资源简介 2025安徽新八年级英语上册期中模拟检测试卷(考试时间:120分钟 试卷满分:120分)注意事项:1.本试卷分选择题和非选择题两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3.回答非选择题时,必须用黑色字迹的签字笔或者钢笔将答案写在答题卡相应位置上。写在本试卷上无效。第一部分 听力(共四大题,满分20分)Ⅰ.短对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到五段对话,每段对话后有一个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。1. What sport does Alice like A. B. C.2. What does Ann's dad ask her to do A. B. C.3. How much food can an adult panda eat a day A. About 12 kilograms. B. About 16 kilograms. C. About 20 kilograms.4. What did the girl do in Sanya A. She tried water sports.B. She tasted some special food.C. She visited some schools.5. What does Lucy mean A. She likes playing badminton better.B. She doesn't want to see the ginkgo.C. She can't go with Peter this afternoon.Ⅱ.长对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到两段对话,每段对话后几个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。听对话,回答下面6、7小题。6. When did John start to keep the dog A. Three years ago. B. Four years ago. C. Five years ago.7. What does the woman think of dogs A. They are strong and helpful.B. They are one of the most friendly animals.C. They look cute and are humans’ best friends.听对话,回答8至10小题。8. Where is Lisa now A. In China. B. In Canada. C. In Australia.9. Who is Lisa travelling there with A. Her family. B. Her friends. C.Her classmates.10. How is the weather there A. Cool. B.Hot. C.Warm.Ⅲ. 短文理解(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。11. What did Henry look like before A. A little short. B. A little fat. C. Very slim.12. How many kilometres did Henry run a day A. About two. B. About three. C. About four.13. Why is Henry stronger than before A. Because he exercises three times a week.B. Because he eats a lot of vegetables and fruit.C. Because he exercises every day and doesn't eat too much sugar.14. Who is Susan A. Henry's friend. B. Henry's sister. C. Henry's aunt.15. What can we know about Susan A. She exercises every day.B. She never eats meat.C. She always eats very little fruit.IV. 信息转换(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。My Activities in the ParkWhen Last 16. .Who I went to the park with my 17. .What Some people 18. , some people danced and most people19. .How I had a wonderful time. Then I felt 20. and went home.第二部分 英语知识运用(共两大题,满分30分)V. 单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分)从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。21.Quan Hongchan reaches her dream through hard work even though she's ______ in diving(跳水).A. careful B. necessary C. meaningful D. talented22.Mike, a 7-year-old boy, has a great talent for art.He can draw nice pictures he has never learned it.A. if B. so C. though D. because23.—It rained yesterday,so we couldn't climb the mountains.— terrible day it was!A. What B. How a C. What a D. How24.In the exam, the you are, the mistakes you'll make.A. more careful; fewer B. more carefully; fewestC. carefully; little D. more careful; less25.—How often do you go skating —Never. ________, I can’t skate at all.A. Luckily B. Usually C. Importantly D. Actually26.—Do you know Chinese white dolphins (海豚) are in danger —Yes. Our country is trying to ________ them.A. prefer B. protect C. prevent D. produce27.—What's the ________ like in your city —It often rains in summer.A. climate B.center C. plant D. building28.—Did you like the music of the radio station last night —Well, I didn't like it.I think the DJ the worst music yesterday.A. will choose B. choose C. chose D. is choosing29.—Where is your father, Helen —He is trying to __________ a new shower in the bathroom.A. put out B. put in C. put through D. put down30.—Would you mind if I close the window —______.You know, we should keep the air fresh.A. Never mind B. Of course notC. All right D. You'd better notVI. 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。AAn old man lived in a nice house with a large garden. He took care of his(31)______ all the time,watering them every day.One day a young man went by the(32)______ . He looked at the beautiful flowers,thinking he would be happy if he could live in such a(n)(33)______ place.Then, suddenly he found the old gardener was blind(失明的).He was very (34)______ at this and asked, "You can't see these flowers. (35)______ are you busy taking care of them every day "The old man smiled and said, "I can tell you four(36)______ .First, I really like this job. Second,(37)______ I can't see these flowers, I can touch them. (38)______ , I can smell the sweetness(芬芳)of them.As to the last one, that's(39)______ .""Me But you don't know me." said the young man."Yeah, it's(40)______ that I don't know you. But I know that flowers are things that everybody likes. We enjoy the happiness these flowers have brought us"The blind man's work opened our eyes and pleased our hearts.This also made his life happier.31.A. flowers B. fruits C. vegetables D. trees32.A. city B. kitchen C. garden D. park33.A. beautiful B. expensive C. useful D. meaningful34.A. worried B. relaxed C. surprised D. afraid35.A. What B. Who C. Which D. Why36.A. stories B. reasons C. reports D. plans37.A. although B. because C. so D. but38.A. First B. Second C. Third D. Fourth39.A. me B. you C. him D. her40.A. easy B. hard C. true D. smallBWhen we have a cut, we usually cover it with a bandage. Chimpanzees (黑猩猩) take care of their cuts, too. But they (41) something quite different—insects (昆虫).Scientists started to study this behavior(行为)in 2019. Before that, the scientists were (42) chimpanzees in Africa. They (43) that a chimpanzee with a cut caught a flying insect, squeezed (挤压) it in the mouth and then put the insect right on the cut. And the scientists saw