mad大动肝火:生气→get dressed穿衣服→get popular受欢迎,流行→get down下来,吞下,使沮丧→get to到达→收获→get together聚会,联欢→get about/around/round传开,传出去→get across使理解→get down to(doing)sth.安心做,开始认真干→get in a word插话→get in touch with同......取得联系→get into trouble陷入麻烦→get into进人,陷入→get off下车→get on/along well with与......相处融洽→get on上车→get out of从......出来,摆脱→get over克服;度过→get rid of除掉get through通过;接通;完成;经历→get close(to)接近→get used to习惯于→get ready for为...做准备→get out of the control失去控制
activity→_______(复数)→_______v.扮演;活动;表现→_______n.行动;活动→_______n.男演员→_______n.女演员→_______adj.积极的,活跃的→_______adv.积极地→social/outdoor/physical/after-school activities 社会/户外/身体/课后活动
housework→_______名词→______________做家务→______________帮助做家务
homework→_______名词→_______n.课业,学业
weekday→_______(复数)→_______周末→______________在周中→_____________在周末
usually→_______adj.通常的→_______adj.不同寻常的→______________像往常一样→______________寻常的一天→______________不同寻常的一件事
myself→_______主格→_______宾格→_______形物代→_______名物代→______________玩得开心→______________沉迷于...→_____________介绍我自己
a little→后加_______名词,表肯定→_______表否定→______________一点水=______________→______________一点累=______________=______________→______________读少量的书→______________很多,非常
first→前面要加_______或者_______→_______adv.首先(列举)→______________我的第一学期→______________一开始=______________=______________→______________得第一→______________名→______________首先(词组)→______________某人是第一个做某事的人。
term→____________________________这个/上个/下个/秋季/春季学期→______________在/直到学期末尾→in term of依据;在...方面→in the long term从长远来看
start=_________→______________以...开始→______________开始某事→______________开始做某事=______________→______________好开头→______________从一开始→______________在...的开始
writer→_______v.写(过________)→_______n.写作→____________________________其中一名有名的做家→____________________________一名叫做鲁迅的作家
language→_______复数→international/foreign/body/spoken language国际/外国/肢体语言/口语
amazing→_______v.使...惊奇→_______adj.惊奇的(人)→_______n.惊奇,惊异→______________一个令人惊奇的故事→______________对...感到惊奇
biology→biologist n.生物学家→biological adj.生物的
living→_______v.生存→______________生物→______________其中一位在世的作家→______________谋生→______________保持活着→______________使保持活力→______________唯一存活的男人(后置)→_________adj.生机勃勃的;活泼的→a live concert一场现场音乐会→cover live现场报道
nature→_______adj.自然的;天然的→_______adv.自然地→naturalist n.自然主义者→______________保护/破坏自然→nature reserve 自然保护区→______________自然之美→______________大自然的声音→______________亲近自然→______________本质上→______________人性→______________生性,天生地
practise v.练习;从事→______________练习做某事→_______n./v.练习→_______adj.实际的;心灵手巧的;务实的→______________熟能生巧。
field→译为_______;_______;_______→______________运动场→______________在田地;在实地→______________在...领域→______________去某地进行实地考察
trip→______________学校旅游→______________去某地旅游
leave→过去式:_______→现在分词:_______→_______adj.剩余的→______________离开某地→______________动身去某地→______________离开A地去B地→______________让水龙头一直淌→______________让门开着→______________把钥匙落在家里→______________把...落下;遗弃→______________遗漏,忽略→______________流寇新→______________请假
pick→______________采摘苹果→pick out______________→pick up______;_______;______;_______→pick on故意刁难;指派任务
seldom→放在________之前,______________之后→用________提问
tennis→______________乒乓球→______________打网球
重点语言点
知识点1:Learning is the key to unlocking the world.
key n.钥匙;关键,要诀
常用搭配:要点_____________________ 关键词_____________________
某物的钥匙/关键_____________________ 成功的关键_____________________
做某事的关键_____________________
知识点2:Do morning exercises
exercise v.锻炼 n.锻炼;练习题
眼操_____________________ 数学练习题_____________________ 做锻炼_____________________
做早操对我们的健康有好处。__________________________________________
知识点3:Hope to hear from you soon
hear from sb.译为_____________________=_____________________
hear about/of_____________________
知识点4:Isn’t it amazing?
回答:肯定:Yes , it is._____________________ 否定:No ,it isn't._____________________
扩展:反义疑问句
结构:陈述部分,疑问部分。【前肯后否,前否后肯】
回答:根据事实回答。
注意:陈述部分含有否定词(never,hardly,seldom,little等)【unhappy不是】
例句:
(1)他们今晚要去电影院,不是吗?__________________________________________
回答:是的,要去的。_____________________ 不,他们不去。_____________________
(2)他从来不吃快餐,是吗?
回答:不,他吃的。_____________________ 是的,他不吃。_____________________
知识点5:时间介词
at用于表示时刻、时间的某一点
at lunch在午饭时 at breakfast早餐时 at noon正午时 at night在夜间
at that time那时 at the moment此刻,目前 at the same time同时 at times偶尔,有时
at nine在九点钟 at first开始的时候,起初 at last最后
We usually have lunch at noon/ at twelve. 我们通常中午吃午饭(十二点吃午饭)。
注意:表示时间的名词前有this, last, next, every等修饰时,其前面不加介词。
this morning今天早上 last Monday上周一 every week每周
on用于表示某天,某一天的上、下午(指具体的某一时,一律用on)
on Monday 在周一 on Monday evening 在周一晚上
on Tuesday morning 在周二早上 on June 6在6月6日
on May 4,2016 在2016年5月4日 on a cold night在一个寒冷的夜晚
on that day在那天 on Christmas Day在圣诞节那天
on time准时 on the night of July(the)first 在七月一日的夜晚
We didn' t listen to the lecture on Wednesday afternoon. 周三下午我们没去听演讲。
in用于表示周、月、 季节、年和泛指的上午、下午、晚上(指在一段时间内)。
in the week在这周 in the holiday在假期中
in May 在五月 in 1995在1995年
in summer在夏季 in Spring在春季
in autumn在秋季 in winter在冬季
in September, 1995 在1995年9月 in the morning 在上午
in the afternoon 在下午 in the evening在晚上
in the 21st century在二十一世纪 in time及时
in an hour一个小时后 in a minute一会儿,立刻
The plane took off on time.飞机准时起飞了。
People go skating in winter.人们冬天去滑冰。
Do they work in the day time or at night 他们是白天工作还是夜里工作?
before, after(注:两个既可以作介词又可以作连词)
before在……之前
Wash your hands before dinner.(before作介词)吃饭前请洗手。
He will call me before he leaves here/before ten o' clock.(前一个before作连词;后一个before作介词)他离开这儿之前/十点之前,将给我打电话。
after在……之后
Let's sing some songs after school.(after作介词)放学后咱们唱歌吧!
Please close the door after you leave the room.(after作连词)离开房间后请关门。
by, until/till
by 在……前(时间);截止(到)……
How many English books had you read by the end of last year 到去年年底以前你看过多少本英文书?
