【期中考点培优】专题18 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优鲁科版(五四制)(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【期中考点培优】专题18 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优鲁科版(五四制)(含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优鲁科版
(五四制)专题18 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
请阅读以下内容并判断正(T)误(F)。
Dear Jack,
My name is David. I am 10 years old. I study in Hongqi Primary School. My favourite day is Monday. We have English and science classes and we have sandwiches for lunch. Sandwiches are my favourite food. They’re delicious. Monday is a great day! My favourite teacher is Ms Brown. She is our English teacher. She’s kind. Sometimes she is strict (严格的), too. She’s young and pretty. She’s very helpful. Her class is funny. We all like her. Tell me about your school, please.
Yours,
David
1.Jack is a student in Hongqi Primary School. ( )
2.David is Ms Brown’s student. ( )
3.David’s favourite food is sandwiches. ( )
4.Ms Brown is a good teacher. ( )
5.David has Chinese and music on Mondays. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Sally is from the USA.She is a pupil at a Chinese school. After graduating (毕业以后), she will go back to her hometown. She will go to a middle school in New York. We feel sad. So we are going to have a party to say goodbye to her. Lily will take some photos of our class. Yang Ming will make a DVD of our class. And we will make a year book together. We can put our names, addresses, and phone numbers in the book. And we can invite her parents to the party, too.
6.Sally is a pupil in the USA.( )
7.She will go to a middle school in the USA.( )
8.We will buy her some presents. ( )
9.Yang Ming will make some cards for Sally. ( )
10.We will have a party to say goodbye to Sally. ( )
阅读理解。判断正误,你认为正确的写“T”,你认为错误的写“F”。
My name is Li Hua. I’m studying in an international(国际的) school in Beijing now. There are many students from different countries. I’m in Class Three, Grade Seven. Mike, Bill and I are in the same class. Mike is 13 years old. His telephone number is 335-5667. Mike comes from Australia. He likes Beijing duck very much. Bill is from the USA.He is one year younger than Mike and me. His phone number is 875-6324. He likes hamburgers very much. I’m from Shanghai. I like Shanghai food very much. And my phone number is 666-2598. Jim is Sam’s cousin. They are both 14 years old. They are in Class Two, Grade Seven. They come from England. Their telephone number is 555-2656. They like sea food very much. We are all good friends.
11.Jim, Bill and Li Hua are in Class Two, Grade Seven. ( )
12.Mike is 13 years old and he is American. ( )
13.Li Hua comes from Shanghai and his favourite(最喜欢的) food is hamburger. ( )
14.Bill is 12 years old. ( )
15.Jim and Sam are cousins. ( )
读信件,判断下列句子是(T)否(F)与信件内容相符。
Dear Miss Wang, I’m lucky to have you as my teacher. Thank you for teaching me to read and write. I learned a lot in class by doing things. I learned to study hard and work together with my friends. Thank you for showing me what is right and what is wrong. I learned to be brave, honest and kind. I learned to help my parents and people around me. I am going to be a teacher like you in the future. Good wishes! Love, Lu Hua
16.Lu Hua thanks Miss Wang for teaching her to read and write. ( )
17.Lu Hua learned to study hard but did not learn to work with friends. ( )
18.Miss Wang taught Lu Hua to be brave, honest and kind. ( )
19.Lu Hua wants to become a doctor in the future. ( )
20.Lu Hua is one of the students of Miss Wang. ( )
阅读判断,正确的写“T”,错误的写“F”。
Mrs Smith is a teacher. Her house is not far from her school, and she usually walks there. All the students in her school are very lovely.
It was cold and windy this morning. Mrs Smith got up late, so she rode a bike to the school. The cold wind went into her eyes and big tears (泪) began to run out of them. She got to the school, opened the door and went into the classroom.
It was nice and warm there and Mrs Smith was happy. But a small boy looked at her for some time, put his arms around her and said, “Don’t cry, Mrs Smith. The school isn’t very bad.”
21.Mrs Smith went to the school on foot this morning. ( )
22.It was cold and windy when Mrs Smith went to the school this morning. ( )
23.Big tears ran out of Mrs Smith’s eyes, because she was cold and felt sad. ( )
24.The small boy wanted to make Mrs Smith happy. ( )
25.From the passage, we know that the small boy is kind and lovely. ( )
Dora看到一则招聘启事。
Our school needs a crossing guard Do you like children Do you live near Sunshine Primary School Can you work from 8:00 a. m. to 9:30 a. m. and from 2:45 p. m. to 3:30 p.m., from Monday to Friday A school crossing guard should: makes the children cross the road at the zebra crossing stops the cars for children to cross the road makes children walk and not run Are you interested Call Mr. Wood at 834-7692.
