【精准提分】第4讲 阅读理解2025秋 人教精通版 五年级上学期英语期中真题分类汇编(含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

【精准提分】第4讲 阅读理解2025秋 人教精通版 五年级上学期英语期中真题分类汇编(含答案)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
第4讲 阅读理解【精准提分】2025秋 人教精通版 五年级上学期英语期中真题分类汇编
阅读短文,选择正确答案。
Hello! My name is Lisa. I am from America. I’m in Class Four, Grade Five. I like science best, because it’s interesting(有趣的). My favorite day is Friday. On Friday, we have science in the morning. And I can have lychees after lunch.
1.Lisa is from ______. ( )
A.America B.Australia
2.Lisa is in Class ______. ( )
A.Five B.Four
3.Lisa likes ______ best. ( )
A.PE B.science
4.Lisa’s favorite day is ______. ( )
A.Friday B.Sunday
5.Lisa has ______ after lunch. ( )
A.star fruit B.lychees
根据短文内容,选择正确答案。
Hello! My name is Betty. Here is a picture of my family. The woman on the left is my mother. She is very good at English and Chinese. She also enjoys singing and dancing. She teaches English in a school. She loves her students very much. And her students love her English class very much.
The man on the right is my father. You see, he is very tall and fat. He has very short hair and small eyes. He is good at playing football. He doesn’t like cooking. He is interested in sailing. Because he is a good sailor(海员).
The girl in the middle(中间) is me. I am an active girl. I have beautiful long hair and big bright(明亮的) eyes.
My hobby is playing the piano. And I am also good at English. I love my parents. They are very kind to me.
We have different hobbies but we are a happy family.
6.There are ________ people in the picture. ( )
A.one B.two C.three
7.My mother is good at ________. ( )
A.English and Chinese B.playing the piano C.singing and drawing
8.Who is the person(人) on the left ( )
A.My mother. B.My father. C.Me.
9.My father’s hobby is ________. ( )
A.Cooking B.sailing C.singing
10.We know “_____” according to the passage (根据文章). ( )
A.We have no hobbies.
B.We have the same hobbies.
C.We have different hobbies.
Mr Green is an Englishman. He comes from Britain. He has short hair. He’s tall and thin. He teaches English in Shanghai. He is a good teacher. He likes teaching. There are forty students in his class. His lessons are very interesting. The students listen and speak, read and write in his class. They usually play games and sing English songs. They often go to the theme park on Sundays. Mr Green loves his students and his students love him, too.
11.Mr Green is from ______. ( )
A.Britain B.English C.Shanghai
12.Mr Green is ______. ( )
A.a Chinese teacher B.an English teacher C.a student
13.There are ______ students in his class. ( )
A.forty B.thirty C.fifty
14.The students don’t ______ in their English classes. ( )
A.play games B.sing English songs C.go to the theme park
15.From the passage, we know Mr Green is a ______ teacher in his students’ eyes. ( )
A.handsome B.good C.strict (严格的)
I’m Lisa. I’m twelve. I’m from America. I’m a primary school student. I’m in Class One, Grade Five. There are three people in my family. My mother is a teacher. She likes Hami melons. My father is a writer. He likes grapefruits. I like bananas and peaches. I love my parents.
They love me, too. We are a happy family.
16.How old is Lisa ( )
A.Ten. B.Eleven. C.Twelve.
17.Lisa comes from ____. ( )
A.China B.England C.America
18.What does Lisa’s mother do ( )
A.A teacher. B.A writer. C.A worker.
19.Lisa’s father likes ____. ( )
A.grapefruits B.bananas C.Hami melons
20.Lisa likes ____. ( )
A.apples and grapes B.bananas and peaches C.bananas and grapes
Hello, everyone. My name is Tom. It is Sunday today and I go to the fruit garden with my mother. There are many kinds of fruits in the fruit garden. The apples are big and red and the strawberries are really sweet. I like watermelons best because they are yummy. My mother likes peaches, but I don't like them. How about you What kind of fruit do you like
21.It is ________ today. (  )
A.Monday B.Sunday C.Saturday
22.Tom goes to the fruit garden with his ________. (  )
A.father B.aunt C.mother
23.Tom’s mother likes ________. (  )
A.watermelons B.peaches C.apples
24.Does Tom like watermelons (  )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.Sorry, we don’t know.
