资源简介 单元质量检测(三) THE ADMIRABLE(满分150分,时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the woman mean?( )A.She won’t wait for the man.B.She didn’t have time to meet the man.C.She wanted to meet the man.2.What happened to the man?( )A.He couldn’t sleep well. B.He dreamed a good dream. C.He did well in the exam.3.What is the man?( )A.A salesman. B.A boss of a company. C.A software engineer.4.Where is the man’s hometown?( )A.To the north of San Francisco.B.To the south of San Francisco.C.To the north of Los Angeles.5.What are the two speakers talking about?( )A.The company’s moving. B.The woman’s company. C.Today’s news.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Where’s Mr Smith now?( )A.At his house. B.In the office. C.In the classroom.7.Why does the woman call Mr Smith?( )A.To talk about her son’s performance.B.To talk about her performance.C.To ask some chemistry questions.听第7段材料,回答第8、9题。8.What will the two speakers do on next Saturday?( )A.Attend a wedding ceremony. B.Go to buy some food and fruit. C.Go climbing.9.Who is going to have a wedding ceremony?( )A.John. B.Kevin. C.Lucy.听第8段材料,回答第10至12题。10.What’s the man’s purpose for calling?( )A.To buy a ticket. B.To change his flight. C.To confirm his flight.11.Where is the man going?( )A.Beijing. B.Sydney. C.Melbourne.12.What day is it today?( )A.September 14th. B.September 15th. C.September 16th.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the relationship between the two speakers?( )A.Wife and husband. B.Customer and salesman. C.Mother and son.14.What is the price of the most expensive TV set?( )A.$495. B.$695. C.$795.15.Why does the woman want to buy a TV set?( )A.She doesn’t have one.B.Her TV is broken.C.She wants a brighter one.16.What does the woman think of the TV set with a 29-inch screen?( )A.It is too large.B.It doesn’t have a very clear picture.C.It is expensive.听第10段材料,回答第17至20题。17.When was Oxfam founded?( )A.In 1942. B.In 1924. C.In 1930.18.Whom did Oxfam send money to during World War Ⅱ?( )A.England. B.Greece. C.Sweden.19.What is the aim of Oxfam?( )A.To end hunger, poverty and disease.B.To save people in danger.C.To solve social problems that have occurred.20.Which is one of Oxfam’s ways to get money to donate?( )A.Collecting money in developing countries.B.Selling things from developing countries.C.Opening shops in villages in developing countries.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVolunteering is a great way for teenagers to make a difference and meet new people.There are many different types of volunteer opportunities for teens available.Here are a few volunteer opportunities that you could encourage your teen to take up. Help a local food bank Food banks always welcome donations and new volunteers.They provide perfect volunteering opportunities for those who are interested in helping the homeless.Your teen would be involved in anything, from preparing meals to working behind the scenes to repackage donated food items, serving food, and carrying boxes. Help at a soup kitchen A soup kitchen is one of the places where the hungry can get free or affordable meals (usually soup and bread).Most soup kitchens run primarily on donations and the generosity of people.As a soup kitchen volunteer, your child may be made to clean the tables and utensils (餐具), help distribute food, cook food, and more. Volunteer for Meals on Wheels By volunteering for Meals on Wheels, your teen will deliver nutritious meals to the elderly or the disabled.It’s perfect for teens who have just received their driving license and love any reason to get behind the wheel! They can make a massive impact in a short amount of time.Alternatively, your teen can also volunteer in their kitchen and prepare meals for delivery.With a simple gesture, your teen can bring millions of smiles to people’s lives. Work with Habitat for Humanity Habitat for Humanity’s mission is to build or improve a place that someone could call home.Besides helping the community, your teen will learn valuable skills such as repairing, fundraising, painting, and building.You can sign them up for long-term projects or a one-time program.21.What do a local food bank and a soup kitchen have in common?( )A.The food available. B.The prices of food.C.The source of food. D.The location of stores.22.Who would be the most suitable for Meals on Wheels?( )A.Lucy who likes cooking. B.Linda who likes drawing.C.Jack who can drive a car. D.Peter who can play football.23.Which would you choose if you want to learn some skills?( )A.A local food bank. B.A local soup kitchen.C.Meals on Wheels. D.Habitat for Humanity.B As a kid in Milwaukee, Leonard Gigowski took the 6:30 bus every morning to get to St.Francis Minor Seminary, a Catholic high school that later became St.Thomas More High School.After some years in the Navy, Gigowski went on to become a butcher and a grocer.He never married — and he never forgot his life in St.Thomas More.Gigowski visited it regularly and sometimes would eat lunch with the students in the cafeteria.One time, he stood up and started singing the school cheer.His “kids”, as Gigowski called them, smiled and joined him.On his 90th birthday, in 2015, administrators (管理人员) arranged a surprise party for him.The kids sang “Happy Birthday”, and Gigowski led them in prayer. Three months later came the news: Leonard Gigowski had passed away — and he’d left behind a $13 million scholarship fund for St.Thomas More.“I nearly fell off my chair,” Mary McIntosh, the school’s president, told the Milwaukee Journal Sentinel. Gigowski may have been humble, but he led a very full life.He was a great ballroom dancer — he had a dance floor in the basement of his modest suburban home.He also loved pigeon racing.He had a coop (笼子) in his yard and kept detailed records on each of his birds.“He told me he loved being around God’s creatures and taking care of them,” says his friend Jeff Korpal. But the school was his passion.Larry Haskin, Gigowski’s friend and the lawyer who helped him set up the Leonard Gigowski Catholic Education Foundation, says there was no doubt that Gigowski had saved his money with the intention of donating as much as he could to the students of St.Thomas More.“He wanted to have the greatest impact possible on future generations,” Haskin says.“He felt he owed his long life to his education and deep faith, and he wanted to pass it on,” Korpal adds.24.Why did Leonard Gigowski often visit St.Thomas More?( )A.To remember his old days. B.To arrange a surprise party.C.To have lunch with students. D.To visit some administrators.25.How did Mary McIntosh feel when she heard the news?( )A.Very excited. B.Very satisfied.C.Very surprised. D.Very disappointed.26.What words can best describe Leonard Gigowski according to Paragraph 3?( )A.Quiet and lonely. B.Strict and serious.C.Careful and caring. D.Humorous and outgoing.27.What would be the best title for this text?