2025年秋人教版英语九年级期中复习---阅读专项提高练习题(含完形填空、阅读理解、六选五及短文填空)(含解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

2025年秋人教版英语九年级期中复习---阅读专项提高练习题(含完形填空、阅读理解、六选五及短文填空)(含解析)

资源简介

2025年秋人教版英语九年级期中复习
---阅读专项提高练习题(含完形填空、阅读理解、六选五及短文填空)
一、完形填空
(一)
Last Friday, our teacher asked us to finish a project in pairs. Li Hua is one of my classmates. He always does everything 1 himself, so I invited him to work with me.
Two days 2 by, but it seemed that our homework didn’t go well. Then we decided to go to the library and have a discussion at the weekend. It took me thirty minutes to get there 3 bike. After we met each other, we started to do the homework. Li Hua had a lot of creative ideas that I didn’t know before. Although he was not good at communicating, we ended up finishing the homework successfully by 4 from each other.
5 the way, this experience made me realize that we can never tell something just from the outside.
1.A.of B.by C.in D.on
2.A.go B.went C.run D.ran
3.A.by B.with C.through D.on
4.A.learn B.learned C.learning D.to learn
5.A.Of B.With C.In D.By
(二)
The Mid—Autumn Festival is a very important festival in China. It always comes in the 6 of the autumn. So Chinese people call it the Mid—Autumn Festival. At this time, the moon looks the roundest and 7 .
Chinese people have a one—day holiday when the Mid—Autumn Festival comes. On the day, family members have a big 8 . Then they enjoy the beautiful moon, eat the delicious mooncakes and talk with each other about their happy life. And people in some places like watching dragon and lion shows on the day.
The mooncake is the special food for this festival. It means a 9 reunion(团圆). People send mooncakes to their relatives and friends. They want their family members and friends to be 10 and live a long life.
6.A.beginning B.middle C.end D.last
7.A.brightest B.farthest C.smallest D.reddest
8.A.breakfast B.lunch C.dinner D.party
9.A.family B.school C.neighborhood D.class
10.A.kind B.happy C.friendly D.sad
(三)
Dragons are a symbol of China and the dragon dance is a 11 of traditional dance in Chinese culture. Traditionally, dragons are made of wood, bamboo and a special kind of cloth. So they are always quite 12 . However, in modern times, dragons are much lighter because they are made of much lighter materials. A dragon can be of different lengths. People 13 that the longer the dragon is, the more luck it will bring. A small group cannot control a very long dragon 14 it requires great strength and special skills.
The dragon dance itself began during the Han Dynasty and it was started by the Chinese 15 had great respect for the dragon. The dragon dance was already a popular event in the Song Dynasty. At that time, people could often see it during important festivals. In the Qing Dynasty, the Dragon Dance Team of Fuzhou was invited to give a performance in Beijing. And the emperor spoke highly of it!
11.A.form B.dream C.expression D.tradition
12.A.short B.valuable C.heavy D.active
13.A.hope B.wonder C.believe D.spread
14.A.while B.unless C.or D.because
15.A.which B.that C.what D.when
(四)
It was a very foggy (多雾的) morning in London. The fog was so thick that it was 16 to see a nearby thing or man. Drivers couldn’t see 17 , so they stopped the buses, cars and taxis along the roadside. And people were 18 to walk on the roads in order to keep safe.
Mr. Brown, a businessman, had a very important document (文件) to 19 at a post office. He was new in the city. Someone told him the 20 post office was in the center of the community, but he lost his way in the heavy fog.
When he was walking, suddenly he knocked into an old woman. Mr. Brown said sorry to the woman and asked her to 21 him. Then the woman asked him why he was rushing on his way. Mr. Brown said that he had an 22 document to send but he was lost. The old woman laughed and took Mr. Brown to the post office.
They went along one street, turned down another, 23 a square and at last, after about half an hour, they arrived at the post office. Mr. Brown couldn’t understand 24 the old woman found her way. “It is wonderful,” he said. “But how do you find the way in the thick fog ”
“It is no trouble at all to me,” said the old woman. “I have been a 25 in the post office for forty years. I know all the roads to it.”
16.A.easy B.useful C.necessary D.difficult
17.A.quietly B.clearly C.seriously D.wisely
18.A.suggested B.repeated C.punished D.directed
19.A.bring B.remember C.mail D.read
20.A.shortest B.smallest C.farthest D.nearest
21.A.pardon B.admire C.spread D.connect
22.A.interesting B.important C.exciting D.amazing
23.A.looked over B.put on C.passed by D.laid out
24.A.what B.how C.where D.when
25.A.police B.stamp C.teacher D.staff
(五)
Music can be a great power to change people’s lives. Regina del Carmen Sanchez, 14, always 26 this.
The girl from Kansas City, US, used to lead a 27 life. She lived in a small house with her mom and grandparents. Her mom got a very low pay.
But it didn’t stop Sanchez’s 28 of music. She wrote her first song Keep Your Head Up when she was 12. It 29 the bad situation at her home, but it also sent the message of hope.
“My house is in shambles (混乱) but it is better than being homeless … Love yourself and never 30 . You’ll see a better life if you keep your head up…”
It took Sanchez several months to finish the song. Sometimes during a 31 in class, when a lyric (词) came into her head, she would have to write it down right then.
Jeremy Lillig was a spokesman for Bright Futures, a charity fund (慈善基金). When he saw the video of the song, he was 32 . He shared it through social media (社交媒体) 33 . The fund has provided money to 34 students in Kansas City.
Now Sanchez often plays the song in 35 . She wants to help people understand what is happening in the world in an easy way.
26.A.refused B.disliked C.believed D.celebrated
27.A.good B.lazy C.easy D.hard
28.A.love B.hate C.pain D.fun
29.A.developed B.described C.depended D.discovered
30.A.show up B.wake up C.give up D.stand up
31.A.day B.night C.holiday D.break
32.A.moved B.annoyed C.bored D.tired
33.A.seriously B.carelessly C.quickly D.angrily
34.A.rich B.poor C.smart D.stupid
35.A.danger B.surprise C.need D.public
二、阅读理解
(一)
Different countries celebrate the New Year in different ways. Many countries still follow the lunar calendar (阴历), meaning that their new year often starts in late January or in February. New Year celebrations for some countries (like China, Vietnam, and Korea) last not one day, but up to two weeks!
In the US, many people attend New Year parties. They drink, dance, and cheer at midnight.
In the southern US, many people eat black-eyed peas for good luck in the New Year.
In Mexico and Venezuela, many people wear red or yellow for good luck.
In Brazil, people wear white clothes for good luck, and in China, they wear red clothes and give children red envelopes with money in them.
In Iran, people wear brand new clothes on the first day of the New Year.
In Scotland, people open the front door at midnight to let in the New Year, and open the back door to let out the old year.
In Switzerland, people kiss each other three times at midnight.
In Japan, they ring a bell 108 times to get rid of (除掉) the 108 bad desires.
In Korea they ring a bell 33 times for 33 old soldiers.
36.There are two weeks about New Year celebrations except in _________.
A.Korea B.Brazil C.Vietnam D.China
37.People in _________ wear red for good luck.
A.Brazil and China B.Brazil and Venezuela
C.Mexico and China D.Iran and Venezuela
38.What is the main idea of the passage
A.There are many different countries in the world.
B.People like to do different things at midnight of the New Year.
C.Different countries celebrate the New Year in different ways.
D.People like to wear different clothes to celebrate the New Year.
(二)
Learning a new language is challenging and sometimes difficult. But here are some fresh ideas on the best ways to learn a new language. Keep some of these in mind and you’ll learn better.