some other chimpanzees do (44) things.The scientists were (45) at this behavior. Before seeing this, they (46) knew that many animals eat special leaves or plants for good health. But the chimpanzees' behavior showed an animal used other animals as a kind of (47) . So the scientists decided to study it. The scientists found that the chimpanzees not only did this to (48) but also to others. It seemed the "medicine" could help them feel better.The scientists found this exciting. Many people still don't (49) that animals have prosocial (亲社会的) behavior. Prosocial behavior means doing others good. Can chimpanzees be the example that makes people change their (50) The scientists are interested in this question and say that they must study it.41.A. want B. use C. bring D. expect42.A. visiting B. sending C. studying D. leaving43.A. noticed B. decided C. knew D. thought44.A. fun B. similar C. different D. new45.A. surprised B. good C. angry D. terrible46.A. even B. still C. already D. often47.A. medicine B. food C. sugar D. tool48.A. herself B. himself C. ourselves D. themselves49.A. worry B. hope C. believe D. remember50.A. rules B. plans C. habits D. ideas第三部分 阅读理解(共两大题,满分45分)VII. 补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)根据对话内容,从下面选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。A: Hi, Mary. (51) B: I enjoy watching soap operas. Do you like them A: (52) I don't think they are interesting.B: Then what do you like watching A: I like watching sports shows. (53) B: How often do you watch sports shows A: I watch them five times a week.B: (54) A: Yes, you are right.B: What's your favorite sport A: (55) I often play basketball after school. A. No, I don't. B. I love watching them. C. What kind of TV shows do you like watching D. My favorite sport is basketball. E. I think you must like playing sports. F. Yes, I do. G. They are very exciting.VIII. 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。AA few good friends are talking about their last vacations.Jason My parents took me to Hong Kong by plane. We went to Disneyland. It's just like a fairy tale kingdom (童话王国). And we bought many special things.Most of them weren't expensive at all.Diana Last summer,my family went to Hainan.The weather was sunny and hot.We went swimming and boating.They were exciting.Later,we ate some seafood.It was very delicious!Bruce My uncle works in Tibet(西藏).Last summer,I took a train to visit him.There I saw lots of tall and clean mountains.Many people there are good at singing and dancing.56.What did Jason do on vacation A. Ate delicious food. B. Went shopping.C. Went boating. D. Saw some mountains.57.Who had a great time at the sea A. Helen. B. Jason. C. Diana. D. Bruce.58.Which people are good at dancing and singing A. People in Xi'an. B. People in Hong Kong.C. People in Hainan. D. People in Tibet.BWang Xiaojun, 49, has a small hotel in Pingyao, a county in Shanxi.She opened it in 2002. This January, Wang got an e-mail from her friend Bernard Frigara in France. "I just want to tell you how much I miss Pingyao, you and your family.I love to walk around Pingyao and ride a bicycle there..." the 75-year-old artist wrote in the e-mail.When Grigara first visited Pingyao in 2004, he stayed in Wang's hotel.In less than 20 years, Frigara went to Pingyao six times, and he stayed in Wang's hotel every time, for one or two months at a time.Wang and her family showed Frigara around Pingyao, washed clothes for him and celebrated(庆祝)his birthday.Once when Frigara didn't feel well, Wang took him to hospital.He wrote in his diary that he stayed in a wonderful hotel and that he felt at home there. Also, Frigara taught Wang French and bought gifts for her children. Wang described her French friend as a kind and helpful man.Not long ago, Wang wrote a story between Frigara and her family named Waiting for you, my friend. "He'll come to Pingyao again in the spring of 2024." she said.59.What do we know about Bermard Frigara A. He's an artist. B. He lives in Pingyao.C. He has a small hotel. D. He's 49 years old.60.How many times did Frigara go to the hotel A. Once. B. Twice. C. Six times. D. Twenty times.61.What did Wang do for Frigara ①She bought him gifts.②She washed clothes for him.③She drew pictures for him.④She celebrated his birthday.A. ①② B. ②③ C. ①④ D. ②④CI'm a student from Xuchang, Henan.When people talk about Xuchang, many of them will think of Pangdonglai Supermarket. With a history of over 20 years, Pangdonglai Supermarket is a symbol of Xuchang. Almost all the people here know and love it.Some of you may ask why Pangdonglai Supermarket is so popular. One of the reasons is that the things there are cheap. People can find everything they need at good prices. If the thing you bought gets cheaper a few days later, the workers there will call you and refund you the money you overpaid.Pangdonglai Supermarket is also famous for its excellent service. The workers there are very friendly and always ready to help people. They put some magnifiers(放大镜) next to the things they sell to help the old to see them clearly. You can have a meal there as well as going shopping. I enjoy eating there with my friends on Saturday afternoons.All in all, with its cheap things and good service, Pangdonglai Supermarket wins the hearts of many people.62.Pangdonglai Supermarket has a history of ______ .A. less than 5 years B. less than 10 yearsC. more than 20 years D. more than 25 years63.What does the underlined word " refund" mean in Chinese in Paragraph 2 A. 退还 B. 投资 C. 捐赠 D. 