资源简介 天津市南开区2025—2026学年七年级英语上册期中考试模拟【考试范围:Unit1-Unit4】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择(满分20分)1.A. B. C.2.A. B. C.3.A. B. C.4.A. B. C.5.When was Betty born A.On March 3rd. B.On March 5th. C.On May 6th.6.Whose is the dictionary A.Linda’s. B.Jenny’s. C.Lily’s.7.What are in the box A.Some books. B.Some cards. C.Some paper.8.What will Kate do A.Wash the potatoes. B.Eat the potatoes. C.Buy some potatoes.9.What are they talking about A.A watch. B.A box. C.A clock.10.What does the man think of candies A.Nice. B.Healthy. C.Unhealthy.11.Who is a doctor A.The woman. B.The woman’s brother. C.The man’s brother.12.How many classes does Jenny have on Saturday A.One. B.Two. C.Three.13.What will the girl do today A.Go swimming. B.Do some housework. C.Do her homework.14.What does the boy do at six o’clock A.Play games. B.Play basketball. C.Have dinner.听下面一段材料,回答下列各题。15.Where is Amy from A.China. B.America. C.England.16.What class is Amy in A.Class 5. B.Class 6. C.Class 7.17.How old is Tony A.7. B.11. C.13.听对话,回答各小题。18.What doesn’t Jane eat for breakfast A.Bread. B.Coffee. C.Soup.19.What doesn’t the boy have for breakfast A.Milk. B.Meat. C.Eggs.20.Where is the boy from A.America. B.China. C.England.二、单项选择(满分15分)21.—Look at _______ jacket. I bought it for my dad on Father’s Day. Is it nice —Yes, it’s cool.A.a B.an C.the D./22.—Bob, is this Mia’s dictionary —Yes, it’s _______. Look! You can see _______ name in the dictionary.A.hers; her B.her; hers C.his; her D.hers; his23.—What does the soup taste —________.A.Nervous B.Delicious C.Dangerous D.Brave24.—You have a wonderful garden!—Yeah. When spring comes, the flowers in the garden ________ so sweet.A.sound B.smell C.look D.feel25.Most parents think it is a good ________ to take a school bus because it is quite safe.A.chance B.success C.courage D.choice26.Zongzi is a kind of ________ food on the Dragon Boat Festival.A.free B.special C.lucky D.secret27.I know the history museum very well. I won’t ________.A.get out B.get dressed C.get lost D.get up28.Yesterday Kate ________ the reason why he was late to me.A.explain B.explains C.will explain D.explained29.Your health will be worse and worse if you don’t give up ________.A.to drink B.drinking C.drink D.drinks30.I seldom go swimming with parents because ________ of them are busy with their work.A.both B.each C.all D.neither31.Sally came into the room, took off her coat and ________ down on a sofa.A.sit B.sits C.sitting D.sat32.