( )A.Money Makes a Difference B.Fame Came After His DeathC.Your Love Will Be Rewarded D.Life Is About What You GiveC You’re never too young to start being charitable.It doesn’t have to be a grand gesture, just something as simple as a lemonade stand. But sometimes even the smallest gestures can end up becoming a rather big deal.And one perfect example of this, is a neighbourhood lemonade stand in Peoria, Illinois, which really took off. It started out when a group of neighbourhood kids in the Knolls neighbourhood got together in order to participate in a fundraiser to help raise money for the St.Jude Children’s Research Hospital.The children got busy selling lemonade and other treats all throughout the weekend, and their hard work paid off.In total, they were able to make more than $3,500 for the good cause. But this charitable lemonade stand isn’t in its first year.In fact, it has been several years in the making, all because of one mom’s actions.Suzanne Miller has been participating in charity races for the hospital for years, and because of her actions, her kids wanted to join in her fundraising.Hence the lemonade stand was started. As Miller shared with WMBD,“The first year we did it we raised $220, and we thought that was amazing.Each year, it got bigger and bigger.” But it’s not just the profits that have increased over the years, so have the volunteers.This year, Miller’s kids were joined by her neighbour Leslie Rothan’s three kids in running the lemonade stand. Miller posted to Facebook,“The Lemonade Stand for St.Jude that our neighbours hosted this weekend raised $3,515 and donated it to my run goal.I CANNOT find the words to tell you how I feel.It’s absolutely incredible to celebrate this way.” According to WMBD, Leslie Rothan added, “As a parent, it really makes you filled with joy.It was their idea, obviously we wanted to support and encourage them to be as successful as possible, but it really helped them to realise what they were doing and how that money could really help save children.”28.What does the author intend to show by giving the example of the kids?( )A.Young kids can be better volunteers.B.Charity should begin at a young age.C.Small acts of kindness make a big difference.D.A lemonade stand is a new choice for charity.29.What led to the kids’ participating in fundraising?( )A.Their friends’ proposal.B.Their teachers’ encouragement.C.The influence from Suzanne Miller.D.The demand from the local hospital.30.How did Suzanne Miller feel according to his Facebook post?( )A.Moved and excited.B.Proud and satisfied.C.Grateful and delighted.D.Surprised and confused.31.Which is the most suitable title for the text?( )A.Kids Start a Lemonade Stand to Raise for CharityB.Mother Sells Lemonade Together with Her KidsC.A Lemonade Stand Was Started by Some KidsD.Selling Lemonade Is a New Way to Support CharityD “You’ll be blind by the time you’re twenty-five,” a doctor at Children’s Hospital predicted.“Your blood sugars are much too high.” It consumed me.No matter where I was or what I was doing, it was overhead like a dark cloud.It was impossible to imagine a world without sight. Painting was my passion.Losing myself in painting filled me with peace.Painting was my haven, the only place I could escape where those threatening words couldn’t reach me. As fate would have it, the first bout of blindness came when I was twenty-one.My worst dream had just come true.I couldn’t breathe.Then the tears spilled.“No! Not yet! It’s too soon.” Precisely three months after my twenty-fifth birthday, I had a massive hemorrhage (大出血) in my left eye, my good eye.For the next twenty years, vision came and went.I went through numerous eye surgeries in an attempt to keep my vision.But after one final operation, I lost the battle and all remaining vision. Desperate, I enrolled in a sixteen-week program for the blind and visually impaired (视力受损的).I learned mobility, personal adjustment and the use of a computer with adaptive software.A whole new world opened up to me through this program. “Window-Eyes are leading software for the blind,” my instructor told me.“They change components of the Windows operating system into speech.” “You mean I can use the Internet? E-mail? Microsoft with all its tools and features?” It’s amazing! Hope soared for the first time in years.“That’s right,” my instructor said.“By learning how to use hot keys to control the mouse, you can use Microsoft Access, Excel and Powerpoint.” For the next several years, I learned that when one door closes, another door opens.There are plenty of choices available for the blind and visually impaired through the gift of technology.Not only do I have a speaking computer, but I have a speaking watch, alarm clock, calculator and glucometer to independently test my blood levels.32.What was like a dark cloud over the author’s head?( )A.An awful accident. B.A horrible memory.C.A piece of bad news. D.A horrible experience.33.What brought a turning point to the author?( )A.A special course. B.A meaningful event.C.An inspiring speech. D.An important person.34.What does the underlined word “soared” in Paragraph 8 probably mean?( )A.Rose quickly. B.Fell gradually.C.Increased slowly. D.Disappeared suddenly.35.What does the author intend to tell us by writing the text?( )A.Everything is possible if we work hard.B.Try to find new opportunities in despair.C.Develop as many interests as possible.D.Keep strong in the face of life difficulties.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 If you want to improve your relationship with Mom or Dad, try listening to them, just like you would listen to a friend. Now, it may seem kind of strange to treat your parents as if they were normal people and all, but it’s worth trying.We’re always saying to our parents, “36.( )” But have you ever stopped to consider that maybe you don’t understand them? They have pressures, too, you know? While you’re worrying about your friends and your upcoming history test, they’re worrying about their bosses and how they’re going to pay for your education.Like you, sometimes they get offended at work and go in the restroom to cry.37.( ) Your mom may have too much work stress to just sit down and relax at night.Your dad may get laughed at by the neighbours because of the car he drives.They may have unfulfilled dreams they’ve had to sacrifice so that you can reach yours.38.( ) They laugh, they cry, they get their feelings hurt, and they don’t always have their act together, just like me and you. 39.( ) First, you’ll gain a greater respect for them.Second, if you take time to understand your parents, you’ll get your way much more often.If they feel that you understand them, they’ll be way more willing to listen to you, they’ll be more flexible, and they’ll trust you more. 40.( ) Start by asking them some questions.When’s the last time you asked your mom or dad, “How was your day today?” or “Tell me what you like and don’t like about your job” or “Is there anything I could do to help around the house?”A.You don’t understand me.B.Hey, parents are people, too.C.It’s important to get on well with your parents.D.So how can you better understand your parents?E.Jump into their shoes and think from their point of view.F.They have days when they don’t know how they will pay the bills.G.If you take time to listen to your parents, two incredible things will happen.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 Baltimore restaurant owner Steve Chu recently learned one of his longtime customers was losing her battle against a disease.The customer was 41 to go to his restaurant to have meals.Then Chu 42 to make a six-hour drive to Vermont to cook a meal in person. The woman’s daughter, Rina, 43 just how much the food from Chu’s restaurant meant to her mom.