圣诞颂歌完形首字母阅读理解阅读表达(含解析) -2025-2026学年 译林版(2024)八年级英语上册

资源下载
  1. 二一教育资源

圣诞颂歌完形首字母阅读理解阅读表达(含解析) -2025-2026学年 译林版(2024)八年级英语上册

资源简介

圣诞颂歌完形 首字母 阅读理解 阅读表达
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
Christmas Carol sends the message that Christmas is a time to think about other people. It is a time to forgive and a time to be generous. The main character, Scrooge, was a cold, greedy, mean(吝啬), old man! 1 liked him. He refused his nephew to have Christmas dinner with them. Two gentlemen came to ask him to raise money to buy the poor some clothes and some food at this special time of year. He 2 let the poor people die.
One foggy evening, Scrooge met his old friend Marley 3 died seven years ago. He told Scrooge that 4 ghosts would come and haunt(困扰) him. Without their visits, he 5 avoid bad fate(命运). The first will come when the clock strikes one. The second will come on the next 6 at the same time. The third ghost will come just after the second one.
The first ghost of Christmas Past was very strange. It was the 7 of a child but it looked like an old man. Its long hair was 8 like an old man’s, but there were no wrinkles on its face. It took him to a country road where he 9 and made him think of some happy days.
The second ghost of Christmas 10 wore a green robe, bordered with white fur. Its feet were bare(赤脚). They visited many homes. The Ghost made 11 well again and poor people rich. The Ghost taught Scrooge to leave happiness in all of them.
The last ghost of Christmas Yet to come wore a black robe. The robe covered its head, its face and its body. The only thing that can 12 was a hand. The Ghost didn’t speak or move. Scrooge followed it to a 13 scene and a graveyard. To his 14 , the name on the stone was his.
After that Scrooge 15 a lot. He became as good a friend, as good a boss, and as good a man.
-taken from “Christmas Carol”
1.A.anybody B.everybody C.nobody D.somebody
2.A.had better B.would rather C.ought to D.used to
3.A.which B.when C.where D.who
4.A.two B.three C.four D.five
5.A.won’t B.shouldn’t C.needn’t D.couldn’t
6.A.morning B.noon C.afternoon D.night
7.A.weight B.appearance C.height D.character
8.A.white B.purple C.green D.red
9.A.grew up B.got married C.had lessons D.had fights
10.A.Past B.Party C.Present D.Future
11.A.strong people B.old people C.young people D.sick people
12.A.be seen B.be touched C.be moved D.be covered
13.A.dying B.dead C.death D.died
14.A.surprise B.happiness C.excitement D.kindness
15.A.changed B.suffered C.laughed D.cried
阅读下列短文,从文后各题所给的A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳答案。
When we think of Christmas, we probably think of gifts, Christmas trees and Santa Claus.
But behind all these things lies the true meaning of Christmas: the importance of sharing and giving love and joy to people around us. The story in A Christmas Carol is 16 the best example of this.
A Christmas Carol is a famous short novel written by the British writer Charles Dickens (1812—1870). It is about an old man called Scrooge who 17 laughs or smiles. He only thinks about himself and is 18 to share things with others. He doesn’t treat others nicely. He just cares about whether he can make 19 and he hates Christmas. One Christmas Eve, Scrooge sees the ghost of Jacob Marley, his dead business partner. Marley used to be like Scrooge, so he was 20 after he died. He warns Scrooge to change his ways if he doesn’t want to end up like him. He also tells Scrooge to expect 21 ghosts to visit him.
That 22 , the ghosts visit Scrooge. First, the Ghost of Christmas Past takes him back to his childhood and reminds him 23 his happy days as a child. Then the second ghost, the Ghost of Christmas Present, takes him to see 24 others are spending Christmas this year. Everyone is happy, even poor people. The last one, the Ghost of Christmas Yet to Come, takes him to the 25 . Scrooge sees that he is dead, but nobody cares. He is so 26 that he wakes up in his bed and finds out it is only the next morning—Christmas Day!
Scrooge decides to change his life and 27 to be a kind person. He 28 celebrates Christmas with his relatives. He also gives gifts to people in need. He now treats 29 with kindness and warmth, spreading love and joy everywhere he goes. And that’s the true 30 of Christmas!
16.A.perhaps B.probable C.possible D.may be
17.A.always B.usually C.sometimes D.never
18.A.glad B.ready C.unwilling D.impatient
19.A.trouble B.mistakes C.friends D.money
20.A.saved B.praised C.punished D.recommended
21.A.two B.three C.four D.five
22.A.morning B.noon C.afternoon D.night
23.A.with B.to C.of D.for
24.A.how B.what C.when D.why
25.A.future B.present C.past D.front
26.A.calm B.afraid C.angry D.relaxed
27.A.promises B.fails C.continues D.forgets
28.A.sadly B.happily C.hardly D.quietly
29.A.someone B.anyone C.everyone D.nobody
30.A.friendship B.story C.form D.spirit
二、阅读理解
As the spirit spoke, they passed through the wall and stood on a country road with fields on either side. The city had disappeared. It was now day time, and there was snow on the ground.
“I know where we are!” Scrooge shouted. “I was born here and lived here as a boy.” He began to have memories of his childhood. A tear (眼泪) came into his eye.
“If you remember this place,” the spirit said, “you may now lead the way.”
They walked along the road until a little town could be seen ahead with its bridge, church, and river. Some small horses came towards them with boys upon their backs. When the boys came nearer, Scrooge recognized each of them and could call out their names. He felt so happy to see them all again. All these boys shouted to each other until the fields were full of their laughter.
“We are now at the school,” said the spirit. “Only one child is there, left alone by the others.” Hearing what he said, Scrooge burst into tears.
They walked through the school house until they came to a room that was empty except for a small boy sitting at a desk, reading. The room seemed very old and needed to be repaired. The spirit pointed to the boy. Scrooge looked at the boy, sat down and couldn’t help crying. It was Scrooge when he was young.
Suddenly, a man wearing strange clothes stood outside the window. He was leading a horse. “It’s Ali Baba!” Scrooge shouted excitedly. “It’s dear, old, honest Ali Baba! Yes, yes, I remember.”
Scrooge remembered how lonely he had been as a child. “Poor boy!” he said, and tears came into his eyes again. “I wish,” he said, putting his hands in his pocket and looking around him after drying his eyes, “but it’s too late now.”
“What do you wish ” asked the spirit.
“There was a boy singing a Christmas carol at my door last night. I should have given him a present. That’s all.”
—Adapted from A Christmas Carol
31.Which word has the closest meaning to “recognized” in Paragraph 4
A.knew B.greeted C.noticed D.thanked
32.According to the passage, Scrooge cried ▲ from beginning to end.
A.only once B.twice C.three times D.four times
33.What’s the right order of the following events
①Scrooge and the spirit stood on a country road.
②Scrooge dried his tears and put his hands in his pocket.
③Scrooge led the way and they saw a little town ahead.
④There was a boy singing Christmas carol at Scrooge’s door.
⑤Scrooge and the spirit found a small boy sitting at a desk.
A.④③①②⑤ B.④①③⑤② C.①③⑤②④ D.③⑤②④①
34.According to the passage, which statement is TRUE
A.Scrooge had many good friends at school.
B.The spirit helped Scrooge go back to the future.
C.Ali Baba stood outside the window, leading a camel.
D.The only boy left alone by the others was Scrooge himself.
When Scrooge woke up, it was very dark. A clock struck twelve! Scrooge suddenly remembered, “Another ghost will come.” He waited and waited until at last he heard the clock strike One. At that moment, a light flashed in the room. And the curtains round his bed flew open. Scrooge, sat up, and found himself face to face with a ghost. It was very strange. It was the height of a child but it looked like an old man. Its long hair was white like an old man’s, but there were no wrinkles on its face. It wore a white tunic that can cover its body. It held a big cap under its arm.
“Are you the ghost that Marley told me about ” asked Scrooge.
“I am!”
“Who are you ” Scrooge continued.
“I am the Ghost of Christmas Past.”
“Why have you come ” asked Scrooge.
“For your welfare!” said the Ghost. “Now stand up and walk with me!”
When Scrooge saw the Ghost move towards the window, he was frightened. Scrooge cried, “I’ll fall.”