赞助64.In the third paragraph,the writer mainly talks about Pangdonglai's ______ .A. symbol B. service C. workers D. magnifiers65.What is the structure of the passage A. ①—②③④ B. ①②—③④ C. ①②③—④ D. ①—②③—④DProviding(提供)students with enough free time helps make them better students.Students need free time to practice the lessons they learned.Free time gives them time to apply(应用)what they learned to their everyday activities.If they just moved from one class to the next,so much of what they learned may be lost.Many schools are trying to provide their students with free time. One is that it is not easy to find enough time.School days are full of classes and activities.The other is that there isn't enough space.One answer to the problems is to schedule(安排)free time around meals.We schedule breaks for students both in the morning and in the afternoon.We also provide long free time at the end of the school day.Although scheduling free time in the school day can be difficult,finding the way to do it is worth(值得) it.Free time activities can help students be more active and more excited to come to school every day!66.What is Paragraph 2 mainly about A. The importance of free time for students.B. The place of practicing the lessons.C. How to spend free time with students.D. How to apply the lessons to everyday activities.67.Which of the following is the best for A. But school days are so short.B. But they face two big problems.C. But they only have small classrooms.D. But students have so many activities.68.What does the underlined word"it"in the last paragraph refer to A. Walk around the school. B. Schedule free time.C. Be active in class. D. Answer the problem.69.How may the writer like providing students with free time A. Terrible. B. Popular. C. Useful. D. BoringEMy grandmother lives in Phoenix,the US.She moved there 10 years ago to work in a train station. I was only two years old then. My mother goes to visit her every winter, but I usually can't go because I have to be at school. Last summer, I finally got a chance to visit her.I flew to Phoenix by myself.When I got off the plane, I saw my grandmother.After that, we went outside together. We went to the bus stop and the bus came right away. It took us about 40 minutes to get to my grandmother's home. I didn't mind the long ride because it was interesting to look outside the window. The grass was brown because it was too hot. There were no tall trees, but really big cactus(仙人掌) plants.When we got off the bus, we walked to my grandmother's home. Once we arrived, our happy life began. We got up early every morning and swam for about half an hour before eating breakfast. Then she taught me how to cook and we talked about our life. In the afternoon, we went shopping or read books together.In the evening,we ran with her friends.I stayed in Phoenix for about two months and it was great to be with my grandmother. I hope to visit her again this summer.70.When did the writer's grandmother move to Phoenix A. Two years ago. B. Ten years ago. C. Last summer. D. Last winter.71.How did the writer go to see his grandmother A. By bus. B. By subway. C. By plane. D. By train.72.Why did the writer write the passage A. To tell how great Phoenix is.B. To give advice on living in Phoenix.C. To ask readers to visit their grandmothers.D. To talk about a great visit to his grandmother.阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。FThere is an old Chinese saying, "If someone gives you a little drop of water, you should return spring of water."That means if someone helps you a bit, you should thank him a lot.We thank our parents. They work hard all the time in order to give us a better life. They give us food and clothes, and they teach us what is right and what is wrong. We are taken after well by them.We thank our teachers who give us dreams, but they ask for nothing from us. We are well-educated by them. Meanwhile(同时), we even thank people who hurt us, because they teach us important things. We thank people who give us up, because we learn how to be independent. We thank people who are selfish(自私的), because we learn the importance of being kind.There are a lot of people that we should thank in our life. We should express our thanks with actions not just words. Then what action will you take to them 73. How do our parents give us a better life (不超过6词)74. Why should we thank people who give us up (不超过10 词)75. How should we express our thanks in the writer's opinion (不超过10词)第四部分 写(共两大题,满分25分)IX. 单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。76.In my class, many students have different h (业余爱好)and they make their lives colourful.77.Laura p (表演)well at the singing contest yesterday and won the first prize.78.Sam is an h (诚实)boy and he never tells lies.79.Parents play an important r (作用)in their children’s growing.80.She said goodbye to her mother with t (眼泪)in her eyes before getting on the train.X. 书面表达(共1小题;满分20分)81.学校正在开展“我劳动,我快乐”的主题征文活动,请你以“我做过的最有意义的家务事”为题,写一篇短文投稿。要点提示:1. 介绍你做过的最有意义的家务事。2. 谈谈它的意义所在(至少写3点)。写作要求:1. 词数80左右;2.不得使用真实姓名和校名等。The most meaningful housework I have done答案解析第一部分 听力(共四大题,满分20分)Ⅰ.短对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到五段对话,每段对话后有一个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。1. What sport does Alice like A. B. C.【答案】A【解析】M:Is there any difference between Alice and you W:Yes. She likes tennis. But I like football.2. What does Ann's dad ask her to do A. B. C.【答案】B【解析】M:Don't forget to do the dishes, Ann.W:I know ,Dad. But I must clean up my room first.3. How much food can an adult panda eat a day A. About 12 kilograms. B. About 16 kilograms. C. About 20 kilograms.