She had left by the time I arrived. 我到时(之前)她已经走了。
by the end of在……底(之前) by then 到那时 by the time+从句 在……之前
until/till知道……为止(时间)
We didn' t begin to watch TV until/till nine o' clock. 一直到九点,我们才开始看电视。(begin是点动词,所以用否定式)
I will wait for him until he comes here. 我将在这儿一直等到他来。
for, during, through
for 达……之久(表示经过了多少时间),可以和一般现在时、过去时、将来时连用,但经常和完成时连用。
during 在……期间
through 一直……(从开始到结束)
He has lived here for 20 years.他在这儿已经住了二十年了。
We will stay in the city for two days.我们要在这座城市呆两天。
They are going to have a good rest during the summer holidays.暑假中他们打算好好休息一下。
They played the cards through the night.他们打了一整夜的牌。
He stayed in London through the winter.他整个冬天都待在伦敦。
注意:for和during。for之后大多跟表示时间、具体天数等的数字名词。而during后决不能跟表数字的名词。
from, since
from从……起(时间)
表示"从……开始"时,一般都是用词组from...to...,而单纯表示确切的"从几点开始"时用at。
The meeting will be held from eight to ten. 这个会议将从8点开到10点。
The meeting will be held at eight. 会议将从八点钟开始。
since自从……以来(表示从以前某时一直到现在仍在继续)
I have been sick since yesterday.我从昨天起就病了。(强调一直病到现在)
The doctor has saved a lot of lives since he became a doctor.(since作连词,引导时间状语从句)这个医生自从当医生以来已经拯救了许多人的生命。
in, within
in过……后(未来时间)大多用在将来时(一般将来时和过去将来时)。
in an hour一小时之后 in a week or so大约一星期之后
He will be back in five hours.他五小时之后回来。
They said they would arrive here in a week.他们说他们一周后到达。
within不超过……的范围
within 3 hours 3小时之内 within a week一周之内
I must finish painting the cat within five minutes.我必须在五分钟之内画好这只猫。
比较:within和in。within强调"在……时间之内",没有时态的限制。in是以现在为基础,in an hour是指从现在起一小时之后,所以in一般只用于将来时。
Part 2 综合练习
一、单项选择
1.—I will have a trip to Yuelu Mountain this weekend. —________.
A.That’s all right B.Of course C.Good luck D.Have fun
2.He will go to France ________ a warm morning ________ April.
A.on; of B.at; on C.in; in D.in; at
3.You should not ________ too much time ________ Wechat videos.
A.spend; watching B.to spend; to watch
C.to spend; watching D.spend; to watch
4.—Is your name Nora —________. What about yours
A.Yes, I am B.No, it is C.Yes, it is D.No, I’m not
5.I hope you ________ Nanjing for New Year’s holiday with us.
A.to visit B.visiting C.can visit D.to visiting
6.—What is your friend Helen like — ________.
A.She likes dancing B.She is from Wuxi
C.She is 14 years old D.She is kind and clever
7.—Do you know Picasso —Of course. He is one of the greatest painting ________.
A.sellers B.masters C.scientist D.models
8.— Do you ________ the game called Black Myth:Wu Kong (《黑神话:悟空》)
— Yes, but I don’t think everyone enjoys ________ it.
A.watch; to play B.watch; playing C.look; playing D.look; to play
9.My grandparents like the garden ________ flowers.
A.is full of B.full with C.is filled with D.full of
10.Sam with Simon _______ good at English. We often help them _______ their English.
A.is; with B.aren’t; for C.aren’t; with D.isn’t; with
11.Reading books about Science is ________ him.
A.a great fun for B.great fun for C.a great fun to D.great fun to
12.Alice is very busy at work, so she ________ watches TV on weekdays.
A.sometimes B.always C.seldom D.often
13.Dad ________ lunch at home today because he has too much work to do.
A.doesn’t have B.isn’t has C.doesn’t has D.isn’t have
14.The man ______ glasses is our History teacher.
A.in B.on C.with D.wears
15.Peter loves playing ________ basketball, so he will buy ________ basketball first.
A.a; a B./; / C.the; a D./; a
二、完形填空
(1)
As a group of frogs (青蛙) travel through the forest, two of them fall into a deep pit (坑). When the other frogs crowd around the pit and see how deep it is, they tell the two fogs that there is no 16 left for them.
The two frogs hear them, 17 they don’t want to give up. They try their best to 18 out of the pit. The frogs at the top are still saying that they should just 19 , and that they will never make it out.
Finally, one of the frogs 20 what the others say and stops. The other frog 21 goes on jumping hard. Again, the frogs above shout at him to stop trying and to just wait 22 die. However, the frog jumps as hard as he can and finally makes it out.
When he gets out, the other frogs ask, “Why don’t you follow what we say ”
The frog doesn’t 23 a word but points at his ears and shakes his head. He is deaf (聋). He keeps trying simply because he thinks they encourage 24 the whole time.
The story teaches us that what people say about us might not be 25 for our situation (情况), so it’s important to stay strong even if others try to bring us down.
16.A.energy B.hope C.place D.surprise
17.A.and B.but C.because D.so
18.A.jump B.swim C.drop D.look
19.A.get up B.take up C.put up D.give up
20.A.hears from B.forgets about C.listens to D.cares about
21.A.still B.also C.always D.even
22.A.at B.for C.to D.around
23.A.say B.speak C.talk D.tell
24.A.him B.them C.it D.me
25.A.wrong B.clear C.careful D.true
(2)
Sandy is in a new school now. She enjoys school. She is an active (积极的) student and likes to do many things at her school. She enjoys taking 26 in club activities at school. She joins the Gardening Club, and 27 brings her a lot of happiness.
In the Gardening Club, Sandy learns about different 28 and how to take care of them. She enjoys getting her hands 29 while planting seeds and watering the plants. When she sees the tiny seeds 30 into flowers, she has a great sense of achievement (成就感). Sandy loves the smell of land, 31 she spends many afternoons in the school garden 32 after the plants.
The club 33 gives Sandy a chance to make new friends. The club members work together as a team. They often share their knowledge (知识) and 34 each other while working in the garden. Sometimes, they use flowers to make beautiful bouquets (花束) and give them 35 teachers and students.
The hands-on activities, teamwork spirit and beauty of nature fill her school days with joy.
26.A.apart B.turns C.part D.down
27.A.it B.she C.he D.they
28.A.kids B.schools C.students D.plants
29.A.cool B.dirty C.warm D.clean
30.A.get B.fall C.grow D.run
31.A.so B.but C.because D.if
32.A.going B.looking C.running D.taking
33.A.only B.once C.never D.also
34.A.find B.make C.want D.help
35.A.as B.for C.to D.off
三、阅读理解
A-1
Join us now! We’re Inviting All Movie Lovers in Grades 7-9! Love movies Want to share your thoughts, make friends and relax in a funny way Join our movie club and explore the magic of movies together! ★Latest Films:
Ne Zha Ⅱ Detective Chinatown 1900 Boonie Bears: Future Reborn Operation Leviathan
Ne Zha, a boy with super powers, rebels against his destiny (命运), using his magical skills to protect his friend from evil. A white woman is killed in Chinatown of San Francisco in 1900. Qin Fu and Ah Gui work together to find out the real murderer. The two bears, Briar, Bramble and the Logger Vick suddenly go 100 years into the future and explore an amazing world. It’s the first film about China’s nuclear submarine (核潜艇). It shows exciting deep-sea battles.
★Colorful Activities: Film discussion, Poster-making and Cosplay!
For further information, click www..
36.Which of the following students can take part in the movie club
A.Steve, a senior high student. B.Mike, a college student.
C.Tom, a primary school student. D.Judy, a junior high student.
37.If your sister likes solving cases, she may be interested in ________.
A.Ne Zha II B.Detective Chinatown 1900
C.Boonie Bears: Future Reborn D.Operation Leviathan
38.You can find more information about the movie club by ________.
A.sending emails B.visiting the website
C.reading newspapers D.making a telephone call
A-2
SPORTS AT XINHUA SCHOOL Your school sports team needs you! Make friends at Xinhua School Sports Club. We have teams for everyone. We need players for the: ◆football team ◆athletics (田径) team ◆swimming team ◆volleyball team ◆rowing team We also have: ◆yoga (瑜伽) classes ◆a swimming pool ◆ a café with a TV It’s FREE to join!