The Ghost laid its hand on Scrooge’s heart and said, “You won’t fall!”
As it spoke, they passed through the wall. And they stood on a country road. There was no darkness now. It was a clear, cold, winter’s day. And there was snow on the ground.
“Good Heavens!” said Scrooge, as he looked about him. “I grew up here. I was a boy here!” They walked along the road. And Scrooge recognized every tree and every gate. Some ponies were running towards them with boys on their backs. All these boys were happy and shouting to each other.
“They are only shadows,” said the Ghost. “They can’t see us.”
Scrooge knew all the boys. But why was he so happy to see them Why was he happy when they called Merry Christmas to each other What was Merry Christmas to Scrooge “What good has it ever done me ” he asked himself.
—Taken from A Christmas Carol
35.From the first paragraph, we can see the Ghost of Christmas Past was like ________.
A.a strange child with white hair B.a strange child in a white tunic
C.an old man with white hair D.an old man with wrinkles
36.What can we know from their talk before they moved towards the window
A.Scrooge knew why the Ghost visited him. B.Scrooge knew the Ghost would visit him.
C.The Ghost asked Scrooge not to follow him. D.The Ghost wanted to play tricks on Scrooge.
37.How did Scrooge feel when he said “Good Heavens!”
A.Frightened. B.Sad. C.Surprised. D.Happy.
38.Which sentence best expresses Scrooge’s idea, according to the last paragraph
A.He really disliked walking with the Ghost. B.He realized he used to love Christmas.
C.He wanted say Merry Christmas again. D.He wanted to see these happy boys again.
They left the busy streets and went to a part of the town Scrooge never visited. It was a terrible place. The streets were dirty, and the smell was very bad. The houses and shops were of the poorest kind. The people were all thin, dirty, and they looked very ill. Everything was ugly.
They came to where an old man sat. He was selling dirty pieces of cloth, smelly old bones, and all kinds of old and useless things. As they watched, two old women and an old man, equally dirty, smelly, and ugly, came into the shop. They carried large bags.
“Come and sit by the fire,” the shopkeeper said. “Tell me what you have to sell me.”
“Nothing a dead man will miss,” the first woman said with a nasty (让人讨厌的) laugh.
“If he wanted to keep them after he was dead, why wasn’t he a good man when he was alive If he was, he would have someone to look after him. He would not die alone.”
“That’s very true,” said the second woman, putting a few clothes on the floor. “He got the death he deserved.” She pointed at the clothes. “What will you give me for those, Joe ” She asked the shopkeeper, adding, “I did no wrong taking them from the dead man’s house.”
The shopkeeper looked at everything the woman wanted to sell him and put a price on it. Then he added everything up. The final amount was very small.
“That’s not much,” the woman said.
“Take it or leave it,” the shopkeeper said. “I won’t pay a penny (便士) more.”
—Taken from A Christmas Carol
39.What does the underlined word “deserved” mean
A.Should be remembered. B.Give something unwillingly.
C.Be out of someone’s plan. D.Have something because of what someone does or is like.
40.What is the right order of the following things
①The women took clothes from a dead man’s house.
②The shopkeeper bought the things at a low price.
③The women showed the shopkeeper what they had to sell by the fire.
④Scrooge watched an old man selling things in a poor part of the town.
A.④①③② B.①④②③ C.④③①② D.①④③②
41.What can we infer from the passage
A.The dead man didn’t have any children or friends.
B.The women didn’t feel sorry for the dead man.
C.The shopkeeper wanted to buy the things more than its value (价值).
D.Scrooge seemed very taken with the things the old man sold.
Then the spirit took Scrooge away from the ship. Scrooge heard someone laughing. It was his nephew.
“Ha, ha!” laughed Scrooge’s nephew. “Ha, ha, ha!” When Scrooge’s nephew laughed, Scrooge’s niece, by marriage, laughed too. And all their friends laughed with them.
“He said that Christmas was a humbug (谎话)!” cried Scrooge’s nephew. “He believed it, too!”
“He’s a sad, foolish man, Fred!” said Scrooge’s pretty niece.
“He’s a strange old fellow,” said Scrooge’s nephew, “and not as pleasant as he should be. However, he makes himself unhappy, so that’s his punishment. I have nothing to say against him.”
“I’m sure he is very rich, Fred,” hinted Scrooge’s niece. “At least you always tell me so.”
“His money is of no use to him. ” said Scrooge’s nephew. “He doesn’t do any good with it. He doesn’t make himself comfortable with it. He hasn’t the pleasure of thinking that he is ever going to do anything for us with it.”
“I have no patience with him,” observed Scrooge’s niece.
“Oh, I have!” said Scrooge’s nephew. “I am sorry for him; I couldn’t be angry with him. Who suffers (受苦) by his bad temper (脾气) He does. If he doesn’t like us, and he won’t come and eat with us, he loses a dinner. We don’t lose anything.”
“I think he loses a very good dinner,” said Scrooge’s niece.
Everybody else said the same because they had just had dinner.
“I will give him every chance to dine with us on Christmas Day, whether he likes it or not, for I pity him,” Scrooge’s nephew said. “He may say that Christmas is humbug till he dies, but he can’t stop thinking about it if I call on him year after year and say, ‘Uncle Scrooge, how are you ’ If it only makes him give his poor clerk (职员) fifty pounds, that’s something.”
——Adapted from A Christmas Carol
42.What did the nephew believe about Scrooge’s money
A.He didn’t use it to help others or himself. B.He did something good with it.
C.He used it to make himself comfortable. D.He planned to leave it to his family.
43.According to the nephew, who suffered from Scrooge’s bad temper
A.Scrooge’s friends. B.Scrooge himself.
C.Scrooge’s family. D.Scrooge’s clerk.
44.Which is the correct order of the story
a. Scrooge’s nephew would continue inviting Scrooge every Christmas.
b. Scrooge thought Christmas was just a humbug.
c. Scrooge came to a place and heard many people laughing.
d. Everyone agreed with the niece, having just finished their own dinner.
A.a-b-c-d B.b-c-d-a C.c-d-a-b D.d-a-b-c
45.Why would the nephew invite Scrooge to dinner every year
A.To ask for money from Scrooge. B.To laugh at Scrooge in front of others.
C.To give Scrooge a chance to change his mind. D.To teach Scrooge a lesson about manners.
It’s important to remember that Jacob Marley was dead. Did Scrooge know that Of course he did. They were business partners in London for years. Scrooge was his only friend and his only mourner (哀悼者) when Marley died. He continued with their business alone, and lived in Jacob Marley’s old house. The house was very poor.
That evening, the fog and frost hung over the way to the old house. The fog covered everything, like a thick grey blanket. Scrooge had to feel his way along with his hands. To his surprise, Scrooge saw Marley’s face instead of the knocker (门环) when Scrooge put his key in the lock. Scrooge looked at the door knocker for several moments, and then it changed back to a door knocker again.
Scrooge was quite scared. He quickly closed the door and then he went up to his room. It was very dark because Scrooge only had a candle. But darkness didn’t worry Scrooge, because darkness was cheap. And Scrooge liked cheap things.
Suddenly he heard a loud clanking sound. It came from downstairs. Somebody was pulling a heavy chain (链条). It was coming straight towards his room.
The face was the same. It was Marley, he was dragging a chain. Scrooge stared at the ghost of Marley as it stood there before him. But still he didn’t believe it was really there.
“Who are you ” asked Scrooge, calmly.
“In life I was your partner, Jacob Marley.”
“Why are you carrying that chain ” asked Scrooge, trembling.
Scrooge was trying very hard not to be scared. The Ghost’s voice scared him and its cold eyes frightened him.
“I wear the chain that I made in life,” replied the Ghost. “I made it link by link, and metre by metre. I wound it around myself. Does it look strange to you ”
“I used to have the chance to be kind and do good in life. But I did nothing. Now I’m dead. I regret that,” cried the Ghost. “I’m here tonight to warn you. You can still escape my fate (命运). I’m giving you a chance, and try to be a kind man…”
Scrooge was deeply moved and fell to his knees in front of the Ghost.
— Adapted from A Christmas Carol
46.Why did Scrooge have to feel his way along with his hands that night
A.It was foggy and frosty. B.The house was too poor.