Make new friends: If there’s a community(团体) of people who speak the language you want to learn in your city, start attending events! Friendship is one of the best ways to learn a foreign language, and the easiest way to get comfortable with the slang(俚语) and intonation(语调). You, can freely chat with your friends and slowly build a foundation(基础) of the language. The great part about making friends is that you will be able to practice freely without feeling shy!
Watch a movie: For the people who want to learn a language in the comfort of their own home, put on a foreign movie in another language without subtitles. This is one of the best ways to learn a foreign language, and you can also get a greater sense of that language’s culture! If you don’t know enough of the language to turn the subtitles off, keep a list of new words you hear and what you think they mean. Look them up later.
Teach yourself: Take a little bit of time every day to write out a sentence you would like to know how to say in the new language. Look up each word and try to make the sentence yourself. If you have a language partner, have him/her check your sentence when you meet up. Making small goals every day will keep you moving on in the language learning!
Break it down: Focus on words for one topic each week, and then move onto another the next week. Just like teaching yourself new sentences and passages, this organized routine(惯例) will make it easier to learn words and you’ll begin to be able to group things together.
39.What does the underlined word “subtitles” in Paragraph 3 mean
A.Theme songs. B.Colors in the movie.
C.Translations on the screen. D.Characters' names.
40.What’s the main idea of Paragraph 2
A.How to make friends. B.How to organize activities.
C.How to learn by making friends. D.How to get the chance to make friends.
41.What would be the best structure of the passage
A. B. C. D.
(三)
The bright weather on Saturday, June 15, brought the yellow sun, blue skies and green grasses. But the strawberry brought the red.
The ABPA (阿宾顿商业会) worked together for the last couple of months to bring back the strawberry festival. The members decided to hold this event with the welcoming of the Summer Solstice (夏至). The festival came alive again with the vendors (摊贩), games, and races all through the downtown.
It started with a race for the kids. Children practised running before the race began, which gave them many chances to come in first place. Dressed in a strawberry suit, Miss Strawberry, aka Gerrie Carey, president of Clarks, greeted the kids and took pictures with them. The kids got to draw strawberries on the pavements (人行道). They also played with water balloons.
Local businesses sold their strawberry treats, including strawberries and strawberry pies. Paul and Emily Bobensky, the owners of Lacka Lemonade, sold their fresh lemonade (柠檬味汽水). They normally go to the farmer markets. It was the first time they had appeared at the strawberry festival.
Even though it was a strawberry festival, there was a pie-eating contest including blueberry pies. People gathered around and cheered as five men raced to finish pies without using their hands.
The ABPA helped with the payment of the parking for the day. The tea shop raised money for St. Jude’s Hospital. Everyone was happy and enjoyed the strawberry festival. It turned out to be a great success.
42.Which of the following is true according to the passage
A.The strawberry festival was held on Dec. 15.
B.They decided to hold the event with the welcoming of the Winter Solstice.
C.The strawberry festival turned out to be a great success.
43.What does the underlined word “gathered” in Paragraph 5 mean
A.Set up. B.Got together. C.Got through.
44.What's the people’s attitude (态度) to the event
A.Hateful. B.Serious. C.Supportive.
(四)
Here comes 4 most popular clubs in our school! Join us, and we will help you to find your own shining points and make your campus life enjoyable.
Yoga Club
Yoga not only improves flexibility (柔韧性), but also helps people relax. Students will have the chance to exercise while reducing some stress from life. The club will be open to 10—16 members from Grade 7 to Grade 12, and will meet once weekly (on Tuesday).
Basketball Club
Students will be able to develop their basketball skills and have the opportunity to compete in basketball games with members from other international schools. The club will be open to 10~16 members from Grade 5 to Grade 8, and will practice on Mondays and Tuesdays.
Public Speaking Club
The Public Speaking Club will be centered around the personal development of students along with developing public speaking skills. The club will focus on all skills in giving better speeches and improving communication skills. The club will be open to 10~12 members from Grade 7 to Grade 12, and will meet once weekly (on Wednesday).
Media Club
The Media Club teaches students the basics of journalism. The club has a wide range of activities like interviewing teachers and students, writing about big events on campus, and operating the weekly school radio broadcasts. The club will be open to 8~12 members from Grade 6 to Grade 12 and will meet once weekly (on Monday).
45.Which of the following students can join the Yoga Club
A.Fifth grade students. B.Sixth grade students.
C.Eighth grade students. D.Third grade students.
46.How often do the members of the Basketball Club practice
A.Once a week. B.Twice a week.
C.Three times a week. D.Four times a week.
47.What will club members do at the Media Club
A.Set up a school radio. B.Write their own stories.
C.Learn public speaking skills. D.Interview teachers and students.
(五)
In my early childhood, I was often surprised when I saw my father making a small number of money with difficulty. Being a child, I was unable to understand him. When I was older, my father started doing a part -time job at home. He used to bring some work back and work till late night.
I can’t forget he played with me when I was 3-4 years old. He taught me how to read when I was at the age of 5. He took care of me all night when I was sick. Whenever I felt down, he would cheer me up. He also cared about my lessons and often helped me get ready for examinations. Later he sent me to New Delhi for the best education. Whenever I needed money, he never refused. He always managed money for my studies.
Two years ago, I got a job at a hospital in New Delhi. When I helped my first patient, I got a strong feeling of satisfaction. When I got my first salary (薪水) which was about ten times more than my pocket money, I spent it all on myself.
When I returned home one fine morning, I heard my father communicating with one neighbor. He was telling him my success in the job very proudly. He also told him that I had a higher salary than him at the end of his work. A dream—his son should become better than himself—came true.
I was unable to move on my feet. Past 23 years flashed into my mind in a moment. I knew my father loved me very much. I could understand the meaning of my father’s aspirations (愿望). I could understand the decisions my father made in the past. The financial (财务的) difficulty he was facing was decided by his goal—making his child more successful than himself.
If today I am successful, this is because of my father.
48.From the first paragraph, we know the writer’s father is ________.
A.humorous B.hard -working
C.serious D.outgoing
49.When the writer was young, his father ________.
A.managed money for his studies
B.cheered him up all night
C.hardly bought anything for him
D.only cared about his examinations
50.The right order of the story is ________.
a. My father sent me to get the best education.
b. My father thought his dream came true.
d. I could understand the meaning of my father’s aspirations.
e. I got a higher salary than my father.
A.b d c e a B.d a c e b
C.c a e b d D.c a d b e
51.The best title for this passage may be ________.
A.A successful child B.An unforgettable moment
C.A difficult time D.A father’s love
(六)
When we talk about Hangzhou, we must think of the West Lake. In fact, Hangzhou Xixi National Wetland Park and Yuhang oil paper umbrellas have already got much attention (关注).
Hangzhou Xixi National Wetland Park, in the west of Hangzhou, founded in 2005, is China’s first national wetland park. The park is only 5 kilometers away from the West Lake. With an area of 11.5 square kilometers, almost 70% of the park is water. There are 6 long rivers and the waterways inside the park are more than 100 kilometers long. About 85% of the land in Xixi is covered by many kinds of trees. It is becoming a must-visit in Hangzhou.
As for Yuhang oil paper umbrellas, they have a history of more than 230 years. The traditional way of making them has been seen as a Zhejiang Intangible Cultural Heritage (非物质文化遗产) since 2007. These paper umbrellas come from Yuhang. That’s why people call them Yuhang oilpaper umbrellas.
Liu Weixue, 32, is the grandson of Liu Youquan, the inheritor (继承者) of the umbrella. He loves this traditional culture and his grandfather makes a big difference to him. So Liu Weixue gave up his job and began to design (设计), make and sell Yuhang paper umbrellas with his students.
“It’s not easy to make an umbrella — more than 70 steps, but we should pass down the traditional culture,” Liu said.