39.If Eric wants to join a new sports team, he can join the _______ team.
A.football or rowing B.football or volleyball
C.volleyball or rowing D.athletics or swimming
40.What can we know from the material (材料)
A.There’s a TV in the yoga classroom. B.There are eight teams in the Sports Club.
C.Everyone needs 6 dollars to join the club. D.The rowing players can practise on Saturdays.
41.On which website (网站) can we see the material
A.www./people B.www./subjects
C.www./healthy-food D.www./sports-clubs
A-3
Traditional Chinese Culture Clubs
Chinese Food Club Activities: * learn Chinese food culture * make jiaozi and zongzi Time: 3:30 p.m.—5:00 p.m. Monday Place: Room 118 Teacher: Mr. Lu Chinese Music Club Activities: * learn to play the erhu, dizi and pipa * enjoy traditional Chinese music Time: 5:00 p.m.—6:30 p.m. Tuesday Place: Room 303 Teacher: Ms. Tao
Reading Club Activities: * read Journey to the West * put on plays Time: 3:30 p.m.—5:00 p.m. Thursday Place: Room 402 Teacher: Mr. Cai Chinese Art Club Activities: * watch Chinese art films * learn about paper-cutting Time: 5:00 p.m.—6:30 p.m. Friday Place: Room 205 Teacher: Miss Ma
For more about the clubs, you can call or email Mr. Jin. Tel: 4038817 Email Address: Wanshitong@
42.What can students do in Room 402
A.Learn about paper-cutting. B.Learn to play the erhu.
C.Make jiaozi and zongzi. D.Know about Journey to the West.
43.What can we learn from the text
A.You can join the clubs from Monday to Friday.
B.You can make Chinese art films in the Chinese Art Club.
C.Miss Ma teaches in the Chinese Music Club.
D.You can know about Chinese food culture in the Chinese Food Club.
44.How can students find more about the clubs
A.Write a letter to Mr. Cai. B.Visit school’s web page.
C.Write an email. D.Visit Room 402.
B-1
①Many people today like exercise. Some like to run, and some like to walk. Others dance or play ball games. They do different kinds of exercise. Why do people like exercising It’s good for their health. And exercise helps make them tired, so they sleep better at night.
②You may like to run. If you do, take care of your feet. Make sure you have the right shoes. Some people like to run on roads, but they must watch out for cars.
③Walking is good exercise. You may take a long walk in the park. It’s more fun if you don’t go alone. Go with a friend. The two of you may have a great time.
④Some people like to swim. But others don’t like to go into the water. If you like this kind of exercise, make sure that someone is watching you. You must always take care when you are in the water. Jumping a rope (跳绳) or riding a bike is also good exercise.
⑤There are many other kinds of exercise. Find out what you like. You may need help at first. Some people often do exercise, and they can help you. Do exercise every day, and you will know what it makes you feel.
45.The passage tells us about _______.
A.exercise B.running C.walking D.swimming
46.How many kinds of exercise are there in the passage
A.5. B.6. C.7. D.8.
47.The structure (结构) of the passage may be _______.
A. B. C. D.
B-2
In America and England, if you go to a birthday party, you’ll have a good meal and a lot of drinks. After that, you will play different kinds of games.
The children between the ages of 10-14 will have a “sleep-over” party.
Usually this kind of party is on a Friday or a Saturday night when the children do not have lessons the next morning. For this kind of party, the birthday person invites 5-6 close friends over for dinner. After dinner, the children will eat cakes and ice-cream, and the birthday person will open his or her gifts.
During the evening, the children may go ice-skating, go to watch basketball or soccer games or something else. Also, the children will eat pancakes at midnight and then go on talking and playing games, such as card games or computer games. Next morning the mother will make a big breakfast of some nice food such as cakes, bread with meat or eggs. Then their parents will pick up the children at about nine o’clock the next morning.
48.When do children have a “sleep-over” party
A.On a Friday night. B.On a Tuesday afternoon.
C.On a Thursday morning. D.On a Monday night.
49.The birthday person will open his or her gifts ________.
A.after dinner B.before dinner C.after the party D.before the party
50.The underlined phrase “pick up” means “________” in Chinese.
A.捡起来 B.接某人 C.送过去 D.挑选出
51.Children will do the following things at the party EXCEPT (除……之外) ________.
A.eating pancakes B.having a good dinner
C.playing card games D.making a big breakfast
B-3
Forget about boring classrooms, today’s schools are something else! Forests in buildings, no boundaries (边界) and lots of natural light... Schools are becoming more than just places to study!
A school with a wild side
In Huizhen High School in Ningbo, Zhejiang, the school building has a “forest” in it. The building’s designer, Ma Di, believes playing is just as important as learning in the classroom. So he puts a “forest in the air” into a teaching building. There are corridors (走廊) in the forest. They go through treetops. This lets students move up and down in the “forest”. Students can also see all of the city from its rooftop (屋顶上面的) park.
No fences on campus (无围栏校园)
Believe it or not, Futian High School in Shenzhen, Guangdong, has a fenceless campus. ▲ Students are no longer away from everyone—they can become part of the city. The school also has special green roofs (屋顶). They can give food and resting spaces for birds. During migrant (迁徙) seasons, students can see families of birds on the sports field.
Turning heads with something different
Los Angeles High School, US, is famous for its special campus. It has three special buildings: the theater, the library and the front hall. These buildings look like big art pieces and use a lot of natural light. The theater has metal (金属) walls. They reflect (反射) light and people can see it from far away. The library is in the shape of an ice cream and has a big window on the roof. The front hall faces Grand Avenue and has big round windows. Through the windows, students can look outside.
52.Which of the following is right according to “forest in the air” in Paragraph 2
A.The teaching building is in the forest.
B.The teaching building only has a forest on the roof of it.
C.The teaching building is a place for students to learn about plants.
D.The teaching building has a “forest” for students to study and play.
53.Which of the following sentences can be put in ▲
A.It shows beautiful walls to people outside.
B.It shares many spaces with people outside.
C.It makes people outside feed birds on the roof.
D.It keeps the students away from people outside.
54.What can we learn from the last paragraph
A.The three special buildings are in the same style.
B.People can see the theater from far away in Grand Avenue.
C.The special campus can get natural light in different ways.
D.The big window on the wall of the library can’t reflect the light.
55.What’s the purpose of this passage
A.To introduce the designers of these schools.
B.To introduce some special designs of these schools.
C.To compare (比较) the good and bad points of these schools.
D.To compare the differences among these schools.
C-1
Last night, I had a dream. It is 2045. I am taking my son to Lianyungang Wukong Resort. He is dancing with joy. It is his first time to meet his hero, Sun Wukong. At the Flowers and Fruit Mountain, the Monkey King excitedly greets the visitors.
“Hey, little ones! Nice to meet you all! I’m happy to see so many young fans here!”
“Do you read my comic books (连环漫画) They came out in the 1950s. Your great-grandparents should know them well. These books gave them a new way to spend time with their childhood hero—me!”
“Do you enjoy the CCTV series (连续剧) Journey to the West It was made in 1988, but it’s still quite popular now.”
“Do you enjoy playing the game BlackMyth: Wukong Ah, wait, you’re too young for that. But maybe your parents tell you about it. It comes out in 2024. People all over the world go bananas for it!”
Suddenly, Wukong goes away with a somersault (筋斗云). “Help yourself to the fruits on the trees! See you at the Dragon Palace!” He shouts.
56.The underlined phrase “go bananas for it” in Paragraph 5 may mean ________
A.don’t welcome it B.know nothing about it C.eat bananas to celebrate it D.become excited because of it
57.What can we know from this article
A.Sun Wukong has so many young fans. B.The writer will take his son to meet his hero in 2045.