C.He was too scared to move forward. D.He was sad about his friend’s death.
47.What does the underlined word “trembling” in the passage mean
A.jumping B.shaking C.shouting D.turning
48.The Ghost came to Scrooge to ________.
A.give Scrooge a scare B.tell Scrooge his death C.change Scrooge’s fate D.ask Scrooge to be kind
49.We can learn from the last two paragraphs that ________
A.Scrooge was moved by the Ghost and might go with him.
B.Scrooge was afraid of the Ghost and might move away quickly.
C.Scrooge didn’t believe the Ghost’s words and might be still generous.
D.Scrooge thought twice about the Ghost’s words and might change himself.
As the spirit spoke, they passed through the wall and stood on a country road with fields on either side. The city had disappeared, as had the darkness and fog. It was now day time, and there was snow on the ground.
“I know where we are!” Scrooge exclaimed. “I was born here and lived here as a boy.” He began to have memories of his life as a boy. A tear came into his eye.
“If you remember this place,” the spirit said, “you may now lead the way.”
“I remember everything about it,” Scrooge said.
“Then it is strange that for so many years you have never thought about it,” the spirit said. They walked along the road, Scrooge recognizing every gate and tree, until a little town could be seen ahead with its bridge, church, and river. Some small horses came toward them with boys upon their backs, who called to other boys in carts, driven by farmers. All these boys were happy and shouted to each other until the fields were full of their laughter.
The boys came nearer, and as they came, Scrooge knew and called out their names. He felt so happy to see them all again.
“We are now at the school,” said the spirit. “Only one child is there, left alone there by the others.”
Scrooge knew who the child was, and he began to cry. They walked on and soon came to the school house. It seemed to be empty, and it needed to be repaired. They walked through the house until they came to a room that was empty except for a small boy sitting at a desk, reading. The spirit touched Scrooge on the arm and pointed to the boy. It was Scrooge when he was young. Scrooge sat down and cried as he looked at himself as he used to be.
Suddenly, a man wearing strange clothes stood outside the window. He was leading a horse.
“It’s Ali Baba!” Scrooge exclaimed excitedly. “It’s dear, old, honest Ali Baba! Yes, yes, I remember. One Christmas, I was left here all alone, and the other boys had all gone to their homes. He did come, for the first time, just like that.”
People who knew Scrooge as he now was would have been surprised if they had known him as a boy. Scrooge remembered how lonely he had been as a child. “Poor boy!” he said, and tears came into his eyes. “I wish,” he said, putting his hand in his pocket, and looking about him after drying his eyes, “but it’s too late now.”
“What do you wish ” asked the spirit.
“There was a boy singing a Christmas carol at my door last night. I should have given him something. That’s all.”
— taken from A Christmas Carol
50.The underlined sentences show Scrooge cried sadly many times, ________ also showed he regretted not doing something.
A.the first time B.the second time C.the third time D.the last time
51.________ was the only boy left by other boys according Paragraph 7&8.
A.Scrooge’s nephew B.Scrooge himself
C.Scrooge’s boss D.Scrooge’s worker
52.Which is the correct order of the following statements
a. Scrooge felt excitedly to see old Ali Baba standing outside the window.
b. They passed through the wall and stood on a country with fields.
c. Scrooge felt happy to see the boys on the backs of some small horses.
d. They walked along the road and recognized every gate and tree.
A.bdca B.dabc C.bdac D.dcba
53.What’s the best title of the passage
A.Back to the past B.Back to the present
C.Back to the future D.Back to the dream
三、任务型阅读
阅读短文,回答下面5个问题。(每题答案不超过10个词)
The Ghost moved slowly and silently towards him. And as it moved through the air, it scattered gloom.
The Ghost wore a black robe. The robe covered its head, its face and its body. The only thing visible was a hand. The Ghost neither spoke nor moved. Scrooge was terrified.
“Are you the Ghost of Christmas Yet To Come ” asked Scrooge. The Ghost didn’t answer, but it pointed its hand in front of it. “You are going to show me the future,” Scrooge continued. “Am I right, Ghost ”
The Ghost nodded its head. That was the only answer Scrooge received.
“Ghost of the Future,” he said, “I am more afraid of you than of all the other ghosts. But because I want to be a better man, I will go with you. Please, speak to me.”
It didn’t reply. The hand pointed straight in front of them.
“Lead on! ” said Scrooge.
The Ghost moved forwards. Scrooge followed in the shadow of its robe. And the robe carried him along. The city sprang up(突然出现)around them. There they were, in the heart of it. The Ghost stopped beside some businessmen at the Stock Exchange. His hand was pointing to them, so Scrooge listened to their conversation.
“I only know he’s dead,” said a great fat man.
“When did he die ” asked another.
“Last night, I think.”
“What was the matter with him ” asked a third.
“God knows,” said the first, with a yawn.
“What has he done with his money ” asked a red-faced gentleman.
“I don’t know,” said the great fat man, yawning again. “He hasn’t left it to me. That’s all I know.”
Everybody laughed.
“It will be a very small funeral” said the great fat man. “I don’t think anybody will go to it.”
Scrooge knew the men. And he looked towards the Ghost for an explanation. He didn’t understand why this conversation was important. But he knew it must be.
Scrooge looked around the place. He looked at the clock. It was strange. He was usually there at this time but he couldn’t see himself.
-----Taken from A Christmas Carol
54.What did Scrooge ask the Ghost of Christmas Yet To Come to show him
55.Who do you think the dead man was
56.Why did Scrooge feel strange
57.Did Scrooge get along well with the people around How do you know
58.What did Scrooge want to do after seeing the three ghosts
The clock struck twelve.
Scrooge lifted his eyes, and he saw a serious Ghost. The Ghost wore a black robe. The Ghost neither spoke nor moved. Scrooge was very scared.
“You are going to show me the future,” Scrooge continued. “Am I right, Ghost ”
The Ghost nodded its head.
“Ghost of the Future,” he said, “Actually, I’m more afraid of you than of all the other ghosts. But because I want to be a better man, I will go with you.”
The Ghost moved forwards. Scrooge followed in the shadow of its robe and the robe carried him along. The city suddenly appeared around them. There they were, in the heart of it. The Ghost stopped beside some businessmen at the Stock Exchange (证券交易所). Its hand was pointing to them, so Scrooge listened to their conversation.
“I only know he’s dead,” said a great fat man.
“When did he die ” asked another.
“Last night, I think.”
“What was the matter with him ” asked a third.
“God knows,” said the first, with a yawn.
“What has he done with his money ” asked a red-faced gentleman.
“I don’t know,” said the great fat man, yawning again. “He hasn’t left it to me. That’s all I know.”
Everybody laughed.
“It will be a very small funeral,” said the great fat man. “I don’t think anybody will go to it.”
Scrooge knew the men. And he looked towards the Ghost for an explanation. He didn’t understand why this conversation was important. But he knew it must be.
------Taken from A Christmas Carol
59.How did Scrooge feel when he first saw the Ghost
60.Why did Scrooge follow the Ghost all the way
61.Where did the Ghost stop in the city
62.Who cared about the dead man’s money
63.What do you think of the businessmen
阅读并回答下面5个问题,每题答案不超过7个词。
Scrooge was a cold, greedy, mean, old man. Scrooge and Marley were business partners for years. Scrooge was his only friend and his only mourner when Marley died. He lived in Jacob Marley’s old apartment. It was very rundown.
That evening, the fog and frost hung over the black gateway to the house. And the yard was so dark that Scrooge had to feel his way along with his hands. To his surprise, Scrooge saw Marley’s face instead of the knocker(门环)when Scrooge put his key in the lock. Scrooge looked at the door knocker for several moments, and then it changed back to being a door knocker again.
Scrooge was quite scared. He quickly closed the door and then he went up to his room. It was very dark because Scrooge only had a candle. But darkness didn’t worry Scrooge, because darkness is cheap. And Scrooge liked cheap things.
Suddenly he heard a loud clanking sound. It came from downstairs. Somebody was pulling a heavy chain over the barrels in the wine merchant’s cellar. It was coming straight towards his room.
The face was the same. It was Marley, he was dragging a chain. Scrooge stared at the ghost of Marley as it stood there before him. But still he didn’t believe it was really there.
“Who are you ” asked Scrooge, calmly.