52.What does the underlined word “founded” most probably mean
A.Invented. B.Built. C.Polluted. D.Started.
53.How does the writer show the importance of the park to Hangzhou
A.By giving numbers. B.By asking questions.
C.By doing some tests. D.By showing some pictures.
54.How is Liu Weixue according to the last two paragraphs
A.Smart but lazy. B.Independent and serious.
C.Helpful but strict. D.Creative and hard-working.
55.Why does the writer write the passage
A.To tell people some must-visits in Hangzhou.
B.To call on people to pass down traditional culture of Hangzhou.
C.To compare Hangzhou Xixi National Wetland Park with Yuhang oil paper umbrellas.
D.To introduce Hangzhou Xixi National Wetland Park and Yuhang oil paper umbrellas.
(七)
In ancient China, willow branches (柳枝) were often used as a gift to friends and family members when they would leave. Do you know why willow branches are a symbol of saying goodbye
One reason is that willow trees are strong. They can live in any soil (土壤), wet or dry, north or south. Because of this special feature (特征), when saying goodbye to loved ones, giving a willow branch is a way to tell them you hope they will easily get used to their new living environment.
Another reason is that, in Chinese, the pronunciation for the willow tree “柳” is similar to the character “留”. So giving a willow branch in ancient China was like asking the others to stay, even though you know that they must leave.
It’s said that this custom (风俗) became popular during the Han Dynasty (朝代). At that time, Baqiao, a bridge in Chang’an, today’s Xi’an, was a common place to say goodbye. People often stopped there and handed willow branches to people when they were going to depart.
Willow branches, as a symbol of saying goodbye, were often mentioned (提及) in poems, especially at the time of the Tang and Song Dynasties.
56.How does the writer start the text
A.By telling stories. B.By comparing facts.
C.By raising a question. D.By giving an example.
57.Why can willow trees live in any soil
A.Because they are hard to break.
B.Because they are from ancient China.
C.Because they are used as a gift to friends and family members.
D.Because they can easily get used to their new living environment.
58.Why did people often use willow branches as a gift in ancient China
A.To ask the others to stay. B.To ask the others for help.
C.To wish the others to be healthy. D.To wish the others good luck.
59.What does the underlined word “depart” in Paragraph 4 probably mean in Chinese
A.返回 B.离开 C.相遇 D.庆祝
60.What can be the best title for the text
A.A Famous Ancient City—Chang’an B.A Kind of Strong Tree—Willow Trees
C.A Common Place to Say Goodbye—Baqiao D.A Symbol of Saying Goodbye—Willow Branches
(八)
In some places around the world, the day after Christmas is called Boxing Day. In Britain, Australia, Canada and other places, Boxing Day is a national holiday.
There are several thoughts on how the holiday became known as Boxing Day. The most widely held understanding of the origins (起源) of Boxing Day comes from a tradition among rich people. They would give a “box” to their servants and other workers. The box would have money and gifts. The report says the start of Boxing Day may even date back to the times of the Romans. Roman invaders (入侵者) brought the practice to Britain. The tradition was then taken up by churches. Churches would put boxes outside their doors to collect money for the poor.
Boxing Day is still celebrated today in many countries around the world. However, the United States is not one of them. But the Christmas holiday, which takes place the day before, is often filled with boxes. Boxes are useful for storing all kinds of things—especially gifts! It is fun to shake a gift box and try to-guess what is inside. But an empty box can be just as much fun. Just ask any child for that matter.
A child can enjoy the box their gift came in as much as, if not more than, the gift itself. An empty box can lead to imaginative play. It can become anything! It can be a secret house in the forest or a boat on the open sea. That’s because children are masters at “thinking outside the box”. Someone who thinks outside the box is not controlled by rules or tradition. Instead, he or she always thinks about ideas and considers solutions that are creative and unusual.
These are some things about Boxing Day. Though plenty of families and businesses still celebrate Boxing Day by helping the less lucky, Boxing Day is now also celebrated with friends and family.
61.What is the theme (主题) of the passage
A.Family. B.Education. C.Health. D.Culture.
62.What is the main idea of Paragraph 2
A.It talks about how Boxing Day became popular.
B.It introduces how rich people celebrated Boxing Day.
C.It introduces some origins of Boxing Day.
D.It talks about the tradition of Boxing Day.
63.What does the underlined phrase “thinking outside the box” in Paragraph 4 mean according to the passage
A.A boat on the open sea. B.A secret house in the forest.
C.Being controlled by rules or tradition. D.Trying to find out creative solutions.
64.Which of the following best shows the structure of the passage
A. B. C. D.
65.What would be the best title for the passage
A.Gifts on Boxing Day B.The origins of Boxing Day
C.How to celebrate Boxing Day D.Boxing Day—a national holiday
(九)
While walking with her father outside a grocery store (杂货店), Hana Fatima noticed an old woman trying hard to carry the things she bought to her car. She and her father offered to help. Then, Hana had an idea — she decided to help her elderly neighbors.
Hana and her dad shared their phone numbers with some elderly neighbors. If they needed anything, they could just call her and her dad. They would buy the things for them and take them to their homes. This way, they wouldn’t have to go to the store and risk getting hurt.
They shared the idea with a few friends, and Hana’s father shared this idea online. Within hours there were hundreds of people volunteering to do the same thing in their community.
More than a year later, they formed a group called the Good Neighbor Project. Now, there are about 6, 000 volunteers in Toronto, London and Ottawa. They speak over 30 languages. They help people who need help get groceries, medicine, and other important things. The people making the request pay only for the things they buy — the delivery (递送) is free.
Since they started the project, the group has made more than 9, 000 deliveries to people who are vulnerable (脆弱的), like old people. disabled people and others with special needs.
“When I saw the old lady, I thought that it was my chance to go and help her,” Hana said. “Whenever you get a chance to be helpful and kind, just go and do it without thinking about it. Everybody should do that.”
66.Where was the old woman when Hana Fatima saw her
A.In her car. B.In the supermarket.
C.Near her house. D.On the way to her car.
67.Why did Hana’s father share the idea online
A.To make more friends. B.To make more money.
C.To get more people to join them. D.To get more likes online.
68.How many deliveries has the Good Neighbor Project made since it started
A.More than 30. B.About 6, 000. C.Over 9, 000. D.About 500.
69.Put the events in the correct order.
a. Hana’s father shared this idea online.
b. Hana Fatima and her father helped an old lady.
c. People in Hana’s community volunteered to join them.
d. A group called the Good Neighbor Project was set up.
e. Hana and her dad gave their phone numbers to some neighbors.
A.b-e-d-a-c B.b-e-a-c-d C.b-a-e-c-d D.b-a-c-d-e
70.What is Hana Fatima like according to the passage
A.Helpful and kind. B.Strict but outgoing.
C.Brave and well-educated. D.Patient and hard-working.
(十)
Have you heard of Facebook, MySpace and YouTube Ten years ago, there were even no these names. Today they have been part of people’s daily life, especially the teenagers’ daily life. In fact, they are three of the most popular websites.
In the early days of World Wide Web (万维网), writers and editors wrote articles or took photos for a certain website. As users, we could only read things that others had written. It was not much different from reading a newspaper or a book. The only difference was one thing—the words were on a screen, not on paper.
In the last five years, all that has changed. Since the websites like Bebo and Facebook appeared, they have become more and more popular. Why are these new websites so popular Unlike those past websites, these new websites allow users to make the web pages of their own. So every day many articles, photos and home-made films are on show on the websites. They’re interactive. You can communicate with people on the other side of the world. If you read an article online and don’t agree with the writer, you can write a message to the writer on the website.
71.The first paragraph tells us that Facebook, MySpace and YouTube are the names of________.