“I called my mom to see if she wanted me to bring anything special, and she 44 said,‘Steve Chu’s food,’” Rina said. Knowing that, Chu decided to do something.After confirming (确认) his 45 with Rina and his staff, Chu made the trip to Vermont.The next morning, Chu and his staff started to work 46 in the parking lot.They enjoyed what they did.The woman opened her door and saw Chu, and she was 47 to learn that he had travelled so far just to cook her a meal. Chu 48 his longtime customer the minute he set his eyes on her.While customers come and go, he says she’s made a lasting 49 , not only for the way she 50 his cooking, but also for her always 51 the staff. After they accomplished their task, Chu and his staff 52 an offer to stay for dinner and headed back to Baltimore — also refusing to take any 53 for their time and trouble (just charging for the meal).Knowing how 54 she was, the woman said Chu’s 55 moved her to tears.41.A.unable B.afraid C.ready D.welcome42.A.refused B.offered C.failed D.happened43.A.guessed B.doubted C.understood D.wondered44.A.immediately B.proudly C.frequently D.shyly45.A.challenges B.orders C.rules D.plans46.A.painfully B.cheerfully C.nervously D.bravely47.A.disappointed B.concerned C.amazed D.puzzled48.A.missed B.cured C.recalled D.recognised49.A.tradition B.impression C.background D.influence50.A.chose B.examined C.enjoyed D.changed51.A.praising B.developing C.admiring D.introducing52.A.put off B.made up C.tried out D.turned down53.A.lesson B.advice C.payment D.responsibility54.A.lucky B.calm C.positive D.careful55.A.honesty B.guidance C.trust D.generosity第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 The Potala Palace, located on the Red Hill in the northwest of Lhasa, the capital of the Xizang autonomous region, displays grand palace-style architecture. It was 56. (original) built by Songtsen Gampo for marrying Princess Bhrikuti, and Princess Wencheng, the niece of the powerful Chinese emperor Taizong of the Tang Dynasty.In the 17th century, the Palace 57. (rebuild) and then became one of the top ten famous ancient buildings in China. The building, with 58. total area of 410,000 square meters, including 130,000 sqm of floor area, is known as the “holy palace of the plateau”.Thirteen 59. (story) — containing 999 rooms — soar skywards for 115 meters from the top of Red Hill. The palace has a collection of countless treasures.In 1961, The Potala Palace was among the first buildings 60. (include) in a national list of key cultural relics conservation units 61. (list) by the State Council of the People’s Republic of China.In 1994, it was listed as a world cultural heritage.On 8 August, 1994, the maintenance of the Potala Palace was completed 62. the palace began to display its full charms from “the Roof of the World”. The Potala Palace is the 63. (high) ancient palace in the world and it is regarded as a defining symbol of the Xizang Autonomous Region in China.The Potala Palace 64. (stand) for centuries as a testament for brilliant ancient Chinese architecture.Hundreds of thousands of visitors come every year to pay respect to this grand palace and 65. it represents.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分) 假定你是李华,学校安排你下周末作为导游带领外籍教师Mr Smith去西安游玩。请你给Mr Smith写一封电子邮件,内容包括: 1.西安的地理位置; 2.西安的文化意义; 3.西安的旅游景点。注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式作答。Dear Smith,I am only too glad to take you to visit Xi’an.Please allow me to give you a brief introduction to it. I guarantee you will have a wonderful time in Xi’an.Best regards,Li Hua第二节(满分25分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Cold December wind passed right through my worn coat. I might have wished to be at home, but those days it wasn’t much warmer there than it was standing at the bus stop. Mama had written a letter to the electric company explaining that we were late paying our bill because my sister was ill and Daddy had been laid off, but the power was cut off anyway. That’s why we were on our way into town to pay the bill in person. I sat close to Buddy Earl for warmth on the bus when it finally showed up. The walk to the electric company office from the bus stop was only a couple of blocks, but it was a relief to get inside. After settling the bill Mama brought us over to Rich’s department store. There was Santa in a big wooden chair. “You two go talk to him,” she said. “Just don’t expect to get all you ask for.” Buddy Earl and I joined the line of children waiting, and Mama sat on a bench nearby. Then Santa started talking with us and asked us what we wanted. Santa reached in his pocket, pulled out a notepad and scribbled something with a pencil. “Is your mother with you two?” he asked. I pointed to the bench. “That’s our mama over there. She’s waiting for us to finish.” Santa lifted Buddy Earl off his knee. “Could you ask her to come and talk to me?” he said. Later, Mama and Santa talked for a few minutes. Santa took a couple more notes. Then Mama brought us home. We didn’t dare to ask about their private conversation. Christmas morning Mama and Daddy gathered us around our tree to give thanks for all we had. There were no toys from Santa under the tree. No presents at all, really. But that was okay, especially since we had electricity again. I felt pretty good as I took my seat at the kitchen table.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。 Suddenly, there was a knock at the door. Mama and Daddy looked at each other, and she unpacked the food from the box. 单元质量检测(三) THE ADMIRABLE第一部分1-5 CCABA 6-10 CACBC11-15 CABBB 16-20 CABAB听力原文:(Text 1)W:I have been waiting for you the whole day. Why didn’t you come to meet me?M:I thought you didn’t want to meet me. You said you were busy.(Text 2)M:Guess what the exam results were? It turned out that I came first!W:That’s great! I’m sure you couldn’t fall asleep last night.(Text 3)W:How is your new job in the computer company?M:It seemed promising, but I’m afraid I’m not a good salesman. I miss the days as a software engineer.(Text 4)W:San Francisco is to the north of Los Angeles, isn’t it?M:Yes, it is, and my hometown is just a little to the south of San Francisco.(Text 5)W:Do you have any idea about the news that our company will move?M:No, I haven’t heard about it. When are we going to move?(Text 6)W:Hello, is this Mr Smith’s office in the Chemistry Departments?M:Yes, it is.Can I help you?W:Yes, I am the mother of a student in his class. I want to talk with Mr Smith about my son’s performance. Is Mr Smith in?M:No. He’s having class at the moment.W:Do you know when I can reach him?M:He has office hours between one and three this afternoon. You can reach him after office hours.W:That’s fine. Thank you very much.(Text 7)W:Hi! John!M:Hi! Lucy!W:How are you doing?M:Fine. I was just wondering if you’d like to go climbing with Mike and me next Friday.W:Oh, what a pity! I was just invited to attend my cousin Kevin’s wedding ceremony next Friday.M:Wedding ceremonies are always great fun.W:But I will be free next Saturday. Shall we go climbing on that day?M:OK! And we can also have a picnic then.W:Great! I will bring some food and fruit.M:Let’s meet at 9:00 at the school gate.W:See you.(Text 8)W:Hello, Air China. How can I help you?M:Hello, I’d like to confirm my flight.W:May I have your flight number, please?M:Yes, it’s flight CA 175 leaving Beijing at 6:30 tomorrow afternoon.W:Oh, that’s the flight to Sydney. What’s your name, please?