25.Are there many kinds of fruits in the fruit garden (  )
A.Yes, there are. B.No, there aren’t. C.Yes, there is.
Lisa is a clever girl. She is seven years old. She is from America. She has long yellow hair. She has big blue eyes. She is tall. She is in Class One, Grade Two. She likes playing the piano. She often practices it at home. She plays well and she often helps me. Her English is very good. And sometimes we go to the park. She is my good friend. Her parents are both doctors. They work in the same hospital.
26.—What’s the girl’s name (   )
—________
A.Her name is Betty. B.Her name is Lisa. C.Her name is Lily.
27.Lisa has ________ hair. (   )
A.long black B.short yellow C.long yellow
28.—What class is Lisa in (   )
—________
A.She is in Class Two, Grade Two. B.She is in Class Two, Grade One. C.She is in Class One, Grade Two.
29.Lisa likes ________. (   )
A.playing football B.playing the violin C.playing the piano
30.Lisa’s father and mother are ________. (   )
A.doctors B.workers C.teachers
Li Yan and Li Mei are my new friends. They are twins. This is a picture of the twins' house. There is a big apple tree near their house. A chair is under the tree. Some red apples are on the chair. Look! Li Yan is putting the red apples into a basket. Li Mei is playing games under the tree. You can see many apples on the tree. Some are red and some are green. Their parents are carrying(运) a basket of apples home.
31.There is _______ tree. (   )
A.a red B.an apple C.a green D.a pear
32.There is a chair _______. (   )
A.near the tree B.behind the house C.under the tree D.beside the tree
33._______ is playing games under the tree. (   )
A.Li Yan B.Li Mei C.The twins D.Their parents
34.There are ________ on the tree. (   )
A.some bananas B.some red apples and some green apples
C.no apples D.some pears
35.What are their parents doing (   )
A.They are eating apples. B.They are carrying apples home.
C.They are playing with Li Yan. D.They are playing with Li Mei.
I am a boy. I come from England. I am a primary school student. There are four people in my family. They are my father, my mother, my brother and I. My father is a worker in a factory. He works very hard. He often works very late. My mother is a doctor. She’s very beautiful. She works in a hospital. She often helps patients(病人). She loves her work very much. She’s a good doctor.
36.Where is Tom from (   )
A.He’s from Australia. B.He’s from England. C.He’s from China.
37.How many people are there in Tom’s family (   )
A.There are five people. B.There are four people. C.There are three people.
38.What does Tom’s father do (   )
A. B. C.
39.Where does Tom's mother work (   )
A. B. C.
40.Is Tom’s mother a good doctor (   )
A.Yes, she is. B.No, she isn’t. C.We don’t know.
阅读短文,判断下列句子与文章内容是(T)否(F)相符。
Hello! I’m Li Jun. I’m from China. My father is a writer. My mother is a teacher. She works in a school. My father likes writing. My mother likes dancing. My brother and I are students. I like grapes. But my brother doesn’t like them. He likes apples. I love my father, mother and brother. We are a happy family.
41.Li Jun is from China. ( )
42.Li Jun’s father is a teacher. ( )
43.Li Jun’s mother likes dancing. ( )
44.Li Jun has a brother. ( )
45.Li Jun likes apples. ( )
根据对话内容,判断句子正(T)误(F)。
Teacher: Hey, boys and girls! Don’t leave your things like this. Put them away.
Students: OK!
Teacher: Mike! Is this your dictionary on the floor
Mike: Yes, it is.
Teacher: Is this your activity book, Ann
Ann: No, it isn’t. That’s my activity book on the chair.
Teacher: Is this your red ruler, Jim
Jim: Yes, it is.