“In life I was your partner. Jacob Marley.”
“Why are you carrying that chain ” asked Scrooge, trembling.
Scrooge was trying very hard not to be scared. The Ghosts voice scared him and its cold eyes frightened him.
“I wear the chain that I made in life,” replied the Ghost. “I made it link by link, and metre to by metre. I wound it around myself. Does it look strange to you ”
“I had the opportunity to be kind and do good in life. But I did nothing. Now I’m dead. I regret that,” cried the Ghost. “I’m here tonight to warn you. You can still escape my fate(命运). I’m giving you a chance... ”
—Taken from A Christmas Carol
64.Why did Scrooge have to feel his way along with his hands
65.What did Scrooge see instead of a door knocker that night
66.How did Scrooge feel when he saw the ghost
67.Why did the Ghost come to Scrooge’s room
68.What do you think of Scrooge
四、短文填空
根据短文内容及首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整,每空一词。
Many would agree that when we think of Christmas, we probably think of gifts, Christmas trees and Santa Claus. But behind all these things lies the true meaning of Christmas: the importance of sharing and giving l 69 and joy to people around us. The story in A Christmas Carol is perhaps the best example of this.
A Christmas Carol is a famous short novel written by Charles Dickens. It is about an old man named Scrooge who n 70 laughs or smiles. He is mean and only thinks about h 71 . He doesn’t treat others nicely. He just cares about whether he can make more m 72 and he hates Christmas.
One Christmas Eve, Scrooge sees the ghost of Jacob Marley, his dead business partner. Marley used to be just l 73 Scrooge, so he was punished after he died. He warns Scrooge to c 74 his ways if he doesn’t want to end up like him. He also tells Scrooge to expect three spirits to visit him.·
That night, three ghosts visit Scrooge. First, the Ghost of Christmas Past takes him back to his childhood and r 75 Scrooge of his happier days as a child. Then the second spirit, the Ghost of Christmas Present, takes him to see how others are spending Christmas this year. Everyone is h 76 , even poor people. The last one, the Ghost of Christmas Yet to Come, takes him to the future. Scrooge sees that he is dead, but nobody c 77 . He is so scared that he wakes up in his bed and finds out it is only the next morning—Christmas Day!
He decides to change his life and promises to be a better person. He happily celebrates Christmas with his relatives. He also gives g 78 to people in need. He now treats everyone with kindness and warmth, spreading love and joy everywhere he goes. And that is the true spirit of Christmas!
—Taken from A Christmas Carol
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)
A Christmas Carol is a famous short novel written by British writer Charles Dickens. It is about an old man named Scrooge who is rich, but selfish. He only thinks about h 79 and is unwilling to share things with others. One Christmas Eve, Three ghosts visit him and take him on a journey.
“Ghost of the p 80 ” lets him feel his sister’s love for him in his childhood, and his kind boss’s party on Christmas Eve when he was an employee (雇员). So his h 81 begins to soften, regretting his attitude towards his employees, and regretting that he has changed from a poor but happy young employee to a rich but unhappy b 82 .
“Ghost of the present” takes him to a Christmas party at his employee Bob’s home. He is a clerk with a l 83 salary. There is no Christmas gift or Turkey, but everyone’s face is full of happy smile. He feels very ashamed(惭愧的). The ghost leaves happiness in all of them and teaches Scrooge to do the same.
“Ghost of the future” shows him the sad scene of l 84 in bed in his old age. L 85 is around him, with no family or friends to visit him at Christmas. Therefore, he begins to consider the meaning of life and realizes that g 86 is happier than receiving.
On Christmas morning, Bob is late for work. He thinks Scrooge will be angry. H 87 , Scrooge says to him, “Merry Christmas, my good friend! I’ll give you a raise and try my best to help your poor family”. Then, for the first time, he visits his nephew and says “Merry Christmas” to everyone on the street, people all respond with kind smiles. Scrooge is t 88 happy for the first time in his life.
根据短文内容和所给首字母提示,在下列空格处填入适当的词使短文完整。
“Spirit,” said Scrooge, “I think you will soon leave me. Before you go, tell me who that dead man was that I saw”.
The Spirit of Christmas Future did not answer. Instead, he moved on, and Scrooge f 89 him. Soon, they came to a graveyard(墓地).The spirit stood among the graves and pointed at one. Still the spirit did not speak, Scrooge moved s 90 toward the grave. He moved his finger over the stone and read his own n 91 .
EBENEZER SCROOGE.
“Am I that man who lay upon the bed ” he cried, falling to his knees.
“No, Spirit! Oh, Spirit! ” he cried. “Hear me! I am not the m 92 I was. I will not be the man I must have been Good Spirit,” Scrooge continued, “tell me that if I c 93 my ways, then my future will be different. I will keep C 94 in my heart and try to keep it all year. I will live in the past, the present, and the future. Oh, tell me that I may clean away the writing on this stone!” As he spoke, the spirit changed its shape and soon had become one of the posts of his bed.
Yes, the bedpost was his. The bed was his, the room was his. Best and happiest of all, the time before him was his to make changes in!
“I don’t know w 95 to do!” cried Scrooge, laughing and crying at the same time. “I feel as h 96 as a school boy. A merry Christmas to everybody! A happy New Year to the whole world.”
Suddenly, the church bells began to r 97 in the distance. Scrooge quickly ran over to the window and l 98 out. There was no heavy fog. It was a cold day, but it was a fine day.
“It’s Christmas Day!” said Scrooge to himself. “I haven’t missed it!”
—Taken from A Christmas Carol
根据短文内容及首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整,每空一词。
A clock struck twelve. Scrooge suddenly remembered, “Another ghost is coming at one o’clock.” He decided to lie awake until after one o’clock.
He waited and waited until at last he heard the c 99 strike one at that moment, a light flashed in the room and the curtains round his bed flew open.
Scrooge sat up and found h 100 face-to-face with a ghost.
It was very s 101 . It was the height of a child, but it looked like an old man.
“Are you the ghost that Marley told me about ” asked Scrooge.
“I am!”
“Who are you ” Scrooge continued.
“I’m the Ghost of Christmas Past.”
“W 102 have you come ” asked Scrooge.
“For your welfare!” said the Ghost. “Now stand up and walk with me!”
As it spoke, they p 103 through the wall. And they stood on the country road.
“Good heavens!” said Scrooge, as he 1 104 around him. “I grew up here. I was a boy here!”
They walked along the road and Scrooge k 105 every tree and every gate. All these boys were happy and shouting to each other.
“They are only shadows,” said the Ghost. “They can’t s 106 us.”
Scrooge knew all the boys. But why was he so happy to see them “What good has it ever done me ” he asked himself.
“The school is not quite e 107 ,” said the Ghost. “One child is still there.”
“I know,” said Scrooge with a tear in his eye.
They soon came to a large red-brick building. They entered the gloomy hall and walked to a door at the back of the building. It opened before them and they saw a long empty classroom. At one of the desks a lonely b 108 was reading a book. Scrooge sat down on a bench and wept when he saw himself.
“I wish,” Scrooge muttered, after drying his eyes with his sleeve, “but it’s too late now.”