A.books B.websites C.articles D.people
72.The underlined word “they” in the third paragraph refers to “________”.
A.some new websites B.some interesting articles
C.some photos online D.some books online
73.The underlined word “interactive” means “________” in Chinese.
A.流行的 B.相似的 C.互动的 D.繁忙的
74.Which of the following is TRUE
A.MySpace isn’t very popular among teenagers.
B.There was YouTube ten years ago.
C.People can’t communicate with others on Bebo.
D.Now people can write articles on Facebook.
75.Which can be the best title of the passage
A.Some popular websites B.The new World Wide Web
C.The past and present of World Wide Web D.How to express yourself on websites
(十一)
Plastic is everywhere. From the food we eat to the air we breathe, tiny particles (微粒) of plastic—also known as “microplastic” — can be found in almost anything. Researchers have questioned whether taking microplastic can negatively influence our health, especially if there are pieces of plastic you’re using almost every day, like your plastic cutting board.
A study that was published recently examined the amount of microplastic found in food after using two different types of plastic cutting boards. Researchers cut up carrots on these plastic cutting boards and found they resulted in 1,114 microplastic particles (pieces of plastic less than 5 millimeters long) on the carrots each time the board was used. This means a plastic cutting board could produce 15 milligrams of microplastic per cut, and around 50 grams a year — the same amount as 10 plastic credit cards.
▲ At first, the studies about microplastic eating seem upsetting. Evidence suggests that microplastic can be found in our blood, our lungs, and even our placenta (胎盘), and can be harmful to our physical health. However, it’s important to note that the science is still new and very limited (有限的). Dr. LeBeau points out that while the recent study examining cutting boards does provide evidence of plastic particles in food, it does not make any claims (声明) that the negative effects of these cutting boards can do harm to human health. It is unclear if they are a human health risk to consumers.
Also, studies on microplastic and health problems have only suggested a possible link. They don’t say for sure because it is still hard to prove a direct cause.
76.How many grams of microplastic can a plastic cutting board produce in one year
A.10 grams. B.15 grams. C.50 grams. D.1, 114 grams.
77.What does the underlined word “they” in Paragraph 2 refer to
A.Studies. B.Carrots.
C.Researchers. D.These plastic cutting boards.
78.Choose the best sentence to fill in the blank “ ▲ ” in Paragraph 3.
A.What should we do with microplastic
B.Should people make use of microplastic
C.With so much microplastic in our food, can we avoid microplastic
D.With so much microplastic in our food, should people be worried
79.What’s the passage mainly about
A.Introducing microplastic.
B.Explaining how to protect ourselves.
C.Asking us not to use plastic products.
D.Showing us the relationship between microplastic and humans.
80.What would be the best structure for the passage
A. B. C. D.
(十二)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
The purpose of students who come to school is to study. But studying needs right ways, or we would waste the time or the money. 81
The best time for reading is morning. Because in the morning, 82 For that reason, we can get good grades.
When we study, we must be patient. 83 We should not read the next until we have learned the first one well.
84 We cannot read absent-mindedly (心不在焉地), or we could get nothing from the book while we are reading.
We must always ask “why”. If we can’t understand well, write it down and ask our teachers or parents, brothers or friends, in any possible ways. 85
Though there are many ways for studying however, the above mentioned (提到的) will be helpful if we can keep them in heart.
A.We must know it completely and then our knowledge can be used well.
B.If we don’t understand a text well, we must read it again.
C.the air is fresh and our minds are clear.
D.When we are studying, we must put our hearts into the book.
E.The followings are ways for studying.
F.We don’t have to ask “why” when we can’t understand well.
(十三)
阅读下面短文,根据短文内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺。选项中有一项为多余项。
The words “you know” is not a new form of slang(俚语). It has a long history and has many uses in popular culture. The situation tells you which of these words “you know” serves.
If someone says, “How about a little something You know, for the effort, you know.” 86 When he says “you know” before and after the words “for the effort”, he wants you to know he has worked hard. He uses “you know” to make a request. He wants to improve his chances of getting the payment. In fact, it means “Can you give me a tip for helping you?” 87 If a girl says,“My parents died in a car accident four weeks ago. It was terrible.” “You know, we didn't have the time to get to know one another. 88 ” Here, the second speaker begins her sentence with “you know” to get the trust of the girl. She begins with “you know” so that it gives the girl the idea that they have a connection. She mainly wants to make her words sound familiar. 89 Imagine two people are staying late at work. One person might tell the other person they need to go. She might say, “Hey, Jane, you know, the last train leaves in 15 minutes!” 90 Jane probably doesn't know that the train is leaving soon. But her workmate wants to use language to show she does know the fact.
A.But such a direct question seems to be impolite in American culture.
B.That is how to use “You know”.
C.Here the speaker is offering information about the train.
D.He's asking for a small payment.
E.But I want you to know I won't let down a child.
F.She also wants to improve her chances of a positive(积极的) reply from the young girl.
(十四)
请阅读下面短文,根据短文内容,从文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺。选项中有一项为多余项。
Teenage life — better now, or in the past
Does this situation sound familiar (熟悉)
You are complaining (抱怨)to your parents about something. Maybe your computer isn’t powerful enough to play the latest games. 91 Then you hear...
When I was your age, there weren’t any computers or video games. And I didn’t get a bike until I was sixteen. And it was second-hand. 92
So, is it really true that life is better for teenagers now It is certainly true that many teenagers have got more things nowadays. 93 So parents have got more money to spend on each child. And many things are cheaper than they were when our parents were children.
94 Thirty years ago, no one could imagine a world with tiny computers and amazing smartphones. And now these things are necessary-we can’t imagine living without them!
However, technology often means we spend more time at home. And often it’s just us, with our computer or television. Teenagers don’t do enough exercise. 95 some people think teenagers today don’t have so many social activities as they did in the past.
What do you think How is teenage life better these days
A.And it was too big for me.
B.A typical family is smaller now.
C.Or your friends’ bikes are better than yours!
D.So they aren’t as healthy as they were in the past.
E.Technology is probably the greatest change in our life.
F.And young people still get on well with their friends.
(十五)
根据短文内容,从短文后的A~F选项中选出适当的选项补全短文。
Face-changing is a kind of trick used in Sichuan Opera, and a skill to express inner feelings and thoughts of characters in the play. It is said that face-changing came from the ancient people. 96
The skills in face-changing generally have three kinds: smearing(涂抹), blowing and pulling.
Smearing is to smear the colored paints on the face and during performance the actor would smear the paint to turn his face to another color. 97 For example, he can only smear on his nose.
Blowing can only be used with powders(粉末). During performance the actor would dance to throw his face close to the powder and blow it. 98 The actor must pay attention to closing his eyes, mouth and holding his breath when blowing.
Pulling needs more skills. The masters draw the facial mask on a piece of silk, cut it and tie silk thread(线)to each mask before gluing them to the actor’s face. The silk thread is tied to the actor’s clothes, which is easy to control but not eye-catching. During the performance, the mask will be pulled off one by one under the cover of dancing movements. 99 The actor’s movements must be skillful and fast so that they can have a perfect performance to cheat the people’s eyes.
100 It has been performed in many other Chinese operas and even abroad.
A.Each actor is dressed in traditional clothes.
B.In all, face-changing is a very special art of Sichuan Opera.
C.The paints can be smeared only on a specific part to change that part.
D.They drew different shapes on their faces to drive the beasts(猛兽) away.
E.The powder will stick to the actor’s oiled face quickly and change it to another color.
F.Then the face can be changed into green, red, black and so on for several times on end.