Teacher: Remember to put your things away after class.
Students: OK, we will.
46.The teacher and the students are in the school. ( )
47.Mike’s dictionary is on the chair. ( )
48.Ann’s activity book is on the floor. ( )
49.The red ruler is Jim’s. ( )
50.We will put our things away after class. ( )
阅读短文,完成下列任务。
Hello! My name is Kate. I’m twelve. I’m from Russia. I’m a new student. I’m in Class One, Grade Five. This is my father. He’s smart. He’s a teacher. This is my mother. She’s a doctor. The girl is my sister. She’s a dancer. We love our father and mother, and they love us.
51.1.根据短文内容,判断句子正“T”误“F”。
(1) Kate is from Canada. ( )
(2) Kate is in Class 1, Grade 5. ( )
(3) Kate’s father is smart. ( )
52.根据短文内容,选出Kate的家人的职业。
A.doctor B.teacher C. dancer
(1) Kate’s father ( )
(2) Kate’s mother ( )
(3) Kate’s sister ( )
根据短文内容,选择正确答案。
Do you watch Charlie Chaplin on a DVD Do you enjoy his movies Does Chaplin speak in the movies
Actors did not speak in the first movies. We can hear music in a Chaplin movie and watch his actions.
We can also read some words to know more about the story. But, Chaplin doesn’t need to speak. His eyes and face show us how he feels.
Chaplin looks funny. He has a black moustache (小胡子) and a white face. We also laugh at what he wears. He always wears a black hat. His trousers are too long. His shoes are too big. He walks with a walking stick in a funny way.
Chaplin was a great British actor. Even today, he can still make us laugh.
53.Charlie Chaplin was from ______. ( )
A. B. C.
54.Chaplin’s trousers are too ______ and his shoes are too ______. ( )
A.short; small B.long; short C.long; big
55.Why was Chaplin great ( )
A.He could make people laugh.
B.He couldn’t speak.
C.He could show his feelings with his stick.
56.Why doesn’t Chaplin need to speak in the movies ( )
A.He walks with a walking stick.
B.His eyes and face show us how he feels.
C.He looks funny.
57.Chaplin was an a . (根据短文内容填空)
阅读理解。
Andy’s Dream
Andy is ten years old and he’s a very lazy (懒惰的) boy. He goes to school, but he’s bored (感到无聊的) there. His mother and father are both doctors and they want Andy to be a doctor in the future. Andy says to his mother, “I want to be a garbage collector (垃圾收集者) in the future.”
“A garbage collector ” his mother asks. She is very surprised. “It’s not a very pleasant job. Why do you want to be a garbage collector ”
“Because I will work only one day a week,” Andy answers. “Only one day a week ” his mother says, “What do you mean (意味着) ”
“The garbage collectors come to our house only on Wednesday, I only see them on that day.” says Andy.
58.根据短文,判断下列句子是(T)否(F)正确。
(1) Andy is bored at school. ( )
(2) Andy’s mother is a teacher. ( )
(3) Andy’s parents want Andy to be a doctor. ( )
(4) Andy is a garbage collector. ( )
(5) The garbage collector only works one day a week. ( )
59.根据短文,选择合适的答案。
(1) How old is Andy ( )
A.Nine years old. B.Ten years old. C. Eleven years old.
(2) What does Andy’s father do ( )
A.Teacher. B.Worker. C. Doctor.
(3) What does Andy want to be in the future ( )
A.Doctor. B.Garbage collector. C. Teacher.
(4) 短文中pleasant的意思是:_____ ( )
A.痛苦的 B.令人愉快的 C.无趣的
60.根据短文回答下面问题:
What do you think of Andy (你认为Andy是什么样的孩子?)
阅读短文,完成下列各题。
Hello, I’m Rose. I come from New Zealand. I’m ten. Now let me introduce my family to you. My father is a writer. He writes funny stories. He is handsome. My mother is a dancer. She is beautiful. What’s my brother’s job A policeman! He is a brave man. He looks great in his uniform. What do I want to be A policewoman! That’s my dream!