C.CCTV series Journey to the West isn’t quite popular now. D.Great-grandparents didn’t know the comic books about Sun Wukong well.
58.What is the best title (标题) for this article
A.Journey to the West B.The game BlackMyth: Wukong
C.Comic books about Sun Wukong D.Sun Wukong—our hero through the ages
C-2
Every night in Jinan University in Guangzhou, a group of students plays diabolo (空竹) as a crowd watches on in amazement.
Chen, a Malaysian-Chinese, started the Diabolo Club, which helps to increase the popularity of this traditional Chinese game. He is one of many students expressing their interest in the country’s cultural heritage (遗产) by starting clubs.
The diabolo, which came from China, is popular among Chinese living in Malaysia. “We played diabolo from primary school. I thought I could find someone to play with in China, but only a few students knew about it. So I started a club to develop it,” says Chen.
To Chen’s surprise, the old game has interested a huge crowd-more than 1, 000 students have joined the club.
“It keeps your body strong and it’s fun,” says Chen.
Every weekend, one classroom in Shenzhen University is always crowded, but it’s unusually silent. The members of Lanting Calligraphy Club are writing Chinese characters with traditional brushes.
Fan, a student in Shenzhen University, says it’s a shame that young people no longer enjoy the beauty of Chinese characters.
Although her club is quiet, Fan says it keeps members healthy, mentally and physically.
“Some students think traditional things are outdated. They like celebrating Western festivals like Christmas or Valentine’s Day, but they seldom pay attention to traditional ones,” says Kong, a student in Guangxi University.
As head of the traditional Chinese Local Operas Club, Kong plans to put modern elements (元素) into traditional culture to get students to join his club.
“I think it’s everyone’s duty to develop China’s traditional culture among young people,” he says.
59.How does the writer mainly develop the central idea in the passage
A.By comparing different traditional cultures.
B.By introducing three universities in China.
C.By providing examples of student-led cultural clubs.
D.By explaining the history of diabolo and calligraphy.
60.Which sentence should go in the empty box in Paragraph 6
A.But some prefer quieter activities. B.As a result, the club quickly became famous.
C.For example, some clubs teach Chinese culture. D.However, diabolo requires expensive instruments.
61.The underlined word “it” in Paragraph 8 refers to“________”.
A.watching diabolo shows B.practising writing Chinese characters
C.celebrating Western festivals D.developing China's traditional culture
62.What is the main purpose of the passage
A.To explain why Chinese traditional culture is important.
B.To show how young people celebrate Western festivals.
C.To explain why Kong got the students to join his Club.
D.To show how students spread Chinese traditional culture.
C-3
The new school year began. Everyone in the class was excited. They all enjoyed themselves.
In the moral (道德) education class, the head teacher asked the students a special question, “Why do you study ” “I study for my father,” One student answered.
“I study to understand the reason.” Another replied.
“I study to bring honor (荣耀) to the family.” Some students only answered like this.
The head teacher saw a classmate sitting in his seat quietly, thinking. He walked to him and asked him to answer.
The boy stood up and answered clearly and firmly (坚定地) , “I study for the rise of China!”
The head teacher was exciting! He never expected (料想到) that a child in his teens would have such ambitions (抱负) and dream!
He opened his eyes wide and asked again, “Tell me again, why do you study ”
“I study for the rise of China!”
The head teacher was happy to hear it and praised, “Great! For the rise of China. If we students have ambitions and dreams, this classmate is our role model!”
Who is this classmate
He is Zhou Enlai. He later became the first prime minister (总理) of the People’s Republic of China.
63.The story happened ________.
A.at the end of the term B.when the students did exercises
C.in a Moral Club after school D.in a moral education class
64.What is the correct order of what happened in the story
a. The head teacher saw a classmate thinking.
b. Some students answered the question.
c. The head teacher asked the students a special question,
d. The teacher walked to the boy and asked him to answer.
A.c-b-a-d B.c-a-d-b C.a~c-b-d D.d-a-b-c
65.What’s the best title for the story
A.The head teacher’s question B.Students 5 different answers
C.Study for the rise of China D.A moral education class
66.What can we infer (推断) from the passage
A.Zhou Enlai was a clever boy B.The head teacher was Zhou’s uncle.
C.Zhou was a boy with a big dream D.The teacher made Zhou’s dream come true.
D-1
Mia Gonzalez is in the third grade. She loves Fridays. On that day, she rides with the Springview Bike Bus. Students and parents join the group. They bike to Springview Primary School. It is in Mimi Springs, Florida. “I get to be with my friends and exercise before school.” Mia said.
Noel Gonzalez is a parent. She started the Springview Bike Bus. She got the idea from watching popular bike bus videos. In these videos, parents and even dogs were having fun. “The kids were so excited.” Gonzalez said.
Bike buses make stops like buses. They pick up (接) students. The whole group rides to school. Gonzalez leads the group.She teaches the kids how to be safe. She tells them to give each other space. Now there are bike buses around the country. They are great for students and communities. The group had its biggest turnout (到场人数) on May 8.May 8 is National Bike and Roll to School Day. On that day,25 kids rode to school. Twenty parents joined them.
Many kids love biking to school. Dylan Garland, ago 9, and Gavin Garland, age 8, are brothers. They also enjoy the Friday rides. “It feels good to ride our bikes in the morning because it wakes us up better,” Dylan said. Bells Pestonit is a third grader. She wants more people on the bike bus. She said it’s really fun. You also get to spend time with your friends.
67.Who started the Springview Bike Bus
A.Mia Gonzalez. B.Miami Springs. C.Noel Gonzalez. D.Dylan Garland.
68.What are the underline (下划线) sentence about
A.How bike buses work. B.What bikes are like.
C.Why people like regular buses. D.Where bike buses make stops.
69.Why did the bike group have its biggest turnout on May 8
A.It was the cad of the school year. B.It was when Mia Gonzalez made her videos.
C.It was National Bike and Roll to School Dry. D.It was when Bella Peston31 joined the bike group.
70.What is the article mainly about
A.Doing sport is important for kids.
B.Springview Primary School has many bike buses.
C.A group of students and parents love riding to school.
D.Lots of kids bike to school on National Bike and Roll to School Day.
D-2
I run into my sister’s bedroom. “Do you see my library book ”
“No. Why ” She smiles.
“Because last week your hamster (仓鼠) ate my library book.”
“The week before that,” says my sister, “you left your library book in the shopping mall.”
“If I lose three books, I can’t borrow any books for a month!” I run around the house.
“The red book I see Mom take a box with something red on the top.” She says.
“Where is it ” I asked.
“Maybe... in the bin.” My sister stands up.
My sister and I rush out of the house and search (搜寻) through the bin.
“There it is!” I am so excited when I see a red book.
“The library will close in fifteen minutes! We all know how Mrs. Linqvist feels about late books.” says my sister.
Luckily, we get to the library on time.
“Good evening, Mrs. Linqvist.” I smile.
“Terrible.” She doesn’t smile at all. She pushes the book aside and starts working on her computer.
“Sad news, Jackie. You cannot use your library card for one month.” She looks at me in the eyes.
“But... but I just return my library book!”
“This, Jackie.” She says, holding up the dirty book, “It is a car manual (说明书).” She puts it down on the desk.
“This is not a library book.”
71.How many library books does Jackie lose in the story
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
72.What kind of person is Jackie
A.Friendly. B.Clever. C.Happy. D.Careless.
73.What can we infer (推断) from the story
A.Jackie doesn’t know where the library is.
B.Jackie doesn’t like reading library books.
C.Jackie may borrow library books after a month.
D.Jackie may find the library book in the rubbish bin.
74.Which is the best title for the story
A.A Red Book B.A Smart Boy
C.Your Library Card D.Jackie’s Story
D-3
People in the US and UK say ‘how are you ’ just to show friendliness.