三、短文填空
(一)
It’s quite natural for us to make mistakes. However, 101 you make the same mistake for three times or even more, you’re too silly to be forgiven. How do you avoid making the same mistake again in daily study I think keeping an error correction book after class is a good way. Mistakes must be 102 (correct) in the students’ learning. Correcting is more valuable over the long term, especially for the 103 (nine) graders. An error correction book can help you in these ways.
Pay attention to your mistakes 104 time. When correcting mistakes, students will think 105 (serious) and improve from correcting mistakes. Always looking over your own error correction book can make up for your knowledge gaps.
Develop good studying habits. The reasons why students make mistakes are as follows: they don’t fully understand what they have 106 (learn); they don’t remember what they should remember: they are too careless.
To find out the reasons for the mistakes, students will avoid the above points. And then they 107 (not) repeat them. Gradually they will develop the good habits of listening carefully, remembering things and 108 (overcome) problems.
Provide the helpful basis for the final review. The error correction book can become one of the most useful 109 (tool). It can 110 (help) students to avoid making similar mistakes in the exam. The error correction book is valuable for every student.
(二)
I’m Lin Peng. I’m a student in Guangming Middle School. When I was in Grade Seven, I always did 111 (bad) in English. And I even got poor grades in English tests. That made me feel very sad. I wanted to give 112 at that time, 113 my parents and my teacher encouraged me to work hard. I was 114 (tell) by them not to lose hope. My teacher gave me some 115 (suggestion). She asked me to speak as much as possible. She said, “The more you speak it, the 116 (good) your English will become. Don’t be shy and don’t be afraid of 117 (make) mistakes.” Now I am 118 (interest) in English. And I put my heart into English study all the time. Last week, I took part in the 119 (nine) English speech competition held by our school, and I won the first prize. How happy I was! Hope is always there, in 120 (we) hearts. So just keep it in mind and the dreams will come true one day.
(三)
Chinese people have been celebrating the Mid-Autumn Festival and enjoying mooncakes for 121 (century). There are many traditional folk stories about this festival. However, most people think that the story of Chang’e is the most 122 (touch). It tells after Hou Yi shot down the 123 (nine)suns, a goddess gave him magic medicine to thank him. Hou Yi planned 124 (drink)it with his wife, Chang’e. But a bad man, Pang Meng, tried to steal the medicine when Hou Yi was out. Chang’e 125 (is)ready to give it to him and then drank it all. She became very light and 126 (fly)up to the moon. Hou Yi was so sad and missed her very much. One night, he found that the moon was so bright and round that he could see his wife there. He 127 (quick)laid out her favorite fruits and desserts in the garden. 128 (how)he wished that she could come back!
After this, people started the 129 (traditional)of admiring the moon and sharing mooncakes that carry 130 (they)wishes to the families they love and miss.
(四)
What does it mean to be polite You are polite when you show good manners. Look around the lunch room the next time you are there. You will 131 (quick) be able to tell who is polite and who is not.
Your friends who talk quietly are polite. Those who chew food with their 132 (mouth) closed are polite. Those who are not very polite may play with their food. They may talk 133 (loud) at the corner. Those who are not polite are usually 134 (get) into trouble at lunch time with the teachers who are watching.
You can also show you are polite when you meet someone new. The 135 (good) way to do this is to make eye contact 136 the person you are meeting. Stick out your hand to shake hands. Smile. Then say, “Hi, my name is.... It is very nice to meet you.” The person you are meeting will likely smile. He or she will be 137 (please) with how polite you are. 138 (be) polite tells others you respect them. It also tells others that you know 139 to act properly.
You will feel good about 140 (you) when you are nice and polite to others.
(五)
A Better Town for Teenagers
I believe there are many things that we can do to make life in our town a lot better for teenagers.
First of all, I think more bike lanes(车道)should be built. A lot of teenagers in my town bike everywhere, but it’s very dangerous 141 there is a lot of traffic. If there are more bike lanes in 142 future, it will be much safer for us.
143 (two), I believe that we need more places. 144 my opinion, teenagers won’t cause problems in the street if there are more places for us 145 (go) to. So we need more 146 (club) and other places where we can meet.
Thirdly, teenagers here need more sports facilities(设施). There 147 (be) places to play ball games so far like tennis and basketball, but what about other sports, like 148 (skate) and rollerblading
Finally, I’m sure we 149 (make) the town better if we don’t drop litter everywhere. If we all do 150 (anything) helpful now, our town will be much better in the future.
(六)