61.根据短文内容,选择正确的答案。
(1) How many people are there in Rose’s family ( )
A.Three. B.Four. C. Five.
(2) Where is Rose from ( )
A.America. B.New Zealand. C. Britain.
(3) What does Rose’s brother do ( )
A.He is a policeman. B.He is a writer. C. He is a doctor.
62.根据短文内容填空。
(1) Rose’s ______ is a writer. ( )
(2) Rose wants to be a ______ in the future. ( )
根据短文内容完成表格信息。
Wang Fang is from Beijing. She is twelve years old. She is tall and she can run very fast. She runs every day. She wants to be a sportswoman in the future. Can you do Kungfu Lin Tao can! He is eleven. He is from Zhengzhou. He is tall and strong!
This is Jenny White. She is from Canada. She is 69 years old and she can sing very well. Tom is from England. He is ten years old. He is short but strong. He can play football well.
Name Age From Talent(才能)
Wang Fang 12 63 Running
64 11 Zhengzhou doing 65
Jenny White 69 66 Singing
Tom 67 England Playing football
《第4讲 阅读理解【精准提分】2025秋 人教精通版 五年级上学期英语期中真题分类汇编》参考答案
1.A 2.B 3.B 4.A 5.B
【导语】本文介绍了丽萨。
1.句意:丽萨来自_______。A美国,B澳大利亚,根据“I am from America.”,可知丽萨来自美国,故选A。
2.句意:丽萨在_____班。A五,B四,根据“I’m in Class Four, Grade Five.”,可知丽萨在四班,故选B。
3.句意:丽萨最喜欢_______。A体育,B科学,根据“I like science best, because it’s interesting(有趣的).”,可知丽萨最喜欢科学,故选B。
4.句意:丽萨最喜欢的一天是_______。A星期五,B星期天,根据“My favorite day is Friday.”,可知丽萨最喜欢的一天是星期五,故选A。
5.句意:丽萨午饭后吃_______。A杨桃,B荔枝,根据“And I can have lychees after lunch.”,可知丽萨午饭后吃荔枝,故选B。
6.C 7.A 8.A 9.B 10.C
【导语】本文介绍了一家三口的擅长和爱好。
6.句意:照片里有____个人。A一,B二,C三。根据文中出现的人物可知在照片里有三个人,故选C。
7.句意:我的妈妈擅长_____。A英语和语文,B弹钢琴,C唱歌和画画。根据文中“She is very good at English and Chinese. ”可知妈妈擅长英语和语文。故选A。
8.句意:左边的人是谁?A我的妈妈。B我的爸爸。C我。根据文中“The woman on the left is my mother. ”可知左边的那个人是作者的妈妈。故选A。
9.句意:我爸爸的爱好是____。A做饭,B航行,C唱歌。根据文中“He is interested in sailing.”可知作者的爸爸的爱好是航行,故选B。
10.句意:我们根据文章知道“______”。A我们没有爱好。B我们有相同的爱好。C我们有不同的爱好。根据“We have different hobbies but we are a happy family.”可知他们有不同的爱好,故选C。
11.A 12.B 13.A 14.C 15.B
【导语】本文主要介绍了格林先生的个人信息,兴趣爱好和工作情况。
11.句意:格林先生来自_____。A英国;B英语;C上海。根据文中He comes from Britain. 可知他来自英国。故选A。
12.句意:格林先生是_____。A一个语文老师;B一个英语老师;C一个学生;根据文中. He teaches English in Shanghai. 他在上海教英语。可知他是一个英语老师。故选B。
13.句意:他的班上有_____学生。A四十;B三十;C五十;根据文中There are forty students in his class.可知他班上有四十个学生。故选A。