—Why did you stop ________ —Because we felt too tired.A.working B.to work C.and work D.from work33.We are going to have fun ________ in the lake this afternoon.A.to swim B.swim C.swims D.swimming34.It is hard for us to go ________ the forest.A.across B.through C.cross D.though35.Betty ________ her hand and answered the teacher’s question.A.put up B.hurried up C.got up D.looked up三、完形填空(满分10分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Many children enjoy listening to music. Donovan Leo from the US was one of them, 36 he did more than that.Leo learned to 37 the electric guitar, drums and piano. Then, he began to write songs to show 38 feelings. “I like to write something with a fast drumbeat (鼓声) and play it by myself. It makes me happy and I move 39 my music. I enjoy the 40 of writing and playing.”There is a birthday 41 for his mother every year in the house. He wants to make the party 42 this year. He decides to write a song and play it for his mother. After a week’s 43 , he is on the stage and plays the song on his mother’s birthday. It brings back the happy memories of Leo and his mother. Tears quietly 44 down his mother’s face. It’s really a 45 story about the family love.36.A.so B.because C.or D.but37.A.play B.teach C.plant D.draw38.A.my B.his C.her D.our39.A.in B.on C.through D.with40.A.fun B.thoughts C.problems D.knowledge41.A.meeting B.party C.holiday D.club42.A.difficult B.dangerous C.lonely D.different43.A.rest B.activity C.practice D.journey44.A.run B.walk C.fly D.carry45.A.interesting B.traditional C.touching D.exciting四、阅读理解(满分30分)ATO: Subject: Dear Sir, My name is John Walker. I was a student in your class in 2021. There will be an important exam (考试) in three months. I’m ready for it and I’m studying hard every day, but it is hard for me to stay focused (专注的) at home. I also want to borrow some books from the library. So I am writing to ask whether (是否) I can go and study at the school library. I want to use the library for three months and only on weekdays from 9 am to 6 pm. Please let me know what you think of this matter. You may email me back or call me at 6621-3380. Thank you for your understanding and support. Yours faithfully, John Walker46.Who does Walker write to A.His father. B.His teacher. C.His classmate. D.His friend.47.Why does Walker want to use the school library A.To put his books in the library. B.To do homework with his friend.C.To take an exam in the library. D.To study for an important exam.48.What does Walker find difficult to do A.To find the right books to read. B.To make a plan for the exam.C.To study and stay focused at home. D.To finish his homework on time.49.How long does Walker plan to use the library A.For 2 days. B.For 8 weeks. C.For a month. D.For 3 months.50.What do you think of Walker A.He is hard-working. B.He is strict.C.He is silly. D.He is helpful.BWho What WhereJack schoolbag on the chairnotebook under the bedCDs on the tablecomputer on the deskGina schoolbag on the deskkeys in the schoolbagMr. Green bag on the sofaMs. Green bag on the sofakeys on the table51.Here are ________ people in the family.A.five B.four C.six D.two52.Gina’s schoolbag is ________.A.on the desk B.under the bed