【答案】A【解析】W:Could you please tell me something about pandas, Mr Miller M:Of course. An adult panda can eat about 12kilograms of food a day.4. What did the girl do in Sanya A. She tried water sports.B. She tasted some special food.C. She visited some schools.【答案】A【解析】M:What did you do in Sanya W:I tried water sports with my parents.5. What does Lucy mean A. She likes playing badminton better.B. She doesn't want to see the ginkgo.C. She can't go with Peter this afternoon.【答案】C【解析】M:Lucy, let's go to see the ginkgo this afternoon!W:Sorry, Peter. I promised Lily to play badminton with her.Ⅱ.长对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到两段对话,每段对话后几个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。听对话,回答下面6、7小题。6. When did John start to keep the dog A. Three years ago. B. Four years ago. C. Five years ago.7. What does the woman think of dogs A. They are strong and helpful.B. They are one of the most friendly animals.C. They look cute and are humans’ best friends.【答案】A、A【解析】W:Do you keep a pet at home, John M:Yes. I keep a brown dog-Coco.W:When did you start to keep it M:Three years ago.W:Why do you like dogs M:Because they're one of the most friendly animals.Are dogs your favourite animals W:Yes, of course. I think they're strong and helpful. They can protect me when I am in danger.听对话,回答8至10小题。8. Where is Lisa now A. In China. B. In Canada. C. In Australia.9. Who is Lisa travelling there with A. Her family. B. Her friends. C.Her classmates.10. How is the weather there A. Cool. B.Hot. C.Warm.【答案】C、A、B【解析】W:Hello,this is Lisa. Happy Spring Festival, Jim!M:The same to you. Are you enjoying your holiday W:Yes. Do you know where I am I'm in Australia.M:Australia Why Do you stay with your family for the Spring Festival W:Yes, I do. I'm travelling here with my family.M:Wonderful! How is the weather there W:It's very hot. It's really different from that in China.Ⅲ. 短文理解(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。11. What did Henry look like before A. A little short. B. A little fat. C. Very slim.12. How many kilometres did Henry run a day A. About two. B. About three. C. About four.13. Why is Henry stronger than before A. Because he exercises three times a week.B. Because he eats a lot of vegetables and fruit.C. Because he exercises every day and doesn't eat too much sugar.14. Who is Susan A. Henry's friend. B. Henry's sister. C. Henry's aunt.15. What can we know about Susan A. She exercises every day.B. She never eats meat.C. She always eats very little fruit.【答案】B、A、C、B、A【解析】Henry was a little fat before. He wanted to be slim a year ago. From then on, he tried not to eat too much sugar because it would make him fat. He also exercised every day. He ran about two kilometres a day. Now he is stronger than before. Susan, Henry's sister, is healthier than Henry. She is also younger and slimmer than him. She exercises every day. She doesn't eat much meat. She eats a lot of fruit and vegetables because she thinks they are better for her health.IV. 信息转换(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。My Activities in the ParkWhen Last 16. .Who I went to the park with my 17. .What Some people 18. , some people danced and most people19. .How I had a wonderful time. Then I felt 20. and went home.【答案】16. Sunday 17. cousin 18. sang 19. exercised 20. hungry【解析】I'm Jack, a thirteen-year-old boy. I often go to the park near my home. Last Sunday, it was sunny. After finishing my homework,I went to the park with my cousin. In the park, there were many interesting activities. Some people sang, some people danced and most people exercised. I joined them. I had a wonderful time in the park. It was time for dinner. I felt hungry and went home.第二部分 英语知识运用(共两大题,满分30分)V. 单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分)从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。21.Quan Hongchan reaches her dream through hard work even though she's ______ in diving(跳水).A. careful B. necessary C. meaningful D. talented【答案】D【解析】careful认真的;necessary必要的;meaningful有意义的;talented有天赋的。根据Quan Hongchan reaches her dream through hard work even though she's…in diving.(全红婵通过努力工作实现了她的梦想,尽管她在跳水方面很有天赋。)可知,此处是说"全红婵通过努力工作实现了她的梦想,尽管她在跳水方面很有天赋。"be talented in在……有天赋。故选D。全红婵通过努力工作实现了她的梦想,尽管她在跳水方面很有天赋。22.Mike, a 7-year-old boy, has a great talent for art.He can draw nice pictures he has never learned it.A. if B. so C. though D. because【答案】C【解析】A如果;B因此;C尽管;D因为。根据He can draw nice pictures(他能画出漂亮的画)可知,下文是尽管他从来没有学过。此处用though引导的让步状语从句。故选C。迈克,一个7岁的男孩,很有艺术天赋。他能画出漂亮的画,尽管他从来没有学过。23.—It rained yesterday,so we couldn't climb the mountains.— terrible day it was!A. What B. How a C. What a D. How【答案】C【解析】根据题干可知,此处是感叹句,修饰名词day(一天),因此用what引导感叹句;day为可数名词,因此用冠词a修饰。故选C。—昨天下雨了,所以我们不能爬山。—真是糟糕的一天啊!24.In the exam, the you are, the mistakes you'll make.A. more careful; fewer B. more carefully; fewestC. carefully; little D. more careful; less【答案】A【解析】the +比较级,the+比较级,表示越...,越...。结合意思:在考试中,你越细心,你犯的错就越少。第一个空根据 are,故用形容词比较级more careful, mistakes可数名词,故用fewer。故选A。在考试中,你越细心,你犯的错就越少。25.—How often do you go skating —Never. ________, I can’t skate at all.A. Luckily B. Usually C. Importantly D. Actually【答案】D【解析】句意:——你多久去滑冰一次?——从来不去。实际上,我根本不会滑冰。根据句意可知,设空处用Actually“实际上”。26.—Do you know Chinese white dolphins (海豚) are in danger —Yes. Our country is trying to ________ them.A. prefer B. protect C. prevent D. produce【答案】B【解析】句意:——你知道中华白海豚正处于危险中吗?——是的。我国正在设法保护它们。根据“in danger”可知,应是保护这些海豚。27.—What's the ________ like in your city —It often rains in summer.A. climate B.center C. plant D. building【答案】A【解析】句意:——你所在城市的气候怎么样?——夏天经常下雨。根据“It often rains in summer.”可知,问句询问的是气候,A. climate符合题意。28.—Did you like the music of the radio station last night —Well, I didn't like it.I think the DJ the worst music yesterday.A. will choose B. choose C. chose D. is choosing【答案】C【解析】will choose会选择,是一般将来时;choose选择,是动词原形;chose选择,是动词过去式;is choosing正在选择,是现在进行时。