------Taken from A Christmas Carol
《圣诞颂歌完形 首字母 阅读理解 阅读表达》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 C B D B D D C A A C
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 D A C A A A D C D C
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 B D C A A B A B C D
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 A D B D A B C B D A
题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
答案 B A B B C A B D D D
题号 51 52 53
答案 B A A
1.C 2.B 3.D 4.B 5.D 6.D 7.C 8.A 9.A 10.C 11.D 12.A 13.C 14.A 15.A
【导语】本文主要讲述了一个吝啬,贪婪,冷血的人因为三个圣诞鬼魂让他改变了自己,避免厄运的故事。
1.句意:没有人喜欢他。
anybody任何人;everybody每个人;nobody没有人;somebody某人。根据“The main character, Scrooge, was a cold, greedy , mean(吝啬), old man! ”可知,他冷血,贪婪,吝啬,所以没有人喜欢这样的人,故选C。
2.句意:他宁愿让穷人去死。
had better最好;would rather宁愿;ought to应该;used to过去常常。根据“was a cold, greedy, mean”可知,他是一个吝啬的人,所以不会想着捐衣服和食物给穷人,所以他认为宁愿让他们去死,故选B。
3.句意:在一个雾蒙蒙的晚上,斯克罗吉遇到了七年前去世的老朋友马利
which哪一个;when何时;where何地;who谁。分析句子结构可知,此处是定语从句,先行词Marley指人,在从句中作主语,用who引导定语从句,故选D。
4.句意:他告诉斯克罗吉三个鬼魂会来缠着他。
two二;three三;four四;five五。根据“The first”“The second”及“The third ghost”可知,一共有三个鬼魂,故选B。
5.句意:没有他们的拜访,他无法避免厄运。
won’t将不;shouldn’t不应该;needn’t不必;couldn’t不可能。根据“Scrooge followed it to a…scene and a graveyard. To his …, the name on the stone was his.”可知,看到墓地上有自己的名字,让他意识到自己必须做出改变,所以没有这三个鬼魂的到来,他无法避免厄运,故选D。
6.句意:第二个将在第二天晚上的同一时间出现。
morning早上;noon中午;afternoon下午;night晚上。根据“The first will come when the clock strikes one”可知,鬼魂在晚上出现,故选D。
7.句意:这是一个孩子的高度,但它看起来像一个老人。
weight重量;appearance外表;height身高;character性格。根据“It was the… of a child but it looked like an old man”可知,身高像小孩,故选C。
8.句意:它的长发像老人的一样白。
white白色的;purple紫色的;green绿色的;red红色的。根据“Its long hair was…like an old man’s,”可知,像老人一样满头白发,故选A。
9.句意:它把他带到了一条他长大的乡村小路上,让他想起了一些快乐的日子。
grew up长大;got married结婚;had lessons上课;had fights有斗志。根据“a country road where h”及“made him think of some happy days”可知,带到了他长大的地方,让他想起了快乐的日子,故选A。
10.句意:第二个圣诞当前的幽灵穿着一件绿色长袍,镶着白色皮毛。
Past过去;Party聚会;Present目前的;Future未来的。根据“The first ghost of Christmas Past”及“The last ghost of Christmas Yet”可知,第二个幽灵是“当前”圣诞,故选C。
11.句意:幽灵使病人恢复健康,使穷人富裕起来。
strong people强壮的人;old people老人;young people年轻人;sick people病人。根据“well again”可知,使病人恢复健康,故选D。
12.句意:唯一能看到的是一只手。
be seen被看见;be touched被触摸;be moved被感动;be covered被覆盖。根据“The robe covered its head, its face and its body”可知,遮住了它的头、脸和身体,所以唯一能看到的就是手,故选A。
13.句意:斯克罗吉跟着它来到了一个死亡现场和一个墓地。
dying垂死的;dead死亡的;death死(名词);died死。根据“scene”可知,此处指死亡现场,用death作定语,故选C。
14.句意:令他惊讶的是,石头上的名字是他的。
surprise惊讶;happiness开心;excitement兴奋;kindness善良。根据“the name on the stone was his”可知,看到上面写着他的名字,他感到很惊讶,故选A。
15.句意:从那以后,斯克鲁奇改变了很多。
changed改变;suffered遭受;laughed笑;cried哭。根据“He became as good a friend, as good a boss, and as good a man.”可知,开始做出改变,故选A。
16.A 17.D 18.C 19.D 20.C 21.B 22.D 23.C 24.A 25.A 26.B 27.A 28.B 29.C 30.D
【导语】本文主要讲述了查尔斯·狄更斯的小说《圣诞颂歌》中的故事。
16.句意:《圣诞颂歌》中的故事也许就是最好的例子。
perhaps也许(副词);probable可能的(形容词);possible可能的(形容词);may be可能。分析“The story in A Christmas Carol is...the best example of this.”可知,句中已包含系动词is,因此排除选项D;空格处应为副词,用于修饰形容词best,故选A。
17.句意:这是关于一个叫史克鲁奇的老人的故事,他从不笑。
always总是;usually通常;sometimes有时;never从不。根据下文“He doesn’t treat others nicely.”可推测,此处表示史克鲁奇从不笑,故选D。
18.句意:他只为自己着想,不愿意与他人分享。
glad高兴的;ready准备好的;unwilling不情愿的;impatient没有耐心的。根据“He only thinks about himself ”可知,此处应表示他不愿意与他人分享,故选C。
19.句意:他只关心自己是否能赚钱,他讨厌圣诞节。
trouble麻烦;mistakes错误;friends朋友;money钱。根据语境可知,此处表示他只关心自己是否能赚钱,make money意为“赚钱”,故选D。
20.句意:马利过去和史克鲁奇一样,所以他死后受到了惩罚。
saved拯救;praised表扬;punished惩罚;recommended推荐。根据“Marley used to be like Scrooge”可知,马利和史克鲁奇一样,是一个只顾自己,不管别人的人,所以此处表示他死后受到了惩罚,故选C。
21.句意:他还告诉史克鲁奇将有三个幽灵来拜访他。
two二;three三;four四;five五。根据下文“First, the Ghost of Christmas Past...Then the second ghost, the Ghost of Christmas Present...The last one, the Ghost of Christmas Yet to Come...”可知,共有三个幽灵来拜访史克鲁奇,故选B。
22.句意:那天晚上,幽灵造访了史克鲁奇。
morning早上;noon中午;afternoon下午;night晚上。根据下文“he wakes up in his bed”可知,这三个幽灵是晚上来拜访史克鲁奇的,故选D。
23.句意:首先,圣诞节“过去之灵”将他带回了童年,让他想起了小时候的快乐时光。
with用;to到;of属于……的;for为了。根据“reminds him...his happy days as a child”可知,本题考查短语remind sb. of sth.“使某人想起某事”,故选C。
24.句意:然后第二个幽灵,圣诞节“现在之灵”带他去看其他人今年是如何度过圣诞节的。
how如何;what什么;when什么时候;why为什么。根据下文“Everyone is happy, even poor people.”可知,此处表示如何度过圣诞节,故选A。
25.句意:最后一个幽灵,圣诞节“未来之灵”带他去了未来。
future未来;present现在;past过去;front前面。根据“the Ghost of Christmas Yet to Come”可知,这个幽灵带史克鲁奇去了未来,故选A。
26.句意:他惊恐万分地在自己的床上醒来,发现已经是第二天早上——圣诞节了!
calm冷静的;afraid害怕的;angry生气的;relaxed放松的。根据上文“Scrooge sees that he is dead, but nobody cares.”可知,史克鲁奇看到自己死了,但是没人在乎,所以他应该感到很害怕,故选B。
27.句意:史克鲁奇决定改变自己的生活,并承诺做一个善良的人。
promises承诺;fails失败;continues继续;forgets忘记。结合选项和“to be a kind person”可知,此处应表示史克鲁奇承诺做一个善良的人,promise to do sth.意为“承诺做某事”,故选A。
28.句意:他高兴地和亲戚们一起庆祝圣诞节。
sadly悲伤地;happily高兴地;hardly几乎不;quietly安静地。结合选项和“He...celebrates Christmas with his relatives.”可知,此处应表示史克鲁奇高兴地和亲戚们一起庆祝圣诞节,故选B。
29.句意:现在,他以善良和温暖的态度对待每一个人,无论走到哪里,他都会传播爱和欢乐。
someone某人;anyone任何人;everyone每一个人;nobody没人。结合选项和“He now treats...with kindness and warmth”可知,此处表示史克鲁奇以善良和温暖的态度对待每一个人,故选C。
30.句意:这就是圣诞节的真正意义!