[WT][WT]M:Bond Smith.W:Let me see ... I’m sorry, Mr Smith, but I can’t find your name on the list.M:Why? I’m sure I’m flying to Melbourne, Australia on September 16th.W:Oh, that’s the day after tomorrow. Let me check again. Oh, yes, I found it.M:Thank goodness! What about the departure time?W:As scheduled. Please be at the airport at least one hour before departure. Bye-bye.(Text 9)W:We need a new television set.M:Do you have a particular model in mind?W:No, not really.M:Well, what about this one? It’s a very popular model. It’s only $495.W:It doesn’t have a very clear picture!M:What about this one? It’s a newer model, and the picture is clearer and brighter than the other ones.W:Yes, it is, but the screen’s a bit small. It is 25 inches. It’s larger than our broken TV, of course, but my husband wants one with a bigger screen.M:I see. Well, look at this one. It has a 29-inch screen. That’s the largest one we have. It’s the latest model.W:Yes, that’s a perfect size.M:It has the clearest and brightest picture of all.W:How much is it?M:It’s $695.W:It is too expensive.M:It’s the most expensive one of all. But of course it’s an excellent television set.(Text 10) Hello, everyone. Today our topic is charity. Do you know Oxfam? It is a non-government organisation with over 3,000 partners in around 100 countries. Oxfam was originally founded in Oxford in 1942. During World War Ⅱ, a group of people in Oxford, England, organised Oxfam to send money to Greece. When the war was over, they continued to give money, food and clothing to other countries in Europe. In the 1960s, Oxfam started working on long-term development in many countries. It aims to lift people out of hunger, poverty and disease. It wants to prevent problems instead of trying to solve them after they have occurred. However, it continues to provide food to the hungry, sick and homeless people around the world. Oxfam believes that all humans share one world with limited resources. Rich and poor countries depend on each other. Where does Oxfam get money? Ordinary people in developed countries give money. Oxfam also has small shops. They sell beautiful things that villagers in developing countries make. Oxfam receives millions of dollars every year.第二部分语篇解读:本文是一篇应用文。文章简要介绍了四项适合青少年参加的志愿者项目。21.C 细节理解题。根据第一、二项活动的介绍可知,这两项活动的食物都是来自捐赠,服务对象主要是无家可归者。22.C 细节理解题。根据第三项活动的介绍可知,Meals on Wheels这一项目主要是给老人和残疾人送餐,所以会开车是一个很大的优势。23.D 细节理解题。根据第四项活动的介绍可知,在Habitat for Humanity这项活动中,青少年可以学到多种技能。语篇解读:本文是一篇记叙文。Leonard Gigowski生前是一名普普通通的杂货商,可是,他去世后为自己的母校留下1,300万美元奖学金。24.A 细节理解题。根据第一段可知,Leonard Gigowski走向社会后从来没有忘记自己在母校度过的岁月,因此他经常回母校。25.C 推理判断题。根据Leonard Gigowski普通杂货商的身份以及第二段中Mary McIntosh说的话可以判断,她是非常吃惊的。26.C 推理判断题。根据第三段可知,Leonard Gigowski生活很充实,他喜欢养鸽子并非常精心地呵护它们。由此判断,他是非常细心且体贴的。27.D 标题归纳题。通读全文可知,文章主要讲述了Leonard Gigowski去世后为母校留下一笔奖学金的故事,所体现的主题是爱心奉献。因此D项为文章最佳标题。语篇解读:本文是一篇记叙文。在美国伊利诺斯州,一个小区里的几个孩子利用周末摆起柠檬汁小摊,他们把赚的三千多美元全部捐给了当地的一家医院。28.C 细节理解题。根据第二、三段可知,作者先表明一个观点:有时候即使是最微小的举动也会变成一件大事;然后作者列举孩子们摆柠檬汁小摊做慈善的例子来证明此观点。29.C 推理判断题。根据第四段可知,这些孩子们从事资金募集活动,完全是受到Suzanne Miller的影响。30.B 推理判断题。根据最后两段可知,对于孩子们的优秀表现,作为母亲应该是既满意又自豪的。31.A 标题归纳题。综合全文可知,本文主要讲述了美国一群孩子通过摆柠檬汁小摊赚钱来为当地医院捐款的故事。因此A项为文章最佳标题。语篇解读:本文是一篇记叙文。作者通过自己的亲身经历,告诉我们面对人生困境时应该发现新机会。32.C 细节理解题。根据第一、二段可知,医生的话(也就是一条坏消息)使作者遭受沉重的打击并成为挥之不去的阴影。33.A 细节理解题。根据第六段可知,作者在彻底丧失视力之后,参加了一个针对视力障碍者的课程,这个课程给作者开辟了一个全新的世界。34.A 词义猜测题。根据第八段可知,作者听到自己又可以使用电脑之后非常激动和吃惊,应该是希望“快速升起”。35.B 主旨大意题。综合全文可知,作者在遭受眼睛失明的打击之后并没有绝望和放弃,而是通过培养新技能重新享受人生。最后一段中的when one door closes, another door opens为画龙点睛之句。语篇解读:本文是一篇说明文。我们常常抱怨父母不理解我们,其实,父母也需要我们的理解。作者认为,相互理解的关键是沟通和交流。36.A 根据下句反问(但是你是否停下来考虑过你不理解自己的父母呢?)可知,A项符合语境。37.F 根据上下文可知,本段主要说明父母的种种艰辛和不易,因此F项符合语境。38.B 上下文都在描述我们的父母在现实生活中面临的各种艰难,因此B项符合语境。39.G 本段说明了聆听和理解父母带来的两个好处,因此G项适合作为本段的主旨概括句。40.D 下文具体说明我们应该如何与父母进行沟通和交流,因此D项符合语境。第三部分语篇解读:本文是一篇记叙文。一位慷慨的餐厅老板驾车六个小时,为生病的顾客做饭,以确保这位忠实的顾客能享受到她最喜欢的饭菜。41.A 根据上文中的was losing her battle against a disease可知,这位顾客不能去Chu的餐厅就餐了。42.B 根据第三段中的Knowing that, Chu decided to do something.可知,Chu主动驾车六个小时去Vermont给顾客做饭。43.C 根据下文内容及语境可知,Rina理解Chu的餐厅的饭菜对母亲的意义。44.A 根据语境可知,Rina的母亲立刻说到想要吃Chu的餐厅的饭菜。45.D 根据下文中的made the trip to Vermont可知,Chu和Rina及餐厅的员工确认了他的计划。46.B 根据下文They enjoyed what they did.可知,Chu和餐厅的员工开始愉快地在停车场做饭。47.C 根据下文中的he had travelled so far just to cook her a meal及语境可知,这位女士感到很惊喜。48.D 根据下文中的the minute he set his eyes on her及语境可知,Chu认出了他的顾客。49.B 根据下文内容可知,Chu认为这位女士留下了持久的印象。50.C 根据上文内容及语境可知,这位女士很喜欢Chu做的饭菜,而且总是称赞餐厅的员工。51.A 参见上题解析52.D 根据下文内容可知,他们拒绝了一起吃饭的邀请。53.C 根据上文内容及语境可知,他们没有因为他们付出的时间和遭受的麻烦而收取费用。54.A 根据上下文及语境可知,这位女士感到自己很幸运。55.D 根据上文内容可知,Chu的慷慨大方让这位女士感动地流下了眼泪。语篇解读:本文是一篇说明文。文章简要介绍了中国闻名于世界的十大古建筑之一——布达拉宫。56.originally 考查词形转换。本空后面是谓语动词built,因此这里应用副词来修饰它。57.was rebuilt 考查动词的时态、语态和主谓一致。本句时间状语为In the 17th century,且表示“布达拉宫被重建”,因此用一般过去时的被动语态。58.a 考查冠词。在说明某地的面积时,通常的说法是 ...is ... in area或 ...has an area of ...,因此这里应用不定冠词a。59.stories 考查名词复数。这里story表示“楼层”,是一个可数名词,根据语境可知应用复数形式。60.to be included 考查非谓语动词。“the first+名词”后面通常用动词不定式作后置定语,由于这里表示被动概念,因此用动词不定式的被动式。61.listed 考查非谓语动词。这里表示“被列入”,因此用过去分词作后置定语。62.and 考查连词。the maintenance of the Potala Palace was completed与the palace began to display its full charms from “the Roof of the World”是两个意义并列的分句,因此用并列连词and。63.highest 考查形容词的最高级。根据本空前的定冠词the与后面的介词短语in the world可知,这里应用形容词的最高级形式。64.has stood 考查动词的时态和主谓一致。本句时间状语为for centuries,根据语境可知应用现在完成时。65.what 考查宾语从句。本空前面的pay respect to是一个动词短语,and前的this grand palace是一个宾语,and后面的what it represents是一个宾语从句, what在从句中作宾语。第四部分第一节Dear Smith, I am only too glad to take you to visit Xi’an.Please allow me to give you a brief introduction to it. Located in north central China, Xi’an, called Chang’an in ancient times, is the provincial capital of Shaanxi Province. Known as the birthplace of Chinese civilization, Xi’an is the oldest of China’s Four Great Ancient Capitals, serving as the capital city of 13 dynasties for over 1,100 years.Undoubtedly, the history and cultural significance of Xi’an stretches through China’s ancient past and into its bright future. As one of the most well-known historical and cultural cities in China, Xi’an has numerous tourist attractions, such as the Terracotta Warriors and Horses, Ancient City Wall, Bell Tower, the Big Wild Goose Pagoda, and Shaanxi History Museum. I guarantee you will have a wonderful time in Xi’an.Best regards,Li Hua第二节 Suddenly, there was a knock at the door. Daddy opened it to a man I’d never seen before. He was holding a big box. “This is for you and your family,” he said, “Merry Christmas!” The man was gone before Daddy even had a chance to invite him in. Daddy put the box on the table and opened it up. Inside was an envelope and a lot of food! Daddy read the letter from the envelope,“May you be happy!” Mama and Daddy looked at each other, and she unpacked the food from the box. The first thing was a big can of pork and beans. Buddy Earl’s eyes went wide. “An angel came to our door today,” Mama said as she pulled out a big box of Sugar Crisp. With gratitude, we had a happy Christmas. Not long after the festival, Daddy was called back to work. My sister recovered from her illness. I even received a new coat, which was thicker than my old one and kept me warm.9 / 10(共92张PPT)单元质量检测(三)THE ADMIRABLE(满分150分,时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman mean?( )A. She won’t wait for the man.B. She didn’t have time to meet the man.C. She wanted to meet the man.2. What happened to the man?