Hanging a red lantern in front of the door is believed to drive off bad luck. The first Chinese paper lanterns 151 (invent) during the Eastern Han Dynasty (东汉). In ancient China, people raised lanterns to get light and wish for a better life. Also, lanterns were widely used on festivals. Nowadays, it has become a tradition that both big cities 152 small towns are filled with red lanterns during the festival.
The materials for making lanterns are simple. People can 153 (make) bamboo, wood and metal into frames (框架) of lanterns. Paper and silk 154 (be) the main materials for covers. People like to paint beautiful Chinese pictures on 155 (they). The traditional lantern is covered by rice paper with a candle burning inside. Lights shine through the rice paper 156 night. That is really Chinese style. The most common Chinese lanterns are red, round and with red or golden tassels (流苏). They are seen as bright symbols of happiness and good 157 (wish). In Chinese culture, lanterns in different colors express different meanings.
People 158 (usual) light several lanterns for the Chinese New Year, and enjoy lantern shows with family during the Lantern Festival Lanterns light the night of festivals. Happiness and joy spread into different families by these different lanterns. Lanterns are also used in all kinds 159 celebrations. Lanterns have become the national 160 (proud) in China
参考答案
1.B 2.B 3.A 4.C 5.D
【导语】本文讲述了作者和班上总是独来独往的同学一起完成学习项目的故事,通过这次经历,作者意识到不能仅从表面去看待事物。
1.句意:他总是一个人做每件事,所以我邀请他和我一起学习。
of……的;by通过;in在……里面;on在……上面。by oneself独自,固定搭配。故选B。
2.句意:两天过去了,但我们的作业似乎不太顺利。
go去,动词原形;went去,过去式;run跑,动词原形;ran跑,过去式。go by“流逝”,根据seemed可知,时态为一般过去时,谓语动词用过去式。故选B。
3.句意:我骑自行车到那里花了三十分钟。
by通过;with和;through通过;on在……上面。根据bike可知,应用介词by,by bike“骑自行车”,固定搭配。故选A。
4.句意:虽然他不善于沟通,但我们最终通过互相学习成功地完成了作业。
learn学习,动词原形;learned过去式;learning现在分词或动名词;to learn不定式。介词by后面用动名词。故选C。
5.句意:顺便说一句,这段经历让我意识到我们永远不能只从外表去看待事物。
Of……的;With和;In在……里面;By通过。by the way“顺便”,固定搭配。故选D。
6.B 7.A 8.C 9.A 10.B
【分析】这是一篇说明文,文章讲述中国的传统节日中秋节,讲述人们的庆祝方式和文化含义。
6.句意:它总是在秋天的中间。
beginning开始;middle中间;end结尾;last最后的。根据后文“Mid—Autumn Festival”可知表达中间,用“in the middle of”。故选B。
7.句意:这个时候,月亮看起来是最亮最圆的。
brightest最亮的;farthest最远的;smallest最小的;reddest最红的。根据“the moon looks the roundest”可知表达的是中秋节月亮最亮,用形容词最高级“brightest”。故选A。
8.句意:那一天,家庭成员晚上会吃一顿大餐。
breakfast早餐;lunch午餐;dinner晚餐;party聚会。根据“Then they enjoy the beautiful moon”可知讲述晚上发生的,用名词“dinner”表达“晚餐”。故选C。
9.句意:它意味着家庭团圆。
family家庭;school学校;neighborhood社区;class班级。根据“family members”可知表达的是家庭团圆,用名词“family”。故选A。
10.句意:他们想要他们的家庭成员和朋友开心并长寿。
kind善良的;happy开心的;friendly友好的;sad伤心的。根据前文“talk with each other about their happy life”可知表达“想要他们的家庭成员和朋友开心”,用形容词“happy”。故选B。
11.A 12.C 13.C 14.D 15.B
【分析】本文讲述龙是中国的象征,舞龙是中国文化的传统舞蹈形式。并介绍了龙的制作材料,不同用途的不同长度等等,以及舞龙的起源、发展。
11.句意:龙是中国的象征,舞龙是中国文化中的一种传统舞蹈形式。
form形式;dream梦想;expression表达;tradition传统;根据“Dragons are a symbol of China ...”可知,龙是中国的象征,由此可推断,舞龙是中国文化中的一种传统舞蹈形式。故选A。
12.句意:所以它们总是很重。
short短的;valuable有价值的;heavy重的;active活跃的;根据下文“However, in modem times, dragons are much lighter because they are made of much lighter materials.”可知,然而,在现代,龙要轻得多,因为它们是由更轻的材料制成的。由此可推断传统上制作的龙很重,此处使用heavy,符合语境。故选C。
13.句意:人们相信龙越长,就会带来越多的好运。
hope希望;wonder想知道;believe相信;spread传播;根据“People...that the longer the dragon is, the more luck it will bring.”及结合选项可知,人们相信龙越长,就会带来越多的好运。此处使用believe,表示“相信”符合语境。故选C。
14.句意:因为它需要很大的力量和特殊的技能。
while然而;unless除非;or或者;because因为;根据“A small group cannot control a very long dragon... it requires great strength and special skills.”可知,一小群人不能控制一条很长的龙 ,它需要很大的力量和特殊的技能。此处使用 because,说明不能控制的原因。故选D。
15.句意:舞龙起源于汉代,是由中国人开始的,他们非常尊重龙。
which,关系代词,指物,在从句中作主语或宾语;that,关系代词,指人,也可指物,在从句中作主语、宾语或表语;what ,不能引导定语从句;when,关系副词,指时间,在从句中作状语。分析句子可知,这是一个定语从句,先行词是 the Chinese,指人,关系代词使用who或that引导。故选B。
16.D 17.B 18.A 19.C 20.D 21.A 22.B 23.C 24.B 25.D
【导语】本文主要介绍了在大雾下,史密斯先生在老妇人的帮助下找到了邮局的路。
16.句意:雾太浓了,很难看清附近的东西或人。
easy容易的;useful有用的;necessary必需的;difficult困难的。根据“The fog was so thick”可知,此处应是说很难看见附近的物或人。故选D。
17.句意:司机看不见,因此在这种天气下,公交车、小汽车和出租车通常会停在路边。
quietly安静地;clearly清楚地;seriously严重地;wisely明智地。根据“The fog was so thick that it was … to see a nearby thing or man.”可知,雾太大了因此应该是看不清楚。故选B。
18.句意:人们被建议在路上行走以保证安全。
suggested建议;repeated重复;punished惩罚;directed指导。根据上文可知,因为大雾,汽车开不了,为了安全起见,此处应是“建议”人们步行外出。故选A。
19.句意:布朗先生是一位商人,他有一份非常重要的文件要寄到邮局。
bring带来;remember记得;mail邮寄;read读。根据“post office”以及下文“Mr. Brown said that he had an … document to send”可知,邮件应是要寄到邮局。故选C。
20.句意:有人告诉他最近的邮局在社区的中心,但他在浓雾中迷了路。
shortest最短的;smallest最小的;farthest最远的;nearest最近的。根据“Someone told him the … post office was in the center of the community”结合语境可知,此处应是最近的邮局。故选D。
21.句意:布朗先生向那位女士道歉并请求她原谅他。
pardon原谅;admire欣赏;spread传播;connect连接。根据“Mr. Brown said sorry to the woman”可知,向那位女士道歉应是请求原谅。故选A。
22.句意:布朗先生说他有一份重要的文件要寄,但他迷路了。
interesting有趣的;important重要的;exciting令人兴奋的;amazing惊人的。根据“had a very important document (文件) to … at a post office”可知,此处应指有重要的文件。故选B。
23.句意:他们沿着一条街走,拐进另一条街,经过一个广场,最后,大约半小时后,他们来到了邮局。
looked over检查;put on穿上;passed by路过;laid out布置。根据“a square”可知,此处是指路,所以是指路过广场。故选C。
24.句意:布朗先生不明白这位老妇人是怎么找到路的。
what什么;how如何;where哪里;when什么时候。根据“But how do you find the way”可推知史密斯先生想知道她是怎样找到路的。“how”符合语境,故选B。
25.句意:我在邮局当员工已经四十年了。
police警察;stamp邮票;teacher老师;staff员工。根据“in the post office for forty years”可知,老妇人在这所邮局工作了四十年,即她是该邮局的员工。故选D。
26.C 27.D 28.A 29.B 30.C 31.D 32.A 33.C 34.B 35.D
【导语】本文叙述了Regina del Carmen Sanchez是美国一个14岁的女孩,她过着一种艰难的生活,但是她从不放弃希望,对生活充满信心,在12岁就写了她的第一首歌曲。得到了媒体和社会的关注。
26.句意:14岁的Regina del Carmen Sanchez总是相信这一点。
refused拒绝;disliked不喜欢;believed相信;celebrated庆祝。根据前文“Music can be a great power to change people’s lives.”可知,音乐的力量可以改变人们的生活这是她坚信的。故选C。
27.句意:她过着艰难的生活。
good好的;lazy懒惰的;easy容易的;hard艰难的。根据“She lived in a small house with her mom and grandparents. Her mom got a very low pay.”可知,她的生活是很艰难的。故选D。
