【精准提分】第3讲 阅读理解2025秋 人教精通版 六年级上学期英语期中真题分类汇编(含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

【精准提分】第3讲 阅读理解2025秋 人教精通版 六年级上学期英语期中真题分类汇编(含答案)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
第3讲 阅读理解【精准提分】2025秋 人教精通版 六年级上学期英语期中真题分类汇编
阅读短文,选择正确答案。
Kate is a lazy girl. She doesn’t study hard, and she doesn’t help her mother with housework, either.
“What are you going to be when you grow up, Kate ” her mother asks. “You’re too lazy. No job will fit you.”
“But I know one,” says the girl. “I’m going to be Father Christmas.”
“You want to be Father Christmas ” her mother is surprised. “But why ”
“Because he works only one day in a whole year.”
1.Kate is a _________ girl. ( )
A.lazy B.good C.pretty
2.Kate’s mother thinks _________. ( )
A.Kate can find a good job B.Kate can’t find any job C.Kate isn’t lazy
3.Kate wants to be _________. ( )
A.a teacher B.Father Christmas C.a writer
4.Kate wants to do that job because _________. ( )
A.that job fits her
B.she likes Father Christmas very much
C.she can work only one day in a whole year
5.When is Christmas ( )
A.It’s on the 4th Thursday of November.
B.It’s on December 25th.
C.It’s on September 10th.
阅读短文,选择正确答案。
It’s Tom’s birthday today. His mother wants to have a birthday party for him. First she goes shopping. She buys some food and drinks for the party. She also buys a new camera for Tom because his hobby is taking photos. Then she goes home. She makes a big chocolate cake. It’s star-shaped. Look! There are eleven small candles on the cake. Tom would like to eat the cake with his friends. It’s five o’clock in the afternoon. The party begins! They will have a wonderful birthday party.
6.It’s _______ birthday today. ( )
A.Tom’s B.Tom’s mother’s C.Tom’s friend’s
7.Tom’s hobby is _______. ( )
A.going swimming B.collecting stamps C.taking photos
8.Tom’s mother makes a _______ cake. ( )
A.fruit B.star-shaped C.heart-shaped
9.Tom is_______ years old today. ( )
A.10 B.11 C.12
10.The party begins at_______. ( )
A.5:00 pm B.5:00 am C.6:00 pm
Jane often gets to school early. She likes to talk to her friends before class. After school, she doesn’t go home early. She goes to all kinds of pet shops. She likes to see the dogs. One little brown dog plays in the window of a pet shop. Jane likes it, and she stands there for about an hour every day. One day, her father and mother ask why she is late. She tells them about the brown dog in the shop. Today is Jane’s birthday. After school she goes to shop to see the lovely dog. But it’s not there. She feels unhappy. She runs home. Her mother gives her a big birthday cake and tells her that her father is going to give her a birthday surprise. Father takes her to the garden. There sits the brown dog. It’s really a happy surprise.
11.Jane goes to school early ___________. ( )
A.to see the dogs
B.to say something to her friends
C.to visit her friends
D.to play games with her friends
12.Jane doesn’t go back home early. She ___________. ( )
A.plays with her friends
B.doesn’t like her family
C.does her homework in school
D.goes to pet shops
13.The little brown dog is lovely. Jane often ___________. ( )
A.plays with it in the street
B.plays with it in the shop window
C.stands beside it in the shop window
D.goes to see it
14.Jane is very happy because ___________. ( )
A.it’s her birthday
B.she comes home early
C.she has the little brown dog at home now
D.she is a surprise
15.Jane tells her parents ___________. ( )
A.she’s going to buy the dog
B.she loves the little dog
C.she’s going to take the dog home
D.she wants for a birthday present
My name is Betty. I live in China. I study in Shanghai No.6 Primary School. Today is my birthday. On my birthday, I often get up at 7:30. I buy a lot of food with my mother in the supermarket. Usually I have a good time on my birthday. In the afternoon, my family and I go and see a film. Then we go home. And we have a birthday party at 6:00 in the evening. At the party, we play games and eat a big birthday cake. I am so happy.