14.句意:这些学生不_____在他们的英语课上。A玩游戏;B唱英语歌;C去主题公园。根据文中The students listen and speak, read and write in his class. They usually play games and sing English songs. They often go to the theme park on Sundays.可知学生在课上听说读写,玩游戏和唱英语歌,周日去主题公园。故选C。
15.句意:从这篇文中我们了解格林老师是他的学生眼里的_____老师。A英俊的;B好的;C严格的;根据文中Mr Green loves his students and his students love him, too.可知学生们很爱他。因为感觉他很好。故选B。
16.C 17.C 18.A 19.A 20.B
【分析】本文介绍了丽莎和她的爸爸妈妈。
16.句意:丽莎多大了?A十岁。B十一岁。C十二岁。根据短文中的I’m Lisa. I’m twelve.可知丽莎十二岁,故选C。
17.句意:丽莎来自____。A中国,B英国,C美国,根据短文中的 I’m from America.可知丽莎来自美国,故选C。
18.句意:丽莎的妈妈是做什么的?A一位老师。B一名作家。C一名工人。根据短文中的My mother is a teacher. 可知丽莎的妈妈是一位老师,故选A。
19.句意:丽莎的爸爸喜欢_____。A葡萄柚,B香蕉,C哈密瓜,根据短文中的My father is a writer. He likes grapefruits. 可知丽莎的爸爸喜欢葡萄柚,故选A。
20.句意:丽莎喜欢______。A苹果和葡萄,B香蕉和桃子,C香蕉和葡萄,根据短文中的I like bananas and peaches.可知丽莎喜欢香蕉和桃子,故选B。
【点睛】
21.B 22.C 23.B 24.A 25.A
【分析】21.句意:今天是____。由句子It is Sunday today.可知今天是周日,故选B。
22.句意:Tom和____一起去果园。由句子I go to the fruit garden with my mother. 可知是和妈妈一起去的,故选C。
23.句意:Tom的妈妈喜欢____。由句子My mother likes peaches,可知妈妈喜欢桃子,故选B。
24.句意:Tom喜欢西瓜吗?由句子I like watermelons best可知他喜欢西瓜,故选A、
25.句意:在果园里有很多水果吗?由句子 There are many kinds of fruits in the fruit garden.可知有很多水果,故选A。
【点睛】
26.B 27.C 28.C 29.C 30.A
【分析】文章讲丽莎和家人的情况。
26.句意:那女孩叫什么名字?根据文中句子“Lisa is a clever girl. ”得知女孩叫丽莎。故选B。
27.句意:丽莎有_______头发。根据文中句子“She has long yellow hair.”得知她有一头长长的黄头发。故选C。
28.句意:丽莎在哪个班?根据文中句子“She is in Class One, Grade Two. ”得知她在二年级一班。故选C。
29.句意:莉莎喜欢_______。根据文中句子“She likes playing the piano. ”得知她喜欢弹钢琴。故选C。
30.句意:丽莎的爸爸和妈妈是_______。根据文中句子“Her parents are both doctors.”得知她的父母都是医生。故选A。
【点睛】
31.B 32.C 33.B 34.B 35.B
【分析】31.问句为:有一棵什么树?根据There is a big apple tree near their house. 可知,他们家附近有一棵大苹果树。故选B。
32.问句为:有一把椅子在哪里?根据A chair is under the tree. 可知,椅子在树下面。A在树附近,B在房子后面,C在树下,D在树旁边。故选C。
33.问句为:谁在树下玩游戏?根据Li Mei is playing games under the tree.可知,李梅在树下玩游戏。故选B。
34.问句为:树上有什么?根据You can see many apples on the tree. Some are red and some are green. 可知,树上有许多苹果。一些是红色的,一些是绿色的。A一些香蕉,B一些红苹果和一些绿苹果,C没有苹果,D一些梨。故选B。
35.问句为:他们的父母正在做什么?根据Their parents are carrying(运) a basket of apples home.可知,父母正在携带(运)一篮子苹果回家。A他们正在吃苹果。B他们正把苹果搬回家。C他们正在和李燕玩。D他们正在和李梅玩。故选B。
【点睛】
36.B 37.B 38.B 39.C 40.A
【分析】36.句意:汤姆来自哪里?根据 I come from England. 可知来自英格兰,故选B。