friendship友谊;story故事;form表格;spirit真实意义。根据上文“He now treats...with kindness and warmth, spreading love and joy everywhere he goes.”可知,善良和温暖地对待每一个人,传播爱和欢乐,这是圣诞节的真正意义。故选D。
31.A 32.D 33.B 34.D
【导语】本文是一篇记叙文,节选自《圣诞颂歌》。文章通过幽灵带领斯克鲁奇回到童年生活的乡村和学校,展现他孤独的童年记忆;斯克鲁奇在回忆中意识到自己过去的冷漠,流露出悔恨与温情,为后续其性格转变埋下伏笔,传达了“回忆与反思能唤醒人性温暖”的主题。
31.词义猜测题。根据第四段“When the boys came nearer, Scrooge recognized each of them and could call out their names.”可知,当那些男孩走近时,斯克鲁奇能够叫出他们的名字,也就是说他认出了每个男孩;据此可以推断,划线单词“recognized”意为 “认出;识别”,与“knew”同义。故选A。
32.推理判断题。根据第二段“A tear came into his eye.”可知,他认出了自己童年生活的地方,触景生情,这是他第一次哭;根据第五段“Hearing what he said, Scrooge burst into tears.”可知,精灵提到学校里只有一个孩子被独自留下,让他想起自己的孤独童年,这是他第二次哭;根据第六段“Scrooge looked at the boy, sat down and couldn’t help crying.”可知,他看到小时候的自己独自坐在教室里读书,感到心酸,这是他第三次哭;根据第八段“and tears came into his eyes again”可知,他回想起自己童年的孤独,并后悔昨晚没有给唱圣诞颂歌的男孩礼物,这是他第四次哭;因此,斯克鲁奇共哭了四次。故选D。
33.细节理解题。根据最后一段“There was a boy singing a Christmas carol at my door last night.”可知,昨晚男孩唱圣诞颂歌,事情发生最早,④排第一;根据第一段“As the spirit spoke, they passed through the wall and stood on a country road with fields on either side.”可知,斯克鲁奇和幽灵穿过墙壁站在乡间小路上,①排第二;根据第四段“They walked along the road until a little town could be seen ahead with its bridge, church, and river.”可知,斯克鲁奇带路,看到了小镇,③排第三;根据第六段“They walked through the school house until they came to a room that was empty except for a small boy sitting at a desk, reading.”可知,他们发现一个男孩坐在课桌前看书,⑤排第四;根据第八段“putting his hands in his pocket and looking around him after drying his eyes,”可知,斯克鲁奇擦干眼泪,把手放进口袋,②排第五;因此,顺序为④①③⑤②。故选B。
34.细节理解题。根据第六段“They walked through the school house until they came to a room that was empty except for a small boy sitting at a desk, reading… Scrooge looked at the boy, sat down and couldn’t help crying. It was Scrooge when he was young.”可知,被独自留下的男孩是斯克鲁奇自己。故选D。
35.A 36.B 37.C 38.B
【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了斯克鲁奇醒来后,与圣诞过去之灵相遇,幽灵带他穿过墙壁回到他小时候成长的乡村道路,引发他对过去圣诞节回忆及思考的故事。
35.细节理解题。根据第一段“It was the height of a child but it looked like an old man. Its long hair was white like an old man’s, but there were no wrinkles on its face. It wore a white tunic that can cover its body.”可知,圣诞过去之灵像一个长着白发的奇怪孩子。故选A。
36.细节理解题。根据“Scrooge suddenly remembered, ‘Another ghost will come.’”,可知斯克鲁奇知道会有另一个幽灵来,所以当这个幽灵出现时,他知道幽灵会来拜访他。故选B。
37.推理判断题。根据“Good Heavens!”,结合前文他们穿过墙壁,突然来到他小时候成长的乡村道路,他认出了这里的一切,可知这种场景的突然转换和对过往熟悉场景的重现,让他感到惊讶。故选C。
38.推理判断题。根据最后一段斯克鲁奇问自己 “‘What good has it ever done me ’”,结合前文他看到小时候熟悉场景,和孩子们互道圣诞快乐,可知他意识到自己曾经是喜欢圣诞节的,只是现在忘记了。故选B。
39.D 40.A 41.B
【导语】本文节选自小说《圣诞颂歌》,介绍了吝啬鬼在一个肮脏贫穷的地方所见的景象。
39.词义猜测题。根据“ ‘If he wanted to keep them after he was dead, why wasn’t he a good man when he was alive If he was, he would have someone to look after him. He would not die alone.’ ”可知,一位死者在生前的品行不端,不是个好人,所以最终孤独的死去,妇人说他的死是罪有应得,因此划线部分单词意为“应得,应受”,即因为行为或品质而接受的东西。故选D。
40.细节理解题。通读全文可知,先是Scrooge在镇上看见一个老人出售物品,接着女人从死者家中拿走衣物,然后两个老妇女和一个老人在店里展示要销售的东西,并最后以低价卖给了店主,正确顺序是④①③②,故选A。
41.推理判断题。根据“‘If he wanted to keep them after he was dead, why wasn’t he a good man when he was alive If he was, he would have someone to look after him. He would not die alone.’ ”以及“‘That’s very true, ’ said the second woman...‘He got the death he deserved.’”可知,从两位妇女的对话中可以推断出她们对死者没有怜悯之心,认为他罪有应得,故选B。
42.A 43.B 44.B 45.C
【导语】本文节选自《圣诞颂歌》,主要讲述了Scrooge的侄子等人对Scrooge的看法以及侄子关于邀请Scrooge共度圣诞的想法。
42.细节理解题。根据“‘His money is of no use to him.’ said Scrooge’s nephew. ‘He doesn’t do any good with it. He doesn’t make himself comfortable with it. He hasn’t the pleasure of thinking that he is ever going to do anything for us with it.’”可知,Scrooge的侄子认为他的钱既没用来帮助别人,也没用来让自己过得舒适,也就是没用来帮助他人或自己,故选A。
43.细节理解题。根据“Who suffers (受苦) by his bad temper (脾气) He does.”可知,Scrooge的侄子认为是Scrooge自己因坏脾气而受苦,故选B。
44.细节理解题。根据“‘He said that Christmas was a humbug (谎话)!’ cried Scrooge’s nephew.”可知,Scrooge认为圣诞节是个谎话,符合b;根据“Then the spirit took Scrooge away from the ship. Scrooge heard someone laughing.”可知,精灵带Scrooge到一个地方,他听到很多人在笑,符合c;根据“Everybody else said the same because they had just had dinner.”可知,大家刚吃完晚餐,都认同侄女的话,符合d;根据“‘I will give him every chance to dine with us on Christmas Day, whether he likes it or not, for I pity him,’ Scrooge’s nephew said.”可知,Scrooge的侄子表示每年都会继续邀请Scrooge,符合a。所以正确顺序是b-c-d-a,故选B。
45.细节理解题。根据“I will give him every chance to dine with us on Christmas Day, whether he likes it or not, for I pity him,”和“If it only makes him give his poor clerk (职员) fifty pounds, that’s something.”可知,侄子每年邀请Scrooge吃饭是为了给他改变想法的机会,故选C。
46.A 47.B 48.D 49.D
【导语】本文是一篇记叙文,节选自《圣诞颂歌》。文章通过Scrooge与已故生意伙伴Jacob Marley的幽灵之间的对话,展现了Marley对自己生前冷漠无情、忽视善良行为的悔恨,并以此来警告Scrooge不要重蹈覆辙。
46.细节理解题。根据第二段“That evening, the fog and frost hung over the way to the old house. The fog covered everything, like a thick grey blanket. Scrooge had to feel his way along with his hands.”可知,雾和霜笼罩在去老房子的路上,雾遮住了所有东西, Scrooge不得不用手摸索着走路。故选A。
47.词义猜测题。根据第八段“‘Why are you carrying that chain ’ asked Scrooge, trembling.”和第九段“Scrooge was trying very hard not to be scared. The Ghost’s voice scared him and its cold eyes frightened him.”可知,Scrooge问幽灵为什么带着链条时,他感到害怕了,身体因恐惧而发抖;据此可以推断,划线单词“trembling”的意思是“发抖,颤抖”,与“shaking”同义。故选B。
48.细节理解题。根据倒数第二段“I’m here tonight to warn you. You can still escape my fate. I’m giving you a chance, and try to be a kind man…”可知,幽灵来找Scrooge,是希望他能躲避像他一样的命运,成为一个善良的人。故选D。
49.推理判断题。最后两段提到Scrooge被幽灵的话深深打动,跪在幽灵面前;据此可以推断,他开始重新考虑幽灵的话,并可能会改变自己。故选D。
50.D 51.B 52.A 53.A
【导语】本文是《圣诞颂歌》的一个片段内容,主要讲了Scrooge随着鬼魂回到过去,看到了过去的自己。
50.推理判断题。根据“There was a boy singing a Christmas carol at my door last night. I should have given him something.”可推出最后一处划线部分也表示Scrooge后悔没有给在他家门口唱圣诞颂歌的男孩一些东西。故选D。
51.细节理解题。根据“The spirit touched Scrooge on the arm and pointed to the boy. It was Scrooge when he was young.”可知被其他男孩落下的唯一一个男孩是Scrooge自己。故选B。
52.细节理解题。根据“As the spirit spoke, they passed through the wall and stood on a country road with fields on either side. ... They walked along the road, Scrooge recognizing every gate and tree, until a little town could be seen ahead with its bridge, church, and river. Some small horses came toward them with boys upon their backs, who called to other boys in carts, driven by farmers. ... ‘It’s Ali Baba!’ Scrooge exclaimed excitedly.”可知正确的排序是:b.他们穿过墙,站在一个有田野的国家上。d.他们沿着路走,认得每一扇门和每一棵树。c.Scrooge看到男孩们骑在一些小马背上感到很高兴。a.Scrooge兴奋地看到老Ali Baba站在窗外。故选A。
53.标题归纳题。本文是《圣诞颂歌》的一个片段内容,主要讲了Scrooge随着鬼魂回到过去,看到了过去的自己。用“Back to the past”做标题最合适。故选A。
54.The future. 55.Scrooge. 56.He couldn’t see himself. 57.No. People laughed at the dead man. 58.Be a better man.