16.When is Betty’s birthday ( )
A.Today. B.Tomorrow. C.Yesterday.
17.A supermarket is a ______. ( )
A.shop B.school C.home
18.Is Betty happy on her birthday ( )
A.No, she isn’t. B.Yes, she is. C.We don’t know.
19.What do they do at the party ( )
A.They see a film. B.They buy food. C.They play games.
20.Do they eat a big birthday cake ( )
A.Yes, they do. B.No, they don’t. C.We don’t know.
Lucy is twelve and she is a student in Primary Six. She's from London. She usually gets up at 7: 30. She has breakfast at 8: 00, and then she goes to school. After school, she often plays with her friends. Her father is a teacher. He teaches science.
He goes to work early and gets home late. He goes to work by bus. Lucy and her father like walking. So every weekend they go to the park and go for a walk near the lake.
21.Where does Lucy come from ( )
A.Beijing. B.London. C.New York.
22.What time does Lucy get up ( )
A.At 6: 30. B.At 7: 30. C.At 8: 00.
23.What does Lucy's father do ( )
A.Her father is a teacher and teaches English. B.Her father is a worker.
C.Her father is a teacher and teaches science.
24.How does Lucy's father go to work ( )
A.He goes to work on foot. B.He goes to work by car.
C.He takes a bus to work.
25.Does Lucy like walking ( )
A.Yes, she does. B.No, she doesn't. C.I don't know.
A train stops at a station. A young man wants to come out, but it is raining (雨). A boy is standing under a big umbrella. The young man says to the boy. "Can you go and get us two hamburgers, one for you and one for me Here are two dollars (美元)."
After some time, the boy is back. He is eating a hamburger. "Where is my hamburger " asks the young man. "Oh, there is only one hamburger left (剩下). So I'm eating mine. Here is your dollar."
26.Where is the young man ( )
A.At a station. B.Under a big umbrella. C.On the train.
27.What does the young man want to buy ( )
A.Umbrella. B.Hamburgers. C.Dollars.
28.Who helps the young man ( )
A.A boy. B.A man. C.Nobody.
29. Does the young man get a hamburger ( )
A.No, he doesn't. B.Yes, he does. C.No, he does.
30.Is the boy clever (聪明的) ( )
A.Yes, he isn't. B.Yes, he is. C.No, I'm not.
外国小朋友向Carl介绍了圣诞节,请你读一读,选择正确的选项。
Christmas Day is coming. Children are very happy. On Christmas Eve, the night of December 24th, children always put a stocking(长筒女袜) at the end of their beds before they go to bed. Their parents usually tell them that Father Christmas will come during the night.
Father Christmas is a very kind old man. He always wears(穿) a red coat. He climbs(爬) down the chimney(烟囱)into the fireplace(壁炉). He brings the children presents, and he usually puts them into the stockings.
Of course, Father Christmas isn't real. In Peter and Mary's house, “Father Christmas” is really Mr Green. Mr Green doesn't climb the chimney. He waits until(直到) the children fall asleep. Then he quietly goes into their bedroom and fills their stockings with small presents. When they were very young, Mr Green sometimes wore(穿) a red coat. But he doesn't do that now. The children are no longer(不再) young, and they know who “ Father Christmas” really is. But they still put their stockings at the end of their beds.