根据内容,判断正(T)误(F)。
26.A school crossing guard helps children cross the road. ( )
27.A school crossing guard works from 8:00 to 9:30 in the morning seven days a week. ( )
28.A school crossing guard makes children run across the road. ( )
29.If you want to be a crossing guard, you can call Mr. Wood. ( )
30.This is a letter from a school crossing guard. ( )
阅读短文, 判断正误。正确的写T,错误的写F。
Today is Wednesday. Shirley is busy today.
Shirley is a middle school teacher. She teaches PE in school. Shirley has four lessons on Wednesday, two in the morning and two in the afternoon. She needs to teach the students to play volleyball (排球) this week. That is her favourite sport. Tina is one of her students. She is really good at sports and she wants to be a volleyball player. School finishes at four in the afternoon. After school. Shirley doesn’t go home. She stays in the school with students in the school volleyball team. They will have a volleyball game with No. 2 Middle School next Friday. Everyone wants to win the game so they practise hard. Shirley gets home at 7:00 pm. It’s late but she is happy because she likes being a teacher and she is glad to help her students.
31.Tomorrow is Saturday. ( )
32.Shirley has no PE lessons on Wednesday. ( )
33.Shirley teaches students to play volleyball. ( )
34.Tina is an English teacher in a middle school. ( )
35.Shirley went home late and she was very sad. ( )
根据短文内容判断句子正(T)误(F)。
Jack and Kate are very sad now. They are going to say goodbye to each other. Kate is going away for a long time. She is going to the USA.Her father has a new job there. It is good news for her father. But it is sad news for Jack and Kate. Kate will go to a new school in the USA.She will be in Grade Seven. And Kate promises(承诺) to write to Jack
36.Kate is going to the USA.( )
37.Jack and Kate feel happy now. ( )
38.This is bad news for Kate’s father. ( )
39.Kate will be in Grade 7. ( )
40.Kate’s mother has a new job in the USA.( )
阅读理解,判断正(T)误(F)。
Yoyo is a little bear. On a sunny day, he was happy. But when the wind came, he was not happy because he didn’t like windy days. His friend Joe, a little mouse, had an idea. They flew a kite. Then Yoyo became happy. When it rained, Yoyo got angry. Joe had another idea. They played in the rain. Yoyo felt excited. When the sun came out again, Yoyo said, “Every day could be fun. Thank you, Joe!”
41.Yoyo is a little mouse. ( )
42.Yoyo liked windy days at first. ( )
43.Joe helped Yoyo when he was not happy. ( )
44.When it rained, Yoyo was sad. ( )
45.Yoyo thought every day could be fun at last. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
“I feel a bit ‘emo’.” Do you often hear people say this these days “Emo” is short for “emotional (情绪激动的)”. It means (意味着) someone has big feelings. Usually, they are bad ones, such as anger, worry, or sadness.
How do you deal with (应对) your bad feelings Here are some tips for you.
* Breathing
When you feel angry or nervous (紧张的), taking a deep breath (深呼吸) can help you.
* Moving
Do some sports like jumping and running. Sports help you relax (放松).
* Hugging
Hug your parents, pets or your teddy bear. They can make you feel safe and relaxed.
* Talking
Talk to others about your worries.
* Drawing
Draw your feelings with color pens.
You’ll feel better in this way. Have a try!
46.“Emo” usually means bad feelings. ( )
47.Taking a deep breath can’t help you when you feel angry. ( )
48.You should never talk to others about your worries. ( )
49.Jumping and running help you relax. ( )
50.The passage (文章) tells us four ways to deal with bad feelings. ( )
阅读短文,判断下列说法是是否正确,正确的写T,错误的写F。
Today is my birthday. I’ve got a new game from my Dad. I am very excited. I want to play the game with my friends. But they have a new game, too. They don’t want(想要) to play the game. I am angry and go back to my bedroom. My dad is worried. “Are you OK ” says he. I feel sorry about what I do. I open the door and say, “I’m sorry, Dad. I was angry. That’s not good.” My dad is happy. In the end(最后), my dad play the game with me. The game is fun. We are very happy now.
51.I’ve got a new game on my birthday. I am excited. ( )
52.I want to play the game with my uncle. ( )
53.When I go back to my bedroom, my dad is worried. ( )
54.My friends play the game with me. ( )
55.The game is not fun, but we are very happy. ( )
56.It’s impolite(不礼貌的) to be angry. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Emma goes to the park. When she sees the nice flowers, she is happy and says, “Wow!”.