“Hi, how are you ” “I’m fine, thanks, and you ”
In the US and the UK, greeting someone often starts with “Hi, how are you ” This can be confusing (令人迷惑的) for people from other countries. They might think the question needs a serious (严肃的) answer or that it means the person wants to talk more.
In fact, people in the US and UK often just want to be friendly, even with those they don’t know. Most people expect (期待) a quick answer like “I’m fine, thanks, and you ” or “I’m good, thanks!” before moving on. British and American cultures (文化) encourage (鼓励) people to be open, positive (积极的) and friendly.
US people may also say, “What’s up ” or “What’s good ” to friends. It doesn’t mean “What’s wrong ” It is just another way of saying hello. And people usually answer with “Not much” or “Nothing”.
Greeting different people in different ways.
If you are greeting someone older than you, it’s polite to use their surname to show respect (尊重). For example, you might say, “Hello, Mr Green”, or you might say “Hello, sir”, if you don’t know the person’s name.
If you meet friends, you could use “Hi, mate” and “Alright, buddy”. Sometimes, friends will greet each other with slang (俚语) like “Yo” (Hello) or “Howdy” (How do you do ). It is also common to use compliments (赞美) when you greet each other, like saying, “Wow, I like your hair today” or “Hey, I like your shirt”.
75.People in the US and the UK often greet others by saying ________.
A.What’s your name B.How are you
C.I’m fine, thank you. D.How old are you
76.Why do people in the US and the UK greet others like that
A.To find something to talk about. B.To get a serious answer.
C.To show their cultures. D.To be friendly.
77.What is a quick answer to “What’s up ”
A.Not much. B.What’s wrong C.I’m good. D.Thank you.
D-4
“It’s raining cats and dogs!” shouts Grandpa. Little Richie comes running to the window. He wants to see the cats and dogs. He likes cats and dogs, but when he looks out of the window, he is disappointed. He only sees the rain. There are no cats or dogs at all.
“It looks like the rain is coming down in sheets,” says Richie’s cousin Thomas.
“Sheets ” Richie looks again. He doesn’t see any sheets.
Everyone in the family starts to look out of the window now.
“Yes. It’s really coming down in torrents!” Uncle Bob says when he looks out of the window, too. Richie thinks, “What is coming down First someone talks about cats and dogs. Then someone talk about sheets. Now someone says ‘it’. Why can’t I understand them ”
“Wow!” Aunt Susie shouts when she looks out of the window. “It’s raining really hard.” Richie looks at his aunt. “Yes. It is raining hard,” he says, “but where are the cats, dogs and sheets ”
“Richie, all those just mean it’s raining really hard.” says Grandpa.
“So why didn’t you just say that ” asks Richie.
“We did. You don’t know these sayings.” says Richie’s cousin. “Well, now I do.” says Richie.
“Oh, the cat’s out of the bag, then.” says Grandma.
“What cat ” asks Richie.
Everyone says, “Oh, not a real cat again.”
“Right,” says Grandma. “The secret is out.”
“I get it.” says Richie.
78.The underlined word “disappointed” in the article means ________ .
A.兴奋的 B.紧张的 C.失望的 D.忧虑的
79.Who could Richie only understand at first
A.Aunt Susie. B.Cousin Thomas. C.Uncle Bob. D.Grandpa.
80.Which of the following have the same meaning
① It’s raining cats and dogs. ② It’s coming down in sheets.
③ It’s coming down in torrents. ④ The cat’s out of the bag.
A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④
81.Which of the following is TRUE according to the article
A.The family has a big secret.
B.There are cats in Richie’s family.
C.Richie doesn’t see any sheets in the rain.
D.Thomas doesn’t understand what Grandpa says.
四、信息还原
(1)
Hello, boys and girls. 82 It is a new club in our city.
Freeline skating (漂移板) is a very interesting sport. The skates are the smallest and lightest in the world. You can take them to any place you want.
83 The youngest player, Jay, is just 9 years old. And the oldest player in our club was born in 1960 and his name is Peter Brown. 84
We have four teachers and eight classes for our members. On October 10, we will have a big show on that day, you will see a lot of good players.
If you like the sport, join us. You will find great fun! 85 Before you join us, you need to buy a pair of freeline skates. 86 Thank you!
A.Now we have 120 members in the club. B.Many young people are in our club.
C.And you will make many friends here. D.Do you want to join us
E.He is one of the best players in the club. F.Welcome to the Freeline Skating Club.
G.Look forward to (期待)your coming.
(2)
These days, there is much homework for American students. But home is not a good place for students to do their homework. 87 . And it is more and more popular in America.
What is the Homework Club
The Homework Club is really a good place for students to do their homework. It is very quiet. 88 . The teacher will give students help when they need.
89
The Homework Club is usually in a library or in a classroom. These are good places for students to do their homework quietly. It is a popular activity after school every day. If there is no school that day, 90 .
What will students do in the Homework Club
Maybe you think students in the club just do their homework. Actually (事实上), in the Homework Club, the students will do their homework for the first hour. 91 . They can do everything they like.
A.Where is the Homework Club B.How can you go to the Homework Club
C.So there comes the Homework Club D.the Homework Club will not meet
E.students can't play sports at the club F.A teacher will help students study there
G.Then they will draw pictures or read their favorite books
(3)
I travelled to Canada one summer with students from my French class. It was my first trip outside the United States. It was exciting because I could finally speak the foreign language I was learning and I could hear native speakers (说母语的人).
92
First, most people in the French-speaking part of Canada can speak both French and English. I can use French when I’m ready. There isn’t much pressure (压力). 93
94 They hold French in higher esteem (认为……更高贵) than English.
Interestingly enough, although I wanted to speak French, I soon found I could hardly use any of the words I had learnt when I tried to use them. 95 They sounded strange (不熟悉的) to me.
Although I didn’t get many chances to practise French in Canada, it was a great experience. 96
A.Many words are completely different.
B.Second, people there like it when you try to speak French, though you only speak a little.
C.If I have something important to say, they can understand me if I speak English.
D.I learnt the accent used in France.
E.I’m still thankful for this experience.
F.People there are friendly and welcoming.
G.Canada is a perfect place to practise French for two reasons.
五、短文填空
(1)
I like my new school. My school is big 97 beautiful. Now, let me 98 (tell) you something about my new school life. It’s only my third week at my new school and I love it. Today is Friday—the best day of the week. My first class is music. I’m learning to play 99 piano this year and I love it. I practice every lunch time in the music room because I can’t play it 100 (good) now—I made a terrible noise! Then we have Maths. We do a test every Friday. I’m very good at Maths, so it’s my happy time. After Maths, we have English. The students 101 (be) watching a new film carefully now. The film is really 102 (interest). Outside, on the playground, the football teams are playing football. They are ready for the match 103 Saturday afternoon.
Friday afternoon is great, because we can pick 104 (we) favorite classes and join clubs. This term I’m doing food project. I think 105 (cook) is so amazing! I would like 106 (be) a good cook in the future.
(2)
Can you picture (描绘) in your mind that your school becomes a farm This is what students are doing in Starlight Middle School. They have after-school farming clubs 107 (grow) vegetables this term. Students in the clubs 108 (be) busy with farmwork after school every day.
This spring, students helped teachers prepare the soil and build 109 (vegetable) gardens. Teachers 110 (teach) students to know about the vegetables in class and helped them learn biology by observing and researching (观察和研究) the vegetables.
“Our group got a small piece of land and we tried growing 111 (potato). We thought growing them was pretty easy,” said a club member. “ 112 (one) we dug holes and placed seeds in them. Then we filled the holes 113 soil. In the end, we watered them. We looked after them carefully when they grew. Now our campus looks like 114 small farm. Everyone looks forward to 115 (eat) fresh vegetables this autumn.”