31.Christmas Eve is ________. (  )
A.the night of Christmas Day B.Christmas Day
C.the evening of Christmas Day D.the night before Christmas Day
32.Father Christmas comes into the house through the ________. (  )
A.chimney B.back door C.front door D.window
33.Father Christmas often puts presents ________. (  )
A.into children's hats B.into children's stockings
C.under children's beds D.into children's shoes
34.When the children were very young, ________. (  )
A.they didn't know who Father Christmas was
B.they knew that Father Christmas wasn't real
C.they thought their father was Father Christmas
D.they knew who put the presents into their stockings
35.When the children are older, they ________. (  )
A.know that Father Christmas is real
B.ask their mother to fill their stockings with presents
C.know that Father Christmas is really their father
D.know that Father Christmas is really their friend
阅读理解,判断正(T)误(F)。
My name is Betty. I live in China. I study in Shanghai No. 5 Primary School. Tomorrow is my birthday. On my birthday, I often get up at 7:30. I buy a lot of food with my mother in the supermarket. In the afternoon, my family and I go and see a film. I have a birthday party at 8:00 in the evening. At the party, I play games and eat a big birthday cake with my friends. I am so happy on my birthday.
36.Today is Betty’s birthday. ( )
37.Betty often gets up at 7:30 on her birthday. ( )
38.Betty sees a film with her friends on her birthday. ( )
39.Betty’s birthday party begins at 6:00 in the afternoon. ( )
40.Betty is happy on her birthday. ( )
阅读短文,判断下列句子与文章内容是(T)否(F)相符。
There are four people in my family. They are my father, my mother, my brother and me. I often get up at 6:00 am. My father and my mother get up at 5:30 am. We have breakfast at 6:30 am. I go to school by bus. I often play football after school. We often go on a trip on summer holidays.
41.There are four people in my family. ( )
42.I often gel up at 5:00 am. ( )
43.My mother gets up at 5:30 am. ( )
44.I often play basketball after school. ( )
45.We often go on a trip on summer holidays. ( )
阅读理解。
Mr Kent is a science teacher. His hobby is bird-watching. Mr Kent wants people to care more about birds.
In a science lesson, Mr Kent takes his class to a big field. Birds are looking for food.
He asks his students, “What will birds eat in winter Can birds find food to eat ”
Many birds fly to another place in winter. Red-crowned cranes will fly from Heilongjiang to Jiangsu every winter. They fly together in small groups. They often fly at night.
Mr Kent’s students are very interested in birds. In winter, his students give birds seeds to eat.
They like bird-watching.
46.根据短文内容判断正(T)误(F)。
(1) Mr Kent’s hobby is bird-watching. ( )
(2) Many birds will fly to another place every summer. ( )
(3) Red-crowned cranes often fly in the daytime. ( )
47.根据短文内容选择正确答案。
(1) How do the birds fly in the sky ( )
A.They fly in pairs. B.They fly alone. C. They fly in groups.
(2) What does Mr Kent want people to do ( )
A.He wants people to feed birds at home.
B.He wants people to care more about birds.
C. He wants people to learn Chinese.
阅读短文,根据首字母提示补全句子。
Today is Lisa’s birthday. Peter, Gao Wei and Kate all come to Lisa’s home. They come to celebrate Lisa’s birthday. They give two gifts to Lisa. Lisa likes the gifts very much, so Lisa feels very happy. The birthday party begins. First, they light the candles on the cake and sing the birthday song. Lisa closes her eyes, makes a wish and blows out the candles. After that, Lisa cuts the cake and gives everyone a piece of cake. They enjoy themselves at the party.
48.Peter, Gao Wei and Kate a come to celebrate Lisa’s birthday.
49.They g two gifts to Lisa and Lisa f very happy.
50.Everyone h a piece of cake.
51.They e themselves at the party.
阅读短文,补全信息。
Hi, I’m Nick! My birthday is on September 16th. I’m 17. I like writing songs, playing baseball and collecting baseball cards. I like eating steak(牛排). I like blue.
Hi, I’m Kevin! My birthday is on November 5th. I’m 22. I like playing the guitar and bowling. I like eating sushi(寿司). I like green.
Hi, I’m Joe! My birthday is on August 15th. I’m 20. I like playing the piano, jogging(慢跑), and swimming. I like eating chicken sandwiches. I like blue.