C.on the sofa D.on the chair53.The parents’ ________ are on the sofa.A.bags B.computer games C.CDs D.keys54.Where is Jack’s notebook It’s ________.A.on the chair B.on the table C.in the schoolbag D.under the bed55.On the chair is ________.A.Ms. Green’s bag B.Mr. Green’s bag C.Jack’s schoolbag D.Gina’s schoolbagCWhen I was five years old, I lived with my family in an old house. It was very old and not in great shape (状况), but we were happy there. We didn’t have a lot of money, but we grew our own food and made our own clothes.Every day after school, I played outside and waited for my dad to come home from work. He worked on cars all day and came home tired with oil (油渍) on his hands and clothes. So he often cleaned up and sat in his old chair after work. I loved climbing onto his back and watching TV together. He held me up with his hands. They felt very rough, but strong and warm. I always felt safe and loved.Now I am 55 years old, and I have wrinkles (皱纹) and some health problems, but I still remember those happy times with my dad. I wish I could go back and sit with him in that old chair one more time, just to tell him how much I love him and thank him for making me feel so happy and loved as a child.56.What was the writer’s life like when she was five years old A.She lived in a new house. B.She grew food for herself.C.She made clothes for herself. D.She lived a very happy life.57.What does the underlined (划线的) word “rough” mean in Chinese A.纤细的 B.粗糙的 C.丝滑的 D.残缺的58.How did the writer feel about sitting on her father’s back A.She felt nervous on her father’s back.B.She didn’t want to sit there.C.It made her feel loved and safe.D.She felt like a flying bird in the sky.59.How does the writer feel about those memories now A.They made her sad about life.B.She hopes to go back to the times with her father.C.She can’t remember them clearly.D.She doesn’t care about them at all.60.What’s the best title for the passage A.Thankful for the happy times B.Life makes me strongC.Together we stay, alone we live D.Life in a poor family五、补全对话(满分10分)根据对话内容,选择恰当的句子将对话补充完整。(选项中有两项是多余的)A: Hello, Jane! How’s your first day of school B: Hey, Lily! 61 I’m happy to see my friends. What about you A: Me too. My classmates are friendly and our teachers are nice.B: 62A: My first lesson is English, and it’s really an important lesson.B: 63A: Because it teaches us to think more in our learning. 64B: Yes, it is. And English is also my favorite.A: Who is your English teacher B: Ms Zhang. 65A: Oh! You’re so lucky to have a teacher like her!B: Thank you!A.I have an English lesson today.B.Is English your first lesson C.Why is the lesson important D.What is your first lesson E.What’s your favourite subject F.It’s great.G.Her clever words always make the lesson interesting六、完成句子(满分10分)66.玛丽和同学们的关系很亲近。Mary is her classmates.67.