Then her friends come with a ball. They want to play ball, but Emma wants to fly her kite. She says, “No, I don’t want to.” So she is mad.
Later, Emma is sad. Her teacher sees her and asks, “Emma, are you okay ” Emma says, “Sorry, I was mad before.”
At last, they play ball and fly the kite. Emma is happy again and says, “This is fun!”.
57.Emma is happy when she gets to the park. ( )
58.Emma likes the ball game at first. ( )
59.Emma is mad because she doesn’t like her friends. ( )
60.Emma’s teacher cares about her. ( )
61.Emma is sad when playing at the park in the end. ( )
Read and judge. (阅读短文,判断句子正“T”误“F”。)
It’s five o’clock in the afternoon. The children are in the playground. Lanlan is reading an interesting book. She’s very happy. Beibei and Yaoyao are listening to music. They’re happy too. Xiaowei is sad. He lost his new pen. Binbin and Yangyang are running. They’re thirsty. Who’s the girl over there Oh, she’s Yueyue. She’s dancing.
62.It’s 4:00 in the afternoon. ( )
63.Lanlan is very happy. ( )
64.Beibei and Yaoyao are reading an interesting book. ( )
65.Xiaowei is sad. ( )
66.Yueyue is dancing. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, everyone! I have some friends and they have different feelings today. Nick is angry because he can’t find his toy car. Mike is sad as his pet dog is ill. Chen Xi is happy because she gets a good grade in the exam. Sun Bo is scared when he sees a big spider. Li Na is tired after running for a long time.
67.Nick is angry because he can’t find his book. ( )
68.Mike is sad because his pet dog is ill. ( )
69.Chen Xi is happy because she gets a new toy. ( )
70.Sun Bo is scared when he sees a big spider. ( )
71.Li Na is tired after playing games for a long time. ( )
阅读理解,判断正(T)误(F)。
My name is Betty. I live in China. I study in Shanghai No. 5 Primary School. Tomorrow is my birthday. On my birthday, I often get up at 7:30. I buy a lot of food with my mother in the supermarket. In the afternoon, my family and I go and see a film. I have a birthday party at 8:00 in the evening. At the party, I play games and eat a big birthday cake with my friends. I am so happy on my birthday.
72.Today is Betty’s birthday. ( )
73.Betty often gets up at 7:30 on her birthday. ( )
74.Betty sees a film with her friends on her birthday. ( )
75.Betty’s birthday party begins at 6:00 in the afternoon. ( )
76.Betty is happy on her birthday. ( )
阅读短文,判断句子正误,正确的写T,错误的写F。
Monday, April, 28
Today was a sunny day. In the morning, Robin and I walked to John’s home. It was his birthday. I bought some dinosaurs’ pictures for him. He liked them very much. We ate the birthday cake and lunch together. Then we watched some children’s shows on TV for a while. His house is near the sea. In the afternoon, we rode a bike there. We swam in it, but Robin couldn’t do it. He took photos for us. It was fun. His mother cooked good food for us in the evening. The seafood was tasty, but I didn’t feel well because I swam for a long time. So I ate some medicine and slept early.
77.Today was Sunday. ( )
78.Today was Robin’s birthday. ( )
79.John liked the dinosaurs’ pictures very much. ( )
80.They ate breakfast together. ( )
81.They had a bad day but also a good day. ( )
阅读短文,判断句子正 (T) 误(F)。
Sarah is a good girl. She is friendly. She has many friends. It’s April 25th today. It’s Sarah’s birthday. She is twelve years old. Her parents are going to have a birthday party for her in their house. Her friends want to come to her birthday party. But they can’t find the way to her house. They ask Robin for help. Robert’s grandpa gave Robin a new feature. He has BDS now. They follow Robin to go straight and turn left at the bookstore. They pass by(经过) the library and turn right. Then they see Sarah. It’s not far. Robin helps them find Sarah’s house. The BDS works well.
82.April 25th is Sarah’s twelfth birthday. ( )
83.Sarah is going to have a birthday party in her house. ( )
84.Robert’s grandpa gave Robin BDS. ( )
85.They pass by the library and turn left. ( )
86.Robin can’t help them find the way to Sarah’s house. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
Hello! I’m Linda. My birthday is in August. I have a birthday party with my friends every year. When is my father’s birthday It’s on the 25th of December. It’s also Christmas Day. We often have a big dinner together. My mother’s birthday is on the 8th of March. It’s also Women’s Day(妇女节). I usually buy some flowers and chocolates for my mum. My father always cooks a delicious dinner. We have fun on my mother’s birthday.