Name Birthday Hobbies Favorite food Favorite color
Nick 52 writing songs, playing baseball and collecting baseball cards steak 53
54 November 5th 55 sushi green
Joe August 15th 56 57 blue
任务型阅读。
Jack is twelve. He studies in Tianjin Primary School. Jane is his best friend. But Jane studies in Grade Six of Beijing Primary School. Jane is twelve, too. They like to buy new toys after school. Jack likes collecting toy cars and Jane likes playing with dolls. There is a toy shop near Jack’s school. Look, there is a new toy car in the toy shop. He wants to buy it. He is paying for the toy car. Jack gives the seller one hundred yuan, and the seller gives thirty-six yuan back to him. He looks very happy.
58.阅读短文,完成表格。
Name Age School Hobby
Jack
Jane
59.阅读短文,回答下列问题。
(1) Who is Jack’s best friend
(2) What does Jack buy
(3) How much is Jack’s new toy car
阅读短文,回答问题。
This is Jack’s day. He is very busy.
Time Activities
6:00 am—7:30 am get up, have breakfast, go to school
8:10 am—11:45 am have Chinese, maths and English
12:00 noon have lunch
1:30 pm—3:45 pm have music and art
3:50 pm—7:00 pm go home, do homework and have dinner
18:00 pm—10:00 pm Watch TV and go to bed
60.How many lessons does Jack have in the morning What are they
61.Does Jack have art in the morning
62.Does Jack watch TV at 10:30 in the evening
63.When does Jack have lunch
64.Does Jack have English in the afternoon
Our English teacher, Mr Han, is a good teacher. He is always happy to help everyone in our class. Today, Li Tong has a bad cold. Mr Han takes her to the hospital, and tells her not to worry about her lessons. Mr Han asks five students to help with her lessons. He often tells us to help each other. We all love him.
65.Is Mr Han a good teacher
66.Who is ill today
67.Where does Mr Han take Li Tong
68.Who will help Li Tong with her lessons
69.Why do we all love Mr Han
《第3讲 阅读理解【精准提分】2025秋 人教精通版 六年级上学期英语期中真题分类汇编》参考答案
1.A 2.B 3.B 4.C 5.B
【导语】本文讲述了凯特不喜欢学习和做家务,想成为圣诞老人的故事。
1.句意:凯特是一个________女孩。A懒惰的,B好的,C漂亮的。根据“Kate is a lazy girl.”可知凯特是懒惰的,故选A。
2.句意:凯特的妈妈认为________。A凯特能找到一份好工作,B凯特找不到工作,C凯特不懒惰。根据“No job will fit you.”可知凯特的妈妈认为她找不到工作,故选B。
3.句意:凯特想成为________。A一名老师,B圣诞老人,C一名作家。根据“I’m going to be Father Christmas.”可知凯特想成为圣诞老人,故选B。
4.句意:凯特想做这份工作的原因是________。A这份工作适合她,B她非常喜欢圣诞老人,C她一年只工作一天。根据“Because he works only one day in a whole year.”可知她想一年只工作一天,故选C。