根据Well,I didn't like it.(嗯,我不喜欢。)可知,此处是说"我认为DJ昨天选择了最糟糕的音乐。"根据yesterday(昨天)可知,是一般过去时,所以动词用过去式。故选C。—你喜欢昨晚电台的音乐吗?—嗯,我不喜欢。我认为DJ昨天选择了最糟糕的音乐。29.—Where is your father, Helen —He is trying to __________ a new shower in the bathroom.A. put out B. put in C. put through D. put down【答案】B【解析】句意:—海伦,你爸爸在哪?—他正在浴室尝试装入一个新的淋浴。put out扑灭;put in装入;put through 完成,接通(电话);put down放下。根据句意可知,应该是装入一个新的淋浴。故选B。30.—Would you mind if I close the window —______.You know, we should keep the air fresh.A. Never mind B. Of course notC. All right D. You'd better not【答案】D【解析】Never mind不要紧;Of course not当然不;All right好吧;You'd better not你最好不要。根据下文You know, we should keep the air fresh.(你知道的,我们应该保持空气清新。)可知,此处应回答“你最好不要”。故选D。—你介意我把窗户关上吗?—你最好不要。你知道的,我们应该保持空气清新。VI. 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。AAn old man lived in a nice house with a large garden. He took care of his(31)______ all the time,watering them every day.One day a young man went by the(32)______ . He looked at the beautiful flowers,thinking he would be happy if he could live in such a(n)(33)______ place.Then, suddenly he found the old gardener was blind(失明的).He was very (34)______ at this and asked, "You can't see these flowers. (35)______ are you busy taking care of them every day "The old man smiled and said, "I can tell you four(36)______ .First, I really like this job. Second,(37)______ I can't see these flowers, I can touch them. (38)______ , I can smell the sweetness(芬芳)of them.As to the last one, that's(39)______ .""Me But you don't know me." said the young man."Yeah, it's(40)______ that I don't know you. But I know that flowers are things that everybody likes. We enjoy the happiness these flowers have brought us"The blind man's work opened our eyes and pleased our hearts.This also made his life happier.31.A. flowers B. fruits C. vegetables D. trees32.A. city B. kitchen C. garden D. park33.A. beautiful B. expensive C. useful D. meaningful34.A. worried B. relaxed C. surprised D. afraid35.A. What B. Who C. Which D. Why36.A. stories B. reasons C. reports D. plans37.A. although B. because C. so D. but38.A. First B. Second C. Third D. Fourth39.A. me B. you C. him D. her40.A. easy B. hard C. true D. small【答案】A、C、A、C、D、B、A、C、B、C【解析】【文章大意】短文主要讲述了一位住在带有大花园的漂亮房子里的老人,他每天细心照料花园。这个故事展示了老人的乐观态度和他对生活的热爱,同时也启示我们要珍惜身边的美,因为它能给他人带来快乐。31.考查名词。句意:他一直照料他的花,给它们浇水、施肥。A.flowers花;B.fruit水果;C.vegetables蔬菜;D.trees树。根据下文"He looked at the beautiful flowers"(他看着那些美丽的花。)以及"You can't see these flowers why are you busy taking care of them everyday?"(你看不到这些花,为什么你每天都忙着照顾它们呢?)可知,老人一直在照料花园里的花,故选A。32.考查名词。句意:一天,一个年轻人经过这个花园。A.city城市;B.kitchen厨房;C.garden花园;D.park公园。结合上文"An old man lived in a nice house with a large garden."(一位老人住在一所带大花园的漂亮房子里。)可知,此处表示经过老人的花园,故选C。33.考查形容词。句意:他看着美丽的花朵,心想如果他能住在这样一个美丽的地方,他会很高兴的。A.beautiful漂亮的;B.expensive昂贵的;C.useful 有用的;D.meaningful有意义的。根据He looked at the beautiful flowers,thinking he would be happy(他看着美丽的花朵,想到会很高兴)可知,住在这样美丽的地方。故选 A。34.考查形容词。句意:他对这事感到很吃惊。A.worried担心的;B.relaxed 放松的;C.surprised吃惊的;D.afraid害怕的。根据下文"You can't see these flowers."(你看不到这些花。)可知,老人看不见花,是一位盲人,还能种花,这是令人吃惊的。故选C。35.考查连词。句意:你为什么每天都忙着照料它们呢?A.What什么;B.Who谁;C.Which哪一个;D.Why为什么。根据上文"You can't see these flowers."(你看不到这些花。)可知,年轻人好奇地问"为什么",设空处应填疑问副词作状语,询问原因,故选D。36.考查名词。句意:我可以告诉你四个原因。A.stories故事;B.reasons原因;C.reports报告;D.plan计划。与上一空的"why"相对应,此处表示四个原因,故选B。37.考查连词。句意:第二,虽然我看不见这些花,但我可以触摸它们。A.although虽然,尽管;B.because因为;C.so所以;D.but但是。根据I can touch them. (但我可以触摸它们。)可知,虽然我看不见这些花,前后两个分句构成让步关系,故选A。38.考查副词。句意:第三,我能闻到它们的甜味。A.First第一,首先;B.Second第二;C.Third第三;D.Fourth第四。结合上文"First"和"Second"可知,此处列举的是第三个原因,故选C。39.考查代词。句意:至于最后一个原因,因为你。A.me我;B.you你;C.him他;D.her她。结合下文男士的话"Me?"可知,此处代词指代年轻人,故选B。40.考查形容词。句意:是的,我确实不认识你。A.easy容易的;B.hard困难的,坚硬的;C true真的;D.small小的。上文年轻人提到老人不认识年轻人,根据"Yeah"可知,此处表示老人不认识年轻人是事实,真的,故选C。BWhen we have a cut, we usually cover it with a bandage. Chimpanzees (黑猩猩) take care of their cuts, too. But they (41) something quite different—insects (昆虫).Scientists started to study this behavior(行为)in 2019. Before that, the scientists were (42) chimpanzees in Africa. They (43) that a chimpanzee with a cut caught a flying insect, squeezed (挤压) it in the mouth and then put the insect right on the cut. And the scientists saw some other chimpanzees do (44) things.The scientists were (45) at this behavior. Before seeing this, they (46) knew that many animals eat special leaves or plants for good health. But the chimpanzees' behavior showed an animal used other animals as a kind of (47) . So the scientists decided to study it. The scientists found that the chimpanzees not only did this to (48) but also to others. It seemed the "medicine" could help them feel better.The scientists found this exciting. Many people still don't (49) that animals have prosocial (亲社会的) behavior. Prosocial behavior means doing others good. Can chimpanzees be the example that makes people change their (50) The scientists are interested in this question and say that they must study it.41.A. want B. use C. bring D. expect42.A. visiting B. sending C. studying D. leaving43.A. noticed B. decided C. knew D. thought44.A. fun B. similar C. different D. new45.A. surprised B. good C. angry D. terrible46.A. even B. still C. already D. often47.A. medicine B. food C. sugar D. tool48.A. herself B. himself C. ourselves D. themselves49.A. worry B. hope C. believe D. remember50.A. rules B. plans C. habits D. ideas【答案】B、C、A、B、A、C、A、D、C、D【解析】【文章大意】本文主要介绍了科学家们研究黑猩猩是如何利用昆虫来处理自己的伤口的。41. 根据“Chimpanzees take care of their cuts, too.”和连词“But”可知,黑猩猩使用不同的东西。故选B。42. 根据“Scientists started to study this behavior in 2019.”