87.Linda’s birthday is in August. ( )
88.Her mother’s birthday is on Christmas Day. ( )
89.Her mother always cooks a delicious dinner on Women’s Day. ( )
90.Linda usually buys flowers and chocolates for her mum. ( )
91.They have fun on her mother’s birthday. ( )
根据短文内容判断句子正(T)误(F)。
I’m Bill. I celebrated(庆祝) my good friend Emma’s birthday with my friends last Sunday. She is younger than me, but I am shorter than her. And she looks stronger. Of course she is heavier than me. Last Friday, I went to a shop to buy a present for Emma. What did I buy I bought a doll for her. Because she told me “I haven’ t got a lovely doll.” When she got my present she looked excited. We went to the zoo. We saw elephants. We wanted to row a boat in Daming park, but it was late, so we had to go home. But we had a good time on that day.
92.Emma is taller than Bill. ( )
93.Bill bought a doll for Emma. ( )
94.Bill went to a shop with Emma last month. ( )
95.They rowed a boat in the park. ( )
96.They were happy on Emma’ s birthday. ( )
阅读短文,正确的填T,错误的填F。
It was Ben’s birthday yesterday. There was a big birthday cake on the desk. And there are twelve candles (蜡烛) on the cake. Daming played the piano and Simon played the guitar. Ben got lots of presents from his family and friends. Tom gave Ben a new pen. Nancy gave him a CD.Maomao gave him a card. Then they sang the song Happy Birthday to You to Ben. Ben was very happy.
97.The children had a picnic. ( )
98.There was a small birthday cake on the desk. ( )
99.Ben was twelve years old yesterday. ( )
100.Daming played the piano and Simon played the guitar. ( )
101.Then they sang the song Happy Birthday to You to Ben. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.T 4.T 5.F
【导语】本文主要介绍大卫的个人信息及其最喜欢的老师等。
1.句意:杰克是红旗小学的一名学生。根据“My name is David, I am 10 years old, I study in Hongqi Primary School.”可知大卫是红旗小学的一名学生,故答案为F。
2.句意:大卫是布朗女士的学生。根据“My favourite teacher is Ms Brown.”可知布朗女士是大卫的老师,故答案为T。
3.句意:大卫最喜欢的食物是三明治。根据“Sandwiches are my favourite food.”可知三明治是大卫最喜欢的食物,故答案为T。
4.句意:布朗女士是一个好老师。根据“She’s kind. Sometimes she is strict (严格的), too.”可知是个好老师,故答案为T。
5.句意:大卫周一有语文和音乐。根据“My favourite day is Monday. We have English and science classes and we have sandwiches for lunch.”可知周一有英语和科学课,故答案为F。
6.F 7.T 8.F 9.F 10.T
【导语】本文讲了快毕业了,学生们为萨莉做的事情。
6.句意:萨莉是美国的一名学生。根据“Sally is from the USA. She is a pupil at a Chinese school.”,可知萨莉在中国的学校上学,故答案为F。
7.句意:她将去美国的一所中学。根据“After graduating (毕业以后), she will go back to her hometown. She will go to a middle school in New York.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
8.句意:我们要给她买些礼物。根据全文可知没提到买礼物,故答案为F。
9.句意:杨明会给萨莉做一些卡片。根据“Yang Ming will make a DVD of our class.”,可知杨明会做一张光盘,故答案为F。