37.句意:汤姆家里有几个人?根据There are four people in my family. 可知是4个,故选B。
38.句意:汤姆的爸爸是做什么的?根据My father is a worker in a factory. 可知是个工人,故选B。
39.句意:汤姆的妈妈在哪里工作?根据She works in a hospital. 可知在医院工作,故选C。
40.句意:汤姆的妈妈是个好医生吗?根据She’s a good doctor. 可知是好医生,故选A。
【点睛】
41.T 42.F 43.T 44.T 45.F
【导语】本文讲了李军一家人的职业,兴趣爱好及对饮食的喜恶。
41.句意:李军来自中国。根据“I’m from China.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
42.句意:李军的爸爸是一名老师。根据“My father is a writer.”,可知是作家,故答案为F。
43.句意:李军的妈妈喜欢跳舞。根据“My mother likes dancing.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
44.句意:李军有一个哥哥/弟弟。根据“My brother and I are students.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
45.句意:李军喜欢苹果。根据“I like grapes.”,可知李军喜欢葡萄,故答案为F。
46.T 47.F 48.F 49.T 50.T
【导语】文本主要是围绕着整理教室的文具展开的对话。
46.句意:老师和学生们在学校。通过阅读可知本文主要是老师要求学生们整理好自己的文具,他们应该在学校,故答案为T。
47.句意:麦克的字典在椅子上。根据文中“Mike! Is this your dictionary on the floor ”和“Yes, it is.”可知麦克的字典在地板上,句子与原文不符,故答案为F。
48.句意:安的活动书在地板上。根据文中“That’s my activity book on the chair.”可知安的活动书在椅子上,句子与原文不符,故答案为F。
49.句意:红色尺子是吉姆的。根据文中“ Is this your red ruler, Jim ”和“Yes, it is.”可知红色的尺子是吉姆的,句子与原文相符,故答案为T。
50.句意:我们将在课下整理我们的东西。根据文中根据文中“Remember to put your things away after class.”和“OK, we will.”可知学生们将在课后整理东西,句子与原文相符,故答案为T。
51. F T T 52. B A C
【导语】本文介绍了凯特一家人。
51.(1)句意:凯特来自加拿大。根据“I’m from Russia.”,可知来自俄罗斯,故答案为F。
(2)句意:凯特在5年级1班。根据“I’m in Class One, Grade Five.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
(3)句意:凯特的爸爸很聪明。根据“This is my father. He’s smart.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
52.(1)根据“This is my father. He’s smart. He’s a teacher.”,可知凯特的爸爸是老师,故选B。
(2)根据“This is my mother. She’s a doctor.”,可知凯特的妈妈是医生,故选A。
(3)根据“The girl is my sister. She’s a dancer.”,可知凯特的姐姐是舞蹈演员,故选C。
53.B 54.C 55.A 56.B 57.actor
【导语】本文介绍了卓别林。
53.句意:查理·卓别林来自_______。根据“Chaplin was a great British actor.”,可知来自英国,选项B是英国的国旗,故选B。
54.句意:卓别林的裤子太______,他的鞋太______。A短的;小的,B长的;短的,C长的;大的,根据“His trousers are too long. His shoes are too big.”,可知裤子太长,鞋子太大,故选C。
55.句意:卓别林为什么很伟大?A他能使人们笑。B他不会说话。C他可以用拐杖表达自己的感情。根据“Chaplin was a great British actor. Even today, he can still make us laugh.”,可知因为他能使人们笑,故选A。
56.句意:为什么卓别林不需要在电影里说话?A他拄着拐杖走路。B他的眼睛和脸向我们展示了他的感受。C他看起来很滑稽。根据“But, Chaplin doesn’t need to speak. His eyes and face show us how he feels.”,可知因为他的眼睛和脸向我们展示了他的感受,故选B。