5.句意:圣诞节在什么时候?A在11月的第四个星期四,B在12月25日,C在9月10日。根据常识可知,圣诞节在12月25日,故选B。
6.A 7.C 8.B 9.B 10.A
【导语】本文讲述的是汤姆的妈妈为汤姆的生日做准备。
6.句意:今天是________生日。A汤姆的,B汤姆的妈妈的,C汤姆的朋友的。根据“It’s Tom’s birthday today.”可知是Tom的生日,故选A。
7.句意:汤姆的爱好是_________。A去游泳,B收集邮票,C拍照。根据“She also buys a new camera for Tom because his hobby is taking photos.”可知Tom的爱好是拍照,故选C。
8.句意:汤姆的妈妈做了一个________蛋糕。A水果,B星形,C心形。根据“She makes a big chocolate cake. It’s star-shaped.”可知妈妈要做一个星型蛋糕,故选B。
9.句意:汤姆今天________岁。根据“There are eleven small candles on the cake.”可知Tom今年11岁了,故选B。
10.句意:派对在__________开始。A下午五点,B上午5点,C下午六点。“It’s five o’clock in the afternoon. The party begins!”可知派对在下午五点开始,故选A。
11.B 12.D 13.C 14.C 15.B
【分析】该篇主要讲述简和一条棕色小狗的故事。
11.句意:简很早就去学校_____。A去看狗,B去跟她的朋友聊天,C去拜访她的朋友,D去和她的朋友玩游戏。根据Jane often gets to school early. She likes to talk to her friends before class.可知简很早就去学校跟她的朋友聊天,故选B。
12.句意:简不会早回家,她_____。A去和她的朋友玩游戏,B不喜欢她的家庭,C在学校写作业,D去宠物店。根据After school, she doesn’t go home early. She goes to all kinds of pet shops. She likes to see the dogs.可知她去宠物店,故选D。
13.句意:那只棕色的小狗很可爱,简经常_____。A跟它在街上玩,B跟它在商店橱窗里玩,C站在商店橱窗的旁边,D去看它。根据Jane likes it, and she stands there for about an hour every day.可知简经常站在商店橱窗的旁边,故选C。
14.句意:简很高兴,因为_____。A她的生日,B她很早就回家了,C她现在家里有只棕色的小狗,D她是个惊喜。根据Father takes her to the garden. There sits the brown dog. It’s really a happy surprise.可知她现在家里有只棕色的小狗,故选C。
15.句意:简告诉她父母_____。A她去买狗,B她喜欢那个小狗,C她要把狗带回家,D她想要一个生日礼物。根据One day, her father and mother ask why she is late. She tells them about the brown dog in the shop.可知简告诉她父母她喜欢那个小狗,故选B。
16.A 17.A 18.B 19.C 20.A
【分析】16.句意:贝蒂的生日是什么时候?A今天。B明天。C昨天。根据Today is my birthday. 今天是我的生日。可知A选项符合题意,故选A。
17.句意:超市就是_____。A商店,B学校,C家。根据I buy a lot of food with my mother in the supermarket. 我和妈妈在超市买了很多食物。可知超市是购物的地方,A选项符合题意,故选A。
18.句意:贝蒂生日这天开心吗?A不,她不是。B是的,她是。C我们不知道。根据I am so happy. 我很开心。可知应作肯定回答,B选项符合题意,故选B。
19.句意:他们在聚会上做什么?A他们看电影。B他们买食物。C他们玩游戏。根据At the party, we play games and eat a big birthday cake. 在聚会上,我们玩游戏,吃一个大生日蛋糕。可知C选项符合题意,故选C。
20.句意:他们吃一个大的生日蛋糕吗?A是的,他们是。B不,他们不是。C我们不知道。根据At the party, we play games and eat a big birthday cake. 在聚会上,我们玩游戏,吃一个大生日蛋糕。可知应作肯定回答,A选项符合题意,故选A。
【点睛】
21.B 22.B 23.C 24.C 25.A
【分析】21.句意:露西来自哪里?A.北京。B.伦敦。C.纽约。根据She's from London. 可知露西来自伦敦。故选B。
22.句意:露西什么时候起床?A.六点半。 B.七点半。C.八点。根据She usually gets up at 7: 30.可知露西7: 30起床。故选B。
23.句意:露西的父亲是做什么的?A她的父亲是一名教师,教英语。B她的父亲是一个工人。C她的父亲是一名教师,教科学。根据Her father is a teacher. He teaches science.可知露西的父亲是一名老师,教科学。故选C。