( )A. He couldn’t sleep well.B. He dreamed a good dream.C. He did well in the exam.3. What is the man?( )A. A salesman.B. A boss of a company.C. A software engineer.4. Where is the man’s hometown?( )A. To the north of San Francisco.B. To the south of San Francisco.C. To the north of Los Angeles.5. What are the two speakers talking about?( )A. The company’s moving.B. The woman’s company.C. Today’s news.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where’s Mr Smith now?( )A. At his house.B. In the office.C. In the classroom.7. Why does the woman call Mr Smith?( )A. To talk about her son’s performance.B. To talk about her performance.C. To ask some chemistry questions.听第7段材料,回答第8、9题。8. What will the two speakers do on next Saturday?( )A. Attend a wedding ceremony.B. Go to buy some food and fruit.C. Go climbing.9. Who is going to have a wedding ceremony?( )A. John. B. Kevin. C. Lucy.听第8段材料,回答第10至12题。10. What’s the man’s purpose for calling?( )A. To buy a ticket.B. To change his flight.C. To confirm his flight.11. Where is the man going?( )A. Beijing. B. Sydney. C. Melbourne.12. What day is it today?( )A. September 14th.B. September 15th.C. September 16th.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the relationship between the two speakers?( )A. Wife and husband.B. Customer and salesman.C. Mother and son.14. What is the price of the most expensive TV set?( )A. $495. B. $695. C. $795.15. Why does the woman want to buy a TV set?( )A. She doesn’t have one.B. Her TV is broken.C. She wants a brighter one.16. What does the woman think of the TV set with a 29-inch screen?( )A. It is too large.B. It doesn’t have a very clear picture.C. It is expensive.听第10段材料,回答第17至20题。17. When was Oxfam founded?( )A. In 1942. B. In 1924. C. In 1930.18. Whom did Oxfam send money to during World War Ⅱ?( )A. England.B. Greece.C. Sweden.19. What is the aim of Oxfam?( )A. To end hunger, poverty and disease.B. To save people in danger.C. To solve social problems that have occurred.20. Which is one of Oxfam’s ways to get money to donate?( )A. Collecting money in developing countries.B. Selling things from developing countries.C. Opening shops in villages in developing countries.听力原文:(Text 1)W:I have been waiting for you the whole day. Why didn’t you come tomeet me?M:I thought you didn’t want to meet me. You said you were busy.(Text 2)M:Guess what the exam results were? It turned out that I came first!W:That’s great! I’m sure you couldn’t fall asleep last night.(Text 3)W:How is your new job in the computer company?M:It seemed promising, but I’m afraid I’m not a good salesman. Imiss the days as a software engineer.(Text 4)W:San Francisco is to the north of Los Angeles, isn’t it?M:Yes, it is, and my hometown is just a little to the south of SanFrancisco.(Text 5)W:Do you have any idea about the news that our company will move?M:No, I haven’t heard about it. When are we going to move?(Text 6)W:Hello, is this Mr Smith’s office in the Chemistry Departments?M:Yes, it is.Can I help you?W:Yes, I am the mother of a student in his class. I want to talk with MrSmith about my son’s performance. Is Mr Smith in?M:No. He’s having class at the moment.W:Do you know when I can reach him?M:He has office hours between one and three this afternoon. You canreach him after office hours.W:That’s fine. Thank you very much.(Text 7)W:Hi! John!M:Hi! Lucy!W:How are you doing?M:Fine. I was just wondering if you’d like to go climbing with Mikeand me next Friday.W:Oh, what a pity! I was just invited to attend my cousin Kevin’swedding ceremony next Friday.M:Wedding ceremonies are always great fun.W:But I will be free next Saturday. Shall we go climbing on that day?M:OK! And we can also have a picnic then.W:Great! I will bring some food and fruit.M:Let’s meet at 9:00 at the school gate.W:See you.(Text 8)W:Hello, Air China. How can I help you?M:Hello, I’d like to confirm my flight.W:May I have your flight number, please?M:Yes, it’s flight CA 175 leaving Beijing at 6:30 tomorrowafternoon.W:Oh, that’s the flight to Sydney. What’s your name, please?M:Bond Smith.W:Let me see ... I’m sorry, Mr Smith, but I can’t find your nameon the list.M:Why? I’m sure I’m flying to Melbourne, Australia onSeptember 16th.W:Oh, that’s the day after tomorrow. Let me check again. Oh,yes, I found it.M:Thank goodness! What about the departure time?W:As scheduled. Please be at the airport at least one hour beforedeparture. Bye-bye.(Text 9)W:We need a new television set.M:Do you have a particular model in mind?W:No, not really.M:Well, what about this one? It’s a very popular model. It’s only$495.W:It doesn’t have a very clear picture!M:What about this one? It’s a newer model, and the picture isclearer and brighter than the other ones.W:Yes, it is, but the screen’s a bit small. It is 25 inches. It’slarger than our broken TV, of course, but my husband wants one with abigger screen.M:I see. Well, look at this one. It has a 29-inch screen. That’s thelargest one we have. It’s the latest model.W:Yes, that’s a perfect size.M:It has the clearest and brightest picture of all.W:How much is it?M:It’s $695.W:It is too expensive.M:It’s the most expensive one of all. But of course it’s an excellenttelevision set. (Text 10)Hello, everyone. Today our topic is charity. Do you knowOxfam? It is a non-government organisation with over 3,000 partners inaround 100 countries. Oxfam was originally founded in Oxford in 1942.During World War Ⅱ, a group of people in Oxford, England,organised Oxfam to send money to Greece. When the war was over, theycontinued to give money, food and clothing to other countries in Europe. In the 1960s, Oxfam started working on long-term development inmany countries. It aims to lift people out of hunger, poverty anddisease. It wants to prevent problems instead of trying to solve them afterthey have occurred. However, it continues to provide food to thehungry, sick and homeless people around the world. Oxfam believes that all humans share one world with limitedresources. Rich and poor countries depend on each other. Where does Oxfam get money? Ordinary people in developedcountries give money. Oxfam also has small shops. They sell beautifulthings that villagers in developing countries make. Oxfam receivesmillions of dollars every year.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVolunteering is a great way for teenagers to make a difference and meet new people.There are many different types of volunteer opportunities for teens available.Here are a few volunteer opportunities that you could encourage your teen to take up. Help a local food bank Food banks always welcome donations and new volunteers.Theyprovide perfect volunteering opportunities for those who are interested inhelping the homeless.Your teen would be involved in anything, frompreparing meals to working behind the scenes to repackage donated fooditems, serving food, and carrying boxes. Help at a soup kitchenA soup kitchen is one of the places where the hungry can get free oraffordable meals (usually soup and bread).Most soup kitchens runprimarily on donations and the generosity of people.As a soup kitchenvolunteer, your child may be made to clean the tables and utensils (餐具), help distribute food, cook food, and more. Volunteer for Meals on WheelsBy volunteering for Meals on Wheels, your teen will delivernutritious meals to the elderly or the disabled.It’s perfect for teens whohave just received their driving license and love any reason to get behindthe wheel! They can make a massive impact in a short amount oftime.Alternatively, your teen can also volunteer in their kitchen andprepare meals for delivery.With a simple gesture, your teen can bringmillions of smiles to people’s lives. Work with Habitat for HumanityHabitat for Humanity’s mission is to build or improve a place thatsomeone could call home.Besides helping the community, your teen willlearn valuable skills such as repairing, fundraising, painting, andbuilding.You can sign them up for long-term projects or a one-timeprogram.