【导语】本文是一篇记叙文。是《圣诞颂歌》里的一个片段,主要讲述的是斯克罗吉见到一个幽灵,这个幽灵将展示给他看他的未来,于是幽灵带着他到市中心的证券交易所听了几个商人之间的对话。
54.根据第三段Scrooge的提问“You are going to show me the future,”可知,他请求幽灵展示的是未来。故填The future.
55.通过商人们谈论“I only know he’s dead”以及Scrooge在交易所看不到自己这两处细节,可以推断死者就是Scrooge本人。故填Scrooge.
56.文中明确提到“He was usually there at this time but he couldn’t see himself”,这是Scrooge感到奇怪的原因。故填He couldn’t see himself.
57.从商人们对死者漠不关心的态度(“I don’t think anybody will go to it”)以及他们的嘲笑可以看出,Scrooge生前与周围人关系不好。故填No. People laughed at the dead man.
58.根据Scrooge对幽灵说的话“I want to be a better man”可知他的决心。故填Be a better man.
59.Very scared./He was very scared. 60.Because he wanted to be a better man. 61.At the Stock Exchange./Beside some businessmen at the Stock Exchange./It stopped at the Stock Exchange./It stopped beside some businessmen at the Stock Exchange.
62.The/A red-faced gentleman. 63.Unfriendly./Cold./Indifferent.
【导语】本文是节选自《圣诞颂歌》里的一个片段,主要讲述了Scrooge见到一个幽灵,这个幽灵将展示他的未来,于是幽灵带他到市中心的证券交易所听了几个商人之间的对话。
59.根据“Scrooge lifted his eyes, and he saw a serious Ghost. The Ghost wore a black robe. The Ghost neither spoke nor moved. Scrooge was very scared.”可知,Scrooge看到幽灵时很害怕。故填Very scared./He was very scared.
60.根据“But because I want to be a better man, I will go with you.”可知,因为他想成为一个更好的人,故填Because he wanted to be a better man.
61.根据“The Ghost stopped beside some businessmen at the Stock Exchange (证券交易所).”可知,在证券交易所的几个商人旁边停了下来。故填At the Stock Exchange./Beside some businessmen at the Stock Exchange./It stopped at the Stock Exchange./It sopped beside some businessmen at the Stock Exchange.
62.根据“‘What has he done with his money ’ asked a red-faced gentleman.”可知,一位红脸绅士关心他的钱。故填The/A red-faced gentleman.
63.根据“‘I don’t know,’ said the great fat man, yawning again. ‘He hasn’t left it to me. That’s all I know.’”及“Everybody laughed.”可知,商人们对去世的那个人漠不关心。故填Unfriendly./Cold./Indifferent.
64.Because it was foggy and frosty/it was very dark. 65.He saw Marley’s face./Marley’s face. 66.He felt frightened/scared/afraid. 67.Because he hoped Scrooge would be kind/do good./he wished Scrooge to be kind/do good./he warned Scrooge to escape his fate.
68.He/Scrooge is/was a cold, greedy, mean, old; He is/was cold/unfriendly/isn’t generous.
【导语】本文节选自《圣诞颂歌》——马利的鬼魂。
64.根据“That evening, the fog and frost hung over the black gateway to the house. And the yard was so dark that Scrooge had to feel his way along with his hands.”可知,因为天很黑,所以斯克鲁奇只好用手摸索着往前走。故填Because it was foggy and frosty/it was very dark.
65.根据“To his surprise, Scrooge saw Marley’s face instead of the knocker(门环)when Scrooge put his key in the lock.”可知,那天晚上斯克鲁奇看到的不是门环而是马利的脸。故填He saw Marley’s face./Marley’s face.
66.根据“Scrooge was trying very hard not to be scared. The Ghosts voice scared him and its cold eyes frightened him.”可知,斯克鲁奇看到鬼魂时非常害怕。故填He felt frightened/scared/afraid.
67.根据最后一段“‘I had the opportunity to be kind and do good in life. But I did nothing. Now I’m dead. I regret that,’ cried the Ghost. ‘I’m here tonight to warn you. You can still escape my fate(命运). I’m giving you a chance... ’”可知,鬼魂为什么来到斯克鲁奇的房间,是希望斯克鲁奇善良,躲避像他一样的命运。故填Because he hoped Scrooge would be kind/do good./he wished Scrooge to be kind/do good./he warned Scrooge to escape his fate.
68.根据“Scrooge was a cold, greedy, mean, old man.”可知,斯克鲁奇是一个冷酷、贪婪、吝啬的人。故填He/Scrooge is/was a cold, greedy, mean, old; He is/was cold/unfriendly/isn’t generous.