10.句意:我们将举行一个聚会,向萨莉道别。根据“So we are going to have a party to say goodbye to her.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
11.F 12.F 13.F 14.T 15.T
【导语】本文主要介绍了李华和他的同学。
11.句意:吉姆、比尔和李华在七年级二班。根据“I’m in Class Three, Grade Seven. Mike, Bill and I are in the same class.”可知李华、迈克、比尔在七年级三班;又根据“Jim is Sam’s cousin. They are both 14 years old. They are in Class Two, Grade Seven.”可知吉姆在七年级二班。故答案为F。
12.句意:迈克13岁,他是美国人。根据“Mike comes from Australia.”可知迈克不是美国人,故答案为F。
13.句意:李华来自上海,他最喜欢的食物是汉堡包。根据“I’m from Shanghai. I like Shanghai food very much. ”可知李华喜欢上海食物,故答案为F。
14.句意:比尔12岁。根据“Mike is 13 years old. Bill is from the USA. He is one year younger than Mike and me.”可知迈克 13岁,比尔比迈克小一岁,也就是12岁,故答案为T。
15.句意:吉姆和山姆是表兄弟。根据“Jim is Sam’s cousin. ”可知两人是表兄弟关系,故答案为T。
16.T 17.F 18.T 19.F 20.T
【导语】本文主要是陆华写信感谢自己的老师。
16.句意:陆华感谢王老师教她读书写字。根据文中句子“Thank you for teaching me to read and write.”可知陆华感谢王老师教她读书写字,故答案为T。
17.句意:陆华学会了努力学习,但没有学会和朋友一起工作。根据文中句子“I learned to study hard and work together with my friends.”可知她学会了努力学习和与朋友一起工作。故答案为F。
18.句意:王老师教陆华勇敢、诚实和善良。根据文中句子“Thank you for showing me what is right and what is wrong. I learned to be brave, honest and kind.”可知陆华学会了勇敢、诚实和善良。故答案为T。
19.句意:陆华将来想成为一名医生。根据文中句子“I am going to be a teacher like you in the future.”可知她将来想成为一名老师,故答案为F。
20.句意:陆华是王老师的学生之一。根据文中句子“I learned a lot in class by doing things.”可知陆华是王老师班上的学生之一,故答案为T。
21.F 22.T 23.F 24.T 25.T
【导语】本文主要讲述的是史密斯夫人在寒冷刮风的早上去学校的过程和在教室里小男孩关心史密斯夫人的故事。
21.句意:史密斯夫人今天早上步行去学校。根据句子“It was cold and windy this morning. Mrs Smith got up late, so she rode a bike to the school.”,可知史密斯夫人今天骑自行车去学校,题干与短文不符,故答案为F。
22.句意:史密斯夫人今天早上去学校时,天气寒冷,风很大。根据句子“It was cold and windy this morning.”,可知今天早上天气寒冷刮风,题干与短文相符,故答案为T。
23.句意:史密斯夫人眼里流出了大颗的泪水,因为她又冷又难过。根据句子“The cold wind went into her eyes and big tears began to run out of them.”,可知史密斯夫人流泪的原因是因为冷风吹进了眼睛,题干与短文不符,故答案为F。
24.句意:小男孩想让史密斯夫人开心。根据句子“But a small boy looked at her for some time, put his arms around her and said, “Don’t cry, Mrs Smith. The school isn’t very bad.””,可知小男孩想让史密斯夫人开心,题干与短文相符,故答案为T。
25.句意:从文章中,我们知道这个小男孩很善良可爱。根据短文大意,小男孩以为史密斯夫人不开心,想让她开心,可知小男孩善良可爱,题干与短文相符,故答案为T。
26.T 27.F 28.F 29.T 30.F
【导语】本文主要讲述了阳光小学招聘一名十字路口警卫的启事。
26.句意:学校的十字路口警卫帮助孩子们过马路。根据“A school crossing guard: makes children cross the road at the zebra crossing”可知学校的十字路口警卫帮助孩子们过马路,故答案为T。
27.句意:一名学校十字路口警卫每周七天早上八点到九点半工作。根据“Can you work from 8:00 a. m. to 9:30 a. m. and from 2:45 p. m. to 3:30 p.m., from Monday to Friday ”可知一名学校十字路口警卫一周工作5天,故答案为F。
28.句意:学校的十字路口警卫让孩子们跑过马路。根据“A school crossing guard: makes children walk and not run”可知学校十字路口警卫的职责之一是确保孩子们走过马路,不能在马路上奔跑,故答案为F。
29.句意:如果你想当十字路口警卫,你可以打电话给伍德先生。根据“Call Mr. Wood at 834-7692.”可知可以打电话给伍德先生咨询招聘的事情,故答案为T。
30.句意:这是一封来自学校十字路口警卫的信。根据“Our school needs a crossing guard”可知这是一封招聘学校十字路口警卫的启事,故答案为F。                      
31.F 32.F 33.T 34.F 35.F