Growing vegetables is a great way for students to learn about eating healthy food 116 enjoy working with hands. It also develops their patience (耐心).
六、单词拼写
117.Tom is very happy because it’s his (one) time to visit Beijing.
118.The fashion (design) are introducing their new, clothes to the visitors.
119.The young lady with (明亮的) eyes is my new English teacher.
120.The TV show can help you know about m (现代的) American culture.
121.My dream is to let every child have a (good) tomorrow.
122.The fireman runs into the burning house and save the family’s . (life)
123.I wonder why people here are (interest) in action films (武打片).
124.It’s our (职责) to keep the classroom clean and tidy.
125.Students are busy writing, so the classroom is (安静的).
126.I really believe a healthy diet can make us full of (能量).
七、选词填空
(1)
gets bring in subjects at the same time how
My name is Sadia Khatun. I’m from Bangladesh. It’s difficult to walk on some roads in the rainy season here. So 127 do I go to school It’s easy! The school comes to me! I study on a “floating school”.
My floating school is a “school bus” and classroom all in one. The boat picks me up early in the morning. Our classroom is on the boat, too. There are several boats on the river 128 . Each boat has one teacher and one class. The teacher gives us lessons in all the 129 .
The boat is long and wide. We sit at wooden desks. Big windows 130 lots of sunlight and fresh air. There’s a blackboard at the front. There’s a computer next to it, and it 131 its power from the sun. At the end of the school day, the boat takes me home.
I learn a lot at my school and have fun too. I love my floating school!
(2)
cook start be different from just activity
In America, the students usually 132 school at 9 a.m. and leave school at about 4 p.m. So they don’t have to get up early and they have lots of time for after-school 133 .
The school subjects 134 ours. In China, we always have Chinese, Maths, English, P. E. and so on. But in America, school life isn’t 135 about study. American students have many things to do. They have more lessons than Chinese students, like 136 and driving lessons.
(3)
choose be interested in language China before
There are many clubs in American schools, too. From 2:30 p.m. to 4 p.m., students do different things in different clubs. If the students 137 drawing, they can join art clubs. American students also 138 sports clubs, language clubs and some other clubs.
Maybe you think English is very popular in the world, so American students don’t need to learn foreign (外国的) 139 . In fact, that’s not true. It is very important for American children to learn another language. For example, they learn French or 140 at a very young age. They usually start it 141 they enter the primary school (小学).
(4)
field trip pick hear from get to school leave for
Dear students,
We will have a 142 to a strawberry (草莓) farm next week. You can learn about strawberries and have a chance to 143 strawberries there. Here are some important details:
★I’d like 144 you if there are any allergies (过敏) I should know.
★On the day of the trip, please 145 at 8 o’clock. We will meet in the school hall. We will 146 the farm at 8:10 a.m, and go back at 4:30 p.m.
★Remember to bring a hat and a water bottle. Wear sports shoes.
This is a great chance to learn new things outside the classroom and enjoy nature. Please let me know if you plan to go by the end of today.
If you have any questions, feel free to ask me now.
(5)
or like teaches new ideas are different from
In the world, there are many special schools. They 147 each other.
One special school is the Montessori School. It lets children learn at their own speed (速度). They use special toys and activities to learn. The teachers help them but do not make them work too hard.
Another special school is the Waldorf School. This school 148 children everything, like art, music, and nature, not just reading or Maths. They think it helps children to have 149 and be nice to others.
In the USA, there’s a school called the Sudbury Valley School. At this school, children can do what they want, like playing games, reading books, 150 just talking with friends. They can also learn Maths, Science, or any other subject.
These schools are not 151 most schools. They try new ways to help children learn and have fun. They show that schools can be different and still be great places to learn.
(6)
problems hobbies take care of spending time around quite
Good friends are very important for you. They share good times with you—you enjoy 152 and laughing together. You may also share the same 153 or interests.
A good friend is there for you all the time. They always help you with your 154 . It is hard to tell you the truth when things aren’t 155 good, but a good friend isn’t afraid to do so. They also listen to you and help you through difficult times. You can be yourself when you’re 156 them. So try to make more good friends!
(7)
be ready enjoy oneself leave for take place take turns
This Saturday, our school holds a special event to celebrate the end of the term. The whole event 157 on the school field and is a huge success (成功). Early in the morning, students and teachers work together. Soon everything is perfect and we 158 to greet our guests.
Around 10 a.m., people start arriving, and soon the games and performances begin.
Everyone waits patiently and excitedly in the line and 159 to take part in the activities. I see my friends laughing, playing, and even dancing. They all 160 .
Around noon, the event finishes and students 161 their classrooms to get snacks. Everyone agrees that it is the best school event of the year!
八、任务型阅读
In China, many students spend much of their time on their studies, and don’t help with the housework at home. As a result, they don’t have basic skills.
Luckily, things are changing. Three years ago, many schools began to teach students life skills.
Guangming Middle School in Sichuan set up some farming clubs. There students learnt to plant vegetables. “At first I thought I could only grow some vegetables here, but in fact, I learnt a lot about vegetables,” said Chen Jia, a girl at school.
In Hope Middle School, students have a special life skill class: they learn to make dumplings in different kinds of shapes. “I couldn’t make dumplings before, but now I am good at doing it. I really love my life skill class. It’s my favourite class,” said Zhang Yan, a boy at the school.
In fact, learning life skills is as important as learning Chinese and Maths, because it helps us prepare for our future life. Boys and girls, do you help your parents do the housework at home If not, maybe you should start now.
162.When did many schools begin to teach students life skills
163.What club did Guangming Middle School set up
164.What is Zhang Yan good at now
165.Is learning life skills important Why do you think so
参考答案
1.D
【详解】句意:——我这个周末要去岳麓山旅行。——玩的愉快。
考查情景交际。That’s all right没关系;Of course当然;Good luck祝你好运;Have fun玩的愉快。根据前句“I will have a trip to Yuelu Mountain this weekend.”可知,要出去玩,答句应祝对方“玩的愉快”即“Have fun.”。故选D。
2.A
【详解】句意:——他将要在四月份的一个温暖的早晨去法国。
考查介词辨析。根据第一个空后“ a warm morning”即具体某一天,应用“on”,结合第二个空后“April”可知与空前是从属关系,表示“……的”即“of”。故选A。
3.A
【详解】句意:你不应该花太多时间看微信视频。
考查情态动词的用法和非谓语动词。情态动词should后加动词原形,排除BC;spend time doing sth.“花费时间做某事”。故选A。
4.C
【详解】句意:——你的名字是Nora吗?——是的,它是。你呢?