69.(l)ove 70.(n)ever 71.(h)imself 72.(m)oney 73.(l)ike 74.(c)hange 75.(r)eminds 76.(h)appy 77.(c)ares 78.(g)ifts
【导语】本文介绍了小说《圣诞颂歌》的主要内容。
69.句意:但在这一切的背后隐藏着圣诞节的真正意义:向我们周围的人分享和给予爱和喜悦的重要性。根据下文“spreading love and joy everywhere he goes.”可知,圣诞节要给予爱和喜悦,love“爱”符合题意。故填(l)ove。
70.句意:它是关于一个名叫Scrooge的老人,他从不大笑或微笑。根据下文“He is mean”和“He doesn’t treat others nicely.”可知,Scrooge是个负面形象,他应该从不笑,副词never“从不”符合语境。故填(n)ever。
71.句意:他小气,只顾自己。根据“He is mean”可知,他很小气,只考虑自己,主语为he,应用反身代词himself“他自己”。故填(h)imself。
72.句意:他只关心他是否能赚更多的钱,他讨厌圣诞节。根据下文“his dead business partner”可推测,Scrooge是做生意的,所以他关心是否能赚更多的钱,make money“赚钱”。故填(m)oney。
73.句意:Marley过去就像Scrooge一样,所以他死后受到了惩罚。根据下文“if he doesn’t want to end up like him.”和首字母l可推测,他们俩很相像,介词like“像”符合语境。故填(l)ike。
74.句意:他警告Scrooge,如果他不想落得和他一样的下场,就改变他的方式。根据“if he doesn’t want to end up like him.”可知,Scrooge如果不想落得同样下场,就得做出改变,动词change“改变”符合语境;warn sb. to do sth.“警告某人去做某事”。故填(c)hange。
75.句意:首先,过去之灵把他带回到童年,让Scrooge想起他小时候的快乐时光。根据“...takes him back to his childhood and...Scrooge of his happier days as a child.”可知,回到过去使得Scrooge想起小时候的时光,动词remind“使想起”符合语境;此处应用动词第三人称单数形式reminds,与“takes”并列。故填(r)eminds。
76.句意:每个人都很快乐,即使是穷人。根据“...takes him to see how others are spending Christmas this year.”可知,大家过圣诞节的时候是开心的,happy“开心的”符合语境,形容词作表语。故填(h)appy。
77.句意:Scrooge看到他死了,但没人在乎。根据“Scrooge sees that he is dead, but nobody...”可知,but表转折,应是他死了但没人在乎,动词care“在乎”符合语境;此句用一般现在时,主语“nobody”为不定代词,谓语用三单形式。故填(c)ares。
78.句意:他还会给有需要的人送礼物。根据“He also gives...”和首字母g可知,圣诞节要送礼物,名词gift“礼物”符合语境;根据“to people”可知,gift应用复数形式。故填(g)ifts。
79.(h)imself 80.(p)ast 81.(h)eart 82.(b)oss 83.(l)ow 84.(l)ying 85.(L)oneliness 86.(g)iving 87.(H)owever 88.(t)ruly
【分析】这是一篇记叙文,文章讲述《圣诞颂歌》的故事。讲述斯科鲁奇只想到他自己,不愿意和别人分享任何东西。圣诞前夜,圣诞过去,现在和将来之灵把他带去旅行,让他意识到自己的自私和孤独。他在圣诞节早上开始友善的对待他人,人生中第一次感到了快乐。
79.句意:他只想到他自己,不愿意和别人分享任何东西。根据“is unwilling to share things with others”及首字母提示,可知句子表达“只想到自己”,主语是“he”,用反身代词“himself”。故填(h)imself。
80.句意:“圣诞过去之灵”将他带回到他的童年时代感受到他的姐姐对他的爱,让他回顾了他还是雇员的时候,他的好心的老板在圣诞前夜开的晚会。根据后文“in his childhood”可知讲述过去的事,根据首字母提示可知,表达过去,用名词“past”。故填(p)ast。
81.句意:因此他的心开始软化,后悔他对雇员的态度,后悔他从一个贫穷的但是开心的年轻雇员变成一个不开心的老板。句子缺主语,根据“begins to soften”及首字母提示可知,表达内心开始软化,用名词“heart”。故填(h)eart。
82.句意:因此他的心开始软化,后悔他对雇员的态度,后悔他从一个贫穷的但是开心的年轻雇员变成一个不开心的老板。根据“his attitude towards his employees”可知他是一个老板,根据首字母提示可知用名词“boss”。故填(b)oss。
83.句意:他是一个薪水很低的文员。名词前用形容词修饰,根据“There is no Christmas gift or Turkey”及首字母提示可知表达薪水很低,用形容词“low”。故填(l)ow。
84.句意:“圣诞未来之灵”给他展示了他老的时候躺在床上的悲伤的场景。介词“of”后缺宾语。根据“the sad scene”及“in bed in his old age”可知表达躺在床上,用动词“lie”的动名词形式“lying”作宾语。故填(l)ying。
85.句意:孤独围绕着他,圣诞节的时候没有家人或朋友来拜访他。句子缺主语,根据“is”可知是单数名词。根据“with no family or friends to visit him at Christmas”及首字母提示可知表达“孤独”,用名词“loneliness”。故填(L)oneliness。
86.句意:因此,他开始考虑生命的意义,意识到给与比接受更开心。句子缺主语,根据 “than receiving”可知用动名词作主语,根据首字母提示可知句子表达“给与比接受更开心”,用动名词“giving”。故填(g)iving。
87.句意:然而,斯科鲁奇对他说:“圣诞快乐!我的好朋友。”根据“He thinks Scrooge will be angry”可知后面句子是转折,根据首字母提示可知句首用“however”表达“然而”。故填(H)owever。
88.句意:斯科鲁奇在他的人生中第一次真的很开心。形容词happy用副词修饰,根据首字母提示可知表达“他真的开心”,用副词“truly”。故填(t)ruly。
89.(f)ollowed 90.(s)lowly 91.(n)ame 92.(m)an 93.(c)hange 94.(C)hristmas 95.(w)hat 96.(h)appy 97.(r)ing 98.(l)ooked
【分析】本文是《圣诞颂歌》的一个片段内容,主要讲述了Scrooge看到墓地上刻着自己的名字,想改变自己的行事方式来改变自己未来的路。
89.句意:Scrooge跟着他。根据“Soon, they came to a graveyard”及首字母可知,Scrooge跟着他来到墓地,follow“跟随”符合,描述过去发生的事情,句子用一般过去时,故填(f)ollowed。
90.句意:Scrooge慢慢地走向坟墓。根据“Scrooge moved … toward the grave”及首字母可知,此处是指慢慢地走向坟墓,副词slowly修饰动词moved,故填(s)lowly。
91.句意:他用手指在石头上移动了一下,读到了自己的名字。根据“He moved his finger over the stone and read his own”及“EBENEZER SCROOGE”可知,墓碑上刻着他的名字,name“名字”符合,用其单数形式,故填(n)ame。
92.句意:我已经不是过去的我了。根据“I will not be the man I must have been”及首字母可知,已经不是过去的那个人了,man“人”符合,故填(m)an。
93.句意:告诉我我是否可以改变我的路。根据“then my future will be different”可知,想改变自己的人生路,change“改变”符合,此句是一般现在时,主语I是第一人称,动词用原形,故填(c)hange。
94.句意:我会把圣诞节记在心里,并努力把它保存一整年。根据下文“A merry Christmas to everybody! A happy New Year to the whole world”及首字母可知,他承诺将圣诞节记在心里,Christmas“圣诞节”符合,故填(C)hristmas。
95.句意:我不知道做什么。此空作动词do的宾语,应填what,故填(w)hat。
96.句意:我觉得像小学生一样快乐。as…as“如……一样”,中间接形容词或副词原级,feel后接形容词作表语,根据“cried Scrooge, laughing and crying at the same time”及首字母可知,此处描述他的心情跟小学生一样开心,happy“开心的”符合,故填(h)appy。
97.句意:突然,远处教堂的钟声开始响起。根据“the church bells”及首字母可知,教堂的钟声响起了,ring“响”符合,begin to do sth“开始做某事”,故填(r)ing。
98.句意:Scrooge迅速跑到窗前向外看。根据“out”及“There was no heavy fog”可知,此处是向外看,look out“向外看”符合,描述过去发生的事情,句子用一般过去时,故填(l)ooked。
99.(c)lock 100.(h)imself 101.(s)trange 102.(W)hy 103.(p)assed 104.(l)ooked 105.(k)new 106.(s)ee 107.(e)mpty 108.(b)oy
【导语】本文是《圣诞颂歌》里的一个片段。
99.句意:他等了又等,终于听到钟敲了一点,房间里一盏灯亮了起来,他床上的窗帘拉开了。根据上文提到“A clock struck twelve.”可知,此处表达钟声敲了一点。故填(c)lock。
100.句意:史克鲁奇坐了起来,发现自己正和一个鬼魂面对面。根据首字母提示可知,此处应表达发现他自己正和一个鬼魂面对面,空处应填反身代词himself“他自己”。故填(h)imself。
101.句意:这很奇怪。根据下文“It was the height of a child, but it looked like an old man.”可知,此处表达这很奇怪。故填(s)trange。
102.句意:“你为什么来?”史克鲁奇问道。根据下文“‘For your welfare!’”可知,此处解释为什么来。故填(W)hy。
103.句意:就在它说话的时候,他们穿过了墙。pass through“穿过”,固定搭配,时态为一般过去时,pass的过去式为passed。故填(p)assed。
104.句意:“天哪!”史克鲁奇望着四周说。根据首字母提示可知,空处应填look around“环顾四周”,固定搭配,时态为一般过去时,look的过去式为looked。故填(l)ooked。
105.句意:他们沿着这条路走着,史克鲁奇认识每一棵树和每一扇大门。根据“‘I grew up here. I was a boy here!’”及首字母提示可知,此处应表达认识每一棵树每一扇大门,know的过去式为knew。故填(k)new。
106.句意:他们看不到我们。根据“‘They are only shadows,’”及首字母提示可知,此处表达他们看不见我们,see“看到”,情态动词后面加动词原形。故填(s)ee。
107.句意:“学校不是很空,”鬼魂说。”根据“‘One child is still there.’”及首字母提示可知,此处表达学校不是空的,empty“空的”,形容词作表语。故填(e)mpty。
108.句意:在其中一张桌子旁,一个孤独的男孩正在看书。根据“when he saw himself”及首字母提示可知,此处指的是一个男孩。故填(b)oy。

展开更多......

收起↑

资源预览