【导语】本文介绍了雪莉。
31.句意:明天是星期六。根据“Today is Wednesday.”,可知今天是星期三,那么明天是星期四,故答案为F。
32.句意:雪莉星期三没有体育课。根据“Shirley has four lessons on Wednesday, two in the morning and two in the afternoon.”,可知雪莉星期三有体育课,故答案为F。
33.句意:雪莉教学生打排球。根据“She needs to teach the students to play volleyball (排球) this week.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
34.句意:蒂娜是一所中学的英语老师。根据“Tina is one of her students.”,可知蒂娜是一名学生,故答案为F。
35.句意:雪莉回家晚了,她很伤心。根据“It’s late but she is happy because she likes being a teacher and she is glad to help her students.”,可知雪莉回家晚了,但她很高兴,故答案为F。
36.T 37.F 38.F 39.T 40.F
【导语】本文主要介绍凯特和杰克告别。
36.句意:凯特要去美国。根据“She is going to the USA.”可知凯特要去美国,故答案为T。
37.句意:杰克和凯特现在感觉很开心。根据“Jack and Kate are very sad now.”可知是伤心,故答案为F。
38.句意:这对杰克的爸爸来说是个坏消息。根据“It is good news for her father.”可知是个好消息,故答案为F。
39.句意:凯特将上七年级。根据“She will be in Grade Seven.”可知将上七年级,故答案为T。
40.句意:凯特的妈妈在美国有一个新工作。根据“Her father has a new job there.”可知是凯特的爸爸有一个新工作,故答案为F。
41.F 42.F 43.T 44.F 45.T
【导语】本文主要介绍小熊悠悠的情绪。
41.句意:悠悠是一只小老鼠。根据“Yoyo is a little bear.”可知是一只小熊,故答案为F。
42.句意:悠悠开始喜欢有风的天气。根据“But when the wind came, he was not happy because he didn’t like windy days.”可知不喜欢有风的天气,故答案为F。
43.句意:当悠悠不开心的时候乔帮助了悠悠。根据“His friend Joe, a little mouse, had an idea. They flew a kite. Then Yoyo became happy.”可知乔在悠悠不开心的时候帮助了他,故答案为T。
44.句意:当下雨时,悠悠是伤心的。根据“When it rained, Yoyo got angry.”可知下雨时悠悠是生气的,故答案为F。
45.句意:悠悠终于觉得每天都可以很有趣。根据“Yoyo said, “Every day could be fun. Thank you, Joe!””可知悠悠终于觉得每天都可以很有趣,故答案为T。
46.T 47.F 48.F 49.T 50.F
【导语】本文主要介绍了处理不良情绪的方法。
46.句意:“Emo”通常表示不好的感觉。根据文中句子“It means (意味着) someone has big feelings. Usually, they are bad ones, such as anger, worry, or sadness.” 可知“Emo”通常表示不好的感觉,故答案为T。
47.句意:当你感到愤怒时,深呼吸是帮不了你的。根据文中句子“When you feel angry or nervous, taking a deep breath can help you.”可知当你愤怒时,深呼吸可以帮你,故答案为F。
48.句意:你不应该向别人倾诉你的烦恼。根据文中句子“Talk to others about your worries.”可知应该和别人倾诉你的烦恼,故答案为F。
49.句意:跳跃和跑步帮助你放松。根据文中句子“Do some sports like jumping and running. Sports help you relax.”可知跳跃和奔跑等运动都可以帮助你放松,故答案为T。
50.句意:这篇文章告诉我们四种处理不良情绪的方法。根据文中提到是Breathing、Moving、Hugging、Talking和Drawing,可知文章告诉我们五种处理不良情绪的方法,故答案为F。
51.T 52.F 53.T 54.F 55.F 56.T
【导语】本文主要介绍了图图生日得到了一个新游戏,但他的朋友们不想玩,他生气回到房间。最后他和爸爸一起玩这个游戏。
51.句意:我在生日时得到一个新的游戏。我很激动。根据“Today is my birthday. I’ve got a new game from my Dad. I am very excited.可知我从爸爸那里得到一个新游戏。我很激动。故答案为T。
52.句意:我想要和我的叔叔玩这个游戏。根据“I want to play the game with my friends.”可知我想要和我的朋友们玩这个游戏。故答案为F。
53.句意:当我回到我的房间时,我的爸爸很担心。根据“I am angry and go back to my bedroom. My dad is worried. 可知我的爸爸很担心,故答案为T。
54.句意:我的朋友们和我玩这个游戏。根据“I want to play the game with my friends. But they have a new game, too. They don’t want(想要) to play the game.”可知他们不想玩这个游戏,可知本题说法错误,故答案为F。
55.句意:这个游戏不好玩,但是我们很高兴。根据“The game is fun.”可知这个游戏有趣,本题说法错误,故答案为F。