考查一般疑问句的回答。根据“Is your name...”以及“What about you”可知,空处是肯定回答,用Yes, it is。故选C。
5.C
【详解】句意:我希望你能和我们一起去南京过新年。
考查宾语从句用法。to visit动词不定式;visiting动名词或现在分词;can visit谓语动词;to visiting错误表达。根据“I hope you...”可知,本句为宾语从句,从句应由“主语+谓语”构成,故选C。
6.D
【详解】句意:——你的朋友海伦是什么样的人?——她善良聪明。
考查情景交际。She likes dancing她喜欢跳舞;She is from Wuxi她来自无锡;She is 14 years old她14岁;She is kind and clever她善良聪明。根据“What is your friend Helen like ”可知此处回答朋友是什么样的人,选项D符合语境。故选D。
7.B
【详解】句意:——你认识毕加索吗?——当然,他是最伟大的绘画大师之一。
考查名词辨析。sellers卖家;masters大师;scientist科学家;models模范。根据“Do you know Picasso ”可知,毕加索是知名的画家,故而最合适的称谓为大师。故选B。
8.B
【详解】句意:——你观看《黑神话:悟空》的游戏吗?——看,但我不认为每个人都喜欢玩。
考查动词辨析和动名词。watch观看;look看,强调看的过程;to play是play的动词不定式;playing是play的动名词或现在分词。根据“the game”可知要用表“观看”的动词“watch”;“enjoys”后需接动名词,“play”的动名词是“playing”。故选B。
9.D
【详解】句意:我的外祖父母喜欢充满花的花园。
考查定语后置。is full of充满,为谓语形式;full with错误表达;is filled with充满,为谓语形式;full of可作定语修饰名词。根据分析句子成分可知,空处缺定语,修饰名词garden,故选D。
10.D
【详解】句意:Sam和Simon不擅长英语。我们经常帮助他们学习英语。
考查主谓一致以及介词辨析。with和;for为了。with连接的并列成分作主语时,遵循就远原则,故be动词用is,排除B、C;根据“We often help them...their English”可知我们经常帮助他们学英语,可见他们的英语不好,用isn’t构成否定句;help sb. with sth.“帮助某人做某事”。故选D。
11.B
【详解】句意:阅读有关科学的书籍对他来说有很大乐趣。
考查名词的用法以及介词辨析。for对于;to到。“fun” 是不可数名词,前面不能用不定冠词修饰,故排除选项A和C;根据“Reading books about Science is...him”可知对他来说有很大乐趣,用介词for,故选B。
12.C
【详解】句意:Alice工作很忙,所以她平日很少看电视。
考查副词辨析。sometimes有时;always总是;seldom很少;often经常。根据“Alice is very busy at work”可知,她工作很忙,所以应该是很少看电视。故选C。
13.A
【详解】句意:爸爸今天不在家吃午饭因为他有太多工作要做。
考查助动词的用法。have lunch“吃午餐”,have为实义动词,主语Dad为单数形式,否定句需借助助动词doesn’t,后面的动词用原形,故选A。
14.C
【详解】句意:戴眼镜的那个人是我们的历史老师。考查介词辨析。A. in在…里面;B. on在…上面;C. with带有、随着;D. wears穿、戴。根据The man ______ glasses is our History teacher,这里的意思是戴眼镜的那个人是我们的历史老师,这里with glasses表示戴着眼镜,不能用wears,因为后面有be动词is,一句话中只能有一个谓语动词,故答案选C。
15.D
【详解】句意:Peter 喜欢打篮球,所以他会先买个篮球。
考查冠词辨析。a不定冠词,表示泛指,用于以辅音音素开头的单词之前;the定冠词,表示特指等;/不填。球类运动之前,不用冠词,故空一不填;根据句意,空二表示泛指,且basketball以辅音音素开头,故应用a。故选D。
16.B 17.B 18.A 19.D 20.C 21.A 22.B 23.A 24.A 25.D
【导语】本文讲述了两只青蛙掉入了一个深坑,其他青蛙都认为他们无望逃出。但其中一只不听其他青蛙的话,坚持努力向上跳,最终成功跳出的故事。
16.句意:他们告诉两只青蛙,没有离开的希望了。
energy能量;hope希望;place地方;surprise惊讶。根据“they don’t want to give up. ”可知其他青蛙告诉这两只,没有希望出来,但是他们没有放弃。故选B。
17.句意:这两只青蛙听见了,但是他们没有放弃。
and和;but但是;because因为;so因此。空前后有转折关系,虽然听见说没希望,但是还是不放弃。故选B。
18.句意:他们尽最大努力跳出坑。
jump跳;swim游泳;drop扔;look看。根据“out of the pit.”和常识可知,青蛙想要出坑,需要跳出去。故选A。
19.句意:在上面的青蛙还在说他们应该放弃,他们永远不会成功的。
get up起床;take up开始从事;put up张贴;give up放弃。根据“they tell the two fogs that there is no hope left for them.”可知上面的青蛙知道没希望,所以劝他们放弃。故选D。
20.句意:最后,其中一个青蛙听了其他人说的,停下了。
hear from收到……来信;forget about忘记;listen to听;care about关心。根据“what the others say”可知一直青蛙听了他们说的话。故选C。
21.句意:另一只青蛙仍然努力蹦。
still仍然;also也;always总是;even甚至。根据“goes on jumping hard.”可知一只青蛙放弃了,另一只仍然努力。故选A。
22.句意:再一次,上面的青蛙对他大喊,不要再尝试了,等死吧。
at在;for为了;to到;around周围。动词短语wait for表示“等待”。故选B。
23.句意:青蛙什么也没说,只是指着自己的耳朵摇了摇头。
say说;speak说语言;talk谈论;tell告诉。根据a word可知,此处指说的内容,用动词say。故选A。
24.句意:他一直在努力,只是因为他认为他们一直在鼓励他。
him他;them他们;it它;me我。根据“ He keeps trying simply because he thinks they encourage ”可知这只青蛙意为其他青蛙在鼓励他,主语是He,宾格用him。故选A。
25.句意:这个故事告诉我们,人们对我们的评价可能并不符合我们的情况。
wrong错误的;clear清晰的;careful仔细的;true真的。根据“The story teaches us that what people say about us might not be”可知其他人说的话对现在的情况来说并不一定是真的。故选D。
26.C 27.A 28.D 29.B 30.C 31.A 32.B 33.D 34.D 35.C
【导语】本文主要讲述了萨拉在学校园艺俱乐部的经历,在这里她学到了很多关于植物的知识,并且她在这里交了很多朋友。
26.句意:她喜欢在学校参加俱乐部活动。
apart分离;turns轮流;part部分;down向下。根据“club activities at school”可知,是参加俱乐部活动,take part in“参加”。故选C。
27.句意:她加入了园艺俱乐部,这给她带来了很多快乐。
it它;she她;he他;they他们。根据“she joined the gardening club, and...brought her a lot of happiness”可知,空格处应用it指代上文提到的 “加入园艺俱乐部”。故选A。
28.句意:在园艺俱乐部,萨拉学习不同的植物和如何照顾他们。
kids孩子们;schools学校;students学生;plants植物。根据“and how to take care of them.”可知是学习植物。故选D。
29.句意:她喜欢在播种和给植物浇水时弄脏自己的手。
cool凉爽的;dirty脏的;warm温暖的;clean干净的。根据“while planting seeds and watering the plants.”可知,播种通常会弄脏手。故选B。
30.句意:当她看到小苗长成美丽的花朵时,她有一种巨大的成就感。
get获得;fall落下;grow生长;run跑步。根据“beautiful flowers”可知,此处表示长成美丽的花朵。grow into意为“长成”。故选C。
31.句意:萨拉喜欢土壤的味道,所以她花了很多个下午在花园里照看植物。
so所以;but但是;because因为;if如果。根据“Sarah loved the smell of land...she spent many afternoons in the school garden”可知,后句是前句的结果,连词so“所以”符合语境。故选A。
32.句意:萨拉喜欢土壤的味道,所以她花了很多个下午在花园里照看植物。
going去;looking看;running跑步;taking拿。根据“...after the plants.”可知是look after“照顾”。故选B。
33.句意:俱乐部也给了萨拉一个结交新朋友的机会。
only仅仅;once一次;never从不;also也。结合上文可知萨拉在园艺俱乐部获得了成就感,此处继续讲她交到了新朋友,用also表示进一步解释。故选D。
34.句意:他们经常分享他们的知识,并在花园里工作时互相帮助。
find找到;make制作;want想要;help帮助。根据“each other while working in the garden.”可知,在花园里工作时互相帮助。故选D。
35.句意:他们有时用他们的花做美丽的花束,送给老师和学生。
as作为;for为了;to到;off离开。give sth. to sb.“把某物给某人”。故选C。
36.D 37.B 38.B
【导语】本文主要讲述了电影俱乐部招募成员,并介绍了最新的电影以及丰富多彩的活动。
36.细节理解题。根据“We’re Inviting All Movie Lovers in Grades 7-9!”可知,只有七年级到九年级的学生可以参加。故选D。
37.细节理解题。根据表格中“Detective Chinatown 1900”可知,这部电影是关于破案的,所以喜欢解决案件的人会对它感兴趣。故选B。
38.细节理解题。根据“For further information, click www..”可知,访问网站可以获得更多信息。故选B。
39.C 40.D 41.D
【导语】本文主要介绍了新华学校开设的运动俱乐部情况。