杰克在纸上写下了这句话。Jack the sentence on the paper.68.去年母亲在这所学校担任了教师。My mother a teacher at this school last year.69.事实上,这是最好的结局。, this is the best ending.70.在会议中我们将指出其中的一些区别。We will some of the differences in the meeting.七、任务型阅读(满分10分)阅读下面短文,根据短文内容补全下列句子。Dear Nancy,I am happy to tell you about my school and my life. My school is very big and beautiful. I like my school very much. The desks and chairs are new. There are lots of pictures on the walls. You can also see some flowers on the teacher’s desk. We clean the classroom every day.I don’t go to school on Saturday (星期六) and Sunday (星期日). I get up at six on Saturday. I play basketball with my father in the park near my home. Then I eat my breakfast. At eight I begin to do my homework. My parents and I have lunch in the KFC. In the afternoon, I have art lessons. Sometimes I play computer games in the evening.I like my weekends (周末) very much.Yours,Li Hua71.The letter is from .72.Li Hua tells about his school and in the letter.73.Li Hua often plays with his father.74.Li Hua begins to do his homework at on Saturday.75.Li Hua has lessons on Saturday afternoon.八、短文填空(满分10分)根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。In many English homes, people eat f 76 meals a day: breakfast, lunch, afternoon tea and dinner.People h 77 breakfast at any time from seven to nine in the morning. They have milk, eggs or b 78 . English people drink tea or c 79 at breakfast.Lunch comes a 80 one o’clock. Afternoon tea is from four to five in the afternoon. And dinner is at about half past seven. F 81 they have soup, and then they have meat or fish w 82 vegetables. After that, they eat some other things—bananas, a 83 and oranges. But not all English people eat l 84 that. Some of them have their dinner in the m 85 of the day. Their meals are breakfast, dinner, afternoon tea and supper and these meals are very simple (简单的).九、书面表达(满分15分)86.为了了解七年级新生对新校园的印象,你校在英语活动周开展了题为“My New School Life”的征文活动。请你根据以下提示,写一篇英语短文,介绍一下你的校园生活。(1) How many buildings are there in your school What are they (2) Which building is your favourite Where is it (3) What do you do after school (4) What do you think of your new school life 注意:(1) 词数60左右,标题已给出,不计入总词数;(2) 可适当增加细节,以使行文连贯;(3) 短文中不能出现真实姓名及学校名称。My New School Life__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.C【原文】略2.B【原文】略3.A【原文】略4.A【原文】略5.B【原文】略6.A【原文】略7.A【原文】略8.A【原文】略9.A【原文】略10.C【原文】略11.B【原文】略12.B【原文】略13.C【原文】略14.C【原文】略15.B 16.C 17.C【原文】略18.C 19.A 20.B【原文】略21.C【详解】句意:——看这件夹克。父亲节那天我给我的爸爸买的。它好看吗? ——是的,很酷。考查冠词用法。a一个,用于辅音音素开头的单词前,表泛指;an一个,用于元音音素开头的单词前,表泛指;the这个,那个,表示特指。根据“I bought it for my dad on Father’s Day.”可知,此处说话者让听话者看一件特定的夹克,用the。故选C。22.A【详解】句意:——鲍勃,这是米娅的词典吗?——是的,是她的。看!你可以在词典里看到她的名字。考查代词辨析。hers她的,名词性物主代词;her她的,形容词性物主代词;his他的,名词性物主代词或形容词性物主代词。根据“Mia’s dictionary”可知,是女性名字。第一空后无名词,需用名词性物主代词hers单独作表语;第二空后接名词name,需用形容词性物主代词her修饰名词。