28.句意:但这并没有阻止Sanchez对音乐的热爱。
love爱;hate恨;pain痛苦;fun乐趣。根据前文“... lead a hard life”及“She wrote her first song Keep Your Head Up when she was 12.”可知,她对音乐的喜爱并没有因为生活的艰难而减少,所以填“love”。故选A。
29.句意:她写的歌描述了她家的糟糕情况。
developed开发;described描述;depended依赖;discovered发现。根据“She wrote her first song Keep Your Head Up when she was 12. It... the bad situation at her home, but it also sent the message of hope.”可知,在《Keep Your Head Up 》这首歌曲中描述了家庭的不幸。 故选B。
30.句意:爱自己,永不放弃。
show up出现;wake up醒来;give up放弃;stand up站起来。根据“Love yourself and never.... You’ll see a better life if you keep your head up…”可知,句子中提到 “爱自己,永远不要……”,表示要坚持下去,不要放弃,所以填“give up”。 故选C。
31.句意:有时在课堂的休息时间,歌词出现在她脑海中,她会立即写下来。
day白天;night晚上;holiday假期;break休息。根据句意“Sometimes during a...in class, when a lyric (词) came into her head, she would have to write it down right then.”,可知,此处表示在某个中断或休息的时间。故选D。
32.句意:当他看到这首歌的视频时,他被感动了。
moved感动;annoyed烦躁;bored无聊;tired疲惫。根据“He shared it through social media (社交媒体)...”,他分享到社交媒体,说明他被视频中的内容感动了。故选A。
33.句意:他通过社交媒体迅速分享了它。
seriously认真地;carelessly粗心大意地;quickly快速地;angrily愤怒地。根据“He shared it through social media (社交媒体)...”,可知,他应该是分享得很迅速,所以填“quickly”。故选C。
34.句意:该基金会为贫困学生提供资金。
rich富人;poor穷人;smart聪明;stupid愚蠢。根据“The fund has provided money to ...students in Kansas City.”,可知,这是一个慈善基金,给学生提供资金,这些学生应该是贫困的,故选B。
35.句意:现在Sanchez经常在公众场合演奏这首歌。
danger危险;surprise惊喜;need需要;public公众。根据 “Now Sanchez often plays the song in ...”,可知,她应该是在公开场合演出,所以填“in public”。在公众场合。故选D。
36.B 37.C 38.C
【导语】本文主要介绍了不同的国家以不同的方式庆祝新年。
36.细节理解题。根据“New Year celebrations for some countries (like China, Vietnam, and Korea) last not one day, but up to two weeks!”可知在中国、越南和韩国的新年庆祝是两周。故选B。
37.细节理解题。根据“In Mexico and Venezuela, many people wear red or yellow for good luck.”以及常识可知,在中国、墨西哥和委内瑞拉,许多人穿红色以祈求好运。故选C。
38.主旨大意题。本文主要介绍了不同的国家以不同的方式庆祝新年。故选C。
39.C 40.C 41.B
【导语】本文围绕学习新语言展开,介绍了几种有效的学习方法,包括通过结交说目标语言的朋友、观看外语电影、自我练习造句以及按主题拆分学习词汇等方式,助力读者更好地掌握新语言。
【详解】39. 题意:第三段中划线单词“subtitles”是什么意思? 题型:词义猜测题 解析:文中提到“put on a foreign movie in another language without subtitles”(播放外语电影且不借助“subtitles” ),结合生活常识,看外语电影时,辅助理解语言、显示在屏幕上的翻译文字就是字幕。选项A “Theme songs”(主题曲 )、B “Colors in the movie”(电影里的颜色 )、D “Characters' names”(角色名字 )均不符合看电影辅助语言理解的语境。所以“subtitles”意思是“Translations on the screen(屏幕上的翻译文字,即字幕 )”,答案为C。
40. 题意:第二段的主要意思是什么? 题型:段落主旨题 解析:第二段开头提到“If there's a community of people who speak the language you want to learn... Friendship is one of the best ways to learn a foreign language”(若所在城市有说你想学语言的团体,去参加活动!友谊是学外语的好方法 ),后续围绕通过交朋友练习语言、熟悉俚语和语调等学习相关内容展开。A选项“How to make friends(如何交朋友 )”未突出学习语言;B选项“How to organize activities(如何组织活动 )”偏离学习语言主题;D选项“How to get the chance to make friends(如何获得交朋友的机会 )”也没紧扣学习。所以主要讲的是“How to learn by making friends(如何通过交朋友学习语言 )”,答案为C。
41. 题意:这篇文章的最佳结构是什么? 题型:文章结构题 解析:文章第一段总述“here are some fresh ideas on the best ways to learn a new language(有一些学习新语言的好方法 )” ,接着第二至五段分别从“Make new friends(结交新朋友 )”“Watch a movie(看电影 )”“Teach yourself(自我学习 )”“Break it down(拆分学习 )”四个方面具体阐述学习方法,属于“总—分”结构,对应选项B(①总起,②③④⑤分别展开 ),答案为B。
42.C 43.B 44.C
【导语】本文是一篇记叙文。讲述了阿宾顿商业会举办的草莓节,介绍了节日期间各类活动及最终获得成功、大家都享受其中的情况。
42.题意:根据文章,以下哪项是正确的?细节理解题。根据最后一段中的 “Everyone was happy and enjoyed the strawberry festival. It turned out to be a great success.” 可知,这个草莓节活动获得了成功。故选C。
43.题意:第五段中划线单词 “gathered” 是什么意思?词义猜测题。根据第五段 “People gathered around and cheered as five men raced to finish pies without using their hands.” ,人们围绕在旁边欢呼,“gathered” 意思是人们 “聚集;集合” 到一起,与 “got together” 表意相符 。“set up” 是 “建立;设立” ,“got through” 是 “通过;完成” ,均不符合语境,故选B。
44.题意:人们对这个活动的态度是什么?推理判断题。从文中“Everyone was happy and enjoyed the strawberry festival.” 以及人们积极参与比赛、购物等活动的描述,能看出人们是 “支持的(Supportive)” 。故选C。
45.C 46.B 47.D
【导语】本文介绍了学校中最受欢迎的四个俱乐部,并详细说明了每个俱乐部的活动内容、成员资格和活动时间。
45.细节理解题。 根据“The club will be open to 10~16 members from Grade 7 to Grade 12”可知,瑜伽俱乐部面向7年级到12年级的学生开放,因此八年级学生符合条件,故选C。
46. 细节理解题。 根据“The club will practice on Mondays and Tuesdays”可知,篮球俱乐部在周一和周二进行练习,这意味着他们每周练习两次,故选B。
47.细节理解题。 根据“The club has a wide range of activities like interviewing teachers and students”可知,媒体俱乐部的活动包括采访老师和学生,因此采访老师和学生是其主要活动之一,故选D。
48.B 49.A 50.C 51.D
【导语】本文主要讲述了小时候“我”不理解父亲为什么赚钱那么少,工作后听到父亲与邻居聊天才理解父亲,明白父亲对自己的爱有多么深沉。
48.推理判断题。根据第1段中“... saw my father making a small number of money with difficulty. ... my father started doing a part-time job at home. He used to bring some work back and work till late night.”可知爸爸一开始很艰难地赚小钱,后来开始在家做兼职,工作到深夜,由此可知父亲是努力工作的。故选B。
49.细节理解题。根据第2段中“He always managed money for my studies.”可知父亲总是能拿出作者学习用的钱。故选A。
50.细节理解题。根据第1段中“Being a child, I was unable to understand him.”可知作为一个孩子,作者无法理解父亲,c排第一,排除AB;根据第2段中“Later he sent me to New Delhi for the best education. ”可知父亲送作者受最好的教育,a排第二;根据第3段中“When I got my first salary which was about ten times more than my pocket money, I spent it all on myself.”可知作者的薪水比父亲高,e排第三,排除D。故选C。
51.最佳标题题。本文主要讲父亲想要自己的孩子比自己更成功,努力赚钱送孩子受最好的教育,且在孩子的成长中尽职尽责,体现了一名父亲对孩子的爱,用“A father’s love”做标题最合适。故选D。
52.B 53.A 54.D 55.D
【导语】本文介绍了杭州西溪国家湿地公园和余杭油纸伞的情况。
52.词义猜测题。根据“Hangzhou Xixi National Wetland Park, in the west of Hangzhou, founded in 2005, is China’s first national wetland park.”可知,杭州西溪国家湿地公园位于杭州西部,成立于2005年,是中国第一个国家湿地公园,单词“founded”指的是“成立”,与B选项意思一致,故选B。
53.细节理解题。根据“The park is only 5 kilometers away from the West Lake. With an area of 11.5...70% of the park is water...more than 100 kilometers long. About 85% of the land in Xixi is covered by many kinds of trees.”可知,文章通过列数字的方式展示公园对杭州的重要性,故选A。