39.细节理解题。根据图表中图片可知,排球和划船是两项新的运动队。如果Eric想要加入一个新的运动队,他能加入排球或者划船队。故选C。
40.细节理解题。根据图表中图片可知,划船运动员可以在星期六早上9点开始。故选D。
41.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了新华学校的开设的运动俱乐部情况,故与学校运动俱乐部相关,故选D。
42.D 43.D 44.C
【导语】本文介绍了学校四个中国传统文化俱乐部。
42.细节理解题。根据“Reading Club | Activities: read Journey to the West | put on plays | Place: Room 402”可知,学生们在402教室可以阅读《西游记》和表演戏剧。故选D。
43.细节理解题。根据“Chinese Food Club | Activities: learn Chinese food culture”可知,大家可以在中国美食俱乐部了解中国美食文化。故选D。
44.细节理解题。根据“For more about the clubs, you can call or email Mr. Jin.”可知,想了解更多关于俱乐部的信息,可以打电话或发邮件给金先生。故选C。
45.A 46.C 47.B
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人们喜欢运动的原因以及运动对健康的好处,同时介绍了几种常见的运动方式及注意事项。
45.主旨大意题。根据“Many people today like exercise.”及全文可知,文章主要介绍了人们喜欢运动的原因以及不同的运动方式,因此文章的主旨是关于运动。故选A。
46.细节理解题。根据第一段“Some like to run, and some like to walk. Others dance or play ball games.”、第四段“Some people like to swim.”及“Jumping a rope or riding a bike is also good exercise.”可知,本文提及了跑步、走路、跳舞、打球、游泳、跳绳及骑自行车共七种锻炼。故选C。
47.篇章结构题。通读全文可知,第一段点明主题:很多人喜欢锻炼;第二到第四段具体介绍几种锻炼方式及注意事项;第五段进行总结,鼓励人们去锻炼;因此本文属于“总——分——总”结构,选项B结构图符合题意。故选B。
48.A 49.A 50.B 51.D
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了在美国和英国参加生日派对的流程和特点,特别是针对10到14岁孩子的“sleep-over”派对。
48.细节理解题。根据第三段“Usually this kind of party is on a Friday or a Saturday night when the children do not have lessons the next morning.”可知,一般在周五或者周六的晚上举办“sleep-over”派对。故选A。
49.细节理解题。根据第三段“After dinner, the children will eat cakes and ice-cream, and the birthday person will open his or her gifts.”可知,在晚饭后寿星会打开礼物。故选A。
50.词义猜测题。根据第二段“The children between the ages of 10—14 will have a ‘sleep-over’ party.”和最后一段“Then their parents will pick up the children at about nine o’clock the next morning.”可知,第二天早晨9点左右,参加“sleep-over”派对的小孩的父母会来把孩子们接走;据此可以推断,划线单词“pick up”意为“接某人”。故选B。
51.细节理解题。根据最后一段“Next morning the mother will make a big breakfast of some nice food such as cakes, bread with meat or eggs.”可知,第二天早上,妈妈会做一顿丰盛的早餐;据此可知,寿星的妈妈做丰盛的早餐,而不是孩子们做的早餐。故选D。
52.D 53.B 54.C 55.B
【导语】本文主要介绍了三所特殊设计的学校。
52.细节理解题。根据“So he puts a ‘forest in the air’ into a teaching building. There are corridors (走廊) in the forest. They go through treetops. This lets students move up and down in the ‘forest’. Students can also see all of the city from its rooftop (屋顶上面的) park.”可知,教学楼内有一个“空中森林”,学生可以在其中学习和玩耍,故选D。
53.词句猜测题。根据“Students are no longer away from everyone—they can become part of the city.”可知,学生们不再远离所有人,他们可以成为城市的一部分,选项B“它与外面的人共享许多空间。”符合,故选B。
54.细节理解题。根据“These buildings look like big art pieces and use a lot of natural light.”可知,这些建筑利用了大量的自然光,故选C。
55.推理判断题。本文主要介绍了三所特殊设计的学校,因此文章的目的是介绍这些学校的一些特殊设计,故选B。
56.D 57.A 58.D
【导语】本文主要讲述作者在梦中见到孙悟空并且和其交流的故事。
56.词句猜测题。根据上文“Do you enjoy playing the game BlackMyth: Wukong ”可知,划线部分的it指代《黑神话:悟空》,结合常识可知,该游戏深受世界人们的欢迎,结合选项可知,划线部分的含义是“为之疯狂”。故选D。
57.细节理解题。根据第二段中的“I’m happy to see so many young fans here!”可知,A项正确;根据第一段中的“I had a dream. It is 2045. I am taking my son to Lianyungang Wukong Resort. He is dancing with joy. It is his first time to meet his hero, Sun Wukong”可知,在梦中见到了孙悟空,B项错误;根据第四段“Do you enjoy the CCTV series (连续剧) Journey to the West It was made in 1988, but it’s still quite popular now.”可知,该电视剧仍然很受欢迎,C项错误;根据第三段中的“Do you read my comic books (连环漫画) They came out in the 1950s. Your great-grandparents should know them well.”可知,曾祖父母应该对孙悟空的漫画书很了解,所以D项错误。故选A。
58.最佳标题题。通读全文可知,本文主要讲述作者在梦中见到孙悟空并且和其交流的故事,结合选项可知,D项最符合。故选D。
59.C 60.A 61.B 62.D
【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了在广州暨南大学、深圳大学和广西大学等高校里,学生们通过成立俱乐部的方式来传播中国传统文化。
59.推理判断题。根据“Chen, a Malaysian-Chinese, started the Diabolo Club”“The members of Lanting Calligraphy Club are writing Chinese characters with traditional brushes.”“As head of the traditional Chinese Local Operas Club, Kong plans to put modern elements (元素) into traditional culture to get students to join his club.”可知,作者主要通过提供学生主导的文化俱乐部的例子来展开中心思想。故选C。
60.推理判断题。前文主要讲了空竹俱乐部这种比较热闹的活动,后面又说“Every weekend, one classroom in Shenzhen University is always crowded, but it’s unusually silent. The members of Lanting Calligraphy Club are writing Chinese characters with traditional brushes.”,即书法俱乐部这种比较安静的活动,所以空格处应该是起到承上启下的作用,A选项“But some prefer quieter activities.”符合语境,能引出下文关于书法俱乐部这种安静活动的描述。故选A。
61.词义猜测题。根据“Every weekend, one classroom in Shenzhen University is always crowded, but it’s unusually silent. The members of Lanting Calligraphy Club are writing Chinese characters with traditional brushes.”以及“Fan, a student in Shenzhen University, says it’s a shame that young people no longer enjoy the beauty of Chinese characters. Although her club is quiet, Fan says it keeps members healthy, mentally and physically.”可知,这里的“it”指的是兰亭书法俱乐部成员用传统毛笔书写汉字这件事,也就是练习书写汉字。故选B。
62.主旨大意题。根据“Chen, a Malaysian-Chinese, started the Diabolo Club, which helps to increase the popularity of this traditional Chinese game.

展开更多......

收起↑

资源预览