故选A。23.B【详解】句意:——这汤的味道怎么样?——很美味。考查形容词辨析。nervous紧张的;delicious美味的;dangerous危险的;brave勇敢的。根据“What does the soup taste ”可知,此处评价汤的味道,delicious“美味的”符合语境。故选B。24.B【详解】句意:——你的花园真漂亮!——是啊。当春天来临时,花园里的花闻起来如此香甜。考查感官系动词。sound听起来;smell闻起来;look看起来;feel摸起来。根据“the flowers in the garden...so sweet.”可知,描述的是气味,此处用smell“闻起来”,表示闻到花朵散发的香味。故选B。25.D【详解】句意:大多数家长认为乘坐校车是一个好的选择,因为它非常安全。考查名词辨析。chance机会;success成功;courage勇气;choice选择。根据“it is a good...to take a school bus because it is quite safe”可知,乘坐校车非常安全,所以乘坐校车是一个明智的选择。故选D。26.B【详解】句意:粽子是端午节的一种特色食品。考查形容词辨析。free自由的;special特别的;lucky幸运的;secret秘密的。根据“on the Dragon Boat Festival”及常识可知,粽子是端午节的一种特色食物,B项符合。故选B。27.C【详解】句意:我非常了解历史博物馆。我不会迷路。考查动词短语。get out出去;get dressed穿好衣服;get lost迷路;get up起床。根据“I know the history museum very well”可知,在熟悉的地方不会迷路。故选C。28.D【详解】句意:昨天凯特向我解释了他迟到的原因。考查动词时态。根据“Yesterday Kate…the reason why he was late to me.”可知,句子时态为一般过去时,其谓语部分应为动词过去式。故选D。29.B【详解】句意:如果你不戒酒,你的健康状况会越来越差。考查非谓语动词。根据“give up”可知,give up doing sth“放弃做某事”,此处为动名词作宾语。故选B。30.A【详解】句意:我很少和父母一起去游泳,因为他们都忙于工作。考查不定代词辨析。both两者都;each每个;all所有;neither(两者中)无一个。根据“I seldom go swimming with parents”可知,很少与父母一起去游泳应表示父母两个人都很忙。故选A。31.D【详解】句意:Sally走进房间,脱下外套,然后坐在沙发上。考查动词时态。根据“came into the room, took off her coat and ... down on a sofa”可知,and并列三个动作,前后动作是连贯发生的,时态为一般过去时,因此sit也用过去式sat。故选D。32.A【详解】句意:——你们为什么停止工作?——因为我们觉得太累了。考查非谓语动词。根据“Because we felt too tired.”可知,此处是太累了所以停止正在做的工作,stop doing“停止正在做的事情”,用动名词作宾语。故选A。33.D【详解】句意:今天下午我们要去湖里游泳玩。考查非谓语动词。根据句型“have fun doing sth”可知,空格处应填动名词形式。故选D。34.B【详解】句意:我们很难通过森林。考查介词。across横穿,介词,主要表示从物体表面横过;through通过,介词,主要用于从物体内部空间穿过;cross穿越,动词;though虽然,连词。根据“It is hard for us to go…the forest.”可知,穿过森林,应该是内部空间穿过,go through表示“穿过”,故选B。35.A【详解】句意:贝蒂举起她的手回答老师的问题。考查动词短语辨析。put up举起;hurried up立即赶来;got up起床;looked up查阅。根据“Betty … her hand and answered the teacher’s question.”可知,贝蒂举起她的手回答老师的问题。故选A。36.D 37.A 38.B 39.D 40.A 41.B 42.D 43.C 44.A 45.C【导语】本文是关于一个叫Donovan Leo的美国男孩,他喜欢音乐,不仅听音乐,还学会了弹奏乐器,并创作歌曲表达情感。后来,他在母亲生日时创作了一首歌,让母亲感动落泪,体现了家庭的爱。36.句意:来自美国的Donovan Leo就是其中之一,但他不仅仅满足于此。so所以;because因为;or或者;but但是。前后句为转折关系。很多孩子喜欢听音乐,Leo也是其中之一,但是他做的更多。but表示转折。故选D。37.句意:Leo学会了弹奏电吉他、打鼓和弹钢琴。play演奏;teach教授;plant种植;draw绘画。表示演奏乐器,使用动词play。故选A。38.句意:然后,他开始创作歌曲来表达自己的情感。my我的;his他的;her她的;our我们的。根据“he did more than that”可知,Leo是男孩,用his。故选B。39.句意:这让我感到快乐,我会随着音乐舞动。in在……里;on在……上;through通过;with随着。move with music意为“随着音乐摆动”,是固定搭配。故选D。40.句意:我享受创作和演奏的乐趣。fun乐趣;thoughts想法;problems问题;knowledge知识。根据上下文“enjoy”和“happy”可知,此处表示享受这种乐趣。故选A。41.句意:每年家里都会为母亲举办生日派对。meeting会议;party派对;holiday假期;club俱乐部。根据“He wants to make the party”可知,此处指生日派对。故选B。42.句意:今年他想让派对与众不同。difficult困难的;dangerous危险的;lonely孤独的;different不同的。根据“He decides to write a song and play it for his mother. ”可知,他决定写新歌是想让派对与往年不同。故选D。43.句意:经过一周的练习,他在舞台上为母亲演奏了这首歌。rest休息;activity活动;practice练习;journey旅行。根据“he is on the stage and plays the song on his mother’s birthday”可知,为了登台表演,他需要进行一周的“练习”。