57.句意:卓别林是一名_______。根据“Chaplin was a great British actor.”,可知是一名演员,故答案为actor。
58. T F T F F 59. B C B B 60.I think Andy is a lazy boy.
【导语】本文介绍了安迪的梦想。
58.(1)句意:安迪在学校觉得很无聊。根据“Andy is ten years old and he’s a very lazy boy. He goes to school, but he’s bored there.”可知安迪在学校很无聊,与原文相符,故答案为T。
(2)句意:安迪的妈妈是一名老师。根据“His mother and father are both doctors and they want Andy to be a doctor in the future.”可知安迪的父母都是医生,与原文不相符,故答案为F。
(3)句意:安迪的父母想要安迪成为一名医生。根据“His mother and father are both doctors and they want Andy to be a doctor in the future.”可知安迪的父母想要安迪将来成为一名医生,与原文相符,故答案为T。
(4)句意:安迪是一名垃圾收集者。根据“I want to be a garbage collector in the future.”可知安迪将来想成为一名垃圾收集者,与原文不相符,故答案为F。
(5)句意:垃圾收集者一周只工作一天。根据原文第三和第四段可知垃圾工作者一周只工作一天是安迪的看法,因为垃圾收集者只在星期三去他家,与原文不相符,故答案为F。
59.(1)句意:安迪几岁?A九岁。B十岁。C十一岁。根据“Andy is ten years old and he’s a very lazy boy.”可知安迪十岁,故选B。
(2)句意:安迪的爸爸是什么职业?A老师。B工人。C医生。根据“His mother and father are both doctors.”可知安迪的爸爸是一名医生,故选C。
(3)句意:安迪将来想成为什么?A医生。B垃圾收集者。C老师。根据“I want to be a garbage collector in the future.”可知安迪将来想成为一名垃圾收集者,故选B。
(4)根据“It’s not a very pleasant job. Why do you want to be a garbage collector ”和“Because I will work only one day a week.”可知父母问安迪为什么想要成为一名垃圾收集者,安迪认为垃圾收集者是一份很轻松的工作,由此可推测这份工作实际上不轻松,选项B符合题意,故选B。
60.句意:你认为安迪是什么样的孩子?该题答案不唯一,合理即可,比如我认为安迪是一个懒惰的孩子,故答案为I think Andy is a lazy boy.
61. B B A 62. father policewoman
【导语】本文主要介绍了Rose的家人。
61.(1) 句意:在Rose的家里有几口人?A三口。B四口。C五口。通过阅读全文可知Rose家有父母和哥哥,一共是四口人,故选B。
(2) 句意:Rose来自哪里?A美国。B新西兰。C英国。根据文中“I come from New Zealand.”可知Rose来自新西兰,故选B。
(3) 句意:Rose的哥哥是干什么的?A他是一名警察。B他是一名作家。C他是一名医生。根据文中“What’s my brother’s job A policeman!”可知Rose的哥哥是一名警察,故选A。
62.(1) 句意:Rose的______是一名作家。根据文中“My father is a writer.”可知Rose的爸爸是一名作家,故答案为father。
(2) 句意:Rose在将来想成为一名______。根据文中“What do I want to be A policewoman! That’s my dream!”可知Rose将来想要成为一名女警察,故答案为policewoman。
63.Beijing 64.Lin Tao 65.Kungfu 66.Canada 67.10
【导语】本文主要介绍了王芳、林涛、珍妮·怀特和汤姆的个人情况。
63.根据“Wang Fang is from Beijing.”可知王芳来自北京,故答案为Beijing。
64.根据“Can you do Kungfu Lin Tao can! He is eleven. He is from Zhengzhou. He is tall and strong!”可知年龄11岁,来自郑州的男孩是林涛,故答案为Lin Tao。
65.根据“Can you do Kungfu Lin Tao can! He is eleven. He is from Zhengzhou. He is tall and strong!”可知林涛会练功夫,故答案为Kungfu。
66.根据“This is Jenny White. She is from Canada.”可知珍妮·怀特来自加拿大,故答案为Canada。
67.根据“Tom is from England. He is ten years old.”可知汤姆10岁了,故答案为10。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览