24.句意:露西的爸爸怎样去上班?A他步行去上班。B他开车去上班。C他乘公共汽车去上班。根据He goes to work by bus.可知露西的爸爸坐公交车去上班。故选C。
25.句意:露西喜欢散步吗?A.是的,她喜欢。B.不,她不喜欢。C.我不知道。根据 Lucy and her father like walking.可知露西喜欢散步。故选A。
【点睛】
26.A 27.B 28.A 29.A 30.B
【解析】短文大意:短文介绍了一个年轻人在火车站让一个男孩买汉堡,结果男孩只买回一个,年轻人没得到汉堡。
26.句意:这个年轻人在哪里?A在车站;B在一个大雨伞下;C在火车上;根据短文中的A train stops at a station.A young man wants to come out, but it is raining (雨).一列火车停在火车站。一个年轻人想要出来,但是天在下雨。可知这个年轻人在车站,故选A。
27.句意:这个年轻人想要买什么?A雨伞;B汉堡;C美元;根据短文中的Can you go and get us two hamburgers, one for you and one for me 你可以去给我们买两个汉堡,一个给你一个给我吗?可知年轻人想要买汉堡,故选B。
28.句意:谁帮助这个年轻人?A一个男孩;B一个男人;C没有人;根据短文中的The young man says to the boy. "Can you go and get us two hamburgers, one for you and one for me Here are two dollars (美元)."年轻人对男孩说:“你可以去给我们买两个汉堡,一个给你一个给我吗?可知年轻人想要买汉堡,这有两美元。可知男孩帮助了他,故选A。
29.句意:年轻人得到一个汉堡吗?A不,他没有;B是的,他得到了;C不,他得到,表达错误,排除C;根据短文中的Oh, there is only one hamburger left (剩下). So I'm eating mine. Here is your dollar.哦,只剩下一个汉堡。所以我正在吃我的。这是你的美元。可知年轻人没有得到汉堡,故选A。
30.句意:这个男孩聪明吗?A是的,他不,表达错误,排除A;B是的,他聪明;C不,我不是;根据短文大意,可知男孩很聪明,故选B。
【点睛】
31.D 32.A 33.B 34.A 35.C
【分析】短文大意:介绍圣诞节。
31.句意:圣诞节前夕是____。根据On Christmas Eve, the night of December 24th.可知是12月24日晚上,即圣诞节前一天晚上,故选D。
32.句意:圣诞老人通过_____进入房子。根据He climbs(爬) down the chimney(烟囱)into the fireplace(壁炉).可知是通过烟囱,故选A。
33.句意:圣诞老人经常把礼物放_____。根据THe brings the children presents, and he usually puts them into the stockings.可知是放进袜子里,故选B。
34.句意:当孩子们很小的时候,_____。根据When they were very young, Mr Green sometimes wore(穿) a red coat. 可知他们很小的时候不知道圣诞老人是谁。故选A。
35.句意:当孩子们长大了,他们_____。The children are no longer(不再) young, and they know who “ Father Christmas” really is. 可知他们长大后知道圣诞老人是谁了。故选C。
【点睛】
36.F 37.T 38.F 39.F 40.T
【导语】本文主要介绍了贝蒂过生日的一天安排。
36.句意:今天是贝蒂的生日。根据句子“Tomorrow is my birthday.”可知明天是贝蒂的生日,题干与短文不符,故答案为F。
37.句意:贝蒂在她生日这天经常在早上7:30起床。根据句子“On my birthday, I often get up at 7:30.”可知贝蒂在生日这天经常在早上7:30起床,题干与短文相符,故答案为T。
38.句意:贝蒂在她生日这天跟她的朋友看电影。根据句子“In the afternoon, my family and I go and see a film.”可知贝蒂跟家人看电影,题干与短文不符,故答案为F。
39.句意:贝蒂的生日派对在下午6:00开始。根据句子“I have a birthday party at 8:00 in the evening.”可知贝蒂的生日派对在晚上8:00开始,题干与短文不符,故答案为F。
40.句意:贝蒂在生日这天很开心。根据句子“I am so happy on my birthday.”可知贝蒂在生日这天很开心,题干与短文相符,故答案为T。
41.T 42.F 43.T 44.F 45.T
【导语】本文讲了作者一家人的日常生活。
41.句意:我家有四口人。根据“There are four people in my family.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
42.句意:我经常在早上5点起床。根据“I often get up at 6:00 am.”,可知作者经常早上6点起床,故答案为F。