可知,在那之前,科学家们正在研究非洲的黑猩猩。故选C。43. 根据“that a chimpanzee with a cut caught a flying insect, squeezed it in the mouth and then put the insect right on the cut”可知,科学家们注意到黑猩猩是如何处理伤口的。故选A。44. 根据“And the scientists saw some other chimpanzees do… things.”可知,科学家们看到其他黑猩猩也做了类似的事情。故选B。45. 根据“Before seeing this, they… knew that many animals eat special leaves or plants for good health.”可知,在看到这种情况之前,他们知道许多动物为了身体健康而吃特殊的叶子或植物,黑猩猩则用了昆虫,科学家们对这种行为感到惊讶。故选A。46. 根据“Before seeing this”可知,科学家们已经知道许多动物为了健康而吃特殊的叶子或植物。故选C。47. 根据“It seemed the 'medicine' could help them feel better.”可知,黑猩猩的行为表明,一种动物把其他动物当作一种药物。故选A。48. 根据“but also to others”可知,黑猩猩不仅对自己这样做,也对其他黑猩猩这样做,设空处表示“它们自己”,反身代词用themselves。故选D。49. 根据“that animals have prosocial behavior”可知,许多人仍然不相信动物有亲社会行为。故选C。50. 根据“The scientists are interested in this question and say that they must study it.”可知,此句是说“黑猩猩能成为让人们改变想法的例子吗?”。故选D。第三部分 阅读理解(共两大题,满分45分)VII. 补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)根据对话内容,从下面选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。A: Hi, Mary. (51) B: I enjoy watching soap operas. Do you like them A: (52) I don't think they are interesting.B: Then what do you like watching A: I like watching sports shows. (53) B: How often do you watch sports shows A: I watch them five times a week.B: (54) A: Yes, you are right.B: What's your favorite sport A: (55) I often play basketball after school. A. No, I don't.B. I love watching them.C. What kind of TV shows do you like watching D. My favorite sport is basketball.E. I think you must like playing sports.F. Yes, I do.G. They are very exciting.【答案】C、A、G、E、D【解析】51. 根据下文I enjoy watching soap operas可知,我喜欢看肥皂剧,故知此处问的是:你喜欢看什么电视剧?故选C。52. 根据上文Do you like them可知,你喜欢看它们(肥皂剧)吗?根据下文I don't think they are interesting可知,我认为它们无趣.故知此处说的是:我不喜欢。故选A。53. 根据上文I like watching sports shows可知,我喜欢看运动类节目,故知此处应补充说明原因(它们令人激动),故选G。54. 根据上文I watch them five times a week可知,我每周看五次运动节目。故知此处说的是:我认为你喜欢做运动。故选E。55. 根据上文What's your favorite sport可知,你最喜欢什么运动?根据下文I often play basketball after school可知,我此处在放学后打篮球,故知此处说的是:我最喜欢打篮球。故选D。VIII. 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。AA few good friends are talking about their last vacations.JasonMy parents took me to Hong Kong by plane. We went to Disneyland. It's just like a fairy tale kingdom (童话王国). And we bought many special things.Most of them weren't expensive at all.DianaLast summer,my family went to Hainan.The weather was sunny and hot.We went swimming and boating.They were exciting.Later,we ate some seafood.It was very delicious!BruceMy uncle works in Tibet(西藏).Last summer,I took a train to visit him.There I saw lots of tall and clean mountains.Many people there are good at singing and dancing.56.What did Jason do on vacation A. Ate delicious food. B. Went shopping.C. Went boating. D. Saw some mountains.57.Who had a great time at the sea A. Helen. B. Jason. C. Diana. D. Bruce.58.Which people are good at dancing and singing A. People in Xi'an. B. People in Hong Kong.C. People in Hainan. D. People in Tibet.【答案】B、C、D【解析】本文是杰森、戴安娜和布鲁斯三人在谈论他们最近的假期。56.细节理解题。根据表格一中And we bought many special things.(我们买了很多特别的东西。)可知,杰森假期去了购物。故选B。57.细节理解题。根据表格二中We went swimming and boating.(我们去游泳和划船。)可知,戴安娜去了海边。故选C。58.细节理解题。根据表格三中My uncle works in Tibet(西藏).Last summer,I took a train to visit him.There I saw lots of tall and clean mountains.Many people there are good at singing and dancing.(我叔叔在西藏工作。去年夏天,我乘火车去看他。在那里我看到了许多又高又干净的山。那里的许多人都擅长唱歌和跳舞。)可知,西藏人擅长跳舞和唱歌。故选D。BWang Xiaojun, 49, has a small hotel in Pingyao, a county in Shanxi.She opened it in 2002. This January, Wang got an e-mail from her friend Bernard Frigara in France. "I just want to tell you how much I miss Pingyao, you and your family.I love to walk around Pingyao and ride a bicycle there..." the 75-year-old artist wrote in the e-mail.When Grigara first visited Pingyao in 2004, he stayed in Wang's hotel.In less than 20 years, Frigara went to Pingyao six times, and he stayed in Wang's hotel every time, for one or two months at a time.Wang and her family showed Frigara around Pingyao, washed clothes for him and celebrated(庆祝)his birthday.Once when Frigara didn't feel well, Wang took him to hospital.He wrote in his diary that he stayed in a wonderful hotel and that he felt at home there. Also, Frigara taught Wang French and bought gifts for her children. Wang described her French friend as a kind and helpful man.Not long ago, Wang wrote a story between Frigara and her family named Waiting for you, my friend. "He'll come to Pingyao again in the spring of 2024." she said.59.What do we know about Bermard Frigara A. He's an artist. B. He lives in Pingyao.C. He has a small hotel. D. He's 49 years old.60.How many times did Frigara go to the hotel A. Once. B. Twice. C. Six times. D. Twenty times.61.What did Wang do for Frigara ①She bought him gifts.②She washed clothes for him.③She drew pictures for him.④She celebrated his birthday.A. ①② B. ②③ C. ①④ D. ②④【答案】A、C、D【解析】短文说的是王晓军是山西省平遥县的一家小旅馆的老板。她的法国朋友Bernard Frigara在2004年第一次访问平遥时就住在王的旅馆里。在接下来的20年里,Frigara六次来到平遥,每次都住在王的旅馆里,每次停留一两个月。59.细节理解题。根据文中第1段:the 75-year-old artist wrote in the e-mail.(这位75岁的艺术家在邮件中写道。)可知,Bernard Frigara是个艺术家。故选A。60.细节理解题。根据文中第2段:In less than 20 years,Frigara went to Pingyao six times,and he stayed in Wang's hotel every time,for one or two months at a time.(在不到20年的时间里,Frigara去了平遥6次,每次都住在王的旅馆里,每次住一两个月。)可知,去过旅馆六次。故选C。61.细节理解题。根据文中第3段:Wang and her family showed Frigara around Pingyao,washed clothes for him and celebrated(庆祝)his birthday.(王和她的家人带着Frigara参观平遥,为他洗衣服,庆祝他的生日。)可知,王为Frigara洗衣服,庆祝他的生日。故选D。