56.句意:生气是不礼貌的。根据“I feel sorry about what I do. I open the door and say, “I’m sorry, Dad. I was angry. That’s not good.”可知生气让爸爸担心,是不好的,因此说法正确,故答案为T。
57.T 58.F 59.F 60.T 61.F
【导语】本文主要介绍了艾玛的情绪变化。
57.题干句意:艾玛到公园时很高兴。根据“Emma goes to the park. When she sees the nice flowers, she is happy and says, “Wow!”.”可知艾玛到公园时很高兴,题干与短文内容相符,故答案为T。
58.题干句意:艾玛起初喜欢球游戏。根据“Then her friends come with a ball. They want to play ball, but Emma wants to fly her kite. She says, “No, I don’t want to.””可知艾玛起初不喜欢球游戏,题干与短文内容不符,故答案为F。
59.题干句意:艾玛很生气,因为她不喜欢她的朋友。根据“Then her friends come with a ball. They want to play ball, but Emma wants to fly her kite. She says, “No, I don’t want to.” So she is mad.”可知艾玛生气是因为她想放风筝而不想玩球游戏,并非不喜欢她的朋友,题干与短文内容不符,故答案为F。
60.题干句意:艾玛的老师很关心她。根据“Her teacher sees her and asks, “Emma, are you okay ””可知艾玛的老师很关心艾玛,题干与短文内容相符,故答案为T。
61.题干句意:艾玛最后在公园玩的时候很伤心。根据“At last, they play ball and fly the kite. Emma is happy again and says, “This is fun!”.”可知艾玛最后在公园玩得很开心,题干与短文内容不符,故答案为F。
62.F 63.T 64.F 65.T 66.T
【导语】本文讲了孩子们的情绪。
62.句意:现在是下午4点。根据“It’s five o’clock in the afternoon.”,可知现在是下午5点,故答案为F。
63.句意:兰兰很高兴。根据“Lanlan is reading an interesting book. She’s very happy.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
64.句意:贝贝和瑶瑶正在读一本有趣的书。根据“Beibei and Yaoyao are listening to music.”,可知贝贝和瑶瑶正在听音乐,故答案为F。
65.句意:小伟很伤心。根据“Xiaowei is sad.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
66.句意:悦悦在跳舞。根据“Oh, she’s Yueyue. She’s dancing.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
67.F 68.T 69.F 70.T 71.F
【导语】本文主要介绍了尼克、迈克、陈希、孙博和李娜各自的情绪。
67.题干句意:尼克很生气,因为他找不到自己的书了。根据“Nick is angry because he can’t find his toy car.”可知尼克很生气,因为他找不到玩具汽车了,题干与短文内容不符,故答案为F。
68.题干句意:迈克很伤心,因为他的宠物狗生病了。根据“Mike is sad as his pet dog is ill.”可知迈克很伤心,因为他的宠物狗生病了,题干与短文内容相符,故答案为T。
69.题干句意:陈希很高兴,因为她有了一个新玩具。根据“Chen Xi is happy because she gets a good grade in the exam.”可知陈希很高兴,因为她考了一个好成绩,题干与短文内容不符,故答案为F。
70.题干句意:孙博很害怕,因为他看见一只大蜘蛛。根据“Sun Bo is scared when he sees a big spider.”可知孙博很害怕,因为他看见一只大蜘蛛,题干与短文内容相符,故答案为T。
71.题干句意:李娜玩了很长时间的游戏以后很累。根据“Li Na is tired after running for a long time.”可知李娜跑了很长时间的步以后很累,题干与短文内容不符,故答案为F。
72.F 73.T 74.F 75.F 76.T
【导语】本文主要介绍了贝蒂过生日的一天安排。
72.句意:今天是贝蒂的生日。根据句子“Tomorrow is my birthday.”可知明天是贝蒂的生日,题干与短文不符,故答案为F。
73.句意:贝蒂在她生日这天经常在早上7:30起床。根据句子“On my birthday, I often get up at 7:30.”可知贝蒂在生日这天经常在早上7:30起床,题干与短文相符,故答案为T。
74.句意:贝蒂在她生日这天跟她的朋友看电影。根据句子“In the afternoon, my family and I go and see a film.”可知贝蒂跟家人看电影,题干与短文不符,故答案为F。
75.句意:贝蒂的生日派对在下午6:00开始。根据句子“I have a birthday party at 8:00 in the evening.”可知贝蒂的生日派对在晚上8:00开始,题干与短文不符,故答案为F。
76.句意:贝蒂在生日这天很开心。根据句子“I am so happy on my birthday.”可知贝蒂在生日这天很开心,题干与短文相符,故答案为T。
77.F 78.F 79.T 80.F 81.T
【导语】本文讲了约翰的生日活动。
77.句意:今天是星期天。根据“Monday, April, 28”,可知今天是星期一,故答案为F。