语篇解读:本文是一篇应用文。文章简要介绍了四项适合青少年参加的志愿者项目。语篇解读:本文是一篇应用文。文章简要介绍了四项适合青少年参加的志愿者项目。21. What do a local food bank and a soup kitchen have in common?( )A. The food available.B. The prices of food.C. The source of food.D. The location of stores.解析: 细节理解题。根据第一、二项活动的介绍可知,这两项活动的食物都是来自捐赠,服务对象主要是无家可归者。22. Who would be the most suitable for Meals on Wheels?( )A. Lucy who likes cooking.B. Linda who likes drawing.C. Jack who can drive a car.D. Peter who can play football.解析: 细节理解题。根据第三项活动的介绍可知,Meals onWheels这一项目主要是给老人和残疾人送餐,所以会开车是一个很大的优势。23. Which would you choose if you want to learn some skills?( )A. A local food bank.B. A local soup kitchen.C. Meals on Wheels.D. Habitat for Humanity.解析: 细节理解题。根据第四项活动的介绍可知,在Habitatfor Humanity这项活动中,青少年可以学到多种技能。B As a kid in Milwaukee, Leonard Gigowski took the 6:30 bus everymorning to get to St.Francis Minor Seminary, a Catholic high school thatlater became St.Thomas More High School.After some years in the Navy, Gigowski went on to become a butcher and a grocer.He never married — and he never forgot his life in St.Thomas More.Gigowski visited it regularly and sometimes would eat lunch with the students in the cafeteria.One time, he stood up and started singing the school cheer.His “kids”, as Gigowski called them, smiled and joined him.On his 90th birthday, in 2015, administrators (管理人员) arranged a surprise party for him.The kids sang “Happy Birthday”, and Gigowski led them in prayer. Three months later came the news: Leonard Gigowski had passedaway — and he’d left behind a $13 million scholarship fund forSt.Thomas More.“I nearly fell off my chair,” Mary McIntosh, theschool’s president, told the Milwaukee Journal Sentinel. Gigowski may have been humble, but he led a very full life.He wasa great ballroom dancer — he had a dance floor in the basement of hismodest suburban home.He also loved pigeon racing.He had a coop (笼子) in his yard and kept detailed records on each of his birds.“He toldme he loved being around God’s creatures and taking care of them,”says his friend Jeff Korpal. But the school was his passion.Larry Haskin, Gigowski’s friendand the lawyer who helped him set up the Leonard Gigowski CatholicEducation Foundation, says there was no doubt that Gigowski had savedhis money with the intention of donating as much as he could to thestudents of St.Thomas More.“He wanted to have the greatest impactpossible on future generations,” Haskin says.“He felt he owed hislong life to his education and deep faith, and he wanted to pass it on,”Korpal adds.语篇解读:本文是一篇记叙文。Leonard Gigowski生前是一名普普通通的杂货商,可是,他去世后为自己的母校留下1,300万美元奖学金。语篇解读:本文是一篇记叙文。Leonard Gigowski生前是一名普普通通的杂货商,可是,他去世后为自己的母校留下1,300万美元奖学金。24. Why did Leonard Gigowski often visit St.Thomas More?( )A. To remember his old days.B. To arrange a surprise party.C. To have lunch with students.D. To visit some administrators.解析: 细节理解题。根据第一段可知,Leonard Gigowski走向社会后从来没有忘记自己在母校度过的岁月,因此他经常回母校。25. How did Mary McIntosh feel when she heard the news?( )A. Very excited. B. Very satisfied.C. Very surprised. D. Very disappointed.解析: 推理判断题。根据Leonard Gigowski普通杂货商的身份以及第二段中Mary McIntosh说的话可以判断,她是非常吃惊的。26. What words can best describe Leonard Gigowski according toParagraph 3?( )A. Quiet and lonely.B. Strict and serious.C. Careful and caring.D. Humorous and outgoing.解析: 推理判断题。根据第三段可知,Leonard Gigowski生活很充实,他喜欢养鸽子并非常精心地呵护它们。由此判断,他是非常细心且体贴的。27. What would be the best title for this text?( )A. Money Makes a DifferenceB. Fame Came After His DeathC. Your Love Will Be RewardedD. Life Is About What You Give解析: 标题归纳题。通读全文可知,文章主要讲述了LeonardGigowski去世后为母校留下一笔奖学金的故事,所体现的主题是爱心奉献。因此D项为文章最佳标题。C You’re never too young to start being charitable.It doesn’t have tobe a grand gesture, just something as simple as a lemonade stand. But sometimes even the smallest gestures can end up becoming arather big deal.And one perfect example of this, is a neighbourhoodlemonade stand in Peoria, Illinois, which really took off. It started out when a group of neighbourhood kids in the Knollsneighbourhood got together in order to participate in a fundraiser to helpraise money for the St.Jude Children’s Research Hospital.The childrengot busy selling lemonade and other treats all throughout the weekend,and their hard work paid off.In total, they were able to make more than$3,500 for the good cause. But this charitable lemonade stand isn’t in its first year.In fact, ithas been several years in the making, all because of one mom’sactions.Suzanne Miller has been participating in charity races for thehospital for years, and because of her actions, her kids wanted to join inher fundraising.Hence the lemonade stand was started. As Miller shared with WMBD,“The first year we did it we raised$220, and we thought that was amazing.Each year, it got bigger andbigger.” But it’s not just the profits that have increased over the years, sohave the volunteers.This year, Miller’s kids were joined by herneighbour Leslie Rothan’s three kids in running the lemonade stand. Miller posted to Facebook,“The Lemonade Stand for St.Jude thatour neighbours hosted this weekend raised $3,515 and donated it to myrun goal.I CANNOT find the words to tell you how I feel.It’s absolutelyincredible to celebrate this way.” According to WMBD, Leslie Rothan added, “As a parent, itreally makes you filled with joy.It was their idea, obviously we wantedto support and encourage them to be as successful as possible, but itreally helped them to realise what they were doing and how that moneycould really help save children.”语篇解读:本文是一篇记叙文。在美国伊利诺斯州,一个小区里的几个孩子利用周末摆起柠檬汁小摊,他们把赚的三千多美元全部捐给了当地的一家医院。语篇解读:本文是一篇记叙文。在美国伊利诺斯州,一个小区里的几个孩子利用周末摆起柠檬汁小摊,他们把赚的三千多美元全部捐给了当地的一家医院。28. What does the author intend to show by giving the example of thekids?( )A. Young kids can be better volunteers.B. Charity should begin at a young age.C. Small acts of kindness make a big difference.D. A lemonade stand is a new choice for charity.解析: 细节理解题。根据第二、三段可知,作者先表明一个观点:有时候即使是最微小的举动也会变成一件大事;然后作者列举孩子们摆柠檬汁小摊做慈善的例子来证明此观点。29. What led to the kids’ participating in fundraising?( )A. Their friends’ proposal.B. Their teachers’ encouragement.C. The influence from Suzanne Miller.D. The demand from the local hospital.解析: 推理判断题。根据第四段可知,这些孩子们从事资金募集活动,完全是受到Suzanne Miller的影响。30. How did Suzanne Miller feel according to his Facebook post?( )A. Moved and excited.B. Proud and satisfied.C. Grateful and delighted.D. Surprised and confused.解析: 推理判断题。根据最后两段可知,对于孩子们的优秀表现,作为母亲应该是既满意又自豪的。31. Which is the most suitable title for the text?( )A. Kids Start a Lemonade Stand to Raise for CharityB. Mother Sells Lemonade Together with Her KidsC. A Lemonade Stand Was Started by Some KidsD. Selling Lemonade Is a New Way to Support Charity解析: 标题归纳题。