CI'm a student from Xuchang, Henan.When people talk about Xuchang, many of them will think of Pangdonglai Supermarket. With a history of over 20 years, Pangdonglai Supermarket is a symbol of Xuchang. Almost all the people here know and love it.Some of you may ask why Pangdonglai Supermarket is so popular. One of the reasons is that the things there are cheap. People can find everything they need at good prices. If the thing you bought gets cheaper a few days later, the workers there will call you and refund you the money you overpaid.Pangdonglai Supermarket is also famous for its excellent service. The workers there are very friendly and always ready to help people. They put some magnifiers(放大镜) next to the things they sell to help the old to see them clearly. You can have a meal there as well as going shopping. I enjoy eating there with my friends on Saturday afternoons.All in all, with its cheap things and good service, Pangdonglai Supermarket wins the hearts of many people.62.Pangdonglai Supermarket has a history of ______ .A. less than 5 years B. less than 10 yearsC. more than 20 years D. more than 25 years63.What does the underlined word " refund" mean in Chinese in Paragraph 2 A. 退还 B. 投资 C. 捐赠 D. 赞助64.In the third paragraph,the writer mainly talks about Pangdonglai's ______ .A. symbol B. service C. workers D. magnifiers65.What is the structure of the passage A. ①—②③④ B. ①②—③④ C. ①②③—④ D. ①—②③—④【答案】C、A、B、D【解析】这篇短文主要介绍了河南许昌的胖东来超市,它有着20多年的历史,是许昌的象征。超市之所以受欢迎,一方面是因为商品价格便宜,如果顾客购买后发现价格下降,超市会主动退款;另一方面,超市以优质的服务著称,员工友好且乐于助人,还为老年人准备了放大镜,并提供餐饮服务。总之,凭借物美价廉和良好的服务,胖东来超市赢得了许多人的心。62. 根据第一段With a history of over 20 years,Pangdonglai Supermarket is a symbol of Xuchang.(拥有20多年历史的胖东来超市是许昌的象征。)可知,胖东来超市有20多年的历史。故选C。63. 根据第二段If the thing you bought gets cheaper a few days later,the workers there will call you and refund you the money you overpaid.(如果你买的东西几天后变便宜了,那里的工作人员会打电话给你,退还你多付的钱。)可知,第二段中下划线的单词"refund"在中文中的意思是:退还。故选A。64. 根据第三段Pangdonglai Supermarket is also famous for its excellent service.The workers there are very friendly and always ready to help people.They put some magnifiers(放大镜) next to the things they sell to help the old to see them clearly.You can have a meal there as well as going shopping.I enjoy eating there with my friends on Saturday afternoons.(胖东来超市也因其优质的服务而闻名。那里的工人非常友好,总是乐于助人。他们在卖的东西旁边放一些放大镜,帮助老人看清东西。你可以在那里吃饭,也可以去购物。我喜欢周六下午和朋友在那里吃饭。)可知,在第三段中,作者主要谈到胖东来的服务。故选B。65. 根据文章第一段讲述拥有20多年历史的胖东来超市是许昌的象征;第二段和第三段分别讲述超市之所以受欢迎,一方面是因为商品价格便宜,如果顾客购买后发现价格下降,超市会主动退款;另一方面,超市以优质的服务著称,员工友好且乐于助人,还为老年人准备了放大镜,并提供餐饮服务;第四段讲述凭借物美价廉和良好的服务,胖东来超市赢得了许多人的心,可知,文章的结构是选项D:①- ②③- ④。故选D。DProviding(提供)students with enough free time helps make them better students.Students need free time to practice the lessons they learned.Free time gives them time to apply(应用)what they learned to their everyday activities.If they just moved from one class to the next,so much of what they learned may be lost.Many schools are trying to provide their students with free time. One is that it is not easy to find enough time.School days are full of classes and activities.The other is that there isn't enough space.One answer to the problems is to schedule(安排)free time around meals.We schedule breaks for students both in the morning and in the afternoon.We also provide long free time at the end of the school day.Although scheduling free time in the school day can be difficult,finding the way to do it is worth(值得) it.Free time activities can help students be more active and more excited to come to school every day!66.What is Paragraph 2 mainly about A. The importance of free time for students.B. The place of practicing the lessons.C. How to spend free time with students.D. How to apply the lessons to everyday activities.67.Which of the following is the best for A. But school days are so short.B. But they face two big problems.C. But they only have small classrooms.D. But students have so many activities.68.What does the underlined word"it"in the last paragraph refer to A. Walk around the school. B. Schedule free time.C. Be active in class. D. Answer the problem.69.How may the writer like providing students with free time A. Terrible. B. Popular. C. Useful. D. Boring【答案】A、B、B、C【解析】本文主要讨论了为学生提供足够的自由时间有助于他们成为更好的学生。文章指出,学生需要自由时间来实践所学知识,并将其应用于日常生活中。许多学校正尝试为学生提供自由时间,但面临时间和空间不足的挑战。一个解决方案是在用餐时间安排自由活动,并在一天结束时提供较长的自由时间。尽管在学校日程中安排自由时间可能很困难,但找到方法去做是值得的,因为自由时间活动可以帮助学生更加活跃,更期待每天上学。66.段落大意题。根据第2段Students need free time to practice the lessons they learned.Free time gives them time to apply(应用)what they learned to their everyday activities.If they just moved from one class to the next,so much of what they learned may be lost.(学生需要自由时间来练习他们所学的课程。空闲时间让他们有时间把学到的东西应用到日常活动中。如果他们只是从一个班转到另一个班,那么他们学过的很多东西可能会丢失。)可知本段介绍了自由时间对学生的重要性,故选A。67.推理判断题。根据第3段Many schools are trying to provide their students with free time. One is that it is not easy to find enough time.School days are full of classes and activities.The other is that there isn't enough space.(许多学校正努力为学生提供自由时间。......一是不容易找到足够的时间。学校的日子充满了课程和活动。另一个是没有足够的空间。)可知他们两对两个问题符合语境,故选B。68.代词指代题。根据第5段Although scheduling free time in the school day can be difficult,finding the way to do it is worth(值得) it.(虽然在学校安排空闲时间可能很困难,但找到这样做的方法是值得的。)可知it指的是在学校安排空闲时间,故选B。69.细节理解题。根据第5段Free time activities can help students be more active and more excited to come to school every day!(空余时间的活动可以帮助学生更积极,更兴奋来学校的每一天!)可知作者认为提供空间很有用,故选C。