54.推理判断题。根据“Liu Weixue gave up his job and began to design (设计), make and sell Yuhang paper umbrellas with his students. ‘It’s not easy to make an umbrella — more than 70 steps, but we should pass down the traditional culture,’ Liu said.”可知,通过最后两段的描述可知,刘伟学是有创造力的,工作勤奋的,故选D。
55.主旨大意题。根据“In fact, Hangzhou Xixi National Wetland Park and Yuhang oil paper umbrellas have already got much attention (关注).”以及整个文章的理解可知,文章主要是介绍杭州西溪国家湿地公园和余杭油纸伞,故选D。
56.C 57.D 58.A 59.B 60.D
【导语】本文是一篇说明文,介绍了柳枝在古代的含义。
56.细节理解题。根据第一段末尾“Do you know why willow branches are a symbol of saying goodbye ”(你知道为什么柳枝是告别的象征吗?),可知作者提出了一个问题。故选C。
57.推理判断题。根据第二段末尾“giving a willow branch is a way to tell them you hope they will easily get used to their new living environment”(送他们一根柳枝,是一种告诉他们你希望他们能很容易地适应新的生活环境的方式),由此可推知柳树之所以可以生活在任何土壤中,是因为它们可以很容易地适应新的生活环境。故选D。
58.细节理解题。根据“So giving a willow branch in ancient China was like asking the others to stay…”(所以在中国古代,送柳枝就像让别人留下来……),可知这是为了让别人留下来。故选A。
59.词句猜测题。根据上文“…was a common place to say goodbye”(是一个常见的告别的地方),由此可知“depart”意为“离开”。故选B。
60.最佳标题题。根据第一段“Do you know why willow branches are a symbol of saying goodbye ”,可知文章主要介绍了柳枝表示道别的含义。故选D。
61.D 62.C 63.D 64.C 65.D
【导语】本文主要介绍了节礼日的起源、如今的庆祝情况以及相关文化内涵等。
61.主旨大意题。文章围绕节礼日展开,介绍其起源、庆祝方式等,这些都属于文化范畴,所以主题是文化。故选D。
62.主旨大意题。根据第二段“There are several thoughts on how the holiday became known as Boxing Day.”可知,本段介绍了有关节礼日起源。故选C。
63.词句猜测题。根据第四段“Someone who thinks outside the box is not controlled by rules or tradition. Instead, he or she always thinks about ideas and considers solutions that are creative and unusual.”可知,不被规则或传统约束的人,总能想出主意并考虑有创造性的解决办法,所以“thinking outside the box”意思是努力寻找有创造性的解决办法。故选D。
64.篇章结构题。文章第一段总体介绍节礼日;第二段讲起源;第三段讲如今的庆祝情况;第四段讲孩子对盒子的想象;第五段总结节礼日现在的庆祝方式,所以结构式是“总—分—总”,与选项A的结构相符。故选C。
65.最佳标题题。本文主要介绍了节礼日的由来和庆祝方式,所以最适合本文的标题是Boxing Day—a national holiday。故选D。
66.D 67.C 68.C 69.B 70.A
【导语】本文是一篇记叙文,讲述了哈娜 法蒂玛和父亲帮助一位老妇人后,发起“好邻居项目”,该项目不断发展,吸引众多志愿者,为脆弱人群提供免费递送物资等帮助的故事。
66.细节理解题。根据第一段“While walking with her father outside a grocery store, Hana Fatima noticed an old woman trying hard to carry the things she bought to her car.”可知,哈娜 法蒂玛看到老妇人时,老妇人正在去她汽车的路上。故选D。
67.推理判断题。根据第三段“They shared the idea with a few friends, and Hana’s father shared this idea online. Within hours there were hundreds of people volunteering to do the same thing in their community.”可知,哈娜的父亲在网上分享这个想法是为了让更多人加入他们。故选C。
68.细节理解题。根据第五段“Since they started the project, the group has made more than 9, 000 deliveries to people”可知,自“好邻居项目”启动以来,已完成了9000多次递送。故选C。
69.细节理解题。根据“She and her father offered to help.”可知,首先哈娜 法蒂玛和她父亲帮助了一位老妇人(b);根据“Hana and her dad shared their phone numbers with some elderly neighbors.”可知,然后哈娜和她爸爸把他们的电话号码给了一些邻居(e);根据“They shared the idea with a few friends, and Hana’s father shared this idea online.”可知,接着哈娜的父亲在网上分享了这个想法(a);根据“Within hours there were hundreds of people volunteering to do the same thing in their community.”可知,之后哈娜所在社区的人们自愿加入他们(c);根据“More than a year later, they formed a group called the Good Neighbor Project.”可知,最后一个名为“好邻居项目”的组织成立了(d)。所以正确顺序是b-e-a-c-d。故选B。
70.推理判断题。根据最后一段“When I saw the old lady, I thought that it was my chance to go and help her”和“Whenever you get a chance to be helpful and kind, just go and do it without thinking about it.”可知,从哈娜主动帮助老妇人,还发起项目帮助更多人等行为,可推断出她是乐于助人且善良的。故选A。
71.B 72.A 73.C 74.D 75.C
【导语】本文是一篇说明文,介绍了早期和如今的万维网。
71.细节理解题。根据“In fact, they are three of the most popular websites.”可知,这三者是网站的名字。故选B。
72.推理判断题。根据“Since the websites like Bebo and Facebook appeared, they have become more and more popular.”可知,自从Bebo和Facebook这样的网站出现以来,它们变得越来越受欢迎,划线部分指代上文提到的“the websites”。故选A。
73.词句猜测题。根据“They’re interactive. You can communicate with people on the other side of the world. If you read an article online and don’t agree with the writer, you can write a message to the writer on the website.”可知,利用现在的网络,人们可以和大洋彼岸的人交流互动,可以在网上和作者交流意见,故划线部分意为“互动的”。故选C。
74.细节理解题。根据“Unlike those past websites, these new websites allow users to make the web pages of their own. So every day many articles, photos and home-made films are on show on the websites.”可知,现在人们可以在脸书上写文章。故选D。
75.最佳标题题。通读全文可知,文章介绍了过去的网络以及现在的网络,表明了网络发展的优势,故“The past and present of World Wide Web”可作为文章标题。故选C。
76.C 77.D 78.D 79.D 80.C
【导语】本文是一篇科普说明文,主要介绍了一项研究,塑料砧板在使用时会释放大量微塑料到食物中,但现有科学尚无法确定这些微塑料是否会对人体健康造成直接危害。
76.细节理解题。根据第二段“This means a plastic cutting board could produce 15 milligrams of microplastic per cut, and around 50 grams a year …”可知,塑料砧板每年产生约50克微塑料。故选C。
77.细节理解题。根据第二段“Researchers cut up carrots on these plastic cutting boards and found they resulted in 1,114 microplastic particles”可知,“they”指代前文提到的“these plastic cutting boards”。故选D。
78.推理判断题。根据第三段后文“At first, the studies about microplastic eating seem upset ... However, it’s important to note that the science is still new and very limited”可知,该段先提出担忧再转折说明证据有限,因此空白处应引出担忧情绪。故选D。
79.主旨大意题。通读全文可知,本文主要讨论了微塑料颗粒与人的身体健康之间的联系。故选D。
80.篇章结构题。根据文章内容,第一段引出话题介绍了塑料的普遍存在性和可能的健康担忧;第二段描述了一项研究,包括研究方法和发现的微塑料颗粒的数量;第三段讨论了微塑料可能影响消费者健康的担忧;最后一段是研究的补充说明。所以本文是“总——分”结构的文章。故选C。
81.E 82.C 83.B 84.D 85.A
【导语】本文介绍了一些学习的方法。
81.根据“But studying needs right ways, or we would waste the time or the money.”及下文的介绍可知,这里应该是总体提出要给出一些建议,选项E“以下是学习的方法。”符合,故选E。
82.根据“The best time for reading is morning. Because in the morning”以及“For that reason, we can get good grades.”可知,这里说的是早上学习的好处,选项C“空气是新鲜的,我们的头脑是清晰的。”符合,故选C。
83.根据“When we study, we must be patient.”以及“We should not read the next until we have learned the first one well.”可知,这里说的是学习的过程中,要有耐心的具体表现,不理解要反复读文章,选项B“如果我们不理解一篇文章,我们必须再读一遍。”符合,故选B。
84.根据“We cannot read absent-mindedly (

展开更多......

收起↑

资源预览