综合全文可知,本文主要讲述了美国一群孩子通过摆柠檬汁小摊赚钱来为当地医院捐款的故事。因此A项为文章最佳标题。D “You’ll be blind by the time you’re twenty-five,” a doctor atChildren’s Hospital predicted.“Your blood sugars are much toohigh.” It consumed me.No matter where I was or what I was doing, it wasoverhead like a dark cloud.It was impossible to imagine a world withoutsight. Painting was my passion.Losing myself in painting filled me withpeace.Painting was my haven, the only place I could escape where thosethreatening words couldn’t reach me. As fate would have it, the first bout of blindness came when I wastwenty-one.My worst dream had just come true.I couldn’t breathe.Thenthe tears spilled.“No! Not yet! It’s too soon.” Precisely three months after my twenty-fifth birthday, I had amassive hemorrhage (大出血) in my left eye, my good eye.For thenext twenty years, vision came and went.I went through numerous eyesurgeries in an attempt to keep my vision.But after one final operation, Ilost the battle and all remaining vision. Desperate, I enrolled in a sixteen-week program for the blind andvisually impaired (视力受损的).I learned mobility, personaladjustment and the use of a computer with adaptive software.A whole newworld opened up to me through this program. “Window-Eyes are leading software for the blind,” my instructortold me.“They change components of the Windows operating system intospeech.” “You mean I can use the Internet? E-mail? Microsoft with all itstools and features?” It’s amazing! Hope soared for the first time inyears.“That’s right,” my instructor said.“By learning how to usehot keys to control the mouse, you can use Microsoft Access, Excel andPowerpoint.” For the next several years, I learned that when one door closes,another door opens.There are plenty of choices available for the blind andvisually impaired through the gift of technology.Not only do I have aspeaking computer, but I have a speaking watch, alarm clock,calculator and glucometer to independently test my blood levels.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者通过自己的亲身经历,告诉我们面对人生困境时应该发现新机会。语篇解读:本文是一篇记叙文。作者通过自己的亲身经历,告诉我们面对人生困境时应该发现新机会。32. What was like a dark cloud over the author’s head?( )A. An awful accident.B. A horrible memory.C. A piece of bad news.D. A horrible experience.解析: 细节理解题。根据第一、二段可知,医生的话(也就是一条坏消息)使作者遭受沉重的打击并成为挥之不去的阴影。33. What brought a turning point to the author?( )A. A special course.B. A meaningful event.C. An inspiring speech.D. An important person.解析: 细节理解题。根据第六段可知,作者在彻底丧失视力之后,参加了一个针对视力障碍者的课程,这个课程给作者开辟了一个全新的世界。34. What does the underlined word “soared” in Paragraph 8 probablymean?( )A. Rose quickly.B. Fell gradually.C. Increased slowly.D. Disappeared suddenly.解析: 词义猜测题。根据第八段可知,作者听到自己又可以使用电脑之后非常激动和吃惊,应该是希望“快速升起”。35. What does the author intend to tell us by writing the text?( )A. Everything is possible if we work hard.B. Try to find new opportunities in despair.C. Develop as many interests as possible.D. Keep strong in the face of life difficulties.解析: 主旨大意题。综合全文可知,作者在遭受眼睛失明的打击之后并没有绝望和放弃,而是通过培养新技能重新享受人生。最后一段中的when one door closes, another door opens为画龙点睛之句。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 If you want to improve your relationship with Mom or Dad, trylistening to them, just like you would listen to a friend. Now, it may seem kind of strange to treat your parents as if theywere normal people and all, but it’s worth trying.We’re alwayssaying to our parents, “36.( )” But have you ever stopped toconsider that maybe you don’t understand them? They have pressures, too, you know? While you’re worryingabout your friends and your upcoming history test, they’re worryingabout their bosses and how they’re going to pay for your education.Likeyou, sometimes they get offended at work and go in the restroom tocry.37.( ) Your mom may have too much work stress to just sitdown and relax at night.Your dad may get laughed at by the neighboursbecause of the car he drives.They may have unfulfilled dreams they’vehad to sacrifice so that you can reach yours.38.( ) They laugh,they cry, they get their feelings hurt, and they don’t always have theiract together, just like me and you. 39. ( ) First, you’ll gain a greater respect forthem.Second, if you take time to understand your parents, you’ll getyour way much more often.If they feel that you understand them,they’ll be way more willing to listen to you, they’ll be moreflexible, and they’ll trust you more. 40. ( ) Start by asking them some questions.When’s the lasttime you asked your mom or dad, “How was your day today?” or“Tell me what you like and don’t like about your job” or “Is thereanything I could do to help around the house?”A. You don’t understand me.B. Hey, parents are people, too.C. It’s important to get on well with your parents.D. So how can you better understand your parents?E. Jump into their shoes and think from their point of view.F. They have days when they don’t know how they will pay the bills.G. If you take time to listen to your parents, two incredible things willhappen.语篇解读:本文是一篇说明文。我们常常抱怨父母不理解我们,其实,父母也需要我们的理解。作者认为,相互理解的关键是沟通和交流。36. A 根据下句反问(但是你是否停下来考虑过你不理解自己的父母呢?)可知,A项符合语境。37. F 根据上下文可知,本段主要说明父母的种种艰辛和不易,因此F项符合语境。38. B 上下文都在描述我们的父母在现实生活中面临的各种艰难,因此B项符合语境。语篇解读:本文是一篇说明文。我们常常抱怨父母不理解我们,其实,父母也需要我们的理解。作者认为,相互理解的关键是沟通和交流。39. G 本段说明了聆听和理解父母带来的两个好处,因此G项适合作为本段的主旨概括句。40. D 下文具体说明我们应该如何与父母进行沟通和交流,因此D项符合语境。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 Baltimore restaurant owner Steve Chu recently learned one of hislongtime customers was losing her battle against a disease.The customerwas 41 to go to his restaurant to have meals.Then Chu 42 tomake a six-hour drive to Vermont to cook a meal in person. The woman’s daughter, Rina, 43 just how much the foodfrom Chu’s restaurant meant to her mom.“I called my mom to see ifshe wanted me to bring anything special, and she 44 said,‘SteveChu’s food,’” Rina said. Knowing that, Chu decided to do something.After confirming (确认) his 45 with Rina and his staff, Chu made the trip to Vermont.The next morning, Chu and his staff started to work 46 in the parking lot.They enjoyed what they did.The woman opened her door and saw Chu, and she was 47 to learn that he had travelled so far just to cook her a meal. Chu 48 his longtime customer the minute he set his eyes onher.While customers come and go, he says she’s made alasting 49 , not only for the way she 50 his cooking, but alsofor her always 51 the staff. After they accomplished their task, Chu and his staff 52 anoffer to stay for dinner and headed back to Baltimore — also refusing totake any 53 for their time and trouble (just charging for themeal).Knowing how 54 she was, the woman said Chu’s 55 moved her to tears.语篇解读:本文是一篇记叙文。一位慷慨的餐厅老板驾车六个小时,为生病的顾客做饭,以确保这位忠实的顾客能享受到她最喜欢的饭菜。41. A. unable B. afraidC. ready D. welcome语篇解读:本文是一篇记叙文。一位慷慨的餐厅老板驾车六个小时,为生病的顾客做饭,以确保这位忠实的顾客能享受到她最喜欢的饭菜。解析: 根据上文中的was losing her battle against a disease可知,这位顾客不能去Chu的餐厅就餐了。42. A. refused B. offeredC. failed D. happened解析: 根据第三段中的Knowing that, Chu decided to dosomething.可知,Chu主动驾车六个小时去Vermont给顾客做饭。43. A. guessed B. doubtedC. understood D. wondered解析: 根据下文内容及语境可知,Rina理解Chu的餐厅的饭菜对母亲的意义。44. A. immediately B. proudlyC. frequently D. shyly解析: 根据语境可知,Rina的母亲立刻说到想要吃Chu的餐厅的饭菜。45. A. challenges B. ordersC. rules D. plans解析: 根据下文中的made the trip to Vermont可知,Chu和Rina及餐厅的员工确认了他的计划。46. A. painfully B. cheerfullyC. nervously D. bravely解析: 根据下文They enjoyed what they did.