EMy grandmother lives in Phoenix,the US.She moved there 10 years ago to work in a train station. I was only two years old then. My mother goes to visit her every winter, but I usually can't go because I have to be at school. Last summer, I finally got a chance to visit her.I flew to Phoenix by myself.When I got off the plane, I saw my grandmother.After that, we went outside together. We went to the bus stop and the bus came right away. It took us about 40 minutes to get to my grandmother's home. I didn't mind the long ride because it was interesting to look outside the window. The grass was brown because it was too hot. There were no tall trees, but really big cactus(仙人掌) plants.When we got off the bus, we walked to my grandmother's home. Once we arrived, our happy life began. We got up early every morning and swam for about half an hour before eating breakfast. Then she taught me how to cook and we talked about our life. In the afternoon, we went shopping or read books together.In the evening,we ran with her friends.I stayed in Phoenix for about two months and it was great to be with my grandmother. I hope to visit her again this summer.70.When did the writer's grandmother move to Phoenix A. Two years ago. B. Ten years ago. C. Last summer. D. Last winter.71.How did the writer go to see his grandmother A. By bus. B. By subway. C. By plane. D. By train.72.Why did the writer write the passage A. To tell how great Phoenix is.B. To give advice on living in Phoenix.C. To ask readers to visit their grandmothers.D. To talk about a great visit to his grandmother.【答案】B、C、D【解析】本文主要讲述了作者去年暑假独自飞往美国凤凰城探望祖母的经历。作者描述了从下飞机见到祖母,到一起乘公交车回家的过程,以及在凤凰城与祖母共度的愉快时光,包括早起游泳、学做饭、聊天、购物、阅读和晚间跑步等活动。作者在凤凰城停留了约两个月,非常享受与祖母相处的时光,并希望今年夏天能再次探访。70. 细节理解题。根据第一段提到She moved there 10 years ago to work in a train station.(她10年前搬到那里,在一个火车站工作。)可知,作者的外婆是在十年前搬到这里的。故选B。71. 细节理解题。根据第二段提到I flew to Phoenix by myself.When I got off the plane,I saw my grandmother.(我一个人飞到了凤凰城。当我下飞机的时候,我看到了我的祖母。)可知,作者乘飞机去看望外婆的。故选C。72. 推理判断题。本文主要讲述了作者终于可以在去年夏天去凤凰城看望外婆,以及路上的所见。故选D。阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。FThere is an old Chinese saying, "If someone gives you a little drop of water, you should return spring of water."That means if someone helps you a bit, you should thank him a lot.We thank our parents. They work hard all the time in order to give us a better life. They give us food and clothes, and they teach us what is right and what is wrong. We are taken after well by them.We thank our teachers who give us dreams, but they ask for nothing from us. We are well-educated by them. Meanwhile(同时), we even thank people who hurt us, because they teach us important things. We thank people who give us up, because we learn how to be independent. We thank people who are selfish(自私的), because we learn the importance of being kind.There are a lot of people that we should thank in our life. We should express our thanks with actions not just words. Then what action will you take to them 73. How do our parents give us a better life (不超过6词)74. Why should we thank people who give us up (不超过10 词)75. How should we express our thanks in the writer's opinion (不超过10词)【答案】73. They work hard all the time.74. Because we learn how to be independent.75. We should express our thanks with actions not just words.【解析】本文主要讲述了中国古话“滴水之恩,当涌泉相报”的含义。我们应该真诚的感谢所有给予我们帮助的人。73.细节理解题。根据文中第2段They work hard all the time in order to give us a better life.(为了给我们更好的生活,他们一直努力工作。)可知,父母为了给我们更好的生活一直努力工作。故填They work hard all the time.74.细节理解题。根据文中第4段We thank people who give us up,because we learn how to be independent.(我们感谢放弃我们的人,因为我们学会了如何独立。)可知,我们感谢放弃我们的人,因为我们学会了如何独立。故填Because we learn how to be independent.75.细节理解题。根据文中第5段We should express our thanks with actions not just words.(我们应该用行动而不仅仅是语言来表达我们的感谢。)可知,我们应该用行动而不仅仅是语言来表达我们的感谢。故填We should express our thanks with actions not just words.第四部分 写(共两大题,满分25分)IX. 单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。76.In my class, many students have different h (业余爱好)and they make their lives colourful.【答案】hobbies【解析】句意:在我班,很多学生有不同的业余爱好,他们让生活丰富多彩。hobby,业余爱好,名词。different修饰时,变为复数形式。故填hobbies。77.Laura p (表演)well at the singing contest yesterday and won the first prize.【答案】performed【解析】句意:劳拉在昨天的歌唱比赛中表演很好,并且赢得了一等奖。perform,表演,动词,根据yesterday可知,此句为一般过去时,故填performed。78.Sam is an h (诚实)boy and he never tells lies.【答案】honest【解析】句意:山姆是一个诚实的男孩子,他从来不说谎。honest,诚实,形容词。故填honest。79.Parents play an important r (作用)in their children’s growing.【答案】role【解析】句意:父母在孩子的成长中起着重要作用。role,作用,前有a修饰,故填role。80.She said goodbye to her mother with t (眼泪)in her eyes before getting on the train.【答案】tears【解析】句意:在上火车之前,她眼里噙满泪水跟她妈妈道别。tear,泪水,名词,with tears 带着泪水。故填tears。X. 书面表达(共1小题;满分20分)81.学校正在开展“我劳动,我快乐”的主题征文活动,请你以“我做过的最有意义的家务事”为题,写一篇短文投稿。要点提示:1. 介绍你做过的最有意义的家务事。2. 谈谈它的意义所在(至少写3点)。写作要求:1. 词数80左右;2.不得使用真实姓名和校名等。The most meaningful housework I have done【答案】The most meaningful housework I have doneDoing housework is important for us. The most meaningful housework I have done is cooking a meal for my family. I chose a simple recipe and followed the steps carefully. It took me a while to chop the vegetables and stir the dishes, but I enjoyed the process.This experience had great significance. Firstly, it made me more independent. I realized I could take care of myself and my family in some ways. Secondly, it strengthened the bond between my family members. We all sat around the table, enjoying the meal I cooked and sharing our happiness. Thirdly, it gave me a sense of accomplishment. Seeing my family enjoy the food I made filled me with pride.Let's do housework now. It can make our life better.【解析】题目要求围绕“做过的最有意义的家务事”展开,需聚焦于一次具体的家务劳动经历。首先选择一件你亲身经历且印象深刻的家务事,如打扫房间、做饭、洗衣服等;然后从至少三个角度说明这件家务事的意义,如培养责任感、增进家庭关系、提高生活技能等。按照“汉堡包(开头—正文—结尾)”结构进行构思:开头引入话题,点明家务劳动的重要性;正文详细描述家务事的过程及意义;结尾总结升华,表达对劳动的感悟。2025安徽新八年级英语上册期中模拟检测试卷答题卡选择题(请用2B铅笔填涂)1—15小题,21—55小题,每小题1分;56—72小题,每小题2分。非选择题(请在各试题的答题区内作答) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025安徽新八年级英语上册期中模拟检测试卷.docx 2025安徽新八年级英语上册期中模拟检测试卷听力音频.mp3 2025安徽新八年级英语上册期中模拟检测试卷答题卡.docx