故选C。44.句意:泪水悄悄地从母亲的脸颊滑落。run跑;walk走;fly飞;carry携带。tears run down“泪水流下”,固定表达。故选A。45.句意:这真是一个关于家庭亲情的感人故事。interesting有趣的;traditional传统的;touching感人的;exciting令人兴奋的。根据“Tears quietly ... down his mother’s face.”可知,让母亲流泪,说明是个感人的故事。故选C。46.B 47.D 48.C 49.D 50.A【导语】本文主要介绍了Walker因准备考试而想要向老师借用图书馆的事情。46.推理判断题。根据“I was a student in your class in 2021.”可知,Walker的信是写给老师的。故选B。47.细节理解题。根据“There will be an important exam (考试) in three months...So I am writing to ask whether (是否) I can go and study at the school library.”可知,Walker想在图书馆为考试而学习。故选D。48.细节理解题。根据“I’m ready for it and I’m studying hard every day, but it is hard for me to stay focused (专注的) at home.”可知,Walker发现在家学习很难集中注意力。故选C。49.细节理解题。根据“I want to use the library for three months and only on weekdays from 9 am to 6 pm.”可知,Walker想借用图书馆三个月。故选D。50.细节理解题。根据“There will be an important exam (考试) in three months. I’m ready for it and I’m studying hard every day, but it is hard for me to stay focused (专注的) at home.”可知,Walker学习很努力。故选A。51.B 52.A 53.A 54.D 55.C【导语】本文以表格形式介绍了家庭成员的物品所在位置。51.细节理解题。根据“Jack”,“Gina”,“Mr. Green”和“Ms. Green”可知,家里一共有4口人。故选B。52.细节理解题。根据“schoolbag”和“on the desk”可知,吉娜的书包在桌子上。故选A。53.细节理解题。根据“bag”和“on the sofa”可知,父母的包在沙发上。故选A。54.细节理解题。根据“notebook”和“under the bed”可知,笔记本在床下。故选D。55.细节理解题。根据“Jack”,“schoolbag”和“on the chair”可知,杰克的书包在椅子上。故选C。56.D 57.B 58.C 59.B 60.A【导语】本文回忆了小时候和父亲一起的快乐时光,表达了对旧时光和父亲的怀念之情。56.细节理解题。根据第一段的“It was very...but we were happy there.”可知,作者五岁时很快乐,选项D的“她过着非常幸福的生活”符合题意。故选D。57.词句猜测题。根据“He worked on cars all day and came home tired with oil (油渍) on his hands and clothes.”可知爸爸是一位汽车修理工,那他的手因常年劳作而变得粗糙,“rough”和“strong and warm”词意有转折含义,选项B的“粗糙的”符合题意。故选B。58.细节理解题。根据第二段的“I loved climbing onto his back...I always felt safe and loved.”可知,作者在父亲背上感到安全和被爱,选项C的“这让她感到被爱和安全”符合题意。故选C。59.细节理解题。根据第三段的“I still remember those happy times...I wish I could go back and sit with him in that old chair one more time.”可知,作者怀念小时候和父亲一起的日子,希望能回到小时候,选项B的“她希望能回到和父亲在一起的时光”符合题意。故选B。60.最佳标题题。通读全文可知作者回忆了小时候和父亲一起的快乐时光,表达了对旧时光和父亲的怀念,选项A的“感恩快乐的时光”符合题意。故选A。61.F 62.D 63.C 64.B 65.G【导语】本文主要介绍了A和B在开学第一天谈论各自的感受和对英语课的看法。61.根据“How’s your first day of school ”可知,此处对方应该回答上学第一天的感受。选项F“很棒”符合语境。故选F。62.根据“My first lesson is English”可知,此处应该问第一节是什么课。选项D“你的第一节课是什么”符合语境。故选D。63.根据“Because it teaches us to think more in our learning.”可知,此处应该问英语课为什么重要。选项C“为什么这节课重要”符合语境。故选C。64.根据“Yes, it is. And English is also my favorite.”可知,此处应该是一般疑问句,且问的问题与英语有关。选项B“英语是你的第一节课吗”符合语境。故选B。65.根据“Oh! You’re so lucky to have a teacher like her!”可知,此处应该解释为什么拥有这位老师是幸运的,选项G“她那些巧妙的话语总能让课堂变得生动有趣。”符合语境。故选G。66. close to【详解】be close to “与……关系亲近”,固定短语。故填close;to。67. wrote down【详解】write down“写下”,动词短语;根据汉语提示可知,动作表示过去,时态用一般过去时,write过去式是wrote。故填wrote;down。68. worked as【详解】work as “担任,充当”,固定短语;根据“last year”可知,时态是一般过去时,work过去式是worked。故填worked;as。69. In fact【详解】in fact“事实上”,是固定搭配,首字母大写。故填In;fact。70. point out【详解】对照中英文可知,缺少“指出”。