可知,Chu和餐厅的员工开始愉快地在停车场做饭。47. A. disappointed B. concernedC. amazed D. puzzled解析: 根据下文中的he had travelled so far just to cook her ameal及语境可知,这位女士感到很惊喜。48. A. missed B. curedC. recalled D. recognised解析: 根据下文中的the minute he set his eyes on her及语境可知,Chu认出了他的顾客。49. A. tradition B. impressionC. background D. influence解析: 根据下文内容可知,Chu认为这位女士留下了持久的印象。50. A. chose B. examinedC. enjoyed D. changed解析: 根据上文内容及语境可知,这位女士很喜欢Chu做的饭菜,而且总是称赞餐厅的员工。51. A. praising B. developingC. admiring D. introducing解析: 参见上题解析52. A. put off B. made upC. tried out D. turned down解析: 根据下文内容可知,他们拒绝了一起吃饭的邀请。53. A. lesson B. adviceC. payment D. responsibility解析: 根据上文内容及语境可知,他们没有因为他们付出的时间和遭受的麻烦而收取费用。54. A. lucky B. calmC. positive D. careful解析: 根据上下文及语境可知,这位女士感到自己很幸运。55. A. honesty B. guidanceC. trust D. generosity解析: 根据上文内容可知,Chu的慷慨大方让这位女士感动地流下了眼泪。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 The Potala Palace, located on the Red Hill in the northwest ofLhasa, the capital of the Xizang autonomous region, displays grandpalace-style architecture. It was 56. (original) built by Songtsen Gampo formarrying Princess Bhrikuti, and Princess Wencheng, the niece of thepowerful Chinese emperor Taizong of the Tang Dynasty.In the 17thcentury, the Palace 57. (rebuild) and then became oneof the top ten famous ancient buildings in China. The building, with 58. total area of 410,000 squaremeters, including 130,000 sqm of floor area, is known as the “holypalace of the plateau”.Thirteen 59. (story) —containing 999 rooms — soar skywards for 115 meters from the top of RedHill. The palace has a collection of countless treasures.In 1961, ThePotala Palace was among the first buildings 60. (include) in a national list of key cultural relics conservation units 61. (list) by the State Council of the People’s Republic of China.In 1994, it was listed as a world cultural heritage.On 8 August, 1994, the maintenance of the Potala Palace was completed 62. the palace began to display its full charms from “the Roof of the World”. The Potala Palace is the 63. (high) ancient palacein the world and it is regarded as a defining symbol of the XizangAutonomous Region in China.The Potala Palace 64. (stand) for centuries as a testament for brilliant ancient Chinese architecture.Hundreds of thousands of visitors come every year to pay respect to this grand palace and 65. it represents.语篇解读:本文是一篇说明文。文章简要介绍了中国闻名于世界的十大古建筑之一——布达拉宫。语篇解读:本文是一篇说明文。文章简要介绍了中国闻名于世界的十大古建筑之一——布达拉宫。56. originally 考查词形转换。本空后面是谓语动词built,因此这里应用副词来修饰它。57. was rebuilt 考查动词的时态、语态和主谓一致。本句时间状语为In the 17th century,且表示“布达拉宫被重建”,因此用一般过去时的被动语态。58. a 考查冠词。在说明某地的面积时,通常的说法是 ...is ... inarea或 ...has an area of ...,因此这里应用不定冠词a。59. stories 考查名词复数。这里story表示“楼层”,是一个可数名词,根据语境可知应用复数形式。60. to be included 考查非谓语动词。“the first+名词”后面通常用动词不定式作后置定语,由于这里表示被动概念,因此用动词不定式的被动式。61. listed 考查非谓语动词。这里表示“被列入”,因此用过去分词作后置定语。62. and 考查连词。the maintenance of the Potala Palace was completed与the palace began to display its full charms from “the Roof of theWorld”是两个意义并列的分句,因此用并列连词and。63. highest 考查形容词的最高级。根据本空前的定冠词the与后面的介词短语in the world可知,这里应用形容词的最高级形式。64. has stood 考查动词的时态和主谓一致。本句时间状语为forcenturies,根据语境可知应用现在完成时。65. what 考查宾语从句。本空前面的pay respect to是一个动词短语,and前的this grand palace是一个宾语,and后面的what it represents是一个宾语从句, what在从句中作宾语。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分) 假定你是李华,学校安排你下周末作为导游带领外籍教师MrSmith去西安游玩。请你给Mr Smith写一封电子邮件,内容包括: 1. 西安的地理位置; 2. 西安的文化意义; 3. 西安的旅游景点。注意:1.写作词数应为80左右;2. 请按如下格式作答。Dear Smith, I am only too glad to take you to visit Xi’an.Please allow me togive you a brief introduction to it. I guarantee you will have a wonderful time in Xi’an.Best regards,Li Hua 参考范文:Dear Smith, I am only too glad to take you to visit Xi’an.Please allow me to giveyou a brief introduction to it. Located in north central China, Xi’an, called Chang’an inancient times, is the provincial capital of Shaanxi Province. Known as the birthplace of Chinese civilization, Xi’an is theoldest of China’s Four Great Ancient Capitals, serving as the capitalcity of 13 dynasties for over 1,100 years.Undoubtedly, the history andcultural significance of Xi’an stretches through China’s ancient past andinto its bright future. As one of the most well-known historical and cultural cities inChina, Xi’an has numerous tourist attractions, such as the TerracottaWarriors and Horses, Ancient City Wall, Bell Tower, the Big WildGoose Pagoda, and Shaanxi History Museum. I guarantee you will have a wonderful time in Xi’an.Best regards,Li Hua第二节(满分25分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Cold December wind passed right through my worn coat. I mighthave wished to be at home, but those days it wasn’t much warmer therethan it was standing at the bus stop. Mama had written a letter to theelectric company explaining that we were late paying our bill because mysister was ill and Daddy had been laid off, but the power was cut offanyway. That’s why we were on our way into town to pay the bill inperson. I sat close to Buddy Earl for warmth on the bus when it finallyshowed up. The walk to the electric company office from the bus stop wasonly a couple of blocks, but it was a relief to get inside. After settling the bill Mama brought us over to Rich’s departmentstore. There was Santa in a big wooden chair. “You two go talk tohim,” she said. “Just don’t expect to get all you ask for.” BuddyEarl and I joined the line of children waiting, and Mama sat on a benchnearby. Then Santa started talking with us and asked us what we wanted.Santa reached in his pocket, pulled out a notepad and scribbledsomething with a pencil. “Is your mother with you two?” he asked. Ipointed to the bench. “That’s our mama over there. She’s waiting forus to finish.” Santa lifted Buddy Earl off his knee. “Could you ask herto come and talk to me?” he said. Later, Mama and Santa talked for a few minutes. Santa took acouple more notes. Then Mama brought us home. We didn’t dare to askabout their private conversation. Christmas morning Mama and Daddygathered us around our tree to give thanks for all we had. There were notoys from Santa under the tree. No presents at all, really. But that wasokay, especially since we had electricity again. I felt pretty good as Itook my seat at the kitchen table.注意:1.续写词数应为150左右;2. 请按如下格式作答。 Suddenly, there was a knock at the door. Mama and Daddy looked at each other, and she unpacked thefood from the box. 参考范文: Suddenly, there was a knock at the door. Daddy opened it to a manI’d never seen before. He was holding a big box. “This is for you andyour family,” he said, “Merry Christmas!” The man was gonebefore Daddy even had a chance to invite him in. Daddy put the box onthe table and opened it up. Inside was an envelope and a lot of food!Daddy read the letter from the envelope,“May you be happy!” Mama and Daddy looked at each other, and she unpacked the foodfrom the box. The first thing was a big can of pork and beans. BuddyEarl’s eyes went wide. “An angel came to our door today,” Mamasaid as she pulled out a big box of Sugar Crisp. With gratitude, we had ahappy Christmas. Not long after the festival, Daddy was called back towork. My sister recovered from her illness. I even received a new coat,which was thicker than my old one and kept me warm.谢谢观看! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 单元质量检测(三) THE ADMIRABLE.docx 单元质量检测(三) THE ADMIRABLE.pptx