78.句意:今天是罗宾的生日。根据“In the morning, Robin and I walked to John’s home. It was his birthday.”,可知是约翰的生日,故答案为F。
79.句意:约翰非常喜欢恐龙的照片。根据“I bought some dinosaurs’ pictures for him. He liked them very much.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
80.句意:他们一起吃早餐。根据“His mother cooked good food for us in the evening.”,可知一起吃晚餐,故答案为F。
81.句意:他们度过了糟糕的一天,但也是美好的一天。根据全文可知虽因游泳不适吃药,但整体描述为有趣的且活动丰富,故答案为T。
82.T 83.T 84.T 85.F 86.F
【导语】本文讲了萨拉的父母要在家给萨拉举办生日聚会及罗宾帮助萨拉的朋友找到萨拉家的事情。
82.句意:4月25日是萨拉的12岁生日。根据“It’s April 25th today. It’s Sarah’s birthday.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
83.句意:萨拉将在她家举办一个生日聚会。根据“Her parents are going to have a birthday party for her in their house.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
84.句意:罗伯特的爷爷给了罗宾BDS。根据“Robert’s grandpa gave Robin a new feature. He has BDS now.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
85.句意:他们经过图书馆后左转。根据“They pass by(经过) the library and turn right.”,可知经过图书馆后右转,故答案为F。
86.句意:罗宾不能帮他们找到去萨拉家的路。根据“Robin helps them find Sarah’s house.”,可知罗宾帮助他们找到了去萨拉家的路,故答案为F。
87.T 88.F 89.F 90.T 91.T
【导语】本文主要讲述了琳达一家人各自的生日是如何过的。
87.句意:琳达的生日在八月。根据“I’m Linda. My birthday is in August.”可知琳达的生日在八月,题干与短文内容相符,故答案为T。
88.句意:她妈妈的生日在圣诞节。根据“When is my father’s birthday It’s on the 25th of December. It’s also Christmas Day.”可知爸爸的生日在圣诞节,题干与短文内容不符,故答案为F。
89.句意:她妈妈总是在妇女节做美味的晚餐。根据“My father always cooks a delicious dinner”可知爸爸总是在妇女节做美味的晚餐,题干与短文内容不符,故答案为F。
90.句意:琳达通常为妈妈买花和巧克力。根据“I usually buy some flowers and chocolates for my mum.”可知琳达通常为妈妈买花和巧克力,题干与短文内容相符,故答案为T。
91.句意:他们在她妈妈的生日时玩得很开心。根据“We have fun on my mother’s birthday.”可知他们在她妈妈的生日时玩得很开心,题干与短文内容相符,故答案为T。
92.T 93.T 94.F 95.F 96.T
【导语】本文讲了上周天给艾玛过生日的事情。
92.句意:艾玛比比尔高。根据“She is younger than me, but I am shorter than her.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
93.句意:比尔给艾玛买了一个玩具娃娃。根据“I bought a doll for her.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
94.句意:比尔上个月和艾玛去了商店。根据“Last Friday, I went to a shop to buy a present for Emma.”,可知比尔自己去的,故答案为F。
95.句意:他们在公园里划船了。根据“We wanted to row a boat in Daming park, but it was later, so we had to go home.”,可知没有划船,故答案为F。
96.句意:他们在艾玛生日那天很高兴。根据“But we had a good time on that day.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
97.F 98.F 99.T 100.T 101.T
【导语】本文主要介绍了本的生日是怎样过的。
97.题干句意:孩子们去野餐。根据短文内容可知孩子们没有去野餐,题干与短文内容不符,故答案为F。
98.题干句意:桌子上有一个小的生日蛋糕。根据“There was a big birthday cake on the desk.”可知桌子上有一个大的生日蛋糕,题干与短文内容不符,故答案为F。
99.题干句意:本昨天12岁了。根据“And there are twelve candles (蜡烛) on the cake.”可知本昨天12岁了,题干与短文内容相符,故答案为T。
100.题干句意:大明弹钢琴,西蒙弹吉他。根据“Daming played the piano and Simon played the guitar.”可知大明弹钢琴,西蒙弹吉他,题干与短文内容相符,故答案为T。
101.题干句意:然后他们为本唱生日快乐歌。根据“Then they sang the song Happy Birthday to You to Ben.”可知然后他们为本唱生日快乐歌,题干与短文内容相符,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览