43.句意:我妈妈早上五点半起床。根据“My father and my mother get up at 5:30 am.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
44.句意:我经常放学后打篮球。根据“I often play football after school.”,可知作者放学后经常踢足球,故答案为F。
45.句意:暑假我们经常去旅行。根据“We often go on a trip on summer holidays.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
46. T F F 47. C B
【导语】本文主要介绍了肯特先生。
46.(1)句意:肯特先生的爱好是观鸟。根据文中“His hobby is bird-watching.”可知肯特先生的爱好是观鸟。题干与原文相符,故答案为T。
(2)句意:许多鸟类每年夏天都会飞往另一个地方。根据文中“Many birds fly to another place in winter.”可知许多鸟类在冬天会飞往另一个地方。题干与原文不符,故答案为F。
(3)句意:丹顶鹤经常在白天飞行。根据文中“Red-crowned cranes will fly from Heilongjiang to Jiangsu every winter. They fly together in small groups. They often fly at night.”可知丹顶鹤经常在夜晚飞行。题干与原文不符,故答案为F。
47.(1)句意:鸟儿如何在天空中飞翔?A它们成对飞行。B它们独自飞行。C它们成群飞行。根据文中“They fly together in small groups.”可知鸟儿成群飞行。故选C。
(2)句意:肯特先生想让人们做什么?A他希望人们在家喂鸟。B他希望人们更关心鸟类。C他希望人们学习中文。根据文中“Mr Kent wants people to care more about birds.”可知肯特先生想让人们更关心鸟类。故选B。
48.all/ll 49. give/ive feels/eels 50.has/as 51.enjoy/njoy
【导语】本文介绍了丽萨的生日。
48.句意:彼得,高伟和凯特_____来庆祝丽萨的生日。根据“Peter, Gao Wei and Kate all come to Lisa’s home.”可知该空填all全部。故答案为all。
49.句意:他们_____丽萨两个礼物,丽萨_____非常开心。根据“They give two gifts to Lisa. Lisa likes the gifts very much, so Lisa feels very happy.”可知第一空填give给,第二空填feels感觉。故答案为give;feels。
50.句意:每个人_____一块蛋糕。根据“After that, Lisa cuts the cake and gives everyone a piece of cake. ”可知该空填has吃,have的第三人称单数形式。故答案为has。
51.句意:他们在聚会上_____。根据“They enjoy themselves at the party.”可知该空填enneself玩得开心。故答案为enjoy。
52.September 16th 53.blue 54.Kevin 55.playing the guitar and bowling 56.playing the piano, jogging and swimming 57.chicken sandwiches
【导语】本文主要写了尼克、凯文和乔的生日、爱好、最喜欢的食物和颜色。
52.根据文中句子“Hi, I’m Nick! My birthday is on September 16th.”可知尼克的生日在九月十六日,故答案为September 16th。
53.根据文中句子“I like blue.”可知尼克最喜欢的颜色是蓝色,故答案为blue。
54.根据文中句子“Hi, I’m Kevin! My birthday is on November 5th.”可知凯文的生日在11月5日,故答案为Kevin。
55.根据文中句子“I like playing the guitar and bowling.”可知凯文的爱好是弹吉他和打保龄球,故答案为playing the guitar and bowling。
56.根据文中句子“I like playing the piano, jogging and swimming.”可知乔的爱好是弹钢琴、慢跑和游泳。故答案为playing the piano, jogging and swimming。
57.根据文中句子“I like eating chicken sandwiches.”可知乔最喜欢的食物是鸡肉三明治,故答案为chicken sandwiches。
58. twelve Tianjin Primary School collectingtoy cars twelve Beijing Primary School playing with dolls 59. Jane. He buys a new toy car. It’s sixty-four yuan.