用动词短语point out,位于“will”后,动词用原形。故填point;out。71.Li Hua 72.his life 73.basketball 74.eight/8 75.art【导语】本文是一篇应用文。文章主要是李华通过书信向Nancy介绍了自己的学校、日常生活以及周末活动情况,表达了对学校和周末生活的喜爱。71.根据信件的结尾“Yours, Li Hua”可知,这封信是李华写的。故填Li Hua。72.根据第一段“I am happy to tell you about my school and my life.”可知,作者李华很高兴告诉大家关于他的学校和他的生活。故填his life。73.根据第二段“I play basketball with my father in the park near my home.”可知,李华和他爸爸在家附近的公园里打篮球。故填basketball。74.根据第二段“I get up at six on Saturday… At eight I begin to do my homework.”可知,李华在周六八点开始做作业。故填eight/8。75.根据第二段“I get up at six on Saturday… In the afternoon, I have art lessons.”可知,在周六下午,李华上美术课。故填art。76.(f)our 77.(h)ave 78.(b)read 79.(c)offee 80.(a)t 81.(F)irst 82.(w)ith 83.(a)pples 84.(l)ike 85.(m)iddle【导语】本文主要讲述了英国家庭一日四餐的饮食习惯及其特点。76.句意:在许多英国家庭,人们一天吃四顿饭:早餐、午餐、下午茶和晚餐。根据空格后“breakfast, lunch, afternoon tea and dinner”,结合首字母提示可知,此处应该填入four“四”,指的是一天有四餐。故填(f)our。77.句意:人们在早上七点到九点的任何时间吃早餐。根据空格后“breakfast”,结合首字母提示可知,此处应该填入have,have breakfast,动词短语,意为“吃早餐”符合语境;又根据语境可知,时态为一般现在时,且该句主语是“People”,所以此处动词have保持原形即可。故填(h)ave。78.句意:他们有牛奶、鸡蛋或面包。根据“They have milk, eggs or….”,结合首字母提示可知,此处应该填入bread,不可数名词,意为“面包”,表达他们有牛奶、鸡蛋或面包。故填(b)read。79.句意:英国人在早餐时喝茶或咖啡。根据“English people drink tea or…at breakfast.”,结合首字母提示可知,此处应该填入coffee,不可数名词,意为“咖啡”,表达英国人在早餐时喝茶或咖啡。故填(c)offee。80.句意:午餐在一点钟来。根据空格后“one o’clock”,结合首字母提示可知,此处应该填入时间介词at,指的是在一点钟。故填(a)t。81.句意:首先他们喝汤,然后他们吃搭配蔬菜的肉或鱼。根据“then they have meat or fish…”,结合首字母提示可知,此处应该填入First,表示用餐顺序。故填(F)irst。82.句意:首先他们喝汤,然后他们吃搭配蔬菜的肉或鱼。根据“they have meat or fish…vegetables.”,结合首字母提示可知,此处应该填入with,介词,表伴随,指的是他们吃搭配蔬菜的肉或鱼。故填(w)ith。83.句意:之后,他们吃一些其他的东西——香蕉、苹果和橘子。根据“bananas, …and oranges.”,结合首字母提示可知,此处应该填入apples,可数名词复数,意为“苹果”符合语境。故填(a)pples。84.句意:但是并不是所有的英国人都这样吃。根据“But not all English people eat…that.”,结合首字母提示可知,此处应该填入like,介词,意为“像”,表达并不是所有的英国人都这样吃。故填(l)ike。85.句意:他们中的一些人在中午吃饭。根据“Some of them have their dinner in the…of the day.”,结合首字母提示可知,此处应该填入middle,in the middle of the day,介词短语,意为“在中午”符合语境。故填(m)iddle。86.例文My New School LifeMy school is not big but it’s very beautiful. There are five buildings—a library, an office building, a classroom building, a dining hall and a science building. In the middle of the school is the library. I like it best because there are a lot of interesting books. I like reading very much. After school, I often read books, but sometimes I play basketball with my classmates.I think my school life is colourful. I like my school life very much.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:本文应使用“一般现在时”为主;③提示:写作要点已给出,应注意不要遗漏题干中每一项内容,适当添加细节,并突出写作重点。[写作步骤]第一步,介绍学校的整体信息;第二步,根据题干中的要点,介绍学校的详细信息,自己喜欢学校的哪个位置,放学后的活动等情况;第三步,对学校给出评价,并收尾。[亮点词汇]①there are有②a lot of很多[高分句型]①My school is not big but it’s very beautiful.(but表转折)②I like it best because there are a lot of interesting books.(原因状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 天津市南开区2025—2026学年七年级英语上册期中考试模拟.docx