【导语】本文主要讲了杰克和简的年龄、学校和各自的兴趣爱好。
58.根据“Jack is twelve.”可知杰克十二岁,故答案为twelve。
根据“He studies in Tianjin Primary School.”可知他在天津小学学习,故答案为Tianjin Primary School。
根据“Jack likes collecting toy cars”可知杰克喜欢收集玩具车,故答案为collecting toy cars。
根据“Jane is twelve, too.”可知简也十二岁了,故答案为twelve。
根据“But Jane studies in Grade Six of Beijing Primary School.”可知简在北京小学六年级学习,故答案为Beijing Primary School。
根据“Jane likes playing with dolls.”可知简喜欢玩洋娃娃,故答案为playing with dolls。
59.⑴句意:谁是杰克最好的朋友?根据“Jack is twelve. He studies in Tianjin Primary School. Jane is his best friend.”可知杰克十二岁。他在天津小学学习。简是他最好的朋友,故答案为Jane.
⑵句意:杰克买什么?根据“there is a new toy car in the toy shop. He wants to buy it. He is paying for the toy car.”玩具店里有一辆新玩具车。他想买它。他正在为玩具车付钱。可知杰克买一辆新的玩具车,故答案为He buys a new toy car.
⑶句意:杰克的新玩具车多少钱?根据“Jack gives the seller one hundred yuan, and the seller gives thirty-six yuan back to him. ”杰克给卖家一百元,卖家把三十六元还给他。可知杰克的新玩具车六十四元,故答案为It’s sixty-four yuan.
60.He has three lessons. They are Chinese, maths and English. 61.No, he doesn’t. 62.No, he doesn’t. 63.At 12:00 noon. 64.No, he doesn’t.
【导语】本文主要写了杰克一天的生活。
60.句意:杰克早上有几节课?它们是什么?根据表格第三行可知杰克早上有三节课,分别是语文、数学和英语,故答案为He has three lessons. They are Chinese, maths and English.
61.句意:杰克早上有美术课吗?根据表格第三行中的“have Chinese, maths and English”可知早上没有美术课,所以做否定回答,故答案为No, he doesn’t.
62.句意:杰克晚上10:30看电视吗?根据表格最后一行可知晚上10点之前在看电视,10点30分没有看电视,所以做否定回答,故答案为No, he doesn’t.
63.句意:杰克什么时候吃午餐?根据表格中第四行,可知杰克中午12点吃午餐,故答案为At 12:00 noon.
64.句意:杰克下午有英语课吗?根据表格中第五行可知杰克下午有音乐和美术,所以没有英语课,做否定回答,故答案为No, he doesn’t.
65.Yes, he is. 66.Li Tong is ill today. 67.He takes her to the hospital. 68.Five students will help with her lessons. 69.Because he is always happy to help everyone in our class, and he often tells us to help each other.
【导语】本文介绍了作者的英语老师韩先生的一些情况。
65.句意:韩先生是一名优秀的老师吗?根据文章“Our English teacher, Mr Han, is a good teacher.”得知韩先生是名优秀的老师。故答案为Yes, he is.
66.句意:今天谁生病了?根据文章“ Today, Li Tong has a bad cold. ”得知今天李彤得了严重的感冒。故答案为Li Tong is ill today.
67.句意:韩先生带李彤去了哪里?根据文章“Mr Han takes her to the hospital, and tells her not to worry about her lessons.”得知韩先生带李彤去了医院。故答案为He takes her to the hospital.
68.句意:谁将要帮李彤学功课?根据文章“ Mr Han asks five students to help with her lessons. ”韩先生叫五名学生帮李彤学她的功课。故答案为Five students will help with her lessons.
69.句意:为什么我们都非常爱韩先生?根据文章“He is always happy to help everyone in our class. He often tells us to help each other. We all love him.”得知韩先生总是很乐于帮助班上的每个人。并且他经常告诉我们要互相帮助。我们都爱他。故答案为Because he is always happy to help everyone in our class, and he often tells us to help each other.
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览